Vitaminer for kardiovaskulærsystemet

Arbeidskapasiteten til kroppen vår er avhengig av blodkarens funksjon. Med alderen er elasticiteten til arteriene og kapillærene forstyrret, så det er verdt å bekymre seg for deres styrking. En nøkkelrolle her spilles av vitaminkomplekser og nyttige mikroelementer, som bør tas for forebyggende formål.

Moderne liv er en konstant rush, stress, nervøs spenning, feil ernæring. For vårt kardiovaskulære system er vitaminer en hard nødvendighet. Jo tidligere du tenker på det, jo lengre vil du leve.

Vi velger et vitaminkompleks for organismen

Vitaminer styrker ikke bare karene og hjertet, de klarer å motstå kolesterolinntak og normaliserer blodsirkulasjonen. Mangel på mikroelementer og vitaminer fører til kardiovaskulære patologier. Kompleks behandling av disse patologiene inkluderer nødvendigvis preparater med de nødvendige vitaminkompleksene.

Også årsakene til utviklingen av patologier inkluderer:

 • stillesittende livsstil;
 • vanlig nervøsitet;
 • vektig;
 • dårlige vaner;
 • nyresykdom;
 • nederlag av det endokrine systemet (thyrotoxicosis, diabetes mellitus).

Listen over nyttige vitaminer og mikroelementer

Kroppen vår skal få et fullverdig diett, som er basert på sporstoffer og vitaminer. Her er listen over vitaminer som er nødvendige for å styrke og normal funksjon av blodkar:

 • Retinol (vitamin A). Innenfor meieriprodukter, fiskeolje, gresskar, gulrøtter og pepper. Retinol refererer til fettløselige vitaminer, det forbedrer metabolske prosesser og motstår aterosklerose, noe som påvirker veggene i blodårene. På apotek, er acetat retinol solgt - en oljeaktig løsning som må tas oralt.
 • Ascorbinsyre (vitamin C). Inneholdt i grønnsaker, sitrus, dogrose, solbær, epler. Dette vannløselig vitamin forhindrer dannelsen av kolesterol og øker metabolske prosesser, styrker myokardium (hjertemuskel) og er inkludert i de fleste av de kjente vitaminer og mineraler. Det selges i form av piller, tabletter og ampuller.
 • . Rutin (vitamin (P) styrker veggene i arteriene, dreier det seg om et vannløselig vitamin som finnes i epler, sitrusfrukter, nyper og bringebær dreven blødning leger foreblandet tablettform -.. Ascorutinum.
 • Tocopherol (vitamin E). Undertrykker oksidasjonen av lipider (peroksid) og forhindrer forekomsten av frie radikaler. Hvorfor er dette viktig? Frie radikaler skader vev, organer,
 • fartøy og myokardium. Den kommer inn i kroppen takket være vegetabilsk olje, nøtter, eggeplomme og lever. Oljeløsning og kapsler er til intern bruk.
 • Tiamin (B1). Dette vannløselige vitaminet er lokalisert i korn. Inntrer kroppen, det forvandler seg til karboksylase - et stoff som stimulerer hjertekontraksjoner. Form - ampuller til injeksjon.
 • Pyridoksin (B6). Du kan få det ved å spise fisk, kjøtt, melk, ris og bønner. Fremmer nedbrytning av overskytende kolesterol og normalisering av fettmetabolismen. Pyridoksinhydroklorid selges i ampuller. Det er nyttig for hjerte og hodekar, derfor er det inkludert i vitaminkomplekset "Milgamma".
 • Gruppe F. Disse inkluderer flerumettede fettsyrer (linolensyre, linolsyre, arakidonisk) - som alle hindrer forekomsten av plakk på den indre overflaten av arteriene. Innenfor sjømat, fiskeolje og vegetabilsk olje.
 • Q10. Faktisk er det et koenzym, ikke et vitamin. Syntese av Q10 forekommer i den menneskelige leveren fra dyr og planteprodukter. Mangel på koenzym fører til for tidlig aldring, arytmi og hjerteinfarkt.

Nyttige mineraler

Funksjonen av kardiovaskulærsystemet er gunstig påvirket av ulike mineraler.

Her er deres liste:

 • Kalsium. Det forbedrer myokardets kontraktilitet og styrker de vaskulære veggene. Den finnes i fermenterte melkeprodukter, ost, brunt tang og fisk. Apotekets erstatning er calcemin.
 • Kalium. Hjertemuskelen er forkortet av en nervøs impuls - den vil ikke passere uten kalium. Kalium finnes i poteter, nøtter, kål, gulrøtter, rosiner, aprikoser, tørkede aprikoser. Medisinsk analog - løsninger og tabletter "Asparcum".
 • Magnesium. Fremmer forbedring av metabolske prosesser som finner sted i myokardiet, forhindrer dannelsen av blodpropper. Den er til stede i fisk, kjøtt, bønner og sjømat. Medisinsk utstyr - piller kardiomagnol (behandle myokardinfarkt og angina).
 • Fosfor. Dette er en bygningskomponent av cellemembraner. Muskelkontraksjoner og overføring av nerveimpuls uten at det er uvirkelig. Den finnes i asparges, kli, sjømat og tørket frukt. Medisinsk analog - saltløsning med fosfater.

Hjerneskip og deres styrking

Stroker blir ofte provosert av nedsatt blodgass til hjernen - dermed problemene med minne, syn og tale. Unngå disse patologiene kan, regelmessig bruk av vitaminer for hodeskårene.

 • Tiamin (B1). Øker følsomheten for læring og forbedrer minnet. Mangelen på tiamin fører til rask tretthet, søvnløshet, nedsatt koordinasjon, lidelse i lemmer og deprimert tilstand. Den økte konsentrasjonen av tiamin finnes i kjøtt, fisk, nøtter, erter, havremel og egg.
 • Riboflavin (B2). Gir hjernen den energien som er nødvendig for fysiske øvelser og høy mental belastning. Inneholdt i kjøtt og fermenterte melkeprodukter, med mangel på dette vitaminet, døsighet, tap av appetitt, hodepine, hemming og svakhet observeres.
 • Nikotinsyre (B3). Øker energiproduksjonen og normaliserer arbeidet på hodekarene. Inneholdt i nøtter, lever, egg, kjøtt, belgfrukter, fisk og bokhvete.
 • Pantotensyre (B5). Ansvarlig for nevrale impulser og stimulerer mental aktivitet. Mangel på dette stoffet fører til søvnløshet, depresjon, vedvarende tretthet og minnetap. Det finnes i erter, kål, melk, lever og bokhvete.
 • Pyridoksin (B6). Normaliserer arbeidet i nervesystemet, tjener som et supplement til vitaminkomplekser som styrker hodene i hodet. Når det er mangel på vitamin, observeres angst, irritabilitet, depresjon, søvnforstyrrelser. Inneholdt i belgfrukter, valnøtter, bananer, lever, ris og frokostblandinger.
 • Folsyre (B9). Ansvarlig for effektiviteten av tenkning, tilstrekkelig spenning og nerveinhibering. Mangel på folsyre forårsaker minneproblemer, tretthet og apati. Den finnes i nøtter, sopp, grønnsaker, rå frukt, frokostblandinger og biff.
 • Cyanokobalamin (B12). Det styrer våkenhet og søvnregimer, stimulerer kognitive hjernefunksjoner. Manglende fører til senil demens, depresjon, ringing i ørene, irritabilitet, hukommelse og synsforstyrrelser. En økt konsentrasjon av dette vitaminet observeres i sjømat, havkål, kjøtt av fugler og melk.

