Spiserør av labia: årsaker, symptomer, behandling

Åreknuter er en sykdom som hovedsakelig påvirker beinene i beina og manifesteres av deres hurtige tretthet, hevelse og ømhet. Brudd på venøs sirkulasjon i det lille bekkenet fører til utvikling av åreknuter. Åreknuter - en smertefull patologi som forhindrer et fullt sexliv, engasjerer seg i aktiv sport og gir mange ubehagelige symptomer.

Vanligvis utvikler åreknuter hos kvinner i graviditetens siste trimester. Hans harbinger blir ofte åreknuter. Årsaken til patologien i dette tilfellet er økt press på livmor og bekkenbunn. Årene ligger i de ytre kjønnsorganene, øker og patologisk endres. Sykdommen varer frem til fødselen og forårsaker ubehag og frykt i fremtidige mødre.

I de fleste tilfeller forsvinner symptomene på varicose umiddelbart etter fødselen av barnet. Men det skjer at uten forstørrelse, blir forstoppelse et problem når fosteret er født og under fødsel. Stopp den videre utviklingen av sykdommen vil bare hjelpe legen, etter å ha utnevnt den riktige behandlingen. Takket være dette, nekter gravide kvinner ikke naturlig fødsel. Patologisk endrede og dilaterte vener kan bli fullstendig restaurert.

årsaker

Graviditet er den viktigste årsaken til åreknuter. I denne ansvarlige perioden for hver kvinne opplever kroppen en alvorlig belastning. Signifikant vektøkning, hormonell ubalanse, fysisk inaktivitet, fysisk overstyrke, venøs dysfunksjon, vaskulær hypotensjon - Faktorer som bidrar til brudd på venøs sirkulasjon i kroppen av forventende mødre. Den forstørrede livmoren presser på det lille bekkenets vener, noe som fører til brudd på utstrømningen av blod, en økning i blodvolumet og en økning i belastningen på kroppens kar. Årene er ikke så tette og elastiske som arteriene. Det er derfor de blir slått i utgangspunktet. Hos kvinner, svulmer perineum, labia vener "gå ut" og bli tettere.

Årsakene til sykdommen hos en kvinne som ikke fødes er følgende:

 • Overvekt kroppsvekt,
 • Langvarig hormonbehandling,
 • arvelighet,
 • Svakhet i vaskulærveggen,
 • Insuffisient av ventvulære vener,
 • Tung fysisk arbeidskraft,
 • Betennelse i bekkenorganene,
 • Stående arbeid,
 • mangel på mosjon,
 • forstoppelse,
 • Lang opphold i varmen, spesielt i en badstue eller badstue.

symptomatologi

Hos kvinner som lider av åreknuter, sveller de ytre kjønnsorganene, blodårene svulmer og danner ofte hele konslomerater av noder. På slimhinnen og huden ser det ut som plaster og vaskulære stjerner. Irritert og tørr hud av perineum kløe, nummen eller vondt, det er en brennende følelse, sprengning og ubehag, dysuriske lidelser oppstår. Disse ubehagelige og smertefulle opplevelsene intensiverer under samleie, etter fysisk anstrengelse og på besøk på toalettet. Å oppnå smerte gir vanligvis i sakrum og perineum. Den psykologiske tilstanden til en kvinne forverres, hennes humør minker, det er økt irritabilitet.

Spesialister oppdager visuelt deformitet av vener, noe som representerer et estetisk ubehagelig syn. Først vises et lite knutepunkt på labia, som ikke er klinisk manifestert. Gradvis blir knuterne mange, de øker i størrelse og forhindrer normal sitte, gå, seksuelt liv. Venøse knuter, ledninger og støt vokser og palperer når de blir palpert. Den berørte tørrskinnhuden er pigmentert. På de siste stadiene av graviditeten blir smerten uhyggelig, og de åpenbare tegn på varicose er mest merkbare. I alvorlige tilfeller går pasienten og sitter med store vanskeligheter.

Hvis det oppstår kliniske symptomer på sykdommen, bør du umiddelbart kontakte en lege for ytterligere undersøkelser og passende behandling.

Komplikasjoner av labia varicose er: blødning og hull i perineum under fødsel, samt varicothrombophlebitis, blodtykkelse, bekken trombose av vener.

Du kan selv oppdage åreknuter av perineum, følelse av de eksterne kjønnsorganene. Diagnose og behandling av åreknuter utføres av gynekologer, phlebologer og vaskulære kirurger. Legen undersøker kvinnen, lytter til klager og samler en anamnese. Ytterligere diagnostiske metoder inkluderer: klinisk blodprøve, koagulogram, ultralyd. Ultralydundersøkelse lar deg se tilstanden til venøs veggen og bekrefte diagnosen av sykdommen.

behandling

Behandling av gravide er en vanskelig og svært ansvarlig prosess. Helt bli kvitt varicose gravid kvinner kan bare etter fødselen. Effektiv og riktig behandling vil bidra til å redusere alvorlighetsgraden av kliniske symptomer på sykdommen og stoppe videreutviklingen av den patologiske prosessen. Egnede og sikre medisiner foreskrevet av lege vil merkbart forbedre tilstanden til venene, gjøre dem mindre synlige og smertefulle.

Gravide kvinner som lider av åreknuter, gir spesialister Følgende anbefalinger:

 1. Ikke hent opp gjenstander som veier mer enn 3 kg,
 2. Sikre optimal (moderat) fysisk aktivitet,
 3. Kontroll vekt,
 4. Reguler arbeidet i tarmene,
 5. Delta på svømmebassenget,
 6. Ikke ta varme bad, bruk dusjer,
 7. Bruk behagelig undertøy,
 8. Følg regler for personlig hygiene,
 9. Hvil i en spesiell stilling: Ligger på venstre side med knærne bøyd og presset til magen.

Konservativ behandling består av iført kompresjonslinne, bruk av kremer med bedøvelse og bruk av medisiner. Det er rettet mot å stoppe blodets omvendte strøm og fjerne smerte symptomer.

 • Pasienter er tildelt venotoniske legemidler i form av tabletter, geler og salver - Troxerutin, Detralex, Lyoton, Venoruton og Escuzan.
 • Antiaggreganter, forebyggende trombose - Trental, Kurantil, Venolife, Aspirin.
 • Bruk av kompresjonslinne bidrar til å redusere stillestående prosesser, øker sirkulasjonen, eliminerer manifestasjoner av patologi og forbedrer velvære for en gravid kvinne.
 • Vitaminterapi er inntaket av vitamin C, som fortynner blod og forbedrer blodsirkulasjonen, så vel som vitamin E, noe som forbedrer blodkarets elastisitet.
 • Å redusere smerten vil hjelpe terapeutisk gymnastikk. For å gjøre dette må du stå på alle fire og legge hodet på puten slik at bekkenet er over hodet ditt. Denne posisjonen bidrar til utstrømningen av blod.
 • Hvis årsaken til åreknuter ikke er graviditet, utfør symptomatisk behandling. Pasienter er foreskrevet antiaggreganter, antiinflammatoriske og smerte medisiner.
 • Skleroterapi - en medisinsk måte å kvitte seg med åreknuter. Dette er en injeksjonsteknikk som tillater helt å forandre de forandrede årene. Området som påvirkes av åreknuter blir avkjølt med luft, og deretter injiseres en spesiell løsning i venen, som smaler den og skyver blod, stopper blodstrømmen og forhindrer trombusdannelse. Det berørte karret slutter å fungere, og blodet går gjennom sunne årer. Etter injeksjon utføres bilateral komprimering av det berørte området i 5 - 7 minutter.

