Komplett gjennomgang av VSD for blandet type: årsaker, diagnose, behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er VSD av blandet type, hvordan det manifesterer seg. Vanskeligheter ved diagnose, behandlingsmetoder og prognose.

Vegeta-vaskulær dystoni (VSD) er et kompleks av symptomer fra ulike organer og systemer som ser ut mot bakgrunnen av en lidelse i reguleringen av det autonome nervesystemet. For øyeblikket er VSD ikke inkludert i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer, derfor anses den ikke som en sykdom, men et kompleks av symptomer.

Det kan utvikles i tre forskjellige typer: hypotonisk, hypertonisk og blandet:

 1. VSD-hypotonisk type utvikles med økt tone i den parasympatiske delen av det autonome nervesystemet. De viktigste symptomene av denne typen er: lavt blodtrykk, en sjelden puls, svette.
 2. På den hypertoniske typen - med overordnet aktivitet av den sympatiske avdelingen. Denne typen manifesteres hovedsakelig av høyt blodtrykk, rask puls, emosjonell spenning, angst.
 3. Ved blandet type - i uorden av arbeidet i begge deler av det autonome nervesystemet. Denne typen VSD er preget av en kombinasjon av symptomene på de to tidligere varianter, uregelmessig blodtrykk, en tendens til vegetative-vaskulære kriser i begge typer.

VSD med uttalte manifestasjoner og hyppige eksacerbasjoner (kriser) påvirker signifikant pasientens livskvalitet og evne til å jobbe. Sykdommen er preget av kronisk kurs og motstand mot behandling. Du kan bli kvitt patologi ved å radikalt endre livsstilen. Effektiv og langtidsbehandling av VSD for øyeblikket eksisterer ikke.

Hvis du har vegetativ-vaskulær dystoni, må du først kontakte terapeuten. Din behandling i fremtiden vil håndtere en nevrolog. Kardiologen og gastroenterologen vil også delta, avhengig av hvilke symptomer på hvilket organsystem som er mer uttalt. Du vil hjelpe og terapeuten, hvis VSD oppsto mot bakgrunnen av psykiatriske lidelser. Du må kanskje konsultere en ernæringsfysiolog for å justere ernæringsplanen, samt en idrettslærer som vil gi deg råd om hva slags fysisk aktivitet du bør gjøre.

Årsaker til denne patologien

De eksakte årsakene til denne sykdommen har ikke blitt studert ennå.

Leger har kun etablert at risikoen for å utvikle VSD øker med arvelig predisposisjon, feil livsstil, følelsesmessig ubalanse, hyppig stress.

Det har også vist seg at stress og angst hos moren under svangerskapet kan føre til vegetativ-vaskulær dystoni hos barn.

Ofte gjør IRR for første gang seg selv i ungdomsårene. Det forklares av slike faktorer:

 • Hormonal reorganisering av kroppen i forbindelse med puberteten.
 • Hyppige konfliktsituasjoner.
 • Ustabiliteten til den psykomotoriske sfæren.
 • Økt intellektuell belastning i skolen.
 • Mangel på fysisk aktivitet.

VSD av blandet type kan forekomme i voksen alder. Personer med ustabilt nervesystem blir utsatt for dette. "Trigger hook" til utseendet av sykdommen kan være:

 • hyppig stress;
 • jobbe mer enn 8 timer om dagen;
 • kronisk søvnmangel.

Mennesker som er engasjert i intellektuelt arbeid, lider mest av VSD, da de stadig er midt i økt psykisk stress og en stillesittende livsstil.

Også risikoen for å utvikle VSD øker hos kvinner:

 1. I de første årene etter fødsel på grunn av postpartum depresjon, konstant mangel på søvn og mangel på riktig hvile.
 2. I middelalder på grunn av klimakteriske hormonelle endringer, en tendens til depresjon i denne perioden.

karakteristiske symptomer

Patologi er ledsaget av tegn fra forskjellige organer. En pasient kan ha flere så vel som alle syndromene som er oppført i artikkelen.

På hver av organsystemene kan en, to, tre og flere symptomer manifestere seg. I enkelte pasienter er de stabile (de samme tegnene gjør seg selv til å føle seg), andre - endrer ofte for andre.

Kardiovaskulært syndrom

Dette er symptomer fra kardiovaskulærsystemet.

For VSD på en blandet type er preget av:

 • Smerte i hjertet av hjertet som er piercing eller vondt. Vises etter stress. Hjertet reagerer normalt på fysisk aktivitet.
 • Arterialtrykkspring, meteorologisk avhengighet (økning eller reduksjon av blodtrykk med skiftende vær). Når trykket stiger, er det smerter i hodet, "flyr" foran øynene. Med senking - svakhet, svimmelhet, sløret syn.
 • Pulsens ustabilitet: en periodisk økning eller avmatning. Arrytmier (ekstrasystoler, takykardiangrep).
 • Patologisk ekspansjon eller innsnevring av kapillærene. Den første er manifestert av rødhet av ansiktet, en følelse av varme. Den andre er blek, en tendens til å fryse.

Neurosigastrisk syndrom

Disse er manifestasjoner av vegetativ-vaskulær dystoni fra mage-tarmkanalen.

Pasienter klager ofte på halsbrann, magesmerter, hiccoughs, kvalme, flatulens, forstoppelse og diaré, overdreven eller utilstrekkelig spyttdannelse. Symptomer øker med følelsesmessig stress.

Cerebrovaskulært syndrom

Det er forbundet med svakhet i blodårene og et brudd på blodsirkulasjonen i hjernen.

Det påvirker nesten alle pasienter med VSD.

Disse er hodepine, støy eller ringing i ørene, redusert ytelse, døsighet, svimmelhet og noen ganger - besvimelse.

Symptomer fra luftveiene

Med VSD av noe slag, kan følgende vises:

 • følelse av ufullstendig inspirasjon;
 • en følelse av tetthet i brystet, et behov for å ta et dypt pust;
 • intoleranse til tett rom og transport;
 • kortpustethet;
 • hoste i fravær av smittsomme sykdommer.

Forstyrrelser av mikrosirkulasjon og metabolisme i vev

De oppstår på grunn av svakhet i små kapillærer, og øker permeabiliteten. manifestasjoner:

 1. Hevelse i ekstremiteter.
 2. Pallor eller cyanose av fingre og tær, slimhinner, nesespiss, ører.
 3. Smerte i musklene.
 4. Fingre fingre
 5. Mindre ofte - små kramper.

Brudd på temperaturregulering

Karakterisert ved forårsaket økning eller reduksjon i temperatur, for rikelig tildeling av svette.

Symptomer fra genitourinary systemet

Det kan bare være ett symptom - hyppig vannlating.

