Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Typer av arytmi i hjertet

Arrhythmia er et vanlig navn for en gruppe hjerterytmeforstyrrelser. Patologi utvikler ofte i nærvær av organisk skade på hjertemuskelen (vices, infarcts), forgiftning av kroppen, endringer i vann-saltbalansen. Typer av arytmi er forskjellige i mekanismen og årsakene til starten, kliniske symptomer, prognose, derfor kan behandlingen variere betydelig.

Normalt, hvert hjerteslag - et konsekvent klart kutt i atria og ventrikler. Som et resultat, i fravær av fysisk anstrengelse, er puls 60-80 slag på 60 sekunder. Under utviklingen av arytmi, er det en endring i hyppigheten av sammentrekninger av hjertemuskelen: den avtar, øker eller rytmen blir uregelmessig. Årsaken til rytmeforstyrrelsen er endringen i hjertets funksjonalitet. Det finnes slike typer hjertearytmi, som skyldes et brudd:

 1. Automatisme.
 2. Ledningsevne.
 3. Oppstemthet.
 4. Den blandede typen.

Tabellen viser tydelig hvilken type arytmi det er

Arrhythmias forårsaket av et brudd på automatisme

Det er en unormal endring i hjertefrekvensen eller deres sekvens. Klassifisering av arytmier innebærer identifisering av to former for forstyrrelser, avhengig av den patologiske mekanismen: nomotopisk og heterotopisk.

Nomotopisk form

Denne type arytmi er preget av en endring i parametrene for impulsbevegelsen. Sinusnoden beholder imidlertid sin funksjon som primær pacemaker. Det genererer impulser, noe som fører til reduksjon i myokardiet.

Sinus takykardi

For patologi kjennetegnes av en signifikant økning i antall sammentrekninger av hjertemuskelen samtidig som en normal rytme opprettholdes. En økning i frekvensen av pulsgenerering ved sinusnoden er notert, derfor kan hjertefrekvensen nå 180 slag per minutt.

Kardiologer skiller slike former for sinus takykardi:

 • Fysiologisk. Det skjer i en helt sunn person under fysisk anstrengelse, en stressende situasjon, erfaringer;
 • Patologisk. Utvikler med iskemisk hjertesykdom.

Med denne form for arytmi opplever pasientene slike symptomer:

 • Hjertebank. Hjertet "skjelver" i brystet;
 • Kortpustethet ved lav belastning;
 • svakhet;
 • Redusert effektivitet;
 • Det kan også være smerter bak brystbenet, svimmelhet, bevissthetstap.

Spesiell behandling av den fysiologiske formen for takykardi er ikke nødvendig, det er tilstrekkelig å utelukke provokerende faktorer. Patologisk arrytmi krever nøyaktig diagnose og terapi av den underliggende sykdommen.

Sinus bradykardi

Denne form for arytmi er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen på mindre enn 60 slag i 60 sekunder. Denne tilstanden er forårsaket av nedsatt automatisering av sinuskoden når den blir utsatt for den parasympatiske nerven.

 • Ikke-kardiale. Det er forbundet med en toksisk effekt på sinusnoden, aktivering av den parasympatiske nerven, noe som fører til et brudd på den vagale komponenten. Hovedårsakene: hypothyroidism, gulsott, alkalose, overdosering av legemidler, smittsomme sykdommer.
 • Intrakardiell. Utvikler på grunn av skade på sinuskoden. Årsakene er slike sykdommer: hjertesykdom, hjerteinfarkt, iskemi, kardiosklerose.

På et tidlig stadium er det ingen signifikant symptomatologi, bare med utvikling av patologi er det svimmelhet, smerte i hjertet, svak puls. Behandling innebærer å fjerne årsakene til arytmi, ofte ved bruk av Belloid, Euphyllin, Alupent, Atropine.

Sinus arytmi

Staten er preget av en ikke-jevn og ikke-konstant fordeling av impulser i noden. Det er mulig som en økning, og en reduksjon i puls. Årsaken til tilstanden er ustabiliteten til vagusnerven eller den ujevne fyllingen av myokardiet med blod i løpet av pusten. Tilstanden utvikler seg ofte i ung alder etter alvorlige smittsomme sykdommer.

Pasienter føler seg forandret i hjertefrekvensen under trening, det er svakhet, en synkope er mulig.

Heterotopiske arytmier

Denne patologien oppstår når man undertrykker excitabiliteten til sinusnoden, slik at den nye driveren av rytmen blir den ventrikulære komponenten.

Atrioventrikulær rytme

Noen faktorer (infarkt, infeksjon, revmatisme, bruk av kinidin, digitalis) fører til utseendet til en ny pacemaker i den atrioventrikulære knutepunktet. Dette fører til en reduksjon i tiden det tar impulsen for å nå atriene eller ventrikkene.

En indikasjon på patologien er en økning i pulsering av vener på nakken. Hjertefrekvensen er innenfor 40-80 slag.

