Full gjennomgang av åreknuter på bena: årsaker, behandling, prognose

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er åreknuter på beina, hva er de viktigste eksternt tegn på patologi. Årsaker, symptomer og mulige komplikasjoner. Metoder for behandling av sykdommen.

Åreknuter på bena kalles kronisk vaskulær patologi, som følge av utviklingen av deformiteter (forlengelse, utvidelse) av karene og mangel på intravaskulære ventiler.

Klikk på bildet for å forstørre

Hva skjer i patologi? Normal blodtilførsel av lemmer gir et helt system med blodkar (dypt og overflatisk). Blodet fra hjertet til ekstremitetene går lett (nedover), den reverse strøm (oppover) tilveiebringe sammentrekning av hjertet og venøse system av ventiler som er "låst" fluid mellom riene, hindrer den å bevege seg bakover.

Av forskjellige grunner (genetisk predisposisjon, fedme i løpet av graviditet, hormonsvikt) veneveggen strekning, deformere, mister sin elastisitet, blir karlumenet på dette sted økes. Dette innebærer utilstrekkelig lukning av nærliggende ventiler, blodstrømforstyrrelser, blodstasis. På grunn av stillestående fenomen, forverres deformasjon med tiden mer og mer, en varicose node, en sløyfe, en bøyning av overflatene på foten dannes.

I den innledende fasen av patologi asymptomatiske eller utgi seg for bruk av såkalte retikulære mønster (i form av en finmasket), edderkopp årer blå-fiolett farge, godt synlig gjennom huden. Med slike manifestasjoner anses sykdommen som ufarlig, forverrer ikke prognosen, kompliserer ikke pasientens liv på noen måte.

Sene stadier av åreknuter på beina er farlige for deres komplikasjoner. På grunn av brudd av vaskulær permeabilitet og tilsynekomsten av hindringer i veien for blodstrømmen i de berørte venene begynner å danne blodpropper, som til slutt vil dekke åpningen av beholderen. Utvikling av trombose (vaskulær inflammasjon, trombose overlappet), blir blodstrømmen forstyrres tilstøtende vev, noe som fører til nekrose av huden og dannelsen av venøse leggsår. På dette stadiet begrenser sykdommen pasientens motoriske aktivitet og forverrer livskvaliteten midlertidig (den trofiske såret helbringer om 3 måneder).

Åreknuter kan ikke helbredes helt. Kirurgiske metoder kan oppnå langvarig effekt og forsvunnelse av overfladiske deformerte vener, men over tid kan sykdommen oppstå igjen (i 80% av tilfellene oppstår dette).

Pasienter med åreknuter på bena behandles og observeres av en phlebologist, som drives av angio-kirurger.

Noen ord om mekanismen for utvikling av patologi

Åreknuter virker ikke bare på grunn av svakhet i vaskulære vegger og mangel på venøse ventiler. Den tredje virkende lenken i blodstrømmen fra bunnen opp (fra lemmer til hjerte) er muskelkontraksjonene av underben og lår eller muskelpumpen.

Normalt klemmer disse sammentringene lett fartøyene, og sikrer at blodet strømmer gjennom karene fra skinn og lår til det små bekkenet.

Med svekkelse eller avslapping av muskler (mangel på mosjon, stillesittende livsstil) er muskelpumpen arbeider ineffektivt, blir blodtilførselen til bekkenet bremse ned, er trykket i de dype fartøyene økt, og under påvirkning av blod til overfladiske venesystemet.

Sammen med ventilinsuffisiens og svakhet i vaskulære vegger skaper svekking av muskelpumpen en gunstig grunn for utviklingen av åreknuter.

Årsakene til utseendet på patologi

Hovedårsakene til åreknuter på bena:

 1. Arvelig disposisjon.
 2. Svakhet i vaskulære vegger og valvulære apparater.

Svakhet i vaskulærvegg og ventilinsuffisiens er lettet av slike sykdommer og tilstander:

 • hormonelle forandringer (i graviditet, overgangsalder);
 • vektløfting;
 • last på underdelene på grunn av overvekt (med fedme);
 • mangel på mosjon,
 • kroniske inflammatoriske prosesser (pyelonefrit, reumatisme);
 • kroniske leversykdommer (hepatitt, cirrhosis);
 • metabolske forstyrrelser (hyperlipidemi);
 • traumer og kompresjon (komprimering) på underdelene;
 • mottak av hormonelle prevensjonsmidler;
 • økt intra-abdominal trykk (hevelse i bukhuleorganene).

Faktorer som øker sannsynligheten for utseende av åreknuter er alder (60% av sykdommen vises etter 45 år) og sex (hos menn er det 2 ganger mindre sannsynlig enn hos kvinner).

karakteristiske symptomer

Varicose på beina har flere karakteristiske eksterne funksjoner.

Varicose sykdom i nedre ekstremiteter: ikke-medisinbehandling

Åreknuter i de nedre ekstremiteter - en kronisk sykdom i overfladiske venene i bena, som er kjennetegnet ved forlengelse og saccular misdannelse av blodkar og fører til kronisk venøs insuffisiens griper om seg. Dette er en svært vanlig patologi - det påvirker hver fjerde innbygger i Russland. Ifølge statistiske data fra kirurgiske sykehus er kvinner syke 6-7 ganger oftere enn menn. Men noen forfattere mener at den feilaktige informasjonen og anta at menn lider av åreknuter hos kvinner med lik grad, men mindre problemet de bryr seg mindre, så de går til legen sjeldnere - bare når det er merket symptomer på kronisk venøs insuffisiens.

Vår artikkel forteller om årsakene til starten, mekanismen for utvikling av denne patologien, symptomene, prinsippene for diagnose og behandling av den, inkludert fysioterapi.

Årsaker og mekanisme for sykdomsutvikling

Åreknuter er primære nedre ekstremiteter (på grunn av det noen medfødte lidelser i veneveggen eller klaffe insuffisiens er uavhengig sykdom) og sekundære (utvikler seg som en komplikasjon av dype venøse sykdommer, for eksempel, PTS).

En rekke faktorer er kjent som øker belastningen på vener, reduserer tonen i venøs veggen, og øker dermed sannsynligheten for å utvikle åreknuter. Disse er:

 • tung fysisk arbeidskraft;
 • hormonelle forandringer i kroppen (puberteten, overgangsalderen);
 • mottak av kombinert orale prevensjonsmidler;
 • lenge forbli i stående stilling;
 • barneperiode.

Under påvirkning av det hydrostatiske trykk av de forårsakende faktorer i venøse kar øker, noe som fører til en økning i deres diameter og progresjon av valvulær dysfunksjon. Som et resultat, blir blodstrømmen hindret av overflaten årer, blod fra dyp venøs kastet inn i overflaten - blir overflyt overdrevet strukket, vridninger og danne forskjellige utvidelse - sylindrisk, saccular blandet - form. Med utviklingen av sykdommen fører til blod stasis feilernæring (trofisme) nedre ekstremiteter stoffer - pigmentert hud tørker oppstår dermatitt, eksem, og i avanserte stadier - trofiske sår.

Forskere mener at åreknuter er en slags "payback" av en person for oppriktighet.

Hos 3 av 4 pasienter bestemmes utvidelsen av de viktigste subkutane venøse karene (stammen), mens de andre har en diffus utvidelse av vener (alle inkludert intradermale). I åtte av 10 tilfeller av sykdommen lesjon er definert i nedslagsfeltet til den store overflatevene, blir de andre 20% beseiret små overflatevene og blandet lesjon - like.

Kliniske manifestasjoner

Avhengig av alvorlighetsgraden av blodårene i løpet av åreknuter, er det tre stadier:

 • I - fase av relativ kompensasjon;
 • II - scenen av subkompensasjon;
 • III - dekompensasjonsstadiet.

