Spiserør i bekkenet: årsaker, symptomer, diagnose og behandling

Åreknuter i det lille bekkenet blir provosert av et slikt fenomen som en omvendt overføring av blod gjennom eggstokken som oppstår når karene klemmes. Utgangsmekanismen for utviklingen av en sykdom er graviditet, nemlig de hormonelle endringene som observeres i denne perioden og det økende trykket i livmoren på karene i det små bvelnet. Denne typen varicose manifesterer seg i lange og intense smerter i underlivet, som vanligvis opptrer etter konstant tung fysisk anstrengelse eller før menstruasjonen.

Årsakene til liten bekkenviskose

Graviditet (brudd på blodstrømmen i bekkenorganene) er hovedårsaken til liten bekkenvisikose, men ikke den eneste. Sykdommen kan provoseres av:

 1. Arvelig predisposisjon, medfødt svakhet i venøse vegger, underutvikling av venøse ventiler.
 2. Overdreven produksjon av kvinnelige kjønnshormoner.
 3. Kvinnelige sykdommer av inflammatorisk natur.
 4. Avbrutt samleie, som et hyppig prevensjonsmiddel som brukes.
 5. En stillesittende livsstil, arbeid forbundet med statisk sittende eller stående.
 6. Tungt arbeid og mange graviditeter.
 7. Hyppig tung fysisk aktivitet.
 8. Anorgasmia (fravær av orgasme).
 9. Smerter i kjønnsområdet under og etter samleie.

Ofte forekommer denne typen sykdom hos ungdom, bare uten symptomatiske manifestasjoner. Det eneste tegn på sykdomsutbrudd er utseendet av sekreter fra kjønnsorganet i en rikelig natur.

Åreknuter i det lille bekkenet er viktige å skille fra livmorhalsen, fordi begge plager har forskjellige årsaker og et klinisk bilde av manifestasjonen.

Video: Årsakene til åreknuter i det lille bekkenet.

Symptomer på manifestasjon av sykdommen

 1. Sterk og lenge ikke bestått smerte i magen, som strekker seg inn i den lumbale-sakrale område og det område av perineum, og verre, som en regel, etter et langt opphold i en stående eller sittende i de første dagene av menstruasjon, under og etter samleie, så vel som på bakgrunn av spennings, overarbeid, hypotermi.
 2. Brudd på menstruasjonssyklusen (dysmenoré).
 3. I sjeldne tilfeller, et brudd på vannlating.
 4. Sårhet og økt følsomhet av skjeden og perineum.
 5. Klare manifestasjoner av PMS.
 6. Utslipp fra kjønnsorganet er rikelig.
 7. Venøse knuter på baklåret, baken og i perineum.

Intensiteten av manifestasjoner av symptomer i hvert tilfelle er forskjellig, så vel som deres nummer. En kvinne kan ha 1-2 symptomer, den andre - alle oppført.

Det er to varianter av sykdomsforløpet: åreknuter av perineum og vulva og venøs overbelastning i bekkenet. I begge tilfeller er årsakene og symptomatiske manifestasjoner nesten identiske.

Konsekvenser av liten bekkenvisikose

Hvis du observerer minst ett av symptomene ovenfor, kontakt lege for råd, ikke la staten uten oppmerksomhet. Åreknuter i det lille bekkenet, forsømt, har flere ubehagelige konsekvenser:

 • dysfunksjon av livmoren;
 • kontraindikasjon til fødsel på naturlig måte;
 • forekomsten av samtidige sykdommer, for eksempel benvarikose og hemorroider;
 • psykiske lidelser (økt angst, irritabilitet, søvnforstyrrelser, oppmerksomhetsforstyrrelser, frykt for seksuell intimitet på grunn av smertefulle opplevelser).

Diagnose av sykdommen

Korrekt og rettidig diagnose er av stor betydning, siden åreknuter i det lille bekkenet er farlige for utviklingen av betennelse og trombose. Ofte folk i årevis behandlet for gynekologisk inflammatoriske sykdommer (endometriose, livmor fibroids, etc.), fordi symptomene er like, uvitende om åreknuter, utløser sykdom, ikke bli kvitt smertene på samme tid. I dette tilfelle blir den lege for en differensialdiagnose båret errorless bekrefte diagnose og påvisning region, karakterisert ved at den omvendte blod i venen støpe perineum. Flere metoder brukes til dette:

 • Ultralyd av bekkenorganene og nedre lemmer;
 • Dopplerografi av blodkar (særegenheter av blodsirkulasjon i vaskulære formasjoner);
 • Overvækstflebografi (stedet for dannelse av trombi);
 • diagnostisk laparoskopi (sjelden, for å utelukke tilstedeværelse av relaterte sykdommer).

Stages av sykdommen

Fase 1 - vener øker i diameter til 5 mm, i øvre kant av venstre eggstokk forstørres. På dette stadiet er sykdommen forårsaket av oppkjøpt eller arvelig ventrikulær insuffisiens av eggstokkene.

Fase 2 - vener øker i diameter til 10 mm, dekker venstre eggstokk, det er også en varicose utvidelse av livmorårene og riktig eggstokk.

Trinn 3 - vener øker i diameter med mer enn 10 mm, med en varicose forlengelse av høyre eggstokk, nærmer seg den venstre i størrelse. Dette stadiet er forårsaket av gynekologiske patologier (svulster).

Avhengig av stadiet av sykdomsutviklingen, er riktig behandling foreskrevet.

Behandling av liten bekkenviskose

Fullstendig helbrede åreknuter er umulig, men med betimelig og riktig behandling kan redusere hastigheten på utviklingen og fremveksten av alvorlige komplikasjoner, eliminere symptomene på sykdommen symptomer, for å oppnå en langsiktig remisjon av sykdommen, forbedre kvaliteten på pasient liv.

For det første og andre trinn av åreknuter bekken gitt seg kompresjonsstrømper (kreves under graviditet), medikamenter (i tilfelle av forverring - venotoniki og løsninger for å forbedre de reologiske egenskaper for blodet) og lokal terapi (sjeldne salver, geler) for effektregulering med en overvekt av fiber og protein, fysioterapi øvelser, og i noen tilfeller effektiv bruk av folkemessige rettsmidler. I komplekset tillater disse tiltakene å gjenopprette årenes tone, forhindre stillestående fenomener og forbedre trofismen av vev. Når diagnosen "åreknuter" bør bli forlatt alkohol og røyking. Ved tredje fase av sykdommen, når konservativ terapi er impotent, brukes kirurgisk behandling (ligering av venøse plexuser, embolisering). Operasjonen hjelper i noen måneder til å glemme sykdommen, men dessverre er sykdommen utsatt for tilbakefall, spesielt i fravær av forebygging.

Når variakøse, har oppstått på grunn av hormonelle lidelser, medikament korreksjon vist hormonelle og bruk av hormonelle topiske preparater - salver, suppositorier, geler.

