Hva er overbelastning i lungene og hva er dens symptomer?

Stagnasjon i lungene er en patologisk tilstand, ledsaget av opphopning av væske i de alveolære sakene. Uavhengig av utseende, er denne tilstanden ganske farlig, da det kan føre til brudd på ventilasjon og gassomsetning i kroppen.

Utseendet til tegn på væskestagnasjon i lungene er årsak til bekymring, siden denne lidelsen kan være en konsekvens av utviklingen av ekstremt livstruende sykdommer. Hovedrisikogruppen for utvikling av væskestagnasjon i lungene er representert av eldre, som ofte lider av ulike sykdommer som kan fremkalle en slik lidelse.

Stagnasjon av væske i lungene kan være et resultat av en rekke problemer i menneskekroppen. Ofte oppstår et lignende problem hos personer som lider av hjerte-og karsykdommer. Samtidig er ikke alltid årsakene til utviklingen av stillestående prosesser i lungene forankret i brudd på hjertet. Følgende vanlige predisponerende faktorer i utviklingen av kongestiv prosesser i lungene kan skelnes:

 • kardiomyopati;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • stenose av aorta- eller mitralventilen;
 • nyresvikt
 • tar visse medisiner
 • lang opphold i høy høyde;
 • innsnevring av arteriene i nyrene;
 • Innånding av giftige gasser;
 • omfattende skader.

I tillegg observeres ofte utviklingen av stillestående prosesser i lungene hos eldre, som på grunn av visse alvorlige sykdommer var sengeteppet. Problemet med utseendet på stillestående prosesser i dette tilfellet ligger ikke bare i de eksisterende sykdommene i kardiovaskulærsystemet, men også i nedsatt mobilitet. Blod, på grunn av mangel på nødvendig fysisk anstrengelse, begynner å stagnere i alle vev i kroppen, noe som fører til systemiske lidelser. Tvingt liggende stilling raskt nok fører til stagnasjon av blod i en liten sirkel av blodsirkulasjon. Sipende blodplasma gjennom veggene i blodkarene begynner gradvis å mette lungevevvet.

Graden av alvorlighetsgrad av symptomatiske manifestasjoner avhenger i stor grad av egenskapene til strømmen av stillestående prosesser i lungene. I tilfelle at de stillestående prosessene er svært svake uttrykt, er det i mennesker den eneste manifestasjonen av denne tilstanden kortpustethet. I tilfelle at stillestående prosesser skyldes sykdommer i kardiovaskulærsystemet, kan det oppstå en lavproduktiv hoste. Når du siver inn i blodet i lungene, kan blodet bli vasket blodig skum, og har også et sted å hoste opp med blod. Sammen med dette, med uttalt stagnerende prosesser i lungene, kan en person ikke engang uttale full setninger, for for dette volumet av luft er det ikke nok og etter noen ord ser alvorlig dyspnø ut.

Blant annet er en karakteristisk manifestasjon av stillestående prosesser i lungene problemer med å puste når de ligger ned. Det blir lett for en person å sove bare når hodet på sengen er hevet eller på flere puter. Ved alvorlige forhold, selv med mindre fysisk anstrengelse, kan det oppstå følelse av kvelning eller drukning. I noen tilfeller kan en person med så alvorlige angrep utvikle en følelse av panikk. Sammen med dette, i en slik utvikling av hendelser, er bevissthetstap mulig på grunn av nedgangen i metning av hjernevev med oksygen. Sammen med alt dette, innebærer de karakteristiske manifestasjonene av stillestående prosesser intense hvæsende og gurglende lyder som er hørbare selv uten et stetoskop.

Med utviklingen av stillestående prosesser kan det være noen vanlige symptomer. Til slike generelle manifestasjoner kan følgende fenomener tilskrives:

 • signifikant hevelse i beina;
 • skinn av huden;
 • angst;
 • urimelig rastløs oppførsel.

Sammen med alt dette kan det være forstyrrelser i bevisstheten. På grunn av utviklingen av stillestående prosesser i lungene mot bakgrunnen av skade på kardiovaskulærsystemet, kan en person bli plaget av overdreven svetting.

Hvis det er tegn på stagnasjon i lungene, bør du konsultere en kardiolog eller pulmonologist. Først av alt, må leger nøye samle analysen og gjennomføre en generell undersøkelse av pasienten, som umiddelbart avslører cyanose i huden og noen andre tegn på brudd på oksygenmetning av blod. I tillegg utføres en auskultasjon i den første undersøkelsen for å bestemme den karakteristiske støyen. For å bekrefte diagnosen er følgende studier påkrevet:

 • arteriell blodoksimetri;
 • biokjemisk blodprøve;
 • bryst røntgen;
 • en generell blodprøve;
 • ekkokardiografi;
 • EKG.

I de aller fleste tilfeller er kongestiv prosesser i lungene en akutt tilstand, siden med en økning i mengden av oppsamlingsvæske kan en person raskt kveles. For å forbedre metningen av kroppsvev med oksygen, kan pasienten bli anbefalt å gi oksygen gjennom et kateter eller en maske. I alvorlige tilfeller kan pasientens tilkobling til ventilatoren vises.

Stagnasjon i lungene er en ganske alvorlig tilstand, derfor er det ofte mulig å bruke diuretika for å forbedre respiratorisk funksjon.

Diuretika tillater deg å trekke på kort tid en stor mengde væske fra kroppen. Hovedbehandlingen bør rettes mot behandling av den underliggende sykdommen, spesielt hvis det er identifisert betydelige hjerteproblemer. Terapi av en primær sykdom kan ta svært lang tid. Etter fullverdig behandling av primær sykdom, er det som regel en betydelig forbedring i kvaliteten på ventilasjonen. Prognosen for livet avhenger av alvorlighetsgraden av løpet av primær sykdom.

Hva er farlig stagnasjon i lungvev?

Hvis en person har utilstrekkelig ventilasjon i lungene, kan dette skyldes stagnasjon av blod på lungene. Denne sykdommen er ekstremt farlig for helse og liv generelt og kalles "stagnasjon i lungene".

Sykdommen utvikler oftest på grunn av mangel på mobilitet hos en person, hvis konsekvenser kan være kroniske sykdommer i kardiovaskulære og respiratoriske systemer.

Årsaker og symptomer

Det er kjent at lungene er et parret organ, som ligger praktisk talt i hele kaviteten i thoraxen. De er hovedinnretningen i luftveiene. Avhengig av fase av pusten, endres størrelsen og formen på lungene.

I tillegg til den ovennevnte mangelen på mobilitet, er en av årsakene til stagnasjon også hjertesvikt - blodet pumpes ikke av hjertet, noe som resulterer i stagnasjon av blod i lunges venesystem, som strekker seg fra venstre side av hjertet.

Hvis trykket alltid øker i blodkarets område, kommer en stor mengde blod inn i alveolene. Dette er grunnen til nedgangen i gassutveksling, i fremtiden, som følge av dette, oppstår dyspnø, i verste fall begynner en person å kveles.

