Essensen av undersøkelsen veloergometri, indikasjoner og kontraindikasjoner

Fra denne artikkelen vil du lære om en slik verdifull forskningsmetode som sykkel ergometri eller veloergometrisk test. Denne testen er mye brukt i kardiologi og har stor prognostisk betydning i hjertesykdom.

Veloergometri (BEM) eller sykkeltest - en spesialisert test for human toleranse for fysisk trening og for å identifisere skjulte former av koronarsykdom og koronar hjertesykdom (en tilstand i hvilken hjertemuskelen opplever oksygenmangel).

Denne testen utføres ved hjelp av en spesiell simulator - veloergometer - hvilke pasienter og leger selv kaller "sykkel". Veloergometeret er virkelig som en motorsykkel, der lasten er veldig klart regulert. I tillegg til selve sykkelen, krever testsystemet konstant registrering av elektrokardiogrammet, trykk og pulsmålinger.

Prosessen med sykkel ergometri

Analoger test av utholdenhet er også et skritt - trinn med en viss høyde, som pasienten trinnene på hvert ben vekselvis, og tredemølle - analog av tredemøllen med den stadig økende helling.

Essensen av metoden for veloergometri er som følger: med fysisk anstrengelse øker hjertefrekvensen, og hjertet krever mer oksygen og næringsstoffer. Hvis det er skjulte problemer med blodårene infarkt - koronararteriene, tilstedeværelse av medfødt og ervervet hjertefeil, så vel som arrdannelse endringer i hjerte etter hjerteinfarkt - hjertet ikke kan håndtere lasten, er det iskemi eller oksygenmangel av hjertemuskelen. Dette fenomenet gjenspeiles i elektrokardiogrammet, som i non-stop-modusen registreres under veloergometrien. Teknikken tar hensyn til både belastningens natur og tidspunktet for utseendet til de første symptomene på oksygen sult. For å evaluere resultatene, blir hele tabeller og diagrammer opprettet.

Treadmill-testen er en analog av veloergometri (samme type undersøkelse, men på tredemølle)

Sykkel ergometri utføres på kontorer med funksjonell diagnostikk av polyklinikker og sykehus. Prosedyren i seg selv utføres som regel av en sykepleier, og resultatene vurderes av en funksjonell diagnosedoktor sammen med en kardiolog, som tilordner slike stresstester.

Til hvem studien er vist

Spørsmålet om indikasjonene på "sykkelen" er løst av kardiologen, men vi vil prøve å gi de mest typiske indikasjonene på testen:

 1. Diagnose av hjertesykdom eller iskemisk hjertesykdom. Den vanligste manifestasjonen av oksygen sult i myokardiet er en sykdom kalt angina pectoris eller angina pectoris, som manifesteres ved å klemme smerte i hjerteområdet mot stress eller fysisk stress. Angina er av forskjellige typer og grader av alvorlighetsgrad - funksjonelle klasser. Det er sykkel ergometri eller lignende stresstester som er gullstandarden for å diagnostisere en funksjonell klasse av angina pectoris.
 2. Bedømmelse av graden av kardiale arytmier er basert på det faktum at, i tillegg til tegn til oksygenmangel i hjertet, på bakgrunn av fysisk aktivitet kan manifestere seg forskjellig arytmi - arteriell fibrillasjon, arteriell Artime, de forskjellige utførelser av blokkader og andre arytmier. Testen brukes også hos personer med pacemakere og kunstige pacemakere for å vurdere effektiviteten av deres arbeid.
 3. Evaluering av alvorlighetsgraden av brudd i hjertefeil. Ofte snakker vi om hjerteventilfeil - både medfødt og oppkjøpt. Det er viktig å vurdere om noen deformasjon - stenose eller mangel på ventilen påvirker hjerteets arbeid og ernæring. Inkludert en slik verdsettelse etter protesen - erstatning av ventiler med kunstige er fornuftig.
 4. Testing av pasienter etter hjerteinfarkt, inkludert etter operasjoner for å gjenopprette blodstrømmen i koronararteriene - stenting. Primær testing kan utføres så tidlig som 6-7 dager etter et hjerteinfarkt. Det er svært viktig å vurdere om en slik alvorlig sykdom påvirket hjerteets arbeid og hva "reserve av muligheter" pasienten har forlatt.
 5. Evaluering av effektiviteten av behandlingen. Lasttester kan gjøre det klart for legen om pasientens tilstand har forbedret seg når man tar medisiner, hva pasientens livskvalitet er og hvor mye han kan forbedre den.
 6. I tillegg til å vurdere latente former for iskemi, er veloergometri mye brukt til å vurdere graden av hypertensjon, da hypertensiv sykdom innebærer en økning i trykk mot bakgrunnen av fysisk anstrengelse.

Kontraindikasjoner til testen

Det er en viss liste over sykdommer og tilstander hvor ytelsen til den veloergometriske testen er upassende og til og med farlig:

 1. Akutt hjerteinfarkt og andre forstyrrelser i koronar blodstrøm. Testen kan ikke utføres før blodstrømmen i arteriene gjenopprettes, og pasientens tilstand stabiliseres ikke.
 2. For første gang avslørte angina, inkludert diagnostisert angina av ustabil type. Oppførselen til ustabil angina under treningsprøven er uforutsigbar, så denne testen er farlig.
 3. Alvorlige forstyrrelser i hjerterytmen med markante endringer i blodstrømmen.
 4. Komplekse hjertefeil med åpenbare blodstrømssykdommer, for eksempel alvorlig stenose av aortaklappen.
 5. Akutt hjertesvikt.
 6. Inflammatoriske sykdommer i hjertet og dets membraner - akutt myokarditt, endokarditt, perikarditt, perikardial effusjon eller opphopning av væske i hjerteposen.
 7. Aneurysmer av hjertet og store fartøy.
 8. Psykisk sykdom og utilstrekkelig oppførsel av pasienten, inkludert alkohol og rusmiddelforgiftning.
 9. Graviditet i tredje trimester og komplisert kurset - gestose, truende tidlig fødsel og så videre.
 10. Andre sykdommer i dekompensasjonsstadiet - for eksempel ukontrollert diabetes mellitus, nyresvikt, bronkialastma, nedsatt hemoglobinnivå.
 11. Akutt respiratoriske sykdommer, spesielt i kombinasjon med temperatur - influensa, SARS, ondt i halsen og andre.
 12. Sykdommer i ledd og muskel-skjelettsystemet, på grunn av hvilken pasienten ikke er i stand til å utføre en kvalitativ testpedal.
 13. Økning i blodtrykk over 140/90 mm Hg. og en puls høyere enn 100 slag per minutt, men i dette tilfellet er tilnærmingen til pasienten individuell.

