Varianter av hjerteinfarkt

Den moderne rytmen i livet er forbundet med mange forstyrrelser og stress som forårsaker forskjellige typer hjerteinfarkt hos mennesker som er predisponert for det. Ufordelige økologiske forhold, underernæring har negativ innvirkning på kroppens arbeid.

Problemet med fremveksten av denne typen sykdom er blitt så presserende at det i hverdagen er svært ofte mulig å møte uttrykket "å bringe til et hjerteinfarkt". Men ikke alle mennesker i en stressende situasjon, det er så ubehagelig fenomen. For å forstå essensen av sykdommen, er det nødvendig å klart formulere definisjonen av denne sykdommen.

Definisjon av infarkt og dets kategorier

Hjerteinfarkt er død av hjertemuskulaturceller (nekrose) på grunn av mangel på blodtilførsel forårsaket av blokkering av arterien med kolesterisk plakk. I tillegg til nederlaget i hjertet, kan sykdommen dekke andre typer organer. Ordet "infarkt" stammer fra gammel gresk medisin. I oversettelse til russisk betyr det "jamming", "blokkering". Sværheten i å transportere blod til organets vev fører til nummenhet og umuligheten av full funksjon. De viktigste typene sykdom er delt inn i 3 kategorier:

 1. Iskemisk eller anemisk.
 2. Hemoragisk.
 3. Iskemisk eller anemisk med hemorragisk belte.

Den første typen sykdom er preget av nederlag av organer som: nyrer, milt, hjerne, hjerte. På grunn av opphør av blodsirkulasjon i karene, oppstår vevfølelse og tørr nekrose forekommer. Blødningstypen av sykdommen oppstår på grunn av stagnerende prosess av blod i blodårene. De vanligste rammene er følgende organer: lunger, tarm, milt, hjerne. Utbruddet av sykdommen i lungene skyldes mangelfull ernæring av hjertet, og i milten - på grunn av venetrombose.

Det iskemiske utseendet til sykdomskategorien med hemorragiske egenskaper kombinerer de to første typer organskader og representerer tørnekrose med blødning. Det påvirker hjertet, nyrene og milten. Hjerteangrep eller følelsesløshet i hjerneceller kan forårsake død eller føre til alvorlige konsekvenser, som post-infarkt cardiosklerose.

Lokalisering av organskader

Ved plasseringen av det berørte område av hjertet er klassifiseringen av myokardinfarkt delt inn i de tilsvarende typene:

 • hjerteinfarkt i ventrikelen (fremre, bakre, laterale, dårligere);
 • hjerteinfarkt av interventricular septum;
 • isolert myokardinfarkt i øvre del av hjertet;
 • hjerteinfarkt i høyre ventrikel.

Området for blokkering av arteriene kan også være ved krysset mellom kardiale deler: posterolaterale, laterale, laterale osv.

Typer av infarkt klassifiseres ikke bare av parametrene for plasseringen av klemme av hjertemuskelen, men også i samsvar med størrelsen på organskader.

Småbrent myokardinfarkt indikerer et lite område av skade (vanligvis i tykkelsen av myokardiet). Denne arten har to underkategorier: subendokardial myokardinfarkt (plassert under endokardiet) og subepikardial (under epikardiet). Omfattende nekrose innebærer at det bortvises et bredt område av hjertemuskulaturen. Det er transmural og ikke-transmural.

bevis

I gamle dager har bare eldre lidd av et hjerteinfarkt, men i de senere årene forekommer anfall ofte hos unge menn og kvinner. Menn er mest utsatt for symptomene på sykdommen og er i den første risikogruppen. Hos kvinner forekommer fenomenet hjerteinfarkt hovedsakelig i voksen alder, siden produksjonen av kjønnshormon østrogen forhindrer dannelsen av kolesterol i kroppen.

En typisk form for infarkt manifesteres i form av et akutt angrep av smerte i brystområdet som oppstår uten åpenbare årsaker. Sensasjoner er preget av trykk på hjertet, kompresjon, noen ganger smertefulle reflekser sprer seg til bak- og skuldermuskulaturen. Symptomet har en likhet med angina, men i motsetning til en gitt hjertesykdom, kan det oppstå ikke ved lasten, men i ro. Smertefulle opplevelser ledsages av arytmieangrep, økt press. Kroppstemperaturen stiger til 40 ° C, det er en økning i puls, ledsaget av svakhet og oppkast av oppkast. Å ta piller fra hjertet, spesielt nitroglyserin, hjelper ikke til å lindre smerte.

Kvinnelig og mannlig infarkt

Inntil nylig var hjerteinfarkt vanligere hos menn, men i løpet av det siste tiåret har tilfeller av kvinnelige hjerteinfarkt blitt hyppigere. Konstant vedvarende følelse av svakhet, søvnløshet, hevelse, en følelse av angst, kortpustethet - alle disse tegnene skal forårsake frykt for hjertehelsen. Det er nødvendig å ta tid til å besøke polyklinikken for EKG. Hvis symptomene er funnet i tide, er det mulighet for å forhindre uønskede konsekvenser.

Et hjerteinfarkt hos kvinner er ledsaget av smerte. Spasmer blir observert i nakken, venstre skulder, påvirker kjeften. Muskelsmerter oppstår mot bakgrunn av kvalme, svimmelhet, kald svette. Ifølge studier er perioden for tilpasning hos kvinner roligere, og etter sykdommen vender pasientene tilbake til normal rytme i livet, og fullstendig glemmer konsekvensene. Sykdommen kan imidlertid igjen minne seg på at dette ikke skjer, det anbefales å revidere livsstilen.

I motsetning til det motsatte kjønet viser tegn på sykdommen hos menn ikke lenge. Hvis det er et angrep, er det ikke tegn på svimmelhet, ubehag eller kvalme. Smertefulle spasmer påvirker overkroppen, lemmer, noen ganger kjeften. Problemer med å puste og brenne i halsen er ledsaget av hikke, det er en ansiktsfarge og manglende evne til å stå på føttene.

Forskjellen mellom et slag og et hjerteinfarkt

Mange forvirrer de to i roten til motsatt sykdom - et hjerteinfarkt og et slag. Generell bevissthet om diagnosen hjerteinfarkt, ville unngå mange dødsfall. For en mer nøyaktig diagnose av sykdommen må du ha en klar ide om symptomene på en bestemt sykdom. De viktigste tegnene på et slag er:

 • dumhet av hender, føtter;
 • stivhet av bevegelser av ansiktsmuskler;
 • ensidig lammelse av kroppen.

