Vitaminer for kardiovaskulærsystemet

Arbeidskapasiteten til kroppen vår er avhengig av blodkarens funksjon. Med alderen er elasticiteten til arteriene og kapillærene forstyrret, så det er verdt å bekymre seg for deres styrking. En nøkkelrolle her spilles av vitaminkomplekser og nyttige mikroelementer, som bør tas for forebyggende formål.

Moderne liv er en konstant rush, stress, nervøs spenning, feil ernæring. For vårt kardiovaskulære system er vitaminer en hard nødvendighet. Jo tidligere du tenker på det, jo lengre vil du leve.

Vi velger et vitaminkompleks for organismen

Vitaminer styrker ikke bare karene og hjertet, de klarer å motstå kolesterolinntak og normaliserer blodsirkulasjonen. Mangel på mikroelementer og vitaminer fører til kardiovaskulære patologier. Kompleks behandling av disse patologiene inkluderer nødvendigvis preparater med de nødvendige vitaminkompleksene.

Også årsakene til utviklingen av patologier inkluderer:

 • stillesittende livsstil;
 • vanlig nervøsitet;
 • vektig;
 • dårlige vaner;
 • nyresykdom;
 • nederlag av det endokrine systemet (thyrotoxicosis, diabetes mellitus).

Listen over nyttige vitaminer og mikroelementer

Kroppen vår skal få et fullverdig diett, som er basert på sporstoffer og vitaminer. Her er listen over vitaminer som er nødvendige for å styrke og normal funksjon av blodkar:

 • Retinol (vitamin A). Innenfor meieriprodukter, fiskeolje, gresskar, gulrøtter og pepper. Retinol refererer til fettløselige vitaminer, det forbedrer metabolske prosesser og motstår aterosklerose, noe som påvirker veggene i blodårene. På apotek, er acetat retinol solgt - en oljeaktig løsning som må tas oralt.
 • Ascorbinsyre (vitamin C). Inneholdt i grønnsaker, sitrus, dogrose, solbær, epler. Dette vannløselig vitamin forhindrer dannelsen av kolesterol og øker metabolske prosesser, styrker myokardium (hjertemuskel) og er inkludert i de fleste av de kjente vitaminer og mineraler. Det selges i form av piller, tabletter og ampuller.
 • . Rutin (vitamin (P) styrker veggene i arteriene, dreier det seg om et vannløselig vitamin som finnes i epler, sitrusfrukter, nyper og bringebær dreven blødning leger foreblandet tablettform -.. Ascorutinum.
 • Tocopherol (vitamin E). Undertrykker oksidasjonen av lipider (peroksid) og forhindrer forekomsten av frie radikaler. Hvorfor er dette viktig? Frie radikaler skader vev, organer,
 • fartøy og myokardium. Den kommer inn i kroppen takket være vegetabilsk olje, nøtter, eggeplomme og lever. Oljeløsning og kapsler er til intern bruk.
 • Tiamin (B1). Dette vannløselige vitaminet er lokalisert i korn. Inntrer kroppen, det forvandler seg til karboksylase - et stoff som stimulerer hjertekontraksjoner. Form - ampuller til injeksjon.
 • Pyridoksin (B6). Du kan få det ved å spise fisk, kjøtt, melk, ris og bønner. Fremmer nedbrytning av overskytende kolesterol og normalisering av fettmetabolismen. Pyridoksinhydroklorid selges i ampuller. Det er nyttig for hjerte og hodekar, derfor er det inkludert i vitaminkomplekset "Milgamma".
 • Gruppe F. Disse inkluderer flerumettede fettsyrer (linolensyre, linolsyre, arakidonisk) - som alle hindrer forekomsten av plakk på den indre overflaten av arteriene. Innenfor sjømat, fiskeolje og vegetabilsk olje.
 • Q10. Faktisk er det et koenzym, ikke et vitamin. Syntese av Q10 forekommer i den menneskelige leveren fra dyr og planteprodukter. Mangel på koenzym fører til for tidlig aldring, arytmi og hjerteinfarkt.

Nyttige mineraler

Funksjonen av kardiovaskulærsystemet er gunstig påvirket av ulike mineraler.

Her er deres liste:

 • Kalsium. Det forbedrer myokardets kontraktilitet og styrker de vaskulære veggene. Den finnes i fermenterte melkeprodukter, ost, brunt tang og fisk. Apotekets erstatning er calcemin.
 • Kalium. Hjertemuskelen er forkortet av en nervøs impuls - den vil ikke passere uten kalium. Kalium finnes i poteter, nøtter, kål, gulrøtter, rosiner, aprikoser, tørkede aprikoser. Medisinsk analog - løsninger og tabletter "Asparcum".
 • Magnesium. Fremmer forbedring av metabolske prosesser som finner sted i myokardiet, forhindrer dannelsen av blodpropper. Den er til stede i fisk, kjøtt, bønner og sjømat. Medisinsk utstyr - piller kardiomagnol (behandle myokardinfarkt og angina).
 • Fosfor. Dette er en bygningskomponent av cellemembraner. Muskelkontraksjoner og overføring av nerveimpuls uten at det er uvirkelig. Den finnes i asparges, kli, sjømat og tørket frukt. Medisinsk analog - saltløsning med fosfater.

Hjerneskip og deres styrking

Stroker blir ofte provosert av nedsatt blodgass til hjernen - dermed problemene med minne, syn og tale. Unngå disse patologiene kan, regelmessig bruk av vitaminer for hodeskårene.

 • Tiamin (B1). Øker følsomheten for læring og forbedrer minnet. Mangelen på tiamin fører til rask tretthet, søvnløshet, nedsatt koordinasjon, lidelse i lemmer og deprimert tilstand. Den økte konsentrasjonen av tiamin finnes i kjøtt, fisk, nøtter, erter, havremel og egg.
 • Riboflavin (B2). Gir hjernen den energien som er nødvendig for fysiske øvelser og høy mental belastning. Inneholdt i kjøtt og fermenterte melkeprodukter, med mangel på dette vitaminet, døsighet, tap av appetitt, hodepine, hemming og svakhet observeres.
 • Nikotinsyre (B3). Øker energiproduksjonen og normaliserer arbeidet på hodekarene. Inneholdt i nøtter, lever, egg, kjøtt, belgfrukter, fisk og bokhvete.
 • Pantotensyre (B5). Ansvarlig for nevrale impulser og stimulerer mental aktivitet. Mangel på dette stoffet fører til søvnløshet, depresjon, vedvarende tretthet og minnetap. Det finnes i erter, kål, melk, lever og bokhvete.
 • Pyridoksin (B6). Normaliserer arbeidet i nervesystemet, tjener som et supplement til vitaminkomplekser som styrker hodene i hodet. Når det er mangel på vitamin, observeres angst, irritabilitet, depresjon, søvnforstyrrelser. Inneholdt i belgfrukter, valnøtter, bananer, lever, ris og frokostblandinger.
 • Folsyre (B9). Ansvarlig for effektiviteten av tenkning, tilstrekkelig spenning og nerveinhibering. Mangel på folsyre forårsaker minneproblemer, tretthet og apati. Den finnes i nøtter, sopp, grønnsaker, rå frukt, frokostblandinger og biff.
 • Cyanokobalamin (B12). Det styrer våkenhet og søvnregimer, stimulerer kognitive hjernefunksjoner. Manglende fører til senil demens, depresjon, ringing i ørene, irritabilitet, hukommelse og synsforstyrrelser. En økt konsentrasjon av dette vitaminet observeres i sjømat, havkål, kjøtt av fugler og melk.

Narkotika som styrker hjertets blodkar

Vi er vant til å vurdere bruken av riktig mat (fisk, frukt, grønnsaker, sjømat) et paradis for alle fremtidige ulykker. I mellomtiden gir de oppførte produktene ikke alltid kroppen med de nødvendige vitaminene.

Spesielle preparater (vitaminkomplekser) kan rette opp situasjonen, forebyggende mottak som vil være en god hjelp til å styrke hjertets blodkar.

Vitamin-mineral komplekser, utviklet for hjertets kar, ganske mye. Vurder den mest effektive og populære:

 • Vil direkte. Dette komplekset består av aktive stoffer, vitaminer og mineraler, laget for intensiv ernæring av kardiovaskulærsystemet. Inneholder vitaminer B1, B6, B2, hofter, hagtorn, kalium, magnesium og ginkgo biloba. Hjelper med å etablere kolesterolmetabolisme, normalisere hjertefrekvensen og blodtrykket. Bruk daglig på en pille (sammen med mat) i en måned.
 • Vitrum Cardio. Komplekset har en plante-dyr opprinnelse. Det er vist i rehabilitering (et slag) og forebygging av aterosklerose. Det selges i tabletter. Det anbefales å ta tre ganger om dagen for profylaktiske formål (under eller etter et måltid), doblingen blir doblet under behandlingen.
 • Riboksin. Dette stoffet reduserer vevshypoksi og gjenoppretter myokard metabolisme. Produsert i tablettform. Riboksin har en generell forsterkende effekt på myokardens kar og myokardvev, forbedrer koronarcirkulasjonen, forbedrer energibalansen, deltar i glukosemetabolismen.
 • Duovit. Den har form av flerfargede pellets, inneholder 11 og 8 vitaminer hver. Det anbefales å ta en dag ikke mer enn 1 piller (hvilken som helst farge). Behandlingsforløpet strekkes for en måned.
 • Cardio Forte. Med komplekse terapeutiske tiltak utpekes leger som en ekstra næringsmiddelkilde. Det er indikert for arteriell hypertensjon og neurokirkulatorisk dystoni.

Ovennevnte legemidler selges hovedsakelig i tablettform, slik at mottaket ikke gir deg noen ulempe.

Nå må vi håndtere produkter som generelt vil ha en gunstig effekt på kroppen. Vi vil også nevne mat som bør unngås.

