Åreknuter på bena: symptomer og behandling

Åreknuter på bena er ikke bare et kosmetisk problem som bekymrer folk om deres attraktivitet, men også en farlig sykdom som krever tilstrekkelig behandling og overholdelse av forebyggende tiltak.

Det er mange grunner for forekomsten av åreknuter: Fra en stillesittende livsstil, fysisk overbelastning og slutt med hormonelle svikt, medfødt svakhet i karets vegger, graviditet. Hva skjer i åreknuter? Med åreknuter i underbenene, mister de sin normale elastisitet, og under blodtrykket.

Ventiler i venene i normal tilstand er visse låser, og når blodet passerer gjennom dem, lukker de og gir mulighet for omvendt utstrømning av blod. Hvis ventilene virker feil, kan blodet fritt leveres ned, noe som fører til stagnasjon av blod.

I denne forbindelse vener ikke klare trykket, utvide ventilerne ikke lenger i stand til å blokkere et stort lumen... alt dette provoserer fremveksten av begynnelsen av åreknuter (se bilde).

årsaker

Hvorfor forekommer varicose, og hva er det? De viktigste risikofaktorene for utviklingen av sykdommen er genetisk predisponering og kjønn. På grunn av kjærligheten til høye hæler, hormonell justering under graviditet og mottak av prevensjonsmidler, blir kvinner ofre for åreknuter dobbelt så ofte som menn.

Utviklingen av sykdommen forenkles av:

 1. Arvelighet. Arvene er ikke selve sykdommen, men den genetisk betingede strukturen i venene: svake bindevev i venøse vegger, medfødte, defekte ventiler. Derfor kan varicosity observeres hos unge, sunne og aktive (uavhengig av kjønn) og til og med hos barn. Ifølge forskere er genetisk predisposisjon den viktigste faktoren som fører til åreknuter i bena.
 2. Hormonelle endringer. På grunn av organismenes særegenheter hos kvinner blir perioder med hormonelle svikt årsaker til blodstagnasjon. For dem, de farligste perioder - pubertet, graviditet, tid etter fødsel. Det er også farlig når klimaks kommer. Denne seksuelle kategorien av pasienter appellerer til leger 2-3 ganger oftere. I kvinnelige organer er det ikke nok hormoner som kalles østrogener. I stedet for dem dominerer de såkalte hormonene i den gule kroppen. Det antas at det er han som utøver en avslappende effekt på muskulaturen. Dette bidrar til utvidelse av årer.
 3. En stillesittende, stillesittende livsstil, eller arbeid som krever langvarig opphold, bidrar til utviklingen av åreknuter.
 4. Age. Over tid blir venene og veggene tynnere, noe som fører til forstyrrelse av deres arbeid.
 5. Fedme. Overvekt fører til en økning i belastningen på benene på bena.

Sekundær varicose forekommer med beinskader, hjertefeil, brudd på leveren og milt. I dette tilfellet, først og fremst, passende behandling av den primære sykdommen.

Stadier av

Det er tre stadier i utviklingen av symptomer i utviklingen av åreknuter.

 1. Kompensasjonstrinn. Ingen klager. Ved undersøkelse observeres åreknuter på ett eller to ben.
 2. Fase av subkompensasjon. Når det undersøkes på beina, er uttalt åreknuter synlige. Pasienter klager over en følelse av raspiraniya, parestesi ("gåsebud") i benområdene, nattkramper. Det er en svak hevelse i føttene, anklene og bena på kveldene. I morgen forsvinner ødemet.
 3. Dekompensasjonsstadiet. Dermatitt, eksem blir med på de nevnte tegnene. Pasienter er plaget av kløende hud. Huden blir tørr, skinnende, tett sveiset til det subkutane vevet. Mindre blødninger og påfølgende deponering av hemosiderin forårsaker hyperpigmentering.

Varicosity i seg selv betraktes ikke som en svært alvorlig sykdom, men hvis den allerede har utviklet seg, vil den aldri passere seg selv og enda mer, vil utvikle seg, noe som fører til alle slags komplikasjoner, som er den største fare.

bevis

De første tegnene angir begynnelsen av utviklingen av åreknuter:

I senere stadier kan utseende av vaskulære stjerner på huden, fremspringende vener og forskjellige seler, som indikerer stagnerende fenomener i karene, noteres.

Symptomer på åreknuter på bena

I forskjellige stadier av åreknuter kan symptomene være forskjellige - fra nesten asymptomatiske små vaskulære "stjerner" til alvorlige og smertefulle manifestasjoner.

Å mistenke utviklingen av en innledende fase er det mulig på en slik symptomatologi:

 • utseendet av smerte i bena, en følelse av varme, og noen ganger brenner på benene på bena;
 • tyngde i bena;
 • om kvelden er det ømmer på bena;
 • om natten begynner benkramper
 • forstørrede årer;
 • huden på underbenet får en mørk farge, selene vises, og trophic ulcers er mulige.

Etter å ha funnet ut i seg selv noen primære tegn, er det nødvendig å starte behandlingen med åreknuter umiddelbart - symptomene i seg selv vil ikke forsvinne.

Varicose bilder: Den første fasen

Som sykdommen ser ut, tilbyr vi å se detaljerte bilder av åreknuter i begynnelsen.

diagnostikk

For å diagnostisere åreknuter i underekstremiteter og foreskrive passende behandling, vil spesialisten foreslå pasienten å gjennomgå en omfattende undersøkelse, inkludert ulike metoder.

 1. Dupleksskanning (US årer) - den mest informative metode for diagnostisering av åreknuter på benene, slik at de kan få en idé om graden av åreknuter, retningen av blodstrøm gjennom venene og åpenhet, så vel som å detektere tilstedeværelsen av blodpropper (tromber).
 2. Kontrast venografi, som er en undersøkelsesmetode, som lar deg oppdage utvidede vener og lære om graden av deres patency for blod.

Diagnose av dype vener varicose kan bare en høyt kvalifisert phlebologist.

effekter

Komplisert strøm av åreknuter er ledsaget av dannelse av trombose og betennelse i venene, trofasår og hudsykdommer. Disse komplikasjonene manifesterer seg i endringer i hudfargen på beina, rødhet, mørkere, blå hud.

