Lupus antikoagulant

synonymer: Lupus antikoagulant, VA, Lupus antikoagulantia, LA

Generell informasjon

Lupus antikoagulant (VA) - et immunoglobulin av klasse G - kombinerer en gruppe antistoffer av immunsystemet som reagerer på fosfolipider og deaktiverer dem. Sistnevnte er komplekse fettstoffer, som er en del av cellemembranene. Nøytralisering av fosfolipider og fosfolipid-proteinkomplekser er nødvendig for å regulere blodkoagulasjon og redusere prosessen med trombusdannelse.

Lupus koagulantanalysen utføres innenfor koagulogrammet og tillater en å evaluere sin andre indikatoraktivert partiell tromboplastintid (APTT). Resultatene av testen gjenspeiler blodproppens hastighet, og gir også mulighet til å forutsi risiko for utvikling av blødning eller trombose.

Lupus antikoagulant er oftest definert hos pasienter med langvarig APTT og en tendens til trombose, som er karakteristisk for antiphospholipid syndrom (APS).

Et av de vanligste symptomene på APS er "retikulær ledd", når et kapillært nett vises på huden, noe som blir mer merkbart ved lave temperaturer. Etter vaskulære lesjoner med AFS, kan dysfunksjon i indre organer og tilknyttede sykdommer (Alzheimers sykdom, cirrose, pulmonal tromboembolisme, myokardinfarkt i tidlig alder, etc.) bli observert. Antiphospholipid syndrom kan også ledsages av sårdannelse og nekrose av individuelle hudområder. Intensiteten av manifestasjoner av APS avhenger av størrelsen på tromben, dens plassering, graden av skade på fartøyet og hastigheten på blokkering av dens lumen.

VA kan øke hos gravide, noe som indikerer fare for abort og tidlig fødsel.

Analyse for lupus antikoagulant gjør det mulig å identifisere denne komponenten i blodet i tide og forhindre utvikling av patologier på grunn av venetrombose og arterier.

vitnesbyrd

 • Trombose (blokkering av trombi) av dype årer og arterier;
 • Lungemboli (obstruksjon av lungearterier);
 • Antifosfolipid syndrom;
 • Brudd på blodsirkulasjonen i hjernen (risiko for hjerneslag);
 • Kardiovaskulære patologier, inkludert myokardinfarkt i anamnesen;
 • Komplikasjoner av graviditet:
  • abort;
  • intrauterin føtal død;
  • blødning;
  • eclampsia og preeklampsi;
  • placenta insuffisiens
  • plasentalavbrudd, etc.;
 • Trombocytopeni (utilstrekkelig mengde blodplater som sirkulerer i blodet);
 • Livedo reticularis (et voksende vaskulært nettverk, cyanotisk farge på huden);
 • Hemolytisk anemi (ødeleggelse av erytrocytter);
 • Autoimmune og onkologiske prosesser.

Også definisjonen av lupus antikoagulant i blodet er hensiktsmessig i følgende tilfeller:

 • Falsk positiv reaksjon av Wasserman (metode for diagnose av syfilis);
 • utvidet APTT uten objektive grunner;
 • hormon erstatningsterapi;
 • mottak av orale prevensjonsmidler;
 • kontroll av behandling med indirekte antikoagulantia
 • negative resultater fra andre APS markører.

Ved et positivt testresultat, er en annen studie planlagt til 3 måneder, som vil bekrefte eller nekte den foreløpige diagnosen.

Tolkning av testresultater for lupus antikoagulant utføres av en hematolog, resuscitator, terapeut, familielege, gynekolog og andre høyt spesialiserte leger.

Tolkning av resultater

Resultatene av studien presenteres kvalitativt. Normen er fraværet av lupus antikoagulant i blodet:

 • 0-1,2 sekunder - resultatet er negativt.

I tilfelle en positiv reaksjon blir resultatene suppleret med kommentarer:

 • 1,2-1,5 sek - svakt positivt resultat;
 • 1,5-2 sek - moderat (risiko for trombose økt);
 • mer enn 2 sekunder - signifikant (sannsynligheten for trombose er høy).

Positivt resultat

 • Autoimmune sykdommer (lupus erythematosus, reumatoid artritt, etc.);
 • Ondartede neoplasmer;
 • Primær antifosfolipid syndrom;
 • Sekundær APS (kombinert med lymfoproliferative og virale prosesser, som endrer immunstatus, oppstår mot bakgrunn av komplikasjoner etter behandling med aminazin);
 • Virale og smittsomme prosesser (parvovirus B19, HIV, AIDS, hepatitt);
 • Trombose av vener og arterier, inkludert pulmonal tromboembolisme;
 • Ulcerativ kolitt (betennelse i kolon slimhinnen).

Det er kjent at i 40% av tilfellene er lupus antikoagulant bestemt hos pasienter med systemisk lupus erythematosus. I 32% av tilfellene er et positivt resultat fastslått mot bakgrunn av langvarig bruk av fenotiazin.

Hos 2-4% av pasientene er et falskt positivt testresultat mulig, noe som kan skyldes brudd på regler for forberedelse til venepunktur, selve prosedyren for prøvetaking av biomaterialet. Resultatet er også påvirket av inntak av hormonelle stoffer, antikoagulantia og andre medisiner.

Lupus antikoagulant hos gravide kvinner

Hver trimester for fremtidige mødre utfører et koagulogram, hvorav tilstedeværelse / fravær av BA i blodet bestemmes. Denne praksisen lar deg forhindre alvorlige komplikasjoner av graviditet og blødning i fødsel.

Økningen i lupus antikoagulant er fast når:

 • gestose (komplikasjon av toksisose) med alvorlig hevelse i nedre ekstremiteter;
 • proteinuri (nærvær av protein i urinen);
 • hypertensjon (vedvarende økning i blodtrykk);
 • trombose av vener og arterier (inkludert placenta, som kan føre til abort, for tidlig fødsel, føtal død);
 • antifosfolipid syndrom (diagnostisert hos 40% av pasientene med vanlig abort).

Hvis pasienten ikke rettidig oppdage en økt VA, er risikoen for komplikasjoner under svangerskap og fødsel økt til 80% og 90% uten adekvat behandling av saker, mister kvinnen hennes baby.

Normer av VA i svangerskapet

I motsetning til andre indikatorer for koagulogram for gravide, er samme norm for VA etablert, som for andre pasienter. Det vil si at lupus-antikoagulanten i den gravide kvinnens blod ikke skal være mer enn 1,2 sekunder. I tilfelle av et lite overskudd av normen, er screening, et terapeutisk diett og tilstrekkelig terapi foreskrevet.

Mer om blodkoagulasjon

Lupus antikoagulant

Selv om du var heldig nok til å se bare en serie av den berømte medisinske serien "Doctor House", burde du ha kjent om denne sykdommen. Det handler om lupus erythematosus, selvfølgelig! Mange av sykdommen bare fra serien og lært, men faktisk er rød lupus mye nærmere enn det kan virke...

Hva er en lupus antikoagulant og hva er dens norm?

Lupus antikoagulant - IgG antistoffer mot blod enzymer og fosfolipider. Dette spesifikke navnet ble oppnådd av immunoglobulin fordi det først ble funnet i blodet hos pasienter som lider av systemisk lupus erythematosus.