Forberedelse for forskning

Nøyaktigheten av prøven avhenger veldig mye av pasientens foreløpige forberedelse. Så enkelt, som det ser ut ved første øyekast, krever testen likevel visse forberedende tiltak:

 1. På dagen før studien er det viktig å avbryte noen medisiner som kan påvirke verdien av prøven vesentlig. Det er nødvendig å slutte å ta medisiner fra trykk, hjerteglykosider, nitroglyserin og andre nitrater. Legen vil anbefale perioden for kansellering av legemidler, siden de er forskjellige for hver av gruppene.
 2. Tre timer før testen, bør du ikke spise, røyk, drikke alkohol.
 3. Du bør gi opp fysisk aktivitet dagen før studien.
 4. Sykkel ergometri bør utføres i komfortable sports klær og sko, som fritt flyter gjennom luften og ikke begrenser bevegelser.
 5. Hvis studien ikke utføres på et sykehus, skal pasienten ledsages av slektninger for å hjelpe ham med å komme hjem etter studien.

Hvordan fortsette

Vil bare roe pasientene: test ble oppfunnet spesielt for å studere de minste belastningene som hjertet svikter på. Derfor vil ingen tvinge pasienten til å overvinne overdreven belastning. Når det er tegn på hjerteinfarkt, økt blodtrykk eller dårlig helse hos pasienten, stoppes testen umiddelbart.

Metoden for veloergometri er som følger:

 1. Pasienten er invitert til kontoret, trykket, puls, respirasjonshastighet måles.
 2. Pasienten legger seg ned på "sykkelen", han er festet med sensorer, hvorved blodtrykk, puls og elektrokardiogram måles kontinuerlig.
 3. På helsepersonellets vegne begynner pasienten å pedalere. Hvert tredje minutt vokser pedalens motstand, det kan virke som om du kjører på en sykkel oppoverbakke. Den gjennomsnittlige rotasjonshastigheten er en revolusjon per sekund.
 4. Det finnes ulike muligheter for å utføre en prøve - med konstant belastning og intermittent drift. Gjennomsnittlig testtid er ca. 10 minutter. Valg av lege velger testen, og tiden kan bli betydelig redusert på grunn av pasientens dårlige helse eller et utilstrekkelig kardiogram.
 5. Pasienten skal straks informere legen om ubehagelige opplevelser, kortpustethet, smerte i hjertet, svimmelhet.

Naturen til pasientens helsetilstand endrer seg, endringer i EKG og tidspunktet for utseendet deres fra begynnelsen av testen i komplekset vurderes av en kardiolog. Resultatene av testen brukes til å gjøre den endelige diagnosen angina med indikasjon på en funksjonell klasse, som gir deg tilstrekkelig behandling. Også testen er mye brukt til å velge og evaluere effektiviteten av behandlingen av ulike kardiovaskulære sykdommer.

Mulige komplikasjoner

Med riktig forberedelse, riktig utførelse av prosedyren sykkel ergometri - ingen alvorlige komplikasjoner og bivirkninger observeres. Av og til kan du observere følgende effekter:

 1. Akutt koronarsyndrom - en skarp mangel på ernæring av hjertemuskelen.
 2. Hjerte rytmeforstyrrelser.
 3. Hypertensiv krise.
 4. Et sterkt fall i blodtrykket.
 5. Bronkospasme, akutt respiratorisk svikt.
 6. Besvimelse.

Pasienten bør vite at han har rett til å nekte å utføre den veloergometriske testen. Imidlertid er det viktig å forstå at testresultatene kan være svært nyttige ved å bestemme prognosen for sykdommen og utnevnelsen av en egnet behandling.

Sykkel ergometri

Sykkel ergometri (EEM) er en elektrokardiografisk undersøkelse (EKG) ved bruk av dosert fysisk aktivitet. Enkelt sagt, under prosedyren vender pasienten pedalen på veloergometeret, og på dette tidspunktet registreres blodtrykk og hjertefrekvens. VEM avslører latent koronarinsuffisiens og hjerterytmeforstyrrelser, som er nesten umulige å oppdage med et tradisjonelt kardiogram.

Fysisk trening fremkaller en økning i blodtrykk og økt hjertefrekvens, øker behovet for et hjerte i oksygen og aktiverer myokardiet. For en sunn person, dette er ikke kritisk - blodkarene utvides, oksygentilførselen til hjertemusklen øker. Hos pasienter med samme volum oksygen som leveres, er det aktivt arbeidende hjerte katastrofalt lite. Derfor, under sykkel ergometri, har de smerter bak brystbenet, som viser angina pectorisangrep, og spesifikke endringer registreres på EKG.

Indikasjoner for VEM

Hvis det er en test på et veloergometer på listen over diagnostiske tiltak, indikerer dette bare at kardiologen som utnevnte ham, er en meget kompetent spesialist. Resultatet av VEM gjør det mulig å bestemme tilstedeværelsen av en skjult sykdom, for å identifisere årsakene og planlegge en behandling og / eller rehabiliteringsordning.

Indikasjoner for VEM kan være:

 • årsakssmerter i hjertet eller angina som er typiske for angina pectoris, men endringer i hvile er ikke registrert;
 • avvik fra normen for ecg uten symptomatiske manifestasjoner av angina pectoris;
 • brudd på lipid (fett) metabolisme, ikke ledsaget av en klinikk av ibs (koronar hjertesykdom);
 • Deteksjon av latent latent eller treg koronar insuffisiens;
 • bestemmelse av graden av alvorlighetsgrad (funksjonell klasse) av angina pectoris;
 • Diagnostisering av rytmeforstyrrelser og ledelse i hjertets arbeid;
 • obligatorisk undersøkelse av representanter for de deklarte gruppene - personer over 40, drivere, dykkere, piloter, etc., dvs. de som har stor risiko for å utvikle ibs;
 • militær medisinsk undersøkelse av rekrutter;
 • kontroll av effektiviteten av behandling og rehabilitering av kardiovaskulære sykdommer;
 • vurdering av hjertets funksjonelle tilstand hos profesjonelle idrettsutøvere og elskere av hjemme sport.

Kontra

Blant de mange positive sidene ved VEM (tilgjengelighet og fysiologi eksamen, muligheten for samtidig registrering av EKG og gjentatte gjentatte tester, nøyaktigheten av doseringen av muskulær belastning) er en negativ faktor - ikke alle kan gjøre fysiske øvelser eller annen grunn.

