Vitaminer for vaskulær styrke: hvordan de virker, indikasjonene på opptak

Fra denne artikkelen vil du lære: hvorfor vitaminer for blodkar er nødvendig. Hvilken av dem skal brukes til å styrke veggene i kapillærene og forbedre ytelsen til hele kardiovaskulærsystemet. Om det er mulig å gjenopprette fra sykdommer i arterier og årer, ved bruk av bare vitaminer.

Vitaminer er en stor gruppe organiske stoffer, forskjellige i kjemisk sammensetning, som kombinerer en funksjon: ingen system i kroppen kan fungere ordentlig uten dem. En person trenger vitaminer for livet, men bare en liten del påvirker de vaskulære veggene.

Til tross for at artikkelen er viet til vitaminer, er det umulig å ikke nevne mineralene som sikrer normal drift av blodkar. Og noen apotekskompleks inneholder alltid begge, da de styrker hverandres handlinger og ikke arbeider alene.

Effekter av vitaminmolekyler og mineralstoffer i forhold til årer og arterier består av:

 1. Styrking av veggen, på grunn av effekten på cellene av glatte muskler og økning av elasticiteten eller utvidbarheten av fartøyet.
 2. Redusere skadelige effekter av frie radikaler dannet under oksidative reaksjoner.
 3. Binde skadelige kolesterolfraksjoner og fjerne dem fra kroppen.
 4. Forbedringer i blodets reologi (fluiditet) og hindringen av dannelsen av små blodpropper som forstyrrer normal blodgass i karene.
 5. Normalisering av alle typer metabolske prosesser i celler og intercellulær plass i vaskulærveggen.

Med tanke på virkningen av vitaminer på det vaskulære systemet, omfatter deres anvendelse:

 • forebygging av mulige patologiske forandringer;
 • behandling av eksisterende problemer, som en av elementene i kompleks terapi av sykdommen.

Når det gjelder forebyggende inntak av vitamin-mineralkomplekser, bør det bemerkes at den moderne rytmen av livet ofte ikke tillater en person å inkludere alt nødvendig mat i hans kosthold, slik at mengden innkommende vitaminmolekyler tilsvarer kroppens behov. Derfor er bruk av ytterligere kilder til nyttige stoffer allerede en nødvendighet.

Ett inntak av mineraler og vitaminer kan ikke helt fjerne muligheten for sykdomsutbrudd og spesielt helbrede den allerede eksisterende patologien. Mekanismen for utvikling av noen sykdom er alltid assosiert med ikke en faktor. Men mangelen på grunnleggende vitaminmolekyler og mineraler er en av dem.

Vurderingene av leger om viktigheten av anvendelse av vitaminer variere innen vide grenser: fra total sperring av sin vekt (avhengig av tilstrekkelig ernæring) i absolutt sikkerhet at risikoen for kardiovaskulær sykdom øker i betydelig grad uten mineral- og vitamin-støtte. Men så langt har ingen pålitelig forskning blitt utført om dette emnet, og det er umulig å gi bevis til fordel for noen av disse vurderingene.

De fleste leger tror fortsatt at dette problemet må tas opp individuelt etter at pasienten har blitt vurdert for tilstedeværelse av vaskulær og hjertesykdom, kostholdet og tegn på vitaminmangel.

Få informasjon om:

 • hvilke vitaminer er nødvendig for det vaskulære systemet;
 • i hvilken mat eller kjemiker betyr det at de er;
 • hvor mye skal forbrukes

Du kan ha en lege-terapeut, kardiolog, nevrolog eller kikkert.

Indikasjoner for bruk

Vitaminer for å styrke karene og forbedre arbeidet er anbefalt for forebygging, så vel som i alle kardiovaskulære behandlingsregimer.

forebygging

Målet er å redusere muligheten for utseendet av sykdommen, slik at bruken av mineraler og vitaminer i dette tilfellet blir vist for personer med risiko for å utvikle vaskulær patologi, samt sunne mennesker som ønsker å forlenge den normale arbeidskapasiteten til deres arterier og årer.

Det anbefales å ta medisiner som en ekstra kilde til nødvendige stoffer om vinteren i 4-6 uker. Dette skyldes de kumulative egenskapene til mange av vitaminer og mineraler, hvis lagre fra sommer-høsttid kommer til en slutt bare i januar-februar.

Bruken av mer enn seks uker er uhensiktsmessig på grunn av denne periodens tilstrekkelighet for restaurering av "bestandene" i kroppen.

behandling

Med terapeutisk formål anbefales det at vitamin-vitamintilskudd inkluderes i den komplekse behandlingen av vaskulær patologi av noe slag. Tiden for å ta medisiner i dette tilfellet bestemmes av den behandlende legen, basert på scenen i sykdomsforløpet og graden av endringer i veggene til karene.

I dette tilfellet er bruk av vitaminer som eneste middel for behandling fulle av alvorlige og noen ganger dødelige komplikasjoner.

Vitaminer for kardiovaskulærsystemet

Arbeidskapasiteten til kroppen vår er avhengig av blodkarens funksjon. Med alderen er elasticiteten til arteriene og kapillærene forstyrret, så det er verdt å bekymre seg for deres styrking. En nøkkelrolle her spilles av vitaminkomplekser og nyttige mikroelementer, som bør tas for forebyggende formål.

Moderne liv er en konstant rush, stress, nervøs spenning, feil ernæring. For vårt kardiovaskulære system er vitaminer en hard nødvendighet. Jo tidligere du tenker på det, jo lengre vil du leve.

Vi velger et vitaminkompleks for organismen

Vitaminer styrker ikke bare karene og hjertet, de klarer å motstå kolesterolinntak og normaliserer blodsirkulasjonen. Mangel på mikroelementer og vitaminer fører til kardiovaskulære patologier. Kompleks behandling av disse patologiene inkluderer nødvendigvis preparater med de nødvendige vitaminkompleksene.

Også årsakene til utviklingen av patologier inkluderer:

 • stillesittende livsstil;
 • vanlig nervøsitet;
 • vektig;
 • dårlige vaner;
 • nyresykdom;
 • nederlag av det endokrine systemet (thyrotoxicosis, diabetes mellitus).

Listen over nyttige vitaminer og mikroelementer

Kroppen vår skal få et fullverdig diett, som er basert på sporstoffer og vitaminer. Her er listen over vitaminer som er nødvendige for å styrke og normal funksjon av blodkar:

 • Retinol (vitamin A). Innenfor meieriprodukter, fiskeolje, gresskar, gulrøtter og pepper. Retinol refererer til fettløselige vitaminer, det forbedrer metabolske prosesser og motstår aterosklerose, noe som påvirker veggene i blodårene. På apotek, er acetat retinol solgt - en oljeaktig løsning som må tas oralt.
 • Ascorbinsyre (vitamin C). Inneholdt i grønnsaker, sitrus, dogrose, solbær, epler. Dette vannløselig vitamin forhindrer dannelsen av kolesterol og øker metabolske prosesser, styrker myokardium (hjertemuskel) og er inkludert i de fleste av de kjente vitaminer og mineraler. Det selges i form av piller, tabletter og ampuller.
 • . Rutin (vitamin (P) styrker veggene i arteriene, dreier det seg om et vannløselig vitamin som finnes i epler, sitrusfrukter, nyper og bringebær dreven blødning leger foreblandet tablettform -.. Ascorutinum.
 • Tocopherol (vitamin E). Undertrykker oksidasjonen av lipider (peroksid) og forhindrer forekomsten av frie radikaler. Hvorfor er dette viktig? Frie radikaler skader vev, organer,
 • fartøy og myokardium. Den kommer inn i kroppen takket være vegetabilsk olje, nøtter, eggeplomme og lever. Oljeløsning og kapsler er til intern bruk.
 • Tiamin (B1). Dette vannløselige vitaminet er lokalisert i korn. Inntrer kroppen, det forvandler seg til karboksylase - et stoff som stimulerer hjertekontraksjoner. Form - ampuller til injeksjon.
 • Pyridoksin (B6). Du kan få det ved å spise fisk, kjøtt, melk, ris og bønner. Fremmer nedbrytning av overskytende kolesterol og normalisering av fettmetabolismen. Pyridoksinhydroklorid selges i ampuller. Det er nyttig for hjerte og hodekar, derfor er det inkludert i vitaminkomplekset "Milgamma".
 • Gruppe F. Disse inkluderer flerumettede fettsyrer (linolensyre, linolsyre, arakidonisk) - som alle hindrer forekomsten av plakk på den indre overflaten av arteriene. Innenfor sjømat, fiskeolje og vegetabilsk olje.
 • Q10. Faktisk er det et koenzym, ikke et vitamin. Syntese av Q10 forekommer i den menneskelige leveren fra dyr og planteprodukter. Mangel på koenzym fører til for tidlig aldring, arytmi og hjerteinfarkt.

