Venektomi: mål og funksjoner i operasjonen

Åreknuter er en av de vanligste sykdommene i verden. Behandling av åreknuter utføres ved hjelp av ulike metoder.

Oftest gir de forbedring, og til og med eliminere sykdommen. Hvis du ikke hjelper metoder for omfattende behandling, iført komprimering undertøy og skleroterapi, deretter brukt en radikal metode - kirurgisk fjerning av de berørte områdene årer - venectomy.

Prosedyren består i å fjerne de berørte delene av venene gjennom små snitt på beinet og påfølgende suturering. Denne intervensjonen er effektiv og sikker - operasjonen bidrar til å bli kvitt permanent venøs insuffisiens og åreknuter. Under operasjonen forsøker kirurgen å holde sunne deler av venene og beskytte mot komplikasjoner så mye som mulig.

Funksjoner av operasjonen

Venektomi er den vanligste metoden for kirurgisk behandling av vener i Russland. Egenheten ved denne intervensjonen er eliminering av utstrømningen av blod fra dype vener til overfladiske årer og fjerning av de hovne delene av karene.

Under operasjonen brukes mikrokirurgiske metoder, med sikte på å minimere muligheten for kutt og påføring av et spesielt tynt suturmateriale. Dette bidrar til å redusere traumer, komplikasjoner og forbedrer kosmetisk effekt.

Operasjonen utføres under lokalbedøvelse og krever behandling i pasient i flere dager. I tillegg er denne intervensjonen fraværet av risikoen for re-fremveksten av patologi i dette området.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Følgende indikasjoner er tilgjengelige for operasjonen:

 • omfattende åreknuter
 • tromboflebitt;
 • åpenbare tegn på brudd på blodsirkulasjonen - hevelse og smerte i bena;
 • trofiske forandringer av vev på bena - sår, blemmer.

Brudd på blodstrømmen og utvidelsen av subkutane år kan også fungere som en unnskyldning for å utføre denne prosedyren.

Kontraindikasjoner til kirurgi er:

 • alderdom;
 • alvorlige former for hjerte-, lunge-, nyre- og leverinsuffisiens;
 • alvorlige smittsomme prosesser;
 • andre og tredje trimester av graviditet;
 • avanserte åreknuter
 • betennelsessykdommer på føttene - erysipelas, eksem.

Forbereder for en operasjon

Et viktig skritt før inngripen er gjennomføringen av en medisinsk undersøkelse, som består av følgende prosedyrer:

 • en generell blodprøve;
 • HIV-tester, hepatitt og syfilis;
 • ECG;
 • påvisning av blodgruppen og Rh-faktor;
 • biokjemisk blodprøve og sukker nivå;
 • brystfluorografi;
 • dopplerografi av beinene i beina.

Pasienten bør fortelle legen om stoffene han tar i denne perioden og om allergi mot medisiner, hvis noen.

Hvis intervensjonen er bestemt å bli utført under generell anestesi, skal pasienten renses med enemas før dette.

Han trenger også å ta en dusj og ta håret på beinet, som skal betjenes. På huden bør det ikke være betennelse og abscess.

Fremdrift av operasjonen

Det er mange metoder for å utføre operasjonen. Ved valg av metode for fjerning av de berørte årer av det totale areal av det sirkulatoriske systemet skal ta hensyn til diameteren av karet, funn av den patologiske segmentet bane sykt vene (rett eller kroket), en lengde på motsatt blodstrømmen intervall, er tilstedeværelsen av trofiske forandringer i vevene.

Typisk har kirurgen å bruke en kombinert metode opererbar intervensjon - en kombinasjon av forskjellige metoder for traume for nøyaktig å kutte ut det berørte venen og utvidede kanaler. I dette kurset involverer operasjonen av venektomi følgende trinn:

 1. crossectomy - som begynner den operative virkning skjer til en liten (5 cm) kuttet i lyske-området, hvor forbindelsen av overflate årer, den pasient med dyp åreknuter. Det er en ugyldig venøs ventil. Skjære ut åreknussen og dens dressing er gjort.
 2. Second cut - gjort på innersiden over ankelen eller leggen, avhenger av plasseringen av patologien, snittet størrelsen var 1,5 cm gjør det mulig for eksponere overfladisk vene, inn i hvilken en sonde -. Cava og beveger seg i når det gjelder lyske innsnitt er festet på Wien spissen av sonden. Hvis sonden er ikke mulig å flytte over venen, og deretter gjort flere kutt, og du må kutte årer av flere sonder.
 3. stripping - scenen er preget av tilbaketrekking av sonden gjennom kuttet. Den nedre kanten av spissen fjerner alt vev som omgir venen og frigjør det. Sammen med sonden er den utskårne kutven strukket ut.
 4. Miniflebektomiya - subkutane noduler, innstrømning er fjernet, perforerende vener er bandasjert, som er notert på forhånd. Hvis venene er for tortuøse, blir det kuttet og fragmentene deres kuttes i deler. Små knuter fjernes ved hekling gjennom punkteringer (2 mm), som ikke sutureres.
 5. suturering - sømmen er sydd, komprimering gjøres ved bandasje eller spesielle strikkevarer.

Den presenterte operasjonen er en kombinasjon av flere teknikker, utført av forskjellige kirurger og på forskjellige tidsperioder. Det suppleres ved bruk av nye metoder for fjerning av årer. For eksempel kan vener med rette slag fjernes ved hjelp av laserflebektomi.

Postoperativ periode

Perioden for rehabilitering og rehabilitering for hver pasient beregnes av legen individuelt. Det avhenger av den generelle tilstanden til pasienten og kroniske sykdommer, som forårsaker åreknuter.

Etter prosedyren for fjerning av blodårer, er pasienten under observasjon på sykehuset, hvor han får antibiotika, smertestillende legemidler blir gitt, phlebotoniske legemidler administreres.

Etter operasjonen er det nødvendig å følge visse anbefalinger:

 1. Noen ganger etter prosedyren kan du bøye bena og slå på sengen. Benene bør plasseres høyere for å forbedre blodstrømmen.
 2. På en dag kan du komme deg ut av sengen og gå, mens på bena skal være kompresjon lin.
 3. Å gjøre postoperativ massasje og treningsterapi, slik at blodpropper ikke dannes.
 4. Du kan ikke vaske under varmt vann og besøke badekaret.
 5. Måned etter intervensjonen utføres kompresjon døgnet rundt, og da bare på dagtid.

