Vasodilatorpreparater: en gjennomgang av legemidler, applikasjoner

I denne artikkelen vil du lære om slike medisiner som vasodilatormedikamenter. Denne store og allsidige farmakologiske gruppen kan brukes til å behandle mange sykdommer i hjertet og blodårene.

Midler for vasodilatasjon (eller vasodilatatorer) er representert av en ekstremt variert gruppe medikamenter. De kan tas i form av tabletter eller injiserbare løsninger, og deres hovedmål er å øke vaskulær clearance og forbedre blodsirkulasjonen i dette eller det orgel eller en del av kroppen. Disse stoffene har forskjellige mekanismer, type og lokalisering av tiltak.

Hver vasodilator kan påvirke ulike typer eller områder av blodkar. Det er midler som har effekt på små, mellomstore eller store fartøy, lokalisert i et bestemt organ eller vev. For eksempel er det stoffer som påvirker koronarbeinene, eller legemidler som forårsaker utvidelse av bare store og viktigste kar. Dette betyr at det ikke er universell vasodilator, og valget av et slikt legemiddel bør baseres på det kliniske tilfellet og utføres bare av legen.

Klassifikasjoner og typer

Siden vasodilatorer behandles med et ekstremt bredt spekter av legemidler, brukes flere av deres klassifikasjoner.

I henhold til farmakologisk virkemekanisme er vasodilatorer delt inn i flere grupper avhengig av hvilke enzymer, peptider, reseptorer eller deler av veggene til karene de påvirker. En slik klassifisering er imidlertid ikke forståelig for personer som ikke er leger og kan ikke bestemme hvilket organ eller system effekten av et bestemt stoff vil påvirke. Denne oppdelingen i grupper er bare forståelig for leger. De kan velge en vasodilator, tar hensyn ikke bare indikasjoner for bruken, men også andre individuelle parametrene for hver pasientens helsetilstand (komorbiditet, alvorlighetsgraden av et symptom, alder, graviditet og N. osv.).

Gitt den manglende informative karakteren til en slik klassifisering for pasienter, vil vi ikke vurdere det i detalj innenfor rammen av denne artikkelen. Selv med samme sykdom, kan pasienter foreskrives medikamenter fra forskjellige grupper.

I tillegg er vasodilatorene delt i henhold til ATC (anatomisk terapeutisk-kjemisk) virkning. Denne klassifiseringen er den mest universelle og forståelige for pasienter, siden det tillater å ta hensyn til flere parametere av vasodilatatorene:

 • kjemisk struktur av den aktive komponenten;
 • på hvilke patologier som brukes
 • på hvilke deler av sirkulasjonssystemet eller organene agenten virker.

I følge denne klassifiseringen er vasodilatormedisinene delt inn i følgende grupper:

 • for behandling av hjertesykdommer;
 • for behandling av hypertensjon eller hypertensjon
 • til behandling av hjernesirkulasjonsforstyrrelser eller eliminering av hodepine og svimmelhet;
 • for behandling av øyesykdommer (glaukom eller økt intraokulært trykk;
 • til behandling av perifer sirkulasjonsforstyrrelser (beinpatologier, komplikasjoner av diabetes mellitus, leddgikt, osteokondrose, etc.).

I denne klassifikasjonen er bare de mest brukte og kjente vasodilasjonsmidler listet, som kan fremstilles under forskjellige navn i form av tabletter eller injiserbare løsninger.

Hjertesykdom

Hypertensjon eller hypertensjon

 • Ganglia-blokkere - Azametonium, Camphonium, Pyrilene, Benzohexonium, Dimecolin, Trepiria;
 • stoffer som senker det vasomotoriske senteret - Clopheline, Physiotens, Clonidine, Rilmenidine, Albarel, Methyldopa;
 • sympatholytics - reserpin, oktadin, guanetidin;
 • blokkere - nadolol, karvedilol, Atsekor, timolol, prazosin, labetalol, Egilok, Bisokard, sotalol;
 • for eliminering av pulmonal hypertensjon - Trakliir, Bozentan, Ambrisentan;
 • kaliumkanalaktivatorer - Minoxidil, Cordynic, Diazoxide;
 • kalsiumkanalblokkere - Diacordin, Oktidipin, Nifedipin, Verapamil, Plendil, Amlodipin;
 • ACE-hemmere - Captopril, Envans, Enalapril, Gopten, Ramipril, Stressress, Lizinopril;
 • inhibitorer av renin - aliskiren;
 • antagonister av angiotensin II - Valsartan, Naviten, Hyposart, Lozartan, Cardosal, Candesartan;
 • nikotinsyre;
 • Natrium nitroprussid;
 • apressin;
 • Isosorbid-dinitrat;
 • andre midler - Vincamine, Benzyclan, Naphthydrofuriol.

Sykdommer i hjernens sirkulasjon eller for å eliminere hodepine og svimmelhet

 • Ergotalkaloider - Sermion, Ergoloid Mesylat, Nicergoline;
 • myotropisk antispasmodik - Papaverinhydroklorid;
 • kalsiumkanalblokkere - Stugeron, Betagistin, Diltzer, Nimodipin, Nimopin, Cinnarizine;
 • Purinderivater - Pentoxifyllin, Xanthinal nikotinat;
 • adrenoblokker - Korgard, Talinolol, Betalok, Acebutolol, Cordanum, Propranolol, Atsekor, Atenolol;
 • korrigere for hjernesykdommer - Cavinton, Niacin, Avamigran, Pentohexal, Instenon, Vinpocetin.

Øyesykdommer (glaukom eller økt intraokulært trykk)

Krenkelser av perifer sirkulasjon (patologi av karene i bena, diabetes, leddgikt, osteokondrose etc.)

 • Adrenoblokere - Fentolamin;
 • myotropisk antispasmodik - Papaverinhydroklorid;
 • ganglion blokkere - Benzohexonium;
 • alkaloider av ergot - Vazobral, Sermion, Nicergolin;
 • medikamenter med adenosinmekanisme - Parsedil, Sanomil-Sanovel, Dipiridamol;
 • ACE-hemmere - Captopril, Enam, Bagopril, Renitec, Enalapril;
 • Purinderivater - Pentylin, Nikotinatxantinol, Coplamin, Pentoxifyllin;
 • kalsiumkanalblokkere - Nifedipin, Diltzer, Felodipin, Nitrendipin;
 • leukotriener og prostaglandiner - Ventavis, Edex, Alprostadil, Muse, Iloprost;
 • andre stoffer - Dibazol, Enduracin, Naphthyrofuryl, Oxibril, Benzyclan, Nikotinsyre, Winkamin.

Virkemekanismen for vasodilatatorer etter grupper

Kalsiumkanalblokkere

Virkemekanismen for slike legemidler er rettet mot å hemme penetrasjonen av kalsiumioner i cellene i musklene i karene. Senking av konsentrasjonen fører til utvidelse av perifere arterier, arterioler og senking av trykk.

Ulike rusmidler i denne gruppen kan variere i en rekke egenskaper eller deres farmakokinetikk. Administrasjonen skal bare utføres av en lege.

Korrigatorer av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernens kar

Denne gruppen av midler for vasodilatasjon inkluderer stoffer med forskjellige virkemekanismer, men deres kjennetegn er evnen til å virke primært på hjerneskarene.

