Venøs insuffisiens: symptomer og behandling

Åre i underekstremiteter er spesielt følsomme for ugunstige faktorer. Venøs insuffisiens er en sykdom som er forbundet med et utilstrekkelig antall ventiler av dype vener. Trombose eller tromboflebitt i nedre ekstremiteter er en sykdom kjent for mange mennesker. Egenhetene i vårt moderne liv - lenge og sitte på arbeidsplassen, hypodynamien, samt medfødte egenskaper av hormonstatusen og karsystemet fører til et brudd på utstrømningen av blod i blodårene.

Denne sykdommen er en kombinasjon av flere kliniske manifestasjoner som oppstår som følge av nedsatt utstrømning av blod i blodårene. Venøs insuffisiens i seg selv inneholder slike sykdommer som postthrombotic sykdommer, åreknuter, traumatiske og medfødte misdannelser av årer.

For tiden er venøs benfeil kanskje den vanligste kardiovaskulære sykdommen. Ifølge statistikken er denne sykdommen hos kvinner flere ganger mer vanlig enn hos menn.

Mekanisme for utvikling av venøs sykdom i nedre ekstremiteter

Blod fra bena strømmer gjennom overfladiske og dype vener. Utstrømning av blod i lemmer gir en rekke svært viktige faktorer, hvorav det viktigste er en kraftig sammentrekning av muskler som følge av fysisk anstrengelse. Kutting, musklene begynner å presse på venene. Blodet har en tendens til å falle under tyngdekraften, men den motsatte strømmen av blod hindrer spesielle venøse ventiler. Som et resultat oppstår en normal utstrømning av blod gjennom venene. Bevaring av væskebevegelser kan være mulig på grunn av at ventilapparatets virkelige drift, tonen i venøsveggene og de fysiologiske forandringene i venene som følge av endringer i kroppsstillinger.

Når en eller flere av de listede elementene begynner å lide, som sikrer riktig blodbevegelse, begynner den patologiske prosessen umiddelbart, som består av flere forskjellige faser samtidig. Veneutvidelse fører til ventelfull insuffisiens. Som et resultat av sterkt press, forløper venen fra bunnen opp, en venøs refleks forbinder denne patologien. Stagnerer i blodkaret presser mot venenees vegger. Ernæring av vev er forstyrret.

Dårlig sirkulasjon kan føre til akkumulering av metabolitter i vev av fine blodkar, leukocytt-aktivering og maktofagov, blodpropp, øker antall frie radikaler, lysosomale enzymer og mediatorer av inflammasjon. En del av lymfeen blir normalt utladet i kroppens venøse system gjennom anastomoser. Forhøyet trykk kan forstyrre prosessen, og som resulterer i et brudd på lymfatisk drenering, oppstår trofiske sår - lokal vevsdød.

Årsaker til venøs insuffisiens

Kronisk venøs insuffisiens oppstår ikke av seg selv. Venøse ben er resultatet av langvarig eksponering for ugunstige faktorer. Årsakene til utviklingen av denne sykdommen inkluderer:

 • Gjentatt svangerskap;
 • Kvinneseks (hos kvinner forekommer åreknus oftere enn hos menn);
 • Genetikk - "dårlige" årer er ofte arvet;
 • vektig;
 • Tung fysisk arbeidskraft, som er forbundet med oppveksten av tunge vekter
 • Regelmessig opphold i oppreist stilling: sittende eller stående;
 • Utilstrekkelig fysisk aktivitet.

Hovedårsaken til denne sykdommen er det forstyrrede arbeidet i muskuløs venøs pumpe. Også tromboflebitt i nedre lemmer kan forekomme under slike forhold:

 • Post-tromboflebitisk syndrom;
 • Langvarige åreknuter;
 • Medfødte patologier av venøse systemer.

I noen tilfeller begynner venøs insuffisiens å utvikle seg som resultat av den overførte flebotrombosen. Som en av de hyppige grunnene synker eksperter phlebopathy - en tilstand der stagnasjon av vener oppstår med en komplett mangel på kliniske og instrumentale tegn på patogenen i venesystemet.

Noen ganger kan venøs insuffisiens noen ganger oppstå etter traumer.

Det er andre ugunstige faktorer, noe som fører til at risikoen for sykdommen øker:

 • Kvinner er i fare. Utbruddet av denne sykdommen er forårsaket av økt stress på venøsystemet, økt nivå av østrogen under graviditet og fødsel, og lengre forventet levetid;
 • Genetisk predisposisjon. Denne patologien kan føre til genetisk insuffisiens, som som følge av dette blir hovedårsaken til svekkelse av vaskulær veggen som følge av mangel på kollagen;
 • Age. Eldre mennesker er mer sannsynlig å utvikle venøs insuffisiens på grunn av bivirkninger;
 • Vanlige statiske belastninger (stillesittende eller stående arbeid, lange turer i transport);
 • Inntak av hormonholdige legemidler og hormonelle prevensjonsmidler;
 • Konstant forstoppelse.

Symptomer på venøs insuffisiens

De første symptomene på denne sykdommen er en ubehagelig følelse av tyngde i nedre lemmer, og det ser ut til at beina ser ut til å briste innvendig. Denne følelsen blir enda mer intensivert når en person som står eller sitter, jobber lenge i samme stilling (kontorarbeidere, selgere, arbeidere på maskinverktøyet, lærere). Svært snart etter å ha gått, reduseres ubehagelige opplevelser og kan helt passere i en utsatt stilling med beina oppover opp.

Over tid, ettersom venøs insuffisiens utvikles, blir akutt smerte i kalvemuskulaturen og kramper tilført til slike følelser. I nesten alle tilfeller er venøs insuffisiens ledsaget av ødem i underbenet og i ankelsonen.

Ødem vises vanligvis senere på kvelden og går nærmere om morgenen. Som et resultat av overgangen av denne sykdommen til posttromboflebittrinnet, manifesterer de første symptomene seg i form av et økt volum av ben. Og jo mer blodstrøm i venene i ekstremitetene er forstyrret, jo mer hevelse er manifestert. Ved omfanget av spredning av ødem, er det mulig å bestemme nøyaktig hvor venene oppstår etter trombotisk forandring.

Noen pasienter klager over forekomsten på føttene til de vaskulære stjerne av ulike dermatitt og hyperpigmentering. I de berørte områdene blir huden uelastisk, håret begynner å falle ut.

