Blodviskositet: normal hos mennesker

Som kjent, består blodet av ensartede elementer (blodplater, erytrocytter, leukocytter) og et flytende medium (plasma). Med sin tilstand er det mulig å identifisere et antall patologier av organer og systemer. For å gjøre dette er det nødvendig å ta en blodprøve og bestemme en rekke kvalitative og kvantitative indikatorer. En av de viktigste indikatorene for analysen er viskositeten.

Blodviskositet er forholdet mellom antall blodceller og volumet av plasma. Denne indikatoren påvirker sterkt tilstanden til hjertet og blodkarene: jo høyere er det, desto større byrde på hjertet er, jo høyere er risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. Hvis blodviskositeten senkes, brenner blodet ikke godt, noe som har stor blodtap når det oppstår sår. Derfor er det nødvendig å opprettholde blodviskositeten i normen eller verdiene nær den.

Hvordan definere?

Bestem viskositeten til enhver væske ved hjelp av en spesiell enhet - et viskosimeter. Essensen av måling består i å sammenligne blodets hastighet og destillert vann av samme volum ved samme temperatur. Det antas at viskositeten til destillert vann ved en temperatur på 20 ° C er lik 1 mPa-s. I løpet av studier ble det funnet at for blodet i normen er denne figuren 4-5 mPa.s. Instrumentet har en skala som forenkler beregningen av resultatet. Hvis det er noen patologier i kroppen, kan viskositeten til blodet variere fra 1,7 til 22,8 mPa.s, dvs. økes eller reduseres.

Selvfølgelig er en nøyaktig definisjon av denne parameteren bare mulig i laboratoriet når analysen utføres i et medisinsk laboratorium. Imidlertid tar vi ikke en blodprøve hver uke for kontinuerlig å overvåke viskositeten. Men det er en rekke symptomer som gjør at man mistenker en verdiendring av en parameter eller til og med en patologi, men likevel går analysen. La oss oppgi disse symptomene.

Hvis frekvensen overskrides

Med økende blodviskositet øker blodtrykket, generell svakhet, økt tretthet, en følelse av svakhet. Skarpt redusert arbeidsevne, vil alltid sove eller i det minste hvile. Når det overskytende av normen betydelig knuter vises på venene, blødninger fra nese, hender og føtter stadig kalde å ta på, det er en følelse av "krypende maur" ben som stivhet. Det er fravær, svimmelhet, nedsatt konsentrasjon, ofte blir folk deprimert.

Når blodet tykes, øker risikoen for blodpropp i hjertet og blodårene, tette blodårene, noe som ofte fører til akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, hjerneslag.

Hvis indikatoren er under normen

Når blodviskositeten minker, reduseres antallet blodplater, erytrocyter og hvite blodlegemer, og volumet av plasma øker - blodet blir mer flytende. Dette ødelegger dens koagulabilitet - selv med et lite sår er det en sterk blødning, som er fulle av stort blodtap. Arterielt blodtrykk faller under normalt, og milten øker i størrelse. Ofte, når blodet blir mindre viskøs, har neseblødninger, gummier, tarm, nyre og andre. Bakgrunnen av blodtapet oppstår ofte jernmangelanemi.

Som vi ser er viskositeten av blodet en av de viktigste indikatorene for organismens generelle tilstand, noe som gjør det mulig å oppdage tilstedeværelsen av patologiske prosesser. Ved å opprettholde denne indikatoren i normen kan du unngå mange problemer med hjertet og blodårene.

Det tette blodet er farlig, årsakene til og behandlingen av menn, kvinner og barn

Tett blod fremmer ikke helse av mange grunner. Blod er den viktigste væskeorganismen i kroppen. Det sørger for transport av næringsstoffer og oksygen, regulerer arbeidet med indre organer, deltar i prosesser av vevregenerering, støtter termoregulering og konstantiteten til organismens indre miljøer.

For å sikre at blodet fullt ut kan utføre alle sine funksjoner, må det være i flytende tilstand. Blodfluiditet støttes av arbeidet med et blodtrykkssystem, og for å forhindre blodtap er det et koaguleringssystem av blod (hemostatisk). Forstyrrelsen av disse to systemene er ledsaget av en forandring i blodviskositet og mikrotrombose eller en tendens til blødning.

Blodviskositetsindeks

Det skal bemerkes at blodviskositeten er gitt ved automatisk regulering av blodvolumnivåer (mengden blod i kroppen holdes normalt på et konstant nivå), så vel som forholdet mellom mengden plasma og formede elementer.

Vanligvis er viskositeten av blodet fem ganger så mye som vann. En økning i antall dannede elementer eller en reduksjon i volumet av væskedelen av blodet (med dehydrering eller feber) øker blodets tetthet og forverrer signifikant sine hemodynamiske parametere.

Tykk blod øker belastningen på hjertet og mindre passerer gjennom blodkarene, noe som fører til nyreskade, bryter metningen av oksygen til vev og organer, så vel som øker faren for blodpropp, slag, hjerteinfarkt, etc. Det bør bemerkes at den tykke blod er en av de viktigste årsaker til dekompensasjon av kretsløpet hos pasienter med CPH (kronisk pulmonal hjerte).

Økningen i blodviskositeten er ledsaget av betydelige pulmonale mikrosirkulasjonsforstyrrelser, økt LAS (pulmonal arteriell motstand) samt massiv dannelsen av tromber og øker risikoen for tromboemboliske forstyrrelser.

Hva er tett blod?

Tett blod er et blod med økt viskositet assosiert med en økning i antall formede elementer eller en reduksjon i prosentandelen av plasma.

Hovedårsaken til økningen i blodviskositet er en økning i tallet erytrocytter - erytrocytose. Også, tett blod kan skyldes en økning i tallet platelet eller en økning i deres vedheft eller aggregeringsegenskaper, en økning i nivået av fibrinogen, økt blodkoagulasjon, etc.

Normal blodviskositet sikrer konstant blodstrøm gjennom karene. Viskositeten i blodet bestemmer graden av indre friksjon av blodet, som oppstår fordi forskjellige blodlag beveger seg i forskjellige hastigheter, så vel som graden av friksjon av blodet mot karets vegger.

Blodviskositet er normen

Viskositeten til plasmaet og viskositeten til hele blodet (plasma + formede elementer) sammenlignes med viskositeten av vann.

Det tette blodet for helse er farlig

Med en patologisk økning i blodviskositet er det en "motstand" for blodstrømmen. På grunn av den kompliserte og forsinket passasje av blod gjennom blodårene øker belastningen på hjertet er tvunget til å arbeide i nødmodus, så vel som svekket mikrosirkulasjon og blodtilførsel til organer og vev.

På grunn av den langsomme bevegelsen av tett blod langs fartøyene, skapes gunstige forhold for utvikling av trombi og økt blodpropp.

Reduksjon av blodkolesterol "god" og øke antallet av "dårlige" triglyserid lipider og øker viskositeten av blod i betydelig grad, til dets tendens til å danne blodpropper, og også ledsaget av utseende av aterosklerotiske plakk i blodkar.

Ettersom utviklingen av aterosklerose, kolesterol avleiringer ikke bare innsnevrer de vaskulære hulrom, men også fører til vaskulær inflammasjon og betydelig reduksjon av intimal vaskulære elastiske egenskaper.