Suturene fjernes på den niende dagen etter intervensjonen, så i løpet av denne perioden er det umulig å trene med tung trening.

Pasienten er utladet på syvende dag og observeres poliklinisk. Seks måneder senere utføres ultralyd av fartøyene, tilstedeværelse eller fravær av tilbakefall overvåkes.

Konsekvenser og komplikasjoner

Komplikasjoner kan oppstå etter en venektomi. Som regel er de de første dagene etter intervensjonen. Mulige konsekvenser etter operasjonen:

 • alvorlig blødning
 • en reduksjon i følsomhet med skade på subkutane nerver;
 • suppuration, hvis det var et hematom
 • nummenhet - forekommer i regionen av underbenet og ankelen;
 • blåmerker hvis laserfjerning ble brukt;
 • smerte i eksponeringssteder.

Svært sjelden er det en dyp venetrombose. Generelt er operasjonen trygg og smertefri.

Spørsmålspris

Kostnaden for operasjonen avhenger av operasjonens kompleksitet og metoden som brukes. Prisen varierer fra 4 tusen rubler til 40 tusen og mer, hvis laser fjer fjerning brukes.

Klassisk venektomi er inkludert i listen over gratis, obligatorisk sykeforsikringsvirksomhet. Hvis det er en MHI-politikk, er det mulig å få en fri operasjon for fjerning av åreknuter.

Den moderne medisinen går fremover, nye, mer sikre og mindre traumatiske operasjoner med gode kosmetiske effekter tilbys for behandling av sykdommer. Det er nødvendig å få kvalitetsrehabilitering og rehabilitering. Utfør alle postoperative anbefalinger for å unngå tilbakefall.

Phlebektomi: hvem er vist, typer og oppførsel, rehabilitering

Varicose sykdom i nedre ekstremiteter er en svært vanlig patologi. Ifølge statistikken lider mer enn halvparten av verdens befolkning av en eller annen grad av åreknuter. Sykdommen er ikke bare estetisk ubehag, men også slike negative manifestasjoner som smerte, hevelse, alvorlige trofiske endringer. I slike tilfeller er phlebectomy (venektomi) den eneste måten å kvitte seg med sykdommen en gang for alle.

Operasjoner for å fjerne vener begynte å bli gjennomført i slutten av 1800-tallet, men disse inngrepene var svært traumatiske, ledsaget av komplikasjoner og ga et utilfredsstillende kosmetisk resultat. I dag i kirurgens arsenal er det en moderne mikrokirurgisk teknikk, og metoder for phlebectomy blir mer og mer sparsomme uten å miste effektiviteten.

Phlebectomy utføres ved hjelp av små snitt, som etterlater knapt merkbare arr. Operasjonen er lavtraumatisk, sikker og kan utføres selv på poliklinisk basis, avhengig av teknikken valgt av kirurgen i samsvar med sykdomsforløpet.

Intervensjon på årer krever mye erfaring, tålmodighet og hardt arbeid av kirurgen, så denne typen operasjon utføres bare i spesialiserte sykehus, der det er hensiktsmessig utstyr og sysselsetter høyt phlebologists leger.

Velge måte å fjerne venene avhenger av stadium av sykdommen, den generelle tilstanden til pasienten, og i tilfeller av høyteknologiske intervensjoner - og til og med pasientens evne til å betale, siden ikke alle metoder for phlebectomy er tilgjengelig som gratis behandling.

Indikasjoner og typer operasjoner på beinene på bena

Kirurgisk behandling av sykdommer i venesystemet er av radikal karakter og brukes i tilfeller der andre metoder ikke lenger gir resultater. Hovedindikasjonen for fjerning av vener i underdelene er åreknuter, som kan ledsages av:

 • Utvidelse av lumen av karene mer enn 1 cm;
 • Dannelsen av trofasår mot bakgrunnen av åreknuter;
 • Ødem og smerte i lemmer, selv uten den tilsynelatende utvidelsen av subkutane årer.

Vanligvis er operasjonen utført på skjema, men med risiko for blødning eller tidligere forstyrrelser i åreknuter, er det angitt akutt kirurgisk behandling.

Det er forhold hvor tradisjonell flebektomi kan være kontraindisert. Så kan det ikke bli utført for gravide og diende mødre under føttene på hudlesjoner infeksjons-inflammatorisk prosess i utstrakt trombose i dype vener og overfladiske, så vel som manglende evne til å gi tilstrekkelig postoperativ kompresjon og motormodus. Alvorlig sammenhengende patologi fra indre organer kan bli en kontraindikasjon på grunn av behovet for generell anestesi.

Målet for operasjonen i åreknuter ben sykdom er ansett å være ikke bare eliminering av modifiserte vaskulær sykdom og oppnå gode kosmetiske resultater, men også en hindring for blodstrømmen i venene, samt opprettelse av forhold som ikke kan være tilbakeløpstemperaturen, det vil si, den omvendte bevegelsen av venøst ​​blod. Ved subkutan vener strømmer bare en tiendedel av hele lem veneblod, slik at fjerning av disse fartøyene er sikker og ikke fører til sirkulasjonsforstyrrelser.

Forbereder for en operasjon

Forberedelse for den kommende phlebektomi begynner før inntaket ble innlagt. Pasienten må gjennomgå en rekke undersøkelser og besøke ulike spesialister. Tradisjonelt, før intervensjonen, er det nødvendig å passere blod- og urintester, lage tester for blodkoagulasjon, fluorografi, kardiogram. I tillegg vil det bli nødvendig med en test for HIV-infeksjon, syfilis, hepatitt, blodgruppering og Rh-faktor.

De oppførte prosedyrene kan utføres på ditt lokale helsesenter 7-10 dager før den fastsatte datoen for sykehusinnleggelse. Når testene er fullført, blir pasienten sendt til en terapeut, som vil avgjøre om sikkerhet og kirurgisk behandlingstilbud, fordi noen sykdommer i indre organer kan bli et alvorlig hinder for intervensjon. Hvis alle organer er i orden, er risikoen ekskludert, så gir terapeuten sitt samtykke til en kirurgisk operasjon.

Ved ankomst på sykehuset blir pasienten undersøkt av en kirurg, og snakker med en anestesiolog som velger metode for anestesi. Dupleks skanning av vener er obligatorisk for å klargjøre volum og stadium av sykdommen.