Narkotika som styrker hjertets blodkar

Vi er vant til å vurdere bruken av riktig mat (fisk, frukt, grønnsaker, sjømat) et paradis for alle fremtidige ulykker. I mellomtiden gir de oppførte produktene ikke alltid kroppen med de nødvendige vitaminene.

Spesielle preparater (vitaminkomplekser) kan rette opp situasjonen, forebyggende mottak som vil være en god hjelp til å styrke hjertets blodkar.

Vitamin-mineral komplekser, utviklet for hjertets kar, ganske mye. Vurder den mest effektive og populære:

 • Vil direkte. Dette komplekset består av aktive stoffer, vitaminer og mineraler, laget for intensiv ernæring av kardiovaskulærsystemet. Inneholder vitaminer B1, B6, B2, hofter, hagtorn, kalium, magnesium og ginkgo biloba. Hjelper med å etablere kolesterolmetabolisme, normalisere hjertefrekvensen og blodtrykket. Bruk daglig på en pille (sammen med mat) i en måned.
 • Vitrum Cardio. Komplekset har en plante-dyr opprinnelse. Det er vist i rehabilitering (et slag) og forebygging av aterosklerose. Det selges i tabletter. Det anbefales å ta tre ganger om dagen for profylaktiske formål (under eller etter et måltid), doblingen blir doblet under behandlingen.
 • Riboksin. Dette stoffet reduserer vevshypoksi og gjenoppretter myokard metabolisme. Produsert i tablettform. Riboksin har en generell forsterkende effekt på myokardens kar og myokardvev, forbedrer koronarcirkulasjonen, forbedrer energibalansen, deltar i glukosemetabolismen.
 • Duovit. Den har form av flerfargede pellets, inneholder 11 og 8 vitaminer hver. Det anbefales å ta en dag ikke mer enn 1 piller (hvilken som helst farge). Behandlingsforløpet strekkes for en måned.
 • Cardio Forte. Med komplekse terapeutiske tiltak utpekes leger som en ekstra næringsmiddelkilde. Det er indikert for arteriell hypertensjon og neurokirkulatorisk dystoni.

Ovennevnte legemidler selges hovedsakelig i tablettform, slik at mottaket ikke gir deg noen ulempe.

Nå må vi håndtere produkter som generelt vil ha en gunstig effekt på kroppen. Vi vil også nevne mat som bør unngås.

Nyttige og ubrukelige produkter

Det finnes et sett med universelle produkter, uten som kroppen vår ikke kan gjøre. De støtter fartøyene i utmerket form og forhindrer dannelsen av kolesterolplakk. Du kan bruke dem i forbindelse med vitaminkomplekser. Listen ser slik ut:

 • tørkede aprikoser (daglig spise ca 50 gram);
 • Mørk sjokolade (fremmer vasodilasjon);
 • honning;
 • nøtter;
 • frokostblandinger;
 • soyabønner;
 • fisk (forhindrer trombose og senker blodtrykket);
 • solbær og sitrusfrukter;
 • avocado.

For å forlenge deres eksistens, unngå på alle måter fettstoffer. Lever kjøleskapet ditt fra smør - det skal byttes ut med olivenolje. Spis mindre stekte matvarer, fokus på kokt og kokt i ovnen. Normaliser vekten av kroppen din - ekstra pounds øke belastningen på kardiovaskulærsystemet.

Forebygging av hjertesykdom innebærer ikke bare riktig ernæring, men går i frisk luft. Husk effekten av sport på elasticiteten til arteriene. Du kan gjøre yoga - denne disiplinen er ekstremt nyttig for kroppen.

Husk - fisk og fjærfe kjøtt er alltid bedre enn fett svinekjøtt eller lam. Jo raskere du tenker på kostholdet ditt og begynner å introdusere vitaminkomplekser i det, jo lenger du vil leve.

Vitaminer for hjertet og blodkarene: En liste over stoffer

En stillesittende livsstil, hyppige belastninger, dårlige vaner, underernæring, en uregelmessig arbeidsdag - dette er hvor mange mennesker bor nå. Slike påkjenninger kan ikke bare påvirke helsen til kardiovaskulærsystemet, og antall pasienter i kardiologer vokser jevnt. Det er også bemerket at det triste faktum er at blant dem blir ungdommer, tenåringer og barn i stigende grad funnet.

For å takle dette problem og for å minimalisere den negative virkningen på hjerte og blodkar kan ikke bare ved å overholde reglene for en sunn livsstil og regelmessig overvåkning av en lege, men også ved hjelp av DRX vitaminer og sporelementer, som er i stand til tungtveiende støtte det kardiovaskulære systemet. For å plukke opp slik vitamin-mineralsk kompleks, vil terapeuten eller kardiologen som vurderer dine individuelle egenskaper, hjelpe deg: alder, vekt og helsetilstand. I denne artikkelen vil vi introdusere deg vitaminer, mineraler og preparater basert på dem, som er i stand til å gjenopprette og støtte hjertet og blodårene.

Hvilke vitaminer er gode for hjertet og blodårene?

Listen over vitaminer som styrker hjertet og blodårene inkluderer:

 1. Vitamin C (eller askorbinsyre) - er i stand til å akselerere alle metabolske prosesser, styrker myokard og vaskulære vegger, forhindrer overdreven dannelse av kolesterol.
 2. Vitamin A (eller retinol) - forhindrer utviklingen av aterosklerotiske prosesser på blodkarets vegger og forbedrer metabolske prosesser.
 3. Vitamin E (tokoferol) - er en antioksidant og forhindrer oksidasjon av fett. Denne effekten beskytter vevene til karene og hjertet mot skade.
 4. vitaminP (rutin) - styrker veggene i arteriene og forhindrer overdreven blødning.
 5. vitaminF (Gruppen av flerumettede fettsyrer: linolsyre, linolensyre og arakidonsyre) - styrke det kardiale vev, hindrer dannelsen av kolesterol plaques og blodpropper på det indre laget av arteriene.
 6. Koenzym Q10 - Dette vitaminlignende stoffet er syntetisert i leveren, det er nødvendig å skaffe energi, det forhindrer hjerteinfarkt, arytmier og tidlig aldring.
 7. Vitamin B1 (tiamin) - etter å ha kommet inn i kroppen, blir den til kokarboksylase, noe som er nødvendig for stimulering av kardiale sammentrekninger.
 8. Vitamin B6 (pyridoksin) - normaliserer lipidmetabolismen og fremmer desintegrasjon og utskillelse av overskytende kolesterol.

