Hydrocephalus av hjernen hos en voksen

En cerebral vesikkel eller hydrocephalus er en sykdom som ikke bare påvirker små barn, men også voksne. Det er veldig farlig og kan føre til svært alvorlige konsekvenser. Det vil være nyttig for deg å vite hvilke spesifikke symptomer det finnes i hydrocephalus og hva er metodene for å behandle sykdommen.

Hva er ødem i hjernen hos voksne

Hydrocephalus er en sykdom hvor spinalvæske akkumuleres i hodet. Det betyr ikke vanlig vann, men brennevin. Hvis barn har en dråpe, er det vanligvis medfødt, hvor hodet er forstørret i størrelse, som vist på bildet, så hos voksne ser det ut som følge av overførte sykdommer. Sykdommen er svært vanskelig å oppdage, og noen dør selv fra den. Effektiviteten av behandling av hjernen hydrocephalus hos en voksen avhenger helt av den grad det ble avslørt. Dropsy av hver type har sine egne karakteristiske manifestasjoner.

Symptomer og tegn på hydrocephalus

Isoler ekstern, intern og blandet type dropsy. Sistnevnte anses som den farligste. Blandet hydrocephalus innebærer en nedgang i hjernen, hvor opphopning av væske foregår både i rommet til ventriklene og i subaraknoiden. Hvis det er moderat, har pasienten nesten ingen klager og kan leve med det i svært lang tid. I mer alvorlige tilfeller er manifestasjoner av hydroencefalopati hos voksne som følger:

 1. Hodepine. Det går nesten ikke, men om morgenen sterkere enn i andre perioder.
 2. Kvalme. Som hodepine, er det spesielt akutt om morgenen.
 3. Døsighet. Dette symptomet signaliserer at hydrocephalus er ledsaget av andre nevrologiske lidelser.
 4. Taleforstyrrelser, minneproblemer.

ytre

Dette er ikke-okklusiv hydrocephalus substitusjon. Subaraknoidrommet er utvidet, og væskeakkumulering utføres i den. En voksen med en slik sykdom har følgende symptomer:

 • konstant følelse av tretthet;
 • kvalme, oppkast;
 • mindre synshemming
 • svette;
 • dobbeltsyn i øynene;
 • endringer i seksuell oppførsel;
 • vandringsforstyrrelser.

intern

Hvis en voksen triventrikulær okklusiv hydrocephalus, der cerebrospinalvæsken fyller romene i ventriklene, kan han lide av:

 • økt intrakranielt trykk;
 • kvalme, oppkast;
 • alvorlig hodepine;
 • problemer med syn, hørsel.

Årsakene til hydrocephalus hos voksne

Et stort antall faktorer kan provosere en dropsy av hjernen. Sykdommen oppstår på grunn av:

 • et slag
 • smittsomme sykdommer i hjernen og membranene (meningitt, encefalitt, ventrikulitt, tuberkulose);
 • tumorer;
 • vaskulære patologier, inkludert rupturer av aneurysmer;
 • hode traumer og posttraumatiske tilstander (normotensive hydrocephalus);
 • forstyrrelser i utviklingen av nervesystemet;
 • forstyrrelser i produksjon, sirkulasjon, absorpsjon av cerebrospinalvæske;
 • lav tetthet av medulla.

behandling

Hjernen hydrocephalus hos en voksen er diagnostisert ved slike metoder:

 1. MR. Det hjelper ikke bare å sikre at diagnosen er riktig, men også for å bestemme årsakene.
 2. Datatomografi.
 3. Cisternography. Diagnose brukes til å bestemme typen hydrocephalus.
 4. Neuropsykologisk undersøkelse.
 5. Røntgen med kontrastmedium.

Hvis prognosen er bekreftet som følge av en eller flere av disse studiene, brukes følgende behandlingsmetoder:

 1. Narkotika terapi. Alternativet er egnet hvis hydrocephalus er moderat. En voksen pasient er foreskrevet medisiner som reduserer intrakranielt trykk (Lasix, Mannitol), diuretika. I løpet av behandlingen brukes også en lett terapeutisk massasje. Alt dette vil bidra til å stabilisere tilstanden til en voksen pasient, men ikke kurere den, men for å oppnå et subkompensert stadium.
 2. Shunting hjernen. Det utføres ikke med kronisk hydroencefali, betennelse, synsproblemer, men den er effektiv i asymmetrisk form. En voksen pasient får drenering, hvor overskytende cerebrospinalvæske går til andre områder av kroppen. Drift i de aller fleste tilfeller gir et positivt resultat. Etter en stund kommer en voksen mann helt tilbake til sitt normale liv. Periodisk er det nødvendig med en sekundær shunt.
 3. Endoskopi. Effektiv i blandet, substitusjonell, symmetrisk hydrocephalus. Den endoskopiske operasjonen utføres av mikroinstrumenter. Med hjelpen, fjern væsken og årsaken som forstyrrer sirkulasjonen, for eksempel en svulst.
 4. Folkemidlene. De er bare effektive for å undertrykke symptomene som hydrocephalsyndromet manifesterer seg. Det anbefales at du bruker vanndrivende urteekstrakter (oregano, bjørnebær, persille), enebær bær, spirituell rotløsning av ayr.
 5. Diet. Ved hjernen hydrocephalus hos en voksen, er det nødvendig å følge næringsreglene med sikte på å bedre utvekslingen av vann-saltbalanse. Det er nødvendig å nekte kategorisk produkter, på grunn av hvilke kroppen akkumulerer væske. Dette er ferskt brød, fett kjøtt og fjærfe, røkt produkter, pølser, søtsaker. I stedet trenger de å spise mer friske grønnsaker og frukt, frokostblandinger. Retter er best tilberedt for et par.

Konsekvenser av sykdommen

Sykdommen kan herdes med rettidig deteksjon og utvelgelse av den riktige metoden for terapi. Likevel skjer det ikke alltid så raskt i en voksen. Hvis hydrocephalus ikke blir behandlet, vil tilstanden forverres, og symptomene vil utvikle seg. Som et resultat er en voksen mann truet med fullstendig demens. I særlig alvorlige tilfeller fører hydrocephalus til et dødelig utfall.

Video om hydrocephalus

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Hydrocephalus av hjernen hos en voksen

Hydrocephalus (hydrocephalus) er en sykdom hvor en stor mengde cerebrospinalvæske akkumuleres i hjernegruppene. Årsaken til denne tilstanden er et brudd på funksjonene ved produksjon eller utstrømning av cerebrospinalvæske fra hjernekonstruksjoner. Sykdommen påvirker barn og voksne. Hjernens hydrocephalus hos voksen er mer kompleks enn barnets, siden de knuste beinene i skallen i fontanumområdet ikke beveger seg fra hverandre og væsken begynner å trykke på det nærliggende hjernevævet. Hydrocephalus forekommer ofte som en komplikasjon av andre patologier som påvirker de nervøse og vaskulære systemene, hjernekonstruksjonene. I henhold til ICD 10 hydrocephalus, i avsnittet "Andre forstyrrelser i nervesystemet", er det utpekt en egen kode G91 hvor sykdypetyper er beskrevet i punktene 0-9.

Symptomer på hydrocephalus

Tegnene på dråpe i hjernen er forskjellig vesentlig avhengig av hvilken form sykdommen utvikler. For den akutte form for patologi er preget av en rask økning i ICP og utseendet på følgende symptomer:

 • Hodepine - de sprengende og pressende følelsene gir bort til øyekontaktene, forstyrres hovedsakelig om morgenen umiddelbart etter oppvåkning. Etter kort levetid reduseres intensiteten.
 • Kvalme - vises sammen med hodepine hovedsakelig om morgenen.
 • Oppkast er ikke forbundet med mat, etter angrepet blir det lettere for pasienten.
 • Visuelle lidelser - en brennende følelse i øynene, utseendet på et tåkete slør.
 • Døsighet er et tegn på en stor opphopning av væske, den raske utviklingen av intrakranial hypertensjon og sannsynligheten for et plutselig utseende av en rekke neurologiske symptomer.
 • Tegn på forskyvning av hjernestrukturene i forhold til hjernestammenes akse - brudd på oculomotoriske funksjoner, unaturlig stilling av hodet, brudd på pust, bevissthetstank helt opp til utvikling av koma.
 • Anfall av epilepsi.

Ved kronisk utvikling av hydrocephalus hos voksne mennesker, forekommer symptomene gradvis og i mindre uttalt form. Ofte har pasienten:

 1. Tegn på demens - forvirring, søvnforstyrrelse, redusert minne og tankeprosesser, redusert evne til selvbetjening i hjemmet.
 2. Apraxia walking er et brudd på gang når du går (skakhet, usikkerhet, unaturlig store trinn), mens du ligger i en liggende stilling, viser pasienten trygt motorfunksjoner, etterligner sykling eller vandring.
 3. Brudd på vannlating og avføring - manifestert i forsømte tilfeller i form av inkontinens av urin og avføring.
 4. Konstant muskelsvakhet, sløvhet.
 5. Brudd på likevekt - på et sent stadium er det manifestert i umuligheten av pasienten til å bevege seg uavhengig eller sitte.

Det er viktig å skille mellom hydrocephalus av hjernen hos en voksen i samsvar med de beskrevne symptomene fra andre patologier og konsultere en lege.

Årsaker til hydrocephalus

Spritvæske produsert av hjernes vaskulære plexus, vasker dets strukturer og absorberes i det venøse vevet. Normalt er denne prosessen kontinuerlig og mengden av produsert og absorbert væske er lik. Hvis en av de beskrevne funksjonene blir brutt, er det en overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernekonstruksjonene, som er hovedårsaken til hydrocephalus.