Nyttige og ubrukelige produkter

Det finnes et sett med universelle produkter, uten som kroppen vår ikke kan gjøre. De støtter fartøyene i utmerket form og forhindrer dannelsen av kolesterolplakk. Du kan bruke dem i forbindelse med vitaminkomplekser. Listen ser slik ut:

 • tørkede aprikoser (daglig spise ca 50 gram);
 • Mørk sjokolade (fremmer vasodilasjon);
 • honning;
 • nøtter;
 • frokostblandinger;
 • soyabønner;
 • fisk (forhindrer trombose og senker blodtrykket);
 • solbær og sitrusfrukter;
 • avocado.

For å forlenge deres eksistens, unngå på alle måter fettstoffer. Lever kjøleskapet ditt fra smør - det skal byttes ut med olivenolje. Spis mindre stekte matvarer, fokus på kokt og kokt i ovnen. Normaliser vekten av kroppen din - ekstra pounds øke belastningen på kardiovaskulærsystemet.

Forebygging av hjertesykdom innebærer ikke bare riktig ernæring, men går i frisk luft. Husk effekten av sport på elasticiteten til arteriene. Du kan gjøre yoga - denne disiplinen er ekstremt nyttig for kroppen.

Husk - fisk og fjærfe kjøtt er alltid bedre enn fett svinekjøtt eller lam. Jo raskere du tenker på kostholdet ditt og begynner å introdusere vitaminkomplekser i det, jo lenger du vil leve.

Vitaminer for hjertet

Pasienter med hjertekirurger er yngre, det er mange grunner til dette fenomenet. Stressfulle situasjoner, søvnmangel, dårlig ernæring - alt dette sammen eller individuelt fører til skremmende konklusjoner: Antall hjertesykdommer øker. Resist forebygging er i stand til å motstå vekst, en av de mest effektive måtene er å ta vitaminer.

Metoder for å helbrede hjertet

Populariteten til en sunn livsstil er et viktig poeng. Listen over metoder som brukes til å minimere problemer med hjerte- og vaskulære sykdommer inkluderer riktig ernæring, hvile, vanlig fysisk aktivitet (aerobic) og et besøk til legen. Forsterkning av hjertemuskelen fremmes av vitaminer for hjerte og blodkar, som også vil øke utholdenhet, forbedre tilstanden til blodkar, normalisere metabolske prosesser og langsom aldring.

Vitaminer for vaskulær styrke

Støtte "blodlinjene" i god stand bidrar til å korrigere ernæring og vitaminer for blodårer. Få alt du trenger bare fra produkter - la det ideelle, men nesten uoppnåelige alternativet. For å styrke fartøyene må du fylle lageret daglig med et kompleks av vitaminer, og det er svært vanskelig å gjøre dette bare ved å spise mat. For å opprettholde vaskulær tone og styrke veggene, bør følgende nyttige stoffer tas:

vitamin

navn

egenskaper

Forhinder dannelsen av kolesterol, fremskynder metabolske prosesser, gjør vaskulære vegger sterke.

Antioxidant, øker beskyttelsesfunksjonen til vev, reduserer kapillærens skjøthet.

Hjelper med å redusere blodtrykket, gjør arteriene vegger faste.

Forbedrer metabolske prosesser, forhindrer dannelsen av aterosklerotiske plakk på veggene i blodårene.

Vitaminer for hjertet med arytmi

Hjertebank, svimmelhet, tretthet, skjelving i hendene er de viktigste symptomene på patologi. Hvordan styrke hjertemuskelen for å forhindre utviklingen av arytmi? For å hjelpe kroppen å opprettholde kardiovaskulærsystemet i en normal tilstand, kalles multivitaminer, hvis sykdommen utvikler seg, kan legen ordinere beroligende midler, beroligende midler eller homøopatiske midler.

For ikke å møte problemet med arytmi, anbefales det å ta følgende vitaminer:

 • Koenzym Q 10 (ubiquinon) er en nyttig substans som hjelper til med å gjenopprette metabolsk prosessen i myokardiet. Utviklingen av denne naturlige antioksidanten i kroppen er regulert av enzymsystemer, og mangelen på denne fordelaktige substansen er merkbar for å redusere energi, noe som påvirker arbeidet i hjertemuskelen.
 • Megapolien - en kilde til fettsyrer for å redusere kolesterol i blodet. Omega-3 syrer er en kilde til ungdom, sammensetningen av legendariske stoff basert på fiskeolje regnes som den beste profylaktiske mot hjerteinfarkt og bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdom betydelig.

Produkter som er nyttige for hjerte og blodårer

Et obligatorisk element blant listen over forebyggende tiltak. Bruk av visse typer matvarer bidrar til å opprettholde eller gjenopprette normal funksjon av hjertemuskelen. Den generelle styrke effekten av produkter som er gunstige for blodkar og hjerte har en positiv effekt på tilstanden til kapillærene, blodårene og karenees vegger. For å forlenge livet og opprettholde energibalansen som er nødvendig for hjerte- og hjernens arbeid, kan du hjelpe produkter som:

 1. Fisk - en uunnværlig kilde til næringsstoffer for å styrke veggene i blodårene.
 2. Olivenolje - produktet av den første pressingen er rik på polyfenoler og enumettede fettstoffer, derfor vil det vaskulære systemet bli beskyttet mot dannelsen av kolesterolplakk.
 3. Nøtter - tilstedeværelsen av arginin i dem kan halve redusere risikoen for hjertesykdom hvis du spiser disse fruktene, minst tre ganger i uken.
 4. Tørkede aprikoser - tørkede aprikoser regnes som kraftige naturlige antioksidanter og den rikeste kaliumkilden.
 5. Druer - Friske frukter, som vin, er rike på innholdet av polyfenoler, i tillegg er det en frukt som inneholder det største naturlige komplekset av vitaminer for hjertet.
 6. Mørk sjokolade er en godbit med nyttige flavonoider som fremmer vasodilatasjon, bidrar til å redusere blodtrykket, støtte hjernen.

De mest effektive vitaminkompleksene

Det er mange slike legemidler, noen er for forebygging av hjertesykdom, andre er foreskrevet med kombinert terapi. Å velge nyttige komplekser av vitaminer for hjerte er det nødvendig sammen med legen, fordi bare med hensyn til anamnese vil det vise seg å hente den mest effektive. For å bli guidet følger sammensetningen av multivitaminkomplekser, hovedvirkningen, form for frigjøring (tabletter, kapsler, sirup eller injeksjonsvæsker). Listen over de mest populære vitaminkompleksene ser slik ut: Ascorutin, Vitrum Cardio, Doppelgerz, Napravit, Synchron-7.

askorutin

Nyttige vitaminer for blodårer, hjerte muskel basert på ascorbinsyre og rutine. Listen over egenskaper som dette multivitaminkomplekset har, inneholder evnen til å redusere permillabiliteten til kapillærene, for å akselerere regenerering av vev og for å normalisere karbohydratmetabolismen. Ascorutin vil bidra til å gjøre karossens vegger sterke, eliminere hevelse og øke kroppens beskyttende funksjoner.

Vitaminer for hjertet

Multivitaminkomplekser inkluderer innholdet av mineraler, sporstoffer. Slike forberedelser til hjertet, hvordan å lede, fremme restaurering av hjertemuskelen, bidrar til å forbedre sine kutt. Mate legemet av biologisk aktive stoffer (vitaminer, magnesium, kalium, ginkgo biloba-ekstrakt, nype), kan denne blanding bremse utviklingen av aterosklerose, er det ofte foreskrevet for kombinasjonsterapi eller har risiko for å utvikle kardiovaskulær sykdom.

Kalium og magnesium i tabletter

Disse er to mineraler som er relatert til hverandre og ekstremt nødvendig for kroppen å beskytte mot hjerteinfarkt. Hvis fallet under det normale kaliumnivået, vil det bli en nedgang i magnesium, og innrømme at dette ikke anbefales. Mangel på kalium kan utløse et hjerteinfarkt, da mangel på dette mineral i blodet kan påvirke hjerterytmen. Med lavt magnesiumnivå øker risikoen for hjertearytmi hos en voksen med 75%. Raskt å gjenopprette balansehjelp med injeksjoner, og for å opprettholde det nødvendige nivået av hjelpepiller for hjertet: Panangin, Aspartkam, Magneroth.

Hawthorn forte

Kosttilskudd basert på frukt og blomster av denne planten inneholder andre nyttige stoffer: aspartat av kalium, magnesium. Denne kombinasjonen av komponenter bidrar til å normalisere hjertefrekvensen, senke blodtrykket, beskytte blodårene, eliminere spasmer. Forbedring av kapillærene gjøres lettere ved vedlikeholdet i Hawthorn forte quercetin, rutine, hyperosid, disse stoffene hjelper stoffet til å eliminere betennelsen i veggene til karene.

Doppellers for hjertet

Det foreskrives når det blir nødvendig å normalisere blodtrykket. På hjernen virker dette vitaminkomplekset basert på hagtornekstrakt selektivt. Ved behandling av hjertesvikt brukes Doppelgertz oftere enn andre preparater for vaskulær styrking, fordi den preges av en kombinasjon av beroligende, kardiotoniske og spasmolytiske effekter.

Vitaminer for å forbedre arbeidet i hjertet og blodårene

Den høye tempoet i det moderne liv fører ofte til en nervøs og fysisk stress, og stress kombinert med dårlige vaner og dårlig kosthold kan provosere utvikling av kardiovaskulære hendelser - i dag, disse sykdommene er den viktigste årsaken til dårlig helse og kortere levealder.

Funksjonen av det kardiovaskulære system - det viktigste i menneskekroppen: av en forgrenet kanal av fartøyer til vev og organer for oksygen levert til elementer av cellen ernæring og metabolisme, og den hjertepumpefunksjon blir utført kontinuerlig.

