Essensen av undersøkelsen veloergometri, indikasjoner og kontraindikasjoner

Fra denne artikkelen vil du lære om en slik verdifull forskningsmetode som sykkel ergometri eller veloergometrisk test. Denne testen er mye brukt i kardiologi og har stor prognostisk betydning i hjertesykdom.

Veloergometri (BEM) eller sykkeltest - en spesialisert test for human toleranse for fysisk trening og for å identifisere skjulte former av koronarsykdom og koronar hjertesykdom (en tilstand i hvilken hjertemuskelen opplever oksygenmangel).

Denne testen utføres ved hjelp av en spesiell simulator - veloergometer - hvilke pasienter og leger selv kaller "sykkel". Veloergometeret er virkelig som en motorsykkel, der lasten er veldig klart regulert. I tillegg til selve sykkelen, krever testsystemet konstant registrering av elektrokardiogrammet, trykk og pulsmålinger.

Prosessen med sykkel ergometri

Analoger test av utholdenhet er også et skritt - trinn med en viss høyde, som pasienten trinnene på hvert ben vekselvis, og tredemølle - analog av tredemøllen med den stadig økende helling.

Essensen av metoden for veloergometri er som følger: med fysisk anstrengelse øker hjertefrekvensen, og hjertet krever mer oksygen og næringsstoffer. Hvis det er skjulte problemer med blodårene infarkt - koronararteriene, tilstedeværelse av medfødt og ervervet hjertefeil, så vel som arrdannelse endringer i hjerte etter hjerteinfarkt - hjertet ikke kan håndtere lasten, er det iskemi eller oksygenmangel av hjertemuskelen. Dette fenomenet gjenspeiles i elektrokardiogrammet, som i non-stop-modusen registreres under veloergometrien. Teknikken tar hensyn til både belastningens natur og tidspunktet for utseendet til de første symptomene på oksygen sult. For å evaluere resultatene, blir hele tabeller og diagrammer opprettet.

Treadmill-testen er en analog av veloergometri (samme type undersøkelse, men på tredemølle)

Sykkel ergometri utføres på kontorer med funksjonell diagnostikk av polyklinikker og sykehus. Prosedyren i seg selv utføres som regel av en sykepleier, og resultatene vurderes av en funksjonell diagnosedoktor sammen med en kardiolog, som tilordner slike stresstester.

Til hvem studien er vist

Spørsmålet om indikasjonene på "sykkelen" er løst av kardiologen, men vi vil prøve å gi de mest typiske indikasjonene på testen:

 1. Diagnose av hjertesykdom eller iskemisk hjertesykdom. Den vanligste manifestasjonen av oksygen sult i myokardiet er en sykdom kalt angina pectoris eller angina pectoris, som manifesteres ved å klemme smerte i hjerteområdet mot stress eller fysisk stress. Angina er av forskjellige typer og grader av alvorlighetsgrad - funksjonelle klasser. Det er sykkel ergometri eller lignende stresstester som er gullstandarden for å diagnostisere en funksjonell klasse av angina pectoris.
 2. Bedømmelse av graden av kardiale arytmier er basert på det faktum at, i tillegg til tegn til oksygenmangel i hjertet, på bakgrunn av fysisk aktivitet kan manifestere seg forskjellig arytmi - arteriell fibrillasjon, arteriell Artime, de forskjellige utførelser av blokkader og andre arytmier. Testen brukes også hos personer med pacemakere og kunstige pacemakere for å vurdere effektiviteten av deres arbeid.
 3. Evaluering av alvorlighetsgraden av brudd i hjertefeil. Ofte snakker vi om hjerteventilfeil - både medfødt og oppkjøpt. Det er viktig å vurdere om noen deformasjon - stenose eller mangel på ventilen påvirker hjerteets arbeid og ernæring. Inkludert en slik verdsettelse etter protesen - erstatning av ventiler med kunstige er fornuftig.
 4. Testing av pasienter etter hjerteinfarkt, inkludert etter operasjoner for å gjenopprette blodstrømmen i koronararteriene - stenting. Primær testing kan utføres så tidlig som 6-7 dager etter et hjerteinfarkt. Det er svært viktig å vurdere om en slik alvorlig sykdom påvirket hjerteets arbeid og hva "reserve av muligheter" pasienten har forlatt.
 5. Evaluering av effektiviteten av behandlingen. Lasttester kan gjøre det klart for legen om pasientens tilstand har forbedret seg når man tar medisiner, hva pasientens livskvalitet er og hvor mye han kan forbedre den.
 6. I tillegg til å vurdere latente former for iskemi, er veloergometri mye brukt til å vurdere graden av hypertensjon, da hypertensiv sykdom innebærer en økning i trykk mot bakgrunnen av fysisk anstrengelse.

Kontraindikasjoner til testen

Det er en viss liste over sykdommer og tilstander hvor ytelsen til den veloergometriske testen er upassende og til og med farlig:

 1. Akutt hjerteinfarkt og andre forstyrrelser i koronar blodstrøm. Testen kan ikke utføres før blodstrømmen i arteriene gjenopprettes, og pasientens tilstand stabiliseres ikke.
 2. For første gang avslørte angina, inkludert diagnostisert angina av ustabil type. Oppførselen til ustabil angina under treningsprøven er uforutsigbar, så denne testen er farlig.
 3. Alvorlige forstyrrelser i hjerterytmen med markante endringer i blodstrømmen.
 4. Komplekse hjertefeil med åpenbare blodstrømssykdommer, for eksempel alvorlig stenose av aortaklappen.
 5. Akutt hjertesvikt.
 6. Inflammatoriske sykdommer i hjertet og dets membraner - akutt myokarditt, endokarditt, perikarditt, perikardial effusjon eller opphopning av væske i hjerteposen.
 7. Aneurysmer av hjertet og store fartøy.
 8. Psykisk sykdom og utilstrekkelig oppførsel av pasienten, inkludert alkohol og rusmiddelforgiftning.
 9. Graviditet i tredje trimester og komplisert kurset - gestose, truende tidlig fødsel og så videre.
 10. Andre sykdommer i dekompensasjonsstadiet - for eksempel ukontrollert diabetes mellitus, nyresvikt, bronkialastma, nedsatt hemoglobinnivå.
 11. Akutt respiratoriske sykdommer, spesielt i kombinasjon med temperatur - influensa, SARS, ondt i halsen og andre.
 12. Sykdommer i ledd og muskel-skjelettsystemet, på grunn av hvilken pasienten ikke er i stand til å utføre en kvalitativ testpedal.
 13. Økning i blodtrykk over 140/90 mm Hg. og en puls høyere enn 100 slag per minutt, men i dette tilfellet er tilnærmingen til pasienten individuell.