På kvelden for operasjonen må du ta en dusj, barber håret fra lemmen og lysken. Det siste måltidet og væskeinntaket er tillatt senest 18.00 før intervensjonen. Før generell anestesi, kan det være nødvendig med rensende emalje, spesielt for eldre pasienter med tarmdysfunksjon.

Når alle forberedende stadier er fullført, markerer kirurgen sonene til de berørte fartøyene, og pasienten blir transportert til operasjonen, hvor han blir møtt av en bedøvelsesveder. Mulig generell anestesi eller spinalbedøvelse. Det sistnevnte alternativet tolereres bedre, og pasienten kan forbli bevisst gjennom hele operasjonen (valgfritt).

I preoperative perioden bør velge en god elastisk bandasje eller en spesiell trøye, som pasienten blir nødt til å bruke dem opp til en måned etter phlebectomy, og kvaliteten på komprimeringen avhenger i stor grad på resultatet av behandlingen.

Phlebectomy teknikk

Phlebectomy er rettet mot å fjerne overfladiske årer og inkluderer flere faser, som hver kan være en selvstendig operasjon. I tillegg erstattes individuelle kirurgiske prosedyrer med minimalt invasive prosedyrer, inkludert laserkoagulasjon, sklerosantadministrasjon og radiofrekvenseksponering.

Kombinert flebektomi krever sykehusinnleggelse av pasienten og utføres under generell anestesi eller epidural anestesi. Intervensjonen varer i ca to timer, og på slutten er alle kosmetiske suturer overlappet på alle steder av snittene. En forutsetning for vaskulær kirurgi er elastisk bandaging, som utføres av en assisterende lege i operasjonen. Dette gjør det mulig å unngå blåmerker og blødninger i den postoperative perioden.

Hvis noen av stadiene i den kombinerte operasjonen er erstattet av en minimal invasiv prosedyre, utføres ingen sykehusinnredning, og det er heller ikke nødvendig med generell anestesi. Prosedyren utføres på ambulant basis under lokalbedøvelse. Tilfeller av avanserte åreknuter krever vanligvis en klassisk flebektomi i samsvar med alle stadier av operasjonen. Intervensjon er en av de høyteknologiske, og resultatet er i stor grad bestemt av ferdigheten og opplevelsen av phlebologist.

Kombinert flebektomi består av flere stadier:

 1. Crossectomy.
 2. Stripping.
 3. Bandasje av perforeringsbeholdere.
 4. Miniflebektomiya.

crossectomy, som regel gjøres først, men det kan bli det endelige behandlingsalternativet når det er fare for at blodpropper spres seg til dype venesystemet. Operasjonen består i å kle seg og krysse den subkutane venen når den kommer sammen i dypårene. Denne manipulasjonen oppnås ved å stoppe blodstrømmen gjennom varicose dilated fartøy og ved revers uttømming av blod (refluks). Snittet i en crossectomy utføres i lyske eller popliteal fossa, som avhenger av lokalisering av lesjonen og det endelige målet med prosedyren.

et eksempel på kombinert flebektomi, som vanligvis inkluderer kryssektomi

En kryss-virkning kan erstattes av laser- eller radiofrekvenseksponering, fordelene av disse anses å være mindre traumatisme og muligheten for å utføre på poliklinisk basis. Disse prosedyrene er ikke ledsaget av kutt og involverer ikke generell anestesi.

Den andre fasen av kombinert flebektomi er stripping. Etter å ha krysset underhudene, blir det nødvendig å fjerne dem. Preoperativ ultralyd gjør det mulig å sette inn nøyaktig venen av det berørte området, og de fleste pasienter er bare hoften, slik at vi kan begrense fjerningen av bare en del av vena saphena magna (kort stripping), uten å berøre radikal og effektiv behandling.

Stripping utføres ved hjelp av ulike verktøy og teknikker som bestemmer hvilken type manipulasjon:

 • Ved hjelp av en sonde av Bebkokk;
 • Invasiv stripping;
 • Kriostripping;
 • PIN-stripping.

flebektomi ved stripping

Fjerning av en ven med en Beboccus-probe - Den mest effektive og samtidig den mest traumatiske metoden. Bebkokka sonde er forsynt med forlengelse og skjæreelementet ved enden av hvilken, når venen ved å fremføre enheten skjærer den fra det omgivende vev, perforering årer og lymfekar.

Etter kryssektomi er det et snitt i lysken, og den andre kirurgen produserer i ankelen eller øvre delen av skinnen. I hvilken som helst av åpningene sonden kan innføres Bebkokka som når den motsatte ende av fartøyet og er festet til den, trekker kirurgen da selve sonden ved å ekstrahere en blodåre utad.

Invasiv stripping er laget på en lignende måte, men forskjellen består i å bruke en sonde uten et skjæreelement. Enden av instrumentet er festet til fartøyet, når legen trekker sonden mot ham, venen vender innvendig ut og trekkes tilbake i såret. Metoden er mindre traumatisk, siden de omkringliggende strukturene ikke er skadet, og venen er bare skilt fra dem.

PIN-strekk - En enda mer forsiktig modifikasjon av veinektomi, når kirurgen bare trenger en kutt som allerede er tilgjengelig etter en crossectomy. En punktering er laget fra den andre enden av venen, gjennom hvilken sonden trekkes tilbake og festes til karvegveggen med en tråd. Da vender venen og fjernes.

Kriostripping - En moderne måte å fjerne benene på, men det brukes relativt sjelden på grunn av behovet for dyrt utstyr. Sin essens består i innføringen av sonden når enden av hvilken distale segment av venen er frosset, hvorved skipet som det er festet til enheten, og deretter vrenges Wien vanlig måte. Fordelene med dette manipulasjon er at den ikke krever noen ekstra innsnitt eller punktering i ankelen, og fremme en kald maskin av smale vene perforators, noe som gjør risikoen for blåmerker og blødninger er betydelig redusert.

Som crossectomy, kan dette trinnet bli erstattet av en kombinert phlebectomy minimalt invasive alternativer (laser, radiofrekvens Obliteration), som vi beskriver senere.

Etter kryssektomi og ekstraksjon av hovedbuksene i de subkutane årene, bør perforerte beholdere forbindes, hvoretter blodstrømmen kan fortsette. Det er fulle av tilbakefall, blåmerker og blødninger. Med en liten mengde skade blir disse årene bandert uten disseksjon av muskulær fascia, som er minst traumatisk. Hvis du vil binde et betydelig antall fartøy, må kirurgen ty til disseksjon av fascia, noe som gir et varig resultat, men en dårlig kosmetisk effekt.