I det første stadium av sykdommen, pasienter klager utelukkende for kosmetiske feil - edderkopp årer, serpentin deformasjon subkutane venøse trestammer, som vises i den vertikale posisjonen til en pasient, vanligvis etter fysisk eller statisk belastning og om kvelden. Subjektive følelser på dette stadiet hos pasienter er fraværende.

I den andre fasen av klager legges pasienter til, som alle er symptomer på regionale sirkulasjonsforstyrrelser. Pasienter notater:

 • tretthet,
 • tyngde i nedre ekstremiteter, spesielt etter en belastning på dem eller om kvelden;
 • prikkende følelse, krypende kryp i underbena;
 • hevelse av føttene og nedre tredjedel av skinnene;
 • smerte i disse delene av beina av medium intensitet, sprengende karakter;
 • kramper i musklene i foten og underbenet, spesielt om natten.

Etter at pasienten legger seg en stund med et forhøyet lem, bemerker han tilstandens lettelse - klagerne "går bort" eller blir mindre uttalt.

Visuelt, i det andre trinn blir bestemt variakøse bemerkelsesverdig utvidelse, overlesset saphenous årer maksimalt uttrykt i den stående stilling i pasienten, er at ved den høyeste belastning på vene apparat.

I tredje fase bestemmes visuell ekspansjon av venene konstant, det er stabil svelling av lemmer under stedet for patologisk lokalisering. Til disse symptomene legges til og lidelser av trofisk (næring) av huden - den er tørr, tynn, hyperpigmentert; muligens utseendet av ulcerative defekter, hovedsakelig på den antero-mediale (indre) overflaten av den nedre tredjedel av skinnen (ofte - over den indre ankelen).

Pasienter er opptatt av rask tretthet, alvorlig tyngde i lemmer, spesielt merkbar i oppreist stilling og turgåing, samt hevelse.

Leger-klinikere gjelder i sin praksis den internasjonale klassifikasjonen av kronisk venøs insuffisiens, som helt reflekterer symptomene på sykdommen:

 • klasse 0 - det er ingen tegn på kronisk svikt i blodårene;
 • klasse 1 - på hudens karspirer (telangiectasia) og retikulære vener er merkbare;
 • klasse 2 - krympede vener med pose deformiteter er definert;
 • Klasse 3 - åreknuter og ødem i ekstremiteter forekommer;
 • klasse 4 - trofiske hudsykdommer er definert - den har økt pigmentering, med tegn på dermatitt, eksem;
 • klasse 5 - endringer karakteristisk for klasse 4, pluss helbredet trofasår;
 • Klasse 6 - Endrer karakteristisk for Klasse 4, pluss et åpent trofasår.

Komplikasjoner av åreknuter

Som følge av skader på tynn, loddet med skadede åreknuter, kan huden åpne blødning. Samtidig fra bursted-knutepunktet blir blodet helt strømmet, noe som kan føre til signifikant blodtap.

Den andre formidable komplikasjonen er akutt tromboflebitt. Det ser ut rødhet av huden over den berørte venen, en smertefull snorlignende segl langs røret. Dette er en farlig tilstand, fordi en trombose eller en del av den kan komme ut av kargenes veggen og komme inn i lungene eller hjernens fartøy med blodstrøm, tette dem.

Prinsipper for diagnostikk

Å etablere diagnosen av åreknuter for en spesialist i de aller fleste tilfeller er ikke vanskelig. For å gjøre dette kan han allerede på bakgrunn av pasientens klager, livets og sykdommens historie, samt resultatene av vurderingen av objektiv status. Det er viktig ikke bare å akseptere faktumet av tilstedeværelsen av denne patologien, men også for å bestemme tilstanden til ventene i venene, patency av fartøyene - taktikken til den kommende behandlingen er helt avhengig av dette.

Evaluer tilstanden til ventiler vil hjelpe pasienter utført funksjonstester:

 • Troyanov-Trendelenburg rettssaken;
 • Gakkenbruch-testen;
 • Pratt-2 prøveversjon;
 • Talman test;
 • Sheis tre-munn-test.

Vurdere permeabiliteten til dype åre vil bidra til å prøve Pratt-1 og Del-be-Perthes.

Vi vil ikke beskrive implementeringsmetoden og prinsippet om å evaluere resultatene av disse testene, da dette vil forringe leseren fra emnet til artikkelen.

Ultralyd er av stor betydning i diagnosen av åreknuter. Det lar deg fullt ut karakterisere bildet av blodstrømmen. gjelde:

 • ultralyddopplerografi (ved hjelp av det dømer venenes patenter og tilstedeværelsen / fraværet av overføring av blod fra dype vener til overflaten);
 • tosidig skanning med farge-kartlegging (dette er den "gullstandard" diagnostisk som er lett å vurdere tilstanden til overflaten og dype venøse klaffer se, bestemme diameteren av beholderen og sikre nærværet eller fraværet av blodpropper i venen).

I avanserte tilfeller av åreknuter brukes radionuklidfleboscintigrafi til å vurdere tilstanden til muskelvene pumpe i underbenet.

Behandlingstaktikk

Det er 2 hovedtyper av behandling - konservativ og kirurgisk. Konservativ inkluderer normalisering av livsstil, kompresjonsterapi, rusmiddelbehandling og skleroterapi. Konservativ behandling vil ikke bidra til å kvitte seg med sykdommen, men tar sikte på å bremse prosessen med den videre utviklingen.

Og i sammensetningen av konservativ behandling, og på scenen av rehabilitering etter operasjonen, er fysioterapi mye brukt.

livsstil

Pasienten er forpliktet i alle ord for å beskytte hans årer:

 • unngå langvarig statisk stilling;
 • unngå tung fysisk anstrengelse;
 • Bruk sko som ikke komprimerer foten, komfortabel, med en hardsål, på en liten, stabil hæl;
 • hvis arten av pasientens aktivitet inkluderer langvarig opphold i sittende stilling, bruke vuggen under føttene for å gi bena opphøyde posisjon, så vel som hver 1-1,5 timer for å gjøre en pause i arbeidet, der like eller klatre på tærne 10-20 ganger.

I tillegg, hvis kroppsvekten til pasienten er over normen, bør den reduseres. I ernæring anbefales det å begrense saltinntak og væskeinntak.

Kompresjonsbehandling

Elastisk komprimering forbedrer blodstrømmen i dype vener og reduserer antall i underkutane, tillater ikke utseende av ødem, aktiverer mikrosirkulasjon og metabolske prosesser i vev.

Påfør elastiske bandasjer og strømper. Det er viktig å velge et middel med den nødvendige kompresjonsgraden for en bestemt pasient. Det er like viktig for pasienten å kjenne teknikken for korrekt bandasje av lemmen. Begynn bandaging om morgenen, ikke å komme seg ut av sengen, i retning fra tærne til hoften, ta tak i hælen og ankelleddet. Bandasje bør være på en slik måte at hver etterfølgende snu bandasje halvveis over den forrige.

medisinering

Legen kan foreskrive pasientens bruk av slike legemidler:

 • venotoniki, eller forbedre tonen i venene (troxevasin, detraleks, eskuzan og andre);
 • forbedring av mikrosirkulasjon (pentoksifillin, agapurin);
 • hemmer dannelsen av trombi (acetylsalisylsyre);
 • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (meloksikam, diklofenak og andre).

sclerotherapy

Indikasjoner for phlebosclerosis terapi er:

 • Kategorisk avvisning av pasienten fra kirurgi
 • tilbakefall etter operasjon - individuelle åreknuter
 • den første fasen av åreknuter;
 • kontraindikasjoner til operasjonen.