Syndrom av svakhet i sinuskoden

Patologi oppstår på grunn av brudd på automatikken av sinuskoden. Årsakene til patologi er iskemiske lesjoner, kardiosklerose, myokarditt eller organiske defekter. Som et resultat er det vist at migrasjon av pacemakeren med involvering av den atrioventrikulære knutepunktet. Det er 3 varianter av syndromet: forbigående, latent og vedvarende.

Arrytmier forårsaket av nedsatt spenning

Allokere følgende former for patologi: ekstrasystol og paroksysmal takykardi.

beats

Med dette bruddet er en eller flere sammentrekninger av hjertemuskelen notert, noe som er ekstraordinært. Den utvikler seg på grunn av impulser, ikke bare fra sinusnoden, som er den viktigste driveren til rytmen, men også fra de sekundære elementene, som bare skal utføre de grunnleggende impulser i normen.

Av spesiell fare er arytmi, som folk ikke føler. I slike tilfeller er akut behandling nødvendig. Med utviklingen av ekstrasystolen merker pasientene følgende symptomer:

 • Sterke støt
 • Svette og varme blinker;
 • "Somersault av hjertet";
 • Feil av angst;
 • Mangel på luft;
 • Fading av hjertemuskelen;
 • Mulig: hodepine, kortpustethet, svimmelhet, urinasjonsforstyrrelser, angina pectorisangrep.

Måling av puls er ofte ikke veiledende, fordi bare de normale pulsslagene når lemmerne.

Paroksysmal takykardi

Patologi er et brudd på hjertets rytme, som preges av en kraftig økning i hjertefrekvensen til 240 slag. Kanskje fremveksten av ekstra signaler fra sekundære drivere av rytme. Behandling av dette skjemaet innebærer å arrestere en akutt tilstand ved hjelp av Verapamil, Novakainamid, og med ventrikulær type - Lidocaine, Etatsizin, Etomozin.

Blandet arytmi

Dette er den farligste patologien, utviklingen av denne skyldes brudd på flere myokardfunksjoner: spenning og ledningsevne.

Atrieflimmer

Denne patologiske tilstanden er preget av en forandring i rytmen, som er forbundet med fremveksten av kaotiske impulser i myokardiet, fibrillering av individuelle muskelfibre. Hjertefrekvensen kan nå 500-600 slag. Atriell fibrillering er preget av utseendet av et pulsfeil: antall minuttskår er større enn pulsbølgene. Ved langvarig patologi øker risikoen for stroke og koagulasjonsdannelse betydelig. Dette er den vanligste varianten av arytmi, som hovedsakelig forekommer hos eldre pasienter.

Det finnes slike typer patologi:

 • Permanent. Ineffektivitet av elektrisk kardioversjon er notert. Varigheten av angrepet er mer enn en uke;
 • Vedvarende. Kan være tilbakevendende;
 • Forbigående. Angrepet kan vare opptil 7 dager, vanligvis opptil 24 timer.

Symptomer på arytmipasienter merker følgende:

 • Kaotisk hjerterytme;
 • svette;
 • Skjelving og frykt;
 • svakhet;
 • polyuri;
 • Mulig: svimning, svimmelhet.

Restaurering av normal sinusrytme gjør det mulig å eliminere symptomene helt.

Atrieflimmer

Denne form for blandet arytmi er en supraventrikulær takykardi. Karakterisert ved ukoordinert elektrisk aktivering av atria til 700 slag. Som et resultat avtar mykardiumets kontraktilitet, tapet av fyllingsfasen av ventriklene.

Det finnes slike varianter:

 • Typisk. Sirkulasjon av eksitasjonsbølgen er notert i høyre atrium i en normal sirkel. Hjertefrekvensen er 250-350 slag;
 • Atypisk. Excitasjonsbølgen sirkulerer i begge atria langs en unormal sirkel. Hjertefrekvensen kan nå 700 slag.

Symptomer på patologien: hjertebanken, kortpustethet, redusert fysisk utholdenhet, ubehag i hjertet, angina pectoris, knuste blodårer i halsen, svimmelhet, senking av blodtrykk. Frekvensen av arytmiangrep kan variere fra 1 til 12 måneder til flere paroksysmer per dag.

Behandling av patologi er rettet mot å arrestere et angrep, gjenopprette en normal sinusrytme, som forhindrer utviklingen av episoder i fremtiden. For dette formål er betablokkere, hjerteglykosider, kalsiumkanalblokkere, antiarytmika mye brukt.

Arrytmier forårsaket av ledningsforstyrrelser

Patologi er knyttet til forekomsten av hindringer i impulser. Som et resultat kan de ikke trenge inn i de underliggende avdelingene eller finne sted med forsinkelse. Denne tilstanden kalles en blokkad. Det er medfødt eller ervervet, i stand til lokalisering i ulike deler av hjertemuskelen. Det finnes slike typer arytmi:

 • Atrielle blokkeringer er preget av forsinkede impulser. Den patologiske tilstanden er noen ganger forvekslet med utviklingen av bradykardi. Skille mellom venstre og høyre blokkade, som avhenger av type atrium. Denne rytmeforstyrrelsen forekommer noen ganger hos friske mennesker;
 • Atrioventrikulære blokkater (atrioventrikulær) forekommer når det er hindringer for impulser på vei fra atrium til ventrikel;
 • Ventrikulære blokkeringer. Patologi er preget av et brudd på ledningsevne i bunten av Hans. Årsaken til patologien kan være iskemiske lesjoner, kardiomyopati, endokarditt, infarkt. Sykehusinnleggelse og nødbehandling er nødvendig når begge bena i bunten er blokkert.

