Åreknuter i bekkenet

Åreknuter i bekkenet - ektasi av karene i det venøse systemet i det lille bekkenet, som fører til brudd på blodstrømmen fra indre og eksterne kjønnsorganer. Det manifesteres av en synlig forlengelse av perineal- og vulvarårene, ledsaget av lokalt ødem, en følelse av tyngde og sprekker, blødninger. Karakteristisk bekkenpine, dysmenoré, dyspareunia og andre symptomer. Varicose bekken årer er diagnostisert gjennom en bekken eksamen og ultralyd til DRC, venografi, CT, laparoskopi. Behandling av syndromet kan være konservative (mottak venotonics, mosjon terapi) eller kirurgisk (scleroobliteration / gonadal vene embolisering, phlebectomy et al.).

Åreknuter i bekkenet

Åreknuter lille bekken (SPV) - en sykdom av bekken vener, i forbindelse med brudd på deres arkitektonisk og veneblod stagnasjon i bekkenet. I litteraturen er det beskrevet varikøse vener bekken også angitt ved uttrykkene "syndrom bekken venøs plethora", "Varicocele kvinner", "kronisk underlivssmertesyndrom." Forekomsten av åreknuter bekken årer øker i forhold til alder: fra 19,4% i jenter under 17 år til 80% i perimenopausal kvinner. Den vanligste patologien til bekkenårene diagnostiseres i reproduksjonsperioden hos pasienter i aldersgruppen 25-45 år. I de fleste tilfeller (80%) av åreknuter transformasjon påvirker eggstokkene årer og sjelden (1%) er observert i venene i den brede ligament. Ifølge moderne medisinske tilnærminger SPV behandling bør gjennomføres ikke bare med gynekologiske produkter, men fremfor alt, fra standpunkt Studier om vener.

Årsakene til BPDC

Det patomorfe grunnlaget for åreknuter i det lille bekkenet er dysplasi av bindevev, som forekommer hos 35% av praktisk sunne mennesker. Denne tilstanden er iboende og kjennetegnes ved en reduksjon i innholdet av enkelte typer av kollagen, bevirker bindevev reduksjon av styrken i t. H. Den del av den vaskulære vegg. Den ekstreme manifestasjonen av en slik patologi kan være underutviklingen eller fraværet av en morfologisk komponent i vaskemuren. Systemisk lesjon av bindevev forklarer den hyppige kombinasjonen av BPVM med åreknuter i underekstremiteter og hemorroider. Foruten bindevev dysplasi, en viss "ødeleggende" effekt på tonen i det venøse system i bekken kvinner har kjønnshormoner (hovedsakelig progesteron), bekkensykdom, bekken venetrombose.

Faktorer som øker risikoen for åreknuter i bekkenet er alvorlig fysisk anstrengelse; Arbeid assosiert med tvunget lenge i stående eller sittende stilling; graviditet og fødsel, bekken traumer, mangel på orgasme hos kvinner. Av gynekologiske sykdommer de mest betydelig innvirkning på utviklingen av SPV har endometriose, prolaps av vagina og uterus, cancer i uterus og ovarier, uterus, etc. retroflection. Det er ikke utelukket bærerakett rolle av hormonell prevensjon og hormonerstatningsterapi.

Klassifisering av SRVMT

Åreknuter i bekkenet kan manifestere seg i to former: åreknuter av vulva og perineum og venøs overbelastningssyndrom. I mer enn halvparten av tilfellene forutsetter begge disse skjemaene og støtter strømmen av hverandre. Isolert og vulva skritt varicer ofte forekommer som et resultat av tilbakeløps av blod gjennom saphenofemoral anastomose med ytre genitale lesjoner og vene tilløpet til store vena saphena magna. Det forekommer hos 30% av gravide, etter fødselen er bevart i 2-10% av kvinnene. Den viktigste faktoren som faller ut av åreknuter i perineum og vulva er trykket av den voksende livmoren på iliac og nedre vena cava. Den patomorfologiske forutsetningen for åreknuter i det lille bekkenet er tilbakestrømning av blodet langs eggstokken.

Det er 3 grader av alvorlighetsgrad av åreknuter i det lille bekkenet, tatt hensyn til diameter og lokalisering av venøs ektasi:

1 grad - dilaterte fartøy har en diameter på opptil 0,5 cm og et innviklet kurs; lesjonen kan påvirke noen av de små bekkenet venøse plexuser;

2 grader - dilaterte kar har en diameter på 0,6-1 cm; lesjonen kan være totalt i naturen eller påvirke eggstokkplexus, eller parametriske årer eller bueformede årer av myometriumet;

3 grader - dilaterte kar har en diameter på mer enn 1 cm i varicose av den totale typen eller av hovedtypen (parametrisk lokalisering).

Symptomer på BPDC

Grunnlaget for det kliniske bildet av vulvar og perineal varicose er utvidelsen av venøse kar som er synlige i øyet i dette området. Subjektive klager kan inkludere følelser av kløe, ubehag, tyngde og sprekker i smerter i de ytre kjønnsorganene. Ved undersøkelse kan det oppdages hevelse av labia. Det er mulig å delta i spontan eller posttraumatisk blødning, oftere fremkalt av samleie eller fødsel. I lys av tynning av venøs veggen og høyt trykk i åreknuter, er stoppen av slik blødning forbundet med visse vanskeligheter. En annen komplikasjon av varicose av denne lokaliseringen kan være akutt tromboflebitt i perinealårene. I dette tilfellet oppstår intenst smerte, hyperemi og hevelse i perinealhuden. Berørte åreknuter blir tette og smertefulle for berøring. Hypertermalsyndrom utvikler seg - en økning i kroppstemperatur til 37,5-38,0 ° C.

En annen form for åreknuter lille bekken - et syndrom av venøs mengde - kan fremstille polymorf kliniske bildet, i forbindelse med det som er forveksles ofte med en inflammatorisk gynekologiske sykdommer, kolitt, cystitt, isjias, etc. Det mest konstant funksjon -. Smerte i nedre del av magen, har en annen intensitet, karakter og bestråling. Oftest pasienter beskrive sine følelser som en verkende smerte som stråler til lumbosakrale region, lysken eller skrittet. Nesten halvparten av kvinner med åreknuter små bekken notater økning i smerte i den andre fasen av menstruasjonssyklusen. Ofte er smerte provosert av samleie, langvarig sitte eller stående og fysisk anstrengelse. For syndrom venøs mengde bekken vanligvis uttrykt ved tilstedeværelse av premenstruelt syndrom, algodismenorei, dyspareuni, dizuricheskih lidelser.

Diagnose av BPDC

Diagnostisering av bekken åreknuter består av standard gynekologisk undersøkelse, ultralydundersøkelse av OMT og nedre ekstremiteter, bekken venografi, CT bekken, laparoskopi. En gynekolog og phlebologist må delta i undersøkelsen av pasienter med mistanke om HBVMT.

Ved undersøkelsen av de eksterne kjønnsorganene er det funnet en forstørret overfladisk vene i vulva og perineal regionen; når vaginal undersøkelse er bestemt cyanose av vagina av skjeden, ømhet når palpating magen. Bekreft SSRMT tillater sonografi av bekkenorganene, mens det mest informative er den kombinerte ultralyden TA + TV-tilgangen. Studien gir ikke bare en mulighet til å identifisere organisk patologi, men også med hjelp av DRC regimet oppdage konglomerater varicer med endringer i blodstrømmen, unormal blod reflux. Ifølge USG av blodårer, er en reduksjon i toppblodens strømningshastighet i livmor, eggstokk og indre iliac ader bestemt. Evalueringen Phlebology status for pasienten er tilrådelig å ultralydskanning av de nedre ekstremiteter.

For å studere lokalisering og prevalens av bekkenbark i bekkenet, blir ventilsystemets og venøsanastomosens tilstand, samt deteksjon av trombi, en overgrazing-flebografi utført. Ved venøs medfødt syndrom kan selektiv ovarografi vises, noe som tyder på innføring av kontrast direkte i eggstokkene. Med isolert vulvar-perineal varicosity brukes varikografi - kontrasten av perinealårene. I dag erstatter CT-skanning av bekkenorganer røntgenkontrastanalyse, som ikke er dårligere enn diagnostisk betydning. I rammen av differensialdiagnose, samt utilstrekkelig informasjon av de oppførte metodene, ty til diagnostisk laparoskopi.