Også karakteristisk er permanent hevelse i ankelen, spesielt når du går eller står. På kalveområdet oppstår smerte når man går, sårhet langs venen, et segl på huden og dannelsen av sår av forskjellige størrelser på den.

forebygging

Hvis du har en tendens til denne sykdommen, vil følgende anbefalinger bidra til å redusere dens progresjon:

 1. Bruk behagelige sko uten hæl eller lave hæler.
 2. Ved belastning er det mulig å gjøre bandasje av bena eller å sette på medisinske strikkede ting, men bare etter samråd med legen.
 3. Ikke stå eller sitte lenge på ett sted - flytt, varme opp, bytt kroppens posisjon oftere.
 4. Ikke ta varme bad, spesielt om morgenen - det er bedre å erstatte dem med en varm dusj med den siste kalde dousingen.
 5. Avvis fra røyking, noe som forverrer tilstanden til fartøyene.

Hovedforebygging er moderat motoraktivitet: svømming, turgåing, sykling, lading.

Under graviditet

Graviditet øker risikoen for å utvikle åreknuter i underekstremiteter, dette forenkles av slike grunner:

 1. Hormoner som sirkulerer i blodet under svangerskapet, øker forlengelsen av venøs veggen og bidrar til stagnasjon av venøst ​​blod i beina.
 2. Økt intra-abdominal trykk i sen graviditet kompliserer strømmen av blod gjennom benene på bena.
 3. Åreknuter som oppstod under graviditeten, kan helt passere etter fødsel, eller videreutvikle, avhengig av individuelle faktorer (arvelighet, tilstedeværelse av andre bidragende faktorer).

Behandling av åreknuter på bena

Med åreknuter på bena, kan behandling ikke være en medisinsk nødvendighet dersom symptomene ikke er problematiske.

Likevel kan noen mennesker bli behandlet for åreknuter av kosmetiske grunner, fordi de er utilfredse med deres utseende.

Vi vil diskutere de grunnleggende metodene som vil bidra til å kvitte seg med dette problemet.

 1. Sclerotherapy. Denne behandlingsmetoden brukes både uavhengig og i kombinasjon med konservative prosedyrer. Essensen av det er at en spesiell nål som fyller venen med en tynn nål eller sprøyte er satt inn, da venen helt forsvinner. Sessioner holdes en gang i uken, 3 til 6 slike økter er påkrevd. Metoden lar deg unngå arr og arr.
 2. Ikke-kirurgisk behandling. Hvis åreknuter er i utgangspunktet, og hvis det ikke forårsaker for mye ulempe, kan elastiske kompressive strømper anbefales. De bæres under daglige aktiviteter. De hjelper å komprimere venene, hindrer dem fra å strekke og begrense ubehag eller smerte.
 3. Medikamentbehandling lindrer symptomene på åreknuter, reduserer hevelse og smerte, bremser utviklingen prosessen, men er ikke i stand til å stoppe sykdommen fullstendig og gjenopprette de skadede årer. Når medisinen brukes de følgende formuleringer: "Venitan", "Venoplant", "Geparoid", "Askorutikal Forte", "Venza", "Gepatrombin", "Aescusan", "troxerutin" et al.
 4. Laserbehandling av åreknuter på bena kan brukes på hudoverflaten. Ved hjelp av en liten blits av laserlys i blodveggene utvikler skleroseprosessen og åreknussen forsvinner, som om den er fjernet.

En stor rolle i behandling og forebygging play trening - rask gange, turn, svømming og øvelser i vann (unntatt sportsøvelser med tung belastning på bena - tennis, vektløfting, hoppe).

preparater venotoniki

Effekten av disse stoffene er rettet mot å øke tonen i glatte muskler i veggene på karene, noe som gjør det mulig å opprettholde elastisiteten og normalisere blodsirkulasjonen i de berørte områdene.

 1. Detraleks. Legemidlet har en venotonisk effekt på grunn av sammensetningen basert på derivater av flavonoider. Dette er et av de mest effektive strukturelle stoffene for opprettelse av venotonics.
 2. Flebodia tabletter er produsert av Innothera Chouzy (Frankrike), inneholder 600 mg diosmin som et aktivt stoff. Effekten øker når doseringen økes. Evnen til å redusere utvidbarheten av venøse kar og kapillærer, økt utstrømning av blod fra periferien og reduksjon av vaskulær permeabilitet, er bevist.
 3. Exkuzan er et preparat basert på stoffet "Eszin", som er hentet fra kastanje. Legemidlet er tilgjengelig i form av dråper, samt i form av tabletter til intern bruk. Dette stoffet har et bredt spekter av handling, og anbefales for å bekjempe ulike sykdommer.

Mange av venotonikkene er forberedelser av komplisert handling. Effekten som oppnås med bruken strekker seg ikke bare til venene, men også til alle karene i kroppen vår.

Hvordan behandle åreknuter folkemidlene

Det er et stort antall metoder for behandling av åreknuter på bena med folkemidlene, både for ekstern og intern bruk. Nedenfor er de vanligste:

 1. Blomster hest kastanje (50 gram) du trenger å helle 500 gram alkohol, hvoretter den er gitt 14 dager, hver dag risting flasken. Pass tinkturen gjennom et nett og bruk på en spiseskje, med vann, tre ganger om dagen før måltider. Hvordan bli behandlet en uke - ta en pause i to uker. Så kan behandlingen begynne på nytt.
 2. Infusjon av tørket nettle brukes til åreknuter. Tørre knuste blader av planten ble helt over i en termos 1,2 liter kokende vann, for å insisterer 30-40 minutter, filtrer og ta 1/3 kopp 3 ganger daglig 1 time etter måltid.
 3. Komprimere fra tomater. Finhakkede tomater, ligge ned på et bandasje, gasbind, og påføres et sårt sted. For enkelhets skyld er det mulig å pakke med elastisk eller annen bandasje. Denne komprimeringen varer i 2 timer, deretter endres til en ny, og totalt 3 ganger. Denne komprimerings bekvemmelighet er at den kan gjentas hver dag.
 4. Olje infusjon av valnøtter: umoden nøtter hogge, helles i en glasskrukke, hell olivenolje og 40 dager insisterer i en sol stilling. Ferdig tinktur smører ømme flekker. Behandlingsforløpet er lang, som med bruk av Kalanchoe.