Behandling av denne type arytmi er basert på bruk av isoprenalinhydroklorid, orciprenalinsulfat, atropin. Under alvorlige forhold foreskrives elektrostimulering. Implantasjon av pacemakeren er indisert for pasienter etter 60 år.

Arrytmi kan føre til utvikling av alvorlige patologier. Derfor krever denne tilstanden nøye og nøyaktig diagnose, effektiv behandling. Ved første tegn på patologi bør du konsultere en kardiolog.

Arytmi: symptomer og behandling

Arytmi er de viktigste symptomene:

 • svimmelhet
 • Brystsmerter
 • Forstyrrelse av blodsirkulasjonen
 • besvimelse
 • svette
 • Væske i lungene
 • Forringet hjertefrekvens
 • Rapid puls
 • trøtthet
 • Svak puls
 • Hjertebanken
 • Overfladisk pusting

Arrytmi betyr alle de forholdene hvor sekvensen av kardiale sammentrekninger, deres frekvens og styrke, og også rytmicitet er underlagt endringer. Arytmi, symptomer som oppstår på grunn av brudd på den fundamentale trekk ved hjertet funksjoner (konduktivitet, nervøsitet, automatikk) er en tittel i en utførelsesform en generalisert sykdom, som refererer til en hvilken som helst endring av hjertefrekvensen, som avviker fra standarden sinusrytme.

Generell beskrivelse

Arrytmi betyr i seg selv generelt uregelmessig hjerterytme (som også defineres som en dysrytmi), men uregelmessigheten (og dermed uregelmessigheten) av hjertefrekvensen er heller ikke utelukket i denne tilstanden.

Den normale reduksjonen er ca. 50-100 bpm. I mellomtiden er det ikke absolutt nødvendig at begge disse forholdene, og arytmi og unormale sammentrekninger, forekommer samtidig. Følgelig Ende arytmier oppstår i forskjellige utførelser, tilstanden av pulsen - og under normal ytelse av deres frekvens, og langsom (den sistnevnte utførelsesform, er det hensiktsmessig å si at ved hastigheter under 60 slag / min, som er definert som bradyarrhythmia..). Arrytmi kan også utvikle seg med en akselerert tilstand av hjerterytmen, som er definert som en takyarytmi og er over 100 slag per minutt i indekser. Det som er bemerkelsesverdig, er bare om 850 000 mennesker i USA underlagt årlig sykehusinnleggelse nettopp mot bakgrunnen av utviklingen av deres arytmi.

Arrytmier utvikler seg som et resultat av den organiske naturen til hjerteskader, som oppstår som følge av hjertefeil, hjerteinfarkt og andre lignende forhold. Også deres forekomst er ledsaget av endringer som er relevante for vann-saltbalansen, lidelser som er direkte relatert til dysfunksjon i det autonome nervesystemet, forgiftning. Som vi først oppdaget, er utviklingen av arytmi også fremmet av forhold som har oppstått mot bakgrunnen av forkjølelse eller tretthet.

Prosessene knyttet til restaurering som følge av hjertekirurgi kan også fungere som en arytmie-bidragende faktor. Et særskilt punkt i grunnene er også bruken av alkoholholdige drikkevarer, mot bakgrunnen av virkningen på organismen, hvorav også utviklingen av arytmi er mulig.

Det er bemerkelsesverdig at noen typer brudd knyttet til rytmen i hjertet, pasienten kanskje ikke blir følt i det hele tatt, og generelt bidrar de ikke til alvorlige konsekvenser. Spesielt er atriell ekstrasystol og sinus takykardi av denne typen. Ofte indikerer deres utseende relevansen for pasienten av en patologi av en eller annen type, ikke relatert til hjerteaktivitet (for eksempel kan det dreie seg om forandringer knyttet til skjoldbruskkjertelens funksjoner).

Blant de mest farlige patologiske tilstander avgir takykardi utstikkende omtrent 85% som hovedårsakene til plutselig dødsstart, samt bradykardi (særlig hvis det er en kompleks tilstand med AV-blokk, som i sin tur er ledsaget av korte og plutselig bevissthetstap). Basert på statistikken hevdes det at disse statene står for om lag 15% av plutselige dødsfall.