Hydrocephalus av hjernen hos en voksen kan forekomme mot bakgrunnen av følgende patologiske forhold:

 • Akutte forstyrrelser i blodforsyningssystemet i hjernen forårsaket av trombose, hjerneslag av hemoragisk eller iskemisk type, brudd på aneurysm, subaraknoid eller intraventrikulær blødning.
 • Utvikling av infeksjoner og inflammatoriske prosesser som påvirker sentralnervesystemet, strukturer og membraner i hjernen - meningitt, ventrikulitt, encefalitt, tuberkulose.
 • Encefalopati - giftig, posttraumatisk, alkoholisk og annen, noe som forårsaker kronisk hypoksi i hjernen og dens påfølgende atrofi.
 • Tumorer av forskjellig etiologi, vokser i cellene i ventriklene, hjernestammen og periostoliske vev.
 • Intrakraniale lesjoner som forårsaker ødem i hjernestrukturer og vaskulær ruptur, samt posttraumatiske komplikasjoner.
 • Komplikasjoner etter kirurgiske operasjoner i form av cerebralt ødem og komprimering av væske og blodtilførselskanaler.
 • Sjeldne genetiske abnormiteter og mangler i sentralnervesystemet - syndrom Bickers-Adams, Dandy Walker.

I nærvær av minst en av de beskrevne sykdommene, bør pasienten ta hensyn til risikoen for å utvikle hydrocephalus som en komplikasjon og i tilfelle utseendet av karakteristiske symptomer rapporterer dem umiddelbart til behandlingslegen.

Varianter av hydrocephalus

Voksne hydrocephalus er nesten alltid referert til som oppkjøpte sykdommer. Avhengig av egenskapene, opprinnelses- og utviklingsgrunnen, er den delt inn i følgende typer:

 1. Av opprinnelses natur:
 • Åpen (ekstern) - På grunn av dårlig absorpsjon av væske inn i veggene i venøse kar, akkumuleres overskuddet i det subaraknoide rommet, uten forstyrrelser observert i hjernens ventrikler. Denne typen dropsy forekommer sjelden, dens progresjon fører til en gradvis nedgang i hjernevolum og atrofi i hjernevevet.
 • Lukket (intern) - væskefluid akkumuleres i ventrikkene. Årsaken til denne prosessen er et brudd på utstrømningen gjennom væskekanaler, forårsaket av inflammatorisk prosess, trombose, tumorvekst.
 • Hypersecretory - oppstår når overdreven produksjon av cerebrospinalvæske.
 • Blandet - inntil nylig ble denne typen hydrocephalus diagnostisert med væskeakkumulering samtidig i ventriklene i hjernen og subarachnoid-rom. I dag er den primære årsaken til denne tilstanden atrogen i hjernen, og væskens opphopning er en konsekvens, derfor er denne typen patologi ikke gjeldende for hydrocephalus.
 1. På indikatorer for intrakranielt trykk:
 • Hypotensiv - trykket i cerebrospinalvæsken er redusert.
 • Hypertensive - indeksene for CSF-trykk økes.
 • Normotensive - intrakranielt trykk er normalt.
 1. På utviklingsgraden:
 • Akutt - den raske utviklingen av patologi, perioden fra de første symptomene til en dyp lesjon av hjernekonstruksjoner er 3-4 dager.
 • Subakutt - sykdommen utvikler seg i 1 måned.
 • Kronisk - preget av milde symptomer, er utviklingsperioden 6 eller flere måneder.

Hver form for hydrocephalus manifesterer seg i form av visse symptomer, hvis tilstedeværelse hjelper leger i prosessen med ytterligere diagnose for å gjøre den riktige diagnosen.

diagnostikk

Å diagnostisere cerebral hydrocephalus hos en voksen person utelukkende av visuelle tegn eller symptomer er umulig, siden sykdommen ikke virker eksternt på noen måte, og dårlig helse kan skyldes andre patologier.

Før diagnosen "hydrocephalus" utpeker legen et sett med studier som består av følgende metoder:

 1. Undersøkelse av spesialister - inkluderer innsamling av informasjon om symptomene og sykdommene som forårsaker utseende av ødem i hjernen; utføre testene, slik at man kan anslå en grad av nederlag av strukturer av en hjerne og redusere funksjonaliteten.
 2. Datatomografi - for å studere størrelsen og formen på ventriklene, deler av hjernen, subaraknoide rom og bein av skallen, bestemme størrelse og form, tilstedeværelse av svulster.
 3. Magnetic resonance imaging - å identifisere væske i hjernestrukturene, bestemme form og alvorlighetsgraden av hydrocephalus, som vil gjøre en foreløpig konklusjon om årsaken til utviklingen av patologi.
 4. Radiografi eller angiografi ved bruk av kontrastmedium - for å bestemme fartøyets tilstand, graden av tynning av veggene.
 5. Cisternografi - utføres for å identifisere form av hydrocephalus og klargjøre bevegelsesretningen av cerebrospinalvæske.
 6. Echoencefalografi er en ultralydstudie av hjernens strukturer for tilstedeværelsen av patologiske forandringer som forekommer i dem.
 7. Lumbal punktering - tilbaketrekking av væskevæske er gjort for å bestemme intrakranialt trykk, studien av sammensetningen av graden av fortykning og tilstedeværelsen av inflammatoriske prosesser.
 8. Oftalmoskopi - utføres som en sammenhengende studie for å identifisere synsforstyrrelser og årsakene som forårsaket dem.

Hvis resultatene av den fullførte undersøkelsen bekrefter tilstedeværelsen av væske i hjernekonstruksjonene, diagnostiserer legen hydrocephalus og foreskriver behandling avhengig av form.

Behandling av hydrocephalus

Med en liten og moderat opphopning av væske i hjernen, anbefales pasienten medisinering.

Hvis cerebrospinalvæsken skaper for høyt trykk og pasientens liv er i fare, må han snarest gjennomgå en kirurgisk operasjon.

Med hydrocephalus er det viktig å redusere trykket av cerebrospinalvæske i hjernen. For dette, under behandlingen ordinerer legen følgende stoffer:

 • Diuretika (Diacarb, Glimaritt) - for å fjerne overflødig væske fra kroppen.
 • Vasoaktive stoffer (Glivenol, Magnesiumsulfat) - for å forbedre blodsirkulasjonen og gjenopprette vaskulær tone.
 • Painkillers (Ketoprofen, Nimesil), antimigrene piller (Sumatriptan, Imigren) - for lindring av smerteangrep og en rekke neurologiske symptomer.
 • Glukokortikosteroider (Prednisolon, Betamethason) - er angitt i alvorlig tilstand som immunosuppressant og et middel som nøytraliserer toksiner.
 • Barbiturater (fenobarbital) - beroligende midler, som påvirker sentralnervesystemet negativt.

Medikamentterapi kan redusere mengden væske i hjernens strukturer og fjerne symptomer, men fullstendig kur med det er umulig. I akutte og forsømte tilfeller, hvis det er høy risiko for koma eller død, blir pasienten utsatt for nevrokirurgisk inngrep. Avhengig av indikasjonene og tilstanden til pasienten med hydrocephalus i hjernen, utføres følgende operasjoner hos en voksen:

 1. bypass - tilbaketrekking av cerebrospinalvæske med et spesielt instrument fra hjernestrukturer i kroppshulen, som naturlig absorberer væske uhindret. Det er typer shunting:
 • ventrikulo-peritoneal - drenering av væske i bukhulen
 • ventrikulo-atriell - i høyre atrium;
 • ventriculo-cisternemia - i den occipital delen, avdeling av en stor cistern.
 1. endoskopi - væske utledes gjennom et spesielt kateter satt inn i hullet i skallen.
 2. Ventrikulær drenering - En åpen operasjon som involverer installasjon av et eksternt dreneringssystem. Denne typen inngrep er angitt i tilfeller der andre typer operasjoner ikke kan utføres. Når det utføres, er det stor risiko for komplikasjoner senere.

Konsekvenser av hydrocephalus

Prognosen for leger som diagnostiserer cerebral hydrocephalus hos en voksen, avhenger av skjemaet og forsømmelsen av sykdommen. Påvisning av patologi i begynnelsen øker sannsynligheten for å opprettholde effektivitet, så vel som selvorientering av pasienten i hverdagen og samfunnet. For å gjøre dette, når de første symptomene på sykdommen trenger å konsultere en lege, overvåkes regelmessig, og også ta de anbefalte behandlings- og rehabiliteringsforløpene.

Hydrocephalus i et forsømt stadium truer pasienten med alvorlige komplikasjoner og en skuffende prognose av leger. Årsaken til dette er de irreversible prosessene i hjernevevet som oppstår med langvarig press av CSF på dets strukturer. Konsekvensene som følge av avansert hydrocephalus inkluderer:

 • nedgang i muskeltonen i lemmer;
 • forverring av hørsel og syn;
 • psykiske lidelser, manifestert i reduksjon av tenkning, hukommelse, oppmerksomhetskonsentrasjon;
 • forstyrrelser i luftveiene og hjertesystemet;
 • vann-salt ubalanse;
 • mangel på koordinering;
 • fremveksten av epileptiske anfall
 • tegn på demens.

I nærvær av de beskrevne komplikasjoner og deres alvorlige alvorlighetsgrad, blir pasienten tildelt et funksjonshemming, hvorav gruppen avhenger av hvor mye han kan orientere seg i samfunnet og livet.