Forskjeller mellom symptomene på de to hjertesykdommene er svært signifikant. I noen tilfeller kan et hjerteinfarkt vise et symptom på hjerneslag og andre diagnoser. Slike typer hjerteinfarkt kalles "atypiske former for hjerteinfarkt."

Typer av nekrose med symptomer på andre sykdommer

Årsakene til nekrose maskerer for andre sykdommer ved å manifestere sine symptomer er atypiske former for hjerteinfarkt. Denne kategorien av symptomer, uvanlig for hjertesykdom, skaper ytterligere vanskeligheter ved å bestemme diagnosen. I medisinsk praksis er følgende de vanligste atypiske former for myokardinfarkt:

 1. Astmatisk form. har en feilaktig likhet med bronkial astma.
 2. Den cerebrale formen. preget av et brudd på nervesystemet og ledsaget av nevrologiske abnormiteter.
 3. Abdominal form av hjerteinfarkt. Symptomene på sykdommen ligner på akutt pankreatitt.
 4. Asymptomatisk form er mest vanlig i diabetes mellitus. På grunn av en nedgang i kroppens følsomhet er ikke ledsaget av smerte.

Det første alternativet er ikke ledsaget av smerte i hjertet. Maskering for symptomer på astma gir full rett til å klassifisere det på grunnlag av "atypiske former for hjerteinfarkt." Det er kortpustethet, der ulike midler brukes til å lette pusten, men ingen forbedring observeres.

Atypiske former av myokardinfarkt, magetypen enkelt skjule bak symptomer på "akutt abdomen": oppblåsthet, magesmerter, etterfulgt av svakhet, lavt blodtrykk, takykardi. Ved en primær undersøkelse av pasienten er det vanskelig å diagnostisere denne form for hjerteinfarkt. Den endelige dommen kan kun gjøres etter økt av elektrokardiogrammet.

myokardial infarkt, cerebral type atypiske former har alle tegn på en slag: pulsen blir mindre, er det en sammenblanding av tale, nummenhet eller delvis lammelse av legemet med en hånd. Karakterisert av økt svetting, blodstrømmen til ansiktet.

Atypiske former for myokardinfarkt av et asymptomatisk utvalg av nekrose forekommer uten smertereflekser, oftest hos pasienter med diabetes mellitus. Det eneste tegn på denne sykdommen er økt tretthet og kortpustethet etter fysisk anstrengelse, som tidligere ikke påvirket velvære.

Stenokardi spenning - et annet tegn på sykdommen, som kan tilskrives klassen "atypiske former for myokardinfarkt", observeres hos ca 5% av pasientene. Forverring av smerte manifesterer seg bare mens du går. Ofte mistenker slike pasienter ikke engang sykdommen, og fortsetter å leve i den vanlige rytmen i livet. Diagnosen manifesteres bare i EKG-prosedyren.

Som konklusjon er det gitt et sett med grunnleggende forebyggende tiltak for forebygging av hjerteinfarkt. Til tross for risikofaktorene i en bestemt gruppe mennesker som er potensielt utsatt for forekomst av hjerteinfarkt, vil en rekke tiltak som er tatt, forhindre sykdom. Først av alt, denne holdningen til skadelige vaner, bidrar til forekomst av hjerteproblemer: røyking, overdreven konsum av fettstoffer, en stillesittende livsstil, overvektig. Eliminering av uønskede infarktfaktorer vil ha en gunstig effekt på bevaring av hjertetonus i mange år.

Alt om hjerteinfarkt

Myokardinfarkt er en farlig lesjon i hjertet etterfulgt av isolering av nekrotisk sone. Hvis et angrep forekommer i 30% av tilfellene, oppstår et dødelig utfall. Spesielt farlig er perioden innen noen timer etter utbruddet av farlige manifestasjoner. Hvis du opplever alvorlig smerte i området bak brystbenet, får du ubehagelige opplevelser i armen, underkjølsområdet, du må ringe en ambulanse. Hvis smertsyndromet skyldes utviklingen av et hjerteinfarkt, kan det ikke slokkes med nitroglyserin. Pasienten er plassert på et sykehus og gir medisinsk hjelp.

Hva er hjerteinfarkt?

Myokardinfarkt - nederlaget til et signifikant område av hjertemuskelen som et resultat av sirkulasjonsforstyrrelser, som oppstår på grunn av trombose i arteriene. Nettstedet, som ikke mottar blod, dør gradvis. Vanligvis begynner vev å dø etter 20-30 minutter fra det øyeblikket blodet sluttet å strømme inn i orgelet.

Infarction er preget av alvorlig smerte bak brystbenet, som ikke kan stoppes ved bruk av standard analgetika. Den gir inn i armen, skulderbelte og også i andre områder av kroppen, som ligger i nærheten av det berørte området. Når angrepet går, føler pasientene en urimelig følelse av angst. Angrepet kan oppstå ikke bare med et sterkt psykomotisk stress, men også med fullstendig hvile. Smertsyndrom varer fra 15 minutter til flere timer.

klassifisering

I medisin er ulike varianter av klassifisering av myokardinfarkt skilt, med tanke på ulike faktorer, egenskaper i kurset. I de fleste tilfeller er det en typisk form for hjerteinfarkt. Denne sykdommen er delt inn i følgende underarter:

 1. Subepicardial. Nekrotiserte celler ligger hovedsakelig nær epikardiet.
 2. Subendokardial. Lesjonen manifesteres i endokardiet.
 3. Utført. Nekrotisert område ligger i myokardiet. Dette er en av de farligste varianter av patologi, da tykkelsen av hjertemuskelen påvirkes.
 4. Transmuralt. Nekrotiserende del av hjertevegget. Dette er et stort fruktet utvalg av myokardinfarkt. I de fleste tilfeller vises menn etter å ha fylt 50 år.

Klassifisering av hjerteinfarkt inkluderer metoder for å bestemme formen av infarkt ved lesjonens plassering. Hvis du ikke utfører spesielle diagnostiske studier, er det svært vanskelig å nøyaktig bestemme det berørte området. Noen ganger, hvis det er et angrep, er det ingen tegn på muskelskade, det er også andre faktorer, på grunn av hvilke diagnosen i begynnelsen er komplisert.

