Venøs insuffisiens er en kur. Venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter

Venøs insuffisiens er et svært vanlig problem. For slike skuffende statistikker kan vi takke den moderne livsstilen. Stillesittende arbeid, mangel på fysisk aktivitet, underernæring - alt dette har negativ effekt på det vaskulære systemets funksjon.

Så hva er denne sykdommen? Hva er hennes første symptomer? Hvor farlig er feilen i venøse fartøy? Er det effektive behandlingsmetoder? Disse spørsmålene er av interesse for mange pasienter.

Hva er denne sykdommen?

Venøs insuffisiens er en sykdom som noen leger plager en tilbakebetaling for rettferdighet. Det er ingen hemmelighet at venene er karene gjennom hvilke blod beveger seg til hjertet, og derfor, mot tyngdekraften. Omvendt blodstrøm hindres av spesielle venøse ventiler. Men med langvarig statisk belastning (sittende, stående), er trykket på ventiler og veggene til fartøyene for store.

Først er ventiler strukket, etter hvilke ofte er det en såkalt venøs refluks - en omvendt overføring av blod fra toppen ned. Et ekstra volum av væske presser mot veggen av fartøyet, og får det til å strekke seg og tynne. Over tid trengs plasma gjennom den tynne karveggen, som deretter akkumuleres i det myke vevet og danner hevelse. Dermed er ikke bare strukturen av karene forstyrret, men også næringen av nærliggende vev.

Nylige statistiske studier har vist at i utviklede land har minst 15-40% av befolkningen lider av venøs insuffisiens. Og i de fleste tilfeller er sykdommen diagnostisert hos mennesker i alderen 20 til 50 år.

Dessverre vender de fleste syke mennesker til legen allerede i de svært sent stadiumene av sykdommen. Dette er doktorgolfologene som vurderer hovedproblemet. Tross alt, jo tidligere pasienten blir behandlet, jo lettere blir det å eliminere de viktigste symptomene og forhindre utvikling av komplikasjoner.

Hovedårsakene til venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter

Faktisk kan kronisk venøs insuffisiens i nedre lemmer utvikles under påvirkning av ulike faktorer. Til å begynne med er det verdt å merke seg at denne sykdommen ofte opptrer mot bakgrunnen til åreknuter. I tillegg kan vaskulær insuffisiens forårsakes av noen medfødte patologier av overfladiske eller dype vener. Denne gruppen av sykdommer kan omfatte hypoplasia, aplasi, samt tilstedeværelsen av arteriovenøse fistler.

Ofte er fiasko et resultat av pasientens tidligere gjennomførte venøs trombotisk trombose. Mye ofte oppstår sykdommen etter en skade.

På den annen side er det noen risikofaktorer som øker sannsynligheten for at en person utvikler sykdommen. For eksempel kan noen mennesker har en viss genetisk disposisjon, som er forbundet med svikt i bindevevet, forårsaker kollagen observert underskudd - veggene i blodkarene i disse pasientene er mindre elastisk.

Risikofaktorer inkluderer også den langsiktige statisk belastning som forekommer hos personer som har yrket krever konstant opphold i sittende eller stående stilling (selgere, kasser, kontorpersonell). Ikke glem om fedme, siden overvekt er en ekstra byrde for kardiovaskulærsystemet.

Kronisk venøs insuffisiens hos kvinner diagnostiseres mye oftere enn hos menn. Dette skyldes de konstante svingninger i nivået av østrogen, som observeres under graviditet eller tar hormonelle legemidler. Risikoen for å utvikle insuffisiens øker med alderen. I tillegg er folk i fare de som lider av kronisk forstoppelse.

Klassifisering og alvorlighetsgrad av sykdommen

Faktisk er det i moderne medisin flere klassifikasjonssystemer for denne sykdommen. For eksempel, kan avhengig av etiologien av kronisk venøs insuffisiens være medfødt (forbundet med visse anatomiske trekk i en organisme), (er nøyaktig sykdomsårsak ukjent) primære eller sekundære (sykdommen utviklet seg som et resultat av traume, venøs trombose, eller en annen sykdom).

Ofte bruker phlebologists følgende klassifikasjonssystem, som tar hensyn til forekomst og intensitet av symptomer:

 • Grad 0 - personen har ingen symptomer på sykdommen. Denne kategorien av mennesker har blitt utpekt ikke ved en tilfeldighet, siden fraværet av tegn ikke alltid indikerer fullstendig helse. Noen pasienter som har blitt diagnostisert med mangel opplever ikke noe ubehag, og det mangler også ytre symptomer.
 • På det første nivå er intermitterende smerter i bena og nattekramper og en følelse av tyngde, som øker med forlengede statiske belastninger. Ødem vises bare fra tid til annen.
 • Den andre graden av alvorlighetsgrad er preget av vedvarende ødem. På huden kan du erstatte hyperpigmentering, samt områder med vått eller tørt eksem.
 • I tredje grad vises trophic ulcers på huden, som periodisk åpner og helbringer.

De viktigste tegn på sykdommen

Sikkert i livene til nesten hver person er det minst én risikofaktor, under påvirkning av hvilken venøs insuffisiens kan utvikles. Symptomer på denne sykdommen er svært viktig å vite, fordi før folk vil ta hensyn til den forverrede helsetilstand, jo raskere vil det gå til en lege og få høy kvalitet behandling.

De første tegn på venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter er smerte og hevelse. Som regel vises tyngde og ømhet i beina senere på kvelden. Ubehag øker med lengre opphold i oppreist stilling. Puffiness vises også om kvelden, med ødemer som bare er synlige på anklene og strekker seg ikke til tærne. Siden morgen trives personen som regel, som er den vanligste årsaken til nektet av medisinsk rådgivning.

I fravær av behandling går venøs-lymfatisk svikt til et nytt nivå - nå blir symptomene mer merkbare. En syk person lider av vedvarende spirende smerte og brennende følelse i bena. Ødem blir vedvarende - de kan bli lagt merke til når som helst på dagen. Mange pasienter klager over nattkramper, som påvirker søvnkvaliteten.

På grunn av utilstrekkelig sirkulasjon er trofisk vev skadet. På huden kan det forekomme hyperpigmenterte områder, som ser ut som små flekker med brun farge. Huden over de berørte karene er tynnet og begynner å skrelle seg - det er hvordan eksem utvikler seg.