Til absolutt kontraindikasjoner, refererer eksperter til stater:

 • hjerteinfarkt (akutt periode);
 • progressiv angina (ustabil);
 • Første gang avdekket angina (mindre enn en måned);
 • hypotensjon (lavt blodtrykk) med en tendens til hyppig besvimelse;
 • hjertesvikt (alvorlig kurs), ikke egnet til rusmiddelbehandling;
 • inflammatorisk hjerte lesjoner (myokarditt, perikarditt, endokarditt) eller mistenkt for deres tilstedeværelse;
 • arytmier og ledningsforstyrrelser, ikke korrigert av rusmidler;
 • aneurisme (utvidelse av stedet) av aorta og / eller mistanke om dets stratifisering;
 • nyresvikt, infeksjoner og andre alvorlige sykdommer som kan påvirke utfallet av VEM;
 • tromboembolisme (koagulasjonsobstruksjon) av lungearterien;
 • psykisk lidelse, hvis tilstedeværelse gjør det umulig å gjennomføre en undersøkelse (en person skjønner ikke hvor han er og hva som kreves av ham).

Relative kontraindikasjoner er tilstander som kan forverres under fysisk overstyring:

 • moderat uttrykt hjerteventil defekter;
 • vedvarende hypertensjon (økt blodtrykk til 200/100 mm Hg);
 • elektrolyttforstyrrelser (mangel på kalium, magnesium, etc.);
 • aneurisme av venstre ventrikel;
 • endokrine sykdommer (hypothyroidism, thyrotoxicosis, diabetes mellitus);
 • kroniske infeksjoner, inkl. hepatitt og HIV;
 • nevrologisk patologi og sykdommer i muskuloskeletalsystemet, som kan bli forverret mot bakgrunnen av økt fysisk aktivitet;
 • graviditet på et senere tidspunkt
 • alvorlig anemi (redusert hemoglobinnivå);
 • onkologi.

Viktig! Aldersgrensen for barn under 15 år og voksne etter 70 års stresstesting anbefales ikke.

Forberedelse for EEM

Under den forklarende samtalen mellom legen og pasienten klargjøres hovedpoengene i prosedyren, og taktikken til pasientens handlinger diskuteres.

 • På tirsdagen og på dagen for prosedyren anbefales det å unngå stressfulle situasjoner og ikke å strekke seg fysisk;
 • Nekter å ta medisiner, bortsett fra livreddende, trenger du en dag før undersøkelsen;

Viktig! Noen medisiner kan ikke kanselleres samtidig. Skjema kansellering av visse typer narkotika (beta-blokkere, hjerteglykosider, diuretika, kalsiumantagonister, hormoner, etc.) må utpeke på forhånd behandlende lege. Ikke avbryt kun hypoglykemiske midler og antikoagulantia!

 • Innen 12 timer før BEM er det ikke tilrådelig å røyke og konsumere alkohol og produkter som inneholder koffein. 3 timer før prosedyren er dette strengt forbudt;
 • Frokost på studietiden er lett - et glass juice eller kefir med et stykke brød.

Teknikk for å utføre VEM

Foto: Sykkel ergometri
Pasienten må ha de nødvendige medisinske dokumenter (et ambulant kort eller et utdrag fra medisinsk historie, svarene fra det forrige EKG), en liste over permanent tatt medisiner, et håndkle og en sportsdrakt.

Elektroder er plassert på pasientens thorax for å ta EKG-avlesninger, og mansjetten for blodtrykksmåleren på armen er en mansjett. Før prosedyren starter, tas EKG- og BP-avlesning i hvile. Deretter får pasienten en minimum fysisk belastning (pedal syklus ergometer), og gradvis øke det hvert 2-3 minutter, fikser endringer i EKG, trykk og puls. Også eksaminandene er forpliktet til å informere legen om alle hans følelser, selv mindre.

Utseendet på endringer i EKG, forekomsten av koronar smerte i pasienten, økt tretthet eller oppnåelse av et visst nivå i indikasjonene på blodtrykk og puls er kriteriene for å fullføre testen.

Etter å ha stoppet veloergometeret i ytterligere 5-10 minutter, overvåker legen puls og trykk, og vurderer dermed gjenopprettingsprosessen av motivets kropp etter trening.

Sykkel ergometri resultater

Ifølge resultatene VEM kan oppdage skjulte (stille) myokardiskemi, vurdere muligheten for en person til å jobbe under forhold med økt fysisk og psyko-emosjonelle stress, samt bestemme nivået på helsen til pasienten som hadde gjennomgått koronarsykdom forverring.

I tillegg til veloergometri i medisin, er det alternative diagnostiske tester:

 • trinntesting (klatring);
 • tredemølle (tredemølle med varierende hellingsvinkel);
 • tele-elektrokardiografi (EKG på avstand ved hjelp av en sender).

Ved følsomhet, spesifisitet og informativ, er alle disse metodene omtrent det samme.

Valg av stresstest avhenger av hoveddiagnosen, pasientens historie (overførte og samtidige sykdommer) og den generelle tilstanden av hans helse.

I Russland og Europa, foretrekker leger VEM, mens i USA tredemølle er mer populært.

Komplikasjoner etter VEM

Negative konsekvenser utvikles ekstremt sjelden, hovedsakelig hos de som lider av noen sykdom.

Fra kardiovaskulærsystemet:

 • ulike arytmier - ventrikulær, ciliary;
 • sirkulasjonsarrest;
 • akutt koronar syndrom (akutt hjerteinfarkt eller akutt angina);
 • ruptur av aorta aneurisme;
 • hypertensiv krise (en kraftig økning i blodtrykket).

Fra luftveiene:

 • bronkospasme (i nærvær av bronkial astma);
 • pneumothorax (akkumulering av luft i pleurhulen);
 • forverring av kroniske lungesykdommer.

Fra mage-tarmkanalen:

 • magesmerter;
 • Dyspeptiske lidelser (oppkast, diaré).
 • hjerneslag (akutt brudd på hjernecirkulasjon);
 • svimmelhet;
 • bevissthetstap.

Pasienter med patologi i muskuloskeletale systemet kan utvikle komplikasjoner mot bakgrunnen av eksisterende sykdommer (forverring av leddgikt, artrose, osteokondrose, etc.).

Diagnose ved symptomer

Finn ut din sannsynlighet sykdom og til hvilken lege bør gå.

Hva er sykkel ergometri (BEM)

Kardiovaskulære sykdommer rangerer først i både hyppig forekomst og dødelighet. Ofte sniker de seg ubemerket og strømmer lenge uten symptomer. For å diagnostisere og avsløre skjulte former for hjertepatologi, har en metode som sykkel ergometri blitt utviklet.