I tillegg til folkemessige rettsmidler, gjør mange pasienter med varicosity supplement therapy med spesiell gymnastikk - Mikulina øvelser det mulig å føle en betydelig forbedring.

Åreknuter: symptomer og behandling

Åreknuter er de viktigste symptomene:

 • Vaskulære stjerner
 • Betennelse i huden
 • Sværhet i bena
 • Smerte i nedre lemmer
 • Hevelse i nedre ekstremiteter
 • Brennende hud
 • Endring i hudfarge i det berørte området
 • Tetning av huden
 • Økt tretthet i beina
 • Utseende av noder i venene

Åreknuter (varicer) er en kronisk sykdom der venene gjenstand nodosum utvidelse som skjer samtidig med brudd under utstrømningen av blod og dets stagnasjon i venesystemet. Åreknuter, symptomer som utvikler i samsvar med virkningen av en rekke disponerende årsaker er manifestert i form av karakteristiske svulmende store, svingete og tykke årer, det påvirker underekstremitetene, fordi det handler om kunsten nederlag og vil bli diskutert i vår artikkel i dag.

Generell beskrivelse

Åreknuter er et vanlig fenomen. Således, i henhold til forskjellige data, er det mulig å isolere gjennomsnittlig forholdet mellom hyppigheten av forekomsten av denne sykdommen i samsvar med kjønn. Således er i ca 89% av benene av åreknuter kvinner og om lag 66% er menn, disse indikatorene er spesielt relevante for utviklede land. I en storstilt studie i Edinburgh i 1999 ble det funnet at åreknuter er relevante for kvinner i 40% og 32% for menn. Basert på en studie i Moskva i 2004 ble det funnet at kroniske sykdommer med lesjoner av venene i underekstremiteter er relevante for 50% menn og 67% av kvinnene. Et lignende bilde ble hentet fra forskning i Kamchatka flere år senere. Det er bemerkelsesverdig at patologien vi vurderer i de senere år, blir stadig mer diagnostisert blant barn i skolealderen.

I tillegg til den allerede nevnte predisposisjonen av kvinner til å utvikle åreknuter i nedre ekstremiteter, kan det også legges til at alder også virker som en predisponerende faktor. Så, etter 45 år, blir åreknuter mye mer sannsynlig å utvikle åreknuter, selv om denne sykdommen i en yngre alder ikke kan utelukkes, dessverre også.

Åreknuter av bena: hvordan denne sykdommen utvikler seg

Spesielt i dette avsnittet vil vi fortelle deg de spesielle egenskapene til mekanismen som bestemmer grunnlaget for utviklingen av åreknuter. Som utløsermekanisme vurderes et brudd på tilstrekkelig arbeid fra venøs ventiler når det er omvendt blodstrøm, defineres det som tilbakeløp. Innenfor mobilnettet er et slikt brudd forårsaket av en fysiologisk ubalanse som oppstår mellom kollagen, elastiske fibre i venøsvegg og muskelceller.

Første trinn, forutsatt at i det genetiske nivå risikofaktorer, så vel som når de utsettes for utløsende faktorer (som en av dem, for eksempel, kan betegnes som et langt opphold i stående stilling, etc.) er karakterisert ved at strømveneblod bremser. Dette ledsages av en endring i parameteren som skjærspenning, noe som innebærer et sett med indikatorer som er relevante for bevegelsen av blodkaret, denne parameteren reagerer igjen på endotelet. Husk at i den generelle definisjonen endotelet - en ettlags lag av en plan typeceller av mesenkymal opprinnelse, gjennom hvilke er anordnet langs den indre overflate av lymfe og blodårene og hjertet hulrom. Reaksjonen av endotelceller forekommer på alle de listede endringene, som et resultat av hvilken mekanismen som svarer til denne reaksjon utløses, kalles den "leukocytrulling".

For øyeblikket er de spesifikke trekkene for samspillet mellom leukocytter rettet mot endotelet ikke endelig studert, men de er kjent for å "rulle" langs overflaten. Ved langvarig virkning av provokasjonsfaktoren er deres fiksering til endotelcellene tilstrekkelig sterk, noe som er grunnlaget for aktiveringen av den inflammatoriske prosessen. Denne prosessen sprer seg gjennom venekanalen til nedre ekstremiteter, og derved oppfordrer dysfunksjon av endotelceller. Etter hvert blir venøsvegen utsatt for skade allerede gjennom dens tykkelse. Spesielt raskt utvikler denne prosessen i venøse ventiler, og de er også preget av en spesiell følsomhet for virkningen av mekanisk stress på dem.

I utgangspunktet er de ventiler som er utsatt for den største mekaniske belastningen utsatt for skade. Patologisk utstøting av blod i dette tilfellet er utført gjennom munnen på den lille og store overflatevene, i noen utførelsesformer, en patologisk prosess, blir den utført via vene-perforasjon stor størrelse. På grunn av det overskytende volumet av blod som opptrer i overflaten av overfladene, begynner venøs veggen gradvis å overtrekke seg. Som et resultat, til blodet inneholdt i den overfladiske venøse miljø i totalt antall starter akkumuleres, og deretter, som allerede er i den økte sitt volum, drenering blodet fortsetter gjennom vene-perforasjon i dype system med utviklingen mot en bakgrunn av en slik eksponering hyperextension. Dette bevirker i sin tur utviklingen av dilatasjon i perforeringsårene (dvs. forstørrelse deri) sammen med valvulær insuffisiens.

Deretter følger arbeidet med den venøse muskelpumpen med å slippe en del av blodet inn i det subkutane nettverket, som oppstår gjennom perforator vener som har mistet sin rette konsistens. Dette fører til såkalt "horisontal tilbakeløp", på grunn av dannelse som, i sin tur, redusert ejeksjonsfraksjon på tidspunktet for systole venøs muskel pumpe (kombinert med utstøtingsprosessen ved et bestemt punkt av blodet inn i aorta når den tilsvarende tilstand når hjerteslag av hjertemuskelen). I overfladisk kanal vises et ekstra volum blod. På bakgrunn av de ovennevnte prosessene, går effekten av den venøse muskelpumpen bort.