Med tiden begynner myk vev å atrofi under huden. Ved det alvorligste stadiet av venøs insuffisiens, opptrer trofiske sår av liten størrelse, mens de kan omslutte skinnen over ankelen. Som et resultat forverres den generelle tilstanden til pasienten. Han har kortpustethet, generell svakhet og alvorlig hodepine.

Hovedproblemet med å diagnostisere venøs insuffisiens ligger i den fattige bevisstheten om befolkningen i vårt land. Hevelse, tyngde i bena og andre etappe problemer, mange forbinder med trøtthet på jobben eller en travel dag, og andre. Noen er ikke engang klar over at disse er de første tegn på vaskulær sykdom. Som et resultat, skynder folk ikke å søke medisinsk hjelp. Og sykdommen utvikler seg enda mer, eksperter etablerer en nøyaktig diagnose i de sentrale stadiene, når det er mye vanskeligere å bekjempe den oppstått patologien.

Behandling av venøs insuffisiens

Dårlige vener i ekstremiteter kan ikke etterlates uten oppmerksomhet. Behandling av denne sykdommen er vanligvis basert på medisinbehandling; Det er i sin tur rettet mot direkte lindring av betennelse, restaurering av nedsatt blodgass, forbedring av lymfatisk strømning og økning i tonen i venøsveggene.

Først og fremst må du registrere deg for en avtale med en phlebologist. Han vil ikke bare sette den rette diagnosen, men også bestemme scenen av sykdommen og graden av vaskulære lesjoner i beina. I tillegg vil legen hente de nødvendige medisinene for deg.

Grunnlaget for behandling av denne sykdommen er phlebotonics. I de tidlige stadier av venøs insuffisiens vil dette være tilstrekkelig til å eliminere de første symptomene på sykdommen helt. Når venøs insuffisiens forverres ved starten av den inflammatoriske prosessen, dannelsen av dermatitt og sår på overflaten av huden. Derfor kan det være nødvendig med ekstra medisiner for behandling - desaggreganter, enzymer, inflammatoriske ikke-steroide medisiner, antibiotika og andre legemidler.

Behandling av årer med medisiner

Vanligvis, for behandling av venøs insuffisiens, er slike medisiner foreskrevet:

 • Antiinflammatoriske stoffer - Diklofenak, Meloxicam, etc.;
 • Phlebotonics - Antistax og Detralex, samt Ginkor Fort, som foreskrives for kvinner i andre halvdel av graviditeten;
 • Antihistaminer - Clemastin og Promestazine;
 • Desaggregants - Clopidogrel, Dipyridamole;
 • Antioxidanter - Emoksipin.

Alle de ovennevnte legemidlene kan foreskrives i ulike stadier av venøs insuffisiens. Men til tross for dette bør formålet med disse stoffene være basert på symptomene på denne sykdommen.

I løpet av behandling av alvorlig venøs insuffisiens, som ofte ledsaget av utseende av sår på huden for å hindre ytterligere infeksjon av hele organismen, og fremkomsten av mer alvorlige komplikasjoner spesialister foreskrive antimikrobielle midler og antibiotika - en semi-syntetiske penicilliner, cefalosporiner og fluorkinoloner. Phlebotrophic drugs på dette stadiet gir ikke den riktige effekten, så de er vanligvis ikke foreskrevet.

Venøs stasis: behandling med salver

Som antiinflammatoriske legemidler og smertestillende midler med et utilstrekkelig antall overflater, er spesielle salver foreskrevet:

 • Heparin og heparoid salver for å redusere blodpropp, samt å forhindre forekomst av trombi;
 • Indometacin og Butadion Salver for å lindre betennelse og hevelse;
 • Venobene salve - hjelper langsom blodpropp, forhindrer nye blodpropp og hjelper oppløse eksisterende, regenererer huden og forbedrer blodsirkulasjonen;
 • Salve Lyoton 1000 fjerner betennelse og forhindrer forekomst av blodpropper.

I dag produserer moderne farmakologi et stort antall tabletter og andre legemidler til behandling av venøs insuffisiens. Derfor gjør dette det vanskelig å velge et egnet preparat, siden de fleste er laget på grunnlag av ett aktivt stoff, men de har forskjellige navn. Som et resultat, først og fremst, pasienter som bare er vant til å bruke ett legemiddel, lider av dette, da den behandlende legen utpeker en annen.

Venøs overbelastning i bena: symptomer og behandling

Brudd på utstrømningen av blod fra nedre lemmer ble den vanligste i forbindelse med den inaktive livsstilen og en følgelig svekkelse av menneskets muskelaktivitet.

Venøs stase i bena og rødhet i huden (slike fenomener i medisin kalt "erythema") - en smertefull patologi som i fravær av riktig behandling fører til dannelsen av trofiske sår, så begynne å løse problemet må være akkurat nå.

Hva er blodstasis?

Stagnasjon av blod preget av en suspensjon av venøs utstrømning og normal arteriell tilstrømning. Det vil si at strømmen av blod inn i venene utføres i normal modus, og uttaket foregår sakte.

Det er en økning i blodfylling av kroppen, dannelsen av et blodplugg, på grunn av det som kargen vegger.

Temperaturen i vevet i det berørte området er redusert (indre organer gjelder ikke dette fenomenet), edemas utvikles.

Et slikt problem påvirker ofte steder med størst ansamling av årer: Hjerne, ben, bekken, lunge, orale slimhinner, og i tilfelle av osteochondrose og dannet i halsområdet.

Stagnasjon i nedre lemmer

Hvis vi går videre fra den vanligste årsaken til venøs stasis - hypodynami, kan det forstås at problemer med blodstrømmen forekommer mer i nedre ekstremiteter.

Tross alt er benene det viktigste transportmiddelet. og Hvis du ikke laster dem opp til normen, mislykkes mange systemer i menneskekroppen.

Viktig! Vektløfting og overdreven fysisk aktivitet påvirker ikke deg positivt.