Hvis sykdommen utvikler seg raskt eller hjernen nesten helt tapt funksjonalitet på grunn av atrofi av vevet, så er det stor sannsynlighet for koma og død.

Hydrocephalus eller hydrocephalus i hjernen

Denne sykdommen oppstår på grunn av overdreven akkumulering i hjernen av cerebrospinalvæske (cerebrospinalvæske). I en sunn kropp danner dette væsken i den ventrikulære delen av hjernen, hvoretter en spinalkanal kommer inn i og absorberes i blodet. Hvis hydrocephalus oppstår, oppstår ingen transport eller absorpsjon, og væsken forblir der den ikke skal være tilstede i slike mengder.

Dropsy av hjernen - en beskrivelse av sykdommen

Hydrocephalus forekommer hovedsakelig hos barn, men det kan også påvirke voksne. Akkumuleringen av væske i denne sykdommen fører til knusingen av hjernevevet til skallen, noe som bidrar til forstyrrelsen av normal hjernefunksjon.

En sunn person i skallen inneholder ca 150 ml CSF. Overskudd av dette beløpet indikerer patologiske abnormiteter i organismens aktivitet.

Dropsy av hjernen i et barn

Medisinstatistikk sier at ca 70% av nyfødte har åpenbar eller skjult form for hydrocephalus.

Hos barn under ett år gammel manifestasjoner er:

 • uncaused gråt;
 • søvnforstyrrelser;
 • hyppig oppblåsning;
 • vipper hodet tilbake under søvnen
 • økt muskel tone (pennene er komprimert i knærne, tærne strekkes fremover);
 • fravær av en trinnrefleks;
 • motor og mental utvikling forsinkelse;

Forskolearbeidere og skolebarn dropsy forårsaker:

 • hypermobilitet;
 • hysteriske reaksjoner;
 • stamming;
 • urininkontinens (enuresis);
 • skjeling;
 • hyppige forkjølelser;
 • forsinkelse i utvikling (brudd på diktning, dårlig ordforråd);
 • neseblødning;
 • hodepine;
 • dårlig akademisk ytelse;
 • rask tretthet;

Hovedårsaken til dropsy hos nyfødte er smittsomme sykdommer som mødre har gjennomført under graviditeten.

Klassifisering av hydrocephalus ved opprinnelse:

Ved patogenese er dropsy delt inn i tre hovedformer:

 • Lukket (eller okklusiv) - ved hvilken utstrømningen av cerebrospinalvæske forstyrres på grunn av lukning av banen ved hjelp av en tumor, trombose eller andre patologiske formasjoner;
 • Åpne (eller kommunisere) - et skjema hvor absorpsjonen av cerebrospinalvæsken i sirkulasjonssystemet er svekket
 • hypersecretory - et skjema hvor den ventrikulære kalvingen av hjernen gir en overdreven mengde væske;

Årsaker til sykdommen

Den direkte årsaken til sykdommen, som allerede nevnt, er brudd på utstrømningen av væske eller dens overflødige syntese i kroppen. Dette kan skyldes medfødte og oppkjøpte anomalier.

Hydrocephalus kan utvikle seg som et resultat av moderinfeksjon, og på grunn av infeksjoner som påvirker det svake barnets kropp i de første månedene etter fødselen av barnet.

Adipose hos voksne utvikler seg på grunn av tilstedeværelsen av svulster og blodpropp i hjernen; Smittsomme sykdommer kan også bidra til forekomst av forstyrrelser i utstrømningen av cerebrospinalvæske.

Risikofaktorer

Faktorer som påvirker utviklingen av hydrocephalus kan være:

 • prematuritet (fødselstrauma ledsaget av blødninger);
 • smittsomme sykdommer i uterus under graviditet (herpes, toxoplasmose);
 • medfødte defekter (misdannelser i hjernen og ryggmargen);
 • meningitt, encefalitt (konsekvensene av disse sykdommene kan føre til dannelse av svulster);
 • blødning i hjernen;
 • hode traumer;

symptomer

Hos spedbarn

Hydrocephalus hos spedbarn manifesteres i følgende symptomer:

 • Forutsigbar vekst av hodestørrelse med samtidig tynning av skallet bein;
 • utseendet på ansiktet av det venøse nettverket;
 • anstrengt fontanel (kan forbli åpen til 2 og 3 år, mens normalt skal fontanel-lukningen ta opptil et år);
 • kvalme og oppkast;
 • søvnforstyrrelser;
 • kramper og kramper;
 • tipping head;
 • rullende av øynene;
 • endringer i fondet, synshemming
 • forsinkelser i fysisk og mental utvikling (barn kan ikke holde hodet, sitte ned og stå opp, han ikke spiller, whiny umotivert, sløv og apatisk, griper noen ganger hodet - kanskje opplever hodepine);

Det er ingen hemmelighet at intrakranielt trykk hos voksne er årsaken til mange ubehagelige symptomer og sykdommer. Det må diagnostiseres og behandles riktig.

Fra hodepine, dømmes etter vurderinger, er spasmalgon en god hjelp. Mer om dette her.

Hos voksne

Dropsy hos barn i eldre alder og voksne har følgende symptomer:

 • epileptiske anfall
 • enuresis (urininkontinens);
 • baker i vekst eller gigantisme;
 • tidlig seksuell utvikling;
 • brudd på hormonelle funksjoner (redusert produksjon av hormoner - for eksempel skjoldbruskkjertelen);
 • hodepine og medfølgende oppkast;
 • defokusert syn, diplopi (dobbeltsyn), synshemming;
 • brudd på koordinering av bevegelser, endring i gang
 • svakhet og tretthet;
 • irritabilitet;
 • minne tap;
 • brudd på tenkning, forvirring, demens, personlighetsendringer;

Når skal du ringe til en lege

Henvisning til en lege er nødvendig i nærvær av noen av de ovenfor beskrevne manifestasjoner: jo tidligere sykdommen er diagnostisert, desto bedre blir terapien. Dette gjelder spesielt for spedbarn.

Hvis barnet ditt ofte og uten noen åpenbar grunn gråt, har problemer med amming, ønsker ikke å bøye hodet eller rotere opplever pusteproblemer, samt forekomsten av anfall, bør endringer i øynene, ansiktet og hodet struktur søke medisinsk råd og hjelp umiddelbart.

Eksamen og diagnose

Den primære diagnosen er laget av en neonotolog (en spesialist på nyfødte), en barneleger, en kirurg eller en nevrokirurg. Den mest nøyaktige diagnosen leveres av flere studier.

Diagnose av hydrocephalus er basert på observasjon av klinisk bilde, undersøkelse av fundus, samt maskinvareprosedyrer:

Dette utstyret er ikke tilgjengelig på alle sykehus, men om nødvendig bør foreldrene gjennomføre en undersøkelse på en privat klinikk på kommersiell basis. Diagnosen av voksen utføres også gjennom undersøkelse i et magnetisk resonans kammer.

Pålitelig i dette tilfellet er resultatene av flere føtale undersøkelser ved ulike graviditetsperioder, for å utelukke muligheten for feil så mye som mulig.

På bildet kan du se hvordan det ser ut som det er i hjernen

behandling

Hvordan behandle dropsy av hjernen i dette eller det tilfellet løser bare den behandlende legen, eller om noen selvbehandling av tale og kan ikke være. Dette er en veldig farlig sykdom, som i tilfelle utilstrekkelig behandling kan føre til alvorlige konsekvenser.

medisinering

Ved den første fasen av sykdommen utføres behandling med hjelp av medisiner, men ofte er denne metoden for terapi ineffektiv og hjelper bare i tilfeller av et svært svakt, latent utvalg av ødem i hjernen.

kirurgi

De mest brukte terapeutiske metoder for hydrocephalus er kirurgiske, fordi de gir flere sjanser for fullstendig gjenoppretting.

bypass

Den vanligste metoden for kirurgisk inngrep i hydrocephalus er ventrikulo-peritoneal shunting.

For å gjøre dette innføres spesielle silikonkatetre med ventiler i kranialhulen, hvorved væske fra hjernen blir avledet inn i bukhulen. Således opprettholdes det optimale trykk av det intrakraniale fluid.

Mengden cerebrospinalvæske som kommer fra kranialhulen, reguleres av spesielle ventiler.

Komplikasjoner av shunting operasjoner

Ulempen med denne metoden er shuntens lille diameter. Røret svinger lett og tette og i noen år går galt - i dette tilfellet er det nødvendig å erstatte det. Denne prosedyren bør utføres umiddelbart, noe som er problematisk hvis pasienten er langt fra klinikken.
Andre mulige komplikasjoner med bypass:

 • infeksjon av shunt;
 • infeksjon av hjernens hjerne og meninges ventrikler;
 • hyperdrilling (for rask utstrømning av brennevin);
 • hypodrenering (for sakte utstrømning);

Eksterne dreneringssystemer

Denne metoden for fjerning av væske fra hjernens ventrikler brukes i ekstreme tilfeller når det er umulig å fjerne væsken ved hjelp av andre metoder.

Denne operasjonen ledsages av det største antallet komplikasjoner, hvorav de farligste er forbundet med høy infeksjonsrisiko.

På grunn av dette kan farlig betennelse forekomme. I dette tilfellet fjernes den infiserte dreneringen i en nødsituasjon.

Endoskopisk behandling av hydrocephalus

En ny moderne metode for behandling av hydrocephalus er endoskopisk ventrikulostomi. Denne operasjonen blir oftere gjort i utenlandske klinikker, i Russland er denne teknikken ikke mye brukt på grunn av den høye prisen på utstyr. Metoden er trygg og pålitelig.