, T. E. beveges inne i arteriene og venene med den nødvendige hastighet og ha stabil ytelse trykk som reguleres ved den biokjemiske nivå med deltakelse av vitaminer, fettsyrer og mineraler for optimal ytelse av kroppens blod må flyte til organene jevnt i tilstrekkelige mengder.

Hvilke vitaminer er nødvendig for hjerte og blodårer

Alle stoffene nevnt nedenfor påvirker samtidig arbeidet i hjertet og blodkarene. Virkningen av vitamin C, A, E, P, F er rettet mot å forbedre blodbiokjemi og styrke veggene i blodårene. Og dette påvirker på sin side positivt arbeidet i hjertemuskelen.

En reduksjon i trombose i karene reduserer dermed risikoen for å utvikle hjerteinfarkt. B-gruppe vitaminer, koenzym Q10, mikroelementer K, Mg påvirker direkte hjertet, men normaliserer samtidig den totale blodstrømmen og blodsammensetningen.

Vitaminer for blodårer

 • Vitamin C (askorbinsyre). Askorbinsyre er nødvendig for å styrke de vaskulære veggene. Hun er aktivt involvert i syntesen av kollagen og gjenoppretter elastisiteten av blodkar, reduserer kapillær permeabilitet og skjørhet, akselererer forbrenningen, og normaliserer blodpropp, akselererer vevsregenerering.
 • Vitamin A (retinol). Som en antioksidant, nøytraliserer den effekten av frie radikaler og beskytter veggene til karene fra utviklingen av aterosklerotiske forandringer.
 • E-vitamin (tokoferol). Reduserer koagulasjon av blod og forhindrer trombose, normaliserer mikrosirkulasjon i blodet, forhindrer akkumulering av kolesterolinnsatser, bidrar til å redusere blodtrykket. Forsyningsorganer og vev med oksygen, "starter" prosessene for cellforyngelse.
 • Vitamin P (rutin). Fordelaktig effekt på elastisiteten i vaskulære vegger, reduserer permeabiliteten og sårbarhet i kapillærene.
 • Vitamin B12 (cyanokobalamin). Aktiverer prosessene for celledeling og reduserer antall store erytrocytter, dvs. normaliserer blodets biokjemiske sammensetning.
 • Vitaminer i gruppe F (flerumettede fettsyrer). Linolensyre, linolsyre og arakidonsyrer hindrer dannelsen av kolesterolplakk på veggene i blodårene og reduserer risikoen for å utvikle aterosklerose.
 • Kalsium. Styrker og gjenoppretter strukturen i vaskulære vegger.

Vitaminer for hjertet

 • Vitamin B1 (tiamin). Deltar i den nervøse reguleringen av muskelsammentrengninger, det vil si at den er ansvarlig for myokardets arbeid og glatte muskler i karene.
 • Vitamin B6 (pyridoksin). Fremskynder cellulær metabolisme, forhindrer utvikling av anemi, normaliserer fettmetabolismen, forhindrer dannelsen av kolesterolplakk, reduserer excitabiliteten i sentralnervesystemet.
 • Vitamin B9 (folsyre). Reduserer nivået av homocystein i blodet, økningen som provoserer utviklingen av et hjerteinfarkt. Normaliserer biokjemisk sammensetning av blodet.
 • Vitamin B11 (L-karnitin). Aminosyre, involvert i nedbrytning av fett med dannelse av energi, som er nødvendig for å redusere hjertemuskelen.
 • Koenzym Q10. Intercellulære stimulerer energimetabolismen, reduserer trombogenese, forhindrer plakkdannelse, øker hjertemuskelen, øker hjertemuskeltone, og normaliserer blodtrykket. Det er en kraftig antioksidant.
 • Kalium og magnesium. Disse elementene er nødvendige for normal drift av muskelvev, inkludert myokardium: de gir nødvendig energi, aktiverer metabolisme og deltar i utbruddet av hjerteimpuls. Bidra også til fortynning av blod og normalisere elasticiteten til de vaskulære veggene.
 • Forberedelser for hjerte og blodårer

  Vitaminer og sporstoffer for å opprettholde kardiovaskulærsystemet er representert i apotek i et bredt spekter - fra monopreparasjoner til kombinert vitamintilskudd. De kan foreskrives som en del av komplisert terapi av sykdommer, og for forebygging.

  1. Panangin (Asparcum) er en kilde til kalium og magnesium og den er billig analog. Utnevnt til å fylle mangel på elementer i kroppen - i piller og injeksjoner.

 • Magne-B6 (Magnelis B6, Magnestad) - en tablettform kombinerer vitamin B6 og Mg og gjør det mulig å kompensere for deres mangel.
 • Kudesan (dråper) er et mono-medikament basert på koenzym Q10, normaliserer funksjonen av myokardiet og stimulerer strømmen av oksygen til vevet. Det brukes til behandling og forebygging av kronisk hjertesvikt, hjerteinfarkt, arytmi og arteriell hypertensjon.
 • Ascorutin er en billig kilde til vitamin C og P i tabletter. Det er foreskrevet for mangel på disse vitaminene, så vel som i kompleks behandling av sykdommer, ledsaget av lokale blødninger og brudd på kapillærnettet.
 • Biovital (dragee, eliksir) - kompleksfremstillingen forsterkende og beroligende virkning for behandling og forebygging av sykdommer i nervesystemet og det kardiovaskulære system, samt for å gjenopprette deres funksjoner i løpet av den fysiske og mentale påkjenning. Ingredienser: Vitamin A, C, B1, B2, B6, B9, B12, PP, jern, frukt ekstrakter, blader og blomster av Crataegus, motherwort urt.
 • Vil sende "Vitaminer til hjertet" - et kompleks av vitaminer for hjerte av den innenlandske produsenten "Evalar" i tabletter. Formelen inneholder vitaminer B (B1, B2, B6), K og Mg, rosen hofter, ekstrakter av gingko biloba og dogrose. Det anbefales å motta for å forebygge hjerteinfarkt, forbedre myokardets kontraktile funksjon, styrke veggene i blodårene, forbedre blodsirkulasjonen. Også tilordnet for å gjenopprette prosessene for regenerering av myokardets strukturer.
 • Vitrum Cardio Omega-3 - Complex omega-3 fettsyrer, vitamin E, som er utformet for normalisering av lipidmetabolismen, reduksjon av trombedannelse og redusere risikoen for å utvikle aterosklerose.
 • Centrum Cardio - stoffet, som innbefatter ikke bare et bredt utvalg av vitaminer og mineraler, men også et kompleks av fytosteroler, som beskytter hjertet mot koronar hjertesykdom og myokardialt infarkt. Sammensetning: vitamin A, E, D, C, B1, B2, B5, B6, B9, B12, sporstoffer K, H, PP, Ca, Mg, Fe, P, Cu, K, I, Mn, SE B Zn, Mb, Ni, Cr, Cl, et kompleks av fytosteroler. Det tas to ganger om dagen for 1 tablett.
 • Kardioeys (Vitabiotics) - kompleks supplement med forbedret formel utviklet for å forebygge et stort spekter av kardiovaskulære sykdommer. I tillegg til vitaminer og mineraler, inneholder preparatet hvitløkekstrakt, normalisering kolesterol og linfrø, som en kilde av omega-3 fettsyrer. Sammensetning: karoten, vitamin C, E, B1, B3, B9, B6, B11 (L-carnitin), B12, D3, koenzym Q10, Mg sporstoffer, Fe, Mn, Zn, Cr, Se, hvitløk ekstrakt av linfrø.
 • Under merkenavnet "Doppelgerz Active" produseres flere typer tilsetninger for forebygging og omfattende behandling av kardiovaskulære lidelser.

 • Doppelgerz Active "Magnesium + Vitamins Gruppe B" - anbefales for mottak for å opprettholde hjerte- og blodkarens funksjoner for nervøs overbelastning og økt fysisk anstrengelse. Ingredienser: Magnesium, vitaminer B1, B6, B12, folsyre.
 • Doppelgerz Active "Folinsyre + Vitaminer B6 + B12 + C + E" - er plassert av utviklere som et forsterkende middel for helsen til kardiovaskulærsystemet. Har et spesielt skall, som gir en langsom frigivelse av stoffer, for optimal assimilering av kroppen. Ingredienser: vitamin C, E, B6, B12, folsyre.
 • Doppelgerts Aktiv "omega - 3" - et kompleks av flerumettede fettsyrer i kombinasjon med vitamin E for å redusere kolesterolnivåer, forebygging av trombose og arteriosklerose.
 • Doppelgerz Aktiv "L-karnitin + magnesium" - anbefales for bruk for å opprettholde lipid og energi metabolisme i perioden med fysisk og psykisk overbefruktning. Normaliserer aktiviteten til hjertemusklen og fyller på mangel på magnesium.
 • Hver produsent av kosttilskudd utvikler sin formel rettet mot å opprettholde hjerte- og blodkarens funksjon, idet man tar hensyn til de nyeste kliniske studiene og konvensjonelle systemene for komplisert terapi. Hvis det er en sykdom og aldersrelaterte endringer, bør du kontakte legen din for råd om valg av riktig stoff. Hvis det er et spørsmål om forebygging i perioden med økt stress og stress, kan du velge komplekset selv, etter å ha studert reelle tilbakemeldinger fra forbrukerne.

  Marina Vasilyevna, Zelenograd.

  Jeg tar Biovital Dragee på råd fra terapeuten - drakk flere kurs i tillegg til grunnbehandlingen. Jeg la merke til at nesten umiddelbart drømmen gjenvunnet. Godt tolerert, forårsaker ikke allergier, det er ingen tyngdekraften i magen. Helseforholdet er bra.

  Valentin Valerievich, 58 år gammel.

  Gjennom årene begynte hjertet å "rack", det var forstyrrelser, arytmi. Tiltalte kardiologen, han utnevnte et behandlingsforløp, og til slutt advarte han om en generell forebygging av å drikke en billig "Napravit". Helse ble restaurert, vitaminer fornøyd.

