Behandling av cerebral vaskulær encefalopati

Encefalopati i hjernen er ikke en isolert sykdom, men et helt sett organiske ikke-inflammatoriske hjerneskade. Den vanligste encefalopati er disirkulatorisk, den er også vaskulær.

Det oppstår når det ikke er nok cerebral sirkulasjon, noe som fører til merkbar skade. Det er denne diskusjonsformen som skal betraktes som hoved, men resten vil også bli påvirket.

arter

Sykdommen har samtidig en rekke varianter.

 1. Giftig. Denne form for patologi er forårsaket av komplekse og langvarige psykoneurologiske forstyrrelser som oppstår når en person forgiftes av nevrotoksiske giftstoffer, som mangan, bly eller kvikksølv. Når de kommer inn i kroppen, øker de ventriklene, skaper ømmer og fylde - og alt dette fører til mange negative konsekvenser.
 2. Stråling. Oppstår når kroppen er utsatt for ioniserende stråling. Du kan identifisere dette problemet for psykiske og asteniske lidelser.
 3. Hypoksisk. Dette er en generell betegnelse som kombinerer typer sykdommer som er forbundet med oksygen sult. Årsaken til problemet kan ikke bare være patologi, men også mangel på oksygen i miljøet. Denne subtypen er forbundet med søvn- og minneforstyrrelser, økt spenning og så videre.
 4. Discirculatory. Det oppstår ved utilstrekkelig funksjon av hjernens sirkulasjon. Den sirkulasjonsformen er provosert av traumer, infeksjoner, svulster og patologi av blodkar.
 5. Wernicke / alkoholist. Skje med alkoholskader eller annen skade fra mangel på vitamin B1. Det er en alvorlig form for alkoholisk psykose, som som regel utvikler seg i den tredje fasen av alkoholisme.
 6. Residual. Dette er ikke et veldig sterkt progressivt nevrologisk underskudd, som fremkommer under påvirkning av sykdommer og ulike patologiske faktorer. Den er spesielt preget av vegetovaskulær dystoni, besvimelse, nedsatte kognitive funksjoner og så videre. På grunn av tilstedeværelsen av psykiske lidelser under dette problemet, er sykdommen noen ganger feilaktig diagnostisert som mental. Det er spesielt vanskelig å diagnostisere denne patologien hos barn. Problemet er også at de første tegnene kan komme i ung alder, og sykdommen vil få seg til å føle seg bare år senere.
 7. Posttraumatisk. Det ser ut når hodet er skadet eller skadet. Vanligvis er dette ledsaget av atferds- og nevropsykologiske lidelser. Vanskeligheten er at en rekke symptomer, inkludert en forstyrrelse av tenkning og oppmerksomhet, problemer med minne og atferdskontroll, vises bare etter en viss tid etter en traumatisk påvirkning.
 8. Hypertensive. Det er denne encefalopati med et kronisk brudd på blodsirkulasjonen i hjernen, som eksisterer sammen med ukontrollert hypertensjon av arterietypen. Det er enda verre når aterosklerose av cerebral fartøy er i tillegg manifestert, men verst av alt, når det også er diabetes mellitus, har pasienten en lipidmetabolismeforstyrrelse eller er en ivrig røyker.
 9. Hypoksisk iskemisk. Oppstår når oksygen plutselig slutter å komme inn i hjerneområdet. Et eksempel på en situasjon som kan provosere dette problemet er hjerteinfarkt eller hjertestans av en eller annen grunn. Også årsaken kan være kvælning, for eksempel med kvelning, drukning og en rekke lignende årsaker. Resultatet er ofte ekstremt negativt og svært destruktivt.

symptomer

Sykdommen kan ha forskjellige symptomer, avhengig av hvilket stadium av sykdommen som utvikles for øyeblikket.

Første etappe kompenseres. I løpet av kurset kan kroppen fortsatt takle problemer, den cerebrale blodsirkulasjonen opprettholdes på et tilstrekkelig nivå, men de første konsekvensene er allerede manifesterte, derfor er det nødvendig å starte behandlingen. Spesielt, forverres hukommelsen, hodepine blir hyppigere, svimmelhet begynner, hodet blir tyngre. Søvn er forstyrret, blir mer forstyrrende.

Det er følelsesmessig ustabilitet, stemningen kan endres.

Det kan også være:

 • redusert synsstyrke og hørsel;
 • støy i ørene;
 • irritabilitet;
 • vegetative lidelser;
 • generell tretthet;
 • sløvhet i løpet av dagen, problemer med å sove om natten.

Den andre fasen er subkompensert. Det forverrer tilstanden til hjernevevet enda mer, enkefalopati utvikler seg, symptomene blir mer uttalt, de kommer nesten aldri tilbake. Hodet sår, svimmelhet begynner. Sistnevnte faktor kan påvirke stabiliteten negativt under gangavstand.

I tillegg er det en sterk støy i hodet mitt. Pasienten blir mindre fysisk aktiv. Stemningen blir deprimert, oppmerksomheten reduseres. Men verste av alt, som ofte begynner en sammenbrudd av svelging refleks, refleksjoner av hoste og nysing, og taleforstyrrelser.

Hodet og armene kan riste, synet og høringen blir også brutt, personen er ofte uorganisert, noe som gjør det mye vanskeligere for ham å takle ulike husholdningsoppgaver.

Den tredje fasen er dekompensert. Den vanskeligste og problematiske scenen. Det utvikler encefalopati i en slik grad at hjernen ikke lenger kan tilveiebringe en tilstrekkelig mengde av oksygen, og derfor dens vev begynner å bryte ned, særlig i problematiske situasjoner kan til og med begynne å bli svekket av hjernebarken. Pasienten kan begynne å lide av alvorlige epileptiske anfall.

Konsekvensene kan være alvorlige - ned til dyp demens. Nevrologiske syndromer, spesielt parkinsonsyre og pseudobulbar, avsløres.

årsaker

Encefalopati i hjernen kan ha forskjellige årsaker, avhengig av om det er medfødt eller ervervet. I det første tilfellet oppstår det problemer før barnets fødsel eller i løpet av den første uken etter fødselen. Årsakene til medfødt sykdom er vanligvis:

 • komplikasjoner og sykdommer under fødsel;
 • fødsler som skjedde før tid;
 • problematisk utvikling av fødselskanalen;
 • overdreven stor kroppsvekt i fosteret;
 • navlestreng entanglement;
 • neuroinfections og mye mer.