Essensen av metoden er å introdusere i den berørte venen et stoff som ødelegger fartøyets indre skall og fører til utvikling av venøs betennelse etterfulgt av utblodning (okklusjon) av dens lumen. Det vil si etter behandling, venen slutter å fungere. De mest brukte stoffene er trombovar, varicicid, silnezol og andre.

Kirurgisk behandling

Drift er den viktigste metoden for behandling av åreknuter i underekstremiteter. Det kan utføres på et hvilket som helst stadium av det, forutsatt at det ikke foreligger kontraindikasjoner. Essensen av intervensjonen er å fjerne de endrede subkutane årene gjennom spesielt utførte individuelle innsnitt. I de siste årene har endoskopisk flebektomi blitt brukt - fjerning av den berørte venen ved hjelp av et endoskop - et fleksibelt rør med en optisk enhet og instrumenter på slutten.

Rehabilitering etter operasjon

For å minimere risikoen for post-fibrektomi syndrom, bør alle pasienter i den postoperative perioden rehabiliteres. Det viktigste er anvendelsen av en sink-gelatine bandasje til shin og fot. Gjør dette umiddelbart etter operasjonen eller, hvis pasienten har avløp, 24 timer etter den i 7-9 dager, fjern og fjern deretter stingene. Pasienten er foreskrevet en massasje, fysioterapi.

fysioterapi

Metoder for fysioterapi med åreknuter er rettet mot å styrke venøs veggen, øke tonen, forbedre blodets reologiske egenskaper og utstrømme den fra venene.

Øk tonen i veggen av venøse kar:

 • Elektroforese interstitielle venotonic medikamenter (ginkor-fort detraleks) - pasienten tar for tabletten form av stoffet eller mottar den ved injeksjon og deretter i de angjeldende kar elektrodene er anordnet på en tverrgående måte og utføre prosedyren, hvis varighet utgjør en Chasa; frekvens av økter - hver dag eller 1 gang om 2 dager; behandlingsforløp - opptil 10 eksponeringer;
 • barotherapy segmentell (pasienten setter lemmet i et trykk-kammer i hvilket de påvirkes av trykket til 113 kPa, tar fremgangsmåten opp til en halv time, gjennomføre økter hver dag eller en hver 2 dager i løpet av 20-25 virkninger).

Forbedre utstrømningen av blod og lymf fra ekstremiteter:

 • lavfrekvent magnetisk (lem anbragt i solenoiden blokken og påvirke det magnetiske felt; sesjon varighet - 20 minutter, den mangfoldighet - 1 ganger per dag behandling - 13-15 effekter);
 • elektroforese av proteolytiske enzymer (lidase, kollagenase, trypsin) - en prosedyre som varer fra 15 til 20 minutter, utføres i en tverrgående metode hver dag med et kurs på 12-15 eksponeringer;
 • massasje terapeutisk (det utføres i henhold til "aspirerende" metoden med sparsomme metoder innen patologi, utført en gang om dagen med et kurs på 12-15 eksponeringer).

Ikke bruk lymfodreteknikker, hvis essens er den termiske effekten på de skadede karene, og metodene for uttalt mekanisk virkning på dem. Dette kan føre til utvikling av komplikasjoner.

Reduser blodproppkapasiteten:

 • Elektroforese antiblodplate, antikoaguleringsmidler, fibrinolytiske midler (medikamenter administreres topisk kvadratur-prosedyre; økter er utført daglig i 15-20 min hastighet fra 10 til 15 eksponeringer);
 • laserbestråling av blod;
 • Magneto-terapi (stråling er rettet i en rett vinkel til overflaten vener eller utvidelser av soner dele dette området i flere felter, og bestrålt med hver for seg, for hvert felt for påvirkning av 1-4 minutter en gang per dag løpet av 12-14 prosedyrer).

De aktiverer prosessene reparasjon og regenerering i de berørte fartøyene:

Forbedre oksygentilførselen til vev ozonbad.

Kontraindikasjoner til fysioterapi for åreknuter er:

 • trombose av åreknuter
 • hemorragiske komplikasjoner.

Sanatoriumbehandling

Det er vist for alle pasienter med brudd på det venøse apparatet.

Med nederlaget av overfladiske årer, vil en ideell feriested være en med radon farvann. Som regel sendes pasienter til balneologiske alpinanlegg Pyatigorsk, Sergievsk Mineral Waters, Sochi, Tskhaltubo.

Med uttalt forstyrrelser av vev-trofisme er det mest passende alternativet alpinanlegg med hydrogensulfid og nitrogenholdige kiselholdige farvann.

Etter phlebektomi kan pasienten sendes til feriestedet for tidligere enn 4-6 uker.

konklusjon

Åreknuter sykdom er en ekstremt vanlig patologi som påvirker hver fjerde innbygger i Russland. Den mest effektive behandlingen for det er operasjonen - fjernelse av den syke delen av en vene, men i noen tilfeller konservativ behandling blir utført, og som selv ikke eliminere sykdommen, men hindrer videre progresjon av den patologiske prosess. En av komponentene av den omfattende behandling av åreknuter er et fysikalsk teknikker som bidrar til å forbedre tonen av vener, forbedrer metabolismen i veneveggen og tilstøtende vev for å gjenopprette blodstrømmen, og lymfe fra bena og redusere risikoen for trombose. Det kan foreskrives både som en del av konservativ behandling, og på scenen av rehabilitering etter phlebectomy kirurgi.

Hvis du har en klage som ligner på åreknuter, vennligst ikke vent på sykdomsprogresjonen, kontakt legen din i tide. I dette tilfellet vil effekten av behandlingen bli mye høyere, risikoen for komplikasjoner av sykdommen vil redusere, og kvaliteten på livet ditt vil tvert imot bli mye bedre.

GuberniaTV, helseskoleprogrammet "Varicose Disease: Symptoms and Treatment": "

GuberniaTV, overskriften "Housekeeping" på emnet "Komprimeringsstrikk i kampen mot åreknuter":

GuberniaTV, programmet "School of Health", temaet temaet "Gymnastikk i åreknuter":

Hva er åreknuter på bena: bilder, symptomer og taktikk for terapi

Åreknuter i underekstremiteter (SRVC) refererer til typen sykdommer som ikke bare forårsaker mange ubehagelige følelser for en person, men kan også i stor grad forringe utseendet.

I mellomtiden er denne sykdommen en farlig patologisk tilstand, noe som fører til alvorlig skade på sirkulasjonssystemet. Oftest har middelaldrende personer, 30-40 år, lider av åreknuter.

Generelle egenskaper og årsaker til åreknuter

I en sunn person stiger venet blod fra beina til hjertet under påvirkning av trykk, som i normal tilstand er nok til å overvinne jordens tyngdekraft. Hvis denne mekanismen forstyrres, må kroppen øke trykket for å skyve blodet oppover.

Som et resultat av denne prosessen det er en ventilfeil, som er preget av blodstrømmen til overfladiske årer fra dypet. Etter hvert som trykket i karrene økes, mister veggene deres elastisitet, strekker seg og depleterer, noe som fører til dannelse av synlige subkutane knuter av blåaktig farge.