For å redusere operasjonelle traumer, brukes endoskopisk teknikk av venektomi, hvorved venene er bandasjert med små snitt. Endoskopisk dressing er veldig estetisk, men det krever dyrt utstyr og høyt kvalifisert phlebologist, så prosedyren er ikke billig og er ikke alltid tilgjengelig på konvensjonelle sykehus.

Den endelige fasen av kombinert flebektomi er miniflebektomiya. Denne operasjonen kan brukes og i sin egen form, hvis pasienten vil bli kvitt enkelt åreknuter som bringer subjektive kosmetiske ubehag.

Foreløpig markering av operasjonsområdet, gjør kirurgen en liten punktering, kun 1-2 mm, hvorved han trekker ut venen og vinder den på klemmen. Intervensjon er lavtraumatisk, krever ikke suturering og tillater å fjerne synlige, små modifiserte områder av fartøy.

Rubtsov forlater ikke operasjonen, og pasienten er uten tvil veldig fornøyd med resultatet. Forresten, med miniblebectomy, vurderinger er spesielt positive hos kvinner som ønsker å fjerne selv små fartøy som skader utseendet på beina. Muligheten for å utføre manipulering under lokalbedøvelse gjør den tilgjengelig for de pasientene som er redd for generell anestesi eller har visse kontraindikasjoner. I tillegg til å fjerne bena fartøyene kan miniflebektomiya brukes i lokalisering av patologi i ansikt, hender, føtter, men denne behandlingen vil kreve enda mer møysommelig og erfaring med kirurgen.

Minimalt invasive og moderne metoder for fjerning av åreknuter involverer bruk av laser, høyfrekvente radiobølger, sklerosanter. Disse metodene brukes på poliklinisk basis, hovedsakelig i tidlige stadier av åreknuter og har nesten ingen kontraindikasjoner. Som nevnt ovenfor kan de erstatte individuelle stadier av klassisk phlebectomy, samtidig som de gir et godt kosmetisk resultat med like stor grad av effektivitet. Minimalt invasive prosedyrer utføres under ultralydskontroll.

Endovasal laserflebektomi består i å introdusere inn i lumen av lysstyringsbeholderen, gjennom hvilken en stråle av laserstråling blir matet inn i venen. Oppvarming forårsaker lodding av fartøyets vegger og sklerose. Punktering i projeksjonen av det berørte fartøy krever ikke sting, men denne metoden er neppe mulig å fjerne de gigantiske konglomerater av åreknuter, så hvis du ønsker å gjennomføre behandling, "litt blod", bør tenke på dette alternativet phlebectomy når sykdommen ikke er blitt utbredt.

Apparater av en ny generasjon for miniblebektomi viser muligheten for å fjerne vener og helt uten punkteringer. Legen skal holde en manipulator over den vaskulære stammen, som forsvinner rett foran øynene dine. Selvfølgelig er dette behandlingsalternativet aktuelt på små synlige kar, men kan utfylle den klassiske operasjonen for å oppnå et vakkert utseende av ekstremiteter.

Radiofrekvens ablation Åreknuter ligner på laser koagulasjon, men grunnlaget er bruk av radiobølger. En spesiell leder beveger seg gjennom venen, forårsaker oppvarming og liming av veggene, det vil si prinsippet er det samme som ved laserbehandling.

Hva å gjøre og hva du skal unngå etter phlebectomy

Den postoperative perioden går vanligvis gunstig ut. Etter kombinert flebektomi forblir pasienten på sykehuset en eller to uker etter hvor sømene fjernes. Kosmetiske suturer kan fjernes ved slutten av den første uka etter behandling. Blant de mulige komplikasjonene - blødning og blåmerker, suppuration av postoperative sår. I tilfelle skade på lymfekarene, hevelse og lymphostasis.

Etter phlebectomy innebærer rehabilitering å utføre enkle fotbevegelser som kan gjøres selv mens de ligger i sengen. En liten massasje av lemmen er mulig. For å forhindre komplikasjoner, foreskrives venotonika, ifølge indikasjoner - antikoagulantia, med smerteopplevelser - smertestillende midler. Fra dusjen, badet og, spesielt, vil badstuen og bassenget til en stund for å nekte. Selv etter at leddene er fjernet, bør pasienten unngå å ta varme bad.

I en måned etter at venene er fjernet, er det nødvendig å bære kompresjonsstrikk eller elastiske bandasjer døgnet rundt. Det er ikke lov til å ta dem av selv for en stund, så i løpet av denne perioden vil pasienten ikke være i stand til å vaske fullt ut. På slutten av måneden er kompresjon bare reservert for dagtid, og om natten kan du ta av strømper (bandasjer) og ta en dusj.

Etter phlebectomy, er anbefalinger redusert til å ha på undertrykksundertøy og tilstrekkelig fysisk aktivitet. Dette er de to hovedbetingelsene for vellykket behandling. Du kan stå opp og gå og til og med trenger neste dag etter operasjonen. Tidlig aktivering er et effektivt tiltak for forebygging av trombose og andre postoperative komplikasjoner.

Etter at hovedmålet er oppnådd - blir åreknuter fjernet, ikke glem livsstilen, unntatt løfting av store vekter, langvarig sitte eller stående. Hvis pasienten skal stå lenge eller sitte lenge, kan du endre belastningen på begge ben, periodisk stå opp og gå, hvis du ikke kan bytte jobb.

Generelt er gjenoppretting fra phlebectomy ganske enkelt, og pasienter er nesten alltid veldig fornøyd med resultatet, som det fremgår av massen av positiv tilbakemelding og takket være leger. Ben etter behandling opphører å øke og hovne, og kosmetisk effekt er så god at damene igjen kommer tilbake til kjoler og høye hæler.

Imidlertid kan behandlingserfaring i noen tilfeller bli ødelagt av bivirkninger fra anestesi (for eksempel alvorlig hodepine). I tillegg er en del av den negative tilbakemeldingen på grunn av mangel på kvalifikasjoner og erfaring fra kirurgen, så når du velger en klinikk, bør du være veldig forsiktig.

Kirurgi for å fjerne vener er en av de høyteknologiske, som ofte krever svært kostbart utstyr og en høy kvalitet kirurg, slik at kostnadene for dem kan skade pasientens lommebok alvorlig. Mens holdt kvoter på tradisjonell phlebectomy, en annen mulig behandling for MMI-systemet, gratis, men i dette tilfellet pasienten kan stå overfor køen for behandling, og muligheten for fritt valg av lege vil han ikke. Høyteknologiske operasjoner er kun betalt.