Stagnasjon av blod i bena regnes som en patologisk prosess, Dette er et eksempel på lokal overflod, som er delt inn i to hovedtyper: kronisk og akutt (i dette tilfellet blir det gjort diagnose - venøs insuffisiens). Til stagnasjon av blod i venene på underekstremiene kan forårsake følgende årsaker:

 1. Åreknuter. Under påvirkning av denne sykdommen finner ikke venøservens arbeid full styrke, det er en nedgang i cellens tone. Derfor er blod vanskelig å klatre opp på grunn av hvilken stagnasjon er dannet.
 2. Trombose. Overdreven rask blodpropp fører til brudd på venøs utstrømning.
 3. Tromboflebitt. Sykdommen er preget av betennelse i venene, og det er en trussel om blodpropper, noe som også påvirker blodsirkulasjonen.
 4. Hjertesvikt. Det øker intravenøst ​​trykk, noe som fører til stor forskjell i trykk mellom arterier og blodårer, og dette påvirker også blodstrømmen.
 5. Mekanisk kompresjon av vener. Dette kan oppstå under graviditet eller en målrettet effekt på venene, for eksempel ved bruk av en turniquet.
 6. Problemer knyttet til kardiovaskulærsystemet. Krenkelser i hjertets og blodkarens arbeid fører til dårlig blodsirkulasjon, ikke bare i fotzonen, men også i hendene.

karakteristiske symptomer

Symptomer på blodstagnasjon i bena avhenger av årsaken som ga opphav til det. Det er imidlertid vanlige tegn på at patologi kan utledes:

 • hyppig hevelse i bena;
 • redusert temperatur på det berørte området;
 • følelse av tyngde i kalvmuskulaturområdet;
 • rask tretthet av føttene;
 • Huddeksler forandrer sin vanlige farge til cyanotisk nyanse, de venøse mønstrene blir synlige;
 • impregnering av omgivende vev med plasma (fenomenet plasmautslipp fra blodkar kalles plasmorragi);
 • fenomenet småpunktsblødninger i små fartøyer;
 • alvorlige tilfeller er preget av et brudd på lemmernes følsomhet;
 • tørrhet observeres;
 • Akutte former er ledsaget av trofasår.

Viktig! Ikke ta med din tilstand til manifestasjon av akutte symptomer på venøs overbelastning i bena.

Behandling av venøs hyperemi

Eventuell behandling begynner med en diagnose. Faktum er at lignende symptomer manifesteres ikke bare av venøs hyperemi, men også av en rekke andre plager.

Derfor, før du foretar en diagnose, foreskriver legen eksamener og levering av test, inkludert ultralyd av berørte organer, phlebography, CT, MR.

Først etter å ha gjennomført disse studiene og undersøkelsene, kan en spesialist gi et entydig estimat. Ellers vil etterfølgende behandling bære en trussel i form av alvorlige komplikasjoner.

Når du har definert problemet med kompleks av terapeutiske tiltak, som er basert på lå ikke bare å kvitte seg med de fleste sykdommer og videre konsekvenser, men også korrigering av påvirkning av grunnene grunn av noe som det var stagnasjon av venøst ​​blod i bena.

I dette tilfellet Behandlingsmetoden for akutte og kroniske former varierer. I det første tilfellet er det nødvendig med kirurgisk inngrep. I de andre konservative metodene, som innebærer:

 • tar medisiner foreskrevet av en lege, bruker salver og geler;
 • vedtak av kontrastdusj for føttene (alternativt kaldt vann med varmt);
 • holde bena i hevet stilling når du hviler, du kan sette en puff, en stol, etc. (dette vil bidra til å lindre smerten);
 • Kompresjonsjersey, erstatning og elastiske bandasjer;
 • bading,
 • løpet av balneoterapi;
 • massasje prosedyrer;
 • implementering av skleroterapi.

Legene insisterer på en sunn livsstil og fra et fysisk synspunkt. Pass på å gå, fra øvelser du kan utføre "Bike", "Scissors", trene membranen, bekkenes muskler. Slike øvelser vil bare bidra til behandling av venøs stasis.

medisiner

Fra legemidler tas venotonika og angioprotektorer. Blant dem er bruk av Detralex, Venitane, Venoruton og andre oftest foreskrevet.

Venotonics gjør de venøse veggene mer elastiske, ikke gi opphav til inflammatoriske prosesser.

Angioprotektorer forbedrer også tilstanden til vaskemuren. Det er også antikoagulanter som fortynner blodet, forhindrer dannelsen av blodpropper.

Blant salver og geler brukes de som bruker heparin (Gepatrombin, Geparoid Lechiva og andre).

Du kan bruke Escuzan eller Escuite. Dette er tinkturer av hestkastanje, som er godt egnet for å gni.

Bruk av medisiner er bra for å hindre mulige komplikasjoner.

Kirurgisk inngrep

Drift nødvendig bare i særlig alvorlige former. I slike tilfeller, fjerning av patologiske årer, bandaging av collaterals mellom dype vener og plassert på overflaten.

Tilstedeværelsen av trophic ulcers antyder hennes kirurgiske excision.

Det er en hudfeil, for eliminering av hvilken plast som brukes (pasientens hud fra en sunn del av kroppen er tatt).

Minimalt invasive metoder for kirurgisk inngrep.

Et eksempel er laserterapi. Det er lavt traumatisk, har god kosmetisk effekt og krever innføring av lokalbedøvelse.

konklusjon

I motsetning til problemet med blodstagnasjon, husk at dette er en reversibel patologi. Det viktigste er ikke å bringe den til den mest alvorlige, farlige tilstanden. Korrigere din livsstil, start med sport, hyppige utendørs turer, introdusere grønnsaker, friske grønnsaker, unntatt stekt, fettstoffer og andre skadelige matvarer. Med en doktors konklusjon kan du ta vitaminer, glemme alle dårlige vaner.

Hvis du har overvekt, må du også begynne å slippe den, og gi opp med å sitte eller ta et langt opphold på føttene i stående stilling. Det høres tritt, men i virkeligheten vil det i stor grad påvirke tilstanden til føttene dine.

Årsakene til utseende og behandling av venøs stasis av underekstremiteter

Venøs hyperemi er en sykdom i sirkulasjonen, hvor fylling av vev med blod øker på grunn av vanskeligheter i utstrømningen eller ytterligere avsløring av tidligere inaktive venøse kar. Det kan være vanlig, for eksempel med hjertesvikt og lokalt. Venøs overbelastning i bena er et eksempel på lokal overflod.

Les i denne artikkelen

Hva er passiv hyperemi eller venøs overbelastning?

Senking av blodstrømmen gjennom venene fører til en økning i lumen av disse karene. Som et resultat øker trykket i venøsengen. Gradvis nærmer det seg kapillæren, og blodkjøttet faller derfor kraftig. Av kapillærene er det mindre blod per enhetstid, noe som reduserer oksygeninnholdet i den.