Åreknuter i bekkenet - symptomer og behandling

Ifølge medisinsk statistikk lider mange middelaldrende kvinner av smerter i underlivet. Ofte er et slikt tegn forbundet med en funksjonsfeil i normal blodsirkulasjon. Denne patologien er observert i nærvær av mange gynekologiske sykdommer, blant annet det er åreknuter i bekkenet hos kvinner. Vaskulære problemer er en svært vanlig lidelse. Åreknuter i bekkenregionen oppdages hovedsakelig hos kvinner i alderen 25 til 50 år.

Hva er liten bekkenbensbein?

Åreknuter i bekkenet hos kvinner blir utsatt for hvert organ i bekkenregionen. I denne delen av kroppen er det et reproduktivt system, slik at hyppig dannelse av venøse patologier enkelt kan forklares. Det er en økning i fartøyene i det små bekkenet. Årene komprimerer nerveender, utløser smertesyndromet. Venøs sykdom er klassifisert i henhold til skjemaer og stadier.

Skjemaer og grader av sykdom

Varicose sykdom er delt inn i følgende former:

 1. Primær varicose: En økning i bekkenets bein. Årsaken - ventilmangel på 2 typer: ervervet eller medfødt.
 2. Sekundære danner fortykninger av bekken vener er diagnostisert bare i nærvær av patologier del gynekologi (endometriose, neoplasmer, polycystisk).

Åreknuter i bekkenet utvikler seg gradvis. Det er tre stadier i utviklingen av et brudd på blodsirkulasjonen i bekkenorganene:

 1. Venene til organene i bekkenregionen øker til en diameter på 5 mm.
 2. Den andre fasen av åreforstørrelse er preget av tilstedeværelse av vener, som "vokser" til ti millimeter. De omgir eggstokken på venstre side.
 3. Den tredje fasen av åreknuter er diameteren av karene mer enn 10 mm. En venøs økning er registrert i riktig eggstokk. I diameter nærmer den til venstre.

Hvorfor det er en utvidelse av vener i det lille bekkenet

Varighet av bekkenorganene skjer i kvinnekøen av mange grunner. De viktigste forutsetningene for forekomst av sirkulasjonsfeil er obstruksjon av venene eller brudd på blodstrømmen i eggstokkene. Ofte er det en blokkering av venøs koffert. Blokkering fører til dannelsen av en blodsirkulasjonsbane. Voksøs venøs ekspansjon skyldes slike faktorer som:

 • tung fysisk aktivitet;
 • gjentatt graviditet og arbeidsaktivitet;
 • Langvarig stillesittende arbeid fører også til dannelse av åreknuter;
 • ulike gynekologiske lidelser: betennelse i eggstokkene, bøyning av uterus posterior, endometriose og kroniske sykdommer inkludert;
 • funksjonsfeil i menstruasjonssyklusen;
 • varicose utvidelse er forårsaket av høye østrogen nivåer;
 • forebygging av graviditet ved hjelp av PAP (avbrutt handling), når en kvinne ikke orgasme;
 • varicosity av bekkenorganer kan utløses ved behandling med medikamentholdige hormoner.

Åreknuter i bekkenet under graviditet

Problemer med venøs sirkulasjon i bekkenregionen hos gravide kvinner er ikke uvanlige. De vises på grunn av en arvelig disposisjon i prosessen med hormonell tilpasning. En annen "push" for å utvide forstørrelsen kan tjene som karakteristisk for den kvinnelige kroppen. I tillegg til hovedårsakene til utviklingen av BPHPH i svangerskapet, er det flere andre faktorer:

 • økt indre trykk i venene på grunn av økende belastning;
 • barnets vekst og som en konsekvens av utvingen av livmoren;
 • Venøs forstørrelse oppstår på grunn av lav fysisk aktivitet, som er vanlig hos mange gravide kvinner.

Tegn på åreknuter

Åreknuter i det lille bekkenet er preget av en spesifikk symptomatologi. Hyppige tegn på starten av vasodilasjon av kvinnen er:

 1. Alvorlig periodisk eller vedvarende smerte. Det blir ofte mer intens under overgangsalderen eller etter eggløsning.
 2. Vaginal utslipp: fargeløs eller litt hvit.
 3. Brudd på menstruasjonssyklusen indikerer også en varicose-fortykkelse av venene til de kvinnelige bekkenorganene.
 4. Øk følsomheten av huden i perineum, følsomheten til vaginal slimhinner.
 5. Smerter på siste sikt av graviditet, under kjønn eller nærmere slutten av dagen.
 6. Alvorlighet, trykk på bekkenregionen er et annet mulig symptom på åreknuter.
 7. I nærvær av åreknuter, er det en liten hevelse i skjeden.

diagnostikk

Anerkjennelse av manifestasjon av varicose sykdom skjer ved flere metoder. Diagnostiske tiltak av åreknuter i bekkenorganene er fokusert på to oppgaver:

 • Undersøkelse, innstilling av differensialdiagnose - bekreftelse av åreknuter
 • identifikasjon av stedet der tilbakestrømning forekommer (revers casting av venøst ​​blod) - dette er nødvendig for å etablere riktig diagnose.

Så, diagnostisering av veneutvidelse i bekkenorganene inneholder slike prosedyrer:

 1. Vaginal standard undersøkelse hos gynekologen.
 2. Ultralyd (ultralyd) lar deg se tilstanden til eggstokkene, uterus, urea og finne ut om en kvinne har SSRMT.
 3. Dopplerografi er en test som bidrar til å etablere nyanser av blodsirkulasjon i fartøy i det små bekkenet.
 4. Flebografi er en diagnostisk teknikk som identifiserer områdene for dannelse av blodpropper.
 5. Laparoskopi og datatomografi. Utnevnes om nødvendig for å bekrefte åreknuter.

behandling

Diagnose og behandling av varicose utføres av en phlebologist, en vaskulær kirurg. Medisinske avtaler rettet mot å levere en kvinne fra årer, anbefales det å kombinere med terapeutisk gymnastikk og tradisjonell medisin. Terapi av SSRMT innebærer flere viktige punkter:

 • bli kvitt reversert avstøpning av venøst ​​blod;
 • lindring av symptomene på sykdommen;
 • stabilisering av vaskulær tone;
 • forbedring av blodsirkulasjonen i vev.

medisinering

Narkotika for åreknuter bør tas av kurs. Resten av medisinene som spiller rollen som smertestillende midler, må bare drikke under et smertefullt angrep. For effektiv behandling ordinerer legen ofte følgende medisiner:

 • phleboprotectors (Endotelon, Venoruton, Detralex og andre);
 • preparater-enzymer ("Phlogenzym", "Wobenzym");
 • Legemidler som lindrer betennelse i åreknuter (Ibuprofen, Ketonal);
 • tabletter for å forbedre blodsirkulasjonen (Trental, Actovegin, Pentoxifylline).

kirurgi

Noen ganger er kirurgisk inngrep nødvendig. For eksempel, når symptomene på åreknuter fortsetter i lang tid og sykdommen utvikler seg. Legen leder pasienten til operasjonen. Det finnes flere typer tiltak som bidrar til å bli kvitt åreknuter:

 • embolisering av vener i eggstokkene;
 • plasty av livmorutlivet;
 • fjerning av forstørrede blodårer ved laparoskopi;
 • Klemming av vener i det små bekkenet med spesielle medisinske klips (klipping);
 • tverrfektomi - venlig ligering (utpekt dersom, i tillegg til bekkenorganene, påvirkes karene i nedre ekstremiteter).

