Terapeutisk fysisk trening

Gymnastikk etter et slag

Hvordan hindre eller redusere utviklingen av kontrakturer? Først av alt er det nødvendig å legge pasienten riktig i sengen, starte massasje og bevegelser i tide. Alt dette krever utholdenhet og tålmodighet. Jo tidligere treningen er startet, jo raskere blir de tapte funksjonene gjenopprettet. Og mens pasienten ikke kan flytte den lammede hånden og foten selv, er det nødvendig å hjelpe ham til å gjøre det.

På den tredje - den åttende dagen etter slaget, tillater den generelle tilstanden til pasienten og tilstanden til det kardiovaskulære systemet, er det viktig å sette lammet arm og ben - til å begynne behandling stilling og hold det i hele perioden av sengeleie.

Når pasienten ligger på ryggen, plasseres en avføring på siden av den lammede hånden og en stor pute legges på den, hvis vinkel skal ligge under skulderleddet. Armen er ubent i albueforbindelsen, hånden fra palmarflaten med de fortynnede og rettede fingrene er plassert en longette kutt fra kryssfiner i form av en pensel og strekker seg til midten av underarmen. Hun er innpakket med bomullsull og bandasje, og deretter bandasjer med en annen bandasje til håndledd og underarm.

Den buede armen vender med håndflaten vendt oppover, videresendt til siden i en vinkel på 90 grader og legges på puten slik at skulderleddet og hele armen er på samme nivå i horisontalplanet. Dette forhindrer utviklingen av smerte i skulderleddet. Mellom arm og bryst ligger en ruller av gasbind og bomullsull. For å holde hånden festet plasseres den på en pose med sand som veier et halvt kilo.

Det lammede benet er bøyd i knæleddet med 15-20 grader, kneet er polstret med en vals av bomullsull og gasbind. Foten er bøyd i en vinkel på 90 grader og holdes i denne posisjonen av en treboks der pasienten hviler mot sålen. Og boksen, dekket med en quilted quilted jakke, er bundet til baksiden av sengen. Enda mer praktisk er et spesielt tilfelle uten topp. Den kan være laget av kryssfiner og innkapslet i bomullsull og gasbind.

I stillingen på ryggen er den forlamte armen og benet således overveiende i utfoldet stilling. Og når pasienten ligger på en sunn side, legger lammede lemmer en annen stilling. Armen er bøyd i skulder- og albueforbindelsene og puten legges under den, benet ligger i hofte-, knel- og ankelleddene og legges på puten.

Vri pasienten fra baksiden til siden og omvendt og legg de anbefalte stillingene, det skal være hver ½-2 timer. Under måltidet, medisinsk gymnastikk og massasje, samt ettermiddagsopphold og nattesøvn, er det ikke nødvendig å feste en spesiell stilling til arm og ben.

Omtrent 1-2 uker etter et slag, hvis pasientens tilstand tillater det, kan du starte en massasje og passiv gymnastikk. Under massasje, er spastiske muskler (håndbøyere og benforlengere) bare strøk, sakte og lett. Ikke-kardiale muskler (ekstensorer av armen og bukser av foten), unntatt strøk, blir litt gnidd og mullet, men i et raskere tempo.

Pasientens slektninger kan lære massasje teknikker fra en massasje spesialist eller en fysioterapeut. Massasje er gjort om morgenen eller andre ganger på dagen i 10-30 minutter.

Passive bevegelser stimulerer utseendet på aktive bevegelser, reduserer spasticitet av muskler, forhindrer dannelse av kontrakturer og forbedrer lymfe og blodsirkulasjon. Disse bevegelsene skal begynne med store ledd, og gradvis flytte til mindre. På armen blir leddene utviklet i en slik rekkefølge: skulder, albue, håndledd, fingerledd. På benet - hofte, kne, ankel, fingerledd. Hver bevegelse må gjøres i isolasjon. For å gjøre dette, løser en hånd pasientens lem over treningsleddet, og den andre hånden, som befinner seg under skjøten, frembringer bevegelse. Her, for eksempel, hvordan du holder hånden din med passive bevegelser i albueforbindelsen.