Når sykdommen er ervervet, er hovedårsakene:

 • forgiftning av kroppen;
 • hevelse;
 • ischemi;
 • craniocerebral trauma;
 • hevelse;
 • aterosklerose;
 • endringer i hjernen i karetype;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • leversvikt og andre.

Men det er viktig å forstå at alle prosesser i kroppen er innbyrdes forbundet, fordi et barn under påvirkning av de ovennevnte grunner ikke kan lide av sykdommen i det hele tatt, og i en annen, selv uten deres nærvær, manifesterer sykdommen seg i betydelig grad.

Årsaken kan være overflod av små, skjulte problemer i kroppen, som sammen svekker CNS i betydelig grad.

diagnostikk

Sykdommen kan diagnostiseres med ulike metoder. I begynnelsen skal de viktigste kliniske studiene under undersøkelsen gjennomføres: tester på minnestatus, psykologisk tilstand, koordinering av bevegelser og så videre. Det er en sannsynlighet for endring i pasientens mentale tilstand.

Men diagnosen er kun gjort hvis de mentale problemene blir identifisert i forbindelse med en annen, fysiologisk diagnose, for eksempel kronisk sykdom og så videre.

Som regel er en undersøkelse ikke nok, for å identifisere tilstedeværelsen av sykdommen og dens grunnårsak, brukes flere forskjellige tilnærminger samtidig. La oss anta at den disirkulatoriske (vaskulære) formen er påvist ved en metode, og den traumatiske formen er forskjellig. Her er bare noen av tester som vil bidra til å identifisere årsaken til sykdommen og etablere det eksakte faktumet av dets tilstedeværelse:

 • en generell blodprøve som kan bidra til å identifisere infeksjoner eller blodtap
 • måling av trykk (arteriell), som vil bidra til å identifisere abnormaliteter;
 • Kreatinin, som bidrar til å bestemme hvor godt nyrene fungerer;
 • nivå av narkotika og giftstoffer, inkludert kokain, alkohol og amfetamin;
 • metabolske tester som vil bidra til å oppdage nivået av ammoniakk, melkesyre, elektrolytter, glukose og oksygen i blodet, samt det totale antall leverenzymer;
 • MR og CT, som vil bidra til å identifisere anatomiske abnormiteter, svulster og infeksjoner;
 • et encefalogram som vil bidra til å identifisere hjernesvikt
 • ultralyddopplerografi, som avslører abscesser og patologi av blodsirkulasjon;
 • analysen av autoantistoffer, slik at det kan fastslås årsaken til demens.

Dette er bare en del av de mulige testene, som kan behandles av den behandlende legen. Faktisk er listen mye bredere, og tvert imot er ikke alle analyser nødvendige for å diagnostisere og bestemme hvilken behandling som skal brukes. Deres eksakte liste avsløres avhengig av den spesifikke symptomatologien som ble avslørt hos pasienten.

behandling

Først av alt, for å kunne behandle effektivt, er det nødvendig å finne ut hvilken årsak som provoserte sykdommen - og det er med det at det er nødvendig å forstå først. Det er eliminering av den underliggende sykdommen som kan gi en forbedring og eliminere problemet, eller minimere dens innvirkning på menneskekroppen.

Det er også nødvendig å identifisere de viktigste symptomene - behandling bør eliminere dem individuelt. Kun kvalifiserte spesialister kan foreskrive behandlingen etter at en detaljert undersøkelse er utført og alle relasjoner er identifisert, symptomatologien er blitt vurdert i detalj.

Det er viktig å forstå at behandling som regel ikke tillater å bli kvitt sykdommen helt - det er for problematisk. Imidlertid gir rettidig behandling stabilisering av pasientens generelle tilstand og betydelig forbedring av helsetilstanden.

Flere viktige typer terapi brukes:

 • fysioterapi;
 • bio-resonans;
 • medisin;
 • massasje.

Kunstig ventilasjon av lungene, hemodialyse og andre tiltak for å motvirke akutt manifestasjon av sykdommen kan også brukes. For å redusere symptomer, brukes ofte respiratorisk gymnastikk og refleksbehandling.

Det er medisinsk behandling anses som nøkkelen. En lege kan utnevnes en rekke stoffer, som sykdommen og dens konsekvenser kan minimeres til maksimalt.

De viktigste typene narkotika som brukes til å bekjempe det beskrevne problemet, er:

 • hypotensiv, beregnet på å lindre symptomene på hypertensjon
 • hypokolesterolemisk og hypolipidemisk, som brukes i nederlaget av karene av den aterosklerotiske typen;
 • betyr for kompensasjon av venøs utstrømningsforstyrrelse;
 • angioprotectors;
 • midler for å forbedre mikrosirkulasjonen;
 • betyr å hindre suge spasmer og forbedre cerebral blodstrøm.

Dette er de viktigste typene medisiner som aksepteres for å ta når en sykdom oppstår. Men leger kan ordinere andre medisiner.

Det er viktig å forstå at personlig behandling er uakseptabel, spesielt når encefalopati er disirkulatorisk (vaskulær), kan du ved forkert valg av medisiner kun forverre situasjonen.

Vanligvis er ulike legemidler gitt i kombinasjon, og deres kurs blir gjentatt etter en stund, vanligvis etter 1-3 måneder. Prognosen er avhengig av hvor mye vevet er skadet, hvor mye sykdommen har utviklet seg, og hvor realistisk en bestemt behandling kan være. I en rekke situasjoner er det maksimale som kan oppnås stabilisering av pasientens tilstand, i andre tilfeller kan prognosene være mer optimistiske og behandlingen kan gi et konkret resultat.

Kanskje vil du være like interessert i å lese en artikkel om hvilke medisiner som brukes til å utvide blodkarrene i hjernen.

Vaskulær encefalopati i hjernen - hva er det og hvordan å behandle det

Vaskulær encefalopati er en sykdom hvor hjernevev er skadet på grunn av langvarig oksygenmangel. Patologi er preget av fremveksten av flere foci, utvikler sakte mot en bakgrunn av ulike vaskulære sykdommer og nevrologiske lidelser. Faren for vaskulær encefalopati er at det er vanskelig å gjenkjenne det i utgangspunktet ved primære tegn. Tidsforsinkelsen i slike tilfeller fører til utvikling av irreversible prosesser i hjernekonstruksjoner og begrensning av funksjonene til pasientens vitale funksjoner.

Vaskulær encefalopati refererer til cerebrovaskulær sykdom, derfor i ICD-10 er det tilordnet en av kodene I60-I69, avhengig av årsakene til forekomsten.