Slik ser venøs insuffisiens ut. Symptomer på det forverres med hver måned. Den tredje fasen av sykdommen er preget av utseendet av trofasår. Slike hudlesjoner dannes gradvis. Først dannes et sted med mørk farge på overflaten. Over tid ser det ut som en liten tetning i midten, som ser ut som parafinvoks. Dette området av huden er ekstremt følsomt for mekaniske effekter - noe slag eller traumer fører til åpning av et sår, som med tiden bare vil øke i størrelse.

Dette er ikke all fare med hvilken venøs insuffisiens er forbundet. Bildet viser fremtiden for det fremtidige trofasåret. Et slikt åpent område på huden blir en utmerket gateway for infeksjon. Ofte er ulcerativ prosess komplisert av ulike bakterielle og soppbetennelser.

Moderne diagnostiske metoder

Selvfølgelig, når du har de første symptomene på sykdommen, må du gå til legen. Kun en spesialist kan korrekt vurdere pasientens tilstand og diagnostisere "venøs insuffisiens".

Som regel oppstår mistanke om at det har problemer med blodkar i legen, selv under den første undersøkelsen. Likevel må pasienten gjennomgå noen tester. Standard tester er biokjemiske studier av blod og urinprøver. Disse er ikke spesifikke tester, men de gir en mulighet til å bestemme tilstedeværelsen av betennelse og noen tilknyttede sykdommer. En generell blodprøve bidrar til å bestemme antall røde blodlegemer, blodplater og dermed blodviskositetsindeksen.

Den mest informative prosedyren er ultralyd undersøkelse av fartøyene i underekstremiteter. Under undersøkelsen kan en spesialist bestemme tilstedeværelsen av forstørrede områder av vener, knuter eller blodpropper.

I sjeldne tilfeller (hvis ultralyd ikke gir et nøyaktig resultat), blir pasienten tildelt mer kompliserte prosedyrer. Spesielt er phlebography en ganske nøyaktig metode. Under forskningen injiseres pasienten intravenøst ​​med en spesiell kontrastmiddel, og overvåkes deretter for fremdriften gjennom venøsystemet.

Venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter: behandling med konservative metoder

Når en slik sykdom er identifisert, oppstår spørsmålet om terapi. Hvordan behandle venøs insuffisiens? Til å begynne med er det verdt å merke seg at denne sykdommen er kronisk, så terapi i dette tilfellet må nødvendigvis være omfattende og tidkrevende.

Behandlingsforløpet velges individuelt. Noen pasienter tar medisinen i to måneder, mens de andre pasientene krever en lengre mottakelse. I de fleste tilfeller forskriver legene medisiner som kan styrke venøs veggen og normalisere blodstrømmen. Også medisiner brukes som bidrar til å forbedre ernæringen av vev - dette forhindrer utseendet av trofasår.

Spesiell forsiktighet er nødvendig for pasienter som allerede har startet et magesår. Skadede hudområder bør behandles regelmessig med ulike antiseptiske og sårhelingsløsninger eller salver. Noen ganger foreskriver legene bruken av antiinflammatoriske stoffer - i mer alvorlige tilfeller er det behov for kortikosteroidmedikamenter. Hvis det er stor risiko for blodpropper, heparin eller annen medisin som fortyndet blod foreskrives.

Denne typen terapi krever venøs insuffisiens. Behandlingen inkluderer også ulike metoder for fysioterapi som akselererer helbredelsesprosessen. De mest effektive prosedyrene inkluderer behandling med magnetfelt, dynamiske strømmer. Også pasienter med denne diagnosen går ofte til elektroforese. Et godt resultat er laserterapi.

For å normalisere blodsirkulasjonen anbefales det å bruke spesielle kompresjonstrømper eller strømpebukser. Slike tilpasninger bidrar til å kvitte seg med ødem, delvis gjenopprette blodsirkulasjonen og forhindre stagnasjon av blod i myke vev.

Og selvfølgelig er en integrert del av kvalitetsterapi terapeutisk gymnastikk. Venøs insuffisiens i underdelene utvikler ofte mot bakgrunnen av en stillesittende livsstil. Denne risikofaktoren kan og bør elimineres. Naturligvis er de idrettene som involverer store belastninger på bena (fotball, basketball, vektløfting) ikke egnet. Men svømming eller gymnastikk vil bidra til å forbedre helsen din.

Kirurgisk behandling av CVI

Operativ inngrep, som regel, er foreskrevet i tilfelle at konservativ behandling har vist seg ineffektiv. Til dags dato er det mange kirurgiske prosedyrer. Og valget her avhenger både av alvorlighetsgraden av sykdommen, og på betingelse av pasientens kropp, tilstedeværelsen av kontraindikasjoner etc.

I den første fasen av sykdommen kan skleroterapi være effektiv. Under prosedyren injiseres et spesielt preparat i det berørte fartøyet, som lukker fartøyets lumen og stopper blodstrømmen i denne delen av det vaskulære nettverket.

Dessverre kan denne metoden ikke alltid lindre en sykdom kalt kronisk venøs insuffisiens. Behandling av den andre og tredje grad av sykdommen er en indikasjon på en mer massiv kirurgisk inngrep. Avhengig av tilstanden i vaskulærsystemet, utføres enten en dressing eller fjerning av den utvidede del av karet. Noen ganger i løpet av prosedyren kreves plasten til fartøyene - dette gjør det mulig å normalisere blodstrømmen. Naturligvis, etter at operasjonen følger rehabiliteringsperioden. Noen pasienter krever et ekstra forløb for å ta forskjellige stoffer. Og selvfølgelig er det ekstremt viktig i fremtiden å følge en sunn livsstil og unngå eksponering for risikofaktorer, siden sykdommen kan komme tilbake.

Mulige komplikasjoner ved venøs insuffisiens

Venøs insuffisiens i underdelene er en ekstremt farlig tilstand, som under ingen omstendigheter bør behandles lett. For det første bør det bemerkes at akkumuleringen av betydelige mengder blod i føttens kar har negativ innvirkning på hele organismenes arbeid. Siden nervesystemet ikke får nok oksygen og næringsstoffer, pasienter med denne diagnosen ofte klager over vedvarende svimmelhet, besvimelse, med psykisk stress problemer. En hyppig komplikasjon er kardiovaskulær svikt.

