Vaskulær misdannelse: typer, årsaker, diagnose og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er vaskulær misdannelse, hvorfor det er patologi, dets hovedtyper. Hvordan sykdommen manifesterer, de moderne mulighetene for diagnose og behandling.

Misdannelse er et brudd på den intrauteriniske utviklingen av orgelet med patologien til dets struktur og funksjon. Denne artikkelen gir informasjon om vaskulær misdannelse.

Patologiske endringer i arterier og vener oppstår under embryoformasjon og kan påvirke enhver del av kroppen. I moderne medisin brukes termen "arteriovenøs angiodysplasi, eller AVD", som er et synonym for vaskulær misdannelse.

Patologiske endringer inkluderer dannelsen av ytterligere bindemiddel mellom blodkar, lymfatisk og veneblodtilførsel system koblingen i forskjellige kombinasjoner, noe som fører til en blodutløps og underernæring region nedenfor lesjonen ( "under" - det vil si langs fluidstrømmen). Kliniske manifestasjoner av patologi er avhengig av størrelsen på de viktigste vaskulære trunker, utviklingen av nettverket som forbinder dem.

Klikk på bildet for å forstørre

Sykdommen karakteriserer en lang periode med asymptomatisk strømning, når kardiovaskulærsystemet kompenserer for den oppståede defekten.

Misdannelsene til karene i hjernen og ryggmargen er mest fullt representert i form av forekomst. Kliniske manifestasjoner forekommer mellom 20 og 40 år av livet, kvinner er syk dobbelt så ofte.

Lesjoner av lemmer utgjør 5-20% av all angiodysplasi, og lokalisering i hode og nakkeområde er 5-14%.

De fleste av de vaskulære defekter er venøse eller lymfatiske, ikke-stamceller dominerer (det er ingen stor bindingsbeholder), med et grunt vaskulært nettverk.

Manifestasjonen av sykdommen og alvorlighetsgraden av kurset er forbundet med lesjonens område. Faren er representert ved omfattende misdannelser av fartøyene med skade på organene i sentralnervesystemet (hode, ryggmargen) og indre organer (tarmene). En alvorlig komplikasjon av sykdommen bløder, i noen tilfeller med dødelig utgang.

Vaskulær misdannelse med en primær manifestasjon i barndommen preges av en dårlig prognose når det gjelder kur og komplett kompensasjon av patologi. Sykdommen, først oppdaget etter 40-50 år, har den mest gunstige prognosen for en fullstendig kur.

En primær diagnose av vaskulære misdannelser kan sette noen lege, men moderne behandlingsmetoder krever involvering av en rekke leger: vaskulære og endovaskulær kirurger, spesialister i plast og nevrokirurgi felt.

Patologi er dannet i prenatal utvikling, men manifesterer seg oftest i voksen alder

Årsaker og mekanisme for patologisk utvikling

Til tross for sjeldenhet, kan vaskulære misdannelser være ganske alvorlige, noe som svekker livskvaliteten, derfor arbeider arbeidet med å identifisere årsakene til forekomsten.

De viktigste årsaksfaktorene er:

 1. Genetisk. Det er forbundet med utseendet av patologiske forandringer i en rekke gener, har ofte en arvelig karakter. Den mest kjente av disse misdannelsene er Osler syndrom (flere "edderkoppårer" på huden og slimhinnene).
 2. Tilfeldig. Vaskulære misdannelser, ikke inkludert i kjente syndromer, er oftere av en enkelt karakter.

Uansett årsak, er den mekanisme ett av misdannelser: i løpet av intrauterine formasjon gjennomtrengningssystemer utvikle ytterligere kommunikasjon mellom beholderne for å danne avlastningsområder patologisk blod ( "sentral sone"). Avhengig av tidspunktet for utseendet på patologi, kan kommunikasjonen bli slitt løs (ikke-stammen) karakter hvis det var feil i de første ukene etter unnfangelsen, eller stem - en misdannelse i slutten av første - tidlig andre trimester.

Evnen til angiodysplasi med tid til å øke eller oppstå etter behandling er forbundet med bevaring av vekstfunksjonen til cellene i embryoet av cellene i det patologiske fartøyet.

Klassifisering og typer av vaskulær misdannelse

Det finnes flere klassifikasjoner av arvelig angiodysplasi, i klinisk praksis bruker de alt, som utfyller hverandre og tillater å utvikle en individuell behandlingsplan.

Angiografisk klassifisering av arteriovenøse misdannelser.
Type 1 (arteriovenøs fistel): bypass (bokstaven W i bildet) normalt tre separate arterier (bokstaven A i bildet), og en enkel drenerings vene (bokstaven B i bildet).
Type 2 (arteriolovenøs fistel): shunting (W) av flere arterioler (A) og en dreneringsår (B).
Type 3 (arteriolouvenøs fistel): multiple shunts (W) mellom arterioles (A) og venules (B).

Hamburgerklassifisering

Vurderer ledende type vaskulære lidelser:

 1. Arteriell.
 2. Venøs.
 3. Shunting arteriovenous.
 4. Lymfatisk.
 5. Mikrovaskulær (kapillær).
 6. Kombinert.

Inkluderer underklassifisering basert på type bindende fartøy og dybde på plassering:

 • stamme og ikke-tønneformer (enkelt eller løs type vaskulære bindinger);
 • Avgrensede og diffuse former (av type vevskader);
 • dype og overfladiske former.

Klassifisering av det internasjonale samfunnet for studier av vaskulære anomalier (ISSVA)

Vurderer blodstrømmen i patologiske formasjoner og frigjør godartede vaskulære tumorer (hemangiomer):

Arteriovenøs fistel (fistel)

Klassifisering av Shobinger

Reflekterer utviklingsstadiet av patologi, brukes til å velge optimal behandling.

Ved ultralydsundersøkelse av blodårer er det blodutløp fra arteriell til venøs kanal

Misdannelse av fartøyene ser ut som en godartet vaskulær tumor

Fartøy utvidet i diameter

Årene er forstørret, krympet

Bestemmes av økt pulsering av arterier

Forringet vevsmating med sårdannelse og blødning

Ødeleggelsen av beinstrukturer (med lokalisering i beinene)

Kardiovaskulær svikt med økning i venstre ventrikel

karakteristiske symptomer

Symptomokompleks med angiodysplasi er mangfoldig, avhenger av lokalisering av patologiske endringer, inkluderer:

 • hudendringer - fra rødhet og fortykkelse til sårdannelse;
 • smertsyndrom;
 • svekket følsomhet;
 • smittsomme lesjoner i patologisk sonen;
 • blødning;
 • lidelser i sentralnervesystemet (parese, lammelse, nedsatt koordinasjon, tale);
 • tegn på kardiovaskulær svikt (stadium av dekompensering).

I sjeldne tilfeller fører misdannelsen av cerebral fartøy, komplisert av blødning, til et dødelig utfall.

 • Hos nyfødte kan angiodysplasi manifestere seg som et "rødt sted", noe som gjør det vanskelig å diagnostisere. For å bestemme typen patologisk prosess, er det nødvendig å følge opp (ultralyd, noen ganger vevbiopsi).