Nyttige mineraler

Funksjonen av kardiovaskulærsystemet er gunstig påvirket av ulike mineraler.

Her er deres liste:

 • Kalsium. Det forbedrer myokardets kontraktilitet og styrker de vaskulære veggene. Den finnes i fermenterte melkeprodukter, ost, brunt tang og fisk. Apotekets erstatning er calcemin.
 • Kalium. Hjertemuskelen er forkortet av en nervøs impuls - den vil ikke passere uten kalium. Kalium finnes i poteter, nøtter, kål, gulrøtter, rosiner, aprikoser, tørkede aprikoser. Medisinsk analog - løsninger og tabletter "Asparcum".
 • Magnesium. Fremmer forbedring av metabolske prosesser som finner sted i myokardiet, forhindrer dannelsen av blodpropper. Den er til stede i fisk, kjøtt, bønner og sjømat. Medisinsk utstyr - piller kardiomagnol (behandle myokardinfarkt og angina).
 • Fosfor. Dette er en bygningskomponent av cellemembraner. Muskelkontraksjoner og overføring av nerveimpuls uten at det er uvirkelig. Den finnes i asparges, kli, sjømat og tørket frukt. Medisinsk analog - saltløsning med fosfater.

Hjerneskip og deres styrking

Stroker blir ofte provosert av nedsatt blodgass til hjernen - dermed problemene med minne, syn og tale. Unngå disse patologiene kan, regelmessig bruk av vitaminer for hodeskårene.

 • Tiamin (B1). Øker følsomheten for læring og forbedrer minnet. Mangelen på tiamin fører til rask tretthet, søvnløshet, nedsatt koordinasjon, lidelse i lemmer og deprimert tilstand. Den økte konsentrasjonen av tiamin finnes i kjøtt, fisk, nøtter, erter, havremel og egg.
 • Riboflavin (B2). Gir hjernen den energien som er nødvendig for fysiske øvelser og høy mental belastning. Inneholdt i kjøtt og fermenterte melkeprodukter, med mangel på dette vitaminet, døsighet, tap av appetitt, hodepine, hemming og svakhet observeres.
 • Nikotinsyre (B3). Øker energiproduksjonen og normaliserer arbeidet på hodekarene. Inneholdt i nøtter, lever, egg, kjøtt, belgfrukter, fisk og bokhvete.
 • Pantotensyre (B5). Ansvarlig for nevrale impulser og stimulerer mental aktivitet. Mangel på dette stoffet fører til søvnløshet, depresjon, vedvarende tretthet og minnetap. Det finnes i erter, kål, melk, lever og bokhvete.
 • Pyridoksin (B6). Normaliserer arbeidet i nervesystemet, tjener som et supplement til vitaminkomplekser som styrker hodene i hodet. Når det er mangel på vitamin, observeres angst, irritabilitet, depresjon, søvnforstyrrelser. Inneholdt i belgfrukter, valnøtter, bananer, lever, ris og frokostblandinger.
 • Folsyre (B9). Ansvarlig for effektiviteten av tenkning, tilstrekkelig spenning og nerveinhibering. Mangel på folsyre forårsaker minneproblemer, tretthet og apati. Den finnes i nøtter, sopp, grønnsaker, rå frukt, frokostblandinger og biff.
 • Cyanokobalamin (B12). Det styrer våkenhet og søvnregimer, stimulerer kognitive hjernefunksjoner. Manglende fører til senil demens, depresjon, ringing i ørene, irritabilitet, hukommelse og synsforstyrrelser. En økt konsentrasjon av dette vitaminet observeres i sjømat, havkål, kjøtt av fugler og melk.

Narkotika som styrker hjertets blodkar

Vi er vant til å vurdere bruken av riktig mat (fisk, frukt, grønnsaker, sjømat) et paradis for alle fremtidige ulykker. I mellomtiden gir de oppførte produktene ikke alltid kroppen med de nødvendige vitaminene.

Spesielle preparater (vitaminkomplekser) kan rette opp situasjonen, forebyggende mottak som vil være en god hjelp til å styrke hjertets blodkar.

Vitamin-mineral komplekser, utviklet for hjertets kar, ganske mye. Vurder den mest effektive og populære:

 • Vil direkte. Dette komplekset består av aktive stoffer, vitaminer og mineraler, laget for intensiv ernæring av kardiovaskulærsystemet. Inneholder vitaminer B1, B6, B2, hofter, hagtorn, kalium, magnesium og ginkgo biloba. Hjelper med å etablere kolesterolmetabolisme, normalisere hjertefrekvensen og blodtrykket. Bruk daglig på en pille (sammen med mat) i en måned.
 • Vitrum Cardio. Komplekset har en plante-dyr opprinnelse. Det er vist i rehabilitering (et slag) og forebygging av aterosklerose. Det selges i tabletter. Det anbefales å ta tre ganger om dagen for profylaktiske formål (under eller etter et måltid), doblingen blir doblet under behandlingen.
 • Riboksin. Dette stoffet reduserer vevshypoksi og gjenoppretter myokard metabolisme. Produsert i tablettform. Riboksin har en generell forsterkende effekt på myokardens kar og myokardvev, forbedrer koronarcirkulasjonen, forbedrer energibalansen, deltar i glukosemetabolismen.
 • Duovit. Den har form av flerfargede pellets, inneholder 11 og 8 vitaminer hver. Det anbefales å ta en dag ikke mer enn 1 piller (hvilken som helst farge). Behandlingsforløpet strekkes for en måned.
 • Cardio Forte. Med komplekse terapeutiske tiltak utpekes leger som en ekstra næringsmiddelkilde. Det er indikert for arteriell hypertensjon og neurokirkulatorisk dystoni.

Ovennevnte legemidler selges hovedsakelig i tablettform, slik at mottaket ikke gir deg noen ulempe.

Nå må vi håndtere produkter som generelt vil ha en gunstig effekt på kroppen. Vi vil også nevne mat som bør unngås.

Nyttige og ubrukelige produkter

Det finnes et sett med universelle produkter, uten som kroppen vår ikke kan gjøre. De støtter fartøyene i utmerket form og forhindrer dannelsen av kolesterolplakk. Du kan bruke dem i forbindelse med vitaminkomplekser. Listen ser slik ut:

 • tørkede aprikoser (daglig spise ca 50 gram);
 • Mørk sjokolade (fremmer vasodilasjon);
 • honning;
 • nøtter;
 • frokostblandinger;
 • soyabønner;
 • fisk (forhindrer trombose og senker blodtrykket);
 • solbær og sitrusfrukter;
 • avocado.

For å forlenge deres eksistens, unngå på alle måter fettstoffer. Lever kjøleskapet ditt fra smør - det skal byttes ut med olivenolje. Spis mindre stekte matvarer, fokus på kokt og kokt i ovnen. Normaliser vekten av kroppen din - ekstra pounds øke belastningen på kardiovaskulærsystemet.