Mennesker betyr

I enkelte tilfeller behandles åreknuter i bekkenorganene ved hjelp av tradisjonell medisin. En slik tilnærming vil imidlertid kun være effektiv under visse omstendigheter: Hvis varicose avsløres ved begynnelsen av formasjonen, og legen mener at "bestemors" råd ikke vil forstyrre medisinsk terapi. Her er noen gode oppskrifter, som anbefaler deg å behandle åreknuter i bekkenorganene:

 1. Det er nødvendig å varme et glass varmt vann 1 bord. skje med løvetannrøtter. Infiser stoffet fra åreknuter i to timer. Bruk fire ganger daglig for 50 ml.
 2. Ta 100 gram knuste kastanjer. Hell alkohol, vodka (en halv liter). Stå for et par uker. Drikk 20 dråper infusjon tre ganger om dagen.
 3. Lag ferskpresset gulrot juice (100 ml). Legg til det en teskje olje (bedre enn linolje). Blandingen tas daglig om morgenen.

Terapeutisk fysisk trening

Det anbefales å kombinere medisinsk og folketerapi med spesielle terapeutiske øvelser og bruk av kompresjonsundertøy. Det er ikke overflødig å være respiratorisk antivarisk gymnastikk, som består av dype unhurried breaths / exhalations, utført i sin tur. Systemet med fysiske aktiviteter for behandling av åreknuter hos kvinner består av øvelser:

 1. "Bicycle". Vi legger oss på baksiden, vi kaster hendene våre bak hodet, eller vi har det langs kroppen. Løfte våre føtter, vi utfører sirkulære bevegelser, som om vi pedaler våre sykler.
 2. "Birch". Sett opp på en hvilken som helst hard og behagelig overflate. Vi løfter opp våre ben og legger dem jevnt bak hodene våre. Støtte lumbaleområdet med hendene og sette albuene på gulvet, sakte rett på bena, løft opp kroppen.
 3. "Scissors". Startposisjonen er på baksiden. Løft de lukkede benene litt opp over gulvet. Vi løfter nedre lemmer til sidene, returnerer dem og gjentar.

Mulige komplikasjoner

Hva er risikoen for åreknuter i bekkenet? Ofte registreres slike konsekvenser av sykdommen:

 • betennelse i livmoren, dets vedlegg;
 • livmorblodning;
 • abnormaliteter i blærens funksjon;
 • dannelse av venøs trombose (en liten prosentandel).

forebygging

Til åreknuter i det små bekkenet forsvant raskt og etterpå var det ingen tilbakefall av bekkenorganens patologi, det er nødvendig å følge enkle forebyggende regler:

 • daglig utøve gymnastikk øvelser;
 • ikke tillate utseende av forstoppelse;
 • holder seg til diettregimet, som nødvendigvis inneholder vegetabilsk fiber;
 • Ikke hold deg i en posisjon for lenge;
 • ta en kontrast dusjkrets;
 • slik at åreknuter ikke ser ut, er det bedre å bruke svært komfortable sko og klær.

Kjenn deg med metodene for behandling og profylakse av åreknuter i underekstremiteter.

Video om åreknuter

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Åreknuter av små bekken hos kvinner: Hvem vil hjelpe - phlebologist eller gynekolog?

Når man nevner en slik sykdom som åreknuter, forestiller de fleste de patologiske prosessene i nedre lemmer som er synlige for det blotte øye. Åreknuter i det lille bekkenet - denne type sykdom er talt og skrevet mye mindre ofte. Ofte betraktes dets tegn som tilstedeværelse av inflammatoriske prosesser i kroppene i den seksuelle sfæren, noen hormonelle lidelser, patologier av organene i urinsystemet, lumbale radikulitt.

Hos kvinner er åreknuter i bekkenorganene forårsaket av å strekke venenees vegger og redusere deres styrke. Toppfrekvensen faller på reproduktiv alder på 25 til 50 år. Noen ganger kan åreknuter bli identifisert hos unge jenter i en periode med rask vekst og dannelse av hormonell bakgrunn og menstruasjonssyklus. I denne alderen kan sykdommen være asymptomatisk.

Et annet trekk i patologien er tendensen til forverring og aktiv manifestasjon i svangerskapet.

Tegn og årsaker

Obstruksjon av vener og funksjonsfeil i systemet med normal blodsirkulasjon i eggstokkene fører til funksjonsfeil i sirkulasjonssystemet. Den provokerende faktor for utviklingen av sykdommen kan være dysplasi av bindevev som fører til en reduksjon i mengden av kollagen og som en konsekvens elasticiteten og styrken av karene.

Vanlige negative faktorer og årsaker til utviklingen av bekkenbark i bekkenet:

 • graviditetstiden på grunn av økningen i blodvolumet i karene, økt innhold av progesteron, stor uterusstørrelse;
 • vanlig intens fysisk aktivitet
 • flere tidligere svangerskap og fødsel;
 • stillesittende livsstil, med mest sedentære aktiviteter;
 • gynekologiske sykdommer: livmorøs struktur av livmor, endometriose, inflammatoriske prosesser;
 • trene lenge for å forstyrre samleie for å beskytte mot uønsket graviditet;
 • langvarig bruk av visse hormonelle midler;
 • mangel på tilfredsstillelse med sexliv.

Provoke utviklingen av varicose can hormonell ubalanse, spesielt en økning i nivået av østrogener.

Som tidligere nevnt, manifesterer bekkenbakterien seg på samme måte som sykdommer i det kvinnelige reproduktive systemet. Hovedtegnet som gjør deg oppmerksom, er konstant smerte. De er følte i underdelen av magen, de kan være enten svake, neppe palpable eller intenst skarpe. Svært ofte alvorlige smerter, som oppstår i det lille bekkenet, strekker seg til området av livet eller sakrum. Smerten blir mer alvorlig etter fysisk anstrengelse eller, tvert imot, etter et langt opphold i samme stilling (sittende eller stående).

Venøs bekkenet hos kvinner

Det skal bemerkes følgende symptomer, hvilke manifesterte åreknuter i det lille bekkenet:

 • økt blødning etter fødsel eller gynekologiske prosedyrer, forårsaket av tynning av venøs veggen, er det vanskelig å stoppe slike blødninger;
 • smertefull samleie, følelser av seksuell misnøye, frykt og aversjon mot seksuelt liv generelt, fremveksten av krampete muskler når de prøver å komme inn i intimitet;
 • smertefull eller hyppig vannlating forårsaket av full blære;
 • økt vener av vulva eller perineum, ledsaget av alvorlig kløe, hevelse, brennende;
 • tromboflebitt av vener, som er preget av puffiness eller rødhet av huden i perineum, en økning i temperatur og generell svakhet.