I videreutviklet dynamisk form venøs hypertensjon, hvor gang ledsaget av en trykksenkning til slike tall som gir rom for en tilstrekkelig grad av perfusjon (her - passasje) i blodet gjennom vevet. Dette bildet er under sykdommen patologisk fordi det som følge av dette utvikler venøs insuffisiens i kronisk form av manifestasjon. Det er ledsaget av utseendet av ødem i utgangspunktet, og deretter i subcutaneous vev begynner å få blodkomponenter som røde blodceller og hvite blodlegemer, som allerede fører til Lipodermatosclerosis og hyperpigmentering. En ytterligere besparelse av faktiske brudd i forbindelse med blodstasis og dens mikrosirkulasjonen, så vel som forverring av huden fører til døden med den påfølgende dannelse av trofiske magesår.

Åreknuter: årsaker

Noen av de sykdommene som tradisjonelt er i undersøkelsen, ledsages av identifisering av årsaker og faktorer som virker som provoserende, og åreknuter, selvfølgelig, er et unntak til dette punktet ikke. Arvelighet, så vel som bidraget som det gir til utviklingen av denne sykdommen, er for øyeblikket utvetydig eksperter. Det er kjent at noen av familien for en rekke generasjoner står overfor denne sykdommen, men i dag er tillatt likevel ansett som, som den dominerende faktor i utviklingen av sykdommen anses kostvaner, hormonelle bakgrunn og levemåte av pasientene.

Som en av hovedfaktorene, for eksempel, er overvekt vurdert. Dessuten vil økende forekomsten av slike sykdommer som åreknuter, øker proporsjonalt med økende strengheten av pasientens av denne faktoren, dvs. ved å øke graden av fedme. Ofte, som en fedme-relatert faktor, betraktes en stillesittende livsstil, kombinert med underernæring (eller anses uten tilknytning til det). I tillegg er det industrialiserte land karakterisert ved utbredelsen i befolkningen diettprodukter med en høy grad av bearbeiding, noe som imidlertid ikke alltid kombinert med et tilstrekkelig inntak av plantefibre. Det er vegetabilske fibre som utgjør frukt og rå grønnsaker som gir en tilstrekkelig grad av styrking av vaskulære vegger. Samtidig med egne midler skal være gratis på nivå med de relevante prosesser slike spørsmål som utvikling av kronisk forstoppelse, mens det er forstoppelse er en av de viktigste årsakene til økningen i intra-abdominale trykket og utvikling av åreknuter på denne bakgrunn.

Funksjoner i organisasjonen av arbeidsprosessen spiller også en viktig rolle i utviklingen av åreknuter. Gitt at mesteparten av tiden brukes i den hensikt å en viss stilling (stående eller sittende, som ble forårsaket av en del av den profesjonelle aktivitet, for eksempel), er det fornuftig å fremheve relevansen av den negative virkningen som utøves derved på ventilenheten årer. Ikke mindre ugunstig bakgrunn for utviklingen av den aktuelle sykdommen er et vanskelig arbeid, hvor lasten blir utført i spruter (for eksempel aktiviteter knyttet til tunge løft), som er også dårlig for de nedre ekstremiteter. Det skal også bemerkes at ikke mindre en rolle for effekten på ventilenheten av årer og med hyppige kryssinger og fly, fordi de også gjelder utvikling av stagnasjon av blodet i venene i bena, er grunnen til, henholdsvis, øker risikoen for venøse sykdommer.

Deretter bør vi fremheve rollen som garderobeskapelementer i utviklingen av åreknuter. Så, for eksempel, i henhold til modetrendene, må få mennesker tenke på hvilken skade undertøyet kan gjøre. Ikke egentlig, det er det vanlige, men det er nært, og dets rolle er spesielt i effekten på venene i inngangsveggene. Bruk av korsetter fremkaller en økning i intra-abdominal trykk, som følgelig bestemmer hvor raskt de haster anbefalingene om avvisning av deres konstante bruk. Og til slutt, sko. I sammenheng med å behandle åreknuter, er det viktig å vurdere at høyhælte sko er skadelige på grunn av de tilsvarende belastningene, og sko med ubehagelige innvoller er skadelige.

Graviditet, som gjentatt graviditet, betraktes også som en allerede bevist risikofaktor for den etterfølgende utviklingen av venøs patologi. På grunn av økningen av livmoren abdominal trykkøkning er avhengig av, og på grunn av påvirkning av hormonet progesteron viser en negativ innvirkning på det området av veneveggen, og derfor er det en ødeleggelse av de elastiske og kollagenfibre deri.

På bakgrunn av visse sykdommer (reumatoid artritt, osteoporose, etc.), kan en pasients hormonelle status endre seg på svangerskapet, på grunn av at risikoen for å utvikle varicose sykdom også øker. I tillegg er det fortsatt å legge til at tilstedeværelsen av kroniske leversykdommer også betraktes som en faktor som predisponerer for utviklingen av åreknuter. Slike sykdommer inkluderer skrumplever i leveren, hepatitt, etc.

Når man vurderer årsakene til åreknuter, er det ikke overflødig å igjen fremheve egenskapene til strukturen på blodårene i nedre ekstremiteter, men i en litt annen versjon har vi allerede vurdert hvordan mekanismen som forårsaker utviklingen av denne sykdommen, virker.

Så, er det flere systemer av årer, er overfladiske vener et system med en liten og en stor overflatevene i denne gruppen, den dype venesystemet med sitt medlem dype venene femur og tibia, samt perforering (perforeringskanonen) årer, gi en link dype og overfladiske vener. Driftsforholdene i tilstrekkelig blod utstrømning i benene er anordnet gjennom det dype venesystemet (90%) og i en overfladisk vene system (henholdsvis 10%). Som sikrer bevegelsen av blod mot hjertet og ikke i den motsatte retning til en slik kurs, er det på grunn av virkningen av ventiler som er konsentrert i veggene til blodårene. En viktig rolle er gitt til egenskapene ved muskelkontraksjon, noe som også sikrer tilstrekkelig blodgass. Den verste fremdriften av blod oppstår når du står, med den samtidig utilstrekkelige eller helt ekskluderte bevegelse av muskler og deres sammentrekning. I dette tilfellet oppstår blodstagnasjon, trykket i blodårene øker, på grunn av hva som skjer med ekspansjonen. Alt dette fører til en svikt i ventilanordningen, så vel som til en ufullstendig lukking av ventilklaffene, på grunn av hvilket blodet som beveger seg i feil retning, med start fra hjertet.