Legene trer inn i hjernekanalene ved hjelp av en spesiell enhet - et neuroendoskop med et mini-videokamera, hvis bilde overføres til en dataskjerm. Ifølge bildet ser kirurger nøyaktig hvor man skal gripe inn for å skape en utstrømning av brennevin. Deretter blir det ved hjelp av et spesielt kateter laget en åpning og væsken strømmer uhindret fra hjernen langs bypassbanen.

Folkets måter

Behandling av hydrocephalus på folks måter kan neppe være effektiv og kan bare gi midlertidig lindring til pasienten. Det finnes folkemessige oppskrifter for avkok og infusjoner, som skal være full med en dropsy.

Planter som brukes i disse metodene - gorisvet, persille, bjørnebær, oregano, kornblomst. Det skal huskes at ingen uavhengig behandling av dropsy kan utføres uten godkjenning fra den behandlende legen.

Rehabiliteringsbehandling

Restorativ behandling etter kirurgi er i samsvar med standard medisinske forskrifter. Det opererte barnet skal beskyttes mot mulige infeksjoner og hodeskader, faller, blåmerker og overdreven motoraktivitet.

Ofte kan høyt blodtrykk være forbundet med vegetativ-vaskulær dystoni av en blandet type, som på grunn av egenskapene er vanskelig å diagnostisere.

Etter å ha lest denne artikkelen, vil du lære om årsakene til intrakranielt trykk hos spedbarn, samt være i stand til å lese alt om hjernen encefalitt hos barn, ved å klikke på følgende link http://gidmed.com/bolezni-nevrologii/infekcionnye-zabolevanija/entsefalit-golovnogo-mozga.html

Konsekvenser av sykdommen og forebygging

Prognosen for ødem i hjernen avhenger direkte av diagnosens aktualitet og utnevnelse av passende behandling.

Barn som ble diagnostisert og operert i tide, er i stand til å utvikle seg og leve normalt (kanskje med noen begrensninger, og noen ganger også uten dem).

Det er nødvendig å overvåke tilstanden til shunt og gjennomgå en vanlig medisinsk undersøkelse.

Tidlig herdede smittsomme sykdommer hos moren i løpet av svangerskapet og det nyfødte i de første ukene og månedene av livet - den beste forebyggingen mot hydrocephalus.

Det er også nødvendig å gjennomføre regelmessige ultralydundersøkelser og medisinske undersøkelser i tidlig alder.

For mer synlighet anbefaler vi deg å se videoen:

Symptomer og behandling av ødem hos barn og voksne

Ved diagnosen "hydrocephalus" eller en dråpe i hjernen, kan en person møte i alle aldre. Men legene markerer ofte denne patologien hos barn. Forstyrrelsen er preget av overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske (CSF) i hjernens hulrom på grunn av sin vanskelige bevegelse fra utløpsstedet til absorpsjonsstedet. Væsken samler seg på steder der den ikke skal være i store mengder.

Skjemaer og typer patologi

Avhengig av hvor den mest akkumulerte cerebrospinalvæske hydrocephalus er delt inn i:

 • Eksternt (når subarachnoid-rommet er skadet).
 • Internt (skadet hjernehulrom).
 • Blandet.

Pathogenese er:

 • åpen. Forbindelsen mellom hulrommene i hjernen og subarachnoidrommet opprettholdes.
 • stengt ødem i hjernen (okklusal). Bevegelse av cerebrospinalvæske mellom hjernehulene og utskillelsesstedene er umulig på grunn av tilstoppingen eller utviklingen av Dandy-Walker syndromet. Dette er en spesielt farlig art som krever haster innblanding i hjernen.
 • Giperprsekretornaya. Vaskulære plexuser utskiller en økt mengde sekresjon.

Nivået på intrakranielt trykk varierer:

 • hypertensive dropsy, når trykket heves (mer vanlig hos nyfødte).
 • normotensive, hvor trykket forblir normalt. Ofte observert i begynnelsen, strømmer lånet inn i hypertensive.
 • antihypertensive med lavt trykk. Det er ekstremt sjeldent.

Den nåværende naturen er:

 • akutt, raskt utviklende form av sykdommen. Tilstanden til en person forverres raskt, og sykdommen utvikler seg og blir mer komplisert om noen dager. Vanligvis akutte former for lukkede former.
 • kronisk ødem i hjernen, utvikler seg gjennom seks måneder og lenger. Trykket i hodet stiger gradvis, og cerebrospinalvæsken akkumuleres sakte. Derfor er symptomene og manifestasjonene av sykdommen ikke så uttalt. Kronisk form er karakteristisk for åpen hydrocephalus.

Tegn og manifestasjoner

Hos friske voksne inneholder skallen ikke mer enn 150 ml cerebrospinalvæske. Hvis det er noen forstyrrelse når du fjerner væske fra hjernens ventrikler, begynner det å samle seg. Som et resultat av denne akkumuleringen blir hjernestrukturene presset, og normaloperasjonen av nervesystemets hovedorgan er forstyrret.

Når det er ødem i hjernen, er det visse symptomer som tyder på hans frustrasjon. Personen blir torturert av utålelige angrep av hodepine, noe som forårsaker kvalme. Det kan være strabismus, nedsatt syn.

Et klart symptom på sykdommen er en endring i gangen. Først blir det ubesluttsomt, vanskelig, men når man ligger ned, kan en person vri med føttene, etterligne å gå. Når sykdommen utvikler seg, begynner pasienten å blande føttene, beveger seg hardt fra sin plass.

Hos voksne og hos eldre barn manifesterer hodet av hodet av slike symptomer:

 • Alvorlig smerte i hodet, en følelse av tyngde, spesielt om morgenen.
 • Oppkast, morgenkvalme.
 • Svetting.
 • Urimlig aggressivitet, irritabilitet.
 • Blodtrykk hopp, hjertebanken.
 • Hos menn utvikler impotens, begynner ungdom for tidlig pubertet.
 • Skjoldbruskkjertelen er berørt, noe som fører til at hormonproduksjonen forstyrres.
 • Det er krampeanfall.
 • Det er økt tretthet, døsighet.
 • Hos eldre, forringes hukommelsen, endres karakteren.
 • Pasienten opplever enuresis (inkontinens).
 • Intellektuelle evner reduseres.

Hvis du finner deg selv oppført symptomer, bør du konsultere en lege. Tidlig behandling kan redde liv og gjenopprette helse.

Årsaker til utvikling hos voksne

En dråpe i hjernen hos voksne er mye mindre vanlig enn hos barn. Men sykdommen kan ikke forutsies, selv om det er mulig å anta at det forekommer i en bestemt personkrets. For eksempel øker risikoen for utvikling hvis en person har lidd:

 • Hjernehinnebetennelse.
 • Encefalitt.
 • Tuberkulose.
 • Hjerneslag.
 • Aneurysm ruptur.
 • Hjerneblødning.
 • Giftig eller alkoholisk encefalopati.
 • Alvorlig hodeskader.

Hydrocephalus hos voksne forekommer i nærvær av neoplasmer og blodpropp i hjernen, de forhindrer utstrømning av væske, noe som fører til overdreven akkumulering. Ulike nerveforstyrrelser, en svak tetthet av medulla, provoserer også sykdommen.

Hydrocephalus hos barn

Ifølge statistikken er hvert 500 barn født med en diagnose av "hydrocephalus". Dråpen i hjernen hos barn under ett år er manifestert i:

 • Konstant monotont gråt.
 • En kort følsom søvn.
 • Hodet kantet.
 • Hyppige rikelig regurgitations av en fontene.
 • Forstoppelse.
 • Divergent strabismus.
 • Utelatelse av øyelokkene.
 • Muskulær hypertensjon (når håndtakene er komprimert i kammen og tærne rettet).
 • En svak eller fraværende stepping reflex.
 • Forsinket utvikling.

I barn i førskole og skolealder oppfordrer hydrocephalus:

 • Angrep av morgen hodepine.
 • Hyperaktivitet.
 • Hysteri.
 • Logoneurosis.
 • Enurese.
 • Eksponering for forkjølelse.
 • Defekter av diktning.
 • Begrenset ordforråd.
 • Vanskeligheter i å mestre førskolen og skolematerialet.
 • Irritabilitet, oppfører barnet utilstrekkelig.

En dråpe i hjernen hos barn hvis fontanel ennå ikke har trukket ut (disse er barn under 2 år) forårsaker en merkbar økning i kranens volum. Hodet blir uforholdsmessig stort i forhold til kroppen. Senere kjøper den en sfærisk eller oval form.

Månedlig måling av hodet hos spedbarn gjør det mulig å identifisere patologi i de tidlige stadiene. I tillegg er sykdommen preget av en pulserende bulging fontanel på grunn av det konstant høye intrakraniale trykket - en uforandrende følgesvenn av dropsy.

Hvorfor utvikler seg i barnet

Dropsy i hjernen, avhengig av faktorene som bidrar til utviklingen av patologi. er delt inn i:

medfødt skyldes unormal utvikling av nervesystemet. Defekter blir dannet i livmoren på grunn av mumburne infeksjoner i føtal hjernens fusjonsperiode. Spesielt farlige sykdommer under graviditeten inkluderer:

 • Rubella.
 • Toksoplasmose.
 • Syfilis.
 • Epidemisk parotitt.
 • Cytomegalovirus.
 • Herpes.