Så, i tillegg til å redusere motoraktiviteten, er det flere grunner til stagnasjon:

 1. Hjertesykdommer som svekker hjertemuskelen, samt hjerteinfarkt.
 2. Reduksjon eller mangel på hjerteventiler.
 3. En kraftig økning i blodtrykk, eller høyt blodtrykk.
 4. Denne sykdommen er noen ganger resultatet av å ta medisiner.
 5. Nyresvikt.
 6. Forgiftning ved giftgass.
 7. Alvorlig skade.
 8. Langt opphold i høyden.

I utgangspunktet kan stagnasjon i lungene forveksles med lungebetennelse. Det er mange tilfeller der det i begynnelsen er vanskelig å diagnostisere sykdommen.

Legenes undersøkelse er som følger:

 • temperaturen måles,
 • pusten høres,
 • en blodprøve utføres;
 • Røntgenstråler er foreskrevet.

Basert på disse studiene er riktig behandling foreskrevet. Hvis en person har svak immunitet, kan sykdommen utvikles allerede på den tredje dagen. Fordel følgende symptomer:

 • Vanligvis er den menneskelige temperaturen normal og øker ikke mye;
 • raskere pusting, takykardi utvikler seg;
 • pasienten taler sakte, stopper, en karakteristisk kald svette;
 • hoste er også karakteristisk med utseendet av blod, i verste fall - blodig skum;
 • klager er gjort om svakhet og tretthet, det er vanskelig å ligge ned på en lav pute, i sitteposisjon gir shortness of breath
 • huden har en blek fargetone, området mellom nesen og leppene er cyanotisk i farge, det er hevelse i beina;
 • Også utseendet av pleurisy på grunn av hypoksi eller andre patologier er ikke utelukket.

Også karakteristiske er kontinuerlige rattling, gurgling lyder i brystet, som kan høres uten selv å bruke et stetoskop. Hvis en person føler de første symptomene på stagnasjon i lungeveiene, så kontakt lege umiddelbart.

Nylig har jeg lest en artikkel som forteller om virkemidlene for Intoxic for tilbaketrekking av PARASIT fra menneskekroppen. Med hjelp av dette legemidlet kan du FOREVER bli kvitt forkjølelser, problemer med åndedrettsorganer, kronisk tretthet, migrene, stress, konstant irritabilitet, gastrointestinal patologi og mange andre problemer.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte emballasjen. Jeg la merke til endringene i en uke: Jeg begynte å skrive ut ormer. Jeg følte meg sterk, jeg stoppet hoste, jeg fikk konstant hodepine, og etter 2 uker forsvant de helt. Jeg føler at kroppen min gjenoppretter fra utmattende parasitter. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

Behandling og forebygging

Som nevnt tidligere er det nødvendig å behandle stagnasjon i lungene umiddelbart etter diagnose.

Uavhengig av sykdomsstadiet, er det best å bruke pasientbehandling, og i tilfelle komplikasjoner brukes gjenopplivning, spesielt ved hjelp av et kunstig åndedrettsapparat og oksygenmasker. Pasienten må:

 • pass EKG;
 • å lage en roentgen av lungene;
 • å passere en ultralyd av hjertet.

Inflammasjon bestemmes ved å utføre biokjemi eller ved lokal blodanalyse.

Før du forskriver behandling, er det nødvendig å identifisere hvilke årsaker som stasis. Hvis hovedårsaken er hjertesvikt, så er det fornuftig å bruke kardioterapi.

terapi

Hvis sykdommens art er smittsomt, brukes en kompleks antibakteriell terapi. Den reduserer effekten av mikrober på lungvev effektivt, reduserer betennelse og dermed fjerner stillestående fenomener.

I tillegg foreskrive legemidler for å fortynne blodpropper av sputum (bromhexin, ACTS). Behandling av stagnasjon i lungene, bortsett fra bruk av mukolytika, ved bruk av urteekstrakter (plantain, mor-og-mormor, timian), som gir normalisering av blodstrømmen i lungene og reduserer betennelse.

Også i behandlingsregimet bør inkludere vitaminer som øker immuniteten (Vitrum, Supradin). Ofte er terapi supplert med utnevnelse av diuretika for å lindre ødem og normalisere væskemetabolisme i kroppen. De sikrer fjerning av giftstoffer og patogener fra kroppen som fremkalte stagnasjon.

Hvis en person lider av et stillestående fenomen i lungene, noe som resulterer i svekkelse av hjertemuskulaturen, er det nødvendig å følge alle anbefalingene fra legen og gjennomgå et fullt behandlingsforløp utpekt av en kardiolog eller pulmonologist. Tross alt kan resultatet av en ufullstendig stagnasjon i lungene være hjertestans.

Forebygging

I tillegg til medisinske metoder vil kostholdetæring basert på utelukkelse av salt fra kostholdet bidra til å redusere risikoen for ytterligere komplikasjoner. Dette vil bidra til å redusere hevelse og normalisere strømmen av blod og lymf i lungevevvet. Det er veldig viktig å inkludere mye i matvaner med mye karbohydrater, vitaminer og protein. Dette vil gi den nødvendige vitale energien til cellene.

Under en forverring av stillestående fenomener, hvis pasienten blir tvunget til å legge seg til hvilerommet, selv når han ligger ned, må han utføre så mange bevegelser som mulig - vendinger, bukser, skuldre, armer.

Dette bidrar til å stoppe utviklingen av stagnasjonsprosesser. Hvis en person ikke har styrke til å utføre oppgavene selv, må du søke hjelp fra slektninger. Pasienten kan ikke være i en stilling i lang tid, fordi dette bare kompliserer pusten og funksjonen av brystets organer.

Elementære øvelser vil kunne trene en spesialist i fysioterapi og respiratorisk gymnastikk. Det er svært viktig å puste riktig, for å utvikle åndedrettsfunksjonen, kan du periodisk oppblåse en luftballong, puste inn i et glass med væske ved hjelp av et rør fra cocktailen.

Disse øvelsene bidrar til å berike åndedrettssystemet med riktig mengde oksygen. En annen fordel er aktiveringen av brystets bevegelse, som forhindrer stillestående fenomener. Det anbefales at pasienten er så aktiv som mulig for å bekjempe stasis i lungene på et hvilket som helst stadium av sykdomsutviklingen.

Behandlingen kan også omfatte:

 • sennep plaster;
 • medisinske banker;
 • fysioterapi;
 • tapping massasje.

I løpet av behandlingen anbefales det også å legge til varm te med honning eller sitron. Den utvider og styrker veggene på fartøyene perfekt. En annen viktig egenskap ved denne drikken er motstanden mot sputumets utseende.