Stadier, samt samtidige symptomer og tegn på vaskulær encefalopati

Sykdommen utvikler seg i flere faser, som hver har karakteristiske tegn:

 1. Kompensasjonstrinn. På dette stadiet er hjernevævet skadet ubetydelig, så nærliggende celler er i stand til å kompensere for deres funksjon. Pasienten begynner å virke svakt uttrykt nevrologiske tegn, mens det er umulig å diagnostisere lidelser i hjernekonstruksjoner. De første symptomene på vaskulær encefalopati er:
  • hodepine;
  • utløsning og støy
  • tretthet, muskel svakhet;
  • søvnforstyrrelser;
  • blodtrykk endringer;
  • glemsomhet;
  • en endring i humør - en tendens til depresjon, irritabilitet, tårefullhet.
 2. Fase av subkompensasjon. Den patologiske prosessen strekker seg til nærliggende celler i hjernen, og danner dermed lesjoner. Under den instrumentelle diagnosen blir endringene som skjer i hjernevevene synlige. På dette stadiet blir symptomene moderat uttalt, pasienten kan observere:
  • økt hodepine, anfall ofte i svak tilstand;
  • reduksjon av intellektuelle evner, mentale funksjoner og faglige ferdigheter som en konsekvens;
  • psykiske lidelser - panikkanfall, nedsatt bevissthet;
  • økt muskel svakhet;
  • reduksjon i slike kognitive funksjoner som en svelging refleks, tale, minne;
  • en forstyrrelse av koordinering, utad manifestert i en svimlende gang.
 3. Fase av dekompensering. Massedødeleggelse av nerveceller fører til hjernenatrofi og forekomsten av irreversible prosesser i dets strukturer. Symptomatologien iboende i de tidligere stadiene av sykdommen er supplert med tegn som forverrer tilstanden:
  • Progressiv nedgang i intelligens, minne og utvikling av demens;
  • begrensning i bevegelser på grunn av svakhet og følelsesløp i lemmerne;
  • manglende evne til å jobbe og tjene seg i hverdagen.

Vaskulær encefalopati: behandling av sykdommen

Med en diagnostisert sykdom er behandling viktig for å begynne i begynnelsen. Avhengig av graden og omfanget av skade på hjerneceller, kan en pasient med vaskulær encefalopati bli vist slike typer behandlinger:

 1. Støttende terapi - utnevnt ved den første fasen av sykdommen for å hemme prosessen med celledød. Å bære det:
 • endring i kosthold (begrensning av saltinntak, fettstoffer, karbohydrater, krydret retter, animalsk fett);
 • vektkorreksjon med en tendens til overvekt og fedme;
 • endring av dagens regime (preferanse bør gis for regelmessige turer og aktiv hvile);
 • Avslag fra slike skadelige vaner, som alkohol og røyking.
 1. Medisineringsterapi - utnevnt i midten og sena stadiet av sykdommen for å avlaste de forstyrrende symptomene og suspendere prosessen med skade på hjernevævet. Pasienten er foreskrevet et stoffkursus, som inkluderer følgende grupper av medisiner:
 • betyr normalisering av blodtrykket
 • diuretika;
 • nootropics og neuroprotective agenter;
 • smertestillende
 • antioksidanter;
 • legemidler som normaliserer det vaskulære systemet og fortynner blodet;
 • vitaminer "B";
 • legemidler som reduserer blodkolesterolet;
 • beroligende midler, antidepressiva.
 1. fysioterapi - utnevnes sammen med narkotikabehandling for å stimulere arbeidet med nerveceller og forbedre blodsirkulasjonen i hjernevevet. Prosedyrene som kan foreskrives for vaskulær encefalopati inkluderer:
 • magnetisk terapi;
 • elektroforese;
 • ozon;
 • akupunktur;
 • elektromagnetisk stimulering;
 • plasmaferese.
 1. Kirurgisk behandling - er nødvendig i tilfelle akutt mangel på oksygen i hjernevevet og rask sykdom i sykdommen. For å gjenopprette blodstrømmen, kan pasienten bli vist endovaskulær kirurgi - stenting fartøy. Denne typen operasjon refererer til et minimalt invasivt kirurgisk inngrep, hvor belastningen på pasientens kropp er minimal.

Behandling for vaskulær encefalopati er valgt av en nevrolog i samsvar med arten av skade på hjernevevet og graden av forsømmelse av sykdommen.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

For å opprettholde hjernestrukturer og hemme prosessen med celledød, sammen med medisinbehandling, kan man vurdere mottakelsen av folkemidlene. I utgangspunktet er det urteinfusjoner og buljonger som fremmer hjernens ernæring, samt forbedrer metabolske prosesser mellom vevene sine:

 1. Infusjon av kløver. Urter i mengden 1 ss. sovner i en liter krukke, og deretter helles vodka. Infusjonen settes til side i 2 uker på et mørkt sted. Bruk det bør være tre ganger om dagen i fortynnet form kort før måltider: 1 ss. ved 0,5 ss. vann.
 2. Løk tinktur. Klemmet fra løkjuice blandes med honning i en andel på 1: 2. Blandingen bør tas kort før måltider tre ganger daglig for 1 ss.
 3. Infusjon av valerian, sitronskall og kamilleblomster. Zest, 1 sitron, 3 ss tørket kamille og 2 rødder av valerian blandet sammen og knust. Råte helles et glass kokende vann og la det komme til infusjon i 1 time. I avkjølt form benyttes en anstrengt drikke to ganger om dagen for 1 glass.
 4. Infusjon av hagtorn. I 1 ss. kokende vann om kvelden sette 2 ss. hagtornefrukt og la til å insistere på natten. Du må ta medisinen om morgenen like før frokost.

Inntaket og doseringen av urteinfusjoner bør avtales med legen, med tanke på de mulige bivirkningene.

Konsekvenser av vaskulær encefalopati

Progresjonen av sykdommen og dannelsen av foci av døende celler i hjernevevet medfører irreversible konsekvenser for pasienten.

I subkompensasjonstrinnet opplever pasienten en begrensning av vitale funksjoner. Han kan utføre de fleste daglige saker, men han kan ikke helt forlate hjelpen utenfor.

Det siste stadiet av vaskulær encefalopati har mer alvorlige konsekvenser. Som regel har pasienten allerede blitt anerkjent som ugyldig. På bakgrunn av hovedpatologien har han stor sannsynlighet for å utvikle Alzheimers sykdom og senil demens. En person blir helt avhengig av ekstern hjelp i hverdagen, i faglig aktivitet anses han uegnet.