Skadelige vaner: Bruk av narkotika, alkohol, røyking er skadelig for barnets nervesystem. En dråpe i hjernen av medfødt karakter oppstår fra fødselstrauma (cerebral blødning, asfyksi). Risikoen for patologi øker hos dypt premature babyer med liten vekt.

kjøpt hydrocephalus kan forårsake:

 • Inflammatoriske sykdommer i hjernen (abscess, influensa encefalitt).
 • Neoplasmer i hjernen og benstrukturer av kraniet.
 • Skader mottatt etter fødselen.
 • Rupture of the walls of misformation.

diagnostikk

Den primære diagnosen er laget av en neonatolog (hvis det er barn), en barneleger, en kirurg eller en nevrokirurg. Bekreft eller motbevist mistanken kan være gjennom instrumentell diagnostikk:

 • neurosonography, sikker og smertefri prosedyre for studiet av neonatal neonatal vev gjennom fontanel.
 • Roentgen med et kontrastmedium, en svært informativ metode for å oppdage patologier i hjernen.
 • Magnetic Resonance Imaging, Prosedyre for å studere strukturen i hjernen og blodårene gjennom et magnetfelt.
 • Beregnet tomografi, ved lag-for-lag undersøkelse av hjernevev.

Hvis du vil utforske hjernen til et ufødt barn i livmoren, gjennomgår den gravide kvinnen ultralyd og dopplerografi.

Behandling av voksne

Hvis pasienten har en dråpe i hjernen, utføres behandlingen kun av erfarne spesialister. Dette er en alvorlig og farlig sykdom som kan føre til alvorlige konsekvenser, inkludert død.

For å bekjempe patologien gjelder:

 • Medisineringsterapi. Denne metoden er egnet for moderat dropsy. Voksne foreskriver diuretika og rusmidler som arbeider for å redusere intrakranielt trykk. For å forbedre pasientens tilstand kan en terapeutisk massasje foreskrives.
 • bypass - En vanlig kirurgisk prosedyre hvor en pasient plasseres i et kateterrør i skallenhulen. På den strømmer overskytende væske inn i bukromet. Mengden hemmelig forlater hjernens hulrom reguleres av spesielle ventiler.
  I utgangspunktet slutter operasjonen vellykket og gir gode resultater. Senere går pasienten tilbake til en normal livsstil. Bypassen er den lille størrelsen på røret. Det bøyer, det kan tette og ikke slippe inn væske. I slike tilfeller må shuntet byttes raskt.
 • Endoskopisk ventrikulostomi - En mer moderne og pålitelig metode som behandler dropsy av hjernen av en blandet, substitusjonell og symmetrisk type. Med hjelp av et neuroendoskop og et mikroskopisk videokamera ser nevrokirurger på skjermen alt han gjør. Med minimal risiko fjernes cerebrospinalvæsken og årsaken som forårsaket akkumulering av sekresjon, for eksempel en svulst. Operasjonen utføres en gang. Det krever ikke gjentatte inngrep og innføring av fremmedlegemer i hjernen.
 • drenering. Påfør når andre måter å kvitte seg med akkumulering av hemmelig umulig. Operasjonen har stor risiko for komplikasjoner forbundet med infeksjon. Samtidig kan det oppstå inflammatoriske prosesser som krever umiddelbar fjerning av det infiserte dreneringssystemet.
 • Plantevern. Eliminerer symptomene på hydrocephalus. Pasienter anbefales å brygge og drikke vanndrivende urter (gorisvet, bjørnebær, persille, kornblomst).
 • diett. Vanligvis er det rettet mot å normalisere vann-saltbalansen. Pasienten må gi opp mat, på grunn av hvilken en stor mengde væske akkumuleres i kroppen. Det er hvitt ferskt brød, fete kjøttretter, røkt kjøtt, pickles, pølser, fastfood, søtsaker. De erstattes med friske grønnsaker og frukt, urter, frokostblandinger, kokte og stuede retter.

Behandling av barn

En cerebral cortex i barndommen behandles med medisinering og en operativ rute. Å gi riktig behandlingsforløp hjelper til med å konsultere flere leger - nevropatologer og nevrokirurger.

Narkotikapreparasjon, som hos voksne, gir en reduksjon i sekresjonsproduksjon og akselerasjon av uttaket naturlig. Småbarn utnevnes diakarb sammen med Asparkamom i henhold til alder. Legemidlene stimulerer ekskresjonssystemet og blokkerer sekvensen av CSF.

For å fjerne overflødig væske fra skallen kan vanndrivende legemidler Mannitol, Glyserin, Furosemid. Hvis intrakranielt trykk ikke vender tilbake til normalt, ta det til kirurgi.

Med en lukket form kan det oppstå to situasjoner:

 1. Hvis det er nødvendig å fjerne årsaken som forstyrrer strømmen og utløpet av CSF, utføres en slik operasjon. Fjern svulster, cyster, aneurysmer.
 2. Hvis neoplasmer påvirker hjernen og ikke har klare grenser, utføres operasjonen for å sikre at utgangen av CSF omgår hindringen. For å gjøre dette, utføres en shunt.

En åpen dråpe i hodet blir også behandlet ved shunting. De milde former av sykdommen bukker seg for osteopati - den type manuell terapi. Det viktigste er å finne en spesialist som kan korrigere posisjonen til kraniale bein. Det osteopatiske kurset bidrar til eliminering av patologi etter fødselstrauma, forbedrer sirkulasjonen av cerebrospinalvæsken og letter tilstanden til babyen selv i akutte former.

Barn som har opplevd denne sykdommen er registrert hos en nevrolog og gjennomgår en årlig diagnose. Pasienter med shunts er under streng kontroll av leger hele sitt liv.

Konsekvenser hos barn og voksne

Som med andre sykdommer, forutsetter hydrocephalus avhengig av sykdomsformen og aktualiteten til å søke hjelp. Om barn-hydrocephalus normalt kan leve og utvikle, avhenger av mange faktorer. Hos barn som er diagnostisert med medfødt hydrocephalus, kan konsekvensene påvirke senere:

 • Intellektuell utvikling.
 • Problemer med memorisering, tale, syn, motoriske ferdigheter.
 • Utbruddet av anfall, lammelse etc.

Selv om hjernen til en voksen person dannes, kan konsekvensene av den overførte sykdommen for ham ikke være mindre alvorlig. Endringer i hjernen forårsaket av langvarig kompresjon av skjør hjernevev, er irreversible. En person kan helt miste sin evne til å jobbe og et sted i samfunnet på grunn av:

 • Psykiske abnormiteter.
 • Problemer med bevegelse.
 • Mikturistiske lidelser.
 • Redusert synsstyrke og hørsel.
 • Konvulsive anfall.

En ganske forferdelig sykdom for i dag er kurert med rettidig og profesjonell behandling. Etter å ha funnet ut av seg selv eller ved barnets forstyrrende tegn, er det nødvendig å ta kontakt med legen. Han vil fortelle deg hva som er dropsy av hjernen, hvordan du oppfører seg i fremtiden og hva som vil bli nødvendig for terapi. Løpende former for sykdommen fører til uopprettelige konsekvenser.

Adipose hjerne hos voksne

Hydrocephalus av hjernen hos en voksen

En cerebral vesikkel eller hydrocephalus er en sykdom som ikke bare påvirker små barn, men også voksne. Det er veldig farlig og kan føre til svært alvorlige konsekvenser. Det vil være nyttig for deg å vite hvilke spesifikke symptomer det finnes i hydrocephalus og hva er metodene for å behandle sykdommen.

Hva er ødem i hjernen hos voksne

Hydrocephalus er en sykdom hvor spinalvæske akkumuleres i hodet. Det betyr ikke vanlig vann, men brennevin. Hvis barn har en dråpe, er det vanligvis medfødt, hvor hodet er forstørret i størrelse, som vist på bildet, så hos voksne ser det ut som følge av overførte sykdommer. Sykdommen er svært vanskelig å oppdage, og noen dør selv fra den. Effektiviteten av behandling av hjernen hydrocephalus hos en voksen avhenger helt av den grad det ble avslørt. Dropsy av hver type har sine egne karakteristiske manifestasjoner.

Vær forsiktig

Hodepine er det første tegn på høyt blodtrykk. I 95% av hodepinen oppstår fra brudd på blodstrømmen i den menneskelige hjerne. Og hovedårsaken til bruken av blodstrømmen er blokkering av blodårene på grunn av underernæring, dårlige vaner og en livsstil med lav aktivitet.

Det er en stor mengde medikamenter for hodepine, men alle påvirker etterforskningen, ikke årsaken til smerten. På apotek selger smertestillende midler, som bare utmerker smerten, og behandler ikke problemet fra innsiden. Derav det store antallet hjerteinfarkt og slag.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Leger i medisinsk vitenskap Bokeria LA gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen beskrev Leo Antonovich hvordan GRATIS beskytte deg mot døden på grunn av tette blodårer, trykksving, og reduser risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag med 98%! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Verdens helseorganisasjon.

Symptomer og tegn på hydrocephalus

Isoler ekstern, intern og blandet type dropsy. Sistnevnte anses som den farligste. Blandet hydrocephalus innebærer en nedgang i hjernen, hvor opphopning av væske foregår både i rommet til ventriklene og i subaraknoiden. Hvis det er moderat, har pasienten nesten ingen klager og kan leve med det i svært lang tid. I mer alvorlige tilfeller er manifestasjoner av hydroencefalopati hos voksne som følger:

 1. Hodepine. Det går nesten ikke, men om morgenen sterkere enn i andre perioder.
 2. Kvalme. Som hodepine, er det spesielt akutt om morgenen.
 3. Døsighet. Dette symptomet signaliserer at hydrocephalus er ledsaget av andre nevrologiske lidelser.
 4. Taleforstyrrelser, minneproblemer.

