Klassifisering av hjerteinfarkt og forskjeller i arter

Myokardinfarkt er nederlaget i hjertemuskelen på grunn av brudd på blodtilførselen. I den delen hvor oksygen sult har utviklet, dør celler, den første dør etter 20 minutter etter at blodtilførselen er sluttet.

Infarction er en av de beste sykdommene som forårsaker dødelighet. Hvert år, bare i Europa av denne grunn, dør 4,3 millioner mennesker.

Utviklingsstadiene og klinikken av typiske former

Klassifisering av hjerteinfarkt innebærer fire stadier av sykdomsutviklingen over tid og et klinisk bilde - lesjoner, akutt, subakutt, arrdannelse.

Skadeperiode (innledende)

Symptomer oppstår i løpet av perioden fra flere timer til 3 dager. På dette stadiet observeres transmural skade på fibrene som følge av sirkulasjonsforstyrrelser. Jo lenger latent fase, jo mer alvorlig sykdommen.

Kjenne til sykdommen gir EKG. Kaliumioner, utover de døde celler, danner skadestrømmer. deretter det er et patologisk spor Q, som er fast for den andre dagen.

Hvis nekrotiske lidelser opptrer i hjertet, da ST-segmentet er mye høyere enn isolinen, Konvexiteten styres oppover, og gjentar formen på monofasekurven. Samtidig registreres fusjonen av dette segmentet med en positiv T-tann.

Det er bemerkelsesverdig at Hvis det ikke er Q-bølge, er alle cellene i hjertemuskelen fortsatt i live. Denne tann kan dukke opp selv på den sjette dagen.

akutt

Varigheten av den andre fasen - fra 1 dag til 3 uker.

Gradvis blir kaliumionene vasket ut av skadeområdet, svekkende styrken av strømmen. Samtidig reduseres den skadede sonen, siden en del av fibrene dør, og Den overlevende delen prøver å gjenopprette seg og blir til iskemi (lokal reduksjon av blodsirkulasjon).

Segmentet ST faller ned til isolinen, og den negative tannen T oppnår en uttrykksdyktig kontur. Men med hjerteinfarkt med hjerteinfarkt i hjerteinfarkt, vil ST-stigningen sannsynligvis fortsette i noen tidsperiode.

Hvis det er et omfattende transmursjonsinfarkt, er veksten av ST-segmentet lengst, noe som indikerer et alvorlig klinisk bilde og en dårlig prognose.

Hvis det ikke var Q i den første fasen av tannen, så nå han vises i form av QS for transmural og QR i nontransmural type.

subakutt

Scenen varer ca 3 måneder, noen ganger - opp til et år.

På dette stadiet passerer dypt skadede fibre inn i nekrosisonen, som er stabilisert. Andre fibre blir delvis restaurert og danner en iskemisk sone. I denne perioden legen bestemmer størrelsen på lesjonen. I fremtiden krymper iskemisonen, fibrene i den fortsetter å gjenopprette seg.

Cicatricial (terminal)

Scarring av fibrer varer hele pasientens liv. På nekrosestedet blir vevene i tilstøtende friske områder samlet sammen. Prosessen er ledsaget av kompenserende hypertrofi av fibrene, lesjonssonene reduseres, den transmurale typen blir noen ganger ikke til transmural.

I siste etappe kardiogrammet viser ikke alltid en tann Q, derfor rapporterer EKG ikke sykdommen. Det er ingen sone for skade, segmentet ST sammenfaller med isolinen (myokardinfarkt fortsetter uten oppgang). På grunn av fraværet av en iskemisk sone viser EKG en positiv T-bølge, karakterisert ved en jevnere eller mindre høyde.

Deling av lesionsanatomi

I følge anatomien til lesjonen utmerker seg sykdommen:

 • transmuralt;
 • utført;
 • subendokardial;
 • subepicardial.

transmuralt

Når transmursjonsinfarkt oppstår iskemisk skade på hele organets muskellag. Sykdommen har mange symptomer som er typiske for andre sykdommer. Dette komplikerer i stor grad behandlingen.

Ifølge symptomene ligner sykdommen angina med forskjellen at i sistnevnte tilfelle er iskemi et midlertidig fenomen, og med et infarkt, blir det irreversibelt.

veggmaleri

Nederlaget er konsentrert i tykkelsen på veggen til venstre ventrikel, påvirker ikke endokardiet eller epikardiet. Størrelsen på lesjonen kan være forskjellig.

subendokardial

Dette er begrepet infarkt i form av et smalt band i endokardiet til venstre ventrikel. deretter Det berørte området er omgitt av subendokardial skade, noe som resulterer i ST-segmentet som faller under isolinet.

I normal sykdomsforløp passerer eksitasjon raskt de subendokardiale delene av myokardiet. Derfor, over infarktssonen, har den patologiske Q-tannen ikke tid til å vises. Hovedfunksjonen i subendokardial form er at over lesjonens område Skifter ST-segmentet horisontalt under den elektriske linjen mer enn 0,2 mV.

subepicardial

Lesjonen forekommer nær epikardiet. I kardiogrammet uttrykkes den subepikardiale form i en redusert amplitude av R-bølgen, i lederne over infarktområdet Den unormale tannen Q er sett, og også segmentet ST. En negativ T-bølge vises i første fase.

Flere detaljer om sykdomsdefinisjonen på EKG, se videoen:

Mengde berørt område

Det er storfokal eller Q-myokardinfarkt, og småfokal, som også kalles ikke Q-infarkt.

macrofocal

Forårsaker et stort hjerteinfarkt av trombose eller langvarig spasme i kranspulsåren. Som regel er det transmural.

Utviklingen av Q-infarkt indikeres av følgende symptomer:

 • brystsmerter, gir den høyre øvre torso, under hans venstre skulderblad, i den nedre kjeve, i andre deler av kroppen - skulder og arm på høyre side, i magesekken;
 • ineffektivitet av nitroglyserin;
 • Varigheten av smerte er forskjellig - kort eller mer enn en dag, kanskje flere angrep;
 • svakhet;
 • depresjon, frykt;
 • ofte - kortpustethet
 • lavere blodtrykk hos pasienter med hypertensjon
 • slimhinne i huden, cyanose (cyanose) av slimhinner;
 • rikelig svette;
 • noen ganger - en bradykardi, noe som i noen tilfeller blir til takykardi;
 • arytmi.

Når du undersøker kroppen, blir tegn på atherosklerotisk kardiosklerose, utvidelse av hjertet i bredden avslørt. Over toppen og ved Botkin-punktet, er den første tonen svekket, noen ganger delt, dominerer den andre tonen, systoliske lyder blir hørt. Begge hjertetoner blir dempet. Men hvis nekrose ikke utvikler seg mot bakgrunnen av patologiske forandringer i orgelet, så er den første tonen til stede.

Med et stort fokal myokardinfarkt hørbar perikardial friksjonsstøy, hjertets rytme blir galopperende, noe som indikerer en svekket sammentrekning av hjertemuskelen.

Laboratorietester finnes i kroppen høyt nivå av leukocytter, økt ESR (etter 2 dager), effekten av "saks" i forholdet mellom disse to indikatorene blir observert. Den store fokalformen er ledsaget av andre biokjemiske anomalier, hvorav hovedsakelig er hyperfermentemi, som oppstår i de første timene og dagene.

Med storfokusform sykehus. I den akutte perioden foreskrives pasienten en hvilerom, mental hvile. Mat - en brøkdel, begrenset kalori.

Formålet med medisinering er å forebygge og eliminere komplikasjoner hjertefeil, kardiogent sjokk, arytmier. For å stoppe smerten, brukes narkotiske analgetika, nevrologika og nitroglyserin (intravenøst). Pasienten foreskrives antispasmodika, trombolytika, antiarrytmika, B-blokkere, kalsiumantagonister, magnesia og så videre. D.

melkoochagovyj

Med dette skjemaet utvikler pasienten små fokus på involvering av hjertemuskelen. sykdom er preget av en lysere strømning i sammenligning med krupnoochagovym nederlag.

Lyden av toner forblir den samme, Det er ingen galopperende rytme og perikardial friksjonsstøy. Temperaturen stiger til 37,5 grader, men ikke høyere.

Nivået av leukocytter er ca. 10.000-12.000, høy ESR er ikke alltid oppdaget, i de fleste tilfeller er det ingen eosinofili og en stakkeskift. Enzymer aktiveres kort og ubetydelig.

På et elektrokardiogram Segmentet RS-T er forskjøvet, det synker ofte under isolinen. Patologiske endringer i T-bølgen observeres også: Som regel blir den negativ, symmetrisk og har en spissform.

Småfokalinfarkt er også en anledning til sykehusinnleggelse av pasienten. Behandlingen utføres på samme måte og metoder som med storfokalform.

Utsiktene for dette skjemaet er gunstige, dødeligheten er lav - 2-4 tilfeller per 100 pasienter. Aneurisme, hjerteinfarkt, hjertefeil, asystoli, og andre tromboemboliske effekter melkoochagovogo myokardinfarkt er sjeldne, men denne fokal formen av sykdommen hos 30% av pasientene utvikler seg til macrofocal.

lokalisering

Avhengig av lokaliseringen skjer myokardinfarkt i følgende kliniske varianter:

 • venstre og høyre ventrikler - Blodstrømmen til venstre ventrikkel blir ofte stoppet, og flere vegger kan påvirkes samtidig.
 • septum, når den inngripende septum lider
 • apikale Nekrose forekommer i hjertepunktet
 • basal - skade på de høye delene av bakveggen

Atypiske typer av sykdommen og deres kliniske manifestasjoner

I tillegg til det ovenfor er det andre former for denne sykdommen. Atypiske former utvikler seg spesielt i nærvær av kroniske lidelser. Så, med osteochondrose, er hovedsmertsyndromet supplert med et belte i brystet, som styrkes av bakoverbøyningen. Atypiske former gjør diagnosen vanskelig.