Alkaloider av ergot

Disse stoffene er i stand til å blokkere alfa-adrenerge reseptorer og forårsake utvidelse av perifere arterier. Som et resultat forbedrer blodsirkulasjonen i det berørte området av vev, og blodtrykket avtar.

Myotrope antispasmodik

Slike midler for vasodilatasjon reduserer tonen i glatte muskler i karene og forårsaker utvidelse av arteriene lumen. Denne virkningen av medisiner fører til en forbedring i blodstrømmen. I klinisk praksis er det mest myotrope antispasmodiske, som Papaverine hydrochloride.

blokkere

Noen av disse tabletter eller løsninger kan brukes både for konstant mottak for ulike plager, og for lindring av hypertensive kriser. Aktive komponenter av slike legemidler virker på adrenalin- og noradrenalinfølsomme reseptorer i de vaskulære veggene, blokkerer dem og gir utvidelse av det vaskulære lumen. Valget av slike rettsmidler er ekstremt bredt og kan kun utføres av en lege.

Midler for å undertrykke vasomotorisk senter

Disse stoffene undertrykker vasomotorisk senter som ligger i medulla oblongata. Som et resultat avtar tonen i de vaskulære veggene, fartøyene utvides, og trykket avtar.

ganglioplegic

Slike legemidler påvirker nikotinreceptorene i nerver i det autonome nervesystemet. Som et resultat avbrytes impulsene som forårsaker vasospasme, tonen i de vaskulære veggene minker og de ekspanderer.

Aktivatorer av kaliumkanaler

Aktive komponenter av slike midler forårsaker åpning av kaliumkanaler i membranene i glatte muskelceller av blodkar. Som et resultat, kommer kaliumioner ut av cellene og forstyrrer penetrasjonen av kalsiumioner i de vaskulære veggene. Redusere nivået av kalsium i de glatte musklene på veggene forårsaker avslapping og vasodilasjon. Etter det reduseres blodtrykket.

ACE-hemmer

Disse vasodilatormedisinene er i stand til å blokkere virkningen av angiotensin-omdannende enzym, noe som forårsaker vasokonstriksjon. Som et resultat avtar tonen i de vaskulære veggene, og fartøyets lumen ekspanderer og forårsaker en reduksjon i trykk.

Renin-hemmere

Disse medisinske stoffene undertrykker aktiviteten til et slikt trykkforhøyende enzym som renin. Som et resultat øker fartøyets lumen, og hypertensjon elimineres.

Angiotensin II antagonister

Disse stoffene nøytraliserer peptid-angiotensin II, som har en uttalt vasokonstriktoregenskap. Som et resultat øker fartøyets lumen og trykket avtar.

sympatolytisk

De aktive komponentene av slike midler eliminerer effekten av den sympatiske innervaringen som øker tonen i karrene. Som et resultat begynner hjertet å trekke seg mindre ofte, karbonens muskler slapper av, deres lumen ekspanderer og trykket avtar.

Forberedelser for eliminering av pulmonal hypertensjon

For behandling av pulmonal hypertensjon ved bruk av endotelin-A reseptor-antagonister som forstyrrer mekanismen for utvikling av pulmonal hypertensjon og fører til en reduksjon i trykket i lungekar. I tillegg kan andre vasodilatorer (f.eks. Kalsiumkanalblokkere) brukes som supplement.

Organiske nitrater

Spesielt ofte er slike legemidler foreskrevet for behandling av hjertesykdommer. Under deres innflytelse, er det en reduksjon av veneblodstrøm til hjertet, slapper av glatt muskulatur i perifere kar, reduserer trykket i det høyre atrium og lungearterien. Denne avlastning av myokard minsker behovet for oksygen og bidrar til normalisering av den koronare blodstrøm.

Nitrogenoksyddonatorer

Denne gruppen medikamenter, som nitrater, brukes ofte spesielt til behandling av hjertesykdom. Nitrogen bidrar til å slappe av de glatte muskler i karene (spesielt venøs) og utvide den vaskulære lumen. Som et resultat forbedrer koronar blodstrøm, og belastningen på myokard og blodkar reduseres.

Purin-derivater

Slike midler fremme reduksjon av kalsiumnivåer i vaskulære glatte muskelceller, blokkerer adenosinreseptorene normalisere mikrosirkulasjonen og forbedre blodstrøm. Som et resultat av den vaskulære veggen er avslappet, blir karlumenet utvidet, blodsirkulasjonen forbedres, og trykket reduseres.

Midler med adenosin virkningsmekanisme

Disse vasodilatormedisinene slapper ikke bare av glatte muskler i karene og utvider deres lumen, men forhindrer også dannelsen av koagulasjoner i blodårene og arteriene. De er i stand til å stabilisere mikrosirkulasjonen i ulike deler av blodstrømmen og brukes i ulike grener av medisin.

Leukotriener og prostaglandiner

Disse stoffene reduserer dannelsen av trombi og fremmer avslapning av glatte muskelbeholdere. Som et resultat stabiliseres blodsirkulasjonen og mikrosirkulasjonen på grunn av forbedringen i blodets flyt og utvidelsen av blodkarets lumen.

Andre stoffer

Utvidelse av fartøyets lumen kan også være forårsaket av legemidler fra andre farmakologiske grupper. Behovet for avtale er vurdert av lege avhengig av klinisk tilfelle.

Foreskrive vasodilatorer kan leger en rekke fordypninger -. Hjerte, vaskulære kirurger, nevrologer indre, nephrologists, Øyespesialister, gynekologer, gastroenterologer, etc. Selv vasodilatorer utillatelige og for behandling av et bestemt organ eller sykdomsspesifikt stoff er nødvendig for å velge, som vil ha innvirkning på et bestemt nettverk av skip og hadde ingen effekt eller hadde minimal effekt på andre deler av blodet.

Legen-neurologens mening II Shperling om vasodilatorpreparater og om å utvide karene med medisiner:

Typer av vasodilaterende midler til hjernens kar og nedre lemmer - en liste over de mest effektive

I moderne medisin brukes legemidler som reduserer blodtrykket til medisinsk behandling av hypertensive kriser, kroniske sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Disse stoffene inkluderer vasodilatormedikamenter - vasodilatatorer, som utvider blodkarets lumen og derved senker blodtrykket. Disse medisinene er tatt med hodepine, svimmelhet, generell svakhet.

Hva er vasodilatormedikamenter

Vasodilaterende midler er stoffer som forårsaker avslapping av muskelstrukturen i karet, og utvider dens lumen. Dette senker arteriell og venøs press gjennom hele kroppen. Tabletter for vasodilatasjon inkluderer en stor gruppe medikamenter som avviger fra hverandre av virkningsmekanismen på muskelelementet i vaskulærveggen. Den samme gruppen inkluderer medisiner for utvidelse av cerebral fartøy med slag, iskemi.

vasodilators

Tilordning vist vasodilaterende midler ved behandling av pasienter, og det totale slag, hypertensjon og andre sykdommer i hjerte og blodkar (angina pectoris, aterosklerose). Noen vasodilatorer tas med jevne mellomrom for å opprettholde normal blodtrykket, for eksempel, timolol, mens andre er tilordnet bare for mottaket sats eller tilføres pasienten (stugeron) for førstehjelp.