Stivhet av karene og deres manglende evne til normal spenning med blodstrøm øker også byrden på hjertet. Den såkalte onde sirkelen av den forstyrrede blodsirkulasjonen dannes. Tett blod bidrar til utviklingen av aterosklerose, og aterosklerose bidrar til en ytterligere økning i blodets viskositet.

Reduksjon av hjerteutslipp i hjertesvikt fører til progresjon av mikrocirkulasjon og iskemi av organer og vev. Også økningen av trombi øker, og risikoen for å utvikle hjerteinfarkt, hjerneslag, tromboembolisme, iskemi i nedre lemmer, etc. øker.

Blodtykkelse, mikrotrombose og iskemi på bakgrunn av hjertesvikt bidrar til dannelsen av kronisk nyresvikt.

Tykt blod forårsaker

For å svare på spørsmålet om hva som gjør blodet tykkere hos mennesker, er det nødvendig å vurdere hva som påvirker viskositeten. Hovedårsakene til å øke blodets tetthet og viskositet er:

 • brudd på deformabiliteten av erytrocytter;
 • polycytemi;
 • økning i antall blodplater;
 • økt aggregering og adhesjon av blodplater;
 • økning i antall blodplater;
 • redusert plasmavolum;
 • en økning i antall triglyserider og "dårlig" kolesterol;
 • økning i mengden fibrinogen.

Tilstrekkelig blodstrømning i mikrovaskulaturen er bare mulig takket være det faktum at normale erytrocytter er i stand til betydelig forvrengning og derfor trygt passere gjennom hulrommet i beholderen, vesentlig mindre enn deres diameter.

Forskning har vist at uten muligheten av røde blodlegemer til å endre sin form med økende hematokritt i overkant av 65% (normal hematocrit for kvinner på 36 til 42%, og menn fra førti til 48%) av blodstrømmen i karene ville være helt stoppet. Imidlertid, på grunn av evnen av erytrocytt-celler til å endre sin form, er blodstrømmen mulig selv ved en maksimal tetthet av blod med hematokritt på nittifem, og til og med hundre prosent.

På grunn av dette, med en reduksjon i plastisiteten til erytrocytter (seglcelleanemi), observeres en kraftig økning i blodviskositeten selv ved lave hematokritverdier. Også økningen av blodet øker med inflammatoriske prosesser, ledsaget av en økning ESR (sedimenteringshastighet av erytrocytter).

I tillegg til erytrocytter, er blodets tetthet betydelig påvirket av antall blodplater. Med økt produksjon av blodplater, samt økt tilbøyelighet til aggregering og vedheft, oppstår ikke bare blodpropp, men aktiv trombusdannelse i små og mellomstore fartøy begynner.

Når lipidbalansen brytes med en økning i triglyserider og "dårlig" kolesterol, øker blodviskositeten, tendensen til blodpropper øker og aterosklerose utvikler seg.

Aterosklerotiske vaskulære lesjoner ledsages av en senking av blodstrømmen og dannelsen av en "vortex" blodstrøm. Dette fører til aggregering av erytrocytter, aktiv produksjon av blodplateaggregeringsinduktorer, og tilslutning til veggene i venøse kar av unge granulocyttceller. En inflammatorisk lesjon i venene utvikler og venøs trombi form.

Hvorfor blodet er tykt

Blodfortykkelse kan oppstå på bakgrunn av:

 • multippel myelom;
 • leukemi;
 • erythrocytosis;
 • strålingssykdom;
 • eritremii;
 • pancytopeni;
 • trombocytose;
 • hyperglykemi;
 • hypoksi;
 • feber,
 • Waldenstroms makroglobulinemi;
 • arvelige koagulopatier, ledsaget av økt blodviskositet;
 • collagenosis;
 • autoimmune sykdommer;
 • økte nivåer av fibrinogen;
 • hyperlipidemi og aterosklerose;
 • vaskulitt;
 • malaria;
 • hypovitaminosis;
 • helminthic invasjoner;
 • overskuddsproduksjon av immunglobuliner;
 • Infeksiøse-inflammatoriske sykdommer;
 • langvarig stress og søvnløshet;
 • omfattende brannskader
 • dehydrering (diaré, oppkast);
 • utilstrekkelig bruk av væske;
 • ondartede neoplasmer og deres aktive metastase;
 • diabetes mellitus;
 • metabolsk syndrom;
 • arteriell hypertensjon;
 • hjertesvikt;
 • kronisk lungehjerte;
 • metabolisk acidose;
 • alkoholisme;
 • langvarig røyking;
 • seglcelleanemi;
 • langvarig hypoksi, karbonmonoksydforgiftning, som lever i økologisk ugunstige områder;
 • alvorlige leversykdommer (skrumplever, hepatitt);
 • mangel på østrogen eller hyperproduksjon av androgener;
 • syndrom av polycystiske eggstokkene hos kvinner;
 • alvorlige allergiske reaksjoner.

Imidlertid kan en betydelig fortykning av blod forårsake trombose av placental fartøy, blodstrømsforstyrrelser av fetoplacental, føtal hypoksi, intrauterin vekstretardasjon, falming av graviditet, spontan abort og vanlig abort, morkakeløsning, for tidlige veer, etc.

Tett blod i barnet forårsaker

Årsakene til blodpropper hos barn adskiller seg ikke fra hovedårsakene hos voksne. Og likevel har barn ofte tykt blod på bakgrunn av parasittiske sykdommer og dehydrering (oppkast og diaré på bakgrunn av intestinale infeksjoner).

I løpet av de første ukene etter fødselen, kommer testene tilbake til det normale alene.

I sjeldne tilfeller kan den økte viskositeten av blod bli forbundet med medfødt hjertefeil, abnormiteter i lungene, samt hypoksi og asfyksi, hyperglykemi, medfødt hypotyroidisme.

Tett blod - årsaker og behandling hos menn

Hos menn er de viktigste årsakene til økt blodviskositet en forstyrrelse i balansen mellom lipider og en økning i nivået av triglyserider og "dårlig" kolesterol. Ofte observeres en økning i blodviskositet mot bakgrunnen av:

 • fedme
 • fysisk inaktivitet,
 • røyke
 • hypertensiv sykdom.

Tett blod - symptomer hos kvinner og menn

Økt blod viskositet er manifesterte mikrosirkulasjonsforstyrrelser, kalde ekstremiteter, sanseforstyrrelser, nummenhet i fingre, snikende følelse i huden, svimmelhet, hodepine, nedsatt synsskarphet, marmorering av huden, svakhet, brudd på uførhet, depressive lidelser, søvnløshet, mani, psykose, reduksjon minne og reaksjonshastighet, konstant tørst, kløe og tørrhet i huden og slimhinner.

Det er også brudd på hjerterytme, dyspné, svakhet.

Det er også en marmor nyanse av skinnene og en uttalt åreknuter. Ekstremiteter til berøring er kalde, huden er grov og uelastisk. Sprekker og sår kan oppstå. Det er også en konstant chilliness av lemmer og dårlig healing selv om små sår og riper.