Passiv bevegelse bør utføres så langt som mulig i sin helhet, sakte og jevnt. For første gang i hver ledd gjør du 5 bevegelser, og i 5-7 dager tar du gradvis nummeret til 10. Mens pasienten er i seng, utføres passive bevegelser to ganger om dagen: en gang om morgenen med en massasje og den andre gangen - på slutten av ettermiddagen hvile. I den tidlige sykdomsperioden begynner passive bevegelser med sunne hender og føtter, og deretter overføres til de lammet. Slik opplæring fremmer en raskere gjenoppretting av bevegelser, fordi begge hjernehalvfuglene deltar i gjenopprettelsen av funksjonshemninger.

Det er veldig viktig fra begynnelsen å trene pasientene til å puste inn gjennom nesen og sakte puste ut, ikke holde pusten, gjennom de litt åpnede leppene, utter lyden "zh-zh." Forlenget forlengelse fremmer muskelavslapping under passive og aktive bevegelser.

Når du utfører passive bevegelser, oppfordres pasienten til å slappe av musklene i de berørte lemmer. Dette er også hjulpet av langsom rulling av håndflaten eller foten på rullen.

Restaurering av bevegelser fremmes mest aktivt av aktiv gymnastikk. Begynn den 2-3 uker etter slag. To ganger om dagen i 10-30 minutter gir en pasient som ligger på ryggen eller en sunn side mulige bevegelser for den berørte armen og benet (fleksjon, forlengelse, tilbaketrekking, reduksjon, rotasjon). For å gjøre det lettere for ham å gjøre dette, legg armen eller benet på et håndkle (bilde 6). Under treningsøkten må du gjøre 2-4 pauser i 2-4 minutter.

Veldig nyttig for å gjenopprette bevegelser av hånd og fingre øvelser med kuber, pyramider, topper, modellering av plasticine, feste og unbuttoning knapper, binde og untying bånd. De øker volumet av aktive bevegelser betydelig.

Å øke muskelstyrken, trene med motstand Det elastiske båndet for strømpe er sydd i form av en ring og setter på en sunn og smerte-
hånd eller til et sunt og sårt ben. Når du beveger gummiringen, kan du konsekvent, langsomt og jevnt trene alle muskelgruppene. Mens du trener musklene i hånden, bør du ikke bli båret av den lille ballen som er behagelig å håndtere. Sammentrekningen øker tonen i flexormuskulaturen i hånd og fingre, som allerede er oppvokst.

Hvis legen tillater pasienten å sitte ned, løfter familie først ham i sengen i en vinkel på 30 grader og holder i 3-5 minutter. Innen tre dager er det ønskelig å gi den en vertikal stilling, og sitteplassen tar 15 minutter. Før treningen og etter, vurder pulsen. Hvis han er 10-15 slag per minutt, er det naturlig. Hvis du blir hyppig, må du gradvis overføre pasienten til en vertikal stilling - ikke for tre, men i 5-6 dager, og tiden for hver treningsøkt bør reduseres til 4-8 minutter.

Det neste trinnet er å lære deg å sitte med føttene nede. Under ryggen for stabilitet legger du en pute, en syke arm henger på et tøfler, og et sunt leg fra tid til annen legger på pasienten. Bare legg pasienten på en stol.

Lære å gå begynner i sengen. Freestyle ligger på ryggen, vaktmesteren står til føttene, vikler armene rundt anklene, bøyer seg og bukker seg i knær og hofteledd, imiterer å gå, føttene på føttene glir på sengen. Over tid utføres disse bevegelsene av pasienten uten hjelp utenfor.

Så snart den generelle tilstanden tillater, får pasienten seg ut i sengen i 1-2 minutter, holder begge hender bak ryggen. Når han lærer å stå støt på begge beina, kan du alternativt stå i 2-3 minutter, deretter på en sunn, deretter på syke. Etter 5-6 dager, som fortsatt holder seg på baksiden av sengen, må du begynne å gå på stedet, og forsøke å fordøye kroppens vekt til de syke og friske bena jevnt.

Etter at pasienten lærer å gjøre det bra for disse forberedende øvelsene, kan du fortsette å lære å gå. Først en, og så flere ganger om dagen. Vaktmesteren støtter pasienten foran og bak bak skinnbeltet som han er omgitt av; en smertefull hånd er suspendert på et tøfler.

Når pasienten ikke lenger trenger hjelp, får han en stativkrykke, og han begynner å gå med ham. For å sette foten riktig, trenger du et spor med spor av føtter. For dette kan du bruke et stykke tapet. En sunn person går langs den og sporer hver fot med blyant. Da skal pasienten komme inn i sporene til en sunn person.