Kalsiumantagonister

Legemidler (for eksempel Cinnarizine) fra gruppen av kalsiumantagonister er stoffer som blokkerer kalsiumkanaler av L-type og blokkere av langsomme kalsiumkanaler. Dette er en gruppe farmakologiske preparater som har samme virkningsmekanisme, men varierer i noen egenskaper, spesielt i farmakokinetikk, farmakodynamikk. Indikasjoner for mottak av kalsiumantagonister, i tillegg til iskemi, er et brudd på hjertets rytme.

Forberedelser på plantebasis

For å gjenopprette vaskulærvegg og blodtrykk, brukes legemidler på naturlig plantebasis. På farmakologisk marked er medisiner basert på ekstrakter av periwinkle, hagtorn, motherwort og andre urtekomponenter allment representert. Ikke mindre effektiv bruk for spasmer av arteriene er noen homøopatiske medisiner laget av naturlige råvarer. Tabletter og tinkturer på planten har følgende egenskaper:

 • utvide blodkarets lumen;
 • redusere tonen i vaskulærveggen;
 • øke permeabiliteten av det vaskulære endometrium;
 • besitter egenskapene til en antioksidant.

Narkotika for vasodilasjon

Vasodilatormedisiner påvirker hastigheten på blodstrømmen og styrken som blodet passerer gjennom arteriene og venene til vev, organer. Forberedelser av denne farmakologiske gruppen er mye brukt til medisinering av hypertensive kriser, kronisk hjertesvikt, atherosklerose. Tabletter for vasodilatasjon brukes også for utilstrekkelig blodforsyning, blodfylling av organer.

Med hypertensjon

For tiden, med kronisk hypertensjon, med episoder med kraftig blodtrykksøkning, på grunn av ulike årsaker, brukes følgende legemidler til legemiddelbehandling:

 1. Dimekolin. Fremstillingen av listen over ganglioblokatorov gruppe som anvendes for perifer vaskulær spasme, vaskulær dystoni, ulcerative lesjoner i den gastrointestinale traktus. Legemidlet anbefales å bruke til plutselig lindring av plutselige trykkstigninger, har kontraindikasjoner for bruk (hypotensjon). Kostnaden for medisinen varierer fra 80 til 145 rubler.
 2. Kamfony. Et legemiddel, biostimulator av hjerteaktivitet. Det brukes til å behandle vedvarende hypertensjon hos eldre. Den største fordelen med stoffet er et lite antall bivirkninger med langvarig bruk. Prisen på medisinen er 110 rubler.

For nedre lemmer

Vasodilator legemidler brukes for de nedre ekstremiteter ved kronisk perifer vaskulær sykdom, trofiske forstyrrelser som forårsaker celler og vev i underekstremitetene, som okklusiv sykdom, Raynauds syndrom, diabetisk angiopati, trofiske sår, aterosklerose. For øyeblikket, i den komplekse farmakologiske terapien, er forstyrrelser i tilførsel av vev på grunn av innsnevring av fartøyets lumen, følgende legemidler brukt:

 1. Dipyridamol. Legemidlet brukes til å forhindre dyp venetrombose, kapillærer og arterier. Effektiv mot iskemi av vevene i nedre ekstremiteter. Det er en av de sterkeste stoffene som påvirker vaskulasjonen. Kostnaden for stoffet starter på 80 rubler.
 2. Chimes. Legemidlet brukes til forebygging og behandling av hjernesirkulasjonsforstyrrelser, dannelse av trombi i underdelene. Barn ved hjelp av Kurantil behandles med alvorlige former for DIC-syndrom. Prisen på medisinen varierer fra 130 til 350 rubler, avhengig av produsenten.

Med osteokondrose

For å behandle mangel på sirkulasjon i osteokondrose, brukes følgende vasodilaterende tabletter:

 1. Amlodipin. Medisinen er en blanding av 80% teofyllin og 20% ​​etylendiamin. Bronkodilator, antispasmodisk. Det brukes til cupping bronkospasme, cerebrale vasospasmer og sirkulasjonsforstyrrelser i osteochondrose i livmoderhalsen. Prisen på medisinen er ca 240 rubler per pakke.
 2. Pentoxifylline. Legemidlet forbedrer mikrosirkulasjonen, angioprotektoren. Virkningsmekanismen er inhiberingen av fosfodiesterase og avsetningen (akkumulering) av cyklisk adenosinmonofosforsyre i celler. På dette tidspunktet reduserer konsentrasjonen av kalsiummolekyler i muskelveggelementet i karene og slapper av. Medisinen brukes til å behandle migrene, kronisk hodepine på grunn av tilstedeværelse av osteokondrose. Kostnaden for stoffet er fra 200 til 450 rubler.
 3. Cavinton. Narkotika for vasodilatasjon, fra gruppen av selektive adrenoblokker. Anvendt med nevrologiske sykdommer i hjernen, mentale forhold forbundet med patologien til den cervicale ryggraden. Legemidlet er effektivt i svimmelhet, de første stadiene av glaukom. Medisinprisen i gjennomsnitt på apotek er 217 rubler.

For øynene

Vasodilatormedikamenter for kapillærer og arterier i øyet brukes i sykdommer som glaukom, vedvarende forhøyet intraokulært trykk, nedsatt sirkulasjon i netthinnen. For legemiddelbehandling av økt intraokulært trykk og glaukom brukes følgende vasodilatatorer:

 1. Myrtilene forte. Medisinering i form av dråper eller tabletter brukes til å behandle intraokulært trykk. Inneholder en høy konsentrasjon av aktive stoffer som bidrar til å forbedre øyelokalets funksjonelle tilstand. Velg skjemaet for legemidlet for bruk bør være på råd fra en lege. Kostnaden for medisiner i tabletter er ca 320 rubler, i dråper på ca 400 rubler.
 2. Lutsentis (også kjent som Visudin). Et stoff for forebygging og behandling av en sykdom som makuladegenerasjon av retina i alderdommen. Medisinen forbedrer blodsirkulasjonen i øyets mikrovipper, forbedrer vevets trofisme betydelig og forhindrer utmattelsen. Prisen på medisinen varierer fra 350 til 850 rubler.

For hjertet

For hjertesykdommer i øyeblikket har følgende medisinske preparater blitt utbredt:

 1. Nitroglyserin. En medisin som utvider hjerteets hjertekarboner. Anvendt med iskemisk hjertesykdom, myokardinfarkt, aterosklerose. I tillegg reduserer Nitroglycerin signifikant mengden venøst ​​blod som vender tilbake til hjertet. Effektiv i Raynauds sykdom, kronisk endarteritt, artrose. Kostnaden for stoffet er fra 70 til 110 rubler.
 2. Adalat. Refererer til antihypertensive stoffer med antianginal aktivitet. Hoveddelen av Adalat refererer til kalsiumkanalblokkere, forårsaker en reduksjon i den intracellulære konsentrasjonen av kalsiummolekyler i glatte muskelceller i det vaskulære endotelet og kardiomyocytter. I tillegg bidrar Adalat til å redusere blodtrykket i pulmonal arteriesystemet, forbedrer hjernecirkulasjonen. Langsiktig bruk av stoffet gir antiaterogen effekt, forhindrer trombose. Medisinprisen er i gjennomsnitt 270 rubler.