Vaskulær encefalopati: utvikling, tegn og grader, hvordan å behandle, prognose

Vaskulær encefalopati er en lesjon av hjernevævet mot bakgrunnen av en langvarig, progressiv reduksjon i arteriell blodsirkulasjon. Det manifesterer seg i en kombinasjon av ulike forstyrrelser i den intellektuelle sfære, oppførsel, emosjonell bakgrunn. Over tid er brudd på motorfunksjonen, aktiviteten til indre organer sluttet, selvtillit og selvvedlikehold er hindret.

Vaskulær encefalopati er ekstremt vanlig. Hoveddelen av pasientene med denne sykdommen er eldre som lider av aterosklerose, hypertensjon, forstyrrelser i karbohydrat og fettmetabolismen. Blant alle vaskulære lesjoner i hjernen, blant annet slag og aneurismer, encefalopati tok en sterk lederposisjon, og hun ble diagnostisert med minst 5% av den voksne befolkningen i Russland, selv om de faktiske tallene er mye høyere forekomst.

I de siste årene har hjernes vaskulære patologi vist en tendens til foryngelse. Dette skyldes den økende forekomsten av kardiovaskulær sykdom hos ung og voksen alder, og encefalopati har blitt stadig tydeligere hos personer under 40 år.

Betydningen av problemet med vaskulære encefalopati forårsaket ikke bare betydelige kostnader for behandling av kronisk progressiv sykdom, men også høy grad av uførhet og død som kan komme både fra demens - en ekstrem grad av encefalopati og akutte sykdommer på blodsirkulasjonen i hjernen med kronisk iskemi.

Sosial ekskludering, funksjonshemming, irreversible endringer i atferd og behovet for omsorg og plassere en tung byrde for staten, og familien til pasienten, som i mange år måtte kjempe for livet av en kjær.

Sykdommen, som oppstår gradvis, utvikler seg jevnt, og det er helt umulig å eliminere det helt. Arbeidet med spesialister og pasienter er rettet mot å begrense vaskulære lidelser og redusere negative symptomer ved å anvende konservativ og kirurgisk behandling, om mulig.

Årsaker til vaskulær encefalopati

Hjernen leveres med store arterielle trunker, og danner ved sin base et lukket system av blodkar - Willis-sirkelen. Denne anatomiske strukturen er ekstremt viktig ikke bare i normal hjernefunksjon, men også i patologi, og gir en "strømning" av arterielt blod til der det ikke er nok.

Hjernen har betydelige reserver for å kompensere blodsirkulasjonen i vanskelighetsforhold, men mulighetene er ikke ubegrensede. Kronisk vaskulær patologi, livsstil og miljøforhold kan forstyrre balansen mellom hjernens arterielle system og forårsake dekompensasjon av sirkulasjonen.

mangel på blodtilførsel til hjernen av vaskulære årsaker, utvikling av iskemi

Det morfologiske grunnlaget for vaskulær encefalopati er kronisk iskemi av nervesvevet assosiert med en utilstrekkelig tilstrømning av arterielt blod. Blant årsakene til denne iskemien er det gitt størst betydning:

 • Aterosklerotiske lesjoner av karene i hodet og nakken;
 • Arteriell hypertensjon;
 • Patologier av vertebrale arterier, inkludert - mot bakgrunn av degenerative prosesser i ryggraden;
 • Utvekslingsforstyrrelser - diabetes, fedme, endokrine patologi.

Sjeldnere blant årsakene vaskulære encefalopati vises inflammatoriske forandringer i veggene av arterier og arterioler (vaskulitt), traumer, hjerterytmeforstyrrelser, hyppige eller vedvarende hypotensjon motstandsdyktig.

Mer enn halvparten av alle tilfeller av vaskulær encefalopati er assosiert med aterosklerose, som påvirker cerebrale arterier.

På andreplass - hypertensjon, både som en stor sykdom, og kompliserer narkotikkens patologi, binyrene tumorer, endokrine sykdommer.

Når aterosklerose oppstår delvis eller fullstendig obstruksjon av fartøyets lumen med en fettproteinplakk, som forstyrrer bevegelsen av blod til nervecellene. Tilgang til trombose eller økende plakkestørrelse kan føre til akutt forstyrrelse av blodtilførselen - slag, risikoen øker med encefalopati.

blokkering av plaques av arterier og arterioler som fôrer hjernen, deres dårlige permeabilitet, trombose og spasmer er hovedårsaken til utviklingen av vaskulær encefalopati

Hypertensiv encefalopati utviklet på grunn av langvarig krampe i arterier og arterioler, irreversible strukturelle endringer i veggene av blodkar, noe som medfører en nedgang i blodet som strømmer gjennom dem.

Vertebrale arterier gi leveringstredjedeler av arterielt blod til hjernen, slik at deres kompresjon på bakgrunn av osteokondros, brokk, ustabilitet, medfødt innsnevring uunngåelig føre til en minskning i hjernekraft med utviklingen av encefalopati.

Årsaken til cerebral iskemi kan være lesjoner, ikke bare intrakranielle arterielle grener. Ofte utvikles det med aterosklerose, trombose, anomalier av livmorhalsbeholdere, rytmeforstyrrelser med intrakardial trombose.

I hjertet av patogenesen av progressiv vaskulær encefalopati ligger langvarig hypoksi på grunn av mangel på arterielt blod, noe som resulterer i nevroner, får ikke riktig mengde oksygen og næringsstoffer. På bakgrunn av hypoxi forekomme degenerative og iskemiske forandringer i hjerneceller dør, vakuum dannes lommer eller spredt små fokal cerebral infarkt.

Den mest følsomme for hypoksi er dype seksjoner av hvitt stoff og subkortiske kjerner, ligger ved krysset mellom to kilder til blodtilførsel - grener av de indre karotiske og vertebrale arteriene. Ufullkommenheten til kompenserende mekanismer for blodstrømmen i disse delene av hjernen fører til dissociasjonen av aktiviteten til cortex og subcortex.

Nyere studier viser at det er et brudd på samspillet mellom cortex og subkortikale strukturer ligger til grunn for den voksende distsirkulyatsii og encefalopati med karakteristiske utviklingshemming, motor og emosjonelle aktivitet.

I begynnelsen av sykdommen kan endringer i nevroner være reversible under betingelsene for riktig behandling, men over tid øker iskemien, forårsaker vedvarende nevrologiske symptomer og funksjonshemming.