I de fleste tilfeller observeres et hjerteinfarkt av myokardiet. Noen ganger i begynnelsen av et angrep er det berørte området lite, etter en stund kan det øke. Når et infarkt med liten hjerteinfarkt oppstår, er sykdommen preget av et moderat kurs, reduseres risikoen for farlige komplikasjoner. Hvis det ikke er tegn på tromboemboli etter et angrep, er risikoen for hjertesvikt, hjertebrudd, aneurisme redusert.

Blant varianter av denne sykdommen identifiseres atypiske former for hjerteinfarkt:

 1. Abdominal. Det er ofte forvirret med et angrep av pankreatitt, siden smertesyndromet overveiende ligger i øvre bukregionen. En person føler seg ekstra symptomer, som kvalme, økt gassdannelse, i noen tilfeller oppkast oppstår, og hikke er også mulig.
 2. Osmotisk. Det kan forveksles med den akutte fasen av utvikling av bronkial astma, angrepet er ledsaget av kortpustethet, mens gradvis forverring av symptomer manifesteres.
 3. Atypisk smertesyndrom. Det manifesterer seg i kjeveområdet, i fremtiden gir smerte i armen, skulderen.
 4. Asymptomatiske. Den smertefrie formen for myokardinfarkt er ekstremt sjelden. Vanligvis oppstår hos diabetikere, er følsomheten i nervesystemet som er et resultat av en kronisk sykdom betydelig redusert.
 5. Cerebral. Det er sjelden, men en av de mest komplekse former. Det refererer også til atypiske former for infarkt. Det er tegn på en nevrologisk natur. Bemerkelsesverdig svimmelhet, med tidlig omsorg, er bevissthetstap mulig.


Med fokus på mangfoldet skiller spesialister ulike typer hjerteinfarkt. De viktigste varianter er:

 1. Primær.
 2. Tilbakevendende. Oppstår i løpet av 2 måneder etter det første angrepet.
 3. Gjentas. Det ser etter mer enn 2 måneder etter starten av det første hjerteinfarkt.

Typer av infarkt

Nekroseområdet bestemmes i forhold til dybden av lesjonen. Vanligvis avhenger denne parameteren av plasseringen av det berørte området. Ved nekroseområdet skilles ulike typer myokardinfarkt.

Småfokus subendokardial

Det berørte området er preget av små parametere, manifestert i det nedre segmentet av hjertemuskelen. Nekrotisert sone er liten, ikke bare i begynnelsen av et angrep, men også diagnostisert etter nøytralisering av spesielt farlige symptomer. Når EKG utføres, er det nesten ingen forstyrrelser i strukturen til Q-bølgen.

Små fokusinstrumenter

I diagnostiske studier på EKG er det heller ingen unormaliteter av Q-bølgen. Det nekrotiske området finnes i den indre delen av myokardiet. Denne typen infarkt er en av de farligste, siden den sprer seg over et stort område. Hvis behandling blir gitt i tide, vil legene kunne rette opp bruddene. Denne type infarkt i tilfelle pasientens utvinning gir et minimum antall komplikasjoner.

Large-scalloped transmural

I medisinsk praksis anses det som den farligste typen, da det provoserer et stort antall dødsfall. Det er mulig å utvikle farlige komplikasjoner. Sone av lesjon er en stor del av myokardiet, med et betydelig segment av hjerte muskel nekrotiserende. Når EKG utføres, er den endrede QS-tannen notert, noe som indikerer den alvorligste sykdomsformen.

Storskala Nontransmural

Hvis EKG utføres i tide, oppdages en endret tann. Til tross for at det kliniske bildet ser mindre farlig ut, er det risiko for komplikasjoner, og i noen tilfeller er det mulig å få et dødelig utfall. Et betydelig antall kardiomyocytter er nekrotiske, men myokardiet er ikke fullstendig påvirket.

Faser og stadier av sykdommen

I medisin bestemmes klassifiseringen av myokardinfarkt av de interne og eksterne manifestasjonene av denne patologien. Ved utseendet av en storfokale lesjon identifiseres følgende faser av myokardinfarkt.

Predinfarktnaya

Med rettidig tilgang til lege, gjøres denne diagnosen i halvparten av tilfellene. Pasienter utviser alvorlige angina angrep, som gradvis forverres. Spesielt farlig patologi i tilfelle at følgende manifestasjoner oppstår:

 1. Skarp nedgang i kroppsfunksjoner, noe som påvirker pasientens trivsel negativt.
 2. Søvnløshet, økt følelse av angst.
 3. Rapid tretthet, ofte er folk ikke i stand til å utføre selv minimal aktivitet.
 4. Økt svakhet, mot hvilken det er irritabilitet.
 5. For å overvinne den negative symptomologien hjelper ikke hvile, eller ofte brukte medisiner.

Den skarpeste

I noen tilfeller kalles denne fasen iskemisk. Det varer fra en halv time til 2 timer. Som et resultat oppstår destruktive prosesser i hjertets vev på grunn av økende iskemi. Folk føler seg sterkt smerte, som begynner skarpt. Når smerte syndrom manifesterer, blir ubehagelige følelser gitt til skulderen, armen, kjeften, noen ganger i andre områder av kroppen. I noen tilfeller er manifestasjoner av hjerteinfarkt forvirret med andre, på grunn av hvilken diagnosen er bremset, blir søknaden om medisinsk behandling utsatt.

akutt

Nekrose av hjertevævet oppstår. Det varer i 2 dager. I løpet av denne tiden blir det berørte området konturert, det er lett å identifisere under diagnosen. Hvis hjerteinfarkt ikke er første gang, kan økningen i det berørte området forekomme innen 10 dager, noen ganger lenger. Mulig utseende av akutte sirkulasjonsforstyrrelser, brudd på hjertemuskelen, forekomsten av trombi, arytmi. Ved et akutt stadium av et hjerteinfarkt, stiger kroppstemperaturen, og feber oppstår.

subakutt

Karakterisert ved erstatning av nekrotisk muskel med bindevev. Mulig utvikling av hjertesvikt, arytmi. Forverring av tilhørende patologier kan vises. Å utvikle problemer med åndedrettsorganer, stagnasjon er mulig, samtidig som optimal kroppstemperatur opprettholdes.

postinfarction

I løpet av denne fasen av myokardinfarkt oppstår prosessen med arrdannelse. Slutten av denne perioden oppstår ca. 6 måneder etter et akutt angrep. Hvis lesjonen er for stor, kan en persons tilstand forverres. Noen pasienter som har hatt hjerteinfarkt, lider av sykdomsavbrudd innen 3 år. Hvis det ikke er noen alvorlige komplikasjoner, vises en økning i fysisk aktivitet, er det en sjanse til å gjenopprette vanlig vitale aktivitet. Det er mulig å normalisere rytmen til hjerteslag, normale indikasjoner vises ved analyse av blod.