Behandling av BPDC

Under graviditet er det bare mulig å behandle symptomatisk behandling av åreknuter i det lille bekkenet. Det anbefales å bruke kompresjonsbelter, mottak av phlebotonics (diosmin, hesperidinum) på anbefaling av en vaskulær kirurg. I II-III trimesteret kan flebosklerose av perineal åreknuter utføres. Hvis det er stor risiko for blødning i forbindelse med åreknuter under en uavhengig fødsel, blir valget gjort til fordel for kirurgisk levering.

Konservative taktikker kan være effektive ved BPVMT på 1-2 grader. Kurs opptak venoaktivnyh og platehemmende medikamenter, NSAIDs, fysioterapi økter, stigende douche, normalisering av arbeidsforhold og fysisk aktivitet, kan valget av kompresjonsstrømper og andre tiltak bremse utviklingen av åreknuter og betydelig forbedre helsen. Hvis dysfunksjonell livmorblødning oppstår, er hemostatisk terapi foreskrevet. I noen tilfeller kan pasienten trenge hjelp fra en terapeut.

Unrestrained smertesyndrom, samt åreknuter i det lille brystet i 3. grad, tjener som indikasjon på kirurgisk behandling av patologi. Moderne metoder for minimal invasiv kirurgi inkluderer sklerobliterasjon eller embolisering av eggstokkene, som utføres under angiografisk kontroll. Under intervensjonen under lokalbedøvelse setter en sklerosant inn i fartøyets lumen eller en emboliseringsspiral settes inn, noe som resulterer i utsletting / okklusjon av gonadalve. Et mulig alternativ er reseksjon av eggstokkene med laparotom eller retroperitoneal tilgang eller endoskopisk klipping. Hvis årsaken til URVM er livets tilbakeslag, blir plasten av dets ligamentapparat produsert.

Med isolerte vulvar og perineal åreknuter kan en mini-flebektomi eller flebektomi i perineum utføres. Operasjonen blir ofte supplert med reseksjon av liten eller stor labia. I tilfelle av en kombinasjon av åreknuter i perineum og nedre ekstremiteter, er en kryssektomi indikert.

Forebygging av BPBC

Forebyggende tiltak som tar sikte på å redusere risikoen for oppstart og progresjon av åreknuter i bekkenbunnen, reduseres hovedsakelig til normalisering av livsstilen. I denne linjen spilles ledende rolle ved utelukkelse av langvarig statisk og tung fysisk anstrengelse, korreksjon av dietten (inkludert et stort antall frukt og grønnsaker), alkohol og røyking. Med de første tegn på åreknuter, terapeutisk og respiratorisk gymnastikk, bruk av komprimeringsstrikk, anbefales det å tilby forebyggende og anti-tilbakefallskurs med konservativ terapi. I dette tilfellet er det mulig å oppnå langsiktig remisjon og forbedre pasientens livskvalitet.

Åreknuter i bekkenet - symptomer og behandling hos kvinner

Åreknuter av små bekken hos kvinner er provosert av et fenomen som omvendt overføring av blod til eggstokken som oppstår når blodårene klemmes.

Utgangsmekanismen for utviklingen av en sykdom er graviditet, nemlig de hormonelle endringene som observeres i denne perioden og det økende trykket i livmoren på karene i det små bvelnet.

Denne typen varicose manifesterer seg i lange og intense smerter i underlivet, som vanligvis opptrer etter konstant tung fysisk anstrengelse eller før menstruasjonen.

årsaker

Hvorfor er det åreknuter i det lille bekkenet, og hva er det? I de fleste tilfeller er denne sykdommen diagnostisert hos kvinner, og oftest er denne sykdommen hos pasienter i alderen 25 til 45 år.

Svært ofte disse pasientene prøver å kurere deg selv først åreknuter - folk rettsmidler som brukes uten en avtale, og spesialist råd kan føre til uønskede bivirkninger, så du har fortsatt å slå til phlebologist.

Faktorer som fremkaller utviklingen av denne sykdommen inkluderer:

 1. En stillesittende livsstil.
 2. Uutholdelig fysisk aktivitet.
 3. Problemer av hormonell natur.
 4. Inflammatoriske sykdommer i bekkenorganene.
 5. Medfødte abnormiteter i de vaskulære veggene er underutvikling, aplasticitet, svakhet.
 6. Problemer av seksuell art - anorgasmi, smerte og ubehag under samleie, har en psykologisk opprinnelse, ofte praktisert avbrutt samleie.

Åreknuter i det lille bekkenet ligner veldig på tilstanden til åreknuter på bena. I begge tilfeller lider ventiler i blodårene som hjelper blodstrømmen til hjertet. Funksjonen til ventiler er forstyrret for å hindre revers blodstrøm. Når ventilene kollapser, forblir blodstasis i blodårene. Årene, som er fylt med blod, strekker seg og intensiverer enda mer stillestående fenomener. Pelvic syndrom av venøs overbelastning utvikler seg hovedsakelig nær livmor, eggleder, vulva og til og med skjeden.

Symptomer på åreknuter i det lille bekkenet

Tilstedeværelsen av åreknuter hos kvinner kan være tegn på en rekke symptomer. De viktigste av dem er ubehagelige smerter i underlivet, bekkenområdet, ofte blir de gitt i livet eller skrået. Også en kvinne kan bli lei av slimutslipp i rikelig form fra kjønnsorganene, spesielt i andre halvdel av menstruasjonssyklusen.

I tillegg til de viktigste, er det også andre, ikke mindre viktige symptomer på liten bekkenvisikositet hos kvinner:

 1. Dysmenoré. Utseendet av smerte under menstruasjon.
 2. I noen tilfeller er forplantningsfunksjonen svekket.
 3. Smertefull bestråling i zonen av sakrum og midje, samt i lyskeområdet.
 4. Fornuftig kurs av såkalte premenstruelle syndromer.
 5. Utseende av en smertefull krise (som et resultat av psykomotional stress, fysisk overstyring, hypotermi).
 6. Fenomenet dyspareunia (utseendet av en ubehagelig følelse i vulva eller i skjeden, både under intimitet og ved slutten).
 7. Forekomsten av smerter i magen etter langvarig belastning (både statisk og dynamisk).

På grunn av disse symptomene, bør du umiddelbart kontakte en spesialist. Siden denne sykdommen kan ha mange ubehagelige konsekvenser:

 • Aktiviteten til organene i reproduktive systemet er forstyrret;
 • varicosity kan være en kontraindikasjon for naturlig fødsel;
 • det er en følelse av angst og irritabilitet;
 • Det er en frykt for seksuelle forhold.

Det er også verdt å merke seg at symptomene ovenfor kan uttrykkes på forskjellige måter (svakere eller sterkere), noen kvinner har alle tegn på sykdommen, og noen har 1-2 av dem.

diagnostikk

For å få den riktige diagnosen, gjennomgår en kvinne en omfattende undersøkelse.

Når en pasient klager over smerte, som skyldes en uklar grunn, bestemmer legen først alle faktorene som forårsaket starten av smertsyndrom. Undersøk pasientens ben nøye. Så du kan oppdage utseende av åreknuter. I spesielle tilfeller, konsulter en vaskulær lege.

 1. Laparoskopi. Identifiser åreknuter i eggstokkene.
 2. Ultralyd av venene. Studien lar deg se utvidelsen av venene, deres tortuositet.
 3. Doppler. Det avslører en reduksjon i systolisk hastighet i livmorene i uterus og eggstokkene.
 4. Selektiv ovarografi. Den mest nøyaktige studien. Det utføres ved metoden for å introdusere kontrast gjennom femorale og subklaviske vener.
 5. Datatomografi. Det gjør det mulig å utelukke patologier, for å avsløre åreknuter i uterus og eggstokkene, for å vise sin krympe og utvide seg på skjermen.