  Legen ga meg en vanlig Asparka. Noen ganger var det smerter, uregelmessigheter i rytmen, om natten kramper bena mine - og selv om jeg bare er 20 år gammel. Legen sa at dette er alt fra mangel på kalium og magnesium i kroppen. Narkotika hjalp nesten umiddelbart, alt gikk bort.

  Vitaminer for hjertemuskelen

  Naturlige vitaminer som er nyttige for blodårer og hjerte

  De fleste av vitaminene som er oppført nedenfor, i sin opprinnelige form, finnes i produktene som forbrukes av gjennomsnittlig statsborger daglig. Spørsmålet oppstår: Hvorfor tar du piller for hjertet?

  Ifølge forskningen er menneskekroppen i stand til å absorbere ikke alle de nyttige substansene fra eget kosthold. En del av vitaminene er ødelagt av varmebehandling, del-passerer gjennom fordøyelsessystemet, og når ikke målet. Dette betyr at hjertesykdom er lettere å forebygge, ved å bruke vitaminkomplekser for kardiovaskulærsystemet, enn å omorganisere dietten.

  For å styrke hjertet og blodkaret trenger kroppen følgende vitaminer:

  1. 1. Vitamin C, en askorbic fra barndommen. Det tykker de svekkede veggene i blodårene, reduserer nivået på kolesterolet betydelig. Kan brukes som katalysator for dispergering av stoffskiftet.
  2. 2. R-vitamin, kjent som rutinemessig. Forhindrer blødning, som fungerer som byggemateriale for tykkelse av arterievegger.
  3. 3. Vitamin E, det er også tokoferol. En naturlig antioksidant. Forhindrer skade på vevet i hjertet og blodkarene ved å hemme oksidasjonen av fett.
  4. 4. Vitamin F, som er ment for et helt kompleks av syrer (linolensyre, linolsyre og arakidonsyre). Gjenoppretter ødelagte og svekkede vev i hjertemuskelen, og viktigst - beskytter arteriene fra innsiden, noe som reduserer sannsynligheten for blodpropper.
  5. 5. Vitamin B1, kjent som tiamin. Den behandles til en ekstremt nyttig substans for kroppen, kokarboksylase, som stimulerer sammentrekningen av hjertemuskelen.
  6. 6. Vitamin B6, det er også pyridoksin. Ansvarlig for tilbaketrekking av overskytende kolesterol, normaliserer lipidmetabolismen.
  7. 7. Koenzym Q10 - vanligvis produsert av leveren. Dens mangel forårsaker for tidlig aldring av kardiovaskulærsystemet, noe som fører til arytmi og provoserer hjerteinfarkt.

  Mikroelementer som forbedrer kardiovaskulærsystemet

  Liste over nyttige mikroelementer for behandling og forebygging av hjertesykdom:

  1. 1. Kalsium. Det er nødvendig for normalisering av rytmen til hjerteslag, styrker karene. Det absorberes av kroppen bedre hvis det tas med D-vitamin.
  2. 2. Magnesium. Hjelper kroppen med å opprettholde en balanse mellom natrium og kalium, normaliserer tilstanden til myokardiet. Det er foreskrevet for å forebygge trombi og stabilisering av blodtrykket.
  3. 3. Kalium. Mangelen på dette stoffet fører til dårlig ledning av nerveimpulser til myokardiet langs nervefiberen.
  4. 4. Fosfor. Styrker cellemembranen, stabiliserer overføringen av impulser til myokardiet.
  5. 5. Selen. Har en utprøvd forebyggende effekt. Det hjelper kroppen bedre å absorbere andre nyttige stoffer, forhindrer ødeleggelse av vev i kardiovaskulærsystemet av frie radikaler.

  Pasienter i fare: Som primært trenger vitaminterapi

  Hjertesykdommer er langt mer effektivt forhindret enn behandlet. Tidlige forebyggende tiltak hindrer utviklingen av de fleste patologier; bidra til å takle eksisterende problemer før de utvikler seg til kroniske sykdommer.

  Før du bestemmer hvilke vitaminer du skal ta, og om du vil ta dem i det hele tatt, bør du sjekke med listen over personer som kardiologer har laget, spesielt de som trenger ytterligere tiltak for å opprettholde hjertens hjertes helse:

  1. 1. Idrettsutøvere. Konstant fysisk aktivitet overbelaster hjerteventilen; Det er fare for tidlig utvikling av arytmi, for tidlig slitasje på blodkarets vegger.
  2. 2. Personer med patologi av bena og fartøy i hodet. Disse patologiene utfordrer en tung byrde på kardiovaskulærsystemet, noe som kan føre til utvikling av kroniske sykdommer.
  3. 3. Personer med alvorlig kardiovaskulær sykdom. Etter å ha håndtert en farlig sykdom, bør man ikke slappe av: kroppen er fortsatt utarmet, hjertemuskelen krever spesiell oppmerksomhet. Selv etter slutten av gjenopprettingsperioden er det bedre å fortsette å ta foreskrevet vitaminer.
  4. 4. Personer engasjert i skadelig produksjon. I kategorien av skadelige fall ikke bare arbeider i uhygieniske forhold, men også en dårlig økologisk situasjon, og vanlig tung fysisk arbeidskraft. Sterke forhold påvirker kroppen på den mest uforutsigbare måten, hjertesykdommer kan utvikle seg.
  5. 5. Barn og ungdom. Den voksende organismen endrer seg raskt, mangelen på vitaminer kan provosere den akselererte utviklingen av patologi. Selv i fravær av en klar trussel mot hjertes helse, foreskriver kardiologer vitaminkomplekser for barn å forhindre.

  Personer som er i fare bør gjennomgå vanlige medisinske undersøkelser. En spesialist vil vurdere tilstanden til kroppen og gi råd om hva vitaminer skal ta for å løse bestemte problemer. Den nøyaktige doseringen vil bli bestemt og skjemaet for mottak er gjort.

  De mest nyttige kompleksene av vitaminer

  Den overflod av kommersielle tilbud og aggressiv reklame gjør det vanskelig å velge et vitamin-mineralsk kompleks for en informasjonsorientert kjøper. Det må huskes at de beste vitaminer er de som bidrar til å eliminere de eksisterende plager og forhindre maksimal risiko. Det er ingen universell løsning. For å bestemme hvilke vitaminer du skal ta, må du fornuftig vurdere tilstanden og behovene til kroppen, graden av daglig arbeidsbelastning og levekår.

  Vitaminkomplekser kan deles kondisjonelt i to grupper: klassisk og komplekser på grunnlag av naturlige komponenter. Klassiske komplekser inkluderer preparater med et smalt fokus, som inneholder et mindre antall forskjellige vitaminer og mineraler. De er designet for å håndtere spesifikke hjerteproblemer og er svært effektive når det gjelder å håndtere disse problemene:

  1. 1. Ascorutin. Replenishes mangelen på vitaminer P og C. Antioxidant. Betydelig akselererer fornyelsen av vev, reduserer skjøtheten av kapillærvegger, behandler betennelse i blodkar. Det er angitt for bruk i farlige og skadelige forhold for kroppen, da det øker motstanden mot negative miljøeffekter.
  2. 2. Aspark. Gjenoppretter balansen av elektrolytter i kardiosystemet på grunn av innholdet av kalium og magnesium aspartat. Det er foreskrevet som en kur for arytmi og digitalis forgiftning, det er angitt med hjerteinfarkt og de fleste former for hjertesvikt. Vellykket brukt og som et vitaminkompleks på grunn av den generelle styringseffekten og en positiv effekt på fordøyelsessystemet.
  3. 3. M-kort. Et biologisk aktivt additiv som inneholder magnesium og kalium, og brukes kun med en diagnostisert mangel på disse mikroelementene. Normaliserer innholdet av magnesium og kalium i kroppen, effektiv for myk behandling av virkningene av mangel.
  4. 4. CoQ10. Legemidlet med høyt innhold av koenzym Q10, som er nødvendig for kroppen å gjenopprette energi i cellene. Normaliserer tilstanden til kardiovaskulærsystemet, er involvert i forebygging av myokarddystrofi. Går vellykket myokarditt og sykdommer forårsaket av høyt blodtrykk. Det er foreskrevet for personer som lider av høyt blodtrykk, for generell forebygging og for å akselerere gjenopprettelsen av hjernen etter traumer eller lange sykdommer.

  I tillegg til høyt spesialiserte rusmidler, er det mer komplekser av vitaminer. De inneholder en rekke nyttige stoffer og naturlige ingredienser. Nedenfor er de mest populære vitamin-mineral kompleksene, som klarte å bevise deres effektivitet:

  1. 1. Hawthorn Forte. Biologisk aktiv tilsetningsstoff basert på ekstrakt av hagtorns blomster. Inneholder aspartat av kalium og magnesium. Effektiv som et forsterkende stoff, og som et trygt beroligende middel. Hawthorn inneholder quercetin, rutin og hyperosid, som har en helbredende effekt på kapillærene og beskytter det kardiovaskulære systemet mot virus. Det er foreskrevet som et middel for hjerte spasmer.
  2. 2. Vil direkte. I tillegg til et kompleks av B-vitaminer, frukter og hagtorns blomster, inneholder den et ekstrakt av ginkgo, kjent for effektiviteten i forebygging av hjerteinfarkt. Det er indisert til bruk hos pasienter med svekket myokard, normaliserer blodsirkulasjonen.
  3. 3. Cardio Forte. Et mettet vitaminkompleks, som i tillegg til hovedkomplekset for normalisering av hjertemuskelfunksjonene, inneholder ekstrakten av valerian, beta-karoten og kanel. Det er foreskrevet for å forhindre utvikling av hjertesykdommer. Jeg har anbefalt meg selv som et effektivt middel mot hjertesykdommer av varierende alvorlighetsgrad.
  4. 4. Synkron-7. Et spesifikt preparat som inneholder grapefruktpektin, diettindoler og vitamin C. Et av de viktigste stoffene for bekjempelse av aterosklerose og ulike former for myokarditt. Det er også foreskrevet som et generelt middel for å øke immuniteten, normalisere overgangen fra en type aktivitet til en annen, gjenopprette balansen mellom hormoner og kontrollere kolesterol.