Dette er ikke-okklusiv hydrocephalus substitusjon. Subaraknoidrommet er utvidet, og væskeakkumulering utføres i den. En voksen med en slik sykdom har følgende symptomer:

 • konstant følelse av tretthet;
 • kvalme, oppkast;
 • mindre synshemming
 • svette;
 • dobbeltsyn i øynene;
 • endringer i seksuell oppførsel;
 • vandringsforstyrrelser.

intern

Hvis en voksen triventrikulær okklusiv hydrocephalus, der cerebrospinalvæsken fyller romene i ventriklene, kan han lide av:

 • økt intrakranielt trykk;
 • kvalme, oppkast;
 • alvorlig hodepine;
 • problemer med syn, hørsel.

Årsakene til hydrocephalus hos voksne

Et stort antall faktorer kan provosere en dropsy av hjernen. Sykdommen oppstår på grunn av:

 • et slag
 • smittsomme sykdommer i hjernen og membranene (meningitt, encefalitt, ventrikulitt, tuberkulose);
 • tumorer;
 • vaskulære patologier, inkludert rupturer av aneurysmer;
 • hode traumer og posttraumatiske tilstander (normotensive hydrocephalus);
 • forstyrrelser i utviklingen av nervesystemet;
 • forstyrrelser i produksjon, sirkulasjon, absorpsjon av cerebrospinalvæske;
 • lav tetthet av medulla.

Jeg er engasjert i forskning om årsakene til at det har oppstått en hodepine allerede i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene har hodet vondt på grunn av tilstoppede blodkar, noe som fører til hypertensjon. Sannsynligheten for at en uskadelig hodepine vil resultere i et slag og død av en person er svært høy. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Det neste faktumet - du kan drikke en pille fra hodet, men dette helbreder ikke selve sykdommen. Den eneste medisinen som er godkjent av Helsedepartementet for behandling av hodepine og brukes av kardiologer i deres arbeid, er PhytoLife. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hodepine og hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis!

Hjernen hydrocephalus hos en voksen er diagnostisert ved slike metoder:

 1. MR. Det hjelper ikke bare å sikre at diagnosen er riktig, men også for å bestemme årsakene.
 2. Datatomografi.
 3. Cisternography. Diagnose brukes til å bestemme typen hydrocephalus.
 4. Neuropsykologisk undersøkelse.
 5. Røntgen med kontrastmedium.

Hvis prognosen er bekreftet som følge av en eller flere av disse studiene, brukes følgende behandlingsmetoder:

 1. Narkotika terapi. Alternativet er egnet hvis hydrocephalus er moderat. En voksen pasient er foreskrevet medisiner som reduserer intrakranielt trykk (Lasix, Mannitol), diuretika. I løpet av behandlingen brukes også en lett terapeutisk massasje. Alt dette vil bidra til å stabilisere tilstanden til en voksen pasient, men ikke kurere den, men for å oppnå et subkompensert stadium.
 2. Shunting hjernen. Det utføres ikke med kronisk hydroencefali, betennelse, synsproblemer, men den er effektiv i asymmetrisk form. En voksen pasient får drenering, hvor overskytende cerebrospinalvæske går til andre områder av kroppen. Drift i de aller fleste tilfeller gir et positivt resultat. Etter en stund kommer en voksen mann helt tilbake til sitt normale liv. Periodisk er det nødvendig med en sekundær shunt.
 3. Endoskopi. Effektiv i blandet, substitusjonell, symmetrisk hydrocephalus. Den endoskopiske operasjonen utføres av mikroinstrumenter. Med hjelpen, fjern væsken og årsaken som forstyrrer sirkulasjonen, for eksempel en svulst.
 4. Folkemidlene. De er bare effektive for å undertrykke symptomene som hydrocephalsyndromet manifesterer seg. Det anbefales at du bruker vanndrivende urteekstrakter (oregano, bjørnebær, persille), enebær bær, spirituell rotløsning av ayr.
 5. Diet. Ved hjernen hydrocephalus hos en voksen, er det nødvendig å følge næringsreglene med sikte på å bedre utvekslingen av vann-saltbalanse. Det er nødvendig å nekte kategorisk produkter, på grunn av hvilke kroppen akkumulerer væske. Dette er ferskt brød, fett kjøtt og fjærfe, røkt produkter, pølser, søtsaker. I stedet trenger de å spise mer friske grønnsaker og frukt, frokostblandinger. Retter er best tilberedt for et par.

Konsekvenser av sykdommen

Sykdommen kan herdes med rettidig deteksjon og utvelgelse av den riktige metoden for terapi. Likevel skjer det ikke alltid så raskt i en voksen. Hvis hydrocephalus ikke blir behandlet, vil tilstanden forverres, og symptomene vil utvikle seg. Som et resultat er en voksen mann truet med fullstendig demens. I særlig alvorlige tilfeller fører hydrocephalus til et dødelig utfall.

Video om hydrocephalus

Hva er hydrocephalus i hjernen, hva er faren for en diagnose?

Hydrocephalus i hjernen oppstår på grunn av overdreven fylling av ventriklene. En økning i hulrommens volum fører til en økning i trykk på hjernevevet, tynning av veggene og etterfølgende ruptur av ventriklene. Sykdommen er ledsaget av nevrologiske lidelser og komplikasjoner.

Hva er dropsy i hjernen

Den menneskelige hjernen er faktisk i suspendert tilstand. Likvor tjener som en pålitelig barriere som beskytter mykt vev mot skade. En liten del av væsken kommer inn i ventrikkene som befinner seg i bløtvev. Det er en konstant sirkulasjon av væsken som gir næringsstoffer og gir beskyttelse.

Sirkulasjonsforstyrrelser fører til akkumulering av cerebrospinalvæske og som følge av utviklingen av en dråpe, en nevrologisk sykdom. Avhengig av etiologien er det vanlig å skille mellom kjøpt og medfødt hydrocephalus.

Typer av ødem i hjernen

Sykdommen har en ganske kompleks klassifisering og har ingen klare diagnostiske grenser. Infantilkreft hos voksne har lenge vært ansett som tull av leger, og har blitt behandlet utelukkende for barnsykdommer.

Våre lesers historier

Har blitt kvitt hodepine for alltid! Det har vært et halvt år siden jeg glemte hva en hodepine er. Åh, du vet ikke hvordan jeg led, hvor mange ting jeg prøvde - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Endelig har jeg taklet hodepine, og alt takket være denne artikkelen. Alle som ofte har hodepine - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

Hittil har det vært klinisk bevist at selv om hydrocephalus hovedsakelig forekommer hos nyfødte barn, kan det også forekomme hos voksne.

I følge kliniske manifestasjoner er forstyrrelser i sirkulasjonen av cerebrospinalvæske vanligvis delt inn i følgende grupper:

 • Blandet hydrocephalus er en av de alvorligste former for sykdommen. Det kliniske bildet er preget av en økning i væskevolum både i og utenfor hjernen. Med kombinert hydrocephalus er prognosen for sykdommen ekstremt ugunstig. Krenkelser preges av intense nevropatiske manifestasjoner: anfall, lammede lemmer og epileptiske anfall.
 • Atrofisk hydrocephalus - oppstår som følge av craniocerebralt trauma. Symptomatisk økning i ventrikler, reduksjon i volumet av grå og hvitt stoff er typisk for lesjoner.
  De første manifestasjonene blir tydelige etter 2-4 uker etter skaden. Anomali er en naturlig reaksjon av en organisme som prøver å erstatte skadet vev. Posttraumatisk hydrocephalus i de sena stadiene har en ekstremt ugunstig prognose.
 • Hydrocephalus manifesteres av økningen i ventriklene, der den anatomiske strukturen i hjernen ikke påvirkes. Har en gunstig utsikt. Med en tidsbestemt patologi er det i 80% av tilfellene mulig å stoppe utviklingen av sykdommen og stabilisere situasjonen.
 • Hypotrofisk hydrocephalus - begynner som følge av nedsatt hjernenæring, mangel på næringsstoffer som kommer til myke vev. I dette tilfellet observeres et karakteristisk klinisk bilde, ledsaget av hodepine, kvalme, oppkast, vestibulær funksjonsnedsettelse.
 • Kompenserende hydrocephalus - er funnet etter at den aktive fasen av sykdommen er gått. Samtidig ble volumet av cerebrospinalvæske stabilisert, men ventrikkene forble forstørret. Behandling er ikke nødvendig.
 • Ikke-okklusiv hydrocephalus - patologiske endringer er ikke ledsaget av hypertensive syndrom. Etiologien til forstyrrelser forblir uklar, innstrømningen og utstrømningen av CSF forblir uendret, intensiteten av sirkulasjonen av cerebrospinalvæsken forblir normal.
 • Delvis hydrocephalus - En økning i volumet av væske er ledsaget av nevrologiske lidelser. Et av de karakteristiske symptomene på sykdommen er tilstedeværelsen av epileptiske anfall.
 • Dysirkulatorisk hydrocephalus - med en sykdom, er det en kronisk mangel på cerebral sirkulasjon. Samtidig observeres atrofi av hjernevev ofte.

Uavhengig av dropsyets etiologi er det en farlig nevrologisk sykdom med karakteristiske funksjonshemninger i hemisfærene, vanskeligheter med å tenke og oppleve informasjon. Det er ekstremt viktig å diagnostisere patologi på et tidlig stadium og forhindre dets utvikling.