Spesielt er ventilene i dype vene-systemet utsatt for rask skade, fordi de utgjør størstedelen av lasten. På grunn av den unormale prosessen med blodstrømning, blir dype blodårer overbelastet av flere blodvolumer. For å oppnå en reduksjon i overdreven trykk, blir blodet utslitt i overflatene, som sikres ved involvering av å kommunisere årer i prosessen. De overfladiske årene i denne ordningen er ikke konstruert for å gi betydelige mengder blod til å passere gjennom dem. Av denne grunn kommer veggene deres til en tilstand av overstrengning, som oppstår ved dannelsen av varicose nodules. I mellomtiden, på grunn av det faktum at et større volum blod fortsatt fortsetter å bevege seg i retning av dype åre, utvikler den vinkelsvikt i kommunikasjonsårene, hvor en horisontal strøm av blod oppstår både til dyp og til overflatefartøyene. Til slutt, mot bakgrunnen av disse prosessene, blir venøs insuffisiens kronisk, ledsaget av tidligere nevnt ødem, ømhet og trofasår.

Åreknuter: symptomer

I de fleste tilfeller, symptomer på åreknuter på sykdommen tidlig fase av utviklingen i seg selv ikke viser, henholdsvis, og er ikke ledsaget av ubehag eller tegn som pasienten ville være i stand til å søke råd fra den aktuelle spesialist. Årsakene til at sykdommen kan være notatet ingen eller nesten ingen, fordi de viktigste manifestasjon av åreknuter, som du kan ta hensyn til, er utseendet på en bestemt kosmetisk feil. Den består i utseendet knudrete og kronglete mørk blå krans skinner gjennom huden på leggene - en "edderkopp årer".

"Vascularstjerner" fungerer som en ganske viktig manifestasjon, noe som indikerer relevansen av venøs insuffisiens. De representerer en slags spiderweb på grunnlag av kapillærene som har gjennomgått utvidelse, en bredde på 0,1 mm og transillumert gjennom huden. Det er på grunn av mangel på flere symptomer, fordi der var det mulig å ta visse tiltak til sin konto, "edderkopp årer" oppleves av kvinner som en kosmetisk feil, og menn og alle ignorert.

Det er "edderkopp årer" er ofte på grunn av hormonell ubalanse, eller på grunn av gjentatte misbruk solarium eller badstuen, og samtidig unngå forhøyede temperaturer og opp den ubalanse på den delen hormonene - alt dette vil bli kvitt "edderkopp årer" som oppsto var under påvirkning av slike årsaker. I mellomtiden, i de fleste "edderkopp årer" vises nøyaktig som den første og ofte det eneste tegn som indikerer en trang flow overflaten årer og utvikling av åreknuter. Av denne grunn krever fremkomsten av en slik "kosmetisk defekt" en henvisning til en spesialist - behandlingen av varicose i de tidlige stadiene blir mest vellykket når det gjelder egen effektivitet.

Så, la oss vurdere de symptomene som er inneboende i sykdommen av interesse for oss. De første symptomene på varicose kan oppstå på en helt plutselig måte, for eksempel mot en bakgrunn av langvarig stående i stående stilling, med intens fysisk aktivitet, etc. De er inkludert, i tillegg til utseendet i regionen av knutens ben, i følgende:

 • Utseende av ødem i føttene og skinnene, de utvikler seg hovedsakelig som følge av forlenget forrige sittende (med senkede ben) eller stående. Nattoppsvulming eliminerer slik puffiness.
 • Endringer i hud fra den indre overflaten av skinnene. Huden blir mørkere (med andre ord, vi snakker om pigmentering) og komprimert, ser skinnende ut. På området for slike områder er det tap av hår.
 • Rapid tretthet, tyngde i beina, smerte og brennende i bena, hyppige kramper - alle disse symptomene på åreknuter manifesteres allerede i stadier av sykdomsprogresjon, det vil si senere. I tillegg er det disse manifestasjonene som fungerer som såkalte forløperne av komplikasjonene som følger med denne sykdommen.

Nok ofte vener er notert allerede i ung alder, og igjen, under og etter graviditet. Spesielt er listede manifestasjoner, samt fremspring av vener i områder der de allerede er synlige, notert etter langvarig anstrengelse.

Progresjonen av åreknuter kan vare i mange år, i noen tilfeller teller i flere tiår.

Åreknuter: komplikasjoner

Åreknuter dukket opp, alene vil ikke forsvinne, dessuten vil det ikke bare være relevant for pasientens fenomen, men fenomenet progressive, som, som vi vet, blir bare verre. Følgelig er mange pasienter interessert i det som er farlig for åreknuter og hvilke komplikasjoner som forventes i fremtiden mot bakgrunnen. Derfor, i dette avsnittet i vår artikkel, vil vi skissere de viktigste bestemmelsene om dette spørsmålet:

 • Dermatitt, eksem.I dette tilfellet handler det om hvordan leseren kanskje vet om betennelsessykdommer, de vil fokusere i shinens område. Årsaken til dette fenomenet er stagnasjon i benene av venøst ​​blod. Hovedsymptomene på eksem medfølgende følgende symptomer: rødhet utseende partier, ujevne kanter dannet av foci av betennelse, intens kløe, små bobler og utseendet av sprekker. I hyppige tilfeller blir varicoseeksem et forløper for et trofasår, om det - under.
 • Trophic sår. Denne manifestasjonen, som nevnt, er en komplikasjon av åreknuter. Den karakteristiske egenskapen er at på huden, igjen, i skinnområdet, vil et ikke-helende sår ligge innenfor en lang periode. I utgangspunktet er det en grunne type sår med en mopping på overflaten. Under våthet menes utseendet av en væske, det kan være enten gjennomsiktig eller blodig. Det bør bemerkes at det trophic såret er et ganske smertefylt fenomen, derfor blir det ofte ledsaget av søvnforstyrrelser og en generelt høy livskvalitet. Pasienten kan ikke holde seg på føttene i lang tid, på grunn av hvilken den faktiske følelsen av tyngde i beina er underlagt styrking.
 • Akutt form for tromboflebitt. Akutt tromboflebitt betyr med en inflammatorisk prosess, fra venen lokaliserte underkastet tilsvarende åreknuter, er denne prosess ledsages av utseendet av en trombe - blodpropp sentrert innenfor rammen av venen lumen. Symptomer på akutt tromboflebitt er som følger: alvorlig smerte som følge av langvarig vandring eller stående, rødhet i huden og utseende av tetthet i løpet av inflammet blodår, temperatur.
 • Åreknuter spredte seg. Blødningen av de berørte venene kan være ganske rikelig, som bestemmer behovet for umiddelbar hjelp i å gi passende lindring av den patologiske prosess, som opptrer som er tilstrekkelig alvorlige komplikasjoner av åreknuter.

