Vitaminer for å forbedre hjertefunksjonen og vaskulær styrke

Fra denne artikkelen vil du lære: Hvilke vitaminer er nyttige for hjertet, blodårene. Tegn på mangel på data på vitaminer i kroppen, funksjonene i handlingen, fordelene til hjertet og blodkarene, innholdet av mat. Hvilke multivitaminkomplekser er mye brukt i kardiologi.

Vitaminer for hjertet bidrar til å styrke hjertemuskelen (myokard) og veggene i blodårene, normalisere fettmetabolismen, forhindre utvikling av aterosklerose. Folk, hvis diett inneholder dem i tilstrekkelige mengder, er mye mindre sannsynlig å lide av sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Noen vitaminer kan fås på to måter: med mat og tar spesielle preparater (vitaminkomplekser, kosttilskudd, etc.). Med en liten hypovitaminose kan det være nok diett, med alvorlig hypovitaminose - det er nødvendig å ta medisiner.

For å få riktig diett og velg et kompleks - for hjerte og blodårer - kontakt en kardiolog eller terapeut.

Gruppe B

Denne gruppen er viktigst for hjertet sammenlignet med resten. De er ofte foreskrevet for behandling av hjerte-og karsykdommer, og derfor kalles de til og med kardiale vitaminer. Som regel tas vitamin B-gruppe ikke individuelt, men i et kompleks.

Mangelen på gruppe B i kroppen er vanligvis manifestert av en rekke nevrologiske lidelser: En person kan oppleve nevrolitt, kramper, økt nervøs excitabilitet, ofte tørr hud og forskjellige hudskader.

Disse vitaminene til hjertet kan brukes både i matvarer og i form av medisiner:

Gruppe F - flerumettede fettsyrer

De inkluderer linolsyre, arakidon og linolensyre fettsyrer.

De finnes hovedsakelig i vegetabilske oljer av kaldpressing, mandler, mais, soyabønner, nøtter, unpeeled ris.

Vitamin F bør tas sammen med sink, selen, vitamin B6 og C. Blant alle apotekspreparater for hjertet inneholder de mest flerumettede fettsyrene Vitrum Cardio Omega-3 tabletter.

Gruppe P

Bioflavonoider (quercetin, rutin, askorutin og andre) er svært nyttige i strid med vaskulær permeabilitet. De har en kraftig antioksidant effekt, gjør fartøyene sterke og elastiske. Legene anbefaler å ta dem sammen med askorbinsyre.

Gruppe P finnes i villrose, solbær, sitrus, persille, tomater, bær.

I medisin brukes semisyntetiske analoger av bioflavonoider - Troxevasin og Venoruton. Ofte brukte stoffer, som inkluderer vitaminer P og C. Disse inkluderer Galaskorbin og Ascorutin.

Koenzym Q10

Dette stoffet virker som en antioksidant og beskytter celler fra døden. Vanligvis syntetiseres koenzym Q10 i kroppen, men med mangel på B-vitaminer er denne prosessen forstyrret. Dette fører til tynning av de vaskulære veggene, sklerose av arteriene, forstyrrelser i hjerterytmen.

Vitamin A

Vitamin A-mangel i kroppen kan indikeres av tørr hud, for tidlig rynker, flass og synshemming.

Klikk på bildet for å forstørre

Replenish dens mangel i kroppen vil hjelpe bruken av gulrøtter, fiskeolje, biff leveren, meieriprodukter, belgfrukter, grønn, gul grønnsaker og frukt.

Fettløselige vitamin A er en del av mange legemidler for kardiovaskulærsystemet:

 • Kardio Heals,
 • antioksidant,
 • Maxi-Chel.

For bedre assimilering av stoffet, bør det tas samtidig med fettstoffer.

Det kan samle seg i leveren, hvoretter det blir brukt over en lang periode. Når lagrene går tomt - viser en person tegn på mangel på vitamin A.

Vitamin E

Som andre vitaminer for hjertet med antioxidant effekt, beskytter vitamin E karene mot skade og forekomster av aterosklerotiske plakk. Det er også nødvendig for normal metabolisme i myokard og erytrocytter (røde blodlegemer).

Et karakteristisk symptom på hypovitaminose E er muskeldystrofi (strukturforstyrrelse og nedsatt muskelvolum).

Fettløselige vitamin E finnes i mange vegetabilske oljer, svinekjøtt, belgfrukter, frokostblandinger, eggeplommer, lever, spire av hvete.

Preparater med det kan tas separat (i kapsler) eller sammen med andre aktive stoffer (komplekse midler).

BAD og multivitamin-komplekser i tabletter med E-vitamin:

Vitamin C

Det er et vannløselig vitamin som ikke samler seg i kroppen, og derfor må det komme utvendig - regelmessig.

Klikk på bildet for å forstørre

Den finnes i sitrusfrukter, jordbær, stikkelsbær, røde og grønne paprika.

I apoteket selges det i ampuller, drageer, tabletter, finnes i preparatene Antiox, Maxi-Chel, Synchron-7, Cardiohealth.

Vitaminer for hjerte og blodårer - Liste over legemidler, beskrivelse, priser

Kardiovaskulære patologier er på første plass blant årsakene til reduksjonen i forventet levealder. Overholdelse av en sunn livsstil, regelmessige undersøkelser hos legen, vil bidra til å forhindre utseendet deres, men for at hele kroppen skal fungere optimalt, må vitaminer for hjerte og blodkar tas i tillegg.

Regelmessige undersøkelser hos legen, en sunn livsstil, vil bidra til å forhindre forekomst av kardiovaskulære patologier

Å velge det nødvendige vitaminkomplekset vil hjelpe legen med å ta hensyn til vekt, alder, helsetilstand, pasientens yrke. Det anbefales ikke å velge slike preparater alene; i beste fall vil effekten av behandlingen være lav, og i verste fall kan det være skadelig for helsen og forårsake forgiftning av kroppen.

Hvilke vitaminer er nødvendig for hjerte og blodårer

For normal drift av kroppen er det nødvendig at blodet strømmer til organene i tilstrekkelig volum, dvs. flyttet med den nødvendige hastigheten i blodårene og arteriene, som på biokjemisk nivå reguleres ved hjelp av mineraler, vitaminer og mikroelementer. Det vil si at vitaminkomplekser ikke bare styrker blodkar og hjerte, men også normaliserer blodsirkulasjonen og motstår kolesterol-akkumulering. Mangel på vitaminer og mikroelementer fører til dannelsen av patologier av blodkar og hjerte.