Atypiske former for hjerteinfarkt inkluderer:

 • abdominal - i denne formen av symptomene ligne akutt pankreatitt smerte lokalisert i den øvre bukhulen og ledsages av kvalme, oppblåsthet, hikke, og noen ganger oppkast;
 • astmaanfall - dette skjemaet ligner et akutt stadium av bronkial astma, dyspnø vises, alvorlighetsgraden av symptomet øker;
 • atypisk smertesyndrom - En mann klager over smerte i underkjeven, ileum, i armen, skulderen;
 • asymptomatisk - dette skjemaet ses sjelden, og det påvirker hovedsakelig diabetikere, som på grunn av egenskapene til en kronisk sykdom er mindre følsomme;
 • cerebral - det er nevrologiske symptomer, klager på svimmelhet, nedsatt bevissthet.

mangfold

På denne bakgrunn utmerker seg følgende typer myokardinfarkt:

 • hoved~~POS=TRUNC - skjer for første gang;
 • palindromisk - Lesjonen er løst i to måneder etter den forrige, og i samme sone;
 • fortsatte - det samme som det gjentagende, men det berørte området er annerledes;
 • gjentas - Diagnostisert to måneder senere og en hvilken som helst sone påvirkes.

Derfor, med de første symptomene som kan indikere et infarkt, kontakt legehjelp umiddelbart.

Typer av hjerteinfarkt

Myokardinfarkt (hjerte)

Fareinfarkt er et resultat av langvarig hjertesykdom, kar, forverret av konstante påkjenninger, dårlig ernæring og livsstil, samt altfor komplisert fysisk aktivitet. Et slikt hjerteinfarkt i hjertet er døden av celler i hjertets muskler, på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser, som avbryter sitt arbeid, blir disse cellene erstattet av arrvev. Hvis tidligere hjerteinfarkt ble funnet bare hos eldre, er et hjerteinfarkt på 30-35 år nesten ingen overraskelse.

Et infarkt er et resultat av koronar hjertesykdom, som rammer hver 2 menn og 3 kvinner. Denne sykdommen er veldig farlig, bare halvparten av de som har hatt et hjerteinfarkt overlever til sykehuset. Og etter å ha kommet inn på sykehuset, omtrent en tredjedel dør. De overlevende, forblir en slags karakter for livet som et arr i hjertet.

Risikogruppe

En av hovedårsakene til hjerteinfarkt er atherosklerose, som oppstår på grunn av det store antallet transfettstoffer, kjemiske fyllstoffer, salter i kroppen.

Også noen omstendigheter i livet spiller en viktig rolle for å være i fare:

 • De vanligste er menn.
 • Den mest risikable alderen hos kvinner etter 50 år.
 • Arv er viktig. Det er høy risiko for å bli syk hvis nærstående har minst ett tilfelle av hjerteinfarkt og hjerneslag.
 • Tilstedeværelsen av store mengder kolesterol (200 mg / dl)
 • Diabetes mellitus. Mengden glukose gjør prosessen med dannelse av innskudd på hjertets kar raskere.
 • Personer med fedme og et stillesittende bilde er i fare for å bli syk. I livet.
 • Hypertensjon eller hypertensjon. Som et resultat av konstant hardt arbeid, slites myokardet ut raskt.
 • Risikoen er utsatt for de som spiser mye fettstoffer.
 • Røyking, som er en av de viktigste risikofaktorene.
 • Kompleks operasjoner og skade, for eksempel når stenirovanie hjerte, i operasjoner på beinene av beina kan forekomme død på operasjonstabellen.
 • De som har slike egenskaper som aggresjon og utålmodighet, så vel som de som lett utsettes for stress. Mange tilfeller av hjerteinfarkt blant de som hadde en ansvarlig jobb.

I nærvær av hvert av disse tegnene øker risikoen for hjerteinfarkt, jo flere av dem, henholdsvis, jo høyere er risikoen, og den øker i geometrisk progresjon.

årsaker

Mange tror at skallighet hos menn er en slags forgjenger av et hjerteinfarkt, siden skallethet begynner på grunn av det høye nivået av androgener. Også indikatoren for sannsynligheten for tidlig infarkt er økt blodtrykk og kolesterolnivå på grunn av hormonendringer.

Det kan være en årsak og sykdommer som kranspuls aterosklerose, som er preget av tap av elastisitet i arteriene, utseendet på plakk, som dannes på grunn av en blanding av kolesterolfett. På bakgrunn av aterosklerose er det en spasmer av blodkar, det endrer aktiviteten til arteriene som er ansvarlige for ernæringen av hjertemuskelen, dette skyldes endring i følsomhet overfor eksterne faktorer (for eksempel stress). Når plakkbrudd, som senere blir båret med blodstrømmen inn i arterien, kan trombose av arteriene begynne.

Aterosklerose i kranspulsårene er en av årsakene til hjerteinfarkt

Hva skjer under et infarkt?

Fra latin er infarkt oversatt "utstoppet". Det vil si, dette plaque (plasserer en særlig stor opphopning av lipid), som tresnuv plutselig, straining, og, som et resultat, ved dette punktet er dannet en blodpropp, som vokser meget hurtig og snart tilstoppe hele avstanden i arterien. En plakk eller trombose kan når som helst komme ut og nå hjertet.

Jo større størrelsen på arterien, de flere cellene i myokardiet dør som følge av hypoksi (nedsatt blodsirkulasjon). Hypoksi, i sin tur, er årsaken til utseendet på døde områder av hjertevævet. Jo flere av dem, desto vanskeligere er hjerteinfarkt.

veksten

Svært ofte oppstår et hjerteinfarkt under fysisk aktivitet, men noen ganger kan det skje under hvile, det virker, fra grunnen av. En av de vanligste tider er morgenen.

Dette syndromet kan forekomme med varierende grad av intensitet, symptomer og lokalisering.

Det er myokardinfarkt i henhold til størrelsen på det berørte området:

Småfokalinfarkt, som navnet antyder, har et lite område av det berørte området av hjertet og et lite antall fokus på nekrose. Pass på en ganske enkel form og ha gunstigere prognoser. Det er ingen brudd i musklene og utseendet til aneurysmer. Svært sjelden etter et hjerteinfarkt, kan hjertesvikt og ventillageventillasjon forekomme.

Stort vinkelinfarkt er karakterisert av henholdsvis store berørte områder. Et stort antall myokardceller dør. Behandling og rehabilitering etter så lang tid, og senere kan det oppstå komplikasjoner til et annet infarkt eller dødsfall. Den farligste er hjerteinfarkt i hjerteinfarkt.

Under fokale hjerteinfarkt er det alltid en risiko for død i de første 6-12 ukene.

perioder

Det er flere perioder med hjerteinfarkt:

 • Preinfarktperiode. Allokerer ikke alle, men hvis det er til stede, ser det ut som angina.
 • Den mest akutte perioden er fra 30 minutter til 3-4 timer etter starten av de første symptomene på nekrose. Myokard endringer er fortsatt reversible, men vanligvis denne perioden ikke leger, da det er et asymptomatisk infarkt.
 • Den akutte perioden er fra 2 til 10 dager, en dag etter begynnelsen. Den farligste perioden, på dette tidspunktet begynner myomalakia (smelting) av nekrotiske deler av myokardiet. Foci av nekrose er dannet til enden. Det er symptomer på resorpsjon-nekrotisk syndrom, dvs. svette og feber, er alvorlige arytmier mulige.
 • Subakutt periode - til slutten av måneden. I denne perioden begynner helbredelse, dannelse av arr i skadede områder på steder av nekrose. Nekrotisk syndrom forsvinner, kontraktil funksjonen av myokardiet kommer til normal.
 • Post-infarktperioden er fra 3 til 6 måneder. Det er en tilpasning av det berørte myokardiet til arbeidsforholdene og til slutt dannelsen av arret. Lengden avhenger av tilstanden til arret for øyeblikket.

Skille normal myokardial strømnings - uten endring i timing og langvarig - den første 6-7 dager normalisering oppstår EKG målingene forsinkelse som er større enn 2 uker temperatur avtar, forsvinner leukocytose. Ved en gunstig utførelsesform myokardial arrdannelse entrer trinn som varer totalt seks måneder, men det er komplikasjoner slik som akutt psykose, alvorlig arytmi ventrikkel septum og diskontinuiteter til hjertemuskelen. Alt dette kan føre til alvorlige konsekvenser og død.

klassifisering

Klassifisering av hjerteinfarkt for deres utvikling:

 • Gjentatt (hvert nytt hjerteinfarkt skjer hver 2-3 måneder).
 • Tilbakevendende (utseendet av nye foci i intervallet fra 3 til 60 dager).
 • Monocyklisk (ikke-repeterende).
 • Langvarig infarkt.
 • Primær hjerteinfarkt.

Typer av hjerteinfarkt i henhold til klassifiseringen av deres plassering:

 • Lesjon av venstre ventrikkel er detektert under et elektrokardiogram.
 • Lavere (basal) infarkt. Det starter med en lesjon av den nedre veggen, prosessen med nekrose kan påvirke både ett og flere lag.
 • Lateral infarkt er henholdsvis en lesjon av ventrikelens sidevegg.
 • Posterior infarkt er lokaliseringen av den bakre veggen av arterien.
 • Forreste infarkt er en lesjon av fremre veggen.

Det er vanskelig å identifisere lesjoner av posterior og lateral lokalisering. På bunnen lokaliseringen i halvparten av tilfeller oppstår og et hjerteinfarkt av en høyre ventrikel.

 • Kombinert lesjoner, for eksempel lavere-lateral.
 • Lesjon av høyre ventrikel. Det er vanligvis et brudd på puls, atriell fladder. Ekstremt sjeldne.
 • Endring av inngrepsseptum. Den fremre veggen til venstre ventrikel og en del av septumet blir ødelagt.
 • Hjerteinfarkt av toppunktet i hjertemuskelen.