Betalt behandling er mulig både i offentlige institusjoner og private klinikker. I gjennomsnitt koster phlebectomy 25-30 tusen, men sannsynligvis dyrere, avhengig av nivået på klinikken og phlebologistens regalia. Laser koagulasjon, utført bare på betalt basis, er enda dyrere - ca 30-35 tusen. Med miniblebectomy er prisene rimeligere: behandlingen vil koste om lag 10-12000 rubler.

Drift av en venektomi hva er det? Les her

Åreknuter er ganske vanlig i vårt land. Dens behandling utføres på en rekke måter. Effektivt i dette tilfellet er en venektomi. Denne metoden for behandling er kirurgisk og krever en profesjonell tilnærming som gjør det mulig å kvitte seg med sykdommen så effektivt som mulig.

Hva er venektomi?


Venektomi er den vanligste metoden for kirurgisk inngrep for å behandle vener i vårt land. Med hjelpen blir utløpet av blod fra dype vener til overflaten eliminert. Ved bruk av denne behandlingsmetoden blir også hovne steder i karene fjernet.

Kirurgisk inngrep utføres ved hjelp av mikrokirurgiske metoder. Venektomi krever bruk av et minimum antall snitt. I løpet av utførelsen er det spesielt brukt tynt suturmateriale. Takket være denne metoden for behandling er traumer betydelig redusert, og muligheten for komplikasjoner er eliminert. Kirurgisk inngrep er preget av tilstedeværelsen av kosmetisk effekt.

For operasjonen brukes lokalbedøvelse. Rehabiliteringsperioden varer flere dager. Den ubestridelige fordel ved denne kirurgiske inngrep er fraværet av muligheten for tilbakefall.

vitnesbyrd

Operasjonen skal kun utføres til pasienter dersom det er hensiktsmessige indikasjoner. I de fleste tilfeller brukes det hvis trofisk vev er forstyrret. Kirurgisk inngrep brukes ofte til magesår og dårlig helbredende infiserte sår. Hvis åreknuter hos pasienter utvikles, er de foreskrevet denne metoden for behandling.

Indikasjoner for kirurgisk inngrep er ofte tromboflebitt. Hvis en person uttrykker varicose, må han bruke denne terapeutiske metoden. I de fleste tilfeller brukes det når det er ømhet i beina, så vel som overdreven hevelse. Ved nattkramper og følelsesløp i ekstremiteter, anbefales det også å bruke veinektomi.

Kun legen kan bestemme indikasjonene på kirurgisk inngrep etter undersøkelsen og tilhørende diagnose.

Kontra


Til tross for den høye effektiviteten til venektomi, er den preget av tilstedeværelse av passende kontraindikasjoner:

 • hvis pasienten har alvorlige forstyrrelser i åndedrettssystemet, er bruken av denne metoden strengt forbudt;
 • Hvis urinsystemet er forstyrret i arbeidet, anbefales det ikke å bruke terapeutisk metode;
 • Prosedyren er kontraindisert for kvinner i andre og tredje trimester av graviditet;
 • Det er ikke nødvendig å bruke kirurgisk inngrep i nærvær av infeksjonssykdommer i forverringsstadiet;
 • Kontraindikasjon til bruk av venektomi er et brudd på arbeidet i det kardiovaskulære systemet;
 • i nærvær av hudinflammatoriske sykdommer er denne prosedyren ikke anvendt;
 • Hvis pasienten er diagnostisert med alvorlige patologiske prosesser i leveren, utføres operasjonen ikke.

Når eldre pasienter er i fare, anbefales det ikke å bruke venektomi.

Kirurgisk inngrep er preget av tilstedeværelse av visse kontraindikasjoner, som nødvendigvis må tas i betraktning før utnevnelsen.

Mulige komplikasjoner


Feil oppførsel av venektomi eller bruk i nærvær av kontraindikasjoner kan føre til utseende av ulike komplikasjoner.

De vanligste hos pasienter er:

 • blåmerker;
 • blåmerker;
 • liten blødning;
 • smertefulle opplevelser.

Alle de ovennevnte forholdene kan gå på egen hånd og krever ikke bruk av spesialbehandling. For å sikre at de har passert så snart som mulig, er pasientene foreskrevet spesielle medisiner. Effektiv i dette tilfellet er et stoff basert på heparin-gel Lyoton.

I noen tilfeller er bruk av smertestillende medisiner for intern bruk gjort - ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Effektiv er salver. Hvis det dannes små blåmerker på blærplassen, bør du ikke være redd for det. Etter noen uker vil de oppløse seg selv.

En alvorlig komplikasjon av operasjonen er trombose og tromboembolisme. Dette skyldes brudd på blodstrømmen gjennom arteriene. Denne tilstanden kan også forekomme hos pasienter hvis det er infiserte sår og trofasår. Hvis pasienten ikke beveger seg mye i den postoperative perioden, fører dette ofte til utseendet på disse komplikasjonene.

I enkelte pasienter ble det observert nummenhet etter en operasjon i ankel- og underbenet. Med dannelsen av hematomer i den postoperative perioden, kan det være suppuration.

Venektomi kan ha ganske mange komplikasjoner. Det er derfor kirurgisk inngrep skal utføres av en høyt kvalifisert spesialist.

Årsaker til smerte

Etter operasjonen kan pasienter oppleve smerte på suturstedet. Den vanligste årsaken til utseendet er feil operasjon eller tilstedeværelse av dype sår. I dette tilfellet anbefales pasienter å ta smertestillende midler som kan ha lokal eller generell effekt.

Forberedelse (diagnostiske metoder)


For å sikre maksimal effektivitet av kirurgisk inngrep, er det nødvendig å forberede seg på den. I dette tilfellet må pasienten gjennomgå en tilsvarende medisinsk undersøkelse. Det er obligatorisk for ham å utnevne en generell blodprøve. Pasienten må også ta tester for HIV-infeksjon, hepatitt og syfilis.

I forberedelsesperioden anbefales pasienter å gjennomgå et elektrokardiogram som bestemmer tilstanden til kardiovaskulærsystemet og eliminerer mulige kontraindikasjoner. Før venektomi er det nødvendig å bestemme Rh-faktoren, så vel som blodgruppen hos pasienten.