Skleroterapi er den mest effektive og generelt smertefri måten å behandle seksuell varicose, utført i ambulant miljø og gir et kvalitativt resultat. Også mulig er labioplastikk og mikrotermokoagulering. Men gravide kvinner er kategorisk kontraindisert.

Hvis åreknuter ikke passerer etter utseendet av babyen i lyset, men fortsetter å utvikle seg, gå til kirurgi. Hovedtyper av operasjoner for åreknuter er klassisk flebektomi, radiofrekvens og laserkoagulasjon av deformerte vener.

forebygging

Tiltak som forhindrer utviklingen av åreknuter:

 1. Profylaktisk gynekologisk undersøkelse,
 2. Bruk komfortable sko uten hæl,
 3. Hyppige vandringsturer,
 4. Kontrastdusj,
 5. massasje,
 6. Bad med havsalt,
 7. Ernæring, hindrer utseende av forstoppelse,
 8. Gjennomføring av øvelser rettet mot å forebygge åreknuter,
 9. Bruk av komfortable undertøy laget av naturlige stoffer,
 10. Medisinsk kontroll av blodkoagulasjonssystemet.

Åreknuter for tiden er en fullstendig herdbar sykdom. Med hjelp av moderne medisin kan du raskt og smertefritt eliminere symptomene på sykdommen og mulige kosmetiske feil. For å oppnå dette er det nødvendig å identifisere sykdommen i tide. Ellers kan åreknuter føre til mye problemer, spesielt for gravide kvinner. Det er nok å følge alle anbefalinger og instruksjoner fra en spesialist. Selvdiagnose og selvbehandling slutter alltid ynkelig!

Åreknuter under graviditet: årsaker og metoder for behandling av labia

Åreknuter er en sykdom som oftest forekommer i nedre ekstremiteter, hvor det preges av tykke hovne vener under huden og dannelse av ødem i bena. Men denne sykdommen påvirker noen ganger andre deler av kroppen.

Et av disse vanlige problemene er åreknuter i labia, hvorav kvinner lider under graviditet.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg var under graviditet i varmen, i ytre delen av skjeden, på labia? Hvilke behandlingsmetoder vil bidra til å klare seg trygt med problemet? Og viktigst, er det mulig å føde på samme tid?

Beskrivelse av sykdommen

Denne sykdommen oppstår vanligvis i tredje trimester av svangerskapet, men kan manifestere seg mye tidligere - med klager på dette problemet blir kvinner ofte omtalt i begynnelsen av andre trimester. I de fleste tilfeller dannes åreknuter mot bakgrunnen av åreknuter i underekstremiteter.

Du kan ikke merke denne patologien umiddelbart. På de første stadiene av utviklingen, a liten myk knute på labia, som ikke forårsaker noen ulempe. Over tid begynner det å vokse, forårsaker smerte og andre ubehagelige opplevelser.

Ofte oppstår denne sykdommen etter fødselen av et barn. Men dette betyr ikke at du kan legge det uten oppmerksomhet, spesielt hvis varicose nodules fortsetter å øke i størrelse. Hvis en sykdom er funnet, er det nødvendig å konsultere en lege, fordi i avanserte tilfeller kan åreknuter under graviditet føre til åreknuter i bekkenet og alvorlige komplikasjoner som truer helsen til moren og den fremtidige babyen.

Årsaker og risikofaktorer

Denne sykdommen er særegen for kvinner "i posisjon", fordi i denne perioden er organismen under stor stress. Kroppsvekten øker, og også det er endringer i hormonell system. Nivået av hormoner av progesteron og østrogen stiger kraftig, som negativt påvirker strukturen i venene. De svekkes og blir mer utvidbare.

Andre vanlige årsaker til denne sykdommen er:

 • Frukt vokser, Som et resultat vokser livmoren i størrelse og klemmer den nedre delen av vena cava samt iliac venene. Dette fører til sirkulasjonsforstyrrelser i bekkenorganene.
 • Økt blodvolum. For å sikre at fosteret får nok oksygen og næringsstoffer, begynner kroppen å produsere mer blod. Det overløper blodårene, som på grunn av det økte trykket strekkes, og tonen minker.
 • Kroniske sykdommer i kjønnsorganer, preget av inflammatoriske prosesser.
 • Utilstrekkelig fysisk aktivitet, mangel på mobilitet. Hvis en kvinne er lang tid i en stående eller sittende stilling, bekken organer i hennes sted med stagnasjon, forverret blodsirkulasjon, som fremmer dannelsen av patologi. Forekomsten av inginale varicose under graviditet kan være forbundet med en skarp fysisk belastning - for eksempel når løftet alvorlighetsgraden.
 • Fysiologiske lidelser i strukturen av venøse ventiler, medfødte abnormiteter i venøse vegger, samt en genetisk predisponering for åreknuter.
 • fedme. Under fruktbar kvinne er å få vekt raskt, og dette påvirker den nedre ekstremiteter tilstand, fordi det øker belastningen på dem. Dette bidrar til utviklingen av benvaricose, som ofte fører til åreknuter.
 • forstoppelse. Dette problemet er typisk for nesten alle kvinner under graviditeten. Tarmens aktivitet er forstyrret, spenningen i den øker, noe som resulterer i økt trykk på karene i det lille bekkenet, som provoserer åreknuter.

Hvordan føde

Denne sykdommen selv er ikke en kontraindikasjon for naturlig fødsel. Bare hvis patologien utvikler seg raskt og utvidelsen av venene har nådd en alarmerende størrelse, kan en keisersnitt bli vist.

I alle fall før fødsel Det er nødvendig å gjennomgå de nødvendige undersøkelsene som bestemmer muligheten for naturlig fødsel. Med den rette oppdagelsen av sykdommen, kan du klare å kurere det før utbruddet av fødsel.

Etter fødselen av et barn går ofte åreknuter, men hvis sykdommen har vært alvorlig og forsømt, kan den fortsette i postpartumperioden. Den høyeste risikoen for tilbakefall av åreknuter i et intimt sted, oppleves av kvinner i løpet av den neste graviditeten. Det er derfor Det er viktig å observere legen, følge alle instruksjonene og følge forebyggende tiltak.

Farer og komplikasjoner

Åreknuter er en farlig tilstand i svangerskapet, noe som kan føre til brudd på vener under arbeid og kraftig blødning. En annen komplikasjon av denne sykdommen er akutt varikortromboflebitt, som er preget av inflammatoriske prosesser i veggene i blodårene med dannelse av en trombose i dem.

symptomer

Før det er ekte tegn på sykdommen, den gravide kvinnen en kvinne begynner å føle følgende ubehagelige endringer:

 • smerte i perineum;
 • konstant kløe og brennende;
 • labia ser hovne ut.

Ubehag er mest tydelig på kveldene, spesielt dersom en kvinne tilbrakte mange timer i samme stilling, eller hvis hun opplevde tung fysisk aktivitet.

gradvis I regionen av labia begynner å dukke noduler. De ser ut som små hevelser, myke til berøring. Over tid øker disse nodulene under påvirkning av bukende årer, symptomene blir mer uttalt, og kjønnsorganernes estetikk forverres.