Klassifisering etter dybde:

 • Intramural (lesjonen ligger i tykkelsen på myokardiet).
 • Subepicardial (fokus for nekrose skyldes ekstern hjertemembran).
 • Transmural (gjennom nekrose av hjertemuskelen).
 • Subendokardinal (fokus for nekrose er på grunn av den indre hjertemembranen).

symptomer

 • Det aller første og høyre tegn på et hjerteinfarkt er alvorlig smerte, som varer omtrent en halv time, og kanskje flere timer, midt i brystet. Ofte begynner den i ro, den presser, brenner, gir til venstre arm, ben, skulder, nakke, på stedet av scapulaen og den venstre subklaviske regionen. Smerten går ikke bort etter å ha tatt 3 tabletter av nitroglyserin.
 • Huden blir blek og blir dekket med en klebrig kald svette.
 • Tilstand nær bevissthetstap.
 • Svimmelhet.
 • Alvorlig kortpustethet.
 • Fallende blodtrykk.
 • Alvorlig svakhet.
 • I noen tilfeller kan temperaturen vises.
Ordning for spredning av smerte i et hjerteinfarkt

De fleste symptomene kan være indikatorer på andre sykdommer, for eksempel pleurisy, magesår, perikarditt, aorta aneurisme og andre. Noen av sykdommene er ikke farlige, men delen, så vel som infarkt, er veldig farlig og kan føre til døden.

Den spesielle formen for infarktkurset - uten smerte, blir ofte årsaken til en plutselig død, fordi den kun kan oppdages på EKG, når den undersøkes av en helt annen grunn. Det er vanlig hos diabetikere, fordi de har nedsatt følsomhet av smerte, alt de føler er svakhet, migrene og svimmelhet.

form

Skjemaene for et angrep av et hjerteinfarkt avhengig av smerten:

 • En typisk form. Smerten varer lenger enn 10 minutter, den er i venstre side av brystet og gir til venstre arm.
 • Abdominal form. Symptomer ligner på magesmerter: smerter i overlivet, kvalme, rikelig salivasjon, hiccough, oppkast.
 • Atypisk smertesyndrom. Smerten er ikke i brystet, men i underkjeft, arm og skulder.
 • Astmatisk form. Tegn på økende dyspnø ligner påvirkningen av bronkial astma. Det er også akrocyanose, kortpustethet.
 • Den cerebrale formen. Symptomene er som følger: besvimelse, svimmelhet, hodepine, taleforstyrrelser.
 • Edematøs form. Hevelse av myk vev begynner.
Funksjoner av et smerteangrep med hjerteinfarkt

komplikasjoner

 • Hjertesvikt. I denne sykdommen den berørte delen av hjertet svært dårlig redusert perifere organer ikke får nok blod på grunn av stagnasjon i lungesirkulasjonen. Det utvikler seg vanligvis etter et venstre ventrikulært infarkt.
 • Lungeødem. Det preges av progressiv tørr hoste og økende dyspné. Etter en stund blir hosten fra tørr til våt med hvit sputum, da blir det rosa.
 • Trombose av kar med en stor sirkel. Det kan forårsake hjerneslag, nyreinfarkt og iskemisk muskelsykdom.
 • Arytmi, ventillasjon, blokkering.

Alle disse konsekvensene fører svært ofte til døden. Også det er ikke slike farlige konsekvenser, for eksempel:

 • Cardio. Det forekommer hos alle pasienter som har hatt infarkt, men det manifesterer seg ikke på noen måte.
 • Venstre ventrikelfeil. Med stort fokalinfarkt, begynner denne sykdommen i en akutt periode, manifestert i form av hjerteastma og kan senere føre til funksjonshemning.
 • Sinoatriell blokkering og arytmier.
 • Aneurysme i hjertet. Kan bli årsaken til hjertesvikt.
 • Perikarditt (betennelse i hjertets membraner).
 • Nonbacterial trombotisk endokarditt.

Komplikasjoner etter hjerteinfarkt er delt inn i tre grupper:

 1. Reaktiv - tidlig angina, perikarditt.
 2. Elektrisk - en rekke arytmier (takyarytmi, bradyarytmi og andre) og blokkering. Vanligvis kommer de etter et omfattende stort hjerteinfarkt. Kan være dødsårsaken.
 3. Hemodynamisk - oppstår med mekanisk skade på hjertet - aneurisme i venstre ventrikel, brudd på inngrepssvikt og andre lidelser.

De vanligste komplikasjonene etter et hjerteinfarkt annet enn arytmi:

 • Kardiogent sjokk, går vanligvis veldig hardt og fører til døden.
 • Trombose av arteriene av indre organer, noe som resulterer i lungebetennelse, slag, utryddelse av lungen.
 • Postinfarkt komplikasjoner - smerter i leddene, betennelse i pleura.

diagnostikk

EKG avslører endringer i hjertet, karakteristisk for et hjerteinfarkt, alle risikofaktorer, en livsstil er avklart. Det avklarer tilstedeværelsen av hjertesykdom, hjerteinfarkt, slag i nære slektninger.

Ved undersøkelse blir det oppmerksom på tilstanden til huden, tilstedeværelsen av hvesning i lungene, lyder i hjertet. Blodtrykk måles, alle uregelmessigheter og ustabilitet er notert. Leter etter tilstedeværelsen av enzymer i blodet som kommer dit når cellene dør, som inneholder myokardiet.

En generell og biokjemisk blodprøve er tatt, som vil bidra til å bestemme nivået av kolesterol, tilstedeværelsen av økt leukocytose, tegn på anemi, forhøyede blodsukkernivåer. En blodprøve vil bidra til å bestemme nivået av triglyserider (fett).

Ekko EKG er laget, som vil bidra til å studere hjerteets arbeid, dets størrelse og struktur, vurdere tilstanden til ventiler og graden av vaskulær skade. Finn endringer i arbeidet til den kontraktsmessige muskelen.

Koronar angiografi. Hjelper med å bestemme området for innsnevring av arteriene mer nøyaktig.

Radiografi av bunken av cellen er gjort for å avsløre dilatasjon, aterosklerotiske forandringer i thoraxen. Dysfunksjoner i lungene og noen komplikasjoner av sykdommen.

Førstehjelp for hjerteinfarkt

Hva skal man gjøre med alle tegn på hjerteinfarkt og gi pasienten førstehjelpstap?

 • Sett offeret, løsn kragen, løsn stroppen.
 • Hvis personen er bevisst, gi en tablett nitroglyserin.
 • Ring for en ambulanse.
Fra riktig førstehjelp i de første minuttene vil avhenge av utfallet av den syke personen

behandling

Den tidligere behandlingen av hjerteinfarkt begynner, jo bedre. Med tidlige injeksjoner vil blodproppene raskt løse seg, og blodsirkulasjonen vil fortsette. Videre er det nødvendig å fjerne muligheten for neoplasma av blodpropper, for dette innføres medisiner som reduserer blodproppene. Vanligvis er det aspirin. Også, en streng sengestøtte, er innføring av beta-blokkere, som lindrer smerte i hjertet, nødvendig.

Videre behandling av hjertet vil være som følger:

 • Seng hviler i de første dagene.
 • Om nødvendig, oksygeninnånding.
 • Mottak av disaggregants, som forhindrer dannelsen av blodpropper.

I alvorlige tilfeller av hjerteinfarkt er kirurgisk inngrep nødvendig - aortokoronar bypass og aortokoronar angioplastikk.

rehabilitering

Rehabilitering etter et hjerteinfarkt vil vare i livet. Den består i slike faser som:

Støtte for terapi, mens du ikke kan nekte de foreskrevne midlene, selv om det ikke er smerte. Forebygging av hjertesykdom.

Avslag på dårlige vaner og feil livsstil, dvs. fra røyking, drikking av alkohol og narkotika, innføring av riktig ernæring og liten fysisk anstrengelse.

Gå tilbake til arbeid. Men man må være forberedt på det faktum at det ikke alltid er mulig å komme tilbake til arbeidsstaten fullt ut.

Klassifisering av hjerteinfarkt: alle arter og deres egenskaper

Myokardinfarkt er nederlaget i hjertemuskelen på grunn av brudd på blodtilførselen. I den delen hvor oksygen sult har utviklet, dør celler, den første dør etter 20 minutter etter at blodtilførselen er sluttet.

Infarction er en av de beste sykdommene som forårsaker dødelighet. Hvert år, bare i Europa av denne grunn, dør 4,3 millioner mennesker.

Utviklingsstadiene og klinikken av typiske former

Klassifisering av hjerteinfarkt innebærer fire stadier av sykdomsutviklingen over tid og et klinisk bilde - lesjoner, akutt, subakutt, arrdannelse.

Skadeperiode (innledende)

Symptomer oppstår mellom noen timer og 3 dager. På dette stadiet observeres transmural skade på fibrene som følge av sirkulasjonsforstyrrelser. Jo lenger latent fase, jo mer alvorlig sykdommen.

Kjenne til sykdommen gir EKG. Kaliumioner, utover de døde celler, danner skadestrømmer. Deretter er det en patologisk tann Q, som er løst for den andre dagen.

Hvis hjerte viste nekrotiske sykdommer, er det av ST-segment mye høyere enn de isolines, konveksitet pekende oppover, følger formen på kurven monofasisk. Samtidig registreres fusjonen av dette segmentet med en positiv T-tann.

Jo sterkere stigningen i ST-segmentet over isolinen, jo verre er prognosen for myokardinfarkt.

Det er bemerkelsesverdig at hvis det ikke er Q-bølge, er alle cellene i hjertemuskelen fortsatt i live. Denne tann kan dukke opp selv på den sjette dagen.

akutt

Varigheten av den andre fasen er fra 1 dag til 3 uker.

Gradvis blir kaliumionene vasket ut av skadeområdet, svekkende styrken av strømmen. Samtidig reduseres den skadede sonen, fordi en del av fibrene dør, og den overlevende delen prøver å gjenopprette seg og blir til iskemi (lokal reduksjon av blodsirkulasjonen).

Segmentet ST faller ned til isolinen, og den negative tannen T oppnår en uttrykksdyktig kontur. Men med hjerteinfarkt med hjerteinfarkt i hjerteinfarkt, vil ST-stigningen sannsynligvis fortsette i noen tidsperiode.