Det er spiserør av vulva og utvikling av sykdommen som følge av venøs overflod. Sykdommen kan ha tre grader av intensitet.

 • 1 grad - diameteren av venen er 4-5 mm;
 • 2 grader - venen øker til 6-10 m;
 • 3 grader - veinens diameter overstiger 10 mm.

Bestemmelse av graden av patologi er en av de viktigste stadiene av diagnosen, da det bidrar til å bestemme behandlingsmetodene. I de to første tilfellene er det vanligvis nok konservativ behandling, endringer i kostholdet, bruk av terapeutisk gymnastikk. Den tredje graden av alvorlighetsgrad av sykdommen krever kirurgi, dressing store årer.

Åreknuter i bekkenet under graviditet

Denne sykdommen er problemet med at kvinner fødes gjentatte ganger. Endringer i blodårene kan forekomme allerede under første graviditet, og med hver påfølgende risikoøkning. På et bestemt tidspunkt slutter organene å fungere fullt og forhindrer en normal utstrømning av blod.

Risikoen øker hvis en kvinne:

 • Anomaløs struktur av reproduktive organer (først og fremst livmor) ble diagnostisert;
 • det er en genetisk predisposisjon;
 • Overvekt eller hurtig oppringing av kilo gjennom graviditet;
 • det er dårlige vaner (røyking);
 • arbeid som krever liten fysisk innsats, et lengre opphold sitter eller står på ett sted.

Hvorfor er sykdommen så ofte diagnostisert hos gravide kvinner?

Denne patologien påvirker kvinner i tredje trimester, da den økende livmoren setter press på nærliggende organer, og skaper hindringer for deres normale aktiviteter.

Det vanlige volumet sirkulerende blod i kroppen under svangerskapet øker med nesten 50%. Årene har ikke alltid tak i den økte belastningen for dem, spesielt hvis situasjonen forverres av de ulike provokasjonsfaktorene som er omtalt ovenfor.

Karakteristiske endringer i den hormonelle bakgrunnen i en fremtidig mors kropp kan også være dårlig reflektert i elastisiteten til veggene til fartøyene.

Hva er farlig patologisk økning av årer under svangerskapet?

Spiserør i livmoren og andre organer truer tung levering med alvorlige konsekvenser. De tynne venene kan bli skadet og til og med revet, noe som forårsaker smerte og blødning. Disse fenomenene er skadelige og farlige, ikke bare for kvinnens velvære, men også for hennes liv.

En av de vanligste forstyrrelsene er risikoen for blodpropper. De blokkerer fartøy, reduserer eller helt forhindrer normal tilførsel av morkaken med blod. Slike dysfunksjoner fører til aldring av moderkremen og oksygen sult av fosteret.

På 1 og 2 stadier av åreknuter i det lille bekkenet, har fødsler en tendens til å passere naturlig. Under forsøk overvåker medisinsk personell for å redusere trykket i skipets vegger. Det er nødvendig å samtidig administrere legemidler som fortynner blod.

Tung (tredje) form krever keisersnitt.

I nærvær av dette problemet må den gravide kvinnen forsiktig forberede seg på fremtidig fødsel, nemlig:

 • begynner med andre trimesteren på seg en prenatal bandasje;
 • Beveg deg aktivt, unngår langvarig sitte eller stå i en posisjon (for eksempel mens du er på datamaskinen);
 • For å redusere trykket i karene i søvnen, legg mellom bena en spesiell pute;
 • besøk bassenget eller regelmessig ta en kontrastdusj.

Fremtidige mødre trenger å revidere kostholdet deres og se på at evakueringen av tarmen er i tide.

diagnostikk

Ekstern gynekologisk undersøkelse gjør at du enkelt kan identifisere åreknuter og kryp. Men hvordan skal man kontrollere om det finnes en lignende patologi i de indre kjønnsorganene? For å fastslå det nøyaktige problemet, foreskrives ytterligere undersøkelser, for eksempel ultralyddiagnose, flebografi, laparoskopi, datortomografi eller MR.

behandling

Sykdommen tilhører ikke gynekologiske patologier. Hans behandling utføres av en phlebolog (vascular surgeon). Men siden patologi ofte blir funnet i løpet av ultralydet, blir en kvinne i fremtiden observert i to spesialister - en gynekolog og phlebologist. Behandling av åreknuter i det lille bekkenet bør være omfattende, inkludert medisinering og ikke-medisinering, bruk av kurativ gymnastikk, normalisering av ernæringssystemet og revisjon av dagens regime.

Medikamenter effektivt eliminere symptomene i begynnelsen. Pasienter er foreskrevet medisiner i perioden med eksacerbasjon. Langsiktig bruk av slike legemidler er uønsket, da de pleier å forårsake bivirkninger. Legemidler forbedrer blodsirkulasjonen, lindrer betennelse og smerte, reduserer risikoen for blodpropper.

Hvordan behandle forstørrede vener i det små bvelnet hos gravide kvinner, og hvordan er det begrunnet med medisinering i dette tilfellet?

Gitt potensiell skade på fosteret og høy risiko for bivirkninger, foreskrives legemidler ikke tidligere enn andre trimester og bare i unntakstilfeller. Hvis en kvinne før graviditetens begynnelse aldri har hatt slike medisinske problemer, anbefales hun oftest å begrense seg til ikke-medisinske terapier, for eksempel med spesielle undertøy.

Vurder bruk av visse stoffer:

Den viktigste aktive substansen av stoffet er diosmin. Formen av frigjøring - tabletter. Mottak av stoffet reduserer overbelastning i bekkenområdet, stimulerer venøs utstrømning og sirkulasjon. Det tolereres godt, men i noen tilfeller er hudallergiske reaksjoner, hodepine, opprørt av stolen eller kvalme mulig. Det anbefales ikke til personer som er overfølsomme for komponentene i stoffet og barn under en alder av flertall.

Gravide kvinner foreskrives medisinering etter en lege konsultasjon, om gangen ikke tidligere enn 12 uker.

Det aktive stoffet er dipyridamol. Produsert i form av tabletter. Det anbefales til behandling og profylakse av åreknuter, tromboser og komplikasjoner. Kontraindikasjoner inkluderer forstyrrelser i hjerte- og blodkarens arbeid, leverinsuffisiens, magesår.

Etter langvarig bruk er bivirkninger mulige: hodepine, hudutslett, økt hjertebank, ansiktsspyling, fordøyelsessystemet. Når graviditeten foreskrives av indikasjonene, når den forventede nytte overstiger mulige farer for fosteret.

Det brukes i komplisert terapi sammen med et annet preparat av Phlogenzyme. Wobenzyme inneholder planteekstrakter (ananas og papaya) og ekstrakter av bukspyttkjertelen hos dyr. Kombinerte legemidler har anti-inflammatorisk, anti-ødem, smertestillende effekt. Formen av frigjøring - tabletter.

Bivirkninger er sjeldne, det kan være brekninger, mindre hudutslett. Kontraindikasjoner inkluderer hemofili og individuell intoleranse av komponentene i legemidlet.