 • Manifestasjonen og sykdomsforløpet avhenger av sonen eller skadeorganet. I det første trinn i fremgangsmåten er bare lokal temperaturøkning, med økende angiodysplasi og ser ut til å involvere omkringliggende strukturer svellende, økt kar diameter og lengde, den sekundære øket vekst av vev rundt misdannelse.
 • Blødning er ofte det første kliniske symptomet på latente former for patologi, som er typisk for angiodysplasi i sentralnervesystemet eller indre organer.
 • Hudendringer varierer fra knapt urimelige "stjerner" til omfattende maskestrukturer av cyanotisk farge med et blekt senter. Ved lokalisering av misdannelse i armer og ben i sena stadier, er det observert overdreven vekst av myke og benete vev, som klinisk manifesteres av forskjellige lengder av lemmer, et brudd på gangen. Omfattende vaskulære patologier fører til alvorlig lymfeknisk insuffisiens, smertesyndrom, og tvinger til å utføre lammende amputasjoner med det formål å kurere.
 • Krenkelsen av livskvaliteten med etterfølgende funksjonshemming ved misdannelser av fartøyene er sjelden. Enkelte lesjoner utenfor sentralnervesystemet har en god prognose for gjenoppretting under betingelse av rettidig diagnose og tilstrekkelig behandling. Ved arvelige former med omfattende skade på indre organer og hjernen er prognosen ugunstig (Merritas cider).
 • diagnostikk

  En grundig undersøkelse av pasienten (eller hans foreldre) og en grundig undersøkelse gjør at man kan mistenke arteriovenøs angiodysplasi i tilfelle av overflatisk plassering eller overgang til aktiv vekstfase.

  Mistanke om patologien til misdannelsen av hjernens kar vil forårsake klager om:

  • forverret smertesyndrom;
  • periodiske abnormiteter i gang, syn eller hørsel;
  • episoder av svimmelhet, anfall eller bevissthetstap.

  I noen tvil vil legen utpeke et kompleks av undersøkelser for spesifisering av årsaken til en patologi. For angiodysplasi har "gullstandarden" for diagnostikk blitt utviklet:

  Bestemmer klart hvilken type blodstrøm i misdannelsen (rask, sakte eller fraværende)

  Krever et høyt nivå av spesialutdanning

  Studien er av liten informativ verdi med en dyp disposisjon av patologi eller lokalisering i bein, organer i sentralnervesystemet

  Hovedforskningsmetoden for misdannelser av hjerneskip og indre organer

  Fravær av strålebelastning muliggjør sikker bruk hos barn

  Kan erstatte diagnostisk radiopaque angiografi

  Minus av studien er en høy dose stråling, noe som gjør det vanskelig å bruke i bred praksis

  Scintigrafi av hele kroppen med merkede erytrocytter er den valgte metoden for å observere pasienter med behandlet angiodysplasi i ekstremiteter.

  For å redusere mengden av strålingseksponering, høyselektive studier (undersøkelse av selektive kar)

  Metoder for behandling

  Hovedmål for behandling av arteriovenøs angiodysplasi er fullstendig fjerning eller deaktivering av alle bindingsbeholdere ("sentralt fokus"). Ligeringen av bærekarrierene eller enkle vaskulære skudd fører til sykdomsprogresjonen og er i dag et grovt brudd på behandlingsprotokollene.

  Kirurgiske metoder

  1. Åpen- eller kavitoperasjoner med eksisjon av hele lesjonen, inkludert omgivende vev, er "gullstandarden" av kur. Vanlige prosesser eller lokalisering av patologi (ansikt, nakke) tillater ikke alltid en radikal (med fullstendig excision) operasjon. I slike tilfeller tillater kombinasjonen med den endovaskulære (intravaskulære) metoden å øke prosentdelen av fullstendigheten av fjerning av patologiske vev.

  Medisinering metoder

  Bruk i behandlingen av legemidler med vaskulær undertrykkende virkning (Doxycycline, Avastin, Rapamycin) har vist effektivitet for å redusere smerte og hevelse syndrom, uten respons fra det primære patologiske fokuset. Studier av dette behandlingsområdet pågår.

  outlook

  Prognosen avhenger av tidspunktet for diagnosen, fullstendigheten av behandlingen. Når det gjelder manifestasjon og fremdrift av sykdommen hos barn, er løpet av vaskulære misdannelser aggressiv, og går raskt inn i scenen av umulighet for fullstendig eksisjonering. Behandling i slike tilfeller er av hjelpemessig karakter, som er rettet mot å forebygge sekundære vevsendringer (sår, blødning).

  Den asymptomatiske løpet av sykdommen opp til 40-50 år utmerker seg ved en god prognose når det gjelder fullstendig kur og bevaring av livskvaliteten.

  Om vedvarende kur kan sies i tilfeller av enkelt ikke-omfattende lesjoner, når fullstendig kirurgisk excision av fokus er mulig. Hvis operasjonen er helt teknisk umulig - det er alltid en tilbakeføring av sykdommen.

  Misdannelse av cerebral fartøy

  Vaskulære medfødte sykdommer i hjernen er sjeldne. For 100 tusen nyfødte, oppdages patologi i 19 spedbarn årlig, oftere hos gutter.

  Misdannelse av cerebral fartøy er en av de typer misdannelser. Dens rolle i opprinnelsen til nontraumatic subshellary blødning hos unge mennesker og i middelalderen (fra 20 til 40 år) er viktig. Tegn på sykdommen kan manifestere seg i et tiår gammelt barn.

  ICD-10 patologi er ikke knyttet til kardiovaskulær sykdom, så vel som "andre misdannelser," det tolkes som "en av arteriovenøse misdannelser i cerebrale kar" og kodet Q28.2.

  Årsakene er genetiske mutasjoner eller fosterskader i svangerskapet. Identifikasjon er forbundet med økt datamaskin eller magnetisk resonans imaging evner.

  Hva er essensen av patologi?

  En normal vaskulatur er delt ikke bare i aorta og venøse blodveier. Den største betydningen av å gi mikrocirkulasjon i hjernevevet er gitt til kapillærene. Dette er den minste i diameter fartøy, men det er på deres arbeid avhenger av tilførsel av næringsstoffer og utveksling for bearbeidet slagg.

  Interlacing har ofte ikke kapillærer, men representerer arteriovenøse forbindelser. Blodstrømmen i dem blir øyeblikkelig utladet fra den arterielle delen inn i venesystemet av de overfladiske og dype blodårene i hodet, og når ikke vevet. Vegger av arterier tykkere, deres muskulære lag øker. Årene blir brede og pulserende i samsvar med hjerte-tremor.

  En lignende patologisk shunt skaper et "ran" av hjerneceller i oksygen og ernæring. Dette forstyrrer metabolske prosesser og dermed funksjonene til nevroner.

  I tillegg er glomeruli svært sårbare på grunn av utilstrekkelig veggtetthet. Konsekvenser kan være blødninger, slag i ung alder.

  De største er oftest plassert i occipital-løpene på begge sider. Forbindelsen mellom dybden av "glomeruli" og de nevrologiske symptomene er etablert: jo dypere fokus, jo mer uttalt nevrologiske skader. Tilfeller av både vekst og spontan resorpsjon av foci er notert.

  Typer av misdannelse

  Den vaskulære feilen i hjernen er representert av misdannelser av ulike typer og former.

  Med arteriovenøse endringer:

  • racemisk (den vanligste formen er opptil 75% av alle tilfeller);
  • fistular;
  • Cavernous (funnet i 11% av tilfellene);
  • mikromalformatsiya.

  Andre former for misdannelse:

  • telangiectasia,
  • arteriell,
  • venøs,
  • hemangiom,
  • fistel av dura materen.