Hvilke sporstoffer er nyttige for hjerte og blodårer?

Listen over mikroelementer som styrker hjertet og blodkarene inkluderer:

 1. magnesium - sørger for en balanse mellom kalium og natrium, stabiliserer blodtrykket, forbedrer metabolismen i myokardiet og forhindrer dannelsen av blodpropp.
 2. kalsium - Styrker veggene i blodkarene og normaliserer sammentrekninger av hjertemuskelen. For bedre absorpsjon tas med vitamin D.
 3. kalium - gir en kvalitativ beholdning av nerveimpulsen som kreves for sammentrekning av myokardiet langs nervefiberen.
 4. fosfor - er et byggemateriale for cellemembraner og gir overføring av nerveimpulser og sammentrekning av myokardiet.
 5. selen - ødelegger frie radikaler som ødelegger veggene i blodkar og hjertevev, og fremmer bedre absorpsjon av andre vitaminer og mineraler.

Hvem bør ta vitaminer og mineraler først for hjertet og blodårene?

De fleste begynner å tenke på helsen til hjertet og blodkarene og deres støtte bare når de oppdager en sykdom. Det er kjent at forebygging av kardiovaskulære patologier ikke bare kan beskytte mot sykdomsprogresjonen, men hindrer også utseendet.

Kardiologer identifiserer slike grupper av mennesker som er vist å ta vitamin-mineralkomplekser for hjerte og blodårer:

 • pasienter med patologier av karene i hode eller nedre lemmer;
 • pasienter som fikk alvorlig kardiovaskulær sykdom
 • folk over 35;
 • idrettsutøvere;
 • personer som arbeider i farlige næringer eller engasjert i tung fysisk arbeidskraft;
 • barn og ungdom (ifølge indikasjoner).

Hvis du tilhører en av de ovennevnte gruppene, bør du kontakte en terapeut eller kardiolog som henter produktet du trenger. Gitt dine individuelle egenskaper, vil legen være i stand til å foreskrive en dose, gi råd om hvilken tid på året for å ta et kurs av vitaminterapi, avgjøre varigheten og hyppigheten av opptaket.

De mest effektive og populære vitamin- og mineralkompleksene for hjertet og blodkarene

I dag på apotekets hyller finner du mange vitaminpreparater for kardiovaskulærsystemet. Noen av dem inkluderer mineraler og ulike naturlige komponenter (hunderose, ingefær, hagtorn, ginkgo biloba, mynte, L-cystein, etc.). Vurder de mest effektive og populære.

askorutin

Sammensetningen av dette legemidlet omfatter vitamin C og rutinemessig. Mottaket bidrar til å redusere skjøtheten og permeabiliteten til kapillærene, styrker de vaskulære veggene, eliminerer betennelsen og hevelsen. Ascorutin har antioksidant og radiobeskyttende virkning, fremmer normalisering av karbohydratmetabolismen, akselererer regenerering av vev og øker motstanden mot ytre ugunstige faktorer.

Asparkam

Sammensetningen av dette legemidlet omfatter kalium aspartat og magnesium aspartat, som støtter hjertearbeidet, gjenoppretter elektrolyttbalansen og har antiarytmisk effekt. Den kan brukes ikke bare som et vitamintilskudd, men også som en komplett middel for arytmi, hjerteinfarkt, digitalisintoksikasjon, og hjertesvikt. I tillegg til en gunstig effekt på hjertet, forbedrer Asparks fordøyelsen og øker kontraktiliteten til skjelettmuskler.

BAD Hawthorn forte

I blandingen av tilsetnings maten er inkludert hagtorn (frukt og blomster ekstrakt), magnesium aspartat, og kalium aspartat, noe som bidrar til normalisering av hjertefrekvensen, lavere blodtrykk, og utøver en avstivning og mild sedativ virkning. Inneholdt i Hawthorn rutin, quercetin, hyperoside og helbreder kapillærer eliminere vaskulære veggen inflammasjon, bekjempe virus og beskytte blodkar fra virkningen av negative faktorer. Den vitexin, som er en del av stoffet, eliminerer spasmer og normaliserer arbeidet i myokardiet, aktiverer dets enzymer.

Vitrum Cardio

Dette vitamin-mineralkompleks omfatter et kompleks av vitamin A, E, D3, C, B1, B12, B6, B2, pantotensyre og folsyre, nikotinamid, selen, krom, soyalecitin, beta sil sterol, sink, psylliumfrø, havrekli og fiskeolje. Legemidlet er brukt til å forhindre utvikling av IHD og aterosklerose, foreskrives under rehabilitering etter et hjerneslag og hjerteinfarkt. Vitrum Cardio normaliserer lipidmetabolismen og hjelper til med å normalisere nivået av triglyserider og kolesterol i blodet.

Vil sende

Sammensetningen av denne formulering inkluderer vitaminene B1, B2 og B6, magnesium og kalium-asparginat, hofter, blomster og hagtorn ekstrakt av ginkgo biloba. Disse komponentene styrker de vaskulære veggene, normaliserer blodsirkulasjonen, gjenoppretter myokardiet og forbedrer kontraktiliteten. Legemidlet er i stand til å redusere aterosklerotiske prosesser i koronarbeinene og forhindrer utviklingen av hjerteinfarkt.

Cardio Forte

Sammensetningen av vitamin-mineralkompleks inneholder vitaminene C, B6, B12, E, folinsyre, beta-karoten, magnesium, lykopen, vendelrot og hagtorn ekstrakter, flerumettede fettsyrer, L-arginin, L-taurin, kalium og kanel. Cardio Forte brukes til å behandle og forhindre nevrokirkulatorisk dystonium hjerte- eller hypertonisk type, arteriell hypertensjon og andre patologier i hjertet og blodårene. Legemiddelet kan også administreres til personer som er i fare for å utvikle hjerte og karsykdommer.

Doppelgerz kardiovaskulær

Sammensetningen av dette stoffet inkluderer et ekstrakt av hagtorns blader og blomster, som har spasmolytiske, kardiotoniske og beroligende effekter. Mottak Doppellerts kardiovaskulær gir selektiv utvidelse av blodkarene i hodet og hjertet, hjelper til med å normalisere blodtrykket og normaliserer venetrykk. Legemidlet brukes i den komplekse behandlingen av hjertesvikt i I-II-grad.