Så la oss markere symptomene som krever en lege å konsultere med åreknuter:

 • økt smerte i beinet, manglende evne til å komme seg ut av sengen eller gå rundt i rommet, hudens tetthet, økt temperatur i det berørte området;
 • plutselig innfall av kortpustethet, svakhet, følelse av mangel på luft;
 • blodstrømmen fra det berørte området på beinet.

diagnostisere

Undersøkelsen for påvisning av åreknuter, i tillegg til visuell deteksjon av det berørte området, består i følgende manipulasjoner:

 • blodprøve (generell);
 • Ultralyd i den nedre ekstremitetsregionen (studie av vener);
 • rheovasography (metoden ved hvilken graden av underernæring i det aktuelle vevsområdet er bestemt, realisert ved å beregne en rheografisk puls innenfor undersøkelsens omfang);
 • kirurgiske undersøkelsesmetoder (for eksempel phlebography med innføring av kontrastmedium i venene for den etterfølgende vurdering av tilstanden der venøsystemet ligger).

Behandling av åreknuter

Behandlingen av sykdommen under vurdering er bestemt på grunnlag av et bestemt stadium av sykdommen, haster av komplikasjoner, alder og en rekke andre medfølgende faktorer som har en "vekt" i det etterfølgende valg av passende metoder. To typer metoder blir brukt ved behandlingsgrunnlaget, disse er konservative (terapi med unntak av kirurgisk inngrep), og også metoden for kirurgisk behandling.

Konservativ behandling av varicosity er tillatt i implementeringen i tilfelle av tidlige stadier av sykdomsforløpet, i fravær av symptomer i sin uttalt form. Dette inkluderer følgende kosthold, mosjon, narkotika og kompresjonsbehandling. Kompresjonsbehandling er basert på bruk av elastiske bandasjer eller produkter designet for dette formålet (golf, strømper, strømpebukser etc.) for bruk hele dagen og over natten.

Som en av de varianter av denne behandling er fremgangsmåten pneumomassage utført ved anvendelse av det passende navnet innretning, anvendt i forbindelse med å sette kanter på benene med injeksjon av luft i dem under et visst trykk. Denne metoden gjør det mulig å forbedre blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter, samt eliminere de ubehagelige opplevelsene forbundet med åreknuter, inkludert hevelse i bena.

Medisinsk behandling av åreknuter tilordnet bare legen, det er å bruke lokale midler (dvs., geler, salver og så videre. Midler påført på huden av det berørte området), så vel som anvendelse av visse tabletter for behandling av åreknuter.

Gode ​​resultater gjør det mulig å oppnå hirudoterapi - det vil si en metode for behandling med leeches. Hirudin, kastet ut av leeches under sugende blod, bidrar til å tynne blodet. I mellomtiden finnes det alternativer - legemidler i sammensetningen med blodtykkekomponenter, og det er derfor mulig å velge riktig behandling.

Behandling av varicose med en laser er også en ganske effektiv metode for behandling av denne sykdommen, spesielt hvis den kombineres med ytterligere eksponeringsmetoder. Laserbehandling utføres med anestesi, etter ca 3 uker etter operasjonen er det ingen arrdannelse eller andre spor som indikerer tidligere behandling.

Når det gjelder den andre delen av behandlingen, og det, som vi bestemmer seg etter grupper av metoder, sørger for kirurgisk behandling av det berørte området. Operativ intervensjon er en radikal og mest effektiv metode i kampen mot åreknuter. I mellomtiden kan det brukes til at effekten av å bruke andre behandlingstiltak ikke ble oppnådd. Årene som gjennomgikk varicose dilatasjon er gjenstand for fjerning under operasjonen. Noen timer etter operasjonen kan pasienten stå fritt på føttene.

Behandling av varicose under graviditet er fokusert på en sparing effekt på grunn av ikke-medisinering, og dette igjen kompresjon undertøy, trening. På lokalt nivå og kun med godkjenning av lege, kan salver, kremer og lignende brukes direkte til eksponering i det berørte området.

Når symptomer oppstår som indikerer åreknuter, må du konsultere en phlebologist.

Hvis du tror at du har det Åreknuter og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en phlebologist hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Varicose sykdom (varicose)

Åreknuter - en sykdom ledsaget av en fortynning av venøs veggen, en økning i lumen i venene og dannelsen av aneurysmlignende knutete forlengelser. Vanligvis, å snakke om åreknuter, betyr en uavhengig sykdom - åreknuter i underekstremiteter. Varicose sykdom er manifestert av en følelse av tyngde i beina og deres tretthet, ødem i føttene og skinnene, nattkramper i bena, visuell subkutan dilatasjon av venene med dannelse av venøse noder. Forløpet av varicose sykdom kan bli komplisert av flebitt, tromboflebitt, utvikling av kronisk venøs insuffisiens og dannelse av trofasår. Den viktigste metoden for diagnose av åreknuter og dens komplikasjoner er UZDG.

Varicose sykdom (varicose)

Varicose sykdom (varicose) - venerens patologi, manifestert i deres ekspansjon, forvrengning, ødeleggelse av ventilapparatet. Innledende manifestasjoner er dannelsen av edderkoppen årer, abdominal subkutane blodårer, dannelse av noder, sår årer, tyngde i bena. Med utviklingen av sykdoms tilhørende symptomer på kronisk venøs insuffisiens i blodsirkulasjonen: hevelse av føtter og ben, kramper i leggen, trofiske magesår, tromboflebitt, brister åreknuter endret.