Forebygging av hjertesykdom innebærer ikke bare riktig ernæring, men går i frisk luft. Husk effekten av sport på elasticiteten til arteriene. Du kan gjøre yoga - denne disiplinen er ekstremt nyttig for kroppen.

Husk - fisk og fjærfe kjøtt er alltid bedre enn fett svinekjøtt eller lam. Jo raskere du tenker på kostholdet ditt og begynner å introdusere vitaminkomplekser i det, jo lenger du vil leve.

Vitaminer for vaskulær styrking: Hva trengs og hvor skal man se etter dem?

Et sunt hjerte og blodårer er garantien for helheten av hele organismen. Ikke for mange av oss tenker på dette i ung alder, de fleste husker bare deres helse når det ikke lenger er mulig å helbrede og rense kroppen helt. Men selv da kan du hjelpe hjertet til å takle de stressene det føles daglig. Moderne liv med sin hast og stress, samt underernæring, reduserer effektiviteten av kardiovaskulærsystemet, tilstopping og svekkelse av det. Vitaminer for blodkar og hjerter er rett og slett nødvendig for alle som begynner med middelalderen. Jo tidligere en person tenker på tilstanden til sirkulasjonssystemet, desto flere muligheter til å forlenge sitt sunn liv.

Sunn blodkar - hva er de?

For hvilke friske fartøyer som trengs, bør alle vite alt for å forstå betydningen av sitt gode arbeid for kroppens generelle tilstand:

 • Hvis blodårene er sunt, er de i stand til å reagere på intensiteten av blodstrøm, utvide og kontrakt etter behov. Deres elastisitet gjør det mulig å opprettholde riktig metabolisme. Vasokonstriksjon - en langsommere metabolisme, noe som betyr at forringelse av organer på grunn av mangel på kraft. Muskelvev lider også av utilstrekkelig blodgass. Fartøy regulere blodtrykket, og ved sin elastisitet, avhenger sin normalisering.
 • En viktig betingelse for god blodgass er glattheten av karets vegger, noe som betyr at blodet, uten å møte hindringer underveis, går helt gjennom kroppen. Hvis fartøyene mister sin indre glatthet på grunn av avsetning av kolesterolplakk på veggene, er det vanskeligere for blodet å passere gjennom disse hindringene, på grunn av dette endres tilstanden til verre. Blodkar kan danne blodpropper, og dette kan være fulle av triste konsekvenser.

Sunn, og derfor rene og elastiske kar - er de viktigste betingelsene for det gode arbeidet i hele kardiovaskulærsystemet. Å opprettholde dem i god stand vil hjelpe vitaminer til hjerte og blodårer.

Hva skal inneholde et vitaminkompleks for hjertet og hele kroppen?

Styrke fartøy vitaminer hjelper renser dem fra kolesterol avleiringer, og som et resultat, aktiveres den fri sirkulasjon av blod gjennom sirkulasjonssystemet i kroppen. Vitaminer for blodårer beholder elastisiteten og glattheten til de indre veggene:

 1. Dette fremmes av slike vitaminer som C og P (rutin). De forhindrer skjøtheten og permeabiliteten av karenees vegger. Disse vitaminene finnes i mange frukter og bær som solbær, chokeberry, en vanlig rogn, vill rose, i alle sitrusfrukter, etc. På grunnlag av rutinen etablerte og velkjente gel -. Troksevazin som strømmer leg fartøyer, lindrer stress og smerte.
 2. Vitamin B. Det bidrar også til å styrke fartøyene, opprettholder tonen på ønsket nivå, forhindrer svakhet i musklene, reduserer hevelse. Inneholder vitamin B-produkter som bryggers gjær, lever, frokostblandinger, kjøtt, belgfrukter. På grunnlag av dette vitaminet har en exuzanpreparat blitt utviklet - det bidrar til å normalisere venøsirkulasjonen.
 3. Vitamin B5 - Pantotensyre. Mangelen på det i kroppen fører til muskelspasmer og smerter i lemmer. Det finnes i kylling, kli, gjær, peanøtter, eggeplomme, brokkoli.
 4. Vitamin C - askorbinsyre, øker immuniteten, opprettholder riktig nivå av jern i blodet. De er rike på svart currant, sitrus, hundrose, havtorn, all slags grønne.
 5. For normal tilstand av hele systemet, i tillegg til vitaminer for å styrke blodkarene, trenger kroppen ulike sporstoffer - kalsium, sink, kalium, magnesium, mangan, natrium, kobber.

Viktige vitaminer for å styrke blodkarene i hjernen

Brudd på hjernens sirkulasjon fører ofte til slag, synsproblemer, tap av minne, tale og andre uønskede konsekvenser. For at dette ikke skjer, må du begynne å ta vitaminer i tide til hjernens fartøy.

Vitamin B-gruppen er hovedassistent for sentralnervesystemet:

 • Vitamin B1 er tiamin, ansvarlig for minnefunksjoner og læringsfølsomhet. Dens mangel manifesteres av rask tretthet, nedsatt koordinering, søvnløshet, depressiv tilstand, nummenhet i lemmer. Den høye konsentrasjonen er notert i fisk, kjøtt, nøtter, egg, havremel, erter.
 • Vitamin B2 er riboflavin. Gir hjernen energi, som er aktivt brukt med mental stress, så vel som fysiske øvelser. Ved sin eller hans mangel forsvinner appetitt, døsighet, delikatesse, retardasjon, noen ganger hodepine. Inneholdt i surmælk, kjøttprodukter.
 • Vitamin B3 er nikotinsyre. Det forbedrer funksjonen av fartøyene i hodet, og øker produksjonen av energi. Mangel B3 er en følelse av konstant tretthet, rask tretthet, minnesproblemer er notert. Du må spise leveren, nøtter, kjøtt, egg, bokhvete, fisk, belgfrukter.
 • Vitamin B5-pentotensyre, stimulator for mental aktivitet og fri overføring av neurale impulser. Mangel på det i kroppen forårsaker depresjon og søvnløshet, minnetap og vedvarende tretthet. Det finnes i kål, erter, bokhvete, lever, melk.
 • Vitamin B6 - pyridoksin sørger for normal funksjon av hele nervesystemet, brukes som et tillegg til legemiddelkompleksene under behandlingen. Med sin mangel er irritasjon, angst, søvnforstyrrelse og depresjon observert. Innholdet er rik på valnøtter, belgfrukter, lever, bananer, korn, ris, etc.
 • Vitamin B9 er folsyre, Ansvarlig for tilstrekkelig spenning i nervesystemet og inhiberingsprosesser, påvirker effektiviteten til å tenke. Mangel på det i kroppen - det er et problem med minnefunksjon, apati, tretthet, til stede i følgende produkter: sopp, nøtter, rå frukt og grønnsaker, kjøtt, korn.
 • Vitamin B 12 - Cyanokobalamin er ansvarlig for kognitive funksjoner i hjernen, søvn og våkenhet. I tillegg bør B12 tas når du endrer livsstil eller tidssoner. Ulempen medfører en følelse av depresjon, senil demens, irritabilitet, ringe i ørene, en synsforstyrrelse og minne. Inneholder B12 i havkål og annen sjømat, melk, kjøtt av fugler.

Også behov er flere og andre vitaminer som fremmer rensing av skip og aktivering av blodstrømmen (C, D, E, F) og aminosyrer - lysin, leucin, isoleucin, fenylalanin, tryptofan, treonin og andre, som også påvirker mental aktivitet, hukommelse, metabolske prosesser, følelsesmessig og fysisk tilstand av en person.

Styrking av beina på bena

Benene er også utsatt for indre traumer, og de manifesteres av åreknuter. Hvis denne sykdommen er startet, vil den begynne å utvikle seg. Dette vil bli manifestert ved hevelse av bein og føtter, mørkgjørelse av beinets hud, mulig omfattende betennelse.