Dette er ikke alle problemene med hvilken venøs insuffisiens er involvert. Resultatet av sykdommen kan være flebitt (betennelse i veneveggen) eller tromboflebitt (betennelse av veggene for å danne blodpropper). I sin tur, clot gap og skrive det inn i blodstrømmen kan føre til lungeemboli - pulmonær vaskulær okklusjon i fravær av en nødssituasjon, er ferdig vanligvis dødelig.

Behandling med folkemidlene

I dag står mange mennesker i forskjellige aldre overfor en diagnose av "venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter". Behandling er en lang og omhyggelig prosess. Utvilsomt bør legen velge behandling for pasienten. Men det er noen oppskrifter av tradisjonell medisin som kan bidra til å øke hastigheten på gjenopprettingsprosessen.

For eksempel folkemedisin menn anbefaler sterkt ekstrakt fra hestkastanje, siden ekstraktet av denne planten virkelig styrker venøse vegger. Infusjon av hasselnøtt er et annet effektivt middel. Som råvarer brukes både bark og planteløv her.

Kalanchoe - en annen nyttig plante som brukes til kompresser. For matlaging må du male 50 g plantens blader og helle 500 ml alkohol. Banken må lukkes og holdes på et mørkt sted i syv dager. Deretter er infusjonen klar til bruk. Men å desinfisere overflaten av trophic ulcers er mulig ved hjelp av et utdrag av den japanske Sophora.

I alle fall er det verdt å forstå at behandling av venøs insuffisiens ved folkemidlene er mulig bare etter foreløpig konsultasjon med en lege. Ovennevnte oppskrifter kan bare brukes som en ekstra terapi. I intet tilfelle bør ikke forsømmes legenes resept.

Er det effektive metoder for forebygging?

I dag er mange personer diagnostisert med venøs insuffisiens. Behandling er en lang og kompleks prosess. Derfor er det mye lettere å hindre utviklingen. Selvfølgelig er det ingen medisiner som kan beskytte permanent mot vaskulær insuffisiens. Likevel vil overholdelse av noen enkle regler bidra til å redusere risikoen for å utvikle sykdommen til et minimum.

Siden hovedrisikofaktoren i dette tilfellet er en stillesittende livsstil, er det nødvendig å begynne med det. Ikke alle mennesker har muligheten til å forandre sin livsstil. Men hvis du må tilbringe mesteparten av arbeidstiden din i en sittestilling, så fra tid til annen, ta pauser for å strekke bena. En forutsetning er fysisk aktivitet - fra tid til annen gjør du noen treningsøvelser, registrer deg for trenings- eller svømmekurs, gå oftere utendørs, løp om morgenen, etc.

Pass på å være oppmerksom på sko - det skal være behagelig. Om nødvendig kan du alltid kjøpe spesielle ortopediske innleggssåler. Under hvile eller søvn, prøv å holde beina i en litt forhøyet stilling (for eksempel plasser en pute under dem). Og selvfølgelig holde orden på kroppsvekten, da overskytende kilo påvirker ikke bare arbeidet i det vaskulære systemet, men også tilstanden til hele organismen.

Hvis du regelmessig bruker hormonelle prevensjonsmidler, må du fra tid til annen gjennomgå en ultralydsundersøkelse av vener i underekstremiteter. Og selvfølgelig, ved de første tegn på sykdommen, må du alltid konsultere en lege. I de tidlige stadiene er problemet mye lettere å eliminere.

Insuffisient av cerebral fartøy: hva er det?

Den hyppige patologien i dag er venøs insuffisiens av cerebral sirkulasjon. En lignende sykdom utvikles under påvirkning av mange faktorer som kan føre til brudd på normal utstrømning av blod fra kranialhulen.

Som regel utvikler sykdommen seg mot bakgrunnen av andre patologiske forhold. Hovedårsakene til cerebral vaskulær insuffisiens inkluderer craniocerebral trauma, ødem i hjernen, kardiovaskulær og lungesvikt, så vel som hjernesvulster, pleurisy. Symptomene på sykdommen er ofte manifestert hos personer som har hatt pleurisy eller pneumothorax. Risikofaktorene inkluderer hypertensjon, trombose og tromboflebitt, samt astma. Noen ganger utvikler sykdommen seg etter asphyxiation.

Venusinsuffisiens i hjernen forekommer noen ganger asymptomatisk. Likevel, i de fleste tilfeller, klager pasientene om permanent hodepine. Sårhet øker som regel med skarpe svingninger i hodet, en temperaturendring eller atmosfærisk trykk, samt under alvorlig stress eller alkoholforgiftning.

I tillegg til hodepine, er det andre symptomer. Spesielt er pasienter kjent for konstant tretthet, apati og muskel svakhet. Fra tid til annen er det svimmelhet, lyder i ørene. Symptomer på venøs insuffisiens inkluderer søvnforstyrrelser, mørkere i øynene, psykiske lidelser, epileptiske anfall.

I alle fall er det verdt å forstå at mangel på blodsirkulasjonen i hjernen er et svært alvorlig problem. Mangel på rettidig behandling kan føre til farlige konsekvenser. Derfor, i nærvær av symptomer, ikke nøl med å besøke en lege. I dette tilfellet er det nødvendig med en komplisert terapi, som tar sikte på å redusere ødem, normalisere blodstrømmen og forbedre tonen i vaskulære vegger.

Tegn på akutt og kronisk venøs insuffisiens i beina - årsaker, grader og terapi

Brudd på venøse sirkulasjon, ledsaget av en uttalt symptomer, fører til en sykdom som kalles venøs insuffisiens i de lavere lemmene - symptomer, behandling og forebyggelse av dens fokus på blodstrømmen i venen gjenoppbygging. Sykdommen er knyttet til behandling av stillesittende livsstil og genetisk predisposisjon, i visse stadier ledsages av åreknuter.

Hva er venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter

Venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter ligger først i prevalens blant vaskulære patologier. Oftere lider det kvinner, og alt etter statistikk er nesten en tredjedel av den voksne befolkningen påvirket. Når en rekke årsaker, blant annet på grunn av den økte belastning, forstyrret brosjyrer av venøse klaffer som regulerer blodstrømmen prosess i de nedre ekstremiteter konstant blodstrøm begynner nede mot oppadgående bevegelse, til hjertet, er det den første symptom - en følelse av tyngde i bena.