CoQ10 (koenzym Q10)

Sammensetningen av dette unike preparatet inkluderer koenzym Q10, som bidrar til generering og opphopning av energi i celler. Opptak CoQ10 gir økt immunitet og normalisering av hjertet og karene. Legemidlet brukes til å behandle og forhindre hypertensjon, hjertesvikt, myokarditt og myokardiodystrofi. Koenzym Q10 bidrar til å senke blodtrykket, normaliserer blodsirkulasjonen, påvirker hjernens arbeid positivt og gir den nødvendige energien til hele kroppen.

Kardiohels

Sammensetningen av dette preparatet inkluderer vitaminene A, C (fire former), E, ​​B12, folinsyre, kalium, selen, sink, magnesium, niacin, koenzym Q10, L-karnitin, hvitløk, ginkgo biloba, hvit pil og hagtorn. Motta Kardiohelsa bidrar til å stabilisere forbrenningen, redusere kolesterolnivået og protrombin, styrke karvegger, restaurering av sin elastisitet, forebygging av aterosklerotiske lesjoner formasjon, forbedring av nervesystemet og det sirkulatoriske normalisering. Legemidlet har antiinflammatorisk, immunostimulerende, hypotensiv og koleretisk effekt.

Synkron-7

Sammensetningen av dette legemidlet omfatter syv naturlige former for vitamin C, grapefruktpektin, bioflavonoider og diettindoler. Synkron-7 er vellykket brukt av kardiologer til å behandle alvorlig aterosklerose, visse hjertefeil og myokarditt. Dessuten kan medikamentet bli administrert for å normalisere blodkolesterolnivået, opprettholde immunitet eliminere hormonell ubalanse, akselererende vev regenerering og for å opprettholde den mental og fysisk aktivitet i løpet av intensive belastninger.

Det er mange andre multivitaminpreparater for hjerte og blodårer. I denne artikkelen har vi kun kjent deg med noen av dem og beskrevet deres hovedegenskaper. Hvilken vil være best for deg? Svaret på dette spørsmålet kan fåes ved å konsultere en lege, siden hvert legemiddel har sitt eget sett med indikasjoner og kontraindikasjoner. Husk dette og vær sunn!

Forebygging av kardiovaskulære sykdommer med narkotika og produkter

Kardiovaskulærsystemet, som andre organer i menneskekroppen, krever en viss mengde næringsstoffer for sitt arbeid.

For å støtte hjertefunksjonene bør man ikke bare spise energisk rik mat, men også matvarer som inneholder vitaminer og mineraler.

Disse gunstige stoffene, som er inneholdt i kroppen i små mengder, spiller en svært viktig rolle i hjertets arbeid. For å beskytte kroppen mot de skadelige effektene av stress, hypodynami, må du vite hvilke vitaminer og mineraler som er verdt å ta.

Hva er nødvendig for hjertets normale funksjon?

Egenheten av vitaminer og mineraler er at disse stoffene ikke syntetiseres i menneskekroppen, og de kan kun oppnås med innkommende mat. De er ikke en kilde til energi, ikke delta i bygging av vev. Hvorfor er de så viktige for normal kardial aktivitet?

Disse stoffene fungerer som katalysatorer for metabolske prosesser. De deltar også i etableringen og overføringen av impulser i nervesvevet, sammentrekningen av hjertemuskelen. De reduserer nivået av kolesterol i blodet, forbedrer tilstanden til det vaskulære systemet.

Her er vitaminer, uten hvilke fullverdig kardiovaskulær arbeid er umulig:

 1. Ascorbinsyre - akselererer noen metabolske prosesser, har en generell styrking på hjerte muskler og blodårer, senker kolesterol.
 2. Tocopherol (vitamin E) - fungerer som en sterk antioksidant. Beskytter kroppsvev fra oksidative prosesser, senker aldring.
 3. Rutin (vitamin P) - styrker kapillærene og arteriolene, støtter tilførsel av vaskulært epitel.
 4. Vitamin F - En kombinasjon av flere viktige fettsyrer som trengs for å styrke hjertemuskelen, forhindrer dannelsen av kolesterolinnhold på karene.
 5. Koenzym Q10 - Et stoff som fungerer som vitaminer. Deltar i energi metabolisme, reduserer risikoen for hjerteinfarkt.
 6. Tiamin (vitamin B1) - fra det i kroppen syntetiserer kokarboksylase, som er nødvendig for stimulering av kardiale sammentrekninger.
 7. Pyridoksin (vitamin B6) - er nødvendig for å opprettholde lipidmetabolismen, senker kolesterolet.
 8. Retinol (vitamin A) - er nødvendig for å forhindre atherosklerose og forbedre overordnet metabolisme.

For å forbedre hjertearbeidet, er det nødvendig å ta vare på tilstedeværelsen i dietten av ikke bare vitaminer, men også slike mikroelementer:

 1. kalium - regulerer arbeidet til hjertets ledningssystem, som er ansvarlig for levering av nerveimpulser til hjertevegget.
 2. magnesium - er nødvendig for normal kardiotrofi (hjertemuskulær ernæring), er involvert i regulering av blodtrykk (arterielt trykk), forhindrer trombogenese.
 3. fosfor - er en del av cellemembranene, er involvert i overføring av nervøse impulser.
 4. kalsium - vil bidra til å styrke fartøyene, er det nødvendig for normal drift av myokardiet. Det absorberes bedre i kombinasjon med vitamin D.
 5. selen - har en antioksidant effekt, som beskytter vevet i hjertet og blodkarene fra oksidative prosesser.
til innholdet ↑

Hvilke produkter bruker du?

Vitaminstøtte av kroppen trengs både for eldre og for unge. Forebygging av kardiovaskulær sykdom er viktig i alle aldre, fordi hjertesykdommer i dag ofte rammer folk som er langt fra alderdom.

Vitaminer for hjertet i mat

Årsakene til dette er en stillesittende livsstil og mat av dårlig kvalitet som ikke inneholder nok vitaminer og mineraler.

Hva skal være maten til normal drift av hjertet?

Her er de beste produktene som inneholder alle stoffene som er nødvendige for dette organet:

Hvilke vitaminer er nyttige for hjerte og blodårer

Det kardiovaskulære systemet er ofte utsatt for stress: stress, dårlige vaner, hardt arbeid eller stressende, uregelmessig tidsplan med et minimum av hvile og andre relevante faktorer. Kardiologer legger merke til den hyppige behandlingen av pasienter og merker samtidig en stadig yngre alder.

Hvordan opprettholde helsen din, finner vi ut i denne artikkelen.