Gymnastikk vil bidra til å eliminere stillestående fenomener i det lille bekkenet. De fleste øvelsene utføres i den bakre posisjonen. Disse kan være berømte "bjørk", "sykkel", "saks". Når de utføres, er det tilstrekkelig belastning på underlivet, noe som bidrar til utstrømningen av blod. Terapeutisk fysisk trening kompletteres med komprimering strikketøy.

Blant behandlingsmetoder og hirudoterapi, behandling med leeches, som setter i kokesyren.

Folkemidlene

Tradisjonell medisin er effektiv for å overvinne symptomene på sykdommen, hvis den brukes tidlig. Te og decoctions av chaga og rot av løvetann, tinkturer basert på hestkastanje har stor effektivitet.

Den mest tilgjengelige måten å bruke chaga - terapeutisk te på grunnlag av. For å gjøre dette skal 3 ss tørket chaga ha 0,5 liter kokt vann og insistere på et varmt sted i flere timer. Ta en halv time før måltider ikke er oftere 2-3 ganger om dagen.

Dessertskjeen av den knuste løvetannroten helles et glass kokende vann, insisterte i flere timer og drukket tre ganger om dagen i 10-15 minutter før måltider. Slik te er kontraindisert hos personer som lider av gastritt eller galdeveis sykdom.

For å få tinktur fra hestkastanje, skal fruktene skrelles, finhakket, legges i en flaske med mørkt glass og helles med vodka i andelen 1:10. Infusjonsvarighet - 14 dager. 25-30 dråper av den oppnådde tinkturen blandes med en liten mengde vann og tas tre ganger om dagen. Opptakets varighet bør ikke overstige 30 dager.

diett

Stor verdi i behandlingen av sykdommen har et balansert kosthold med unntak av fettstoffer og alkoholholdige drikker. På menyen bør du ta med retter med høyt fiberinnhold, vegetabilsk fett. De viktigste produktene i dietten bør være grønnsaker, frukt, naturlig juice, grønn te. Ikke anbefaler en søt muffin, retter med masse krydder, hurtigmat. Mat bør være hyppig, men i små porsjoner.

Nyttige matvarer med høyt innhold av vitamin C (sitrus, svartbær), sjømat (østers, reker, sjøkål). Retter bør tilberedes med minimum salt.

forebygging

Konservative terapimetoder reduserer signifikant pasientenes tilstand og eliminerer risikoen for alvorlige konsekvenser. Hovedmålet med behandlingen er å hindre tilbakefall og behovet for kirurgisk inngrep. Av stor betydning er forebygging av sykdommen og dets tilbakefall.

Blant de medisinske anbefalingene bør tildeles:

 1. Bruk bare hormonelle legemidler på legenes anbefaling og under hans veiledning.
 2. Å lede en mobil livsstil med moderat fysisk aktivitet.
 3. Eliminer dårlige vaner, som å røyke og drikke alkohol.
 4. Utfør regelmessig et sett med gymnastikk øvelser for å støtte vaskulær helse.
 5. Hold deg til et sunt kosthold med mange grønnsaker og frukt.
 6. Bruk kompresjonsstrikk når de første tegnene på åreknuter vises.

Gjennomføringen av forebyggende anbefalinger er også viktig under graviditet, spesielt i andre halvdel.

Revisjon av diett, aktiv livsstil, regelmessig besøk til lege, behandling av dilaterte vener i bekkenet umiddelbart etter at sykdommen er oppdaget, eliminerer smertefulle symptomer og hjelper til med å unngå kirurgi i lang tid.

Full gjennomgang av åreknuter i det lille bekkenet

Fra denne artikkelen vil du lære: hvorfor åreknuter i det lille bvelnet regnes som en egen sykdom, og ikke en slags åreknuter; hos hvem denne sykdommen kan oppstå og hvorfor. Manifestasjoner og diagnostisering av denne patologien, som den behandler riktig, er sjansene for utvinning.

Åreknuter i bekkenet er svekkelsen av veggene i bekkenes indre eller ytre venøse kar, hvilket fører til en overdreven utvidelse av diameteren (ectasia). Åreknuter er ikke i stand til å sikre utstrømning av blod fra bekkenorganene, noe som fører til stagnasjon og fullstendig ødeleggelse av vaskemuren. Som et resultat - et brudd på strukturen og funksjonene til det kvinnelige reproduktive systemet.

De første stadiene av sykdommen forårsaker kun mindre ubehag i vulkanområdet og i underlivet. Kvinner med avanserte former for bekken varicer lider konstant alvorlig smerte, forskjellige gynekologiske sykdommer, infertile, ha en kosmetisk defekt i form av utvidede venøse sammenrullede knuter på perineum, labia eller ved inngangen til skjeden.

Sykdommen kan fullstendig helbredes, men livslang forebygging er nødvendig for å hindre tilbakefall. Dette problemet deles av vaskulære kirurger eller phlebologists og obstetrician-gynecologists.

Åreknuter av små bekken hos menn i en form som kvinner eksisterer ikke. Men en slik sykdom eksisterer - varicocele. Mekanismer for utseende og manifestasjon ligner de av bekkenet åreknuter. Utvidelsen av venene forekommer i venstre testikkel og i løpet av spermatiske ledninger på grunn av at blodet stagnerer i venstre testikelvein. Det kastes tilbake fra venstre renalven som testiklen vender.

Essensen av patologi, hvor alvorlig det er

De eksterne og indre kvinnelige kjønnsorganene er godt forsynt med blod. For å sikre en tilstrekkelig utstrømning av innkommende blod, er det nødvendig med et kraftig nettverk av venøse kar. Derfor er vevsystemet i bekkenet godt utviklet hos kvinner. Hver vein har sterke vegger, er utstyrt med ventiler, koblet til en rekke passerende vener. Alt dette danner et velfungerende nettverk av venøs bekken-området, som samler blod fra perineum, ytre kjønnsorganer (vulva, vagina), intrapelvic strukturer (ovariene, uterus), og transporterer den til den nedre skjørt av frakken vene.

Klikk på bildet for å forstørre

Åreknuter i bekkenet skiller seg fra friske de ved at de:

 • Utvidet i diameter;
 • Overstrømmer med blod;
 • Overdreven forvirret;
 • De har sacculære fremspring i form av noder;
 • Flabby og svak.

Pelvic vener påvirket av åreknuter kan samle blod fra ytre kjønnsorganer og tarmorganer, men kan normalt ikke transportere den til større kar (en hul åre). Dette fører til at blodet stagnerer i bekkenet og penetrerer gjennom venøs veggen, påvirker de vevene som det skal strømme fra. De blir hovne, fullblodet, betent og mister deres funksjoner.