Hvilke vitaminer er nødvendig for hjerte og blodårer:

 • Vitamin A (retinol). Regulerer metabolske prosesser, forhindrer utviklingen av aterosklerose. På apotek kan du kjøpe en oljeaktig løsning av retinolacetat til oral administrasjon.
 • Vitamin B11. Stimulerer nedbrytningen av fett, noe som gjør det mulig å frigjøre energien som trengs for å redusere hjertemuskelen.
 • Vitamin C (askorbinsyre). Forhindrer dannelsen av kolesterolplakk, styrker hjertemuskelen, øker stoffskiftet, reduserer skjøtheten og permeabiliteten til kapillærene. Det er inkludert i de fleste vitamin- og mineralkomplekser. Separat er det utstedt i form av tabletter, ampuller, drageer.
 • Vitamin P (rutin). Reduser permeabiliteten av kapillærene, styrker arterieveggene. Det er en del av Ascorutin.
 • E-vitamin (tokoferol). Forhindrer dannelsen av frie radikaler som ødelegger myokard og blodårer, forhindrer dannelsen av trombi, reduserer blodpropp, fremmer normalisering av blodtrykket. Du kan kjøpe kapsler og oljeløsning.
 • Vitamin B1 (tiamin). Dette vitaminet omdannes i kroppen til kokarboksylase, som har en stimulerende effekt på myokardiske sammentrekninger. Solgt i form av ampuller til injeksjon.
 • Vitamin B6 (pyridoksin). Stimulerer nedbrytningen av overdreven kolesterol og normaliserer utvekslingen av fett. Det er en del av vitaminkompleksene for hjerte og blodårer, det oppnås separat i ampuller (pyridoksinhydroklorid).
 • Vitaminer i gruppe F. Fet flerumettede syrer som forhindrer dannelse av plaques på arteriene.
 • Koenzym Q Forhindrer arytmi, hjerteinfarkt, forhindrer for tidlig aldring.
 • Vitamin B12 (cyanokobalamin). Bringer tilbake den biokjemiske sammensetningen av blodet.
 • Vitamin B (folsyre). Forhindrer forekomst av infarktforhold.

Vær oppmerksom! Mange av disse vitaminene kan hentes fra mat med riktig balansert kosthold, men med alderen blir det nødvendig å ta ekstra medisiner for å sikre normal kroppsfunksjon.

Vitaminkomplekser normaliserer blodsirkulasjonen, styrker blodkar og hjerte, motstår kolesterol akkumulering

Kardiovaskulærsystemet styrkes også med ulike sporstoffer, blant annet kalsium, magnesium, fosfor, selen og kalium er spesielt viktige:

 • Kalsium bidrar til korrigerende myokardiske sammentrekninger, styrker på veggene i blodårene. Apotek alternativ - Calcemin.
 • Magnesium. Forbedrer metabolismenes prosesser i myokardiet, hemmer trombusdannelse. På apotek kan du kjøpe kardiomagnesium-tabletter (til behandling av angina og myokard).
 • Kalium. Fremmer å utføre en nerveimpuls langs nervefibrene, noe som bidrar til å korrigere myokardiekontraksjon. Er i sammensetningen av tabletter og Asparcum-oppløsning.
 • Fosfor. Dette er byggematerialet som kreves av cellemembranene for kvalitativ muskelkontraksjon. Apotek alternativ - saltløsning med fosfater.

Vitaminer og mineraler er representert i apoteket, både i form av monopreparasjoner (oppført ovenfor), og som en del av komplekse vitamintilskudd. Bruken av sistnevnte er mest rimelig, siden de har en balansert sammensetning, og det er mulig å få en daglig dose av de nødvendige mineraler og vitaminer for hjertet i en kapsel.

Hvem må ta vitaminer

Vanligvis begynner folk å tenke på sin egen helse bare når de allerede har denne eller den patologien. Vitaminkomplekser for blodkar og hjerte brukes ikke bare til å behandle plager, men også for å forhindre utseende.

Vitaminkomplekser er tatt ikke bare for behandling, men også for å forhindre utseende av vaskulære og hjertesykdommer

For å forebygge vaskulære og hjertesykdommer, bør vitaminkomplekser tas til følgende pasientkategorier:

 • Personer med patologier av underekstremiteter og sykdommer i hodeskårene;
 • Mennesker eldre enn 35-40 år;
 • Personer som har hatt alvorlige former for vaskulær og hjertesykdom;
 • Idrettsutøvere som regelmessig blir utsatt for sterk fysisk stress;
 • Folk engasjert i tung fysisk arbeidskraft og arbeider i farlige næringer.

Viktig! Barn opp til 14 år og ungdom, vitaminpreparater for blodårer og hjerter er foreskrevet i henhold til indikasjonene.

Alle de ovennevnte personer bør konsultere en kardiolog eller en terapeut som velger det nødvendige stoffet, med hensyn til pasientens individuelle egenskaper, bestemme hyppigheten og varigheten av vitaminterapien.

Populære og effektive vitaminer: en liste over stoffer

Det er mange preparater med vitaminsammensetning for blodkar og hjerte, som hver er unikt og tas i henhold til individuelle indikasjoner. De mest populære produktene er oppført i tabellen.

Vitaminer for hjertet og blodkarene: En liste over stoffer

En stillesittende livsstil, hyppige belastninger, dårlige vaner, underernæring, en uregelmessig arbeidsdag - dette er hvor mange mennesker bor nå. Slike påkjenninger kan ikke bare påvirke helsen til kardiovaskulærsystemet, og antall pasienter i kardiologer vokser jevnt. Det er også bemerket at det triste faktum er at blant dem blir ungdommer, tenåringer og barn i stigende grad funnet.

For å takle dette problem og for å minimalisere den negative virkningen på hjerte og blodkar kan ikke bare ved å overholde reglene for en sunn livsstil og regelmessig overvåkning av en lege, men også ved hjelp av DRX vitaminer og sporelementer, som er i stand til tungtveiende støtte det kardiovaskulære systemet. For å plukke opp slik vitamin-mineralsk kompleks, vil terapeuten eller kardiologen som vurderer dine individuelle egenskaper, hjelpe deg: alder, vekt og helsetilstand. I denne artikkelen vil vi introdusere deg vitaminer, mineraler og preparater basert på dem, som er i stand til å gjenopprette og støtte hjertet og blodårene.

Hvilke vitaminer er gode for hjertet og blodårene?

Listen over vitaminer som styrker hjertet og blodårene inkluderer:

 1. Vitamin C (eller askorbinsyre) - er i stand til å akselerere alle metabolske prosesser, styrker myokard og vaskulære vegger, forhindrer overdreven dannelse av kolesterol.
 2. Vitamin A (eller retinol) - forhindrer utviklingen av aterosklerotiske prosesser på blodkarets vegger og forbedrer metabolske prosesser.
 3. Vitamin E (tokoferol) - er en antioksidant og forhindrer oksidasjon av fett. Denne effekten beskytter vevene til karene og hjertet mot skade.
 4. vitaminP (rutin) - styrker veggene i arteriene og forhindrer overdreven blødning.
 5. vitaminF (Gruppen av flerumettede fettsyrer: linolsyre, linolensyre og arakidonsyre) - styrke det kardiale vev, hindrer dannelsen av kolesterol plaques og blodpropper på det indre laget av arteriene.
 6. Koenzym Q10 - Dette vitaminlignende stoffet er syntetisert i leveren, det er nødvendig å skaffe energi, det forhindrer hjerteinfarkt, arytmier og tidlig aldring.
 7. Vitamin B1 (tiamin) - etter å ha kommet inn i kroppen, blir den til kokarboksylase, noe som er nødvendig for stimulering av kardiale sammentrekninger.
 8. Vitamin B6 (pyridoksin) - normaliserer lipidmetabolismen og fremmer desintegrasjon og utskillelse av overskytende kolesterol.

Hvilke sporstoffer er nyttige for hjerte og blodårer?