Avhengig av infarktens form, er smertens art forskjellige:

 1. Følelse av sprengning.
 2. Smertefornemmelser klassifisert som brennende.
 3. Klemme.

I det akutte stadiet av hjerteinfarkt når noen av disse symptomene innen kort tid maksimal intensitet, varer i flere minutter eller timer. Kramper er mulige, men i de fleste tilfeller reduseres smerte ikke. Operasjonen går uten smertesyndrom, som skyldes spesifikke organismeres særegenheter. Hvis smerten ikke går bort i lang tid, kan det være en skarp lesjon av et stort område av myokardiet.

Denne fasen av sykdommen er preget av følgende symptomer:

 1. Tegn smerte i magen, oppkast.
 2. Alvorlig kortpustethet.
 3. Noen ganger blir pusteprosessen vanskelig.
 4. Kaldsvette kommer ut.
 5. Svakhet utvikler seg kraftig. Det er mulig at en person var engasjert i det vanlige arbeidet, så følte seg utmattet.
 6. Økt angst.

Behandling etter et hjerteinfarkt

Behandling av hjerteinfarkt skjer på sykehuset, siden denne sykdommen utgjør en trussel mot livet. Hvis noen av de nevnte stadiene av hjerteinfarkt oppdages, bør du ringe en ambulanse. For å bestemme sykdommen, klargjøre patologiens egenskaper, utføres et elektrokardiogram.

Etter utvinning gir utslipp fra sykehuset en lang rehabiliteringsperiode. Personer som gjennomgått hjerteinfarkt bør gjennomgå en sanatoriumbehandling, besøk kardiologen regelmessig, bruk diagnostiske metoder når tilstanden forverres. Målet med terapi ved behandling av hjerteinfarkt er å redusere smertesyndromet, forhindre spredning av lesjonen, og også å eliminere årsakene som forårsaket angrepet. Prognosen av sykdommen avhenger av korrektheten av slike behandlingstiltak, egenskapene til pasientens kropp.

 1. Restaurering av blodsirkulasjon. Hvis de stagnerende fenomenene er tidsbestemt, forbedres prognosen for pasientens liv.
 2. Redusere området av vev som er utsatt for nekrose.
 3. Redusere smerte.
 4. Forebygging av forekomst av andre patologier, manifestert mot en bakgrunn av et hjerteinfarkt. Med hjelp av medisinske, noen ganger kirurgiske metoder, reduseres sannsynligheten for komplikasjoner.

Mange pasienter som er klar over økt risiko for hjertesykdom, er interessert i hva slags infarkt. Når du studerer typene, stadier av sykdommen, er det nødvendig å reagere i tide på utseendet av negative symptomer og søke medisinsk hjelp. Symptomer på noen former og faser av et hjerteinfarkt er svakhet, smerte, dyspnø og økt svette. For å utelukke muligheten for å utvikle et hjerteinfarkt, for å redusere dens konsekvenser, utføres diagnostiske tiltak, utføres symptomatisk behandling.

Klassifisering av hjerteinfarkt og forskjeller i arter

Myokardinfarkt er nederlaget i hjertemuskelen på grunn av brudd på blodtilførselen. I den delen hvor oksygen sult har utviklet, dør celler, den første dør etter 20 minutter etter at blodtilførselen er sluttet.

Infarction er en av de beste sykdommene som forårsaker dødelighet. Hvert år, bare i Europa av denne grunn, dør 4,3 millioner mennesker.

Utviklingsstadiene og klinikken av typiske former

Klassifisering av hjerteinfarkt innebærer fire stadier av sykdomsutviklingen over tid og et klinisk bilde - lesjoner, akutt, subakutt, arrdannelse.

Skadeperiode (innledende)

Symptomer oppstår i løpet av perioden fra flere timer til 3 dager. På dette stadiet observeres transmural skade på fibrene som følge av sirkulasjonsforstyrrelser. Jo lenger latent fase, jo mer alvorlig sykdommen.

Kjenne til sykdommen gir EKG. Kaliumioner, utover de døde celler, danner skadestrømmer. deretter det er et patologisk spor Q, som er fast for den andre dagen.

Hvis nekrotiske lidelser opptrer i hjertet, da ST-segmentet er mye høyere enn isolinen, Konvexiteten styres oppover, og gjentar formen på monofasekurven. Samtidig registreres fusjonen av dette segmentet med en positiv T-tann.

Det er bemerkelsesverdig at Hvis det ikke er Q-bølge, er alle cellene i hjertemuskelen fortsatt i live. Denne tann kan dukke opp selv på den sjette dagen.

akutt

Varigheten av den andre fasen - fra 1 dag til 3 uker.

Gradvis blir kaliumionene vasket ut av skadeområdet, svekkende styrken av strømmen. Samtidig reduseres den skadede sonen, siden en del av fibrene dør, og Den overlevende delen prøver å gjenopprette seg og blir til iskemi (lokal reduksjon av blodsirkulasjon).

Segmentet ST faller ned til isolinen, og den negative tannen T oppnår en uttrykksdyktig kontur. Men med hjerteinfarkt med hjerteinfarkt i hjerteinfarkt, vil ST-stigningen sannsynligvis fortsette i noen tidsperiode.

Hvis det er et omfattende transmursjonsinfarkt, er veksten av ST-segmentet lengst, noe som indikerer et alvorlig klinisk bilde og en dårlig prognose.

Hvis det ikke var Q i den første fasen av tannen, så nå han vises i form av QS for transmural og QR i nontransmural type.

subakutt

Scenen varer ca 3 måneder, noen ganger - opp til et år.

På dette stadiet passerer dypt skadede fibre inn i nekrosisonen, som er stabilisert. Andre fibre blir delvis restaurert og danner en iskemisk sone. I denne perioden legen bestemmer størrelsen på lesjonen. I fremtiden krymper iskemisonen, fibrene i den fortsetter å gjenopprette seg.