Forberedelse for forskning

Nøyaktigheten av prøven avhenger veldig mye av pasientens foreløpige forberedelse. Så enkelt, som det ser ut ved første øyekast, krever testen likevel visse forberedende tiltak:

 1. På dagen før studien er det viktig å avbryte noen medisiner som kan påvirke verdien av prøven vesentlig. Det er nødvendig å slutte å ta medisiner fra trykk, hjerteglykosider, nitroglyserin og andre nitrater. Legen vil anbefale perioden for kansellering av legemidler, siden de er forskjellige for hver av gruppene.
 2. Tre timer før testen, bør du ikke spise, røyk, drikke alkohol.
 3. Du bør gi opp fysisk aktivitet dagen før studien.
 4. Sykkel ergometri bør utføres i komfortable sports klær og sko, som fritt flyter gjennom luften og ikke begrenser bevegelser.
 5. Hvis studien ikke utføres på et sykehus, skal pasienten ledsages av slektninger for å hjelpe ham med å komme hjem etter studien.

Hvordan fortsette

Vil bare roe pasientene: test ble oppfunnet spesielt for å studere de minste belastningene som hjertet svikter på. Derfor vil ingen tvinge pasienten til å overvinne overdreven belastning. Når det er tegn på hjerteinfarkt, økt blodtrykk eller dårlig helse hos pasienten, stoppes testen umiddelbart.

Metoden for veloergometri er som følger:

 1. Pasienten er invitert til kontoret, trykket, puls, respirasjonshastighet måles.
 2. Pasienten legger seg ned på "sykkelen", han er festet med sensorer, hvorved blodtrykk, puls og elektrokardiogram måles kontinuerlig.
 3. På helsepersonellets vegne begynner pasienten å pedalere. Hvert tredje minutt vokser pedalens motstand, det kan virke som om du kjører på en sykkel oppoverbakke. Den gjennomsnittlige rotasjonshastigheten er en revolusjon per sekund.
 4. Det finnes ulike muligheter for å utføre en prøve - med konstant belastning og intermittent drift. Gjennomsnittlig testtid er ca. 10 minutter. Valg av lege velger testen, og tiden kan bli betydelig redusert på grunn av pasientens dårlige helse eller et utilstrekkelig kardiogram.
 5. Pasienten skal straks informere legen om ubehagelige opplevelser, kortpustethet, smerte i hjertet, svimmelhet.

Naturen til pasientens helsetilstand endrer seg, endringer i EKG og tidspunktet for utseendet deres fra begynnelsen av testen i komplekset vurderes av en kardiolog. Resultatene av testen brukes til å gjøre den endelige diagnosen angina med indikasjon på en funksjonell klasse, som gir deg tilstrekkelig behandling. Også testen er mye brukt til å velge og evaluere effektiviteten av behandlingen av ulike kardiovaskulære sykdommer.

Mulige komplikasjoner

Med riktig forberedelse, riktig utførelse av prosedyren sykkel ergometri - ingen alvorlige komplikasjoner og bivirkninger observeres. Av og til kan du observere følgende effekter:

 1. Akutt koronarsyndrom - en skarp mangel på ernæring av hjertemuskelen.
 2. Hjerte rytmeforstyrrelser.
 3. Hypertensiv krise.
 4. Et sterkt fall i blodtrykket.
 5. Bronkospasme, akutt respiratorisk svikt.
 6. Besvimelse.

Pasienten bør vite at han har rett til å nekte å utføre den veloergometriske testen. Imidlertid er det viktig å forstå at testresultatene kan være svært nyttige ved å bestemme prognosen for sykdommen og utnevnelsen av en egnet behandling.

Hva er sykkel ergometri?

Sykkel ergometer Det er en spesiell treningssykkel som nøyaktig kan regulere fysisk spenning. For å svare på spørsmålet, hvordan er prosedyren veloergometry, skal vi si at dette ser ut som sykling med varierende intensitet, der skjer automatisk kontroll av skip og til slutt serdtsa.V leger evaluere responsen på den foreslåtte stress.

 1. Alternativ for et sykkel ergometer - tredemølle - løpebane. Denne fremgangsmåten gjør det mulig å foreta en vurdering av blodtrykket, pulspara-metrene og opptak av elektrokardiogrammet, er lik til starten av testen, i løpet av gjennomføringen, og etter 5 minutter etter slutten, når brukeren er i ro.
 2. Deretter, etter å ha gjennomført denne prosedyren, Sykkel ergometriindekser i rolige omgivelser er nødvendige for å studere prosessen med å gjenopprette hjertefunksjonen.
 3. I perioden med høy fysisk aktivitet Intensiteten av hjertefunksjonen vil øke vesentlig, noe som fører til økning i oksygenforbruket.
 4. Hjerte i en sunn tilstand i denne perioden gir en rolig reaksjon på slike stress og når en person er sliten, vil den ikke oppleve mye uleilighet, på dette tidspunkt gir sykkel ergometeret normale indikasjoner. Et svakt hjerte vil snart være ute av normen, som umiddelbart vil bli notert på det faste EKG som en karakteristisk forandring.
 5. Når du stiller prosedyren for sykkel ergometri, Metoden for implementering er valgt individuelt av en spesialist for pasienter, med tanke på hans helse og alder, derfor er intensiteten av stress og dens største grad og svingningsgraden forskjellig.

Hva viser sykkel ergometri?

Sykkel ergometri er opptak av et elektrokardiogram i en periode med fysisk aktivitet. Diagnosen utføres på en stasjonær sykkel - en spesiell sykkel, som automatisk doserer spenningen.

I manipulasjonsprosessen roterer pasienten pedalene med forskjellig intensitet (spenningen vokser i trinn), på hvilken tid puls og BP er løst. Velg lasten som skal baseres på den generelle tilstanden til pasienten, hovedproblemet og anamneseen.

Slike tester utføres på tredemølle (tredemølle) eller ved hjelp av en trinntest, der pasienten må treffe vekselvis i 2 trinn.