Årsakene til utvikling av nedre lemmer:

 • Økt nivå av progesteron i kroppen av en kvinne. Dette hormonet har en negativ effekt på tilstanden til venøse vegger og ventiler, noe som gjør dem svake og ubeskyttede.
 • Medfødte abnormiteter i ventiler eller vener, mangel på bindevev, dårlig permeabilitet av dype vener, genetisk predisposisjon.
 • Neoplasmer plassert på beina, i bukhulen.
 • Skader på underekstremiteter.
 • Sykdommer i det endokrine systemet.
 • Tromboflebitt.
 • Sykdommer i leddene - osteoporose, reumatoid artritt, etc.
 • Langvarig bruk av hormonelle prevensjonsmidler.
 • En stillesittende livsstil, som ofte fører til stillestående prosesser i bena.
 • Økt intra-abdominal trykk. Det oppstår vanligvis med lungesykdommer, eller med hyppig forstoppelse.
 • Vektig.
 • Bruk tette klær og sko.
 • Tilstedeværelsen i dietten av et stort antall kalorier og fettstoffer, mangelen på cellulose av vegetabilsk opprinnelse.
 • Røyking, hyppig bruk av alkohol.

I svangerskapet forekommer ARVD spesielt ofte, fordi i denne perioden globale endringer i hormonell bakgrunn, samt vektøkning.

Menn fra denne sykdommen lider i tilfelle at deres Livsstil er forbundet med tung fysisk arbeidskraft, eller lenge på bena - maskinoperatører, lastere, etc. Varicose ben kan også skyldes visse sportsaktiviteter.

Symptomatiske og første tegn

Varicose føtter er ledsaget av følgende symptomer:

 • Utseendet av smerte i bena: med varicose under gang, smerten er pulserende og varm, i en rolig tilstand - sprekker;
 • kramper om natten;
 • synlige endringer i huden på beina - mørke flekker, knuter, hevelse, tørr hud;
 • Følelse av tyngde i beina - de ser ut til å briste innvendig; i utgangspunktet skjer det om kveldene, etter en arbeidsdag;
 • fortykning av venene på beina, de vises tydelig på overflaten av huden.

Symptomer på oppstart og progresjon av åreknuter på bena er presentert på bildet under, avhengig av stadium og pasientens tilstand, er behandling foreskrevet.

Ubegrenset behandling er veldig farlig i tilfelle HRVC. Hvis denne sykdommen ikke blir behandlet, kan det føre til deformasjon av muskelstrukturen i beina, ødeleggelse av benmasse og irreversible forandringer i huden.

Fremskritt, varicosity vil bli ledsaget av slike fenomener som dannelsen av omfattende eksem og utseendet av trofiske ikke-helbredende sår, som kan gå inn i gangrene. Konsekvensene kan være den mest trist - ben amputasjonen, blodforgiftning og til og med døden. Men den største faren er muligheten for en trombose, som kan komme av og føre til døden.

Når skal du se en lege og hva slags

På grunn av den høye risikoen for komplikasjoner som følge av tidlig behandling av ARVC, er det nødvendig å søke på en medisinsk institusjon ved de første tegn på sykdommen - Puffiness i bena, en følelse av raspiraniya, smerte og andre. Diagnostisering av åreknuter er involvert i Studier om vener og i alvorlige tilfeller - angio-kirurger.

diagnostikk

På de første stadiene av ERVC er det ikke veldig klart. mennesker skriv av smerter og andre symptomer for vanlig tretthet, hardt arbeid eller alder. Til legen adressen bare når det allerede har vært betydelige endringer i beina - tykke hovne vener eller knuter.

Men i de fleste tilfeller en visuell inspeksjon av legen er ikke begrenset og utpeker ytterligere undersøkelser:

 1. Ultrasonisk flowmetri eller Doppler, Det gjør det mulig å avsløre hastigheten på blodstrømmen og påfyllingen av blodårene.
 2. I de tidlige stadiene av ERVC utpekte prøver av Perthes, Sheinis, Troyanov, Pretta og andre, som indikerer utviklingen av åreknuter.
 3. Flebomanometriya, hvor trykket i venene måles.
 4. Skanning av vener, av resultatene som det er mulig å bestemme i hvilken tilstand venøs ventiler og vegger er lokalisert.
 5. venography. Denne prosedyren består i å gjennomføre en vene av kontrastmedium med påfølgende røntgen.
 6. echosclerotherapy Sklerosant injiseres i venene, så blir de skannet.
 7. termografi - undersøkelse ved hjelp av infrarød stråling
 8. Computer phlebography.
 9. Flebostsintigrafiya - undersøkelse av lymfeknuter og blodårer ved bruk av radionuklider
 10. fotopletysmografi - inspeksjon ved bruk av fotodioder.

Umiddelbart er alle typer undersøkelser aldri foreskrevet. Vanligvis er åreknuter lett å diagnostisere allerede ved en eller to metoder, som legen bestemmer i samsvar med pasientens tilstand.

Metoder for behandling av nedre ekstremiteter

I den komplekse behandlingen av åreknuter i nedre ekstremiteter inkluderte følgende metoder:

 • konservative;
 • sclerotherapy;
 • kirurgisk.

konservative

Konservative metoder for å behandle benvariøsitet er kun effektive i begynnelsen av sykdommen. For å forbedre tilstanden til venøse vegger og ventiler Følgende medisiner for åreknuter kan være foreskrevet:

 • Venotonics - Venoruton, Endotelon, Tribenol, Escuzan, Detralex, Glivenol, Ascorutin, Vazobral, Anvenol, Fleobodia-600. Disse stoffene forbedrer elasticiteten til venøse vegger, gjenoppretter strukturen av vev, øker blodsirkulasjonen i bena.
 • antikoagulanter - Hirudin, Aspirin, Heparin, Fenindion, Lyoton 1000. Disse stoffene reduserer blodproppene, og dermed forhindrer trombusdannelse.
 • Krem og salve med venotonisk effekt - Essaven, Troxevasin, Venitan.
 • platehemmere - Trombonil, Currantil eller Persantin. Disse stoffene bidrar til "resorpsjon" av blodpropper.

Hvis allerede dannet trophic ulcers, For å bekjempe dem gjelder stoffer som: Preductal, Anginin, Trental.

I tillegg til medikamentell behandling, kan det være tilordnet det bruk av komprimering undertøy (? Hvordan du velger det), en spesiell diett, eksklusive røkt, stekt og fet mat, samt moderat trening - sykling, jogging eller vanlig gange.

Hvert stadium av sykdommen Det kreves å begrense besøk på bad og badstuer, og ikke å ta soling, Fordi ultrafiolette stråler kan ha en skadelig effekt på pasientens tilstand.

sclerotherapy

Denne metoden for å behandle varicose asterisker på beina er det I den berørte venen administreres en nål med en nål, som har en sklerotisk effekt. De venøse veggene sitter fast sammen og blodet i fartøyet slutter å bevege seg.

Kirurgisk inngrep

Operasjonen av åreknuter i underdelene er foreskrevet med uttrykte tegn på sykdommen, når det truer pasientens helse og liv. Kirurgisk operasjon for åreknuter er av flere typer:

 • I beinet er det gjort 3 snitt, hvorved den berørte venen blir skåret ut.
 • Forlengelse av den syke venen gjennom snittet med etterfølgende ligering av nærliggende årer.
 • Bandasje den berørte venen rundt ventilen.
 • Fullstendig fjerning av åreknuter, venøs og trofasår. Dette er den mest komplekse typen operasjon, som kun foreskrives i de mest alvorlige tilfellene.

Åreknuter i ekstremiteter - ekstremt En alvorlig sykdom, hvis symptomer er funnet hos 40% av voksne. Hvis tiden ikke begynner å behandle åreknuter på bena, kan sykdommen føre til et fullstendig tap av arbeidsevne. Bare ved overholdelse av medisinske instruksjoner og en kompetent tilnærming til behandling, kan en rekke alvorlige komplikasjoner fra denne sykdommen forhindres.

video

En kort utflukt og en beskrivelse av denne sykdommen presenteres i videoen:

Varicosity - årsakene, symptomene og behandlingen av åreknuter på bena

God tid på dagen, kjære lesere!