Sykdommer og symptomer på sykdommen

Avhengig av årsaken er følgende skilt:

 • Hypertensiv encefalopati;
 • aterosklerotisk;
 • venøs;
 • Blandet genesis.

Siden mange pasienter, spesielt eldre, kombinerer høyt blodtrykk, aterosklerose, metabolske forandringer, den hyppigste typen hjerne lidelse blandet variant av encefalopati.

Symptomatologien til sykdommen kan vokse sakte - en klassisk form, eller på kort tid - en raskt fremskredende strøm. I andre tilfeller er perioder med forringelse erstattet av midlertidig forbedring.

stadium av hjerneskade i encefalopati

I henhold til graden av hypoksisk-iskemisk skade utmerker seg flere stadier av sykdommen:

 1. Ved den første, innledende, er forandringsstadiet minimal og subjektiv: noe forverring av minne og oppmerksomhet, tretthet, fravær av nevrologiske symptomer;
 2. Den andre fasen er akkompagnert av velmerkerte intellektuelle mndlige endringer, motoriske og følelsesmessige forstyrrelser;
 3. Den tredje fasen - den mest vanskelige - vaskulær demens (demens), psykiske lidelser manifestert ved dyp, skarp nedgang i forstand, tap av lige ferdigheter, bevegelsesforstyrrelser, dysfunksjon av bekkenorganer.

Gjenkjenne encefalopati vaskulært opphav første grad er ganske vanskelig på grunn av ikke-spesifikke symptomer, som i første omgang kan gå tretthetssymptomer som generell svakhet, tretthet, depresjon. Disse symptomene kan oppstå når infeksjonssykdommer, sykdommer i indre organer, mentale forstyrrelser og normal tretthet, slik at hverken pasienten eller legen kan ikke begynne å mistenke de degenerative endringer i hjernen.

Vanligvis er den diagnostisering av vaskulære encefalopati innstilt etter minst seks måneder fra tidspunktet for forekomsten av svimmelhet klager, svekket hukommelse, tale og andre som stadig bekymret, og deretter nærvær av vaskulære forstyrrelser ikke lenger er i tvil.

Kronisk mangel på arteriell blodsirkulasjon bidrar til døden av hjernenusceller, noe som fører til utseendet av nevrologiske symptomer ettersom omfanget av lesjonen øker. Den første i klinikken er det følelsesmessige og personlige endringer på bakgrunn av tretthet, irritabilitet, søvnløshet eller døsighet. Pasientene blir selvsentrerte, utilstrekkelige tiltak er mulige, så skjer apati.

Encefalopati av vaskulær genese er irreversibel, siden å eliminere de utbredte vaskulære forandringene i form av tetthet mot bakgrunnen av hypertensjon, er avsetningen av aterosklerotiske plakk, sklerose umulig. Periodiske forbedringer er mulige, men de vil uunngåelig følges av en progresjonsperiode.

Et viktig punkt i løpet av vaskulær encefalopati er det faktum at det øker sannsynligheten for alvorlige akutte endringer i form av et slag, som ikke bare forverrer symptomene på hjernefunksjon, men er ledsaget av høy dødelighet.

Fartøy encefalopati av den opprinnelige graden

Sykdommen begynner gradvis og diskret, de første symptomene blir ofte avskrevet for tretthet og alder. Mer enn halvparten av pasientene lider av depressive lidelser, men de er ikke tilbøyelige til å klage på dårlig humør. Ofte er de konsentrert om andre symptomer fra de indre organene, mens de ikke merker depressiv tilstand.

De hyppigste klager til den første fasen av vaskulær encefalopati er:

 • Ryggsmerter, ledsmerter;
 • cranialgia;
 • Ringing og støy i hodet;
 • Smerter i nyrene, i magen og andre indre organer.

Det er karakteristisk at de klart beskrevne og like tydelige symptomene ikke reflekteres i forandringen i organene selv, noe som kanskje ikke stemmer overens med klager som presenteres. Depresjon oppstår selv med minimal stress, og ofte - det reagerer ikke dårlig på konservativ terapi.

Manifestasjonene av følelsesmessig labilitet er tydelig synlig for andre og forårsaker mye problemer. Pasienter blir irritabel og til og med aggressiv, oppfører seg utilstrekkelig, preget av plutselige humørsvingninger og klager av dårlig søvn, fravær, glemsomhet.

I 9 av 10 pasienter blir endringer i den intellektuelle sfæren merkbar allerede i et tidlig stadium av patologi:

 1. Redusert evne til å konsentrere seg;
 2. Glemsomhet, fravær, mangel på organisasjon;
 3. Tretthet med mentalt stress, langsom tanke.

Et karakteristisk tegn på hjerneskader er bevaring av et godt minne for det som skjedde i livet, mens pasienten er vanskelig å reprodusere de umiddelbare hendelsene eller bare lese eller hørte informasjon.

Patologien til motorsfæren er ikke karakteristisk for begynnelsestrinnet, selv om svimmelhet allerede oppstår, oppstår ustabilitet i gangen, usikkerhet ved utførelse av små bevegelser med fingrene. Når du går, kan pasienten oppleve kvalme, sjelden oppkast.

Moderat og alvorlig vaskulær encefalopati

Progresjon av nevrologiske manifestasjoner ledsages av forverring av intellektuelle forstyrrelser og motoriske lidelser, som vitner om en alvorlig skade ikke bare til cortexen, men også til den hvite saken av hjernen. Allerede i den andre fasen av sykdommen er en betydelig minneverdigelse, uoppmerksomhet, vanskeligheter med å utføre relativt enkle intellektuelle oppgaver klart synlig.

Det er karakteristisk at pasientene selv feilaktig vurderer tilstanden deres, tar på seg mer enn de er i stand til å utføre, angir uutholdelige oppgaver og ikke kan takle dem. Forverringen av brudd manifesteres av disorientasjon i tid og sted.

Den mest alvorlige graden av vaskulær encefalopati er demens eller demens. I løpet av denne perioden kan pasienter ikke jobbe, mangel på selvbetjeningsevner, uttalt personlighet og adferdsmessige abnormiteter. Den følelsesmessige bakgrunnen er drastisk redusert, vanligvis med demenspatienter er apatisk, likegyldig for omgivelsene, mister sine tidligere interesser og gjør ingenting.

Den ekstreme graden av demens manifesteres av fokale nevrologiske symptomer i form av parese, samt tremor, dysleksi og urininkontinens. Et konvulsivt syndrom er mulig.

Hvordan behandles og hva du kan forvente i fremtiden fra vaskulær encefalopati?