Ubehagelige opplevelser i den intime sonen gir mye ulempe - en kvinne det blir vanskelig å bevege seg rundt, hun opplever smerte under gangavstand, langvarig sittende og til og med om natten under søvnen. De fleste forventede mødre er tvunget til å fullstendig forlate seksuelle kontakter. Og problemet her er ikke bare at de er flau for å demonstrere modifiserte kjønnsorganer, men også frykt for mulige skader av hovne årer under samleie.

diagnostikk

Du kan oppdage sykdommen og selvstendig undersøke labia, men fortsatt Det anbefales å konsultere en lege for å klargjøre diagnosen..

Ved første tegn på åreknuter kjønnsorganer under svangerskap bør besøke phlebologist som utfører en undersøkelse og gi nødvendige anbefalinger for å hindre utvikling av sykdommen. For å gjøre en nøyaktig diagnose kan legen utnevne dupleksskanning eller ultralyd. Først etter alle disse prosedyrene bestemmes løpet av egnet behandling.

Metoder for behandling

Selv om denne sykdommen i de fleste tilfeller går selv etter fødselen av barnet, visse behandlingsmetoder kan forhindre en rekke komplikasjoner under fødsel og lindre pasientens tilstand.

medisiner

Den vanligste metoden for å behandle åreknuter i lysken under graviditet - sclerotherapy. Denne prosedyren består i innføring av et spesielt stoff i den berørte venen, som følge av at tilstanden er normalisert. Injiseringer utføres på sykehuset, antall prosedyrer avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.

I tillegg, for å forbedre tonen i blodårene, bruk forskjellige stoffer:

 • Troxerutin;
 • diosmin;
 • detraleks;
 • hesperidin;
 • flebodia;
 • lioton;
 • heparin;
 • Geler, krem ​​og salver med et ekstrakt av ginkgo biloba.

Komprimeringsundertøy

Bruk av spesielle klær, nemlig spesielle klemme strømper, bidrar til å gjenopprette den normale tilstanden til de hovne årene. Kompresjonsundertøy fra varicose krymper berørte områder, legger press på venene, noe som resulterer i at de er i konstant tone.

Parallelt med å bruke kompresjonslinne, for å lindre smerte og opprettholde blodkar, Det anbefales å gjennomføre spesielle treningsøvelser. For eksempel kan du bøye beina igjen i fanget ditt mens du ligger ned. Eller stå på alle fire, hodet ned på puten. I dette tilfellet vil bekkenområdet være over hodet, noe som vil forbedre utstrømningen av blod fra de berørte områdene og lindre smerte.

En god effekt kan være løfte på tærne, bøy knærne i utsatt stilling på venstre side eller enkelt å gå på plass. Et spesifikt sett med oppgaver er tildelt av en spesialist på grunnlag av individuelle indikasjoner.

Forebyggende tiltak

Å forhindre utseende av åreknuter under svangerskapet er ikke en veldig vanskelig oppgave. Det er nok å følge visse forebyggende tiltak:

 • Ikke gå på høye hæler;
 • redusere mengden salt og overdreven krydret mat i kostholdet, samt matvarer høyt i vitamin C, noe som bidrar til dannelsen av ødem;
 • unngå tung fysisk anstrengelse, ofte hvile, men ikke overse vanlig gymnastikk;
 • kontroll kroppsvekt;
 • Bruk en spesiell bandasje som forhindrer unødig belastning på den voksende magen på beina og bekkenet;
 • følg regler for intim hygiene - å gjennomføre hygieniske prosedyrer om morgenen og om kvelden, ved hjelp av spesielle geler i stedet for såpe, for å bytte undertøy hver dag, og foretrekker materialer fra naturlige naturtyper.

Åreknuter hos gravide kvinner - sykdom ubehagelig, men ikke veldig farlig. Tidlige tiltak som er tatt, vil bidra til å unngå utseende og forhindre andre typer årer. Hvis sykdommen begynner å manifestere seg, er det ikke verdt å utsette det med henvisning til legen. Jo før behandlingen starter, jo mindre sannsynlig er det at farlige komplikasjoner vil utvikle seg.

Vene på labia under graviditet

Åreknuter under graviditet

Graviditet er en fantastisk tid for en kvinne, hun forbereder seg på å bli mor. Dessverre blir denne vakre perioden ofte overskygget av forverring eller fremveksten av ulike sykdommer som er provosert av organiske endringer.

De mest ubehagelige konsekvensene av graviditet:

 • reduksjon av generell immunitet
 • toxemia;
 • ødem i slimhinnene - inkludert skjeden.

I begynnelsen av første trimester svulmer seksuelle lepper - dette skyldes økt produksjon av hormoner - progesteron og østrogen. Ytterligere hormonal produksjon normaliserer, kroppen blir vant til en ny tilstand, men i midten av 2. trimester oppstår nye problemer. Livmor øker, belastningen på underarmene øker, det er varicose sykdom - den omvendte strømmen av blod i venene på nedre ekstremiteter er forstyrret.

De tykke livmorpressene fremdeles på vena cava - vasodilasjon fremkommer i kjønnsorganene - i skjeden. Dette fører til enda større ulemper enn ødemet i labia i første trimester - en kvinne opplever smerte i perineum, noe som øker med økende varighet.

Sårhet øker med avføring, hvis du må sitte eller stå lenge. Om seksuell handling er det nødvendig å helt glemme, og faktisk trenger den gravide kvinnen hormonal utslipp. Er herdbar varicose på labia under graviditet, eller må du tåle smerten til fødselen?

Åreknuter under graviditet - symptomer

Symptomer på åreknuter er ubehagelige og smertefulle:

 • følelse av tyngde og raspiraniya i perineum;
 • kløe og følelse av baking;
 • markert økning i labia;
 • Veneutvidelse, som først vises som en liten knute på huden;
 • det berørte området er tett;
 • På labium er det knuter og konvekse årer.

Alvorlig smerte kan oppstå når de avtar, prøver å gå inn i intime forhold, etter økt fysisk anstrengelse - hvis du må tilbringe lang tid på føttene eller sitte uten å endre stillingen.

Også, en gravid kvinne kan legge merke til at huden på lesionsstedet har blitt for tørr og skumlet. På grunn av utvidelsen av venene kan hyperpigmentering oppstå.

Samtidig symptomatologi av varicose under graviditet:

 • hevelse;
 • smerte som er gitt i nedre rygg og kan føles i beina mens du går;
 • urinasjonsforstyrrelse - urinretensjon.

Behandling av varicose har å håndtere etter levering, men de medfølgende symptomene - smerte i sår og urinasjonsforstyrrelse - blir ofte eliminert.

Årsakene til åreknuter i intime organer

Utvidelsen av vener på et intimt sted inkluderer: åreknuter og vaginale åreknuter. Ved graviditet begynner disse problemene vanligvis med åreknuter i underekstremiteter.

Årsaker som forårsaker en forverring av den generelle tilstanden:

 • økt produksjon av progesteron og østrogen;
 • rask vekst av livmoren;
 • arvelige faktorer;
 • overdreven vektøkning;
 • profesjonell aktivitet;
 • forstyrrelse av tarmen - utseende av forstoppelse;
 • svake vegger av blodkar.

Foreløpig diagnose kan sette en gynekolog ved å merke seg de negative endringene i undersøkelsen. I fremtiden kan pasienten bli henvist til en vaskulær kirurg eller phlebologist - hvis han er i sykehuspersonalet.

Behandling av varicose er nødvendig - alvorlighetsgraden av tilstanden avhenger av muligheten for uavhengig fødsel. Utvidede vener i perinealområdet forstyrrer manipulasjoner, som noen ganger må utføres under fødsel - for eksempel perineal snitt. Hvis du utfører denne operasjonen i tilfelle skader på vagina i vagina, kan du provosere kraftig blødning.