Bruken av slike metoder gjør det mulig å bestemme symptomene på sykdommen mer nøyaktig.

grader

For å standardisere diagnose og differensial tilnærming forsøk på å klassifisere A.E.Volkov behandling varikøse vener bekken, avhengig av diameteren av de dilaterte kar og lokalisering av venøs ectasia.

Det er 3 grader av denne sykdommen:

 • 1 grad - venediameter opp til 5 mm (eventuell venøs pleksus i bekkenet), "corkscrew" -fartøyets forløb;
 • 2. trinn - diameteren av venen på 6-10 mm i total typen varicer, løs ectasia ovarial plexus (pl.pampiniformis ovarii), BP parametrial årer (pl.uterovaginalis), BP veneplexus bueformet uterus;
 • 3 grader - venediameter> 10 mm med total BP-type eller hovedtype av parametrisk lokalisering.

Avhengig av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen i det lille bekkenet, er det mulig å bruke konservative metoder for behandling og kirurgiske inngrep.

Behandling av åreknuter i det lille bekkenet

Hvis en kvinne er diagnostisert med åreknuter i bekkenet, er behandlingen rettet mot å oppnå følgende mål:

 1. Oppsigelse av omvendt blodstrøm gjennom åre av eggstokkene.
 2. Normalisering av blodårene, forbedring av blodtilførsel av vev.
 3. Tilbaketrekking av symptomer: smerte, blødning og så videre.

Terapi av HAART inneholder to hovedkomponenter av a:

 1. Kursbruk av medisiner for eksacerbasjon.
 2. Kontinuerlig bruk av kurativ fysisk utdanning for forebygging av tilbakefall.

Når åreknuter bekken 1 eller 2 grader, som vanligvis blir brukt konservativ terapi (venotonics, ikke-spesifikke anti-inflammatoriske legemidler, mosjon terapi). Konservativ behandling av venøs mengde syndrom bekken symptomatisk, herunder normalisering av arbeids- og fritids med unntak av betydelig fysisk anstrengelse og forlenget opphold i en oppreist stilling.

Det er verdt å forstå at selv den mest kvalitative behandlingen ikke gir en mulighet til å helbrede fullpineårene i bekkenet. Men likevel gir adekvat terapi deg muligheten til å kvitte seg med de fleste kliniske manifestasjoner og forbedre pasientens tilstand betydelig.

Konservativ behandling

På grunn av den indre plasseringen av sykdomsbelastede årer, blir medisiner gitt oralt, det er ikke mulig å bruke venøse geler og salver. Følgende verktøy brukes:

 1. Diosmin (detraleks, phlebodia) - for å eliminere økt elastisitet i blodkarene, redusere permeabiliteten, forhindre sprøhet;
 2. Utdrag av kastanjehest (eskuzan) - for fjerning av puffiness og betennelse;
 3. Troxerutin (troxevasin) - for å forbedre utstrømningen av blod fra skadede kar, øke tone i venene, redusere hevelse og betennelse;
 4. Vitamin C (ascorutin) - for å styrke veggene i blodårene.

Spesialister anbefaler kombinering av medisinsk terapi med fysioterapiøvelser og bruk av spesiell kompresjonsundertøy. Et spesielt behov for kompresjonslinne skjer under graviditet.

Kirurgisk inngrep

Operasjonen er et ekstremt tiltak, som brukes i tilfeller der sykdommen er svært forsømt, og det er en predisponering for VR-vener. Operativ intervensjon er valgt avhengig av plasseringen av de viktigste bruddene, og gir slike prosedyrer:

 • ovarievein ligering;
 • ligering av kjønnsåren (ofte i kombinasjon med perinum miniphlebektomi);
 • drift av Troyanov-Trendelenburg (crossectomy) - i tilfelle nederlag, også vener av nedre ekstremiteter.

Ved behov for kirurgisk inngrep er valg av passende tiltak svært individuelle, ettersom alt avhenger av lokalisering av åreknuter.

øvelser

Terapeutisk fysisk trening for åreknuter i bekkenet består av slike øvelser:

 1. Fra stående stilling, med føttene stående parallelt, stiger til tærne og synker. Gjenta opptil 30 ganger.
 2. Fra stående stilling er hælene kombinert, sokker i hverandre. Gå opp og ned 30 ganger.
 3. Stå rett, fortynk hælen fra hverandre, kombinere sokker. Opptil sokker opptil 30 ganger.
 4. Lag en "sykkel" og "bjørk", se etter full beinretting.

Øvelser kan utføres hvor som helst. Hvis du vil, kan du erstatte, legge til eller fjerne noen øvelser, viktigst, sørg for at kroppen ikke overexert. Fysioterapiøvelser bør kombineres med slitasje på komprimeringsstrikk.

Folkemidlene

De mest populære og berømte folkemidlene:

 1. Infusjon av te sopp (chaga).
 2. Tinktur av hestkastanje frukt til oral administrasjon.
 3. Behandling med leeches, som legges på området av sacrum og coccyx.
 4. Infusjon fra roten til en løvetann eller urtekolleksjon basert på roten til en løvetann. Den har en venotonisk effekt.

Vesentlig rolle i behandlingen av åreknuter spilles av dietten - maten skal være balansert og inneholde et tilstrekkelig antall animalske proteiner og vegetabilsk fiber.

forebygging

Følg også noen få enkle anbefalinger som ikke bare vil tjene som en profylakse av BPHMT, men også forbedre kroppens generelle tilstand:

 1. Bruk spesielle medisinske strømpebukser.
 2. Daglig tilbringer respiratorisk gymnastikk.
 3. Ta en kontrastdusj, med fokus på hofter, perineum, underlivet.
 4. Under et stillesittende eller stående arbeid, ta pauser, gå 5-10 minutter hver 1-2 time.
 5. Legg til kostholdet flere grønnsaker som inneholder vegetabilsk fiber og vegetabilsk olje. Unngå skarp, salt, og også matvarer som kan føre til forstoppelse.

effekter

De hyppigste komplikasjoner av denne sykdommen er:

 • sykdommer i uterus og appendager av en inflammatorisk natur;
 • blære sykdommer;
 • uterin blødning.

Under forhold med forstyrret venøs utstrømning er det risiko for å utvikle venøs trombose i bekkenet. Men hyppigheten av denne typen komplikasjoner overstiger ikke 3-5%.

Spiserør i bekkenet: årsaker, symptomer, diagnose og behandling

Åreknuter i det lille bekkenet blir provosert av et slikt fenomen som en omvendt overføring av blod gjennom eggstokken som oppstår når karene klemmes. Utgangsmekanismen for utviklingen av en sykdom er graviditet, nemlig de hormonelle endringene som observeres i denne perioden og det økende trykket i livmoren på karene i det små bvelnet. Denne typen varicose manifesterer seg i lange og intense smerter i underlivet, som vanligvis opptrer etter konstant tung fysisk anstrengelse eller før menstruasjonen.

Årsakene til liten bekkenviskose

Graviditet (brudd på blodstrømmen i bekkenorganene) er hovedårsaken til liten bekkenvisikose, men ikke den eneste. Sykdommen kan provoseres av:

 1. Arvelig predisposisjon, medfødt svakhet i venøse vegger, underutvikling av venøse ventiler.
 2. Overdreven produksjon av kvinnelige kjønnshormoner.
 3. Kvinnelige sykdommer av inflammatorisk natur.
 4. Avbrutt samleie, som et hyppig prevensjonsmiddel som brukes.
 5. En stillesittende livsstil, arbeid forbundet med statisk sittende eller stående.
 6. Tungt arbeid og mange graviditeter.
 7. Hyppig tung fysisk aktivitet.
 8. Anorgasmia (fravær av orgasme).
 9. Smerter i kjønnsområdet under og etter samleie.

Ofte forekommer denne typen sykdom hos ungdom, bare uten symptomatiske manifestasjoner. Det eneste tegn på sykdomsutbrudd er utseendet av sekreter fra kjønnsorganet i en rikelig natur.