Sykkel ergometri muliggjør:

 • å oppdage hjertesvikt, iskemi, latent arteriell hypertensjon, hjertesvikt, som er forbundet med stress;
 • identifisere toleranse til de økende fysiske stressene og reaksjonen av det kardiovaskulære systemet til det;
 • bestemme, om det er en sammenheng mellom smertefulle opplevelser med skade på blodstrømmen, om smertefulle opplevelser har en koronar karakter;
 • vurdere dynamikk forekomsten av sykdommen og effektiviteten av terapien;
 • spore gjenopprettingstidspunktet arteriell trykk og hjertefunksjon etter å ha stanset stress;
 • vurdere arbeidskapasiteten pasient etter iskemisk hjertesykdom.

Hos pasienter som lider av koronar hjertesykdom, forekommer typisk EKG-forandringer bare under trening, når blodtrykket heves, blir den puls hyppigere, hjertet fungerer intensivt, for å sikre den økte hjertets oksygenbehov.

Ved sunn lastningsprosess begynner fartøyene å ekspandere, blodstrømmen føles, og oksygenforsyningen til hjertemuskelen blir sterkere.

Indikasjoner for ledning

Sykkel ergometri utføres med det formål å undersøke plager som oppstår i latent form, bestemme faktorene for deres dannelse og detektere taktikk for terapi eller gjenopprettende proaktive tiltak.

De viktigste indikasjonene for å utføre denne manipulasjonen er følgende:

 • Det er ingen endringer på elektrokardiogrammet i en rolig tilstand i perioden av smerte i hjertet og manifestasjoner av angina pectoris.
 • Dårlig flytende hjertesvikt.
 • Avvik fra normen på elektrokardiogrammet når det ikke er noen symptomatologi.
 • I perioden med angina pectoris, bestem det alvorlige nivået.
 • Påvisning av feil i hjertefrekvens og funksjonsfeil ved hjerteledning i perioden med forbedret funksjon.
 • Fettmetabolismefeil i fravær av symptomer på iskemisk hjertesykdom.
 • Kontroll av behandling av sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 • Diagnose av pasienter hvis arbeid innebærer risiko (luftpiloter, dykkere, personer som kjører et kjøretøy osv.).
 • Diagnose av personer over 40 år.
 • Diagnostikk av personer i utkasts alder.
 • Diagnose av profesjonelle idrettsutøvere for å vurdere hjertefunksjonen.

Kontra

I tillegg til et stort antall positive faktorer veloergometry (relativt billig fremgangsmåte og fysiologisk diagnose, er sannsynligheten for en samtidig fiksering av elektrokardiogrammet og multiplum gjentagelse av forsøk, med høy presisjon dosering av muskelbelastning) er det åpenbart en negativ faktor - ikke alle er i stand til å trene på grunn av noen omstendigheter.

Absolutte kontraindikasjoner av spesialister er følgende tilstander:

 • hjerteinfarkt (akutt form);
 • Progresjon av angina pectoris (ustabil);
 • første gang oppdaget angina (mindre enn 4 uker);
 • redusert blodtrykk med en predisposisjon til vanlig svimning;
 • hjertesvikt (alvorlig form), som ikke reagerer på medisinering;
 • inflammatoriske prosesser og hjerteskader eller mistanke om deres tilstedeværelse;
 • arytmier, ledningsforstyrrelser, som ikke korrigeres av medisinering;
 • aorta aneurisme eller mistanke om dets stratifisering;
 • nyre- eller respiratorisk insuffisiens, smittsomme lesjoner og andre komplekse sykdommer, som påvirker resultatene av veloergometri;
 • tromboembolisme (koagulering av blodpropp) i lungearterien;
 • psykisk lidelse, hvis tilstedeværelse gjør det umulig å gjennomføre diagnosen (en person er ikke i stand til å innse hvor og hva som trengs).

Relative kontraindikasjoner er de tilstandene, hvis forlengelse forverres på grunn av fysisk anstrengelse:

 • moderat uttrykkede hjertefeil
 • stabilt høyt blodtrykk;
 • elektrolyttfeil (mangel på kalium, magnesium, etc.);
 • aneurisme av venstre ventrikel;
 • endokrine sykdommer;
 • permanente smittsomme sykdommer, inkludert hepatitt og humant immundefektvirus;
 • nevrologiske patologiske prosesser og sykdommer i muskuloskeletalsystemet, forverret med økende fysisk anstrengelse;
 • graviditet i en sen periode;
 • alvorlig anemi (redusert hemoglobinkonsentrasjon);
 • onkologiske neoplasmer.

Det er aldersbegrensninger: Barn under 15 år og eldre mennesker etter 70 år er ikke tillatt å laste tester.

Fra kardiovaskulærsystemet:

 • alle slags feil i hjerterytmen - ventrikulær og atrieflimmer;
 • sirkulasjonsarrest;
 • akutt koronar syndrom (akutt form for hjerteinfarkt eller akutt angina);
 • ruptur av aorta aneurisme;
 • hypertensive krise (plutselig økning i blodtrykk).

Fra luftveiene:

 • spasmer i bronkiene (hvis det er bronkial astma);
 • pneumothorax (akkumulering av luft i pleurhulen);
 • forverring av vedvarende lungesykdommer.

Fra fordøyelseskanalen:

 • smertefulle opplevelser i nærheten av magen;
 • dyspepsi (gagrefleks, diaré).

Komplikasjoner av nevrologisk karakter:

 • slag (en skarp feil i blodsirkulasjonen i hjernen);
 • svimmel,
 • bevissthetstap.

Patologiske abnormiteter i muskel-skjelettsystemet utvikles som komplikasjoner i eksisterende sykdommer.

Hvordan foregår det?

Metoden for veloergometri er som følger:

 1. Før testing indikasjonene på arteriell trykk og elektrokardiogrammer i en stille tilstand fjernes.
 2. Elektroder er festet til pasientens bryst, For å fjerne EKG, blir manchetten på tonometer påført skulderen for å fikse blodtrykksindikatorene.
 3. Faget roterer pedaler en motorsykkel med liten innsats. Spenningen øker i trinn etter hvert 2-3 minutt.
 4. I løpet av manipulasjonsperioden registrer endringer i hjerte EKG og blodtrykksavlesninger.
 5. Pasienten trenger å informere ekspert om ubehag som oppstår i stressperioden, selv uoppnådd.
 6. Når et visst nivå av hjertefrekvens er nådd og blodtrykk, som manifesterte smerter, endringer i elektrokardiogram eller styrking av ubehag pasienten slutter å tråkke på pedalene, men resultatet vil fortsette å spille i 10 minutter til en ekspert kunne vurdere hvordan kommer de utvinningsprosesser.