Stagnerende fenomener i lungene er ikke en dom. Medikamentterapi, samt aktivering av pust og mindre fysiske øvelser er i stand til å regulere blodstrømmen i problemområdene i lungene og fjerne symptomer på stagnasjon.

Symptomer og behandling av venøs blodstagnasjon

Hypodinami er vår sivilisternes plage. Vi beveger oss litt, korket i vår komfortsone og høste de riktige fruktene - fordøyelses- og luftveissykdommer, kardiovaskulære problemer, fedme. Lav fysisk aktivitet er hovedårsaken til venøs stasis, som vil bli diskutert i artikkelen som presenteres.

Venøs overbelastning - hva er det?

Venøs overbelastning er en patologisk prosess, manifestert i en vanskelig utstrømning av venøst ​​blod med normal arteriell tilstrømning. Stasis er provosert av lav elastisitet av vaskulære vegger og høy blodviskositet. I begynnelsen er tonen tapt, hvoretter blodstrømmen blir vanskelig. En omfattende akkumulering av venøse kar bestemmer lokaliseringen av patologi.

Følgende skader er kjent for medisin:

 • bein (liten bekken);
 • lys;
 • hjernen;
 • nyre;
 • nakke (med osteochondrose).

årsaker til

Funksjonen av arterielle karene avhenger av hjertekontraksjonene - de gir blodet en impuls. Stimulering og normalt trykk gir en reduksjon av kalv og bukmuskulatur, påvirkning på foten og sålen.

Det er også en annen viktig faktor - puste. De venøse karene er anordnet på en slik måte at ventiler på de indre veggene skyver blodet utelukkende i hjertet.

Hvis skjelettmuskulaturene ikke er fullt utnyttet, fungerer "muskelpumpen" dårlig, uten å klare oppgaven som er betrodd den.

Hvor er patologien observert oftere?

Patologi observeres primært på steder med den høyeste konsentrasjonen av venøse kar. Tenk, for eksempel, stasis, som påvirket systemet av den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjon.

Årsakene til utseendet kan være flere:

 • venstre ventrikulær svikt (dette skjer etter arteriell koronar sklerose, kulsår, infarkt);
 • aorta misdannelse (sclerosing av semilunar ventiler);
 • mitral defekt (oppstår med sklerose, hjerte-revmatisme).

Hvis den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen påvirkes, kan lungene påvirkes av diffuse sklerotiske endringer. Sykdommen kan manifestere seg i form av øyne i buk- og pleuralhulen, leveren, perikardiet og hyperperikardiet.

Hjernen

Venøs overbelastning i hodet er sekundær, dette er en konsekvens av ekstrakraniell eller intrakraniell patologi.

Metoder for å diagnostisere sykdommen er som følger:

 • radiografi av skallen;
 • venography;
 • måling av trykk (laget i ulnarvenen).

Hvis hyperemi har gått til kronisk stadium, kan katastrofale endringer forekomme i metabolismen - oksygen sulten i hjernen vil begynne, da er ødemet. Etter dette øker det intrakraniale trykket raskt.

Symptomer på venøs overbelastning ser slik ut:

 • dilaterte årer av fundus;
 • økt migrene når du svinger og vipper
 • skarpe angrep av svimmelhet;
 • støy i hodet;
 • morgen hodepine;
 • puffiness av nedre øyelokk;
 • cyanose i ansiktet;
 • besvimelse;
 • økt smerte syndrom med alkohol og følelsesmessige erfaringer;
 • psykiske lidelser;
 • redusert følsomhet av ekstremiteter.

Behandling av venøs trengsel i hjernen innebærer en rekke tiltak.

La oss liste opp typene terapeutisk effekt:

 • reduksjon av venetrykk ved eufillin (i tabletter eller intravenøst);
 • reduksjon i uttrykket av edemaer (diacarb, mannitol, furosemid);
 • nøytralisering av stillestående prosesser (eskuzan, glivenol, detraleks, troxevasin);
 • selvmassasje av kraftsonen;
 • elektriske;
 • laser terapi;
 • urte medisin;
 • varianter av refleksologi.

Små bekken

Stagnasjon av blod i det lille bekkenet refererer til passiv hyperemi og regnes som svært vanlig. For kvinner, presenterer denne sykdommen en spesiell fare under graviditet, da det kan føre til abort, infertilitet, fødsel av for tidlig spedbarn.

Tidlig diagnose og rettidig behandling gjør at du kan bygge en god prognose.

De provokerende faktorene til en sykdom er vanligvis:

 • bruk av hormonelle prevensjonsmidler;
 • Atonisk vaskularitet (genetisk predisposisjon);
 • Graviditetstilstand;
 • overdreven psykologisk og fysisk belastning av en systematisk natur;
 • postpartum komplikasjoner.

Ved venøs stasis av nedre ekstremiteter kan det forekomme vaskulær deformitet, noe som indikerer en akutt form av sykdommen. Reduksjon i blodstrømmen innebærer diagnosen "venøs insuffisiens".

Symptomer på patologi er som følger:

 • vekt og spenning av kalvemuskulaturen (intensivert om kvelden);
 • cyanose av huden;
 • hevelse av bena;
 • redusert kroppstemperatur;
 • plasmorragi (plasmaimpregnering av omgivende vev);
 • liten punktblødning (observert i konsentrasjonen av små kar).

Behandling av venøs stasis sørger for normalisering av blodsirkulasjon og eliminering av overflødig vaskulær tone. Folk og medisiner brukes, kirurgisk inngrep utøves bare i de mest forsømte tilfellene.

For å lette sykdomsforløpet anbefales følgende:

 • terapeutisk gangavstand;
 • kontrastdusj for føtter;
 • forhøyet stilling av underdelene;
 • geler og salver med heparininnhold (Heparoid, Hepatrombin, Heparin-Natriumbrun, Lechiva);
 • diuretika (bra for hevelse);
 • tinktur av fjellkastanje (gnidd inn i det berørte området);
 • Kompresjonsjersey (kan erstattes av elastiske bandasjer);
 • legemidler - angioprotektorer og venotonikere (Venoruton, Venitans, Detralex).

Feil av tyngde kan manifestere ikke bare med venøs benstivhet - dette symptomet er iboende hos pasienter som lider av fedme og vanlige mennesker bruker mye tid på føttene. Prøv derfor ikke å diagnostisere patologien selv - kontakt lege.

lett

Vanskelig blodstrøm i kar som foder lungene kan føre til ødem av sistnevnte. Lungevevvet blir konsolidert, og får gradvis en brun fargetone. Denne fargen skyldes akkumulering av hemosiderin, og hele prosessen kalles "brun komprimering av lungene."

Konsekvenser - stagnasjon i en liten sirkulasjon og utseende av sklerose.

Symptomer på pulmonal patologi er som følger:

 • lav membran mobilitet;
 • hard pust;
 • systematisk kortpustethet
 • vanskelig å fjerne viskøs sputum med blodårer;
 • hvesing (observert i bakre nedre del av lungene);
 • mitral / aorta hjertefeil;
 • pastose shanks;
 • rundhet i leveren, en økning i sin størrelse, ømhet i palpasjon;

Hvordan kurere lungevevstopp?