Funksjoner av normal hjerterytme

Med tanke på arytmier som forhold som er farlige for hjertet, er det ikke overflødig å dvele på spørsmålet om normal rytme i hjertet, eller heller på hva som akkurat gir denne rytmen. Og det gir et ledende system som virker som en seriell nettverksnoder (type planter) på grunnlag av høyt spesialiserte celletyper med hvilken det er mulig å lage elektriske pulser langs de enkelte fibre og bunter med samtidig disse pulser gjennom denne. Allerede på bekostning av disse impulser, blir det igjen tilbaketrukket av hjertemuskelen og dens reduksjon.

Til tross for at hver av elementene i det ledende systemet har evnen til å generere impulser, forblir sinusnoden i dette tilfellet som hovedkraftverket, det ligger i det høyre atrium (dets øvre del). Det er på grunn av sin innflytelse at frekvensen bestemmes, som bestemmer hjertearbeidet, det vil si i størrelsesorden 60 til 80 bpm. i ro, styrking - på tidspunktet for fysisk anstrengelse, svekkelse - for søvnperioden.

Dannet i sinusknuten pulsene er fordelt på samme måte sollys, med en av dem bidrar til eksitasjon av atriene og deres reduksjon, mens den andre delen blir ført langs spesielle måter som et ledende system, til AV-noden (eller til knuten). Denne noden virker allerede slik på "power" linje, og dette er der retardasjon pulsen bevegelse er nødvendig særlig for å tillate at atriene å kutte, og etter - overgå ventriklene blod.

Eldre forplantes til den delte på to "ben" grenblokk, mens høyre fot sørget for leding av impulser gjennom Purkinjefibre til høyre ventrikkel og venstre etter pulsene føres til ventrikkelen venstre, for derved å tillate, igjen, eksitasjon av ventriklene med deres etterfølgende reduksjon. Her har vi faktisk vurdert en slik ordning, ifølge hvilken rytmen til det menneskelige hjerte er sikret.

Basert på egenskapene til disse mekanismene, identifiseres disse aktuelle problemene, hvis mulige forekomst vil føre til forstyrrelse av det ledende systemet. Henvis til dem:

 • et brudd knyttet til dannelsen av en puls i en av de "kraftstasjoner" som er oppført;
 • svekkelse forbundet med utførelsen av en impuls langs en av delene av systemet undersøkt.

Funksjonen som utføres av hovedrytmdriveren, er gitt i begge varianter av "kraftstasjonen" neste i kjeden, som imidlertid er ledsaget av en reduksjon i hjertefrekvensen.

Som et resultat av gjennomgangen av dette systemet, er det fortsatt å bemerke at det ledende systemet har en beskyttelse på flere nivåer, slik at det forhindres et plutselig stopp i hjerteaktiviteten. I mellomtiden er brudd som sådan ikke utelukket i alle disse prosessene, og derfor blir slike brudd årsaken til arytmi.

La oss oppsummere at arytmier er slike brudd på hjerterytmen, hvor enten slaget er redusert (ikke mer enn 60 per minutt), eller hyppigere (mer enn 100) eller uregelmessig hjertefrekvens. Også, vi påminner våre lesere om at når hjerterytmen er redusert, er det viktig å bruke begrepet bradykardi, og med økende frekvens, takykardi.

Typer av arytmi

 • beats;
 • ventrikulær ekstrasystol;
 • atrieflimmer;
 • atriell fladder;
 • supraventrikulær paroksysmal takykardi (ab. SVT);
 • takykardi, der det er en forbindelse med ekstra tufts;
 • takykardi i samsvar med mekanismen for atrioventrikulær re-entry node;
 • ventrikulær takykardi;
 • ventrikulær fibrillasjon;
 • syndrom av forlengelse QT;
 • bradyarytmier;
 • dysfunksjon, aktuell for sinus node;
 • hjerteblokk.

Vurder separat funksjonene og symptomene til noen av dem.

Extrasystoler: symptomer

Da ekstrasystoler bestemmes for tidlig fremstilt av hjertekontraksjonene, vil den elektriske impulsen som følger ikke fra sinusnoden. Denne typen arytmi kan følge noen av hjertesykdommene, men i mer enn halvparten av tilfellene er det ingen sammenheng med disse sykdommene, fordi ekstrasystolene i dette tilfellet virker som en tilstand som oppstår som følge av påvirkning av andre faktorer. Spesielt omfatter slike tilstander psyko-psykiske og vegetative forstyrrelser, nivået av balanse i kroppen av elektrolytter, medisinbehandling, røyking etc.

Til tross for at denne tilstanden krever symptomer, er det generelt ikke noe å vurdere, fordi ekstrasystoler som regel vanligvis ikke følges av pasienter. I noen tilfeller blir manifestasjoner redusert til utseendet av en intensivert tremor som oppstår fra hjertet, eller til fading.