Og her er det nødvendig å overvåke holdning og jevn fordeling av kroppsvekt på syke og sunn ben. Det lammede benet bør heves høyere slik at det ikke berører gulvet med tåen. For å lære dette til sporet med spor av føtter på siden av vondt ben, kan du sette treplanker 5 cm høye og deretter bringe dem til en høyde på 15. Stativkryssen erstattes deretter med en pinne. En krykke og en pinne bør velges i henhold til høyden, slik at den skadde skulderen ikke stiger over den sunne, hvis den støttes av dem.

Så snart pasienten begynner å bevege seg, slik at foten ikke henger, bør du bære støvler med snørebånd som fester ankelfugen.

Ikke glem å lære pasientens selvbetjening. Først bør han, med hjelp av andre, og da det er mulig uavhengig, kle seg, vaske, tørke hendene, bruke en skje og gaffel.

Alt vi har fortalt deg, kan bare gjøres etter tillatelse fra den behandlende legen og under hans faste tilsyn.

G. Tkacheva, kandidat for medisinsk vitenskap

Hvordan raskt gjenopprette bevegelsen av en lammet hånd etter et slag

Konsekvensene av et slag er forskjellige i hvert tilfelle. Disse kan være tale-, hukommelses- eller øvre lemmer. En erfaren spesialist vil fortelle deg hvordan du gjenoppretter din hånd etter et slag. I slike tilfeller brukes ikke bare medisiner, men også spesielle øvelser, simulatorer, som du bør vite om.

Hvorfor er mobilitet og følsomhet forstyrret?

Håndfallet etter et slag oppstår mot bakgrunnen av den inflammatoriske prosessen i regionen på venstre hjernehalvdel av hjernen. Det er denne delen som er ansvarlig for motorprosessene.

Krenkelser er fraværet av motoraktivitet, delvis eller i sin helhet, muskel svakhet, skjelving eller mangel på respons på visse miljøpåvirkninger.

Det er to typer lammelse som oppstår etter et iskemisk slag eller hjerneblødning:

 1. Perifer. Krenkelser gjelder individuelle nerver.
 2. Central. Patologiske prosesser påvirker arbeidet i hele nervesystemet.

Etter et slag, som har skjedd på grunn av trombose eller ødem i lemmer, kan det oppstå forlamning av hånden. Dette er en alvorlig konsekvens. Pasienten har en sjanse til å gjenopprette dersom han gjennomfører et godt løpet av medisinsk behandling og rehabilitering, og vil også utføre den nødvendige gymnastikken.

Hånden kan være nummen. Når smertereceptorer ikke reagerer på stimuli, er fysisk aktivitet og reflekser under normal. Slike konsekvenser oppstår mot bakgrunnen av en lesjon i venstre hjernehalvdel av hjernen, cerebellum eller frontal lobe.

Alt fordi etter et slag ble nerveceller og perifere nerver påvirket.

Brudd etter 2 måneder passeres hvis offeret utfører behandling, deltar på massasje, akupunktur og refleksologi.

Effektive gjenvinningsmetoder

Du kan gjenopprette høyre eller venstre arm etter et slag hjemme. Men før det burde du gjennomgå en full diagnose og behandling. Det er nødvendig å utføre hver dag spesiell gymnastikk, for å være engasjert på simulatorer, for å besøke bassenget.

I tillegg brukes elektriske impulser og akupunktur for å gjenopprette hendene.

gymnastikk

Det er nødvendig å utføre øvelser for utvikling av fine motoriske ferdigheter i hendene, tilbake til dem følsomhet, økende muskelton og styrke. For eksempel, løft dumbbells, gjør stucco, svømme.

For å utvikle motoriske ferdigheter, bør du skrive oftere med en penn. Hvis det oppstår en delvis lammelse av hendene etter slag, anbefaler leger at du utfører morgenøvelser, gjør sportsvandring.

Trening gjøres hver dag om morgenen og om kvelden, nok til å gi det 15 minutter. I den første måneden etter et slag kan du ikke laste kroppen, ellers er det fare for et annet angrep.

Klasser vil bidra til å forhindre dannelse av blodpropper, trykksår, sår på armen, etterfulgt av parese, vevsdød, blodforgiftning.