  Kliniske manifestasjoner

  Alle symptomer oppdages hos personer i ung og middelalderen. De kan være betinget delt inn i slike manifestasjoner:

  • blødning (blødning);
  • nevrologiske tegn.

  Den hyppigste varianten av sykdomsforløpet er hemorragisk. Det forekommer hos 70% av pasientene. Blødning opp til 10 mm i diameter kan ikke gi symptomer. Signifikant mindre hyppig massiv blødning med nederlag av vitale sentre og død. Det er med blødning at manifestasjonen av tegn på misdannelse begynner, det er behov for å undersøke pasienten. Før denne perioden er det ingen symptomer eller de er for uklare.

  Torpidflyt fører til identifikasjon av store formasjoner i hjertekortet, som er forbundet med blodtilførselen til den midtre cerebrale arterien. Misdannelsesfokuset simulerer en hjernesvulst, ledsaget av hodepine.

  Neurologiske manifestasjoner er forbundet med 12% av pasientene. Hos 1/3 av pasientene oppdages misdannelse når årsakene til epileptiske anfall er belyst.

  • Hodepine av forskjellig intensitet.
  • Beslag - manifesteres ved generelle angrep eller partielle arter i ulike deler av kroppen, kan ledsages av et brudd på bevisstheten fra svimmelhet til besvimelse.

  Andre nevrologiske manifestasjoner:

  • svakhet i musklene;
  • parese eller lammelse av ben og hender;
  • nedsatt koordinering i rommet, svimlende når du går - med lesjoner i hjernen;
  • tap av syn - oftere i lokalisering av misdannelse i frontallober;
  • endringer i tale.

  Hos 15% av pasientene finnes ulike forstyrrelser i tale, syn, nedsatt hukommelse, en tendens til å svimme med bevissthetstap. Forløpet av misdannelse hos kvinner er aktivert under graviditet og forverrer trivsel.

  Ofte blir fokuset på misdannelse avslørt hos eldre. Som regel går han ikke lenger.

  diagnostikk

  For riktig behandling av pasienten, må hvert tilfelle bli utsatt for differensial diagnose. Det mest liknende kliniske bildet er gitt av:

  • forbigående iskemiske angrep
  • ulike vaskulære sykdommer som involverer hjernenettverket;
  • ruptur av aneurysmer;
  • en svulst i hjernen.

  Klinisk undersøkelse (spørsmål og undersøkelse av pasienten) kan ikke diagnostiseres. Denne sykdommen avsløres bare gjennom instrumentell diagnostikk.

  Den mest nøyaktige metoden er kontrasten angiografi. Intravenøst ​​injisert kontrastmedium, så gjør flere røntgenbilder av skallen i forskjellige fremskrivninger. Teknikken er forbundet med en uttrykt risiko for komplikasjoner, derfor brukes den kun i ekstreme tilfeller.

  Selektiv angiografi - gjennom kateterkontrasten blir introdusert direkte til misdannelsens fokus.

  I praksis er de mest brukte:

  • datatomografi;
  • magnetisk resonans tomografi.

  Algoritme for handlinger for diagnostikk

  For akselerert diagnose av sykdommen, er en standard algoritme for handling utviklet for å hjelpe leger.

  På polyklinisk nivå, en ambulant klinikk, blir pasientens tilstand vurdert av:

  • historie;
  • generelle symptomer;
  • måling av temperatur, puls, blodtrykk;
  • identifisering av nevrologiske symptomer (om mulig, undersøkelse av nevrolog);
  • konsultasjon av oculist.
  • Generell blod- og urintest;
  • biokjemiske tester;
  • koagulasjon;
  • echoencephalography;
  • rheoencephalography of cerebral vessels;
  • Dopplerografi av karene i hodet og nakken.

  Hvis en pasients vaskulære patologi mistenkes, skal han henvises til konsultasjon til nærmeste vaskesenter eller nevrokirurg.

  Spesialiserte avdelinger (sentre) blir undersøkt av spesialister av beslektede spesialiteter (nevrolog, nevrokirurg, vascular surgeon, oculist). Spesifikke symptomer identifiseres, differensiert med forskjellige patologier.

  • magnetisk resonans tomografi;
  • selektiv angiografi;
  • echoencephalography.

  Bare slike konsekvente handlinger tillater å korrekt vurdere pasientens tilstand og diagnostisere misdannelse.

  behandling

  Valget av en behandlingsmetode påvirkes av avklaringen:

  • type misdannelse;
  • plassering av patologisk fokus
  • størrelsen på vaskulær formasjon;
  • Informasjon om tidligere blødninger.

  De mest akseptable og effektive metodene er:

  • åpen kirurgisk inngrep;
  • operasjoner utført på lavt traumatisk måte;
  • Radiosurgery.

  Vanligvis blir bare unormale arterier og vener fjernet, men med store hematomer og blødninger, må de også elimineres. For nødbetegnelser (trussel om brudd og blødning), fjernes hematomene.

  Åpen intervensjon brukes til overfladisk lokalisering av patologi og liten størrelse. Fokuset på misdannelse er fastgjort av klemmer og helt skåret ut.

  Endovaskulær inngrep anses å være et mindre traumer. Et tynt kateter blir introdusert i cerebral arterien, og gjennom det et preparat som er i stand til å "sutte" det unormale fartøyet. Brukes for dyp lokalisering av fokuset, som et supplement til radiokirurgisk inngrep. Gir ikke full tillit til overlappingen av fartøyet.

  Radiosurgery bruker målrettet stråling med en tynn stråle av radioaktiv stråling i forskjellige vinkler til fokus. Dette har liten effekt på sunt vev, men det ødelegger misdannelse. Som et resultat blir skippene sclerosed etter noen måneder. Sannsynligheten for fullstendig blokkering av blodkar er nær 95%.

  Mulige komplikasjoner

  Komplikasjoner av misdannelse inkluderer:

  • hemorragisk slag
  • uttalt vasospasme (fører til et slag);
  • subaraknoid blødning med hydrocephalus (ødem i hjernen);
  • Nevrologiske lidelser på grunn av skade på vev og hjernekjerner;
  • død i nederlaget for vitale sentre.

  Derfor er dyktige spesialister lov til å drive operasjoner. Under forberedelsen av pasienten er det nødvendig å sørge for utnevnelse av smertestillende midler for hodepine, beroligende terapi, legemidler for å styrke karvevegen.

  outlook

  Med en rettidig planlagt operasjon med blokkering eller fullstendig reseksjon av unormale blodkar, blir pasienten fullt ut gjenopprettet. Neurologiske konsekvenser blir ikke observert.

  Tidlig diagnose av misdannelse er et problem med moderne medisin. Tilnærmingen til praktiske leger og populasjonen av høyverdige undersøkelsesmetoder styrker muligheten for tidlig diagnose og behandling.

  Vaskulære misdannelser i hjernen - deres typer, symptomer og fjerning

  Oversatt fra engelsk betyr ordet misdannelse feil utvikling av noe. Leger under denne termen betyr forskjellige patologiske avvik, noe som medfører feil i funksjonalitet eller endringer i strukturen til noen organer.

  I stor grad oppstår misdannelser ved fødselen eller under utvikling av en person. Men det er mulig at de kan oppstå som følge av skader eller som følge av alvorlige sykdommer.