Men det meste av alle åreknuter i det lille bekkenet er farlig:

 • Dyshormonale lidelser i eggstokkene;
 • Uterin blødning og menstruasjonssykdommer;
 • Infertilitet, trusselen om opphør av svangerskap og manglende evne til naturlig fødsel;
 • Dannelsen av trombi i lumen av åreknuter, som truer deres separasjon fra formasjonsstedet og migrasjon til hjerte og lungekar. Dette er den farligste komplikasjonen som truer livet - tromboembolisme av lungearterien (PE).
Tromboembolisme av lungearterien

årsaker

I utgangspunktet forekommer åreknuter i bekkenet hos seksuelt modne kvinner:

 • Opptil 20 år - 20%;
 • 20-30 år - 30%
 • 30 - 45 år - 50%

Mekanismer for varicose degenerasjon av bekkenets venøse system:

 1. (i 80%). De er de største trunkårene som samler blod fra livmor og eggstokkene og bærer det direkte til det hule (høyre) eller til den nyrene (venstre) venen. Hvis det oppstår en sammenbrudd i dem, blokkerer dette helt den venøse utstrømningen.
 2. Ensartet svekking eller ødeleggelse av venøs veggen i alle bekkenerene - de utvider seg samtidig og kan ikke kontrakt for å fremme blod til de overliggende områdene.
 3. Avvisning av blod fra lårets dype vene til overfladisk genitalvein, som samler blod fra perineum og ytre kjønnsorganer, forhindrer utstrømning. Som et resultat stiger trykket i det, og dens tønne og alle tilstrømninger er varicose.

De umiddelbare grunnene til å starte disse mekanismene kan være:

 • Medfødt svakhet eller dysplasi (underutvikling) av venøs veggen og ventiler.
 • Hormonelle omarrangementer i den kvinnelige kroppen (pubertet, graviditet, overgangsalder, dyshormonale sykdommer i eggstokkene).
 • Hyppige betennelsesprosesser, endometriose, operasjoner, limprosess i bekkenet.
 • Utsatt trombose og tromboflebitt i bekkenårene.
 • Tung fysisk arbeidskraft.
 • Lang opphold i en liggende eller sitte stilling.
 • Vektig.
 • Graviditet og fødsel.
 • Regelmessig avbrudd av samleie i mange år, spesielt i fravær av orgasme.
 • Bøyder av livmoren posterior eller anteriorly.
 • Tumorer av det lille bekkenet.
 • Utelatelse av livmor.
Årsakene til åreknuter i bekkenet hos kvinner

Grader av åreknuter - klassifisering

Ifølge det anatomiske tegnet (prevalens), er åreknuter i bekkenet delt inn i tre typer:

 1. Intravenøs venøs overflod;
 2. Vulvar og perineal åreknuter;
 3. Kombinert skjema.

For å gjenspeile naturen av patologiske forandringer, er sykdommen delt inn i tre grader:

 1. Den første - de dilaterte karene i noen av de organiske bekken plexusene overstiger ikke 0,5 cm i diameter, for mye innviklet.
 2. Den andre - diameteren av venene økes til 1 cm, prosessen blir utvidet til ikke bare organ plexus (livmor, eggstokk), men også i nærheten av dem (periartikulær fiber).
 3. Den tredje er en forlengelse (ectasia) på mer enn 1 cm, som påvirker alle fartøyene - intraorganisk, nærorgan og stamme (stammen til eggstokken).

Jo høyere grad av sykdom, jo ​​verre er, og jo tyngre stagnasjon av blodet i bekkenet.

karakteristiske symptomer

Kvinner med åreknuter i bekkenet:

 • Konstante eller periodiske smerter i magen, intensiverer mot kvelden eller etter belastningen, hovedsakelig i andre halvdel av syklusen (nærmere månedlig). På klasse 3 kan smerten være svært alvorlig.
 • Kløe, brenning, puffiness og cyanose av kjønnsorganene.
 • Smertefull menstruasjon og samleie.
 • Rikelig menstruasjon og livmorblødning, uregelmessig syklus.
 • Manglende evne til å bli gravid.
 • Tykkede konvoluterte årer i perineum og labia.
 • Hyppig smertefull vannlating.
 • Uttalte manifestasjoner av premenstruelt syndrom.
Symptomer på åreknuter i bekkenet hos kvinner

diagnostikk

For å bekrefte diagnosen, utfør:

 • Ultralyd gjennom magen og gjennom skjeden (transvaginalt) ved bruk av spesielle sensorer - dopplerografi og duplex angioscanning av bekkener. Den mest enkle og informative metoden.
 • Endovaskulær flebografi - innføring av røntgenkontrastpreparater i eggstokken. Flebografi av den venstre testikulære venen med fylling av varicose-dilaterte vener med kontrastmiddel
 • Beregnet tomografi med kontrast.
 • Diagnostisk laparoskopi.

Metoder for behandling

Åreknuter i bekkenet sammen behandles av vaskulære kirurger eller phlebologer med obstetrician-gynecologists. Ifølge moderne ideer består behandlingen av slike retninger:

 1. Normalisering av en livsstil;
 2. Konservativ medisinering;
 3. Kompresjons- og skleroserende terapi;
 4. Kirurgisk behandling.

Behandling av åreknuter i bekkenet kan være. Til dette formål utgjør spesialister en individuell behandlingsplan, og syke kvinner må overholde medisinske og forebyggende anbefalinger for livet.

1. Normalisere livsstilen

Siden feil livsstil tjener som en forutsetning og den umiddelbare årsaken til åreknuter i bekkenårene, vil normaliseringen bidra til å kurere:

 • Unngå langvarig opphold i stående eller sittende stilling (mer enn 2-3 timer uten avbrudd).
 • Ikke løft vekter og gi opp hardt fysisk arbeid.
 • I løpet av dagen, utfør lossing øvelser for bekkenet (øvelser "bjørk", "sykkel") eller bare ligge i 10-15 minutter med bekkenet hevet over kroppsnivå.
 • Reduser vekten (med fedme).
 • Ikke ta et varmt bad, erstatt det med en kontrastdusj.
 • Nekter alkohol og røyking.

2. Drogbehandling

Behandling av åreknuter av en hvilken som helst grad er ikke mulig uten medisinsk støtte. I første grad er det det viktigste behandlingsmålet, med det andre og det tredje komplementet til den komplekse behandlingen.

Slike rusmidler brukes:

 • Phlebotonics - styrke venøskarene (Detraleks, Fleobody, Venodiol, Normoven, Troxevasin).
 • Antikoagulanter - fortynnet blod, forenkler fremdriften langs karene (Cardiomagnum, Clopidogrel, Trombonet, Warfarin).
 • Legemidler som forbedrer mikrosirkulasjonen (Trental, Pentoxifylline, Vazonite).

Ytterligere grupper av legemidler er foreskrevet med hensyn til eksisterende abnormiteter i kroppen:

 • Forberedelser av kvinnelige kjønnshormoner (med dyshormonale lidelser).
 • Anestesi og antiinflammatoriske legemidler (Ketoprofen, Ketonal, Diklofenak, Ibuprofen).
 • Hemostatika - hemostatiske legemidler til behandling av livmorblodning (Dicinon, Etamsilat, Sangera, Tranexaminsyre).