Med diabetes mellitus

En person med sykdom som diabetes mellitus lider av blokkering av kapillærer med formede blodelementer som har blitt deformert og har mistet muligheten til å passere gjennom små fartøy. I tillegg reagerer glukose, som er inneholdt i blodet i høye konsentrasjoner, med stoffer som ligger på veggene av karene, som danner plakk, og derfor er det et brudd på mikrosirkulasjonen. Blant det store spekteret av vasodilaterende legemidler i diabetes mellitus gjelder følgende:

 1. Norvaks. Dette legemidlet refererer til blokkere av langsomme kalsiumkanaler. Blokkering av kanaler oppstår på grunn av binding av kalsiumioner til dihydropyridinreceptorene. Med en reduksjon i inntaket av kalsiumioner i cellen, blir det glatte muskelvevet av karvegveggen avslappet og den antihypertensive effekten utvikler seg. Kostnaden for stoffet varierer fra 270 til 560 rubler.
 2. Nifedipin. Vasodilasjonsmiddel dilaterer koronar og perifere kar, reduserer behovet for myokardium i oksygen betydelig. Derimot utøver verapamil ikke en deprimerende effekt på hjertesystemet og har en svak antiarytmisk effekt. Vesentlig reduserer den vaskulære motstanden, som blodtrykket avtar raskt og raskt. Den gjennomsnittlige kostnaden for medisinen er 340 rubler.

I svangerskapet

Under graviditet er mange vasodilatorer forbudt for bruk, på grunn av at de har en negativ effekt på fostrets utvikling. For å behandle preeklampsi av gravide kvinner, antiphospholipid symptomer, foreskriver legene følgende medisiner i små doser:

 1. Nadolol. Legemidlet har anti-iskemisk aktivitet og brukes til å behandle iskemisk hjertesykdom. I tillegg er den effektiv i hypertensive kriser i de tidlige stadiene av utviklingen. Nadolol er foreskrevet for behandling av hjerterytmeforstyrrelser, migreneangrep og fjerning av symptomer på skjoldbruskkjertelssykdommer. Legemidlet brukes til å stoppe eclampsia hos gravide kvinner i sent perioder og i fødsel. Kostnaden for Nadolol er ca. 1500 rubler.
 2. Pindolol. Et legemiddel fra en gruppe ikke-selektive beta-blokkere brukes til antianginal og antiarytmisk virkning hos gravide kvinner med kroniske hjertesykdommer. Kostnaden for stoffet er ca 350 rubler.

video

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Typer av vasodilatorer, applikasjon

Vasodilatorer er en stor gruppe medikamenter som har en vasodilerende effekt. Slike legemidler er mye brukt i behandlingen av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Derfor, folk som lider av slike plager, er det nødvendig å demontere hva det er - vasodilatorer, hvilke legemidler bør gis preferanse.

Handlingsprinsipp for narkotika

Vaskulær ekspansjon er en naturlig reaksjon av menneskekroppen til fysisk aktivitet, masserende bevegelser eller visse kjemikalier. Gitt fravær av patologi, er en slik prosess nødvendig for at kroppen skal gi vev med mer energi.

Hvis det oppstår en forstyrrelse av det normale operasjonen av vaskulærsystemet og veggene til fartøyene mister sin tidligere elastisitet, kan en signifikant reduksjon i lumen observeres. I dette tilfellet er bruk av vasodilatatorer nødvendig.

Bruk av vasodilatatorer kan redusere motstanden i blodkarene. De aktive stoffene i preparatene gjør at veggene i karene kan slappe av. Fra dette ekspanderer de, lumen øker.

Avhengig av egenskapene til en bestemt medisin, kan effekten være på små arterier eller store kar. Legemidlet bør velges av den behandlende legen individuelt, basert på pasientens diagnose og egenskaper.

Når anbefales bruk av vasodilatorer?

Vasodilatasjon, det vil si vasodilasjon, gjør det mulig å oppnå følgende effekt:

 1. Redusert økt vaskulær tone.
 2. Økt lumen, som gjør at du kan redusere blodsirkulasjonen og trykket.
 3. Redusert stress på hjertemuskelen.
 4. Forbedre vevsmating og fremskynde deres utvinning ved skade.

Vasodilatorer er mye brukt i hjertesvikt, lokal vevnekrose, aterosklerose. I noen tilfeller brukes de til å korrigere høyt blodtrykk.

Bruk av slike medisiner er tilrådelig i tilfelle at innsnevringen av karene ikke er kritisk. Hvis nødbehandling er nødvendig, brukes kirurgiske teknikker.

En av dem er ballonkvodilasjon, det vil si installasjon av en spesiell boks i fartøyet.

Nåværende klassifisering av narkotika

Gruppen vasodilatorer inneholdt en stor liste over forskjellige stoffer. Derfor er deres klassifisering forskjellig. Hvis vi vurderer midlene i forhold til handlingsretningen, utmerker vi følgende typer:

 1. Cerebral vasodilatorer. Slike rusmidler har en direkte effekt på hjernens kar. Takket være deres bruk, er det en signifikant forbedring i hjernens sirkulasjon, noe som øker mental aktivitet. Indikasjoner for bruk av slike medisiner er slag, migreneangrep, arteriosklerose av karene, hypoksi.
 2. Perifere vasodilatorer. De er designet for å redusere vaskulær tone i de distale delene av systemet. På grunn av dette reduseres den venøse tilstrømningen til hjertemusklen, funksjonaliteten er forbedret, oksygenavbrukket i myokardiet minker.
 3. Blandet. De har samtidig effekt på blodårene og arteriene. Dette fører til en reduksjon i postnagruzki, økt hjertefrekvens, samt en reduksjon av venøs tilbakegang til hjertet.

Ulike grupper av stoffer brukes til visse sykdommer. Det bestemte legemidlet er valgt av den behandlende legen.

Negative konsekvenser av bruken av slike legemidler

Som alle legemidler har vasodilatorer en rekke bivirkninger. Disse inkluderer:

 1. Konstant følelse av tretthet, svakhet, sløvhet.
 2. Økt intensitet av sammentrekning av hjertemuskelen.
 3. Angrep av kvalme.
 4. Hodepine.
 5. Svimmelhet.
 6. Nesekramming.

Slike symptomer oppstår ofte på grunn av individuell intoleranse av komponentene i stoffet eller misbruk. Hvis disse bivirkningene oppstår, bør du se en lege.

Spesialisten bestemmer om du skal bytte stoffet eller justere dosen.

Store cerebrale vasodilatorer

Vasodilatorpreparater av denne gruppen har en positiv effekt ikke bare på arterier, men også på små kapillærer i hjernen. Takket være dette blir hele blodtilførselen av kroppen gjenopprettet.