  Vaskulære misdannelser i hjernen

  Det finnes flere typer misdannelser, og en av dem er relatert til patologi av cerebral fartøy. Denne typen sykdom er preget av endringer i arterier, årer og kommunikasjon. Også som i andre tilfeller manifesterer seg patologiske endringer som en kronisk lidelse og oppstår som følge av visse sykdommer.

  Hovedtrekk ved misdannelser av cerebral fartøy er at de er direkte relatert til sentralnervesystemet, og vises enten i hjernen eller i ryggmargen.

  Utover ser sykdommen ut som knuter eller vev av en sfærisk form og forskjellige størrelser som hindrer bevegelsen av blod gjennom karene.

  Ifølge medisinsk statistikk er en slik anomali i kronisk form manifestert hos 15-19 nyfødte per 1000 personer.

  Om grunnene i teorien

  De eksakte årsakene til utseendet av patologi hos spedbarn er ennå ikke avslørt, men det er en teoriforutsetning.

  Den endelige dannelsen av hele strukturen av fosterhjernens kar skjer etter den 20. uken av utviklingen i livmoren. Derfor er det vaskulære nettverket på denne tiden i ustabil form og utsatt for deformasjon, spesielt under påvirkning av negative faktorer.

  Vaskulær misdannelse ved MR

  For eksempel kan årsaken til dette være en alvorlig sykdom hos moren:

  • smittsomme sykdommer;
  • fødselstrauma hos en gravid mor;
  • seglcelleanemi.

  Og også i listen over provokerende faktorer er det mulig å inkludere medisiner eller narkotika, som moren tok under barnebarnet.

  Det er ingen eksakte årsaker som direkte påvirker utviklingen av sykdommen til dags dato.

  Generelle symptomer

  Ofte lever pasienter med vaskulær misdannelse i mange år og vet ikke om forekomsten av denne sykdommen. Sykdommen har en egenskap som ikke skal manifesteres i lang tid. Det er i denne perioden at skjulesykdommen utvikler seg, og øker størrelsen. Og når det gjelder "modning", er det press på GM (hjernen), som fører til manifestasjon av symptomer.

  Vanlige symptomer på vaskulær misdannelse:

  • apatisk tilstand og depressivitet;
  • sløvhet og rask utmattelse;
  • svikt av menneskelig koordinering;
  • motorisk funksjonsnedsettelse;
  • økt intrakranielt trykk med pulsering i hodet;
  • synsforstyrrelser;
  • Anfall og kramper;
  • lyder i hodet;
  • hørbare eller olfaktoriske hallusinasjoner;
  • hodepine og svimmelhet.

  Hvis sykdommen dukket opp ved fødselen, begynner den å manifestere seg i en alder av 12-14 år, når barnet vokser fysisk. I andre tilfeller kan det føle seg selv i middelalderen (47-65 år). Det er flere typer misdannelser, som symptomatologien direkte avhenger av.

  Arteriovenøs misdannelse

  Dette er en patologi som påvirker forbindelsen mellom vener og arterier. Essensen av bruddet er at når venene og arteriene er koblet, er kapillærene fraværende. Det er direkte relatert til sentralnervesystemet, men manifestasjonen er mulig selv i fjerntliggende områder.

  For eksempel er det ofte tilfeller der en lidelse kan manifestere seg i hjertesykdom, mellom pæren i aorta og lungestammen.

  Årsakene til AVM er:

  • skader på hodene i hodet som følge av kraniocerebrale skader;
  • kroniske strukturelle forstyrrelser i det vaskulære systemet;
  • Avsetning av fettstoffer på vegger av fartøyene.

  AVM regnes som den mest alvorlige typen misdannelse av det vaskulære systemet og har symptomer ved hvilke det kan bestemmes:

  • kvalme og hyppig oppkast;
  • bevissthetstap
  • blødning inne i GM;
  • skarp hodepine;
  • delvise og generaliserte kramper;
  • delvis tap av syn og hørsel;
  • olfaktoriske hallusinasjoner;
  • funksjonsfeilfunksjoner.

  Fullstendig eliminere sykdommen av denne typen er bare mulig i begynnelsen av utviklingen. Etter diagnose, å vite alle subtilitetene i den eksisterende patologien, bør den behandlende legen foreskrive en behandlingsmetode. I de fleste tilfeller utføres tre typer operasjoner:

  • operativ intervensjon;
  • radiosurgery;
  • embolisering.

  Dandy Walker Disease

  Dandy-Walker-anomali karakteriseres av hypertrofi av cerebellum eller cerebrospinalvæske i bakre kranialfossa. Anomali er forårsaket hovedsakelig av genetikk, men det er tilfeller når det manifesteres på grunn av virusinfeksjoner, eksponering for alkohol eller diabetes hos en gravid kvinne.

  Utviklingen av syndromet kan manifesteres av følgende symptomer:

  • kvalme;
  • aggresjon;
  • utseendet av anfall
  • synsforstyrrelse;
  • trafikk koordinering feil;
  • Krenkelse av koordinering av muskelbevegelser;
  • svingninger i øye bevegelser (nystagmus).

  Cure sykdommen kan bare være gjennom kirurgi. Den består av en kunstig ventrikuloperitoneal bypass for å redusere trykket i cerebrospinalvæsken i hjernen.

  Men samtidig er det en risiko for at noen av de feilene som har oppstått, kan forbli for livet.

  Arnold Chiari er misdannelse

  Essensen av anomali ligger i det faktum at mandlene fra cerebellum av GM faller inn i åpningen av occipital regionen og samtidig medulla oblongens.

  Frem til 2005 ble det antatt at denne misdannelsen var iboende. Men etter passende studier ble det funnet at Chiari syndrom oppstår som følge av spenningen på endetråden, noe som fører til spenning i ryggmargen.

  Og også det er en versjon som cerebellum skiftes til den øvre delen av ryggraden, og forstyrrer dermed den stabile sirkulasjonen av cerebrospinalvæsken og blokkerer signaler som kommer til andre organer.

  Denne sykdommen er preget av symptomer på skade på cerebellum og avlang del av GM:

  • hodepine med manifestasjon av kalde symptomer;
  • oksipitale smerter som faller ned til skulderbeltet
  • tap av balanse;
  • redusert motorhåndaktivitet;
  • følelsesløp i øvre ekstremiteter.

  Som med en slik sykdom, vil behandlingen bare bli utført etter undersøkelse av pasienten. Det avhenger av graden av manifestasjon.

  Leger kan foreskrives konservativ behandling med medisiner, som vil være rettet mot å eliminere primære symptomer. Men med utviklingen av sykdommen løses problemet ved kirurgisk inngrep.

  Arnold Chiari misdannelse II grad er preget av store dimensjoner av den bakre delen av skallen, sammenlignet med den fremre. På grunn av de forstørrede dimensjonene blir også en stor occipitalåpning forstørret, der den nedre delen av cerebellumet strømmer. Dette fører til deres mottrykk med ryggmargen.

  Bestem slike misdannelser kan bruke MR, CT (nakkeområde, nakkevertebrae) og manifestasjon av symptomer:

  Kirurgisk operasjon er rettet mot å fjerne den forstyrrende delen av beinet i den bakre delen av skallen. Det er mer rom for hjernen, noe som reduserer trykket. En slik operasjon anses som alvorlig, men ikke for vanskelig. Det varer ca 2 timer.

  Generell tilnærming til behandling

  Som nevnt ovenfor er hovedbehandlingsgrunnlaget for denne sykdommen tre typer operasjoner: mikrokirurgisk, radiokirurgisk og endovaskulær.