Hva er dens essens

VEM er et EKG-kort (elektrokardiogram) i minutter med fysisk aktivitet. Utfør en studie på et veloergometer - en spesiell sykkel, som automatisk doserer belastningen. Under prosedyren vender pasienten pedaler med forskjellig intensitet (belastningen øker trinnvis) mens puls og blodtrykk er fast. Valget av lasten bestemmes av pasientens generelle tilstand, den viktigste sykdommen og anamnesen.

Lignende test utføres på tredemølle (tredemølle) eller med en trinntest, hvor pasienten går i to trinn.

 • å avsløre hjertesvikt, iskemisk hjertesykdom, latent arteriell hypertensjon, hjerte rytmeforstyrrelser assosiert med stress;
 • å bestemme toleranse for den økende fiznagruzkke og reaksjon på hennes kardiovaskulære system;
 • for å finne ut om det er et forhold av smerte med et brudd på blodstrømmen, det vil si om smerten har koronare årsaker;
 • vurdere sykdommens dynamikk og effektiviteten av behandlingen;
 • Å spore gjenopprettelsestiden for blodtrykk og hjertets aktivitet etter avslutning av belastningen;
 • vurdere pasientens ytelse etter IHD.

Det faktum at pasienter med iskemisk hjertesykdom, karakteristiske forandringer i elektrokardiogrammet vises bare under trening, når blodtrykket stiger, vil puls ansporer, ble hjertet arbeider raskere å tillate økt oksygenbehovet i hjerte. Hos friske pasienter forekommer vaskulær forstørrelse, blodstrøm og oksygenforsyning til myokardiumøkningen. Personer med hjertesykdommer har ikke nok oksygen, de har brystsmerter, spesifikke endringer registreres på elektrokardiogrammet.

Forberedelse for testen

 1. Fysisk og emosjonell belastning er ikke tillatt før VEM.
 2. Du kan ikke spise i tre timer før prosedyren, om morgenen tillot en lett frokost (for eksempel kefir og et stykke brød).
 3. For en dag, slutte å ta medisiner.
 4. På elva (12 timer før eksamen) kan du ikke drikke alkohol og kaffe og røyk.
 5. Det er nødvendig å finne ut om det er kontraindikasjoner til EKG med trening.

Vilkår og betingelser

Tidligere enn to timer etter frokost kan sykkel ergometri ikke utføres.

Testen utføres under tilsyn av en erfaren kardiolog som kjenner pasientens medisinske historie og indikasjonene på prosedyren. Rommet skal være utstyrt med alt nødvendig utstyr ved gjenoppliving. Lufttemperaturen i den er fra 18 til 20 ° C.

Konstant overvåkning av trivsel og utseende av emnet er i gang. Endringen i elektrokardiogrammet overvåkes med et oscilloskop. Regelmessig hjertefrekvens og blodtrykk registreres.

Torsjonsfrekvensen på pedalene skal være ca. 60 rpm (40 til 80).

Belastningens størrelse beregnes ved arteriell trykk, hjertefrekvens, EKG, oksygenforbruk. Prøver med maksimal belastning kan kun utføres av friske mennesker.

Fremgangsmåte for gjennomføring

Sekvensen av handlinger under prøven er som følger:

 1. Før testingen startes, blir blodtrykksindeksene og EKG eliminert i hvile.
 2. Til området av pasientens thorax er elektroder festet for å fjerne elektrokardiogrammet, manchetten på tonometeret påføres skulderen for å fikse blodtrykksindeksene.
 3. Han begynner å pedalere sykkel ergometeret med minimal intensitet. Lasten øker trinnvis hvert to til tre minutter.
 4. Endringer i hjertekardiogrammet og BP-parametrene registreres under prosedyren.
 5. Pasienten skal informere legen om eventuelle ubehagelige opplevelser som oppstår under trening, selv om de er små.
 6. Når du har nådd et visst nivå av hjertefrekvens og blodtrykk, manifestasjonen av smerte, EKG forandringer eller økt ubehag pasienten slutter syklet, men resultatene fortsetter å spille for en annen ti minutter, slik at legen kan vurdere hvordan utvinning.

Naturlige reaksjoner på lasten

 • Økt blodtrykk (hos unge mennesker, overstiger det øvre trykket som regel ikke 200 mm Hg av søylen, i eldre når det vanligvis 230). Den nedre stiger vanligvis litt, i noen tilfeller reduseres den.
 • Økt hjertefrekvens.
 • Endringer i elektrokardiogrammet.
 • Utseendet til tretthet, dyspné, svette, følelser av varme.

Indikasjon for avslutning av lasten

 • Trykket falt med 25% fra starttrykket. Dette er et tegn på starten av iskemisk sammenbrudd.
 • Trykket steg til 230/130 mm Hg. søyle og mer.
 • Det var en skarp svakhet.
 • Angina angrep begynte.
 • Personen lider kvælning.
 • Det var tegn som svimmelhet, kvalme, hodepine, nedsatt syn.
 • På EKG ble S-T-segmentet redusert med en millimeter eller mer.
 • Segmentet S-T steg mer enn en millimeter.
 • Hjertets rytme ble brutt (ciliary arytmi, ventrikulær ekstrasystol, paroksysmal takykardi).
 • Pasienten nektet prosedyren (frykt, svakhet, ubehag, smerte i kalver).

Dekoding av resultatet

Etter testen vil legen gi pasienten en mening, som vil inneholde følgende data:

 • Arbeidet som ble utført (i Joules).
 • Årsakene til avslutning av testingen (maksimal belastning ble oppnådd, det var symptomatologi eller endringer i EKG).
 • Endringer i blodtrykk og puls, deres produkt.
 • Nivå på ytelse (kan være høy, middels, lav).
 • Bestemmelse av type blodtrykksrespons til lasten (med AD 200/100 - hypertensiv type, som krever behandling).
 • Gjenopprettingstid for hjertefrekvens og blodtrykk (normalt - 5 minutter).
 • Om det er forstyrrelser i rytmen. I norm skal de ikke være normal - sinusrytme, sinus takykardi er tillatt.
 • Det bør ikke være koronarendringer på EKG. Hvis de er tilgjengelige, blir de løst, i hvilket minutt de forsvant.
 • Graden av alvorlighetsgrad av hjerteets iskemi er vurdert (avhenger av hvilken type belastning EKG endres).

For å vurdere prøven med legen, bruk fire former for doktors konklusjon:

 1. negativ test - dersom da den submaksimale hjertefrekvensen ikke registreres kransarteriesykdom (enten klinisk eller på et elektrokardiogram), og tilstedeværelsen av kardial iskemi er ikke utelukket, men det er ingen utpregede lesjoner i hjertearteriene.
 2. Positiv - hvis trykket redusert, oppsto komplekse arytmier, brystsmerter, kvelning, alvorlig dyspnø og EKG-endringer, karakteristisk for IHD.
 3. Tvilsomt - hvis det er smerte, men det er ingen endring på EKG.
 4. Ufullstendig - hvis pasienten har sluttet å teste på grunn av kramper i bena, svimmelhet, hodepine, mens det ikke er tegn på iskemi.