På grunn av økningen i trykk i venøsengen, reduseres evnen til å absorbere og fjerne overflødig væske fra sirkulasjonsrommet. Samtidig lider lymfatisk formasjon også. Som et resultat oppstår stagnerende ødem.

Volumet av vev (i vårt tilfelle - nedre lemmer) øker. På grunn av akkumulering i blodet av hemoglobin, som overfører ikke oksygen, men karbondioksid, får huden en cyanotisk nyanse. Gradvis reduserer tilstrømningen av arterielt blod, styrken av metabolske prosesser reduseres, og som et resultat blir lemene kalde til berøring. Til slutt tåler de forstørrede venene ikke belastningen, deres krympe oppstår, noder dannes.

Under disse forholdene aktiveres prosesser som styrer vaskulærveggen. I det begynner bindevevet å ekspandere, noe som forårsaker fortykning av vevene i beina. Øker belastningen på lymfesystemet, noe som ytterligere kompliserer utstrømningen av væske. Vevsendringer får karakteren til en "ond sirkel", når en progressiv krenkelse av venøs utstrømning fører til en stadig større mangel på vevforsyning. Som et resultat av dette, blir det vist flere venøse kar, men de klarte heller ikke å håndtere den økende belastningen, og venøs overbelastning intensiveres. Å bryte en slik "ond sirkel" er bare mulig ved begynnelsen av dens formasjon.

Årsaker til utseende

Venøs hyperemi i nedre ekstremiteter er ikke en sykdom, men en patologisk prosess. Det kan være akutt og kronisk.

Akutt venøs insuffisiens utvikles med plutselig blokkering av de vanlige lårbenene eller iliacene. Hovedårsakene til denne tilstanden er:

 • trombose og tromboflebitt av dype årer;
 • skade med etterfølgende dressing av store årer, for eksempel med traumer eller under operasjon.

Blant årsakene til kronisk venøs insuffisiens er hovedverdien:

 • åreknuter
 • posttrombotisk syndrom.

Denne patologien forekommer hos omtrent en av fem personer mellom 40 og 60 år.

Det er en arvelig predisposisjon for åreknute, som er realisert med en økning i intra-abdominal trykk i slike situasjoner:

 • konstant opphold på beina;
 • tung fysisk aktivitet;
 • graviditet;
 • kronisk forstoppelse.

På grunn av utstrømningen, dypere vener utvides, kan deres ventiler ikke gi en normal strøm av blod, og det kommer inn i overflatene på skinnet, som også utvider og danner knuter. Forringet næring av vev, det er trophic ulcers.

Symptomer på stagnasjon

Akutt venøs overbelastning i bena symptomer manifesterer seg i det raskt fremkallende ødem i lemmen. Huden på den blir cyanotisk, det venøse mønsteret er synlig. Det er smerte i beinet, på lårets indre overflate eller i lysken. Når iliac ader er skadet, er det også hevelse i perineum og underlivet. Palpasjonen av det berørte området er smertefullt.

Med en akutt blokkering av alle vener av bein og bekken, oppstår en meget alvorlig tilstand, kalt venøs gangren. Plutselig er det alvorlige smerter i lemmer, en følelse av sprekker, hevelse i beinet, perineum, skinker. Huden blir skinnende, kald, cyanotisk, på det er det blødninger, som smelter sammen til blister med dannelse av blærer. Hudfølsomhet er forstyrret, trykkfall, hjertefrekvens øker, feber oppstår. Om noen få timer er slike endringer irreversible og kan føre til et ugunstig utfall.

Med kronisk venøs insuffisiens, gjør pasientene i utgangspunktet ingen klager. Gradvis vises tyngde i bena og tretthet med et langt opphold som står opp. Disse symptomene forsvinner etter hvile ligger ned. Det kan være anfall og kjeft i benklemmene. Gradvis oppstår en sterk kløe.

Ved forstyrret utstrømning av blod utvikler ca 2% av pasientene på føttene og benet trofisår. De er vanligvis plassert på den indre overflaten av shin, i den nedre tredjedel, over ankelen. I begynnelsen er de runde i form, grunne, med bevegelige kanter. Det kroniske trofasåret er dypt, med tette cyanotiske kanter, bunnen er hvitaktig, og rundt den ses en forsterket kornifisering av huden. Trofiske sår er ofte smittet og betent.

Med posttrombotisk syndrom, etter tromboflebitt, er manifestasjonene like, men de forsvinner ikke etter at de har ligget seg. Trophic ulcers i denne sykdommen kan være plassert på hele overflaten av shin.

Metoder for behandling av overbelastning

I en slik tilstand som venøs overbelastning i beina, er behandlingen rettet mot å eliminere årsaken og forbedre tilførsel av vev.

Ved akutt venøs insuffisiens er det nødvendig med akutt kirurgisk inngrep, med sikte på å gjenopprette venenes åpenhet.

Signifikant oftere trenger pasienter behandling for kronisk venøs stasis. I den første fasen av sykdoms konservative, hjelper vedlikeholdsbehandling, og i forsømte tilfeller er kirurgi nødvendig.

Konservativ behandling

Behandling av venøs overbelastning i beina inkluderer følgende tiltak:

 • tar medisiner som inneholder escin og tiamin, som foreskrevet av legen;
 • massasje og terapeutisk gymnastikk;
 • svømming og balneoterapi;
 • bruk av elastisk bandasje i åreknuter, bruk av komprimering strikkevarer;
 • skleroterapi (en prosedyre rettet mot å "lim" de overfladiske årene og deres sammenbrudd).

De samme tiltakene må tas etter kirurgisk behandling av sykdommen for å forebygge tilbakefall.

Operativ inngripen

Med utviklingen av åreknuter, så vel som i posttrombotisk syndrom, utføres kirurgiske operasjoner. De inkluderer vanligvis fjerning av subkutane årer, bandaging av collaterals mellom de dype og overfladiske årene. Når trophic ulcer er produsert, er det skåret ut med plast av defekten dannet av huden på pasienten selv tatt fra en annen del av kroppen hans.

Moderne medisinene tilbyr også mer sparsomme operasjonsmetoder som tar sikte på å stoppe utslipp fra dype vener til overflaten ved hjelp av laser eller radiobølger. Det finnes metoder med bruk av spesielle "mansjetter", plassert rundt de utvidede karene, og andre.