Åreknuter i det lille bekkenet er viktige å skille fra livmorhalsen, fordi begge plager har forskjellige årsaker og et klinisk bilde av manifestasjonen.

Video: Årsakene til åreknuter i det lille bekkenet.

Symptomer på manifestasjon av sykdommen

 1. Sterk og lenge ikke bestått smerte i magen, som strekker seg inn i den lumbale-sakrale område og det område av perineum, og verre, som en regel, etter et langt opphold i en stående eller sittende i de første dagene av menstruasjon, under og etter samleie, så vel som på bakgrunn av spennings, overarbeid, hypotermi.
 2. Brudd på menstruasjonssyklusen (dysmenoré).
 3. I sjeldne tilfeller, et brudd på vannlating.
 4. Sårhet og økt følsomhet av skjeden og perineum.
 5. Klare manifestasjoner av PMS.
 6. Utslipp fra kjønnsorganet er rikelig.
 7. Venøse knuter på baklåret, baken og i perineum.

Intensiteten av manifestasjoner av symptomer i hvert tilfelle er forskjellig, så vel som deres nummer. En kvinne kan ha 1-2 symptomer, den andre - alle oppført.

Det er to varianter av sykdomsforløpet: åreknuter av perineum og vulva og venøs overbelastning i bekkenet. I begge tilfeller er årsakene og symptomatiske manifestasjoner nesten identiske.

Konsekvenser av liten bekkenvisikose

Hvis du observerer minst ett av symptomene ovenfor, kontakt lege for råd, ikke la staten uten oppmerksomhet. Åreknuter i det lille bekkenet, forsømt, har flere ubehagelige konsekvenser:

 • dysfunksjon av livmoren;
 • kontraindikasjon til fødsel på naturlig måte;
 • forekomsten av samtidige sykdommer, for eksempel benvarikose og hemorroider;
 • psykiske lidelser (økt angst, irritabilitet, søvnforstyrrelser, oppmerksomhetsforstyrrelser, frykt for seksuell intimitet på grunn av smertefulle opplevelser).

Diagnose av sykdommen

Korrekt og rettidig diagnose er av stor betydning, siden åreknuter i det lille bekkenet er farlige for utviklingen av betennelse og trombose. Ofte folk i årevis behandlet for gynekologisk inflammatoriske sykdommer (endometriose, livmor fibroids, etc.), fordi symptomene er like, uvitende om åreknuter, utløser sykdom, ikke bli kvitt smertene på samme tid. I dette tilfelle blir den lege for en differensialdiagnose båret errorless bekrefte diagnose og påvisning region, karakterisert ved at den omvendte blod i venen støpe perineum. Flere metoder brukes til dette:

 • Ultralyd av bekkenorganene og nedre lemmer;
 • Dopplerografi av blodkar (særegenheter av blodsirkulasjon i vaskulære formasjoner);
 • Overvækstflebografi (stedet for dannelse av trombi);
 • diagnostisk laparoskopi (sjelden, for å utelukke tilstedeværelse av relaterte sykdommer).

Stages av sykdommen

Fase 1 - vener øker i diameter til 5 mm, i øvre kant av venstre eggstokk forstørres. På dette stadiet er sykdommen forårsaket av oppkjøpt eller arvelig ventrikulær insuffisiens av eggstokkene.

Fase 2 - vener øker i diameter til 10 mm, dekker venstre eggstokk, det er også en varicose utvidelse av livmorårene og riktig eggstokk.

Trinn 3 - vener øker i diameter med mer enn 10 mm, med en varicose forlengelse av høyre eggstokk, nærmer seg den venstre i størrelse. Dette stadiet er forårsaket av gynekologiske patologier (svulster).

Avhengig av stadiet av sykdomsutviklingen, er riktig behandling foreskrevet.

Behandling av liten bekkenviskose

Fullstendig helbrede åreknuter er umulig, men med betimelig og riktig behandling kan redusere hastigheten på utviklingen og fremveksten av alvorlige komplikasjoner, eliminere symptomene på sykdommen symptomer, for å oppnå en langsiktig remisjon av sykdommen, forbedre kvaliteten på pasient liv.

For det første og andre trinn av åreknuter bekken gitt seg kompresjonsstrømper (kreves under graviditet), medikamenter (i tilfelle av forverring - venotoniki og løsninger for å forbedre de reologiske egenskaper for blodet) og lokal terapi (sjeldne salver, geler) for effektregulering med en overvekt av fiber og protein, fysioterapi øvelser, og i noen tilfeller effektiv bruk av folkemessige rettsmidler. I komplekset tillater disse tiltakene å gjenopprette årenes tone, forhindre stillestående fenomener og forbedre trofismen av vev. Når diagnosen "åreknuter" bør bli forlatt alkohol og røyking. Ved tredje fase av sykdommen, når konservativ terapi er impotent, brukes kirurgisk behandling (ligering av venøse plexuser, embolisering). Operasjonen hjelper i noen måneder til å glemme sykdommen, men dessverre er sykdommen utsatt for tilbakefall, spesielt i fravær av forebygging.

Når variakøse, har oppstått på grunn av hormonelle lidelser, medikament korreksjon vist hormonelle og bruk av hormonelle topiske preparater - salver, suppositorier, geler.

Åreknuter i bekkenet: behandling og forebygging

Åreknuter hos kvinner er oftest forbundet med tyngde i beina, med forstørrede vener på benens kalv og med ubehag under lang sitte eller gå. Få mennesker vet at åreknuter også er i det små bekkenet, noe som forårsaker stor ubehag for det rettferdige kjønn og betydelig begrenser livskvaliteten.

I denne artikkelen ser vi på sykdommen, snakker om behandling og, viktigst, om forebygging av denne sykdommen.

Noen data om sykdommen

Åreknuter i det lille bekkenet hos kvinner (VRVMT) - et komplekst medisinsk problem. Mange tilfeller av vellykket behandling av denne kroniske sykdommen er beskrevet. Imidlertid blir BPVM ofte ikke diagnostisert. Med denne sykdommen er sannsynligheten for diagnostiske feil høy, særlig i tidlig stadium.

SRVMT er forårsaket av to hovedårsaker:
1. Obstruksjon av bekkenbensens vener (eggstokkene, rørene, livmoren), noe som fører til økt trykk i de underliggende områdene og deres ekspansjon.
2. Blokkering av store venøse trunker, hvor et omfattende nettverk av "rundkjøring" (veiviser) måter av venøs utstrømning utvikler seg med deres ekspansjon.

Med GRBMT forekommer det med økende frekvens. Så kan det bli funnet hos 20% av jentene i en alder av 17 år. Hos kvinner i perimenopause (45-50 år) er forekomsten av BPVM allerede 80%.
80% av alle tilfeller av BPHMT - eggstokkene. Svært sjelden (1%) er det åreknuter av livmorets brede ledd.

Årsaker og mekanismer i sykdomsutviklingen

Grunnlaget for BPHMT er bindevevsdysplasi. Dette er et brudd på strukturen og funksjonen av bindevev i hele kroppen. Det manifesteres av svakheten til elementene som forbinder cellene i alle vev. En av konsekvensene av bindevev dysplasi er svakheten i vaskulære vegger, spesielt i fartøy med en liten mengde muskelvev, det vil si i årene. Årsaken til dysplasi av bindevev regnes som ugunstige effekter av fosteret under graviditet, miljøforurensning.
BPVMT oppstår på grunn av følgende provokasjonsfaktorer:
- Stå lenge i stående eller sittende under profesjonelle aktiviteter tung fysisk arbeidskraft;
- hyppig bruk av avbrutt samleie som metode for prevensjon, anorgasmia
- hyppig graviditet og fødsel
- Mange gynekologiske sykdommer, for eksempel endometriose, salpingitt, eggstokkesykdommer, uterinbøyning tilbake (retrofleksjon);
- forstyrrelser i menstruasjonssyklusen, økte nivåer av østrogener; kanskje en viss negativ rolle spilles av hormonbehandling og hormonell prevensjon.