Verdien som kan bestemmes for ekstrasystolene varierer i hvert tilfelle. Dermed utseendet på dem i de sjeldne tilfeller når en normal helsetilstand av hjertet, vanligvis gjør dem irrelevant, men hvis sine notater hyppigere, kan det ha å fastslå den faktiske forverring av pasientens sykdom (myokarditt, koronarsykdom, og så videre.) Eller en overdose glykosider. Med hyppige atriale ekstrasystoler (hvor puls følger igjen, ikke fra sinusnoden, men fra atriumet), blir de ofte betraktet som forløpere for atrieflimmer. Særlig ugunstige er de forskjellige hyppige ventrikulære ekstrasystoler, impulsen som følger enten fra høyre eller fra venstre ventrikel. Ventrikulære ekstrasystoler kan fungere som forløperne for ventrikulær fibrillering.

For tidlig atriske sammentrekninger, som er ekstrasystoler, ikke forårsake skade og krever ingen spesifikk behandling. Flere detaljer om funksjonene i denne tilstanden finner du her.

Atriell fibrillering av hjertet: symptomer

Atrieflimmer, da denne type arytmi fortsatt er definert, er selv et alternativ for komplikasjoner som følger med hjertesykdom sammen med andre typer forstyrrelser som er relevante for hjerterytmen. Atrieflimmer er dessuten en av de vanligste typene uregelmessigheter i hjerterytmen. Som årsaker til atrieflimmer, er ikke bare iskemisk hjertesykdom, men også ulike typer sykdommer knyttet til skjoldbruskkjertelen karakterisert.

De viktigste manifestasjoner av denne tilstanden inkluderer de samme manifestasjonene som generelt settes i arytmier: "boblende" i brystet; forstyrrelser, karakterisert ved en viss spesifisitet og intensitet, knyttet til hjertets arbeid; mørkere i øynene; svimlende tilstander. Det kan også være generell svakhet, kortpustethet, mangel på luft, brystsmerter, en følelse av frykt.

Ofte er et angrep av atrieflimmer fullført raskt nok (opptil flere minutter), og det er ikke nødvendig å bruke medisiner eller utføre bestemte medisinske tiltak. I mellomtiden forsvinner det meste av atriell fibrillasjonen i seg selv, og manifesterer seg i lang tid, beregnet ikke bare i timer, men også i dager. I denne versjonen av strømmen uten medisinsk hjelp kan det ikke gjøres. Les mer om denne tilstanden her.

Sinus arytmi: symptomer

Sinusarytmi er preget av utvikling av en uregelmessig sinusrytme, der det er en veksling av perioder med å bremse ned med økende frekvens. Åndedrettsformen av en slik arytmi fordeles overveiende, hvor hjertesammensetningene øker to ganger ved utånding, avtar ved utånding.

RSA forårsaket av uregelmessig og ujevn dannelse i en av nodene av nerveimpulser som ofte er forbundet med fluktuasjoner i tonus nervus vagus, så vel som endringer i blodfyllings respirasjonsstans.

Symptomologien til sinusarytmi er redusert til alvorlig tretthet, svimmelhet, pre-synkope og besvimelse. De oppførte symptomene forekommer overveiende ved langvarige og plutselige pauser som oppstår mellom sammentrekninger. Det er disse pauser på grunn av dannelsen av sinuspulser eller blokkering av deres adferd gjennom vevet.

Mer alvorlige manifestasjoner som krever passende oppmerksomhet fra pasienten inkluderer plutselig kortpustethet, plutselig svakhet, mørkere i øynene, en følelse av ekstremt langsom eller tvert imot rask hjerterytme, brystsmerter.

Atrieflimmer: symptomer

Atrieflimmer er preget av en økning i hjertefrekvensen til imponerende priser, som kan nå 200-400 kutt per minutt, som i mellomtiden er ledsaget av en vanlig og korrekt atriellytme.

Hovedsakelig atrieflutter skje på bakgrunn av selve organiske sykdommer i hjertet, og spesielt utviklingen av denne tilstanden oppstår ofte i løpet av den første uken av operasjonen på hjertet av en skala, er de mindre hyppig observert på bakgrunn av den forutgående koronararterie-bypass-transplantasjon. I tillegg er manglene forbundet med tilstanden til mitralventilen, IHD i ulike former for strømning, hjertesvikt, kardiomyopati, pulmonale obstruktiv sykdommer i kronisk kurs. Det er bemerkelsesverdig at friske mennesker med denne patologien praktisk talt ikke støter på

Når det gjelder de kliniske manifestasjonene som er relevante for atriell fladder, er de først og fremst betinget av hyppigheten av hjertekontraksjoner og trekk ved hjertesykdommer av organisk natur. På tidspunktet for opptreden av forstyrrelser forbundet direkte med arytmi, hjertefrekvensen øker, utelukker ikke utseendet av alvorlig svakhet, svimmelhet, besvimelse og en skarp reduksjon i trykk, som i kombinasjon kan tjene til og med utseendet av en svak.

I den utviklede versjonen er atrieflimmer preget av pulsering av livmorhalsårene, som kan være opptil 4 ganger høyere enn frekvensen av faktiske hjertekontraksjoner. Forresten blir ofte atriell flutter omdannet til en tidligere form for arytmi med et karakteristisk kurs for det (det vil si i form av atrieflimmer).