Lupus antikoagulant (BA) i kroppen undertrykker virkningen av proteinprothrombin - det viktigste elementet som er ansvarlig for blodkoagulasjon. Forresten, betyr tilstedeværelsen av lupus antikoagulant i blodet ikke at en person er syk med lupus erythematosus.

Den eksakte årsaken til forekomsten av antistoffer VA i kroppen ble ikke nevnt, men mest sannsynlig forårsaket det av problemer med immunitet og overførte smittsomme sykdommer.

Selv i en sunn kropp kan tester avsløre en lupus antikoagulant, men det er ikke verdt å bekymre seg om det hvis nivået ikke overskrider normen. Helsestandarden for lupuskoagulum, etablert av leger: fra 0,8 til 1,2 konvensjonelle enheter.

Når er tester for påvisning av lupus antikoagulant foreskrevet?

Analyser som viser tilstedeværelsen av lupus koagulant i blodet er klassifisert som ikke-standard. Dette er spesielle studier som vanligvis bare gjøres som beskrevet av en lege.

Leger gjør det samme for analyse av tilstedeværelsen av lupus antikoagulant i følgende tilfeller:

 1. Dette er en av de viktigste testene når du undersøker gravide kvinner.
 2. Analyser av VA tas med venøs og arteriell trombose.
 3. For å diagnostisere syndromet til APS, vil du også trenge data om tilstedeværelsen av BA i blodet.
 4. Hvis en person lider av permanente autoimmune sykdommer, bør kroppen også kontrolleres for tilstedeværelsen av et lupus antikoagulant.

Laboratorier der det er mulig å bestå test for tilstedeværelse av lupus antikoagulant, er som regel private sentre som betjener pasienter til rimelige priser.

Før du bestiller analysen, bør du forberede:

 1. Analyse er gitt på tom mage.
 2. På tidspunktet for analysen, bør pasienten ikke ta medisiner. Ellers må du spesifisere hva og i hvilke doser som tas.
 3. Rettet mot normalisering nivå lupus antikoagulant behandling kan være feil dersom pasienten før analyse anvendt alkohol, fet mat, fysisk overutstrekke (analyse kan vise unøyaktige data i dette tilfelle).

Hva om lupus antikoagulant er positiv / negativ?

Det mest ideelle testresultatet er en lupus antikoagulant under eller innenfor normale grenser. Men selv i dette tilfellet er det best å ta testene igjen. Ett hundre prosent for å være sikker på resultatene er bare mulig etter to eller tre tester - dette er en veldig spesifikk "infeksjon". Det samme gjelder for et positivt resultat, forresten - du kan bare puste et sukk etter et par tilfredsstillende resultater.

Dersom analysen viste at lupus antikoagulant fremdeles er forhøyet, kan dette bety at pasienten lider av APS-syndrom (antifosfolipid), systemisk lupus erytematosus, reumatoid artritt, ulcerøs kolitt, multippel myelom. Bare en ekspert bør gjøre en nøyaktig diagnose. Han hjelper også til å velge riktig behandling - du kan ikke redusere nivået av lupus antikoagulant selv!

Hva er en lupus antikoagulant og dens diagnostiske verdi

Lupus antikoagulant er en gruppe antistoffer som kroppens immunsystem produserer mot fosfolipider (ofte negativt ladet, mindre ofte nøytralt) - komplekse fettstoffer som finnes i cellemembraner. BA tilhører immunoglobuliner G. Det ble først oppdaget hos en pasient med systemisk lupus erythematosus, og derfor fikk han et slikt navn.

Til tross for langvarig koaguleringstid, indikerer tilstedeværelsen i blodet av VA en tendens til trombose, hvor forekomsten av denne ikke er helt klar. Således er VA en viktig indikator for at det er risiko for trombose, særlig hos pasienter med systemiske autoimmune sykdommer (lupus erythematosus, antiphospholipid syndrom og andre). I tillegg, hvis VA i blodet av en gravid kvinne er hevet, indikerer dette sannsynligheten for abort. Testen for lupus koagulant er en obligatorisk del av diagnosen antiphospholipid syndrom (APS).

Indikasjoner for screening for VA

 • Tidlige arterielle og venøse tromboser (spesielt tilbakefallende), sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, iskemisk berøring, tromboembolisme.
 • Trombocytopeni.
 • Vanlig abort, fødsel av dødt barn, misdannelse, fosterdød av det ufødte barnet.
 • Moderat trombocytopeni i kombinasjon med trombose.
 • Marmerskinn (revedulært tre).
 • Utvidelse av APTT uten tilsynelatende grunn.
 • Falsk positiv Wasserman-reaksjon.
 • Når du planlegger en graviditet.
 • Før behandling med indirekte antikoagulantia begynner.

norm

Innholdet av lupus antikoagulant er normalt mellom 0,8 og 1,2 konvensjonelle enheter.

Hvordan utføres analysen

Bestemmelse av BA utføres under blodkoagulasjonstesten, som kan gjøres i ethvert laboratorium av INVITRO. Lupus antikoagulant er en indikator på et koagulogram.

En spesiell forberedelse er ikke nødvendig. Blod må tas om morgenen på tom mage, ikke tidligere enn åtte timer etter å ha spist.

Før du tar testen, kan narkotika som gir falske positive resultater kanselleres:

 • to uker før arrangementet - kumarinpreparater;
 • i to dager - heparin.

Som et materiale for testen tas venøs blod. Plasmaet med antikoagulant (natriumcitrat 3,8%) undersøkes.

Resultat og dekoding

Etter å ha utført forskningen på VA, er det gitt en konklusjon:

 1. Positiv - hvis en lupus antikoagulant er funnet i blodet. Resultatet kan suppleres med kommentarer: svakt, moderat, betydelig.
 2. Negativ - hvis det ikke er noen VA i blodet.

Resultatene av analysen blir vurdert som følger:

 • Fra 1,2 til 1,5 konvensjonelle enheter - svakt positiv, det vil si en liten mengde lupus antikoagulant og lav aktivitet.
 • Fra 1,5 til 2 - moderat vedlikehold av VA, er det risiko for utvikling av trombose.
 • Fra 2 konvensjonelle enheter - et stort antall VA, en høy risiko for trombose.

Et positivt resultat er mulig med følgende diagnoser:

 • APS (antiphospholipid syndrom);
 • SLE (systemisk lupus erythematosus);
 • ulcerøs kolitt;
 • revmatoid artritt;
 • myelom;
 • svulst.

Lupus antikoagulant oppdages i blodet hos ca 40% av de som er diagnostisert med "rød lupus", hos 32% av pasientene som har tatt fenotiazin i lang tid. Personer med positiv VA opplever ofte falske positive Wasserman-reaksjoner.

Lupus antikoagulant i blodet, som overstiger normen, er et karakteristisk trekk ved AFS. For å diagnostisere "antiphospholipid syndrom" bare ved tilstedeværelse av forhøyet IA er umulig. Det er nødvendig å utføre en test for antistoffer mot fosfolipider IgM og IgG og kardiolipin IgM og IgG.