Listen over vasodilatorer av denne gruppen er ledet av:

 1. hydralazine. Maksimal konsentrasjon av stoffet i blodet oppnås etter 3 timer etter administrering. Halveringstiden er omtrent tre timer. Komme inn i leveren, er stoffet forvandlet, så for personer som hemmet acetyleringsprosessen, er den anbefalte dosen litt lavere enn vanlig. Maksimal daglig dose er 400 mg. Blant bivirkningene av slike legemidler er takykardi, puffiness, hodepine, misfarging av ansiktet. Hydralazin er kontraindisert hos mennesker med lupus erythematosus, mavesår og hjerne-arterier aterosklerose i forsømt form.
 2. vinpocetine. Den klarer seg godt med brudd på hjernesirkulasjonen av ulike etiologier. Hjelper med hørsel og synshemming. Produsert i form av tabletter, samt løsning for og injeksjoner. Maksimal daglig dose er 30 mg. Behandlingsforløpet for intravenøs behandling - ikke mer enn to uker. Du kan ta pillen i omtrent en måned. Det kan være bivirkninger, for eksempel brekninger av kvalme, tørr munn, svimmelhet, halsbrann, overdreven svette. Legemidlet er kontraindisert i hjertesykemi, graviditet, overfølsomhet overfor komponenter, samt en signifikant arytmi.
 3. nicergolin. Det brukes til kroniske sykdommer i hjernecirkulasjon. Produsert i tablettform. Maksimal daglig dose er 30 mg. Det må deles inn i tre trinn. Varigheten av slik behandling er minst to måneder. Feil inntak av stoffet fører til symptomer som søvnforstyrrelser, svimmelhet, kløe, fordøyelsesproblemer. Du kan ikke bruke denne medisinen til personer som lider av alvorlige leverforstyrrelser, alvorlig hypotensjon og intoleranse overfor stoffene i legemidlet.

Velg stoffet og doseringen er nødvendig basert på sykdommens karakteristika og pasientens tilstand.

Perifere legemidler

Listen over perifere medisiner inkluderer:

 1. nitroglyserin. Det er et syntetisk stoff som har en rask vasodilaterende virkning. Maksimal konsentrasjon av det aktive stoffet i blodet observeres etter 15 minutter etter administrering. Handlingen varer minst en time. Det er oftest brukt til å stoppe og forhindre angrep av hjertesvikt. Produsert i form av sublingual tabletter, alkoholoppløsning og kapsler. Dens bruk fører noen ganger til slike sikkerhetssymptomer som angst, hodepine, tinnitus, takykardi. I tilfelle av overdose kan det provosere et kraftig fall i blodtrykk, bremse pust, takykardi. Legemidlet er kontraindisert for individuell intoleranse, koronar trombose, alvorlig form for anemi.
 2. molsidomin. Det brukes til angina pectoris, akutt myokardinfarkt, sirkulasjonsforstyrrelse i en liten sirkel. Produsert i form av tabletter. Maksimal daglig dose er 25 mg. Kontraindikasjoner for bruk er overfølsomhet, første trimester av graviditet, kollaps av blodårer, kardiogent sjokk. I noen tilfeller kan bruk av stoffet provosere utseendet av hodepine, senke reaksjonshastigheten, angrep av kvalme, en allergisk reaksjon.
 3. Isosorbidmononitrat. Det brukes til spasmer av perifere arterier, hypertensjon, angina pectoris. Produsert i form av tabletter og kapsler. Det kan ikke brukes til individuell intoleranse, glaukom, akutt infarkt, graviditet, leversvikt. Maksimal tillatt dose av legemidlet per dag er 80 mg.

Før du bruker stoffet, les nøye gjennom vedlagte instruksjoner og konsulter lege.

Preparater av blandet type

En av de mest effektive stoffene i denne gruppen er natrium nitroprusside. Det er i stand til å senke motstanden til perifere kar og øke venøs kapasitet. Denne medisinen er kun effektiv når den administreres intravenøst. Det begynner å virke 5 minutter etter injeksjonen.

Kontraindikasjoner inkluderer:

 1. Overfølsomhet.
 2. Intrakranial hypertensjon.
 3. Mangel på vitamin B12.
 4. Graviditet.
 5. Glaukom.
 6. Leverfeil.
 7. Nyresvikt.
 8. Aortisk stenose.

Noen ganger fører bruken av stoffet til slike negative konsekvenser som svimmelhet, hodepine, ataksi, kramper, kvalme, takykardi.

Egenskaper ved bruk av vasodilatorer for barn

I barndommen bør slike legemidler kun brukes i nærvær av alvorlige patologier. Ofte foreskriver legene medisiner med miotropisk virkning. De inkluderer:

 1. Benzogeksony. Legemidlet administreres intravenøst ​​ikke mer enn 0,08 mg per 1 kg av barnets vekt.
 2. Papaverine. Maksimal daglig dose er 0,01 g. Den produseres i form av tabletter, suppositorier og injeksjonsvæske.
 3. Dibazol. På en dag er det tillatt å gi et barn ikke mer enn 5 mg av legemidlet.

Slike rusmidler bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen, bekjempe hydrocephalus og sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Før du bruker vasodilatorer, er det nødvendig å gjennomgå en medisinsk undersøkelse og konsultere lege. Ukontrollert bruk av slike midler kan føre til negative konsekvenser.

Vasodilatorer - Liste over stoffer

De representerer en gruppe forskjellige stoffer som har en, men en viktig funksjon - de utvider blodårene. Ved utnevnelsen av terapi brukes forfordeling av volumet av blod i menneskekroppen.

Også disse stoffene bidrar til å fremskynde gjenopprettingsprosessen og forbedre ernæringen av skadede organer og vev. I tillegg kan et av disse legemidlene foreskrive, om nødvendig, senke blodtrykket som utøves på de vaskulære veggene.

Handlingsmekanisme

 • Vasodilatorisk virkning er en naturlig respons av karene i menneskekroppen til en annen effekt på grunn av fysiologi.
 • Arterier, vener og kapillærer kan bli innsnevret eller utvidet hvis det er nødvendig, noe som resulterer i at deres seksjon øker, og også blodvolumet pumpes gjennom dem. I dette tilfellet kan karene utvides, som lokalt, det vil si bare i en del av kroppen, så vel som i hele kroppen.
 • I nyrene, i tillegg til netthinnen, for eksempel er mikrocirkulasjon utviklet. Med andre ord, et forgrenet nettverk av små arterier, samt arterioler og store arterier og årer. Utvidelse av alt dette fører til en rask nedgang i blodtrykket, så vel som metning av næringsstoffer gjennom en større tilførsel av blod.
 • Helt forskjellige virkemekanismer er ansvarlig for å regulere utvidelsen av karene i kardiovaskulærsystemet, samt hud, vev og organer. Dette gjelder spesielt for lemmer.
 • Vaskulær ekspansjon spiller også en ekstremt viktig rolle når kroppen er termoregulert. Når lufttemperaturen stiger, ekspanderer blodkarene. Dermed overhettes ikke kroppen og det er ingen varmeslag.
 • Med redusert temperatur karene tvert imot smale, noe som resulterer i at kroppen mister mindre varme, noe som er nødvendig for normal drift.

I tillegg til fysiske faktorer, som eksponering for sollys, kan den vasodilaterende effekten oppnås på følgende måter:

 • mekanisk påvirkning (dette er en spesiell massasje eller gnidning);
 • fysiologisk, med sterk fysisk anstrengelse (dvs. under trening), etter å ha spist eller aktivt mentalt arbeid;
 • som helst, som strømmer inn i den inflammatoriske prosessen;
 • kjemisk stoff som kommer inn i kroppen (det vil si ved hjelp av narkotika).

klassifisering

Alle legemidler, hvis farmakologiske egenskaper er provokasjon av vasodilatasjon, er delt inn i grupper:

 1. vasodilatorer;
 2. kalsiumantagonister;
 3. preparater inneholdende planteekstrakter i deres sammensetning.