  Behovet for å anvende denne eller den typen intervensjon bestemmes av flere faktorer:

  • plassering av misdannelse;
  • Dimensjoner av patologi og ekstern form;
  • Tilstedeværelsen av blødninger i sykdomshistorien;
  • type patologi;
  • laboratorietester av pasienten.

  Mer om hver metode:

  1. Mikrokirurgisk operasjon - er den komplette eksistensen av patologi, men er en av de farligste måtene på grunn av mulig intern blødning. Hvis sykdommen berører arterier og årer, utføres trepanering av skallen. Parallelt med vaskulærnoden fjernes også intrakranial hematom. Slike operasjoner utføres under anestesi på høyt nivå.
  2. radiosurgery - En slik operasjon er bare mulig hvis AVM i diameter ikke overstiger 30 mm. Det er vanlig å utføre for sletting med ny identifiserte og gjenværende endringer. Terapeutiske stråler blir matet gradvis, med retensjon. Som et resultat av å få det optimale antall stråler, blir fartøyene "smittet" og bevegelsen av blod over dem stopper. Behandlingsprosessen kan utføres i deler, som strekker seg i 1-3 år.
  3. embolisering - utføres før en kirurgisk operasjon for forebygging av blødning. Gjennom hoftepunkturet blir et tynt kateter introdusert, rettet mot fartøyene som leverer GM med blod og leveres til selve patologien. Røret er matet med et emboliserende materiale og blokkerer de berørte områdene i blodkarene og stopper blodstrømmen.

  I noen situasjoner inngår en konservativ metode med bruk av kjemoterapi-stoffer i løpet av behandlingen.

  Hvorfor er misdannelser farlig?

  Det skal bemerkes at vaskulær misdannelse er full av komplikasjoner. Blant dem er det tre som er farlige for pasientens liv:

  1. Oksygen sult av GM. På grunn av det dør hjerneceller (helt eller delvis). For det første fører dette til hjerneinfarkt, som manifesteres ved tap av minne, syn, koordinering av bevegelse. I fravær av behandling faller en person i koma eller søppel.
  2. Tynning av blodårer. Som et resultat kan fartøyet ødelegges med en blødning som et resultat. Blod kommer inn i hodeskallen, som er preget av et brudd på blodsirkulasjonen i hjernen. Det er et hemorragisk slag.
  3. lammelse. Når du klemmer ryggmargen, er det fare for å utvikle lammelse.

  Forebygging av komplikasjoner

  Forebyggende tiltak her er rettet mot å forebygge utvikling av komplikasjoner. Dette kan gjøres slik:

  • Ikke å bli utsatt for psyko-nomisk påvirkning, som fremkaller stress;
  • å forlate de fysiske aktivitetene som er forbundet med løftevekter;
  • å kontrollere blodtrykket og ikke å gi det å gå opp, for å redusere blodtrykket, er det lov å bruke farmasøytiske preparater for hypertensive pasienter;
  • spise mat høyt i natrium;
  • forlate dårlige vaner og drikke alkohol.

  For mer detaljerte anbefalinger, kontakt legen din.

  Arteriovenøse misdannelser av cerebrale kar: behandling, operasjoner og konsekvenser

  Arteriovenøs misdannelse (AVM) av hjernen - er en lokal defekt arkitektonisk intrakranielle fartøy, i hvilken er dannet uordentlig forbindelse mellom arterier og vener for å danne krympede vaskulær coil. Patologi stammer fra feilen av morfogenese, og er derfor hovedsakelig medfødt. Kan være singel eller vanlig.

  Med cerebral AVM er blodstrømmen unormal: Blod fra arterielle bassenget, som omgår kapillærnettet, overføres til venetaksen. I misformasjonssonen er det ikke noe normalt mellomliggende kapillærnettverk, og koblingsnoden representeres av fistler eller shunter i mengden av 1 eller flere enheter. Vegger av arterier er degenerert og har ikke et ordentlig muskellag. Årene blir som regel utvidet og tynnet på grunn av forstyrret autoregulering av hjerneblodstrømmen.

  AVM i hjernen, som aneurysmer, er farlig ved plutselig intracerebral blødning, som oppstår ved rupturen av det patologiske fartøyets mur. Rippe misdannelse fylt med cerebral ischemi, ødem, hematom, progresjon av nevrologisk underskudd, som ikke alltid er for pasienten ender godt.

  Statistikk over sykelighet og konsekvenser av patologi

  Arteriovenøs misdannelse i strukturen av alle patologier med volumdannelser i hjernevevet er 2,7%. I den generelle statistikken over akutte ikke-traumatiske blødninger i subaraknoidrommet oppstår 8,5% -9% tilfeller av blødninger på grunn av misdannelser. Stroker i hjernen - 1%.

  Forekomsten av sykdommen skjer med følgende gjennomsnittlige frekvens per år: 4 tilfeller per 100 tusen befolkning. Noen utenlandske forfattere angir en annen figur - 15-18 saker. Til tross for utviklingenes inneboende karakter manifesterer bare 20% -30% av barna seg selv. Videre faller alderstoppen for AVM GM-gjenkjenning hos spedbarn til barndom (≈13,5%) og i alderen 8-9 år (samme prosentandel). Det antas at et barn med en slik diagnostisert vaskulær sykdom, risikoen for brudd er mye høyere.

  Ifølge statistikker manifesterer misdannelser seg mest i alderen 30-40 år, derfor blir de diagnostisert oftere hos personer i denne aldersgruppen. Sykdommen oppstår vanligvis hemmelig i dusinvis av år, noe som forklarer at denne trenden med sin besluttsomhet ikke er i barndommen. Seksuell regularitet i utviklingen av cerebral AVM hos menn og kvinner ble ikke påvist.

  I nærvær av GM-misdannelse er sannsynligheten for et gap mellom 2% og 5% per år, med hvert år etter hvert øker risikoen. Hvis blødningen allerede har funnet sted, øker risikoen for gjentatt tilbakefall betydelig, opp til 18%.

  Dødsfall som skyldes intrakranial blødning, som ofte er den første manifestasjon av sykdommen (i 55% -75% av tilfellene) foregår i en 10% -25% av pasientene. Dødelighet på grunn av brudd, ifølge studier, har høyere prosentandel hos barn (23% -25%) enn hos voksne (10% -15%). Invaliditet fra sykdommens virkninger observeres hos 30% -50% av pasientene. Ca 10% -20% av pasientene returnerer en full eller omtrentlig livskvalitet. Årsaken til en slik formidabel tendens ligger i sen diagnostisering, tidlig mottak av kvalifisert medisinsk behandling.

  I hvilken del av hodet er AVM i hjernen lokalisert?

  Den utbredte lokalisering av arteriovenøse anomalier er den supratentorale rom (de øvre delene av hjernen) som passerer over teltet av cerebellumet. For å gjøre det tydeligere, vil vi forklare mer enkelt: en vaskulær defekt i ca 85% av tilfellene finnes i de store halvkule. Lesjonene av de vaskulære leddene i de parietale, frontale, occipitale og temporale lobes i hjernehalvene overveier.