Symptomer på sykdommen

Det hyppigste tegn på BPHMT er kronisk smerte i underlivet. Oftest er de vondt, trekker, "gir" tilbake og lyske. Halvparten av pasientene har smerte verre enn menstruasjon. Smerter kan provoseres ved lengre opphold i en sittende eller stående stilling, med stor fysisk anstrengelse. Noen ganger blir årsaken til smerteforsterkning samleie.

Mange kvinner rapporterer en økning i utslipp fra kjønnsorganet uten grunn. Karakterisert ved smertefull menstruasjon, er premenstruelt syndrom uttrykt.

En av manifestasjonene av BPBC er ømhet i perineal regionen. Det kan være lidelser i vannlating.

Ved undersøkelse kan du se åreknuter på hoftene, baken, perineum.

Diagnostiske metoder

Den viktigste metoden for diagnose av BPVM er ultralyddopplerografi av vener i det lille bekkenet. I denne studien blir venene visualisert ved hjelp av ultralyd. Skjermen viser forstørrede, innviklede vener i det lille bekkenet, blodstrømningshastigheten i dem reduseres. Tegnene på dysfunksjon av venøse ventiler er bestemt.
En informativ metode for diagnose av BPVM er en overgrowth phlebography. Denne studien av vener, som er forbundet med fylling av deres kontrastmateriale, er tydelig synlig på radiografien. Resultatet er en serie bilder av vener, hvor collaterals, forstørrede vener, trombose-steder, ventiler er sett. Kontraindisert metode for intoleranse av jod (er en del av kontrasten) og graviditet.
Hvis det er mistanke om BPDC, utføres laparoskopi: undersøkelse av bekkenhulen med et endoskop gjennom en liten punktering i bukveggen.

Den mest informative studien er selektiv ovarografi: Røntgenundersøkelse av eggstokkene med bruk av kontrast.

Med henblikk på differensial diagnose med andre sykdommer i bekkenorganene, kan en CT-skanning utføres.

Det er nødvendig å foreta en differensialdiagnose av sykdommer så som inflammasjon av vedhengene, endometriose, uterin prolaps, postoperativ neuropati, en betennelse i tykktarmen eller blæren, isjias, hofte patologi.

behandling

Behandling av BPDC er rettet mot å oppnå følgende mål:
1. Avslutning av omvendt blodstrøm gjennom æggene til eggstokkene.
2. Normalisering av blodårene, bedre blodtilførsel av vev.
3. Tilbaketrekking av symptomer: smerte, blødning og så videre.

Behandling av HAART inneholder to hovedkomponenter:
1. Kursinntak av medisiner for eksacerbasjon.
2. Kontinuerlig bruk av kurativ fysisk utdanning for å forebygge tilbakefall.

I medisinsk terapi spilles hovedrollen av venotoniske legemidler (forbedrer tonen i venene) i kombinasjon med angiagreganter (hindrer dannelsen av blodpropper i blodårene). Pentoksifyllin er også indikert.

Det moderne venotoniske stoffet er "Flebodia 600" (diosmin). Det kan foreskrives i perioden II - III trimester av graviditet. Diosmin reduserer uttrekningen av vener, reduserer blodstagnasjonen i blodet, forbedrer utløpet av lymfe og bidrar til å fjerne hevelse. Det normaliserer mikrosirkulasjonen i vev, og forbedrer blodtilførselen. "Flebodia 600" har en anti-inflammatorisk effekt.

Ta denne medisinen 1 tablett om morgenen på tom mage i løpet av opptil 4 måneder.

Hvis de gjentatte kursene av venotoniske legemidler er ineffektive, er kirurgisk behandling mulig.
Den beste metoden er kunstig okklusjon (embolisering) av eggstokkene. Det utføres ved bruk av et spesielt skleroserende middel, som injiseres gjennom et tynt kateter under den radiologiske kontrollen. Slike inngrep er lavt traumatisk og effektiv.
Hvis dette ikke er mulig, utføres kirurgisk fjerning av de berørte årene.
Symptomatisk behandling er bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer i tilfelle smertsyndrom.

Folkemidlene

De mest populære folkemidlene for åreknuter er hestkastanje, løvetannrot, te sopp (chaga). Tilberedt på mange måter normaliserer infusjoner og farmasøytiske tinkturer av disse midlene venøs tone. De kan brukes til å behandle åreknuter av ikke bare de nedre ekstremiteter, men også det lille bekkenet.

forebygging

1. Normalisering av arbeidsforhold med unntak av et lengre opphold i en sittende eller stående stilling. Produksjonsgymnastikk, regelmessig brudd på arbeid. Utelukkelse av tung fysisk anstrengelse, løft av vekter.
2. Normalisering av avføringen, bli kvitt forstoppelse. I dietten bør det være mer vegetabilsk fiber og vegetabilsk olje. Avslag fra alkohol og røyking. Utelukkelsen av mat fra skarpe og salte matvarer.
3. Daglig stigende kontrastdusj på perinealområdet.
4. Øvelser i liggende stilling med hevede ben ("sykkel", "bjørk", "saks").
5. Åndedrettsgymnastikk: Sakte pust med deltagelse av magemuskler.
6. Bruk av spesielle medisinske strømpebukser av kompresjonsklasse II.
7. Profylaktisk mottak av venotoniske legemidler i kurs 3 til 4 ganger i året.

Effektiv behandling blir gjenkjent når symptomene på sykdommen stopper, venøs utstrømning er forbedret i henhold til instrumentelle studier, forbedrer pasientens livskvalitet.

Til hvilken lege å søke

Hvis diagnosen allerede er etablert, er det bedre å bli behandlet av en phlebologist - en spesialist i vene sykdommer. I tilfelle kvinnen ikke vet årsaken til konstant smerte i underlivet, anbefales det å konsultere gynekologen. I vanskeligheter undersøkes en nevrolog eller urolog. Kvalifikasjon av radioterapi og ultralyd diagnostikk spiller en viktig rolle i anerkjennelsen av sykdommen. Behandlingsspesialisten er en fysioterapeut, en fysioterapeut, en ernæringsfysiolog, og i noen tilfeller en vaskulær kirurg.

Venøs vener i bekkenet

Åreknuter i det små bekkenet blir mest påvirket av kvinner i fertil alder. Denne patologien er ofte forvekslet med livmoderhudbetennelse, selv om den er forskjellig i opprinnelse og i manifestasjoner av sykdommen.

En slik sykdom utvikler seg vanligvis under graviditet, men det er tilfeller av forekomst og asymptomatisk kurs selv i ungdomsårene.

Åreknuter i bekkenet som strekker seg til perineum og vulva under graviditet, observeres hos 30% av kvinnene. Hovedårsaken til dette fenomenet er nedgangen i de elastiske egenskapene til venøse vegger, som forekommer mot bakgrunnen av en økning i hormonnivået. Under betingelsene for kompresjon av store vener av retroperitonealrom utvikles sikkerhetsveier for utstrømning, inkludert gjennom systemet av gonadale vener. Utvidede vener av vulva og perineum etter fødsel blir vanligvis utsatt for revers involusjon.

Uten graviditet blir varicosity av slik lokalisering bare observert i 2-10% av tilfellene. Det viktigste stadiet i dannelsen av smertsyndrom er reduksjonen i blodstrømningshastigheten i mikrosirkulasjonssystemet.

årsaker

Som det er sagt ovenfor, er den vanligste årsaken til sykdommen graviditet, eller rettere - tilbakelevering av blod (reflux) gjennom eggstokken, som igjen skyldes kompresjon av bekkenbeinene eller endringer i hormonell bakgrunn under graviditeten.

I tillegg kan årsakene til patologi være:

 • stillesittende arbeid;
 • en rekke slektninger;
 • medfødte patologier av bindevev;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • inflammatoriske gynekologiske sykdommer;
 • økt produksjon av østrogener;
 • seksuell dysfunksjon.