Indikasjoner for avslutning av lasten er:

 • Trykket falt med kvart fra originalen. Dette tegn på utbruddet av iskemisk sammenbrudd.
 • Øk trykket til 230 med 130 mm Hg og over.
 • Det er en plutselig sløvhet.
 • Angina angrep begynner.
 • En person lider av kvelning.
 • Det er slik symptomatologi: Hodet, en kvalme, hodepine er slått, den visuelle funksjonen er ødelagt.
 • I elektrokardiogrammet faller S-T-segmentet med 1 mm eller mer.
 • Segmentet S-T stiger høyere enn 1 mm.
 • Hjertetrykket er ødelagt.
 • Pasienten nekter å manipulere (angst, sløvhet, en følelse av ubehag, smerte i kalvene).

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

Forberedelse til undersøkelsen

 1. Ikke tillat fysisk og følelsesmessig stress før trening sykkel ergonomi.
 2. Det er forbudt å spise i 3 timer før sykkel ergonomi, om morgenen, la en lett frokost (for eksempel kefir og brød).
 3. For en dag, slutte å bruke medisiner.
 4. Det er forbudt for en dag å drikke alkohol og koffeinholdige drikker, samt å røyke.
 5. Det bør bestemmes om det er kontraindikasjoner til elektrokardiogrammet med trening.
  • Pasienten må først gi beskjed til spesialisten, da han brukte medisiner. Av visse legemidler bør kastes, fordi spesialisten gjør det på forhånd. Disse inkluderer hjerteglykosider, diuretika, kalsiumantagonister, betablokkere, kortikosteroider og andre. Blodtynning og sukkersenkende medisiner avbrytes ikke.
 6. Tidligere enn 2 timer etter frokost utføres prosedyren ikke.
 7. Forsøket utføres under tilsyn av en kvalifisert spesialist som kjenner historien om pasientens sykdom og om indikatorene før utøvelsen av veloergometrien. Sykkel ergonomikkskapet er utstyrt med det nødvendige utstyret hvis det er tvungen gjenoppliving. Lufttemperaturen svinger mellom 18 og 20 grader.
 8. Kontinuerlig observasjon av tilstanden og utseendet på motivet er i gang. EKG overvåkes ved hjelp av et oscilloskop. Fastgjør hjertefrekvensen og blodtrykket konstant.
 9. Pedalhastigheten er ca. 60 omdreininger per minutt.
 10. Intensiteten av lastene er vurdert ved blodtrykk, hjertefrekvens, elektrokardiogram, oksygenforbruk. Prøver med størst belastning kan kun utføres av friske mennesker.

Dekoding av indikatorer, normale indikatorer

Ved fullføring av denne prosedyren, resultatene gi en oppfatning om hvor tilstedeværelse eller fravær av latent myokardial ischemi, så merk blodtrykket reaksjon på stress og rettidig utvinning av hemodynamiske målinger, gir råd om mulig grad av fysisk aktivitet.

Hvordan vise et godt resultat med veloergometri? For dette formål er det nødvendig å følge anbefalingene fra en spesialist.

På slutten av sykkel ergometri eller tredemølle testen, avslører eksperten resultatene. Testpersonen vil se slike indikasjoner i klar avslutning av legen:

 • Arbeidet er gjort, som anslås i joules eller kg * m / min, terskelkraften, som uttrykkes i W.
 • Grunner til å stoppe testen (den største belastningen oppnås, endringer i elektrokardiogrammet eller symptomatologi dukket opp).
 • Vurdering av graden fysisk arbeidsevne.
 • Endringer i hjertefrekvensen og blodtrykk, deres produkt.
 • Tiden som har gått for å gjenopprette hjertefrekvensen, blodtrykket og elektrokardiogrammet.
 • Respons på blodtrykk til lasten, inkludert topp. Når sistnevnte var mer enn 190 per 100, ble en hypertensiv reaksjon observert, når nødvendig behandling er foreskrevet eller justert.
 • En lignende test registrerer tilstedeværelsen av og typer rytmiske feil. Normen er en sinusrytme, sannsynligvis en hjertebank, som er opptil 60% av den opprinnelige hjertefrekvensen. Norm bør ikke fungere i rytmen.
 • Ved utføring av sykkel ergometri, Normalt er det ingen koronarfeil, som reflekteres i elektrokardiogrammet. Under deteksjonen blir de beskrevet i detalj, når de i hvileprosessen forsvinner.
 • Funksjonell klasse iskemisk hjertesykdom, som bestemmes av lasten kraft, provoserende endringer.
 • Tredemølle test: Etter å ha vurdert resultatene, gjør eksperten konklusjonen på sykkel ergonomi:
  • Prøven er negativ - når nådde submaksimal hjertefrekvensen ikke registreres kransarteriesykdom (enten laboratorium eller i EKG), koronar hjertesykdom i løpet av denne tilstedeværelse er ikke utelukket, men ingen tydelige skader hjertearteriene.
  • positiv - Når trykket avtar, forekommer komplekse arytmier, smerte ved brystet, kvelning, alvorlig dyspnø og endringer i elektrokardiogrammet som er karakteristisk for koronar hjertesykdom.
  • tvilsomme - når det er smertefulle opplevelser, men det er ingen endringer på elektrokardiogrammet.
  • uferdig - Når motivet slutter å teste på grunn av konvulsive sammentrekninger i bena, svimmelhet, hodepine, mens det samtidig ikke er tegn på iskemi.
  • Når sykkel ergometri spesialisten anbefaler at du endrer behandlingen for hypertensjon og hjertesykdom, og vil sende for en annen diagnose.

De klare fordelene ved denne teknikken er følgende:

 • presise målte spenninger;
 • fysiologi;
 • tilgjengelighet og relativ cheapness;
 • Sannsynlighet for gjentatt prøve;
 • registrering av elektrokardiogrammet sammen med belastningene.

Kostnad for prosedyren

Fremgangsmåten for sykkel ergonomi er preget av tilgjengeligheten og relativt billig i pris. Prisene varierer avhengig av medisinsk institusjon (enten det er en privat institusjon eller en offentlig sektor), den regionen der faget bor.