I 70% av befolkningen med antiphospholipid syndrom i blodet, sirkulerer antistoffer mot kardiolipin og BA samtidig. For å diagnostisere APS, utføres en blodprøve for lupus antikoagulant i alle pasienter med trombose, hudnekrose og andre manifestasjoner av hyperkoagulerbarhet, selv med ikke-forlenget AFB.

Video forelesning om antiphospholipid syndrom - den vanligste årsaken til utseendet av lupus antikoagulant i blodet:

APS er forskjellig manifestert i kroppen. Det kan være et vaskulært retikulum og sår på overflaten av huden, nekrotiske områder på fingerens hud. Hvis vaskulære lesjoner er signifikante, kan alvorlige sykdommer utvikles i passende organer, for eksempel levercirrhose, Alzheimers sykdom, hjerteinfarkt. Klinisk, med AFS, kan det ikke være noen hemorragiske manifestasjoner, men det er en uttalt tendens til den patologiske dannelsen av blodpropper.

VA kan øke etter et behandlingsforløp med rusmidler.

Antistoffer mot fosfolipider kan forårsake iskemisk nedsatt blodsirkulasjon i hjernen hos unge mennesker. Antall unge pasienter med iskemisk funksjonsnedsettelse i hjernens kar, som har antistoffer mot fosfolipider i blodet, når 46%. Blant pasienter med antistoffer mot fosfolipider har 75% lupus antikoagulant i blod og 60% har antistoffer mot kardiolipin. Begge typer av disse antistoffene påvises i 50-75%.

Forstyrrelser i blodsirkulasjonen i hjernen, forbundet med utseendet i blodet av antistoffer mot fosfolipider, har funksjonene i kliniske manifestasjoner:

 • Oftere observert hos kvinner;
 • begynner i ung alder;
 • har en tendens til å komme tilbake.

Spesielt ofte forekommer tilbakefall hos pasienter med iskemisk berøring - opptil 70%. Slike pasienter foreskrives behandling med indirekte antikoagulantia og antiaggreganter, samt obligatorisk kontroll av nivået av antistoffer mot fosfolipider.

Hvordan behandle

Hvis VA er funnet i blodet, først og fremst må du finne årsaken til utseendet. For å gjøre dette, bør du konsultere en terapeut som enten foreskriver diagnosen og videre behandling, eller sender den til en annen spesialist. Som regel er det en reumatolog som behandler flertallet av patologier forbundet med autoimmune lesjoner av bindevev.

Hovedoppgavene for denne typen sykdommer er en nedgang i immunsystemets aktivitet og fjerning av betennelse. For å gjøre dette, utnevne glukokortikosteroider og i noen tilfeller cytostatika. Opptak av disse legemidlene må utføres i henhold til en spesiell ordning og strengt under tilsyn av legen. Feil inntak av kortikosteroider kan føre til alvorlige komplikasjoner.

For å redusere sannsynligheten for trombose er det ofte foreskrevet hydroksyklorokin. Forbedre pasientens tilstand med plasmaferese.

Lupus antikoagulant under graviditet

Hvis en kvinne er gravid, gir hun mange tester, inkludert blodkoagulasjon, som som regel øker i denne perioden. Dette skyldes beskyttelse mot blødning under fødsel. Blant studiene er det også en test for lupus antikoagulant. Hvis blodet til en kvinne som forventer en baby er forhøyet til VA, indikerer dette helseproblemer og kan påvirke fostrets bær og tilstand negativt.

I beste fall forventes en kvinne med gestose med ødem i bena, protein i urinen og økt blodtrykk. I verste fall kan tromboser av moderkreftene utvikle seg, noe som fører til for tidlig fødsel eller fosterdød.

Gravide og ammende kvinner med VA krever spesiell oppmerksomhet. Det er kontraindisert å ta medisiner på dette tidspunktet. Bare små doser heparin kan gis.

konklusjon

Analyse for lupus antikoagulant gjør det mulig å vurdere koagulasjonssystemets tilstand. Hvis VA oppdages i blodet i mengder som overskrider de tillatte verdiene, betyr det at blodproppene er svekket, men det er umulig å bestemme den eksakte årsaken med denne testen. Dette krever en medisinsk undersøkelse som bekrefter en foreløpig diagnose. Screening hjelper bare å mistenke sykdommen og, hvis bekreftet, begynner behandling på et tidlig stadium.

Lupus antikoagulant: i hvilken det er funnet, hvor farlig, normen og avvik, behandlingen

Mange av de mest komplekse biokjemiske prosessene som finner sted i kroppen, reflekteres i indikatorene for laboratorieforskning. Mange metabolitter er tilstede i normen, og deres svingninger indikerer en sykdom eller en prosess for utvinning, men Det er stoffer som ikke burde være i en sunn person, og utseendet som selv i små mengder gir bekymring. Disse inkluderer lupus antikoagulant (VA).

Prosessen med blodkoagulasjon er ekstremt komplisert, det involverer mange stoffer dannet i rekkefølge ved forskjellige stadier av trombusdannelse. Blodplater er de viktigste blodcellene som gir dannelsen av blodpropp, det er spesifikke fosfolipidmolekyler på overflaten som aktiverer koagulasjonsfaktorer ved skade på veggene i blodårene. Uten fosfolipider er det ingen riktig hemostase.

Kalt lupus antikoagulerende antistoffer av klasse G, så er proteinmolekyler som angriper fosfolipider av blodplater, skade dem og derved bryter den hele kaskaden av trombedannelse reaksjoner. Disse er autoantistoffer, det vil si proteiner som dannes mot kroppens eget vev.

Lupus antistoffer ble først oppdaget hos pasienter med systemisk lupus erythematosus, så de har dette navnet. De er tilstede hos pasienter med ulike autoimmune prosesser, vises i inflammatoriske prosesser, HIV-infeksjon i utvidet stadium, kan finnes i kreft sykdommer. Enkelte medisiner kan også bidra til utseendet deres.

I klinisk friske kvinner som opplever problemer med angrep av graviditet og hennes fertil, kan lupus antistoffer snakke om antifosfolipid syndrom - alvorlig patologi, fulgt av overdreven trombose.

En spesiell kategori av mennesker er gravide, selv de minste avvikene i kroppen er underlagt grundig forskning. Utseendet til lupus antikoagulant under graviditet er et veldig forstyrrende symptom, fordi patogenen til hemostase kan føre til forstyrrelse i fostrets utvikling og til og med dets død. Kvinner som har forhøyet VA i blodet, kan ha problemer, ikke bare med å bære, men også ved utbrudd av svangerskap, har de ofte miskramper og infertilitet.

Utseendet av BA er assosiert med en øket risiko for trombose, når blodpropper oppstå i vener eller arterier, som påvirker ben fartøy, koronare og cerebrale arterier, hud mikrosirkulasjonskanaler og så videre. D. Denne fremgangsmåte er meget farlig, fordi for å forutsi hvor og når koagelet vises umulig, og konsekvensene kan være alvorlig - myokardisk infarkt, slag, trombose i retinalkar med nedsatt syn, lungeemboli, spontane aborter og føtale tap, særlig i de senere stadier av svangerskapet.