Farlige komplikasjoner av gneskosykdommer hos varicose i svangerskapet - trombose i bekkenårene, blodtykkelse og utseende av en trombus i 3. sirkel av sirkulasjonen (placenta), en veneutbrudd. Hvis det oppstår komplikasjoner, må du ha en ledig keisersnitt.

Behandling av åreknuter under graviditet

Å behandle utvidelsen av vener i kjønnsområdet under graviditet er en ganske vanskelig oppgave. Legemidler - selv om lokale tiltak - skal brukes med begrensning. Økende blodkoagulasjon før fødselen er tung med blødning under arbeid, derfor foreskriver venotoniske legemidler og antiaggreganter et kort kurs.

Ved graviditet anbefales anbefalt venotonikk basert på plantekomponenter - fortrinn til lokale agenter. Vanligvis utnevne "Detralex", "Flebodia 600", "Troxevasin" i form av en salve. Antiaggreganter inkluderer "Kurantil" eller "Treantan".

Når man forskriver medisiner, er alvorlighetsgraden av sykdommen, graviditetens lengde, kvinnens historie før graviditet, arvelige faktorer tatt i betraktning. Legen vurderer mulig skade fra bruk av narkotika for fosteret og sammenligner risikoen for sykdom for en kvinnes helsestatus.

I noen tilfeller tar doktoren en observasjonsstilling, og for å forhindre forverring av kvinnens tilstand anbefales det å bruke kompresjonsundertøy, justere kostholdet, trene, delta i en massasje terapeut.

Med denne patologien anbefales.

 • Utfør regelmessig et velværekompleks, som inkluderer øvelser:
 1. løft av bekkenet;
 2. "Cat" ;
 3. løfte bena over hodet i en liggende stilling;
 4. "Bicycle".
 • I fravær av allergier, er Ascorutin foreskrevet for å styrke de vaskulære veggene.
 • Det anbefales å ta hagtorns tinktur for å stabilisere blodtrykket.
 • Det er nødvendig å spise en rekke matvarer, inkludert i diettgrøntene, kålbrokkoli, mat, med umettede fettsyrer - marine fisk; salater kledd med vegetabilske oljer, nøtter, sitrusfrukter. Mengden salt i oppvasken bør reduseres, drikkeregimet bør utvides - hvis det ikke er ødem. Når du justerer dietten, bør du konsultere en gynekolog.
 • Med smertefulle opplevelser, bruk kule komprimerer fra infusjon av calendula eller frisk bokhvete.

Du kan ikke alltid være i samme posisjon - posen skal endres, minst en gang i 40 minutter. Når du hviler er det ønskelig å løfte bena over hodet ditt.

Hvis kirurgisk behandling kreves, er det gitt preferanse for phlebosclerosing teknikker, inkludert mikrotermokoagulering. Kan brukes og metoden for skumskleroterapi - i en skadet vene introduseres et spesielt verktøy - skleroserende. Blodstrømmen i det patologisk endrede området stoppes, blodet går gjennom sunne årer. Ved graviditet brukes kirurgisk inngrep med høy risiko for komplikasjoner.

Forebyggende vedlikehold av varicose under graviditet

For å forhindre utvidelse av venene mens du venter på babyen, må du ta vare på tilstanden til huden og karene i underekstremiteter og perineum fra første trimester.

Daglig bør du ta en dusj og vask, bruk behagelige undertøy, som ikke gni eller klemmer. Utfør enkle øvelser, ikke legg vekt over normen, følg tarmens arbeid - du bør ikke tillate utseende av forstoppelse. Muligheten for å ha sex allerede i andre trimester bør diskuteres med den behandlende legen.

Med disse enkle anbefalingene kan du forhindre åreknuter og føde til rett tid til en sunn baby.

Del med venner

Spiserør av labia: årsaker, symptomer, behandling

Alle materialer på nettstedet er publisert under forfatterskapet, eller redaktørskapet til profesjonelle medikamenter, men er ikke reseptbelagt for behandling. Adresse til eksperter!

Åreknuter er en sykdom som hovedsakelig påvirker beinene i beina og manifesteres av deres hurtige tretthet, hevelse og ømhet. Brudd på venøs sirkulasjon i det lille bekkenet fører til utvikling av åreknuter. Åreknuter - en smertefull patologi som forhindrer et fullt sexliv, engasjerer seg i aktiv sport og gir mange ubehagelige symptomer.

Vanligvis utvikler åreknuter hos kvinner i graviditetens siste trimester. Hans harbinger blir ofte åreknuter. Årsaken til patologien i dette tilfellet er økt press på livmor og bekkenbunn. Årene ligger i de ytre kjønnsorganene, øker og patologisk endres. Sykdommen varer frem til fødselen og forårsaker ubehag og frykt i fremtidige mødre.

I de fleste tilfeller forsvinner symptomene på varicose umiddelbart etter fødselen av barnet. Men det skjer at uten forstørrelse, blir forstoppelse et problem når fosteret er født og under fødsel. Stopp den videre utviklingen av sykdommen vil bare hjelpe legen, etter å ha utnevnt den riktige behandlingen. Takket være dette, nekter gravide kvinner ikke naturlig fødsel. Patologisk endrede og dilaterte vener kan bli fullstendig restaurert.

Graviditet er den viktigste årsaken til åreknuter. I denne ansvarlige perioden for hver kvinne opplever kroppen en alvorlig belastning. Signifikant vektøkning, hormonell ubalanse, fysisk inaktivitet, fysisk overstyrke, venøs dysfunksjon, vaskulær hypotensjon - Faktorer som bidrar til brudd på venøs sirkulasjon i kroppen av forventende mødre. Den forstørrede livmoren presser på det lille bekkenets vener, noe som fører til brudd på utstrømningen av blod, en økning i blodvolumet og en økning i belastningen på kroppens kar. Årene er ikke så tette og elastiske som arteriene. Det er derfor de blir slått i utgangspunktet. Hos kvinner, svulmer perineum, labia vener "gå ut" og bli tettere.

Årsakene til sykdommen hos en kvinne som ikke fødes er følgende:

 • Overvekt kroppsvekt,
 • Langvarig hormonbehandling,
 • arvelighet,
 • Svakhet i vaskulærveggen,
 • Insuffisient av ventvulære vener,
 • Tung fysisk arbeidskraft,
 • Betennelse i bekkenorganene,
 • Stående arbeid,
 • mangel på mosjon,
 • forstoppelse,
 • Lang opphold i varmen, spesielt i en badstue eller badstue.

symptomatologi

Hos kvinner som lider av åreknuter, sveller de ytre kjønnsorganene, blodårene svulmer og danner ofte hele konslomerater av noder. På slimhinnen og huden ser det ut som plaster og vaskulære stjerner. Irritert og tørr hud av perineum kløe, nummen eller vondt, det er en brennende følelse, sprengning og ubehag, dysuriske lidelser oppstår. Disse ubehagelige og smertefulle opplevelsene intensiverer under samleie, etter fysisk anstrengelse og på besøk på toalettet. Å oppnå smerte gir vanligvis i sakrum og perineum. Den psykologiske tilstanden til en kvinne forverres, hennes humør minker, det er økt irritabilitet.