Blant de ugunstige faktorene er slike karakteristika av seksuelt liv som hyppig avbrudd av samleie, mangel på orgasme. I de senere år har eksperter bekreftet de skadelige effektene av hormonbehandling og prevensjon. Til fordel for dette er det faktum at syndromets manifestasjoner i postmenopausalperioden reduseres betydelig.

klassifisering

I utviklingen av denne patologiske prosessen er det tre faser:

 • Den første fasen, karakterisert ved en diameter på vener innen 5-7 mm med lokalisering av prosessen langs øvre kant av venstre eggstokk;
 • Den andre fasen, med en venediameter på 8-9 mm, strekker den patologiske prosessen til hele venstre eggstokk, venene til høyre eggstokk og livmor er også forstørret;
 • Det tredje trinnet, hvor diameterene på venene er observert fra 10 til 13 mm, og til venstre og høyre eggstokkene er de praktisk talt identiske, venene til venstre eggstokk er i dette tilfellet plassert under den nedre kanten.

Symptomer på åreknuter i det lille bekkenet

Det er to varianter av sykdomsforløpet - venøs pleuralisering av bekkenorganene og åreknuter i perineum. Symptomene på disse forholdene er omtrent det samme, og det er årsakene til dem. De fleste pasienter har følgende klager:

 • smerte i underlivet;
 • rikelig utslipp fra skjeden
 • uttalt premenstruelt syndrom;
 • lidelser i menstruasjonssyklusen;
 • forstyrrelser av urinering.

Disse symptomene hos forskjellige pasienter kan manifestere seg i ulike kombinasjoner. Noen av pasientene legger merke til nesten alle, noen har bare en eller to. Det mest karakteristiske tegn på sykdommen er tilstedeværelsen av utmattende smerter i underlivet, som ikke er forklart av noen synlige endringer. Et annet vanlig symptom hos de fleste pasienter er rikelig slimutslipp.

Tydeligvis, symptomene som er karakteristiske for denne patologien til venene, får seg til å føle seg etter fysisk anstrengelse, så vel som på slutten av menstruasjonssyklusen. Å trekke på ideen om tilstedeværelsen av denne spesielle sykdommen kan være de eksisterende spiserørene på beina. Tross alt blir de samme faktorene årsakene til utviklingen av begge sykdommene.

Undersøkelsen viser vanligvis en forandring i overflatene på baksiden, i perineal sonen og i bakre ytre overflaten av låret.

diagnostikk

Symptomene på sykdommen på mange måter ligner manifestasjoner av andre gynekologiske sykdommer - fibrør og livmor dysfunksjon, endometriose. Derfor, når det diagnostiseres, er det nødvendig å utelukke dem, hvilket er kompleksiteten ved å diagnostisere denne sykdommen. For å bekrefte varicosity er det også nødvendig å oppdage lokalisering av tilbakestrømning, dvs. stedet hvor blodet går tilbake til perinealårene.

Av denne grunn inkluderer undersøkelsen som er nødvendig for diagnosen:

 • vaginal undersøkelse;
 • ultralyd;
 • vaskulær dopplerografi;
 • endometrialflebografi;
 • laparoskopi;
 • Beregnet tomografi.

Ultralyd skal utføres med ikke bare abdominal, men også transvaginale sensorer. Åreknuter er funnet i form av flere konglomerater og lacuner, blodstrømmen er svak og flerdireksjonell.

Doppler studie av blodkar bidrar til å identifisere eksisterende nyanser av blodsirkulasjon i vaskulære formasjoner av dette området. Ved hjelp av flebografi blir den funksjonelle kapasiteten til venene evaluert og de eksisterende egenskapene til den lokale blodstrømmen avsløres.

Datatomografi er kun foreskrevet i de tilfellene som krever raffinert diagnose. Først av alt er det nødvendig å utelukke andre sykdommer lokalisert i dette området.

Et så stort antall diagnostiske prosedyrer gjør diagnosen pålitelig og utelukker muligheten for feil behandling. For eksempel, i ungdomsårene, blir åreknuter i det lille bekkenet ofte tatt for banal kolpitt og i stedet for å behandle en venøs sykdom, behandles vaginal slimhinnen. Derfor, hvis pasienten er trukket med smerter av uklar etiologi, er det først og fremst nødvendig å finne ut hvilken av faktorene som bidrar til styrking og gjennomføre en grundig undersøkelse med all forsiktighet.

Behandling av åreknuter i det lille bekkenet

Selv den mest kvalitative behandlingen gir ikke mulighet til å helbrede fullpineårene i bekkenet. Men likevel gir adekvat terapi deg muligheten til å kvitte seg med de fleste kliniske manifestasjoner og forbedre pasientens tilstand betydelig. Det hjelper å løse følgende oppgaver:

 • normalisering av venøs tone;
 • forebygging av overbelastning i karene i det lille bekkenet;
 • bedre næring av vev.

Eksperter anbefaler medikamentterapi kombinert med fysioterapiøvelser og bruk av kompresjonsundertøy. Komplekset med anbefalte fysiske øvelser inkluderer "Birch", "Bicycle", "Scissors". Forbedre utstrømningen av blod fra venøs plexus kan også være ved hjelp av respiratorisk gymnastikk, som består av vekslende langsomme dype puste og utandringer. Den stigende kontrastdusjen anbefales for perineal regionen. Det er obligatorisk å bruke kompresjonsbelter klasse II for disse pasientene.

På grunn av den indre plasseringen av sykdomsskadede årer, er medisiner foreskrevet oralt, venøse geler og salver er ikke tilgjengelige. Følgende verktøy brukes:

 • venøs;
 • forbedre blodets reologi
 • ikke-steroide antiinflammatoriske;
 • hormonell;
 • vitaminer.

Tilbaketrekking av venøs overflod bidrar til å redusere graden av åreknuter i bekkenorganene. Til dette formål, utnevne en kurs mottak av phlebotics som Detralex, Venoruton, Ginkor-for. Ved alvorlig smerte brukes ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer. Denne typen terapi er vanligvis foreskrevet for eksacerbasjoner av sykdommen. Som et resultat, det utvider venene og plexus småbjelken, øker venøs blodstrøm, forbedrer drenering.

Med åreknuter av eggstokkene, er kirurgisk behandling berettiget, det anbefales også i tredje fase av sykdommen. Målet med intervensjonen er å overvinne den patologiske refluksen. Den optimale måten er under kontroll av angiografi embolisering av eggstokkene. For å øke effektiviteten av intervensjonen, utføres ytterligere administrasjon av det phleboscleroserende preparatet i tilstanden av fint dispergert skum. Denne metoden kalles embolisering ved hjelp av "sandwich" -metoden.

Nylig har minimal invasive metoder for kirurgisk behandling av denne patologien blitt innført i praksis.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

I tillegg til den tradisjonelle medisinen for slike sykdommer, kan folkemidlene brukes. De mest effektive av dem er som følger:

 • tinktur av hestkastanje;
 • te sopp infusjon;
 • tinktur av løvetannrøtter;
 • hirudotherapy.

Når de behandles med leeches, plasseres de på sacrum eller coccyxområdet.

Et balansert kosthold er viktig, som bør inneholde en tilstrekkelig mengde plantefiber og animalske proteiner. Hjelper med å opprettholde vaskulær tone og metabolisme i gulrot vev. Derfor anbefales det å introdusere det i dietten i form av salater og juice.

komplikasjoner

De hyppigste komplikasjoner av denne sykdommen er:

 • sykdommer i uterus og appendager av en inflammatorisk natur;
 • blære sykdommer;
 • uterin blødning.

Under forhold med forstyrret venøs utstrømning er det risiko for å utvikle venøs trombose i bekkenet. Men hyppigheten av denne typen komplikasjoner overstiger ikke 3-5%.

Egenskaper av sykdommen hos menn

Selv om de viktigste betingelsene for pasienter er kvinner, er menn også utsatt for denne sykdommen. Kjernen i sykdommen i den mannlige versjonen er brudd på ventiler, som ligger i venene til spermatisk ledning. Normalt hindrer denne ventilenheten omvendt blodstrøm gjennom venene. Når det er en utvidelse av venene, blir ventilene uholdbare, og blodet utfører pendelbevegelser. Resultatet er en nedgang i blodstrømmen, utjevning av kropps- og testikkel temperatur, og som følge av undertrykkelse av testikkelfunksjon. Den mest alvorlige konsekvensen av dette er en fullstendig barrenness av en mann.