Denne prosedyren krever foreløpig analyse av blodsukkernivå, samt biokjemisk analyse. Pasienter skal i de fleste tilfeller utpeke en røntgenrøntgen før operasjonen. også avholdt metode for dopplerografi og angiografi av beinene i beina.

Før operasjonen skal pasienten informere legen om preparatene, som de aksepteres for øyeblikket. I nærvær av allergiske reaksjoner på visse legemidler, er det også nødvendig å informere legen.

Hvis generell anestesi brukes til intervensjon, må pasienten slettes. Til dette formål anbefales det å bruke spesielle enemas. Umiddelbart før operasjonen anbefales det å ta en dusj og fjerne håret på beinet. Huden på underekstremitetene skal være ren. Sår og betennelse bør ikke være tilstede.

Riktig gjennomføring av forberedelsesperioden er nøkkelen til en vellykket operasjon.

Fremdrift av operasjonen


I nærvær av åreknuter, kan operasjonsforløpet være ganske variert og avhenger direkte av den valgte behandlingsmetoden. Når man velger en bestemt behandlingsmetode, tas det hensyn til pasientens vein, diameteren på karene, lokaliseringsstedet etc. I de fleste tilfeller utføres en krosektomi i utgangspunktet. Denne metoden eliminerer muligheten for at en vene kommer inn i dypvenen. Til dette formål er de berørte områdene helt skåret ut.

Stripping brukes til å fjerne den venøse stammen helt. Når du bruker denne prosedyren, blir små områder skåret ut. For å utføre de ovennevnte manipulasjonene, benyttes en spesiell sonde. Til dette formål er legen i lysken et snitt av liten størrelse. Gjennom den fjernes kanalene og stammen til den berørte venen. For å sikre smertefri bruk, brukes lokalbedøvelse.

Ved slutten av operasjonen gjennomgår pasienten en kosmetisk suturoverlegg, som ikke kan fjernes i fremtiden. På grunn av rettidig kirurgisk inngrep vil muligheten for sykdomsavbrudd bli minimert.

Kombinert venektomi

Åreknuter er en ganske alvorlig sykdom og kan observeres i ulike deler av nedre ekstremiteter. For å eliminere denne patologiske tilstanden, brukes en kombinert venektomi.

Den består av å anvende ulike metoder:

 • Krossektomii. Når denne metoden brukes, blir åreknuter skåret ut og også bandasert;
 • Det andre snittet er på innsiden av ankelen og på underbenet. Med hjelpen blir en overfladisk vene utsatt, der innsatsen av sonden blir utført før snittet i lysken. Venen er festet til spissen av sonden og fast;
 • Stripping. Under anvendelsen av denne metoden trekkes en sonde gjennom snittet. Ved hjelp av spissens nedre kant, blir vevene som omgir venen kuttet av. Ved hjelp av en sonde er venen strukket;
 • Miniflebektomiyu. Ved hjelp av denne prosedyren utføres fjerning av subkutane noder og dressing av perforerende vener. Med høydig tortuosity av vener utføres deres excision i deler;
 • Suturering. Innsnittene legges over på snittene, som er bandasert over toppen.

Når du bruker operasjonen, er det nødvendig å kombinere flere teknikker som utføres av ulike spesialister. For å supplere det, brukes nye metoder, hvorved venene fjernes.

Postoperativ periode


Rehabilitering og visse metoder for sin adferd bestemmes av legen i samsvar med pasientens individuelle egenskaper og metoden som brukes. For å eliminere tilbakefall må pasienten bestemme hva som kan gjøres, som ikke kan gjøres i rehabiliteringsperioden.

Umiddelbart etter å ha utført en kirurgisk prosedyre, må bena økes så høyt som mulig, som vil føre til økt blodgass. Seng hviler bør observeres av pasienten en dag. På slutten av dagen får pasienten seg ut av sengen. Før han går, må han legge på kompresjons undertøy.

Etter en venektomi, postoperativ massasje, samt fysioterapi. Dette vil eliminere muligheten for blodpropp i nedre ekstremiteter. Pasienter er strengt forbudt å gjennomføre hygieniske prosedyrer ved bruk av varmt vann eller besøke badekaret. I en måned etter operasjonen anbefales det ikke å ta kompresjonsklær 24 timer i døgnet. På slutten av denne tiden anbefales det å bruke det bare om natten.

Etter operasjonen fjernes suturene i 9 dager. I løpet av denne perioden er øvelser som er tungt lastet strengt forbudt. Pasienten er utladet ved utløpet av en uke etter operasjonen. I løpet av denne perioden ble han observert poliklinisk. Etter 6 måneder etter operasjonen er det nødvendig å utføre ultralydsundersøkelse av fartøyene. Dette lar deg overvåke tilbakefall.

Hvis en person er i den eldre aldersgruppen, da blir det utviklet et spesielt kompleks av terapeutisk trening. Pasienten er strengt forbudt fra å løfte vekter. Hvis pasienten har forstoppelse, må de behandles med avføringsmidler. Etter utløpet av flere timer med operativ intervensjon innen to timer, anbefales det å begynne å bevege beina.

Terapeutisk fysisk kultur er nødvendig i de fleste tilfeller. Dette vil gjenopprette motoraktiviteten. For å sikre en fullstendig gjenopprettingstid, er det nødvendig å bruke en fleksibel bandasje innen en måned. Alle reglene for gjenopprettingsperioden må forhandles individuelt med hver pasient, noe som vil sikre maksimal effektivitet.

Tidspunktet for pasientens midlertidige funksjonshemming påvirkes direkte av tilstedeværelsen av komplikasjoner. I fraværet kan en person komme tilbake til arbeid ved utløpet av en måned.

Kostnad for drift

Kostnaden for operasjonen i vårt land er direkte berørt av de spesielle egenskapene til metoden som brukes. Mikrovalektomi i gjennomsnitt koster eller står 15 tusen rubler. Kosmetisk flebektomi utføres for 25 tusen rubler. Kostnaden for delvis flebektomii er 18 tusen rubler.

Om hvordan venektomi utføres hva det er som kun legen vet. Det er derfor når pasientens første tegn er anbefalt pasienten å søke hjelp fra en lege. Operativ intervensjon utføres først etter passende diagnose. Valget av behandlingsmetode avhenger direkte av graden av kompleksitet i sykdomsforløpet. Etter operasjonen må pasienten gjennomgå en passende rehabiliteringsperiode.