Hvis det er et omfattende transmursjonsinfarkt, er veksten av ST-segmentet lengst, noe som indikerer et alvorlig klinisk bilde og en dårlig prognose.

Hvis det ikke var Q i første tannfase, vises det nå i form av QS for transmural og QR i nontransmural typen.

subakutt

Scenen varer i ca 3 måneder, noen ganger opp til et år.

På dette stadiet passerer dypt skadede fibre inn i nekrosisonen, som er stabilisert. Andre fibre blir delvis restaurert og danner en iskemisk sone. I denne perioden bestemmer legen størrelsen på lesjonen. I fremtiden krymper iskemisonen, fibrene i den fortsetter å gjenopprette seg.

Fenomener vises på EKG. Betingelsen er at tredje fase er delt inn i to faser. I den første t erverver T store dimensjoner, utvider, noe som gjør at den elektriske systolen til ventriklene blir lengre. QT. I den andre fasen minsker amplituden til den nedre T-bølgen.

Cicatricial (terminal)

Scarring av fibrer varer hele pasientens liv. På nekroseområdet er vevene i nærliggende sunne områder forbundet. Prosessen er ledsaget av kompenserende hypertrofi av fibrene, lesjonssonene reduseres, den transmurale typen blir noen ganger ikke til transmural.

I det siste stadiet viser kardiogrammet ikke alltid Q-bølgen, så EKG rapporterer ikke sykdommen. Det er ingen sone for skade, segmentet ST sammenfaller med isolinen (myokardinfarkt fortsetter uten oppgang). På grunn av fraværet av en iskemisk sone viser EKG en positiv T-bølge, karakterisert ved en jevnere eller mindre høyde.

Deling av lesionsanatomi

I følge anatomien til lesjonen utmerker seg sykdommen:

 • transmuralt;
 • utført;
 • subendokardial;
 • subepicardial.

transmuralt

Med transmuralt infarkt, oppstår iskemisk skade på hele det organiske legemet. Sykdommen har mange symptomer som er typiske for andre sykdommer. Dette komplikerer i stor grad behandlingen.

Ifølge symptomene ligner sykdommen angina med den forskjellen at i sistnevnte tilfelle iskemi er et midlertidig fenomen, og med et infarkt erverver det en irreversibel karakter.

veggmaleri

Lesjonen er konsentrert i tykkelsen av veggen til venstre ventrikel, påvirker ikke endokardiet eller epikardiet. Størrelsen på lesjonen kan være forskjellig.

Med en intramural form av en patologisk Q-bølge er det nei. Rundt det skadede området forekommer transmural iskemi, på grunn av hvilken repolarisasjonsbølgen endrer retning, mens en negativ symmetrisk T-bølge registreres, ofte ledsaget av en økning i QT-segmentet.

subendokardial

Dette er begrepet infarkt i form av et smalt band i endokardiet til venstre ventrikel. Deretter er det berørte området omgitt av subendokardial skade, som følge av at segmentet ST synker under isolinet.

I normal sykdomsforløp passerer eksitasjon raskt de subendokardiale delene av myokardiet. Derfor, over sonen av infarkt ikke har tid til å vises patologisk tann Q. Den viktigste funksjonen subendokardial form er det av lesjonsområdet ST-segmentet dytter horisontalt under den elektriske linjen etter mer enn 0,2 mV.

subepicardial

Lesjonen forekommer nær epikardiet. Ved kardio subepicardial formen er uttrykt i en redusert amplitude bølge R, i ledningene over et område av myokardial patologi sett tann Q, så vel som over den isoline liggende ST-segmentet. En negativ T-bølge vises i første fase.

Flere detaljer om sykdomsdefinisjonen på EKG, se videoen:

Mengde berørt område

Det er storfokal eller Q-myokardinfarkt, og småfokal, som også kalles ikke Q-infarkt.

macrofocal

Forårsaker et stort hjerteinfarkt av trombose eller langvarig spasme i kranspulsåren. Som regel er det transmural.

Utviklingen av Q-infarkt indikeres av følgende symptomer:

 • brystsmerter, gir den høyre øvre torso, under hans venstre skulderblad, i den nedre kjeve, i andre deler av kroppen - skulder og arm på høyre side, i magesekken;
 • ineffektivitet av nitroglyserin;
 • Varigheten av smerte er forskjellig - kort eller mer enn en dag, kanskje flere angrep;
 • svakhet;
 • depresjon, frykt;
 • ofte - kortpustethet
 • lavere blodtrykk hos pasienter med hypertensjon
 • slimhinne i huden, cyanose (cyanose) av slimhinner;
 • rikelig svette;
 • noen ganger - en bradykardi, noe som i noen tilfeller blir til takykardi;
 • arytmi.

Når du undersøker kroppen, blir tegn på atherosklerotisk kardiosklerose, utvidelse av hjertet i bredden avslørt. Over toppen og ved Botkin-punktet, er den første tonen svekket, noen ganger delt, dominerer den andre tonen, systoliske lyder blir hørt. Begge hjertetoner blir dempet. Men hvis nekrose ikke utvikler seg mot bakgrunnen av patologiske forandringer i orgelet, så er den første tonen til stede.

Med et stort brennviddeinfarkt høres perikardial friksjonslyd, hjerterytmen blir galopperende, noe som indikerer en svekket sammentrekning av hjertemuskelen.

Temperaturen i kroppen stiger i 2-3 dager og varer i 7-10 dager. Nivået avhenger av graden av organskade.

Laboratorietester viser et høyt nivå av leukocytter i kroppen, en økning i ESR (etter 2 dager), det er en "saks" -effekt i forholdet mellom disse to indeksene. Den store fokalformen er ledsaget av andre biokjemiske anomalier, hvorav hovedsakelig er hyperfermentemi, som oppstår i de første timene og dagene.

Med stort fokuseringsskjema er sykehusinnstilling indikert. I den akutte perioden foreskrives pasienten en hvilerom, mental hvile. Mat - en brøkdel, begrenset kalori.

Formålet med medisinering er å forebygge og eliminere komplikasjoner - hjertesvikt, kardiogent sjokk, arytmier. For å stoppe smerten, brukes narkotiske analgetika, nevrologika og nitroglyserin (intravenøst). Pasienten foreskrives antispasmodika, trombolytika, antiarrytmika, B-blokkere, kalsiumantagonister, magnesia og så videre. D.

melkoochagovyj

Med dette skjemaet utvikler pasienten små fokus på involvering av hjertemuskelen. Sykdommen kjennetegnes av en lettere flyt i sammenligning med en storfokallesjon.

Angina smerter varer ikke lenge og skjer ikke sterkt. Men hvis smerten er langvarig, indikerer det et tilbakefall som oppstår ved dannelsen av nye lesjoner. I alvorlig smertsyndrom utvikler sjokk i noen tilfeller.

Tonets sonoritet forblir den samme, det er ingen galopperende rytme og hjertefri friksjonsstøy. Temperaturen stiger til 37,5 grader, men ikke høyere.

Nivået av leukocytter er ca. 10.000-12.000, høy ESR er ikke alltid oppdaget, i de fleste tilfeller er det ingen eosinofili og en stakkeskift. Enzymer aktiveres kort og ubetydelig.

På et elektrokardiogram er segmentet RS-T forskjøvet, oftest synker det under isolinet. Patologiske endringer i T-bølgen observeres også: Som regel blir den negativ, symmetrisk og har en spissform.

Småfokalinfarkt er også en anledning til sykehusinnleggelse av pasienten. Behandlingen utføres på samme måte og metoder som med storfokalform.

Prognosen for dette skjemaet er gunstig, dødeligheten er lav - 2-4 tilfeller per 100 pasienter. Aneurisme, hjerteinfarkt, hjertefeil, asystoli, og andre tromboemboliske effekter melkoochagovogo myokardinfarkt er sjeldne, men denne fokal formen av sykdommen hos 30% av pasientene utvikler seg til macrofocal.

lokalisering

Avhengig av lokaliseringen skjer myokardinfarkt i følgende kliniske varianter:

 • venstre og høyre ventrikler - blodstrømmen til venstre ventrikel stopper oftere, og flere vegger kan påvirkes samtidig.
 • Partisjon, når inngrepsseptumet lider;
 • apikal nekrose forekommer i hjertepunktet;
 • basal - skade på høye deler av bakre veggen.

Atypiske typer av sykdommen og deres kliniske manifestasjoner

I tillegg til det ovenfor er det andre former for denne sykdommen. Atypiske former utvikler seg spesielt i nærvær av kroniske lidelser. Så, med osteochondrose, er hovedsmertsyndromet supplert med et belte i brystet, som styrkes av bakoverbøyningen. Atypiske former gjør diagnosen vanskelig.

Atypiske former for hjerteinfarkt inkluderer:

 • abdominal - med dette skjemaet symptomene ligner akutt pankreatitt, smerter lokaliseres i overlivet og er ledsaget av kvalme, hevelse, hiccough, noen ganger oppkast;
 • astmatisk - dette skjemaet ligner et akutt stadium av bronkial astma, dyspnø vises, alvorlighetsgraden av symptomet øker;
 • atypisk smertesyndrom - en mann klager over smerte i underkjeven, iliac fossa, i armen, skulderen;
 • asymptomatisk - dette skjemaet er sjeldent, og det påvirker hovedsakelig diabetikere som, på grunn av egenskapene til en kronisk sykdom, er mindre følsomme;
 • cerebral - det er nevrologiske symptomer, klager på svimmelhet, nedsatt bevissthet.

mangfold

På denne bakgrunn utmerker seg følgende typer myokardinfarkt:

 • primær - forekommer for første gang;
 • tilbakevendende - lesjonen er løst i to måneder etter den forrige, og i samme sone;
 • fortsettelsen er den samme som den tilbakevendende, men det berørte området er annerledes;
 • gjentatt - diagnostiseres etter to måneder og senere, er noen sone påvirket.
Myokardinfarkt mange ansikter. Sykdommen bærer mange trusler, inkludert tromboembolisme, hjerte-perikarditt. Den farligste komplikasjonen er hjertesvikt, ledsaget av høy dødelighet.