  Hva å huske for alle som bryr seg om deres helse

  Til tross for den åpenbare effekten av vitaminkomplekser i forebygging av hjertesykdommer, opplever problemene i det kardiovaskulære systemet fortsatt en ledende posisjon blant årsakene til utviklingen av kroniske sykdommer og tidlig dødelighet. Dette skyldes at folk ignorerer ubehagelige opplevelser, selv glemme dem, tar smertestillende medisiner, selv om det ville være verdt å gå til en lege for råd. Situasjonen lagres heller ikke ved fravær av regelmessige og tilgjengelige utdanningsaktiviteter, der personer i fare kan lære om trusselen som truer dem.

  Ikke alltid hjelper og bevissthet: Det er ikke nok å vite hva dette eller det aktuelle stoffet hjelper mot. Det er viktig å være oppmerksom på kontraindikasjoner, mottaksregler og bivirkninger. Legemidler er bare effektive når de brukes til deres formål.

  Derfor er det første trinnet til en person som bryr seg om helsen til hans kardiovaskulære system, ikke å kjøpe et kompleks av vitaminer, men konsultere med en spesialist.

  Orthomol er den beste kur mot hjertesvikt Orthomol

  Forskere fra Orthomol Pharmazeutische Vertriebs GmbH gjennomførte felles studier som fant at mangel på C-vitamin øker problemene med hjertesvikt. Forsøkene ble utført på 212 pasienter. De viktigste betingelsene som deltar i studiene var kvinner i alderen på 61 år. Alle i fortidens skjønnhet, med et vakkert bryst og en vakker kropp, var motstandere av grønnsaker og frukt. Om lag 45% av deltakerne bruker lite vitamin C og det er derfor de led av hjerte-og karsykdommer.

  Ifølge leger, trenger de alle en frukt og grønnsak diett for å støtte deres rystende helse. Av de undersøkte pasientene fikk 82 utilstrekkelig C-vitamin, noe som resulterte i en 2,4 ganger økning i konsentrasjonen av markøren for risikofaktoren for hjertesykdom (hsCRP). Av alle pasientene måtte 61 deltakere bli innlagt på sykehus i løpet av året, alt på grunn av et ubalansert kosthold, der det skulle være mer frukt og grønnsaker. Derfor er det godt å spise vitaminer. Forskere hevder at i 98 deltakere oversteg hsCRP-nivået 3 mg / l (akseptabelt nivå). Pasienter med lavt innhold av askorbinsyre var dobbelt så sannsynlig å søke medisinsk hjelp for perioden med forskning som varer 1 år.

  Mangelen på vitaminer som helhet (ikke bare C) svekker kroppens immunitet, menneskekroppen begynner å slite svakt mot smittsomme sykdommer. Angina, influensa, stafylokokker, herpes og andre sykdommer angriper de svekkede menneskene. Leger har lenge etablert alkoholens skade for det kardiovaskulære systemet av mennesker. Nå er oppgaven deres å bestemme hvor nyttig det er å konsumere ascorbinsyre og hvordan det påvirker hjertet. For å få hsCRP markøren i kroppen din på et akseptabelt nivå, må du spise mer sitrus, greener, pepper, brokkoli, tomat og poteter. I dette tilfellet er grønnsakene selv bedre å være friske og ikke rive. Når man marinerer, går delen av vitamin C tapt. Hvis vitaminholdige matvarer oppvarmes, går 30-50% askorbinsyre bort. Leger anbefaler i kaldsesongen, bortsett fra grønnsaker og frukt, å bruke spesielle vitaminer. Som professorene fra University of Kentucky (USA) selv noterer, bruker mye vitamin C, bør folk ikke forvente at deres sykdommer ikke vil røre i det hele tatt. Hvis du kjemper for en ung hud, må du bruke hellebore, men for et sunt hjerte trenger du askorbinsyre.

  Offisiell forhandler Orthomol i Russland ortomol.ru

  Stress fremkaller utmattelse av kroppen

  Hele det moderne liv er ledsaget av stress - tilstanden til psykisk (mental) stress som oppstår hos en person under påvirkning av faktorer som anses av kroppen som en trussel (stressorer). Stressorer kan ha en fysiologisk og psykologisk karakter. Fysiologiske stressorer truer med å krenke menneskets indre miljø, som en levende organisme. Som fysiologiske stressorer er spiseforstyrrelser (kosthold, mangel / overflødig mat), overdreven fysisk aktivitet, temperatur. »» »Hvordan beskytte ledd

  Sykdommer i leddene er svært vanlige. Problemer med dem oppstår i alle aldre. Årsaker til denne sykdommen kan være et brudd på blodsirkulasjon og underernæring, hormonell, samt immunforandringer og fortsatt stillesittende livsstil. Hvis blodsirkulasjonen forstyrres, lider den synoviale membranen i leddet først, derfor er regenerering vanskelig, dvs. naturlig restaurering av bruskvæv. Ødeleggelsen av leddbrusk begynner, og de resterende delene av leddet blir påvirket. Slike »» »Orthomol Når leddene knasker

  Crunch - selve ordet egentlig ikke bode bra, men lyden av den sprukne leddet er enda mer. Umiddelbart blir engstelig. Spesielt hvis dine egne knær knuser. En knase i knærne er et vanlig symptom på knogleddets begynnelse. I dette tilfellet er det viktig å gi brusk og bein med medisinsk støtte, for eksempel å begynne å ta Orthomol Arthro Plus®. Ved en knase er det hørbar: noe i en felles gni mot hverandre, og så skal det ikke være. Knæret - det største leddet av en mann - forbinder låret. »» »Hva er ortomolekylær medisin Orthomol

  Prof. Linus Pauling, to ganger nobelpristageren, har utviklet en ny metode for forebygging og behandling av sykdommer. Essensen av den nye metoden ble definert av forskeren i følgende ord: "Bevaring av god helse og behandling av sykdommer." Dette nye konseptet med helse, kalte han "orthomolekylær medisin." Dette målet kan oppnås uten å involvere legemidler, hvis sammensatte stoffer er ukjente for kroppen vår. Som regel er orthomolekylære preparater, i motsetning til legemidler, »» »

  Vitaminer for hjertehelse og vaskulær styrke

  Hjertesykdommer har en ledende posisjon blant mange sykdommer som skyldes dødelighet, funksjonshemning og funksjonshemning. Hvorfor er det slik?

  Vitaminer for hjerte og blodårer

  Hvilke vitaminer er nødvendig for hjerte og blodårer?

  Vitamin C (askorbinsyre)

  Vannløselige vitamin for å styrke hjertet. Styrker metabolske prosesser og forhindrer overdreven dannelse av kolesterol. Produsert i form av ampuller, tabletter, drageer. I kroppen kommer i solbær, epler, hundrose.

  Vitamin A (retinol)

  Fettløselige vitamin d. Kroppen kommer med pepper, gulrøtter, gresskar, som finnes i form av karoten, meieriprodukter og fiskeolje. Mange vitaminer A inneholder gule, røde og oransje grønnsaker og frukt (peppers, blommer, fersken, ulike bær).

  Retinol forbedrer metabolismen i vev og organer, beskytter veggene til karene fra aterosklerose.

  E-vitamin (tokoferol)

  Fettløselige vitamin for å opprettholde hjertet. Undertrykker lipidoksydasjon, der aktive partikler dannes, skader alle organer - frie radikaler. Inneholdt i leveren, vegetabilsk olje, eggeplomme, nøtter. Oljeløsning av vitamin E tas oralt.

  Vitamin P (rutin)

  Vannløselige vitamin. Effektiv er styrking på veggene i blodårene. I kroppen kommer med bringebær, epler, sitrus. Med økt blødning, tas ascorutintabletter (askorbinsyre pluss rutin).

  Vitaminer i gruppe F (PUFA)

  Flerumettede fettsyrer - linolensyre, linolsyre, arakidon, virker deprimerende på plakkdannelse på fartøyets vegger. Noen av syrene syntetiseres bare i menneskekroppen, andre går inn i kroppen med sjømat og vegetabilsk olje.

  Vitaminer i gruppe F er inneholdt i fiskeolje og i noen tabletterte hjemmeminske og utenlandske vitaminpreparater.

  Hva skal du gjøre hvis minnekvaliteten er forverret, og oppmerksomhetskonsentrasjonen er redusert? Bruken av vitaminer til minne vil bidra til å rette opp situasjonen.

  Overflødig kalium i kroppen fører til en reduksjon i hjertefrekvens og svakhet i hjertemuskelen. Finn ut her. hvilke matvarer bør inkluderes i dietten for å forhindre forekomsten av disse problemene.

  Vitamin B1 (tiamin)

  Vannløselige vitamin. Den er syntetisert i tykktarmen. Tiamin under virkningen av enzymer i kroppen blir til kokarboksylase, som stimulerer sammentrekninger av hjertemuskelen. Vitamin B1 er tilgjengelig i ampuller.

  Vitamin B6 (pyridoksin)

  Vannløselige vitamin. Normaliserer fettmetabolismen. fremmer oppløsning og fjerning av overskytende kolesterol. Inneholdt i fisk, kjøtt, melk.

  Et kompleks av vitaminer B1, B6, B12 (milgamma) anbefales til behandling sykdommer i kardiovaskulærsystemet og hjernen.

  Koenzym Q10

  Vitaminlignende stoff forbedrer ernæringen av hjertet, det deltar i antioxidantforsvaret av kroppen. Mangelen på Q10 fører til sklerose av arteriene, et brudd på rytmen i hjertet, for tidlig aldring av myokardiet. Dette vitaminet er solgt for hjertet i tabletter. I kroppen blir det syntetisert i leveren fra vegetabilske fettstoffer som kommer fra produkter.