Symptomer på den psykomotoriske sfæren

De vises med en hvilken som helst type VSD. Spekteret av symptomer stor, manifest kan være noen av disse symptomene: humørsvingninger, irritabilitet, angst, panikkanfall, frykt, angst, mistenksomhet, tilbøyelighet til å oppsøke på symptomer på ulike sykdommer, tretthet under fysisk og psykisk stress, søvnforstyrrelser, gråt, " grave i deg selv ", selvtillit, manglende evne til å ta beslutninger selvstendig, apati.

Kriser i vegetativ-vaskulær dystoni

VSD på blandet type kan være ledsaget av autonome kriser både i hypertensive type (simpatoadrenalinovymi kriser) og hypotonisk type (vagoinsulyarnye kriser).

Krisen kan utløses av alvorlig stress, intellektuell overbelastning eller uvanlig fysisk aktivitet.

Vegeta-vaskulær dystoni av blandet type

Vegeta-vaskulær dystoni er definert som en gruppe av abnormiteter med vegetative funksjonssykdommer. Blant de viktigste manifestasjonene av sykdommen er blodtrykksendringer, hodepine, emosjonell ustabilitet. I ulike klassifikasjoner er de hypotoniske og hypertoniske varianter av sykdommen preget, så vel som VSD i henhold til blandet type.

Funksjoner i nervesystemet

I menneskekroppen har nervesystemet 2 undergrupper - vegetativt og somatisk. Den sistnevnte typen styrer bevisst aktivitet og sender til bevissthet. Det vegetative systemet fungerer autonomt, styrer aktiviteten til interne systemer - kar, gastrointestinale kanaler, endokrine system, og også deres interaksjon.

Den vegetative underdelen er et sympatisk og parasympatisk system. Den første er kjennetegnet ved en rask hjertefrekvens, undertrykkelse av tarmens kontraherende funksjon og spytt av spytt, utvidelse av bronkier, arterier og elever.

Komplementær autonom parasympatiske divisjon, begrenser antallet hjerte sammentrekninger, forbedrer tarm peristaltikk og spyttsekresjon, innsnevring arteriene, bronkiene og elever.

Koordinerte driften av disse antagonister systemene tillater kroppen å tilpasse seg endrede betingelser: lasten er forbedret puls, tilførsel blod til aktive grupper av muskler, med de innkommende mat fordøyelsesorganer utskille nødvendige enzymer.

Nevrologisk dystoni forekommer når den synkrone operasjonen av disse vegetative systemene forstyrres, med den overordnede aktiviteten til noen underavdeling. Den overordnede aktiviteten til den sympatiske delen er det vegetative dystonisyndromet i henhold til den hypertoniske typen, det forbedrede arbeidet i det parasympatiske systemet - NDC for den hypotoniske varianten.

Hvis ledelsen av hvert underavsnitt manifesterer seg periodisk, har denne "dual power" blitt betegnet vegetativ vaskulær dystoni i en blandet type.

Årsaker til utvikling av autonome sykdommer

VSD er en funksjonsforstyrrelse: selv med uttalt symptomer på strukturelle forandringer som kan løses, er det nei. Denne tilstanden kompliserer behandlingen, som ofte koker ned til eliminering av bestemte symptomer.

Årsaker som bidrar til utviklingen av vaskulær dystoni:

 • Egenskaper av endokrine og nervesystemet (medfødt).
 • Hormonale feil forårsaket av ulike sykdommer.
 • Craniocerebral skade.
 • Innvirkning av skadelig miljø (stråling, giftige stoffer).
 • Understreker, overarbeid, konstant psykomotional stress.
 • Ufordelaktig økologi og tøft klima med skarpe endringer i værforholdene.

Vegetabilsk dystoni er observert hos pasienter i ulike aldre, vanligvis fra 12-15 år, i pubertets alder.

I risikogruppen, først og fremst, kvinner som har:

 • Genetisk tendens.
 • Intrauterinpatologier, fosterhypoksi og fødselstrauma.
 • Sosioøkonomiske faktorer.
 • Sykdommer i ryggraden og hjernen.
 • Perioden for hormonell omorganisering.
 • Lav immunitet, infeksjon.
 • Allergiske reaksjoner.
 • Konstitusjonelle anomalier.
 • Dårlige vaner.

Klinisk bilde av sykdommen

Omtrent hundre kliniske symptomer relatert til VSD ble notert. I dette tilfellet kan to pasienter med samme tegn ikke bli funnet. Det er ingen permanente karakteristiske symptomer i sykdommen, siden selve sykdommen er variabel.

Ofte, når de søker om medisinsk hjelp, gjør de slike klager:

 • Smerte i hjertet er ikke klart uttrykt, lav intensitet. Ubehag i form av "tyngdekraften i hjertet" oppstår etter stress.
 • Arrytmi manifesteres av en endring i takykardi og bradykardi, når antall hjerteslag går over normen.
 • Uholdbart blodtrykk - om morgenen, som regel senket, om kvelden - økte, men kan være og i norm.
 • En urimelig hodepine, kanskje en reaksjon på utilstrekkelig fysisk anstrengelse, følelsesmessig overbelastning.
 • Tarmsystemet, smerte i tarmkanalen uten et klart bilde.
 • Problemer i kjønnsområdet - kvinnelig anorgasmi, erektil dysfunksjon hos menn.
 • Angrep av panikk og angst, blinking av "flyr" før øynene.
 • Patologien til vasomotoriske reaksjoner er et viktig tegn på neurokirkulatorisk dystoni. Eksternt er det preget av pallor, rødhet i huden eller kulderystelser ved normal romtemperatur - avhengig av tilstanden til fartøyene.
 • Dårlig termoregulering, manifestert som en urimelig endring i kroppstemperaturen.
 • Forbedret svetting - på håndflatene, under armene og i andre områder.
 • Emosjonell ustabilitet - en hyppig endring av humør, vrede, en langvarig opplevelse av hendelser.
 • Asthenisk syndrom - rask tretthet, tap av styrke, overfladisk søvn, høy terskel av smertefølsomhet.

I en kritisk tilstand forverres pasientens helse kraftig: det er en midlertidig forstyrrelse i koordinering og tale, svette, svakhet, døsighet, håndskrem, kvalme, hørselstap og syn. Årsaken er oftest de stressende hendelsene, ledsaget av sterke følelser.

Diagnosen "vegetovaskulær dystoni" kan ikke være grunnlaget for utelukkelse fra militærtjenesten. Med stabilt blodtrykk, hjertesmerter, besvimelse og skuffende resultat av behandlingen, er drafteen midlertidig uegnet til service, som vil bli merket tilsvarende i en militærbillett.

Diagnose og behandling av VSD

Siden vegeto-vaskulær dystoni er forbundet med mange sykdommer for å identifisere årsaken til lidelsene, er det nødvendig å tiltrekke seg en rekke spesialister - fra endokrinologen til psykiateren.