Er det virkelig å bli kvitt venøs stagnasjon for alltid?

Denne prosessen stopper ikke av seg selv. For å kvitte seg med venøs overbelastning er det nødvendig å behandle sykdommen som forårsaket det (for eksempel åreknuter). Selv etter operasjonen, fortsetter risikofaktorer for slike pasienter.

For å unngå tilbakefall anbefales pasienter med venøs overbelastning:

 • Bruk regelmessig forebyggende komprimerings strikkevarer;
 • ta phleboprotectors og vitaminer som foreskrevet av legen;
 • redusere kroppsvekten;
 • å være engasjert i svømming;
 • å nekte arbeid som innebærer en lang stående;
 • normalisere avføringen.

Ved kronisk venøs hyperemi, ledsaget av forstyrrelser i vevtilførsel og i de fleste tilfeller forårsaket av åreknuter, anbefales det at operasjonen utføres i tide, og i fremtiden er det alltid nødvendig å vedlikeholde vedlikeholdsbehandling. I dette tilfellet er prognosen gunstig, og manifestasjonene av venøs hyperemi kan glemmes.

Øvelser med åreknuter i bena kan bidra til å forbedre trivsel. Imidlertid er ikke alle idrettene egnet for pasienten. Hva kan ikke og kan være?

Det er ikke så mange metoder for å styrke vener og kar på bena. For dette er menneskets midler, medisiner brukt og livsstilen til pasienten endres.

Varicose sykdom rammer kvinner mer enn menn. Og ikke behandle det som en kosmetisk defekt. Det krever oppmerksomhet og behandling

Det er ikke så mange alternativer for å behandle vener og kar på bena. Hver av dem har positive og negative sider.

Svimmelhet, besvimelse, bevissthet og andre ugunstige symptomer kan indikere at det var veneusstopp i hodet, lungene, livmorhalsen (med cervikal osteokondrose), leveren. Hva er årsakene til dette? Hvordan er behandlingen? Hvorfor forekommer angiopati etter en stillestående type?

Det er ikke slikt som indre åreknuter. Det refererer imidlertid til patologien til venene til indre organer. Hva er årsakene, tegn og symptomer på patologi? Hvordan behandle indre åreknuter?

Sykdom av limphostasis av ekstremiteter kan være medfødt eller oppkjøpt, sekundær, passere visse utviklingsstadier. Behandling av nedre ekstremiteter inkluderer en rekke prosedyrer: medisinering, massasje, folkemetoder, gymnastikk, diett. I alvorlige tilfeller er kirurgi nødvendig.

Farlig ventilventilfeil fører til deres patologiske endringer. Subkutane, primitive og dype vener kan påvirkes. Funksjonsprøver vil bidra til å identifisere. Behandling av nedre ekstremiteter er lang, noen ganger operativ.

Okklusjon av kar på bena oppstår på grunn av dannelse av koagulasjon eller trombose. Behandlingen vil bli foreskrevet avhengig av hvor innsnevringen av lumen oppstod.

Venøs overbelastning eller passiv hyperemi: årsaker, symptomer, behandling

Moderne medisiner inneholder en enorm liste over sykdommer. Mange av dem har en lignende symptomatologi at det er vanskelig for en lekmann å forstå hva den virkelige årsaken til hans lidelse er. Og dette er riktig: alle burde bare vite godt hva han ble lært. Men det er flere faktorer som presser en person til å selvstendig søke etter årsaken til helseproblemer. Først er de fleste mennesker i dag godt utdannet og vet hvordan de skal jobbe med informasjon, og for det andre - mange har tvil om at diagnosen er riktig diagnostisert av en lege.

I den rasende rytmen i det moderne liv, flyttet en person, med utviklingen av fordelene ved sivilisasjonen, raskere i rommet, men mye mindre. Hypodinami er den provokerende faktoren mot hvilken fedme utvikler seg, problemer med muskuloskeletalsystemet, hjerte og blodkar, respiratoriske og fordøyelsessykdommer. En lavaktiv livsstil er hovedårsaken og sykdommen, for eksempel vevstopp. La oss undersøke i detalj dens symptomer og former for manifestasjon.

Hva er venøs overbelastning?

Denne sykdommen har flere flere navn: venøs stasis, venøs hyperemi, passiv hyperemi. Alle av dem definerer en patologi: Vanskeligheten av den venøse utstrømningen av blod, mens tilstrømningen av det gjennom arteriekarene tilsvarer normen. Stagnasjon begynner når viskositeten til blodet stiger og elastisiteten til veggene i venøskarene går tapt. Tap av deres tone og fører til problemer i blodstrømmen. Lokalisert denne patologien på steder med stor opphopning av venøse kar og kan ha flere former:

 • Venøs overbelastning i lungene;
 • Venøs overbelastning i bena;
 • Venøs overbelastning i bekkenregionen;
 • Venøs overbelastning i hodet.

Retur av blod på grunn av svikt i ventiler for åreknuter i bena

Hvorfor forekommer venøs tilbakeføring?

Arbeidet til arteriell fartøy er sterkt tilrettelagt av hjertekontraksjoner, noe som gir en impuls for blodbevegelsen. Og de eneste stimulatorene til den venøse blodstrømmen, som gir normalt trykk i blodårene, er buk- og kalvemuskler, samt effekten på fotsålen, dens bue.

Det er en annen faktor som har en ubetydelig effekt på aktiviteten til den venøse blodstrømmen: åndedrettsvern. Enheten til venøse kar har en funksjon: På deres indre vegger er det plassert ventiler som styrer bevegelsen av blod i ønsket retning - til hjertet. Under inspirasjonen er arbeidet deres aktivert, men det er ikke nok for det vene systemet fungerer riktig. Selvfølgelig deltar hjertet også i tilførsel av tilbakevendende blodgass, men reduksjonen av skjelettmuskulatur, den såkalte "skjelettmuskulaturen", er avgjørende her. "Muskuløs pumpe", hvis funksjon er å "klemme" blod fra venene og stimulere arbeidet med venøse ventiler som forstyrrer dets omvendte strøm.

Hvordan stimulerer venøs blodstrøm?

 1. Fotsålen er utstyrt med et omfattende venøst ​​nettverk. Under løping, løping, massasje på føttesolen er en mekanisk effekt som fører til en akselerasjon av blodstrømmen.
 2. Under sammentrekning i mage og kjeve muskler, øker de i størrelse og påvirker de dypere årene i nærheten av den. På denne måten opprettholdes trykk i disse blodkarene, noe som fremmer blodstrømmen mot hjertet.