Behandlingen av vaskulær encefalopati bør startes så snart som mulig, med de tidligste tegn på hjernesvikt, da vil effekten bli mye bedre, og sykdommen vil kunne bremse. Et viktig mål for behandling er også forebygging av slag.

Før du forskriver medisinering, vil legen gi generelle anbefalinger uten å observere som det vil være vanskelig å oppnå ønsket resultat. Først av alt er dette avvisningen av dårlige vaner, normalisering av vekt og ernæring.

Det neste trinnet er etiotropisk og patogenetisk behandling, designet for å bekjempe årsaken til patologien og dens viktigste manifestasjoner. Den inkluderer:

 • Formål antihypertensiva - ACE-inhibitorer (captopril, lisinopril), beta-blokkere (metoprolol, pindolol, propranolol), kalsiumantagonister (nifedipin, diltiazem), diuretika (Diacarbum, veroshpiron, furosemid);
 • Bekjempe høyt kolesterol og lipid-lidelser - gallesyresekvestranter (kolestyramin), statiner (simvastatin, lovastatin), nikotinsyre og dens derivater, fibrater (clofibrate);
 • Vasodilatør, nootropisk og nevrobeskyttende legemidler;
 • Antiaggregant og antikoagulant behandling.

Avhengig av årsaken til vaskulær encefalopati, er det valgt en spesifikk liste og behandlingsplan for pasienten. Antihypertensiva behov for å opprettholde akseptable nivåer av blodtrykket, hindrer de venstre ventrikkel hypertrofi, forbedre tilstanden til karveggen og mikrosirkulasjonen i organer, hjerterytme normaliserer, og kan administreres i forskjellige kombinasjoner.

På bakgrunn av normale blodtrykket tall nådd en god grad av oksygenering av hjernevevet, forbedrer metabolismen, reduserer sannsynligheten for slag, noe som er ytterst viktig for pasienter med lidelser - encefalopati, diabetes, fedme, hjertesvikt. Visse medikamenter (nimodipin, for eksempel) gir gode resultater selv i de avanserte stadier av vaskulær encefalopati, som fører til forbedret hjernefunksjon, en nedgang i kognitive forstyrrelser.

Dyslipidemi er en av de viktigste koblingene i patogenesen av cerebral vaskulær patologi, som bekjempes ved utnevnelse av et hypokolesterol diett og spesielle legemidler som senker kolesterol og normaliserer lipidspektret. Spesielt viktig er dette stadiet av behandling med utbredt vaskulær aterosklerose.

Normalisering av blodstrøm, trykk og fettmetabolisme er ledsaget av en forbedring i metabolske prosesser i hjernen, som videre støttes av bruk av nootropics (piracetam), neuroprotektorer, vasodilatorer (cavinton, vinpocetin, serion). For å forbedre utstrømningen av venøst ​​blod, som ofte følger med atherosklerotiske lesjoner i arteriene, er det ikke kjent med redergin.

Nootropisk og neurobeskyttende terapi er indikert i alle stadier av vaskulær encefalopati; demens. Anvendt Nootropilum, mildronat semaks, encephabol, Cerebrolysin, vitaminer og andre. Formuleringene av disse gruppene forbedre forbrenningen i nerveceller, videre beskytte dem fra hypoksisk-iskemisk skade og også inhibere trombose i mikrovaskulaturen.

Kompleks behandling av vaskulær encefalopati gjør det mulig å forbedre minne og oppmerksomhet, øke stressmotstand, normalisere emosjonell tilstand, evne til å lære og produktiv tenkning. Det bør være lenge, og effektiviteten vil bli merkbar etter minst en måned fra starten av å ta stoffene.

Gitt den høye risiko for trombotiske komplikasjoner, spesielt hos pasienter med hjertesykdom, arytmier, aterosklerose, er det ofte nødvendig ved anvendelsen av antiblodplate-midler og antikoagulasjonsmidler (Aspirin Cardio, trombotisk ACC cardiomagnil, warfarin og klopidogrel kontrollert hemostase).

Symptomatisk terapi er rettet mot individuelle manifestasjoner av vaskulær encefalopati. Så, de fleste pasienter trenger utnevnelse av antidepressiva, beroligende midler, hypnotika (fenazepam, motherwort, valerian, sonnat, milipramin). Råd og arbeid med en terapeut er nyttig. Med svimmelhet utnevnt Betaserk, Cavinton, krever motoriske sykdommer terapeutisk gymnastikk, massasje, fysioterapi.

I noen tilfeller er pasienter med vaskulær encefalopati indikert for kirurgisk behandling, inkludert stenting, vaskulær anastomose, fjerning av aterosklerotiske plaques, og tillater gjenoppretting av arteriell blodstrøm til hjernen.

Prognosen for vaskulær encefalopati er svært alvorlig på grunn av irreversibiliteten av hjernens endringer og konstant stabil progresjon. Hvis pasienten er alvorlig syk, er en funksjonshemningsgruppe etablert, han er ikke i stand til å utføre profesjonelle plikter og til og med selvbetjeningsoppgaver i husholdningen.

Samtidig kan tidlig diagnose og rettidig behandling redusere alvorlige manifestasjoner av sykdommen i mange år og tiår, forhindre akutte sirkulasjonsforstyrrelser, forlenge pasientens liv, gjør den aktiv og kvalitet.

Symptomer og trekk ved venøs encefalopati, måter å behandle

Encefalopati i hjernen - dystrofiske forandringer i dens cellulære strukturer som oppstår når spiseforstyrrelser og mangel på oksygen. Det er ofte diagnostisert hos eldre pasienter. Men i de siste tiårene har det vært en generell tendens til å "forynge" sykdommen.

En av patologiens former er venøs (dyscirculatory) encefalopati - et kronisk syndrom som oppstår som et resultat av et brudd på utstrømningen fra hodet av venøst ​​blod. DEP er ikke en uavhengig sykdom, da den utvikler seg mot bakgrunnen til andre alvorlige sykdommer. Uten rettidig og tilstrekkelig behandling utvikler venøs encefalopati irreversibel, noe som fører til komplikasjoner, og endrer også pasientens livskvalitet.

Årsaker og manifestasjoner av patologi

Når trofismen i hjernevævet blir forstyrret, oppstår celledød med dannelse av sjeldne steder eller mange spredte småfokale lesjoner. Den hvite hjernesubstansen og subkortiske strukturer er de mest sårbare sonene med langvarig forstyrrelse av blodstrømmen.