I denne artikkelen vil vi vurdere deg med en slik ubehagelig sykdom i nedre lemmer som åreknuter, så vel som dens årsaker, symptomer og behandling av åreknuter, både tradisjonelle og nasjonale midler.

Hva er åreknuter for en gjennomsnittlig person? Det er tretthet i beina, muligens med litt hevelse, cyanose, noen ganger mørke edderkoppårer. Vurder hva slags lidelse er fra et medisinsk synspunkt...

Åreknuter (åreknuter) - Utvidelse og forlengelse av venene (blodkar som bærer blodet til hjertet) av underekstremiteter med tynning av venøs veggen og dannelse av noder fra dem. Noduler dannes som et resultat av patologien til venøse vegger, samt mangel på ventiler på grunn av en genetisk defekt.

Åreknuter dukker opp med en økning i venetrykk.

Åreknuter er:

- nedre lemmer
- mage og spiserør;
- liten bekken
- testikler og spermatisk ledning.

Det vanligste manifestasjonsstedet til sykdommen er åreknuter i underekstremiteter, som vil bli diskutert i dag.

I dag er åreknuter en av de vanligste sykdommene som hver 3 kvinner og 10 menn lider av. Statists oppmerksom på at sykdommen oftest begynner i ung alder - 30-40 år.

Årsaker til åreknuter

Hovedårsakene til åreknuter:

- Livsstil eller arbeid assosiert med tung fysisk anstrengelse, lenge forbli i en stilling (stående eller sittende) eller stadig høy omgivelsestemperatur;
- signifikant økning i kroppsvekt
- arvelig disposisjon
- hormonell påvirkning (graviditet og hormonal administrasjon).

Sekundære årsaker til åreknuter

Hinder i utstrømningen av blod gjennom årene. Slike hindringer kan være: en trombose, livmor, en svulst.

Stress og nervesykdommer. De påvirker fartøyets tilstand. I venervegget er det nerveender som gir dem fasthet. Med økende trykk i dem, eksponering for forskjellige toksiner og alkohol, taper fartøyets lumen tonus og utvides.

Arterial-venøs anastomose. Slike anastomoser kan dannes på grunn av trykk i strømmen av arterielle blodceller.

Sports overbelastning. I gruppen av risikofilmer å trekke baren på treningsstudioet. Hvis det er en disponering for åreknuter, er overbelastning av beina med overdreven fysisk trening og løfte tyngde forbudt.

Ubeleilig klær og sko. Sterkt tette klær, som tette jeans, kan forårsake åreknuter. Også, smale sko og høye hæler er skadelige. Når du velger sko, gi preferanse til en bred såle, jo bredere sålen, jo mindre belastningen på føttene. Å gå og balansere på tynne stiletthælene, legger vi stor belastning på venen, og hvis du legger tunge poser fra matbutikken til hælene, vil du ikke misunne årene...

Alle disse faktorene bidrar til utvidelse av vener, økt venetrykk og forstyrrelse av normal drift av venøse ventiler. Konsekvensen er patologisk blodgjennomstrømning i benene på underdelene - reflukser (omvendt venøst ​​blod strømmer fra dype vener til overflate). De forårsaker forverring av sykdommen med tiden, og øker trykket på venøsystemet mange ganger.

Riktig blodstrømning når blod strømmer gjennom venene i bena fra bunnen opp, blir dette oppnådd ved hjelp av en rekke faktorer: den blodtrykket i arteriene, redusere leggmusklene under bevegelse og tilstede ventiler i venene som hindrer tilbakestrømning av blod. Manglende evne til disse ventilene til å utføre sin funksjon forårsaker et brudd på venøs blodstrøm, noe som fører til overtrengning av venene. På grunn av dette, blir blodstrømmen kaotisk, stagnerer blodet i venene i de nedre ekstremiteter (særlig subkutane), trykket øker vaskulær vegg begynner å vokse og tynning.

Symptomer på åreknuter

Symptomer på åreknuter er direkte relatert til stadier av åreknuter.

I og II stadium av åreknuter

- utseende av venøse mønstre på bena, bena og lårene;
- Følelse av tyngde av ben og raspiraniya;
- kramper, spesielt om natten
Hevelse av føttene, etter en dags arbeid;
- moderat smerte i bena;
- økt tretthet

III og IV stadium av åreknuter

- ødem;
- vaskulære stjerner (telangiectasias);
- smerter av annen art (varm pulserende, kløe i muskler, smerte under gang, smerte langs venetrunks, generell smerte og smerte i bena);
- Krympede, langstrakte åreknuter som rager over overflaten av huden på skinnene og føttene;
- Endringer i huden (huden blir tørr og pigmentering oppstår, huden på beina blir mørkere og blir dekket med brune flekker). Videre til disse symptomene kan bli med: dermatitt, eksem og trofiske lidelser i form av dårlig helbredende sår opp til dannelsen av sår.

Sjelden, men det er symptomer som blødninger når knutepunktene knuses, noe som oftest skjer om natten.

Komplikasjoner av åreknuter

Hvis det er symptomer som feber eller svakhet i åreknuter, så har sykdommen kanskje kommet inn i et komplikasjonsstadium.

Når du kompliserer åreknuter, kan du oppleve:

eksem
- sår i sår;
- Alvorlig venøs blødning ved minste skade
tromboflebitt;
- trofasår
- flebotrombose;
Blødning av åreknuter.

Diagnose av åreknuter

Når det er symptomer på åreknuter, for å bestemme riktig diagnose eller refutation, er det nødvendig å kontakte: phlebologist, nevrolog, kirurg.

Prosedyrer for diagnose av åreknuter: ultralyd (ultralyd) eller flebografi.

Behandling av åreknuter

Hvordan behandle åreknuter? Dette spørsmålet er besvart av legen etter diagnosen. Tross alt, bare korrekt diagnostisert øker det positive resultatet av behandling av åreknuter.

I sin tur kan den behandlende legen foreskrive følgende behandlingsalternativer:

- behandling av åreknuter (krem, salve, tabletter);
- et sett med prosedyrer, avhengig av symptomatologi og stadium av sykdommen (under i artikkelen);
- kirurgisk behandling (fjerning av de berørte årene).

Rettsmidler for åreknuter

 • Salver og krem ​​fra åreknuter

De fungerer som et forebyggende middel og som en hjelpemetode for å behandle sykdommen i de tidlige stadier. De hjelper:

- redusere smerte
- redusere hevelse
- forbedre ytelsen til ventilsystemet
- øke tonen i vaskulære vegger
- gjenopprette normal blodgass;
- forhindre utvikling av komplikasjoner.

"Troxevasin". Inneholder aktivt stoff troxerutin, som normaliserer funksjonen av sirkulasjonssystemet. Det fjerner betennelse, reduserer skjøthet i kapillærene, har venotoniske egenskaper, fjerner hevelse.

"Detraleks". Bekjemper vellykket stagnasjon av blod i blodårene, smalker dilaterte kar, øker lymfestrøm og væskestrøm.

"Rutin". Vitamin P (rutin og andre bioflavonoider) styrker blodkar, redusere betennelse, redusere ødem, lindrer kramper, hindrer venøse sår.

"Aestsin". Inneholder frø av hestkastanje. Reduserer permeabiliteten til blodårene, reduserer antall stjerner, forbedrer tonen, lindrer betennelse, reduserer hevelse, reduserer blodpropp og forbedrer mikrosirkulasjonen.

"Venoruton". Inneholder oxerutin, som gjenoppretter funksjonen av sirkulasjonssystemet. Fjerner betennelse. Tillater ikke utseende av blodpropper.