Cicatricial (terminal)

Scarring av fibrer varer hele pasientens liv. På nekrosestedet blir vevene i tilstøtende friske områder samlet sammen. Prosessen er ledsaget av kompenserende hypertrofi av fibrene, lesjonssonene reduseres, den transmurale typen blir noen ganger ikke til transmural.

I siste etappe kardiogrammet viser ikke alltid en tann Q, derfor rapporterer EKG ikke sykdommen. Det er ingen sone for skade, segmentet ST sammenfaller med isolinen (myokardinfarkt fortsetter uten oppgang). På grunn av fraværet av en iskemisk sone viser EKG en positiv T-bølge, karakterisert ved en jevnere eller mindre høyde.

Deling av lesionsanatomi

I følge anatomien til lesjonen utmerker seg sykdommen:

 • transmuralt;
 • utført;
 • subendokardial;
 • subepicardial.

transmuralt

Når transmursjonsinfarkt oppstår iskemisk skade på hele organets muskellag. Sykdommen har mange symptomer som er typiske for andre sykdommer. Dette komplikerer i stor grad behandlingen.

Ifølge symptomene ligner sykdommen angina med forskjellen at i sistnevnte tilfelle er iskemi et midlertidig fenomen, og med et infarkt, blir det irreversibelt.

veggmaleri

Nederlaget er konsentrert i tykkelsen på veggen til venstre ventrikel, påvirker ikke endokardiet eller epikardiet. Størrelsen på lesjonen kan være forskjellig.

subendokardial

Dette er begrepet infarkt i form av et smalt band i endokardiet til venstre ventrikel. deretter Det berørte området er omgitt av subendokardial skade, noe som resulterer i ST-segmentet som faller under isolinet.

I normal sykdomsforløp passerer eksitasjon raskt de subendokardiale delene av myokardiet. Derfor, over infarktssonen, har den patologiske Q-tannen ikke tid til å vises. Hovedfunksjonen i subendokardial form er at over lesjonens område Skifter ST-segmentet horisontalt under den elektriske linjen mer enn 0,2 mV.

subepicardial

Lesjonen forekommer nær epikardiet. I kardiogrammet uttrykkes den subepikardiale form i en redusert amplitude av R-bølgen, i lederne over infarktområdet Den unormale tannen Q er sett, og også segmentet ST. En negativ T-bølge vises i første fase.

Flere detaljer om sykdomsdefinisjonen på EKG, se videoen:

Mengde berørt område

Det er storfokal eller Q-myokardinfarkt, og småfokal, som også kalles ikke Q-infarkt.

macrofocal

Forårsaker et stort hjerteinfarkt av trombose eller langvarig spasme i kranspulsåren. Som regel er det transmural.

Utviklingen av Q-infarkt indikeres av følgende symptomer:

 • brystsmerter, gir den høyre øvre torso, under hans venstre skulderblad, i den nedre kjeve, i andre deler av kroppen - skulder og arm på høyre side, i magesekken;
 • ineffektivitet av nitroglyserin;
 • Varigheten av smerte er forskjellig - kort eller mer enn en dag, kanskje flere angrep;
 • svakhet;
 • depresjon, frykt;
 • ofte - kortpustethet
 • lavere blodtrykk hos pasienter med hypertensjon
 • slimhinne i huden, cyanose (cyanose) av slimhinner;
 • rikelig svette;
 • noen ganger - en bradykardi, noe som i noen tilfeller blir til takykardi;
 • arytmi.

Når du undersøker kroppen, blir tegn på atherosklerotisk kardiosklerose, utvidelse av hjertet i bredden avslørt. Over toppen og ved Botkin-punktet, er den første tonen svekket, noen ganger delt, dominerer den andre tonen, systoliske lyder blir hørt. Begge hjertetoner blir dempet. Men hvis nekrose ikke utvikler seg mot bakgrunnen av patologiske forandringer i orgelet, så er den første tonen til stede.

Med et stort fokal myokardinfarkt hørbar perikardial friksjonsstøy, hjertets rytme blir galopperende, noe som indikerer en svekket sammentrekning av hjertemuskelen.

Laboratorietester finnes i kroppen høyt nivå av leukocytter, økt ESR (etter 2 dager), effekten av "saks" i forholdet mellom disse to indikatorene blir observert. Den store fokalformen er ledsaget av andre biokjemiske anomalier, hvorav hovedsakelig er hyperfermentemi, som oppstår i de første timene og dagene.

Med storfokusform sykehus. I den akutte perioden foreskrives pasienten en hvilerom, mental hvile. Mat - en brøkdel, begrenset kalori.

Formålet med medisinering er å forebygge og eliminere komplikasjoner hjertefeil, kardiogent sjokk, arytmier. For å stoppe smerten, brukes narkotiske analgetika, nevrologika og nitroglyserin (intravenøst). Pasienten foreskrives antispasmodika, trombolytika, antiarrytmika, B-blokkere, kalsiumantagonister, magnesia og så videre. D.

melkoochagovyj

Med dette skjemaet utvikler pasienten små fokus på involvering av hjertemuskelen. sykdom er preget av en lysere strømning i sammenligning med krupnoochagovym nederlag.

Lyden av toner forblir den samme, Det er ingen galopperende rytme og perikardial friksjonsstøy. Temperaturen stiger til 37,5 grader, men ikke høyere.

Nivået av leukocytter er ca. 10.000-12.000, høy ESR er ikke alltid oppdaget, i de fleste tilfeller er det ingen eosinofili og en stakkeskift. Enzymer aktiveres kort og ubetydelig.

På et elektrokardiogram Segmentet RS-T er forskjøvet, det synker ofte under isolinen. Patologiske endringer i T-bølgen observeres også: Som regel blir den negativ, symmetrisk og har en spissform.

Småfokalinfarkt er også en anledning til sykehusinnleggelse av pasienten. Behandlingen utføres på samme måte og metoder som med storfokalform.

