Komplett gjennomgang av VSD for blandet type: årsaker, diagnose, behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er VSD av blandet type, hvordan det manifesterer seg. Vanskeligheter ved diagnose, behandlingsmetoder og prognose.

Vegeta-vaskulær dystoni (VSD) er et kompleks av symptomer fra ulike organer og systemer som ser ut mot bakgrunnen av en lidelse i reguleringen av det autonome nervesystemet. For øyeblikket er VSD ikke inkludert i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer, derfor anses den ikke som en sykdom, men et kompleks av symptomer.

Det kan utvikles i tre forskjellige typer: hypotonisk, hypertonisk og blandet:

 1. VSD-hypotonisk type utvikles med økt tone i den parasympatiske delen av det autonome nervesystemet. De viktigste symptomene av denne typen er: lavt blodtrykk, en sjelden puls, svette.
 2. På den hypertoniske typen - med overordnet aktivitet av den sympatiske avdelingen. Denne typen manifesteres hovedsakelig av høyt blodtrykk, rask puls, emosjonell spenning, angst.
 3. Ved blandet type - i uorden av arbeidet i begge deler av det autonome nervesystemet. Denne typen VSD er preget av en kombinasjon av symptomene på de to tidligere varianter, uregelmessig blodtrykk, en tendens til vegetative-vaskulære kriser i begge typer.

VSD med uttalte manifestasjoner og hyppige eksacerbasjoner (kriser) påvirker signifikant pasientens livskvalitet og evne til å jobbe. Sykdommen er preget av kronisk kurs og motstand mot behandling. Du kan bli kvitt patologi ved å radikalt endre livsstilen. Effektiv og langtidsbehandling av VSD for øyeblikket eksisterer ikke.

Hvis du har vegetativ-vaskulær dystoni, må du først kontakte terapeuten. Din behandling i fremtiden vil håndtere en nevrolog. Kardiologen og gastroenterologen vil også delta, avhengig av hvilke symptomer på hvilket organsystem som er mer uttalt. Du vil hjelpe og terapeuten, hvis VSD oppsto mot bakgrunnen av psykiatriske lidelser. Du må kanskje konsultere en ernæringsfysiolog for å justere ernæringsplanen, samt en idrettslærer som vil gi deg råd om hva slags fysisk aktivitet du bør gjøre.

Årsaker til denne patologien

De eksakte årsakene til denne sykdommen har ikke blitt studert ennå.

Leger har kun etablert at risikoen for å utvikle VSD øker med arvelig predisposisjon, feil livsstil, følelsesmessig ubalanse, hyppig stress.

Det har også vist seg at stress og angst hos moren under svangerskapet kan føre til vegetativ-vaskulær dystoni hos barn.

Ofte gjør IRR for første gang seg selv i ungdomsårene. Det forklares av slike faktorer:

 • Hormonal reorganisering av kroppen i forbindelse med puberteten.
 • Hyppige konfliktsituasjoner.
 • Ustabiliteten til den psykomotoriske sfæren.
 • Økt intellektuell belastning i skolen.
 • Mangel på fysisk aktivitet.

VSD av blandet type kan forekomme i voksen alder. Personer med ustabilt nervesystem blir utsatt for dette. "Trigger hook" til utseendet av sykdommen kan være:

 • hyppig stress;
 • jobbe mer enn 8 timer om dagen;
 • kronisk søvnmangel.

Mennesker som er engasjert i intellektuelt arbeid, lider mest av VSD, da de stadig er midt i økt psykisk stress og en stillesittende livsstil.

Også risikoen for å utvikle VSD øker hos kvinner:

 1. I de første årene etter fødsel på grunn av postpartum depresjon, konstant mangel på søvn og mangel på riktig hvile.
 2. I middelalder på grunn av klimakteriske hormonelle endringer, en tendens til depresjon i denne perioden.

karakteristiske symptomer

Patologi er ledsaget av tegn fra forskjellige organer. En pasient kan ha flere så vel som alle syndromene som er oppført i artikkelen.

På hver av organsystemene kan en, to, tre og flere symptomer manifestere seg. I enkelte pasienter er de stabile (de samme tegnene gjør seg selv til å føle seg), andre - endrer ofte for andre.

Kardiovaskulært syndrom

Dette er symptomer fra kardiovaskulærsystemet.

For VSD på en blandet type er preget av:

 • Smerte i hjertet av hjertet som er piercing eller vondt. Vises etter stress. Hjertet reagerer normalt på fysisk aktivitet.
 • Arterialtrykkspring, meteorologisk avhengighet (økning eller reduksjon av blodtrykk med skiftende vær). Når trykket stiger, er det smerter i hodet, "flyr" foran øynene. Med senking - svakhet, svimmelhet, sløret syn.
 • Pulsens ustabilitet: en periodisk økning eller avmatning. Arrytmier (ekstrasystoler, takykardiangrep).
 • Patologisk ekspansjon eller innsnevring av kapillærene. Den første er manifestert av rødhet av ansiktet, en følelse av varme. Den andre er blek, en tendens til å fryse.

Neurosigastrisk syndrom

Disse er manifestasjoner av vegetativ-vaskulær dystoni fra mage-tarmkanalen.

Pasienter klager ofte på halsbrann, magesmerter, hiccoughs, kvalme, flatulens, forstoppelse og diaré, overdreven eller utilstrekkelig spyttdannelse. Symptomer øker med følelsesmessig stress.

Cerebrovaskulært syndrom

Det er forbundet med svakhet i blodårene og et brudd på blodsirkulasjonen i hjernen.

Det påvirker nesten alle pasienter med VSD.

Disse er hodepine, støy eller ringing i ørene, redusert ytelse, døsighet, svimmelhet og noen ganger - besvimelse.

Symptomer fra luftveiene

Med VSD av noe slag, kan følgende vises:

 • følelse av ufullstendig inspirasjon;
 • en følelse av tetthet i brystet, et behov for å ta et dypt pust;
 • intoleranse til tett rom og transport;
 • kortpustethet;
 • hoste i fravær av smittsomme sykdommer.

Forstyrrelser av mikrosirkulasjon og metabolisme i vev

De oppstår på grunn av svakhet i små kapillærer, og øker permeabiliteten. manifestasjoner:

 1. Hevelse i ekstremiteter.
 2. Pallor eller cyanose av fingre og tær, slimhinner, nesespiss, ører.
 3. Smerte i musklene.
 4. Fingre fingre
 5. Mindre ofte - små kramper.

Brudd på temperaturregulering

Karakterisert ved forårsaket økning eller reduksjon i temperatur, for rikelig tildeling av svette.