  Generelt kan AVM være lokalisert i hvilken som helst pinne i hjernen, både i overflatedelene og de dype lagene (thalamus, etc.). Det er mulig å nøyaktig bestemme nøyaktig plassering av fokuset først etter å ha gjennomgått maskinvareundersøkelsen med mulighetene for visualisering av myke vev. De grunnleggende prinsippene for diagnose er MR og angiografi. Disse metodene tillater en kvalitativ vurdering av rekkefølgen av forgrening av arterier og konstruksjon av vener, deres forbindelse mellom seg selv, kaliber av kjernen av AVM, avferensene til arteriene, dreneringsårene.

  Årsaker til utvikling av arteriovenøs misdannelse og symptomer

  Sykdommen er medfødt, så unormal vaskulær innsetting i visse områder av hjernen oppstår i løpet av intrauterin perioden. Pålitelige grunner for utvikling av patologi til nåværende tidspunkt er ikke fastslått. Men ifølge eksperter skal den unormale strukturen av legemet til GM i fosteret bidra til negative faktorer under graviditeten:

  • motta moderens kropp med høye stråledoser;
  • intrauterin infeksjoner overført i prenatal perioden fra mor til barn;
  • kronisk eller akutt beruselse
  • røyking og drikking av alkohol;
  • narkotiske stoffer, inkludert en rekke medisiner;
  • legemidler som har teratogen effekt
  • kroniske sykdommer i en gravid kvinne i en anamnese (glomerulær nefrit, diabetes, bronkial astma, etc.).

  Eksperter mener også at den genetiske faktoren kan spille en rolle i formasjonen av vice. Hereditet til nylig ble ikke oppfattet som en årsak til patologi alvorlig. I dag er det flere og flere rapporter om involvering og denne faktoren. Så, i flere tilfeller har pasientens blodfamilier en lignende type vaskulære defekter. Formentlig er de forårsaket av arvelig genmutasjon som påvirker kromosom 5q, CMC1-locus og RASA1.

  Som det ble sagt tidligere, er sykdommen preget av et langt "stumt" kurs, som kan vare i flere tiår. Diagnosen gjenkjennes enten ved et uhell ved diagnostisk undersøkelse av hjernestrukturer, eller etter misdannelse. I noen tilfeller kan sykdommen få seg til å føle seg før hetteglassets eksplosjon. Da er patologi klinikken oftere manifestert av slike symptomer som:

  • støy i ørene (ringing, hum, hissing, etc.);
  • hyppig hodepine;
  • konvulsiv syndrom, som ligner på epileptiske anfall
  • Nevrologiske symptomer (parestesi, følelser av følelsesløshet, prikking, sløvhet og apati, etc.).

  Det kliniske bildet ved ruptur av AVM ligner alle typer intrakranielle blødninger:

  • skarp forekomst av alvorlig hodepine, raskt fremgang
  • svimmelhet, forvirring
  • svimmelhet, til utvikling av koma;
  • kvalme, oppkast;
  • tap av halvkroppsfølsomhet;
  • nedsatt syn, hørsel;
  • ekspressiv avasi, dysartri (uttalelsesforstyrrelser);
  • raskt voksende nevrologisk underskudd.

  Hos barn manifesterer sykdommen seg ofte som en tilbakegang i mental utvikling, forsinkelse i talfunksjoner, epipriposisjon, symptomer på hjertesvikt og kognitiv svekkelse.

  Typer av cerebrale misdannelser av venøs-arteriell sengen

  Patologiske formasjoner er vanligvis preget av en topografisk-anatomisk egenskap, hemodynamisk aktivitet og størrelse. Den første parameteren karakteriserer plasseringen av misdannelsen i hjernen, derav deres navn:

  • overflate AVM - konsentrert i hjernens hjernebarkel (på hjernens overflate) og tilstøtende strukturer av hvitt stoff;
  • dyp AVM - lokalisert i dybden av cerebrale konvolusjoner, basale ganglier, inne i ventriklene, i strukturen til stammen til GM.

  Den hemodynamiske aktiviteten er preget av misdannelser:

  • aktiv - de anses å være en blandet art av AVM GM (den vanligste typen, hvor delvis ødeleggelse av kapillærene oppdages) og den fistuløse typen (arterien går direkte inn i venen, kapillærnettverket er fullstendig ødelagt);
  • inaktiv - kapillær (telangiektasi), venøs, arteriovenøs cavernøs.

  Tapet er også estimert av størrelsen, idet diameteren av kun misdannelsesspolen er tatt i betraktning. Ved diagnostisering av dimensjoner brukes følgende AVM-navn:

  • mikromalformasjon - mindre enn 10 mm;
  • liten - fra 10 mm til 20 mm;
  • medium - 20-40 mm
  • stor - 40-60 mm
  • Giganten - mer enn 6 cm i diameter.

  For å forhindre alvorlig blødning og tilhørende irreversible komplikasjoner er det ekstremt viktig å identifisere og eliminere fokuset i nær fremtid, før brudddet. Hvorfor? Forklaringen er mye mer overbevisende - ved brudd er for stor en prosentdel av mennesker dør (opptil 75% av pasientene) fra en enorm blødning som er uforlignelig med livet.

  Det er nødvendig å forstå at AVM-fartøyene er for utsatt for gjennombrudd, siden de er alvorlig utarmet på grunnlag av unormal struktur og forstyrret blodstrøm. Samtidig klemmer store perverse strukturer og skader rundt hjernevev, noe som medfører en ekstra trussel mot konsistensen av funksjonene i sentralnervesystemet. Derfor, hvis diagnosen er bekreftet klinisk, er det ikke umulig å utsette behandlingen.

  Metoder for behandling av misdannelser av cerebral fartøy

  Terapi består av fullstendig reseksjon eller fullstendig utrydding av vaskulær defekt ved kirurgiske midler. Det er 3 typer høyteknologiske operasjoner som brukes til dette formålet: endovaskulær behandling, stereotaktisk radiokirurgi, mikrokirurgisk inngrep.