Ved undersøkelse kan utnevnes:

 • laboratorietester (blod for antistoffer og virus, biokjemisk og klinisk analyse);
 • Ultralyd av kar og bukdel;
 • fibrogastroduodenoscopy;
 • EKG og MR
 • dopplerografi av blodkar.

Hvis diagnosen VSD for en blandet type er etablert, og årsaken som provosert den er kjent, må den underliggende sykdommen nødvendigvis herdes. I fravær av rettidig og tilstrekkelig medisinsk behandling kan komplikasjoner forekomme i form av hypertensjon, koronar hjertesykdom, bronkial astma, magesårssykdom.

I tillegg til tradisjonell terapi må behandlingen nødvendigvis omfatte etablering av et gunstig psykologisk miljø.

Tatt i betraktning de gjeldende tegnene på sykdommen, er det foreskrevet:

 • Beroligende - antidepressiva, beroligende midler;
 • Hypotensiv (med høyt blodtrykk);
 • Toning (med lavere blodtrykk);
 • Vitaminer og mineraler (B1, B6, C, E, preparater av magnesium, kalium, kalsium, etc.);
 • Medikamenter som forbedrer hjerneblodstrømmen;
 • Ventonikk - i tilfelle venøs insuffisiens;
 • Fysioterapi og refleksologi;
 • Fytoterapi (ginseng ekstrakt, eleutherococcus, tinkturer av hagtorn, motherwort, etc.).

Med en mild form for VSD, er preferanse gitt til ikke-farmakologiske metoder:

 • normalisere livsstilen;
 • utviklingen av en korrekt reaksjon på stress;
 • balansert ernæring;
 • rådgivere;
 • LFK, massasje.

Valg av metoder bestemmes av pasientens tilstand. Det er umulig å helbrede NDC helt. Legens innsats bør være rettet mot å forebygge krisen og redusere sykdommens manifestasjoner.

Måter å stoppe den vegetative krisen:

 • Sørg for pasientens fred og god ventilasjon;
 • Ta beroligende midler og diuretika;
 • Bruk moderne psykoterapeutiske teknikker for stresshåndtering;
 • Om nødvendig - antinistamin midler.

Behandling hjemme er farlig mulig komplikasjoner og forverring av velvære. Det viser moderat fysisk aktivitet og en psykologisk komfortabel atmosfære.

Siden optimistisk humør er avgjørende for å takle syndromet, er en sunn livsstil og pulserende følelser en viktig faktor i forebyggingen av nevrokirkulatorisk dystoni i en blandet type.

VSD - forurensende funksjonsforstyrrelse, maskerende alvorlige sykdommer, som kan forverre livskvaliteten betydelig. Tidlig konsultasjon, undersøkelse og tilstrekkelig behandling letter vesentlig sykdomsforløpet, slik at pasienten lykkes å tilpasse seg den moderne rytmen i livet.

Vegeta-vaskulær dystoni i en blandet type

Symptomatiske manifestasjoner av ubalanse i vegetativ regulering av metabolisme, funksjon av kardiovaskulærsystemet, luftveiene, mage-tarmkanalen, etc. betegnet "vegetovaskulær dystoni", forkortelsen - VSD. Som synonymer kan navnene "neurokirkulatorisk dystoni" (NDC) eller "vegetativt dystonisyndrom" (SVD) brukes.

Disse diagnosene er fraværende i utlendings medisinske praksis, men er gjensidig anvendelige på Russlands og CIS-landets territorium. Det finnes flere klassifikasjoner av dette syndromet, i henhold til hvilket en patologisk variant utmerker seg, for eksempel en blandet type VSD.

Risikogruppe

Problemet kan oppstå i alle aldre, selv om de første episodene blir observert oftere etter ca. 7 år.

Risikogruppen for blandet type VSD inkluderer personer:

 • med arvelig predisposition;
 • med patologier av perinatal livstid eller fødselstrauma;
 • å være i ugunstige sosioøkonomiske forhold
 • opplever kronisk stress, mental og fysisk overbelastning;
 • å ha egenskaper av nervesystemet (overdreven spenning, inhibering);
 • med sykdommer i hjernen eller sykdommer i ryggraden;
 • er i tilstanden av hormonelle forandringer i kroppen (graviditet, pubertet, overgangsalder, etc.);
 • med kroniske infeksjoner, redusert immunitet, endokrine lidelser;
 • allergier;
 • med konstitusjonelle anomalier;
 • røyking og misbruk av alkohol.

Iskemisk slag er en alvorlig tilstand av hjernen. Alt om konsekvensene av hjernens iskemiske hjerneslag.

Økt intrakranielt trykk er en ganske vanlig sykdom som krever umiddelbar behandling på det tidligste tidspunktet av utviklingen. Informasjon om metoder for behandling av intrakranielt trykk hos voksne finnes her.

Etiologi og patogenese

Normal funksjon av indre organer og systemer (med unntak av skjelettsmuskulatur), er kroppens evne til å tilpasse seg endringer i det ytre miljø regulert av det autonome nervesystemet (VNS).

I dette tilfellet er den sympatiske VNS ansvarlig for aktivering og mobilisering av kroppens krefter, og for restaurering av energireserver er kroppens arbeid under søvn parasympatisk. Brudd på den harmoniske samspillet mellom disse systemene og forårsaker manifestasjonen av VSD.

Mekanismer for utvikling av patologi er svært varierte og komplekse.

Det er forutsetninger om primat av dysfunksjonelle patologier av subkortisk-kortikale strukturer.

Oppstått på grunn av påvirkning av predisponerende og bidragende faktorer, forårsaker regulatoriske lidelser i hjernestrukturer endringer i metabolske og biokjemiske prosesser, syrebasen og vann-saltbalansen, redusert oksygenforsyning til vev, etc. Lignende problemer forårsaker i sin tur metabolske forstyrrelser, utvikling av dystrofiske prosesser i myokardiet etc.

I fravær av tilstrekkelig behandling er det mulig å utvikle slike komplikasjoner som:

 • iskemisk hjertesykdom (IHD);
 • hypertensiv sykdom;
 • magesår
 • bronkial astma, etc.

Årsaker til sykdommen

Faktorer som bidrar til dannelsen av patologiske manifestasjoner i nærvær av predisposisjon:

 • mental disadaptation;
 • en skarp forandring i retning av økende mental og fysisk anstrengelse;
 • manglende overholdelse av kosthold, arbeid og hvile;
 • hjerneskade;
 • kjemiske-fysiske effekter (stråling, giftige stoffer, etc.);
 • en skarp forandring i værforholdene;
 • akutt smittsom sykdom, etc.

Symptomer og tegn

Spesifikitet av løpet av IR av blandet type er en kombinasjon av tegn og manifestasjoner av dystoni i hypo- og hyperkinetisk type.