Separat er det nødvendig å allokere midler som tilbys av nasjonalmedisin. Slike midler kan anvendes for å oppnå den ønskede effekt samtidig med farmakologiske midler. I tillegg kan folkemidlene brukes som en profylakse for brudd på blodstrømmen til hjernen.

Men du bør ikke ta slike midler tankeløst, du må konsultere en spesialist på forhånd.

Som bruksmåten viser, er de effektive ikke bare i tilfelle av blodstrømforstyrrelser, men for å forbedre hjernens funksjon og dets levetid (dette organets glatte funksjon avhenger i stor grad av intensiteten av sirkulasjonen).

Følgende varianter er inkludert i listen over varianter av vasodilaterende legemidler:

 • perifere vasodilatatorer;
 • myotropiske vasodilatorer;
 • venøs vasodilatatorer;
 • direkte vasodilatorer;
 • cerebrale vasodilatatorer;
 • arterielle vasodilatorer;
 • vasodilatatorer mot nyrehypertensjon.

Indikasjoner for bruk

Behovet for å ta medisiner som utvider blodårene kan oppstå i følgende tilfeller:

 • hyppige og langvarige hodepine;
 • periodisk støy i ørene;
 • Svimmelhet, spesielt verre når du svinger hodet;
 • smerte i ørene og øynene;
 • For rask tretthet ved utførelse av intens psykisk arbeid eller tilfeller, som du trenger alvorlig visuell spenning.

Utvidelse arterier, vener og kapillærer preparater beregnet for eksponering nøyaktig på cerebral sirkulasjonssystemet som presenteres blokkere, kalsiumkanalblokkere og spesielle medisinske midler beregnet for å forbedre cerebral blodsirkulasjon.

Spesielle preparater er av største betydning i behandlingen av sirkulasjonsproblemer i det viktigste organet.

Liste over narkotika

Listen over produkter som kan bidra til å forbedre blodsirkulasjonen gjennom vasodilasjon inkluderer:

 • apressin, som tilhører gruppen av vasodilatorer, reduserer motstanden til de motstandsdyktige karossens vegger (deres navn arterioler), noe som resulterer i trykknivået på veggene i blodårene av trykkfall. Også, å ta medisiner kan lindre stresset på myokardiet, og øker også hjerteutgangen.

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

Instruksjoner for bruk

Når du tar stoffet eller til og med et stoff fra alternativ medisin, bør du alltid konsultere en spesialist. Legen vil undersøke pasientens kropp og utpeke de mest hensiktsmessige midler i hans tilfelle.

Ta stoffet bør være i streng dosering, og så mange ganger om dagen bestemmer legen.

forholdsregler

Det er nødvendig å følge alle instruksjonene som er vedlagt legemidlet og legenes anbefalinger. Ikke medisinske.

Bivirkninger

Hvert stoff har bivirkninger. Vanligvis, siden de aktive stoffene er påvirket av utvidelse av blodårene, kan det oppstå blodtrykksfall.

Det er denne grunnen som er det største hinderet for ukontrollert mottak av midler som har en slik effekt. Når trykket faller, kan svimmelhet, tap av koordinering av bevegelser observeres.

Prisene på narkotika

Kostnaden for stoffet avhenger av effektiviteten og tilgjengeligheten av stoffet. Det mest budsjettalternativet er kanskje glycin, hvis kost er mindre enn hundre rubler. Et slikt middel er et supplement, som bidrar til å forbedre hjernens aktivitet. med frivoløse problemer kan det fortsatt hjelpe, men når det er alvorlig, er det nesten ikke sannsynlig.

Den dyreste er utgitt på resept foreskrevet av en lege. For eksempel, Venezia, som koster rundt syv hundre rubler. Dette legemidlet er utviklet for å behandle cerebrale kar og dilaterer blodårene for å forbedre tilgangen til vev i hjernens arterielle blod.

Vasodilatorer (vasodilatorer): anvendelse, representanter, virkningsmekanisme

Vasodilatorer eller vasodilaterende midler er en gruppe av stoffer som produseres i forskjellige doseringsformer (tabletter, kapsler, injiserbare oppløsninger), kan tilskrives forskjellige farmasøytiske grupper, og som er utpekt i arteriell hypertensjon og mange patologiske tilstander i hjernen fartøy, hjerte, ryggrad, topp og bunn lemmer.

Heterogen gruppe

Vasodilatormedikamenter er i stand til på forskjellige måter (avhengig av deres virkningsmekanisme) for å påvirke de vaskulære veggene, redusere tonen og, som et resultat, øke diameteren av karene, forbedre blodstrømmen i dem. Imidlertid har ikke alle farmasøytiske produkter som er tildelt denne kategorien, samme effekt på ulike typer blodkar. "Kompetansen" til hver gruppe av disse legemidlene inneholder fartøy som har et bestemt kaliber (arterioler, arterier, venler, hovedkarter) og tilhører bestemte vev og organer.

Utvidelse av fartøyet og forbedring av blodstrømmen under virkning av vasodilatoren

For eksempel, for utvidelse av små kar i mikrovaskulaturen i organer som øynene, nyrer, gjelder noen medikamenter, og for å påvirke de små kar i huden og øvre og nedre lemmer ved hjelp av andre vasodilatorer (perifer vasodilator).

I dette tilfellet kan det antas at hjertets blodkar ikke er i stand til å "føle" effekten av tidligere medisiner, de trenger egne, spesielle preparater, som faktisk skjer. For utvidelse av koronarbeholdere i behandling av angina pectoris eller hjertesvikt, foreskrive legemidler fra gruppen av kardiale vasodilatatorer. Generelt, under hensyntagen til virkemekanismen og tilbehøret til fartøyet (arteriell eller venøs kanal), hvor vasodilatatorene utøver en dominerende innflytelse, skille tre subgrupper av vasodilatormedisiner:

 • Midler som påvirker arterioler (direkte arterielle vasodilatorer): alfa-nonselektive adrenoblokere (AB), hydralazin, kalsiumantagonister;
 • Legemidler, hvis "interessekrets" inkluderer venules: organiske nitrater (nitroglyserin, nitron);
 • Legemidler som har en samtidig effekt på en (arterioler) og andre (venules) kar: uorganiske nitrater, alfa-1-ikke-selektive antistoffer.

I tillegg har den moderne farmakologiske industrien også slike vasodilatatorer som er utstyrt med evnen til å øke lumen på fartøy av stor kaliber og motorveier. Dette er systemiske vasodilatatorer, de kan på kort tid redusere blodtrykksverdiene og øke intensiteten av blodtilførselen i alle vev i kroppen.

Bruk av vasodilatatorer avhengig av farmakologisk gruppe

Legen, før man tilordner stoffene til en bestemt gruppe, studerer ikke bare pasientens tilstand forårsaket av den patologiske prosessen som forekommer i sin organisme, men tar også hensyn til tilstanden til pasientens blodkar.