  1. Endovaskulær kirurgi. Metoden er egnet for behandling av dype og store formasjoner. Intervensjonen utføres under den radiologiske kontrollen, anestesi - generell anestesi. Denne minimalt invasive taktikken er ofte den første behandlingsfasen før den kommende åpne operasjonen.
  • Til den unormale delen av hjernen gjennom lårbenet, føres et tynt kateterrør gjennom karene.
  • Gjennom den installerte lederen tilføres et spesielt glutinous biomaterial, som ligner et monteringsskum, til malformasjonsområdet.
  • Neurosurgeon skumholdig sammensetning dekker lesjonene, det vil si tromboserte unormalt utviklede kar, samtidig som de opprettholder sunnhet.
  • Embolisering gjør at du kan "slå av" den patologiske pleksus fra det generelle systemet for hjernecirkulasjon.
  • Etter utført operasjon, under stasjonær observasjon, forblir pasienten vanligvis i 1-5 dager.
  1. Stereotaktisk radiokirurgi. Terapeutisk taktikk, selv om den refererer til angioneurokirurgi, men er ikke traumatisk. Dette betyr at ingen inngrep, introdusering av intravaskulære sonder vil ikke forekomme i det hele tatt. Egnet til behandling av vaskulær malformasjon av liten størrelse (opptil 3,5 cm) eller i tilfelle hvor fokuset befinner seg i den uvirksomme delen av hjernen.
  • Radio kirurgi innebærer ødeleggelse av angiomer med Cyber-knife eller Gamma-kniv systemer.
  • Enhetene opererer på prinsippet om den målrettede effekten på anomali ved radioaktiv bestråling.
  • Stråler utstråles fra forskjellige sider og konvergerer bare på et punkt i den defekte sonen, og sunne strukturer påvirkes ikke. Som et resultat vokser fartøyene i AVM sammen, fokuset blir undertrykt.
  • På Cyber- eller Gamma-kniv prosedyrer er helt smertefri, under behandlingen er pasienten bevisst. Apparat, på sofaen som ganske enkelt må ligge stille (fra 30 minutter til 1,5 timer), som tradisjonelle tomografer.
  • Når du behandler med et gammakniv, brukes en spesiell hjelm på hodet og festes fast. Til pasienten, som bærer en hjelm, føler ikke noe ubehag, gjør overfladisk lokalbedøvelse av separate deler av hodet. Drift på Cyberknife krever ikke anestesi og plasserer hodet i en stiv struktur.
  • Det er ikke behov for sykehusinnleggelse. Men det kan være nødvendig å sende mer enn en radiosurgery-session for endelig å eliminere de gjenværende effektene av AVM GM. Noen ganger varer utkastningen 2-4 år.
  1. Direkte mikrokirurgisk fjerning. Mikrosurgery for denne diagnosen er den eneste metoden som gir høyest mulige sjanser for en radikal kur av patologien, og minimerer risikoen for tilbakefall. Det er "gullstandarden" i behandlingen av denne sykdommen med overfladisk lokalisering og kompakte knutformer.
  • Mikrokirurgisk operasjon kan ikke uten en typisk kraniotomi, det er nødvendig å åpne kraniet økonomisk for hovedoperasjonene i hjernen.
  • Intervensjonen utføres under generell endotracheal anestesi, under tilsyn av et super-kraft intraoperativt mikroskop og ultralyd utstyr.
  • For å forhindre blodutslipp gjennom fôring av arteriell blodkar og blodåre brukes bipolar koagulasjon, det vil si moxibustion utføres.
  • Videre produserer en enkelt blokk gjennom trepanasjonsvinduet et en-trinns utsnitt av hele kroppen av misdannelse med minimal blodtap.
  • På slutten av operasjonsøkten, er åpningen i skallen lukket med et bengraft, en søm påføres huden.
  • Et ekstrakt er mulig ca. 14 dager etter operasjonen. Videre er det nødvendig å fortsette postoperativ utvinning i et spesialisert rehabiliteringssenter. Varigheten av rehabilitering er satt individuelt.

  Du kan se videoen av den åpne operasjonen på: https://www.youtube.com/watch?v=WA2FTX1NK1Y

  I visse situasjoner er det umulig å fortsette direkte mikrokirurgi på grunn av høye intraoperative risikoer, spesielt med storskala AVM. Eller et annet alternativ: angiom etter stereotaksi eller kateter embolisering er bare delvis kompensert, noe som er ekstremt dårlig. Derfor er det noen ganger tilrådelig å ty til faset behandling ved hjelp av en sekvensiell kombinasjon av flere angio-neurokirurgiske metoder.

  Hvor det er bedre å operere og prisen på operasjonen

  En velplanlagt algoritme for terapeutiske tiltak vil bidra til å helt fjerne det vaskulære konglomeratet, ikke på bekostning av vitale vev. Behandlingens adekvathet, med tanke på prinsippet om individualitet, vil redde fra utviklingen av nevrologiske abnormiteter, mulig tidlig tilbakefall med alle de følgende konsekvensene.

  For å betjene det høyeste organet i sentralnervesystemet, som er ansvarlig for mange funksjoner i kroppen (motoriske evner, minne, tenkning, tale, lukt, syn, hørsel etc.), er det nødvendig å stole på førsteklasses nevrokirurger. I tillegg bør medisinsk institusjon være utstyrt med en bred base av høyteknologisk intraoperativt utstyr av den avanserte modellen. Russiske klinikker for cerebral nevrokirurgi, det er synd, men det ligger betydelig bak i kvaliteten på teknologisk utstyr og profesjonalitet av spesialister fra utenlandske medisinske sentre.

  I fremmede land med høyt utviklet nevrokirurgi er dyrt, men det sier de, returnere pasienter til livet. Blant de populære trender, like avanserte i hjernekirurgi, er Tsjekkia, Israel og Tyskland. I tsjekkiske klinikker er prisene på medisinsk behandling for arteriovenøse misdannelser de laveste. Lavpris, den perfekte kvalifikasjonen av tsjekkiske leger-nevrokirurger gjorde Tsjekkia til den mest populære destinasjonen. Det er i denne hederlige staten at ikke bare pasienter fra Russland og Ukraina, men også Tyskland, Israel og andre land med høy flyve ønsker å få. Og kort om prisene.

  Hva er cerebral vaskulær misdannelse?

  Begrepet "misdannelse" betyr enhver anomali i utvikling som medfører fysiske endringer i organets struktur eller arbeid og dets vev. Brudd kan være både medfødt og oppkjøpt. Misdannelse av cerebral fartøy er ofte manifestert hos pasienter i en ung alder av 10 til 30 år. Det er en sykdom i feil forbindelse av hjerneårene, arteriene og små kapillærene. De viktigste tegn på lidelsen er pulserende hodepine, noen ganger fører til kramper.

  årsaker til

  Vaskulære anomalier i hjernen forekommer sjelden. Det er 19 tilfeller av patologi per 100 000 mennesker. Årsaken til opprinnelsen er fortsatt ukjent. Det antas at skaden på skipets struktur påvirkes av fosterets traumer og intrauterin misdannelser.

  Spesialister skiller to hovedgrupper av risiko:

  1. Mannlig sex (oftest forekommer sykdommen hos menn).
  2. Genetiske mutasjoner.

  Dette problemet forblir helt uutforsket, så det er ulike hypoteser om arten av forekomsten. Noen eksperter snakker om de negative faktorene som den forventende moren gjennomgikk under graviditet (alkohol, rusmidler, røyking, tar ulovlige stoffer, kroniske sykdommer). Denne hypotesen er basert på det faktum at strukturen i fosterhjernekarene endelig dannes etter den 20. svangerskapsuke, og til den tiden er gjenværende sårbare utsatt for deformasjon når negative faktorer opptrer.

  Typer og mekanisme for utvikling av misdannelser

  Som regel oppstår cerebral vaskulær misdannelse når arteriene og venene i bakre delene av hemisfærene påvirkes, men patologi kan ikke utelukkes i noen annen del av halvkulen. Jo større den patologiske node og jo dypere det er, jo mer utprøvde nevrologiske symptomer.

  Separat patologi, avhengig av hva slags fartøy er berørt:

  • Ved unormal tilslutning av vener dannes venøs misdannelse av cerebral kar.
  • Hvis problemet ligger i arteriene som går direkte inn i venene, er dette den arteriovene misdannelsen av hjernen (AVM), som oftest er funnet.

  I patologi av AVM, blir de tynne karene som forbinder venene med arteriene vridd og passerer inn i hverandre, og danner en vaskulær interlacing. I denne plexus er det ingen beskyttelsesvegg bestående av kapillærer, derfor er blodstrømmen i den patologiske regionen akselerert markant. Som et resultat blir arterieveggene hypertrophied og utvidet, og arterielt blod går inn i venene. Samtidig øker hjerteutgangen betydelig, noe som gir en betydelig belastning på venene. Årene blir store, stadig pulserende og spente.

  Interlacing tar blod og næringsstoffer til seg selv, stjeler nevroner. Som et resultat av tvungen sult, blir hjerneceller og metabolske prosessfunksjoner forstyrret. De dannede misdannelsene er ganske sårbare, da deres fartøy er i konstant spenning, noe som er farlig for deres plutselige brudd og utseende av blødning.