Hos pasienter med erytrocytose, kan en spesifikk lilla hudfarve forekomme hyppige svimmelhetstilstander og vanlig neseblødning.

Analyse av tetthet av blod kalles?

For å bestemme tettheten av blod og bestem årsaken til å øke dens viskositet, utfør:

 • generell og biokjemisk blodprøve;
 • nivå bestemmelse hematokritt ;
 • en blodkoagulasjonstest og et utviklet koagulogram;
 • Bestemmelse av lipidprofilen (kolesterolfraksjoner og triglyserider).

Ved mistanke om erythrocytosis bestemme graden av oksygenmetningen i arterielt blod, plasma-nivåer av erytropoietin og oksygenets partialtrykk ved hvilket Hemoglobinet mettes med mer enn femti prosent (P50).

I følge indikasjonene kan følgende gjøres:

 • beinmarg biopsi,
 • ultralyd undersøkelse av buk- og bekkenorganene,
 • elekrokardiografy,
 • ekkokardiogram,
 • å studere hormonprofilen.

Trenger jeg en blodviskositetskorreksjon?

En liten økning i blodviskositeten krever ikke medisinsk behandling og kan korrigeres ved utnevnelse av et balansert kosthold, økt drikking og normalisering av fysisk aktivitet.

Uten rettidig korreksjon kan tett blod forårsake utvikling:

 • dyp venetrombose,
 • hjerteinfarkt,
 • aterosklerose,
 • hjerneslag,
 • kronisk nyre- og hjertesvikt,
 • tromboembolisme,
 • iskemi av nedre ekstremiteter,
 • livstruende forstyrrelser i hjerterytmen, etc.

Tykt blod - hva skal jeg gjøre

Behandling av høy blodviskositet bør utelukkende utføres av lege og under kontroll av laboratorieindikatorer. Selvmedikasjon kan føre til overdreven reduksjon i blodpropp og blødning.

Behandlingen er valgt avhengig av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og hovedårsaken til blodtykkelse.

Pasienter med dehydrering er vist oral rehydrering og infusjonsbehandling, rettet ikke bare for å kompensere for fluidmangel, men også for å gjenopprette balansen av elektrolytter.

Hyperlipidemi og aterosklerose viser hyperlipidemiske legemidler og diett.

Det er også anbefalt ikke å røyke og alkoholforbruk, normalisering av fysisk aktivitet, øke forbruket grønne og friske grønnsaker, utelukkelse fra kosten til fettstoffer og stekt mat, øke væskeinntaket til 2-2 og en halv liter pr dag (dersom det ikke er noen hjerte og nyresykdommer).

For den moderate reduksjonen i blodviskositeten, gjenopprette de elastiske egenskapene til blodårene, redusere nivået av "dårlig" kolesterol og redusere risikoen for trombodannelse, anbefales tilsetningsstoffer som inneholder:

 • omega-3 fettsyrer,
 • torskeleverolje,
 • magnesium,
 • vitamin A, E og B,
 • askorbinsyre.

Dietten av slike pasienter bør være balansert og inneholder en økt mengde kli, frisk frukt og grønnsaker, jordbær, ingefær, sitron, blåbær, bringebær, tomater, paprika, squash, rødbeter, hvitløk, linolje, kylling, kanin kjøtt, kokt fisk. Svart sjokolade og kakao er også nyttige.

 • søtsaker,
 • fersk muffins,
 • karbonatiserte drikker,
 • hurtigmat,
 • røkt kjøtt og pickles.

Effektive er hyppige lange turer i frisk luft, svømming, sykling etc.

I henhold til indikasjonene foreskriver medisiner Aspirin, Cardiopyrin, Cardiomagnola, Magnecard. Kan brukes medisiner heparin, warfarin, etc.

Med en kraftig økning i blodviskositeten kan en plasmafereseprosedyre foreskrives.

Blodviskositet

Blodviskositet Er forholdet mellom antall blodceller og volumet av væskedelen (plasma). Dette er en utrolig viktig indikator for blodets tilstand. Det bestemmer maksimumsperioden for normal drift av sirkulasjonssystemet, fordi jo høyere viskositeten er, jo raskere blir hjertet slitt ut.

Symptomer på endringer i blodviskositet

Blod består av plasma og celler. Hvis de dannede elementene (cellene) blir større enn plasmaet, stiger viskositeten til blodet, og omvendt. Dette påvirker blodtrykket og hastigheten som blodet strømmer gjennom arteriene. Viskositetskoeffisienten i blodet økte? Blodet tykkere og transportfunksjonen er vanskelig. Dette fører til forstyrrelse av oksidasjonsreduksjonsprosesser i vev og organer i hele organismen, inkludert leveren, hjernen og nyrene.

At kvaliteten på blodet er redusert, og det ikke kan utføre alle sine funksjoner, kan si følgende kliniske manifestasjoner:

 • generell svakhet;
 • hodepine;
 • tyngde i bena;
 • tretthet,
 • depressiv tilstand;
 • glemsomhet;
 • økt blodtrykk;
 • irritabilitet;
 • døsighet;
 • tørr munn;
 • stadig kalde føtter og hender;
 • utseendet på knuter på venene.

Med en reduksjon av viskositeten i blodet, er det ingen symptomer.

Hva forårsaker endring i viskositeten til blodet?

Økt blodviskositet medfører en reduksjon i kroppstemperatur, tungt og langvarig arbeid, lavt væskeinntak og alkoholinntak. I noen tilfeller økes denne indikatoren ved innånding av eterdampe, bruk av diuretika, diaphoretiske eller antipyretiske midler. Også økt blodviskositet kan oppstå med underernæring, når en person begrenser inntaket av bordsalt, spiser ikke mer enn 2 ganger daglig, spiser eller bruker en betydelig mengde protein og stivelsesholdige matvarer per måltid.

Reduser viskositeten til blodet:

 • langvarig moderat arbeid;
 • badestamper;
 • preparater av cinchona;
 • økt kroppstemperatur;
 • høyt nivå av oksygen i blodet;
 • fosforsyre.

Bestemmelse av blodviskositet

Bestemmelse av viskositeten av blodet utføres ved hjelp av en spesiell enhet - et viskosimeter. I en av kapillærpipettene på enheten samles destillert vann, og i den andre en, samme mengde blod fra fingeren. Etter dette dreies en treveisventil for å koble begge pipetter til et gummirør gjennom hvilken luft trekkes fra dem for å danne et vakuum. Kolonner med vann og blod begynner å bevege seg fremover med en annen hastighet, som avhenger av viskositeten. Resultatet av en slik blodprøve for viskositet kan ses på skalaen av en uteksaminert pipette.

Hvordan øke viskositeten til blodet?

Normalt er blodviskositetsindeksen for menn 4,3-5,4, og for kvinner - 3,9-4,9.

Hvis analyseresultatene dine er mindre, bør du:

 1. Følg det normale drikkeregimeet.
 2. Unngå badestamper.
 3. Skyt ned temperaturen når den stiger.

Med en økning i blodets viskositetskoefficient er det nødvendig:

 1. Først av alt, balanserer maten og drikk mer vann, urte- eller grønn te, grønnsak eller fruktjuicer.
 2. For å gi kroppen din med byggesteinene for å gjenopprette blodceller og vaskulære vegger, bør spise regelmessig (3-4 ganger om dagen), for å inkludere i kosten mer sjømat og grønnsaker (helst ikke koker dem, og spise rå).
 3. Ikke spis bananer, yoghurt og løvrike grønnsaker.