De samme medisinene og sykdommene - forskjellige

De fleste pasienter er klar av tablettene som er foreskrevet for hypertensjon, osteochondrose eller en vasodilator, meget anvendelig for hjernen og nedre ekstremiteter, generelt, de medikamenter som behandler de vanligste sykdommer i vår tid.

For hjernen

For eksempel, for hjernen, eller rettere, å forbedre blodtilførselen og ernæringen, men avhengig av arten av sykdomsforstyrrelsen, reagerer representanter for forskjellige farmakologiske grupper ofte:

 • Kalsiumantagonister som forstyrrer penetrasjonen av Ca ++ i cellen (cinnarizin, nimodipin);
 • Myotrope antispasmodik, avslappende glatt muskulatur av karene (no-spa, papaverine);
 • Alkaloider av ergot (på grunn av deres alfa-adrenoblokkeevne: dihydroergotoxin, vasobral);
 • Midler som korrigerer hjernens sirkulasjon, som kalles vaskulære legemidler (cavinton, clam, trental, nikotinsyre);
 • Vasodilatorer som blokkerer adrenerge reseptorer (adrenoblokker: atenolol, timolol, propranolol, metoprolol);
 • Andre legemidler som har evne til å opptre på karene og øker deres lumen, og forbedrer dermed hjernecirkulasjonen (vincamin, karantil, magnesiumsulfat, dibazol).

Med hypertensjon

Bruk av vasodilator medikamenter for hypertensjon, involverer vanligvis anvendelsen av dem for hjernen, som i vasokonstriksjon tilstander som skyldes hypertensjon har alvorlig lidelse nedopoluchit næringsstoffer, blod-båret. Først av alt er disse blokkere av langsomme kalsiumkanaler og adrenoblokker.

I mellomtiden er listen over medisiner foreskrevet for hypertensjon så stor at det bare er umulig å liste opp alle representanter. Det er tider når blodtrykket krever umiddelbar og rask reduksjon. Selvfølgelig, slike legemidler som f.eks. Benzohexonium (ganglion blokker), som i slike tilfeller kan brukes, har ikke en uavhengig avtale. Disse medisinene er for det meste ganske alvorlige, de krever individuelt utvalg og obligatorisk deltakelse av en lege. Eksempler er:

 1. Legemidler som har en deprimerende effekt på det vasomotoriske senteret (klonidin, dopegit);
 2. Stoffer som er i stand til å blokkere overføringen av nerveimpulser i ganglia av VNS (ganglionblokkere): benzohexonium, pentamin, pyrilene;

Tvert imot vil det ikke føre til suksess å forsøke å håndtere en krise raskt ved hjelp av for eksempel amlodipin (en blokkering av langsomme kalsiumkanaler).

Men enda ofte må leger behandle hypertensive pasienter som må ta medisiner som støtter blodtrykk på et visst nivå. Som regel produseres slike legemidler i tabletter eller kapsler og forårsaker ikke problemer for pasienter. Folk drikker dem i årevis, gradvis øke dosen av "sine" narkotika eller anbefalinger (og etter valg) overført til andre grupper av vasodilatorer hvis de vanlige piller har sluttet å virke, eller forårsaket noen bivirkninger.

Når hypertensjonen brukes til å opprettholde blodtrykket innenfor normens rammer, blir følgende grupper av medisiner vanligvis utnevnt, hvilket imidlertid også velges individuelt, men i apoteket blir de for det meste dispensert uten resept:

Lister over narkotika - de viktigste representanter for de ovennevnte gruppene i denne delen er ikke gitt, ettersom en nærmere beskrivelse av disse vasodilatørene vil følge.

Med osteokondrose

Folk står overfor et slikt problem som en cervical Osteochondrose, sikkert kan fortelle at på grunn av en slik sykdom i hodet skipene stadig i ubehagelig forhold for seg selv. Alt dette endrer blodtrykket, påvirker hukommelse og oppmerksomhet (Hodet blir "tunge" og "kjedelig av engstelse") tilstand, samt den generelle helsetilstand (smerte, ubehag, søvnforstyrrelser, redusert arbeidskapasitet). Ikke utelukke bruk av vasodilatatorer og skade på andre deler av ryggraden. Således, i Osteochondrose, i tillegg til anti-inflammatoriske legemidler (NSAIDs), muskelavslappende skriver midokalma, er det anordnet organer for å optimalisere for metabolske prosesser i vevene (mildronate, Riboxinum) og vitaminer fra gruppe B som brukes og vasodilatatorer (xantinol nikotinat, ikke-spa, papaverin), Hvilken rolle er å forbedre blodtilførselen av vev.

For nedre lemmer

Vasodilatormedikamenter brukes også til sykdommer i hendene og føttene. Imidlertid, spiseforstyrrelser vev som et resultat av innsnevring av blodårene er mer karakteristisk nedre lem, så problemene med behandling av slike sykdomstilstander som påvirket mer og vasodilatorer, inkludert vises og perifere vasodilatorer er brukt primært for nedre lem (hovedsakelig i henhold okklusiv sykdom, aterosklerose, diabetisk angiopati):

 1. Myotrope antispasmodikum (papaverin, no-shpa, drotaverin);
 2. Midler med adenosin virkningsmekanisme (kurantil, parsedil);
 3. Ergotalkaloider (vasobral, sermion);
 4. Leukotriener og prostaglandiner (ventavis, vasaprostan);
 5. Derivater av purin (agapurin, trental, pentoksifyllin);
 6. Ganglia-blokkerende stoffer (pentamin, dimecolin, benzohexonium);
 7. Kalsiumantagonister (felodipin, nifedipin, oktidipin);
 8. Adrenoblokere (phentolamin);
 9. Angiotensin converting enzyme hemmere (enalapril, lisinopril, ramipril).

Oppsummering av narkotika kan fortsette på ubestemt tid, mens leseren sannsynligvis merket at mange grupper og navn på representanter allerede har møtt i listene som anbefales for behandling av andre sykdommer.

Anvendelsespunkter for vasodilatormedikamenter

Vasodilatormedikamenter er en ganske heterogen gruppe, men når man løser en oppgave (utvidelse av blodkar), går hvert legemiddel sin egen måte å oppnå målet på. Dette betyr at for hver undergruppe av disse medisinske stoffene er det deres søkepunkter, mens de i resten forblir "likegyldige", for eksempel:

 • Noen er engasjert i blokkering av alfa- og beta-adrenerge reseptorer;
 • Andres kompetanse reguleres av aktiviteten til RAAS (renin-angiotensin-aldosteron-systemet);
 • Fortsatt andre - refererer generelt til kalsiumantagonister som blokkerer langsomme kalsiumkanaler og dermed hemmer strømmen av et gitt kjemisk element i cellen, slik at konsentrasjonen ikke når en livstruende digital verdi.
 • Fjerde - direkte slappe av glatt muskulatur ved å virke på cellene av glatte muskelfibre (som betyr myotrope antispasmodika, for eksempel, ikke-spa, papaverin, som blir brukt ikke bare for å redusere blodtrykket, hvordan å lindre symptomene på andre sykdommer).