Spesialister oppdager visuelt deformitet av vener, noe som representerer et estetisk ubehagelig syn. Først vises et lite knutepunkt på labia, som ikke er klinisk manifestert. Gradvis blir knuterne mange, de øker i størrelse og forhindrer normal sitte, gå, seksuelt liv. Venøse knuter, ledninger og støt vokser og palperer når de blir palpert. Den berørte tørrskinnhuden er pigmentert. På de siste stadiene av graviditeten blir smerten uhyggelig, og de åpenbare tegn på varicose er mest merkbare. I alvorlige tilfeller går pasienten og sitter med store vanskeligheter.

Hvis det oppstår kliniske symptomer på sykdommen, bør du umiddelbart kontakte en lege for ytterligere undersøkelser og passende behandling.

Komplikasjoner av labia varicose er: blødninger og hull i perineum under arbeid, samt varicothrombophlebitis. blodtykkelse, bekken trombose av vener.

Du kan selv oppdage åreknuter av perineum, følelse av de eksterne kjønnsorganene. Diagnose og behandling av åreknuter utføres av gynekologer, phlebologer og vaskulære kirurger. Legen undersøker kvinnen, lytter til klager og samler en anamnese. Ytterligere diagnostiske metoder inkluderer: klinisk blodprøve, koagulogram, ultralyd. Ultralydundersøkelse lar deg se tilstanden til venøs veggen og bekrefte diagnosen av sykdommen.

Behandling av gravide er en vanskelig og svært ansvarlig prosess. Helt bli kvitt varicose gravid kvinner kan bare etter fødselen. Effektiv og riktig behandling vil bidra til å redusere alvorlighetsgraden av kliniske symptomer på sykdommen og stoppe videreutviklingen av den patologiske prosessen. Egnede og sikre medisiner foreskrevet av lege vil merkbart forbedre tilstanden til venene, gjøre dem mindre synlige og smertefulle.

Gravide kvinner som lider av åreknuter, gir spesialister Følgende anbefalinger:

 1. Ikke hent opp gjenstander som veier mer enn 3 kg,
 2. Sikre optimal (moderat) fysisk aktivitet,
 3. Kontroll vekt,
 4. Reguler arbeidet i tarmene,
 5. Delta på svømmebassenget,
 6. Ikke ta varme bad, bruk dusjer,
 7. Bruk behagelig undertøy,
 8. Følg regler for personlig hygiene,
 9. Hvil i en spesiell stilling: Ligger på venstre side med knærne bøyd og presset til magen.

Konservativ behandling består i å ha kompresjonslinne. bruk av kremer med bedøvelse og bruk av medisiner. Det er rettet mot å stoppe blodets omvendte strøm og fjerne smerte symptomer.

 • Pasienter er tildelt venotoniske legemidler i form av tabletter, geler og salver - Troxerutin, Detralex, Lyoton, Venoruton og Escuzan.
 • Platehemmere. De forhindrer trombusdannelse - Trental, Kurantil, Venolife, Aspirin.
 • Bruk av kompresjonslinne bidrar til å redusere stillestående prosesser, øker sirkulasjonen, eliminerer manifestasjoner av patologi og forbedrer velvære for en gravid kvinne.
 • Vitaminterapi er inntaket av vitamin C, som fortynner blod og forbedrer blodsirkulasjonen, så vel som vitamin E, noe som forbedrer blodkarets elastisitet.
 • Å redusere smerten vil hjelpe terapeutisk gymnastikk. For å gjøre dette må du stå på alle fire og legge hodet på puten slik at bekkenet er over hodet ditt. Denne posisjonen bidrar til utstrømningen av blod.
 • Hvis årsaken til åreknuter ikke er graviditet, utfør symptomatisk behandling. Pasienter er foreskrevet antiaggreganter, antiinflammatoriske og smerte medisiner.
 • Skleroterapi - en medisinsk måte å kvitte seg med åreknuter. Dette er en injeksjonsteknikk som tillater helt å forandre de forandrede årene. Området som påvirkes av åreknuter blir avkjølt med luft, og deretter injiseres en spesiell løsning i venen, som smaler den og skyver blod, stopper blodstrømmen og forhindrer trombusdannelse. Det berørte karret slutter å fungere, og blodet går gjennom sunne årer. Etter injeksjon utføres bilateral komprimering av det berørte området i 5 - 7 minutter.

Skleroterapi er den mest effektive og generelt smertefri måten å behandle seksuell varicose, utført i ambulant miljø og gir et kvalitativt resultat. Også mulig er labioplastikk og mikrotermokoagulering. Men gravide kvinner er kategorisk kontraindisert.

Hvis åreknuter ikke passerer etter utseendet av babyen i lyset, men fortsetter å utvikle seg, gå til kirurgi. Hovedtyper av operasjoner for åreknuter er klassisk flebektomi. radiofrekvens og laserkoagulasjon av deformerte vener.

forebygging

Tiltak som forhindrer utviklingen av åreknuter:

 1. Profylaktisk gynekologisk undersøkelse,
 2. Bruk komfortable sko uten hæl,
 3. Hyppige vandringsturer,
 4. Kontrastdusj,
 5. massasje,
 6. Bad med havsalt,
 7. Ernæring, hindrer utseende av forstoppelse,
 8. Gjennomføring av øvelser rettet mot å forebygge åreknuter,
 9. Bruk av komfortable undertøy laget av naturlige stoffer,
 10. Medisinsk kontroll av blodkoagulasjonssystemet.

Åreknuter for tiden er en fullstendig herdbar sykdom. Med hjelp av moderne medisin kan du raskt og smertefritt eliminere symptomene på sykdommen og mulige kosmetiske feil. For å oppnå dette er det nødvendig å identifisere sykdommen i tide. Ellers kan åreknuter føre til mye problemer, spesielt for gravide kvinner. Det er nok å følge alle anbefalinger og instruksjoner fra en spesialist. Selvdiagnose og selvbehandling slutter alltid ynkelig!

Åreknuter hos kvinner, forelesning (video)

Åreknuter under graviditet

Varicose i svangerskapet er en utbredt sykdom som oppstår hos 20% av kvinner i fertil alder, og i 96% av tilfellene oppstår under fødsel og etter fødsel. Åreknuter blir observert i et stort system, mindre ofte i en liten saphenøs vene og begynner med innløp av stammen til venen til shin. Åreknuter under graviditet kan forekomme i underekstremiteter og kjønnsorganer til en kvinne: labia, vagina og livmor.

Under svangerskapet er det et brudd på blodsirkulasjonen i de utvidede årene og normal drift av venøse ventiler, fartøyets vegger er skadet. På bakgrunn av disse prosessene oppstår åreknuter av vulva og skjede, noe som øker risikoen for blodpropper og påvirker det normale løpet av graviditeten og kompliserer arbeidskraft. Åreknuter under graviditet går som regel etter fødselen etter 2 måneder. Men i alle fall krever det regelmessig observasjon og behandling.

Årsaker til åreknuter under graviditet

Under graviditeten gjennomgår en kvinnes kropp mange endringer. Hormonprogesteronet, som er ansvarlig for bevaring og utvikling av fosteret, påvirker ikke bare livmoren, men også venene, deres glatte muskelceller, og derfor reduseres tonen. Av denne grunn forårsaker graviditet åreknuter og skjede. Effekten av progesteron begynner allerede fra de første dagene av fosters oppfattelse og utvikling.