Under visse forhold (noen sykdommer, medfødt patologi), kan ikke bare venene i underbenene ekspandere. Så kan hypertensjon i portalen føre til utvidelse av spiserøret. Varicocele avslører åreknuter i spermatisk ledning, med hemorroider - dilaterte vener i anal og nedre del av rektum. Uavhengig av lokaliseringen av prosessen, er det en arvelig predisposisjon for utviklingen av åreknuter, forbundet med medfødt svakhet i vaskemuren og mangel på venøse ventiler.

Sykdommer ledsaget av åreknuter i ulike områder av menneskekroppen, med unntak av nedre ekstremiteter, er viet til individuelle artikler. I denne artikkelen vil vi snakke om en uavhengig sykdom - åreknuter i underekstremiteter.

Åreknuter - en sykdom ledsaget av utvidelse av overfladiske vener, utilstrekkelse av venøse ventiler, dannelse av subkutane noder og brudd på blodstrømmen i nedre lemmer. Ifølge ulike studier innen phlebology, lever åreknuter fra 30 til 40% av kvinnene og fra 10 til 20% av menn over 18 år.

Mekanismen for utvikling av åreknuter

Årene på underekstremiteter danner et forgrenet nettverk, som består av subkutane og dype vener forbundet med perforerende (kommunikative) årer. Gjennom overfladiske blodårer strømmer blod fra det subkutane vev og huden, gjennom dypet - fra resten av vevet. Kommuniserende fartøy tjener til å utjevne presset mellom de dype og overfladiske årene. Blod på dem strømmer bare bare i én retning: fra overfladiske vener til dype.

Det muskulære laget av venøs veggen er svakt uttrykt og kan ikke føre til at blodet beveger seg oppover. Blodstrømmen fra periferien til midten skyldes gjenværende arterielt trykk og trykket i senene som ligger ved siden av karene. Den viktigste rollen spilles av den såkalte muskelpumpen. Med fysisk anstrengelse trekkes musklene sammen og blodet presses oppover, siden venøse ventiler hindrer bevegelsen nedover. Vedlikehold av normal blodsirkulasjon og konstant venetrykk påvirkes av venøs tone. Trykket i venene reguleres av det vasomotoriske senteret i hjernen.

Ventil insuffisiens eller svakhet i den vaskulære veggen fører til det faktum at blod under påvirkning av muskelen pumpen begynner å strømme ikke bare oppover, men også nedover for å utøve for stort trykk på veggene i blodkarene, som fører til utvidelse av venene, dannelsen av noder og progresjon av valvulær insuffisiens. Brutt blodflow gjennom kommunikasjonsårene. Tilbakestrømning av blod fra de dype karene til overflaten fører til en ytterligere økning i trykk i overflatene. Sener plassert i venene vegger, gir signaler til vasomotoriske senter, som gir kommandoen for å øke venustonen. Venene klare ikke med den økte belastningen, gradvis utvides, forlenges, blir tortuous. Økt trykk fører til atrofi av muskelfibrene i venøs veggen og tap av nerver involvert i regulering av venøs tone.

Risikofaktorer for åreknuter

Åreknuter - polyetologisk sykdom. Det er flere faktorer som øker risikoen for å utvikle åreknuter:

 1. Genetisk predisposisjon på grunn av svakhet i vaskulær veggen på grunn av mangel på bindevev.
 2. Graviditet. Det antas at varicose under graviditet utvikler seg på grunn av en økning i volumet av sirkulerende blod og komprimering av retroperitonealårene av et gravid livmor.
 3. Fedme er en påvist risikofaktor for å utvikle åreknuter. Hvis kroppsmasseindeksen øker til 27 kg / m2, øker risikoen for å utvikle sykdommen med 33%.
 4. Livsstil. Risikoen for å utvikle åreknuter øker med lengre opphold i en sittende eller stående stilling, permanente statiske belastninger, spesielt de som er forbundet med løftevekter. Bivirkninger på sykdomsforløpet er gitt av korsetter som fremmer økt intra-abdominal trykk og tette klær som komprimerer hovedårene i lyskeområdet.
 5. Funksjoner av ernæring. Sannsynligheten for å utvikle varicose øker med lavt innhold av frukt og rå grønnsaker i kostholdet. Mangel på grov fiber fører til kronisk forstoppelse, og mangelen på noen nyttige stoffer - til forstyrrelsen av restaureringen av strukturen i venøs veggen.
 6. Forstyrrelser i hormonbalansen. En viss innflytelse på sykdommens utbredelse er utbredt bruk av hormonelle prevensjonsmidler og hormonelle legemidler, som brukes til behandling av osteoporose og climacteric syndrom.

Klassifisering av åreknuter

Det er flere klassifikasjoner av åreknuter. Slike mangfold er på grunn av sykdoms polyetiologi og en rekke varianter av spiserøret.

Gradvis klassifisering

Russiske phlebologists bruker i stor grad stadium-for-stadium klassifisering av åreknuter, en variant som er VS Savelievs klassifisering:

 • Stig av kompensasjon (ifølge Saveliev - kompensasjon A). Ingen klager. Ved undersøkelse observeres åreknuter på ett eller to ben.
 • Stigningen av subkompensasjon (ifølge Saveliev - kompensasjon B). Når det undersøkes på beina, er uttalt åreknuter synlige. Pasienter klager over en følelse av raspiraniya, parestesi ("gåsebud") i benområdene, nattkramper. Det er en svak hevelse i føttene, anklene og bena på kveldene. I morgen forsvinner ødemet.
 • Dekompensasjonsstadiet. Dermatitt, eksem blir med på de nevnte tegnene. Pasienter er plaget av kløende hud. Huden blir tørr, skinnende, tett sveiset til det subkutane vevet. Mindre blødninger og påfølgende deponering av hemosiderin forårsaker hyperpigmentering.

Den moderne russiske klassifikasjonen, foreslått i 2000, gjenspeiler graden av kronisk venøs insuffisiens, formen av åreknuter og komplikasjoner forårsaket av åreknuter.