Redusere viskositeten av blod fremmes av hvitløk og løk. Daglig spiser 1 stykke hvitløk og en halv rå løk. Stoffer som finnes i dem, forstyrrer clumping av blodceller.

Hvordan redusere viskositeten til blodet?

Sikkert er du kjent med et slikt konsept som blodets viskositet. Er det bra eller dårlig? Hvorfor begynner blodet å tykkere og hvilke konsekvenser kan det oppstå i kroppen på grunn av dette? I dag skal vi snakke om problemet med tett blod. På årsakene og måtene å bekjempe dette bruddet.

Blod er et meget viktig miljø for organismen, av kvaliteten og tilstanden som prosessene i organene og i hver celle avhenger, noe som betyr vår helse og liv. Hvis blodsammensetningen forstyrres, blir det vanskelig å transportere det gjennom blodkarene med økt kolesterol, glukose, fortykkelse, forsuring (og selv om mange andre indekser endres). Dette fører til utilstrekkelig tilførsel av organer med næringsstoffer og oksygen, noe som fører til en forringelse i ytelse av deres funksjoner, så vel som tvinger hjertet til å arbeide i nødmodus.

Viskositet av blod. norm

Mer enn jeg er sikker på at få av oss umiddelbart vil svare på spørsmålet om hva slags blod han har: tett eller motsatt med redusert viskositet. Og jo mer, så vet vi ikke indikatorene for viskositetsnormen og de kritiske tallene når det er presserende å ta hensyn til ens helse.

Blod består av to deler: væske - plasma, og de riktige cellene, som direkte utfører alle blodets funksjoner. Hvis de dannede elementene (blodceller) blir større enn plasmaet, så kan vi snakke om blodets økte viskositet.

løse mange av data for å bestemme blodviskositeten: antallet erytrocytter (3,9 - 5,1), erytrocytt sedimenteringshastighet (ESR mindre enn den høyere blodviskositeten) Protrombintid nivå (minimum 70, til maksimalt 120) og volumet av fibrinogen (2 - 4 g / l).

I medisin er det et slikt begrep med "hematokrit" eller hematokritnummer, som viser hvor mye del av blodvolumet okkupert med ensartede elementer. Den normale balansen er 4: 6, hvor 4 er de ensartede elementene, og 6 er plasmaet.

Generelt er blodviskositeten til menn litt høyere enn kvinners. Dette skyldes fysiologi og et annet hormonalt system.

Symptomer på tett blod

Hvordan kan vi føle tett blod på vår tilstand? Når er det verdt å lage en blodprøve og være oppmerksom på helse? Først av alt er det:

 • Følelse av tap av styrke, svakhet, tretthet
 • Hodepine, svimmelhet
 • Økt blodtrykk
 • døsighet
 • Høyt nivå av hemoglomin
 • Redusert humør
 • Brokenness, minneverdighet
 • Sværhet i bena
 • Tørr munn
 • Kaldt hender og føtter, en følelse av følelsesløp i lemmer, en følsomhetsforstyrrelse, brennende, prikkende, "krypende"
 • Redusert synsstyrke
 • Støy i ørene

Hva er årsakene til blodets fortykkelse? Tross alt er økt viskositet en direkte vei til mange sykdommer og først og fremst til kardiovaskulære sykdommer. Med dette redskapet blod kvalitet hemmet dens transport, blir det vil si hjerte vanskeligere å presse det gjennom blodkarene, noe som fører til forringelse av organer og vev tilføre næring og oksygen til avbrudd av redox-prosesser i kroppen. Hjertet selv må bruke mer energi til å transportere tett blod, noe som betyr at det slites ut raskere. En annen fare for at tett blod bærer er høy sannsynlighet for blodpropper.

Årsaker til tett blod

 1. Eldre alder. Selv om det ifølge forskere nås, blir blodfortykning observert ikke bare blant gamle mennesker, men også unge.
 2. Mangel på vann i kroppen, eller dets dårlig kvalitet (klor, forurenset, brus, etc.). Det faktum at personen skal være sikker på å drikke bortsett fra alle andre væsker forbrukes per dag vanlig rent vann skrive nesten hver artikkel. Kroppen mister vann ikke bare i varmt vær, men også om vinteren. I våre leiligheter og kontorer er det svært tørr luft, og vi må absolutt fylle opp væsken som denne luften suger ut av oss. Imidlertid sier mange av oss ganske rolig: "Vel, jeg liker ikke å drikke bare vann, og det vil jeg ikke."
 3. Dårlig opptak av vann i tykktarmen
 4. Overskudd i blodet av hemoglobin, erytrocytter og blodplater
 5. Spis store mengder animalsk fett.
 6. Overdreven forbruk av karbohydrater og sukker (glukose, fruktose).
 7. Diabetes mellitus
 8. Hyperfunksjon av milten
 9. Mangel på vitaminer og mineraler
 10. Mangel på mat enzymer som følge av at det ikke er noen fullstendig sammenbrudd av mat og uoksiderte nedbrytningsprodukter, går inn i blodet, forsuring skjer.
 11. Tilstedeværelsen av parasitter i kroppen
 12. Genetiske og arvelige årsaker
 13. Ufordelaktig økologi
 14. Røyking og alkoholmisbruk
 15. overvekt
 16. Noen medisiner
 17. Langvarig sengestøtte
 18. Sedentary livsstil
 19. "Kjemi" i produkter
 20. graviditet
 21. Kjemiske og termiske forbrenninger

Er det mulig å normalisere viskositeten til blodet?

I alle fall må dette nødvendigvis streve. Tett blod er ikke en slags separat sykdom. Mest sannsynlig skjer dette som følge av forstyrrelse av aktiviteten til visse organer og systemer i menneskekroppen. Derfor må du først og fremst gjøre en avansert blodprøve, ifølge hvilken legen vil avgjøre om det er brudd på kroppens arbeid eller årsaken ligger i din livsstil og underernæring.

Med pasientens alvorlige sykdommer (oftest kardiovaskulær sykdom), vil legen foreskrive medisiner som fortynner blodet. Med diabetes, hepatitt, nyrefeil, etc. Alle anstrengelser vil bli rettet mot behandlingen av disse sykdommene. Men i alle fall, hver person som allerede har sykdommer, og for forebygging, er det svært viktig å følge en bestemt diett. Denne dietten vil ikke få deg til å lide av sult, du trenger bare å overvåke settet av produkter du spiser daglig. Selvfølgelig er det lettere å ta en tablett aspirin for å fortynne blodet, men hver medisin har kontraindikasjoner og det skader de andre organene på sløret. Derfor må mottak av medisiner være under tilsyn av en lege som vil foreskrive deg et behandlingsregime avhengig av sykdommen din.

Hver person for forebygging på egen hånd kan bare utelukke fra kostholdet av skadelige matvarer, bruke det som ikke bare vil fylle magen, men også til nytte. Så, la oss vurdere hvilke matvarer som skal spises, og hvilke som skal glemmes.