 • Tabletter fra åreknuter

Tabletter foreskrives i tilfellet når lokalisering av sykdommen ikke tillater bruk av legemidler lokalt eller som en del av en omfattende behandling for åreknuter. De hjelper:

- å forbedre tonen i blodkarene
- å fjerne inflammatorisk prosess;
- akselerere blodstrøm og lymfatisk drenering;
- eliminere mikrocirkulasjonsforstyrrelser.

"Venarus". Øker vaskulær tone, redusere dets strekkbarhet, permeabilitet, kapillære skjørhet nettverk reduserer venøs stase, reduserer inflammasjon, beskytter vaskulære veggen mot korrosive frie radikaler.

"Anavenol". Reduserer permeabiliteten av vaskemuren, forbedrer mikrosirkulasjonen, utvider arterioles, øker tonen i venene, bidrar til å forbedre perifer sirkulasjon.

"Aescusan". Det har anti-inflammatorisk og styrkende egenskaper, øker styrken av den vaskulære veggen, forhindrer kapillære skjørhet, ødem og blod stasis, eliminerer ødem, akselererer helingsprosessen i ulike organer og vev, noe som hjelper til å jevne tretthet, tunge ben, spenning, kløe og smerte.

"Venoruton 300". Det har anti-edematøs, smertestillende, antikonvulsiv virkning og fører til normalisering av mikrosirkulasjon, eliminering av trofiske lidelser og varicose ulcers.

"Angistaks". Øker blodkarets elastisitet, normaliserer vaskulær permeabilitet, reduserer dannelsen av ødem og reduserer eksisterende hevelse.

Prosedyrer for behandling av åreknuter

Endovasal laser koagulasjon. Legen jobber på sykehuset med en laser og stjernene forsvinner. Utført under lokalbedøvelse. Etter noen uker på huden, ingen påminnelse om prosedyren. Den brukes til behandling av varicose i begynnelsen.

sclerotherapy. Stoffer injiseres i problemvenen med en sprøyte, og den berørte venen limes fra innsiden og slutter å virke, og blodet begynner å strømme gjennom sunne årer. Denne prosedyren er ikke egnet for alle. Den er kun tildelt dersom knutepunktene ikke er så store.

Ozonbehandling. Ozon er introdusert med en liten nål inn i fartøyets lumen og får det til å holde seg sammen. For å oppnå en synlig effekt er bare noen få prosedyrer tilstrekkelig. Det brukes til å eliminere vaskulære stjerner.

phlebectomy. Kirurgisk inngrep, der de berørte årene bare fjernes. Neste dag etter operasjonen kan du gå hjem, men i minst en måned må du bruke spesielle strømpebukser eller bandasje benet med elastisk bandasje.

Ved behandling av åreknuter anbefales det å bruke kurativ fysisk trening og terapeutisk strikkevarer.

Terapeutiske øvelser med åreknuter. Det vil bidra til å fjerne vekten i beina, normalisere blodsirkulasjonen og eliminere stagnasjon av venøst ​​blod.

Bevegelsen er livet. Hvis du har en stillesittende jobb, så prøv å gå hver dag. Sykling og svømming anbefales også. Men løping kan påvirke tilstanden til åre og trivsel hos en person negativt.

Noen få eksempler på benøvelser:

- Sitte på en stol, trykk føttene mot hverandre og legg dem på tærne, deretter på dine hæler, gjenta 15-20 ganger;
- Låne med begge hender (på skuldrene) mot veggen, stå på tærne, deretter på dine hæler, gjenta 20 ganger;
- i stående stilling ved innånding, løft hendene opp og stå på tærne, slapp av og stå på dine hæler på hælene, gjenta 20 ganger;
- Sitte opp over gulvnivået vekselvis ett ben, vri føttene i anklene i begge retninger, lage små sirkler, gjenta 15-20 ganger;
- Sett opp på tuppet samtidig med begge føttene, gjenta 15-20 ganger.

Healing strikkevarer. Bruk av slikt lin hjelper med å forbedre tilstanden til de berørte årene på grunn av kompresjon, øke blodstrømmen og eliminere stagnasjon av venøst ​​blod i karene. Bruk av medisinsk sengetøy kan kun betraktes som en hjelpemiddel i kombinasjon med en legeutnevnt behandling.

Behandling av varicose folkemidlene

Viktig! Før du bruker folkemidlene for åreknuter, sørg for å konsultere legen din!

Behandling av åreknuter med urtepreparater

Kommentar fra en phyto-terapeutisk spesialist Malgina AA: Urtebehandling (fytoterapi) har visse bemerkelsesverdige fordeler, for eksempel:

 • fytoterapi eliminerer årsakene til sykdommen,
 • urter har en minimal mengde kontraindikasjoner (vanligvis er dette en individuell intoleranse),
 • urtebehandling har en minimal mengde bivirkninger,
 • urter har i deres sammensetning et stort antall vitaminer og andre næringsstoffer som, i tillegg til å behandle sykdommen, også bidrar til forbedring av kroppen som helhet,
 • pris tilgjengelighet.

Fytoterapeuter tilbyr ferdige løsninger som allerede tar hensyn til sammensetningen av samlingen, doseringen, prioriteten etc. Kursene ble utviklet av medisinske spesialister, basert på deres mange års erfaring.

Andre folkemedisiner for åreknuter

Kalanchoe pinnate. Blader av Kalanchoe min og legg i en liter krukke (bladene skal være en halv krukke). Fyll med 70% alkohol og insister på et mørkt sted i 14 dager. Før du bruker, rist glasset. Hver dag før du går i seng, smør føttene og føttene. Smerten vil gå bort etter første søknad. Hvis varicose er startet, tar det 4 måneder til behandling.

Epler "Antonovka". Kok 1 liter vann kaste 3 epler, dekk og sett på et varmt sted i 4 timer. Neste, uten å fjerne eplene, bryte dem, bland løsningen og belastningen. Ta, legg til 1 ss. en skje med honning, en halv halv (50 g) om morgenen før måltider, og om kvelden før du går til sengs. Det renser også blodet, forbedrer søvn og appetitt.

poteter. Skrell 5 poteter og rist. Den resulterende potetmos og spre beina sine. Etter 4 timer passerer smerten helt og skyll deretter potetene med varmt vann.

Blomster av hestkastanje. 50 g blomster heller 0,5 liter alkohol og la den forbli i 14 dager, hver dag rister flasken. Hopp over den resulterende tinkturen gjennom et maske og bruk 1 ss. skje 3 ganger om dagen før måltider, skylles ned med vann. Etter en uke, ta en pause i 2 uker. Gjenta deretter igjen.

Hvitløk med olje. Ta hvitløk med hvit skall og knuse. Rør den med to stykker smør. Påfør på de fremspringende årene om natten, fra sted over pergamentpapir og fest med et bandasje eller et varmt skjerf. På morgenen vasker du av og legger noe varmt og mykt på føttene.