Supraventrikulær takykardi: symptomer

Denne typen patologi er også definert som atriell takykardi. Dens særegenhet ligger i det faktum at det dannes i et lite område av vev av ethvert område av atriene. Dette nettstedet øker gradvis hjertet og styrer det, og har større innvirkning enn det som den naturlige pacemakeren har på hjertet. Som regel øker fokuset bare periodisk, men i noen tilfeller observeres mulig varighet av slike betennelser i mange dager, og til og med måneder. Det er bemerkelsesverdig at noen pasienter (spesielt dette gjelder eldre pasienter) står overfor denne patologien når de danner mer enn ett betent område.

CBT som helhet betyr at hjertet begynner å akselerere under påvirkning av en eller annen grunn, ikke forbundet med stress, feber eller fysiske øvelser.

Når det gjelder symptomatologi, varierer det i dette tilfellet betydelig. Således møter de fleste ingen symptomer på denne tilstanden, eller de står overfor en tidligere kjent rask pulsering som oppstår i brystet. I noen tilfeller er atriell takykardi ledsaget av kortpustethet, brystsmerter og svimmelhet. Som de viktigste symptomene knyttet til CBT, kan vi skille mellom følgende:

 • økt hjertefrekvens;
 • mørkere i øynene;
 • svimmelhet;
 • overfladisk puste;
 • besvimelse;
 • ubehag i brystet, manifestert i form av tilbakeholdenhet, smerte, trykk;
 • svette;
 • en følelse av ens hjerterytme eller en forsinkelse i pulsering av fartøyene, spesielt på nakken (her er det, som kjent, nært i huden konsentrert store typer blodkar);
 • innsnevring og spenning i halsen;
 • økt hyppighet av urinering;
 • alvorlig tretthet.

Ventrikulær takykardi: symptomer

Ventrikulær takykardi er akselerasjonen av hjerterytmen som kommer fra ventriklene. Spesielt snakker vi om flere påfølgende ventrikulære impulser med en frekvens på 100 / min. Denne plutselige takykardien begynner og slutter. Rytmenes frekvens er overveiende ca. 150-200 / min. På grunn av et slikt brudd slutter hjertet å fylle opp tilstrekkelig med blod, noe som igjen fører til utvisning av mindre blod i kroppen. Denne typen arytmi kan være ganske vanskelig, spesielt for de pasientene som allerede har hjertesykdom, og denne tilstanden er symptomatisk supplert av symptomatologien til en slik samtidig sykdom.

Ventrikulær takykardi kan være vedvarende eller ustabil. En foreløpig takykardi går i utgangspunktet raskt og uten ledsagende symptomer, noe som gjør det mulig å bestemme det bare på grunnlag av langsiktig overvåking av EKG. I mellomtiden står noen pasienter med karakteristiske for arytmi manifestasjoner i form av hjertebank, smerte i brystet, svimmelhet, besvimelse.

Ventrikulær takykardi har, i tillegg til de tradisjonelle, typiske manifestasjoner direkte til henne, og det er det som svinger i systolisk blodtrykk ved tidspunktet for hver kontraksjon av hjertet og redusert pulsfrekvens, som feires ved at nakkeblodårer (i sammenligning med puls). Hyppigheten av rytme i denne varianten av ventrikulær takykardi er i størrelsesorden 100-220 / min. Når ekstremgrensen overskrides, snakker vi om flammer av ventrikkene. Som essensielle brudd på hemodynamikk kan man faktisk se på takykardi. I mellomtiden er svetting, arteriell hypotensjon (senking av trykk) i varierende grad av manifestasjon av manifestasjoner, nedsatt bevissthet (stun, spenning, bevissthetstap) ikke utelukket. Det er mulig å bli med på en klinikk som følger med kardiogent sjokk, samt et spontant stopp av blodsirkulasjonen.

Det er også noen andre funksjoner som er avgjørende når man diagnostiserer pasientens tilstand utelukkende for legen, så vi vil ikke legge dem til som et supplement til det kliniske bildet på et dypere nivå.

Ventrikulær fibrillasjon: symptomer

I dette tilfellet betyr at pulsstrømmen, det neste på en kontinuerlig måte og uoversiktlig fra ventrikkelflimmer som provoserer dem, hvorved, i sin tur, utelukke muligheten for reduksjon, fulgt av å pumpe blod til kroppen. Denne tilstanden er akutt og krever umiddelbar behandling under betingelsene for separasjon av kardiopulmonal gjenoppliving i forbindelse med behovet for å utføre pasientens defibrillering.

Tilstanden i seg selv er ekstremt farlig, for hvis de nødvendige gjenopplivingstiltakene ikke blir implementert innen de neste 10 minuttene fra øyeblikket av denne tilstanden, vil den etterfølgende hjelpen være rett og slett ubrukelig.

Frekvensen av sammentrekninger under fibrillering når 300 / min. Dessuten oppfyller hjertet ikke sine pumpefunksjoner i løpet av denne perioden, noe som fører til at blodtilførselen av kroppen ikke oppstår.