Så karakteristisk symptomatologi er forskjeller i blodtrykk: fra betydelig redusert om morgenen (for det meste) til økt om kvelden.

Vanlige symptomer på denne typen patologi:

 • svimmelhet og hodepine;
 • brå endringer i hjertefrekvensen (både reduksjon og akselerasjon);
 • nevrotiske manifestasjoner;
 • blinker før øynene til "flyr"
 • urimelige bekymringer, frykt;
 • mindre hjertesmerter.

diagnostikk

For å etablere en pålitelig diagnose er det nødvendig å gjennomføre undersøkelser i:

 • terapeut;
 • kardiolog;
 • endokrinolog;
 • gastroenterolog;
 • nevrolog;
 • oculist;
 • gynekolog;
 • psykoterapeut;
 • psykiater.

Grunnleggende diagnostiske metoder:

 • Laboratorietester (klinisk blodanalyse, biokjemisk, påvisning av antistoffer mot cytomegalovirus, Epstein-Barr-virus, etc.).
 • Ultralyd av hjerte og blodårer, bukhuleorganer.
 • Radiografisk studie.
 • Overvåking av blodtrykk.
 • EKG.
 • Vurdering av tilstanden til blodstrømmen ved hjelp av metoden for rheovasografi.
 • Fibrogastroduodenoscopy, etc.

Når du foretar en diagnose, bør primæren slettes:

 • somatiske patologier (hypertensjon, hypothyroidisme, jernmangel, kronisk iskemisk hjertesykdom, etc.);
 • psykiske lidelser (depressive og angstlidelser, somatoform dysfunksjon av VNS, etc.).

behandling

Valget av terapeutiske metoder bestemmes av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand, persistens og alvorlighetsgrad av lidelser. En komplett kur for en IRR av en blandet type er umulig.

Ikke-medisinering


Den foretrukne tilnærming, spesielt i tilfelle av mild sykdom, er ikke-medisinering:

 • normalisering av arbeids- og hvile regimer;
 • Utelukkelse av virkningen av excitatoriske og stressfaktorer;
 • overholdelse av et rasjonelt kosthold
 • avvisning av dårlige vaner
 • stabilisering av psyko-statisk tilstand ved hjelp av psykoterapeutiske teknikker;
 • bestilling av fysiske og mentale belastninger;
 • eliminering av hypodynamien;
 • Fysioterapeutiske prosedyrer (elektroforese, balneoterapi, fototerapi, magneto- og laserterapi);
  akupunktur;
 • treningsbehandling, etc.

Medisineringsterapi

I alvorlig nåværende VSD, så vel som i fravær av effekten av ikke-farmakologiske tiltak, viser inntaket av ulike medisiner (utpekt av legen avhengig av de rådende symptomene):

 • urte dekoksjoner og infusjoner (ginseng, hagtorn, motherwort, etc.);
 • antihypertensive eller antihypertensive stoffer;
 • neuroleptika, beroligende midler (med beroligende eller aktiviserende virkning);
 • neotropiske legemidler (neurometabolske stimulanser);
 • vitaminer og mineraler (vitaminer B1, B6, C, E, preparater av magnesium, kalium, kalsium, etc.);
 • diuretika (med forekomst av hypokinetiske manifestasjoner).

Kupirovanie vegetative kriser:

 • vedlikehold av hvile, tilførsel av frisk luft;
 • tar beroligende midler og diuretika
 • psykoterapeutiske tiltak
 • mottak av adaptogener (tinkturer av Eleutherococcus, ginseng);
 • tar antihistaminer (om nødvendig), etc.

Selvbehandling av blandet type VSD er svært uønsket på grunn av risikoen for forringelse.

Hodepine er en smertefull tilstand som kan slokkes ved hjelp av triptaner. Abstrakt og priser på triptaner fra migrene.

Visste du at årsaken til hodepine også kan være cervikal osteokondrose? dette
lenken vil hjelpe deg å forstå årsakene til hodepine med cervikal osteokondrose.

forebygging

 • Organisering av tilstrekkelig søvn, hvile og arbeid.
 • Balansert næring.
 • Tilstrekkelig fysisk aktivitet.
 • Eliminering av røyking, alkoholmisbruk.
 • Tidlig deteksjon og sanitærisering av fokus av kroniske infeksjoner.

Menn som lider av VSD i blandet type er kvalifisert for militærtjeneste


Tilstedeværelsen av diagnosen "VSD av blandet type" er ikke grunnlag for utelukkelse fra militærtjenesten.

Men tilstedeværelsen av vedvarende svingninger i blodtrykk, hjerterytmeforstyrrelser, smerter i hjertet, hyppig besvimelse, mangelen på effektiv behandling av sykdommen, er det rekruttere midlertidig uegnet for militær tjeneste, som en note i den militære billett.

Rettidig gjennomføring av medisinsk konsultasjon, diagnostiske tester og rasjonell behandling - i stor grad lette pasientens tilstand, som tillater ham å eliminere den ubehagelige aspekter av autonome kriser og for å gjennomføre den vanlige karriere.

VSD for blandet type: årsaker, symptomer og behandling

VSD på en blandet type (vegetovaskulær dystoni) er en funksjonell forstyrrelse av nervesystemet, preget av skarpe endringer i blodtrykket. Funksjonell forstyrrelse av nervesystemet fører til fremveksten av ulike problemer med kardiovaskulær, fordøyelsessystemet og andre systemer. Slike brudd er ledsaget av mange klager, men pasientene har ikke en funksjonell bekreftelse på organs patologier.

årsaker

VSD på blandet type - en sykdom som ennå ikke er innført i International Classification of Diseases, mange leger i USA og Europa generelt benekte eksistensen av en patologi, vurderer funksjonelle lidelser - forbigående, midlertidig tilstand som krever diagnostisering og behandling.

I vårt land til "IRR" diagnose er mye mer alvorlig, men på grunn av manglende evne til å bekrefte diagnosen ved laboratoriet eller instrumentelle metoder, og ofte pasientene selv nekte behandling og ikke anser det nødvendig å overvåke deres tilstand og blodtrykk.