Prisen avhenger også av selve prosedyren og dens komponenter: Elektrokardiogram, EKG dekryptering, fjerning og dekoding av elektrokardiogrammet med belastningstester, Installasjon AD registrar med detaljer, EEG dekoding direkte veloergometry seg selv.

Denne prosedyren er ganske vanlig og er tilgjengelig for prisegenskapene.

Hvordan diagnostisere hjertesykdommer ved hjelp av veloergometri?

Hva er sykkel ergonomi, hva er det som en tredemølle test? Hver dag øker antallet personer som lider av kardiovaskulære sykdommer. Dette skyldes økologi og livsstil til den moderne mannen. Vi glemmer stadig mer om riktig ernæring, nok fysisk aktivitet og går i frisk luft. Alt dette påvirker hjertets tilstand. Folk over hele verden er ofre for angina pectoris, iskemisk hjertesykdom eller hjerteinfarkt. I tide for å diagnostisere den minste patologien i hjertet tillater mange enheter og teknikker.

En av de innovative og effektive metodene er sykkel ergometri (BEM). Denne typen diagnose utføres som et elektrokardiogramopptak, men det er en signifikant forskjell mellom prosedyrene. Forskjellen i testing er at pasienten rir på en spesiell treningssykkel, som doserer belastningen. På dette tidspunktet tas elektrokardiografen parallelt.

Hvilke sykdommer kan oppdage sykkel ergometri?

Sykkel ergometri bidrar til å bestemme hjertets patologi under fysisk anstrengelse. Derfor er det ved hjelp av BEM mulig å identifisere:

 • arteriell hypertensjon,
 • hjertesvikt,
 • arytmi,
 • takykardi,
 • arteriell hypotensjon,
 • koronar patologier, etc.

Resultatet er noen ganger overraskende, fordi for eksempel: Kardisk hjertesykdom kan bare oppdages under fysisk anstrengelse. Pasienter med en slik diagnose i en rolig tilstand kan ikke føle endringer i tilstanden deres.

Viktig! Bare under påvirkning av belastningen forandrer en person sitt blodtrykk og puls. Slike forhold opprettes spesielt for å se: hvor godt hjertet blir tilført oksygen, utvikler pumpens funksjon, utfører sammentrekninger.

Når det er patologi, har pasienten ikke nok luft, han føler seg svak og smerte i brystet. Hos friske mennesker øker pulsen bare, transporten av blod til myokardiet øker, og karene utvider seg.

Hvordan forberede seg på sykkel ergometri?

I likhet med veloergometri er studien en tredemølleprøve. I dette tilfellet er lasten ikke gitt med en motorsykkel, men med en tredemølle.

For å få vanlige indikatorer, må du vite hvordan du forbereder veloergometri-prosedyren. Det er flere treningsregler som bør vurderes:

 1. På forhånd, advarsle legen om å ta medisiner, ettersom noen legemiddelgrupper må avbrytes. En liste over akseptable legemidler er blodfortynningstabletter og hypoglykemiske legemidler. Godkjennelse av hjerteglykosider, betablokkere og diuretika korrigeres av legen uavhengig.
 2. Overgi fysisk og følelsesmessig overbelastning før sykkel ergometri.
 3. Spis ikke i 3 timer før syklus-ergonomi. Du kan drikke en kopp yoghurt og et stykke havregrynkaker.
 4. I 24 timer før testen må du slutte å ta medisiner.
 5. I 12 timer, gi opp koffeinholdige drikker og alkohol.

Oppfyllelsen av kravene garanterer sannheten i det oppnådde resultatet.

Sykkel ergometri forhold

Ofte avhenger resultatet av forskningen ikke bare i forberedelsesfasen, men også på forholdene i oppførselen. Klinikken, der diagnosen finner sted, skal være utstyrt med det nødvendige utstyret for nødopplæring av pasienten. For riktig bruk av sykkel ergonomi tas følgende faktorer i betraktning:

 • utfør en studie 2-3 timer etter å ha spist
 • på prøvingstidspunktet må en kardiolog være tilstede som har studert sykdommens historie,
 • temperaturen i rommet der prøven passerer er innenfor 18 grader,
 • legen utfører en konstant overvåkning av pasientens helsetilstand,
 • Endringer i EKG-resultatene skal utføres ved hjelp av et oscilloskop,
 • for testperioden for å utføre konstant overvåking av hjertefrekvensen og blodtrykket,
 • pedal sykkelen i området 40-80 rpm,
 • Maksimal belastning på enheten er kun tillatt for friske mennesker,
 • Størrelsen på belastningen overvåkes avhengig av BP-endringene, endringer i EKG og puls.

Fremgangsmåte for gjennomføring

Ikke alle pasienter vet hvordan å utføre sykkel ergometri. For å beskytte pasienten mot forringelse, før testen, utfør fjerning av blodtrykk og EKG i en tilstand av ro. Resultatet skal være normalt. Hvis avvik er tilstede, er det ikke mulig å utføre veloergometri. På skulderen gripes pasienten med en mansjett som leser blodtrykket. Elektroder fra EKG-enheten er plassert på brystet.

Rotasjon av pedaler starter med en minimumsbelastning. Hvert 2-3 minutter øker belastningen. Sykkel ergonomi bør tas alvorlig, så pasienten snakker om sine følelser under testen.

Når toppbelastningen under diagnosen når maksimalt, kan en person føle ømhet i brystet og en liten forverring av velvære. På dette stadiet stoppes rotasjonen av pedalene, men resultatene av blodtrykk og EKG fortsetter å leses i 10 minutter. I løpet av denne tiden kan legen se hvor raskt kroppen og kardiovaskulærsystemet gjenopprettes etter belastningen. Kardiologen dechifrerer resultatene.

Hvilke endringer fører til å stoppe testen?

Hvis en person i løpet av testen føler seg forverret av helsetilstanden, bør han varsle legen. Det er en hel rekke endringer i pasientens tilstand, noe som indikerer stopp av veloergometrien:

 1. økt blodtrykk til 230/130 mm Hg. Artikkel,
 2. en kraftig nedgang i blodtrykket (et kritisk nivå anses å være en reduksjon i trykket med 255 av den opprinnelige verdien)
 3. utseendet av generell svakhet i beina og armene,
 4. utseende av dyspné,
 5. svimmelhet,
 6. hodepine,
 7. smerte i hjertet,
 8. kvalme,
 9. mørke eller dobbeltsyn i øynene,
 10. segmentet S-T reduseres eller stiger med en millimeter og mer som kan ses på EKG,
 11. utviklingen av arytmi, paroksysmal takykardi.