3. Kompresjons- og skleroserende terapi

Et av de effektive middelene i behandlingen av åreknuter innen ytre kjønnsorganer og perineum er kompresjonseffekten. Prinsippet med denne metoden ligner bruken av elastiske bandasjer i benvarikose. Kompresjon (kompresjon) av overfladiske vener fra utsiden letter deres tømming av blod. For å skape en slik effekt er spesielle strømpebukser eller shorts fra kompresjonsmedisinsk jersey i stand. Du kan kjøpe dem i spesialiserte apotek, butikker, salonger av medisinske produkter, individuelt plukke riktig størrelse og styrke komprimering.

Skleroterapi - en punktering av en åreknute med innføring av spesielle preparater i lumen (Sclerovein, Fibrovein, Ethoxiclerol), som får det til å holde seg sammen. Slike behandlinger utføres med ekstern (subkutan) bekkenbarksvikt uten sykehusinnleggelse på sykehuset. Interne vener kan også sclerosed, men denne prosedyren er teknisk mer kompleks og foregår under driftsforhold.

4. Kirurgisk behandling

Åreknuter i bekkenet behandles best ved kirurgi med:

 • 2-3 grader ectasia;
 • Rapid progression av sykdommen;
 • Planlegging av graviditet;
 • Alvorlig smertsyndrom;
 • Konstant uterin blødning og andre gynekologiske sykdommer.

Hovedtypen av operasjoner for bekkenbarken:

 1. Laparoskopisk - intra-abdominal kirurgi gjennom abdominal punktering. Utfør bandasje, kryss eller fjerning av eggstokken. Dermed blir reversering av blod gjennom det eliminert.
 2. Endovaskulær - en intravaskulær intervensjon utført gjennom en punktering av lårbenen. Ved hjelp av et spesielt kateter under røntgenkontrollen, er det funnet en ovarievein og embolisering utføres - overlappende lumen. Endovaskulær inngrep
 3. Fjerning av åreknuter - gjennom små punkteringer eller kutt i huden, blir de endrede subkutane årene fjernet, den ytre kjønnsåren er bandasjert ved sammenløpspunktet i lårbenet.
 4. Gynekologisk inngrep - fjerning av svulster, eliminering av livmorbøyninger.

outlook

Hvis åreknuter i bekkenet ikke blir behandlet i det hele tatt, utvider de seg enda mer (i 95%) over tid, noe som truer med farlige komplikasjoner. De resterende 5% - kvinner med subkutane åreknuter i 1-2 grader av perineum, i hvilken han oppsto etter fødsel, øker ikke patologien, men vil aldri passere seg selv.

Hvis du behandler sykdommen, kan du oppnå full utvinning (10-50% avhengig av graden) eller en signifikant forbedring i tilstanden (45-50%), spesielt i tilfelle kombinasjon av kirurgiske metoder med konservativ. Men i alle tilfeller, etter omfattende behandling, bør livslang forebygging utføres, som består i å observere anbefalinger om livsstil, periodisk medisinering eller kompresjonsstøtte for svekkede årer.

Åreknuter i bekkenet - symptomer og behandling hos kvinner

Åreknuter av små bekken hos kvinner er provosert av et fenomen som omvendt overføring av blod til eggstokken som oppstår når blodårene klemmes.

Utgangsmekanismen for utviklingen av en sykdom er graviditet, nemlig de hormonelle endringene som observeres i denne perioden og det økende trykket i livmoren på karene i det små bvelnet.

Denne typen varicose manifesterer seg i lange og intense smerter i underlivet, som vanligvis opptrer etter konstant tung fysisk anstrengelse eller før menstruasjonen.

årsaker

Hvorfor er det åreknuter i det lille bekkenet, og hva er det? I de fleste tilfeller er denne sykdommen diagnostisert hos kvinner, og oftest er denne sykdommen hos pasienter i alderen 25 til 45 år.

Svært ofte disse pasientene prøver å kurere deg selv først åreknuter - folk rettsmidler som brukes uten en avtale, og spesialist råd kan føre til uønskede bivirkninger, så du har fortsatt å slå til phlebologist.

Faktorer som fremkaller utviklingen av denne sykdommen inkluderer:

 1. En stillesittende livsstil.
 2. Uutholdelig fysisk aktivitet.
 3. Problemer av hormonell natur.
 4. Inflammatoriske sykdommer i bekkenorganene.
 5. Medfødte abnormiteter i de vaskulære veggene er underutvikling, aplasticitet, svakhet.
 6. Problemer av seksuell art - anorgasmi, smerte og ubehag under samleie, har en psykologisk opprinnelse, ofte praktisert avbrutt samleie.

Åreknuter i det lille bekkenet ligner veldig på tilstanden til åreknuter på bena. I begge tilfeller lider ventiler i blodårene som hjelper blodstrømmen til hjertet. Funksjonen til ventiler er forstyrret for å hindre revers blodstrøm. Når ventilene kollapser, forblir blodstasis i blodårene. Årene, som er fylt med blod, strekker seg og intensiverer enda mer stillestående fenomener. Pelvic syndrom av venøs overbelastning utvikler seg hovedsakelig nær livmor, eggleder, vulva og til og med skjeden.

Symptomer på åreknuter i det lille bekkenet

Tilstedeværelsen av åreknuter hos kvinner kan være tegn på en rekke symptomer. De viktigste av dem er ubehagelige smerter i underlivet, bekkenområdet, ofte blir de gitt i livet eller skrået. Også en kvinne kan bli lei av slimutslipp i rikelig form fra kjønnsorganene, spesielt i andre halvdel av menstruasjonssyklusen.

I tillegg til de viktigste, er det også andre, ikke mindre viktige symptomer på liten bekkenvisikositet hos kvinner:

 1. Dysmenoré. Utseendet av smerte under menstruasjon.
 2. I noen tilfeller er forplantningsfunksjonen svekket.
 3. Smertefull bestråling i zonen av sakrum og midje, samt i lyskeområdet.
 4. Fornuftig kurs av såkalte premenstruelle syndromer.
 5. Utseende av en smertefull krise (som et resultat av psykomotional stress, fysisk overstyring, hypotermi).
 6. Fenomenet dyspareunia (utseendet av en ubehagelig følelse i vulva eller i skjeden, både under intimitet og ved slutten).
 7. Forekomsten av smerter i magen etter langvarig belastning (både statisk og dynamisk).

På grunn av disse symptomene, bør du umiddelbart kontakte en spesialist. Siden denne sykdommen kan ha mange ubehagelige konsekvenser:

 • Aktiviteten til organene i reproduktive systemet er forstyrret;
 • varicosity kan være en kontraindikasjon for naturlig fødsel;
 • det er en følelse av angst og irritabilitet;
 • Det er en frykt for seksuelle forhold.

Det er også verdt å merke seg at symptomene ovenfor kan uttrykkes på forskjellige måter (svakere eller sterkere), noen kvinner har alle tegn på sykdommen, og noen har 1-2 av dem.

diagnostikk

For å få den riktige diagnosen, gjennomgår en kvinne en omfattende undersøkelse.

Når en pasient klager over smerte, som skyldes en uklar grunn, bestemmer legen først alle faktorene som forårsaket starten av smertsyndrom. Undersøk pasientens ben nøye. Så du kan oppdage utseende av åreknuter. I spesielle tilfeller, konsulter en vaskulær lege.