Venøs overbelastning i bena som en vanlig form for patologi

Venøs hyperemi utvikler seg i de fleste tilfeller langsomt, men det er former for denne sykdommen som er preget av en rask utviklingshastighet av patologi. Stagnerende blod kan ikke fullt ut sikre anrikning av hemoglobin med oksygen. Av denne grunn er det utilstrekkelig tilførsel av vev og det er oksygen sult.

Venøs stase i benene, karakterisert ved den akutte formen en betydelig økning i trykkbeholdere, noe som fører til deres deformasjon: strukket beholderveggene, deres diameter øker og følgelig redusert blodstrømningshastighet; Venøs insuffisiens er diagnostisert.

Symptomer på benproblemer

 • Utseende av cyanotisk hud.
 • Følelsen av spenning og tyngde i kalvemuskulaturen, som manifesterer seg mot kveld:
 • Hevelse av beina;
 • Plasmorrhages. På grunn av fartøyets økte permeabilitet, blir deres vegger og omgivende vev impregnert med plasma;
 • Redusert kroppstemperatur;
 • Melkotochechnye blødninger på steder av opphopning av små fartøy.

Behandling av sykdommen

 1. Behandling er rettet for å eliminere årsaken til forekomsten (nedsettelse av vaskulær tone) og normalisering av blodsirkulasjonen;
 2. Legemidler og folkemidlene brukes. Til dags dato er det ingen effektive medisiner som herdes for denne sykdommen. Virkningen av medisiner er rettet mot forebygging av komplikasjoner (trombose, flebitt, etc..).
 3. I ekstreme tilfeller brukes kirurgisk inngrep.

Anbefalinger for å legge til rette for sykdomsforløpet

 • Dusj for føttene (vekselvis kald og varm);
 • Medisinsk gang
 • Salver og geler med heparin (Gepatrombin, Geparoid Lechiva, Heparin-Sodium Brown, etc.);
 • Det er ofte lettere å legge bena slik at de blir forhøyede;
 • Bruk til ødem diuretika;
 • Bruk av komprimeringsstrikk eller påføring av elastiske bandasjer;
 • Bruk som gnidende tinktur av hestkastanje: Escuzan, Escouvit;
 • Medisinpreparater: Venitant, Venoruton, Detralex og andre venotonika og angioprotektorer.

Følelse av tyngde og fylde i bena er et vanlig problem hos personer med overvekt i et hvilket som helst stadium og de som bor lenge på dem. Disse følelsene kan vises ikke bare med venøs stasis, men også med ledd og ødem av hjerte- og nyrestart. Derfor, for riktig diagnose, bør du konsultere legen din.

Video: hypodynamien er hovedårsaken til venøs stasis

Stagnasjon av blod i bekkenet

En av de vanligste former for passiv hyperemi. Det er spesielt farlig for kvinner, siden venøs stasis av blod i livmoren er ofte årsaken til abort, fødsel av prematur babyer eller infertilitet. Tidlig diagnose av sykdommen gjør at du kan starte behandlingen i tide, noe som er nøkkelen til utvinning. Denne sykdommen rammer ofte mennesker som fører en stillesittende livsstil. For å provosere en vevbelastning i et lite basseng kan følgende faktorer:

 1. Arvelig predisposisjon til atonisk vaskulatur;
 2. Bruk av prevensjonshormonale stoffer;
 3. Systematisk overdreven fysisk og psykisk stress;
 4. Graviditetstilstand;
 5. Postpartum komplikasjoner.

Som med beina, blir stagnasjon i det lille bøylen ofte ledsaget av tilsvarende "kvinnelige" åreknuter.

Venøs hyperemi i hjernen

Ofte er denne sykdommen en sekundær natur og er en konsekvens av en intrakraniell og ekstrakraniell patologisk prosess. Diagnose av sykdommen ved å måle trykket i ulnar venen, flebografi, røntgenkretsløp. Med kronisk form for hyperemi, er det endringer i metabolisme og oksygen sult i hjernen, utvikler sitt ødem, det er økt intrakranielt trykk. Tidlige former av sykdommen manifesterer seg som en nedgang i tonen i de venøse karene, som er diagnostisert ved rheografi eller plethysmografi.

Sykdommen kan utløses av følgende faktorer:

 • Hjerteproblemer;
 • Struma, aneurisme;
 • Sykdommer i bronkiene og lungene;
 • Tumor i nakken;
 • Hodet traumer;
 • Dropsy av hjernen;
 • Vanskelighetsgrad i blodstrømmen på grunn av tilstedeværelse av venetrombose.

Symptomer på venøs overbelastning i hjernen

 1. En av de mest uttalt symptomene er en manifestasjon av intensiveringen av hodepine under dets fliser og vender seg i forskjellige retninger;
 2. Utvidede årer i øyet fundus;
 3. Trykket i venene er innenfor 50-80 mm. vann. Artikkel.;
 4. Plutselige angrep av svimmelhet;
 5. En buzz eller støy i hodet;
 6. Cyanose i ansiktet. Om morgenen, puffiness av nedre øyelokk;
 7. Morgenen hodepine er ofte urolig;
 8. besvimelse;
 9. Symptomer på venøs overbelastning i hodet uttrykkes i nærvær av nedsatt følsomhet i lemmer (det er nummenhet), i psykiske lidelser;
 10. Under sykdommens forverrelser er det vanskelig for en person å være i utsatt stilling eller å senke hodet;
 11. Økende hodepine i bakgrunnen av følelsesmessige opplevelser eller å ta alkohol.

behandling

 • For å redusere venetrykket blir vanligvis tildelt aminofyllin (iv 2,4% p-p 5.0-10.0 ml / v på glukose / m eller tabletter);
 • Reduser stagnasjon gliovenol, eskuzan, troxevasin og detraleks for oral administrasjon;
 • Furosemid, mannitol og diacarb brukes til å redusere hevelse;
 • Behandling av venøs trengsel i hjernen utføres ved hjelp av selvmassasje av kraftsonen med det formål å lindre spasmer i musklene i nakken;
 • Laser terapi er foreskrevet;
 • Elekstostimulyatsiya;
 • Ulike typer refleksbehandling;
 • Behandling av venøs overbelastning i hodet utføres ved hjelp av fytoterapi.

anbefalinger

For å lette sykdomsforløpet anbefales det at dietten elimineres salt, krydret, røkt og stekt, kaffe, alkohol, sterk te. Hjelper å fjerne ødemet av Hercules, kokt på vann og uten salt.