Et skremmende og viktig trekk ved en veinektomi

En av de vanligste radikale terapimetoder for åreknuter er implementeringen av flebektomi (venektomi). Slike behandlinger er foreskrevet til pasienter med ineffektivitet av komprimeringsstrikk, bruk av medisiner og skleroterapi. Venektomi er en radikal behandlingsmetode for kronisk venøs insuffisiens og åreknuter. Denne prosedyren er preget av høy sikkerhet og effektivitet.

De vanligste involverer en kombinert veinektomi: utfører flere manipulasjoner samtidig, slik at de kan bevare sunne deler av venen (hvis mulig) og for å minimere risikoen for mulige komplikasjoner og tilbakefall.

Målet med operasjonen er å normalisere blodstrømmen gjennom sunne årer og for å hindre revers blodstrømmen. For å oppnå denne effekten fjerner kirurgen små og store berørte årer.

Indikasjoner for en slik prosedyre er:

 • Utvikling av trofiske vevssykdommer (sår som ikke helbreder infiserte sår).
 • Progresjon av åreknuter.
 • Utviklingen av tromboflebitt.
 • Pasienten klager over alvorlige manifestasjoner av åreknuter: smerte i beina, sterk hevelse selv om morgenen, nattkramper, følelsesløp i ekstremiteter.

Man kan ikke overse noen kontraindikasjoner til prosedyren:

 • Alvorlige brudd på normal funksjon av luftveiene, kardiovaskulær og urinsystemet, alvorlig leverpatologi.
 • 2 og 3 vilkår for å bære et barn.
 • Smittsomme sykdommer i forverringsstadiet.
 • Inflammatoriske sykdommer i huden som ikke reagerer godt på medisinering.

Prosedyren kan nektes pasienter eldre aldersgrupper som faller inn i risikogruppen.

Forberedelse for prosedyren

Spesiell oppmerksomhet er lagt til forberedelse av phleboektomi (venektomi). Ved første fase gjennomgår pasienten den nødvendige undersøkelsen:

 • Han gir en generell blodprøve for å identifisere mulige smittsomme og virale sykdommer, hepatitt, seksuelt overførbare sykdommer.
 • Det kontrollerer blodsukkernivået.
 • Passerer røntgen og fluorografi av lungene.
 • Elektrokardiogram.
 • Ultralyd undersøkelse av karene i den berørte lemmen.

Den viktigste prosedyren for diagnostisering utfører dopplerografi, under hvilke mulige brudd på normal funksjon av venøse ventiler vil bli avslørt.

Hvordan går operasjonen?

Venektomi er faktisk en to-komponent prosedyre. Under operasjonen utføres følgende manipulasjoner:

 • Krosektomi - for å hindre at blodårene kommer inn i en dyp vene. For dette utføres eksisjon av berørte områder.
 • For å fjerne den venøse stammen, er stripping nødvendig. Under prosedyren er det mulig å fjerne små områder som er rammet av sykdommen.

De beskrevne manipulasjonene utføres ved bruk av en liten probe. For å gjøre dette, gjør legen et lite snitt i lysken og fjerner kanalene og stammen til den berørte venen. Operasjonen utføres ved bruk av lokalbedøvelsesmiddel og under nøye tilsyn av en bedøvelsesdoktor.

Etter å ha utført operasjonen, vil en kosmetisk sutur bli påført pasienten, som i fremtiden ikke skal gis.

Tidlig utførelse av kirurgisk inngrep og fjerning av den berørte venen tillater å unngå mulige komplikasjoner og stopper sykdomsprogresjonen.

Kostnad for prosedyren

Kostnaden for en veinektomi i Moskva er dannet som følger:

 • Gjennomføring av prosedyren for mikrovanektomi - fra 14 000 rubler.
 • Implementering av kosmetisk flebektomi - fra 24000 gnid.
 • Kostnaden for delvis phlebectomy - fra 18.000 rubler.

For å oppnå en bedre terapeutisk effekt er det nødvendig å følge anbefalingen fra den behandlende legen, slik at rehabiliteringsprosessen i den postoperative perioden gikk raskt og positivt påvirket tilstanden til venene og arteriene.

Hvordan er gjenopprettingsperioden?

Rehabilitering etter venektomi er et viktig stadium, hvor all innsats fra pasienten skal være rettet mot å forhindre den gjentatte utviklingen av sykdommen. Følgende viktige retningslinjer anbefales:

 • For å bedre blodtilførselen anbefales det å løfte enden av sengen ikke mindre enn 8-10 cm. Bare noen timer etter inngrepet pasienten anbefales å begynne å flytte, bøy og unbend lemmer.
 • I løpet av de første ukene må pasienten nødvendigvis bruke et spesielt komprimeringsstrikk som anbefales av legen.
 • For å forebygge trombose vil pasienten bli anbefalt massasje og mosjonstrening fysioterapi.
 • I løpet av de neste ukene er pasienten strengt tatt ikke til å besøke bad og badstuer.
 • Det er umulig å begrense motoraktiviteten helt. Daglige små turer vil bare være til nytte.
 • Pasienter med eldre aldersgrupper får tildelt et spesielt utviklet kompleks av treningsbehandling i kombinasjon med bruk av medisiner.

Pasienter med åreknuter som gjennomgikk prosedyren til venektomi, bør være spesielt oppmerksom på tilstanden til underekstremiteter. Ved første tegn på tilbakefall av sykdommen, bør du umiddelbart konsultere lege.

Utvalget av de nødvendige komprimerte strikketøyene er gitt spesiell oppmerksomhet. Det anbefales å gi preferanse til kvalitetsprodukter som oppfyller alle nødvendige kvalitetsstandarder.

Etter å ha utført en venektomi, er risikoen for tilbakefall minimal, men den er fortsatt tilstede. Det er nødvendig å observere systematisk hos den behandlende legen. Noen få måneder etter operasjonen vil det bli utført en ytterligere undersøkelse for å bestemme effektiviteten av behandlingen som tilbys.

Mulige komplikasjoner

I den postoperative perioden er det også mulige komplikasjoner i form av blåmerker og blåmerker, smerte og lett blødning.

Slike bivirkninger er forbigående. For å fremskynde prosessen med å fjerne pasientens medikamenter basert på heparin (gel Lioton), smertestillende midler kan være foreskrevet for innvendig mottak (fra gruppen av medikamenter NSAIDs) og eksternt program (f.eks indovazin gel). I tilfelle bruksstedet observeres dannelsen av små sel, er det ikke skummelt. En slik reaksjon vil finne sted på egenhånd flere uker senere.