Derfor, med de første symptomene som kan indikere et hjerteinfarkt, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp.

Typer av infarcts: tegn og detaljert beskrivelse

Den moderne rytmen i livet er forbundet med mange forstyrrelser og stress som forårsaker forskjellige typer hjerteinfarkt hos mennesker som er predisponert for det. Ufordelige økologiske forhold, underernæring har negativ innvirkning på kroppens arbeid.

Problemet med fremveksten av denne typen sykdom er blitt så presserende at det i hverdagen er svært ofte mulig å møte uttrykket "å bringe til et hjerteinfarkt". Men ikke alle mennesker i en stressende situasjon, det er så ubehagelig fenomen. For å forstå essensen av sykdommen, er det nødvendig å klart formulere definisjonen av denne sykdommen.

Definisjon av infarkt og dets kategorier

Hjerteinfarkt er død av hjertemuskulaturceller (nekrose) på grunn av mangel på blodtilførsel forårsaket av blokkering av arterien med kolesterisk plakk. I tillegg til nederlaget i hjertet, kan sykdommen dekke andre typer organer. Ordet "infarkt" stammer fra gammel gresk medisin. I oversettelse til russisk betyr det "jamming", "blokkering". Sværheten i å transportere blod til organets vev fører til nummenhet og umuligheten av full funksjon. De viktigste typene sykdom er delt inn i 3 kategorier:

 1. Iskemisk eller anemisk.
 2. Hemoragisk.
 3. Iskemisk eller anemisk med hemorragisk belte.

Den første typen sykdom er preget av nederlag av organer som: nyrer, milt, hjerne, hjerte. På grunn av opphør av blodsirkulasjon i karene, oppstår vevfølelse og tørr nekrose forekommer. Blødningstypen av sykdommen oppstår på grunn av stagnerende prosess av blod i blodårene. De vanligste rammene er følgende organer: lunger, tarm, milt, hjerne. Utbruddet av sykdommen i lungene skyldes mangelfull ernæring av hjertet, og i milten - på grunn av venetrombose.

Det iskemiske utseendet til sykdomskategorien med hemorragiske egenskaper kombinerer de to første typer organskader og representerer tørnekrose med blødning. Det påvirker hjertet, nyrene og milten. Hjerteangrep eller følelsesløshet i hjerneceller kan forårsake død eller føre til alvorlige konsekvenser, som post-infarkt cardiosklerose.

Ved plasseringen av det berørte område av hjertet er klassifiseringen av myokardinfarkt delt inn i de tilsvarende typene:

 • hjerteinfarkt i ventrikelen (fremre, bakre, laterale, dårligere);
 • hjerteinfarkt av interventricular septum;
 • isolert myokardinfarkt i øvre del av hjertet;
 • hjerteinfarkt i høyre ventrikel.

Området for blokkering av arteriene kan også være ved krysset mellom kardiale deler: posterolaterale, laterale, laterale osv.

Typer av infarkt klassifiseres ikke bare av parametrene for plasseringen av klemme av hjertemuskelen, men også i samsvar med størrelsen på organskader.

Småbrent myokardinfarkt indikerer et lite område av skade (vanligvis i tykkelsen av myokardiet). Denne arten har to underkategorier: subendokardial myokardinfarkt (plassert under endokardiet) og subepikardial (under epikardiet). Omfattende nekrose innebærer at det bortvises et bredt område av hjertemuskulaturen. Det er transmural og ikke-transmural.

bevis

I gamle dager har bare eldre lidd av et hjerteinfarkt, men i de senere årene forekommer anfall ofte hos unge menn og kvinner. Menn er mest utsatt for symptomene på sykdommen og er i den første risikogruppen. Hos kvinner forekommer fenomenet hjerteinfarkt hovedsakelig i voksen alder, siden produksjonen av kjønnshormon østrogen forhindrer dannelsen av kolesterol i kroppen.

En typisk form for infarkt manifesteres i form av et akutt angrep av smerte i brystområdet som oppstår uten åpenbare årsaker. Sensasjoner er preget av trykk på hjertet, kompresjon, noen ganger smertefulle reflekser sprer seg til bak- og skuldermuskulaturen. Symptomet har en likhet med angina, men i motsetning til en gitt hjertesykdom, kan det oppstå ikke ved lasten, men i ro. Smertefulle opplevelser ledsages av arytmieangrep, økt press. Kroppstemperaturen stiger til 40 ° C, det er en økning i puls, ledsaget av svakhet og oppkast av oppkast. Å ta piller fra hjertet, spesielt nitroglyserin, hjelper ikke til å lindre smerte.

Kvinnelig og mannlig infarkt

Inntil nylig var hjerteinfarkt vanligere hos menn, men i løpet av det siste tiåret har tilfeller av kvinnelige hjerteinfarkt blitt hyppigere. Konstant vedvarende følelse av svakhet, søvnløshet, hevelse, en følelse av angst, kortpustethet - alle disse tegnene skal forårsake frykt for hjertehelsen. Det er nødvendig å ta tid til å besøke polyklinikken for EKG. Hvis symptomene er funnet i tide, er det mulighet for å forhindre uønskede konsekvenser.

Et hjerteinfarkt hos kvinner er ledsaget av smerte. Spasmer blir observert i nakken, venstre skulder, påvirker kjeften. Muskelsmerter oppstår mot bakgrunn av kvalme, svimmelhet, kald svette. Ifølge studier er perioden for tilpasning hos kvinner roligere, og etter sykdommen vender pasientene tilbake til normal rytme i livet, og fullstendig glemmer konsekvensene. Sykdommen kan imidlertid igjen minne seg på at dette ikke skjer, det anbefales å revidere livsstilen.

I motsetning til det motsatte kjønet viser tegn på sykdommen hos menn ikke lenge. Hvis det er et angrep, er det ikke tegn på svimmelhet, ubehag eller kvalme. Smertefulle spasmer påvirker overkroppen, lemmer, noen ganger kjeften. Problemer med å puste og brenne i halsen er ledsaget av hikke, det er en ansiktsfarge og manglende evne til å stå på føttene.

Mange forvirrer de to i roten til motsatt sykdom - et hjerteinfarkt og et slag. Generell bevissthet om diagnosen hjerteinfarkt, ville unngå mange dødsfall. For en mer nøyaktig diagnose av sykdommen må du ha en klar ide om symptomene på en bestemt sykdom. De viktigste tegnene på et slag er:

 • dumhet av hender, føtter;
 • stivhet av bevegelser av ansiktsmuskler;
 • ensidig lammelse av kroppen.

Forskjeller mellom symptomene på de to hjertesykdommene er svært signifikant. I noen tilfeller kan et hjerteinfarkt vise et symptom på hjerneslag og andre diagnoser. Slike typer hjerteinfarkt kalles "atypiske former for hjerteinfarkt."

Typer av nekrose med symptomer på andre sykdommer

Årsakene til nekrose maskerer for andre sykdommer ved å manifestere sine symptomer er atypiske former for hjerteinfarkt. Denne kategorien av symptomer, uvanlig for hjertesykdom, skaper ytterligere vanskeligheter ved å bestemme diagnosen. I medisinsk praksis er følgende de vanligste atypiske former for myokardinfarkt:

 1. Astmatisk form. har en feilaktig likhet med bronkial astma.
 2. Den cerebrale formen. preget av et brudd på nervesystemet og ledsaget av nevrologiske abnormiteter.
 3. Abdominal form av hjerteinfarkt. Symptomene på sykdommen ligner på akutt pankreatitt.
 4. Asymptomatisk form er mest vanlig i diabetes mellitus. På grunn av en nedgang i kroppens følsomhet er ikke ledsaget av smerte.

Det første alternativet er ikke ledsaget av smerte i hjertet. Maskering for symptomer på astma gir full rett til å klassifisere det på grunnlag av "atypiske former for hjerteinfarkt." Det er kortpustethet, der ulike midler brukes til å lette pusten, men ingen forbedring observeres.

Atypiske former av myokardinfarkt, magetypen enkelt skjule bak symptomer på "akutt abdomen": oppblåsthet, magesmerter, etterfulgt av svakhet, lavt blodtrykk, takykardi. Ved en primær undersøkelse av pasienten er det vanskelig å diagnostisere denne form for hjerteinfarkt. Den endelige dommen kan kun gjøres etter økt av elektrokardiogrammet.

myokardial infarkt, cerebral type atypiske former har alle tegn på en slag: pulsen blir mindre, er det en sammenblanding av tale, nummenhet eller delvis lammelse av legemet med en hånd. Karakterisert av økt svetting, blodstrømmen til ansiktet.

Atypiske former for myokardinfarkt av et asymptomatisk utvalg av nekrose forekommer uten smertereflekser, oftest hos pasienter med diabetes mellitus. Det eneste tegn på denne sykdommen er økt tretthet og kortpustethet etter fysisk anstrengelse, som tidligere ikke påvirket velvære.

Stenokardi spenning - et annet tegn på sykdommen, som kan tilskrives klassen "atypiske former for myokardinfarkt", observeres hos ca 5% av pasientene. Forverring av smerte manifesterer seg bare mens du går. Ofte mistenker slike pasienter ikke engang sykdommen, og fortsetter å leve i den vanlige rytmen i livet. Diagnosen manifesteres bare i EKG-prosedyren.

Som konklusjon er det gitt et sett med grunnleggende forebyggende tiltak for forebygging av hjerteinfarkt. Til tross for risikofaktorene i en bestemt gruppe mennesker som er potensielt utsatt for forekomst av hjerteinfarkt, vil en rekke tiltak som er tatt, forhindre sykdom. Først av alt, denne holdningen til skadelige vaner, bidrar til forekomst av hjerteproblemer: røyking, overdreven konsum av fettstoffer, en stillesittende livsstil, overvektig. Eliminering av uønskede infarktfaktorer vil ha en gunstig effekt på bevaring av hjertetonus i mange år.