Forebygging av åreknuter

Som alle har lenge kjent - er sykdommen bedre forhindret enn behandlet senere. Vurder noen regler om livet, observere som, du kan forhindre forekomsten av åreknuter:

- Hvis du har en stillesittende jobb, ta en pause fra tid til annen. Du kan gjøre spesiell gymnastikk på arbeidsplassen. Prøv å gå mer;
- hvis arbeidet står, da tvert imot, tildele tid til hvile;
- Gi opp vana med å sitte, kast foten på beinet ditt, hvis du har en;
- ikke bære ting som sterkt press sammen (for eksempel, alvorlig trange jeans, sokker med stramme elastiske bånd generelt, er kvinner generelt strengt forbudt å bære stramtsittende bukser, som i dette tilfellet, blodsirkulasjon i det området av urin-systemet ;.
- Ikke bruk tette sko og sko på stiletthælene (slike sko er sjelden tillatt - på helligdager);
- hvis du har forstoppelse, ikke la den være alene forstoppelse øker nivået av blodsirkulasjonstrykk i det lille bekkenet;
- arrangere sykkelturer
- prøv å svømme mye;
- Under hvile, plasser føttene dine på en høyde (15-20 cm over hjertet);
- Prøv å gjøre vanlige øvelser;
- se på vekten din
- Reduser kostholdet av skadelige matvarer og søtsaker, spis mer frukt og grønnsaker, dvs. produkter beriket med vitaminer;
- Kast dårlige vaner (røyking og alkohol);
- Prøv å ta en kontrastdusj;
- Drikk minst 2 liter vann per dag, som også holder deg unna dehydrering med små hyggelige symptomer.
- Ikke misbruk solbrenthet i sol og solarium.

Hvilken lege å konsultere for åreknuter?

Diskuter åreknuter på forumet

tags: åreknuter i bena, åreknuter, åreknuter behandling krem ​​fra åreknuter, salve fra åreknuter, anti-åreknuter, åreknuter behandling av folk rettsmidler, åreknuter symptomer, åreknuter hjemme behandling, varicose hva de skal gjøre, hvordan bli kvitt åreknuter, åreknuter forebygging, stadium av åreknuter, åreknuter behandling, åreknuter.

Varicose sykdom (varicose)

Åreknuter - en sykdom ledsaget av en fortynning av venøs veggen, en økning i lumen i venene og dannelsen av aneurysmlignende knutete forlengelser. Vanligvis, å snakke om åreknuter, betyr en uavhengig sykdom - åreknuter i underekstremiteter. Varicose sykdom er manifestert av en følelse av tyngde i beina og deres tretthet, ødem i føttene og skinnene, nattkramper i bena, visuell subkutan dilatasjon av venene med dannelse av venøse noder. Forløpet av varicose sykdom kan bli komplisert av flebitt, tromboflebitt, utvikling av kronisk venøs insuffisiens og dannelse av trofasår. Den viktigste metoden for diagnose av åreknuter og dens komplikasjoner er UZDG.

Varicose sykdom (varicose)

Varicose sykdom (varicose) - venerens patologi, manifestert i deres ekspansjon, forvrengning, ødeleggelse av ventilapparatet. Innledende manifestasjoner er dannelsen av edderkoppen årer, abdominal subkutane blodårer, dannelse av noder, sår årer, tyngde i bena. Med utviklingen av sykdoms tilhørende symptomer på kronisk venøs insuffisiens i blodsirkulasjonen: hevelse av føtter og ben, kramper i leggen, trofiske magesår, tromboflebitt, brister åreknuter endret.

Under visse forhold (noen sykdommer, medfødt patologi), kan ikke bare venene i underbenene ekspandere. Så kan hypertensjon i portalen føre til utvidelse av spiserøret. Varicocele avslører åreknuter i spermatisk ledning, med hemorroider - dilaterte vener i anal og nedre del av rektum. Uavhengig av lokaliseringen av prosessen, er det en arvelig predisposisjon for utviklingen av åreknuter, forbundet med medfødt svakhet i vaskemuren og mangel på venøse ventiler.

Sykdommer ledsaget av åreknuter i ulike områder av menneskekroppen, med unntak av nedre ekstremiteter, er viet til individuelle artikler. I denne artikkelen vil vi snakke om en uavhengig sykdom - åreknuter i underekstremiteter.

Åreknuter - en sykdom ledsaget av utvidelse av overfladiske vener, utilstrekkelse av venøse ventiler, dannelse av subkutane noder og brudd på blodstrømmen i nedre lemmer. Ifølge ulike studier innen phlebology, lever åreknuter fra 30 til 40% av kvinnene og fra 10 til 20% av menn over 18 år.

Mekanismen for utvikling av åreknuter

Årene på underekstremiteter danner et forgrenet nettverk, som består av subkutane og dype vener forbundet med perforerende (kommunikative) årer. Gjennom overfladiske blodårer strømmer blod fra det subkutane vev og huden, gjennom dypet - fra resten av vevet. Kommuniserende fartøy tjener til å utjevne presset mellom de dype og overfladiske årene. Blod på dem strømmer bare bare i én retning: fra overfladiske vener til dype.

Det muskulære laget av venøs veggen er svakt uttrykt og kan ikke føre til at blodet beveger seg oppover. Blodstrømmen fra periferien til midten skyldes gjenværende arterielt trykk og trykket i senene som ligger ved siden av karene. Den viktigste rollen spilles av den såkalte muskelpumpen. Med fysisk anstrengelse trekkes musklene sammen og blodet presses oppover, siden venøse ventiler hindrer bevegelsen nedover. Vedlikehold av normal blodsirkulasjon og konstant venetrykk påvirkes av venøs tone. Trykket i venene reguleres av det vasomotoriske senteret i hjernen.

Ventil insuffisiens eller svakhet i den vaskulære veggen fører til det faktum at blod under påvirkning av muskelen pumpen begynner å strømme ikke bare oppover, men også nedover for å utøve for stort trykk på veggene i blodkarene, som fører til utvidelse av venene, dannelsen av noder og progresjon av valvulær insuffisiens. Brutt blodflow gjennom kommunikasjonsårene. Tilbakestrømning av blod fra de dype karene til overflaten fører til en ytterligere økning i trykk i overflatene. Sener plassert i venene vegger, gir signaler til vasomotoriske senter, som gir kommandoen for å øke venustonen. Venene klare ikke med den økte belastningen, gradvis utvides, forlenges, blir tortuous. Økt trykk fører til atrofi av muskelfibrene i venøs veggen og tap av nerver involvert i regulering av venøs tone.

Risikofaktorer for åreknuter

Åreknuter - polyetologisk sykdom. Det er flere faktorer som øker risikoen for å utvikle åreknuter:

 1. Genetisk predisposisjon på grunn av svakhet i vaskulær veggen på grunn av mangel på bindevev.
 2. Graviditet. Det antas at varicose under graviditet utvikler seg på grunn av en økning i volumet av sirkulerende blod og komprimering av retroperitonealårene av et gravid livmor.
 3. Fedme er en påvist risikofaktor for å utvikle åreknuter. Hvis kroppsmasseindeksen øker til 27 kg / m2, øker risikoen for å utvikle sykdommen med 33%.
 4. Livsstil. Risikoen for å utvikle åreknuter øker med lengre opphold i en sittende eller stående stilling, permanente statiske belastninger, spesielt de som er forbundet med løftevekter. Bivirkninger på sykdomsforløpet er gitt av korsetter som fremmer økt intra-abdominal trykk og tette klær som komprimerer hovedårene i lyskeområdet.
 5. Funksjoner av ernæring. Sannsynligheten for å utvikle varicose øker med lavt innhold av frukt og rå grønnsaker i kostholdet. Mangel på grov fiber fører til kronisk forstoppelse, og mangelen på noen nyttige stoffer - til forstyrrelsen av restaureringen av strukturen i venøs veggen.
 6. Forstyrrelser i hormonbalansen. En viss innflytelse på sykdommens utbredelse er utbredt bruk av hormonelle prevensjonsmidler og hormonelle legemidler, som brukes til behandling av osteoporose og climacteric syndrom.

Klassifisering av åreknuter

Det er flere klassifikasjoner av åreknuter. Slike mangfold er på grunn av sykdoms polyetiologi og en rekke varianter av spiserøret.