Årsakene til dette patologens utseende er:

 • nærvær av inguinal brokk;
 • Tilstedeværelsen av svulster i kjønnsområdet
 • hyppig forstoppelse;
 • nefroptose av venstre nyrene;
 • forstyrrelser i bindevev.

Som et resultat av disse patologiene stiger det hydrostatiske trykket, og den omvendte strømmen av blod går inn i det venøse nettverket av testiklen.

Husholdningsfaktorer som bidrar til fremveksten av dette problemet er:

 • tung fysisk arbeidskraft;
 • mangel på et fullt seksuelt liv;
 • hyppig søvnmangel i kombinasjon med høy motoraktivitet.

En spesiell årsak til denne sykdommen er testiklernes ikke-standardiserte struktur, der deres medfødte utvidelse er notert.

I løpet av sykdommen isoleres 4 trinn. Signifikante tegn begynner å vises allerede på den andre av dem. De består av en liten utvidelse av venene på penis. Symptomer som oppstår i fremtiden er som følger:

 • smerte i penis i øyeblikket av eksitasjon;
 • endring i størrelse og form av skrotum;
 • trekker smerter i underlivet.

I det siste stadiet øker smerten konstant og uopphørlig, skrotet øker flere ganger, blir vannlating vanskelig. Den farligste konsekvensen av alt dette er infertilitet.

For behandling i en mild prosess tilbys venotoniserende og antiinflammatoriske legemidler. Med en utprøvd varicocele anbefales kirurgisk behandling, med sikte på å være skjæringspunktet og kledningen av alle dilaterte vener, hvorved blodflødens omvendt forekommer.

Det finnes flere typer kirurgiske inngrep fra forskjellige tilgangspunkter. Laparoskopiske operasjoner er mulige, hvor en testikkelvein er bandasert gjennom snittet i iliac og inguinal områder.

Etter en vellykket operasjon øker mengden av sæd i sæden, og kvaliteten øker.

De beste måtene å forebygge denne sykdommen hos menn er å unngå for store belastninger og avføringsproblemer som fører til økt intra-abdominal trykk.

Åreknuter av liten bekkenbehandling, symptomer og detaljerte bilder

Åreknuter i det lille bekkenet (BPVMT) er en ganske vanlig sykdom, særlig hos kvinner. De første stadiene av sykdommen forårsaker kun mindre ubehag i vulkanområdet og i underlivet. Kvinner med avanserte former for bekken varicer lider konstant alvorlig smerte, forskjellige gynekologiske sykdommer, infertile, ha en kosmetisk defekt i form av utvidede venøse sammenrullede knuter på perineum, labia eller ved inngangen til skjeden.

Sykdommen kan fullstendig helbredes, men livslang forebygging er nødvendig for å hindre tilbakefall. Dette problemet deles av vaskulære kirurger eller phlebologists og obstetrician-gynecologists.

Hva er det

Åreknuter i bekkenet er svekkelsen av veggene i bekkenes indre eller ytre venøse kar, hvilket fører til en overdreven utvidelse av diameteren (ectasia).

årsaker

Den vanligste årsak til sykdom er graviditet - eller rettere sagt, tilbakeføring av blod avstøpninger (tilbakeløp) på ovarial vene, som, i sin tur, er forårsaket ved sammenpressing av bekken kar eller endringer i hormonnivåene under svangerskapet.

I tillegg kan årsakene til patologi være:

 • stillesittende arbeid;
 • en rekke slektninger;
 • medfødte patologier av bindevev;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • inflammatoriske gynekologiske sykdommer;
 • økt produksjon av østrogener;
 • seksuell dysfunksjon.

Blant de ugunstige faktorene er slike karakteristika av seksuelt liv som hyppig avbrudd av samleie, mangel på orgasme. I de senere år har eksperter bekreftet de skadelige effektene av hormonbehandling og prevensjon. Til fordel for dette er det faktum at syndromets manifestasjoner i postmenopausalperioden reduseres betydelig.

Symptomer og bilder

Åreknuter i det lille bekkenet er preget av en spesifikk symptomatologi. Hyppige tegn på starten av vasodilasjon av kvinnen er:

 1. Brudd på menstruasjonssyklusen indikerer også en varicose-fortykkelse av venene til de kvinnelige bekkenorganene.
 2. Øk følsomheten av huden i perineum, følsomheten til vaginal slimhinner.
 3. Alvorlig periodisk eller vedvarende smerte. Det blir ofte mer intens under overgangsalderen eller etter eggløsning.
 4. Vaginal utslipp: fargeløs eller litt hvit.
 5. Smerter på siste sikt av graviditet, under kjønn eller nærmere slutten av dagen.
 6. I nærvær av åreknuter, er det en liten hevelse i skjeden.
 7. Alvorlighet, trykk på bekkenregionen er et annet mulig symptom på åreknuter.

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg hos kvinner.

Stages av sykdommen

For å gjenspeile naturen av patologiske forandringer, er sykdommen delt inn i tre grader:

Avhengig av stadiet av sykdomsutviklingen, er riktig behandling foreskrevet.

Diagnostiske metoder

Den viktigste metoden for diagnose av BPVM er ultralyddopplerografi av vener i det lille bekkenet. I denne studien blir venene visualisert ved hjelp av ultralyd. Skjermen viser forstørrede, innviklede vener i det lille bekkenet, blodstrømningshastigheten i dem reduseres. Tegnene på dysfunksjon av venøse ventiler er bestemt.

 1. En informativ metode for diagnose av BPVM er en overgrowth phlebography. Denne studien av vener, som er forbundet med fylling av deres kontrastmateriale, er tydelig synlig på radiografien. Resultatet er en serie bilder av vener, hvor collaterals, forstørrede vener, trombose-steder, ventiler er sett. Kontraindisert metode for intoleranse av jod (er en del av kontrasten) og graviditet.
 2. Hvis det er mistanke om BPDC, utføres laparoskopi: undersøkelse av bekkenhulen med et endoskop gjennom en liten punktering i bukveggen.
 3. Den mest informative studien er selektiv ovarografi: Røntgenundersøkelse av eggstokkene med bruk av kontrast.
 4. Med henblikk på differensial diagnose med andre sykdommer i bekkenorganene, kan en CT-skanning utføres.

Det er nødvendig å foreta en differensialdiagnose av sykdommer så som inflammasjon av vedhengene, endometriose, uterin prolaps, postoperativ neuropati, en betennelse i tykktarmen eller blæren, isjias, hofte patologi.

Hvordan bli kvitt sykdommen?

Åreknuter i bekkenet sammen behandles av vaskulære kirurger eller phlebologer med obstetrician-gynecologists. Ifølge moderne ideer består behandlingen av slike retninger:

 1. Normalisering av en livsstil;
 2. Konservativ medisinering;
 3. Kompresjons- og skleroserende terapi;
 4. Kirurgisk behandling.

Behandling av åreknuter i bekkenet kan være. Til dette formål utgjør spesialister en individuell behandlingsplan, og syke kvinner må overholde medisinske og forebyggende anbefalinger for livet.

Under graviditet

I perioden med å bære babyen, hvis patologien ikke utvikler seg og ikke forstyrrer manifestasjonen av symptomer, blir den forventede taktikken vanligvis valgt. Det anbefales at daglig bruk av kompresjonslinne og støttende korsetter, samt treningstrening.

Operative behandlingsmetoder under graviditet er forbudt, og gjelder kun dersom det er en trussel mot morens liv. Etter levering i 90% av tilfellene forsvinner varicose helt eller går regress seg selv.

I andre tilfeller er det nødvendig å konsultere en phlebologist og foreskrive den nødvendige behandlingen.

Hvordan behandle åreknuter i bekkenet?