Indikasjoner for bestemmelse av VA

Analyse av lupus antikoagulant er ikke inkludert i standard blodprøver, guider studie på en gynekolog, kardiolog, rheumatologist, allmennpraktiserende lege, og definisjonen av VA holdt ved mistanke om forandringer av hemostase:

 • Å finne årsakene til trombose;
 • Med uklart etiologisk abort
 • Med endringer i koagulogrammet (økning i APTT);
 • Ved diagnostisering av antiphospholipid syndrom i kombinasjon med andre tester;
 • Når anti-kardiolipin-antistoffer påvises;
 • Ved hjerte, hjerte, forbigående iskemisk angrep hos unge (opptil 45 år);
 • For diagnostisering av autoimmune prosesser.

Når mistanke om antiphospholipid syndrom alltid tildeles definisjonen av VA. Med denne sykdommen som sådan tegn på trombose kan ikke være i det hele tatt, men likevel er tendensen til overdreven koagulering ganske høy. Forhøyet antikoagulant i blodet av slike pasienter regnes som en risiko for trombose og manifestasjon av autoimmunisering.

I autoimmune sykdommer, sammen med dannelsen av proteiner som angriper sitt eget vev, er utseendet på VA ganske naturlig og reflekterer aggresjon mot mange celler, inkludert blodplater. Økningen i lupus antikoagulant i slike pasienter krever rettidig forebygging av trombose, noe som kan føre til mangel på ulike organer på grunn av iskemi og nekrose.

Ved problemer med utbrudd og graviditet indikerer lupus antikoagulant forekomsten av antiphospholipid syndrom. Det bestemmes to ganger med et intervall på en og en halv til to måneder. Hvis i begge studier indikatoren er tilstede eller forhøyet, er antifosfolipid syndrom sannsynlig. Dersom en kvinne har symptomer på patologisk trombedannelse (synssvekkelse, cerebralt infarkt, eller hjerte, ben venetrombose), ugunstig obstetrisk historie (aborter), er diagnosen ikke i tvil.

Hvordan forberede dere på analysen?

For eventuelle koagulasjonsforsøk, inkludert studier av lupus antikoagulant, tas venøst ​​blod. Indikatoren er svært følsom overfor ytre forhold, slik at påliteligheten av resultatet vil avhenge av hvordan pasienten forbereder seg til å donere blod.

Før du tester, ikke spis, må det siste måltidet være minst åtte timer før testen. Dette er viktig, siden selv en lett frokost fører til en intensivering av metabolske prosesser, en økning i konsentrasjonen av mange enzymer og biokjemisk aktive stoffer som kan forvride resultatet av analysen. Utelukket te og kaffe, du kan bare drikke et glass vann.

Dagen før studien, bør ikke fettstoffer spises, noe som bidrar til økningen i fettkomponenter og fettproteinmolekyler i blodet. Alkohol bør også utelukkes.

Røykerne bør varsle at minst en time før testen kan du ikke røyke, ettersom komponentene i tobakkrøyk øker aggregeringen av blodplater, noe som vil føre til et upålitelig resultat.

Hvis eksaminandene tar medisiner, bør dette rapporteres til behandlingslegen. Slike rusmidler som aspirin, askorbinsyre, antiinflammatoriske legemidler er bedre å avbryte eller ikke bruke før testen.

En halv time før analysen må du roe ned, ikke utføre fysiske øvelser eller hardt arbeid, ikke utføre andre undersøkelser - ultralyd, røntgenstråler, fysioterapi prosedyrer. Blod fra en blodår tas om morgenen på tom mage og sendes straks til laboratorium for forskning.

Tolkning av resultater

Lupus antikoagulant refererer til blodkomponenter som en sunn person ikke bør ha, så normen anses å være et negativt resultat. Hvis VA ikke oppdages, er autoimmun patologi og antiphospholipid syndrom ekskludert.

Laboratorier bruker ulike metoder for å bestemme IA, derfor kan normer og måleenheter avvike. Normalt kan indikatoren være 31-44 sekunder eller 0,8-1,2 konvensjonelle enheter. For å tolke resultatet må du vite hvilken av metodene som ble undersøkt blodet, og hvilke verdier anses som normale i dette tilfellet.

Hvis lupus-antikoagulanten er funnet i spormengder eller hevet, kan vi snakke om patologien til hemostase, som er mest typisk for:

 1. Systemisk lupus erythematosus, reumatoid artritt;
 2. Antiphospholipid syndrom assosiert med obstetrisk patologi, inkludert;
 3. Ondartede svulster av hematopoietisk vev (myelom);
 4. Noen medisiner (fenotiazin).

Falske positive resultater på VA med en negativ indeks i virkeligheten kan oppnås ved behandling med midler som reduserer blodpropp (heparin, hirudin), derfor bør analysen foretas før starten av slik behandling.

Ved planlegging av graviditet utføres definisjonen av lupus antikoagulant i henhold til indikasjonene - Tilstedeværelsen av misdannelser eller frosne svangerskap i fortiden, død av frukt over lange perioder. Årsaken til studien hos en gravid kvinne kan bli en vedvarende migrene, synshemming, nummenhet og cyanose av fingertuppene.

Forhøyet UA hos kvinner av reproduktiv alder sier sammen med andre indikatorer, oftest om et antifosfolipid syndrom. Hvis det er diagnostisert i tide og behandlet, er graviditeten mulig. Allerede gravide kvinner, som har denne sykdommen for første gang, trenger også heparinbehandling for å forhindre trombotiske komplikasjoner.

Trombose under graviditet er farlig, ikke bare ved moderkreft, hypoksi og død av utviklingsfosteret. Det kan føre til tragiske hendelser i den mest fremtidige morens kropp, som i svangerskapet, selv i en sunn kvinne, øker tendensen til blodproppen noe.

Hos kvinner er stroke, kardiovaskulære ulykker, akutt nyresvikt, tromboembolisme i lungekarrene, som ikke bare er helse, men også pasientens liv, mulig. I denne forbindelse kan betimelig behandling betraktes som en viktig nødvendighet.

Deteksjon i blodet av VA tjener som grunnlag for initiering av antikoagulant terapi, hvor:

 • Heparin, warfarin, aspirin (antiphospholipid syndrom);
 • Glukokortikosteroider - prednisolon, dexametason (med systemiske autoimmune prosesser, reumatisk patologi);
 • Plasmaferese er en metode for rensing av blodplasma fra overskudd av antistoffer som sirkulerer i det og immunkomplekser.

Behandlingen utnevnes for en periode på minst tre måneder, hvorefter normaliseringen av blodindikatorer gjør at den kan kanselleres. For å eliminere VA, bør du også endre regime: Ikke røyk, drikk nok væske, ikke misbruke fettstoffer og medisiner. Hvis du er overvektig, bør du nullstille den. Blant produkter er det bedre å ekskludere de som er rike på K-vitamin og kan styrke trombos - urter, svisker, tørkede aprikoser, bakt poteter, brokkoli, kål.

Fysiske øvelser bidrar til å forbedre blodstrømmen og reduserer blodets viskositet noe. Nyttig turgåing, løping, gymnastikk, svømmebasseng.