Utsiktene for dette skjemaet er gunstige, dødeligheten er lav - 2-4 tilfeller per 100 pasienter. Aneurisme, hjerteinfarkt, hjertefeil, asystoli, og andre tromboemboliske effekter melkoochagovogo myokardinfarkt er sjeldne, men denne fokal formen av sykdommen hos 30% av pasientene utvikler seg til macrofocal.

lokalisering

Avhengig av lokaliseringen skjer myokardinfarkt i følgende kliniske varianter:

 • venstre og høyre ventrikler - Blodstrømmen til venstre ventrikkel blir ofte stoppet, og flere vegger kan påvirkes samtidig.
 • septum, når den inngripende septum lider
 • apikale Nekrose forekommer i hjertepunktet
 • basal - skade på de høye delene av bakveggen

Atypiske typer av sykdommen og deres kliniske manifestasjoner

I tillegg til det ovenfor er det andre former for denne sykdommen. Atypiske former utvikler seg spesielt i nærvær av kroniske lidelser. Så, med osteochondrose, er hovedsmertsyndromet supplert med et belte i brystet, som styrkes av bakoverbøyningen. Atypiske former gjør diagnosen vanskelig.

Atypiske former for hjerteinfarkt inkluderer:

 • abdominal - i denne formen av symptomene ligne akutt pankreatitt smerte lokalisert i den øvre bukhulen og ledsages av kvalme, oppblåsthet, hikke, og noen ganger oppkast;
 • astmaanfall - dette skjemaet ligner et akutt stadium av bronkial astma, dyspnø vises, alvorlighetsgraden av symptomet øker;
 • atypisk smertesyndrom - En mann klager over smerte i underkjeven, ileum, i armen, skulderen;
 • asymptomatisk - dette skjemaet ses sjelden, og det påvirker hovedsakelig diabetikere, som på grunn av egenskapene til en kronisk sykdom er mindre følsomme;
 • cerebral - det er nevrologiske symptomer, klager på svimmelhet, nedsatt bevissthet.

mangfold

På denne bakgrunn utmerker seg følgende typer myokardinfarkt:

 • hoved~~POS=TRUNC - skjer for første gang;
 • palindromisk - Lesjonen er løst i to måneder etter den forrige, og i samme sone;
 • fortsatte - det samme som det gjentagende, men det berørte området er annerledes;
 • gjentas - Diagnostisert to måneder senere og en hvilken som helst sone påvirkes.

Derfor, med de første symptomene som kan indikere et infarkt, kontakt legehjelp umiddelbart.

MedGlav.com

Medical Disease Directory

Hovedmeny

Myokardinfarkt. Typer, årsaker og behandling av hjerteinfarkt. Kardiogent sjokk.

Myokardinfarkt.

Myokardinfarkt (MI) - Det er fokal nekrose (nekrose) i hjertemuskelen (myokard), forårsaket av en mer eller mindre langvarig opphør av blodtilgang til myokardiet.
Kjernen i denne prosessen er brudd på patensen til en av hjertets hjerteslag (hjerte), berørt av aterosklerose, noe som fører til hjertesvikt i hjertet. Aterosklerose er en lang prosess, som gradvis fører til innsnevring av blodårene, senker blodstrømmen.
Et infarkt er den mest alvorlige manifestasjonen av hjertesykdom.


Årsaker til hjerteinfarkt.

 • Trombose, tromboemboli + aterosklerose.
 • Aterosklerose + neuropsykisk stress, fysisk aktivitet.
 • Stress.
  Som et resultat av stress frigjøres katecholaminer, som intensiverer og øker hjertekontraksjonene som forårsaker vasokonstriksjon, noe som resulterer i kronisk hypoksi av vev og organer.
 • Røyking.
 • Alkoholmisbruk.

Infarkt forekommer oftere hos menn i alderen 40-60 år, og noen ganger hos yngre. Personer med lav stillesittende livsstil, de som er utsatt for atherosklerose, hypertensjon, fedme, diabetes og andre metabolske forstyrrelser, er mer sannsynlig å bli syke. Omtrent halvparten av tilfellene av hjerteinfarkt forekommer mot angina pectoris, og omvendt - i mange pasienter opptrer angina etter et hjerteinfarkt.
Angina pectoris og myokardinfarkt er forskjellige manifestasjoner av samme smertefulle prosess.


Typer av hjerteinfarkt.

De vanligste er hjerteinfarkt i den fremre veggen til venstre ventrikel, bakveggen til venstre ventrikel, inngrepsseptumet og sidevæggen til venstre ventrikel. Høyre-ventrikulære infarkt er svært sjeldne.

Elektrisk stumme soner på EKG - Dette er et hjerteinfarkt.
EKG er bedre diagnostisert transmural infarkt, infarkt av fremre veggen. Det er vanskelig å bestemme ved EKG infarkt, som kombineres med arytmi, paroksysmal takykardi, blokkater og EKG-negative former. I følge EKG er hjerteinfarkt definert i 80% av tilfellene.


Stadier av utvikling av hjerteinfarkt.

 • Perioden av harbingers, prodromal (fra flere timer til flere dager).
  Er påvist kortsiktig smerte i hjertet eller bak brystbenet. I løpet av denne perioden reduseres blodtilførselen til hjertet.
 • Den skarpeste perioden, smertefullt angrep (fra flere timer til 1 dag).
 • En skarp periode, feber (8-10 dager).
  I 2. og 3. periode forekommer nekrose og mykning av det berørte området av myokardiet.
 • Subakutt periode (fra 10 dager til 4-8 uker). Perioden for gjenoppretting begynner.
 • Arrdannelsesperiode (fra 1,5-2 måneder til 6 måneder).


Klinikken inkluderer 2 syndromer:

 • Smerte syndrom - Dette er en klinisk manifestasjon av utviklingsfokuset på nekrose. (Den første fasen av nekrose).
  • Typisk smertefull s.
  Denne smerten i hjertet, brennende, presserende, bestråling er bredere enn med angina i venstre arm, høyre, kjeve. Det er ingen posisjon som beroliger smerten. Smerten vokser, pasienten er blek, utseendet på en klebrig kaldt svette, fargen på huden er gråbleg, så voksaktig, det kan være et puffete ansikt, en arytmi. Det systoliske trykket faller, det diastoliske trykket forblir på samme nivå eller stiger. Å redusere BP-avstanden mellom systolisk og diastolisk er et tegn på hjerteinfarkt. Pulsen er svak, trådaktig. Toner er døve.
  • Atypisk smertefull s-m.
  Første gruppe --- Gastralgic Bol↓, halsbrann, svakhet, oppkast etter 5-10 minutter etter måltider, vanligvis ledsaget av et brudd på avføringen, oppblåsthet.
  Andre gruppe --- Bezbolevoy syndrom, ved type angrep av hjerteastma (status astmaticus), choking, boblende pust. Men for å gå inn i eufillin ved et infarkt, er en akutt venstre-ventrikulær svikt det umulig.
  Arrytmisk form - Inntil arytmen er stoppet, skal pasienten behandles som ved hjerteinfarkt.
  Forløpende hjernesykdommer.
  • asymptomatiskform - ingen klager.
 • Rezaptsionno nekrotiserendesyndrom - kliniske manifestasjoner av den allerede utviklede foci av nekrose, som utviklet seg i regionen av aseptisk betennelse. (2. trinn av infarkt).
  • Rezektsionno-nekrotisk syndrom - Dette er ved slutten av den første dagen, og temperaturen stiger til 37,5-38,5 ° C ved begynnelsen av den andre. Temperaturen skal normaliseres innen 7 dager. Men hvis det varer mer enn 7 dager, så er det komplikasjoner.