Listen over mikroelementer som styrker hjertet og blodkarene inkluderer:

 1. magnesium - sørger for en balanse mellom kalium og natrium, stabiliserer blodtrykket, forbedrer metabolismen i myokardiet og forhindrer dannelsen av blodpropp.
 2. kalsium - Styrker veggene i blodkarene og normaliserer sammentrekninger av hjertemuskelen. For bedre absorpsjon tas med vitamin D.
 3. kalium - gir en kvalitativ beholdning av nerveimpulsen som kreves for sammentrekning av myokardiet langs nervefiberen.
 4. fosfor - er et byggemateriale for cellemembraner og gir overføring av nerveimpulser og sammentrekning av myokardiet.
 5. selen - ødelegger frie radikaler som ødelegger veggene i blodkar og hjertevev, og fremmer bedre absorpsjon av andre vitaminer og mineraler.

Hvem bør ta vitaminer og mineraler først for hjertet og blodårene?

De fleste begynner å tenke på helsen til hjertet og blodkarene og deres støtte bare når de oppdager en sykdom. Det er kjent at forebygging av kardiovaskulære patologier ikke bare kan beskytte mot sykdomsprogresjonen, men hindrer også utseendet.

Kardiologer identifiserer slike grupper av mennesker som er vist å ta vitamin-mineralkomplekser for hjerte og blodårer:

 • pasienter med patologier av karene i hode eller nedre lemmer;
 • pasienter som fikk alvorlig kardiovaskulær sykdom
 • folk over 35;
 • idrettsutøvere;
 • personer som arbeider i farlige næringer eller engasjert i tung fysisk arbeidskraft;
 • barn og ungdom (ifølge indikasjoner).

Hvis du tilhører en av de ovennevnte gruppene, bør du kontakte en terapeut eller kardiolog som henter produktet du trenger. Gitt dine individuelle egenskaper, vil legen være i stand til å foreskrive en dose, gi råd om hvilken tid på året for å ta et kurs av vitaminterapi, avgjøre varigheten og hyppigheten av opptaket.

De mest effektive og populære vitamin- og mineralkompleksene for hjertet og blodkarene

I dag på apotekets hyller finner du mange vitaminpreparater for kardiovaskulærsystemet. Noen av dem inkluderer mineraler og ulike naturlige komponenter (hunderose, ingefær, hagtorn, ginkgo biloba, mynte, L-cystein, etc.). Vurder de mest effektive og populære.

askorutin

Sammensetningen av dette legemidlet omfatter vitamin C og rutinemessig. Mottaket bidrar til å redusere skjøtheten og permeabiliteten til kapillærene, styrker de vaskulære veggene, eliminerer betennelsen og hevelsen. Ascorutin har antioksidant og radiobeskyttende virkning, fremmer normalisering av karbohydratmetabolismen, akselererer regenerering av vev og øker motstanden mot ytre ugunstige faktorer.

Asparkam

Sammensetningen av dette legemidlet omfatter kalium aspartat og magnesium aspartat, som støtter hjertearbeidet, gjenoppretter elektrolyttbalansen og har antiarytmisk effekt. Den kan brukes ikke bare som et vitamintilskudd, men også som en komplett middel for arytmi, hjerteinfarkt, digitalisintoksikasjon, og hjertesvikt. I tillegg til en gunstig effekt på hjertet, forbedrer Asparks fordøyelsen og øker kontraktiliteten til skjelettmuskler.

BAD Hawthorn forte

I blandingen av tilsetnings maten er inkludert hagtorn (frukt og blomster ekstrakt), magnesium aspartat, og kalium aspartat, noe som bidrar til normalisering av hjertefrekvensen, lavere blodtrykk, og utøver en avstivning og mild sedativ virkning. Inneholdt i Hawthorn rutin, quercetin, hyperoside og helbreder kapillærer eliminere vaskulære veggen inflammasjon, bekjempe virus og beskytte blodkar fra virkningen av negative faktorer. Den vitexin, som er en del av stoffet, eliminerer spasmer og normaliserer arbeidet i myokardiet, aktiverer dets enzymer.

Vitrum Cardio

Dette vitamin-mineralkompleks omfatter et kompleks av vitamin A, E, D3, C, B1, B12, B6, B2, pantotensyre og folsyre, nikotinamid, selen, krom, soyalecitin, beta sil sterol, sink, psylliumfrø, havrekli og fiskeolje. Legemidlet er brukt til å forhindre utvikling av IHD og aterosklerose, foreskrives under rehabilitering etter et hjerneslag og hjerteinfarkt. Vitrum Cardio normaliserer lipidmetabolismen og hjelper til med å normalisere nivået av triglyserider og kolesterol i blodet.

Vil sende

Sammensetningen av denne formulering inkluderer vitaminene B1, B2 og B6, magnesium og kalium-asparginat, hofter, blomster og hagtorn ekstrakt av ginkgo biloba. Disse komponentene styrker de vaskulære veggene, normaliserer blodsirkulasjonen, gjenoppretter myokardiet og forbedrer kontraktiliteten. Legemidlet er i stand til å redusere aterosklerotiske prosesser i koronarbeinene og forhindrer utviklingen av hjerteinfarkt.

Cardio Forte

Sammensetningen av vitamin-mineralkompleks inneholder vitaminene C, B6, B12, E, folinsyre, beta-karoten, magnesium, lykopen, vendelrot og hagtorn ekstrakter, flerumettede fettsyrer, L-arginin, L-taurin, kalium og kanel. Cardio Forte brukes til å behandle og forhindre nevrokirkulatorisk dystonium hjerte- eller hypertonisk type, arteriell hypertensjon og andre patologier i hjertet og blodårene. Legemiddelet kan også administreres til personer som er i fare for å utvikle hjerte og karsykdommer.

Doppelgerz kardiovaskulær

Sammensetningen av dette stoffet inkluderer et ekstrakt av hagtorns blader og blomster, som har spasmolytiske, kardiotoniske og beroligende effekter. Mottak Doppellerts kardiovaskulær gir selektiv utvidelse av blodkarene i hodet og hjertet, hjelper til med å normalisere blodtrykket og normaliserer venetrykk. Legemidlet brukes i den komplekse behandlingen av hjertesvikt i I-II-grad.

CoQ10 (koenzym Q10)

Sammensetningen av dette unike preparatet inkluderer koenzym Q10, som bidrar til generering og opphopning av energi i celler. Opptak CoQ10 gir økt immunitet og normalisering av hjertet og karene. Legemidlet brukes til å behandle og forhindre hypertensjon, hjertesvikt, myokarditt og myokardiodystrofi. Koenzym Q10 bidrar til å senke blodtrykket, normaliserer blodsirkulasjonen, påvirker hjernens arbeid positivt og gir den nødvendige energien til hele kroppen.

Kardiohels

Sammensetningen av dette preparatet inkluderer vitaminene A, C (fire former), E, ​​B12, folinsyre, kalium, selen, sink, magnesium, niacin, koenzym Q10, L-karnitin, hvitløk, ginkgo biloba, hvit pil og hagtorn. Motta Kardiohelsa bidrar til å stabilisere forbrenningen, redusere kolesterolnivået og protrombin, styrke karvegger, restaurering av sin elastisitet, forebygging av aterosklerotiske lesjoner formasjon, forbedring av nervesystemet og det sirkulatoriske normalisering. Legemidlet har antiinflammatorisk, immunostimulerende, hypotensiv og koleretisk effekt.