Pasienter som har en lupus antikoagulant bør være under nøye tilsyn med hematologer, hemostasister, kardiologer. Kvinner som planlegger graviditet, kontrollerer regelmessig koagulogrammet og VA-indikatorene på hele stadiet av forberedelse for graviditet og perioden fra øyeblikk av begynnelsen og til fødselen. Om nødvendig plasseres de på sykehuset, hvor de får heparin injeksjoner.

Hva er en lupus antikoagulant?

Lupus antikoagulant (VA) - hva er det? VA er en gruppe av visse antistoffer som produseres av immunsystemet mot fosfolipider. For første gang ble disse antistoffene funnet hos en person som hadde en lupus erythematosus.

Essensen av analysen

En analyse for lupus antikoagulant er en spesifikk blodprøve utført for å identifisere et antifosfolipid syndrom, samt kildene for forekomsten. Disse årsakene kan føre til abort, samt ulike tromboser.

Resultatet av analysen av lupus antikoagulant er en indikator på blodpropp. Hvis det er positivt og VA er funnet i blodet, foreskriver legene en ytterligere undersøkelse av pasienten.

I dette tilfellet er det stor sannsynlighet for trombusdannelse på et hvilket som helst sted i det menneskelige sirkulasjonssystemet.

VA i kroppen forverrer arbeidet med protrombin, som er ansvarlig for prosessen med koagulering av blod.

De eksakte årsakene til dannelsen av antistoffer av IA er ikke kjent. Legene foreslår at det kan være problemer forbundet med immunsystemet eller smittsomme sykdommer.

vitnesbyrd

Pasienten gir blod til lupus antikoagulant i retning av gynekolog, reumatolog, kardiolog og terapeut. Denne analysen er ikke en standard studie av blodsammensetning.

Tilstedeværelsen i blodet hos VA-spesialistene vil mistenke om APTT er forlenget (aktivert partial tromboplastintid). Dette betyr at tiden for dannelse av blodpropp etter administrasjon av reagenset øker.

Men paradoksen av situasjonen er: til tross for det faktum at tidspunktet for koagulering av blod øker, er personer med blod i VA utsatt for trombose. Mekanismen for deres utseende er fortsatt uforståelig.

 1. symptomer på tidlig venøs, så vel som arteriell trombose, forstyrrelse av sirkulasjonssystemet i hodet, iskemisk slagtilfelle;
 2. reduksjon i antall blodplater som er i det røde benmarget;
 3. hyppig abort av fosteret, abort, fødsel av en død baby, intrauterin død av embryoet;
 4. økning av APTT;
 5. screening av antiphospholipid syndrom;
 6. tilleggsanalyse for bindevevssykdommer.

Hvis graden av lupus antikoagulant i en gravid kvinne overskrides, indikerer dette en høy sannsynlighet for abort.

resultater

Hva viser lupus antikoagulant? Tilstedeværelsen i blod av lupus antistoffer indikerer en predisposisjon for antifosfolipid syndrom - en patologi som forårsaker overdreven dannelse av blodpropper.

Flere metoder brukes i analysen, derfor er normer og måleenheter forskjellig fra hverandre. Normen er 31-44 sekunder eller 0,8-1,2 konvensjonelle enheter.

Lupus antikoagulant er negativ - dette betyr at komponenten er fraværende i blodet. Hvis BA ikke er funnet, er antiphospholipid syndrom, så vel som autoimmune patologier, fraværende. Under graviditet er et negativt resultat det ideelle svaret på analysen, noe som gjør at en kvinne trygt tåler sin fremtidige baby.

En svakt positiv lupus antikoagulant under graviditet er 1,2-1,5 y. e. Denne verdien indikerer tilstedeværelsen av en liten mengde BA i blodet, og den har lav aktivitet.

Positive lupus antikoagulant - det betyr at pasienten har sykdommen, for eksempel: APS syndrom, systemisk lupus erytematosus, reumatoid artritt, tumorer av forskjellig slag, infeksjonssykdommer. Dersom det under svangerskapet på lupus koagulant analysen er positiv, legene begynner å bekymre seg og tilby å utsette barnefødsler og barnefødsel.

graviditet

Positiv VA i en kvinne med produktiv alder indikerer tilstedeværelsen av APS. Hvis denne patologien oppdages i tide og behandlingen begynner, er graviditet tillatt.

Når du planlegger graviditet, foreskriver en gynekolog ikke en analyse for VA. Han er utnevnt til fremtidige mødre hvis de var:

 1. aborter;
 2. frossen graviditet;
 3. på lang sikt føtale død;
 4. permanent migrene;
 5. skarp synkende syn
 6. nummenhet og blå fingertupper.

I løpet av svangerskapet begynner kroppen å gjenoppbygge som følge av fremtidige fødsler, øker blodproppens hastighet.

Derfor, hvis du vil legge til dette tilstedeværelsen av en fremtidig mor med et positivt resultat på VA, så:

 • placenta er berørt
 • hypoksi av fosteret utvikler seg;
 • det fremtidige barns død.

I de fleste kvinner forekommer uunngåelige prosesser assosiert med det kardiovaskulære systemet, kan utvikle slag, nyresvikt, tromboembolisme karene i lungene. Derfor begynner behandlingen umiddelbart.

behandling

Varigheten av behandlingen er minst tre måneder. Deretter blir analysen gitt, bare etter vellykket behandling, blir den kansellert. I tillegg må pasienten endre den vanlige livsstilen: slutte å røyke, utelukke fettstoffer fra kostholdet, drikk den anbefalte mengden væske og ikke misbruke medisiner.

Lupus antikoagulant. Årsakene til å øke nivået i blodet, analysen og resultatene

Tilstanden for blodkoagulasjonssystemet, dets komponenter, som sender sin aktivitet gjennom hele kroppen, lar deg etablere et spesielt sett med tester, kalt et koagulogram. En av indikatorene er en lupus antikoagulant. Det ble først isolert fra blodet av pasienter som lider av systemisk lupus erythematosus, derav navnet. Denne indikatoren for koagulogram refererer til IgG-immunglobuliner - en gruppe antistoffer produsert for å nøytralisere virkningene av fosfolipider.

Antiphospholipidsyndrom

Lupus antikoagulant i blod bidrar til undertrykkelse av reaksjons omdannelsen av protrombin til trombin. Disse antistoffene dannes i kroppen som følge av dannelsen av autoimmune prosesser etter noen smittsomme effekter. Oftere er det et av hovedtegnene til APS (antiphospholipid syndrom). Økning av mengden av antikoagulerende middel i blodet til personen blir oppfattet som en risikofaktor, som indikerer mottakelighet av organismen til den venøse og arterielle tromboser, manifestasjonen av den autoimmune prosessen. Lupus antikoagulant påvirker indeksene av hemostase, da fosfolipider deltar i dannelsen. Mekanismen for dets virkning er å nøytralisere fosfolipider som har en negativ ladning, og deres komplekser med proteiner som er involvert i blodkoagulasjon.