  I tillegg til vitaminer er det nødvendig med et spesielt mineralsk kompleks for å styrke hjertemuskelen. De trengs for å kunne delta i proteinmetabolisme.

  Nødvendige mineraler og sporstoffer

  magnesium

  Alvorlig innvirkning på arterielt trykk har en balanse av kalium og natrium i kroppen, som styres av magnesium. Derfor fører dens mangel til en økning i trykk.

  Mange magnesium inneholder bønner, soya, sjømat, linser, tørket frukt, nøtter, grønnsaker. Du kan også kjøpe vitaminer til hjertet med magnesium i apoteket.

  selen

  Det er nødvendig for bedre assimilering av mineraler og vitaminer. Nøytraliserer frie radikaler. Selen inneholder sjømat, fullkorn, lever, løk, hvitløk.

  kalium

  Dette elementet bidrar til å utføre en elektrisk impuls langs nervefiberen i hjertemuskelen med sin videre sammentrekning. Mye av det finnes i aprikoser, kål, tørkede aprikoser, gulrøtter, nøtter, poteter.

  I medisinsk praksis er kaliumtabletter mye brukt - asparks.

  fosfor

  Dette er byggematerialet av cellemembraner. Muskelkontraksjoner og overføring av nerveimpulser uten at det ville være umulig. Fosfor finnes i asparges, sjømat, tørket frukt, kli. I medisinsk praksis brukes den i form av fosfater, som er en del av saltløsninger.

  kalsium

  Det forbedrer myokardets kontraktilitet og styrker veggene på karene. Behandlet i brune alger, gjærte melkeprodukter, fisk. Mangel på dette mineralet elimineres ved å ta kalsium D3 nycomed og calcemin.

  Men det er mat som er bra for hjertet.

  Hjelperprodukter for hjertemusklene og friske kar

  Ekstra jomfruolje

  Den er rik på enumettede fettstoffer, polyfenoler, som beskytter det vaskulære systemet. Bytting av smør med olivenolje, vil du senke nivået av kolesterolet betydelig.

  Tørkede aprikoser (tørkede aprikoser)

  Tørkede aprikoser er rike på naturlige antioksidanter, som kan beskytte hjertet mot frie radikaler og kalium.

  Et par håndfuller av tørkede aprikoser om dagen kan beskytte mot en forferdelig sykdom - et hjerteinfarkt.

  nøtter

  Dette produktet inneholder aminosyre arginin, som har mange positive effekter på hjertet. Med 50% kan redusere risiko for hjerteinfarkt bruk av flere nøtter per uke.

  Fisk - en kilde til vitaminer som styrker veggene i blodårene. Det senker nivået av triglyserider, reduserer risikoen for arytmier. Spesielt nyttig er tunfisk, laks, makrell, sardiner, sild, ørret.

  Mørk sjokolade

  Kanskje det mest delikate produktet i menyen vår. Den flavonoider inneholdt i det, utvide blodårene og redusere trykket i hypertensjon.

  Et interessant faktum er at bitter sjokolade ikke påvirker mennesker som har normalt blodtrykk.

  druer

  Denne frukten inneholder vitaminer for blodkar og hjerte, så vel som polyfenoler. Vin fra druer i sammensetningen har antioksidanter. Imidlertid bør deres bruk doseres slik at den negative effekten ikke overskrider positiv.

  Vitaminer for hjertet - liste over stoffer

  La oss se på medisiner og kosttilskudd for behandling av kardiovaskulære sykdommer. I tillegg til medisiner for hjertesykdom, biologisk aktive mattilsetninger. De er ikke medisiner, men de inneholder vitaminer og mineraler som er nødvendige for hjertemuskelen.

  BAD Hawthorn forte

  I tillegg til hagtorn, som har antiarytmisk og antihypertensiv virkning. det inkluderer kalium og magnesium. Hawthorn hjelper normalisere søvn, senker kolesterol i blodet.

  Biovital

  Toning og stramende stoff basert på vitaminer (B1, B2, B6, B12, C, PP, provitamin B5, folsyre) og komplekse jern. Biovital styrker nervesystemet og kardiovaskulærsystemet, støtter kroppen under overbelastning, forbedrer hematopoiesis.

  riboksin

  Et middel som forbedrer oksygenforsyningen av hjertet. Normaliserer rytmen i hjertet, styrker myokardiet. fremmer bedre blodtilførsel til koronarbeinene. Riboksininntak påvirker positivt energiprosessene som oppstår i hjertet. Det forbedrer syntese av protein i muskler, øker cellens motstand mot hypoksi.

  Riboksin er foreskrevet for arytmi, iskemisk hjertesykdom, levercirrhose og hepatitt. Disse hjertene vitaminer tar fra 1 til 3 måneder (4 ganger om dagen).

  Vil sende

  Et kompleks av vitalt viktige mineraler, vitaminer, biologisk aktive stoffer for å opprettholde hjertets normale funksjon og ernæring. Sammensetningen inneholder vitaminer fra gruppe B (B1, B2, B6), biologisk aktive stoffer i hofter, ginkgo biloba, hagtorn blomster i kombinasjon med organisk form aspartat av magnesium og kalium.

  Asparkam

  Legemidlet består av magnesium og kalium. Han gjenoppretter elektrolyttbalanse i hjertet. på grunn av hva arytmen forsvinner. Også dette komplekset av vitaminer for hjertet forbedrer arbeidet i mage-tarmkanalen og fremmer veksten av kontraktil funksjonen i skjelettmuskler.

  Prescribe slike vitaminer i hjertesvikt, arytmi. mangel på kalium i kroppen (inkludert mot bakgrunnen for å ta diuretika). Asparkam tas etter måltider (3 ganger om dagen). Det anbefales å bruke kurs.

  Det er en importert analog av disse vitaminer for hjertet - panangin. På handlingen er det identisk med asparkamu, men koster mer kostnadseffektivt.

  Doppelgerz kardiovaskulær

  Legemidlet brukes til kardiovaskulær svikt. Har antihypertensiv, spasmolytisk, beroligende, kartotonisk virkning på hjertemuskelen.

  På bakgrunn av mottaket reduseres frekvensen av kardiale sammentrekninger og deres styrke øker. Vanligvis brukes i kompleks terapi av hjertesykdom.

  Bruken av flere nøtter per uke reduserer risikoen for hjerteinfarkt med 50%. På nyttige egenskaper av cashewnyper, lær på vår side.

  Vil du vite om persimmon er nyttig for kardiovaskulærsystemet? Her finner du anbefalinger om bruk og oppbevaring av denne helbredende bæren.

  Kalsiumets rolle i kroppen http://ialive.ru/pitanie/mineraly/makroelementy/kalcij-v-produktah-pitaniya.html. Tegn på overbevisning og mangel på dette makronæringsstoffet i kroppen.

  Omtaler om vitaminer

  Vitaminer til hjertet - anmeldelser

  Asparks - et fantastisk produkt til en dårlig pris. Fordelene med det er ekte. Følte meg selv.

  Jeg er en idrettsutøver. Etter trening var det muskeltrakt og svimmelhet. Treneren anbefalte meg å drikke Panangin. Etter en uke med trening ble det mye lettere å overføre.

  Etter stress begynner jeg å få kortpustethet og prikken i hjertet. Når jeg spurte legen, hvilke vitaminer for hjertet er bedre, han rådet til å ta Doppelgerz kardiovaskulære systemet. Om noen dager ble det mye lettere, hjertet mitt ble syk og ble mindre nervøs.

  For å støtte hjertearbeidet foreskrev legen vitaminer for hjertet med navnet "Hawthorn forte". Etter mottaket føler jeg meg mye bedre, hjertet har sluttet å "male".

  Dette er viktig: For å forbedre arbeidet med kardiovaskulærsystemet, er det nødvendig å lede en sunn livsstil: å spise riktig, for å være mindre nervøs, å delta i kroppsopplæring.

  Nei, selv de beste vitaminene til hjertet, vil ikke være nyttig hvis personen er underernært. ligg foran TVen, misbruk alkohol og røyk.

  Ikke glem at du må konsultere lege før du tar vitaminer og urte kosttilskudd.

  Vitaminer i hjertesvikt

  4. oktober 2014

  Det er en liten liste over vitaminer for hjertet, med hvilken du kan normalisere sitt arbeid. Her er de mest grunnleggende og viktige, samt en liste over produktene de er inneholdt i.

  Vitamin A for fartøy

  Dette vitaminet forhindrer utviklingen av aterosklerose og styrker veggene i blodkar og arterier. Det finnes i store mengder i fisk, meieriprodukter, gulrøtter, samt i gresskar og pepper. Regelmessig å bruke disse produktene, kan du tilstrekkelig fylle bestanden av vitamin A og unngå noen sykdommer.

  Vitamin C for hjertet

  Hvis du er interessert i vitaminer for å styrke hjertet, så er dette vitaminet du trenger. Det styrker hjertemuskelen direkte og normaliserer metabolske prosesser i kroppen, og fremmer full opptak av næringsstoffer. Den viktigste kilden til vitamin C er frukt, sitrus, hund rose, currant, kål og paprika.

  Et viktig vitamin for blodårer, inkludert for hjernens kar, er vitamin R. Det styrker veggene i blodårene, forhindrer dannelsen av blodpropper og brudd. En annen egenskap av dette vitaminet er eliminering av lavt blod koagulerbarhet, noe som også er viktig. Du kan få det fra epler, bringebær, hundrose og sitrusfrukter.

  Vitaminer i gruppe B

  Det handler om vitaminer B1 og B6, som er nyttige for hjertet i arytmi. De normalisere og gjenopprette hjertefrekvens, samt bidra til oppløsningen av skadelige kolesterolet kommer inn i kroppen, og slo seg ned på veggene i blodårene, noe blodpropper. Inneholder disse vitaminene i frokostblandinger og frokostblandinger, melk, kjøtt, fisk og belgfrukter.