Medisinadministrasjon

For å gjenopprette en lammet hånd etter et slag, foreskriver legene sine pasienter:

 • nootropics;
 • smertestillende;
 • neurobeskyttende midler;
 • sentralstimulerende midler.

I tillegg tar pasienten medisiner som renser blodet, samt vitaminer, antibiotika og antidepressiva. For å beregne dosen av medisin og tidspunktet for kurset tar den behandlende legen hensyn til de individuelle egenskapene til organismen til offeret.

Først etter pasienten vises pasienten injeksjoner og droppere. Det bør ta et par måneder før han tar medisinen oralt.

Andre gjenvinningsmetoder

Moderne medisinske sentre tilbyr ulike prosedyrer for å gjenoppta mobiliteten til hånden etter et slag:

 • slam wraps;
 • kunstterapi;
 • refleksologi;
 • akupunktur.

Slike metoder er svært populære. Under prosedyren for akupunktur, blir tynne punkteringer laget på kroppen.

De elektriske impulser som oppstår i dem påvirker nerver, muskler, som er ansvarlige for arbeidet og mobiliteten til de øvre lemmer.

Øvelser for å gjenopprette hender

En pasient som har opplevd et slag, anbefales først å trene fingrene. Arbeide med dem bidrar til å aktivere hjernefunksjonene for å gjenopprette håndens bevegelser.

 1. I 15 sekunder blir hver finger gnidd og knedd.
 2. Sett deg ned, legg hendene på hoftene dine, spred fingrene maksimalt. Hver av dem løfter opp, starter med litenfingeren og slutter med en stor. Deretter snu hendene dine over hendene og gjør det samme. Gjenta øvelsen minst 10 ganger. Jo verre det viser seg, jo mer tid det tar å gi slike øvelser.
 3. Sett deg ned, legg håndflatene på hoftene dine, nærmere knærne. Roter fingrene dine igjen. Palmer snu og fortsette gymnastikken med fingrene. Denne øvelsen har gode motoriske ferdigheter, og dette påvirker hjernens arbeid positivt. Det bør gjøres 7 ganger.
 4. Skyv maksimalt alle fingrene og klem dem i en knyttneve. Slike øvelser for å gjenopprette hånden for å gjenta 5 ganger.
 5. I en sittende eller liggende stilling, arbeid med tærne. Først trekk dem på deg selv, spred ut, så vipp i motsatt retning, klem. Øvelsen gjentas 10 ganger.
 6. Hånd med låselåsen og ta omvendt for å heve fingrene. For eksempel, stor på høyre side, så til venstre. Etter å ha blitt ferdig på de små fingrene fortsetter øvelsen i omvendt rekkefølge 10 ganger.
 7. Gjør et klikk med fingrene i sin tur, begynner med tommelen og pekefingeren. Øvelsen gjentas 5 ganger.

Leger anbefaler at du bruker spesielt tilbehør til fingeroppvarming. Det er massasje baller som ligner en pinnsvin. De kan kastes fra høyre til venstre, masserer hender og fingre. Hver dag må en slaglidelse håndtere denne ballen i minst 3 minutter.

Gjenopprettingen av høyre hånd påvirkes positivt av øvelsen med to baller, som kan rulles i håndflaten.

Treningsapparat for restaurering av fingre og hender

I tillegg til gymnastikk, samt spesielle øvelser, anbefaler leger at man bruker andre metoder for å utvikle øvre lemmer etter et slag.

 1. Rubiks kube fungerer godt for å knytte fingrene. Under bruken, bøyer personen hele hånden, kneader phalanxen, styrker musklene. I en viss grad bidrar en slik simulator til å utvikle mikromotorikk av fingrene. Ved rotering av kubens planer blir ulike muskler trent på hendene. Pasienten må bruke alle fingrene og pakke den inn, så det vil ta mer innsats.
 2. Det anbefales å skape figurer fra plasticine eller å samle en barnedesigner. Dette har en positiv effekt på gjenopprettingsprosessen.
 3. Legene anbefaler å gi mer tid til brikker, sjakk. Spill som bidrar til å trene ikke bare fingrene, men også børsten selv. De bidrar også til å utvikle minne og tenkning.