Infarct - typer, tegn på hjerteinfarkt hos kvinner og menn, ernæring, førstehjelp til pasienten

Blogg emner Reklame linje, her kan være din reklame Kardiovaskulære sykdommer

Hvert år er det flere og flere tilfeller av kardiovaskulære sykdommer. Tross alt kommer uttrykket "for å få infarkt" å oppstå, ikke bare. Uroligheter og ulike typer stress kan forårsake hjerteinfarkt. Men, du skjønner, dette er ikke alltid, tross alt, ikke alle, etter noen spenning, klager umiddelbart over ubehag i hjertet. Så, hva er et hjerteinfarkt?

Et infarkt er nekrose av et organ på grunn av en akutt mangel på blodtilførsel

Hva er et hjerteinfarkt?

Denne tilstanden er ført av koronar hjertesykdom - et brudd på blodtilførselen til hjertets hjertemuskulatur (myokard) på grunn av skade på aterosklerotisk plakk av kranspulsårene. Det oppstår ved avsetning av fett, kolesterol og andre lipider (plakk er deres klynge), på grunn av det smalner lumen på fartøyene. Det er spesielt farlig i ung alder, for da er det veldig sårbart, og det kan når som helst sprekke. Hvis dette skjer, blir det etter dette, under påvirkning av blodtrykk, dannet en trombose på dette stedet. Det skal bemerkes at slike plakk kan ikke bare være i kranspulsårene.

Det er meget manifestasjon av akutte koronarsykdommer som skjer når blodtilførselen for å hindre at et av de avdelinger av myokardial blodstrømning på grunn av overlappingen av en trombe, som etter død av kolesterol plakk øker over tiden inntil den tar hele hulrommet i arterien.

Hvis levering av blod er forstyrret i en del av hjertet i minst 20 minutter, da fryser dette området, det mangler oksygen. I dette tilfellet oppstår nekrose eller nekrose av celler (hvis en stor arterie er blokkert, dør de mer) - dette er hjerteinfarkt.

Ofret har alvorlig smerte i brystet, som ikke kan fjernes med Validol eller til og med nitroglyserin.

Typer av sykdom

I tillegg til hjerteinfarkt er det fortsatt andre typer hjerteinfarkt. Selve ordet "infarkt" på gresk betyr "krenkelse", det vil si "undertrykke", ikke la kroppen til å fungere fullt ut. I tillegg til hjertemuskelen, kan forstyrret blodtilførsel også ligge i andre deler av organene.

Så skjer infarkt tre typer:

1. Iskemisk eller anemisk (hvit) 2. Haemoragisk (rød)

3. Iskemisk eller anemisk (hvit) med en hemorragisk belte

Infarkt i hjernen, nyrene, milten, hjertet refererer til den første typen - iskemisk (stopper utstrømningen av blod i karene), tørr nekrose forekommer.

Infarment av lungene, tarmene, noen ganger refererer hjernen og milten til den andre typen - hemorragisk. Det stammer fra stillestående fenomener i årene. I lungene skyldes dette utilstrekkelig ernæring av hjertet og i milten - på grunn av venetrombose. I motsetning til den første typen, er nekroseområdet impregnert med blødning, derfor kalles det rødt.

Myokardinfarkt foregår av iskemisk hjertesykdom

Og den tredje typen infarkt (hvit med hemoragisk belte) kombinerer de to første typene (tørr nekrose med blødning, lysfarge med rødt slag). Det skjer i hjertet, nyrene og milten. Forløpet av denne sykdommen avhenger av plassering og størrelse av infarkt, samt på organets side, dets adaptive kapasitet og regenerering.

Et hjerneinfarkt og myokardium kan forårsake en persons død eller forårsake alvorlige lidelser, for eksempel forgiftning av en organisme som følge av vevsfall. Det kan være ledsaget av feber, feber og dystrofi av organene.

Tegn på hjerteinfarkt

Hvis tidligere hjerteinfarkt sykdom var eldre, men nå skjer i menn som er så vidt over 30. Og dette kan ikke sies om kvinner, for opp til 50 år, er de beskyttet mot dannelsen av kolesterol plakk kjønnshormoner, spesielt østrogen kvinner. Men dessverre er kvinner mye vanskeligere å lide et hjerteinfarkt enn menn.

Blant symptomene på hjerteinfarkt er det viktigste den alvorlige smerten i brystet som oppstår plutselig uten ytre årsaker. Følelser som om noe i hjertet av noe presser, klemmer, gir i skulderen, tilbake. For ikke å forvirre denne tilstanden med angina pectoris, er det nødvendig å vite at angina oppstår fra en eller annen form for belastning, og et hjerteinfarkt er ikke alltid mulig, det er også i ro.

Også, piller fra hjertet hjelper ikke med å lindre smerte, så ikke forsink, men ring en ambulanse straks. I denne tilstanden er det svært viktig å ikke miste et minutt.

I tillegg til smerte, er det også mulig for arbeidet å puste og til og med tap av bevissthet.

I det oppstår akutt myokardialt infarkt arytmier, stiger trykket, noe som reduserer smerte etter remisjon, temperaturen stiger til 38 grader (noen ganger en av de første symptomer), pulshastighet.

Hos personer med diabetes kan infarktene ledsages uten symptomer, men det bringer også en alvorlig trussel mot menneskelivet.

Tegn på hjerteinfarkt hos kvinner. Tidligere var det bare menn som var utsatt for hjerteinfarkt, men nå har dette begynt å påvirke kvinner. Det viser seg at det er vanskeligere å oppdage hjerteinfarkt symptomer hos kvinner enn i sterkere sex. Siden det er mange familieproblemer på kvinnelige skuldre, forekommer det ikke en gang for dem at de kan utvikle noen form for sykdom. Symptomer på hjerteinfarkt er lett forvekslet med enkel tretthet, så de fleste tar ikke hensyn til det.

Forskere har undersøkt at en måned før angrepet er det slike tegn på preinfarkt: en konstant nedgang i styrke, selv etter hvile; angst, søvnløshet, hevelse, ubehagelige følelser i magen (dette er en funksjon av kvinnens fysiologi, hjertet er nærmere magen enn menn), kortpustethet og selvsagt smerte i smerte. Hvis du oppdager symptomer i tide, kan du forhindre et hjerteinfarkt.

Med hjerteinfarkt er EKG veldig informativ

Angrepet hos kvinner, som hos menn, begynner med alvorlig smerte, men på grunn av at kvinnekroppen er tilpasset å tolerere slike følelser, hevder noen at smerten ikke er så sterk, men det er det ikke. Smerter gir til nakke, venstre arm, påvirker kjeve og tenner. Det er alvorlig kvalme, oppkast, halsbrann. Baksiden av hodet gjør vondt, hodet svinger, det kan være et bevissthetstab, det er også økt kald svette, tretthet og stivhet i kroppen.

Etter et hjerteinfarkt, glemmer kvinner veldig raskt at de trenger å beskytte seg selv. Når disse symptomene passerer, går pasientene tilbake til rutinen i mange tilfeller, og glemmer at infarktene fortsatt kan hente seg selv.

Tegn på hjerteinfarkt hos menn. Menn mangler helt pre-infarct tretthet og søvnløshet, så vi kan si at de ikke har absolutt ingen advarselssymboler for hjerteinfarkt, bortsett fra smerter i hjertet i brystet. Ved anfallet, observeres kvalme sjeldnere, smerter er oftere i øvre rygg, armer, ben, albuer, noen ganger også i kjeve, men sjelden.

Det er en choking og brennende følelse i halsen eller en følelse av halsbrann, alt dette er ledsaget av en hikke, personen blir blek og faller ned. Med tanke på det faktum at en sterk halvdel av menneskeheten ikke er i stand til å utholde akutt smerte, søker de umiddelbart hjelp, enn de selv og redder, de tåler sykdommen lettere.

Ulike symptomer hos menn og kvinner skyldes deres fysiologiske egenskaper:

 • Det mannlige hjertet er mye større enn kvinnen;
 • en kvinnes hjerte slår raskere enn et menneske (en kvinne har et gjennomsnitt på 80 slag, en mann 70-75), men det er fremdeles avhengig av egenskapene til hver organisme, er normen 75-80 slag per minutt, med alderen, er antall slag redusert til 60.

På grunn av det faktum at ikke alle mennesker er utdannet på det medisinske feltet, kan mange forveksle symptomene på et hjerteinfarkt og berøre uten å vite hva som skjer med personen faktisk. Hvis folk hadde lært å skille disse symptomene godt, kunne mange dødsfall blitt forhindret.

Så, tegn på et slag er:

 1. dumhet av armer, ben
 2. midlertidig stivhet av bevegelser av ansikt og kropp bare på den ene siden (lammelse)
 3. svimmelhet
 4. manglende evne til å gå jevnt eller holde seg på føttene (tap av balanse)
 5. alvorlig hodepine
 6. sky av grunn
 7. uklar tale
 8. tap av oppfatning (kommunikasjon med noen er nesten umulig)
 9. synshemming, midlertidig blindhet.

Forskjellene mellom symptomene på hjerteinfarkt og slag er svært signifikant.

Den eneste fienden av disse sykdommene er tid, og derfor er det svært viktig, så snart de første symptomene oppstår, å sykehus pasienten.

Årsaker til sykdommen

Siden skyldige av alt er kolesterolplakk, kan årsaken til skaden være høyt blodtrykk og overdreven hjerteslag. Derfor er det mulig at dette kan bidra til overoppheting i solen og tung fysisk eller emosjonell overstyring. Det skal bemerkes at de samme faktorene påvirker utseendet av et slag. Men oftest skjer hjerteinfarkt i en hvilemodus, selv om det kan være under søvn, legger forskerne merke til at det skjer om morgenen.

Så hovedårsaken til hjerteinfarkt er aterosklerose. Det kan være genetisk arvet hvis slektningene var syke før pensjonsalder, kranspulsår, hjerneslag, hjerteinfarkt. Og atherosklerose forårsaker, fremfor alt, feil livsstil.