Hovedkarakteristikken til AFS

Antiphospholipid syndrom kan manifestere seg på helt forskjellige måter, avhengig av graden av vaskulær skade, størrelsen på trombus, dens plassering og graden av okklusjon av blodkar. Hovedfunksjonen til APS er en slik lesjon av karene i huden, som et retikulum. Det er uttrykt av retikulære blåaktig-violette flekker, oftere plassert på huden av ekstremitetene, noen ganger på brystet. Deres utseende er forårsaket av stagnasjon av blod i venules, kapillære overflater, mikrotrombose. Med denne patologien er også preget av følelse av ømhet, kaldt snap, en forandring i følsomheten i huden. Sykdommen kan bli komplisert av ødem, små sårdannelser kan også danne seg i de berørte områdene.

Økt nivå av antikoagulant

Øker i antall og slående beholdere lupus antikoagulant bidrar til okklusjon av blodkar, forårsaker pulmonal tromboembolisme, hjerteinfarkt, autoimmune sykdommer. Forhøyede nivåer kan være et tegn på systemisk lupus erythematosus, iskemisk cerebrovaskulær forstyrrelse, AIDS.

Årsaker til patologisk utvikling

Ved fremkomsten av årsaksfaktorer for lupus antikoagulant inkluderer autoimmune sykdommer slik som reumatoid artritt, multippel myelom, systemisk lupus erytematosus, ulcerøs kolitt, ondartede svulster. Inkludert dem inkluderer sekundær antifosfolipid cider og komplikasjoner forårsaket av medisinering eller tar visse medisiner.

Analyse for lupus antikoagulant

Indikasjoner for studien er sykdommer som edderkopp årer på huden, venøs og arteriell trombose, uavhengig av sted, tromboembolisme, stabil abort, trombocytopeni, falsk-positive Wasserman, aPTT-forlengelse, uten gyldig grunn, livedo retikulyaris og andre. Materialet til analyse er blodplasma. Resultatene er formulert i form av slike relative vurderinger som positive (betydelig, moderat, svak) eller negativ.

Lupus antikoagulant under graviditet

Økning i blod antikoagulant under svangerskapet kan føre til utvikling av placenta vaskulær trombose. En slik tilstand kan føre til tidlig fødsel, intrauterin føtal død. Med fare for abort to ganger med et intervall på 6 til 8 uker etter analyse på lupus antikoagulant. Et positivt resultat (i begge tilfeller), sammen med slike manifestasjoner som trombose i arteriene, årer, årene på netthinnen på øyne, hjerneslag, hjerteinfarkt og andre, bekrefter tilstedeværelsen av antifosfolipid syndrom hos kvinner. Men det er verdt å merke seg at tilstedeværelsen av antistoffer i blodet kan forklares av en rekke faktorer. Det er umulig å diagnostisere bare med den begrunnelsen at en lupus antikoagulant har blitt funnet i blodet. Dens norm opprettholdes i parameteren 0,8-1,2 konvensjonelle enheter. Avvik bør bare tjene som en unnskyldning for en grundigere medisinsk undersøkelse.

Lupus antikoagulant i blodprøve og dens diagnostiske verdi

Lupus antikoagulant i analysen av blod hos en sunn person bør være praktisk talt fraværende. Utseendet, selv i liten mengde, bør forårsake bekymring, siden dette faktum indikerer at koaguleringstiden er blitt brutt.

Husk at blodpropper er et ekstremt viktig aspekt ved hemostase. Med eventuelle brudd på tetthet i vaskulærsystemet (kutt, skade på fartøy av noe opprinnelse) blodplater, som skaper blodpropp (eller blodpropper) på stedet for blodlekkasje. Dermed tilstopper skadestedet og forhindrer blodtap.

Under visse omstendigheter er det en forstyrrelse av den komplekse prosessen med koagulering (koagulasjonsdannelse), hvor en så viktig indikator som koaguleringstid forverres.

Hva er en lupus antikoagulant?

På retningen av sin handling er VA et kompleks av antistoffer som:

 • Reagerer mot anioniske fosfolipider og relaterte proteiner - obligatoriske strukturelle komponenter i cellemembraner av blodplater, en av funksjonene derav er aktiveringen av faktorene i blodets koagulasjonssystem.
 • Forhindre dannelsen av komplekser av fosfolipider - K-vitaminavhengige koagulasjonsfaktorer.

Siden normal funksjon av hemostase er umulig uten fosfolipider, utløser utviklingen av reaksjoner av typen antistoffantistoff prosessen med patologisk trombose og blodkoagulasjonsforstyrrelser.

Virkemekanismen til VA

Med utviklingen av en rekke autoimmune prosesser i kroppen som kan føre til økte nivåer av lupus antikoagulant, utløses reaksjoner mot sine egne celler:

 • Ofte begynner en patologisk tilstand med utvikling av en smittsom prosess i menneskekroppen, hovedsakelig viral eller bakteriell etiologi.
 • Brudd på tilstrekkelig immunrespons fører til autoimmune reaksjoner mot ens egen organisme, noe som forårsaker komplekser av eget antigen (i dette tilfellet fosfolipider) - et antistoff.
 • Økt mengde proteinkomponenter (nemlig lupus antikoagulantia), som angriper fosfolipider og blokkerer deres normale funksjoner.
 • VA begynner å undertrykke transformasjonen av protrombin i trombin.
 • Forlengelsen av koaguleringstiden utvikler seg.
 • Som respons på en slik reaksjon utvikler en forbedret blodplaterespons som fører til en felles trombose, men dessverre er dette bare en hypotese for i dag, siden mekanismen for blodproppdannelse under påvirkning av VA ikke er blitt fullt ut undersøkt.

Diagnostisk verdi

VA er for øyeblikket markør for følgende prosesser:

 • Diagnose av antiphospholipid syndrom.
 • Utvikling av systemiske autoimmune sykdommer i kroppen.
 • Patologisk dannelse av trombi i karene av både arterielle og venøse senger av ukjent opprinnelse.

For å unngå utvikling av farlige situasjoner er det nødvendig å gjennomføre en blodprøve for BA-nivå i visse pasientgrupper.

Indikasjon for VA

 • Bekreftelse av tilstedeværelse og forhøyede nivåer av VA.
 • Diagnose av antiphospholipid syndrom (utført i kombinasjon med bestemmelse i blod av en pasient av anticardiolipin antistoffer og antistoffer mot beta-2-glykoprotein).
 • Identifikasjon av anticardiolipin antistoffer.
 • Redusert antall blodplater.
 • Diagnose av systemiske autoimmune sykdommer, primært systemisk lupus erythematosus.
 • Primær og tilbakevendende tidlig venøs og arteriell trombose.
 • Tromboembolisme av forskjellig lokalisering.
 • Myokardinfarkt.
 • Iskemiske slag, sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, spesielt hos personer under 45 år.
 • Vanlig abort, dødfødsler, hyppige miskramper, intrauterin føtal død.
 • Planlegging av graviditet.
 • Kombinasjoner av trombose med trombocytopeni.
 • Retikulert mesh (revedulær, reedularyaris, marmor hud).
 • Falske positive Wasserman-reaksjoner (forskning om syfilis).
 • Økt APTT (aktivert partiell tromboplastintid).
 • Begynnelsen av behandlingen med legemidler av gruppen indirekte antikoagulantia.

Hvis det er minst en indikasjon på en blodprøve på en IA, må pasienten analyseres umiddelbart i henhold til etablerte standarder.

Analysemetoder

Lupus antikoagulant er en av indikatorene for blodpropp, som ifølge indikasjonene er inkludert i koagulasjon.