Årsaker til åreknuter

Når åreknuter i beinet årer blod stagnerer på grunn av det faktum at veneklaffene er svekket, deformert og kan ikke oppfylle sin funksjon - det hindrer den normale sirkulasjon av blodet. En slik sykdom rammer ofte mennesker med overdreven vekt, genetisk predisponering, hormonelle feil etc.

Styrke venenees vegger

For å styrke årer, trenger omfattende tiltak med fysioterapi, fysioterapi, hydroterapi, urtemedisin, farmakoterapi, men bare på resept. Følgende tiltak vil også hjelpe:

 1. Kosthold og kontroll over vekten din.
 2. Reduksjon av belastningen på venene og karene på bena.
 3. Det anbefales ikke å holde seg i en posisjon i lang tid, dvs. Sitt i en stilling i lang tid, vær opptatt hele dagen.
 4. Redusere bruken av salt - det er årsaken til ødem.
 5. Ikke tillat forstoppelse, normaliser fordøyelsen.
 6. Terapeutiske øvelser for å aktivere blodsirkulasjonen, bestående av enkle øvelser, som bør utføres regelmessig.
 7. Få et fotbad med hydromassasje, det vil gi deg en god service. Vannprosedyrer er bedre å utføre daglig.
 8. Medisinplanter vil også bidra til behandling av åreknuter, for eksempel en avkok av humle. En st. en skje med hoppkegler helles med kokende vann (ett glass) og holdes i et vannbad i 20-25 minutter. Ta muntlig tre ganger om dagen, i fem til seks måneder.
 9. Begrens deg selv i alkoholholdige drikker og ved bruk av kaffe og sterk te.
 10. Å bruke vitaminkompleks med kalsium, jern, sink og andre mikroelementer.

Mer informasjon om de generelle metodene for vaskulær styrking kan leses ved referanse.

Vitaminstøtte for øynene

Hvis det oftere er en situasjon hvor øyet føles stikkende, prikker og et blåmerke oppdages - dette indikerer fartøyets svakhet. Derfor, for å styrke dem er det behov for vitaminer for øynene. Årsakene til svekkelsen kan være forskjellige.

Årsaker til svake øyefartøy:

 • Allergisk reaksjon.
 • Langt arbeid på datamaskinen.
 • Langt opphold i solen, eksponering for vind.
 • Kronisk søvnmangel.
 • Galloping arteriell trykk.
 • Flott fysisk aktivitet.

Spiser for øynene helse

For å kvitte seg med sprengende vesikler i øynene, er det behov for vitaminer som styrker veggene på fartøyene. Til slike midler tilhører de ovenfor beskrevne vitaminer fra gruppe B, i tillegg vil det være bra å poprinimat askorbinsyre. Dietten må være aktivert rutiner - (. Alle sitrusfrukter, paprika og andre) mer grønnsaker og frukt, buljong hofter med honning, grønn te.

Komplett løsning

Det beste alternativet er å bruke et kompleks av vitaminer for blodkar, da det er umulig å styrke dem i bare en avdeling. En generell balansert effekt er nødvendig for å rense og gjenopprette elastisitet og glatthet.

Et godt universelt kompleks for fartøy består av de viktigste vitaminene, som PP, C, B2, B6, B12, B9, E; sporstoffer - kobber, sink, selen, mangan, krom, magnesium.

Det må alltid huskes at før du begynner å ta medisiner eller vitaminkomplekser, må du få råd fra en spesialist. Bare han kan virkelig forstå pasientens helsetilstand, og på grunnlag av de utførte studiene, foreskrive en behandling.

Vitaminkomplekser for beinene i beina

For normal blodsirkulasjon trenger menneskekroppen vitaminer, mineraler og andre nyttige mikroelementer. Hvis du opplever mangel på slike stoffer, reagerer alle interne organer og systemer på dette ekstremt negativt, risikoen for å utvikle alvorlige sykdommer øker betydelig. De fleste vitaminer er ikke produsert på egenhånd, de må gå inn i kroppen vår med mat. Hvis kostholdet ditt ikke er for variert, er det mangel.

Faktorer som fremkaller utviklingen av vaskulære sykdommer i nedre ekstremiteter inkluderer røyking, drikking av alkohol, overvekt, overdreven vekt på beina, stillesittende arbeid. Hvis folk som er i fare, vil mangle vitaminer og andre nyttige forbindelser, vil de snart få de første symptomene på åreknuter, trombose og andre vaskulære patologier. For å unngå dette, besøk phlebologisten regelmessig, gjennomgå en forebyggende medisinsk undersøkelse, og pass på at du spiser riktig.

For hjertet

Etter en hard dag føler du smerte og overdreven tretthet i underdelene - slike ubehagelige symptomer kan signalere den første fasen av utviklingen av åreknuter og andre vaskulære sykdommer.

Vitaminer for blodårer

Ønsker å styrke blodårer og blodårer, forhindrer utviklingen av blodpropper - så vær sikker på at du også tar spesielle vitaminer for beinene i beina.

La oss se på de mest nyttige gruppene av mikroelementer som sørger for normal funksjon av kardiovaskulærsystemet.

Rutin. Vitamin P er best tatt sammen med askorbinsyre. Dette mikroelementet øker fartøyets elastisitet, bidrar til rask gjenoppretting av skadede elementer. Et slikt tillegg til kostholdet anbefales for personer som har svært sprø og tynne kapillærer i underekstremiteter.

Vitamin C. Matte kroppen med dette nyttige mikroelementet vil hjelpe produkter som solbær, hundrosen, sitrusfrukter, grønn te. Vitamin C styrker immuniteten betydelig, forbedrer blodsirkulasjonen, beskytter mot utvikling av de fleste venøse patologier.

Vitaminer i gruppe B. Slike mikroelementer har en gunstig effekt på helsen til hjernens kar. Hvis kostholdet ditt inneholder nok mat med høyt innhold av vitamin B, vil minnet og tenkningen bli betydelig, arbeidet i nervesystemet vil normalisere, mental overarbeid vil redusere. Mikroelementer i gruppe B reduserer blodpropp, fremmer tilstrekkelig metning av hjernen med oksygen, og dette er den beste forebyggingen av slag.

Vitamin B5 er svært viktig for menneskekroppen, fordi den er direkte involvert i prosessen med hematopoiesis. Hvis dette mikroelementet ikke er nok, kan det oppstå smerte og spasmer i underekstremiteter. I kyllingen inneholder eggeplomme og kli ganske mye vitamin B5.

Hvis du ikke vet hvilke vitaminer og sporstoffer kroppen din mangler, skriv ned en konsultasjon med en lege. I tillegg kan du gjennomgå en omfattende medisinsk undersøkelse.

For fartøyer

Omega-3 fettsyrer

Fettsyrer, kalsium, magnesium og andre nyttige mikroelementer gir elastisitet av karene, styrker dem og forhindrer utvikling av alvorlige patologier. De fleste næringsstoffene kommer inn i kroppen sammen med mat. Men hvis en person er på en diett eller dietten hans ikke er mangfoldig, må du ta flere mikronæringsstoffer som et forebyggende tiltak. Vurder egenskapene til de mest nyttige stoffene for blodkar.

Kobber er et mikroelement som tar en direkte rolle i prosessen med hemoglobindannelse, hovedbestanddelen av blodelementet. Hvis kroppen mangler ioner av dette metallet, oppstår det problemer med syntese av fosfolipider og stoffskifte av fett.

Sink - deltar også i prosessen med proteindannelse, og gir også syntese av visse hormoner. Dette mikroelementet styrker venene og arteriene i underekstremiteter, og det er også veldig nyttig for hjernens kar. Metning av kroppen med sink vil redusere nivået av skadelig kolesterol i blodet, normalisere trykket.

Kalsium og magnesium - reguler rytmen til hjerterytmen, normaliser blodtrykket, styrker nervesystemet, gjør fartøyene i underekstremiteter mindre følsomme.