Under gjenopprettingen er det vanskeligste å gi pasienten trening av små bevegelser. For å utvikle, kan du bruke ulike simulatorer til å rulle dem med fingrene. Du kan spre kamper og knapper hver dag på bordet for å samle dem senere.

Tradisjonell medisin

For å gjenopprette venstre arm etter et slag, kan du bruke ikke-tradisjonelle metoder. Men før du tar til slike oppskrifter, bør du konsultere en lege.

Blant de populære måtene med høy popularitet er:

 • honning med kongelig gelé;
 • salve, som inkluderer furu nåler og laurbærblad (produktet skal gni i hånden som led etter et slag).
 • tinktur, fremstilt av blomster av fjell arnica;
 • en medisin fra Sophora japansk;
 • urte samlinger, som inkluderer motherwort, mynte og St. John's wort.

Under gjenopprettingen må det huskes at alle behandlingsmetoder, blant annet både folkemidlene og rehabiliteringsforanstaltninger, skal være rettet mot å gjenopprette blodsirkulasjonen i hånden. Dette tilrettelegges av en god massasje, noe som vil akselerere utvinningen.

Du kan lete etter andre metoder for utvinning, men det bør forstås at alt skal overvåkes av den behandlende legen. Han tar hensyn til alle pasientens individuelle egenskaper og, styrt av dem, tar en beslutning. Den eneste måten å gjenopprette hånden etter et slag vil være effektivt.

Recovery prognose

Ofte forekommer et slag hos eldre. De har en komplikasjon i form av lammelse av hendene. I de fleste tilfeller oppstår fullstendig gjenoppretting. Men dette er gitt at pasienten overholder de tilstedeværende legenes anbefalinger, rehabiliteringsregler.

Utvinningen av armen etter et slag bør være 6 måneder, noen ganger 1 år. Men etter et gjentatt angrep er det ikke alltid mulig å kurere slike komplikasjoner som lammelse, følelsesløshet eller tap av følsomhet. Derfor forblir mange pasienter deaktivert.

For å forhindre alle disse komplikasjonene, må du søke hjelp fra en lege i tide. Han vil foreta en nøyaktig diagnose, foreskrive behandling, spesielt hvis sykdommene utvikles i utgangspunktet.

Gjenoppretting etter et taleslag og bevegelser

Gjenoppretting etter et slag, hastighet og fullstendighet av rehabilitering avhenger av størrelsen på hjerneskade.
I enkelte pasienter etter slag, bevegelse og tale er fullstendig restaurert i de første ukene eller månedene, forblir andre vanskelige, og de tredje er nesten ikke gjenopprettet.
Den raskeste prosessen er gjenoppretting av tapte funksjoner i det første året etter et slag. Pasienten avstemmes med sin stilling, tilpasser seg eksisterende mangler, fremgang i rehabiliteringsstopp

En pasient etter et slag, så snart hans tilstand tillater det, skal begynne å gjøre fysiske øvelser for å gjenopprette mobiliteten til lammede lemmer så fullt som mulig og minimere konsekvensene. Og mens den løgne pasienten ikke klarer å gjøre noe selv, bør hans slektninger være forlovet med ham - gjør passiv gymnastikk, massasje

Mange paralyserte pasienter faller i depresjon og bryr seg ikke om tilstanden deres, de ønsker ikke å øve rehabiliteringsgymnastikk, de forsøker ikke å gjenopprette tale etter et slag. Hele dagen ligger de i sengen uten å flytte. I slike pasienter er selv små brudd på motorfunksjoner dårlig restaurert.
Ofte skjer dette ikke på grunn av dovenskap og depresjon, men på grunn av nederlaget til visse områder av hjernen. Slike pasienter bør stimuleres til å raskt overvinne konsekvensene av hjerneslag.

Nedenfor er historiene om hjerneslagpatienter som kunne gjenopprette seg hjemme, inkludert etter omfattende slag, da legene forutslo fullstendig uførhet før livets slutt. Historiene er hentet fra avisen "Vestnik ZHZH" fra rubrikken "Liv etter et slag"

Restaurering av bevegelser etter hjerneslag.

Menn led store hjerneslag, det meste av hjernen led, halvparten av kroppen var lammet, syn og tale ble tapt. Kona ble fortalt at det er lite håp, og hvis han ikke dør i neste uke, vil han bli lammet for livet. Men besluttsomhet, utholdenhet, viljestyrke og selvtillit hjalp ham med å komme seg på føttene og tjene seg selv, selv om mange av konsekvensene av strekningen har vært opp til nå.