For å gjennomføre studien, tas en venøs blodprøve på tom mage. For å oppnå nøyaktige data, bør følgende anbefalinger følges:

 • En blodprøve for en lupus antikoagulant utføres på tom mage med kansellering av mat og drikke 12 timer før studien. Bare ikke-karbonert vann er tillatt.
 • Innen to uker avbrytes stoffene i kumarin-serien.
 • To dager før studien er heparinbaserte legemidler ekskludert.

For mer nøyaktig diagnose og riktig diagnose av sykdommen, anbefales det at en ytterligere undersøkelse utføres for å bestemme:

 • Antifosfolipidantistoffer (AFS-AT) IgM.
 • APS-AT IgG.
 • Antistoffer mot kardiolipin, IgM, IgG.
 • Antistoffer mot beta-2-glykoprotein.
 • Totalt IgG.

Når du undersøker blod på en IA, er det nødvendig å ta hensyn til faktorer som:

 • Med hyperproteinemi utføres en blodprøve for lupus antikoagulant hver 2-4 uker.
 • Bestemmelsen av falske positive blodprøvedata for RW krever en re-studie for å utelukke eller bekrefte aktiviteten til lupus antikoagulant.
 • For diagnostisering av antiphospholipid syndrom, er det minst nødvendig med en tosidig studie.

Generelt, når det utføres tester hos pasienter med blodkoagulasjonsforstyrrelse og patologisk trombusdannelse av International Society for Thrombosis and Hemostasis, er det nødvendig å utføre diagnostikk i henhold til den etablerte algoritmen:

 • Stage 1 - screeningsanalyse, som er basert på forlengelse av fosfolipidavhengige koagulasjonstester.
 • Fase 2 er et korrigerende forsøk, hvis formål er å bestemme årsaken til brudd på undersøkelsesundersøkelsesdataene.
 • Trinn 3 - bekreftende eller endelig test for å bestemme inhibitorens natur.

Selv om resultatene av studien ved første fase av indikatorene er negative, betyr det ikke at det ikke er noen lupus antikoagulant i blodet. Bare et negativt resultat med to analyser tillater fravær eller indikatorer i størrelsesorden normale verdier av lupus antikoagulant.

Bare når du bruker den riktige forskningsalgoritmen, er det mulig å korrekt evaluere og dechiffrere de innhentede dataene.

Lupus antikoagulant. norm

Resultatene av analysen for lupus antikoagulant er tolket på denne måten:

 • Negativ - i blodet er BA ikke bestemt, eller er tilstede innenfor grensene for akseptable normer.
 • Positiv - i blodet oppdages lupus antikoagulant over normale verdier.

Avhengig av graden av økning i VA hos pasienter kan testen være:

 • Svakt positivt - indikatorene varierer fra 1,2 til 1,5 cu. - Aktiviteten er estimert som ikke høy.
 • Moderat - fra 1,5 til 2 cu. - på dette stadiet er det risiko for å utvikle trombose.
 • Høy - fra 2 cu - høy risiko for trombosdannelse av et hvilket som helst sted

Årsakene til en økning i VA

Hovedårsakene til utseendet eller økningen i konsentrasjonen av lupus antikoagulant i blodet er:

 • Antifosfolipid syndrom (kompleks undersøkelse er nødvendig).
 • Systemisk lupus erythematosus.
 • Ikke-spesifikk ulcerøs kolitt.
 • Flere myelomer.
 • Revmatoid artritt.
 • Neoplasmer av forskjellig lokalisering.
 • Komplikasjoner i behandlingen av visse grupper av legemidler.

En egen kategori av personer som er diagnostisert med lupus antikoagulant, selv under en enkelt studie, krever streng kontroll, er gravide.

Lupus antikoagulant under graviditet

Utseendet til lupus antikoagulant eller dets økning over normen hos gravide kvinner eller hos kvinner som planlegger graviditet, fører til:

 • Vanskeligheter med unnfangelse.
 • Infertilitet.
 • Hyppige miskramper.
 • Abort.
 • Graviditet fading (intrauterin føtal død).
 • Dødfødsel.
 • Død av en gravid kvinne.

Påvisning av lupus antikoagulant under graviditet kan føre ikke bare til patologien i kurset, risikoen for fosteret. Dessuten er det en stor risiko for kvinnen som en tilstand som kjennetegnes ved økt dannelse av blodpropper kan føre til hjerteinfarkt, slag, lavere lem, tromoembolii selv når tid begynt behandling.

Når du planlegger graviditet og allerede begynner, blir kvinner vist om de er i en risikosone:

 • Trombose i anamnesen.
 • Obstetrisk patologi i form av hyppige spontane aborter, miscarriages.
 • Preeklampsi, eclampsia.

Ved undersøkelse av blod for lupus antikoagulant hos gravide, gjennomføres en undersøkelse som bestemmer nivåene og aktiviteten til følgende indikatorer:

 • Fibrinogen.
 • Antitrombin III.trombocytter.
 • Proteiner C og S.
 • D er en dimer.
 • Prothrombin mutasjoner.

Bestemme behandlingens taktikk for en gravid kvinne krever forsiktig diagnostisering av alle standarder, med alle nødvendige tester, samt kontinuerlig overvåking og overvåking av tilstanden.

behandling

Lupus antikoagulant er ikke en sykdom. Dette er en av symptomene på sykdommen, som må behandles etter en grundig diagnose og differensialdiagnose av pasienter.

Betydningen av lupus antikoagulant i diagnose

Å ta vare på ens helse er ansvaret til personen selv, skifte den til andre, han har ingen rett. Hvis det skjer at en sykdom har dukket opp, bør du prøve å lære om det maksimalt, for å bruke kunnskapen som er oppnådd for en mer effektiv behandling. Denne publikasjonen er viet til sykdommen - en lupus antikoagulant.

Hva er det

Lupus antikoagulant er antistoffer i blodet, produsert av immunsystemet, for å kontrollere fosfolipider (komplekse fettstoffer), som inngår i sammensetningen av kroppscellene. VA er et immunoglobulin G. Det ble gitt sitt navn etter diagnose av systemisk lupus erythematosus (SLE) ble først diagnostisert hos en pasient med diagnose.

Å mistenke tilstedeværelse i analysen av blod kan VA-leger ved utføring av diagnostikk på økt tid for dannelse av en gjeng etter innføring av et reagens.

I denne analysen nøytraliseres fosfolipid-proteinkompleksene og fosfolipidene involvert i blodproppingsprosessen av et lupus-antikoaguleringsmiddel. Som et resultat øker koaguleringstiden (APTT). Uansett viser tilstedeværelsen av BA i blodet en høy mulighet for dannelse av dyp venetrombose, mekanismen for å skape slike vener er ennå ikke studert.