Klassifisering etter skjema

Det er følgende former for åreknuter:

 • Segmental skade av subkutane og intradermale kar uten tilbakeløp.
 • Segmental lesjon av vener med patologisk utladning gjennom overflate eller kommunikative årer.
 • En utbredt lesjon av vener med patologisk utladning gjennom overfladiske eller kommunikative årer.
 • Et vanlig nederlag av vener med patologisk utladning gjennom dype årer.
Internasjonal klassifisering

Det er en anerkjent internasjonal klassifisering av åreknuter, brukt av leger fra mange land rundt om i verden:

 • Klasse 0. Det er ingen tegn på åreknuter. Pasienter klager over tyngde i beina.
 • Klasse 1. Viscøse årer og vaskulære stjerner (telangiektasi) er visuelt bestemt. Noen pasienter utvikler muskelkramper om natten.
 • Klasse 2. Ved undersøkelse av pasienten er utvidede vener synlige.
 • Klasse 3. Vis ødem av føtter, ankler og ben, ikke forsvinner etter en kort hvile.
 • Klasse 4. Undersøkelsen avslører tegn på lipodermatosklerose (dermatitt, hyperpigmentering av bena).
 • Klasse 5. Forformet.
 • Klasse 6. Vedvarende trofasår utvikles.

Symptomer på åreknuter

Kliniske manifestasjoner av sykdommen avhenger av stadium av åreknuter. Noen pasienter, selv før syn på tegn på sykdommen, klager over tyngde i beina, økt tretthet, lokal smerte i shinens område. Utseendet på telangiectasias er mulig. Tegn på brudd på venøs utstrømning er fraværende. Ofte er sykdommen i kompensasjonsfasen asymptomatisk, og pasienter søker ikke etter lege. Ved fysisk undersøkelse kan lokale åreknuter bli avslørt, oftest i øvre tredjedel av skinnen. De dilaterte venene er myke, vel recede, huden over dem endres ikke.

Pasienter med varicose i subkompensasjonstrinnet klager over forbigående smerte, hevelse som oppstår med lengre opphold i vertikal stilling og forsvinner i utsatt stilling. Fysisk (spesielt i andre halvdel av dagen) kan det oppstå patchiness eller svak hevelse i anklene.

Pasienter med varicose i dekompensasjonsstadiet klager over den konstante vekten i bena, kjedelig smerte, økt tretthet, nattlig kramper. Huden klør, mer uttalt om kvelden, er en harbinger av trofiske lidelser. Når ekstern undersøkelse avslører en markant utvidelse av vener og et globalt brudd på venøs hemodynamikk. Deponering av store mengder blod i de berørte lemmer i visse tilfeller kan føre til svimmelhet og svimmelhet på grunn av blodtrykksfall.

Palpasjon er definert av dilatert, anstrengt, vene med viskoelastisk konsistens. Veggene i de berørte årene er loddet i huden. Lokale depressioner i adhesjonsområdet indikerer overført periphoebitt. Visuelt avslørt hyperpigmentering av huden, foci av cyanose. Subkutant vev i områdene av hyperpigmentering er tettet. Hud grov, tørr, den kan ikke brettes. Dyshidrose er kjent (oftere - anhidrose, sjelden - hyperhidrose). Trofiske forstyrrelser forekommer spesielt på den fremre indre overflaten av tibia i den nedre tredjedel. I endrede områder utvikler eksem, på bakgrunn av hvilken trofiske sår blir dannet senere.

Diagnose av åreknuter

Diagnosen er enkel. For å vurdere alvorlighetsgraden av hemodynamiske lidelser, brukes duplex angioscanning, UZDG av venene i nedre ekstremiteter. Rennologiske, radionuklidforskningsmetoder og rheovasografi av underlempene kan brukes.

Behandling av åreknuter

Ved behandling av pasienter med åreknuter brukes tre hovedmetoder:

 • Konservativ terapi av åreknuter

Den konservativ terapi omfatter generelt anbefalingene (normalisering av lokomotorisk aktivitet, reduksjon av statisk belastning), utøve terapi, er bruken av elastiske komprimeringsmidlet (kompresjonsstrømper, bandasjer), behandling flebotonikami (diosmin + hesperidin, hest kastanje-ekstrakt). Konservativ terapi kan ikke føre til en fullstendig kur og gjenopprette de allerede utvidede årene. Den brukes som profylaktisk under forberedelse til kirurgi og når kirurgisk behandling av åreknuter er umulig.

 • Kompresjonsskleroterapi av åreknuter

Med denne metoden for behandling blir det innført en spesiell medisin i forstørret vene. Legen gjennom sprøyten introduserer en vene av elastisk skum, som fyller det berørte karet og forårsaker krampe. Deretter setter pasienten på kompresjonsstrømpe, som holder venen i en sammenfalt tilstand. Etter 3 dager limes venene i venen sammen. Pasienten har en strømpe i 1-1,5 måneder, til tette adhesjoner dannes. Indikasjoner for kompresjonsskleroterapi - åreknuter, ikke komplisert ved tilbakeløp fra de dype karene til overflaten gjennom de kommunikative årene. I nærvær av en slik patologisk utladning reduseres effektiviteten av kompresjonsskleroterapi kraftig.

 • Operativ behandling av åreknuter

Den viktigste behandlingsmetoden komplisert ved tilbakeløp gjennom de kommunikative årene av åreknuter er en operasjon. Åreknuter behandles med en rekke kirurgiske teknikker, inkludert mikrokirurgiske teknikker, radiofrekvens og laserkoagulering av berørte årer.

I den første fasen av varicose utføres fotokoagulering eller fjerning av edderkoppene med en laser. Når det uttrykkes varicose, vises forstørrelse flebektomi - fjerning av endrede årer. For tiden utføres denne operasjonen i økende grad ved hjelp av en mindre invasiv teknikk - miniflebektomi. I tilfeller hvor varicose er komplisert ved trombose i venen langs hele lengden og vedlegget av infeksjon, vises driften av Troyanov-Trendelenburg.

Forebygging av åreknuter

En viktig forebyggende rolle spilles av dannelsen av korrekte atferds stereotyper (lyver bedre enn å sitte og gå bedre enn å stå). Hvis du må stå lenge i stående eller sittende stilling, må du jevne mellomrom på skinnens muskler, gi beina en forhøyet eller horisontal stilling. Det er nyttig å delta i visse typer sport (svømming, sykling). Under graviditet og under hardt arbeid anbefales det å bruke elastisk kompresjon. Når de første tegnene på åreknuter vises, bør du kontakte phlebologist.

Les Mer Om Fartøyene