Følgende metoder praktiseres:

 1. Kirurgisk inngrep (ventilutskiftning, valvulotomi).
 2. Terapi rettet mot å normalisere hjertesvikt.
 3. Tilordning av funksjonshemmede gruppen - med vedvarende lungeemboli.

nyrer

Kronisk venøs overbelastning i nyrene fører til en økning i størrelsen på dette organet, dets cyanotisitet og densifisering. Blodsirkulasjon er forstyrret (endringer påvirker en stor sirkel), spasmer av nyrene arterioler oppstår, glomerulær filtrering blir begrenset. Nyrene ekskluderer vann med natrium verre, og i det tilstøtende vævsfluidet øker plasmainnholdet, noe som forverrer vevets metabolisme og blodsirkulasjon som helhet.

Utvidelse av nyrene og stagnerende anemi fører til ødem i stroma og utvikling av lymphostasis. Glomeruli er fullblodet og litt forstørret, de intercellulære romene forstørres.

Patologi kan føre til en rekke komplikasjoner:

 • dannelse av steiner;
 • pyelonefritt;
 • generell betennelse
 • økning i blodtrykk.

Smittsomme komplikasjoner må forebygges, og smertsyndromet reduseres. Derfor foreskriver legene smertestillende midler og antibakterielle midler. For å gjenopprette normal blodstrøm, vil kirurgi være nødvendig.

Metoder er som følger:

 • perkutan nephrostomi;
 • kateterisering av blæren;
 • åpen drift;
 • Endoskopi.

Cervical osteochondrosis og venøs overbelastning

Venøs stasis kan utvikle seg mot en bakgrunn av cervikal osteokondrose.

Generelt er årsakene til patologi som følger:

 • brudd på bein;
 • craniocerebral trauma;
 • led stroke;
 • indre hematomer;
 • dannelse av svulster (cervical section);
 • blokkering av vener;
 • traumer av brystet og magen;
 • strangulasjonssår.
 • tap av vertebrale plater;
 • cervikal osteokondrose.

Problemer med ryggraden forårsaker alltid store systemiske sykdommer - det er mange organer som fungerer. Fremspring fører alltid til et brudd på blodstrømmen, og deretter til venøs stasis.

Cervikal osteokondrose fremkaller kompresjon av nerveformasjoner og kar - oftest påvirker den vertebralarterien, som ligger i ryggraden. Hernia i livmorhalssegmentet fører til skade på membranen og påfølgende hevelse. Etter dette begynner venøs overbelastning, apotheosen av alt - betennelse i ryggraden.

Kompresjon av vertebralarterien har en ekstremt ubehagelig konsekvens - en senking av blodstrømmen til hjernestammen og cerebellum. Hvis du ikke engasjerer seg i rettidig behandling av osteokondrose, kan saken resultere i kronisk iskemi og ryggsmerter.

Anbefaling til slutt: I noen form for venøs overbelastning er det verdt å kontakte en lege umiddelbart og fortsette med behandling avhengig av lokalisering av patologien. Det er også nødvendig å tenke over kostholdet ditt og bli kvitt dårlige vaner.

Vi anbefaler også at du leser om hvordan venøs insuffisiens i nedre lemmer oppstår.

Congestion i lungene: hovedårsakene

Stagnasjon i lungene er en alvorlig patologisk lidelse, der det er opphopning av væske i den alveolare regionen. Uavhengig av årsakene og nyansene til forekomsten av brudd, bærer slike endringer økt risiko for pasientens liv og helse på grunn av brudd på den generelle gassutvekslingen, dvs. respirasjon.

Forekomsten av en slik funksjonsfeil kan indikere utviklingen av mange patologiske prosesser som har økt risiko.

Kilder til patologisk utvikling

Stagnerende prosesser i den alveolare delen av lungesystemet kan være en konsekvens av ulike patologiske forhold i menneskekroppen. Resultatet av denne tilstanden i lungesystemet er imidlertid en alvorlig oksygenmangel og en generell nedgang i respiratorisk funksjon med gradvis utvikling av komplikasjoner og kroniske sykdommer.

Viktig! Hva er overbelastning i lungene? Dette er en ekstremt farlig tilstand forbundet med et brudd på prosessen med ventilasjon av lungvev mot bakgrunnen av blodstagnasjon.

Som de vanligste sykdommene, som er årsakene til stagnasjon i lungene, er det mulig å indikere:

 • Tilstedeværelsen av omfattende traumatiske skader;
 • innånding av flyktige giftige forbindelser;
 • nyresykdom (innsnevring av arteriene eller insuffisiens);
 • bruk av noen medisiner;
 • å være på høy høyde i lang tid;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • stenose av mitral eller aorta hjerteventilen;
 • kardiomyopati;
 • hjerteinfarkt.

I dette tilfellet er de mest sannsynlige av dem brudd på arbeidet i kardiovaskulærsystemet. Separat skal det bemerkes at en økt sannsynlighet for utviklingen av en slik patologisk tilstand er tilstede hos de individer som av en eller annen grunn er begrenset i sin egen mobilitet.

På grunn av mangel på vanlig fysisk aktivitet, opptrer venøs blodstagnasjon gjennom hele kroppen, noe som senere fører til en reduksjon i blodsirkulasjonsnivået som helhet og gradvis ødelegger de fleste organer og systemer. Stagnerende blod i en liten sirkulasjon av blodsirkulasjonen fører til at plasma-komponenten siver inn i alveolardelen og gradvis oppsamling av væske.

Tegn på patologiske forstyrrelser og deres symptomatiske indekser

Symptomatiske indikasjoner på kongestiv endring i lungesystemet kan variere avhengig av tilstanden til tilstanden og dens underliggende årsak. Tilstedeværelsen av lett stillestående fenomener Den viktigste manifestasjonen av patologi er tilstedeværelsen av kortpustethet.

Oppmerksomhet vær så snill! Ved dypere lesjoner manifesterer en mild hoste med mulig blodblanding og mangel på luft i lungene for å uttale hele setninger - kortpustethet og hoste etter at et par ord har oppstått.

Blant de vanlige manifestasjonene av væskestagnasjon i lungesystemet, er det mulig å skille et slikt antall symptomer:

 • økt ødem i underbenet, uavhengig av graden av trening.
 • generell blekhet av huden.
 • økt angst og rastløs oppførsel.

Også for stillestående prosesser er komplikasjonen av å puste i den bakre posisjon karakteristisk. Som et resultat er det vanskelig for en person å sovne på en flat overflate - det krever en betydelig høyde i overkroppen, for eksempel flere puter eller løfte toppen av medisinsk sengen.

Viktig! Ikke utelukket økt oksygenmangel, noe som fører til hyppige bevissthetstap.