Pasienter med autoimmune sykdommer - antiphospholipid syndrom (APS), lupus erythematosus og andre er mest utsatt for trombusdannelse. I tillegg øker VA i blodet av gravide, indikerer muligheten for underernæring av fosteret. Passasje av testen for VA er et element i moderne diagnostisering av blod av APS.

vitnesbyrd

 • Iskemisk berøring, tromboembolisme, patologi i hemodynamikken i hjernen, ikke aldersrelatert venøs og arteriell trombose.
 • Tilbakevendende misfiring: miscarriages, intrauterin død, fødsel av en livløs baby.
 • Marmor skinn.
 • Økt APTT.
 • Falsk positiv Wasserman-reaksjon.
 • Under graviditetsplanlegging.
 • Trombocytopeni (mangel på blodplater).
 • På dagen for å ta et kurs av indirekte antikoagulantia.
Marmor skinn

Fremstilling av

VA-nivået er etablert under blodprøven for evnen til å koagulere. En slik blodprøve for lupus antikoagulant kan utføres av ethvert Invitro laboratorium. Indikatoren for IA er et koagulogram av blod.

Blod må tas på tom mage før du spiser mat i minst åtte timer. På terskel av testen forsinkes de foreskrevne legemidlene, noe som kan påvirke resultatene av resultatene:

 • I fjorten dager før levering - medisiner av kumaringruppen;
 • To dager før levering - medisin heparin gruppe.

For testing blir blod tatt fra venen. I studien av plasma, bruk et antikoagulantmiddel (3,8% totalt natriumcitrat).

transkripsjon

Som et resultat av testing på IA kan det være to konklusjoner:

 1. Positiv - i tilfelle deteksjon i blodet BA. Notater kan legges til her: betydelig, moderat eller svakt.
 2. Negativ - i fravær av VA i blodet.

Når et lupus antikoagulant oppdages i blodet, er transkripsjonen av blodprøven som følger:

 • Når man analyserer graden av tilstedeværelse av lupus antikoagulant, er normen dataene - fra 0,8 til 1,2 konvensjonelle enheter (cu).
 • Fra 1,2 til 1,5 på. e. - Resultatet er litt positivt (indikerer tilstedeværelsen av et lite antall VA og dets lave aktivitet).
 • Fra 1,5 til 2,0 på. e. - moderat VA (det er risiko for dannelse av tromboser).
 • Fra 2,0 på. e. - Et betydelig innhold av VA (høy risiko for trombose).

Øke normen

Øk frekvensen av lupus antikoagulant er i stand på grunn av behandlingsforløpet med medisinske produkter. Mulige diagnoser med positivt resultat av analysen: APS, SLE, ulcerøs kolitt, reumatoid artritt, myelom, svulster.

Praktisk sett i 40% av pasientene med lupus erythematosus og hos 32% av pasientene, lang periode med bruk av fenotiazin, finnes en lupus antikoagulant i blodet. Ofte hos mennesker med falske positive Wasserman-reaksjoner, er positiv VA notert.

Overskrider normen for VA, er et karakteristisk trekk ved AFS. Men for å fastslå konklusjonen "antiphospholipid syndrom" er ikke nok. I dette tilfelle utføres ytterligere tester på reaksjonen av antistoffer mot kardiolipin IgM, IgG og fosfolipider IgM, IgG.

Omtrent 70% av pasientene med APS, i blodet sammen, er antistoffer mot BA og til kardiolipin.

For diagnostisering av APS (antifosforsyndrom) utføres blodanalyse for tilstedeværelsen av lupuskoagulant i den hos alle pasienter som lider av tromboser, hudnekrose og andre hyperkoaguloser, selv med normal AF.

symptomer

I kroppen uttrykkes symptomene på lupus antikoagulant på forskjellige måter. Visuelt kan det se ut som kapillære masker, sår på hudflaten eller døde hudområder på fingrene. I tilfelle av alvorlige vaskulære lesjoner, er utviklingen av alvorlige sykdommer, for eksempel: myokardinfarkt, levercirrhose, Alzheimers sykdom og andre, mulig i de aktuelle organene. Klinisk med APS kan hemorragiske manifestasjoner være fraværende, men en predisponering for dannelsen av blodpropper er tydelig manifestert.

Organs nederlag med rød lupus

Med opphold i blodet BA og antistoffer mot kardiolipin, tendensen til dannelse av trombose og tromboembolisme forbundet med utseendet av hjerteklaff unormalt, og deres tap på grunn av deformasjon og strekking av trombotiske masser.

Hos unger kan tilstedeværelsen av antistoffer mot fosfolipider i blodet være grunnlaget for utviklingen av iskemisk patologi av hemodynamikk i hjernen. Antallet slike pasienter er ca 46%. Av pasientene med antistoffer mot fosfolipider som er tilstede i blodet, har 75% av disse antistoffene BA og 60% har antistoffer mot kardiolipin. Sammen finnes to typer antistoffer i 50-70% tilfeller.

Særtrekkende trekk ved klinisk manifestasjon av patologier av hemodynamikk i hjernen assosiert med dannelse av antistoffer mot fosfolipider i blodet:

 • Ofte identifisert hos kvinner.
 • Begynn å manifestere i ung alder.
 • Ha en orientering mot tilbakefall.

Hyppigst (opptil 70%) tilbakefall forekommer hos pasienter med iskemisk slag. De foreskrives indirekte antikoagulantia og antiaggreganter, med obligatorisk overvåkning av mengden antistoffer mot fosfolipider.

behandling

Når et lupus antikoagulant oppdages i blodet, bør behandlingen være under oppsyn av en lege. Først av alt er det nødvendig å finne ut årsaken til VA. For dette må du gå til en terapeut. Han vil enten selvstendig diagnostisere og behandle en lupus antikoagulant, eller han vil sende til en annen spesialist. Vanligvis er det en reumatolog som arbeider med abnormiteter forbundet med en autoimmun lesjon av bindevev.

Hovedoppgaven med slike diagnoser er å eliminere den inflammatoriske prosessen og redusere immunforsvarets aktivitet. For dette formål foreskriver legen glukokortikosteroider og i visse situasjoner cytostatika. Bruken av disse stoffene utføres under tilsyn av en lege og i henhold til en spesiell ordning. Feil inntak av glukokortikosteroider kan forårsake alvorlige komplikasjoner.

For å redusere muligheten for dannelse av venetrombose, foreskrives hydroksyklorokin og plasmaferese ofte.

Kontroll under graviditet

Kontroll av lupus antikoagulant under graviditet er en av de viktigste betingelsene for vellykket fødsel.

Tabell over normen for koagulogram i svangerskapet

Under graviditeten gjør en kvinne mange tester, blant annet en blodprøve for koagulering. I en slik periode, for å beskytte kroppen mot blodtap under fødsel, øker koaguleringen vanligvis. Hvis en høy VA i en gravid kvinnes blod, kan dette være en trussel mot sikker levering. Det vil være heldig om en kvinne blir kvitt gestose med hovne ekstremiteter, protein i urinen og høyt blodtrykk. I verste fall, tidlig levering eller fosterdød.

Ifølge statistiske data er 30-40% av kvinnene i arbeid med vanlig abort, syk med APS. Av disse, 80%, oppstår komplikasjoner i arbeidstiden. Uten behandling skjer fosterdød i 90% av tilfellene i livmoren.

Under graviditet og fôring av spedbarn krever kvinner med VA økt deltakelse. I denne perioden er bruk av medisiner forbudt. Som forebyggende tiltak kan heparin bli vist i små doser.

Les Mer Om Fartøyene