Symptomer fra genitourinary systemet

Det kan bare være ett symptom - hyppig vannlating.

Symptomer på den psykomotoriske sfæren

De vises med en hvilken som helst type VSD. Spekteret av symptomer stor, manifest kan være noen av disse symptomene: humørsvingninger, irritabilitet, angst, panikkanfall, frykt, angst, mistenksomhet, tilbøyelighet til å oppsøke på symptomer på ulike sykdommer, tretthet under fysisk og psykisk stress, søvnforstyrrelser, gråt, " grave i deg selv ", selvtillit, manglende evne til å ta beslutninger selvstendig, apati.

Kriser i vegetativ-vaskulær dystoni

VSD på blandet type kan være ledsaget av autonome kriser både i hypertensive type (simpatoadrenalinovymi kriser) og hypotonisk type (vagoinsulyarnye kriser).

Krisen kan utløses av alvorlig stress, intellektuell overbelastning eller uvanlig fysisk aktivitet.

Vegeta-vaskulær dystoni av blandet type

Vegeta-vaskulær dystoni er definert som en gruppe av abnormiteter med vegetative funksjonssykdommer. Blant de viktigste manifestasjonene av sykdommen er blodtrykksendringer, hodepine, emosjonell ustabilitet. I ulike klassifikasjoner er de hypotoniske og hypertoniske varianter av sykdommen preget, så vel som VSD i henhold til blandet type.

Funksjoner i nervesystemet

I menneskekroppen har nervesystemet 2 undergrupper - vegetativt og somatisk. Den sistnevnte typen styrer bevisst aktivitet og sender til bevissthet. Det vegetative systemet fungerer autonomt, styrer aktiviteten til interne systemer - kar, gastrointestinale kanaler, endokrine system, og også deres interaksjon.

Den vegetative underdelen er et sympatisk og parasympatisk system. Den første er kjennetegnet ved en rask hjertefrekvens, undertrykkelse av tarmens kontraherende funksjon og spytt av spytt, utvidelse av bronkier, arterier og elever.

Komplementær autonom parasympatiske divisjon, begrenser antallet hjerte sammentrekninger, forbedrer tarm peristaltikk og spyttsekresjon, innsnevring arteriene, bronkiene og elever.

Koordinerte driften av disse antagonister systemene tillater kroppen å tilpasse seg endrede betingelser: lasten er forbedret puls, tilførsel blod til aktive grupper av muskler, med de innkommende mat fordøyelsesorganer utskille nødvendige enzymer.

Nevrologisk dystoni forekommer når den synkrone operasjonen av disse vegetative systemene forstyrres, med den overordnede aktiviteten til noen underavdeling. Den overordnede aktiviteten til den sympatiske delen er det vegetative dystonisyndromet i henhold til den hypertoniske typen, det forbedrede arbeidet i det parasympatiske systemet - NDC for den hypotoniske varianten.

Hvis ledelsen av hvert underavsnitt manifesterer seg periodisk, har denne "dual power" blitt betegnet vegetativ vaskulær dystoni i en blandet type.

Årsaker til utvikling av autonome sykdommer

VSD er en funksjonsforstyrrelse: selv med uttalt symptomer på strukturelle forandringer som kan løses, er det nei. Denne tilstanden kompliserer behandlingen, som ofte koker ned til eliminering av bestemte symptomer.

Årsaker som bidrar til utviklingen av vaskulær dystoni:

 • Egenskaper av endokrine og nervesystemet (medfødt).
 • Hormonale feil forårsaket av ulike sykdommer.
 • Craniocerebral skade.
 • Innvirkning av skadelig miljø (stråling, giftige stoffer).
 • Understreker, overarbeid, konstant psykomotional stress.
 • Ufordelaktig økologi og tøft klima med skarpe endringer i værforholdene.

Vegetabilsk dystoni er observert hos pasienter i ulike aldre, vanligvis fra 12-15 år, i pubertets alder.

I risikogruppen, først og fremst, kvinner som har:

 • Genetisk tendens.
 • Intrauterinpatologier, fosterhypoksi og fødselstrauma.
 • Sosioøkonomiske faktorer.
 • Sykdommer i ryggraden og hjernen.
 • Perioden for hormonell omorganisering.
 • Lav immunitet, infeksjon.
 • Allergiske reaksjoner.
 • Konstitusjonelle anomalier.
 • Dårlige vaner.

Klinisk bilde av sykdommen

Omtrent hundre kliniske symptomer relatert til VSD ble notert. I dette tilfellet kan to pasienter med samme tegn ikke bli funnet. Det er ingen permanente karakteristiske symptomer i sykdommen, siden selve sykdommen er variabel.

Ofte, når de søker om medisinsk hjelp, gjør de slike klager:

 • Smerte i hjertet er ikke klart uttrykt, lav intensitet. Ubehag i form av "tyngdekraften i hjertet" oppstår etter stress.
 • Arrytmi manifesteres av en endring i takykardi og bradykardi, når antall hjerteslag går over normen.
 • Uholdbart blodtrykk - om morgenen, som regel senket, om kvelden - økte, men kan være og i norm.
 • En urimelig hodepine, kanskje en reaksjon på utilstrekkelig fysisk anstrengelse, følelsesmessig overbelastning.
 • Tarmsystemet, smerte i tarmkanalen uten et klart bilde.
 • Problemer i kjønnsområdet - kvinnelig anorgasmi, erektil dysfunksjon hos menn.
 • Angrep av panikk og angst, blinking av "flyr" før øynene.
 • Patologien til vasomotoriske reaksjoner er et viktig tegn på neurokirkulatorisk dystoni. Eksternt er det preget av pallor, rødhet i huden eller kulderystelser ved normal romtemperatur - avhengig av tilstanden til fartøyene.
 • Dårlig termoregulering, manifestert som en urimelig endring i kroppstemperaturen.
 • Forbedret svetting - på håndflatene, under armene og i andre områder.
 • Emosjonell ustabilitet - en hyppig endring av humør, vrede, en langvarig opplevelse av hendelser.
 • Asthenisk syndrom - rask tretthet, tap av styrke, overfladisk søvn, høy terskel av smertefølsomhet.

I en kritisk tilstand forverres pasientens helse kraftig: det er en midlertidig forstyrrelse i koordinering og tale, svette, svakhet, døsighet, håndskrem, kvalme, hørselstap og syn. Årsaken er oftest de stressende hendelsene, ledsaget av sterke følelser.

Diagnosen "vegetovaskulær dystoni" kan ikke være grunnlaget for utelukkelse fra militærtjenesten. Med stabilt blodtrykk, hjertesmerter, besvimelse og skuffende resultat av behandlingen, er drafteen midlertidig uegnet til service, som vil bli merket tilsvarende i en militærbillett.