Etter VEM legen kan endre behandlingen av hypertensjon og koronar hjertesykdom, for å sende til andre undersøkelser (koronagrafiyu, ultralyd årene i hode, nakke, ben).

Fordelene ved fremgangs

Sykkel ergometri har mange fordeler, blant annet:

 • nøyaktighet av dosert last;
 • fysiologi;
 • tilgjengelighet;
 • mulighet for prøveopptak
 • Registrering av elektrokardiogrammet samtidig med lasten.

vitnesbyrd

Sykkel ergometri utføres for å diagnostisere sykdommer som forekommer i latent form, for å fastslå årsakene til deres utvikling og å bestemme taktikken til behandling eller rehabiliteringstiltak. Hovedindikasjoner:

 • Ingen endringer på EKG i hvile med smerte i hjertet og manifestasjoner av angina pectoris.
 • Svak hjertesvikt.
 • Avvik fra normale EKG-indikasjoner i fravær av symptomer.
 • Med angina pectoris, definisjonen av alvorlighetsgraden.
 • Identifikasjon av arytmier og ledningsforstyrrelser i hjertet med sitt forbedrede arbeid.
 • Forstyrrelse av fettmetabolismen uten symptomer på IHD.
 • Kontroll av terapi av kardiovaskulære sykdommer.
 • Undersøkelse av personer som har arbeid knyttet til risiko (piloter, dykkere, drivere og andre).
 • Undersøkelse av personer, hvis alder overstiger 40 år.
 • Undersøkelse av beskyldninger.
 • Undersøkelse av idrettsutøvere for å vurdere hjertets ytelse.

Kontra

Sykkel ergometri er ikke tilgjengelig for alle, fordi ikke alle pasienter kan pedalere på en motorsykkel. Kontraindikasjoner er delt inn i relative og absolutte. Følgende inkluderer følgende patologier og forhold:

 • defekter i hjerteventilene, som er litt uttrykt;
 • mangel på magnesium, kalium;
 • vedvarende økning i blodtrykk (ca. 200/100 mm Hg);
 • endokrine patologier (thyrotoxicosis, diabetes, hypothyroidism);
 • aneurisme av venstre ventrikel;
 • kroniske smittsomme sykdommer;
 • patologi av muskel-skjelettsystemet, forverret av fiznagruzkah;
 • noen nevrologiske sykdommer;
 • ondartede svulster
 • anemi,
 • graviditet.

Absolutte kontraindikasjoner ganske mye. Blant dem:

 • angina, avslørt for første gang;
 • akutt myokardinfarkt;
 • lavt blodtrykk;
 • progressiv ustabil angina;
 • alvorlig hjertesvikt, som ikke er egnet til konservativ behandling;
 • hjertebetennelse: perikarditt, myokarditt, endokarditt;
 • aneurisme og / og aorta disseksjon;
 • tromboembolisme av lungearterien;
 • Unscratchable narkotika med arytmi;
 • nyresvikt
 • pulmonal insuffisiens;
 • psykisk lidelse.

Kontraindikasjon for sykkel ergometri er 15 år og over 70 år.

Mulige konsekvenser av EEM

Komplikasjoner etter denne prosedyren observeres sjelden. Vanligvis er de forbundet med en sykdom som lidelsen lider av. Følgende konsekvenser er mulige:

 • fra hjerte og blodårer: arytmier, hypertensive kriser, angina pectoris, hjerteinfarkt, brudd på aorta-aneurisme;
 • fra mage-tarmkanalen: diaré, oppkast, magesmerter;
 • fra siden av lungene: pneumothorax, bronkospasme, forverring av kroniske lungesykdommer;
 • fra muskel-skjelettsystemet: osteokondrose, artrose, leddgikt;
 • Nevrologiske konsekvenser: slag, synkope, svimmelhet.

konklusjon

Tidlig diagnose av koronar sykdommer er et faktisk problem i vår tid, når dødeligheten fra kardiovaskulære patologier er høy, selv blant unge. Sykkel ergometri gjør det mulig å bestemme tilstanden av blodstrøm i koronarbeinene, for å avdekke iskemisk hjertesykdom, som går uten symptomer, for å evaluere fysiske evner hos en person under forhold med økt belastning. Og det som er veldig viktig, det er en ikke-invasiv, tilgjengelig og enkel metode.

Hva er sykkel ergometri?

Sykkel ergometer Det er en spesiell treningssykkel som nøyaktig kan regulere fysisk spenning. For å svare på spørsmålet, hvordan er prosedyren veloergometry, skal vi si at dette ser ut som sykling med varierende intensitet, der skjer automatisk kontroll av skip og til slutt serdtsa.V leger evaluere responsen på den foreslåtte stress.

 1. Alternativ for et sykkel ergometer - tredemølle - løpebane. Denne fremgangsmåten gjør det mulig å foreta en vurdering av blodtrykket, pulspara-metrene og opptak av elektrokardiogrammet, er lik til starten av testen, i løpet av gjennomføringen, og etter 5 minutter etter slutten, når brukeren er i ro.
 2. Deretter, etter å ha gjennomført denne prosedyren, Sykkel ergometriindekser i rolige omgivelser er nødvendige for å studere prosessen med å gjenopprette hjertefunksjonen.
 3. I perioden med høy fysisk aktivitet Intensiteten av hjertefunksjonen vil øke vesentlig, noe som fører til økning i oksygenforbruket.
 4. Hjerte i en sunn tilstand i denne perioden gir en rolig reaksjon på slike stress og når en person er sliten, vil den ikke oppleve mye uleilighet, på dette tidspunkt gir sykkel ergometeret normale indikasjoner. Et svakt hjerte vil snart være ute av normen, som umiddelbart vil bli notert på det faste EKG som en karakteristisk forandring.
 5. Når du stiller prosedyren for sykkel ergometri, Metoden for implementering er valgt individuelt av en spesialist for pasienter, med tanke på hans helse og alder, derfor er intensiteten av stress og dens største grad og svingningsgraden forskjellig.

Hva viser sykkel ergometri?

Sykkel ergometri er opptak av et elektrokardiogram i en periode med fysisk aktivitet. Diagnosen utføres på en stasjonær sykkel - en spesiell sykkel, som automatisk doserer spenningen.

I manipulasjonsprosessen roterer pasienten pedalene med forskjellig intensitet (spenningen vokser i trinn), på hvilken tid puls og BP er løst. Velg lasten som skal baseres på den generelle tilstanden til pasienten, hovedproblemet og anamneseen.