I tillegg kan det være et symptom som gurgling og hvesning ved pusting, som tydelig uttrykkes og høres uten bruk av stetoskop.

Hos eldre pasienter kan også andre manifestasjoner av en patologisk lidelse observeres:

 1. Økt tretthet og svakhet, hvorav symptomene gradvis reduseres i en sittestilling.
 2. Generelt plager av huden med merket hyperemi i nasolabial trekant.
 3. Skraper av forslag, kald svette og konstant angst.
 4. Tilstedeværelse av takykardi i kombinasjon med økt respiratorisk frekvens.
 5. Manifestasjoner av pleurisy og perekardita mot bakgrunnen av oksygenmangel.
 6. Stabil kroppstemperatur, ofte ikke over grensene til normen.

Manifestasjonen av slike symptomer krever kvalifisert diagnose for å bestemme den patologiske tilstanden og utnevnelsen av en optimal behandlingsmetode. Redusert immunitet er hovedårsaken til å kontakte en spesialist, siden sykdommen i dette tilfellet kan utvikle seg raskt.

Ved den første utviklingsstadiet er diagnosen lungesykdom komplisert av at symptomatiske indikasjoner ligner lungebetennelse. Av denne grunn krever pasienter med slike symptomer en grundig diagnose ved hjelp av laboratorietester og maskinvarestudier for å skille diagnosen.

Videoen i denne artikkelen vil fortelle leserne hovedårsakene og mulige komplikasjoner av utviklingen av patologi.

Generelle diagnostiske metoder

Selv med en delvis manifestasjon av symptomatiske indikatorer på kongestiv prosesser i lungesystemet, bør du kontakte en medisinsk institusjon for kvalifisert hjelp. Problemet med denne sykdommen er primært terapeuten, som senere kan sende for konsultasjon og behandling til en annen spesialist, avhengig av resultatene av de utførte diagnostiske prosedyrene.

Under den første undersøkelsen foretar legen en generell undersøkelse og samler en anamnese fra pasienten. På dette stadiet av undersøkelsen oppdages øyeblikkelig tegn på nedsatt funksjonsevne: hudens hud, tilstedeværelse av hvesning i lungehulen og andre.

Etter at spesialisten utviser en primærdiagnose, blir pasienten henvist til en rekke maskinvarestudier og analyser:

 • Røntgenundersøkelse av brystet;
 • elektrokardiogram og ekkokardiogram;
 • biokjemisk blodprøve;
 • blodoksimetri;
 • en generell blodprøve.

Pass alle de angitte prosedyrene er nødvendig på kortest tid, fordi endringer i lungene kan føre til forverring av kroniske sykdommer og redusere immunsystemets generelle motstand. Konsekvensene kan være irreversible, hvor prisen er pasientens liv.

Basert på resultatene kan legen avgjøre pasientens generelle tilstand, identifisere sykdommen som førte til stillestående prosesser og utpeke det optimale behandlingsalternativet.

Hvordan er behandlingen

Hovedmetoden for å eliminere stillestående prosesser i lungesystemet bør være rettet mot å behandle den primære sykdommen, særlig dette refererer til kardiovaskulære patologier. Tidspunktet for slik behandling kan ta ganske lang tid og kreve et stort antall prosedyrer.

For å behandle en stillestående prosess i lungene som har oppstått mot bakgrunnen av kardiovaskulære patologier, brukes en rekke stoffer innenfor rammen av terapeutisk kurs:

I tilfelle av omfattende skade på alveolene og innholdet i blodet, kan ekssudat i tillegg bruke inhalasjonspreparater "defoamers" (alkohol 70%).

I de tilfellene når årsaken til patologien er mangelen på fysisk aktivitet på grunn av pasientens gjenbruk, brukes slike fysioterapi teknikker:

 1. Prosedyrer for brystmassasje (bildet). På grunn av vibrerende masseteknikker blir lungehulen gradvis fjernet fra dagens ekssudat. Høy effektivitet fra denne delen av treningsbehandling er på grunn av det faktum at under vibrasjon er det en refleks separasjon av sputum fra bronkiene og lungalveoliene.
 2. Instruksjonen krever regelmessig endring av pasientens stilling på sengen. Hvis behandlingsregimet og personens tilstand tillater det, er det nødvendig å gå og være i en sitteposisjon. Det vil gradvis forbedre blodsirkulasjonen og sikre rask gjenoppretting av åndedrettsfunksjonen.
 3. Hvis pasienten er bevisstløs, er det nødvendig med ekstra forsiktighet og sengens hode flyttes regelmessig til øvre stilling. Dette vil øke belastningen på membranen og øke blodsirkulasjonen i lungens alveoler.

Viktig! Hvis pasienten har en akutt grad av oksygenmangel, kan hovedbehandlingen suppleres med tilførsel av ytterligere oksygen gjennom en maske eller kateter. I alvorlig tilstand kan behandlingsspesialisten foreskrive forbindelsen til et kunstig åndedrettsapparat.

Videre prognose og muligheten for fullstendig gjenoppretting av åndedrettsfunksjonen avhenger av mange faktorer og er ofte avhengig av fremgang i behandlingen av den underliggende sykdommen.

Forebyggende tiltak

For å unngå utvikling av kongestive pulmonale prosesser, må pasienter som er lengre på sengen med behandling gjøre maksimale bevegelser og ta til fysisk anstrengelse (LFK).

De viktigste forebyggende regler er:

 1. Endre kroppens stilling minst hver 4. time - vri eller gå til sitteposisjon.
 2. Ikke sov på flate flater eller lave puter, da dette svekker åndedrettsfunksjonen.
 3. Tren selvpustet med en ballong eller et strå med et glass vann.
 4. Respiratorisk gymnastikk fra løpet av treningsbehandling, noe som vil øke aktiviteten til membranen.
 5. Massasje prosedyrer for brystet, spesielt vibrerende massasje for å rengjøre lungehulen.
 6. Spis varm drikke, hvis sykdommen gir en slik mulighet, for eksempel te med sitron og honning.
 7. Det er nødvendig å følge prinsippene for kostholdnæring med høyt karbohydrat og proteininnhold.

Hvis pasienten ikke har mulighet til å trene og på en eller annen måte beveger seg, bør omsorgspersonene ta vare på det. Den første fasen av stillestående prosesser kan bare gå bort med anvendelse av fysioterapeutiske teknikker for treningsterapi, det vil si fysisk aktivitet.

Forebygging for personer med aktiv livsstil er:

 1. Avslag fra alkohol, tobakksrøyking og andre vaner relatert til skadelige.
 2. Overholdelse av normer for sunn ernæring, noe som innebærer avvisning av fettstoffer og forbruk av et stort antall grønnsaker.
 3. Tidlig behandling av sykdommer spesielt respiratoriske og sirkulasjonssystemer.
 4. Regelmessig gjennomgang av medisinske undersøkelser for å oppdage brudd på indre organer og deres forutsetninger.
 5. Yrke av fysisk anstrengelse, først og fremst, generell styrking.
 6. Hyppig går i frisk luft, noe som vil gi lungene regelmessig trening.