Diagnose og behandling av VSD

Siden vegeto-vaskulær dystoni er forbundet med mange sykdommer for å identifisere årsaken til lidelsene, er det nødvendig å tiltrekke seg en rekke spesialister - fra endokrinologen til psykiateren.

Ved undersøkelse kan utnevnes:

 • laboratorietester (blod for antistoffer og virus, biokjemisk og klinisk analyse);
 • Ultralyd av kar og bukdel;
 • fibrogastroduodenoscopy;
 • EKG og MR
 • dopplerografi av blodkar.

Hvis diagnosen VSD for en blandet type er etablert, og årsaken som provosert den er kjent, må den underliggende sykdommen nødvendigvis herdes. I fravær av rettidig og tilstrekkelig medisinsk behandling kan komplikasjoner forekomme i form av hypertensjon, koronar hjertesykdom, bronkial astma, magesårssykdom.

I tillegg til tradisjonell terapi må behandlingen nødvendigvis omfatte etablering av et gunstig psykologisk miljø.

Tatt i betraktning de gjeldende tegnene på sykdommen, er det foreskrevet:

 • Beroligende - antidepressiva, beroligende midler;
 • Hypotensiv (med høyt blodtrykk);
 • Toning (med lavere blodtrykk);
 • Vitaminer og mineraler (B1, B6, C, E, preparater av magnesium, kalium, kalsium, etc.);
 • Medikamenter som forbedrer hjerneblodstrømmen;
 • Ventonikk - i tilfelle venøs insuffisiens;
 • Fysioterapi og refleksologi;
 • Fytoterapi (ginseng ekstrakt, eleutherococcus, tinkturer av hagtorn, motherwort, etc.).

Med en mild form for VSD, er preferanse gitt til ikke-farmakologiske metoder:

 • normalisere livsstilen;
 • utviklingen av en korrekt reaksjon på stress;
 • balansert ernæring;
 • rådgivere;
 • LFK, massasje.

Valg av metoder bestemmes av pasientens tilstand. Det er umulig å helbrede NDC helt. Legens innsats bør være rettet mot å forebygge krisen og redusere sykdommens manifestasjoner.

Måter å stoppe den vegetative krisen:

 • Sørg for pasientens fred og god ventilasjon;
 • Ta beroligende midler og diuretika;
 • Bruk moderne psykoterapeutiske teknikker for stresshåndtering;
 • Om nødvendig - antinistamin midler.

Behandling hjemme er farlig mulig komplikasjoner og forverring av velvære. Det viser moderat fysisk aktivitet og en psykologisk komfortabel atmosfære.

Siden optimistisk humør er avgjørende for å takle syndromet, er en sunn livsstil og pulserende følelser en viktig faktor i forebyggingen av nevrokirkulatorisk dystoni i en blandet type.

VSD - forurensende funksjonsforstyrrelse, maskerende alvorlige sykdommer, som kan forverre livskvaliteten betydelig. Tidlig konsultasjon, undersøkelse og tilstrekkelig behandling letter vesentlig sykdomsforløpet, slik at pasienten lykkes å tilpasse seg den moderne rytmen i livet.

Vegeto-vaskulær dystoni av blandet type: konsept, årsaker og metoder for diagnose og behandling

Dystoni vegetativ-vaskulær anses som en vanlig sykdom. I de fleste tilfeller forekommer denne patologiske tilstanden hos kvinner. Til tross for den høye forekomsten av sykdommen, har årsakene og patogenesen til VSD ennå ikke blitt fullt utklart. Diagnostisering av vegetativ vaskulær dystoni er ikke alltid lett, siden symptomene ligner på mange andre patologier i nervesystemet.

Klassifisering av vegetovaskulær dystoni

VSD refererer til nevrale sykdommer. I tillegg til nederlaget for vegetativ innervering er det funksjonsforstyrrelser i vaskulær tone. Alt dette påvirker tilstanden til en person. Symptomene på sykdommen er avhengig av typen VSD. Det er flere typer dystoni. De er klassifisert etter størrelsen på blodtrykket og egenskapene til det kliniske bildet. Det finnes følgende typer patologi:

 1. VSD hypertensiv type. En lignende diagnose gjøres når symptomene på dystoni kombineres med en økning i blodtrykket. Denne typen dystoni utvikles som et resultat av forstyrrelser i det sympatiske nervesystemet.
 2. Hypotonisk type dystoni. Det oppstår når parasympatisk nervesystem styrkes. Vaskulær tone hos pasienter med UAZ etter hypotonisk type er redusert.
 3. Vegetabilsk dystoni i blandet type. Denne typen VSD kombinerer symptomene på alle andre typer patologi.

I tillegg er det en klinisk klassifisering av patologi. Ifølge henne er kardiale og vagotoniske typer dystoni skilt. I det første tilfellet klager pasientene om smerte i hjertet. I dette tilfellet bør hjertesykdommer utelukkes. Den vagotoniske typen er preget av kortpustethet og en reduksjon av blodtrykket på bakgrunn av dyspnø. Før du foretar en diagnose, må du undersøke lungene og bronkiene.

Symptomene på sykdommen er avhengig av hvilken type vegetativ innervering som er dominerende: sympatisk eller parasympatisk. Selv hos friske mennesker, anses en av artene som den ledende. Til tross for dette er det i de fleste tilfeller et brudd på begge varianter av vegetative nerver. I dette tilfellet diagnostiseres en blandet type VSD.

Årsaker og mekanisme for sykdomsutvikling

Det som egentlig fører til forekomst av IRR, kan ikke opprettes. Gitt at med denne sykdommen er alle testene innenfor normen, kan vi anta at patologien refererer til funksjonsforstyrrelser. Dette betyr at det ikke er noen skade på morfologien til noen organ. Ifølge forskere og observasjoner av leger er de faktorer som bidrar til utviklingen av VSD, utpekt. Disse inkluderer:

 1. Tilstedeværelsen av denne patologien i slektninger. Ofte hos mennesker som lider av symptomer på VSD, er det en arvelig arvelig historie. Av samme grunn er Høyesterettsrådet forbundet med konstitusjonelle trekk ved hver person. Tross alt overføres de også på genetisk nivå.

Ikke misbruk dårlige vaner

Pathogenese av VSD består i å styrke funksjonen til sympatisk og parasympatisk innervering. Dette fører igjen til endring i vaskulær tone. En del av de små arteriene er spasmodisk, forårsaker hypoksi, og den andre delen - utvider seg. Vasodilasjon fører til en nedgang i blodstrømmen og en reduksjon av blodtrykket. På grunn av funksjonsforstyrrelser i nervesystemet og karsystemet utvikler symptomene på dystoni.