Slike tester utføres på tredemølle (tredemølle) eller ved hjelp av en trinntest, der pasienten må treffe vekselvis i 2 trinn.

Sykkel ergometri muliggjør:

 • å oppdage hjertesvikt, iskemi, latent arteriell hypertensjon, hjertesvikt, som er forbundet med stress;
 • identifisere toleranse til de økende fysiske stressene og reaksjonen av det kardiovaskulære systemet til det;
 • bestemme, om det er en sammenheng mellom smertefulle opplevelser med skade på blodstrømmen, om smertefulle opplevelser har en koronar karakter;
 • vurdere dynamikk forekomsten av sykdommen og effektiviteten av terapien;
 • spore gjenopprettingstidspunktet arteriell trykk og hjertefunksjon etter å ha stanset stress;
 • vurdere arbeidskapasiteten pasient etter iskemisk hjertesykdom.

Hos pasienter som lider av koronar hjertesykdom, forekommer typisk EKG-forandringer bare under trening, når blodtrykket heves, blir den puls hyppigere, hjertet fungerer intensivt, for å sikre den økte hjertets oksygenbehov.

Ved sunn lastningsprosess begynner fartøyene å ekspandere, blodstrømmen føles, og oksygenforsyningen til hjertemuskelen blir sterkere.

Indikasjoner for ledning

Sykkel ergometri utføres med det formål å undersøke plager som oppstår i latent form, bestemme faktorene for deres dannelse og detektere taktikk for terapi eller gjenopprettende proaktive tiltak.

De viktigste indikasjonene for å utføre denne manipulasjonen er følgende:

 • Det er ingen endringer på elektrokardiogrammet i en rolig tilstand i perioden av smerte i hjertet og manifestasjoner av angina pectoris.
 • Dårlig flytende hjertesvikt.
 • Avvik fra normen på elektrokardiogrammet når det ikke er noen symptomatologi.
 • I perioden med angina pectoris, bestem det alvorlige nivået.
 • Påvisning av feil i hjertefrekvens og funksjonsfeil ved hjerteledning i perioden med forbedret funksjon.
 • Fettmetabolismefeil i fravær av symptomer på iskemisk hjertesykdom.
 • Kontroll av behandling av sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 • Diagnose av pasienter hvis arbeid innebærer risiko (luftpiloter, dykkere, personer som kjører et kjøretøy osv.).
 • Diagnose av personer over 40 år.
 • Diagnostikk av personer i utkasts alder.
 • Diagnose av profesjonelle idrettsutøvere for å vurdere hjertefunksjonen.

Kontra

I tillegg til et stort antall positive faktorer veloergometry (relativt billig fremgangsmåte og fysiologisk diagnose, er sannsynligheten for en samtidig fiksering av elektrokardiogrammet og multiplum gjentagelse av forsøk, med høy presisjon dosering av muskelbelastning) er det åpenbart en negativ faktor - ikke alle er i stand til å trene på grunn av noen omstendigheter.

Absolutte kontraindikasjoner av spesialister er følgende tilstander:

 • hjerteinfarkt (akutt form);
 • Progresjon av angina pectoris (ustabil);
 • første gang oppdaget angina (mindre enn 4 uker);
 • redusert blodtrykk med en predisposisjon til vanlig svimning;
 • hjertesvikt (alvorlig form), som ikke reagerer på medisinering;
 • inflammatoriske prosesser og hjerteskader eller mistanke om deres tilstedeværelse;
 • arytmier, ledningsforstyrrelser, som ikke korrigeres av medisinering;
 • aorta aneurisme eller mistanke om dets stratifisering;
 • nyre- eller respiratorisk insuffisiens, smittsomme lesjoner og andre komplekse sykdommer, som påvirker resultatene av veloergometri;
 • tromboembolisme (koagulering av blodpropp) i lungearterien;
 • psykisk lidelse, hvis tilstedeværelse gjør det umulig å gjennomføre diagnosen (en person er ikke i stand til å innse hvor og hva som trengs).

Relative kontraindikasjoner er de tilstandene, hvis forlengelse forverres på grunn av fysisk anstrengelse:

 • moderat uttrykkede hjertefeil
 • stabilt høyt blodtrykk;
 • elektrolyttfeil (mangel på kalium, magnesium, etc.);
 • aneurisme av venstre ventrikel;
 • endokrine sykdommer;
 • permanente smittsomme sykdommer, inkludert hepatitt og humant immundefektvirus;
 • nevrologiske patologiske prosesser og sykdommer i muskuloskeletalsystemet, forverret med økende fysisk anstrengelse;
 • graviditet i en sen periode;
 • alvorlig anemi (redusert hemoglobinkonsentrasjon);
 • onkologiske neoplasmer.

Det er aldersbegrensninger: Barn under 15 år og eldre mennesker etter 70 år er ikke tillatt å laste tester.

Fra kardiovaskulærsystemet:

 • alle slags feil i hjerterytmen - ventrikulær og atrieflimmer;
 • sirkulasjonsarrest;
 • akutt koronar syndrom (akutt form for hjerteinfarkt eller akutt angina);
 • ruptur av aorta aneurisme;
 • hypertensive krise (plutselig økning i blodtrykk).

Fra luftveiene:

 • spasmer i bronkiene (hvis det er bronkial astma);
 • pneumothorax (akkumulering av luft i pleurhulen);
 • forverring av vedvarende lungesykdommer.

Fra fordøyelseskanalen:

 • smertefulle opplevelser i nærheten av magen;
 • dyspepsi (gagrefleks, diaré).

Komplikasjoner av nevrologisk karakter:

 • slag (en skarp feil i blodsirkulasjonen i hjernen);
 • svimmel,
 • bevissthetstap.

Patologiske abnormiteter i muskel-skjelettsystemet utvikles som komplikasjoner i eksisterende sykdommer.

Hvordan foregår det?

Metoden for veloergometri er som følger:

 1. Før testing indikasjonene på arteriell trykk og elektrokardiogrammer i en stille tilstand fjernes.
 2. Elektroder er festet til pasientens bryst, For å fjerne EKG, blir manchetten på tonometer påført skulderen for å fikse blodtrykksindikatorene.
 3. Faget roterer pedaler en motorsykkel med liten innsats. Spenningen øker i trinn etter hvert 2-3 minutt.
 4. I løpet av manipulasjonsperioden registrer endringer i hjerte EKG og blodtrykksavlesninger.
 5. Pasienten trenger å informere ekspert om ubehag som oppstår i stressperioden, selv uoppnådd.
 6. Når et visst nivå av hjertefrekvens er nådd og blodtrykk, som manifesterte smerter, endringer i elektrokardiogram eller styrking av ubehag pasienten slutter å tråkke på pedalene, men resultatet vil fortsette å spille i 10 minutter til en ekspert kunne vurdere hvordan kommer de utvinningsprosesser.