Hvis sykdommen utvikler seg, øker trykket på karets vegger konstant, noe som fører til tynning. Det kan forekomme blokkeringer av vener, og hvis du ikke starter behandling i tide, er det trofiske sår av de omkringliggende venøse karene i vev. Det er symptomer på varicose forstørrelse - hevelse i nedre lemmer, kramper om natten, et klart venøst ​​mønster nær overflaten av huden.

symptomer

Symptomer på venøs insuffisiens er avhengig av hvilken form det forekommer - akutt (OVH) eller kronisk (CVI), alvorlighetsgrad, stadium av sykdommen. OVN på underekstremiteter utvikler seg raskt, ledsages av alvorlig smerte, hevelse, utbrudd av venøst ​​mønster på huden. De viktigste symptomene på CVI i nedre ekstremiteter er:

 • systematisk følelse av tyngde i bena;
 • muskelkramper om natten og i ro
 • hevelse;
 • hypo- eller hyperpigmentering av huden, venøs dermatitt;
 • trofe sår, tørrhet, rødhet på huden;
 • svimmelhet, besvimelse.

årsaker

Medisinsk gruppe av årsaker, det vil si sykdommer og tilstander på grunn av som utvikler kronisk venøs insuffisiens i de lavere lemmene - det er en sykdom hvor det oppsplittede muskel venøse pumpesystem:

 • flebotromboz;
 • tromboflebitt;
 • medfødte patologier i det vaskulære systemet;
 • skader og alvorlige skader på underdelene.

Det er sekundære, såkalte ikke-modifiserende faktorer som ikke er årsaken til utbruddet av OVH og CVI, men er i fare, kan bidra til utviklingen av sykdommen eller forringelsen av pasientens tilstand. Disse inkluderer:

 • genetisk predisposisjon til sykdommen;
 • Kjønn - kvinner har CVI i gjennomsnitt tre ganger oftere enn menn, på grunn av et høyere nivå av hormonet østrogen;
 • graviditet, arbeidskraft - økt press på venøse kar, det er en endring i hormonell bakgrunn i en kvinnes kropp;
 • alderdom;
 • vektig;
 • lav motoraktivitet;
 • vanlig tung fysisk arbeid, løfte vekter.

form

Isoler venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter av akutt og kronisk form (det er også en venøs insuffisiens i hjernen). OVH er dannet som en konsekvens av overlappingen av de dype venene i underekstremiteter, under trombose eller skade på bena. De subkutane karene påvirkes ikke. Hovedsymptomen ved akutt hodepine er alvorlig smerte, som stopper etter påføring av kaldt kompres, fordi kulde reduserer volumet av blod i karene.

CVI, tvert imot, det påvirker venen ligger nær hudoverflaten, og derfor er ledsaget av degenerative forandringer i huden pigmentering - flekker, trofiske sår. Hvis man forsinke behandling blir uunngåelig forekomst av vaskulære anomalier slik som pyoderma, blodpropp, patologi trafikk ankler.

Klassifisering av CVI

Det er et internasjonalt system for klassifisering av venøs insuffisiens i CEAP. I henhold til dette systemet er tre stadier av CVI preget:

 • CVI 1 grad - ledsaget av smerte, hevelse, konvulsiv syndrom, pasienten er forstyrret av en følelse av tyngde i bena;
 • CVI 2 grader - ledsaget av eksem, dermatosklerose, hyperpigmentering;
 • CVI 3 grader - trofiske sår på huden på underekstremiteter.

diagnostikk

For å avklare det kliniske bildet av sykdommen, etablere en nøyaktig diagnose og gi hjelp, etter en ekstern undersøkelse, sender legen pasienten til levering av følgende tester:

 • Ultralyd av nedre lemmer;
 • generell blodanalyse og biokjemi;
 • venografi.

Behandling av venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter

Brudd på venøs utstrømning av nedre lemmer, kalt venøs insuffisiens, behandles ved hjelp av komplisert terapi, som inkluderer:

 • eliminering av risikofaktorer;
 • medisinering;
 • Korrigering av pasientens fysisk aktivitet ved hjelp av medisinsk gymnastikk;
 • fysioterapi;
 • kirurgisk inngrep;
 • metode for elastisk kompresjon.

narkotika

Mekanismen for behandling av CV med medisinske preparater utvikles avhengig av stadium av sykdommens utvikling. Med den første graden av CVI brukes skleroterapi - intravenøs injeksjon av legemidlet, noe som signifikant reduserer blodstrømmen i deformert del av karet. I andre grad brukes terapi med legemidler som øker den totale tonen i venøse kar og etablerer prosessene for sirkulasjon av tilstøtende vev. I dette tilfellet oppnås de viktigste resultatene bare i 3-4 måneders behandling, og kursets totale varighet er 6-8 måneder.

I tredje fase trenger pasienten kompleks behandling av de viktigste symptomene og komplikasjonene. Utnevnte forberedelser av det generelle spekteret av virkning og salver for lokal applikasjon. I løpet av komplisert terapi er utnevnelsen av phlebotonics, ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, antikoagulanter, disaggregeringsmidler og antihistaminer obligatorisk. Preparater for ekstern bruk er valgt fra gruppen medikamenter som inneholder kortikosteroider.

Det er viktig å utnevne de riktige fysioterapiprosedyrene og valg av et kompleks av terapeutisk gymnastikk. I de fleste tilfeller utnevnes;

 • elektroforese;
 • balneotherapy;
 • diadynamisk strøm.

Trophic ulcers assosiert med tredje fase, refererer til en svært farlig type av hudsykdommer, fulle av en rekke alvorlige komplikasjoner og forekomsten av infeksjoner. Pasienten er foreskrevet sengereste, langsiktig antibakteriell behandling, vanlig lokal hygienisk behandling med antiseptika. For å øke hastigheten på prosessen, anbefaler vi midler med innholdet av naturlige planteantiseptika - propolis, havtorn - og iført medisinsk jersey.

Mennesker betyr

Ved de første stadiene av venøs insuffisiens i nedre lemmer og som et forebyggende tiltak for å forbedre blodsirkulasjonen og redusere smertefulle opplevelser, ta til folkemessige rettsmidler. Fra sykdomshjelpen:

 • hest kastanje smaken;
 • kamilleolje;
 • alkoholholdig tinktur av rue duftende;
 • tinktur av malurt sølvfarget;
 • komprimerer fra hetten - vanlig sår;
 • wraps med melkvalle;
 • alkoholholdig tinktur av Kalanchoe.