  Hovedfaren for hjertet er mat, noe som øker nivået av kolesterol.

  Den beste måten å forhindre dannelse av plakk på veggene på fartøyene er regelmessig påfylling av vitamin F-reserver, som kan hentes fra sjømat og vegetabilsk olje. Ofte er det i tillegg tatt i form av tabletter.

  Produkter som er skadelige for hjertet og blodårene

  Skaden av fett og stekt mat til kroppen har vært kjent i lang tid, men dette stopper ikke elskere av slike delikatesser. Kanskje, etter at de lærer at slik mat kan føre til et slag, vil interessen for slike retter avta litt.

  Hovedfaren for hjertet er mat, noe som øker nivået av kolesterol. Først av alt, disse er hurtigmat, rødt kjøtt og margarin. De listede produktene bør utelukkes fra kostholdet ditt hvis du oppdager en forverring av kardiovaskulærsystemet og ikke vil oppleve alle hjertesykdommer.

  Hovedfaren for hjertet er mat, noe som øker nivået av kolesterol.

  Blant de forbudte produktene kan også være salt og sukker. Salt bidrar til å øke blodtrykket, noe som påvirker tilstanden til blodkarene, og sukker utløser dannelsen av overvekt, noe som også medfører ekstra stress på hjertet og blodkarene.

  Etter hvert som du endrer kostholdet ditt, supplerer det med de oppførte vitaminkompleksene for hjerte og blodårer og gjenoppfatter livsstilen, kan du unngå utvikling av hjerte-og karsykdommer. Riktig ernæring, trening, en sunn livsstil og avvisning av dårlige vaner vil bli en garanti for en sunn, sterk og varig organisme.

  Mineraler til hjertet:

  Kalium er et mineral som beskytter kroppen mot økt blodtrykk og beskytter derfor mot hjerteinfarkt og slag. Dette skyldes at kalium ikke tillater opphopning av overskudd av natrium (bordsalt). Nesten alle matvarer inneholder bordsalt, så nærværet av kalium i moderne ernæring er viktig for alle som er 40 år og spesielt de som er utsatt for økt blodtrykk. Ved nivået av kalium i blodet, er nivået av et hjerteinfarkt spådd, da dets mangel kan forstyrre hjertets rytme, føre til et slag.

  Balansen i kalium i kroppen er svært nært knyttet til innholdet i et annet svært viktig mineral for selen - magnesium. Redusere ett element fører vanligvis til en mangel på den andre.

  Symptomer på mangel på magnesium: muskel svakhet. tretthet, benkramper som vekker deg om natten.

  Mer enn tre hundre enzymer er avhengige av magnesium, som er nødvendige for hjertearbeidet, derfor gir inntaket av dette mineralet: - justering av hjerterytmen; - senke blodtrykket - opprettholde balansen av kalium; - forbedring av blodstrømmen - Lettelse av smerte i angina pectoris; - reduksjon av blodpropper I menneskekroppen er mengden magnesium ca 20-28 g - hovedsakelig innenfor cellene selv, der sammen med kalium er det nest viktigste mineralske stoffet. Den berømte amerikanske kardiologen, Dr. Atkins, mener at 98% av mennesker med hjerteklager trenger magnesium. Legene gjennomførte en studie: av 25 pasienter med hjertearytmi, som ikke reagerte på konvensjonelle metoder, hadde 20 magnesiummangel. Etter utnevnelsen av mineral i injeksjoner stabiliserte situasjonen i alle tjue.

  Magnesium forbedrer den oksygenforsyningen av vevet og karene i hjertet samtidig, magnesium oppviser en vasodilaterende effekt og bidrar til å redusere blodtrykket som har en beroligende effekt på hjertet og nervesystemet. Tilstrekkelig inntak av magnesium gjør at hjertet til å slå jevnt, blodårer og muskler - for å holde ønsket tone, og hele kroppen for å bedre tåle stress.

  Hjerneskipene, nærmere bestemt deres vegger, inneholder dobbelt så mye magnesium som noe annet kroppsvev, så for dem er underskuddet på dette mineralet spesielt farlig.

  Mange kliniske studier har funnet at hos personer med lavt selenivå i blodet er risikoen for hjertesykdom 70% høyere enn de med normale nivåer av dette mineral. Jo lavere nivået av selen, jo høyere grad av okklusjon av arteriene assosiert med hjertet. En unik egenskap av selen er egenskapen til å nøytralisere skadelige molekyler frie radikaler som ødelegger levende celler, i tillegg er selen nødvendig for bedre assimilering av vitaminer og andre mineraler. Det er ikke uhell at Helsedepartementet har forpliktet næringsmiddelindustrien til å tilsette selen til brød i mineralvann og andre matvarer. For eksempel produserer fjærfefabrikker egg som er beriket med selen.

  Krom er av stor betydning for forebygging av hjerte-og karsykdommer og hypertensjon. Krom er et mineral som hjelper kroppen og styrker insulinets virkning. Et brudd på utvekslingen av insulin - den viktigste risikofaktoren for hjertesykdom.

  Krom mangel øker risikoen for koronar hjertesykdom, fører diabetopodobnoe en tilstand som bidrar til utvikling av aterosklerose, hypertensjon og høyt kolesterolnivå.

  Krom beskytter ikke bare vårt hjerte ved å senke kolesterolet, men øker forventet levealder. hjertet er et muskulært organ som støtter blodstrømmen i sirkulasjonssystemet. For at blodet skal sirkulere fritt gjennom kroppen, må arteriene og kapillærene forbli rene - de trenger krom for å gjøre dette.

  Krom bidrar til å øke innholdet av "bra" (HDL-kolesterol), rensende arterier, og samtidig senke nivåene av "dårlig" (LDL-kolesterol).

  Koenzyme Q10 og hjerte

  Den høyeste konsentrasjonen av koenzym Q10 er i hjertemuskelen, da koenzym er nødvendig for å syntetisere molekyler som er ansvarlige for energioverføring. Hjertet må stadig reduseres, og uten disse bærere av energi er det umulig.

  Det er bevist at med tiden er mengden av coenzym Q10 redusert og ved 60 år er det bare 50% av maksimumsverdien. Derfor er det med mangel på koenzym Q10 at hjertesvikt er assosiert.

  En storstilt studie av effekten av koenzym Q10 på pasienter med hjertesykdom ble utført i Italia. Tre måneder av 2665 en mann tar koenzym Q10, - hos pasienter med nedsatt ødem, søvnløshet, svimmelhet, arytmi, forbedret tilstanden til pasienter med koronar hjertesykdom og aterosklerose. Derfor, den logiske konklusjon: For å gjøre arbeidet effektiviteten av hjertet, kan du begynne å ta koenzym Q10 etter 30 år og etter 40 år med å ta koenzym Q10 hele tiden.

  Hjertet er det viktigste organet, som virker nonstop 24 timer i døgnet, 7 dager i uken. Til hjertet for å arbeide stabilt og takle belastningen, må det styrkes. Fysiske øvelser er en utmerket trening for kardiovaskulærsystemet, men med mangel på visse vitaminer og mineraler kan det fortsatt oppstå problemer. Derfor vil vi fortelle deg hvilke vitaminer for hjertet vil bidra til å styrke hjertemuskelen.

  Vitaminer i tabletter

  Formen for frigjøring av vitaminer for hjertet i tabletter gjør det mulig å styrke helsen i det vanlige tempoet i livet, ikke krever ekstra manipulasjon (for eksempel som ved injeksjoner).

  For normal funksjon av kardiovaskulærsystemet, er det først og fremst behov for mikroelementer, for eksempel kalium og magnesium. For å øke nivået i kroppen naturlig, må du spise mer bananer, druer og poteter. I tillegg er veldig nyttig for hjertet omega-3 fettsyrer, som i store mengder er inneholdt i oljeaktig havfisk. Men noen ganger er dette ikke nok, så apotek kommer til redning.

  I den moderne verden, når stress og dårlig økologi er blitt normen for livet, trenger vitaminer hele året. Gi kroppen med de nødvendige stoffene, vil hjelpe balansert vitamin- og mineralkomplekser, som kan kjøpes på et hvilket som helst apotek.

  1. Doppelgerz Aktiv Magnesium + Kalium brusende tabletter med sitron og grapefrukt smak. Det er nok å ta 1 tablett om dagen med måltider for å fylle opp forsyninger av kalium og magnesium i kroppen. 1 tablett Doppelherz inneholder 300 mg kalium (8,6% av den daglige normen), 300 mg magnesium (75% av den daglige normen), vitamin B6 og B12.
  2. «Nutrilight omega-3 kompleks» fra selskapet Amway inneholder den nødvendige mengden essensielle essensielle fettsyrer som bidrar til å opprettholde funksjonen av kardiovaskulærsystemet. Det er også en analog, med tilsetning av et vitaminlignende stoff av koenzym Q-10, som med rette anses som en av de kraftigste antioksidanter og er nødvendig for å forsyne hjertet med energi
  3. "Vil sende" fra selskapet Evalar etterfyller det daglige behovet for kroppen for næringsstoffer og implementerer umiddelbart 3 funksjoner: støtter arbeidet i hjertemuskelen, normaliserer kardiovaskulærsystemet, forbedrer blodsirkulasjonen.

  Magnesium er et av de viktigste sporelementene for normal funksjon av hjertemuskelen. Selv en liten mangel på dette stoffet i kroppen kan føre til alvorlige sykdommer, opp til hjerteinfarkt. Derfor vil vitaminer for hjertet med magnesium være et godt valg for forebygging av hjerte-og karsykdommer.

  Hvilke vitaminer er gode for hjertet og blodårene?