Gradvis klassifisering

Russiske phlebologists bruker i stor grad stadium-for-stadium klassifisering av åreknuter, en variant som er VS Savelievs klassifisering:

 • Stig av kompensasjon (ifølge Saveliev - kompensasjon A). Ingen klager. Ved undersøkelse observeres åreknuter på ett eller to ben.
 • Stigningen av subkompensasjon (ifølge Saveliev - kompensasjon B). Når det undersøkes på beina, er uttalt åreknuter synlige. Pasienter klager over en følelse av raspiraniya, parestesi ("gåsebud") i benområdene, nattkramper. Det er en svak hevelse i føttene, anklene og bena på kveldene. I morgen forsvinner ødemet.
 • Dekompensasjonsstadiet. Dermatitt, eksem blir med på de nevnte tegnene. Pasienter er plaget av kløende hud. Huden blir tørr, skinnende, tett sveiset til det subkutane vevet. Mindre blødninger og påfølgende deponering av hemosiderin forårsaker hyperpigmentering.

Den moderne russiske klassifikasjonen, foreslått i 2000, gjenspeiler graden av kronisk venøs insuffisiens, formen av åreknuter og komplikasjoner forårsaket av åreknuter.

Klassifisering etter skjema

Det er følgende former for åreknuter:

 • Segmental skade av subkutane og intradermale kar uten tilbakeløp.
 • Segmental lesjon av vener med patologisk utladning gjennom overflate eller kommunikative årer.
 • En utbredt lesjon av vener med patologisk utladning gjennom overfladiske eller kommunikative årer.
 • Et vanlig nederlag av vener med patologisk utladning gjennom dype årer.
Internasjonal klassifisering

Det er en anerkjent internasjonal klassifisering av åreknuter, brukt av leger fra mange land rundt om i verden:

 • Klasse 0. Det er ingen tegn på åreknuter. Pasienter klager over tyngde i beina.
 • Klasse 1. Viscøse årer og vaskulære stjerner (telangiektasi) er visuelt bestemt. Noen pasienter utvikler muskelkramper om natten.
 • Klasse 2. Ved undersøkelse av pasienten er utvidede vener synlige.
 • Klasse 3. Vis ødem av føtter, ankler og ben, ikke forsvinner etter en kort hvile.
 • Klasse 4. Undersøkelsen avslører tegn på lipodermatosklerose (dermatitt, hyperpigmentering av bena).
 • Klasse 5. Forformet.
 • Klasse 6. Vedvarende trofasår utvikles.

Symptomer på åreknuter

Kliniske manifestasjoner av sykdommen avhenger av stadium av åreknuter. Noen pasienter, selv før syn på tegn på sykdommen, klager over tyngde i beina, økt tretthet, lokal smerte i shinens område. Utseendet på telangiectasias er mulig. Tegn på brudd på venøs utstrømning er fraværende. Ofte er sykdommen i kompensasjonsfasen asymptomatisk, og pasienter søker ikke etter lege. Ved fysisk undersøkelse kan lokale åreknuter bli avslørt, oftest i øvre tredjedel av skinnen. De dilaterte venene er myke, vel recede, huden over dem endres ikke.

Pasienter med varicose i subkompensasjonstrinnet klager over forbigående smerte, hevelse som oppstår med lengre opphold i vertikal stilling og forsvinner i utsatt stilling. Fysisk (spesielt i andre halvdel av dagen) kan det oppstå patchiness eller svak hevelse i anklene.

Pasienter med varicose i dekompensasjonsstadiet klager over den konstante vekten i bena, kjedelig smerte, økt tretthet, nattlig kramper. Huden klør, mer uttalt om kvelden, er en harbinger av trofiske lidelser. Når ekstern undersøkelse avslører en markant utvidelse av vener og et globalt brudd på venøs hemodynamikk. Deponering av store mengder blod i de berørte lemmer i visse tilfeller kan føre til svimmelhet og svimmelhet på grunn av blodtrykksfall.

Palpasjon er definert av dilatert, anstrengt, vene med viskoelastisk konsistens. Veggene i de berørte årene er loddet i huden. Lokale depressioner i adhesjonsområdet indikerer overført periphoebitt. Visuelt avslørt hyperpigmentering av huden, foci av cyanose. Subkutant vev i områdene av hyperpigmentering er tettet. Hud grov, tørr, den kan ikke brettes. Dyshidrose er kjent (oftere - anhidrose, sjelden - hyperhidrose). Trofiske forstyrrelser forekommer spesielt på den fremre indre overflaten av tibia i den nedre tredjedel. I endrede områder utvikler eksem, på bakgrunn av hvilken trofiske sår blir dannet senere.

Diagnose av åreknuter

Diagnosen er enkel. For å vurdere alvorlighetsgraden av hemodynamiske lidelser, brukes duplex angioscanning, UZDG av venene i nedre ekstremiteter. Rennologiske, radionuklidforskningsmetoder og rheovasografi av underlempene kan brukes.

Behandling av åreknuter

Ved behandling av pasienter med åreknuter brukes tre hovedmetoder:

 • Konservativ terapi av åreknuter

Den konservativ terapi omfatter generelt anbefalingene (normalisering av lokomotorisk aktivitet, reduksjon av statisk belastning), utøve terapi, er bruken av elastiske komprimeringsmidlet (kompresjonsstrømper, bandasjer), behandling flebotonikami (diosmin + hesperidin, hest kastanje-ekstrakt). Konservativ terapi kan ikke føre til en fullstendig kur og gjenopprette de allerede utvidede årene. Den brukes som profylaktisk under forberedelse til kirurgi og når kirurgisk behandling av åreknuter er umulig.

 • Kompresjonsskleroterapi av åreknuter

Med denne metoden for behandling blir det innført en spesiell medisin i forstørret vene. Legen gjennom sprøyten introduserer en vene av elastisk skum, som fyller det berørte karet og forårsaker krampe. Deretter setter pasienten på kompresjonsstrømpe, som holder venen i en sammenfalt tilstand. Etter 3 dager limes venene i venen sammen. Pasienten har en strømpe i 1-1,5 måneder, til tette adhesjoner dannes. Indikasjoner for kompresjonsskleroterapi - åreknuter, ikke komplisert ved tilbakeløp fra de dype karene til overflaten gjennom de kommunikative årene. I nærvær av en slik patologisk utladning reduseres effektiviteten av kompresjonsskleroterapi kraftig.

 • Operativ behandling av åreknuter

Den viktigste behandlingsmetoden komplisert ved tilbakeløp gjennom de kommunikative årene av åreknuter er en operasjon. Åreknuter behandles med en rekke kirurgiske teknikker, inkludert mikrokirurgiske teknikker, radiofrekvens og laserkoagulering av berørte årer.

I den første fasen av varicose utføres fotokoagulering eller fjerning av edderkoppene med en laser. Når det uttrykkes varicose, vises forstørrelse flebektomi - fjerning av endrede årer. For tiden utføres denne operasjonen i økende grad ved hjelp av en mindre invasiv teknikk - miniflebektomi. I tilfeller hvor varicose er komplisert ved trombose i venen langs hele lengden og vedlegget av infeksjon, vises driften av Troyanov-Trendelenburg.

Forebygging av åreknuter

En viktig forebyggende rolle spilles av dannelsen av korrekte atferds stereotyper (lyver bedre enn å sitte og gå bedre enn å stå). Hvis du må stå lenge i stående eller sittende stilling, må du jevne mellomrom på skinnens muskler, gi beina en forhøyet eller horisontal stilling. Det er nyttig å delta i visse typer sport (svømming, sykling). Under graviditet og under hardt arbeid anbefales det å bruke elastisk kompresjon. Når de første tegnene på åreknuter vises, bør du kontakte phlebologist.

Les Mer Om Fartøyene