For å forebygge venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter, er det viktig å følge kostholdet med ernæring - å gi opp stekt og fettstoffer. Det anbefales å spise mat som har antikoagulant egenskaper:

Kompresjonsbehandling

Behandling med elastisk kompresjonsmetode innebærer to hovedpunkter - påkledning av kompresjon (anbefales for gravide) og bandasje av underdelene med elastisk bandasje. Ved hjelp av kompresjonsterapi oppnås en betydelig forbedring i pasientens tilstand med venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter ved hjelp av følgende egenskaper:

 • reduksjon av hevelse;
 • restaurering av normal drift av muskelventilpumpen;
 • forbedring av mikrocirkulasjon av vev og hemodynamikk av vener.

Bandasjer mister sin elastisitet etter noen vask, så de bør byttes ut i gjennomsnitt en gang hver to eller tre måneder, og for å veksle med seg kompresjonsstrømper eller bukser. Kompresjonsbåndasje av underbenene utføres i henhold til følgende regler:

 • produsert før oppstigningen;
 • Bena er bandasert fra bunnen av, fra ankelen til midten av låret;
 • Bandasje bør være stramt, men smerte og klemming bør ikke følges.

Kirurgisk inngrep

Når en pasient vender seg til et sent stadium av venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter, kan legen foreskrive operasjonen av følgende type:

 • sclerotherapy;
 • laser bestråling;
 • phlebectomy;
 • abelyatsiyu.

forebygging

Som forebygging av venøs insuffisiens reduseres risikofaktorer gjennom aktiv livsstil, justerer matvaner, unngår røyking og alkohol, ubehagelige sko og tette klær. Hvis det er en genetisk predisponering i nærvær av en medisinsk historie, anbefales det å gjennomgå profylaktisk ultralydundersøkelse av årer for å oppdage patologiske symptomer og rettidig behandling av venøs insuffisiens.

Video: Kronisk venøs insuffisiens

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Kronisk venøs insuffisiens

Kronisk venøs insuffisiens (CVI) - patologi forårsaket av brudd på venøs utstrømning i nedre ekstremiteter. Ifølge utenlandske phlebologists lider 15 til 40% av befolkningen i utviklede land av visse sykdommer i venøsystemet, og 25% av pasientene har tegn på kronisk venøs insuffisiens. Utviklingen av kronisk venøs insuffisiens skyldes langvarige åreknuter, tromboflebitt, medfødte anomalier i venøsystemet. Med CVI er det ømmer og pigmentforstyrrelser i beina, tretthet og tyngde i beina, kramper om natten. Progressiv venøs insuffisiens forårsaker utseendet av trofasår.

Kronisk venøs insuffisiens

Kronisk venøs insuffisiens (CVI) - patologi forårsaket av brudd på venøs utstrømning i nedre ekstremiteter. Ifølge utenlandske phlebologists lider 15 til 40% av befolkningen i utviklede land av visse sykdommer i venøsystemet, og 25% av pasientene har tegn på kronisk venøs insuffisiens. Russisk forskning innen Studier om vener si at en detaljert undersøkelse av tegn på CVI fastsettes hvert sekund av russere i alderen 20 til 50 år, med 5 til 15% av befolkningen lider av dekompensert kronisk venøs insuffisiens, som er 4% av tilfellene ledsaget av trofiske sår. Den brede utbredelsen av denne patologiske tilstanden skyldes fremoverbevegelsen, noe som medfører en økt belastning på vener i underekstremiteter for å bli praktisk talt uunngåelig.

Som det viktigste problemet, som har en negativ innvirkning på utviklingen og utviklingen av CVI, er det verdt å merke seg pasientens senere appell for medisinsk hjelp. Et betydelig antall pasienter tror at symptomene på kronisk venøs insuffisiens er en vanlig følge av tretthet og langvarig statisk belastning. Noen undervurderer alvorlighetsgraden av patologien og er uvitende om komplikasjonene som CVI kan forårsake. Sammen med mangelen på informasjon, spilles en viss negativ rolle ved reklame "mirakel", som angivelig helt kan eliminere venøs patologi. For tiden mottar bare 8% av pasientene med CVI medisinsk behandling.

Ofte er kronisk venøs insuffisiens forvirret med åreknuter i underekstremiteter. Imidlertid er disse tilstandene ikke identiske. CVI kan detekteres i fravær av synlige endringer av overfladiske vener på beina. Kronisk venøs insuffisiens utvikler seg som følge av en rekke medfødte og ervervede patologiske forhold som fører til forstyrrelse av utstrømning langs de dype venene i underdelene.

Mekanismen for CVI-utvikling

Blod fra nedre ekstremiteter flyter gjennom dype (90%) og overfladiske (10%) vener. Utstrømning av blod fra bunnen opp gir en rekke faktorer, hvorav det viktigste er sammentrekning av muskler under fysisk aktivitet. Muskelen, kontraherende, presser på venen. Under tyngdekraften påvirker blodet å falle, men returstrømmen forhindres av venøse ventiler. Som et resultat er normal blodstrøm gjennom venesystemet sikret. Bevaring av den konstante bevegelsen av væske mot tyngdekraften blir mulig, takket være ventilapparatets konsistens, den stående tonen i venøs veggen og den fysiologiske forandringen i venetens lumen når kroppens stilling endres.

I tilfelle når ett eller flere elementer som sikrer normal blodstrøm lider, utløses en patologisk prosess som består av flere stadier. Utvidelse av venen under ventilen fører til ventilfeil. På grunn av det konstant forhøyede trykket fortsetter venen å ekspandere fra bunnen av. Venøs refluks (patologisk utslipp av blod fra toppen ned) er festet. Blodet stagnerer i fartøyet, presser mot venevæggen. Gjennomførbarheten av venøs veggen øker. Plasma gjennom venens vegger begynner å svette inn i det omkringliggende vevet. Vevet svulmer, maten er forstyrret.

Sirkulasjonssvikt resulterer i akkumulering av små kar i vevet metabolitter lokal blodpropp, maktofagov aktiverings- og leukocytt lysosomale enzymer øke antallet av frie radikaler og lokale inflammatoriske mediatorer. Normalt blir en del av lymfene tømt gjennom anastomosene i venesystemet. En økning i trykket i venøsengen forstyrrer denne prosessen, noe som fører til overbelastning av lymfesystemet og en forstyrrelse i utløpet av lymfe. Overtredelse av trofikken forverres. Trofiske sår er dannet.