Det vegetovaskulære systemet styrer funksjonene til de indre organene, fartøyens tone, fordøyelseskanalen og endokrine kjertlene. Ubalansen og forstyrrelsen i hennes arbeid kan oppstå på grunn av:

 1. Arvelighet. Nervesystemet fungerer avhengig av mange faktorer, inkludert arvelighet.
 2. Endokrine sykdommer - hormonell ubalanse er et av de vanligste problemene med trykk og blodårer. Hypertyroidisme, adrenal sykdom, eggstokker, hypofyse, eller eventuelle andre endokrine kjertler fører til hyper- eller hypoglykemi-sekresjon av visse hormoner, hvorav noen har en direkte effekt på vaskulær tone, nervesystemet funksjon og generell helse. Det er med økningen i antall bestemte hormoner at forbigående VSD er assosiert med graviditet, overgangsalder og noen andre sykdommer.
 3. Neurologiske lidelser og skader - eventuelle sykdommer i hjernen, traumer og skader kan forårsake mikrosirkulasjon og vaskulære permeabilitetsforstyrrelser. Slike patologier fører ofte til forstyrrelse i reguleringen av ulike funksjoner, inkludert utviklingen av VSD av en blandet type.
 4. Stress - den konstante tildelingen av adrenalin, som forårsaker vasospasme, har en svært negativ effekt på hjernen og fører til ubalanse i nervesystemet. Når stresset hele tiden blir testet, er trykksystemet justert forstyrret og en IRR kan oppstå.
 5. Arbeid. Det forårsaker utmattelse av kompensasjonsevnen til organismen, på grunn av hvilken nervesystemet ikke har tid til å reagere på endringer i atmosfærisk trykk, spenninger og andre miljøfaktorer.
 6. Ufordelige innenlandske og miljømessige forhold. Opphold under slike forhold fører til en generell svekkelse av kroppen og et brudd på reguleringen av vaskulær tone.

symptomer

Vegetosovaskulær dystoni i en blandet type er en kombinasjon av symptomer på VSD ved hypotonisk og hypertonisk type. Hos pasienter med denne patologien er det skarpe endringer i blodtrykket, en økning i hypertensive krisen og en reduksjon - til besvimelse.

Føl deg konstant trøtthet, depresjon og irritabilitet? Lær om et stoff som ikke er tilgjengelig på apotek, men likte alle stjernene! For å styrke nervesystemet er det ganske enkelt.

HDR-behandling på blandet type er mye vanskeligere, fordi du må kjempe både samtidig med en nedgang og en økning i trykket, og derfor - den vanlige hypotensive og hypertensive agenter er ikke egnet.

Konstante trykkstropper har en ekstremt negativ effekt på pasientens tilstand, og får ham til å mistenke at han har en rekke sykdommer som kan forårsake lignende symptomer. Regelmessig screening og behandling er ikke alltid en positiv effekt på den menneskelige tilstand, som er under konstant spenning, og antihypertensive medikamenter, eller andre årsaker enda større ubalanse av kroppen.

De viktigste symptomene på VSD (vegetovaskulær dystoni) av en blandet type:

 1. Arterialtrykksprang er hovedsymptom for sykdommen og årsaken til å gå til legen. Blodtrykket kan variere gjennom hele dagen. Økt trykk fremkaller stress, høy lufttemperatur, mangel på oksygen eller fysisk aktivitet forårsaker et skarpt trykkhopp, noe som er vanskelig nok til å stoppe, selv ved bruk av hypertensive medisiner. Tretthet, endringer i vær eller stress kan også føre til en kraftig nedgang i trykk, ned til utviklingen av besvimelse. Skarpe trykkfall fører til permanent svakhet, tretthet og enda frykt hos pasienter, fordi de ikke kan kontrollere tilstanden deres.
 2. Hypertensive kriser - økt blodtrykk over 180-200 mm Hg eller 30% -40% av de vanlige, kan forårsake alvorlig forverring. Hypertensiv krise oppstår når tretthet, stress eller overoppheting. De viktigste manifestasjonene er skarp hodepine, svakhet, hjertebank, bevissthetstap er mulig. Den hypertensive krisen er en svært farlig tilstand, da en kraftig økning i trykket kan utløse utviklingen av hjerneslag eller hjerteinfarkt.
 3. Hodepine er et av de karakteristiske symptomene. Hodepine kan variere - avhengig av blodtrykket.
 4. Økt kroppstemperatur. Uventet økning i kroppstemperatur til 37-37,5 grader om kveldene eller etter emosjonelle erfaringer kan også forklares av VSD.
 5. Fordøyelsesdysfunksjon. Redusert appetitt, magesmerter, periodisk forstoppelse og diaré indikerer også en forstyrrelse i reguleringen av det parasympatiske og sympatiske nervesystemet.
 6. Hyperhidrosis. Svette av hender, føtter, akselhuller eller hele kroppen indikerer et brudd på termoregulering og problemer med sympatisk nervesystem.
 7. Mørke og flyr for øynene - et karakteristisk tegn på økt trykk. De kan gå foran en hypertensive krise eller oppstå med en kraftig nedgang i blodtrykket. I hvert fall - deres utseende bør få pasienten til å stikke opp, slik at de kan forekomme før tap av bevissthet.
 8. Smertefullt vannlating. Uventet, men karakteristisk tegn VSD.
 9. Kortpustethet. En følelse av mangel på luft eller økt puste oppstår ofte med en plutselig økning i trykk.
 10. Puffiness - med VSD-ødem vises både på underdelene og i ansiktet. Svimmelhet og rødhet i ansiktet vises ofte med hypertensjon.
 11. Søvnforstyrrelser - å sove godt og ha god hvile ved VSD er ikke alltid mulig. I de fleste tilfeller sovner pasienter med vanskeligheter, sover svært svakt, ofte lider av marerittdrømmer eller søvnløshet.

Komplikasjon av VSD

Grønn-vaskulær dystoni i en blandet type er ikke en farlig sykdom, men hvis den ikke behandles, er risikoen for ulike komplikasjoner svært høy:

 • arteriell hypertensjon - oftest fører endringer i blodtrykket til en vedvarende økning, som dessuten er svært vanskelig å behandle;
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet - økt vaskulær tone kan forårsake utvikling av aterosklerose og hjertesvikt;
 • Nevrologiske sykdommer - Et brudd på reguleringen av det sympatiske og parasympatiske nervesystemet fører ofte til en patologi i nervesystemet.
 • depresjon - angst, konstant trykkendringer og dårlig helse kan provosere utviklingen av depressive lidelser.

behandling

Behandling av vegetativ vaskulær dystoni i en blandet type krever mye tid og krefter. En enkel mottak av medisiner her vil ikke fungere. Behandlingen bør omfatte en rekke aktiviteter:

 • korreksjon av livsstil;
 • medisinsk behandling;
 • fysioterapi;
 • herding;
 • massasje;
 • psykoterapi.

Grunnlaget for behandling VSD (vegeto-vascular dystonia) av en blandet type er en livsstilsendring.

Det viktigste er reduksjon av stress, nevropsyk stress, avvisning av dårlige vaner, normalisering av ernæring og mosjon.

Sportsaktiviteter bidrar til å styrke kroppen, hvile og sove, avvisning av dårlige vaner og redusere belastningen - gjenopprette helsen til nervesystemet.