Kliniske manifestasjoner av patologi

Diagnose: vegetativ-vaskulær dystoni i en blandet type er eksponert på grunnlag av et klinisk bilde. Før denne legen bør eliminere somatiske sykdommer. Symptomer VSD kan ligne manifestasjoner av hjertesykdommer, luftveiene og nervesystemet. Tegnene på sykdommen inkluderer:

 1. Ustabilitet av hjertefrekvens og blodtrykk. Pulsen hos pasienter senker deretter, og intensiverer deretter. Dette manifesteres av det plutselige utseendet av en hjerteinfarktfølelse.
 2. Smertefulle opplevelser i hjertet. Hjertetype VSD på symptomer ligner angina. Imidlertid observeres det ikke tegn på iskemi i løpet av undersøkelsen. Smerter i hjertet oppstår periodisk, kan være vondt eller pressende. Ubehagelige opplevelser, i motsetning til hjertesykdommer, er ikke forbundet med fysisk aktivitet.

Alle symptomer på en patologisk tilstand utvikles med nervøs overbelastning. Under normale forhold kan pasienten ikke bli plaget av tegn på patologi, men under stressende påvirkninger forverres den menneskelige tilstanden kraftig. Dette regnes som en av de diagnostiske kriteriene for IRR.

Dystoni-diagnostikkskriterier for blandet type

Når en pasient behandles med klager som ligner symptomene på VSD, er det nødvendig å bli undersøkt. Tross alt kan denne sykdommen forveksles med patologien i luftveiene eller kardiovaskulærsystemet. Differensialdiagnose av dystoni utføres også med intrakranial hypertensjon, konsekvensene av hjerneskade, vertebro-basilær insuffisiens, etc.

For å utelukke alle disse patologiske forholdene, utføres en rekke diagnostiske prosedyrer. Blant dem - laboratorietester og instrumentelle undersøkelser. Først av alt utføres OAK, OAM, biokjemisk blodprøve, avføring (i nærvær av irritabel tarmsyndrom). Med VSD og fravær av andre patologier, bør indeksene til alle disse analysene ligge innenfor normen.

Deretter utføres en instrumentell diagnose av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Til dette formål blir pasienter tildelt EKG, ekkokardiografi. For å utelukke angina pectoris utføres stresstester. For eksempel veloergometri.

I nærvær av vagotoniske manifestasjoner, er diagnostiske prosedyrer designet for å utelukke patologi i luftveiene. Blant dem - KOL, bronkial astma. Til dette formål foreskrives spirometri eller picflowmetry, og gassblandingen i blodet undersøkes.

Den viktigste manifestasjonen av patologi er hodepine. Et slikt symptom kan følge mange sykdommer i nervesystemet. Med alvorlig hodepine skiller VSD med migrene, intrakraniell hypertensjon, hjernesvulster. For å utelukke disse patologiske forholdene utføres EEG, echoEG, UZDG-fartøy, MR-av hjernen.

Det viktigste diagnostiske kriteriet for sykdommen er kliniske manifestasjoner i fravær av organiske endringer fra indre organer.

Metoder for behandling av blandet type VSD

Behandling av sykdommen utføres ved ikke-medisinske metoder og medisiner. Den første inkluderer: akupressur, respiratorisk gymnastikk, aromaterapi og fysioterapi. Noen pasienter har en positiv dynamikk i behandlingen av naturlige biavlprodukter (honning, propolis). Alle disse prosedyrene bidrar til å normalisere nervesystemet og vaskulær tone.

Narkotika som brukes i sykdommen inkluderer følgende grupper av legemidler:

 1. Hypotensive medisiner. Med VSD, er disse legemidlene kreves periodisk - med en økning i blodtrykk. For lindring av symptomatisk hypertensjon er medisiner brukt Captopril, Nifedipin. Med en konstant økning i blodtrykket blir det gjort en diagnose: arteriell hypertensjon (ikke forveksling med symptomene på SBH).
 2. Beroligende stoffer. For stoffer fra denne gruppen er stoffet Afobazol.
 3. Legemidler som skal forbedre hjernens sirkulasjon. Blant dem er medisiner Cerebrolysin, Pyracetam.
 4. Legemidler som øker blodtrykket - Citramon.

Bare med unntak av alle disse sykdommene kan vi være sikre på at pasienten har vegetativ dystoni faktisk i en blandet type. I utgangspunktet er diagnosen etablert etter gjentatte anrop om medisinsk hjelp, det vil si - med gjentakelse av symptomer på IRR flere ganger.

Syndrom av vegetativ dystoni blandet type

Vegeto-vaskulær dystoni er et kompleks av symptomer som indikerer patologi i det autonome nervesystemets funksjon. Er manifestert av skarpe hopp i blodtrykk. Dette syndromet er en lidelse, ikke en sykdom. For å bli kvitt dystoni, må du gjennomføre rettidig diagnose og behandling. Sterk medisinering og kirurgi vil ikke være nødvendig.

Vegeto-vaskulær dystoni av blandet type: hva er det?

Vegeto-vaskulær dystoni av blandet type er en patologi i funksjonen av det autonome nervesystemet, manifestert av en rekke symptomer. Arbeidet med indre organer er ødelagt, men det er ingen organiske tegn. Når arbeidet til VNS er forstyrret, er det feil i vitale organers arbeid. Mulige brudd på pust, hjerte, GIT, tidlig utslipp av magesaft, urimelige endringer i kroppstemperatur, hyperhidrose og innsnevring av blodkarets lumen. I fremveksten av VSD i en blandet type er det umulig å identifisere de rådende symptomene fra hjertet, respirasjonen eller fordøyelsen.

årsaker

Vegeto-vaskulær dystoni påvirker mest kvinner. Kanskje forekomsten av denne lidelsen i alle aldre. Fra begynnelsen av utviklingen av patologi til utseendet på de første tegnene tar ca 7 år.

Årsakene til utviklingen av vegetativ-vaskulær dystoni i en blandet type:

 1. Medfødt predisposisjon.
 2. Fødselsproblemer i anamnesen, lidelser som oppstod i kroppen i løpet av perioden med intrauterin utvikling.
 3. Negative sosiale forhold.
 4. Psykisk overbelastning, stress.
 5. Økt spenning i nervesystemet.
 6. Kroniske patologiske prosesser i ryggraden.
 7. Hjerteinsuffisiens.
 8. Hormonale lidelser som forekommer hovedsakelig i klimakteriet.
 9. Utvikling av kronisk infeksjon i kroppen.
 10. Redusert immunrespons.
 11. Allergiske reaksjoner.
 12. Dårlige vaner.