Men jeg vil først begynne med avvisning av dårlige vaner. Etter min mening har hver litteratør forstått hvordan alle disse giftene er skadelige. Og de som fortsetter å røyke og misbruke alkohol på grunn av deres svakhet, forkaster bare sine liv for å tilfredsstille de som blir rike på produksjon og salg av sigaretter og vodka.

Pass på å drikke vann. Vanlig, ren. Minst 1 - 1,5 liter per dag. Selvfølgelig, hvis du ikke har noen sykdommer, hvor mengden væske som forbrukes, reduseres. Dette er den enkleste og mest naturlige måten å opprettholde normal blodviskositet på. Kan brygget urtete (bare sjekk med legen din hva urter til bruk), grønn te, svak svart te med sitron og honning, fruktdrikker, fruktdrikker, frukt og grønnsaker. Fruktjuice er best fortynnet med vann for å redusere konsentrasjonen av sukker. Den mest nyttige juice fra mørke druesorter.

Mat bør balanseres av protein, karbohydrater, fett, vitaminer og mineraler.

For at blodceller og vaskulære veggceller skal oppdateres korrekt og regelmessig, må kroppen få full proteiner med et komplett sett med essensielle aminosyrer. Av kjøttprodukter er fjærfe kjøtt (kylling, kalkun) best brukt i ernæring. Rødt kjøtt bør spises sjelden. Meieriprodukter og egg er også en kilde til protein. Pass på å spise fisk, helst hav, og også sjømat (blekksprut, reker, skalldyr og havkål). Forresten, den fresede, tørre havkalken kan være et utmerket alternativ til vårt vanlige salt. Dens bruk vil gi en dobbelt positiv effekt.

Det er veldig viktig å bruke vegetabilske oljer: oliven, hørfrø, havtorn. De er alle rike på Omega-3 fettsyrer, som har en anti-atherogen effekt. Foretre oljen av lin. En dessertskje med linolje om dagen (i tom mage eller om natten) vil hjelpe deg med å redusere blodets viskositet og beskytte mot utvikling av aterosklerose. Fiskolje kan forbrukes, men bare etter kurs og sjeldent.

Syreholdige produkter fortynnet blod. Ta derfor med i kostholdet surkål, naturlig tranebærjuice (det kan fortynnes med vann), eplejuice. Veldig nyttig bringebærjuice, samt te fra brygget blomstrende blader. Bruk eddik eller sitronsaft når du lager retter, ikke glem om melkesyreprodukter.

Grønnsaker og grønnsaker bør være på menyen hver dag. Det tomater, rødbeter, kål, paprika, gulrøtter, agurker, persille, dill, selleri, erter, salat, grønne bønner og pære lek nødvendigvis hvitløk, som fungerer som en naturlig aspirin.

Frukt og bær. Epler, grapefrukt, sitroner, appelsiner, bringebær, blåbær, tyttebær, svarte og røde rips, bjørnebær, jordbær, jordbær, tindved. Men bananer med økt viskositet i blodet bør utelukkes fra kostholdet.

Mange frukter og grønnsaker inneholder vitaminer A og E, som er nødvendige for normal metabolisme i kroppen, styrker og renser blodårene og reduserer risikoen for blodpropper.

Litt om krydder. Pepper, pepperrot, kanel, mynte og spesielt ingefær vil uten tvil ha nytte av fortynning av blod. Og i små mengder (ingefær er nok en halv teskje om dagen) bør de være til stede i oppvasken, men vi må huske at alle krydder kan forårsake bivirkninger.

Fra søtsaker kan du kun anbefale en god honning av god kvalitet.

Korn og nøtter. Ta med i dietten retter av bokhvete, havregryn, bygg, hirse, helkornsbrød, belgfrukter, hvetespirer. Nøtter er også veldig nyttige, som frø, men tallet deres skal være veldig lite på grunn av deres høye kaloriinnhold, ikke mer enn 30 gram per dag.

Bevegelsen er livet. Denne sannheten bør ikke glemmes i et minutt. En stillesittende livsstil "dispergerer" ikke blodet ditt. Derfor mer bevegelse - mindre blodviskositet.

Forresten, ifølge forskere for 100 år siden, var menneskets blod langt mindre viskøst enn i dag. Dette skyldes bedre økologi, en annen livsstil (mer fysisk aktivitet) og naturlig sunnere mat.

Selvfølgelig kan alle de ovennevnte tipsene brukes i forebyggende tiltak eller som supplement til behandling. Hvis du har en slags sykdom i akutt form, så er det verdt å følge kun legenes anbefalinger.

Tykt blod. Symptomer, risikofaktorer

Døsighet, tretthet, svimmelhet, hodepine, irritabilitet, nedsatt hukommelse, syn er bare noen få tegn på tett blod. Viskøs blod er et alvorlig signal fra kroppen om problemet i helse.

Blod kan kalles en "livflod" i kroppen vår, for viktige prosesser er avhengige av det.

Når det bremser fortykkelse av kapillære blodstrøm, som en konsekvens, er det stagnasjon, mangel på oksygen i vev, påvirker alle systemer og organer, hjertet og hjernen må arbeide i en nødmodus. Høy risiko for trombose, slag, hjerteinfarkt.

Økt blodtetthet kalles et syndrom med økt viskositet, hypervisositetssyndrom.

1. På funksjonene utført av blod.
2. Syndrom med økt viskositet.
3. Viskositeten til blodet er normalt.
4. Hvorfor blir blodet tykt?
5. Tegn på tett blod.
6. Årsaker til økt blodtetthet. Risikofaktorer.

Blodfunksjonene er korte:

 • Transport - det viktigste er gassutveksling, overføring av næringsstoffer, varme, hormoner, etc.
 • Gir immunreaksjoner og homeostase (stabil intern balanse).
 • Regulering av inntak av salter (elektrolytter) og vann,
 • Opprettelse av beskyttende barrierer på vei til fremmede bakterier og virus, egne defekte celler.

Oppfyllelsen av alle disse viktige oppgavene skyldes komplekse sammensetningen:

 • flytende ekstracellulær del - plasma,
 • vektede formelementer (cellemasse) - erytrocytter, blodplater, leukocytter;
 • enzymer, hormoner, ioner, andre stoffer.

Blodens tetthet bestemmer balansen mellom plasma og cellemasse, væskedelen skal være større slik at blodet fritt kan komme inn i de minste karene og kapillærene.

Syndrom med økt viskositet

Under hyperviskositetssyndromet forstås en rekke forandringer i blodets reologiske (væske) egenskaper:

 • veksten av blodtetthet generelt og plasma,
 • økning i hematokrit (hematokrit nummer).

Hematokriten viser hvor mye av det totale blodvolumet som opptas av de ensartede elementene. Hvis balansen skifter mot cellemassen, blir blodet tykkere.

Hematokritbalansen i normal blodtilstand er 4: 6, hvor 4 er den ensartede delen, og 6 er plasmaet.

Hos menn er hematokrit høyere enn hos kvinner, på grunn av tilstedeværelsen av androgener (mannlige hormoner) som kondenserer blod.

 • Høyt hemoglobin, og spesielt - nivået av heme (geléholdig del) og globin (protein).
 • Reduksjon av elastisitet og evne til erytrocytter til deformasjon.