Riktig ernæring gjør at du kan mette kroppen med de nødvendige vitaminer og mineraler, fettsyrer og aminosyrer, som er nødvendige for hjernens fullstendige drift.

medisinering

Medikamentell behandling inkluderer inntak av vitaminer, vaskulære legemidler, beroligende midler og antidepressiva. I tillegg til disse stoffene, som bidrar til å styrke kroppen som helhet, bruker symptomatisk antihypertensive stoffer eller stoffer som øker blodtrykket.

Vanligvis, ved behandling av VSD, foreskrives vegetabilske sedativer: tinktur av valerian, morwort, pion; vitaminer i gruppe B, Actovegin, Nootropil, Vinpocetine og noen andre. Antidepressiva er foreskrevet bare med alvorlig angst, frykt eller depresjon. Kursets dose og varighet beregnes individuelt. Blant de stoffene populære narkotika av den siste generasjonen: fluoksetin, sertralin eller narkotika med minimale bivirkninger: Azafen, Nodepress, agomelatine og andre.

Andre behandlinger

Fysioterapi, massasje og herding bidrar til å styrke karene, normalisere nervesystemet og bli kvitt hypertensive kriser og en kraftig nedgang i trykket.

Psykoterapeutisk behandling i IRR er av underordnet betydning, hjelper det å kvitte seg med nervøs spenning, frykt for en gjentakelse av en krise eller fremveksten av andre symptomer. En erfaren terapeut eller psykolog lærer pasienten å avgjøre hva som var årsaken til stress, nervøs utmattelse eller dårlig livsstil valg som har ført til utviklingen av sykdommen og bidrar til å takle konsekvensene av det, på grunn av sykdommen.

Forfatteren av artikkelen: psykiater Shaimerdenova Dana Serikovna

Ønsker du å gå ned i vekt om sommeren og føle lys i kroppen? Spesielt for leserne på nettstedet vårt er 50% rabatt på et nytt og svært effektivt slankemiddel, som.

Vegeta-vaskulær dystoni (VSD) i en blandet type: symptomer, årsaker, behandling

Vegetovaskulær dystoni er en funksjonell forstyrrelse av det autonome nervesystemet, som manifesteres av en rekke patologiske symptomer fra indre organer, men det er ikke noe organisk substrat for lesjon. VSD mange eksperter anser ikke en egen sykdom, og angir de patologiske symptomene i det kliniske bildet av neurose, og i de fleste land en slik diagnose i den offisielle medisinen der. Men innenlandsk medisin gjenkjenner eksistensen av VSD som en egen nosologisk form, selv om det kan være vanskelig å bekrefte diagnosen, siden det ikke er objektive kriterier for patologi.

Grunnlaget for VSD er ANS dysfunksjon, dets sympatiske og parasympatiske partier som regulerer aktiviteten til alle organsystemer (respirasjonsfrekvens, hjertefrekvens, fordøyelseskanal motilitet, mavesyresekresjon, temperatur, tilstand av svettekjertlene, i hulrommet i blodårer osv.). Følgelig, i strid med normal funksjon av de autonome nervesentrene og fibrene, oppstår patologiske symptomer fra forskjellige indre organer.

Ofte lider VSD av unge kvinner

I samsvar med forekomsten av visse symptomer i det kliniske bildet (endringer i blodtrykk, hjerterytmeforstyrrelser, kardialgi, respiratorisk patologi, fordøyelseskanalen), utmerker man også typer patologi. Vegetabilsk dystoni i en blandet type er preget av en rekke symptomer som ikke tillater at sykdommen tilskrives VSD ved hjerte-, hypotonisk eller hypertonisk type.

Vurder en blandet versjon av IRR.

Forårsaker VSD etter blandet type

Så langt er de sanne årsakene til at dette brukket oppstår, ikke kjent. For det meste er barn fra 7 år, tenåringer og unge syk, oftere observert patologi hos kvinnene. Av en eller annen grunn merkelig (mange mener at det er - en genetisk tilbøyelighet for det mindreverdighets av det autonome reguleringen av kroppsfunksjoner) etter eksponering for en trigger utløsende faktorer begynner en sykdom som kjennetegnes av lengre varighet, men en godartet prognose. Som regel går alle symptomene av seg selv med alderen, eller du kan akselerere denne prosessen ved behandling og forandring av en risikofaktor.

Risikofaktorer for IRR:

 • arvelig predisposition;
 • fødselstrauma, kraniocerebralt trauma;
 • liv i forhold til kronisk stress;
 • en ustabil type nervesystem i pasienten;
 • ugunstige levekår (sosial og økonomisk);
 • sykdommer i sentralnervesystemet, for eksempel meningitt, encefalitt;
 • perioder med hormonelle forandringer i kroppen;
 • dårlige vaner;
 • usunn livsstil, usunt kosthold, inaktivitet;
 • endokrine sykdommer;
 • yrkesmessige farer.

Det er viktig å huske! Identifisering av risikofaktorer for hver enkelt pasient er svært viktig, da dette bare gjør det mulig å effektivt bekjempe sykdommen, og også for å hindre re-utvikling.

Den viktigste provoserende faktoren VSD er stressende situasjoner

Symptomer på en AVR i en blandet type

Symptomer VSD veldig mye, anser vi mest hyppige:

 • svingninger i blodtrykk, med både hypotensjon og økt blodtrykk observert;
 • kardialgi - smerte i hjertet, som regel, konstant og vondt, oppstår etter bruk av beroligende midler;
 • hjerterytmeforstyrrelser - sinus takykardi, premature slag, som ikke er farlig for liv og helse, men svært smertefullt tolerert;
 • luftveissykdommer - kortpustethet, utilfredshet med inspirasjon, periodiske hyperventilasjonsforstyrrelser;
 • hodepine og svimmelhet;
 • asthenic syndrom - svakhet, tretthet, irritabilitet, følelsesmessig ustabilitet, apati, dårlig humør hypokondre ideer om naturen, mental ustabilitet, manglende evne til å raskt tilpasse seg endrede miljøforhold;
 • forstyrrelser i fordøyelsessystemet - gastrisk dyspepsi, flatulens, veksling av diaré og forstoppelse;
 • skinn av huden;
 • økt svette;
 • konstant subfebril tilstand
 • Krenkelse av styrke hos menn og libido hos kvinner.

Dermed kan manifestasjoner av IRR være svært forskjellige, noe som er et alvorlig diagnostisk problem, siden sykdommen kan gjemme seg under forskjellige masker.

De viktigste symptomene på VSD

Diagnose og prognose

Til tross for at sykdommen ikke er farlig, er det noen ganger vanskelig å diagnostisere det. VSD er en diagnose av et unntak, og det kan kun opprettes dersom alle organiske patologier som kan forekomme med analoge tegn er utelukket.