  Arteriovenøse endringer er:

  Hvordan manifesterer sykdommen?

  Størrelsen på misdannelsen kan være svært forskjellig: liten, medium, stor. Den største foci kan forårsake massive blødninger og epileptiske anfall. Hvis de berørte områdene er små, så kommer sykdommen i slike tilfeller ikke til å føle seg lenge, og det oppdages ved et uhell ved diagnosen av andre plager. Mer utprøvde manifestasjoner av patologi finnes ofte etter hodeskader, stress, under graviditet.

  I følge det kliniske bildet er det:

  • Torpid flyt mønster, ledsaget av hodepine, vridning av hode, kvalme. Slike symptomer er iboende i mange sykdommer, derfor er det umulig å mistenke en patologi på dem. Fokuset på vevet er vanligvis plassert i hjernens kortikale lag, og på grunnlag simulerer onkologi.
  • Hemorragisk natur. Sytti prosent av ofrene er funnet. Hvis blødningen er liten, vil alvorlige symptomer ikke være merkbare. Med omfattende blødning påvirkes viktige hjernesentre. Med dystrofiske forandringer i arteriene og deres etterfølgende brudd, er et slag forbundet. Som et resultat kan offeret ha: brudd på tale, syn, hørsel, koordineringsproblemer. I verste fall vil en pasient dø.
  • Neurologisk karakter med skader på ryggmargen. Det virker smertefullt i ryggen og nedre ryggen på grunn av det faktum at fartøyene klemmer nervens røtter, hvoretter følelsesløpene i lemmer og følsomheten i huden blir med i smerte syndromet.

  Symptomene på vaskulær misdannelse har sine egne særegenheter og er manifestert i:

  • Anfall av hodepine.
  • Beslag med et brudd på bevisstheten.
  • Muskel svakhet.
  • Parese av ekstremiteter.
  • Overtredelse av stabilitet.
  • Tapet av syn (oftere med veksten av vaskulus plexus i frontal lobe).
  • Problemer med tale.

  Hvis det oppdages misdannelse hos eldre, går det ofte ikke.

  Diagnose av sykdommen

  Hvis en vaskulær sykdom mistenkes i hjernen eller ryggmargen, leder nevrolog pasienten til diagnosen, noe som gjør det mulig å bestemme plasseringen av fokuset, dens størrelse og de karakteristiske endringene i fartøyene. Vanlige diagnostiske metoder er:

  • Magnetic resonance imaging. Viser hvor nøyaktig endringene skjedde.
  • Datatomografi. Tillater leger å identifisere sykdomsfokus.
  • Angiografi av fartøy med kontrast. Hjelper med å identifisere sammenflettede fartøy.
  • Tosidig skanning. Registrerer hastigheten på blodstrømmen i fartøyene og bidrar til å raskt finne det patologiske området.

  Pasienter må henvises til:

  • Generelle tester av blod og urin.
  • Biokjemi av blod
  • Koagulasjon.
  • Echoencephalogram.

  Høring av oculist er også nødvendig.

  Behandling av sykdommen

  Metoden for å velge terapeutiske tiltak avhenger helt av plasseringen, symptomens alvor, type patologi, pasientens individuelle egenskaper. Hvis en person er veldig bekymret for hodepine, foreskrive symptomatiske stoffer (smertestillende midler). Ved kramper, er antikonvulsiv terapi valgt for å unngå hjernesødem og død av nerveceller.

  Det er tilfeller der pasientene er konstant nok til å se en lege, og ta de foreskrevne legemidlene, og reduserer risikoen for brudd på vaskulær plexus. Men denne metoden for behandling brukes kun i fravær av uttalt symptomatologi og pasientklager.

  I andre tilfeller fjernes patologiske foci, og vaskulære vegger av unormalt kondenserte kar er loddet for ikke å forstyrre den totale blodstrømmen og normalisere blodsirkulasjonen i hjernen. Hvilke kirurgiske metoder som skal brukes, bestemmer leger. Gjelder for:

  • Kirurgisk reseksjon, Det er en av de effektive metodene for å behandle misdannelser. Dette er en komplisert nevrokirurgisk prosedyre som krever spesiell forberedelse. Hvis den vaskulære plexus ikke er dyp og dimensjonene er små, er denne metoden den beste. Hvis patologien er i hjernens dype områder, anbefales det å bruke andre metoder.
  • Embolisering. Det er vist med en dyp plassering av unormale fartøy og stor neoplasma. Behandling av misdannelse på denne måten består i innføring i karet av en spesiell substans som blokkerer blodstrømmen og fremmer adherensen av veggene til skadede arterier og årer. Ofte utføres embolisering før kirurgi.
  • Radiosirurgisk bestråling med protoner. Destruerer skadede kar og fremmer fullstendig eliminering av misdannelse. Denne operasjonen utføres uten bruk av en kirurgisk kniv, noe som gjør det mulig å unngå komplikasjoner og infeksjoner hos pasienten. Denne typen operasjon er vist for små størrelser av misdannelse og dens dype plassering. Skipene som mottar strålingsdosen, dør gradvis av, og blodstrømmen over dem stopper.

  Men misdannelse er farlig

  Blant de mulige komplikasjoner av sykdommen er:

  • Muligheten for brudd på arteriell venøs misdannelse med påfølgende blødning på grunn av tynning av de vaskulære veggene. Forstyrret blodsirkulasjon øker belastningen på de svekkede veggene. Som et resultat av økt blodtrykk oppstår et hemorragisk slag. Denne pasienten må snarest tas til sykehuset, hvor han vil få kvalifisert hjelp.
  • Mangel på oksygen i hjernevevet på grunn av nedsatt blodsirkulasjon fører til gradvis bortfall, og senere til hjerneinfarkt. Forferdelige symptomer på den patologiske prosessen er tap av minne, synshemming, problemer med tale.
  • Lammelser. Det kan oppstå når man klemmer en stor vaskulær pleksus i ryggmargen.

  For å unngå utvikling av komplikasjoner, bør man ikke utsette behandlingen. Pasienter bør bruke alle behandlingsmetoder av arteriell venøs misdannelse, foreslått av spesialister. Det bør ikke glemmes at hjerneblødning slutter med pasientens funksjonshemning eller død.

  Forebygging av komplikasjoner

  Eksperter anbefaler at pasientene ikke forsømmer forebyggende tiltak som er rettet mot å forhindre mulige komplikasjoner. Det burde være:

  • Unngå tunge fysiske aktiviteter som krever løftevekter.
  • Unngå stressende situasjoner, mental overstyring, voldelig uro.
  • Overvåk konstant trykket og unngå den kraftige økningen. Hvis en person føler at trykket stiger (det er hodepine, det er døsighet, fingrene blir nummen, ansiktet blir rødt, temperaturen stiger), må du ta et antihypertensive stoff som legen foreskrev.
  • Inkluder i diettprodukter som inneholder høye mengder natrium (smør, harde og myke oster, nøtter, surkål, sjømat).
  • Avvis fra skadelige vaner og drikker.

  Tidlig kompetent behandling med resirkulering av vaskulær spole gir pasienten en sjanse til full gjenoppretting. Moderne medisinsk teknologi kan identifisere sykdommen på et tidlig stadium og gi pasienten kvalifisert omsorg.

  Les Mer Om Fartøyene