Uavhengig av årsakene til utviklingen av stillestående patologiske prosesser i lungesystemet, er de viktigste symptomatiske indeksene like. I mangel av dyktig omsorg kan forhold som emfysem eller bullae i lungene i lungene gradvis utvikle seg, noe som igjen fører til komplikasjoner og langvarig behandling.

Profylaktiske prosedyrer for pasienter i den bakre stilling er den optimale teknikken for å opprettholde og gjenopprette respiratoriske funksjoner enn å behandle stagnasjon i lungene.

Venøs overbelastning

Venøs overbelastning er et fenomen som oppstår som følge av økt blodpåfylling av kroppen, sin del som følge av nedsatt blodgass gjennom venøse nettverk.

Denne patologien har typiske symptomer:

 • Langsom blodstrøm, noe som resulterer i gradvis dannelse av blodstasis;
 • økt trykk i hulene i blodårene og arteriene;
 • utvikling av hevelse av de berørte kroppsdelene;
 • en nedgang i den lokale temperaturen;
 • utvidelse av fartøy av liten kaliber (kapillærer) og venules;
 • redusert intensitet av blodstrømmen i stasis;
 • brudd på lymfatisk sirkulasjon;
 • i venler beveger blodet penduløst eller rykkete;
 • blodstrømmen mister sin deling i aksial- og plasmagelagene.

Utover ser symptomene ut som hevelse og stramming av vev, organer, en økning i størrelse, patologisk farge (cyanose, cyanotisitet).

Slike hyperemi påvirker tilstanden til indre organ negativt, da det fører til iskemi og hypoksi. Væsken som danner hevelse, knytter lenge rundt anatomiske formasjoner.

Akutt overbelastning ledsages av frigjøring av erytrocyter fra små kaliber i interstitialt rom, noe som fører til utseende av petechialblødninger i slimete og serøse membraner.

Økt transduksjon fører til akkumulering av en betydelig mengde væske i hulrommene.

 1. Anasarka - hevelse av subkutant fett.
 2. Ascites - akkumulering av edematøs væske i bukhulen.
 3. Gidrothorax er transudatet i thoraxens hulrom.
 4. Hydrocephalus. Utvidet på grunn av ødem i hjernens ventrikel.
 5. Hydropericardium (i perikardialposen).

Hypoksi av organene fører til utvikling av granulær og fettdystrofi, mucoid hevelse. Slike endringer er reversible, når årsaken som forårsaket ødem vil bli eliminert, vil strukturen og funksjonene til vevene bli gjenopprettet.

Hvis stasis blir kronisk, vevene er vesentlige endringer: atrofi av de elementene som befinner seg i sin parenchyma, substitusjon av stromal vekst av celler med opphopning av kollagenfibre i det, degenerative prosesser utvikler seg i dem.

årsaker

 1. Brudd på normalfunksjonen til hjertemuskelen som følge av medfødte og kjøpte revmatiske misdannelser, samt etter myokarditt, hjerteinfarkt.
 2. Dekompensert tilstand med hypertrofisk kardiomyopati.
 3. Med hemothorax og exudativ pleurisy, reduserer brystets sugende virkning.
 4. Trombose av vaskulære kar, som reduserer utstrømningen av blod fra kroppen.
 5. Redusert funksjonen til hjerteets høyre hjertekammer. Det vil si at blodstrømmen mot hjertet er redusert, en stor mengde blodkjørsler i blodårene i en stor sirkel.
 6. Redusert elastisitet i lungvevet. Dette skjer med visse sykdommer, når trykket i brystet endres, suger dets sugende virkning, væsken drar i venetene.
 7. Pasientens lange opphold i sengen. I dette tilfellet observeres hyperemi i de kroppsdelene som ligger under: hengende ben, hemorrhoide vener.

Vanskelig utstrømning av blod oppstår når venene klemmes med tynne vegger av svulsten, ødem, arr deformasjon, ribbe eller hypertrofierte muskler.

Venøs overbelastning i det små bekkenet dannes under graviditet, med livmorvekster og bihuler som har oppnådd betydelige dimensjoner for å forårsake kompresjon av venøs trunks.

Slike hyperemi er vanlig hos mennesker med en bestemt genetisk predisponering. De har utilstrekkelig utviklet elastiske fibre i bindevev, ventilårer. Hos slike pasienter er det mulig å observere flere sykdommer samtidig, med en opprinnelses natur: åreknuter, brokk, hemorroider.

En høy risiko for stase er observert hos personer som har arbeid med å løfte vekter, langvarig opphold i oppreist stilling eller med hypokinesi.

En annen viktig årsak til dannelsen av stagnasjon er redusert sugekapasitet i brysthulen. Først av alt dette påvirker vev og organer som ligger langs den dårligere vena cava.

Til en mindre grad av disse endringene observert i sykdommer i muskel-skjelett brystet når det er begrenset utflukt (hemothorax, emfysem, lungefibrose, eksudativ plevritt).

Konsekvensene av stasis er forstyrret ernæring av det patologiske stedet. Graden av brudd avhenger av varigheten av stagnasjonen, på omfanget av lesjonen, på graden av dannelse av kollateralsirkulasjonsnettene, på organismens kompensasjonsmuligheter.

Konsekvensen er komprimering og atrofi av organet, vev. Dette er en spesifikk brun atrofi av myokardiet, utviklingen av muskel lever. På grunnlag av en langvarig stasis av blod, er det en rask spredning av bindevevselementer, karbondioksid akkumuleres i parenkymen.

Symptomer er spesielt alvorlige i tilfeller av blokkering eller dårlig patency av store blodårer. For eksempel fører okklusjonen av portalvenen til akkumulering av store mengder blod i organene. Dette fører til en nedgang i blodtrykket, en nedgang i fylling av andre organer med blod og deres oksygen sult. Spesielt farlig er vevstopp i hodet, da det er ledsaget av hjernens iskemi og kan føre til lammelse av pust og død.

Venøs overbelastning i hodet har nylig blitt tilskrevet en av hovedårsakene til cerebrale sykdommer. Utstrømningen av blod fra hjernen forstyrres av endringer i vevet i subaraknoidrommet (arachnoiditt), så vel som i tilfelle trombose av den øvre sagittale sinus.

Når utløpet fra hodet er forstyrret

Årsakene som kan føre til feil i arbeidsflyten av utløpet gjennom venene, er forskjellige. Dette er i første rekke systemiske sykdommer: hjertesvikt, respirasjonssvikt, hjernetumor, klemme årer, som ligger på utsiden av kraniet (topp hul, uten navn, indre hals). I tillegg, venøs kongestion i hodet skjer etter en traumatisk hjerneskade, sinus trombose og efferente fartøy, etter den hengende, hydrocefalus, craniostenosis, asfyksi hos nyfødte.