Undersøkelsen inkluderer:

 • hele spekteret av nødvendige laboratorietester av blod og urin med obligatorisk bestemmelse av kolesterol og lipoproider av blod;
 • ECG;
 • radiografi av WGCs;
 • Ultralyd av hjertet;
 • daglig overvåkning av blodtrykk og hjertefrekvens (holter);
 • tester med en belastning for å bestemme tilstanden til kardiovaskulærsystemet;
 • studien av kroppens hormonelle bakgrunn.

Først etter at alle undersøkelsene er utført, kan legen diagnostisere VSD dersom ingen patologiske forandringer er identifisert.

Som regel forårsaker komplikasjoner av VSD ikke en blandet type. Dysfunksjon i det autonome nervesystemet går uavhengig eller under påvirkning av behandling. Men noen ganger funksjonelle forstyrrelser, hvis de eksisterer i lang tid, kan bli organisk. Dermed kan VSD på en blandet type transformeres til hypertensiv sykdom, magesår, etc. Derfor bør VSD aldri forlates uten medisinsk hjelp og spesifikk behandling.

Overvåkning av blodtrykk er obligatorisk hos pasienter med vegetoneurose

Prinsipper for behandling og forebygging

Basis for terapi VSD på en blandet type er ikke-behandlingsmetoder:

 • normalisering av hvile- og arbeidssystemet;
 • Overholdelse av prinsippene om rasjonell og forsvarlig ernæring;
 • vanlig fysisk aktivitet
 • bli kvitt dårlige vaner;
 • eliminering av stressfaktorer og utvikling av stressmotstand
 • fysioterapi teknikker;
 • massasje, refleksologi, manuell behandling.

Hvis ikke-farmakologiske metoder eliminerer patologiske symptomer, kan det ikke, så ta til behandling med rusmidler. I utgangspunktet foreskrevet sedativer, antidepresjonsmidler, beroligende midler, midler, som øker trykket av de (vegetabilske biologiske stoffer, koffein) tabletter for hypertensjon i tilfelle av høyt blodtrykk, nootropiske midler for å forbedre hjernefunksjonen, vitaminer og mineraler.

En video om hvordan å bli kvitt VSD:

Vegeto-vaskulær dystoni: blandet type

Trykk hopper som et symptom på VSD etter blandet type

Hovedsymptomet på vegetativ-vaskulær dystoni i en blandet type er et hopp i blodtrykk både i den store og den nedre siden. Og i noen mennesker oppstår trykkendringer uforutsigbart, andre kan finne mønstre. For eksempel, om morgenen er trykket lavt, og om kvelden - høyt.

På samme måte, under stress, følelsesmessig eller fysisk overbelastning: Press kan nå kritiske verdier, men dette avhenger av massen av tilleggsfaktorer som noen ganger forblir et mysterium for pasienten selv.

I moderne alvorlig medisinsk litteratur er det ingen slik sykdom som vegetativ-vaskulær (nevrokirkulatorisk dystoni) i en blandet type. Og dette er ikke en ulykke, tk. De vanlige symptomene på VSD er ikke en sykdom i organer eller systemer, karakterisert ved deres organiske skade (selv om de er svært lik deres tegn), og funksjonell lidelse er nevrose. dvs. Den fysiske tilstanden til hjertet, blodårene og andre organer er normalt, men symptomene er likevel tilstede hovedsakelig på grunn av "funksjonsfeil" i nervesystemet som styrer disse organers arbeid.


Selv blant leger, tilhengere av den "gamle skolen", er det ingen enighet om å fordele NCD på blandet type i en egen kategori eller behandle symptomer pålagt som et komplekst syndrom, som manifesterer seg i vekslingen av VSD på hyperton og hypoton type.

VSD blandet type - hva er det?

I litteraturen de siste årene er det flere klassifikasjoner av NDCer. Men den mest populære som ble fremført, det kan sies, grunnleggeren av diagnosen VSD (så vel som NDC) - Professor VI. Makolkin. Hjertepunktet i denne klassifiseringen er reaksjonen av perifere kar og dermed størrelsen av arterielt trykk - som hovedmål indikatoren for tilstanden til kardiovaskulærsystemet.

Dermed er det 3 typer vegetativ-vaskulær dystoni:

3. Vegetabilsk dystoni av blandet type, Faktisk er en kombinasjon av de to tidligere dystonier, symptomene som etter hvert erstattes fra den ene til den andre, og noen ganger er til stede samtidig.


Grunnlaget for diagnosen "vegetativ-vaskulær dystoni i en blandet type" (i tillegg til trykkproblemer) er også følgende symptomer:

 • svakhet og tretthet;
 • pre-okklusiv stater, en følelse av uvirkelighet av det som skjer, svimmelhet, flekker foran øynene;
 • smerte i brystet og hjertet - fra en annen "jabs" til en følelse av trykk i flere timer. I dette tilfellet er den foregående faktoren ofte nevropsykisk eller fysisk overbelastning;
 • endringer i hjertefrekvensen, beats. Som et resultat kan frykt for hjertestans eller hjerteinfarkt / slag forekomme.


NDC for blandet type på mange måter ligner symptomene som følger med hjertesykdom, selv om dette ikke er:

 • hodepine moderat, undertrykkende eller pulserende natur, vanligvis som følge av en fysisk eller emosjonell belastning;
 • pusteproblemer - fra følelsen av at det er umulig å få full pust, til kortpustethet og en følelse av mangel på luft;
 • rastløs søvn, det er vanskelig å sovne og samtidig døsighet i løpet av dagen, en følelse av knusthet ved oppvåkning;
 • Overfølsomhet for værendringer, forverring av alle symptomene under varmen.


Siden resultatene av testene indikerer fraværet av patologi, kan andre klandre pasienten for "svakhet", latskap, og noen ganger til og med klandre ham for å prøve å synke sykdommen.


Det første du bør legge merke til er det Vegetabilsk dystoni i en blandet type behandling med sjeldne stoffer. En rekke symptomer, trykksving, samt den økende innflytelsen av nye frykt og frykt gjør det ikke mulig for deg å velge riktig medisin riktig. Men selv om dette er gjort, kommer symptomene tilbake med fornyet styrke når legemidlet avbrytes, siden "roten til neurosen" har forblitt uberørt.

Vegeto-vaskulær dystoni av blandet type: Hva betyr denne diagnosen?

Vegeta-vaskulær dystoni (VSD) er det felles navnet på en omfattende gruppe lidelser som kombinerer funksjonsforstyrrelser i vegetative funksjoner. Sykdommen manifesteres av ustabilitet av arterielt trykk, svimmelhet og psykomotional ubalanse.

Distinker VSD etter blandet type, hypertonisk og hypotonisk type.

Nervesystemet, dets avdelinger og funksjoner

Det menneskelige nervesystemet er delt inn i somatisk og vegetativ. Den første er underlagt bevissthet, takket være det, blir det bevisst (vilkårlig) aktivitet realisert.