Hvis det er en følelse av tyngde i hodet, kan du bruke hage persille. De knuste røttene og bladene er dampet, insisterte i 30 minutter. og ta 3-5 ganger om dagen for 1-2 ts, vasket ned med kokt vann.

Stagnasjon av blod i lungene

Det uttrykkes i hindringen av blodstrømmen gjennom lungene i lungene, noe som fører til en økning i mengden blod i dem. Av denne grunn er det en konsolidering av lungevevvet, som skaffer seg en brun farge. Utseendet er knyttet til akkumulering av hemosiderin, og denne prosessen kalles brun lungekomprimering. Det fører til to typer endringer:

 1. Økt vaskulær permeabilitet, overbelastning i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen;
 2. Til veksten i bindevevets kar, det vil si til utseende av sklerose.

symptomer

 • Systematisk kortpustethet;
 • Hard pusting, begrensning av membranmobilitet;
 • Utseendet til hvesende hvesning av høyt tømmer i nedre lungene av lungene bakfra;
 • Vanskelig viskøs sputum, hvor blodårene kan være tilstede
 • Aortisk eller mitral hjertesykdom;
 • Leveren vokser i størrelse, kanten tar en avrundet form, det er smertefullt når det blir palpert;
 • Pastinitet av skinnene;
 • Venøs overbelastning i lungene fører til tap av elastisitet, noe som manifesteres ved utseende av dyspné, selv med lav fysisk anstrengelse.

behandling

 1. Hjertesviktsterapi;
 2. Kirurgisk inngrep: valvulotomi eller ventilutskifting;
 3. Vedvarende plethysmus i lungene er en anledning til å bestemme graden av funksjonshemning.

Er det mulig å helbrede venøs overbelastning?

Generell venøs hyperemi er en reversibel prosess i tilfelle at det er i tide for å eliminere årsaken. Først av alt - dette er en umiddelbar endring i livsstilen.

Hvis komplekset av medisinske tiltak gjør det mulig å normalisere kardial aktivitet, oppstår en kur. I tilfelle at kroppens vev er i en tilstand av langvarig hypoksi, fører dette til irreversible forandringer i atrofisk og sklerotisk natur. Indurasjon observeres (stillestående komprimering av organer og vev). Dette er alltid et mål for avviket i hjertet, og slike pasienter kan dø av hjertesvikt.

Symptomer og behandling av venøs blodstagnasjon

Hypodinami er vår sivilisternes plage. Vi beveger oss litt, korket i vår komfortsone og høste de riktige fruktene - fordøyelses- og luftveissykdommer, kardiovaskulære problemer, fedme. Lav fysisk aktivitet er hovedårsaken til venøs stasis, som vil bli diskutert i artikkelen som presenteres.

Venøs overbelastning - hva er det?

Venøs overbelastning er en patologisk prosess, manifestert i en vanskelig utstrømning av venøst ​​blod med normal arteriell tilstrømning. Stasis er provosert av lav elastisitet av vaskulære vegger og høy blodviskositet. I begynnelsen er tonen tapt, hvoretter blodstrømmen blir vanskelig. En omfattende akkumulering av venøse kar bestemmer lokaliseringen av patologi.

Følgende skader er kjent for medisin:

 • bein (liten bekken);
 • lys;
 • hjernen;
 • nyre;
 • nakke (med osteochondrose).

årsaker til

Funksjonen av arterielle karene avhenger av hjertekontraksjonene - de gir blodet en impuls. Stimulering og normalt trykk gir en reduksjon av kalv og bukmuskulatur, påvirkning på foten og sålen.

Det er også en annen viktig faktor - puste. De venøse karene er anordnet på en slik måte at ventiler på de indre veggene skyver blodet utelukkende i hjertet.

Hvis skjelettmuskulaturene ikke er fullt utnyttet, fungerer "muskelpumpen" dårlig, uten å klare oppgaven som er betrodd den.

Hvor er patologien observert oftere?

Patologi observeres primært på steder med den høyeste konsentrasjonen av venøse kar. Tenk, for eksempel, stasis, som påvirket systemet av den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjon.

Årsakene til utseendet kan være flere:

 • venstre ventrikulær svikt (dette skjer etter arteriell koronar sklerose, kulsår, infarkt);
 • aorta misdannelse (sclerosing av semilunar ventiler);
 • mitral defekt (oppstår med sklerose, hjerte-revmatisme).

Hvis den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen påvirkes, kan lungene påvirkes av diffuse sklerotiske endringer. Sykdommen kan manifestere seg i form av øyne i buk- og pleuralhulen, leveren, perikardiet og hyperperikardiet.

Hjernen

Venøs overbelastning i hodet er sekundær, dette er en konsekvens av ekstrakraniell eller intrakraniell patologi.

Metoder for å diagnostisere sykdommen er som følger:

 • radiografi av skallen;
 • venography;
 • måling av trykk (laget i ulnarvenen).

Hvis hyperemi har gått til kronisk stadium, kan katastrofale endringer forekomme i metabolismen - oksygen sulten i hjernen vil begynne, da er ødemet. Etter dette øker det intrakraniale trykket raskt.

Symptomer på venøs overbelastning ser slik ut:

 • dilaterte årer av fundus;
 • økt migrene når du svinger og vipper
 • skarpe angrep av svimmelhet;
 • støy i hodet;
 • morgen hodepine;
 • puffiness av nedre øyelokk;
 • cyanose i ansiktet;
 • besvimelse;
 • økt smerte syndrom med alkohol og følelsesmessige erfaringer;
 • psykiske lidelser;
 • redusert følsomhet av ekstremiteter.

Behandling av venøs trengsel i hjernen innebærer en rekke tiltak.

La oss liste opp typene terapeutisk effekt:

 • reduksjon av venetrykk ved eufillin (i tabletter eller intravenøst);
 • reduksjon i uttrykket av edemaer (diacarb, mannitol, furosemid);
 • nøytralisering av stillestående prosesser (eskuzan, glivenol, detraleks, troxevasin);
 • selvmassasje av kraftsonen;
 • elektriske;
 • laser terapi;
 • urte medisin;
 • varianter av refleksologi.