På grunn av muligheten for deformering, for å skaffe seg ulike former, trenger røde blodlegemer inn i mikrosugekarrene, og gir oksygen til vevet.

 • Økt syntese av fibrinogen.

Fibrinogen er et spesifikt protein som er ansvarlig for blodproppene. Det økte innholdet i blodet fører til sammenblanding av røde blodlegemer, dannelse av blodpropper (trombi), utvikling av trombose.

 • Aggregasjon (forbedret adhesjon) av erytrocytter.

Erytrocytter bærer en negativ ladning og avstøter hverandre. Når forspent balanse mellom syrer og baser mot sure betingelser (forsuring av blodet), røde blodceller mister sin opprinnelige polaritet og, i stedet for frastøtning er tiltrukket og holder seg til hverandre.

Celleklynger, som mynter eller fliser, dannes fra 25-50 erythrocytter.

 • Økt produksjon av paraproteiner.

Under patologiske forhold produserer plasmaceller intensivt paraproteiner - spesielle proteiner, som rapporterer en funksjonsfeil i kroppen til alle organer, slik at de kan omstrukturere på den nødvendige diett.

Viskositeten til blodet er normalt

Tettheten av blod hos friske mennesker er 1.050 -1.064 g / ml. Denne verdien bestemmes av volumet av cellemasse, lipider, proteiner i blodet.

Viskositeten til blodet måles ved hjelp av et instrument med viskosimeter som sammenligner blodhastigheten med hensyn til destillert vann ved samme temperatur og volum.

Normen er blodstrømmen langsommere enn vann 4-5 ganger.

Tettheten av kvinnelig blod er lavere enn hos menn. Democritus er normalt hos kvinner - 37-47%, hos menn 40 - 54%. Denne forskjellen skyldes et annet hormonalt system og fysiologi.

Hvorfor blodet blir tykt

Viskositeten i blodet forårsaker mange årsaker. Den vanligste:

Mangel på enzymer (Fermentopathy, noen ganger medfødt) - patologi hvor ingen mat eller utilstrekkelig aktive enzymer, ikke spaltes fullstendig oksiderte produkter kontaminert blod forråtnelse blir mat surt erytrocytter limt, celler og vev uten å sulte oksygen.

Vann av dårlig kvalitet: Klorerte, destrukturerte, karbonerte, forurenset.

Leveren klarar ikke lasten På grunn av mangel på vitaminer og mineraler (vitamin C, selen, lecitin, sink, kalsium, magnesium, etc.), leverer de enzymer og hormoner som er nødvendige for det.

Dette fører til en endring i kjem. Plasmasammensetningen øker viskositeten. Leveren er tungt lastet når du bruker produkter av hermetisert, røkt, kjøtt, saltet, søtt. Bor i områder med ugunstig økologi og arbeider i farlig produksjon, også skade leveren.

Blodbalansen er ødelagt: cellemassen er større enn plasmaet.

dehydrering: med utilstrekkelig vannforbruk; sterk fysisk anstrengelse (når svette, blod kondenserer); dårlig vannopptak; tar diuretika, drikker, urter; diaré, oppkast.

Hyperfunksjon av milten, dens overskytende blodforstyrrende aktivitet.

Legene er opptatt av at tendensen til blodpropp blir observert, ikke bare hos eldre (dette er en naturlig prosess), men også for de unge.

Forresten for 100 år siden var blodet fra den yngre generasjonen mer flytende. Forklar dette faktum kan være skitten økologi og en stor mengde kjemi i mat.

Tungt tungt blod kan nesten ikke utføre sin grunnleggende transportrolle. Den livlige aktiviteten til hele organismen er forstyrret.

Tegn på tett blod

Hvis du ikke er klar over at blodet ditt er tykkere og sirkulerer sakte, bør du varsle følgende symptomer:

Svært hodepine, svimmelhet med kort tap av koordinering, kvalme, svakhet i musklene og generelt, besvimelse.

Følsomhetsforstyrrelse i hender og føtter:

nummenhet, prikkende, brennende, "skumle kryp"

Tørrhet i huden.
Blå hud og slimhinner.
Overfølsomhet overfor kulde.
Døsighet, søvnforstyrrelse.
Rask tretthet.
Stikkende i hjertet, kortpustethet, hjertebank.
Det var årer, tyngde og smerte i bena.
Alltid kalde føtter.
Økt press mot en bakgrunn av generell svakhet.
Irritabilitet.
Depressiv tilstand, angst.
Distraksjon.
Hørselstap, syn.
Tåre, brennende i øynene.
Støy i ørene.
Høyt hemoglobin.
Hyppig gjenkjenning som tegn på mangel på oksygen til hjernen.
Noen ganger forstoppelse, oppblåsthet, gassdannelse.
Langsom blødning med kutt, sår.
Gjentatte miscarriages.
Tilstedeværelsen av en eller flere kroniske sykdommer, som kronisk tretthet eller irritabel tarmsyndrom, candidiasis.

Årsaker til økt blodviskositet. Risikofaktorer

For kraftig blodpropp og begrenset blodstrøm, fører mange til bly. De er delt inn i genetisk og ervervet.

Genetisk eller arvelig årsaker er mindre vanlige.

Du er mer sannsynlig å ha en genetisk årsak til overdreven blodpropp hvis du har:

 • Familiemedlemmer som hadde trombi.
 • En personlig historie med gjentatt trombi i en alder av opptil 40 år.
 • Personlig historie om uforklarlige misdannelser.

Ervervede årsaker tykt blod ligge i nærvær av andre sykdommer eller patologiske forhold:

Aldring. Med alderen, blodet tykker, hyperviscosity gjør fartøyene for stive, mindre elastiske og ofte kalsifisert.

Røyking øker risikoen for uønskede blodpropper. Røyker har blod tykkere enn vanlig.

Alkoholmisbruk. Alkoholholdige drikker, diuretika, binder og fjerner vann fra kroppen, og dermed fortykker blodet. Mengden tap av vann er fire ganger høyere enn mengden alkohol som forbrukes.

Overvekt og fedme er alvorlige risikofaktorer for blodpropp.

Graviditet. Kvinner er mer utsatt for blodpropper når de er gravide på grunn av økningen i antall blodplater og koagulasjonsfaktorer. Livmoren komprimerer venene, senker blodstrømmen, noe som kan føre til dannelse av blodpropper.

Menn etter 45 år har en forbedret syntese av blodplater.

Bruk av prevensjonspiller eller hormonbehandling.

Langvarig sengestøtte på grunn av kirurgi, sykehusinnleggelse eller sykdom.

Mangel på fysisk aktivitet, særlig blant befolkningen i store byer, lange perioder med stillestående sittende i bil, fly, arbeidsplass.

Dehydrering. En tilstand der kroppen din ikke får nok vann. Denne tilstanden fører til at blodkarene låner ut, og blodet kondenserer, det er fare for blodpropper.

For eksempel kan sølvimplantater av gamle tenner inneholde kvikksølv, et tungmetall som forårsaker fortykning av blodet. Merkur kan også være i store mengder i marine rovdyr.

Mangel på flerumettede fettsyrer Omega-3.