De mest alvorlige komplikasjonene av venektomi er utviklingen av trombose og tromboembolisme. Lignende reaksjoner kan oppstå på grunn av et brudd på blodstrømmen gjennom arteriene, tilstedeværelsen av infiserte sår og trofasår, mangelen på noen motoraktivitet.

For å lære mer om hva en slik venektomi kan være under en heltids konsultasjon med en lege angio-kirurg eller phlebologist. En kvalifisert fagperson vil gi alle nødvendige anbefalinger om forberedelsesperioden og rehabilitering. Det anbefales å søke på erfarne spesialister som har erfaring med å gjøre denne prosedyren.

Fjerning av åreknuter

Åreknuter er en blodkars patologi. I de tidlige stadiene behandles det med medisiner som øker tonen i blodårene.

I noen tilfeller er kirurgisk inngrep angitt. En alternativ kirurgi er en veinektomi.

Indikasjoner for bruk

Venektomi betraktes som en av de mest effektive metoder for behandling av åreknuter.

Drift, så vel som enhver kirurgisk inngrep, utføres i nærvær av indikasjoner:

 • Alvorlige symptomer på sykdommen. Hvis pasienten klager over vedvarende smerte, anbefales det å ty til en veinektomi. Utfør operasjonen og med konstant hevelse, ikke forsvinner selv etter lang hvile.
 • Progresjon av patologi. Drift av venektomi er foreskrevet dersom utviklingen av sykdommen ikke kan stoppes av medisinering.
 • Emerging komplikasjoner. Varicosity er fulle av utviklingen av tromboflebitt. Vene i venene blir betent og tilstoppet med blodpropper. Det kan være trophic ulcers. Dette er ledsaget av skade på huden.

Før operasjonen, må en rekke laboratorietester sendes inn. Dataene vil bestemme det generelle nivået av pasientens helse og muligheten for å bruke en veinektomi.

Fremgangsmåte for gjennomføring

Venektomi er en av de mest radikale måtene å kvitte seg med blodårene. Teknikken anses som trygg.

Under kirurgi fjerner kirurgen de berørte årene. Kombinert venektomi gjør det mulig å løse problemet mest effektivt og trygt.

Fremdriften i operasjonen innebærer flere stadier.

 • crossectomy. Kirurgen gjør et lite snitt, slik at du kan se det berørte fartøyet. Siden av venen er utskåret og bandasert.
 • stripping. Gjennom et kutt i inngangsregionen er en sår i en venektomi satt inn. Med hjelpen blir hele den berørte venen fjernet.
 • suturering. Brukt bioresorberbart materiale. Etter sluttfasen er bruk av kompresjonsbandasjer nødvendig.

Operasjonen utføres under lokalbedøvelse. Den totale varigheten av manipulasjonen varierer fra 1 til 2 timer.

Gjenoppretting etter operasjon

Forløpet av den postoperative perioden og graden av gjenoppretting avhenger av anbefalingene fra legen.

På hvordan den postoperative perioden vil fortsette, avhenger risikoen for tilbakefall av sykdommen. Det er nødvendig å unngå stagnasjon av blod i nedre lemmer.

Til dette formål blir den nedre delen av sengen hevet. Kompresjonsstrikk bør brukes innen få uker.

Rehabilitering etter venektomi er under oppsyn av spesialister. Noen få timer etter intervensjonen, er det lov å utføre de første bøyninger og forlengelsesbevegelser av lemmer.

Bilder før og etter

Gradvis kan nivået på fysisk aktivitet økes. Gjenoppretting etter venektomi innebærer implementering av et sett med spesielle øvelser.

Fra å besøke bad eller badstuer, samt å ta varme bad etter operasjonen, er det bedre å nekte. Detaljert rådgivning etter venektomi vil bli gitt av behandlende lege.

Det er viktig å overvåke føttens helse. Når de første tegn på komplikasjoner dukker opp, bør du konsultere en spesialist.

Mulige komplikasjoner

En operasjon utført i henhold til alle regler anses som trygt. Risikoen for komplikasjoner eller bivirkninger øker dersom legenes anbefalinger ikke overholdes.

Pasienter oppdager ofte segl etter en veinektomi. Små blåmerker og blåmerker kan danne seg. Dette er normalt. Legen vil foreskrive et aktuelt middel basert på heparin. Salve vil akselerere resorpsjon av formasjoner.

Under operasjonen blir de subkutane nerver ofte påvirket. Som et resultat er det ingen følsomhet på beinet etter en veinektomi. Gjenoppretting går vanligvis av seg selv. Full følsomhet returneres etter 2-3 måneder.

Andre vanlige symptomer på den postoperative perioden inkluderer bein smerte og hevelse. Disse tegnene vil også passere uavhengig. Ved sterke sykelige følelser er bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske midler mulig.

Kvinner kan oppleve menstruell forsinkelse etter venektomi. Det er ingen direkte forbindelse med intervensjonen, men stress etter operasjon kan provosere en hormonell svikt.

Pasienter er interessert i hvor lenge bena gjenoppretter etter en veinektomi. Tyngde og smerte slutter å forstyrre i 2 måneder, forutsatt at alle anbefalingene fra legen blir observert.

Kontraindikasjoner til kirurgi

Veinektomi har sine begrensninger.

Legen vil velge en annen måte å kvitte seg med åreknuter i en av følgende forhold:

 • Graviditet (fra 13. uke).
 • Eldre alder.
 • Sykdommer i nyrene og leveren.
 • Patologi av hjertemuskelen.
 • Akutte smittsomme sykdommer.
 • Inflammatoriske sykdommer i huden.

I alle disse tilfellene vil behandlingen være konservativ.

Hvor mye koster det?

Prisen i mange klinikker dannes ikke bare fra kostnaden for de fleste venektomi, men også fra prisen på tilleggsprosedyrer. Disse inkluderer undersøkelse av pasienten, diagnostisering og analyse, rådgivning etc.

Det hele spekteret av prosedyrer ser slik ut:

 • Gjennomføring av mikroenektomi - prisen på 14 tusen rubler.
 • Utfører kosmetisk flebektomi - fra 24 tusen rubler.
 • Prisen på delvis phlebectomy - fra 18 tusen rubler.

Etter at venene er fjernet, bør du besøke phlebologisten regelmessig. Han vil fortelle deg hvilke forebyggende tiltak som vil forhindre komplikasjoner og tilbakefall.

Les Mer Om Fartøyene