Her er en liste over hva som skader kroppen vår og fører til en slik konsekvens som et hjerteinfarkt:

I de første timene etter angrepet er det nødvendig å gi medisiner som trombus tynnere

For kvinner, i motsetning til menn, eksisterer risikoen for å få et hjerteinfarkt bare i overgangsalderen. Men i kategorien av risiko mellom de sterkere sex fall lede menn, oppstår skallethet på grunn av for store mengder av androgener (hormoner), som kroppen reagerer på en økning i blodtrykket og forhøyede blodkolesterolnivåer.

Diagnose av hjerteinfarkt

Først av alt blir EKG utført med hjerteinfarkt. Elektrokardiogrammet viser tydelig forandringer: ST stiger buk oppover. For å sjekke bunnen av lesjonen, er EKG plassert på V3R-punktet eller V4R kan være, de er på høyre side av brystet. I tillegg kontrollerer de også områdene av baklederne med den innhyllende okklusjonen av V7-V9, da vises den unormale Q-bølgen. Men EKG viser ikke alltid de ovennevnte dataene.

Hvis det er skade i den isolerte depresjonen av ST-segmentet eller ved intraventrikulær ledning, er det ikke slike EKG-indekser. Men en slik undersøkelse viser nøyaktig regelmessigheten og hastigheten til hjerterytmen (forekomsten av arytmi), og derfor kan du identifisere hjerteproblemer.

Å vite hvilke områder som påvirkes og deres grad av skade, gjennomføre ekkokardiografi (ultralyd i hjertet). Med hjelpen kan man se strukturelle endringer i hjertet. Nøyaktigheten av diagnosen avhenger av kvaliteten på bildet. Som med EKG er det tilfeller at ekkokardiografi ikke viser patologiske abnormiteter, men dette bekrefter ikke fravær av kranspulsår eller tilstedeværelse av hjerteinfarkt. Men i de fleste tilfeller gir studien fortsatt en mulighet til å lære komplikasjoner av hjerteinfarkt.

Scintigrafi utføres også. Pasienten får et legemiddel - en radioindikator (den er giftfri), har et vektormolekyl og en isotop. Vevet, væsken eller orgelet absorberer vektormolekylet, og isotopen overfører gammastråler, som er festet av et spesielt gammakamera. På denne måten blir hjerteområdet undersøkt. Takket være denne metoden er det mulig å lokalisere aterosklerotiske plakker nøyaktig i IHD og nekrose områder ved infarkt.

Denne høykvalitetsundersøkelsen, etter å ha gjennomført det, er legen mye lettere å foreskrive behandling. Og også i løpet av terapien viser scintigrafi effektiviteten ved bruk av bestemte medisiner, og det blir klart om de gir det forventede resultatet eller ikke.

En vanlig blodprøve viser en økning i antall hvite blodlegemer, noe som endres ved en delvis økning i ESR. Tilstedeværelsen i blod av overskuddsmengder av enzymer (aspartataminotrasferazy, MB brøkdel av kreatinfosfokinase, laktat-dehydrogenase, og andre.) Omtaler nekrose i hjertet, de kalles markører eller biomarkører.

Hovedindikatoren er markør troponin, den indikerer skaden på kardiomyocytter og gjør det mye bedre enn kreatinfosfokinase. Det forhøyede nivået av troponin hviler fra de første 4-6 timene av angrepet til 7-12 dager. Det er derfor varigheten av det økte antallet indikerer tilstedeværelsen av nekrose, dersom det er mer eller mindre, er årsaken ikke i infarkt. Det skal bemerkes at troponin kan oppdage sykdommen på et senere tidspunkt. Å vite mengden troponin, er det ikke nødvendig å undersøke laktatdehydrogenase.

Siden hjertets angrep er svært farlig for menneskelivet, er det nødvendig å ringe en ambulanse umiddelbart

Det finnes andre biomarkører som ikke holder seg i hevet tilstand så lenge troponin er kreatinfosfokinase. Aktiviteten øker MV-fraksjon CPK (CPK-MB) ved begynnelsen av den første klokke til infarkt tilstand 6-12 timer og fortsatte å stige opp til 18-24 timer og går tilbake til normal neste dag. MV-CK kan øke av andre grunner: med myopati, nyresvikt, skade på skjelettmuskler. Derfor er andre metoder for undersøkelser tatt i betraktning for korrekt diagnose.

I tillegg Hjartekateterisering utført: en tynn fleksibel slange føres gjennom hånden eller lysken i arterien for å nå koronararteriene, således lære hvordan strømmen av blod i hjertekamrene, og et blodtrykket; ta blodprøver derfra og undersøk arteriene gjennom røntgenstrålen. Sammen med kateterisering er koronar angiografi gjort.

Førstehjelp

Siden hjertets angrep er svært farlig for menneskelivet, er det nødvendig å ringe en ambulanse umiddelbart. Før en lege kommer, er hvert minutt dyrt, fordi angrepet oppstår, så pasienten må gis akuttvakt for hjerteinfarkt.

 • Pasienten skal ligge og puste frisk luft.
 • Det er nødvendig å måle blodtrykket, hvis ikke lavt, og deretter gi en tablett nitroglyserin. Etter 5 minutter, gjenta hvis smerten ikke passerer.
 • Gi en tablett av aspirin i en dose på 500 mg.
 • Hold deg rolig (det er veldig viktig å ikke bli panikk) og roe pasienten at alt blir bra med ham. Enhver uro vil gjøre hjertet verre.

Etter at ambulansen kom til å gi alle pasientens medisinske dokumenter som var hjemme, fortell om hva som var syk, det som plaget ham, og så videre.

Hvis det skjedde at det ikke var noen i nærheten av angrepet (dette er selvfølgelig veldig farlig, det er fare for besvimelse i noen sekunder), da skal offeret vite hva de skal gjøre.

 • Først av alt, vær rolig.
 • Du trenger å inhalere (dypt) og ofte hoste, som med bronkitt, prøv å hoste slem. Inhalér luft før hver hoste. Hoste ofte og kraftig, hvert 2. sekund. Hvis dette er gjort, er det mulig å forbedre hjertefunksjonen til hjelpen kommer. På grunn av dyp pusting blir blodet beriget med oksygen.
 • Og det siste: Presset på hjertet forbedrer også slagene sine, du kan klemme ham litt.

Behandling av hjerteinfarkt

Infarkt er delt inn i storfokus (omfattende) og småfokus. Det store infarkt i myokardets fremre vegg utgjør en stor fare, fordi det i motsetning til småbrennpunktet (hvor små områder er påvirket av nekrose) lammer det et stort område av hjertet. På samme tid, i tillegg til hjertesmerter, er offeret ikke i stand til å tenke, snakke, flytte osv.

I forbindelse med det faktum at leger er redd for å risikere tilstanden til offeret, mistenker i det minste en liten manifestasjon av et småfokusert eller omfattende hjerteinfarkt, sendes alle pasientene til hjerteopplivning.

Med et stort fokal hjerteinfarkt kan det være nødvendig med hjerte defibrillering, elektrisk pacing eller kunstig ventilasjon. Etter å ha forbedret tilstanden, blir offeret overført til menigheten, og sørger for fred og hvile.

Behandling for et omfattende hjerteinfarkt er gjort med medisinering eller kirurgi (celletransplantasjon er mulig). Terapien varer lenge, for etter en form for hjerteinfarkt er det ikke lett å gjenopprette helsen din.

Bevegelse og frisk luft - den beste forebyggelsen av hjerteinfarkt

For å redde en person er nødvendig i de første timene etter et angrep, er hjelpen å umiddelbart oppløse en trombose og gjenopprette blodtilførselen.

For dette er det spesielle legemidler som fortynner en trombose, blant annet acetylsalisylsyre (aspirin). Det forhindrer også dannelsen og nye blodpropper.

Betablokkere brukes også til å behandle denne sykdommen. Deres mål er å redusere behovet for hjertemusklene i oksygen, og sparer dermed cellene fra døden. På grunn av dette reduseres belastningen på hjertet, noe som er svært nyttig for pasienten.

Noen ganger medisiner ikke hjelper, da legen foreslår å gjøre koronar ballong angioplastikk - er en invasiv teknikk under lokalbedøvelse, kan det forstyrre aterosklerotisk plakk som etter et hjerteinfarkt kan dannes på nytt. Aortocoronary shunting brukes også som kirurgisk metode. Denne operasjonen er ganske komplisert, siden den utføres i det åpne hjertet med kunstig blodsirkulasjon. Samtidig gir de en annen måte å levere blod til den delen av hjertet der den ikke handlet.

Passende behandlingsbeslutninger utføres av kardiologen, pasienten trenger bare tålmodighet og strenge sengestil til tilstanden forbedrer seg, så du kan sitte og gå litt.

Strømforsyning

Av stor betydning i utvinningen av hjertet er riktig ernæring, fordi takket være de næringsstoffene kan regulere arbeidet til mange av kroppens funksjoner, samt gi opp fettstoffer og høy-kalori mat, er det lett å unngå utvikling av aterosklerose og redusere belastningen på hjertemuskelen. Derfor forbedrer dietten arbeidet i mage-tarmkanalen og forhindrer avsetning av kolesterol.

Det er nødvendig å begrense forbruket av proteiner, unntatt vegetabilsk, opptil 90 gram, karbohydrater - opptil 300 g og sukker - opp til 50 g, fett - 70 g. Kaloriinnholdet bør ikke overstige 1500 kcal per dag. Salt bør ikke konsumeres mer enn 3 g, og væsken skal forbrukes opp til 1 liter per dag.

Etter et hjerteinfarkt anbefales et spesielt diett.

I de første dagene må du drikke mye fruktjuicer, men i små porsjoner - tomatjuice er nyttig, det fortynner blod. I tillegg kan du fortsatt ikke sterk te, kefir, men ikke mer enn en halv liter per dag. På den tredje dagen, spis 6-7 ganger i små porsjoner, men ikke mer enn 1000 kcal, kan mengden væske økes noe, og så 5 dager. Videre, drikke væske ikke mer enn 1 liter, spis 5 ganger om dagen i like store porsjoner opp til 1500 kcal.