Separat er det verdt å fremheve fordelene med fete Omega-3 syrer. Disse sporelementene sikrer korrekt overføring av impulser på mobilnivå. Fettsyrer har også en positiv effekt på kardiovaskulærsystemets og hjernens funksjon, bidrar til minneforbedring og generell helsefremmende effekt.

Å styrke

I moderne apotek presenteres et stort utvalg av vitaminer og mikroelementer i form av kapsler eller tabletter. Det er ikke alltid mulig å velge de mest hensiktsmessige midler uten ytterligere konsultasjon med legen.

Vurder de mest effektive kompleksene av vitaminer, som anbefales for forebygging og behandling av vaskulære sykdommer.

Askorutin. Inneholder to aktive komponenter - vitamin C og P. Disse stoffene bidrar til å styrke blodkarene, har en gunstig effekt på helsen til årer, arterier og kapillærer. Ved vanlig administrasjon av et slikt legemiddel, er karbondratmetabolisens prosess akselerert betydelig, produksjonen av steroidhormoner aktiveres.

Troxerutin - styrker vener og arterier, lindrer smertefulle opplevelser og reduserer betennelse i begynnelsen av åreknuter. Produktet er tilgjengelig både i form av tabletter og i form av en gel til ekstern bruk. Det anbefales at du bruker denne medisinen regelmessig dersom du stadig opplever større stress på underkroppene og lider av overvekt.

Escuzane - stoffet inneholder vitamin B1, samt et naturlig terapeutisk ekstrakt fra frø av hestkastanje. Et slikt stoff vil raskt bli kvitt muskelsvikt, tap av følsomhet i nedre ekstremiteter, en sterk puffiness. Ved jevnlig opptak av escusan blir veggene av fartøyene tettere og sterkere, de kommer inn i tonus.

Neyromultivit. Sammensetningen av disse kapslene inneholder 3 vitamin B-grupper. Produktet er beregnet på vaskulær styrking, forebygging av åreknuter, trombose, normalisering av nervesystemet.

Før du kjøper et kompleks av vitaminer og sporstoffer for blodårer, anbefales det å konsultere en lege og gjennomgå en medisinsk undersøkelse. Denne regelen gjelder spesielt for personer som observerer de første tegn på vaskulære sykdommer. For å forebygge, må du vurdere dietten din. Ekskluder fra de daglige menyprodukter med høyt kolesterol.

Vitaminer og mineraler for vaskulær styrke

Blodkar er et system for distribusjon av blodstrøm fra hjertet (langs arteriene), og tilbake til hjertet (gjennom venene). Hver celle i kroppen, hvert legeme som gjennomtrenges av sine små fartøyer: arterioler, kapillærer og venyler, celler som bærer oksygen og næringsstoffer samt gjennom venene bære de produkter som utskilles under cellemetabolismen, og karbondioksyd. Helsen til alle organer og kroppssystemer avhenger av tilstanden til fartøyene, derfor må blodkarene styrkes med vitaminer, bioadditiver og andre spesielt formulerte stoffer.

Tegn på nedsatt vaskulær funksjon

I fravær av andre sykdommer vil de første tegn på "dårlige" blodkar være:

 • Svimmelhet og svimmelhet
 • kinesia
 • Mørke i øynene etter en skarp forandring i posisjonen til hodet eller kroppen
 • Følelse av forkjølelse i lemmer (armer, ben)
 • Tilstedeværelsen av svakhet i løpet av dagen
 • Trykkfall
 • Ustabilitet av kroppstemperatur
 • Palpitasjon (hurtighet)
 • Og andre tegn.

Ifølge disse tegnene diagnostiserer legene vanligvis en nevrocirkulær dystoni (forstyrrelser i blodsirkulasjonen) og foreskriver behandling med vitaminer designet for å styrke blodårene.

årsaker

Årsakene til vaskulær sykdom kan være:

 • arvelighet
 • Konstant stress, nervøs og fysisk overbelastning
 • Som følge av alvorlig sykdom
 • Og en annen.

Svekke arbeidet med fartøy og forverre tilstanden kan: dårlig økologi, dårlige vaner (røyking, alkohol, kaffe, dårligere søvn og hvile). Derfor, selv om minst en av disse faktorene er tilstede, er det nødvendig allerede fra middelalderen, og hvis legen anbefaler - da tidligere, begynn å ta vitaminer og komplekse preparater for å styrke og behandle blodkar.

Fartøy og vitaminer

Den konstante forebyggende bruk av vitaminer bidrar til å styrke karene og tillater ikke dannelse av trombi og plakk på veggene sine:

 • Vitamin P (rutin aka) og C (askorbinsyre), er selv i stand til å gjenopprette skadede karvegger, noe som gjør dem elastisk og reduserer permeabilitet og skjørhet av små kapillærer
 • Vitamin B 5 (aka pantothensyre) - regulerer prosesser av kjemiske reaksjoner i kroppen og er ansvarlig for hemopoiesis, hjelper til med å regulere hjernens prosesser
 • B-vitaminer - ikke bare virke på nervesystemet, beskytter den, men også på hele kroppen: vaskulær vegg styrke, bedre søvn, Fartøyene er rengjort, øker energiutgang og den fysiske styrke.
 • Vitamin A - regulator for vekst og utvikling av beinvev (farlig overdose).
 • E-vitamin - øker beskyttelsen av cellemembraner, beskytter mot muskel- og nervesykdommer.

Fartøy og mikroelementer

I sammensetningen av vitaminkomplekser for å styrke blodkar bør det være sporstoffer og fettsyrer: kobber, kalsium, magnesium, sink og andre.

Tilstanden til blodårene påvirkes av blodtilstanden - alle kroppssystemer er sammenhengende og fungerer bra når andre organer er i orden:

 • Kobber - med sin hjelp dannet hemoglobin (hovedproteinet av blod), med sin mangel, hemopoiesis og fettmetabolismen forstyrres
 • Sink - bidrar til å produsere proteiner, noen hormoner, syntetiserer fosfolipider; forbedrer tilstanden til karene i lemmer og hjernen; reduserer nivået av kolesterol i blodet
 • Kalsium - balansen i nervesystemet og tilstanden avhenger av forekomsten av kalsium i kroppen: det regulerer hastigheten på hjerteslag, regulerer blodtrykket
 • Fettsyrer (Omega-3) - forbedre tilstanden til hjernen og dens fartøy, kontrollere overføringen av signaler mellom nerveceller (dette har en gunstig effekt på tilstanden med minne, effektivitet og tenkning).

Vitamin-mineral komplekser for vaskulær styrke

 • Ascorutinum (vitamin E og S) - akselererer oksidasjon-reduksjonsprosesser er tilordnet forsterke beholderveggene: arterier, vener, kapillærer, syntetisere steroidhormoner
 • Sophora + vitaminer beholdere - kosttilskudd med vitaminer, forsterknings fartøy: C, E, B, PP, magnesium, sink, mangan, selen, kobber, krom. I samme sammensetning: Japansk, hvitløk, ginkgo biloba. Beskytt kroppen mot blodpropp (som fører til slag og hjerteinfarkt), forbedre hjernefunksjonen.
 • Neuromultivitt er et vitaminkompleks med vitaminer i gruppe B: tiaminhydroklorid, pyridoksinhydroklorid, cyanokobalamin. De er vant til å styrke små kapillærer og forbedre nervesystemet.

Tabellen nedenfor indikerer: behovet for vitaminer, mikroelementer per dag og den tillatte dosen tatt for forebyggende og kurative formål:

Vitaminer for å styrke blodkar, blodårer og kapillærer

Bare skriv til vår leder og du vil bli besvart umiddelbart!

Legg igjen din epost, vi vil sende deg ytterligere informasjon

Det ville selvfølgelig være ønskelig å starte med noe oppmuntrende, men nei, gir statistikk ikke: Ifølge hennes data er den hyppigste dødsårsaken sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Slike skuffende opplysninger kommer ikke fra noen, men fra Verdens helseorganisasjon, som jo mer gjør at du tenker seriøst og tar deg selv og din helse i hendene dine. Og du må gjøre dette så snart som mulig, da denne gruppen av sykdommer nå ikke bare vises hos eldre, men også blant unge mennesker og til og med de som bor i landlige områder.