Symptomologien til fibrillering, som vi allerede har nevnt, består i å stoppe blodsirkulasjonen, derfor at et øyeblikk utvikler et bilde med karakteristiske tegn på klinisk død. Dette følger med tap av bevissthet hos pasienten, utseendet av anfall, samt ufrivillig avføring og vannlating. Elevens reaksjon på lys er fraværende, elevene selv er utvidet. Puls, som å puste, er fraværende, og det er ingen i området av store arterier (lårben og karotid). I tillegg er det en gradvis utvikling av diffus cyanose, det vil si en tilstand hvor huddeksler får karakteristisk blueness.

Syndrom av sinus node dysfunksjon: symptomer

Dette syndromet er også ofte forkortet definert som SSS (dvs. i den fulle versjon - syk sinus syndrom), den antar under en slik type rytmeforstyrrelse, som oppstår på den svekkelse funksjon automatikk eller dens avslutning ved den sinusknute. SSS følger brudd puls og den påfølgende dannelse av gjennom sin sinusknuten til atria, og dermed bremse rytme (bradykardi) i forbindelse med de vedlagte utførelses ektopisk arytmier. SSSU fører ofte til plutselig hjertestans.

Sinusnoden fungerer som en pulsgenerator og samtidig som føreren av rytmen med førstegangsrettigheter. Utviklingen av SSSU fører til at for en viss periode det enten permanent mister sine ledende stillinger i ferd med å danne en hjerterytme.

Når det gjelder symptomatologi, er det i mange henseender likt de varianter av arytmier som anses tidligere. Dermed kan enkelte pasienter ikke oppleve noen symptomer på denne tilstanden i lengre tid, mens andre tvert imot står overfor utprøvde manifestasjoner som indikerer en rytmeforstyrrelse. Spesielt kan hodepine og svimmelhet identifiseres som sådan, hodepine og svimmelhet er ikke utelukket, noe som skyldes endring i minutt- og sjokkfrigjøringsvolum. Dette i sin tur ledsages også av utviklingen av lungeødem, hjertesyma og koronarinsuffisiens (hovedsakelig i form av stentokardi, noe sjeldnere - i form av hjerteinfarkt).

SSSU er preget av to grupper av symptomer, nemlig symptomer på hjerte- og hjerne-symptomer.

Som cerebrale symptomer i kombinasjon med milde sykdommer i rytmen, er irritabilitet og tretthet, følelsesmessig ustabilitet, glemsomhet skilt. Eldre pasienter står overfor en nedgang i minnet og den generelle intelligensen. Progresjon av denne tilstanden, så vel som hjernesirkulasjonsmangel, fører til at symptomatologi av denne typen gradvis øker. Det er ledsaget av svimmelhet og, faktisk, besvimelse, og før deres symptomer som en plutselig og alvorlig svakhet, tinnitus, føler en synkende hjerte (eller stanse).

Med svimmelhet i denne tilstanden blir huden blek og kaldere, en kald svette dukker opp, og trykket faller. Hva er bemerkelsesverdig, provosere en svak kan en rekke helt uskyldige faktorer: en tett krage, en mislykket sving på hodet, en hoste. Pass faints, som regel, uavhengig av hverandre, men deres langvarige stater krever hensiktsmessig nødhjelp.

Med hensyn til hjertesymptomer, manifesterer seg i form av opplevelser uregelmessige eller bremset hjerteslag, feires av pasienten, samt smerter i brystbenet, noe som skyldes insuffisiens av koronar blodstrøm. Arytmi, bli i denne tilstand, ledsaget av økt hjertefrekvens, forstyrrelser i ulike størrelser av hjertet, svakhet og kortpustethet, kronisk hjertesvikt, utvikling av strømtypen.

Ofte, som et vedlegg til SSSU virker fibrillering eller ventrikulær takykardi, på grunn av at sannsynligheten for et plutselig dødelig utfall øker. Som ytterligere manifestasjoner som følger syndromet til en svak sinusknutepunkt, bestemmes oliguri (reduksjon i den daglige urinutgangshastigheten), som opptrer mot en bakgrunn av hypoperfusjon, samt gastrointestinale forstyrrelser, muskel svakhet.

Hjerteblokkering: Symptomer

Denne varianten av arytmi er assosiert med en nedbremsing av prosessen med impulskonduksjon eller med dens avslutning langs hjertens ledningssystem. Blokade kan manifesteres i form sinus (innenfor nivået av atriene og muskelvev) og danner atrioventrikulær (atrioventrikulær forbindelse) i form av intraventrikulær.

I samsvar med graden av alvorlighetsgrad av blokkaden, bestemmer jeg, II og III sin grad. Jeg grad ved å forsinke leding av impulser til de underliggende, ledende avdelinger i systemet, blir II bestemmes som mangelfull, fordi den strøm som bare gir en viss del av pulsen, og til slutt, III grad som unntatt muligheten av pulser.