Vitaminer for hjerte og blodårer

Så, la oss starte med en knirke av vitaminer, som på grunn av deres egenskaper er uerstattelige for kardiovaskulærsystemet.

 • Retinol (A-vitamin) har en blod tynning egenskap, for derved å hindre dannelse av klumper, øker styrken og fleksibiliteten av blodkar og reduserer risikoen for dannelse av aterosklerotisk plakk.
 • Thiamin (B1), aktivert i kroppen, stimulerer hjertesammensetninger.
 • Riboflavin (B2) er ansvarlig for cellulær respirasjon av hele kroppen er involvert i syntesen av røde blodceller, sikrer den tilførsel av oksygen og blodkarene i hjernen og bidrar til å bevege seg inn i en aktiv form niacin (B3), som regulerer arbeids av hode fartøyer, og pyridoksin (B6), som er ansvarlig for fjerning av giftstoffer og kolesterol fra blodet.
 • Pantotensyre (B5) beskytter alle slimhinner, støtter nervesystemet er involvert i fullføringen av den energireserve av organismen.
 • Folsyre (B9) støtter mobil helse, regulerer fett og karbohydrat-metabolisme, og normaliserer blodtrykket og mengden av kolesterol i blodet, fjerner giftstoffer.
 • Cyanokobalamin (B12) gir cellulær respirasjon, har en positiv effekt på aktiviteten til erytrocytter og leukocytter, forhindrer depressive tilstander, normaliserer søvn, regulerer blodtrykk.
 • Ascorbinsyre (C) øker immuniteten, styrker karbonveggene og funksjonen av myokardiet, reduserer mengden kolesterol.
 • Tocopherol (E) forhindrer akkumulering av fettceller, og dermed renser og beskytter karene og muskler i hjertet.
 • Bidra til helse av kapillærene og arterier og normal funksjon av hjertet rutin (R), den gruppen av syrene under det generelle navn vitamin F, forhindring av trombose og kolesterolakkumulering, forsterkende arterie, og koenzym Q-10, vitamin-varsel infarkter og redusere risikoen for arytmier.
 • Calciferol (D). Dette stoffet tar vare på helsen til nervesystemet, sirkulasjons- og kardiovaskulærsystemet. Den regulerer utbytting av kalsium, magnesium og fosfor, hvis virkning gir styrke ben og muskler (inkludert hjerte) vev, og vaskulære vegger av arterier, normaliserer prosessen med hematopoiesis og blodtilførsel legeme.

Produkter som inneholder

Vitaminer for blodkar og hjerte kan fås sammen med mat, spesielt siden nesten alle produktene som er oppført i tabellen er tilgjengelige, blir mange vokst i våre breddegrader.

retinol

tiamin

Brød og bakervarer fra hvetemel, solsikkefrø, hele korn (rå ris, havregryn, bokhvete), hvetekim, brokkoli, rosenkål, bønner, nøtter, appelsiner, rosiner, plommer, svisker, solbær, persille, mynte, kløver, sorrel, kamille, nese, spinat, fiskeprodukter, lever, nyrer, hjerne, svinekjøtt, biff.

riboflavin

Gjær, melk, cottage cheese, peanøtter, bønner, havregryn, bokhvete, mandler, spinat, hvetemel og rugmel, egg, poteter, blomkål, grønne erter, kakao, grønne grønnsaker, ost, lam, fettstoffer svinekjøtt, oksekjøtt, kalvekjøtt.

niacin

Hele korn, gjær, hvetekli, nøtter, bønner, brokkoli, gulrøtter, ost, mais mel, dadler, poteter, tomater, hvetekim, kamille, havre, sorrel, biff lever, fjærfe, fisk, magert kjøtt, oksekjøtt, svinekjøtt, melk og meieriprodukter, egg.

Pantothensyre

Bønner, gjær, hasselnøtt, grønne bladgrønnsaker, bokhvete og havre korn, blomkål, lever, nyrer, hjerte, hjerne, fjærfe, egg, melk og melkeprodukter, fisk egg.

pyridoksin

Uraffinert korn, spinat, gjær, korn, ris, bønner, gulrøtter, avokado, bananer, nøtter, blomkål, kål, tomater, jordbær, sitrusfrukter, mais, vill sennep, poteter, soyabønner, kjøtt, fisk, østers, melk, meieriprodukter, torskelever, kjøttbiprodukter, egg.

Folsyre

Belgfrukter, grønne bladgrønnsaker, hvetekim og gjær, korn, kli, bokhvete og havre korn, belgfrukter, nøtter, bananer, honningmelon, aprikos, gresskar, fiken, sopp, rødbeter, brød, lever, oksekjøtt, lam, svin, fjørfe, egg, melk og meieriprodukter, fisk.

cyanokobalamin

Havkål, soya og soyaprodukter, gjær, humle, lever, nyrer, hjerte, hjerner, biff, fjærfe, fisk og sjømat, egg, melk og meieriprodukter.

Ascorbinsyre

Alle sitrusfrukter, tomater, poteter, bær (jordbær, bjørnebær), pepper, urter (dill, gressløk, persille) og kål (dette gjelder både gjæret og konvensjonelle), rose vill.

tokoferol

Soyabønne, mais, solsikke, jordnøtt, mandel, oliven, sesamfrø, hele korn, kli og hvetekim, avokado og gresskar, alle typer nøtter; fisk og sjømat (torskelever, rødkaviar, beluga kaviar, sild, østers og havfisk, bifflever, spinat og brokkoli.

Ruthin

Sitrus, alle varianter av kirsebær, druer, plommer, epler og aprikoser; rose hofter, bringebær, solbær, bjørnebær, blåbær, bulgarsk pepper, tomater, rødbeter, sorrel, salat, hvitløk, grønn te, bokhvete.

Vitamin F

Vegetabilske oljer fra eggstokken av hvete, linfrø, solsikke, saflor, soyabønner, jordnøtter; mandler, avokado, havregryn, mais, brun ris, nøtter.

Koenzym Q 10

Kjøtt: oksekjøtt, svinekjøtt, lam, kylling, kanin kjøtt (spesielt innmat - lever og hjerte), fisk: laks, laks, ørret, ål, sild, sardiner og makrell. Herbal produkter: grønn hvete spirer, vegetabilske oljer, nøtter, spinat, brun ris, soyabønner.

Vitamin D

Rå egggeolje, surmelkeprodukter, ost (hytteost), smør, sjøprodukter, torskelever og kveite, sild, makrell, tunfisk, makrell.

De beste kompleksene av vitaminer

Vurder doseringsformen av vitaminer for hjertet og blodårene i kompleksene, navnene på stoffene og deres egenskaper.