Laboratorie data.

Ved slutten av den første dagen stiger fibrinogen A. Blod vises patologisk fibrinogen B (opp til ++++). Fibrinogen B skal normalisere i 3-4 dager. Fibrinogen B økes dersom pasienten injiseres med fibrinolytiske midler. C-reaktivt protein vises i det akutte stadium av betennelse.


Behandling av den akutte perioden med hjerteinfarkt.


Behandlingen utføres på et sykehus under overvåking. En hvilestilling, små bevegelser, obligatorisk lindring av smerte er nødvendig.

 • Du kan varme hjertet ditt, varm te, hold i munnen din vodka eller konjakk, analgin, anesthetics.
  Morfin, promedol og andre med / med små doser Atropin 0,3-0,5 ml kombinere med Antihistaminer.
  Talamanal 1 ml = 1 mlDroperidol + 1 mlFentanal
 • Pasienten skal ikke sove, jeg må snakke. Du må kontrollere pusten (inhaler - hold - puster ut).
  Gi oksygen gjennom en pute, men gjennom en maske, gi fuktet oksygen gjennom alkohol.
  Nitrogenoksyd 50% +Oksygen 50%. Nitrogenoksyd er gitt gjennom en anestesimaskin.
 • Hvis det er takykardi, er det nødvendig å gi IV-dråp polariserende blanding av GEC(Glukose + insulin + kalium), KCl 1500-4500 + 5%glukose+ 4 enheter.Insulin for 200 ml. deretter 6 enheter. Insulin for 200 ml.
  Du kan ikke i stedet for KCl gi NaCl. Diabetikere i stedet for glukose kan gis pp Ringer eller øke dosen insulin
 • Pasienten er introdusert 5-10 000 Heparin, drypp, drypp, til samme dråper som blanding av GEC.
  Lidokain 1 ml. spray, deretter dryppe, B-blokkere, Nitroglycerin IV
 • Hvis bradykardi utvikles, injiseres pasienten hver 2. time Atropin.
 • Ved defibrillering av ventrikkel-hjertemassasje, defibrillatorer.
 • Hvis trykket faller, legg til dråperen Kordiamin.

Påfør alle metoder, som ved akutt infarkt + resten. Obligatorisk anestesi.
Kardiogent sjokk er assosiert med fallet av AD, med en kraftig reduksjon i kontraktiliteten til myokardiet.

 • Vi gir fenylefrin, hvis det ikke hjelper, da Adrenalin, norepinefrin cap, iv, hvis AD faller.
  Norepinefrin 0,2 п / к, i hver hånd. dopamin - Cap, under kontroll av AD.
 • Du kan gi Hjerteglykosider i / i lokket. strofantin kan gi hjertestans. Korglukon 0,06% opptil 2,0 ml - det beste hjerteglykosidet, kumulerer ikke i kroppen.
 • Med kardiogent sjokk utvikler acidose, kan dråpe gis Soda-løsning, kokarboksylase - Drep kan være opptil 200 mg (4 ampuller), inn / over 50 mg kan ikke.
 • Med kardiogent sjokk, den første introduksjonen heparin - opptil 20 tusen enheter, når den daglige dosen 100 000 enheter.
  I noen tilfeller brukes metoder for ekstern og intern motpulsering.

Hovedtyper av hjerteinfarkt

Myokardinfarkt er et alvorlig og farlig nederlag i hjertemuskelen med dannelse av en nekrosisone. Fra et angrep av hjerteinfarkt dør mer enn 30% av pasientene hvert år, med særlig høy risiko for død i de første angrepstidene.

Når det ikke er lang smerte i området bak brystbenet, er intens smerte, noen ganger i armen eller underkjeven, så snart som mulig å ringe en ambulanse.

Smerter med infarkt fjernes ikke ved å ta nitroglyserin. Hvis det er mulig, bør det kardiologiske teamet gå med utstyret som gjør det mulig å raskt redusere hjertebelastningen og forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner og død av pasienten.

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

Nødvendig forskning utføres i beredskapsavdelingen. Resultatene av pasientens tester, som indikerer et hjerteinfarkt, preges av detektering av nekrotiske markører i blodet.

Denne diagnosen er bekreftet av data fra elektrokardiografiske og ekkokardiografiske undersøkelser.

Beskrivelse av patologi i henhold til ICD-10

En komplett liste over sykdommer og sykdommer som er kjent for medisin, finnes i grunndokumentet, som kalles International Classification of Diseases ICD-10.

De mulige pasienttilstandene her er kombinert i 21 klasser, som videre er delt inn i blokker og detaljerte. Hver sykdom er tilordnet en spesiell kode som består av bokstaver i det latinske alfabetet og tallene.

I ICD-10-systemet er myokardinfarkt i klassen av sirkulasjonssykdommer (I0099) i blokken av iskemiske hjertesykdommer.

Blokk I21 karakteriserer her forskjellige typer akutt infarkt (hvis varighet er etablert opptil 4 uker):

Denne blokken inkluderer ikke:

 • de oppstod komplikasjoner etter et hjerteinfarkt,
 • et hjerteinfarkt som har gått inn i kronisk stadium (etter de første 4 ukene),
 • etterfarging med myokardial syndrom - disse forholdene er tildelt andre grupper I.

Klassifisering av hjerteinfarkt ved lokalisering

Typer av hjerteinfarkt

Eksperter utpekte flere kriterier, ifølge hvilke det er vanlig å velge typer hjerteinfarkt.

I følge nekroseområdet

Området av nekrose vurderes i kombinasjon med dens dybde.