Vasodilatorer i medisinsk praksis er mye brukt i behandlingen av ulike patologiske forhold:

 1. Med hypertensjon;
 2. Iskemisk hjertesykdom;
 3. Kronisk hjertesvikt:
 4. Sykdommer, årsakene til dette var brudd på perifer sirkulasjon;
 5. Sykdommer i hjernen assosiert med en reduksjon i lumen i hjernekarene som følge av deres innsnevring;
 6. Diabetes mellitus og komplikasjoner av denne patologien;
 7. Vegeta-vaskulær dystoni;
 8. osteoartritt;
 9. Sykdommer i synets organer.

I denne forbindelse ville det kanskje være hensiktsmessig flere forklare leseren essensen av de mekanismer som er nevnt ovenfor, fordi de fleste pasientene, og vite at fartøyene har innsnevret og skal utvides til å korrekt identifisere gruppen av legemidler (for eksempel betablokkere, kalsiumantagonister, og så videre. Etc..), men de har ingen anelse om hva som gjør et stoff i kroppen og på bekostning av hvilket et positivt resultat oppnås eller behandlingen ikke gir den forventede effekten hvis medisinen er valgt feil. Følgende avsnitt kan være av interesse for pasienter som er mer interessert i å forstå Virkemekanismer for vasodilatatorer.

Virkemekanismer for vasodilatatorer

Blokkering av a- og p-adrenerge reseptorer

Overdreven eksponering for forskjellige biologisk aktive stoffer (biologisk aktive midler) i særdeleshet, epinefrin, fører til en endring i hulrommet av blodkaret nedover, som manifesterer seg i første rekke, økt blodtrykk. For å nøytralisere den negative (vasokonstrictor) effekten av disse substansene, foreskrives pasienten som har evne til å blokkere adrenerge impulser og dermed nøytralisere effekten av BAS.

Blokkere representerer en ganske stor gruppe av stoffer, som imidlertid, avhengig av reseptoren til hvilken de kan påvirke og blokken oppdelt i to undergrupper: blokkere a- og p- adrenerge reseptorer. Den første listen over legemidler (α-adrenoblokere) inkluderer:

 • terazosin;
 • silodosin;
 • alfuzosin;
 • yohimbin;
 • Nitserogolin;
 • dihydroergotoksin;
 • phentolamine;
 • Profeten.

Den andre listen over narkotika som blokkerer adrenerge reseptorer (beta), kan representere narkotika som er lett å gjenkjenne på slutten av "-olol":

 • atenolol:
 • metoprolol;
 • bisoprolol;
 • esmolol;
 • oxprenolol;
 • metipranolol;
 • Propranolol.

Inhibering av angiotensinkonverterende enzym

Arbeid RAAS opprørt som et resultat av mange patologiske prosesser startes når stimuleringen av renin i nyrene, aldosteron takle hormonproduksjonen i binyrene, agiotenzinogena glykoprotein syntese i leveren.

Renin går inn i blod reagerer angiotenzinogenom og transformerer det til angiotensin I, som i sin tur, under virkningen av ACE-enzymet blir omdannet til angiotensin II - en kraftig vasokonstriktiv komponent. Angiotensin II, i tillegg provoserer en trekning av glatte muskelfibre og deres tilstedeværelse er i strid med tilstrekkelig syntese av bradykinin, samtidig som de bidrar til stimulering av aldosteronproduksjon, noe som fører til en reduksjon i den innvendige diameter av blodkar, høyt blodtrykk, dårlig sirkulasjon i mikrovaskulaturen.

Det er åpenbart at for å forhindre utvikling av en slik reaksjon og dannelsen av angiotensin II som et resultat, er det nødvendig å undertrykke syntesen av enzymet ACE. Denne rollen ble tildelt vasodilatormedisiner, kalt angiotensin-omdannende enzymhemmere eller ACE-hemmere (ACE-hemmere). Det er en rimelig, svært populær og utbredt gruppe. Oftest brukes ACE-hemmere i hypertensjon og andre patologiske forhold i kardiovaskulærsystemet.

et eksempel på virkningen av ACE-hemmere ved kronisk hjertesvikt

Lister - ACE-hemmere er ganske bred, hvor pasienter som lider av høyt blodtrykk, er svært godt kjent med legemidler som, i likhet med betablokkere, som også har sin egen karakteristiske partikkel på slutten av ord ( "-pril"):

Visse ACE-hemmere i hypertensjon tilordnes direkte som kombinert (med diuretika - enam H liziton H kapozid eller kalsiumantagonister - Ekvator) midler.

Blokkering av separate (sakte) kalsiumkanaler

skjema med kardiomyocyt overbelastning med kalsiumioner

Det viser seg at kalsium, som er så viktig for muskelfibre for deres fulle funksjon, kan ikke alltid være nyttig. Aktiv forfremmelse av ionene av dette kjemiske elementet fra det intercellulære rommet gjennom kalsiumkanalene inn i cellen og overdreven konsentrasjon i celler kan overbelaste vev som reagerer med overdreven stress. Således kan stoffet lide som består av glatte muskelfibre, uavhengig av deres steder (skjelettmuskulaturen, atrioventrikulær bane myofibril av hjertemuskelen, blodårer).

Ikke tillat penetrasjon av unødvendige celler av kalsium (Ca ++) medisinske legemidler som står i vei for bevegelse av den ioniserte form av dette elementet. De blokkerer bare de langsomme kalsiumkanalene som ligger i cellene i glatte muskler, og forhindrer akkumulering av Ca ++. Disse stoffene slapper av glatte muskler (inkludert blodkar) og derved reduserer blodtrykket, i tillegg regulerer hjertefrekvensens representanter for gruppen kalsiumantagonister (de såkalte disse farmasøytiske midlene).

Tydeligvis tar slike stoffer i slike tilfeller rollen som vasodilatormedikamenter. Blant de ofte foreskrevne blokkere av langsomme kalsiumkanaler kan kalles:

De fleste kalsiumantagonister kan også gjenkjennes på slutten av navnene ("-dipin").

Figur: Et eksempel på virkningen av kalsiumantagonister

Den høye populariteten til vasodilatorer i folket

Den høye populariteten til vasodilaterende medikamenter på grunn av deres brede anvendelse i svært mange sykdomstilstander er imidlertid ikke alle pasienter har det travelt for å ta syntetisk fremstilte stoffer, som et middel i stand til å utvide blodkar og forbedre blodstrøm, kan være avledet fra naturlige kilder.

Stoffer som positivt kan påvirke en persons blodkar, bæres av mange representanter for planteverdenen. Noen av dem blir grunnlaget for å skaffe medisiner solgt av apoteksnettet (for eksempel ginkgo biloba), andre kan samles inn selvstendig og tilberede et kurativt produkt hjemme. Fra planter som Baikal skullcap, hagtorn (blomster og bær), persille (frø), basilikum, oregano, vel vitende om folk forberede infusjoner, decoctions, presse ut oljen. Men det kan være en hjelpebehandling eller hjelp i de første stadiene av sykdommen.

Video: En gjennomgang av folkekvodilatorer


I andre tilfeller blir nødt til å ty til narkotika, utstedt av den farmasøytiske industrien, og her vil jeg advare pasienter: bare legen vet hva syntetiske vasodilators å hjelpe mannen tåle relativt smertefritt for kroniske prosesser, som er selv vil være irrelevant.

Les Mer Om Fartøyene