Vegetovaskulær dystoni utvikler seg når vegetativsystemet ikke fungerer som det skal. Dette bruddet forårsaker funksjonsfeil i kardiovaskulærsystemet. Mange eksperter mener at forekomsten av vegetativ-vaskulær dystoni skyldes primært en arvelig faktor. Ofte vises dystoni mot bakgrunnen av psykiske lidelser, etter langvarig stress eller nervøsitet.

Hyppige forløperne av vegetativ-vaskulær dystoni i en blandet type er nevrologiske abnormiteter, gynekologiske og endokrine forstyrrelser. Dette syndromet kan ikke oppdages av organiske egenskaper, noe som medfører vanskeligheter med diagnose.

symptomer

VSD manifesteres av skarpe hopp i blodtrykk. Vanligvis klager pasienter på svakhet og lavt blodtrykk om morgenen. Som et resultat, har folk som lider av VSD noen ganger ikke nok styrke til å komme seg ut av sengen og gjøre de vanlige tingene. Ved normal arbeidskraft er det en systematisk økning i trykk. Dette fenomenet er preget av en skarp strøm av blod til kinnene, en betydelig økning i temperaturen.

Neurologiske symptomer reflekteres i pasientens psyke. Folk som lider av VSD bekymrer seg ofte om ubetydelige grunner, det er også mulig å øke aggresjonen. Personer som tidligere har hatt tendens til hysteri, er forekomsten av slike lidelser økende.

Trykket stiger sterkt mot kvelden. For å få indikatorene tilbake til normal bruker de medisiner som ikke alltid hjelper. Ved normalisering av trykket i søvnen er det også mulig å heve eller senke det kraftig. Som et resultat, søvn er grunt, folk ofte våkner opp fra kulderystelser, feber, akselerasjon av hjerteslag.

Symptomer som indikerer utviklingen av IRR:

 1. Emosjonell ustabilitet.
 2. Uventet dannelse av flimrende prikker foran øynene.
 3. Hyppige angrep av kvalme.
 4. Svimmelhet.
 5. Pathologier av tale.

Pasienter som lider av dette syndromet klager over konstant apati, manglende evne til å utføre rutinearbeid. Reduserer både fysisk og mental utholdenhet. Dyspné dukker opp når du prøver å utøve økt stress. Pasienter indikerer smerter i brystbenet. I tilfelle en uventet økning i trykk, oppstår svetting. Før den skarpe væretendringen, under regnet, forverres den generelle tilstanden til mennesker som lider av VSD betydelig.

behandling

For å lindre symptomene på vegetativ-vaskulær dystoni av en blandet type, fullstendig eliminere lidelsen, trenger du en velvalgt medisinering, samt en livsstilsendring. Patologier som indikerer et negativt syndrom er ikke alltid det samme. For hver pasient velges et individuelt sett med medisinske tiltak, basert på pasientens historie, følsomhet overfor tidligere brukt medisinering. Det er viktige faktorer som en person må regulere på egen hånd.

Balansert næring

Velg en diett med de mest nyttige produktene. Du bør spise minst salt, legge til antall grønnsaker og frukt i kosten. Vær oppmerksom på valget av matvarer som inneholder et stort antall vitaminer. Eliminer fett og røkt mat. Så du forbedrer tilstanden til mage-tarmkanalen, hjertet og blodårene.

Dagregimet

Selv med høy belastning på jobb, er det nødvendig å tildele tid for normal hvile. VSD oppstår ofte når folk forsømmer tretthet, blir daglig utsatt for overdreven fysisk overbelastning. For å eliminere de negative symptomene, må du gi tid til en full søvn minst 8 timer om dagen, samt hvile mellom å gjøre viktig arbeid.

Dårlige vaner

For å gjenopprette kroppens optimale tilstand, bør du helt gi opp røyking, drikking av alkohol og narkotika. Så du kan gradvis gjenopprette strukturen i blodårene, forhindre andre patologier i nervesystemet og kardiovaskulære systemene.

Fysisk aktivitet

Ikke avstå fra å gå, gjør regelmessig øvelser eller bruk et sett med individuelt valgte øvelser. Eliminer overdreven fysisk anstrengelse, da de ikke gir fordeler, men bare skader kroppen. På tidspunktet for behandlingen utsettes ikke VSD for å tvinge trening, erstatte dem med å gå eller svømme.

Med regelmessig mosjon blir musklene trent, tilstanden til fartøyene stabiliseres, styrken av hele organismen blir gjenopprettet. Mannen blir mer varig. Med regelmessig mosjon, ikke bare kroppens fysiske tilstand, men også nervesystemet normaliserer, forbedrer motstanden mot spenninger.

medisiner

Medisinsk terapi brukes til å oppnå følgende mål:

 1. Styrkelse av nervesystemet, forbedring av psyko-statisk tilstand.
 2. Øk eller senk trykk.
 3. Stabilisering av cerebral sirkulasjon.
 4. Styrking av blodkar.

prosedyrer

Behandlingsforanstaltninger som kan utføres uavhengig av hverandre:

 1. Aromaterapi.
 2. Self-massasje.
 3. Åndedrettsgymnastikk.
 4. Bruken av honning og andre biavlprodukter.
 5. Fysioterapi.
 6. Hydroterapi.

forebygging

For å hindre fremveksten av IRR, er det nødvendig å utføre aktiviteter som ligner på ikke-rusmiddelbehandling. Du bør ordentlig organisere livsstilen din, forbedre helsen din. Forebyggende tiltak må tas fra barndommen, da dette syndromet ofte oppstår så tidlig som ungdomsårene.

Noen eksperter mener at med hormonell omorganisering av VSD er normen. Hvis du nekter å utføre profylakse, symptomatisk behandling, er det en mulighet for negative konsekvenser som kompliserer pasientens liv. Hvis de nødvendige tiltakene ikke er tatt i tide, kan det oppstå alvorlige psykiske problemer, samt avvik i strukturen til ulike deler av hjernen.

Et viktig tiltak for å forhindre utbruddet og behandlingen av VSD er en sunn søvn. Det er ikke bare nødvendig å gi ham 8-10 timer, men også å organisere de nødvendige forholdene:

 1. Velg en behagelig pute.
 2. Bruk en ortopedisk madrass.
 3. Ta vare på organisasjonen av stillhet.
 4. Koble fra arbeidsteknikken.
 5. Slå av lyskildene eller bruk et lite nattlys.
 6. Ventil rommet før du legger deg tilstrekkelig oksygen.