 1. Laparoskopi. Identifiser åreknuter i eggstokkene.
 2. Ultralyd av venene. Studien lar deg se utvidelsen av venene, deres tortuositet.
 3. Doppler. Det avslører en reduksjon i systolisk hastighet i livmorene i uterus og eggstokkene.
 4. Selektiv ovarografi. Den mest nøyaktige studien. Det utføres ved metoden for å introdusere kontrast gjennom femorale og subklaviske vener.
 5. Datatomografi. Det gjør det mulig å utelukke patologier, for å avsløre åreknuter i uterus og eggstokkene, for å vise sin krympe og utvide seg på skjermen.

Bruken av slike metoder gjør det mulig å bestemme symptomene på sykdommen mer nøyaktig.

grader

For å standardisere diagnose og differensial tilnærming forsøk på å klassifisere A.E.Volkov behandling varikøse vener bekken, avhengig av diameteren av de dilaterte kar og lokalisering av venøs ectasia.

Det er 3 grader av denne sykdommen:

 • 1 grad - venediameter opp til 5 mm (eventuell venøs pleksus i bekkenet), "corkscrew" -fartøyets forløb;
 • 2. trinn - diameteren av venen på 6-10 mm i total typen varicer, løs ectasia ovarial plexus (pl.pampiniformis ovarii), BP parametrial årer (pl.uterovaginalis), BP veneplexus bueformet uterus;
 • 3 grader - venediameter> 10 mm med total BP-type eller hovedtype av parametrisk lokalisering.

Avhengig av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen i det lille bekkenet, er det mulig å bruke konservative metoder for behandling og kirurgiske inngrep.

Behandling av åreknuter i det lille bekkenet

Hvis en kvinne er diagnostisert med åreknuter i bekkenet, er behandlingen rettet mot å oppnå følgende mål:

 1. Oppsigelse av omvendt blodstrøm gjennom åre av eggstokkene.
 2. Normalisering av blodårene, forbedring av blodtilførsel av vev.
 3. Tilbaketrekking av symptomer: smerte, blødning og så videre.

Terapi av HAART inneholder to hovedkomponenter av a:

 1. Kursbruk av medisiner for eksacerbasjon.
 2. Kontinuerlig bruk av kurativ fysisk utdanning for forebygging av tilbakefall.

Når åreknuter bekken 1 eller 2 grader, som vanligvis blir brukt konservativ terapi (venotonics, ikke-spesifikke anti-inflammatoriske legemidler, mosjon terapi). Konservativ behandling av venøs mengde syndrom bekken symptomatisk, herunder normalisering av arbeids- og fritids med unntak av betydelig fysisk anstrengelse og forlenget opphold i en oppreist stilling.

Det er verdt å forstå at selv den mest kvalitative behandlingen ikke gir en mulighet til å helbrede fullpineårene i bekkenet. Men likevel gir adekvat terapi deg muligheten til å kvitte seg med de fleste kliniske manifestasjoner og forbedre pasientens tilstand betydelig.

Konservativ behandling

På grunn av den indre plasseringen av sykdomsbelastede årer, blir medisiner gitt oralt, det er ikke mulig å bruke venøse geler og salver. Følgende verktøy brukes:

 1. Diosmin (detraleks, phlebodia) - for å eliminere økt elastisitet i blodkarene, redusere permeabiliteten, forhindre sprøhet;
 2. Utdrag av kastanjehest (eskuzan) - for fjerning av puffiness og betennelse;
 3. Troxerutin (troxevasin) - for å forbedre utstrømningen av blod fra skadede kar, øke tone i venene, redusere hevelse og betennelse;
 4. Vitamin C (ascorutin) - for å styrke veggene i blodårene.

Spesialister anbefaler kombinering av medisinsk terapi med fysioterapiøvelser og bruk av spesiell kompresjonsundertøy. Et spesielt behov for kompresjonslinne skjer under graviditet.

Kirurgisk inngrep

Operasjonen er et ekstremt tiltak, som brukes i tilfeller der sykdommen er svært forsømt, og det er en predisponering for VR-vener. Operativ intervensjon er valgt avhengig av plasseringen av de viktigste bruddene, og gir slike prosedyrer:

 • ovarievein ligering;
 • ligering av kjønnsåren (ofte i kombinasjon med perinum miniphlebektomi);
 • drift av Troyanov-Trendelenburg (crossectomy) - i tilfelle nederlag, også vener av nedre ekstremiteter.

Ved behov for kirurgisk inngrep er valg av passende tiltak svært individuelle, ettersom alt avhenger av lokalisering av åreknuter.

øvelser

Terapeutisk fysisk trening for åreknuter i bekkenet består av slike øvelser:

 1. Fra stående stilling, med føttene stående parallelt, stiger til tærne og synker. Gjenta opptil 30 ganger.
 2. Fra stående stilling er hælene kombinert, sokker i hverandre. Gå opp og ned 30 ganger.
 3. Stå rett, fortynk hælen fra hverandre, kombinere sokker. Opptil sokker opptil 30 ganger.
 4. Lag en "sykkel" og "bjørk", se etter full beinretting.

Øvelser kan utføres hvor som helst. Hvis du vil, kan du erstatte, legge til eller fjerne noen øvelser, viktigst, sørg for at kroppen ikke overexert. Fysioterapiøvelser bør kombineres med slitasje på komprimeringsstrikk.

Folkemidlene

De mest populære og berømte folkemidlene:

 1. Infusjon av te sopp (chaga).
 2. Tinktur av hestkastanje frukt til oral administrasjon.
 3. Behandling med leeches, som legges på området av sacrum og coccyx.
 4. Infusjon fra roten til en løvetann eller urtekolleksjon basert på roten til en løvetann. Den har en venotonisk effekt.

Vesentlig rolle i behandlingen av åreknuter spilles av dietten - maten skal være balansert og inneholde et tilstrekkelig antall animalske proteiner og vegetabilsk fiber.

forebygging

Følg også noen få enkle anbefalinger som ikke bare vil tjene som en profylakse av BPHMT, men også forbedre kroppens generelle tilstand:

 1. Bruk spesielle medisinske strømpebukser.
 2. Daglig tilbringer respiratorisk gymnastikk.
 3. Ta en kontrastdusj, med fokus på hofter, perineum, underlivet.
 4. Under et stillesittende eller stående arbeid, ta pauser, gå 5-10 minutter hver 1-2 time.
 5. Legg til kostholdet flere grønnsaker som inneholder vegetabilsk fiber og vegetabilsk olje. Unngå skarp, salt, og også matvarer som kan føre til forstoppelse.

effekter

De hyppigste komplikasjoner av denne sykdommen er:

 • sykdommer i uterus og appendager av en inflammatorisk natur;
 • blære sykdommer;
 • uterin blødning.

Under forhold med forstyrret venøs utstrømning er det risiko for å utvikle venøs trombose i bekkenet. Men hyppigheten av denne typen komplikasjoner overstiger ikke 3-5%.

Les Mer Om Fartøyene