Blockader kan ha karakteren av vedvarende og forbigående; de oppstår mot en bakgrunn av hjerteinfarkt, kardiosklerose, myokarditt, og også ved bruk av visse medisiner. Det er også et slikt alternativ som medfødt blokkering (fullstendig tverrgående), men det er ekstremt sjelden i praksis.

Når det gjelder den faktiske symptomatiske blokkaden, er den (med ufullstendige transversale varianter) preget av tap av hjertetoner og puls. Fullstendig transversal blokkering ledsages av en vedvarende manifestasjon av bradykardi (med en puls på opptil 40 / min.). På grunn av nedgangen i blodpåfylling, som er faktisk for organer, oppstår kramper og svimmelhet. Ikke utelukke muligheter for utvikling av angina og hjertesvikt, samt plutselig dødsfall.

diagnostisere

Ved diagnostisering av arytmi brukes følgende grunnleggende metoder:

 • elektrokardiogram;
 • ekkokardiogram;
 • overvåkning (holter, episodic);
 • elektrofysiologisk undersøkelse;
 • lasting test;
 • ortostatisk test.

Arrytmi behandling

Behandlingsgrunnlaget bestemmer type og alvorlighetsgraden av pasientens tilstand. Som allerede nevnt i vår artikkel, manifesterer mange forhold seg ikke med hensyn til noen symptomatologi, og behandling krever ikke. I andre varianter, individuell bestemmelse av medisinering, utføres noen kirurgiske prosedyrer. I tillegg er hovedposisjonene angående livsstilsendringer definert.

I medisinsk terapi gjelder spesielt antiarytmika, er forsynt med hvis hjelp styrepuls, og er valgt medikamenter antiblodplate eller antikoagulant-terapi rettet mot å redusere risikoen for trombedannelse med den etterfølgende forekomst av slag.

Med manglende evne til å kontrollere pasientens uregelmessige rytme i konstant modus (som er viktig ved atrieflimmer) utføres kardioversjon. Dette innebærer innføring i brystet av en midlertidig fungerende bedøvelse med den påfølgende eksponering av en elektrisk strøm til dette området. Denne metoden lar deg synkronisere hjertearbeidet, og dermed bidra til å gjenopprette en tilstrekkelig hjertefrekvens.

Ved behandling av ventrikulær fibrillering og ventrikulær tachykardi er ofte brukt defibrillator, implantert i det aktuelle område for kontinuerlig overvåking og forsyne hjertemuskelen til å redusere den i en tilfredsstillende hastighet.

Behovet for hjerteoperasjon kan oppstå som en metode for behandling av hjertesykdom som forårsaker arytmi. Spesielt er i dette tilfelle en operasjon utført på en labyrint hvor kuttene er laget langs høyre og venstre aurikler, som virker som en begrensning i passasjen av impulser langs bestemte seksjoner. I noen tilfeller, etter en slik operasjon, er implanteringen av pacemakeren også nødvendig.

I tilfelle av en faktisk for en arytmi av en symptomatologi, er det nødvendig med konsultasjon av kardiologen.

Hvis du tror at du har det arytmi og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en kardiolog hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Apopleksi av eggstokken er en plutselig brudd (dvs. en forstyrrelse i integriteten) som dannes i eggstokkens vev. Apopleksi av eggstokken, hvis symptomer består i blødning, som går inn i bukhulen, er dessuten ledsaget av et sterkt smertesyndrom.

Slår - dette er en av de mest vanlige typer av arytmier (dvs. forstyrrelser i hjerterytmen), karakterisert ved tilsynekomst av en ekstraordinær reduksjon på den delen av hjertemuskelen eller flere ekstraordinære kutt. Extrasystoler, symptomene som oppstår ikke bare hos pasienter, men også hos friske mennesker, kan utløses av tretthet, psykisk stress og også av andre eksterne stimuli.

Bradykardi er en type patologi hvor en sinusrytme styrt av en sinus node, det vil si en direkte "driver" av rytmen, er svekket. Bradykardi, hvis symptomer er redusert hjertefrekvens (innen 30-50 slag / min.), Er definert som sinus bradykardi med redusert automatisme i sinusnoden.

Kardiologisk kronisk lidelse, som oppstår på grunn av dannelsen av bindevev i tykkelsen av hjertemuskelen, kalles kardiosklerose. Denne sykdommen er ikke primært uavhengig, og manifesterer seg ofte mot bakgrunnen av andre plager i kroppen. Kardiosklerose refererer til alvorlige sykdommer, som forstyrrer hjertets funksjon og oppstår mot en bakgrunn av ulike årsaker og patogener.

Atrieflimmer, som også er definert som atrieflimmer, er en av de komplikasjonstypene som oppstår mot iskemisk hjertesykdom i parallell med andre typer hjerterytmeforstyrrelser. Atrieflimmer, symptomene av disse også kan oppstå som et resultat av relevansen av skjoldbruskkjertel sykdommer og en rekke sammenhengende faktorer, manifesterer sig i form av kardiale sammentrekninger som når et område på 600 slag per minutt.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Les Mer Om Fartøyene