Ta vare på berikende diett med vitaminer. Spesiell oppmerksomhet til inntak av magnesium og andre mineraler i tilstrekkelige mengder. Uvurderlig effekt på utvinningen av nervesystemet har vitamin C. Ta deg tid til å gå i frisk luft og annen fysisk aktivitet, ta vare på normaliseringen av dagens regime, veksling av arbeid med hvile.

effekter

Hvis behandling ikke utføres, stabiliserer livsstilen ikke, under påvirkning av VSD, dannelsen av vedvarende brudd er mulig:

 1. Asteni.
 2. Ustabilitet av hjertesammensetninger.
 3. Svimmelhet.
 4. Tarmdysfunksjon.
 5. Overtredelse av termoregulering.
 6. Emosjonell stress.
 7. Meteozavisimost.
 8. Åndedrettsforstyrrelser.
 9. Depresjon, panikkanfall, fobier.
 10. Redusert syn.
 11. Forverring av koordinasjonen.
 12. Krenkelse av fordøyelseskanalen.
 13. Hypertensjon.

Vegetabilsk dystoni av blandet type er karakterisert ved et kompleks av negative symptomer, for eliminering som det er nødvendig å anvende terapeutiske metoder. Å normalisere livsstilen, utføre fysiske øvelser, balansere dietten, inkludert vitaminer og mineraler. For å gjenopprette kroppen helt, er det tilrådelig å konsultere en spesialist for diagnose og behandling av VSD og samtidig lidelser.

VSD for blandet type: årsaker, symptomer og behandling

VSD på en blandet type (vegetovaskulær dystoni) er en funksjonell forstyrrelse av nervesystemet, preget av skarpe endringer i blodtrykket. Funksjonell forstyrrelse av nervesystemet fører til fremveksten av ulike problemer med kardiovaskulær, fordøyelsessystemet og andre systemer. Slike brudd er ledsaget av mange klager, men pasientene har ikke en funksjonell bekreftelse på organs patologier.

årsaker

VSD på blandet type - en sykdom som ennå ikke er innført i International Classification of Diseases, mange leger i USA og Europa generelt benekte eksistensen av en patologi, vurderer funksjonelle lidelser - forbigående, midlertidig tilstand som krever diagnostisering og behandling.

I vårt land til "IRR" diagnose er mye mer alvorlig, men på grunn av manglende evne til å bekrefte diagnosen ved laboratoriet eller instrumentelle metoder, og ofte pasientene selv nekte behandling og ikke anser det nødvendig å overvåke deres tilstand og blodtrykk.

Det vegetovaskulære systemet styrer funksjonene til de indre organene, fartøyens tone, fordøyelseskanalen og endokrine kjertlene. Ubalansen og forstyrrelsen i hennes arbeid kan oppstå på grunn av:

 1. Arvelighet. Nervesystemet fungerer avhengig av mange faktorer, inkludert arvelighet.
 2. Endokrine sykdommer - hormonell ubalanse er et av de vanligste problemene med trykk og blodårer. Hypertyroidisme, adrenal sykdom, eggstokker, hypofyse, eller eventuelle andre endokrine kjertler fører til hyper- eller hypoglykemi-sekresjon av visse hormoner, hvorav noen har en direkte effekt på vaskulær tone, nervesystemet funksjon og generell helse. Det er med økningen i antall bestemte hormoner at forbigående VSD er assosiert med graviditet, overgangsalder og noen andre sykdommer.
 3. Neurologiske lidelser og skader - eventuelle sykdommer i hjernen, traumer og skader kan forårsake mikrosirkulasjon og vaskulære permeabilitetsforstyrrelser. Slike patologier fører ofte til forstyrrelse i reguleringen av ulike funksjoner, inkludert utviklingen av VSD av en blandet type.
 4. Stress - den konstante tildelingen av adrenalin, som forårsaker vasospasme, har en svært negativ effekt på hjernen og fører til ubalanse i nervesystemet. Når stresset hele tiden blir testet, er trykksystemet justert forstyrret og en IRR kan oppstå.
 5. Arbeid. Det forårsaker utmattelse av kompensasjonsevnen til organismen, på grunn av hvilken nervesystemet ikke har tid til å reagere på endringer i atmosfærisk trykk, spenninger og andre miljøfaktorer.
 6. Ufordelige innenlandske og miljømessige forhold. Opphold under slike forhold fører til en generell svekkelse av kroppen og et brudd på reguleringen av vaskulær tone.

symptomer

Vegetosovaskulær dystoni i en blandet type er en kombinasjon av symptomer på VSD ved hypotonisk og hypertonisk type. Hos pasienter med denne patologien er det skarpe endringer i blodtrykket, en økning i hypertensive krisen og en reduksjon - til besvimelse.

Føl deg konstant trøtthet, depresjon og irritabilitet? Lær om et stoff som ikke er tilgjengelig på apotek, men likte alle stjernene! For å styrke nervesystemet er det ganske enkelt.

HDR-behandling på blandet type er mye vanskeligere, fordi du må kjempe både samtidig med en nedgang og en økning i trykket, og derfor - den vanlige hypotensive og hypertensive agenter er ikke egnet.

Konstante trykkstropper har en ekstremt negativ effekt på pasientens tilstand, og får ham til å mistenke at han har en rekke sykdommer som kan forårsake lignende symptomer. Regelmessig screening og behandling er ikke alltid en positiv effekt på den menneskelige tilstand, som er under konstant spenning, og antihypertensive medikamenter, eller andre årsaker enda større ubalanse av kroppen.

De viktigste symptomene på VSD (vegetovaskulær dystoni) av en blandet type:

 1. Arterialtrykksprang er hovedsymptom for sykdommen og årsaken til å gå til legen. Blodtrykket kan variere gjennom hele dagen. Økt trykk fremkaller stress, høy lufttemperatur, mangel på oksygen eller fysisk aktivitet forårsaker et skarpt trykkhopp, noe som er vanskelig nok til å stoppe, selv ved bruk av hypertensive medisiner. Tretthet, endringer i vær eller stress kan også føre til en kraftig nedgang i trykk, ned til utviklingen av besvimelse. Skarpe trykkfall fører til permanent svakhet, tretthet og enda frykt hos pasienter, fordi de ikke kan kontrollere tilstanden deres.
 2. Hypertensive kriser - økt blodtrykk over 180-200 mm Hg eller 30% -40% av de vanlige, kan forårsake alvorlig forverring. Hypertensiv krise oppstår når tretthet, stress eller overoppheting. De viktigste manifestasjonene er skarp hodepine, svakhet, hjertebank, bevissthetstap er mulig. Den hypertensive krisen er en svært farlig tilstand, da en kraftig økning i trykket kan utløse utviklingen av hjerneslag eller hjerteinfarkt.
 3. Hodepine er et av de karakteristiske symptomene. Hodepine kan variere - avhengig av blodtrykket.
 4. Økt kroppstemperatur. Uventet økning i kroppstemperatur til 37-37,5 grader om kveldene eller etter emosjonelle erfaringer kan også forklares av VSD.
 5. Fordøyelsesdysfunksjon. Redusert appetitt, magesmerter, periodisk forstoppelse og diaré indikerer også en forstyrrelse i reguleringen av det parasympatiske og sympatiske nervesystemet.
 6. Hyperhidrosis. Svette av hender, føtter, akselhuller eller hele kroppen indikerer et brudd på termoregulering og problemer med sympatisk nervesystem.
 7. Mørke og flyr for øynene - et karakteristisk tegn på økt trykk. De kan gå foran en hypertensive krise eller oppstå med en kraftig nedgang i blodtrykket. I hvert fall - deres utseende bør få pasienten til å stikke opp, slik at de kan forekomme før tap av bevissthet.
 8. Smertefullt vannlating. Uventet, men karakteristisk tegn VSD.
 9. Kortpustethet. En følelse av mangel på luft eller økt puste oppstår ofte med en plutselig økning i trykk.
 10. Puffiness - med VSD-ødem vises både på underdelene og i ansiktet. Svimmelhet og rødhet i ansiktet vises ofte med hypertensjon.
 11. Søvnforstyrrelser - å sove godt og ha god hvile ved VSD er ikke alltid mulig. I de fleste tilfeller sovner pasienter med vanskeligheter, sover svært svakt, ofte lider av marerittdrømmer eller søvnløshet.

Komplikasjon av VSD

Grønn-vaskulær dystoni i en blandet type er ikke en farlig sykdom, men hvis den ikke behandles, er risikoen for ulike komplikasjoner svært høy:

 • arteriell hypertensjon - oftest fører endringer i blodtrykket til en vedvarende økning, som dessuten er svært vanskelig å behandle;
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet - økt vaskulær tone kan forårsake utvikling av aterosklerose og hjertesvikt;
 • Nevrologiske sykdommer - Et brudd på reguleringen av det sympatiske og parasympatiske nervesystemet fører ofte til en patologi i nervesystemet.
 • depresjon - angst, konstant trykkendringer og dårlig helse kan provosere utviklingen av depressive lidelser.

behandling

Behandling av vegetativ vaskulær dystoni i en blandet type krever mye tid og krefter. En enkel mottak av medisiner her vil ikke fungere. Behandlingen bør omfatte en rekke aktiviteter:

 • korreksjon av livsstil;
 • medisinsk behandling;
 • fysioterapi;
 • herding;
 • massasje;
 • psykoterapi.

Grunnlaget for behandling VSD (vegeto-vascular dystonia) av en blandet type er en livsstilsendring.

Det viktigste er reduksjon av stress, nevropsyk stress, avvisning av dårlige vaner, normalisering av ernæring og mosjon.

Sportsaktiviteter bidrar til å styrke kroppen, hvile og sove, avvisning av dårlige vaner og redusere belastningen - gjenopprette helsen til nervesystemet.

Riktig ernæring gjør at du kan mette kroppen med de nødvendige vitaminer og mineraler, fettsyrer og aminosyrer, som er nødvendige for hjernens fullstendige drift.

medisinering

Medikamentell behandling inkluderer inntak av vitaminer, vaskulære legemidler, beroligende midler og antidepressiva. I tillegg til disse stoffene, som bidrar til å styrke kroppen som helhet, bruker symptomatisk antihypertensive stoffer eller stoffer som øker blodtrykket.

Vanligvis, ved behandling av VSD, foreskrives vegetabilske sedativer: tinktur av valerian, morwort, pion; vitaminer i gruppe B, Actovegin, Nootropil, Vinpocetine og noen andre. Antidepressiva er foreskrevet bare med alvorlig angst, frykt eller depresjon. Kursets dose og varighet beregnes individuelt. Blant de stoffene populære narkotika av den siste generasjonen: fluoksetin, sertralin eller narkotika med minimale bivirkninger: Azafen, Nodepress, agomelatine og andre.

Andre behandlinger

Fysioterapi, massasje og herding bidrar til å styrke karene, normalisere nervesystemet og bli kvitt hypertensive kriser og en kraftig nedgang i trykket.

Psykoterapeutisk behandling i IRR er av underordnet betydning, hjelper det å kvitte seg med nervøs spenning, frykt for en gjentakelse av en krise eller fremveksten av andre symptomer. En erfaren terapeut eller psykolog lærer pasienten å avgjøre hva som var årsaken til stress, nervøs utmattelse eller dårlig livsstil valg som har ført til utviklingen av sykdommen og bidrar til å takle konsekvensene av det, på grunn av sykdommen.

Forfatteren av artikkelen: psykiater Shaimerdenova Dana Serikovna

Vegeta-vaskulær dystoni av blandet type

Vegeto vaskulær dystoni er ofte referert til som en hel gruppe kliniske manifestasjoner som vitner for utviklingen av funksjonelle patologier i det autonome nervesystemet. I medisin er hypotoniske og hypertoniske former for sykdommen kjent, og vegetativ vaskulær dystoni er også ofte funnet i en blandet type.

Vegeto vaskulær dystoni av blandet type: hva er det?

Den vegetative delen av nervesystemet i menneskekroppen fungerer uavhengig, styrer arbeidet og samspillet mellom alle vitale kroppssystemer: kardiovaskulær, fordøyelsessystemet, endokrine. Den består av en del av sympatiske og parasympatiske systemer, forstyrrelser av det velkoordinert arbeid som forårsaker nevrocirkulær dystoni.

I tilfeller der brudd på en av undersektene manifesteres levende, er det enkelt å bestemme den hypotoniske eller hypertoniske formen av vegetativ vaskulær dystoni. Hvis det er umulig å identifisere de rådende symptomene eller de manifesterer vekselvis, er vegetativ vaskulær dystoni av en blandet type diagnostisert.

Interessant! De fleste europeiske spesialister vurderer ikke VSD for en blandet type sykdom, som betegner funksjonsfeil som en transittstat som ikke trenger spesiell behandling. Av denne grunn er sykdommen ikke oppført i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer.

I hjemmemedisin blir en slik diagnose oppfattet mer seriøst. Mangelen på muligheten for bekreftelse gjennom laboratorieundersøkelser fører imidlertid til det faktum at pasientene selv benekter at sykdommen er til stede og ikke anser det nødvendig å behandle det.