Det antas at resten av den intakte hjernen kan ta over funksjonene til den skadede delen og overføre impulser til de lammede kroppsdelene. Men dette er mulig ved hjelp av trening og tro på å forbedre tilstanden din
For en mann var det veldig vanskelig å lære å svelge, spise mat, kontrollere blæren, men han bestemte seg for ikke å gi opp, men timen kjemper for sin helse. Det viktigste er ikke å bli vant til staten der du er, men gå framover daglig.
Den delen av hjernen som styrer tale og forståelse av språket, har gjenopprettet etter å ha utført spesielle øvelser som ble anbefalt på sykehuset. Han utførte disse øvelsene 1 år etter et slag hver dag, og deretter i ytterligere fem år i de tilfellene da personen begynte å vri.

Etter at han hadde lært å sitte på et sted som ikke følte seg, begynte pasienten å tenke på hvordan han ville lære å stå og bevege seg. Men dette hadde ikke nok styrke - han svelget maten med vanskeligheter, så han spiste litt. Mesteparten av dagen han tilbrakte å sitte i rullestol lærte han å knytte seg til henne med en sunn hånd, og flytte rullestolen med en sunn fot, som presset fra gulvet. Livet ble umiddelbart mer interessant.
Da lærte jeg å kle og kle seg selv.
Selv om fem år senere ble hånden og benet forblevet lammet, lærte mannen å gå med en pinne, stige ned trappene ved hjelp av et rekkverk bakover.
Før quadriplegic pasient etter et slag kommer til å stå opp, er det nødvendig å fastsette posisjonen hvor foten er, ellers kan du falle - lammet ben under stige opp fra stolen, er sengen ikke er i stand til å holde vekten av kroppen og så viste det seg i. Det tar tid å lære å stole på lammet ben og holde balansen i kroppen.
Det er veldig nyttig å strekke den lammede armen og hver finger på den flere ganger om dagen, men du må være forsiktig så du ikke bryter leddene på grunn av mangel på følsomhet i hånden. Hvis det er normalt, er det nyttig å følgende øvelse: å holde sunn hånd på den faste støtten, prøver å gjøre sit-ups, alt fra tre ganger, bringe til 10 (2-3 ganger om dagen)
Gjenoppretting etter hjerneslag hjemme har pågått i 4 år. Resultater av en lam mann han går, sitter i rullestol, men hvis han føler at han er sliten eller miste balansen, kler han og kjoler, inkludert sko, forbereder et måltid, prøv å grunn av alle krefter blir selvstendige (HLS 2003, №10, s 14. -15, 2003, nr. 21, side 24)

Fullstendig gjenoppretting etter et slag - fra en seng-pasient til en morgenkjøring.
Kvinnen etter sterk stress har kommet ned med et slag, selv om hun alltid førte til en sunn livsstil. Jeg lå lenge i depresjon, jeg trodde at livet var over. Men en dag, etter å ha lest "HELL", trodde jeg at mange mennesker sliter med sykdommen deres i enda vanskeligere forhold enn hun. Etter at disse tankene med en stor innsats rullet ned fra sofaen, og å gi meg en fysisk belastning, begynte å svinge fra side til side. Da kom legene som besøkte henne hver dag, og bidro til å komme tilbake til sofaen.
Dette var begynnelsen, langsomt begynte den tidligere sengepatienten å krype på hennes høyre side, gå med krykker. Dette varte i seks måneder, til hun ble transportert for å bo i et landsbyhus. Der kravlet hun på gresset og var glad for at hun kunne bevege seg, selv om koordineringen av bevegelsene ble ødelagt. Alle disse rehabiliteringsarbeidene var ikke bortkastet. Nå er hun 63 år gammel, hun står opp tidlig om morgenen, gjør øvelser, og kjører hver morgen på skogstier. Hun har sågar og pinner ved til ovnen, og arbeider i hagen om sommeren. Konsekvensene av hjerneinfarkt forsvant helt. (HLS 2003, nr. 9, side 8)

Hjemgjenoppretting etter et slag med Frovvs simulator.