Synkron-7

Sammensetningen av dette legemidlet omfatter syv naturlige former for vitamin C, grapefruktpektin, bioflavonoider og diettindoler. Synkron-7 er vellykket brukt av kardiologer til å behandle alvorlig aterosklerose, visse hjertefeil og myokarditt. Dessuten kan medikamentet bli administrert for å normalisere blodkolesterolnivået, opprettholde immunitet eliminere hormonell ubalanse, akselererende vev regenerering og for å opprettholde den mental og fysisk aktivitet i løpet av intensive belastninger.

Det er mange andre multivitaminpreparater for hjerte og blodårer. I denne artikkelen har vi kun kjent deg med noen av dem og beskrevet deres hovedegenskaper. Hvilken vil være best for deg? Svaret på dette spørsmålet kan fåes ved å konsultere en lege, siden hvert legemiddel har sitt eget sett med indikasjoner og kontraindikasjoner. Husk dette og vær sunn!

Vitaminer for hjerte og blodårer: hvordan å gjøre det riktige valget

Moderne mannen har sjelden et klart etablert regime av dagen, et balansert kosthold og en fullstendig hvile. Hvis du legger til de skadelige miljøforhold, konstant stress og genetisk predisposisjon for hypertensjon og kardiovaskulære lidelser, blir det klart at vitaminer for hjertet og blodårene - ikke en luksus, men en nødvendig helse vedlikehold tiltak.

Vitaminer som hjertet trenger

For normal drift av hjertet og vaskulær helse er det nødvendig:

 • Retinol (vitamin A) deltar i metabolske prosesser assosiert med kolesterol, forhindrer deponering av plakk på vegger av blodkar;
 • Tiamin (vitamin B1) deltar i syntese av aminosyrer, stimulerer hjertekontraksjoner;
 • Pyridoksin (vitamin B6) deltar i kolesterol metabolisme, normaliserer nivået av lipider i blodet;
 • Askorbinsyre (vitamin C) styrker veggene i blodårene, reduserer kapillærens skjøthet, øker metabolske prosesser;
 • Tocopherol (vitamin E) deltar i lipidmetabolisme, viser uttalt antioksidantegenskaper;
 • Rutin (vitamin P) er nødvendig for blodkarens helse og elastisitet, det påvirker hjertets arbeid positivt, reduserer blødningen av vev;
 • Antikolesterol vitamin F er et kompleks av umettede fettsyrer, reduserer risikoen for åreforkalkning av fartøy, styrker vev og kar.

I tillegg til vitamin "set" for helsen til kardiovaskulærsystemet, er det nødvendig med coenzym Q 10, som deltar i energiprosessene i kroppen. Den opprettholder ungdommen i vevet, er et forebyggende middel for hjerteinfarkt og rytmeforstyrrelser.

Sporelementer i et par

Det skjedde så at vitaminarbeidet ble forbedret og supplert med mikro- og makroelementer. For helsen til hjertet og blodårene skal opprettholdes i normen:

 • Kalium - ansvarlig for reduksjon av myokardfibre og ledning av nerveimpulser;
 • Natrium - supplerer virkningen av kalium, er nødvendig for hjertearbeidet og syntesen av nerveimpulser, sammen med kalium, opprettholder det osmotiske trykket i vevet;
 • Magnesium - regulerer forholdet mellom kaliumnatrium, har en antitrombotisk effekt, deltar i metabolske prosesser i hjertemuskelen, regulerer blodtrykket.
 • Kalsium - det anbefales å ta med vitamin D, det styrker veggene i blodkarene og musklene i hjertet;
 • Fosfor - øker permeabiliteten til cellemembraner, er et byggemateriale for dem, regulerer hjertesammensetninger;
 • Selen-har en antioksidant effekt, det er nødvendig for assimilering av andre vitaminer og mineraler.

Indikasjoner for utnevnelse av vitamin-mineralkomplekser

Enhver sykdom er lettere å forebygge enn å behandle, så vent ikke til det er problemer med hjerte og blodårer, og det er bedre å ta vitaminer og mineraler til hjertet og blodkarene for å forebygge.

I fare er:

 1. Pasienter med sykdommer eller forstyrrelser i hjernens kar, samt bena;
 2. Pasienter med kardiovaskulære sykdommer som har hatt et hjerteinfarkt;
 3. Alder over 35 år;
 4. Folk som er involvert i idrett, tung fysisk arbeidskraft;
 5. Ungdom som opplever rask vekst og utvikling.

For å finne riktig kombinasjon av vitaminer og mineraler, bør du kontakte din lokale lege.

Vitamin- og mineralkomplekser: hva du skal velge

Sammensetningen av vitamin-mineralkomplekser, sammen med de aktive stoffene, kan inkludere medisinske urter - ingefær, hundrosen, hagtorn, mynte og andre.

 • Ascorutin er et kurativ og profylaktisk legemiddel, som inkluderer askorbinsyre og rutin. Legemidlet reduserer skjøthet av kar, hevelse og betennelse i veggene i blodårene, har en antioksidant effekt, deltar i oksidasjonsreduksjonsreaksjoner, fremmer vevregenerering, øker immuniteten.
 • Asparks - et medikament som inneholder henholdsvis salter av kalium og magnesium, støtter hjertearbeidet. Han er foreskrevet for koronar hjertesykdom, arytmi, for forebygging av hjertesykdommer som en del av komplisert terapi.
 • Hawthorn Forte - et preparat som inneholder et ekstrakt av blomster og frukt av hagtorn (salter av kalium og magnesium). Beroligende effekt, reduserer blodtrykket, regulerer pulsen og hindrer betennelse og skjørhet av blodkar aktiverer enzymene som er nødvendig for normal drift av hjertemuskelen og lindrer spasmer av glattmuskel.
 • Vitrum Cardio-komplekset inneholder de viktigste vitaminer og mineraler, samt lecitin, plantain, kli havre og fiskeolje. Vitrum Cardio foreskrive behandlingsperiode og rehabilitering, samt for forebygging av koronar hjertesykdom, aterosklerose (normaliserer metabolismen av fett og kolesterolnivået i blodet), rammet av slag og hjerteinfarkt.
 • Stoffet vil lede Vitaminer for hjertet inneholder B-vitaminer, spormineraler, Ginkgo biloba-ekstrakt, nyper, hagtorn ekstrakt, er tildelt til trofiske og opprettholde funksjonene i det kardiovaskulære systemet. Legemidlet forbedrer blodsirkulasjonen i hjertet, regenererer vev og celler, styrker veggene i blodårene.
 • Vitamin-mineralsk kompleks Cardio Forte beskytter og styrker kardiovaskulærsystemet. Inneholder hagtorn og valerianekstrakter, B-vitaminer, askorbinsyre, vitamin E, mikroelementer, umettede fettsyrer, L-taurin, kanel. Den har en antispasmodisk effekt, senker blodtrykket, har en vegetotrofisk effekt, beskytter blodkarene (antioksidant effekt), forbedrer metabolske prosesser og har en adaptogen effekt.
 • Tabletter Doppelgerz Cardiovital som hovedaktivstoffet inneholder hagtorn. Vegetabilsk cardiotion forbedrer funksjonen av hjertemuskelen, normaliserer trykket, har en antispasmodisk og beroligende effekt.
 • Biologisk aktiv kosttilskudd Coenzym Q 10 er tilgjengelig i form av tabletter, kapsler, gelé. Indikasjoner for bruk er høyt blodtrykk, sykdommer i kardiovaskulærsystemet, anemi, kronisk tretthet.
 • Cardio Health - BAA, som inneholder vitaminer, mineraler, planteekstrakter. Deltar i metabolske prosesser, styrker veggene i små blodkar, regulerer kolesterol og blodtrykk. Har anti-inflammatorisk effekt.
 • BAD Synchro 7 anbefales som forsterkende middel, i tillegg tilfører den kroppen med askorbinsyre og flavonoider. Det brukes til behandling og forebygging av aterosklerose, betennelse i hjertemuskelen. Regulerer nivået av hormoner, fremmer rask regenerering av vev.