årsaker til

En større prosentandel av forekomsten av VSD i en blandet type forekommer hos kvinner og kan oppstå i alle aldre. Prosessen med å utvikle lidelsen fra begynnelsen til manifestasjon av symptomer tar omtrent syv år.

Til provokatorene av vegetovaskulær dystoni i en blandet type er slike faktorer som:

 • genetisk predisposisjon;
 • forekomst av fødselsskader, brudd på intrauterin utvikling av kroppen, inkludert stress av moren under graviditet;
 • vanskelige levekår, hyppige påkjenninger, følelsesmessig stress;
 • økt nervøs excitability;
 • hormonelle feil (pubertet, klimaks);
 • patologi av kronisk karakter i ryggraden;
 • Brainsuffisiens;
 • kroniske smittsomme sykdommer;
 • nedsatt immunitet;
 • nærvær av allergi;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner.

Også i fare er fødte babyer i barnets første år - på grunn av konstant tretthet, søvnmangel, nervøsitet og økt angst hos moren.

Ofte VSD av en blandet type foregår forskjellige typer neuralgi, brudd i endokrine systemet, gynekologiske sykdommer.

Symptomatologi av patologi

Dystoni på blandet type kombinerer symptomer på begge varianter - hypoton og hyper - og har opptil hundrevis av forskjellige kliniske manifestasjoner.

Viktig! Personer med denne lidelse kan observeres momentant trykkfall til en kritisk tilstand som følge av en kraftig økning i hypertensiv krise kan være erstattet med en like hurtig reduksjon, som fører til besvimelse.

I denne forbindelse er behandlingen av patologi komplisert i forbindelse med behovet for samtidig å bekjempe motsatte stater. I dette tilfellet er de vanlige stoffene som brukes bare med økende (synkende) blodtrykk, er normalt ikke egnet i forbindelse med en mulig provokasjon like brå hopp trykk i motsatt retning.

De lyse symptomene som vitner om utviklingen av en blandet type IRR hos en pasient er:

 • skarpe hopp av arterielt trykk som oppstår i løpet av dagen;
 • smerte i hjertet av hjertet - inkonsekvent, snarere, trekke, vises etter stress, en følelse av "tyngde" i hjertet;
 • en hodepine som opptrer uten åpenbare årsaker, kan oppstå som et resultat av følelsesmessig eller fysisk overbelastning;
 • arytmi;
 • tarmlidelser, forekomsten av smerte uten mulighet for å bestemme det kliniske bildet;
 • forstyrrelser i vasomotoriske funksjoner - kan manifestere seg i form av blekhet eller rødhet, kulderystelser uten objektive årsaker;
 • fremveksten av angstangrep, utseendet på blinkende prikker foran øynene;
 • endringer i kroppstemperatur uten gode grunner, noe som indikerer en forverring av termoregulering;
 • økt svette;
 • fremveksten av lidelser i den seksuelle sfæren (anorgasmia, problemer med potens);
 • emosjonell ustabilitet - humørsprang, overfølsomhet, langvarig spenning på grunn av hva som skjer;
 • asteni syndrom - økt tretthet, svakhet, søvnforstyrrelse, økt smertegrense.

En SVD av en blandet type kan manifestere seg som en vegetativ krise - en plutselig forverring av det generelle velvære. Kryper er ledsaget av en følelse av svakhet, kraftig svette, døsighet, problemer med koordinering av bevegelse, skjelving av hender, kvalme, nedsatt synsstyrke og hørsel. Provoke denne tilstanden i de fleste tilfeller av emosjonell overbelastning forårsaket av en stressende situasjon.

Personer med en slik lidelse opplever hele tiden en følelse av apati, ytelsen til vanlige arbeidsoppgaver blir en umulig oppgave. Med plutselige endringer i værforhold og i regn, blir deres velvære sterkt forverret.

Diagnose og behandling av blandet type IRR

På grunn av det faktum at utløse utvikling av vaskulær dystoni av blandet type er forskjellige sykdommer, undersøkelse av pasienten med slike symptomer inkluderer involvering av leger av smale fordypninger - nevrologen, gynekolog, gastroenterolog, etc. Dessuten kan slike studier utføres etter behov,.:

 • EEG;
 • datatomografi;
 • vaskulær dopplerografi etc.

Ved å finne en sykdom som forårsaket en vegetativ lidelse, er obligatorisk terapi foreskrevet. I tillegg til å ta medisiner, krever behandling av blandet type IRR opprettelsen av gunstige forhold for rehabilitering og normal funksjon av alle systemer i pasientens kropp.

Avhengig av de gjeldende kliniske manifestasjonene, kan pasienten bli foreskrevet følgende stoffer:

 • beroligende midler (beroligende midler, antidepressiva);
 • i tilfelle økt trykk, legemidler som senker det, og omvendt;
 • midler for å forbedre hjernens aktivitet (nootropics);
 • med konstant alvorlighetsgrad og smerte i hodet, bevis på venøs insuffisiens, - venotonics;

For ikke-medikamentbehandling av nevocirkulær dystoni i henhold til en blandet type er:

 • optimalisering av forholdet mellom arbeid og hvile, eliminering av årsakene til overbelastning;
 • avvisning av dårlige vaner, samt skadelig og tung mat;
 • vanlig trening;
 • eliminering av stressfaktorer, psykologisk rådgivning for å øke stressmotstanden (vi anbefaler psykolog Nikita Baturin);
 • fysioterapi;
 • massasje, akupunktur, manuell terapi.

På grunn av den direkte sammenheng med forekomst av lidelser og psykiske helsen til pasienten, en aktiv livsstil og dannelse av gode vaner, forbedre den generelle fysiske og følelsesmessige bakgrunnen til personen, er en utmerket måte ikke bare behandling, men også forebygging av IRR av blandet type.

Konsekvenser av sykdommen

Ved rettidig deteksjon og behandling av det vegetative systemets dysfunksjon oppstår ikke komplikasjoner vanligvis. Men med langvarig tilstedeværelse kan funksjonsforstyrrelser bli forvandlet til organiske som provoserer arteriell hypertensjon, magesår, hjertesykdom, neuralgi.

Det er interessant å vite! Vegeto vaskulær dystoni er ikke inkludert i listen over grunner for å anerkjenne beskjeden som uegnet til militærtjeneste. I tilfelle av tilstedeværelsen i det kliniske bildet av konstant hjerte smerte, besvimelse, blodtrykksvariasjoner, samt svake dynamikken i behandling i en militær verneplikt billett satt sitt preg på midlertidig uskikket til militærtjeneste.

Les Mer Om Fartøyene