Utviklingen av åreknuter under graviditet skyldes mange faktorer:

 • En økning i volumet av sirkulerende blod fører til økt trykk på karene. På grunn av dette, får vener, siden deres vegg har en lavere tetthet og elastisitet enn arterier.
 • Økningen i livmorstørrelsen setter press på venene i det lille bekkenet, noe som fører til en forsinkelse i utstrømningen av blod fra beina til øvre region. Av denne grunn oppstår åreknuter i underekstremiteter.
 • Økningen i trykk på karene i nedre ekstremiteter på grunn av den konstante vektøkningen av den gravide kvinnen. De mest berørte subkutane årene, som ikke er omgitt av muskler, i sammenligning med dype årer. De blir oftest utsatt for varicose utvidelse, siden deres vegg ikke er omgitt av det ytre laget av muskelrammen.
 • Varicose under graviditet er forårsaket av et forhøyet nivå av hormon progesteron, siden oppfattelsestidspunktet. Et høyt nivå av hormonprogesteronet fører til utvikling av degenerative forandringer i elastisk og kollagenfibrene, noe som resulterer i at venene blir mindre elastiske og ekspanderende. Prosessen går raskere hvis hormonell bakgrunn har blitt forstyrret selv før graviditet, og også hvis kvinnen tok hormonelle preparater, orale prevensjonsmidler.

Symptomer på kjønnslemlestelse i svangerskapet

Åreknuter i vagina er mer uttalt under graviditet og under arbeid.

Etter leveransen forsvinner åreknuter praktisk talt, noen krever behandling. Med åreknuter i kjønnsorganene, kan 60% av kvinnene ikke vise noen sykdom, 40% har karakteristiske symptomer.

De viktigste symptom på åreknuter under graviditet er en kronisk smerte i vulva og vagina trekke, matt, verkende og brennende karakter, som strekker seg i underekstremitetene, som oppstår etter langvarig statisk og fysisk aktivitet. Noen kvinner kan oppleve periodiske smertefulle eksacerbasjoner som oppstår på bakgrunn av hypotermi, overmatt, stress, med forverring av kroniske kjønnsykdommer. De fleste gravid kvinner opplever en følelse av ubehag og tyngde i vulva og skjede. Smerte og ubehag kan oppstå under og etter samleie.

De viktigste symptomene på åreknuter under svangerskapet inkluderer følgende:

 • vaskulære stjerner, knuter;
 • økning i størrelse, forandringer i form av vener og labia;
 • misfarging, tørr hud i åreknuter;
 • ubehag, kløe og smerte.

Kan jeg sitte med åreknuter? Som regel å sitte ubehagelig og ubehagelig, kan det være en følelse av press, raspiraniya og smerte, nummenhet og prikker i lysken.

Behandling av varicose under graviditet

Behandling av åreknuter og vagina under graviditet er bare konservativ, da mange stoffer er forbudt.

Først og fremst må du justere modus og type strøm. Du trenger å flytte mer, prøv å sitte mindre, som under gang forbedrer arbeidet med venøse ventiler og øker blodsirkulasjonen. Det anbefales å være engasjert i svømming eller aerobic i bassenget, de forbedrer muskel og vaskulær tone, eliminerer puffiness i bena. Saltet, stekt, røkt og feit mat er utelukket fra dietten, da dette holder væsken i kroppen. Det er nødvendig å følge vektøkningen nøye. Hvis du oppdager en økning i vekt på mer enn 300 gram per uke, må du ordne en fastedag på epler, ris eller grønnsaker.

Mange stoffer og medisiner under fosteret er forbudt, selv noen eksterne salver og geler, men det er et sett med tiltak for behandling og forebygging. Hva å gjøre med varicose under graviditet:

 • vanlig undersøkelse med kirurg og obstetrik-gynekolog
 • riktig ernæring, inkludert en full, mangfoldig, lett fordøyelig, vitaminrik mat;
 • normalisere tarmens arbeid for å forhindre forstoppelse: inkludere fiber, surmelkprodukter, grønnsaker og frukt;
 • begrensning av tung fysisk anstrengelse og vektløfting;
 • justering av arbeids- og hvilevilkår;
 • hver dag ligger det i en horisontal posisjon med et bekken oppvokst 25-30 grader 3 ganger i 30 minutter;
 • et sett med øvelser for å forbedre arbeidet med muskler og blodårer, sirkulasjon, svømming eller yoga for gravide kvinner;
 • daglig går i frisk luft til fots i en time;
 • konstant overvåkning av koagulogrammet en gang hver annen uke.

Gravid med varicose kan foreskrives medikamenter som har venotoniske og angioprotektive virkninger: endotel, dioven, escusin. Også vist å motta antiplatelet midler: Fraxiparin, Trental, Quarantil, Aspirin. Vær oppmerksom på at til tross for økt blodlevring re fødsel hos kvinner med åreknuter oppstår nedgang i blodpropp og økt blodtap under fødselen og i tidlig barseltid. For dette er det nødvendig å ha blodtilførsel til pasienten. I dette tilfellet er autonomi-teknikken mye brukt.

I 74% av tilfellene hos gravide kvinner som er kompensert eller subkompensert fetoplacental insuffisiens, er det derfor nødvendig å ta medikamenter som forbedrer funksjonen til fetoplacentalkomplekset. Siden under svangerskapet er forbundet med sykdommer i nervesystemet varix behandling kjønnsorganene under graviditet innbefatter å motta psykoterapeutiske midler som har en sedativ virkning: Percy sedasen, vendelrot ekstrakt.

Hva å gjøre med varicose under graviditet under arbeidskraft? Behandling av arbeid hos pasienter med åreknuter av de ytre kjønnsorganene og skjeden krever spesiell forsiktighet, fordi i denne perioden er det stor risiko for å åpne blødninger og tromboemboliske komplikasjoner. Varicose nodules er mest utsatt for skade på slutten av andre fasen av arbeid, under innføring og utbrudd av hodet.

Med hvert forsøk på å beskytte mot blodoverløpet av åreknuter, klemmer legene forsiktig vevet gjennom bleen med åreknuter. For å forhindre brudd på varicose nodules, utføres en perineotomi, som unngår rupturen av vevet i vulva og skjeden med åreknuter. Ved utførelse av episiotomi kan det usynlige under hudens åder bli skadet.

Ved brudd på åreknuter og vener i vagina, ytre kjønnsorganer, oppstår alvorlig blødning umiddelbart etter fødselen av barnet. I dette tilfellet er det legen undersøker straks vaginalslimhinnen, bandasjer ender av sprukne fartøyer, ettersom berørings søm fører til et brudd på integriteten av det intakte noder aktivitet blødning og dannelse av store hematom.

I de fleste kvinner går varicosity av vagina og labia under graviditet rett etter levering.

Noen kan kreve kirurgi. Moderne medisin bruker sammen med klassisk phlebectomy laser og radiofrekvens koagulasjon av åreknuter.

Etter fødsel er det nødvendig å følge sengestøtten, mens det meste av tiden skal bena være i en hevet stilling. Legen kan foreskrive slike legemidler som sulfonamider, antibiotika, antiinflammatoriske og smertestillende legemidler. Med åreknuter er mottak av koagulanter - legemidler som senker blodproppene - indikert. Imidlertid kan de ikke tas tidligere enn 3 dager etter fødselen, slik at livmorblødningen ikke starter.

Forebyggende vedlikehold av varicose under graviditet

Åreknuter under graviditet kan unngås hvis du følger forebyggende tiltak. Først av alt er dette bevegelse.

Gravid er det nyttig å gå i 2 timer om dagen, ikke mindre. Dette er en utmerket trening av musklene i bena, fylle lungene med oksygen, forbedre blodsirkulasjonen og trene fartøyene. Bare om sommeren må du gå i de tidlige timer eller om kvelden. Den ideelle typen fysisk aktivitet vil svømme. Det trener muskler i bena og karene, øker tonen, og påvirker også ryggraden positivt. Det er nyttig å holde en kontrastdusj, bare temperaturen skal ikke være for varmt eller kaldt.