Dybden og dødsområdet til cellene avhenger av størrelsen og plasseringen av den blodstrømmende kranspulsåren:

 • i dette tilfellet er fokuset på nekrose av liten størrelse plassert i den nedre delen av myokardiet (under epikardiet);
 • vanligvis denne typen hjerteinfarkt når ikke store størrelser og overføres uten alvorlige komplikasjoner;
 • I EKG-eksamen er endringer i Q-bølgen i de fleste tilfeller fraværende.
 • Denne typen infarkt har heller ikke Q-bølgepatologier på EKG;
 • Det er nekrose i dette tilfellet i selve myokardets dybde, ikke ved å berøre endokardiet eller epikardiet;
 • Denne typen infarkt er minst farlig, vanligvis dekker ikke store områder;
 • Med riktig valgt behandling, er et intramuralt infarkt utsatt for en forholdsvis rask korreksjon med minst komplikasjoner.
 • Dette er den farligste situasjonen for pasientens liv, fulle av ikke bare alvorlige komplikasjoner, men også et dødelig utfall;
 • I dette tilfellet er nesten hele myokardiet, endokardiet og epikardiet påvirket: hjertemuskelen blir slått rett gjennom;
 • Nekrotiske endringer er spesielt gode. På EKG gjenspeiles dette av den patologisk modifiserte QS-tannen som er karakteristisk for den vanskeligste situasjonen.
 • På EKG-patologisk tann Q bestemmes;
 • Situasjonen er litt mindre farlig enn med den transmurale versjonen av infarktets forløb, men risikoen for komplikasjoner og død av pasienten er høy nok i dette tilfellet;
 • et stort antall kardiomyocytter fortabes, men myokardiet er ikke slått i sin helhet.

Ved prosessstadiet

Normene for blodtrykk for hjerteinfarkt finner du her.

Ved utføring av EKG-undersøkelse uten spesielle vanskeligheter i standardfasen av et infarkt, avsløres dets stadium. Fra infarktstadiet avhenger valget av terapeutiske manipulasjoner ved en bestemt tid og forebygging av mulige komplikasjoner.

 • kan vare flere timer, og til og med noen få dager;
 • Utilstrekkelig blodtilførsel til hjertemusklen manifesteres ved å trekke eller skarpe smerter i brystområdet, smerter kan gis til andre deler av kroppen;
 • pasienten kan ha kortpustethet, svakhet og svette, noen ganger kvalme;
 • trykket kan senkes og temperaturen heves;
 • Mangelen på tilstrekkelig behandling i denne perioden fører vanligvis til dannelsen av et fokal av nekrose, men det er mulig å diagnostisere prodromal staten i ekstremt sjeldne tilfeller.
 • den farligste angrepetiden er hans første 2 timer;
 • Fra hastigheten og korrektheten til helsearbeidernes handlinger, avhenger pasientens overlevelse direkte.
 • I denne perioden har pasienten mest alvorlige smerter, og fokuset på nekrose øker i størrelse;
 • alvorlig stress, overeating, fysisk og psyko-emosjonell stress er faktorer som kan utløse starten på et akutt angrep.
 • det varer i opptil to uker;
 • På dette tidspunktet stopper de ødelagte områdene av hjertemusklene, nekrose stiger vanligvis;
 • leger diagnostiserer resorbsjon-nekrotisk syndrom, når noen av de døde cellene kommer inn i blodet;
 • risikoen for et dødelig utfall minker gradvis, smerten slutter å plage pasienten.
 • de neste 6-8 ukene;
 • På de berørte områdene dannes et arr fra bindevevet, og tegn på et nekrotisk syndrom i blodet blir ikke bestemt.
 • risikoen for alvorlige komplikasjoner er redusert.
 • er delt inn i to faser: opptil 6 måneder tidlig, i de neste seks månedene begynner et fjernt stadium som vil vare til slutten av pasientens liv;
 • symptomer på hjerteinfarkt slutter å bli følt, muligens retur av angina pectoris;
 • arret på hjertet er tett dekket med bindevev.

Den riktige definisjonen av et scenen er av stor betydning. Selv om angrepet av infarkt allerede har gått, skal pasienten regelmessig gjennomgå en EKG-undersøkelse for å forhindre et annet angrep av infarkt.

Ved lokalisering av nekrosisonen

Klassifikasjonen for lokalisering av nekrose inneholder en liste over settet av mulige steder av døde celler. I de fleste tilfeller påvirkes området av venstre ventrikulærmuskulatur, og atriell infarkt er praktisk talt ikke funnet.

Det er fremre, apikale, laterale, bakre og andre typer infarksjoner, samt en kombinasjon av flere lokaliseringer av død av kardiomyocytter.

De omtrentlige grensene for infarkt er bestemt på EKG, nøyaktige data er ikke nødvendige, men de kan oppnås ved hjelp av scintigrafi-metoden.

Ved nærvær av konsekvenser

Avhengig av risikoen for mulige komplikasjoner utmerker seg følgende typer hjerteinfarkt:

I følge det kliniske kurset

I standardversjonen av infarktets forløb opplever pasienten et angrep av smerte med symptomer som er karakteristiske for infarkt. I denne tilstanden hjelper ikke nitroglyserin, og pasienten kaller en ambulanse for å lette sin tilstand. Et EKG og en blodprøve viser tilstedeværelsen av nekrose markører.

Med et atypisk løpet av hjerteinfarkt i 10-15% av tilfellene opplever pasienter ikke smerte og andre symptomer. Deteksjon av hjerteinfarkt kan være vanskelig og på grunn av imitasjon av andre patologiske forhold eller feildiagnose.

Noen ganger etter et EKG, diagnostiserer legene utseendet til nye foci av nekrose etter en allerede akutt stadium av et angrep. Denne perioden av sykdommen kalles dvelende og har triste spådommer i mange tilfeller.

Etter ferdigstillelse av den akutte fasen oppstår noen ganger et andre hjerteinfarkt. Hvis det skjedde før 8 uker, kalles det noen ganger en tilbakevending og refereres til som det første angrepet av et hjerteinfarkt.

Differensiell diagnose av myokardinfarkt og angina er presentert av denne lenken.

I denne artikkelen vil vi gi informasjon om hva som er øyets infarkt og hva konsekvensene er.

Vanligvis er et andre infarkt et anfall som skjedde ikke tidligere enn 2 måneder etter det første. Spesialister har imidlertid ennå ikke oppnådd enighet i disse definisjonene.

Les Mer Om Fartøyene