Årsaker til hydrocephalus

Den menneskelige hjerne består av bløtvev innebygd i skjelettet av skallen. For å beskytte mot skade sirkulerer mellom bein og bløtvev i hulrommet cerebrospinalvæsken, fyller alle furene som finnes på overflaten av hjernen, samt fyller de indre ventrikkene.

I normal tilstand er innstrømningen og utstrømningen av væsken i likevekt. Sirkulasjon av cerebrospinalvæske oppfyller sin funksjon og påvirker ikke pasientens helsetilstand.

Forstyrrelser på grunn av traumer, svulstutvikling, overførte smittsomme sykdommer og medfødte faktorer fører til økning i intrakranielt trykk. Hvis normotensive hydrocephalus observeres, forblir trykket normalt, bare de interne ventrikkene øker. I dette tilfellet diagnostiseres et brudd på visse hjernefunksjoner. Eksternt og blandet ødem er ledsaget av deformering av skallen, økt trykk i kranets hulrom, nevrologiske manifestasjoner.

Sykdommen er ofte en konsekvens av et slag og en intracerebral tumor av en ondartet og godartet natur.

Hvilke manifestasjoner har dropsy

Moderat intern hydrocefalus manifesteres av mindre nevrologiske lidelser. Det anbefales å ta hensyn til følgende symptomer:

 1. Hodepine.
 2. Kvalme.
 3. Gag reflekser.
 4. Synshemming.
 5. Endring i den økologiske anatomiske posisjonen.
 6. Problemer med det vestibulære apparatet.
 7. Psykiske abnormiteter.

Åpen ekstern hydrocephalus er ofte feildiagnostisert som en av de psykiske lidelsene. Pasienten er plassert i en psykiatrisk klinikk og behandlet for symptomene på sykdommen, og ignorerer den underliggende årsaken til sykdommene.
Siden de første tegnene på dropsy er godt forkledd for andre nevrologiske sykdommer, vil nevropatologen avgjøre flere typer undersøkelser for å bestemme den nøyaktige diagnosen:

 • MR i hjernen er den optimale diagnostiske metoden for å bestemme abnormiteter i strukturen av bløtvev. På bildet oppnådd av en tomografi er lokaliseringen av patologiske formasjoner tydelig synlig.
  Med hjelp av tomografi er det også mulig å bestemme katalysatoren for forstyrrelser. Hos barn under ett år er et alternativ til MRI neurosonografi.
 • Undersøkelse av fundus.
 • Punksjon - diagnosen hydrocephalus for barn under 3 år er komplisert ved at under analysen er det behov for generell anestesi.

Uten instrumentelle diagnosemetoder er det praktisk talt umulig å sette en nøyaktig diagnose på et tidlig stadium av utvikling av dropsy.

Hva er farlig for human hydrocephalus?

Konsekvensene av dropsy avhenger av alderen av forekomsten av lidelser, samt mulige komplikasjoner:

 • Spedbarn har økt spenning, mangel på normal søvn, økt muskel tone. En av de mest negative manifestasjonene er en forsinkelse i utviklingen, så vel som mentale abnormiteter.
 • Forskolearbeidere lider av aggressivitet, hysteri, stamming, strabismus og forsinkelser i psykologisk utvikling.
 • Skolebarn klager på tap av minne, hodepine, nevropatiske sykdommer. Som regel er det vanskelig å studere i skolen. Selv enkle oppgaver forårsaker vanskeligheter.
 • Voksne - godartet hydrocephalus manifesterer seg i utviklingen av epileptiske manifestasjoner, nervøs excitabilitet, psyko-motionelle lidelser og hallusinasjoner. Maligne formasjoner, i forbindelse med kompleksiteten til terapi, slutter ofte i et dødelig utfall.
  Faren for hjernen hydrocephalus hos voksne består hovedsakelig i utvikling av mentale abnormiteter og motoriske forstyrrelser, motoriske funksjoner. Uten tidsbegrenset behandling oppstår uførhet.

En dråpe i hjernen truer en person med nevrotiske, mentale og andre lidelser. Hvis de nærliggende avdelingene er skadet, forstyrres funksjonene som er ansvarlige for dette området av hjernevævet.

Hjerne hydrocephalus hos voksne

Som tidligere nevnt, ble hydrocephalus hos voksne for nylig diagnostisert som en psykisk lidelse. Ved hjelp av moderne diagnostiske metoder var det mulig å bevise at utviklingen av ødem i hjernen er et ganske vanlig fenomen.

Hos voksne blir forstyrrelser i sirkulasjonen av cerebrospinalvæske hovedsakelig forårsaket av sekundære faktorer:

Ekstern hydrocephalus av hjernen hos voksne er preget av akkumulering av cerebrospinalvæske i subaraknoid-rommet. Det observeres som følge av alvorlig skade eller skjelving av hemisfærene. Det er ledsaget av epileptiske angrep, delvis eller fullstendig lammelse av lemmer.

Intern cerebral hydrocephalus hos voksne har en gunstig prognose. Det blir ofte diagnostisert etter at sirkulasjonen av CSF har returnert til normal. Det er diagnostisert av utvidede ventrikler.

Barnets hjernebark i barn

Diagnose av hjerneslag i en nyfødt baby. Over tid blir forstyrrelsene kroniske. Økt volum av cerebrospinalvæske påvirker utviklingen av barnet, evnen til å lære.

Utviklingen av barn med dropsy er ekstremt vanskelig på grunn av psykiatriske og nevrotiske problemer. Barnet er vanskelig å konsentrere seg, tilpasse seg i samfunnet.

Medfødt patologi er ledsaget av en økning i størrelsen på skallen til nesten 50%. Årsakene til utviklingen av brudd er genetiske abnormiteter, meningitt, blødning. Økningen i volumet av CSF er ledsaget av:

 1. Capriciousness.
 2. Dårlig appetitt.
 3. Endrer skyggen av huden.
 4. Overdreven åpning av øyet.
 5. Endre retningen på utseendet.

Sykdommen har en ekstremt ugunstig prognose og er vanskelig å behandle medisinsk.

Hvordan behandles hydrocephalus?

Dropsy av hjernen gir nesten ikke seg til medisinsk behandling. Inntaket av medisiner er foreskrevet utelukkende med det formål å bremse utviklingen av sykdommen. En gullstandard av terapi anses å være kirurgisk behandling med endoskopi eller bypass.

Sammen med medisinske terapimetoder er massasje mye brukt. Dropsy påvirker forekomsten av økt muskel tone. Stroking, rubbing - hjelper til med å slappe av musklene og gjenopprette normale motorfunksjoner.

Manuell terapi er en annen effektiv metode for behandling, brukt sammen med løpet av å ta medisiner. Den gunstige effekten er rettet mot aktiveringen av kroppens egne reserver. Gode ​​resultater oppnås spesielt ved sekundær hydrocephalus.

Anbefalinger for alle metoder for manuell terapi, treningsbehandling, fysioterapi bør gis av en behandlende nevrokirurg eller nevrolog.

Drikker med dropsy, medisinering

Behandling av mild cerebral hydrocephalus hos voksne utføres ved hjelp av medisinske metoder. Takket være det vanlige inntaket av narkotika er det mulig å redusere intrakranielt trykk og forhindre en forverring av sykdommen.

Behandling av ekstern hydrocephalus av hjernen hos en voksen i det akutte stadium er assosiert med administreringen av følgende legemidler:

 • Midler for å redusere intrakranielt trykk - betegne Lasix, Mannitol, Glycerin.
 • Diuretika - bedre utveksling av væsker i kroppen.
 • Midler rettet mot årsaken til patologi. Hvis hevelse forårsaker arr, mottas reseptiver, samt legemidler som forbedrer metabolisme, etc., foreskrevet.

Med hjelp av medisiner er det mulig å stabilisere pasientens tilstand og forberede ham til operativ inngrep.

Brain shunting i hydrocephalus

Gjennomføring av kirurgisk behandling er kontraindisert i kronisk stadium av sykdommen, tilstedeværelsen av en inflammatorisk prosess, eller i manifestasjon av nevrologiske lidelser: blindhet, psykisk sykdom, epileptiske anfall. Asymmetrisk intern hydrocephalus krever shunting.

Essensen av bypass reduseres ved installasjon av permanent drenering for utslipp av overflødig cerebrospinalvæske inn i de indre områdene hvor volumøkningen ikke er så kritisk. Suksessen til kirurgisk inngrep oppnås i 85% av tilfellene.

Konsekvensen av shunting er en komplett kur av pasienten og en retur til det normale livet. Etter en viss tidsperiode er det nødvendig med en delvis eller fullstendig erstatning av shunt.

Endoskopisk behandling av dropsy

Behandling av blandede cerebrale hydrocephalus substitusjoner hos voksne krever fjerning av svulster som har oppstått gjennom traumer og påvirker normal sirkulasjon av CSF. Hittil er den globale åpningen eller trepaneringen av kranet sjelden brukt til dette formål. Oftere endoskopisk intervensjon.

Neuroendoskopi av hjernen utføres ved hjelp av mikrokirurgiske instrumenter. De blir introdusert i lokaliseringen av CSF med et endoskop.

Symptomer og behandling av cerebral hydrocephalus-substitusjon er sammenhengende. Med en konstant økning i intensiteten i symptomatisk manifestasjon, kan det således med sikkerhet diagnostiseres at svulsten eller cystisk formasjon fortsetter å vokse i størrelse og overlapper utstrømningen eller tilstrømningen av cerebrospinalvæske. Etter fjerning av svulsten, forbedrer pasientens tilstand nesten øyeblikkelig.