Under graviditeten bør du velge komfortable sko med lav hæl. Plattformen eller hælen bør ikke overstige 4 centimeter. På skoene bør ikke være gummibånd, snørebånd, bandasjer som klemmer foten eller kaviaret, da de fører til ødem ved slutten av dagen. Sokker eller knesokker burde heller ikke klemme benet med et elastisk bånd.

For å unngå åreknuter under svangerskapet, bruk deg til å sove bare på venstre side, trykket i livmoren på venen minker, som det er til høyre, og venetrykket i beina minker. Du kan sette en liten pute under magen, så det vil være lettere å sove.

Ernæring under graviditet bør være komplett og inneholde mye væske. Dette er renset vann, juice, supper, grønnsaker og frukt. Juice fra mørke druer er meget nyttig for gravide kvinner, siden et halvt glass kan redusere platelettaktiviteten med 75%. For å redusere blodpropp, inkludere i kostholdet av tranebær, selleri, hvitløk, løk, kiwi, kirsebær, tomater. For å fortynne blod og øke elastisiteten til venenees vegger er det nødvendig med jodinntak. Inkluder sjømat og iodisert salt i mat, men ikke bli båret bort, da det holder væsken i kroppen.

Funnet 99 leger for behandling av sykdommen: åreknuter

Åreknuter eller hvorfor i svangerskapet fra åreknuter kan kjønnsorganene også lide?

Graviditet er en periode med endringer for kropp og kropp av en kvinne, og dessverre ikke alltid hyggelig.

En av de uønskede vanskelighetene som kan oppstå uventet mens de venter på et barn, er seksuelle åreknuter eller åreknuter.

Siden all sykdommen oppstår individuelt og har en helt annen karakter (det er bare en kosmetisk defekt, det medfører visse komplikasjoner, etc.), vil kun legen kunne bestemme taktikk for behandling og den kommende fødsel.

Hovedtrekkene og årsakene til sykdommen

Medisinsk statistikk hevder at mer enn en tredjedel av gravide kvinner lider av åreknuter. Videre øker risikoen ved å møte sykdommen mer og mer med hver etterfølgende graviditet, spesielt hvis du har en genetisk predisponering for det.

Faktum er at patologi av åreknuter begynner å utvikle seg eller utvikle seg nøyaktig mot bakgrunn av fødsel og fødsel.

Men hvis det er ledsaget av flere faktorer, kan sykdommen påvirker ikke bare den vanlige for hele området av de nedre lemmer, men også forekommer i en sjelden og farlig symptomer - vaginale ekspanderende vener og de ytre kjønnsorganene (labia minora).

Hvordan kan du gjenkjenne problemet eksternt?

Det ser ut som åreknuter på samme måte som vanlig, og det er forårsaket av nesten samme grunner.

Menneskekroppen er laget meget presist og korrekt, så alt i den er koblet sammen, men noen ganger slik framsyn av naturen kan spille en grusom spøk (sykdom begynner med tap av årer og fartøy i bena, og deretter gradvis i patologisk prosess involvert og bekkenhulen).

En kvinne, å være gravid, veldig mye, og noen ganger svært raskt å få vekt. Hurtig masseøkning øker belastningen på alle organer, spesielt på bein og bekkenorganer.

Imidlertid overdreven fysisk aktivitet eller stillesittende livsstil (mangel på aktivitet, øvelser, statiske arbeids) tjener bare som eksterne faktorer som kan utløse utseende eller utvikling av sykdom.

Interne faktorer i svangerskapet vil faktisk være barnet og den belastningen han utøver på mors kropp, og kanskje også en del av betennelse eller kroniske problemer med bekkenorganene. Blant andre årsaker til sykdommen kan vi merke:

 • Virkningen av hormoner av graviditet - progesteron, som reduserer tonen i glatte muskelceller i venøse vegger, og relaxin, som tynner og strekker muskelfibrene slik at de slutter å holde den ønskede formen;
 • vanskelig blodstrøm gjennom venene;
 • trykk og vekt av livmoren, som vokser raskt og øker i størrelse på organene og karene i det lille bekkenet;
 • medfødt eller anskaffet svakhet i vaskulærveggen;
 • Noen ganger kan provokasjonen være en lav plassering av morkaken, som bryter blodbanen ved å klemme navlestrengen.
 • når graviditeten blir, blir blodårene og blodårene svært vanskelige, fordi volumet av sirkulerende blod øker betydelig, så noen problemområder kan ikke klare seg.

Ifølge de eksterne tegnene, er åreknuter på kjønnsorganene svært lik spyttemessige manifestasjoner på underdelene. Noen symptomer kan oppdages og de fleste, andre - bare med ultralydundersøkelse eller andre diagnostiske metoder fra en spesialist.

Du bør være oppmerksom på følgende symptomer:

 • Vesentlige endringer i farge eller form av labia.

De er veldig skarpt mørkede, blå, kraftig økt i størrelse, begynte å hovne.

 • Når du føler deg, kan du selv oppdage små humpbacks eller knuter med hovne vener i perinealregionen;
 • Ubehagelige opplevelser i sonen av ytre kjønnsorganer.

Ubehag og smerte mens du sitter, går, brenner, raspiranie og kløe, manglende evne eller avvisning av intimitet, alvorlig tørr hud;

 • Vaskulære stjerner og andre tegn på åreknuter (så vel som på beina).

Spesielt symptomene kan bli mer håndgripelige og klare om kvelden, hvis du må tilbringe hele dagen på føttene eller lide fysisk stress.

Etter å ha oppdaget slike manifestasjoner, bør man umiddelbart konsultere en lege.

Faktum er at under graviditeten gjennomgår labia, som andre organer i kroppen din, visse endringer. De kan bli mørkere og til og med bli litt hovne, og øker også i størrelse.

Derfor vær ikke redd umiddelbart, det er bedre å konsultere legen din. I tillegg kan varicose noen ganger være usynlig, men bare håndgripelig, det vil si forstørrede årer eller noder er tilstede i de indre kjønnsorganene (livmor, vulva, eggstokkene).

Han undersøker deg, og om nødvendig vil foreskrive en ytterligere diagnose for å avklare eller bekrefte diagnosen. Vanligvis anbefaler blant de ytterligere studiene ultralyd, en rekke forskjellige analyser (inkludert et utvidet koagulogram), undersøkelse og konsultasjon av phlebologist (vaskulær kirurg).

Hvilken negativ effekt kan sykdommen ha under graviditeten?

I seg selv er vanlig varicose ikke en kontraindikasjon for graviditet. Men i de fleste tilfeller kan det være en utløsende faktor for sykdommen, men forutsetningene noen ganger og noen endokrine lidelser, og usunn livsstil og dårlige vaner, og visse medfødte misdannelser av strukturen av ventilenheten av årer, og så videre. D.

Legene sier at en sterk utvidelse av vener i kjønnsorganene skaper en viss barriere for fosteret, så det kan ikke bli ordentlig og fullt implantert, noe som resulterer i en kvinne diagnostisert med abort eller til og med ufruktbarhet.

Også seksuelle åreknuter kan føre til et brudd på riktig dannelse av morkaken, utdannelse tromboflebitt eller omfattende indre blødninger (hvis det er et brudd av blodårene).

Sykdommen fører ofte ikke bare fysisk ubehag, men også psyko-emosjonelle traumer av en kvinne som var forskrekket og kvalm ansikter deformert eller misfarget kjønnsleppene føles store årer noder i skjeden.