Indikasjoner for avslutning av lasten er:

 • Trykket falt med kvart fra originalen. Dette tegn på utbruddet av iskemisk sammenbrudd.
 • Øk trykket til 230 med 130 mm Hg og over.
 • Det er en plutselig sløvhet.
 • Angina angrep begynner.
 • En person lider av kvelning.
 • Det er slik symptomatologi: Hodet, en kvalme, hodepine er slått, den visuelle funksjonen er ødelagt.
 • I elektrokardiogrammet faller S-T-segmentet med 1 mm eller mer.
 • Segmentet S-T stiger høyere enn 1 mm.
 • Hjertetrykket er ødelagt.
 • Pasienten nekter å manipulere (angst, sløvhet, en følelse av ubehag, smerte i kalvene).

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

Forberedelse til undersøkelsen

 1. Ikke tillat fysisk og følelsesmessig stress før trening sykkel ergonomi.
 2. Det er forbudt å spise i 3 timer før sykkel ergonomi, om morgenen, la en lett frokost (for eksempel kefir og brød).
 3. For en dag, slutte å bruke medisiner.
 4. Det er forbudt for en dag å drikke alkohol og koffeinholdige drikker, samt å røyke.
 5. Det bør bestemmes om det er kontraindikasjoner til elektrokardiogrammet med trening.
  • Pasienten må først gi beskjed til spesialisten, da han brukte medisiner. Av visse legemidler bør kastes, fordi spesialisten gjør det på forhånd. Disse inkluderer hjerteglykosider, diuretika, kalsiumantagonister, betablokkere, kortikosteroider og andre. Blodtynning og sukkersenkende medisiner avbrytes ikke.
 6. Tidligere enn 2 timer etter frokost utføres prosedyren ikke.
 7. Forsøket utføres under tilsyn av en kvalifisert spesialist som kjenner historien om pasientens sykdom og om indikatorene før utøvelsen av veloergometrien. Sykkel ergonomikkskapet er utstyrt med det nødvendige utstyret hvis det er tvungen gjenoppliving. Lufttemperaturen svinger mellom 18 og 20 grader.
 8. Kontinuerlig observasjon av tilstanden og utseendet på motivet er i gang. EKG overvåkes ved hjelp av et oscilloskop. Fastgjør hjertefrekvensen og blodtrykket konstant.
 9. Pedalhastigheten er ca. 60 omdreininger per minutt.
 10. Intensiteten av lastene er vurdert ved blodtrykk, hjertefrekvens, elektrokardiogram, oksygenforbruk. Prøver med størst belastning kan kun utføres av friske mennesker.

Dekoding av indikatorer, normale indikatorer

Ved fullføring av denne prosedyren, resultatene gi en oppfatning om hvor tilstedeværelse eller fravær av latent myokardial ischemi, så merk blodtrykket reaksjon på stress og rettidig utvinning av hemodynamiske målinger, gir råd om mulig grad av fysisk aktivitet.

Hvordan vise et godt resultat med veloergometri? For dette formål er det nødvendig å følge anbefalingene fra en spesialist.

På slutten av sykkel ergometri eller tredemølle testen, avslører eksperten resultatene. Testpersonen vil se slike indikasjoner i klar avslutning av legen:

 • Arbeidet er gjort, som anslås i joules eller kg * m / min, terskelkraften, som uttrykkes i W.
 • Grunner til å stoppe testen (den største belastningen oppnås, endringer i elektrokardiogrammet eller symptomatologi dukket opp).
 • Vurdering av graden fysisk arbeidsevne.
 • Endringer i hjertefrekvensen og blodtrykk, deres produkt.
 • Tiden som har gått for å gjenopprette hjertefrekvensen, blodtrykket og elektrokardiogrammet.
 • Respons på blodtrykk til lasten, inkludert topp. Når sistnevnte var mer enn 190 per 100, ble en hypertensiv reaksjon observert, når nødvendig behandling er foreskrevet eller justert.
 • En lignende test registrerer tilstedeværelsen av og typer rytmiske feil. Normen er en sinusrytme, sannsynligvis en hjertebank, som er opptil 60% av den opprinnelige hjertefrekvensen. Norm bør ikke fungere i rytmen.
 • Ved utføring av sykkel ergometri, Normalt er det ingen koronarfeil, som reflekteres i elektrokardiogrammet. Under deteksjonen blir de beskrevet i detalj, når de i hvileprosessen forsvinner.
 • Funksjonell klasse iskemisk hjertesykdom, som bestemmes av lasten kraft, provoserende endringer.
 • Tredemølle test: Etter å ha vurdert resultatene, gjør eksperten konklusjonen på sykkel ergonomi:
  • Prøven er negativ - når nådde submaksimal hjertefrekvensen ikke registreres kransarteriesykdom (enten laboratorium eller i EKG), koronar hjertesykdom i løpet av denne tilstedeværelse er ikke utelukket, men ingen tydelige skader hjertearteriene.
  • positiv - Når trykket avtar, forekommer komplekse arytmier, smerte ved brystet, kvelning, alvorlig dyspnø og endringer i elektrokardiogrammet som er karakteristisk for koronar hjertesykdom.
  • tvilsomme - når det er smertefulle opplevelser, men det er ingen endringer på elektrokardiogrammet.
  • uferdig - Når motivet slutter å teste på grunn av konvulsive sammentrekninger i bena, svimmelhet, hodepine, mens det samtidig ikke er tegn på iskemi.
  • Når sykkel ergometri spesialisten anbefaler at du endrer behandlingen for hypertensjon og hjertesykdom, og vil sende for en annen diagnose.

De klare fordelene ved denne teknikken er følgende:

 • presise målte spenninger;
 • fysiologi;
 • tilgjengelighet og relativ cheapness;
 • Sannsynlighet for gjentatt prøve;
 • registrering av elektrokardiogrammet sammen med belastningene.

Kostnad for prosedyren

Fremgangsmåten for sykkel ergonomi er preget av tilgjengeligheten og relativt billig i pris. Prisene varierer avhengig av medisinsk institusjon (enten det er en privat institusjon eller en offentlig sektor), den regionen der faget bor.

Prisen avhenger også av selve prosedyren og dens komponenter: Elektrokardiogram, EKG dekryptering, fjerning og dekoding av elektrokardiogrammet med belastningstester, Installasjon AD registrar med detaljer, EEG dekoding direkte veloergometry seg selv.

Denne prosedyren er ganske vanlig og er tilgjengelig for prisegenskapene.