Årsaker til CVI

Kronisk venøs insuffisiens kan oppstå under følgende forhold:

 • langvarige åreknuter i underekstremiteter;
 • posttromboflebitisk syndrom;
 • medfødte forstyrrelser i dype og overfladiske venøse systemer (medfødt hypotyroidisme eller aplasi dyp vene - Klippel-Trenaunay syndrom, medfødte arteriovenøse fistler --Weber syndrom-Park Rubashov).

Noen ganger utvikler kronisk venøs insuffisiens etter en flebotrombose. I de senere årene, som en av årsakene som fører til utvikling av CVI isolert phlebopathy - en tilstand der venøs lunger skjer i fravær av verktøy og kliniske tegn på patologi venesystemet. I sjeldne tilfeller utvikles kronisk venøs insuffisiens etter traumer.

Det er en rekke ugunstige faktorer der risikoen for kronisk venøsinsuffisitet øker:

 • Genetisk predisposisjon. Utviklingen av patologi fører til en genetisk bestemt insuffisiens av bindevev, noe som forårsaker svakhet i vaskulær veggen på grunn av mangel på kollagen.
 • Kvinne sex. Forekomsten av kronisk venøs insuffisiens skyldes høyt nivå av østrogen, økt stress på venøsystemet under graviditet og fødsel, samt høyere forventet levealder.
 • Age. Hos eldre mennesker øker sannsynligheten for å utvikle CVI som følge av langvarig eksponering for uønskede faktorer.
 • Inntak av hormonelle prevensjonsmidler og andre hormonholdige stoffer (på grunn av økte nivåer av østrogener).
 • Utilstrekkelig motoraktivitet, fedme.
 • Kontinuerlig statisk belastning (lange turer i transport, stående eller stillesittende arbeid), konstant løfting av vekter.
 • Kronisk forstoppelse.

Klassifisering av CVI

For tiden bruker russiske phlebologists følgende klassifisering av CVI:

 • Grad 0. Symptomer på kronisk venøs insuffisiens er fraværende.
 • Grad 1. Pasienter er plaget av bein smerte, en følelse av tyngde, forbigående ødem, nattkramper.
 • Grad 2. Hevelse blir vedvarende. Visuelt bestemt hyperpigmentering, fenomenet lipodermatosklerose, tørt eller vått eksem.
 • Grad 3. Det er preget av nærvær av et åpent eller helbredt trofasår.

Graden av 0 ble utpekt av klinikere ikke ved en tilfeldighet. I praksis er det tilfeller hvor pasienter med åreknuter ikke fremviser noen klager, og symptomer på kronisk venøs insuffisiens er helt fraværende. Behandlingstaktikken til slike pasienter skiller seg fra taktikken til å behandle pasienter med lignende åreknuter, ledsaget av CVI 1 eller 2 grader.

Det er en internasjonal klassifisering av kronisk venøs insuffisiens (CEAP-system), idet man tar hensyn til de etiologiske, kliniske, patofysiologiske og anatomo-morfologiske manifestasjonene av CVI.

Klassifisering av CVI i henhold til CEAP-systemet:

Kliniske manifestasjoner:
 • 0 - visuelle og palpatoriske tegn på vene sykdom er fraværende;
 • 1 - telangiektasi;
 • 2 - åreknuter
 • 3 - ødem;
 • 4 - hudendringer (hyperpigmentering, lipodermatosklerose, venøs eksem);
 • 5 - huden endres med helbrede sår;
 • 6 - Skift av huden i nærvær av et frisk sår.
Etiologisk klassifisering:
 1. årsaken til CVI er medfødt patologi (EC);
 2. primær CV med ukjent årsak (EP);
 3. sekundær CVI, som utviklet seg på grunn av trombose, traumer etc. (ES).
Anatomisk klassifisering.

Reflekterer segmentet (dyp, overfladisk, kommunikativ), lokalisering (stort subkutant, lavere hul) og lesjonnivå.

Klassifisering under hensyntagen til de patofysiologiske aspektene ved CVI:
 1. CV med refluksfenomener (PR);
 2. CVI med obstruksjon (PO);
 3. CVI med fenomenene refluks og obstruksjon (PR, O).

Ved evaluering av CVI ceap systemet bruker et poengsystem, hvor hver attributt (smerte, hevelse, halthet, pigmentering, lipodermatosclerosis, magesår, deres varighet, antall og tilbakefallsraten) målt på 0, 1 eller 2 poeng.

CEAP-systemet gjelder også funksjonsnedsettelsesskalaen, i henhold til hvilken:

 • 0 - fullstendig fravær av symptomer;
 • 1 - symptomer på CVI er tilstede, pasienten er i stand til å arbeide og trenger ikke støttemidler;
 • 2 - pasienten kan bare arbeide heltid hvis han bruker støttende midler;
 • 3 - pasienten er deaktivert selv om han bruker støttende midler.

Symptomer på CVI

CVI kan manifesteres i en rekke kliniske symptomer. I de tidlige stadiene vises ett eller flere symptomer. Pasientene er bekymret for tyngde i bena, noe som forverres etter lang tid i vertikal stilling, forbigående ødem og nattkramper. Det er hyper- (sjeldnere - hypo-) pigmentering av huden i den fjerne tredje delen av skinnen, tørrhet og tap av elastisitet i huden på skinnene. Åreknuter i begynnelsen av kronisk venøs insuffisiens vises ikke alltid.

Med utviklingen av kronisk nyresvikt forverres lokal sirkulasjonssykdom. Trofiske lidelser blir mer uttalt. Trofiske sår er dannet. Deponering av betydelig blod i nedre lemmer kan føre til svimmelhet, besvimelse og utseendet på tegn på hjertesvikt. På grunn av reduksjonen i BCC, tåler pasienter med alvorlig kronisk venøs insuffisiens ikke fysiske og mentale belastninger.

Diagnose av CVI

Diagnosen er laget på grunnlag av anamnese data, pasientklager, resultatene av objektiv og instrumentell forskning. Konklusjonen om graden av venøs utstrømningsforstyrrelse er utført på grunnlag av ultralyd av venene i nedre ekstremiteter og duplex angioscanning. I noen tilfeller utføres en røntgenkontrasttest (flebografi) for å bestemme årsaken til CRF.