Den vegetative avdelingen er mer gammel, opererer uavhengig av bevissthet (autonomt) og styrer funksjonene til alle indre organer og deres interaksjon med hverandre. I hennes underkastelse er arbeidet med endokrine kjertler, tarmene, blodkarene, etc. Autonomi lindrer en person fra behovet for bevisst kontroll, for eksempel å flytte mat gjennom tarmene eller endre diameteren av blodårene.

Det autonome nervesystemet består av sympatiske og parasympatiske divisjoner, som i noen grad kan betraktes som antagonister. Men faktisk er dette ikke en konfrontasjon, men et komplementært samarbeid.

Det sympatiske systemet øker hjertefrekvensen, senker den kontraktile aktiviteten i tarmen og skiller spytt, forstørrer bronkiene, noen arterier og elever. Parasympatisk system, tværtimot, forårsaker en reduksjon i hjertesammentrengninger, økt intestinal peristaltikk (kontraktile bevegelser) og salivasjon, smalere bronkiene, arteriene og elevene.

Den velfungerte aktiviteten til de to avdelingene gjør det mulig å koordinere de indre organers arbeid med hverandre i et stadig foranderlig miljø. På grunn av aktiviteten til det autonome systemet under trening øker palpitasjon, noe som øker blodtilførselen av aktivt arbeidende muskler, når maten går inn i fordøyelseskanalen, de tilsvarende enzymer og juice frigis.

Forsterkning av det sympatiske nervesystemet forårsaker VSD i henhold til den hypertoniske typen, predominansen av den parasympatiske avdelingen er VSD i den hypotoniske (vagotoniske) typen.

Hvis den klart uttrykte "ledelsen" til noen av de to avdelingene er fraværende og det er en konstant "kamp for makt", blir det gjort en diagnose: VSD av blandet type.

Årsakene til vegetativ lidelse

Vegeto-vaskulær dystoni betraktes som en funksjonsforstyrrelse. Dette betyr at til dato med symptomene på sykdommen, er det ikke mulig å identifisere noen morfologiske (strukturelle) endringer som kunne sees, fotograferes eller registreres på annen måte. Denne funksjonen gjør det vanskelig å behandle, og gjør det ofte avhengig av spesifikke symptomer (symptomatisk).

I tillegg til uavhengig manifestasjon kan vegetativ-vaskulær dystoni følge mange sykdommer - endokrine, nevrologiske, gynekologiske, etc.

Hovedårsakene til utviklingen av IRR:

 • Medfødte særegenheter av strukturen i det nervøse og endokrine systemet.
 • Hormonale lidelser som oppstår i mange sykdommer.
 • Psykologisk traumer, konstant følelsesmessig stress og overarbeid.
 • Ufordelige miljø og klimatiske forhold.

Manifestasjoner av sykdommen: klinisk bilde og symptomer

Konstante symptomer og tegn på vegetativ-vaskulær dystoni er av blandet type, siden selve sykdommen faktisk er mangel på konstans.

Når du ser en lege, gjør pasientene vanligvis følgende klager og identifiserer følgende symptomer:

 • Hjertesmerter som er uklar og som regel har lav intensitet. Noen ganger, i stedet for smerte, er det klager på ubehag og "tyngde" i hjertet. Ubehagelige opplevelser vises vanligvis under påvirkning av følelsesmessig stress, stress, erfaring.
 • Tilgang til arytmi. Det kan forekomme angrep med rask hjerterytme eller perioder med bradykardi (senke antall hjerterytmer under normen).
 • Ustabilt blodtrykk. Kanskje høyt blodtrykk på en gang om dagen og redusert - i en annen, noen ganger er trykket langt innenfor normale grenser.
 • Hyppig hodepine og svimmelhet uten tilsynelatende grunn eller som svar på mindre ytre stimuli (høye lyder, stressende situasjon, fysisk stress).
 • Tarmdysfunksjon - vekslende forstoppelse og diaréangrep, periodisk sårhet langs tarmen uten klar lokalisering.
 • Overtredelse av seksuell funksjon - erektil lidelser hos menn, anorgasmi hos kvinner.
 • Patologiske vasomotoriske reaksjoner (mangelfull forandring i diameteren av små kar, sammenbrudd eller ekspansjon) er et av hovedtegnene til VSD. Eksternt manifesterer reaksjonene seg, avhengig av spasmen eller vasodilasjonen, rødmen (rødmen) av huden eller dens lakk, chilliness av føttene og hendene selv i et varmt rom.
 • Et brudd på termoregulering, som vanligvis manifesteres som en umotivert økning i kroppstemperatur.
 • Den hevede svetten - palmar, axillary eller general.
 • Emosjonell ustabilitet - en rask endring i humør, nervøsitet, en tendens til langvarige opplevelser av ubehagelige hendelser, vrede - nesten obligatorisk symptom VSD.
 • Asteni (redusert stressstabilitet) - økt tretthet, sensitiv overfladisk søvn, dårlig smerte toleranse.

Diagnose og behandling

Siden årsaken til VSD for en blandet type kan være mange sykdommer, når pasienten behandles med de ovennevnte klager, er det nødvendig med en grundig undersøkelse med involvering av mange smale spesialister (nevrolog, gastroenterolog, gynekolog, etc.).

Undersøkelsen kan omfatte EKG og EEG (elektroencefalogram), datatomografi, dopplerografi av fartøy, etc.

Ved identifisering av en sykdom som provoserte vegetative lidelser, er behandlingen nødvendigvis nødvendig.

Ved behandling av vegetabilsk dystoni, i tillegg til medisinering, inkluderer organisasjonen en psykologisk gunstig atmosfære.

De viktigste behandlingsområdene for VSD bør ta hensyn til de rådende symptomene. De mest tilordnede er:

 • Beroligende stoffer (tranquilizers, antidepressiva) - afobazol.
 • Hypotensive stoffer ved høyt blodtrykk.
 • Toning betyr med en tendens til hypotensjon (lavt blodtrykk).
 • Preparater for forbedring av cerebral sirkulasjon (piracetam, nootropil).
 • Ventonika med venøs insuffisiens, manifestert av alvorlighetsgraden og smerten i hodet - detraleks, venosmin, vasocet.
 • Fysioterapi.
 • Refleksbehandling (akupunktur, akupressur).

I tillegg til narkotikabehandling må du dosere fysisk trening, skape en atmosfære av rolig og psykologisk komfort.

Siden den psykologiske komponenten er av stor betydning for fremveksten og utviklingen av VSD, er dannelsen av en optimistisk holdninger til virkeligheten, en aktiv livsstil og flyt av positive følelser en sterk faktor i behandlingen av sykdommen og dens forebygging.

Les Mer Om Fartøyene