I de første stadiene av sykdommen tar områdene av friske vev i nærheten av de patologiske områdene sine funksjoner. Men med sykdomsprogresjonen blir forbindelsen mellom cellene forstyrret og provoserer "separasjonsfenomenet", som blir hovedmekanismen for utvikling av venøs encefalopati.

DEP er lett og tungt. I det første tilfellet oppstår symptomer på endringer i blodårene i visse livssituasjoner - sove uten pute, en smal krage på klær, hoste, spille av musikkinstrumenter. I behandlingen av slike patologier trenger.

Den alvorlige formen for venøs encefalopati opptrer når:

 • hjertesvikt;
 • lungesykdommer (bronkitt, tuberkulose, lungemfysem, bronkiektase);
 • alvorlige skader på hode, rygg, mage;
 • godartede og ondartede svulster
 • aterosklerose;
 • økt trykk;
 • diabetes mellitus;
 • hydrocephalus;
 • craniostenosis.

Det er tre stadier av venøs encefalopati:

 1. Kompensasjon. I første fase er en person bekymret for tretthet, svimmelhet, søvnforstyrrelser, tinnitus, natt, morgen hodepine, av og til - kvalme, oppkast.
 2. Subindemnification. Med utviklingen av venøs encefalopati bli med andre symptomer: parestesi, forverring av motorisk koordinasjon, syn og hørsel, hevelse i ansiktet, nummenhet, konsentrasjonsvansker, følelsesmessig ustabilitet, chorea, kramper. Patologiske endringer er reversible i de to første stadiene.
 3. Dekompensasjon. På siste stadium er det tegn på signifikant reduksjon i etterretning, i 10% av tilfellene utvikler demens (senil demens). Det er også alvorlig hodepine, kvalme, brudd på termoregulering, generell svakhet. I fravær av behandling skjer progresjonen av venøs encefalopati fra første trinn til tredje i løpet av ca. 5 år.

Vekkende sykdomsårsaker er også: langvarig stress, alvorlig forgiftning, arbeid i farlige miljøer, ubalansert kosthold, mangel på mosjon, dårlige vaner, genetisk predisposisjon.

Venøs encefalopati er akutt og kronisk. Den akutte sykdomsformen utvikler seg raskt, kronisk - i lang tid som følge av påvirkning av provokerende faktorer.

Diagnose og behandlingsmetoder

Diagnostikk av patologi bør utføres på en komplisert måte. Spesielt er slike prosedyrer nødvendige:

 1. Konsultasjon av en spesialist neurolog. Legen samler en historie, utføre en grundig undersøkelse av pasienten, som angir arten av de symptomer og mulige faktorer for sykdommen, og tildeler tester og prosedyrer for å skille venøs encefalopati fra andre sykdommer.
 2. Instrumentale metoder: elektrokardiografi, rheoencefalografi, EEG, ekkokardiografi, ultralyd av nerver og hjerner. Noen ganger trenger du en datamaskin eller, magnetisk resonans avbildning, phlebography.
 3. Laboratorie blodprøver: generelt og biokjemisk, samt urinalyse.
 4. Undersøkelse av andre smale spesialister (genetikk, phlebologist, oculist, kardiolog).
til innholdsfortegnelsen ↑

Valg av narkotika

Ved hjernens venøs encefalopati utføres behandlingen på et sykehus i henhold til følgende skjema:

 1. Hovedvekten i DAP-terapi er på medisiner som støtter vaskulær tone: Detralex, Flebodia, Troxevasin, Antistax.
 2. Også utnevnt vasoaktive, metabolske og diuretika: Trental, Milgamma, Tanakan, Cavintonum, Diakarb, Meksidol, furosemid, Phenibut, mannitol.
 3. Formålet med statiner for normalisering av vaskulær status: Atorvastatin, Lipitor, Zokor, Krestor.
 4. Når nerveforstyrrelser kan være anbefalt av et kort kurs og for overvåkning av en lege beroligende midler eller hypnotika: Finlepsin, Donormil, Fenazepam, Grandaxinum, melaxen.

Med ineffektivitet av medisinering, utføres kirurgi - stenose. Under anestesi, er en arterie satt inn gjennom arterien for å gjenopprette lumen i den skadede beholderen. Takket være prosedyren gjenopprettes blodtilførselen til hjernen.

Forebyggende tiltak

Langvarig remisjon av venøs encefalopati kan oppnås ved behandling av første og andre stadier. Oppgaven av en spesialist er å hindre at den patologiske prosessen går over til den siste fasen, noe som nesten ikke gir seg til terapi.

Reduksjon av forventet levealder observeres i tredje fase av venøs encefalopati. Hovedårsaken til døden er ulike komplikasjoner. Ofte denne endringen i muskuloskeletalsystemets funksjoner, høy blodsukker, hjerteinfarkt, slag, Parkinsons sykdom, fullstendig eller delvis lammelse, Alzheimers sykdom.

For å forebygge venøs encefalopati er det viktig:

 • Å utelukke påvirkning av de negative faktorene som forårsaker patologisk prosess;
 • flytte mye;
 • å balansere dietten
 • overgi dårlige vaner;
 • ta vitamin-mineral komplekser;
 • unngå langvarig stress;
 • med arvelig disposisjon til vaskulære sykdommer for regelmessig å gjennomgå en medisinsk undersøkelse.
til innholdsfortegnelsen ↑

Endringer i kostholdet

Korrigering av mat innebærer utelukkelse av matvarer med høyt innhold av animalsk fett og en betydelig mengde sukker:

 • fett;
 • stekt kjøtt;
 • egg;
 • alkohol;
 • røkt produkter;
 • majones;
 • margarin;
 • grønnsak og smør;
 • pasta.

Menyen skal inneholde:

 • fettfattig ost;
 • vegetabilske oljer;
 • kokt fisk;
 • brun ris;
 • hasselnøtter;
 • persille;
 • spinat;
 • sjømat;
 • basilikum;
 • juice, fruktdrikker;
 • kissler, bær og frukt.

Bruk av væske bør begrenses til 1,5 liter per dag. Å spise er nødvendig brøkdel - ofte og i små porsjoner. Du kan ikke spise rett før senga. Implementering av anbefalinger kan redusere risikoen for komplikasjoner.

Venøs encefalopati er en sykdom som har uspesifikke symptomer på et tidlig stadium og er i stand til langsiktig progresjon. Tidlig diagnose og behandling kan stoppe utviklingen av den patologiske prosessen. Det siste stadium av venøs encefalopati er praktisk talt ikke mottagelig for terapi, noe som bare tillater delvis lindring av symptomer.