Behandling av CVI

Ved bestemmelse taktikk for behandling av kronisk venøs insuffisiens bør være klart forstått at den CVI - systemisk patologisk prosess som ikke kan løses ved å slette ett eller flere av overfladiske åreknuter. Målet med terapien er å gjenopprette den normale funksjonen av det venøse og lymfatiske systemet i underdelene og forhindre tilbakefall.

Generelle prinsipper for behandling av CVI:

 1. Terapi bør være et kurs. En pasient viser korte eller episodiske kurs, andre - regelmessig og lang. Gjennomsnittlig varighet på kurset skal være 2-2,5 måneder.
 2. Bruk av medisiner bør kombineres med andre behandlingsmetoder for CVI.
 3. Behandling for CVI bør velges individuelt.
 4. For å oppnå gode resultater må pasienten delta aktivt. Pasienten bør forstå essensen av hans sykdom og konsekvensene av avvik fra doktors anbefalinger.

Den viktigste betydningen av behandling av CVI er konservative metoder: medisinbehandling (flebotrofiske stoffer) og opprettelse av et ekstra rammeverk for vener (elastisk kompresjon). Preparater for topisk påføring: sårdekker, salver, kremer, antiseptika og kremer er foreskrevet hvis det foreligger tilsvarende kliniske manifestasjoner. I noen tilfeller er kortikosteroidpreparater indikert.

Kirurgisk behandling utføres for å eliminere den patologiske venøse utslipp og fjerning av åreknuter (flebektomi). Ved kirurgisk behandling er ca. 10% av pasientene med kronisk venøs insuffisiens nødvendig. Med utviklingen av CVI på bakgrunn av åreknuter er ofte benyttet til minimalt invasiv miniflebektomi.

Profylakse av CVI

Profylakse av CVI inkluderer trening, regelmessig spasertur, forebygging av forstoppelse. Hvis mulig, begrense tiden som brukes i en statisk stilling (stående, sittende). Det er nødvendig å utelukke ukontrollert mottak av hormonpreparater. Pasienter som er i fare, spesielt når de bruker østrogener, har elastiske strømper.

Venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter - en bombe med forsinket virkning

Forskere sier at folk selv dømmer seg til venøs insuffisiens, etter å ha lært grei. Dette er sant, fordi tyngdekraften har en sterk innflytelse på utstrømningen av blod. Dette betyr imidlertid ikke at venøs insuffisiens ikke kan behandles, fordi sykdommen fører til alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall. For å beskytte deg selv, er dette mulig hvis du kjenner fienden personlig.

Egenskaper av sykdommen

Venøs insuffisiens er et brudd på refluks, det vil si den omvendte strømmen av blod til hjertemuskelen. For å forklare hvordan sykdommen utvikler seg, er det nødvendig å finne ut essensen av utstrømningen av blod.

Årene i menneskekroppen er delt inn i dyp og overfladisk. De er forbundet ved å kommunisere vener eller perforatorer. De kommuniserende årene har ventiler som har til formål å overføre blod til hjertemusklene, og samtidig skape hindringer for retrograd strømning. Med venøs insuffisiens, stagnerer blodet i de nedre delene av venene og presser mot veggene og utvider dem. På grunn av dette kan ventilene ikke fungere ordentlig og la blodet ned, selv om det må strømme oppover.

For flere tiår siden ble det antatt at venøs insuffisiens påvirker folk i pensjonsalderen. Men nylig er sykdommen stadig mer funnet hos unge mennesker og til og med ungdom.

Følgende video vil fortelle om særegenheter ved en slik sykdom som venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter:

Klassifisering og skjemaer

Hovedklassifisering av venøs insuffisiens sykdom skiller 3 former, avhengig av de berørte årene:

 • Kronisk venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter eller CVI. Vises i de aller fleste tilfeller. Den utvikler seg i subkutan venen.
 • Ventilvisning. Det manifesterer seg i perforeringsvenen.
 • Akutt insuffisiens. Den finnes i et dypt hovedfartøy.

Av alle former er akutt venøs insuffisiens dårlig forstått, siden det er ekstremt sjeldent. De snakker også om funksjonell form, hvor symptomene på sykdommen manifesterer seg uten patologiske forstyrrelser i venene.

Kronisk venøs insuffisiens er klassifisert i henhold til CEAP. Det første bokstavet angir sykdommens kliniske manifestasjoner. Hvis pasienten ikke klager over noe, er sykdommen klassifisert som asymptomatisk (A), hvis klagen er, så som symptomatisk (S), og merker også symptomene med symptomer:

 • 0 i fravær av symptomer;
 • 1 i nærvær av telangiectasias, det vil si små dilaterte fartøyer;
 • 2 med unormal venøs forstørrelse;
 • 3 med hevelse;
 • 4 med hyperpigmentering;
 • 5 med et helbredende sår;
 • 6 med et aktivt sår;

Bokstaven "E" er etiologien av sykdommen, som kan være:

 1. medfødt;
 2. primær med ukjent opprinnelse;
 3. sekundær, assosiert med traumatisering eller posttromboflebitiske sykdommer;

"A" - den anatomiske plasseringen av patologien:

 1. Overflaten, som er de store og små fartøyene i beina;
 2. Dypt, som de nedre, hule, dype og muskulære venene på bena er referert til;
 3. Den perforerer, ligger i underben og lår.

"P" er den viktigste mekanismen til sykdommen, uttrykt i:

 1. refluks, lokalisert i hoved- og perforeringsårene;
 2. obstruksjon, som kan oppstå i akutt og kronisk form.

Kronisk venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter (foto)

Grader av venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter

Det er også flere grader av kronisk venøs insuffisiens:

 • Første grad. Det manifesterer seg som generelle symptomer som puffiness.
 • Den andre. Hyperpigmentering kan oppstå, venene blir veldefinerte.
 • Den tredje. Sykdommen øker, det er atrofi av huden, sår.

På forskjellige stadier av sykdommen kan andre symptomer av forskjellig alvorlighetsgrad forekomme. Om årsakene til venøs insuffisiens, les videre.