Mikrober: bakterier, virus, sopp, parasitter.

Stress påvirker blodkarene, låner dem, store mengder stresshormoner, kortisol og adrenalin, fortykker blodet.

Et høyt nivå av kolesterol i blodet fører til krystallisering og deponering på veggene av karene, noe som reduserer deres lumen, blodstrømmen senkes.

Organ transplantasjon og implanterbare enheter, som sentrale venøse katetre og dialyse shunts.

Kirurgisk operasjon på blodårer kan skade veggene i blodårene, noe som fører til muligheten for blodpropper. I tillegg har katetre og shunts en kunstig overflate som forårsaker blodkoagulering.

Termiske og kjemiske forbrenninger.

 • inneholder det kvinnelige hormonet østrogen eller fytoøstrogener. Deres mottak er forbundet med økt risiko for blodpropper.
 • Diuretika, strenuously utelukke væske gjennom nyrene, blodtykkelse.
 • Smertepiller, som for eksempel NSAIDs (ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, for eksempel ibuprofen).
 • inflammatoriske prosesser fører til økning i konsentrasjonen i blodet av fibrinogen, andre proteiner og leukocytter. Samtidig stiger kolesterolet. Alt dette har en negativ effekt på blodets tetthet og fluiditet. Derfor, med noen betennelse, bør du prøve å drikke mer vann.
 • Listen over sykdommer som bidrar til blodtykkelse er ganske omfattende:

forstyrrelser av mage-tarmkanalen på grunn av toksiske infeksjoner, pankreatitt, hypoksi (opphopning av blod karbondioksid), erythremia (økt antall røde blodlegemer), polycytemi (økt antall røde blodinnhold), binyrer, antifosfolipid syndrom, skrumplever, hepatitt, hjertesvikt, hypertensjon, myokardinfarkt, atrieflimmer, diabetes mellitus, iskemisk slag, leukemi, milt sykdom, vaskulitt, myelom, kreft, HIV, trombofili, varikøse ben.

sammendrag

Senil demens, impotens, arteriosklerose, hjerteanfall, slag - er ikke en uttømmende liste av sykdommer assosiert med svekket sirkulasjon. Folk blir overvunnet av ulike sykdommer, men dødsårsaken er veldig ofte enviskøs trombosert blod.

God blodkvalitet er hovedbetingelsen for helse og aktiv levetid. Det er viktig å utelukke de faktorene som forårsaker blodtykkelse. Pass på å være oppmerksom på trivsel.

Tretthet, forvirring, tretthet, hukommelsestap, tyngde i bena - mulige tegn på tykt blod.


Elena Valve for prosjektet Sleepy Cantata.

Artikkelen er beskyttet av lov om opphavsrett og tilhørende rettigheter. Eventuell bruk av materiale er bare mulig med en aktiv link til nettstedet
Sna-kantata.ru!

 • Slim i kroppen øker viskositeten til blodet, skaper helseproblemer.
 • Hva er faren for tykt blod, hvordan å redusere viskositeten.
 • K-vitamin tetter blodet, produkter med innhold, som er utelatt fra dietten.
 • Hvilke produkter skal unngås med tykt blod.
 • Mat som forteller blodet.
 • Blodfortynnende stoffer i mat.

I følgende publikasjoner:

 • Jording flytter blodet i 80 minutter. Går du barfot?

Hvorfor har en person tykt blod, hvordan å fortynne?

Tett blod er ikke en uavhengig sykdom, men et symptom som oppstår med ulike lidelser i kroppen. Hvis du ikke starter rettidig behandling, vil det i mange organer og systemer forekomme destruktive og noen ganger irreversible prosesser.

Blod tykkere i tilfelle feil i kroppen

Viskositeten til blodet er normalt

Tykk blod (hyperviscosity syndrom) forekommer med økende hematokrittverdier takle forholdet mellom nivået og plasmaenzymer.

Viskositeten til blodet måles med viskosimeter - blodets hastighet og destillert vann sammenlignes med instrumentet. Ideelt sett bør blodet bevege seg 4-5 ganger langsommere enn vann, plasma viskositetsnormen er 1,4-2,2 enheter. Den relative viskositeten til helblod hos menn er 4,3-5,7 enheter, hos kvinner - 3,9-4,9. Tettheten av blod er 1,050-1,064 g / ml.

De første kliniske tegnene på sykdommen begynner å manifestere, hvis indikatorene overstiger 4 enheter.

I neonatale leukocytter og hemoglobinnivå som er høyere enn hos voksne, men viskositeten er 10 til 11, i slutten av den første måneden av livet på barnet faller til 6, og deretter gradvis redusert.

Normen for blodviskositet hos kvinner og menn

Ved tenåringer på bakgrunn av hormonell omorganisering i en organisme øker viskositeten til plasma noe, det er nok å rette en modus på dagen, for å gjøre den riktige menyen som indikatorene ble normalisert.

Årsaker til tett blod

Kvalitative parametere for plasma avhenger av mange faktorer - ernæring, indre organer, dagens regime. Understreker, avhengighet er nesten alltid årsaken til utviklingen av syndromet med økt viskositet.

Fra hva tykker blodet - feilene i ernæring:

 1. Passion for raske karbohydrater, proteinmat. Søtsaker øke mengden av glukose, og protein-produkter inneholder en rekke aminosyrer som er ufordøyd i blodet - alle disse faktorene bidrar til utvikling av økt viskositet syndrom.
 2. Økt kolesterolnivå med vanlig bruk av alkohol, hurtigmat, fettstoffer og andre skadelige matvarer.
 3. Forgiftning kroppen med tungmetaller, plantevernmidler, som akkumuleres i grønnsaker og frukt når de behandles med potente kjemikalier.
 4. Avitaminose - økt tetthet observeres når det er mangel på askorbinsyre og B-vitaminer i kroppen.

Hovedårsaken til økt viskositet er dehydrering, manglende overholdelse av vannregimet og bruk av kranvann av dårlig kvalitet.

Overflødig kolesterol fortykker blodet

Ved hvilke sykdommer øker blodviskositeten

Men alltid tett blod er et tegn på feil mat eller livsstil, ofte utvikler en patologisk tilstand mot et bakteppe av alvorlige sykdommer. Hovedårsaken - vaskulære sykdommer, åreknuter, kronisk hjertesvikt.

Hvilke problemer kan syndromet med økt viskositet indikere?

 • nyresykdom - kroppen ikke har tid til å rense proteinet fra nedbrytnings-produkter under inntrengning i blod de forårsaker dens surgjøring;
 • leversykdom - i hepatitt, cirrhosis, reduseres syntesen av blodproteiner, noe som påvirker væskens sammensetning negativt;
 • en reduksjon i enzymatisk aktivitet i pankreatitt, cholecystitis, dysbacteriosis - maten er ikke fullstendig fordøyd, underoksiderte partikler går inn i blodet;
 • virus, bakterielle infeksjoner, infeksjon med parasitter;
 • langvarig temperaturøkning;
 • intern blødning;
 • onkologiske patologier - myelom, noen former for leukemi;
 • diabetes, andre endokrine sykdommer;
 • milt hyperfunksjon;
 • problemer med åndedrettssystemet;
 • omfattende termiske forbrenninger.