  Listen over vitaminer som styrker hjertet og blodårene inkluderer:

  1. Vitamin C (eller askorbinsyre) - er i stand til å akselerere alle metabolske prosesser, styrker myokard og vaskulære vegger, forhindrer overdreven dannelse av kolesterol.
  2. Vitamin A (eller retinol) - forhindrer utviklingen av aterosklerotiske prosesser på blodkarets vegger og forbedrer metabolske prosesser.
  3. Vitamin E (tokoferol) - er en antioksidant og forhindrer oksidasjon av fett. Denne effekten beskytter vevene til karene og hjertet mot skade.
  4. vitaminP (rutin) - styrker veggene i arteriene og forhindrer overdreven blødning.
  5. vitaminF (Gruppen av flerumettede fettsyrer: linolsyre, linolensyre og arakidonsyre) - styrke det kardiale vev, hindrer dannelsen av kolesterol plaques og blodpropper på det indre laget av arteriene.
  6. Koenzym Q10 - Dette vitaminlignende stoffet er syntetisert i leveren, det er nødvendig å skaffe energi, det forhindrer hjerteinfarkt, arytmier og tidlig aldring.
  7. Vitamin B1 (tiamin) - etter å ha kommet inn i kroppen, blir den til kokarboksylase, noe som er nødvendig for stimulering av kardiale sammentrekninger.
  8. Vitamin B6 (pyridoksin) - normaliserer lipidmetabolismen og fremmer desintegrasjon og utskillelse av overskytende kolesterol.

  Hvilke sporstoffer er nyttige for hjerte og blodårer?

  Listen over mikroelementer som styrker hjertet og blodkarene inkluderer:

  1. magnesium - sørger for en balanse mellom kalium og natrium, stabiliserer blodtrykket, forbedrer metabolismen i myokardiet og forhindrer dannelsen av blodpropp.
  2. kalsium - Styrker veggene i blodkarene og normaliserer sammentrekninger av hjertemuskelen. For bedre absorpsjon tas med vitamin D.
  3. kalium - gir en kvalitativ beholdning av nerveimpulsen som kreves for sammentrekning av myokardiet langs nervefiberen.
  4. fosfor - er et byggemateriale for cellemembraner og gir overføring av nerveimpulser og sammentrekning av myokardiet.
  5. selen - ødelegger frie radikaler som ødelegger veggene i blodkar og hjertevev, og fremmer bedre absorpsjon av andre vitaminer og mineraler.

  Hvem bør ta vitaminer og mineraler først for hjertet og blodårene?

  De fleste begynner å tenke på helsen til hjertet og blodkarene og deres støtte bare når de oppdager en sykdom. Det er kjent at forebygging av kardiovaskulære patologier ikke bare kan beskytte mot sykdomsprogresjonen, men hindrer også utseendet.

  Kardiologer identifiserer slike grupper av mennesker som er vist å ta vitamin-mineralkomplekser for hjerte og blodårer:

  • pasienter med patologier av karene i hode eller nedre lemmer;
  • pasienter som fikk alvorlig kardiovaskulær sykdom
  • folk over 35;
  • idrettsutøvere;
  • personer som arbeider i farlige næringer eller engasjert i tung fysisk arbeidskraft;
  • barn og ungdom (ifølge indikasjoner).

  Hvis du tilhører en av de ovennevnte gruppene, bør du kontakte en terapeut eller kardiolog som henter produktet du trenger. Gitt dine individuelle egenskaper, vil legen være i stand til å foreskrive en dose, gi råd om hvilken tid på året for å ta et kurs av vitaminterapi, avgjøre varigheten og hyppigheten av opptaket.

  De mest effektive og populære vitamin- og mineralkompleksene for hjertet og blodkarene

  I dag på apotekets hyller finner du mange vitaminpreparater for kardiovaskulærsystemet. Noen av dem inkluderer mineraler og ulike naturlige komponenter (hunderose, ingefær, hagtorn, ginkgo biloba, mynte, L-cystein, etc.). Vurder de mest effektive og populære.

  askorutin

  Sammensetningen av dette legemidlet omfatter vitamin C og rutinemessig. Mottaket bidrar til å redusere skjøtheten og permeabiliteten til kapillærene, styrker de vaskulære veggene, eliminerer betennelsen og hevelsen. Ascorutin har antioksidant og radiobeskyttende virkning, fremmer normalisering av karbohydratmetabolismen, akselererer regenerering av vev og øker motstanden mot ytre ugunstige faktorer.

  Asparkam

  Sammensetningen av dette legemidlet omfatter kalium aspartat og magnesium aspartat, som støtter hjertearbeidet, gjenoppretter elektrolyttbalansen og har antiarytmisk effekt. Den kan brukes ikke bare som et vitamintilskudd, men også som en komplett middel for arytmi, hjerteinfarkt, digitalisintoksikasjon, og hjertesvikt. I tillegg til en gunstig effekt på hjertet, forbedrer Asparks fordøyelsen og øker kontraktiliteten til skjelettmuskler.

  BAD Hawthorn forte

  I blandingen av tilsetnings maten er inkludert hagtorn (frukt og blomster ekstrakt), magnesium aspartat, og kalium aspartat, noe som bidrar til normalisering av hjertefrekvensen, lavere blodtrykk, og utøver en avstivning og mild sedativ virkning. Inneholdt i Hawthorn rutin, quercetin, hyperoside og helbreder kapillærer eliminere vaskulære veggen inflammasjon, bekjempe virus og beskytte blodkar fra virkningen av negative faktorer. Den vitexin, som er en del av stoffet, eliminerer spasmer og normaliserer arbeidet i myokardiet, aktiverer dets enzymer.

  Vitrum Cardio

  Dette vitamin-mineralkompleks omfatter et kompleks av vitamin A, E, D3, C, B1, B12, B6, B2, pantotensyre og folsyre, nikotinamid, selen, krom, soyalecitin, beta sil sterol, sink, psylliumfrø, havrekli og fiskeolje. Legemidlet er brukt til å forhindre utvikling av IHD og aterosklerose, foreskrives under rehabilitering etter et hjerneslag og hjerteinfarkt. Vitrum Cardio normaliserer lipidmetabolismen og hjelper til med å normalisere nivået av triglyserider og kolesterol i blodet.

  Vil sende

  Sammensetningen av denne formulering inkluderer vitaminene B1, B2 og B6, magnesium og kalium-asparginat, hofter, blomster og hagtorn ekstrakt av ginkgo biloba. Disse komponentene styrker de vaskulære veggene, normaliserer blodsirkulasjonen, gjenoppretter myokardiet og forbedrer kontraktiliteten. Legemidlet er i stand til å redusere aterosklerotiske prosesser i koronarbeinene og forhindrer utviklingen av hjerteinfarkt.

  Cardio Forte

  Sammensetningen av vitamin-mineralkompleks inneholder vitaminene C, B6, B12, E, folinsyre, beta-karoten, magnesium, lykopen, vendelrot og hagtorn ekstrakter, flerumettede fettsyrer, L-arginin, L-taurin, kalium og kanel. Cardio Forte brukes til å behandle og forhindre nevrokirkulatorisk dystonium hjerte- eller hypertonisk type, arteriell hypertensjon og andre patologier i hjertet og blodårene. Legemiddelet kan også administreres til personer som er i fare for å utvikle hjerte og karsykdommer.

  Doppelgerz kardiovaskulær

  Sammensetningen av dette stoffet inkluderer et ekstrakt av hagtorns blader og blomster, som har spasmolytiske, kardiotoniske og beroligende effekter. Mottak Doppellerts kardiovaskulær gir selektiv utvidelse av blodkarene i hodet og hjertet, hjelper til med å normalisere blodtrykket og normaliserer venetrykk. Legemidlet brukes i den komplekse behandlingen av hjertesvikt i I-II-grad.

  CoQ10 (koenzym Q10)

  Sammensetningen av dette unike preparatet inkluderer koenzym Q10, som bidrar til generering og opphopning av energi i celler. Opptak CoQ10 gir økt immunitet og normalisering av hjertet og karene. Legemidlet brukes til å behandle og forhindre hypertensjon, hjertesvikt, myokarditt og myokardiodystrofi. Koenzym Q10 bidrar til å senke blodtrykket, normaliserer blodsirkulasjonen, påvirker hjernens arbeid positivt og gir den nødvendige energien til hele kroppen.

  Kardiohels

  Sammensetningen av dette preparatet inkluderer vitaminene A, C (fire former), E, ​​B12, folinsyre, kalium, selen, sink, magnesium, niacin, koenzym Q10, L-karnitin, hvitløk, ginkgo biloba, hvit pil og hagtorn. Motta Kardiohelsa bidrar til å stabilisere forbrenningen, redusere kolesterolnivået og protrombin, styrke karvegger, restaurering av sin elastisitet, forebygging av aterosklerotiske lesjoner formasjon, forbedring av nervesystemet og det sirkulatoriske normalisering. Legemidlet har antiinflammatorisk, immunostimulerende, hypotensiv og koleretisk effekt.

  Synkron-7

  Sammensetningen av dette legemidlet omfatter syv naturlige former for vitamin C, grapefruktpektin, bioflavonoider og diettindoler. Synkron-7 er vellykket brukt av kardiologer til å behandle alvorlig aterosklerose, visse hjertefeil og myokarditt. Dessuten kan medikamentet bli administrert for å normalisere blodkolesterolnivået, opprettholde immunitet eliminere hormonell ubalanse, akselererende vev regenerering og for å opprettholde den mental og fysisk aktivitet i løpet av intensive belastninger.

  Det er mange andre multivitaminpreparater for hjerte og blodårer. I denne artikkelen har vi kun kjent deg med noen av dem og beskrevet deres hovedegenskaper. Hvilken vil være best for deg? Svaret på dette spørsmålet kan fåes ved å konsultere en lege, siden hvert legemiddel har sitt eget sett med indikasjoner og kontraindikasjoner. Husk dette og vær sunn!

  Les Mer Om Fartøyene