årsaker til

I medfødte former for venøs insuffisiens er årsakene de patologiene som oppstod under intrauterin utvikling. Grunnlaget for de tilegnede skjemaene er generelle mekanismer. Faktorer som øker risikoen for å utvikle insuffisiens inkluderer:

 1. forekomsten av overflødig vekt;
 2. løfte tunge gjenstander;
 3. arbeid som består av en lang sittende eller stående;
 4. stor natts. belastning;
 5. hjerte- og vaskulær sykdom, for eksempel hypertensjon;
 6. alder over 50 år;
 7. ungdomsårene;
 8. bruk av hormonelle stoffer, inkludert prevensjonsmidler;

Det er en sammenheng mellom sykdommen og graviditeten og fødselen til et barn, som er forbundet med hormonelle sprang og tilstrekkelig belastning. Deretter vil vi fortelle deg om symptomene og måtene for å behandle venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter.

symptomer

I de tidlige stadiene av venøs insuffisiens i beina, er hovedtegnene lik åreknuter. Pasienter snakker om alvorlighetsgraden og smerten i bena, hevelse, ledsaget av en betydelig økning i det berørte benet. Sykdommen manifesterer seg også i:

 1. forverring av huden, som blir tynn og tørr;
 2. dannelsen av purulente lesjoner;
 3. kramper, verre om natten;

Med utviklingen av sykdommen, forverres symptomene.

Flere detaljer om symptomene på venøs insuffisiens av beina vil bli beskrevet ved følgende video:

diagnostikk

Diagnose av venøs insuffisiens i de tidlige stadiene er kun mulig ved hjelp av maskinvarestudier. Den vanligste er ultralyd, noe som bidrar til å finne patologiske årer. Også pasienten som har blitt undersøkt av en lege, er utnevnt:

 • Blodprøver for å vurdere tilstanden.
 • X-ray.
 • CT og MR.
 • Doppler.

behandling

De viktigste kurative tiltakene består i kombinasjon av terapeutiske og medisinske terapier. Legemidler velges ut fra pasientens økonomi og tilstand.

I spesielt forsømte tilfeller er en kirurgisk inngrep foreskrevet.

terapeutisk

DDen viktigste terapeutiske metoden er iført kompresjonsstrikk. Komprimeringsstrømper bidrar til å fordele blodtrykket jevnt over bena. Sammen med dette vises massasje og fysiske øvelser.

medisinering

Medikamentell behandling er rettet mot å forbedre elastisiteten til venøse vegger, og forbedrer tonen. For dette er pasienten tildelt:

 • Phlebotonics som Eskuzana, Glivenola og andre.
 • Lymfatiske dreneringsmidler av typen Verouton og Troxevasin.
 • Legemidler som forbedrer mikrosirkulasjonen og blodstrømmen, for eksempel Trental.
 • Antioxidantmidler (Emoxipin).
 • Antiallergene medisiner, for eksempel Clemastin.
 • Antiinflammatoriske legemidler som diklofenak.
 • Desaggregants, den enkleste som er Aspirin.

Ovennevnte legemidler kan brukes i noen form for insuffisiens.

Hvis pasienten har sykdommen startet opp til dannelse av sår og pustler, foreskriver jeg antibiotika og antibakterielle midler fra gruppen av fluorokinoler, cephalosporiner og andre. Siden venøs insuffisiens ofte ledsages av smerte og betennelse, kan pasienten bli foreskrevet salver som stopper symptomer, for eksempel:

 1. butandi;
 2. indometacin;
 3. Heparoid (reduserer blodkoagulasjon);
 4. Heparin (reduserer risikoen for blodpropper);
 5. Lyoton (med forsiktighet, da det ofte ledsages av allergier);
 6. Venobene (forhindrer dannelsen av blodpropper, bidrar til rask regenerering av huden);

Narkotikabehandling utføres i forbindelse med terapeutiske tiltak for større effektivitet.

Andre metoder

I sjeldne tilfeller, når tradisjonell terapi ikke har noen effekt, eller sykdommen er startet opp til sår, foreskrives pasienten en kirurgisk prosedyre. Den berørte venen fjernes eller blokkeres slik at blodet passerer gjennom det sunne.

Sammen med tradisjonelle metoder kan folkemidlene brukes til å forbedre tilstanden til venene og lindre smertesymptomer. Disse kan være infusjoner av hestkastanje, hummer og andre urter.

Flere detaljer om metodene for behandling av venøs insuffisiens av beina vil bli fortalt av en vaskulær kirurg i følgende video:

Forebygging av sykdom

I forebyggende tiltak for å forhindre venøs insuffisiens er det nødvendig å følge 3 regler: opprettholde en sunn livsstil, regelmessige besøk til phlebologist, strenge overholdelse av forskriftene.

Hvis vi vurderer problemet i detalj, kan vi gjøre flere regler:

 • Reguler muskelaktivitet. Ikke overexert deg selv, mens du gjør moderate arbeidsbelastninger.
 • Juster strømmen og se på vekten. Vær oppmerksom på produktet med fiber og hovedgruppene av vitaminer.
 • Ta syntetiske vitaminer til hastigheten.
 • Ikke misbruk bad og badstuer, solarium og solsenger i solen som det utvider venene.
 • Ta regelmessig kurs med anti-cellulittmassasje, men med tillatelse fra den behandlende legen.

Det er viktig å følge vanlige dietary bestemmelser. Det vil si gi opp fettstoffer som øker kolesterol, krydret og salt mat.

komplikasjoner

Ubegrenset behandling av venøs insuffisiens fører til overflyt til et kronisk utseende og forstoppelse av varicose, noe som forverrer alvorlige symptomer. Den mest alvorlige og sannsynlige komplikasjonen er dannelsen av smertefulle trofasår.

En annen farlig komplikasjon er flebitt, det vil si betennelse i venene med utseendet av trombi. I en forsømt tilstand sprer trombi dypere, de kan løsne seg fra venøs veggen og sammen med blod når lungearterien. En gang i arterien clog clots det, forårsaker et hjerteinfarkt. Et infarkt kan føre til dødelig utfall av pasienten. Du kan forhindre komplikasjoner hvis du følger instruksjonene fra en phlebologist med ansvar.

outlook

Ved rettidig diagnose og behandling er prognosen gunstig: mer enn 90% av pasientene forblir i stand til å jobbe. Det er viktig å huske at venøs insuffisiens ikke kan kureres til slutten, og hvis forebyggende tiltak ikke blir tatt, er risikoen for tilbakefall høy. Mangelen på kompetent hjelp fører til en forverring av tilstanden i 100% av tilfellene, og i mindre enn 50% av dødsfallet fra komplikasjoner.

Les Mer Om Fartøyene