Om sunne og syke fartøy

De friske karene er elastiske, de reagerer på endringer i intensiteten av blodstrømmen og, om nødvendig, utvides eller smals. Hvis fartøyene forblir avsmalnet, vil alle andre organer og vev få mindre blod enn nødvendig, og følgelig vil maten bli forstyrret. Også, av denne grunn, presset "hopper" også, siden det er fra elastisiteten til arteriene og blodårene som normaliseringen avhenger av.

I tillegg til elastisitet er glattheten i de vaskulære veggene svært viktig. Hvis kolesterolplakk vises på veggene, vil blodstrømmen bli forstyrret, blodpropper vil dukke opp og andre, svært alvorlige konsekvenser.

Visst, alle vet om konsekvensene. Disse inkluderer:

 • iskemisk hjertesykdom;
 • cerebrovaskulær sykdom;
 • sykdommer i perifere arterier (blodmating ben og armer);
 • revmatisk hjertesykdom;
 • trombose (truer ytterligere lungeemboli);
 • hjerteinfarkt;
 • slag.

Hva forårsaker vaskulær sykdom og hvordan å unngå det?

Årsakene, faktisk, ganske mye: det er overvektige og dårlige vaner, og en stillesittende livsstil, og feilaktig diett og overdreven stress på kroppen. Men jeg vil gjerne være spesielt oppmerksom på ernæring, fordi de som ikke har de nødvendige mineraler og vitaminer for sine kar, ofte lider av ulike sykdommer.

For å unngå utseendet av mange, allerede nevnt ovenfor, sykdommer i det kardiovaskulære systemet, er det nødvendig å begrense forbruket av fet mat som inneholder store mengder kolesterol: egg, fett kjøtt, hermetikk, sjokolade, smør. Hovedvekten bør være på vegetabilsk mat og fettfattige matvarer, og om nødvendig ta til kosttilskudd eller syntetiske vitaminer som styrker veggene i blodårene.

Hvilke vitaminer er nødvendig for å styrke blodkar og kapillærer

Vitaminer bidrar til å styrke veggene i blodårene, rense dem med kolesterolplakk og forbedre blodstrømmen. Som et resultat av dette er hver kropp fullstendig mettet med alle nødvendige sporstoffer og oksygen.

Vitaminer for rensing og styrking av blodkar og blodårer

 • P - Effektiv i skrøbelighet av fartøy, da det styrker strukturen og reduserer permeabiliteten til veggene. På grunnlag av dette vitaminet opprettes mange helbredende geler og salver, designet for å redusere smerte og lindre spenning.
 • Gruppe B - dette vitaminet styrker veggene på fartøyene og støtter dem i tone. Det forhindrer også utseendet av muskel svakhet og bidrar til å bli kvitt hevelse.
 • B5- med sin mangel er det muskelspasmer og smerter i hender og føtter.
 • C - er ansvarlig for å opprettholde immunsystemet og stabilisere nivået av jern i blodet.

Nå, når du allerede vet hva vitaminer er nødvendig, når blodårene brister, det er svakhet og hevelse, kan du også vurdere en egen liste over stoffer som er nødvendige for helsen til hjernens kar.

For normal cerebral sirkulasjon er i hovedsak ansvarlig for vitaminer i gruppe B

 • B1-mangel på dette vitaminet er preget av rask utmattelse av tretthet, søvnforstyrrelser og koordinering av bevegelser, depressioner, nummenhet i hender og føtter.
 • B2 - er nødvendig for økt mental og fysisk belastning, da det er ansvarlig for å gi energi til hjerneceller.
 • B3 - denne vitaminforsterkning hjernens kar er nødvendig for normal funksjon, og eliminerer følelsen av konstant tretthet og minneproblemer.
 • B5 - aktiverer mental aktivitet, minnefunksjon og bidrar til å normalisere søvn.
 • B6 - ansvarlig for normal drift av hele nervesystemet, så det kommer i nesten alle vitaminer for blodårer og blodårer.
 • B9 - med sin mangel blir minnefunksjonene forstyrret, hyppige apatiske tilstander, tretthet og mental kapasitet reduseres.
 • B12 - hovedtegnene for ikke-leveranse, det: depressive forhold, senil demens, økt spenning, aggressivitet, synshemming og minnefunksjoner. For å bevare helsen til øynene og nervesystemet, er det nødvendig å bruke dette vitaminet i tillegg i løpet av den foreskrevne perioden, samt å endre livsstil og tidssoner.

Etter å ha vurdert hvilke vitaminer som trengs for å styrke skipets vegger og hjernens arbeid, la oss nå finne ut hvilke mineraler og fettsyrer som er nødvendige for å opprettholde kardiovaskulærsystemet:

 • Kobberioner av dette metallet er nødvendige for dannelsen av hemoglobin, som er hovedproteinet av blod. Mangel på kobber fører til brudd på hematopoiesis, fettmetabolismen og syntese av fosfolipider.
 • Sink - bidrar til å styrke veggene til hjernens kar og nedre lemmer, samt normalisering av blodtrykk og senking av kolesterol.
 • Kalsium - balanserer nervesystemet og bidrar til å sikre en sunn og avslappende søvn.
 • Magnesium - er ansvarlig for regulering av trykk, hjertefrekvens syklus, og reduserer også følsomheten til karene i ekstremiteter.
 • Fettsyrer omega-3 - på grunn av dem er det en overføring av nerveimpulser fra celle til celle. Disse flerumettede fettene bidrar til normal hjernefunksjon, minneforbedring og fysisk og mental ytelse.

Løse problemet grundig

For å forhindre fremveksten av mange farlige sykdommer forbundet med kardiovaskulære sykdommer, er det nødvendig å jobbe på kroppen din på en komplisert måte:

 1. stoppe den skadelige hobbyen av røyking og alkohol;
 2. å forandre stillesittende livsstil til aktiv
 3. inkludere i den daglige rutinen av obligatoriske fysiske øvelser;
 4. forbedre deres ernæring;
 5. å bruke vitaminkomplekser for blodårer.

Alt dette kan ha en balansert innvirkning på kroppen, som vil bidra til å rense fartøyene og gjenopprette elastisitet og glatthet.

Spesielt alle disse regler må holde seg til de som er feil levemåte, den eldre (over 50 år), så vel som de som har den passende medisinsk diagnose, genetisk disposisjon, eller lider av vegetativ-vaskulære dystoni.

Visjon - de sikreste vitaminkompleksene for vaskulær styrking

Av alle mulige typer vitaminkomplekser som bare finnes i det farmasøytiske markedet, er Vision vitamins Vision de mest optimale egenskapene for menneskers helse. De kan bli fryktløst tatt med i deres individuelle "Program for kampen mot blodkar og hjertes helse".

Men, faktisk, og deres egenskaper:

 1. de er laget av miljøvennlige råvarer;
 2. 100% naturlig, helt sikker og fullstendig (98%) absorbert av kroppen.
 3. bevare alle nyttige egenskaper, takket være den unike teknologien til kryogen tørking og knusende planter - Arkofarm;
 4. deres kvalitet oppfyller de strenge kravene til GMP og ISO22000;
 5. hvert produkt er sertifisert og testet av Helsedepartementet i mange land;
 6. utviklet metodiske anbefalinger for deres bruk fra spesialister fra MAMS dem. DI Sechenov
 7. de fortjener bare positiv tilbakemelding fra kjøpere og leger fra mange land, forbrukere av Vision-produkter.

Alle vitaminer og blodårene i Vision kan brukes uten frykt for deres helse, som de ikke forårsaker den minste skade på kroppen, vil ikke føre til en overdose og ikke å forverre sykdommen.