Valget av medisiner beregnet for behandling og forebygging av kardiovaskulær sykdom er stort nok. Hvis det er vanskelig å bestemme med eget valg, er det verdt å besøke en kardiolog og samle det optimale stoffet sammen.

Hvis du finner en feil, velg tekstfragmentet og klikk Ctrl + Enter.

Forebygging av kardiovaskulære sykdommer med narkotika og produkter

Kardiovaskulærsystemet, som andre organer i menneskekroppen, krever en viss mengde næringsstoffer for sitt arbeid.

For å støtte hjertefunksjonene bør man ikke bare spise energisk rik mat, men også matvarer som inneholder vitaminer og mineraler.

Disse gunstige stoffene, som er inneholdt i kroppen i små mengder, spiller en svært viktig rolle i hjertets arbeid. For å beskytte kroppen mot de skadelige effektene av stress, hypodynami, må du vite hvilke vitaminer og mineraler som er verdt å ta.

Hva er nødvendig for hjertets normale funksjon?

Egenheten av vitaminer og mineraler er at disse stoffene ikke syntetiseres i menneskekroppen, og de kan kun oppnås med innkommende mat. De er ikke en kilde til energi, ikke delta i bygging av vev. Hvorfor er de så viktige for normal kardial aktivitet?

Disse stoffene fungerer som katalysatorer for metabolske prosesser. De deltar også i etableringen og overføringen av impulser i nervesvevet, sammentrekningen av hjertemuskelen. De reduserer nivået av kolesterol i blodet, forbedrer tilstanden til det vaskulære systemet.

Her er vitaminer, uten hvilke fullverdig kardiovaskulær arbeid er umulig:

 1. Ascorbinsyre - akselererer noen metabolske prosesser, har en generell styrking på hjerte muskler og blodårer, senker kolesterol.
 2. Tocopherol (vitamin E) - fungerer som en sterk antioksidant. Beskytter kroppsvev fra oksidative prosesser, senker aldring.
 3. Rutin (vitamin P) - styrker kapillærene og arteriolene, støtter tilførsel av vaskulært epitel.
 4. Vitamin F - En kombinasjon av flere viktige fettsyrer som trengs for å styrke hjertemuskelen, forhindrer dannelsen av kolesterolinnhold på karene.
 5. Koenzym Q10 - Et stoff som fungerer som vitaminer. Deltar i energi metabolisme, reduserer risikoen for hjerteinfarkt.
 6. Tiamin (vitamin B1) - fra det i kroppen syntetiserer kokarboksylase, som er nødvendig for stimulering av kardiale sammentrekninger.
 7. Pyridoksin (vitamin B6) - er nødvendig for å opprettholde lipidmetabolismen, senker kolesterolet.
 8. Retinol (vitamin A) - er nødvendig for å forhindre atherosklerose og forbedre overordnet metabolisme.

For å forbedre hjertearbeidet, er det nødvendig å ta vare på tilstedeværelsen i dietten av ikke bare vitaminer, men også slike mikroelementer:

 1. kalium - regulerer arbeidet til hjertets ledningssystem, som er ansvarlig for levering av nerveimpulser til hjertevegget.
 2. magnesium - er nødvendig for normal kardiotrofi (hjertemuskulær ernæring), er involvert i regulering av blodtrykk (arterielt trykk), forhindrer trombogenese.
 3. fosfor - er en del av cellemembranene, er involvert i overføring av nervøse impulser.
 4. kalsium - vil bidra til å styrke fartøyene, er det nødvendig for normal drift av myokardiet. Det absorberes bedre i kombinasjon med vitamin D.
 5. selen - har en antioksidant effekt, som beskytter vevet i hjertet og blodkarene fra oksidative prosesser.
til innholdet ↑

Hvilke produkter bruker du?

Vitaminstøtte av kroppen trengs både for eldre og for unge. Forebygging av kardiovaskulær sykdom er viktig i alle aldre, fordi hjertesykdommer i dag ofte rammer folk som er langt fra alderdom.

Vitaminer for hjertet i mat

Årsakene til dette er en stillesittende livsstil og mat av dårlig kvalitet som ikke inneholder nok vitaminer og mineraler.

Hva skal være maten til normal drift av hjertet?

Her er de beste produktene som inneholder alle stoffene som er nødvendige for dette organet:

Hvilke vitaminer er nyttige for hjerte og blodårer

Det kardiovaskulære systemet er ofte utsatt for stress: stress, dårlige vaner, hardt arbeid eller stressende, uregelmessig tidsplan med et minimum av hvile og andre relevante faktorer. Kardiologer legger merke til den hyppige behandlingen av pasienter og merker samtidig en stadig yngre alder.

Hvordan opprettholde helsen din, finner vi ut i denne artikkelen.

Vitaminer for hjerte og blodårer

Så, la oss starte med en knirke av vitaminer, som på grunn av deres egenskaper er uerstattelige for kardiovaskulærsystemet.

 • Retinol (A-vitamin) har en blod tynning egenskap, for derved å hindre dannelse av klumper, øker styrken og fleksibiliteten av blodkar og reduserer risikoen for dannelse av aterosklerotisk plakk.
 • Thiamin (B1), aktivert i kroppen, stimulerer hjertesammensetninger.
 • Riboflavin (B2) er ansvarlig for cellulær respirasjon av hele kroppen er involvert i syntesen av røde blodceller, sikrer den tilførsel av oksygen og blodkarene i hjernen og bidrar til å bevege seg inn i en aktiv form niacin (B3), som regulerer arbeids av hode fartøyer, og pyridoksin (B6), som er ansvarlig for fjerning av giftstoffer og kolesterol fra blodet.
 • Pantotensyre (B5) beskytter alle slimhinner, støtter nervesystemet er involvert i fullføringen av den energireserve av organismen.
 • Folsyre (B9) støtter mobil helse, regulerer fett og karbohydrat-metabolisme, og normaliserer blodtrykket og mengden av kolesterol i blodet, fjerner giftstoffer.
 • Cyanokobalamin (B12) gir cellulær respirasjon, har en positiv effekt på aktiviteten til erytrocytter og leukocytter, forhindrer depressive tilstander, normaliserer søvn, regulerer blodtrykk.
 • Ascorbinsyre (C) øker immuniteten, styrker karbonveggene og funksjonen av myokardiet, reduserer mengden kolesterol.
 • Tocopherol (E) forhindrer akkumulering av fettceller, og dermed renser og beskytter karene og muskler i hjertet.
 • Bidra til helse av kapillærene og arterier og normal funksjon av hjertet rutin (R), den gruppen av syrene under det generelle navn vitamin F, forhindring av trombose og kolesterolakkumulering, forsterkende arterie, og koenzym Q-10, vitamin-varsel infarkter og redusere risikoen for arytmier.
 • Calciferol (D). Dette stoffet tar vare på helsen til nervesystemet, sirkulasjons- og kardiovaskulærsystemet. Den regulerer utbytting av kalsium, magnesium og fosfor, hvis virkning gir styrke ben og muskler (inkludert hjerte) vev, og vaskulære vegger av arterier, normaliserer prosessen med hematopoiesis og blodtilførsel legeme.