 • "Ascorutin". Som et ledd i tandemrutinen og askorbinsyren, gir dette laget styrke til veggene til fartøyene, noe som gir dem elastisitet, forbedrer deres patenter, støtter kapillærene. "Ascorutin" normaliserer stoffskiftet av næringsstoffer, sliter med overskytende kolesterol, forhindrer akkumulering i form av plakk, styrker myokardiet og reduserer risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. I tillegg aktiverer vitamin C kroppens beskyttende egenskaper, og øker motstanden mot negative miljøfaktorer.
 • komplekse Vitrum Cardio Det omfatter ved praktisk talt hele gruppen av vitaminer og mineraler for å styrke hjertet og blodkarene: A, E, D3, C, B1, B2, B5, B6, B9, B12, selen, krom, sink, medisinske plantefrøene. Dette stoffet er både kvalitativ forebygging, og en ytterligere komponent ved behandling av ischemisk hjertesykdom: hjerteinfarkt, aterosklerose infarkt og angina. Reaksjonskomponentene fortynner det blod, har en vasodilaterende effekt og styrker myokard, normaliserer stoffskifteprosesser, nervesystemet, cerebral vaskulære og immunsystemet.
 • Like rik på Cardio Forte: A, B6, B9, B12, C, E, magnesium, kalium og planteekstrakter. Stoffet er indisert for behandling av kardiovaskulære patologier, slik som arytmi, hypertensjon, dystoni, tretthet, degenerering av myokardium og for forebyggelse av disse sykdommene. Fremstillingen normaliserer trykket varsel vegetative kriser, styrker hjertemuskelen, veggene av arterier og fartøyer, kapillærer, reduserer skjelvinger og kramper, angst.
 • "Kardiohels" - Et kompleks av vitaminer (A, E, C, B3, B9, B12, Q10) og mineraler (kalsium, magnesium, selen, sink) pluss medisinske urter. Legemidlet regulerer lipid, karbohydrat, fett og protein metabolisme; bidrar til styrking av store og små fartøyer; støtter funksjonen til sirkulasjons- og nervesystemet, immunforsvaret; normaliserer hjerterytmen, forhindrer trombose og reduserer risikoen for hjerteinfarkt.

Behandling og forebygging

Den mest effektive metoden for behandling av kardiovaskulære sykdommer er dens rettidig forebygging og diagnose. Tegnene på slike sykdommer er:

 • svimmelhet;
 • den raske hjertefrekvensen;
 • kortpustethet;
 • prikking eller kramper i hjertet;
 • svakhet, ned til bevissthetstap.

Til gruppen av risikokardiologer inngår følgende segmenter av befolkningen:

 • alder fra 35 år;
 • idrettsutøvere;
 • arbeider i farlig produksjon eller i alvorlige (fysiske) forhold
 • røykere som misbruker alkohol (narkotika);
 • lever i ugunstige økologiske regioner;
 • pasienter som har en historie om hjertesykdom eller vaskulært system.

Slike personer anbefales mineral-vitaminkomplekser for forebygging. I tillegg til rusmidler er en sunn livsstil viktig, blant annet ikke bare avvisning av dårlige vaner, men også sport (som et alternativ - morgenøvelser) og sunn mat. Den første fienden av blodkar og hjerter er fet mat. Det er ønskelig å spise mindre fettstoffer, erstatte fett kjøtt med fisk eller fjærfe, magert kalvekjøtt eller biff; smør - for grønnsaker; stekt mat - på bakt, kokt, stuet. Det er mer frukt og grønnsaker, drikker ferskpresset juice og går oftere utendørs.

Vi oppsummerer: det er ikke vanskelig å leve et sunt og fullt liv, det er nok å gi opp tvilsomme gleder, balansere kostholdet ditt, ta opp fysisk form og fra tid til annen besøke en terapeut og en kardiolog. En spesialist lege vil hjelpe deg å velge vitaminkomplekset som passer til din livsstil og alder, som støtter hjertet og blodårene.

Vitaminer for hjertet

Pasienter med hjertekirurger er yngre, det er mange grunner til dette fenomenet. Stressfulle situasjoner, søvnmangel, dårlig ernæring - alt dette sammen eller individuelt fører til skremmende konklusjoner: Antall hjertesykdommer øker. Resist forebygging er i stand til å motstå vekst, en av de mest effektive måtene er å ta vitaminer.

Metoder for å helbrede hjertet

Populariteten til en sunn livsstil er et viktig poeng. Listen over metoder som brukes til å minimere problemer med hjerte- og vaskulære sykdommer inkluderer riktig ernæring, hvile, vanlig fysisk aktivitet (aerobic) og et besøk til legen. Forsterkning av hjertemuskelen fremmes av vitaminer for hjerte og blodkar, som også vil øke utholdenhet, forbedre tilstanden til blodkar, normalisere metabolske prosesser og langsom aldring.

Vitaminer for vaskulær styrke

Støtte "blodlinjene" i god stand bidrar til å korrigere ernæring og vitaminer for blodårer. Få alt du trenger bare fra produkter - la det ideelle, men nesten uoppnåelige alternativet. For å styrke fartøyene må du fylle lageret daglig med et kompleks av vitaminer, og det er svært vanskelig å gjøre dette bare ved å spise mat. For å opprettholde vaskulær tone og styrke veggene, bør følgende nyttige stoffer tas:

vitamin

navn

egenskaper

Forhinder dannelsen av kolesterol, fremskynder metabolske prosesser, gjør vaskulære vegger sterke.

Antioxidant, øker beskyttelsesfunksjonen til vev, reduserer kapillærens skjøthet.

Hjelper med å redusere blodtrykket, gjør arteriene vegger faste.

Forbedrer metabolske prosesser, forhindrer dannelsen av aterosklerotiske plakk på veggene i blodårene.

Vitaminer for hjertet med arytmi

Hjertebank, svimmelhet, tretthet, skjelving i hendene er de viktigste symptomene på patologi. Hvordan styrke hjertemuskelen for å forhindre utviklingen av arytmi? For å hjelpe kroppen å opprettholde kardiovaskulærsystemet i en normal tilstand, kalles multivitaminer, hvis sykdommen utvikler seg, kan legen ordinere beroligende midler, beroligende midler eller homøopatiske midler.

For ikke å møte problemet med arytmi, anbefales det å ta følgende vitaminer:

 • Koenzym Q 10 (ubiquinon) er en nyttig substans som hjelper til med å gjenopprette metabolsk prosessen i myokardiet. Utviklingen av denne naturlige antioksidanten i kroppen er regulert av enzymsystemer, og mangelen på denne fordelaktige substansen er merkbar for å redusere energi, noe som påvirker arbeidet i hjertemuskelen.
 • Megapolien - en kilde til fettsyrer for å redusere kolesterol i blodet. Omega-3 syrer er en kilde til ungdom, sammensetningen av legendariske stoff basert på fiskeolje regnes som den beste profylaktiske mot hjerteinfarkt og bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdom betydelig.