Små bekken

Stagnasjon av blod i det lille bekkenet refererer til passiv hyperemi og regnes som svært vanlig. For kvinner, presenterer denne sykdommen en spesiell fare under graviditet, da det kan føre til abort, infertilitet, fødsel av for tidlig spedbarn.

Tidlig diagnose og rettidig behandling gjør at du kan bygge en god prognose.

De provokerende faktorene til en sykdom er vanligvis:

 • bruk av hormonelle prevensjonsmidler;
 • Atonisk vaskularitet (genetisk predisposisjon);
 • Graviditetstilstand;
 • overdreven psykologisk og fysisk belastning av en systematisk natur;
 • postpartum komplikasjoner.

Ved venøs stasis av nedre ekstremiteter kan det forekomme vaskulær deformitet, noe som indikerer en akutt form av sykdommen. Reduksjon i blodstrømmen innebærer diagnosen "venøs insuffisiens".

Symptomer på patologi er som følger:

 • vekt og spenning av kalvemuskulaturen (intensivert om kvelden);
 • cyanose av huden;
 • hevelse av bena;
 • redusert kroppstemperatur;
 • plasmorragi (plasmaimpregnering av omgivende vev);
 • liten punktblødning (observert i konsentrasjonen av små kar).

Behandling av venøs stasis sørger for normalisering av blodsirkulasjon og eliminering av overflødig vaskulær tone. Folk og medisiner brukes, kirurgisk inngrep utøves bare i de mest forsømte tilfellene.

For å lette sykdomsforløpet anbefales følgende:

 • terapeutisk gangavstand;
 • kontrastdusj for føtter;
 • forhøyet stilling av underdelene;
 • geler og salver med heparininnhold (Heparoid, Hepatrombin, Heparin-Natriumbrun, Lechiva);
 • diuretika (bra for hevelse);
 • tinktur av fjellkastanje (gnidd inn i det berørte området);
 • Kompresjonsjersey (kan erstattes av elastiske bandasjer);
 • legemidler - angioprotektorer og venotonikere (Venoruton, Venitans, Detralex).

Feil av tyngde kan manifestere ikke bare med venøs benstivhet - dette symptomet er iboende hos pasienter som lider av fedme og vanlige mennesker bruker mye tid på føttene. Prøv derfor ikke å diagnostisere patologien selv - kontakt lege.

lett

Vanskelig blodstrøm i kar som foder lungene kan føre til ødem av sistnevnte. Lungevevvet blir konsolidert, og får gradvis en brun fargetone. Denne fargen skyldes akkumulering av hemosiderin, og hele prosessen kalles "brun komprimering av lungene."

Konsekvenser - stagnasjon i en liten sirkulasjon og utseende av sklerose.

Symptomer på pulmonal patologi er som følger:

 • lav membran mobilitet;
 • hard pust;
 • systematisk kortpustethet
 • vanskelig å fjerne viskøs sputum med blodårer;
 • hvesing (observert i bakre nedre del av lungene);
 • mitral / aorta hjertefeil;
 • pastose shanks;
 • rundhet i leveren, en økning i sin størrelse, ømhet i palpasjon;

Hvordan kurere lungevevstopp?

Følgende metoder praktiseres:

 1. Kirurgisk inngrep (ventilutskiftning, valvulotomi).
 2. Terapi rettet mot å normalisere hjertesvikt.
 3. Tilordning av funksjonshemmede gruppen - med vedvarende lungeemboli.

nyrer

Kronisk venøs overbelastning i nyrene fører til en økning i størrelsen på dette organet, dets cyanotisitet og densifisering. Blodsirkulasjon er forstyrret (endringer påvirker en stor sirkel), spasmer av nyrene arterioler oppstår, glomerulær filtrering blir begrenset. Nyrene ekskluderer vann med natrium verre, og i det tilstøtende vævsfluidet øker plasmainnholdet, noe som forverrer vevets metabolisme og blodsirkulasjon som helhet.

Utvidelse av nyrene og stagnerende anemi fører til ødem i stroma og utvikling av lymphostasis. Glomeruli er fullblodet og litt forstørret, de intercellulære romene forstørres.

Patologi kan føre til en rekke komplikasjoner:

 • dannelse av steiner;
 • pyelonefritt;
 • generell betennelse
 • økning i blodtrykk.

Smittsomme komplikasjoner må forebygges, og smertsyndromet reduseres. Derfor foreskriver legene smertestillende midler og antibakterielle midler. For å gjenopprette normal blodstrøm, vil kirurgi være nødvendig.

Metoder er som følger:

 • perkutan nephrostomi;
 • kateterisering av blæren;
 • åpen drift;
 • Endoskopi.

Cervical osteochondrosis og venøs overbelastning

Venøs stasis kan utvikle seg mot en bakgrunn av cervikal osteokondrose.

Generelt er årsakene til patologi som følger:

 • brudd på bein;
 • craniocerebral trauma;
 • led stroke;
 • indre hematomer;
 • dannelse av svulster (cervical section);
 • blokkering av vener;
 • traumer av brystet og magen;
 • strangulasjonssår.
 • tap av vertebrale plater;
 • cervikal osteokondrose.

Problemer med ryggraden forårsaker alltid store systemiske sykdommer - det er mange organer som fungerer. Fremspring fører alltid til et brudd på blodstrømmen, og deretter til venøs stasis.

Cervikal osteokondrose fremkaller kompresjon av nerveformasjoner og kar - oftest påvirker den vertebralarterien, som ligger i ryggraden. Hernia i livmorhalssegmentet fører til skade på membranen og påfølgende hevelse. Etter dette begynner venøs overbelastning, apotheosen av alt - betennelse i ryggraden.

Kompresjon av vertebralarterien har en ekstremt ubehagelig konsekvens - en senking av blodstrømmen til hjernestammen og cerebellum. Hvis du ikke engasjerer seg i rettidig behandling av osteokondrose, kan saken resultere i kronisk iskemi og ryggsmerter.

Anbefaling til slutt: I noen form for venøs overbelastning er det verdt å kontakte en lege umiddelbart og fortsette med behandling avhengig av lokalisering av patologien. Det er også nødvendig å tenke over kostholdet ditt og bli kvitt dårlige vaner.

Vi anbefaler også at du leser om hvordan venøs insuffisiens i nedre lemmer oppstår.

Les Mer Om Fartøyene