Produkter som inneholder

Vitaminer for blodkar og hjerte kan fås sammen med mat, spesielt siden nesten alle produktene som er oppført i tabellen er tilgjengelige, blir mange vokst i våre breddegrader.

retinol

tiamin

Brød og bakervarer fra hvetemel, solsikkefrø, hele korn (rå ris, havregryn, bokhvete), hvetekim, brokkoli, rosenkål, bønner, nøtter, appelsiner, rosiner, plommer, svisker, solbær, persille, mynte, kløver, sorrel, kamille, nese, spinat, fiskeprodukter, lever, nyrer, hjerne, svinekjøtt, biff.

riboflavin

Gjær, melk, cottage cheese, peanøtter, bønner, havregryn, bokhvete, mandler, spinat, hvetemel og rugmel, egg, poteter, blomkål, grønne erter, kakao, grønne grønnsaker, ost, lam, fettstoffer svinekjøtt, oksekjøtt, kalvekjøtt.

niacin

Hele korn, gjær, hvetekli, nøtter, bønner, brokkoli, gulrøtter, ost, mais mel, dadler, poteter, tomater, hvetekim, kamille, havre, sorrel, biff lever, fjærfe, fisk, magert kjøtt, oksekjøtt, svinekjøtt, melk og meieriprodukter, egg.

Pantothensyre

Bønner, gjær, hasselnøtt, grønne bladgrønnsaker, bokhvete og havre korn, blomkål, lever, nyrer, hjerte, hjerne, fjærfe, egg, melk og melkeprodukter, fisk egg.

pyridoksin

Uraffinert korn, spinat, gjær, korn, ris, bønner, gulrøtter, avokado, bananer, nøtter, blomkål, kål, tomater, jordbær, sitrusfrukter, mais, vill sennep, poteter, soyabønner, kjøtt, fisk, østers, melk, meieriprodukter, torskelever, kjøttbiprodukter, egg.

Folsyre

Belgfrukter, grønne bladgrønnsaker, hvetekim og gjær, korn, kli, bokhvete og havre korn, belgfrukter, nøtter, bananer, honningmelon, aprikos, gresskar, fiken, sopp, rødbeter, brød, lever, oksekjøtt, lam, svin, fjørfe, egg, melk og meieriprodukter, fisk.

cyanokobalamin

Havkål, soya og soyaprodukter, gjær, humle, lever, nyrer, hjerte, hjerner, biff, fjærfe, fisk og sjømat, egg, melk og meieriprodukter.

Ascorbinsyre

Alle sitrusfrukter, tomater, poteter, bær (jordbær, bjørnebær), pepper, urter (dill, gressløk, persille) og kål (dette gjelder både gjæret og konvensjonelle), rose vill.

tokoferol

Soyabønne, mais, solsikke, jordnøtt, mandel, oliven, sesamfrø, hele korn, kli og hvetekim, avokado og gresskar, alle typer nøtter; fisk og sjømat (torskelever, rødkaviar, beluga kaviar, sild, østers og havfisk, bifflever, spinat og brokkoli.

Ruthin

Sitrus, alle varianter av kirsebær, druer, plommer, epler og aprikoser; rose hofter, bringebær, solbær, bjørnebær, blåbær, bulgarsk pepper, tomater, rødbeter, sorrel, salat, hvitløk, grønn te, bokhvete.

Vitamin F

Vegetabilske oljer fra eggstokken av hvete, linfrø, solsikke, saflor, soyabønner, jordnøtter; mandler, avokado, havregryn, mais, brun ris, nøtter.

Koenzym Q 10

Kjøtt: oksekjøtt, svinekjøtt, lam, kylling, kanin kjøtt (spesielt innmat - lever og hjerte), fisk: laks, laks, ørret, ål, sild, sardiner og makrell. Herbal produkter: grønn hvete spirer, vegetabilske oljer, nøtter, spinat, brun ris, soyabønner.

Vitamin D

Rå egggeolje, surmelkeprodukter, ost (hytteost), smør, sjøprodukter, torskelever og kveite, sild, makrell, tunfisk, makrell.

De beste kompleksene av vitaminer

Vurder doseringsformen av vitaminer for hjertet og blodårene i kompleksene, navnene på stoffene og deres egenskaper.

 • "Ascorutin". Som et ledd i tandemrutinen og askorbinsyren, gir dette laget styrke til veggene til fartøyene, noe som gir dem elastisitet, forbedrer deres patenter, støtter kapillærene. "Ascorutin" normaliserer stoffskiftet av næringsstoffer, sliter med overskytende kolesterol, forhindrer akkumulering i form av plakk, styrker myokardiet og reduserer risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. I tillegg aktiverer vitamin C kroppens beskyttende egenskaper, og øker motstanden mot negative miljøfaktorer.
 • komplekse Vitrum Cardio Det omfatter ved praktisk talt hele gruppen av vitaminer og mineraler for å styrke hjertet og blodkarene: A, E, D3, C, B1, B2, B5, B6, B9, B12, selen, krom, sink, medisinske plantefrøene. Dette stoffet er både kvalitativ forebygging, og en ytterligere komponent ved behandling av ischemisk hjertesykdom: hjerteinfarkt, aterosklerose infarkt og angina. Reaksjonskomponentene fortynner det blod, har en vasodilaterende effekt og styrker myokard, normaliserer stoffskifteprosesser, nervesystemet, cerebral vaskulære og immunsystemet.
 • Like rik på Cardio Forte: A, B6, B9, B12, C, E, magnesium, kalium og planteekstrakter. Stoffet er indisert for behandling av kardiovaskulære patologier, slik som arytmi, hypertensjon, dystoni, tretthet, degenerering av myokardium og for forebyggelse av disse sykdommene. Fremstillingen normaliserer trykket varsel vegetative kriser, styrker hjertemuskelen, veggene av arterier og fartøyer, kapillærer, reduserer skjelvinger og kramper, angst.
 • "Kardiohels" - Et kompleks av vitaminer (A, E, C, B3, B9, B12, Q10) og mineraler (kalsium, magnesium, selen, sink) pluss medisinske urter. Legemidlet regulerer lipid, karbohydrat, fett og protein metabolisme; bidrar til styrking av store og små fartøyer; støtter funksjonen til sirkulasjons- og nervesystemet, immunforsvaret; normaliserer hjerterytmen, forhindrer trombose og reduserer risikoen for hjerteinfarkt.

Behandling og forebygging

Den mest effektive metoden for behandling av kardiovaskulære sykdommer er dens rettidig forebygging og diagnose. Tegnene på slike sykdommer er:

 • svimmelhet;
 • den raske hjertefrekvensen;
 • kortpustethet;
 • prikking eller kramper i hjertet;
 • svakhet, ned til bevissthetstap.