Venøs form for encefalopati

Venøs encefalopati er en ganske vanlig diagnose, selv om ingen lege gjenkjenner dette direkte, for ikke å skremme pasienten. Det er både akutte manifestasjoner og kroniske symptomer som en person kan leve med for livet. Men en dag kan de gi seg selv informasjon om seg selv svært skarpt, og da vil behandlingen kreve kirurgi.

Hva er denne sykdommen?

Begrepet encefalopati (fra gresk Encephalon - hjernen og patos-lidelsen) er et begrep som brukes på diffus hjerneskade. Faktoren av utseendet kan være iskemi og som følge av hypoksi, det vil si oksygen sult. Venøs overbelastning - slik kan du kort karakterisere symptomene på encefalopati. Hva fører det til? I den lange formen av strømmen, hvis behandlingen ikke brukes, til nekrose av hjerneceller. I tillegg kan følgende skjema vises:

 • Blødninger av åpen type vener.
 • Blødninger fra de venøse bihulene.
 • Tromboflebitt.

Spesifikke tegn på venøs encefalopati i hjernen er hypertensive spredte små fokale lesjoner, så vel som slike symptomer som bettolepsi og asteni.

Bettoplexia er en alvorlig hoste som fører til tap av bevissthet.

Typer av encefalopati

Distinguish først og fremst den medfødte formen og ervervet, de gjenværende underartene inkluderer dyscirculatory, hypertonic, etc. Den medfødte formen av hjerneskade har karakteren av en genetisk defekt, eller med påvirkning av negative faktorer i perinatal stadium (med vestring i livmor). Også kan påvirke fødselstrauma.

Når det gjelder den ervervede formen for venøs encefalopati, kan den påvirke en rekke faktorer:

 1. Toksiner og skadelige stoffer av neurotrop natur, kloroform, bly og andre tungmetaller. Dette kan omfatte alkoholisk form av venøs encefalopati og forgiftning med narkotiske stoffer, bakterielle faktorer (for eksempel botulisme, tetanus, meslinger, etc.).
 2. Strålingsformen av hjernen encefalopati, som kan forårsake både stråling og behandling med strålebehandling eller hyppig radiografi.
 3. Encefalopati av metabolisme - forbundet med metabolske forstyrrelser, sykdommer i indre organer, for eksempel skrumplever og nekrose i leveren.
 4. Trykkfaktorer, inkludert arteriell og osmotisk trykk.
 5. Faktorer av antidiuretisk hormon i blodet.
 6. Hypertermi av kroppen forårsaket av dysfunksjon av hypothalamus med påfølgende endringer i metabolisme.
 7. Kronisk vaskulær sykdom, etc.

Hvis vi separat vurderer symptomene på denne sykdommen forbundet med brudd på tilførsel av blod og næringsstoffer til hjernegruppene, finnes det andre arter. For eksempel oppstår en sirkulasjon med en sykdom som aterosklerose i blodårene, også hypertensjon eller venøs utstrømning.

Symptomer på encefalopati

Det kan ikke sies at i de tidlige stadiene av sykdommen er symptomene av en bestemt art. Du kan imidlertid finne en unnskyldning for å slå en alarm. For eksempel tyder symptomer som en reduksjon i mental aktivitet, utseendet på kortvarig hukommelsestap, tretthet i løpet av dagen, men søvnforstyrrelser om natten at det kan oppstå diskutert encefalopati.

Du bør være oppmerksom på slike vegetative tegn som ringer i ørene, svakhet, utseendet på kognitive forstyrrelser - irritabilitet, personlighetsendringer. Skarphet av syn er tapt, i kontrast er det økt muskelton, senreflekser og kramper. Symptomer som pallor, økt svetting kan også forekomme.

I de siste stadiene, hvis behandlingen er forsinket, liker den sirkulasjonsformen av cerebral encefalopati å strømme inn i nevrologiske lidelser - Parkinsons sykdom, demens, Alzheimers sykdom og andre psykiske lidelser. Hvis du bringer symptomene til et sent stadium, kan du møte dem med styrke - opp til oppkast, kvalme, nystagmus, lammelse etc.

Diagnose og behandling

For å fastslå formen av venøs encefalopati, kilden til forekomsten, og viktigst av alt - årsakene til ovennevnte eller andre, er det nødvendig å gjennomføre elektroencefalografi. Denne undersøkelsen bidrar til å identifisere hovedrytmer i venesystemet, tilstedeværelsen av patologiske bølger eller en tendens til epilepsi.

I tillegg foreskriver legen CT og MR i hjernen, som undersøker tegn på atrofi, for eksempel forekomst av forlengelser, fururer, blødninger, etc. Noen ganger blir de ledsaget av forskning ved hjelp av atommagnetisk resonans. Selvfølgelig er samtidig blod- og urintest også nødvendig for å foreskrive riktig behandling.

Faktisk behandles både kardiovaskulære og andre former for encefalopati på en kompleks måte, med sikte på å eliminere selve sykdommen og den faktoren som forårsaket den. For eksempel er bakterier eller toksiner i blodet forbundet med sykdom og ødeleggelse av det indre organet. Grunnlaget er medisinsk behandling.

Narkotika og rusmidler som er foreskrevet for å støtte livsstøtte:

 • Hemodialyse og hemoperfusjon.
 • Med klinisk sterk form - IVL.
 • Legemidler for å redusere intrakranielt trykk.
 • Nootropics - Piracetam, etc.
 • Aminosyrer og vitaminer fra gruppe A, E.
 • Lipotrope stoffer.
 • Ascorbinsyre og folsyre.

Hvis legen anser det nødvendig, inkluderer behandlingen også angioprotektorer som Nikotinat, Cinnarizine, Cavinton og lignende. Ofte foreskrevet og biostimulerende midler på plantebasis. Det generelle behandlingsforløpet er 1 til 3 måneder, avhengig av om det er kommet forløp for sykdom eller annen encefalopati.

Til slutt er hjelpeteknikker refleksbehandling, fysioterapi, fysioterapi. Åndedrettspraksis er ikke mindre viktig - mange pasienter bygger for eksempel behandlingen av hjernesykdommer i yoga og qi-pistol. Alt dette oppfordres hvis du ikke gir opp medikament.

For å utvilsomt stemme prognosen, er det nødvendig å gjøre seg kjent med dynamikken i sykdommens oppførsel, så vel som hvor nøye doktorgradsforskriftene ble observert. Vanligvis kan man bare stabilisere tilstander, fordi med sterke former oppstår irreversibel hjerneskade.

Les Mer Om Fartøyene