Symptomer på stagnasjon i blodet i hodet kan forekomme i andre sykdommer, for eksempel med cervikal osteokondrose, deformerende spondylose.

Osteokondrose i livmoderhalsen blir en vanlig årsak til hodepine. Intervertebrale plater gjennomgår degenerasjon, fortetting, tapte pudderegenskaper av ryggraden. Disse faktorene fører til kompresjon av nerverøttene, brudd på den normale strømmen i vertebrale arterier.

I livmoderhalsen, i tillegg til nervrøttene, er det fartøy som deltar i blodtilførselen til hjernen og ryggmargen. For eksempel passerer høyre og venstre vertebral arterier gjennom kanalene i de tverrgående prosessene. De gir næring til de occipital lobene i hjernen og dens koffert. Følgelig vil eventuelle forstyrrelser i ryggvirvelens struktur i livmorhalsområdet bli ledsaget av et brudd på mikrosirkulasjonssystemet. Spesielt observeres symptomer på hyperemi hos pasienter som har en klinikk for hypertensjonssyndrom. I intervertebrale åpninger klemmes begge arterier og årer, slik at symptomene på hyperemi utvikles: hodepine av den ekspanderende typen, som forsterkes under sving av hode og øye.

Stasis av blod i lungene

Venøs overbelastning i lungene observeres når hjertemuskelen er utilstrekkelig, når utstrømningen av blod fra venstre del av det er vanskelig. Passiv venøs hyperemi i lungene utvikler seg. Blod fyller lungevevens kapillærer, og øker trykket i dem. Et lignende bilde kan observeres med hypertrofi i høyre ventrikel.

Alveoliets luftrommet reduseres på grunn av utstøtningen av kapillærene i alveolarrommet. Brudd på permeabiliteten av veggene i små kapillærer fører til utgang av væske inn i alveolene og intercellulærrommet.

Venøs overbelastning i lungene uttrykkes som en økning i deres størrelse, økt vevstetthet. Pasienten har symptomer på økt inter pleuraltrykk, redusert sugekraften i brysthulen.

Redusert elastisitet i lungevævet fører til en forstyrrelse av dreneringsfunksjonen i lymfesystemet. Kronisk kurs forårsaker vekst av fibrøst vev og enda tettere i lungevevvet.

terapi

Behandlingen av denne patologien er helt avhengig av årsaken som forårsaket den.

Først og fremst anbefaler leger å justere motorregimet, for å gi kroppen den nødvendige treningen, hvis det ikke finnes kontraindikasjoner.

Du bør også forlate dårlige vaner. Riktig ernæring, nektelse fra røyking og alkohol vil forbedre båtens tilstand betydelig. Som kjent er tobakkrøyk og alkohol en spasm av blodkar, og dermed et enda større brudd på utstrømningen i fartøyene.
For å forbedre de reologiske egenskaper for blod, er det nødvendig å berike kosthold grønnsaker og urter, og kvinner etter 40 år med aspirin bruk er vist som menopause er kjennetegnet ved svekket reologi.

Den første kategorien inneholder venotonikk. De har mangesidig innflytelse.

 1. Normaliser egenskapene til vaskemuren. Reduserer permeabiliteten, sårbarhet, forbedrer sirkulasjonen på mikronivå, reduserer ødem.
 2. Venotonics øker elastisiteten til venøs veggen.
 3. Innflytelse på graden av den inflammatoriske prosessen, advare ham.
 4. Øk den generelle tonen i kroppen.
 1. på basis av hestekastanje: gel og krem ​​Escuzan, Herbion-esculus, Venoplant;
 2. Dr. Thyss på grunnlag av hestkastanje og myggsekstrakt, Venen gel;
 3. på basis av et ekstrakt av røde blad av druer er laget kapsler og gel Antistaks;
 4. med ekstrakt av ginkgo biloba - Ginkor fort og Ginkor-gel;
 5. Getrelex, Anvenol, Ellon-gel.

Hos eldre mennesker som har symptomer på nedsatt hukommelse, kan utseendet av en frykt for behandling suppleres med Bilobil. Den er basert på tørt, standardisert ekstrakt av Gingko Biloba. Med sin langsiktige kurs bruk, mikrocirkulasjon, metabolske prosesser er normalisert, ikke bare hjernecirkulasjon, men perifer sirkulasjon forbedrer.

Med venøs stasis i underekstremitetene, legges Venitan til behandling. Det er vist at gravide kvinner, personer som har tilknytning til langvarig stående, hypodynami, har åreknuter i underekstremiteter eller arvelig disposisjon. Venitan er indisert for hematomer etter traumer eller injeksjon, perifer sirkulasjonsforstyrrelser.

En universell antikoagulant er heparin. Det brukes til et stort antall sykdommer: hjerteinfarkt, trombose, tromboflebitt. Det er umulig å behandle emboli uten bruk av heparin. Det er vist hos pasienter med akutt form for okklusjon av hjertens arterier.

Behandling av all slags akutt og kronisk sirkulasjonsinsuffisiens i hjernen skal behandles med Cavinton. Det stimulerer stoffskiftet i hjernevevet, og forbedrer strømmen i mikrocirkulasjonsbunnen. Cavinton behandling blir utført på pasienter med forbigående iskemisk anfall, en reversibel iskemisk nevrologisk underskudd, tilstand etter hjerteinfarkt og slag. I oftalmologi behandling Cavintonum brukt i degenerasjon og retinal vaskulær slire for behandling av glaukom sekundær opprinnelse. Cavinton tilsatt til behandling av pasienter med aldersrelatert hørselstap, Menieres sykdom, vertigo labyrintiske opprinnelse, med hørselstap etter iatrogene innflytelse, og vaskulær sykdom.

Pasienter med systemiske sykdommer slik som Raynauds sykdom, systemisk sklerose og thromboangiitis obliterans anvendt Mydocalm. I tillegg, viser medikamentet personer med neurologiske sykdommer (multippel sklerose, pyramidal svikt, Myelopati), som påvirker tonisiteten forsterke tverrstripet muskulatur. Individuell behandling Mydocalm er foreskrevet for pasienter med post-trombotiske lidelser og en forstyrrelse av venøs og lymfatisk sirkulasjon.

Ved kronisk hjertesvikt, som er ledsaget av vedvarende stasis og hevelse, utnevne Triampurkomozitum. Legemidlet er klassifisert som en diuretisk og antihypertensive gruppe. Behandling av kronisk venøs insuffisiens ved hjelp av legemidlet utføres med kort kurs sammen med fysioterapi prosedyrer.