Produkter som er nyttige for hjerte og blodårer

Et obligatorisk element blant listen over forebyggende tiltak. Bruk av visse typer matvarer bidrar til å opprettholde eller gjenopprette normal funksjon av hjertemuskelen. Den generelle styrke effekten av produkter som er gunstige for blodkar og hjerte har en positiv effekt på tilstanden til kapillærene, blodårene og karenees vegger. For å forlenge livet og opprettholde energibalansen som er nødvendig for hjerte- og hjernens arbeid, kan du hjelpe produkter som:

 1. Fisk - en uunnværlig kilde til næringsstoffer for å styrke veggene i blodårene.
 2. Olivenolje - produktet av den første pressingen er rik på polyfenoler og enumettede fettstoffer, derfor vil det vaskulære systemet bli beskyttet mot dannelsen av kolesterolplakk.
 3. Nøtter - tilstedeværelsen av arginin i dem kan halve redusere risikoen for hjertesykdom hvis du spiser disse fruktene, minst tre ganger i uken.
 4. Tørkede aprikoser - tørkede aprikoser regnes som kraftige naturlige antioksidanter og den rikeste kaliumkilden.
 5. Druer - Friske frukter, som vin, er rike på innholdet av polyfenoler, i tillegg er det en frukt som inneholder det største naturlige komplekset av vitaminer for hjertet.
 6. Mørk sjokolade er en godbit med nyttige flavonoider som fremmer vasodilatasjon, bidrar til å redusere blodtrykket, støtte hjernen.

De mest effektive vitaminkompleksene

Det er mange slike legemidler, noen er for forebygging av hjertesykdom, andre er foreskrevet med kombinert terapi. Å velge nyttige komplekser av vitaminer for hjerte er det nødvendig sammen med legen, fordi bare med hensyn til anamnese vil det vise seg å hente den mest effektive. For å bli guidet følger sammensetningen av multivitaminkomplekser, hovedvirkningen, form for frigjøring (tabletter, kapsler, sirup eller injeksjonsvæsker). Listen over de mest populære vitaminkompleksene ser slik ut: Ascorutin, Vitrum Cardio, Doppelgerz, Napravit, Synchron-7.

askorutin

Nyttige vitaminer for blodårer, hjerte muskel basert på ascorbinsyre og rutine. Listen over egenskaper som dette multivitaminkomplekset har, inneholder evnen til å redusere permillabiliteten til kapillærene, for å akselerere regenerering av vev og for å normalisere karbohydratmetabolismen. Ascorutin vil bidra til å gjøre karossens vegger sterke, eliminere hevelse og øke kroppens beskyttende funksjoner.

Vitaminer for hjertet

Multivitaminkomplekser inkluderer innholdet av mineraler, sporstoffer. Slike forberedelser til hjertet, hvordan å lede, fremme restaurering av hjertemuskelen, bidrar til å forbedre sine kutt. Mate legemet av biologisk aktive stoffer (vitaminer, magnesium, kalium, ginkgo biloba-ekstrakt, nype), kan denne blanding bremse utviklingen av aterosklerose, er det ofte foreskrevet for kombinasjonsterapi eller har risiko for å utvikle kardiovaskulær sykdom.

Kalium og magnesium i tabletter

Disse er to mineraler som er relatert til hverandre og ekstremt nødvendig for kroppen å beskytte mot hjerteinfarkt. Hvis fallet under det normale kaliumnivået, vil det bli en nedgang i magnesium, og innrømme at dette ikke anbefales. Mangel på kalium kan utløse et hjerteinfarkt, da mangel på dette mineral i blodet kan påvirke hjerterytmen. Med lavt magnesiumnivå øker risikoen for hjertearytmi hos en voksen med 75%. Raskt å gjenopprette balansehjelp med injeksjoner, og for å opprettholde det nødvendige nivået av hjelpepiller for hjertet: Panangin, Aspartkam, Magneroth.

Hawthorn forte

Kosttilskudd basert på frukt og blomster av denne planten inneholder andre nyttige stoffer: aspartat av kalium, magnesium. Denne kombinasjonen av komponenter bidrar til å normalisere hjertefrekvensen, senke blodtrykket, beskytte blodårene, eliminere spasmer. Forbedring av kapillærene gjøres lettere ved vedlikeholdet i Hawthorn forte quercetin, rutine, hyperosid, disse stoffene hjelper stoffet til å eliminere betennelsen i veggene til karene.

Doppellers for hjertet

Det foreskrives når det blir nødvendig å normalisere blodtrykket. På hjernen virker dette vitaminkomplekset basert på hagtornekstrakt selektivt. Ved behandling av hjertesvikt brukes Doppelgertz oftere enn andre preparater for vaskulær styrking, fordi den preges av en kombinasjon av beroligende, kardiotoniske og spasmolytiske effekter.

Hvordan velge riktig vitaminer for hjerte og blodårer og hvorfor de trengs

Hei, kjære lesere! Hjerteproblemer er tilstede hos de fleste eldre, og middelaldrende mennesker mangler ikke disse problemene. Hva skal jeg gjøre? Ta vitaminer til hjertet og blodårene og gjenopprett.

Komplekser for riktig funksjon av hjertesystemet

Moderne mann har nesten ikke tid til å avlaste kroppen fra stress, for hvile fra lange arbeidstimer. Til dette legges en stillesittende livsstil, feil kosthold, og som følge av slike overbelastninger lider hjertet og blodårene.

Det legges merke til at kardiologen har blitt mer etterspurt enn mange andre leger. Og de går til ham ikke alene med gamle mennesker, unge kommer, selv barn.

For å redusere byrden på disse systemene, bør man ikke bare lede en riktig livsstil, men også ta vitaminer sammen med mikronæringsstoffer. Og for å gi råd, hva som bare kan kardiologen eller terapeuten.

Ikke alle vil gå til legen, slik at han ga ham et vitamin, så prøv å finne ut hvordan du kan hjelpe hjerte system, basert på produktene er tilgjengelige i våre apotek.

Liste over vitaminer

 • Vitamin C - aktiverer metabolske prosesser, styrker myokardiet, vegger av blodårer, motstår dannelsen av dårlig kolesterol.
 • Vitamin A (retinol) - sliter med deponering av plakk på veggene i arteriene, bidrar til å forbedre stoffskiftet.
 • Vitamin E (tokoferol) - en antioksidant, som forhindrer oksidasjon av fett, beskytter cellene i vår "motor" mot skade.
 • Vitamin P (Rutinemessig) - bidrar til å styrke veggene i arteriene, forhindrer blødning.
 • Vitamin F - styrker hjertet, beskytter det indre laget av blodkar fra akkumulering av kolesterollag og blodpropp.
 • Koenzym Q10 - et stoff som er dannet i leveren Det er nødvendig å skaffe energi, forhindre arytmi, hjerteinfarkt, for tidlig aldring.
 • Vitamin B1 (tiamin) - er nødvendig for å stimulere sammentrekningen av hjertemuskelen.
 • Vitamin B6 - Fremmer normalisering av lipidmetabolisme, eliminering av overskytende kolesterol.