Du kan også trenge å konsultere en familiepsykolog som kan forklare din ektefelle og deg at med riktig og rettidig tilnærming vil sykdommen komme seg ned og vil ikke utvikle seg, og etter fødselen vil du igjen komme til å danne.

Taktikk for behandling og forebygging av åreknuter

Etter at legen mottar bekreftelse på diagnosen, bestemmer han om å velge en kurativ eller profylaktisk behandling for deg. Som regel prøver noen åreknuter å behandle komplekse.

Generelle anbefalinger

Først av alt, vil kvinnen må helt revurdere sin livsstil, eliminere dårlige vaner (alkohol, røyking, koffein), for å etablere et komplett og sunt kosthold (med rikelig med vitaminer, mineraler, næringsstoffer, eliminere stekt, salt, surt, krydret, halvfabrikata, hurtigmat).

Det er nødvendig å overvåke vektøkningen, unngå fedme, drikke en tilstrekkelig mengde væske, monitor arbeidet i mage-tarmkanalen (slik at det ikke er forstoppelse). Hvis arbeidsstedet ditt innebærer en konstant belastning på beina eller bekkenorganene (med statisk og immobil sitte), prøv å ta pauser, varme opp.

Veldig bra for en gravid kvinne å svømme i bassenget, spesielt som svømming, vannaerobic, og vil ikke bare bidra til å holde kroppen i god form, men også spare deg fra alle slags ekle sykdommer som åreknuter.

Vanlige øvelser er også svært enkel og vil ikke ta deg mye tid.. For eksempel sparke føttene, vekselvis strekke og bøye beina, liggende på ryggen, eller, kjent for alle fra barndommen, en sykkel og en saks, gå på tærne, etc. Avslutt okkupasjonen kontrastdusj.

En phlebologist eller en vaskulær kirurg vil definitivt foreskrive deg kompresjons undertøy. Slike strikkevarer er en svært effektiv metode i kompleks anti-varicose-terapi. Det vil bare være nødvendig å velge riktig klasse med graden av kompresjon av vasken, samt størrelsen.

Strømpebukser eller strømpebukser bidrar til å redusere trykket i bekkenårene, i lysken og selvfølgelig i beina, noe som vil spare deg for mange ubehagelige eller smertefulle opplevelser. Husk bare at kompresjonslinnet må brukes hver dag, og fjern det bare om natten eller på en drøm, og det er nødvendig å legge det ned.

Noen kvinner på gammel måte foretrekker å knytte føttene med elastiske bandasjer, men effekten av dette er mye lavere.

Husk at fruktbar jord for utseende av åreknuter er ubehagelig, tette sko, høye hæler - kan tilskrives samme kategori.

Ved utbrudd av graviditet, bør du revurdere dine vaner og garderoben din, hvis du ikke har gjort det før.

Det samme gjelder for undertøy: du må velge bare myke, komfortable, sømløse produkter som ikke vil klø eller knuse noe hvor som helst. Gi opp tannkjøtt og strenger, noe som i stor grad kompliserer utstrømningen av blod.

Unngå fysisk og følelsesmessig overbelastning. Ta en pause, få nok søvn, vær ikke nervøs.

Prøv også når du hviler eller sover for å løfte bena (du kan sette en vals eller pute), hvis det viser seg, så på samme måte kan du løfte bekkenet.

Medisineringsterapi

En lege kan ordinere medisiner for deg hvis sykdommen er svært progressiv og bare forebyggende tiltak ikke hjelper. Som regel er disse venotoniske eller venotoniske salver, geler og andre legemidler som brukes eksternt og delvis kan eliminere symptomene på åreknuter.

Det finnes et ganske bredt spekter av slike legemidler i en rekke former:

 • "Heparin salve";
 • "Troxerutin";
 • "Troxevasin";
 • "Diosmin";
 • "Hesperidin";
 • "Diclofenac Gel";
 • "Lioton-gel";
 • "Venoruton."

Men for å tildele seg selv noen medikamenter bør ikke være, fordi mange av dem er kun tillatt i visse faser av svangerskapet og bare i de tilfeller hvor fordelen for moren er større enn den potensielle risikoen og skade på barnet, og å ta en slik avgjørelse og gjøre en avtale kan bare være en spesialist.

I tillegg anbefaler leger at de også tar kalsiumpreparater, så vel som separat vitaminer - PP, C og hovedgruppe B.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Det er mange folkemetoder som hjelper til med å håndtere de smertefulle manifestasjoner av åreknuter eller tjene som en god forebygging for det.

Det er imidlertid nødvendig å konsultere legen din før du bruker denne eller den rette behandlingen, siden selv noen urter kan være farlige for graviditet.

Ta hensyn til din egen reaksjon av kroppen (kanskje intoleranse eller allergi mot noen komponent, overfølsomhet, etc.). Du kan bli anbefalt å være spesielt oppmerksom på kjønnspleierens hygiene: vask minst to ganger om dagen, gjør komprimerer, kremer, du kan bruke urtedekk og vask.

Her er noen folkeoppskrifter:

 • For å redusere smerten, bør du søke på de betente delene av kålbladene (de må skylles med kokende vann).
 • Gode ​​kompresser oppnås fra humlekegler.

For å avfalle, må du koker dem i omtrent tjue minutter i forhold - en spiseskje per glass vann. Stamme og klem kaken, du kan fukte osteklokken i avkok og lage lotioner på de stedene hvor venene rager ut sterkt.

 • På samme måte kan du lage et avkok av blomster eller blader av vanlig hestekastanje.

Det anbefales å forlate disse kompressene i lang tid.

 • Til de betente områdene kan du bruke mange revet rå poteter.

Legene sier at seksuelle åreknuter passerer etter fødselen. Men dessverre, det er vanskelige saker eller komplikasjoner, slik at du kan trenge kirurgi (fjerning av syke årer eller phlebectomy, laser resurfacing eller radiofrekvens koagulering av venene i kjønnsorganer, som patologisk endret på grunn av feil av åreknuter).

Funksjoner av fødsel

Varicose full lepper under graviditet er ikke en absolutt kontraindikasjon for naturlig fødsel. Ta denne avgjørelsen vil være leger som kontrollerer tilstanden din og ser deg - en vaskulær kirurg og gynekolog. De bør overvåke utviklingen av sykdommen for å ekskludere komplikasjoner og hjelpe deg å føde normalt.

Legene vil se på hvor og hvor de hovne årene ligger, og hvor mye de har økt i størrelse.

For eksempel kan svært store og tette årer sprekke seg med forsøk, og hvis det er nødvendig, vil en kutt av perineum trolig treffe de tett avstandene. Alle disse komplikasjonene er nødvendigvis ledsaget av alvorlig blødning, så leger foretrekker ikke å ta risiko.

Vanligvis anbefales en gravid kvinne å gå til sykehuset på 37-39 uker for å være under konstant tilsyn.

konklusjon

Selv om det ikke er noen disposisjon eller arvelighet til åreknuter, kan du støte på det under graviditet. Men denne sykdommen er på ingen måte din dom, selv om den ikke bare påvirker bena, men også kjønnsorganene.

Hvis du ansvarsfullt nærmer seg problemet med forebygging og behandling, forsvinner problemet etter levering uten komplikasjoner. Og kosmetiske feil med prestasjonene av moderne medisin og ikke en grunn til sorg. La svangerskapet være lett!

Les Mer Om Fartøyene