Tegn og behandling av kongestiv fenomener i lungene

Hypostase, eller stagnasjon i lungene, er en følge av sirkulasjonsforstyrrelser i den lille lungesirkulasjonen. Når venstre ventrikulær hjertesvikt, evnen av høyre ventrikkel for å pumpe blod til lungene forblir konstant, mens den venstre ventrikkel ikke kan takle volumet som kommer fra den pulmonare blod. Som et resultat beveger en betydelig del av blodet fra den store sirkulasjonen til sirkulasjonen til lungene. En økning i volumet av blod fører til økt trykk i karene. Hvis dette trykket overstiger det nivået av plasma kolloidosmotiske trykk (28 mm Hg. Art.) Begynner Blod å komme i lungevev gjennom porene i veggene i kapillærene.

Stagnasjon av blod fører til utseendet av kronisk respiratorisk svikt. I alvorlige tilfeller utvikler kardial astma og lungeødem, noe som resulterer i dødsfall innen få timer.

Årsaker til stagnasjon i lungene

Stagnasjon i lungene forekommer oftest med medfødte og oppkjøpte patologier av kardiovaskulærsystemet, slik som:

 • kardiomyopati;
 • hjerteinfarkt;
 • aterosklerose;
 • perikarditt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • stenose av mitral- eller aortaklappen;
 • arteriell hypertensjon.

I tillegg kan årsakene til utviklingen av patologi omfatte:

 • skader på indre organer;
 • nyresykdom;
 • lenge opphold i høy høyde områder;
 • forgiftning med gasser;
 • tar visse medisiner
 • stillesittende livsstil.

Stagnerende fenomener bekymrer folk som, på grunn av alder og relaterte sykdommer, er tvunget til å lede en stillesittende livsstil. Akkumuleringen av væske i lungene og alveolene forhindrer full metning av vev med oksygen.

På grunn av hypoksi, forstyrres arbeidet til indre organer, hovedsakelig hjernen, nervesystemet, hjertet, nyrene. Stagnasjon i lungene hos sengetepper forårsaker sekundær hypostatisk lungebetennelse.

symptomer

Det er to stadier av patologi. Under det første eller interstitiale stadium passerer blodet av blod inn i lungevevvet. I det andre eller alveolære stadium, som er livstruende, sprer ødem seg til alveolene.

Det første tegn på sykdommen er kortpustethet, som oppstår etter fysisk anstrengelse, stress, rikelig inntak av mat. Respiratorisk senter av medulla oblongata reagerer på en reduksjon i oksygeninnholdet i blodet ved en refleksøkning i frekvensen og intensiteten av respiratoriske bevegelser.

Med samtidig hjertesvikt er pasientene bekymret:

 • en følelse av bryst tetthet,
 • blåser av nasolabial trekant,
 • vanskeligheter under gjennomføringen av inspirasjon,
 • karakteristisk, skarp lyd på slutten av inspirasjonen.

I mangel av rettidig behandling er dyspnø verre. Fylling med væske av lungevev fører til en reduksjon i volumet av innåndet luft. Pasienten har ikke nok pust for å gjøre en lang setning. Angrep av kvælning oppstår med ubetydelig fysisk innsats, ledsaget av panikk og frykt for døden. Mulig tap av bevissthet.

Den interstitiale fasen av stagnasjon i lungene er erstattet av en alveolar med fysisk eller emosjonell overstyring, en økning i blodtrykket.

Følelsen av mangel på luft øker i liggende stilling. Personen begynner å sove sittende, bruker 2-3 puter. Det er hoste. På alveolarstadiet av sykdommen blir ekssudat, skum med blod eller blod utsatt under hosten.

Ved hjertesvikt aktiveres kompenserende refleksmekanismer. Hjerte baroreceptorer reagerer på økt trykk i atriene, stimulerer sympatiske nervesenter. Under påvirkning av det sympatiske nervesystemet øker hjertefrekvensen. I dette tilfellet forblir puls på perifer fartøy svak.

Symptomer på hypostase kan variere avhengig av årsakene som forårsaket dem.

diagnostikk

Diagnose av sykdommen utføres av legen på grunnlag av pasientklager, undersøkelse, auskultasjon og ytterligere undersøkelsesdata.

Å identifisere stillestående fenomener i lungene, en røntgenstråle. Utvidelse av hovedlunge arterie stammen er tydelig synlig på bildet. Samtidig forblir periferfartøyene smale. Når kapillærtrykket stiger over 20 mm Hg. Art. Det er lungemembran linjer krøllete. Deres tilstedeværelse anses som et prognostisk ugunstig tegn. Spirogram viser restriktiv forstyrrelse av lungeventilasjon.

For evaluering av hjertet utføres elektro- og fonokardiografi, hjertekateterisering med måling av intrakavitærtrykk. Indirekte tegn på kardiovaskulære patologier er:

 • hevelse i ekstremiteter,
 • økning i leverstørrelse,
 • smerte i leveren under palpasjon,
 • opphopning av væske i bukhulen.

I en laboratorieundersøkelse av sputum finnes alveolære makrofager som inneholder fagocytisert hemosiderin i den. I urinen er det hyalinesylindere, protein, erytrocytter. Oksygeninnholdet i blodet er redusert, karbonsyreinnholdet er normalt eller noe redusert.

behandling

Behandling av stagnasjon i lungene er basert på eliminering av årsakene som forårsaket sykdommen. For hjertefeil eller aneurysm anbefales kirurgisk inngrep. I mindre alvorlige tilfeller leveres medisinering, som inkluderer beta-blokkere, hjerteglykosider, nitrater. Forberedelser bør velges av behandlende lege avhengig av type patologi og alvorlighetsgrad av pasientens tilstand.

For å redusere volumet av sirkulerende blod som brukes til diuretika. Dette bidrar til å forhindre vaskulær belastning. For å unngå smittsomme sykdommer i lungene, uavhengig av årsakene til stagnasjon, foreskrive antibiotika og for flytende sputum - mukolytika.

Ved akutt ødem i lungene, blir pasienten straks innlagt på sykehuset. For å hindre hypoksi, la de ham puste rent oksygen. På et sykehus, en kunstig fjerning av væske fra lungene.

For å behandle stagnasjon i lunger hos eldre og pasienter som er tvunget til å holde seg i horisontal stilling i lang tid, anbefales det ved hjelp av fysioterapeutiske prosedyrer.

Behandling med folkemedisin

Behandling med folkemessige rettsmidler inkluderer respiratorisk gymnastikk, massasje, urtemedisin. Lezhachim-pasienter må endre kroppens stilling, i fravær av kontraindikasjoner å sitte i sengen, av og til stå opp.

Decoctions og infusjoner av linden, mor-og-mormor, kamille, bær av Kalina har en anti-inflammatorisk og ekspektorativ effekt. Timian, calendula, horsetail field, salvie er diuretika. For å effektivt behandle stagnasjon, anbefales det å bruke medisinske urter i kombinasjon med medisiner. Bruk folkoppskrifter etter samråd med legen din.

Pasienten bør begrense bruken av salt og væske.

Les Mer Om Fartøyene