Selv den mest kvalitative behandlingen gir ikke mulighet til å helbrede fullpineårene i bekkenet. Men likevel gir adekvat terapi deg muligheten til å kvitte seg med de fleste kliniske manifestasjoner og forbedre pasientens tilstand betydelig. Det hjelper å løse følgende oppgaver:

 • normalisering av venøs tone;
 • forebygging av overbelastning i karene i det lille bekkenet;
 • bedre næring av vev.

Farmakologiske preparater for denne sykdommen er foreskrevne kurs og inkluderer følgende farmakologiske grupper:

 • phlebotonics (normalisere tonen og øke elastisiteten til venøs veggen, forbedre reologi - blodets væske);
 • antiaggreganter (forhindre trombose): trental, aspirin, pentyl;
 • phleboprotectors (har antiinflammatorisk og antidestruktive effekt, reduserer vaskulær permeabilitet, forbedrer lymfestrømmen);
 • membran beskyttere og antioksidanter (for å forhindre oksydasjon, eliminere frie radikaler som understøtter arbeidscellemembraner, celledeling og prosesser energi) vitaminene C og E, ubikinon, likopid.
 • NSAIDs (ibuprofen, nise) - Stopp smerten og opptrer antiinflammatorisk;
 • enterosorbents (bind toksiner i tarmen): aktivert karbon, smect, polysorb.

Anbefales for mottak av phlebotonics og phleboprotectors:

 • flebodia 600 - reduserer utvidelses vener, venøs stasis eliminerer normaliserer lymfe mikrosirkulasjonen forbedres også, har anti-inflammatorisk virkning - tar mer enn 2 - 4 måneder;
 • detraleks - øker tonen i venøs veggen og normaliserer utløpet av lymfe, opptakstid - 6 måneder;
 • troxevasin (tilgjengelig i både tabletter og salver), opptil 3 måneder, som en aktuell behandling - for å behandle vulvar og perinealårer;
 • eskuzan (tilgjengelig i dråper);
 • venoruton;
 • Antistax;
 • vazoket.

Eksperter anbefaler medikamentterapi kombinert med fysioterapiøvelser og bruk av kompresjonsundertøy.

Grunnlaget for enhver behandling er regimet og riktig ernæring. Først av alt bør pasienter med SCDM løse problemet med arbeidsforhold. Om mulig blir arbeidstaker overført til arbeid, unntatt vektløfting, betydelig fysisk anstrengelse. I tilfelle av stillesittende eller stående arbeid, hvert 30. minutt, bør du lage små pauser med enkle øvelser (gå på stedet, hakke, høy kneløft). Det samme prinsippet bør overholdes i fritiden.

Det er også nødvendig å revidere maten. Det bør utelukkes fra kostholdet av ildfaste fett (smult, fett kjøtt), krydret mat, krydder, marinader, røkt kjøtt og pickles, alkohol, røyking. Menyen sprer et stort antall ferske grønnsaker og frukt, vegetabilske oljer (en kilde til vitamin E - antioksidant), frokostblandinger.

Terapeutisk fysisk trening

Det anbefales å kombinere medisinsk og folketerapi med spesielle terapeutiske øvelser og bruk av kompresjonsundertøy. Systemet med fysiske aktiviteter for behandling av åreknuter hos kvinner består av øvelser:

 1. "Birch". Sett opp på en hvilken som helst hard og behagelig overflate. Vi løfter opp våre ben og legger dem jevnt bak hodene våre. Støtte lumbaleområdet med hendene og sette albuene på gulvet, sakte rett på bena, løft opp kroppen.
 2. "Bicycle". Vi legger oss på baksiden, vi kaster hendene våre bak hodet, eller vi har det langs kroppen. Løfte våre føtter, vi utfører sirkulære bevegelser, som om vi pedaler våre sykler.
 3. "Scissors". Startposisjonen er på baksiden. Løft de lukkede benene litt opp over gulvet. Vi løfter nedre lemmer til sidene, returnerer dem og gjentar.

Det er ikke overflødig å være respiratorisk antivarisk gymnastikk, som består av dype unhurried breaths / exhalations, utført i sin tur.

Kompresjons- og skleroserende terapi

Et av de effektive middelene i behandlingen av åreknuter innen ytre kjønnsorganer og perineum er kompresjonseffekten.

Prinsippet med denne metoden ligner bruken av elastiske bandasjer i benvarikose. Kompresjon (kompresjon) av overfladiske vener fra utsiden letter deres tømming av blod. For å skape en slik effekt er spesielle strømpebukser eller shorts fra kompresjonsmedisinsk jersey i stand. Du kan kjøpe dem i spesialiserte apotek, butikker, salonger av medisinske produkter, individuelt plukke riktig størrelse og styrke komprimering.

Skleroterapi - en punktering av en åreknute med innføring av spesielle preparater i lumen (Sclerovein, Fibrovein, Ethoxiclerol), som får det til å holde seg sammen. Slike behandlinger utføres med ekstern (subkutan) bekkenbarksvikt uten sykehusinnleggelse på sykehuset. Interne vener kan også sclerosed, men denne prosedyren er teknisk mer kompleks og foregår under driftsforhold.

Folkemetoder

Vi foreslår at du gjør deg kjent med flere populære og effektive oppskrifter:

 • Gulrotcocktail. En stor gulrot skal grindes med en liten rist, og deretter vri grønnsaksjuice gjennom gasbind. I saften skal legges en teskje linolje. Drikk denne helbredende drikken er nødvendig daglig, helst om morgenen.
 • Kastanje tinktur. For å forberede medisinen bør flere kastanjefrukter knuses grundig og fylt med en halv liter medisinsk alkohol (vanlig vodka vil gjøre). La etter infusjon i 2 uker. For medisinske formål anbefales det å drikke 25 dråper tinktur, 3 ganger i løpet av dagen.
 • Maskrosinfusjon. En spiseskje med løvetannskorpen skal stues i et glass kokende vann. Etter 2 timer, avkjøl og spen opp den resulterende medisinen. Ta en løvetann tinktur er en spiseskje, 4 ganger i løpet av dagen.

En god terapeutisk effekt er gitt av hirudoterapi-metoden. Leeches med åreknuter av bekkenårene anbefales å plasseres på området av korsbenet og lumbalområdet.

Konsekvenser av liten bekkenvisikose

Hvis du observerer minst ett av symptomene ovenfor, kontakt lege for råd, ikke la staten uten oppmerksomhet. Åreknuter i det lille bekkenet, forsømt, har flere ubehagelige konsekvenser:

 • dysfunksjon av livmoren;
 • kontraindikasjon til fødsel på naturlig måte;
 • forekomsten av samtidige sykdommer, for eksempel benvarikose og hemorroider;
 • psykiske lidelser (økt angst, irritabilitet, søvnforstyrrelser, oppmerksomhetsforstyrrelser, frykt for seksuell intimitet på grunn av smertefulle opplevelser).

Åreknuter av små bekken hos kvinner - en ganske alvorlig sykdom, som kan føre til utvikling av en rekke uønskede komplikasjoner. Det terapeutiske kurset er utviklet av en spesialist, avhengig av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og provokerende faktorer. I tilstedeværelse av samtidig komplikasjoner, så vel som i de sentrale stadiene av prosessen, anbefales kirurgisk inngrep.

forebygging

Varicose sykdom kan forebygges ved å observere enkle tiltak. Det er nødvendig å følge følgende regler:

 • utelukke hardt arbeid;
 • flytte mer;
 • ikke sitte i timevis på ett sted;
 • å lede en sunn livsstil;
 • Spis mer frukt og grønnsaker;
 • ta vitaminer som påvirker tilstanden til blodårene;
 • rettidig behandling av kroniske kjønnsykdommer;
 • å nekte fra vektløfting.

Hvis alle de samme tegnene på varicose har dukket opp, så trenger du umiddelbart å besøke en lege. Det er påkrevd å bruke kompresjonsjersey og drikkepreparater som styrker fartøyene. Disse legemidlene er tatt i flere måneder, ellers vil det ikke være noen effekt. Derfor er åreknuter i bekkenorganene en vanlig patologi blant kvinner.

Les Mer Om Fartøyene