Til gruppen av risikokardiologer inngår følgende segmenter av befolkningen:

 • alder fra 35 år;
 • idrettsutøvere;
 • arbeider i farlig produksjon eller i alvorlige (fysiske) forhold
 • røykere som misbruker alkohol (narkotika);
 • lever i ugunstige økologiske regioner;
 • pasienter som har en historie om hjertesykdom eller vaskulært system.

Slike personer anbefales mineral-vitaminkomplekser for forebygging. I tillegg til rusmidler er en sunn livsstil viktig, blant annet ikke bare avvisning av dårlige vaner, men også sport (som et alternativ - morgenøvelser) og sunn mat. Den første fienden av blodkar og hjerter er fet mat. Det er ønskelig å spise mindre fettstoffer, erstatte fett kjøtt med fisk eller fjærfe, magert kalvekjøtt eller biff; smør - for grønnsaker; stekt mat - på bakt, kokt, stuet. Det er mer frukt og grønnsaker, drikker ferskpresset juice og går oftere utendørs.

Vi oppsummerer: det er ikke vanskelig å leve et sunt og fullt liv, det er nok å gi opp tvilsomme gleder, balansere kostholdet ditt, ta opp fysisk form og fra tid til annen besøke en terapeut og en kardiolog. En spesialist lege vil hjelpe deg å velge vitaminkomplekset som passer til din livsstil og alder, som støtter hjertet og blodårene.

De beste vitaminene til hjertet og stoffene

I kardiologisk praksis foreskrives vitaminer og mineraler for å øke utholdenheten i hjertemuskelen, motstand mot fysisk stress og mangel på oksygen, gjenopprette normale metabolske prosesser. Både monopreparasjoner og komplekser som inneholder flere komponenter, brukes til å behandle og forebygge sykdommer i kardiovaskulærsystemet og hjernen.

Opptaket av vitaminer forbedres med riktig ernæring, hvor det er nok protein, rå grønnsaker, urter og frukt.

Les i denne artikkelen

Hvilke vitaminer er nødvendig for hjertet, blodårene, hjernen

Med feil mat og livsstil, så vel som etter langsiktige sykdommer, utvikler en mangel på vitaminer i kroppen, noe som forstyrrer funksjonen til alle systemer. En del av vitaminene kan syntetiseres av kroppen selv under betingelse av en sunn intestinal mikroflora, noe som er svært sjelden på grunn av misbruk av raffinerte produkter og medisiner.

Resten skal bare komme med mat. Med god økologi og balansert ernæring trenger en person ikke syntetiske analoger. Hvis dette ikke er mulig, foreskrives legemidler.

E-vitamin (tokoferol)

Refererer til effektive antioksidanter, beskytter celler fra ødeleggelse når de utsettes for frie radikaler. Ved påføring er slike biologiske effekter manifestert:

 • styrker cellemembranen;
 • hemmer avsetningen av kolesterol i arteriell kanal;
 • senker kolesterolet;
 • aktiverer enzymer som er nødvendige for energiproduksjon
 • deltar i syntesen av hemoglobin.

Det er indikert for forebyggelse og behandling av aterosklerose, myokardialt blodtilførsel brudd, angina, post-MI, myokardial dystrofi og hjerteinsuffisiens. Tocopherol er foreskrevet for nedsatt cerebral sirkulasjon og neurastheni.

Vitamin C (askorbinsyre)

Rollen av vitamin C i hjerte-og karsykdommer er i følgende egenskaper:

 • deltar i dannelsen av røde blodceller;
 • hindrer skade på proteinstrukturer, DNA og RNA molekyler;
 • normaliserer blodproppens prosesser;
 • regulerer permeabiliteten til fartøyets vegg;
 • hemmer aterosklerotiske endringer i vaskemuren

Det brukes til å øke kroppens utholdenhet med høy psykisk og fysisk belastning, og perioden for utvinning etter smittsomme sykdommer, for å forebygge aterosklerose og myokarddystrofi.

Vitamin P (rutin)

Reduserer permeabiliteten og sårbarheten i blodkarene, normaliserer ernæringsprosessene og sirkulasjonen av vev, reduserer venøs overbelastning, ødemer og betennelser. Det brukes til kronisk insuffisiens av hemodynamikk i venøs sengen, lokal ødem av noen etiologi, angiopati.

Vitamin B1 (tiamin)

En viktig effekt av tiamin er tilførsel av myokard med ernæring og energi, utvidelse av koronarbeholdere. Under påvirkning av dette vitaminet øker kraften av sammentrekning av hjertemuskelen. B1 simulerer prosessene med høyere nervøsitet, og gjenoppretter også ledningsevnen til nevroner i den perifere delen av nervesystemet. Indikasjoner for bruk:

 • myokardisk iskemi;
 • rytmeforstyrrelser i henhold til type takykardi eller ekstrasystol;
 • sirkulasjonssykdom;
 • nevrolitt, neuralgi;
 • astenisk syndrom.

Vitamin B6 (pyridoksin)

Det er en del av enzymer som gir utveksling av proteiner, transport av aminosyrer gjennom cellemembranen. Aktiverer formasjonen av mediatorer i hjernen. Det er foreskrevet for slike sykdommer:

Vitamin F (flerumettede fettsyrer, omega)

Omega syrer går inn i strukturen av cellene i myokard og hjernen. Har slike medisinske egenskaper:

 • redusere lipidinnholdet som er involvert i dannelsen av aterosklerotiske plaketter;
 • hemmer dannelsen av blodpropper, reduserer risikoen for hjerteinfarkt og slagtilfelle;
 • utvide blodårene som fôrer myokardiet
 • har hypotensiv effekt
 • forbedre minne, oppmerksomhet og koordinering av bevegelser;
 • hindre depresjon.

Mineraler og mikroelementer for hjertet, blodkarene, hjernen

Fra innholdet av elektrolytter i blodet avhenger av oppførselen av elektriske impulser i myokardiet, styrken av hjerteslagene og hastigheten til metabolske prosesser.

Er det så viktig magnesium og kalium?

De er blant de viktigste sporelementene, siden de påvirker myokardets evne til å reagere på eksitering og spredning av nerveimpulsen over hjertemuskelen.

Mangelen på kalium fører til en akselerert hjerteslag, ekstrasystole, pulsen blir svak, blodtrykk og muskelstyrke reduseres.

Med magnesiummangel er kolesterol sterkt deponert på kargenes veggen, spasmer av blodkar og muskelfibre, kramper, økt irritabilitet og søvnløshet.

Derfor, når kroppen er utilstrekkelig eller gå tapt ved bruk av diuretika, oppkast, diaré, nyre funksjonsfeil framdrift sykdommer som høyt blodtrykk, arteriosklerose, arytmi, hjertesvakhet.

Om årsakene til mangel på magnesium i kroppen, symptomer, korreksjon av mikronæringsdefekt, se i denne videoen:

Hvorfor trenger du selen, fosfor, kalsium

Selen, sammen med vitaminene A, E og C, blandt de mest aktive antioksidant, det hindrer utvikling av aterosklerose, degenerative prosesser i hjertemuskelen, myokardial, og kreft, generell aldring av organismen.