Sykkel ergometri: hvordan det utføres, indikasjoner og kontraindikasjoner

Det er mange moderne metoder for å studere arbeidet i hjertet og blodkarene til en person. Dette er et elektrokardiogram, Holter daglig observasjon, og mange andre. Blant dem skiller seg ut en slik prosedyre som sykkel ergometri. Hvordan denne hendelsen utføres, til hvem den er vist og til hvem sykkel ergometrien er kontraindisert, - vi vil fortelle i denne artikkelen.

Hva er sykkel ergometri?

Sykkel ergometri er en metode for instrumentell diagnose av tilstanden til kardiovaskulærsystemet ved hjelp av et spesielt apparat, veloergometer. Essensen av teknikken er som følger: Når sykkel ergometeret er lastet (en motorsykel med pedalens variable motstand), blir pulsen raskere. Etter hvert som hjertefrekvensen øker, endres blodtilførselen til hjertemuskelen. Hvis pasienten har iskemisk hjertesykdom, kan den manifestere seg under slike forhold på et elektrokardiogram. Et elektrokardiogram registreres permanent under et sykkel ergometer og evalueres av en lege i en funksjonell diagnostisk modus i sanntid.

Hva viser studien?

Sykkel ergometri avslører myokardisk iskemi, det vil si utilstrekkelig tilførsel av blod og oksygen.
Standardisert belastning gjør det mulig å bestemme alvorlighetsgraden av iskemi (funksjonell klasse av angina pectoris).

Denne studien lar deg bestemme toleransen for fysisk anstrengelse, det vil si pasientens utholdenhet.
Med denne prøven vurderes blodtrykket til lasten.
Under sykkel ergometri, kan rytmeforstyrrelser oppdages.

Hvordan forbereder du på studien?

Ved forskriving av legen kan følgende legemidler trekkes tilbake:

 • Kordaron en uke før rettssaken;
 • beta-blokkere forlenget virkning (metoprolol, bisoprolol, concor og andre) - tre dager før testen;
 • nitrater av langvarig virkning (kardiket-retard, monochinkve og andre) - en dag før studien.

Nitroglyserin og nitrospray kan brukes på testdagen med utseende av angina pectorisangrep, men dette bør advare av en lege som skal utføre sykkel ergometri.

Sykkel ergometri utføres vanligvis om morgenen, en til to timer etter frokosten. På dagen for studien er det tilrådelig å ikke røyke og ikke gi blod fra venen (hvis dette ikke er mulig, må du vente 2 timer før testing).

Ikke vær redd for forskning. Pasienten vil ikke bli tvunget til å utføre for tung en belastning for ham. Undersøkeren har rett til når som helst å nekte å fortsette rettssaken. Overdreven spenning og følelser kan påvirke resultatene av veloergometri negativt.

Hvordan utføres prøven?

Pasienten sitter på et veloergometer (spesiell treningssykkel), måler blodtrykket og utstyrer med elektroder. Disse elektrodene er forbundet med ledninger til en datamaskin. På skjermen ser legen et "løpende" elektrokardiogram av pasienten i sanntid. Etter registrering av opptaket i ro på ledelsen av det medisinske personalet begynner faget å pedalere. I forskjellige systemer for prøven er kontrollen av pedalfrekvensen forskjellig (tallene på displayet, pærene osv.), Men i alle fall må pedalerne vrides med en frekvens på ca. 60 omdr./min. (1 omdreining per sekund). Etter tre minutter vil belastningen øke, pasienten vil få en følelse av at han har syklet på bakken.

De påfølgende belastningstrinnene varer også i tre minutter. Blodtrykk måles regelmessig.

Når en pasient har en klage på smerte i hjertet, svimmelhet, alvorlig kortpustethet eller andre ubehagelige opplevelser, bør han informere legen om det, men ikke stoppe.

Lasten stoppes av legeens kommando. Innen noen få minutter hviler pasienten, hvorpå blodtrykket måles, og pasienten slippes ut.

vitnesbyrd

 1. Diagnose av hjertesykdom.
 2. Dynamisk observasjon av pasienter etter myokardial revaskularisering (stenting og så videre).
 3. Vurdering av treningstoleranse.
 4. Evaluering av sammenhengen mellom rytme og ledningsforstyrrelser med fysisk aktivitet.
 5. Evaluering av effektiviteten av behandling av koronar hjertesykdom.
 6. Evaluering av blodtrykkets dynamikk under fysisk aktivitet.

Absolutte kontraindikasjoner

Testen kan ikke utføres dersom pasienten har følgende forhold eller problemer:

 1. Akutt myokardinfarkt innen en til tre uker (avhengig av alvorlighetsgraden).
 2. Ustabil angina (progressiv, først oppstår).
 3. Akutte inflammatoriske sykdommer i hjertet.
 4. Krenkelse av cerebral sirkulasjon (slag) i akutt og subakutt fase.
 5. Svimmelhet uten første ultralydundersøkelse av hjertet og 24-timers EKG-overvåking.
 6. Alvorlig aortastensose og andre hjertefeil med signifikant forstyrrelse av intrakardial blodstrøm.
 7. Aneurysme i hjertet, aorta og andre fartøy.
 8. Intrakardial trombus.
 9. Alvorlig hypertensjon.
 10. Alvorlige ventrikulære arytmier.
 11. Atrioventrikulær blokkade II - III st.
 12. Hjertesvikt III - IV FC.
 13. Lungeemboli eller lungeinfarkt mindre enn 3 måneder gammel.
 14. Alvorlig smerte i leddene eller andre ikke-kardiale årsaker som forstyrrer trening.
 15. Dårlig kontakt med lege og pasient.

Relative kontraindikasjoner

Legen kan kansellere eller omplassere studien i følgende situasjoner:

 1. Et dokumentert anginaangrep på dagen for studien.
 2. Stroke i anamnese ved arteriell trykk i hvile over 120/80 mm Hg. Art.
 3. Hjertefeil.
 4. Alvorlige supraventricular rytmeforstyrrelser.
 5. Hjertesvikt II - III FC.
 6. Pulse i ro over 110 / min, blodtrykk over 140/90 mm Hg. Art.
 7. Syndromet med kansellering av beta-blokkere (økt blodtrykk, hyppig hjerterytme).
 8. Pasienten ble ikke undersøkt (undersøkelse, anamnese, et elektrokardiogram i hvilen, ekkokardiografi og daglig overvåkning av EKG er ønskelig).
 9. Forverring av felles sykdommer.
 10. Anemi med et hemoglobinnivå under 110 g / l.
 11. Dekompensasjon av diabetes mellitus.
 12. Feber, akutt luftveisinfeksjon.

Les Mer Om Fartøyene