Vitaminer for blodårer

Vitaminer for blodårer er lavmolekylære stoffer som støtter intensiv blodsirkulasjon. Disse forbindelser "tykne" capillary vegger, redusere konsentrasjonen av kolesterol i blod, forbedrer elastisiteten av arterier og vener, redusere glatt muskelspasmer (og dermed øke åpningen av blodårer), eliminere vevshypoksi, beskytter cellemembraner mot frie radikaler.

Hvorfor styrke fartøyene?

Blodkar - hule tubulære formasjoner, gjennom hvilke blod beveger seg gjennom kroppen: fra hjertet til organene (langs arteriene) og i motsatt retning (gjennom venene).

Og fra kapillærtilstanden avhenger ikke bare tilførsel av celler med næringsstoffer, men også reguleringen av vevets respirasjon. Men som følge av aldersrelaterte endringer, mister fartøyene elastisitet og glatthet, slutter å reagere på endringer i blodstrømningsintensiteten. Samtidig blir blodsirkulasjonen forstyrret, venøse ventiler svekkes, "dårlig" kolesterol akkumuleres på arteriene, den indre overflaten av kapillærene er skadet. Disse fremgangsmåter danner grunnlaget for utvikling av en rekke sykdommer (åreknuter, hypertensjon, slag, aterosklerose, hemorroider, hjerteinfarkt, slag, ischemi, trombose, flebitt).

I tillegg forverrer strukturen av kapillærene eksterne faktorer: underernæring, dårlige vaner, stress, hypodynami, overvekt, hypovitaminose, mangel på vann i kosten.

Symptomer på "dårlige" blodårer:

 • kalde fingre og tær;
 • blåmerker på øyeeballet;
 • bevegelsessykdom;
 • vaskulær setochka på ansiktet, couperose;
 • svimmelhet, svimmelhet;
 • dårlig toleranse for varmt vær;
 • hodepine;
 • mørke i øynene med en skarp forandring i hodeposisjonen;
 • trykkfall;
 • neseblødning;
 • meteosensitivity;
 • hjertebanken;
 • støy i ørene.

Hvis minst ett av de angitte symptomene er tilstede, er det viktig å umiddelbart ringe til en phlebologist eller vaskulær kirurg (for å finne plasseringen av "svake" kapillærer).

Vitaminer for vaskulær styrke

For å redusere aldersrelaterte forandringer i kroppen, er det viktig å regelmessig ta vitaminkomplekser. Dette vil bidra til å minimere risikoen for å utvikle alvorlige sykdommer: hjerteinfarkt, hjerneslag og trombose av "dype" arterier, som intensivt utvikler hvert år.

Hvilke vitaminer er nødvendig for blodårer?

 1. Vitamin A (retinol). Forhindrer celleskader av frie radikaler, forbedrer strukturen i venøs veggen, akselererer den naturlige fornyelsen av det elastiske laget av kapillærene, opprettholder tonen i karet.

Den daglige normen er 3-7 milligram.

Retinol finnes i gulrøtter, persille, gresskar, sorrel, spinat, tomater, aprikoser, blommer, bjørnebær

 1. E-vitamin (tokoferol). Reduserer intensiteten av akkumulering av kolesterol på vaskulære vegger, akselerere absorpsjonen av den dannede trombe, forbedrer barrierefunksjonen av cellemembraner, styrker hjertemuskelen (myokardium), senker blod viskositet, øker styrken og elastisiteten av kapillærer. Det fysiologiske kravet til tokoferol er 20 milligram.

Vegetabilske kilder - spire korn, nøtter, grønne grønnsaker, vegetabilske oljer, frokostblandinger, sjømat.

 1. Vitamin P (bioflavonoider, rutin). Øker blodkarets elastisitet, reduserer kapillærnettets permeabilitet (for å trenge inn i patogene bakterier), forbedrer antioxidantegenskapene til vitamin C, tykner veggene i arterioler og venules.

For å forhindre aldersrelaterte endringer i blodårene, ta minst 60 milligram vitamin P per dag.

De høyeste konsentrasjonene av flavonoider finnes i svart chokeberry, currant, hund rose, tranebær, grønn te, sitrusfrukter.

 1. Vitamin C (L-askorbinsyre). Hindrer ødeleggelse av den indre vegg av kapillærer (som følge av nøytralisering av frie radikaler), eliminerer anoksi celler styrker bindevev store arterier, forbedrer vaskulær tone, stimulerer syntesen av kollagen og elastin, forhindrer akkumulering av kolesterol.

Den daglige normen er 1500 milligram.

Askorbinsyre er en del av tranebær, sort currant, surkål, gran nåler, persille, sitrusprodukter.

 1. Vitamin B9 (folsyre). Forbedrer elastisiteten av arterier og vener, normaliserer metabolisme av homocystein (forstyrrelse som fører til skade på de indre vegger kapillære), det forbedrer blodplateaggregasjon, hindre koronar stenose.

Den daglige delen er 0,4 milligram.

Folsyre oppnås sammen med kyllingelever, spinat, brokkoli, nøtter, eggeplommer, soyabønner, persille, solsikkefrø (rå), kli.

 1. Vitamin B3 (niacin). Den forbedrer kapillærkretsløpet (spesielt i perifere organer), styrker blodkar, akselerere utskillelse av 'dårlige' kolesterol (sammen med cholin og inositol).

Vitamin B3 forbrukes i en dose på 20 milligram per dag.

Matkilder: sopp, lever, rødbeter, bokhvete, rugbrød.

 1. Vitamin B5 (pantothenat). Regulerer prosesser av hematopoiesis, øker tonen i vener og arterier, forbedrer hjerte muskelfunksjonen, reduserer konsentrasjonen av homocystein i blodet.

Den daglige delen er 5 milligram.

Nutrient del av belgfrukt (linser, erter, bønner, jord), nøtter (hasselnøtter, valnøtter), grønne blader (spinat, salat, koriander), rugbrød.

 1. Vitamin F (linolensyre, arakidonsyre, linolsyre). Beskytter den indre overflaten fra skade arterier, fortynner det blod, reduserer syntesen av det "dårlige" kolesterol, deltar i syntesen av cellulære hormoner (prostaglandiner, tromboksaner), returnerer den hjertemuskel tone.

For å forbedre strukturen i blodårene, ta minst 1000 milligram vitamin F per dag.

Kilder av fettsyrer: vegetabilsk olje (linolje, Camelina, sedertre, soyabønner), fet fisk (makrell, laks, sild), nøtter (valnøtter, mandler), frø (sesam, solsikke, lin).

For utvinning av kardiovaskulærsystemet, sammen med vitaminer, er det viktig å ta mikro- og makroelementer (magnesium, sink, selen, kalsium, kobber, krom).

Folk rettsmidler i bekjempelse av åreknuter

Ifølge statistikk er de ledende stillingene blant vaskulære sykdommer patologier forbundet med brudd på blodmikrocirkulasjon i ekstremiteter (åreknuter, trombose, flebitt). Disse plager er preget av overdreven ekspansjon av overflatekapillærene (på grunn av tap av elastisitet i venøse vegger og ventiler). Det første tegn på varicose sykdom er hevelse i beina etter fysisk anstrengelse eller gåing. I dette tilfellet kan det forekomme på huden på lårene, skinnene og føttene, vaskulære stjerner, blåbrune flekker og smertefulle seler. I noen tilfeller forekommer spasmer i kalvemuskulaturen (spesielt om natten). I mangel av kvalifisert behandling forvandles åreknuter til alvorlige patologier: tromboflebitt, trombose, varicose eksem, trofasår.

For å øke elasticiteten i venene og øke blodstrømmen i lemmerne (i begynnelsen av åreknusene), sammen med vitaminer, bruk folkemidlene.