Substitusjon av ødem forekommer på grunn av utviklingen av ondartede og godartede svulster. Herding av de siste neoplasmene ved hjelp av endoskopi er strengt forbudt. Beslutningen om hvordan å behandle cerebral hydrocephalus hos voksne er løst av en nevrokirurg, etter en fullstendig undersøkelse av pasienten og bestemmelse av årsakene til patologien.

Folkemidlene for hydrocephalus

Behandling med folkemetoder bidrar til å eliminere symptomene på sykdommen, men kan ikke helt eliminere patologien selv. Likevel, for å fjerne ubehagelige symptomer, er det bedre å forbedre blodtilførselen og metabolisme av hjernevæv.

Tradisjonelt brukes følgende buljonger:

 • Urtende urter - for innsamling er det nødvendig å ta to spiseskjeer av tørr sammensetning, bestående av omtrent like store deler av bjørnebær, oregano og persille.
 • En lignende handling er besatt av enebær bær. To teskjeer av enebærfrukter helles over med kokende vann og får infusjon i en termos.

Alkoholløsninger er også mye brukt i folkemidlene. Så er roten til myrens ara (ca. 50 gr.) Malt og fylt med en liter vodka. Insisterer for en uke. Bruk i en halv time før måltider.

Kosthold med ødem i hjernen

Mat for hydrocephalus er rettet mot å bedre utvekslingen av vann-saltbalanse. Fra pasienten er det nødvendig å ekskludere fra dietten alle produkter som bidrar til opphopning av væske i kroppen.

 • Friske bakevarer.
 • Fettvarianter av fjærfe og kjøtt.
 • Røkt kjøtt.
 • Pølser.
 • Godterier.

Det er nødvendig å ekskludere fra dietten produktene, ved fremstilling av hvilke natriumglukonat ble brukt. Ikke egnet til å spise sjampinjong, kjøtt og fisk buljong. Egg er kun tillatt i form av en dampet omelett. Skader pasientens velvære og bruker søte kulsyreholdige drikker.

I stedet for "skadelige" produkter anbefales det å introdusere et stort antall grønnsaker og frukt i kostholdet, unntatt sorrel, hvitløk, løk og reddik. Tillatt for kjøttdampet, uaktuelle bakt varer, godt tilberedt grøt.

En sunn livsstil med dropsy, moderat trening, utendørs trening bidrar til utvinning av pasienten og opprettholdelsen av hans mentale og mentale form. Med psykoneurotiske manifestasjoner bidrar slike aktiviteter til å redusere irritabilitet og stress.

En cerebral cortex er en alvorlig nevrologisk lidelse som ikke går bort alene og krever forsiktig og kvalifisert behandling. De startede stadiene gir praktisk talt ikke inn til behandling. Stabilisere pasientens tilstand blir problematisk nok. Hvis den medfødte dråpe er diagnostisert, trenger barnet livslang veiledning med en spesialist.

Behandling av Voksne Hydrocephalus Hydrocephalus

I hverdagen lider vi noen ganger av hodepine, som ofte oppstår på grunn av tretthet etter en travel jobbdag, mangel på søvn, ulike stressfulle opplevelser eller høyt blodtrykk. Slike smerter i hodet er vanlige og reversible, men hvis de er forårsaket av hydrocephalus (hydrocephalus), vil denne personen ikke bli misunnelig. I denne sykdommen i hjernens spesielle hulrom (ventrikler) akkumuleres en overdreven mengde cerebrospinalvæske (CSF) som forårsaker økt intrakranielt trykk. I tillegg er denne patologien ledsaget av alvorlige symptomer, det kan føre til alvorlige forstyrrelser i sentralnervesystemet. Derfor, for å forhindre nedbrytning av personlighet, funksjonshemning og til og med død, bør behandling av hjernehydrocefalus hos voksne være obligatorisk.

Årsaker til utvikling

Leger nevrologisk og nevrokirurgisk praksis ofte møtt med barnas medfødte hjerneødem, og dette er en alvorlig sykdom ervervet karakter hos voksne. Og hydrocephalus i midten og alderdom er ikke alltid mulig å diagnostisere fordi det ofte forveksles med hypoksisk, post-traumatisk encefalopati, eller alkohol - død av nerveceller i hjernen på grunn av nedsatt sirkulasjon og oksygenmangel. Utviklingen av dropsy provoserer ulike patologiske prosesser som påvirker hjernestrukturene. Hydrocefalus kan skyldes myokardial ischemisk eller hemorragisk slag, encefalitt, meningitt, utvikles på bakgrunn dannelsen av godartet eller ondartet hjernesvulst, arteriovenøs aneurisme, traumatisk subaraknoid hjerneblødning, toksoplasmose.

klassifisering

Ifølge de særegne utviklingen av den patologiske prosessen, er tre varianter av hydrocephalus preget. For det første kan dråpen i hjernen kommunisere (åpen), hvor absorpsjonen (resorpsjonen) av cerebrospinalvæsken inn i venøsengen er forstyrret. For det andre, må det benyttes okklusiv sykdom kan (innendørs) karakter på grunn av okklusjon måter som er beregnet for sirkulasjon av cerebrospinalvæske, på grunn av dannelsen av adhesjoner, svulster eller blodpropp (tromber). Det er også en ganske sjelden form for hypersecretory dropsy, preget av overdreven produksjon av cerebrospinalvæske.

Kliniske manifestasjoner av den akutte scenen i denne patologien er uttalt og gir smertefull lidelse til den syke personen. Hovedtegnet på en forverring er en alvorlig hodepine, som er mest intens i morgen. Økningen i intrakranielt trykk er ledsaget av kvalme, oppkast av oppkast, et brudd på synfokusering (fordobling av objekter i øynene), forstyrrelser i hjertearbeidet, undertrykkelse av pust, nedsatt bevissthetstap.

Tegn på kronisk ødem i hjernen hos voksne er ikke så smertefullt, men de legger ikke til optimisme. Pasienten utvikler inkontinens, natt søvnløshet og døgn søvnighet. og viktigst, ubønnhørlig progressiv demens (demens), som uttrykkes i strid med minne, utilstrekkelig oppførsel, taleforstyrrelser og motorisk koordinasjon (shuffling, rullende gange), tap av selvhjelpsferdigheter.

Diagnose og medisinering

På det nåværende tidspunkt å ehoentsefalograficheskim, ventrikulograficheskim og røntgenundersøkelse av intrakranielle strukturer tydd sjelden som er universelt anvendt magnetisk resonans og computertomografi av hjernen. Basert på resultatene av moderne diagnostiske metoder og detektert hydrocefalus. I de tidlige stadier av utviklingen er fortsatt mulig å stanse utviklingen av denne sykdom, og for å normalisere utstrømning av cerebrospinal væske fra hjernen ventrikulære systemet ved hjelp av medisiner. For dette formål administreres diuretika (mannitol, Diakarb), medikamenter som forbedrer cerebral sirkulasjon (Telektol, Cavinton, Vinpocetine), magnesium- og kalisodergaszczye legemidler (Panangin, Asparkam), medikamenter fra gruppen av nootropika (Gliatilin, Cerepro). Men i de fleste tilfeller, fortsatt uten hjelp av en kirurg kan ikke gjøre.

Operativ behandling

I det akutte stadium av hydrocephalus utføres en nevrokirurgisk operasjon snarest. Det er nødvendig å umiddelbart etablere ventrikulær drenering for å skape forhold for utstrømning av cerebrospinalvæske og redusere intrakranielt trykk. Dette kalles en ytre ventrikulær drenering, karakterisert ved at tapperøret er montert i hulrommet i hjernen ventrikkel, mens dens andre ende er utgang til utsiden og er plassert i en beholder for å motta den uttatte væske.

For behandling av kronisk dråpe brukes moderne shunting-operasjoner for å sikre fjerning av cerebrospinalvæske i andre kroppssystemer, hvor det lett absorberes. Vanligvis implantert hjerne ventrikkel shunt er forbundet med bukhulen (ventriculoperitoneal, kistoperitonealnoe, lyumboperitonealnoe shunting) eller med det høyre atrium (ventriculoatrial drift). Nylig har utbredt endoskopisk minimal invasiv metode ventrikulotsisternostomii, noe som skaper en forbindelse mellom det tredje hjernen ventrikkel og bestemte områder av avansert subarachnoide rommet (basale cisterner), hvor absorpsjon av CSF.

Således blir behandling av hjernehydrocefalus hos voksne, selv om det er en vanskelig prosess, men med en rettidig diagnostisert patologi, i de fleste tilfeller positive resultater oppnådd.

Forrige artikkel Neste artikkel

Kilder: http://sovets.net/5963-gidrotsefaliya-golovnogo-mozga-u-vzroslogo.html, http://ponchikov.net/health/zabolevaniya-mozga/564-gidrocefaliya-golovnogo-mozga.html, http: //www.ja-zdorov.ru/blog/lechenie-gidrocefalii-golovnogo-mozga-u-vzroslyx/

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier. Og det første og viktigste tegn på blokkering av blodkar er hodepine!

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har et brudd i hjernesystemets hjerte og hjerte. Folk drikker bedøvelse - en pille fra hodet, og dermed savner de muligheten til å fikse noe, bare gjør dem til døden.

Til okklusjonen av karene blir det utbrent i en sykdom under det hele kendte navnet "hypertensjon", her er bare noen av sine symptomer:

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Oppmerksomhet vær så snill! Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger? De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade!

Det eneste stoffet som ga en signifikant
Resultatet er Hypertonium

til Verdens helseorganisasjon driver et program "uten hypertensjon". Innenfor rammen som medisinen Hypertensjon er utstedt gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Les Mer Om Fartøyene