Retter skal kokes, bakt, stuves, dampes og ofte i form av potetmos. Salt opp parabolen bare med måltider. Sterkt bør forlate pickles og velsmakende retter, svinekjøtt, sild, belgfrukter, fisk og sopp broths, helmelk, søtsaker, ulike broths, vin, kaffe, sterk te.

Her er en liste over produkter du kan bruke:

 • rug eller hvetebrød (helst tørket, ikke friskt, fra første eller annen klasse mel), diettbrød, tørkekaker uten kremer;
 • fisk, men ikke fett (flyndre, Bullhead, sei, karpe, ål, is fisk navaga, abbor, elv abbor, gjedde, hake); løst og dristige varianter, men i moderate mengder (rosa laks, kompis laks, havabbor, lav-fett sild, sverdfisk, tunfisk, makrell) er også mulig og sjømat (tang, reker, blekksprut);
 • Vegetabilske supper (moset eller pureed), legg grønnsaker til dem, krydret med rømme, vegetabilsk olje;
 • egg (anbefalte protein egg omelett) og lavmælk melk, også cottage cheese, kefir, yoghurt, yoghurt, unntatt surkrem - det brukes som en dressing for retter;
 • grønnsaker, blant dem er blomkål, poteter, rødbeter, gulrøtter, melon, kucchini, salat, tomater, agurker. Ikke prøv å spise grønne erter og hvitkål;
 • et utvalg av frokostblandinger, tilberedt på melk eller vann, mest foretrukne havre, semolina og bokhvete (de er nyttige om morgenen);
 • noen frukter og bær, gelé, compotes, syltetøy fra dem, bakt epler, kjære, men ikke misbruke disse søtsaker, fordi overflødig sukker skader;
 • sauser bare hjemmelagde (tomat, rømme, meieri, frukt og grønnsakssaus);
 • blant krydder er tillatt vanillin, bay leaf, kanel, sitronsyre, rød søt pepper;
 • grønnsak og fruktjuicer.

Riktig ernæring er viktig for å gjenopprette hjertet

Vær oppmerksom på at du må spise 5-6 ganger om dagen, dietten bør varieres. Når du forbereder første og andre kurs, vær ikke lat for å kombinere ulike matvarer. For eksempel, potetsalat og tomater eller agurker med vinaigrette grøt (kan erstatte vegetabilske salat egg) og t D.. Etter at maten er alltid nyttig å være rike på forskjellige mikroelementer og vitaminer. Om natten drikker du kefir eller spiser yoghurt.

Rehabilitering etter hjerteinfarkt

Tilsynelatende er mange interessert i spørsmålet: er det mulig å leve etter et hjerteinfarkt som tidligere? Dette er vanskelig å svare, fordi mye avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. La oss si at pasienten fungerte som byggmester før, og etter et hjerteinfarkt er det lite sannsynlig at han kan komme tilbake til sin virksomhet, fordi en tung fysisk belastning er skadelig.

Rehabilitering etter hjerteinfarkt varer lenge. Tross alt, bør denne sykdommen ikke bli spøk, det gjør en person til å tenke på deres livsstil og forandre den.

Det er veldig viktig å ikke bekymre deg, tro på suksessen av behandlingen, tilpass deg selv positivt og prøv å fullt ut nyte livet. Vi kan si at de som led et hjerteinfarkt, fikk en annen sjanse til å leve på nytt.

Behandlingen starter på sykehuset, og etter forbedring kan den fortsette hjemme. Den fysiske belastningen øker gradvis, i ingen tilfelle kraftig. Flytte er bra, men etter opplevelsen bør det gjøres nøye. Det er for denne spesielle sakte gymnastikken. Her er et eksempel på hvordan du beveger deg riktig: Først går du på en flat overflate, og deretter på trappene. Forresten, den siste oppoverbakken - er en indikasjon på om en person er klar igjen for aktivt liv.

Hvis pasienten roligt stiger til 3-4 etasje, uten kortpustethet og brystsmerter, så er helsen på bøyd. For mer nøyaktige resultater benyttes en test med dosert last på tredemølle eller sykkel. Dette er gjort under tilsyn av en spesialist. Men medisinen må tas hele livet, selv om helsetilstanden er normal. Mest sannsynlig er det på grunn av å ta medisiner. Avbryt aldri dem.

Er sex mulig etter et hjerteinfarkt? Umiddelbart umulig, fordi dette også er en stor fysisk belastning, spesielt for menn. Med forbedring av tilstanden - er det mulig, men først og fremst er det verdt å konsultere med en lege, fordi mye avhenger av type og type hjerteinfarkt, og også på komplikasjoner. Enig det fra intim nærhet du trenger å ha det gøy, og ikke et nytt hjerteinfarkt. I denne forbindelse kan du redusere belastningen under sex, for eksempel posisjonen på siden. Partneren må være den samme, situasjonen er den samme, uten eksperimenter og arrogant lidenskap!

Konsekvenser og forebygging av sykdommen

De alvorligste konsekvensene hos voksne etter omfattende myokardinfarkt i den fremre veggen. Mindre komplikasjoner fra et småfokalt infarkt av myokardets laterale eller bakre veggen.

Et stort hjerteinfarkt innebærer:

Ved akutt angrep, uavhengig av dets plassering, karakterisert kardiogent sjokk, alvorlige arytmi (i dette tilfelle trykket kan reduseres), venstre ventrikkelsvikt, bevisstløshet, dødsfare. Komplikasjoner kan omfatte: tilbakevendende infarkt, akutt psykose, bryter infarkt, svekket hematopoiese, venstre ventrikkel-aneurisme, hjertesvikt, blødning fra magesår.

Hvis diagnosen ikke oppdages i tide, vil det gjøre det mulig å forhindre betydelig skade på stedet ved nekrose. I tilfelle at den foreskrevne behandlingen vil gi et positivt resultat, vil det bli et arr i myokardiet etter angrepet (dette vil skje etter seks måneders behandling).

Myokardinfarkt er veldig farlig, fordi plutselig ventrikulær fibrillasjon (en av de typer arytmi) som oppstår som følge av sykdommen, kan føre til døden. Dette fremgår av den triste statistikken: Før du kommer til sykehuset, dør halvparten av pasientene, og en tredjedel på sykehuset på grunn av alvorlige komplikasjoner. Og de som overlevde, er fortsatt et arr for alltid på hjertet, det er ikke løst. Selvfølgelig, slik informasjon lyder skummelt, men du bør ikke være redd, det kan forhindres.

Honning inneholder stoffer som virker positivt på hjertemuskelen, forbedrer blodtilførselen og utvider blodårene

Å vite årsakene til forekomsten av et hjerteinfarkt, kan du forhindre forekomsten. Vanligvis kan du ikke komme vekk fra arvelighet, men du kan bli kvitt andre predisponerende faktorer.

På hvilke måter? Her er deres liste:

 1. bevegelse og frisk luft - dette er akkurat det som forbedrer blodsirkulasjonen og beriker blodet med oksygen;
 2. forebygging eller behandling av hypertensjon: hvis blodtrykket stiger, prøv å ikke være ute i varmt vær;
 3. Normaliser trykket ved å drikke den riktige pillen; ikke løp hypertensjon, for dette også flytte mye;
 4. røyking og alkohol;
 5. Overvekt: hvis det er, prøv å tilbakestille det og ikke ringe lenger.

Folkemetoder for infarktbehandling

For å behandle et hjerteinfarkt, kan du bruke folkemessige rettsmidler.

 • Bland kjøttkvernet i 200 g hvitløk og 1 kg tranebær, bland alt sammen med 100 g honning. La i 3 dager, og drikk deretter 1 dessertskje to ganger daglig før måltider.
 • Grind 2-3 pærer, kast i varmt kokt vann (du trenger vann litt mer enn 1 kopp), la i 7 timer, belastning. Infusjonen er full halv glass før du spiser.
 • Ta med like mengder honning og juice fra løk, alle kombinere. Ta 2-3 ganger om dagen for 1 ss. skjeen. Med 2 kg honning blandes 1 kg Aronia ashberry. Det er 1 ss. skje en dag.
 • Bruk epler (de styrker fartøyene og fjern slaggen) eller 100 g tørkede aprikoser. Sitronskall forbedrer arbeidet i hjertet på grunn av innholdet av essensielle oljer i den. Det må tygges.
 • Bland 100 g knuste valnøtter med 2 ss. skjeer av honning (helst bokhvete). Del inn i tre økter. Nøtter inneholder mange nyttige stoffer som er nødvendige for hemopoiesis: magnesium (har vasodilaterende virkning), jern, sink, vitaminer i gruppe B, etc.
 • Veldig nyttig kjære, du kan bare spise eller oppløse det i varmt vann, te - i dette tilfellet vil det få en beroligende effekt. Du kan spise med frukt. Honning inneholder stoffer som virker positivt på hjertemuskelen, forbedrer blodtilførselen og utvider blodårene.
 • Siden nesten alle nøtter hjelper båtene og hjertet, er en veldig nyttig en bitter mandel. Spis 1 mutter per dag, dette er nok.
 • Ta 4-5 hode hvitløk, 10 sitroner, 1 kg honning. Fra sitronene presser saften, legg til honning og malt hvitløk. La for 1 uke. Ta 1 ts per dag. Det anbefales for kortpustethet, samt angina pectoris.

Eventuell behandling bør diskuteres med legen din. Men for gjenoppretting, er det viktigste å være rolig, fordi hjertet reagerer på enhver spenning først, og det får sin såkalte "stress" fra det negative. Bevare fred og en positiv holdning er mye lettere å kurere sin skadet hjertet, så ikke bekymre deg, og behandles av ulike forslag til metoder, spesielt, og i godt humør, tro på seg selv og i suksessen til seier over sykdommen.

Les Mer Om Fartøyene