Det er bedre å ikke fortsette studien med sykkel ergometri, hvis noen av disse endringene er notert.

kontraindikasjoner

Relative kontraindikasjoner til veloergometri er:

 • hjertefeil og ventiler,
 • en langvarig økning i blodtrykk til 200/100 mm Hg. Art.,
 • diabetes mellitus,
 • tyreotoksikose,
 • hypotyreose,
 • aneurisme
 • patologi i muskuloskeletale systemet, som forverres under fysisk anstrengelse,
 • ondartede neoplasmer,
 • anemi,
 • mangel på magnesium og kalsium,
 • graviditet.

Absolutte kontraindikasjoner inkluderer følgende typer forhold:

 • angina pectoris,
 • hjerteinfarkt,
 • psykologisk patologi,
 • hypotensjon,
 • hjertesvikt,
 • aorta disseksjon,
 • tromboembolisme,
 • nyre-, lunge- og leverinsuffisiens.

Før du utfører sykkel ergometri, bør legen finne ut alle mulige kroniske sykdommer hos pasienten og hans medisinske historie.

Evaluering av resultater

Dekoding av de innhentede indikatorene er en kompleks analyse av alle parametere i hjertet, blodtrykk, hjertefrekvens, etc. Det viser: patologien eller komplikasjonen er utviklet.

Etter veloergometri utsteder kardiologen en konklusjon til pasienten, noe som indikerer:

 • grunner til å stoppe lasten,
 • mengden arbeid som utføres, målt i J,
 • lesninger av blodtrykk og hjertefrekvens,
 • pasient ytelse,
 • type respons av blodtrykket til mottatt last,
 • gjenopprettingstid,
 • hjertefrekvensegenskaper,
 • tilstedeværelsen eller fraværet av koronarendringer,
 • grad av forsømmelse av iskemi.

Etter å ha mottatt konklusjonen, kan legen i tillegg sende pasienten til hjerteundersøkelsen, men allerede ved hjelp av koronar angiografi, ultralydsundersøkelse av hjertet, fartøyene. Hvis nødvendig, foreslå en operasjon på orgelet, men dette skjer i alvorlige tilfeller av sykdommen.

Sykkel ergometri er en velprøvd metode for å diagnostisere kardiovaskulærsystemet, som får fart. Har vunnet popularitet på grunn av nøyaktigheten av indikatorene, fysiologisk, tilgjengelighet og sjansen til å gjenta prosedyren igjen. Kostnaden for sykkel ergometri i Moskva-blad varierer innen 3000 rubler. Hvis vi snakker om klinikker i St. Petersburg, blir kostnaden redusert til 1500-1700 rubler. Metoden kan brukes ikke bare for diagnostisering av sykdommer, men også for forebyggende undersøkelser av idrettsutøvere, personer over 40, beskyldninger, etc.

Sykkel ergometri: indikasjoner, hvordan det utføres, indikatorer og dekoding resultater

Et vanlig kardiogram registrert i hvile kan diagnostisere et tidligere myokardinfarkt, kronisk koronarinsuffisiens, arytmier og blokkater. I mellomtiden gir den liten informasjon i latent strøm av visse patologiske forhold i hjertet (individuelle former for koronarinsuffisiens, forstyrrelse av spenning og ledning), det vil si EKG avslører ikke latent hjertesvikt, manifestert under fysisk anstrengelse.

I slike tilfeller blir det ofte brukt forskjellige funksjonstester med en målt steg for trinn-belastning, for eksempel en metode for funksjonell diagnostikk som sykkel ergometri (BEM), som populært bare kalles en "sykkel". Dette er et ganske kjent navn, fordi enheten for undersøkelsen er veldig lik den kjente bilen fra barndommen. Selv om enda flere sykkel ergometer minner om en treningssykkel som har evne til å gi fysisk aktivitet i en strengt definert dose.

Lastetester, deres mål og oppgaver

I hjertepraksis, for utøvelse av hjertet med en diagnostisk og prognostisk hensikt når det gjelder funksjonelle evner i kardiovaskulærsystemet, brukes ofte testprøver.

Sykkel ergometri ("sykkel") innebærer registrering av et elektrokardiogram (EKG), måling av hjertefrekvens (HR) og blodtrykk (BP) under forhold som øker fysisk anstrengelse, som doseres før utbruddet av kliniske tegn på intoleranse eller til pasienten har en økning i hjertefrekvensen ved de submaximale eller maksimale verdiene. I tillegg til disse indikatorene, under prosedyren, overvåkes tilstanden til åndedrettssystemet i subjektet, så vel som hans reaksjon på testing.

Sykkel ergometeret er veldig populært blant de fysiske testene, fordi det kan tilpasses prosedyren ved hjelp av hender, det er lettere, kompakt, ikke så støyende og er billigere enn en annen enhet designet for samme formål, kalt tredemølle. Samtidig har veloergometri sine ulemper:

 • "Bike" er svært vanskelig å lære kvinner i avansert alder som aldri har pedalisert;
 • Under prosedyren blir det observert en signifikant økning i blodtrykket på veloergometeret, noe som ikke er spesielt nyttig for personer med vidtgående arteriell hypertensjon.

På grunn av disse forholdene foretrekker en lege i slike pasientgrupper fortsatt å anbefale tredemølleprøve.

Tredemølle test Er en diagnostisk metode som involverer registrering av EKG og overvåkning BP mens pasienten beveger seg langs en tredemølle som endrer vinkelen av gradienten.

Tredemølletest som sykkel ergometry, har til oppgave å diagnoseelektrokardiografiske forandringer i myokardium forårsaket av ischemi, prediksjon av videreutvikling av patologien, bestemmelse av effektiviteten av behandlingen og pasientens evne til å tåle fysisk anstrengelse.

I denne forbindelse utføres disse typer testing (bevegelige spor og "sykkel"):

 1. For individuell analyse av effektiviteten av behandling av IHD, angina pectoris, samt undersøkelse med det prognostiske målet til pasienter som lider av iskemisk hjertesykdom;
 2. I tilfelle det er mistanke om CHD, latente brudd på rytme og ledelse, men den kliniske diagnosen krever avklaring.
 3. Etter slike kirurgiske inngrep, som stenting og shunting;
 4. Etter en tidligere myokardinfarkt - en måned etter sykdomsutbruddet (en tidligere undersøkelse som tar sikte på tidlig individualisert rehabilitering, er kun mulig i spesialiserte sykehus og bare uten komplikasjoner;
 5. Ved valg av treningsregimer på ulike stadier av rehabilitering av pasienter som gjennomgått hjerteinfarkt;
 6. Med henblikk på undersøkelse for egnethet for visse typer yrkesaktivitet, som krever god helse i hjertet og blodkarene (piloter, maskinoperatører).