Mikroelementer for hjerte og blodårer

Listen over sporelementer inkluderer:

 • magnesium - er nødvendig for å balansere kalium og natrium, normalisere trykket, forbedre metabolismen i myokardiet, beskytte mot dannelse av blodpropper.
 • kalsium - Styrker stenochki arterier, hjelper den rette sammentrekningen av hjertemuskelen. Kalsium absorberes bedre, det må tas med vitamin D.
 • kalium - bidrar til bedre myokardial sammentrekning
 • fosfor - Byggemateriale for cellemembraner. Fosfor bidrar til overføring av nerveimpulser, reduksjon av myokardiet.
 • Selen - hindrer frie radikaler i å skade veggene i fartøyene og cellene i vår "motor", noe som bidrar til bedre assimilering av næringsstoffer.

Indikasjoner for å ta vitamin- og mineralkomplekser

Når skal jeg ta vitaminpreparater? Absolutt ikke når hjertet gir et alarmsignal, men mye tidligere. Her er en liste over problemer og alder, til hvem i dag er det verdt å kjøpe helseprodukter.

 • Patologi av karene i hode og ben;
 • Overføring av alvorlige kardiovaskulære sykdommer;
 • Befolkning over 35;
 • Alle idrettsutøvere, barn, ungdom;
 • Personer med arbeidsdager som er brukt i skadelig produksjon eller arbeid, er knyttet til tung fysisk arbeidskraft.

Hvis du tilhører en av disse gruppene, vil terapeuten eller kardiologen hente medisinen du trenger, med hensyn til egenskapene til din type aktivitet og helse.

Du kan velge komplekset selv, ta hensyn til ditt behov. Vær oppmerksom på tilstedeværelsen i dem av naturlige komponenter: ingefær, hundrosen, hagtorn, ginkgo biloba, mynte.

Populære vitaminer for hjertet og blodårene

Vurder den mest populære og nødvendige for våre kroppskomplekser

askorutin

Det inkluderer rutin og vitamin C. Med dette stoffet beskytter du kapillærene fra skjøthet og permeabilitet, styrker veggene i arteriene, eliminerer hevelse og betennelse.

I tillegg produserer ascorutin antioksidant og radiobeskyttende virkning, som bidrar til normalisering av karbohydratmetabolisme, restaurering av vev, økning av resistens mot bivirkninger, truende fra utsiden.

Asparkam

Den inneholder elementer av kalium og magnesium. Disse 2 komponentene normaliserer hjerterytmen, gjenoppretter elektrolyttbalansen.

Aspark kan tas som et middel for hjerteinfarkt, arytmi, digitalisforgiftning og hjertesvikt.

De nyttige egenskapene til asparcum inkluderer evnen til å forbedre fordøyelsen, øke muskelkontraksjonen rundt skjelettet.

BAD. Hawthorn forte

Maten tilsetningsstoffer inneholder ekstrakter av blomster og hagtorn frukt, elementer av magnesium og kalium, som bidrar til forbedring av hjertet, senking av trykk, gjengivelse av restorative, beroligende effekt.

I hagtorn er det mange nyttige stoffer som hjelper til med å gjenopprette kapillærene, eliminere betennelse, virus. De beskytter blodårene mot virkningen av uønskede faktorer.

Den vitexin, som går inn i sammensetningen, eliminerer spasmer, normaliserer myokardets arbeid, aktiverer dets enzymer.

Vitrum Cardio

Den inneholder nesten alle de viktigste vitaminer og sporstoffer, samt folsyre og fiskeolje.

Vitrum er nyttig for å forhindre utvikling av aterosklerose, etter et hjerneslag og hjerteinfarkt, samt for å løse en rekke hjerteproblemer.

Vil sende

Sende i sin sammensetning har vitaminene B1, B2 og B6, kalium, magnesium, nyper, hagtorn blomster ekstrakt, ginkgo biloba, alt som bidrar til å styrke det vaskulære vegger, normalisering av blodsirkulasjonen, utvinning infarkt.

Directs bremser ned aterosklerotiske prosesser i koronararteriene, sparer fra hjerteinfarkt.

Cardio Forte

Det er mettet med vitamin C, E og vitaminer fra gruppe B6, folsyre, kalium, magnesium, lycopen, L-arginin, L-taurin.

Cardio Forte brukes til behandling av mange alvorlige hjertesykdommer og forebyggende formål.

Doppelgerz kardiovaskulær

Det er i stand til å gi selektiv utvidelse av blodkarene i hodet og hjertet, normalisering av trykk, samt trykk i venøsystemet. Dette komplekset er ofte foreskrevet for behandling av hjerteinsuffisiens I-II-grad.

CoQ10 (koenzym Q10)

Det unike preparatet inneholder koenzym Q10, som bidrar til utvikling og akkumulering av cellulær energi, økt immunitet, normalisering av blodtrykk, blodsirkulasjon, forbedring av funksjonene til arteriene og hjertet.

I kraften hans til å forbedre hjernens arbeid, gi hele kroppen den nødvendige energi.

Kardiohels

Preparatet inkluderer vitaminene A, C, E, B12, folinsyre, essensielle sporelementer, koenzym Q10, L-karnitin, hvitløk, ginkgo biloba, hvit selje og hagtorn.

Kardiohels bidrar til å stabilisere forbrenningen, redusere protrombin nivå og kolesterol, styrke veggene i arteriene, gjenopprette elastisitet, hindre forekomst av aterosklerose, forbedre funksjon av nervesystemet, normalisere blodsirkulasjonen, bedre immunitet.

I tillegg virker stoffet som et antiinflammatorisk, antihypertensivt og koleretisk middel.

Synkron-7

Inneholder 7! naturlige former for vitamin C og andre naturlige elementer. Han er utnevnt til terapi av utviklet aterosklerose, enkelte typer hjertesykdom og myokarditt, normaliseringskolesterolnivåer, bedre immunitet, hormonell ubalanse behandling i felten, akselerer vevsreparasjon, for å opprettholde mental og fysisk aktivitet i løpet av høy belastning.

Kjære venner, det er mange flere nyttige stoffer, men deres formål er best å kontakte en kardiolog. Hvorfor? Som med alle medisiner, har de egne kontraindikasjoner, som bare legen vil avsløre.

Les Mer Om Fartøyene