Fosfor er involvert i konstruksjonen av et ATP-molekyl som gir muskelkontraksjon, nukleinsyrer, cellemembraner, syntese av fett og beinvev. Med sin mangel, muskel svakhet, tretthet, minneforringelse, blodtrykksnivå øker, angina angrep forekommer.

Kalsiumioner støtter ledningsevnen til nerveimpulser og sammentrekninger av muskelfibre, stimulerer cellevekst og deling, regulerer blodtrykk, akselererer blodproppene.

Hvem bør nødvendigvis drikke vitaminer

Økt etterspørsel etter vitaminer oppstår i perioden med intensiv vekst (barn og ungdom), med økt fysisk anstrengelse, stressende situasjoner, graviditet, skadelige arbeidsforhold.

Det er verre å absorbere vitaminer fra naturlige produkter av pasienter med lever og fordøyelsessystem. Økt tap av sporstoffer forekommer med smittsomme sykdommer, forgiftninger, langvarige kroniske inflammatoriske prosesser. I slike tilfeller anbefales vitamin-mineralkomplekser å fylle underskuddet.

Effektive stoffer, piller og injeksjoner for hjertet, blodkarene, hjernen

Mangfoldet av farmasøytiske produkter presentert i apotek gjør det vanskelig å gjøre det riktige valget, ikke bare for pasienter, men også for kardiologer. Det bør forstås at alle legemidler som tilskrives mattilsetninger, kun kan brukes til forebyggende formål. De kan tas av kurs for å mette kroppen med stoffer som må komme med mat. I mer alvorlige tilfeller er det nødvendig med medisiner.

For voksne

De vanligste legemidlene inneholder mineraler, vitaminer og stimulanter av metabolske prosesser i hjertemuskelen. Man kan utpeke slike effektive komplekser: Kratal, Kor suis compositum, Neocardil.

Kratal

Sammensetningen omfatter aminosyre taurin, ekstrakter fra hagtorns frukter og urteblad av blader av moderen.

Har en tonisk virkning, forbedrer myokardial ernæring, ekspanderer kranskarene, bedrer hjerterytmen, beskytter hjertemuskelen fra skade lags celler understøtter kraften av kardiale sammentrekninger, gir resistens mot oksygenmangel, lindrer og avlaster irritabilitet.

Cor Suis Compositum

Dette er et homøopatisk preparat av en kompleks sammensetning. Det er indisert for behandling av koronar hjertesykdom, inkludert i post-MI, for raskere rehabilitering, arytmi, myokardial dystrofi, myopati, lungeemfysem, endokarditt og hypertensjon. Har spasmolytisk effekt, forbedrer metabolske prosesser i hjertet.

Neokardil

Preparatet er av vegetabilsk opprinnelse, den inneholder blader av ginkgo, rot av pueraria og hagtorn blomster og blader. Nøkkelfunksjoner:

 • forbedrer tilførsel av myokard og hjerneblod;
 • lindrer spasm av koronar fartøyer;
 • normaliserer reologiske egenskaper av blod;
 • gjenoppretter den skadede blodbanen i underdelene;
 • reduserer trykket i hypertensjon
 • stabiliserer hjerterytmen;
 • forhindrer aterosklerose i blodårene.

For barn

Barn anbefales spesielle kardiologiske legemidler, doseringen av vitaminer som velges under hensyntagen til aldersbehovet.

Smart Omega

Preparatet inneholder Omega-3, vitamin C, D3 og A. Disse komponentene kreves for normal hjerteformasjon og hjerneaktivitet, støtter barnet i perioden med akselerert vekst og læring. Det er foreskrevet for økt tretthet, smerte i hjertet, forbundet med vegetovaskulær dystoni, takykardi.

Qudesan

Koenzym Q 10 og vitamin E i preparatet brukes til å behandle slike forhold:

 • myokarddystrofi;
 • rytmeforstyrrelser;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • astenisk syndrom;
 • lag i vekst og utvikling.

Mat rik på vitaminer og mineraler

De mest nyttige produktene for hjerte og karsykdommer er:

 • grønnsaker: sellerirot, tomater, paprika, gresskar, asparges, brokkoli, rødbeter og aubergine;
 • frukt og bær - aprikoser (spesielt tørkede aprikoser), plommer, avokadoer, druer, stikkelsbær, solbær;
 • vegetabilsk olje;
 • nøtter;
 • grønn te;
 • fisk;
 • sur-melk drikker, lite fett hytteost;
 • kli.

Nyttige vitaminer for hjertet, blodårene, hjernen

For å forhindre vitaminmangel i vaskulære sykdommer, kan patologien for hjerte- og hjerneaktivitet gi råd om slike legemidler:

 • Vitrum Antioxidant;
 • Moriamin Forte;
 • Vil lede;
 • Farmaton vital;
 • Duovit.

For å velge et vitamin-mineralsk kompleks tilpasset individuelle behov, anbefales det at du sender en blodprøve for innholdet av elektrolytter og grunnleggende vitaminer.

For å opprettholde hjerte- og hjernefunksjonen, må du gi matvarer som inneholder viktige sporstoffer, umettede fettsyrer og vitaminkomponenter. Hvis det er en patologi eller økt etterspørsel etter biologisk aktive stoffer, anbefales farmasøytiske preparater.

Nyttig video

For nyttige produkter til hjertet, se denne videoen:

Forskjellige vitaminer Doppel Hertz brukes etter sykdommer, for forebygging og støtte. For eksempel er det et kompleks med magnesium som vil hjelpe med arytmi, takykardi, det er en ressurs som vil legge til energi.

Varianter, hvordan å styrke hjertet, avhenger hovedsakelig av hans tilstand. De påvirker også karene, nerver. For eksempel, i eldre hjerte muskler vil støtte trening. Etter et hjerteinfarkt, med arytmi, kan folkemedisiner ordineres.

Hjertesvikt: symptomer, behandling med folkemidlene og medisiner. Påføring av hagtorn, viburnum, fjellaske og andre planter.

Kratal er spesielt vanlig i Ukraina, selv om det er etterspurt i Russland, er bruken foreskrevet for voksne og barn. Sammensetningen av stoffet lar deg normalisere hjertet, fjerne nervøsitet. Legemidlet fungerer også for deltakerne i Tsjernobyl NPP. Hvordan ta piller?

Ta vitaminer for hypertensjon er ganske rimelig, fordi det er bevist at de reduserer blodtrykket. Hva skal jeg drikke? Vil magnesium B6 og dets analoger hjelpe?

Carnitine er foreskrevet for hjertet ganske ofte. Dens viktigste fordel er å gi energi. Innflytelse på myokardiet går også i flere retninger. L-karnitin er foreskrevet hos barn, voksne og eldre.

Slike sporstoffer, som kalium og magnesium, for hjertet blir kraftkilder. Produkter som inneholder kalium og magnesium er enkle og rimelige. Men hvis de ikke er nok, vil preparater og tabletter komme til hjelp, inkludert magnesium6.

Bruk av BADA for hjertet er nyttig både for forebygging av potensielle sykdommer, og etter dem. De vil bidra til å styrke, gjenopprette myokardium. Velg det beste er ikke lett. Evalar, Newways og Solgar er ledende på markedet.

I noen situasjoner blir homøopati for fartøyene en ekte frelse. For eksempel er det foreskrevet for aterosklerose, fra spasmer, også for ben med varicosity, lymphostasis og andre lidelser.

Les Mer Om Fartøyene