Hos pasienter med hjertepatologi er det tilrådelig å bruke prøver på et sykkel ergometer eller på et bevegelige spor, siden de gir størst mulig informasjon, og når de brukes riktig og utført, vil alle forholdene ikke skade helsen. Noen ganger tilbys pasienter en test som innebærer å gå i 6 minutter eller håndleddspress.

Ved å holde disse funksjonelle tester er vanligvis tatt på alvor, som de er (og tredemølle test og sykkel ergometry), har en rekke kontraindikasjoner, absolutte og relative, som vil bli beskrevet i de neste avsnittene, når vi kommer tilbake til hovedtemaet - veloergometry.

Det er også andre lastetester, for eksempel, Harvard trinntest, som er en klatre til et trinn av en viss høyde (for menn - 50 cm, for kvinner - 43 cm) vekselvis høyre og venstre fot i et gitt tempo, Ruth test (30 sit-ups i 45 sekunder), prøve Kotova-Demin (kjører på stedet). For å utføre disse stresstestene måler blodtrykket og den beregnede hjertefrekvens, men det er ingen streng dosering og disse prosedyrene utføres oftere å bestemme fysisk form nybegynnere, rekrutter eller personer som ønsker å koble et liv med en handel, forutsatt tilstrekkelig utholdenhet, så en spesiell interesse i arbeidet sitt kardiovaskulære system.

Utføre sykkel ergometri

Under veloergometrien ved hjelp av en datamaskin er det mulig å registrere hemodynamiske parametere og funksjonelle evner i luftveiene, men i de fleste tilfeller hovedindikatorene for denne prosedyren er:

 • Et elektrokardiogram som analyserer posisjonen til ST-intervallet - bølgen av stigningen eller depresjonen i dette segmentet;
 • Blodtrykk;
 • Hjertefrekvens.

Før du gjør en VEM, blir pasienten fjernet fra kardiogrammet i hvile (12 ledere) og blodtrykket måles. Deretter sendes emnet til sykkelen, hvor han først knuter i 1-2 minutter og mottar en kontinuerlig økende belastning (for hvert nivå av tollklareringen tar det fra 1 til 5 minutter). Lege på en spesiell formel beregner terskeleffekten av lasten og justerer tiden brukt på sykkel - det bør ikke overstige en fjerdedel av en time, fordi med lengre varighet av prosedyren pasienten blir sliten og føler svakhet i bena, kan ikke fortsette undersøkelsen. Elektrokardiogrammet og arterielt trykk registreres på slutten av hvert stadium av fysisk aktivitet.

Hovedindikatorene for veloergometri

Hjertefrekvens

Det er kjent at intens fysisk stress tvinger hjertet til å jobbe hardt, noe som naturlig fører til økning i hjertefrekvensen, økning i hjerteutgang og oksygenforbruk (O2). Maksimal fangst O2 (maksimal aerob kapasitet, i norm - 100%) med alderen har en tendens til å synke. Det samme mønsteret observeres hos uutdannede personer og i nærvær av kardiovaskulær patologi (og årsaken til dette er en reduksjon i hjerteutgang). For å avgjøre hvordan forskjellige virkelige verdier skiller seg fra normale parametere, må man kjenne normen under fysisk belastning avhengig av kjønn, alder, høyde og vekt (legen deklarerer resultatene av prøven har formler og tabeller).

Et eksempel er beregningen av maksimal hjertefrekvens ved 100% aerob kapasitet:

Hjertefrekvensmax = 220 - antall år levd

Dermed omtrent for 20 år gammel hjertefrekvensmax = 200 slag / min, for 40-åringer - 180 slag / min, mens for personer som har fylt 60 år, vil dette tallet normalt falle til 160 slag / min.

I tillegg til den maksimale hjertefrekvensen, kan begrepet submaximal hjertefrekvens, som tilsvarer en forutbestemt fysisk belastning, hvis effekt ikke når 100% (dette kan være 60, 70 og 80%) brukes til sykkel ergometri. For slike tilfeller finnes det også formler og tabeller, ifølge hvilke legen beregner. Ved beregning av den submaximale hjertefrekvensen fra 200, blir alderen subtrahert (HR = 200 - antall år levd).

Hvilke muligheter kan man forvente i sykkel ergonomi? Det er tre av dem: normen, en reduksjon i hjertefrekvensen i forhold til normale indekser og en økning.

Hjerte hos individer er ikke særlig følsom overfor fysisk aktivitet (hjertefrekvensen øker ikke), noe som tyder på at:

 1. Syndrom av svakhet i sinuskoden (SSSU);
 2. Utilstrekkelig produksjon av skjoldbruskhormoner (hypothyroidisme);
 3. Effekten av visse legemidler, for eksempel betablokkere.

Den raske økningen i hjertefrekvens over normale verdier kan være et vitnesbyrd:

 • Detunement av pasienten;
 • Høy følelsesmessig bakgrunn under prøven;
 • Manglende evne til venstre ventrikkel til å slappe fullt ut for å fylle med blod (dysfunksjon);
 • En anemisk tilstand;
 • Økt funksjonell aktivitet av skjoldbruskkjertelen (hypertyreose).

Blodtrykk

Økningen i fysisk aktivitet fører naturlig til en økning i systolisk trykk, som kan nå et nivå på 200 eller mer mm. Hg., mens det diastoliske blodtrykket i normalt (hos friske individer) varierer svært lite, bare med 10 mm. Hg. Art. i en eller annen retning.

Avvik av blodtrykksverdier fra normale indekser under veloergometri kan forekomme i forskjellige versjoner:

 1. Personer med arteriell hypertensjon har et signifikant hopp i blodtrykk, både systolisk og diastolisk;
 2. Ved overdreven ekspansjon av blodårer (for det meste arterielle) eller hjertemuskulær dysfunksjon (på grunn av dårligere hjerteutgang), kan trykket på tidspunktet for VEM forbli uendret.
 3. Nedgang i blodtrykket og utseendet av kliniske tegn på angina pectoris tyder på en alvorlig iskemisk lesjon i venstre ventrikel.