Med hepatitt C kondenserer blodet

Symptomer på blodpropp

Syndromet med økt viskositet har et uklart klinisk bilde, det kan kun påvises pålitelig ved hjelp av tester. Men det er noen symptomer som kan indikere forekomst av patologi.

Hovedtrekk:

 • hyppige angrep av hodepine;
 • støy i ørene;
 • synshemming, tåre, minneproblemer;
 • syndrom av kronisk tretthet, svakhet, døsighet, generell malaise;
 • følelse av goosebumps, nummenhet, prikking av hender og føtter, lemmer nesten alltid kaldt;
 • huden blir gjennomsiktig, tørr;
 • sterk tørst;
 • depressive tilstander.
Hvis blodet blir klebrig og viskøst, er en person bekymret for høyt blodtrykk, kortpustethet, hyppige neseblod, vener begynner å bøye seg i blodårene.

Visjon kan bli verre på grunn av blodpropp

Til hvilken lege å ta opp?

Hvis tegn til økt plasma viskositet trenger å besøke en terapeut, etter eksamen og første diagnose legen kan gi retning til kardiolog, endokrinolog, gastroenterolog, onkolog.

Hvordan bestemme blodets tetthet?

For å vite viskositetsnivået, er det nødvendig å gjennomgå en grundig undersøkelse, da økningen i indikatorene oppstår med ulike sykdommer.

Hvilke tester må sendes:

 • klinisk blodprøve - syndromet med økt viskositet utvikles med høyt hemoglobin og ESR, økte erytrocytter, en reduksjon i blodplater;
 • analyse for å bestemme nivået av hematokrit;
 • Definisjon av blodpropper
 • koagulogrammet - metoden bidrar til å bestemme tilstanden av hemostase;
 • beregning av indekser av tromboplastintid.

For å bestemme viskositetsnivået må du ta en blodprøve

Kun på grunnlag av resultatene av laboratorietester kan legen diagnostisere et syndrom med økt viskositet, ytterligere diagnose vil være rettet mot å identifisere årsaken. En person må gjøre EKG, ultralyd, MR og CT, endoskopi, gjør biokjemi, test for oncomarkers.

Hva å gjøre med tykt blod

Ved diagnostisering av høy viskositet syndrom skal starte medisinering, følge en spesiell diett, som vedlikehold og hjelpeterapi kan administreres middel for alternativ medisin.

Forberedelser for fortynning av blod

Med høy viskositet er behandlingen rettet mot å eliminere sykdommen, noe som har forårsaket økt tetthet, forhindrer trombose.

Enn å tynne blodet:

 • Preparater basert på acetylsalisylsyre - Aspirinkardi, Cardiomagnum, Cardiopyrin, de eliminerer viskositeten, har en trombolytisk effekt;
 • antikoagulantia av direkte virkning - Heparin, Kurantil;
 • Dihydroquercetin, Kapilar - narkotika styrker veggene i blodårene, fremskynder regenereringsprosessen, forhindrer oksidasjon av fett i cellemembranen;
 • narkotika for å eliminere manifestasjoner av åreknuter - lyoton;
 • Heparin i tabletter - forbedrer plasmakvaliteten;
 • midler for å kontrollere overflødig surhet av blod - Alka-Mine.

I tillegg er det nødvendig å ta vitaminkomplekser med høyt innhold av askorbinsyre, B-vitaminer.

Kapilar - betyr for å styrke veggene i blodårene

Behandling med folkemidlene

Noen medisinske urter og planter bidrar til å gjøre blodet mindre viskøst, men ta folkemedisiner bedre sammen med medisiner.

Slik fjerner du blodproppene hjemme:

 1. Hell 200 ml kokende vann 10 g knuste tørrblomstrer av hestkastanje, kok i lav varme til koking, la den stå i en lukket beholder i 6 timer. Drikk hele dosen medisin hele dagen i små sip. Varigheten av behandlingen er 15-20 dager.
 2. Hell 220 ml kokende vann 2 ss. l. gress søt kløver, å simre i minimum varme 10 minutter, kjølig, drenering, ta 50 ml kjøttkraft tre ganger om dagen.
 3. Brygg 400 ml kokende vann 1 ts. pilbark, bland blandingen på en liten brann i 20 minutter, la den stå i en lukket bolle i 4-5 timer. Drikk 180 ml tre ganger om dagen.
For å opprettholde optimal plasmadensitet må du rulle 10-15 ml solsikkeolje hver morgen før frokost, du trenger ikke å svelge den, du bør spytte den ut når den blir hvit.

Ernæring når blodet tykes

Kostholdet vil bidra til å eliminere ubetydelig viskositet for å forhindre utvikling av patologi.

Liste over nyttige produkter:

 • løk, hvitløk, tomater, rødbeter, courgetter, agurker;
 • spiret gress;
 • olje fra hørfrø, solsikkeolje, olivenbøtter;
 • sitrusfrukter, tranebær, jordbær, bringebær, blåbær, granateple;
 • ingefær;
 • rå nøtter;
 • fettfattig fisk og sjømat;
 • kylling og kanin kjøtt;
 • bitter sjokolade;
 • krydder og krydderur - gurkemeie, oregano, timian.

Svart sjokolade er nyttig for å fortykke blodet

Fra kostholdet bør man utelukke søtsaker med høyt sukkerinnhold, baking fra hvite varianter av mel, søte brus, hermetikk, fett, røkt mat, du må redusere saltinntaket. Listen over forbudte produkter inkluderer bokhvete, meieriprodukter med høyt fettinnhold, kål, linser, bananer,

Truer blodtykkelse

Fra blodets kvalitet avhenger av tilstanden til hele organismen, så syndromet med økt viskositet kan føre til utvikling av alvorlige livstruende sykdommer.

konsekvenser:

 • koagulering av blodpropper i små kar med etterfølgende nekrose av vev
 • okklusjon av portalvenen, mesenteriske kar
 • hjerteinfarkt;
 • slag;
 • peritonitt;
 • nedsatt hjernefunksjon;
 • latent blødning.

Hvis blodet er veldig tykt, må hjertet øke sin innsats for å fremme det, noe som fører til rask aldring og slitasje på organ.

På grunn av tett blod har en person ofte trombi

forebygging

For å unngå fortykkelse av blod, er det nødvendig å observere drikkeregimet - å forbruke 1,5 liter renset vann per dag uten gass, grønn te uten sukker, i varmt vær, med økt fysisk aktivitet, mengden væske skal økes til 2,5 liter.

Hvordan forebygge syndromet med økt viskositet:

 • overgi dårlige vaner;
 • Spis riktig og jevnlig;
 • få nok søvn, unngå stress, fysisk og mental tretthet;
 • flytte mer;
 • årlig gjennomgå en forebyggende undersøkelse.

Vandring er bra for helse

Økt blodviskositet - en anledning til en seriøs allsidig undersøkelse av kroppen, etter å ha avslørt årsakene til patologien, er det nødvendig å starte medikamentbehandling, revidere diett og daglig diett, øke mengden væske som forbrukes.

Vurder denne artikkelen
(4 anslag, gjennomsnittlig 5,00 av 5)

Les Mer Om Fartøyene