Oppskrifter av "hjemme" rettsmidler for beinskip:

 1. Tinktur for å styrke venene. Komponenter av sammensetningen - tranebær (1 kilo), svart radise (0,5 kilo), røde rødbeter (0,5 kilo). Disse ingrediensene er malt (på kjøttkvern, rist eller blender) og blandes grundig. Vegetabilske blandingen plasseres i en 3 liter flaske og fylles med 500 ml alkohol (30%). Deretter er glasset tilstoppet med et lokk, festet med en tett klut og plassert på et mørkt sted. Etter 14 dager filtreres infusjonen, helles i en glassburk, settes i kjøleskap.

Sammensetningen tas 2 ganger daglig i 40 milliliter 20 minutter før måltider.

 1. Salve for å redusere de kliniske manifestasjonene av åreknuter (smertsyndrom, betennelse, ødem, brennende). Sammensetningen av middelet inneholder knuste frukter av hestkastanje (5 deler), salvegress (1 del), kamilleblomster (1 del). Tørre ingredienser blandes med 30 til 50 milliliter varm kylling eller svinekjøtt, og deretter insistert på et kjølig sted i 8 til 9 timer.

Salve påføres til inflammerte dilaterte årer i 30 til 40 minutter en gang om dagen.

 1. Midler for stimulering av blodsirkulasjon, styrking av venøse kar, forebygging av åreknuter. Milled muskatmosfære (2 - 3 gram) hell 200 ml kokende vann, insister i 10 til 15 minutter. Tilsett 15 ml blomst honning til den tilberedte blandingen.

Sammensetningen er tatt 70 ml to ganger om dagen: en time før frokost og 1,5 timer etter middag.

I tillegg, for å forebygge vaskulære patologier, kan du bruke kjøpt muskatnøtt (jord). Den daglige delen av krydder (i retter) - 1 gram.

 1. Komprimer for reduksjon av smertesyndrom og tonifisering av overflatekarillærene. Grate 2 - 3 unge poteter på en fin riper. Legg deretter massen på gazesnittet (tykt lag) og fest det til de skadede karene. Fest kompressen med en elastisk bandasje. Varigheten av prosedyren er 1 time.
 2. Løsning for vaskulære "stjerner" på bena. Et ferskt kålhodet har en utmerket kapillærbeskyttende effekt. For å styrke fartøyene blir et enkelt blad av grønnsaken påført på de berørte områdene i 6 til 8 timer (om natten). Fest "komprimer" med en bandasje eller en tett bomullsstrøm.

Husk, "behandle" venene hjemme er bare tillatt i begynnelsen av sykdommen. Folkemidlene kan ikke erstatte fullverdig medisinsk terapi.

Vitaminkomplekser

For å forhindre venøs insuffisiens, redusere risikoen for trombose og forbedre blodets reologiske parametre, er det viktig for alle (2 år) å drikke vitaminkomplekser for blodkar 2 ganger i året. Denne anbefalingen er spesielt relevant for personer med stillesittende livsstil: kontorarbeidere, frisører, kirurger.

De beste vitaminer for blodårer og blodårer:

 1. "Doppelgerz VIP Cardio System-3" (Queisser Pharma, Tyskland). Det er et rikt vitamin-mineralkompleks, hvis virkning er rettet mot å forbedre lipidmetabolismen, styrke venøs veggen, normalisere tonen i vaskulærsengen, øke tilførselen av hjertemuskulaturen.

Den daglige delen av additivet er delt inn i 3 farget kapsler: oransje ("morgen"), gul ("dag"), brun ("kveld"). Den første pillen inneholder 8 vitaminer (B1, B2, PP, H, B5, B6, B9, B12), 2 fosfolipider (inositol og kolin), 1 makronæringsstoff (magnesium). Den andre pellet består av vitamin E og flerumettet fett av omega-3. Den tredje kapsel ("Evening") inneholder mikroelementer (sink, jod, krom, selen), antioxidant vitaminer (C, E, A), lecitin, isoflavoner.

Legemidlet er tatt tre ganger om dagen for 1 kapsel med tilhørende farge. Behandlingsforløpet - 2 måneder.

 1. "Sophora og vitaminer for blodårer" (OOO "Soik" Russland). Terapeutisk og profylaktisk sammensetning for forbedring av cerebral og perifer blodsirkulasjon, redusere kapillær permeabilitet, forbedre elastisiteten av vener, forhindring av hjerteinfarkt og slag. Preparatet inkluderer 7 vitaminer (B2, PP, B6, B9, B12, E, C), 6 mineraler (magnesium, sink, krom, mangan, kobber, selen), 3 planteekstrakt (Sophora japonica, hvitløk, ginkgo biloba ).

Tillegget tas to ganger om dagen for 1 kapsel med måltider.

 1. "Sunt hjerte" (naturlig omsorg, USA). Kraftig phytoformula for forebyggelse og behandling av aterosklerose, vev anoksi, kardial insuffisiens, venøs stase i de lavere ekstremiteter. Komplekset består av urteekstrakter (gress og blomster av Crataegus, gurkemeie rot), vitaminer (A, C, E, B12, B9, B6, PP, B2, B1), en aminosyre (taurin, betain, L-karnitin), mineraler ( selen, sink, magnesium, krom), flavonoider (koenzym Q10).

For å opprettholde helsen til kardiovaskulærsystemet, ta 2 kapsler om dagen (etter frokost).

 1. "Venatol" (Art-Life, Russland). Effektive "vitaminer" for skipene i bena, som har anti-inflammatorisk, venøs og protivotrombicheskim nervecellene handlinger. Kosttilskudd inkluderer vitaminer (P, C, E), planteekstrakter (hest kastanje, ginkgo biloba, piletre), bioflavonoider (rutin, quercetin, hesperidin), mineraler (sink, silisium), en aminosyre (L-glutation), et enzym ( bromelain).

Ta 3 tabletter om dagen til 2 tabletter med måltider.

 1. Long Life (Vitaline, USA). Antioksidantblandingen sikte på å nøytralisere oksidativt stress i vaskulære veggen, økt elastisitet av arterier og vener, blod parameter forbedring, forebygging av aterosklerose komplikasjoner (hjerneslag, hjerteinfarkt og utslettet endarteritis). Aktive komponenter - bioflavonoider (quercetin, hesperidin), vitaminer (E, A, C, N), urteekstrakter (grønn te, melk tistel, gurkemeie, blåbær, Bioperine), mikronæringsstoffer (sink, selen) aminosaharid (glukosamin).

"Long Life" tar 1 til 2 ganger daglig for 1 kapsel.

Husk at i tillegg til å spise kosttilskudd for å øke vaskulær tone, er det viktig å drikke minst 2,5 liter væske per dag (i tillegg til kaffe, te og første kurs).

konklusjon

Vitaminer for blodårer er organiske forbindelser designet for å understøtte den funksjonelle aktiviteten til det kardiovaskulære systemet. Disse stoffene øker kapillærveggenes elastisitet, akselererer oppløsningen av eksogent kolesterol, forbedrer blodets reologiske parametere, reduserer risikoen for venøs trombose, beskytter den indre overflaten av arteriene mot skade.

Store næringsstoffer for fartøy - vitaminer P (quercetin, rutin, koenzym Q10), B (niacin, pantotenat, folinsyre, tiamin), C (L-askorbinsyre), A (lykopen, p-karoten) og E (alfa-, beta og gamma tokoferoler).

Som et forebyggende tiltak vitaminer, makro- og mikroelementer som oppnås fra planteføde (nøtter, raffinerte oljene, sjømat, spiret korn, baren, vill rose, rips). Imidlertid, når de første symptomene svekkelse av arterioler og venuler (neseblødninger, plutselig synkope, trykkforskjellene, følelse av kulde i beina, svimmelhet) blir administrert i en daglig meny preparater og venotonics (på legens ordre). I tillegg til å lindre tilstanden, er det tilrådelig å bruke tradisjonelle løsninger (anti komprimerer venotonic infusjoner kapillyaroprotektornoy blanding).

Les Mer Om Fartøyene