I mellomtiden, en svak økning i blodtrykket (eller til og med et fall, er også knapt merkbar) ikke hører til de typiske tegn på kardiovaskulær sykdom (angina, myokardial sykdom, medikamenter, blodtrykkssenkende, rytmeforstyrrelser). Denne varianten kan observeres som et svar på det autonome nervesystemet hos personer som for eksempel under visse omstendigheter (vegetativ dysfunksjon) er lignende vasovagale reaksjoner karakteristiske.

elektrokardiogram

EKG med fysisk innsats (og som det øker) gjennomgår også visse endringer:

 • Normalt blir intervallene forkortet: P-Q, QRS, QT;
 • Spenningen P økes;
 • Punktet J og segmentet ST minker (sistnevnte gir en nedgang i den skråstilte typen).

Avvik fra normale kardiogramparametere:

 1. Dyp horisontal ST depresjon indikerer utviklingen av myokardisk iskemi under det indre laget av hjertevegget;
 2. Stigningen av ST-segmentet gir grunnlag for å mistenke iskemi, som sprer seg til hele dybden av hjertemuskelen;
 3. Bevegelsen av ST-segmentet under isolinet og oppkjøpet av en skrå, langsom stigende eller horisontal retning indikerer stress angina.

I tillegg til hjertesykdom kan forflytningen av ST-segmentet under isolinen snakke om andre patologiske forhold:

 • Hypertrofi i venstre ventrikel med hypertensjon eller stenose av aortaklappen;
 • Redusert kalium i blodet;
 • hyperventilering;
 • anemi,
 • Forlengelse av mitralventilen;
 • Mitral og aorta insuffisiens;
 • Komplette og ufullstendige blokkeringer av benene til Hans bunt;
 • Noen typer takykardier.

Det skal bemerkes at i normen når belastningen er stoppet, returnerer kardiogramindeksene raskt til de opprinnelige verdiene.

Kontraindikasjoner - relativ og absolutt

Med noen fysisk anstrengelse i visse sykdommer i kardiovaskulærsystemet, bør det utvises forsiktighet, så en liste over absolutte og relative kontraindikasjoner er utarbeidet for å utføre stresstester.

Under ingen omstendigheter og mistanke "VEM skinner ikke" for personer med hjertesykdom og blodårer, som skyldes absolutt kontraindikasjoner:

 1. Mistanke om akutt myokardinfarkt (MI);
 2. Ustabil angina (et angrep kan ikke forutsies, under et angrep truer utviklingen av akutt myokardinfarkt), angina pectoris av stress 3 og 4 funksjonelle klasser;
 3. Extrasystoles (multifokal, tidlig, gruppe);
 4. Arteriell hypertensjon, dårlig kontrollert;
 5. Aorturisme av aorta
 6. Kronisk hjertesvikt IIA-B stadium og over, det vil si når det er tegn på hjerte-dekompensering;
 7. Trombofleitt (akutt);
 8. Systemiske sykdommer i fasen av forverring;
 9. Krenkelse av cerebral sirkulasjon.

Det er noen muligheter for å gjennomgå veloergometri i en forenklet versjon for pasienter med hjertepatologi, som er oppført relative kontraindikasjoner:

 • Utprentet subvalvulær og valvulær stenose av aorta aorta;
 • Høyt blodtrykk (200/100 mm Hg), hvis det er egnet til korreksjon;
 • Atrioventrikulær blokkering av 2-3 elementer;
 • Anfall av flimmer og fladder av atriaen;
 • Paroksysmal takykardi;
 • Hyppige ekstrasystoler (mer enn 10 / min);
 • Wolff-Parkinson-White syndrom.

Hvis, i vaskulær sykdom i de nedre ekstremiteter og pakninger sykdommer, andre kontraindikasjoner for å gjennomføre en undersøkelse med lasten ikke er tilstede, blir pasienten tilbudt (som et alternativ) for å gjøre farmakologiske tester med dipyridamol (provokasjon av myokardial iskemi) eller dobutamin som øker hjerteparametere, blodtrykk,-sammentrekning av hjertemuskelen og hennes behov for oksygen. Generelt, fortvil ikke - det er alltid et alternativ.

Gå gjennom "sykkelen" og få resultatet

Du bør ikke tro at det er så enkelt å passere VEM: Jeg har retningen og gikk. Før du tar en prøve med en belastning, må pasienten forstå at det er mange forhold for å utføre denne prosedyren. Og selv med hensyn til relative og absolutte kontraindikasjoner, vil pasienten ikke være i stand til å gjennomgå veloergometri uten forberedelse, derfor:

 1. En uke før studiet stoppet han med hjerte glykosider, cordaron, trisykliske antidepressiva;
 2. I 3-4 dager utelukkes litiumsalter;
 3. Innen 48 timer - kansellerer beta-blokkere;
 4. 24 timer (eller mindre) av en pasient slutter å ta siluretiki og angina legemidler (legemidler som brukes for slag), og selv om alle nitrater er kansellert for dagen før studien, kan pasienten ha råd til å ta nitroglyserin, fordi han får lov til å stoppe et angrep av angina slik måte.

Det skal bemerkes: hvis en studie er gjennomført for å bestemme effekten antianginale legemidler fiznagruzok toleranse hos pasienter med angina pectoris, er legemidler av denne farmakologiske grupper ikke avbrutt.

Etter avslutning av prosedyren gir legen til funksjonell diagnostikk en mening om resultatene av belastningstesten:

 • Resultatet er negativt (når den submaximale belastningen er innstilt, forblir alle parameterne innenfor det normale området);
 • Testen er tvilsom (forekomst av smerte i brystet, ST depresjon på kardiogrammet);
 • Testen er positiv (beskrivelse av iskemiske transformasjoner av ST-segmentet).

I andre tilfeller er formålet med prøven med økende belastning et utvalg av noen kjemoterapi narkotika, så veloergometriju eller tredemølle test bør gjøres innen 1-2 timer etter at en mann tok medisin, det vil si på den antatte "peak" av sin farmakologiske virkning. Så langt som stoffet seg å være effektiv - kan bedømmes ved en økning i toleranse til fysisk stress etter dosering i forhold til basislinjeverdier fiznagruzok toleranse.

Les Mer Om Fartøyene