Mannen led hjerneslag. Etter det tok jeg mye medisin, men tilstanden var svært beklagelig.
Saken hjalp - det var en medisinsk utstilling, og en lege oppfordret ham til å kjøpe ham en Frolov TDI-1-simulator for gjenoppretting etter et slag. Det var også to måneders kurs om bruken av denne simulatoren. Pasienten tok kurs, behersket endogen pust på simulatoren. Startet med 5 minutter. Klasser ble gitt til ham veldig hardt, de måtte mobilisere all sin viljestyrke og energi slik at de ikke kunne bli forlatt.
Som et resultat var mannen involvert i en simulator hjemme i minst to timer om dagen. Oppnådde konkrete suksesser - begynte å dispensere med rusmidler, trykket falt fra 230/150 til 130-140 / 90. Det føles bra, det er lyder i hodet, nesten alle konsekvensene av hjerneslag forsvunnet - den lammede armen og benet blir gradvis restaurert. (HLS 2003, nr. 22, side 19)

Gjenoppretting av tale etter et slag.

Eksempel №1. Gjenopprett tale ved hjelp av dikt.
En kvinne på 53 år fikk et slag, selv om hypertensive ikke ble vurdert, var trykket alltid 120/80. Men på dagen for hjerneslag, da ambulansedoktor målt trykket, viste det seg seg å være 240/70.
I tre måneder lå hun hjemme uten å flytte. Paralyserte høyre side. Armen og benet hang som en pisk, tale etter at et slag ble ødelagt. Pasienten mistet helt mot, men sykepleieren overbeviste henne om at det var mulig å overvinne konsekvensene av hjerneslag. Så begynte kvinnen å kjempe for helse: hennes venstre hånd masserte høyre side, lese høyt for å gjenopprette tale, gjorde øvelser. Da høyre ben begynte å fungere, begynte jeg å gå rundt i rommet lenge. Hånden stod ikke over midjen, da begynte hun å markere med en venstre hånd på etikettveggen og prøvde å nå dem med høyre hånd. Gradvis begynte armer og ben å fungere normalt. Dette hjalp daglig trening. Siden da har 12 år gått, fra konsekvensene av strekningen var det bare en støy i hodet. (HLS 2000, nr. 11, side 7)

Eksempel nummer 2. Gjenopprette tale etter et hjerneslag hjemme - leser høyt.
En 54 år gammel mann fikk et høyresidet til sykehuset. Legene anså det håpløst, de gjennomførte ingen behandling. Noen få timer etter strekningen våknet jeg opp i en vanlig menighet, ikke i intensiv omsorg. Kona overtalte legene til ikke å skrive av pasienten, men å kjempe for livet hans. Som et resultat ble livet reddet, men levetiden på utslippet ble tildelt 3-4 år.
Rehabilitering etter hjerneslag hjemme var svært treg, pasienten måtte lære på nytt hvordan å gå, snakke, lese - noe som betyr lese stadig sklir unna, bare seks måneder senere tilbake til evnen til å tenke logisk. Tale terapeut anbefalte å lese avisen høyt for gjenopprettelsen av tale, og flere ganger for å uttale vanskelige ord. Men det var ganske kjedelig. På den tiden ble alle lest av romanen Valentin Pikul. Og pasienten begynte å lese det første volumet høyt, kona var lytteren. Ord uttalt flittig, søker en korrekt uttale. Jeg leste lenge, fordi romanen var fanger. Etter det første volumet ble talen mye mer forståelig, nesten alle ordene klarte å bli uttalt riktig. Etter det andre volumet kom den gamle stemmen tilbake og fargen hans, snakket mannen som før før sykdommen.
Hans høyre hånd kunne ikke gjenopprettes, og han begynte å skrive med sin venstre hånd. Første scribbles ble oppnådd, etter to års trening ble underlaget fullstendig gjenopprettet, og ble lik den høyre håndskriften, men bare skrivehastigheten falt.
Gjenoppretting etter et slag gikk ikke så jevnt som det kan virke fra denne beskrivelsen. Disse små seirene skjedde mot bakgrunnen av smerter, inkludert hypertensjon, angina pectoris, spasmer i arm og ben, erfaringer om deres ubrukelighet.
Pasienten, som hadde tidligere engasjert i psykisk arbeid, ikke ønsker å forlate hjernen din uten belastning, så det er en skrivemaskin begynte å skrive historien - minnet om sin venn, poeten-soldat, som deretter begynte å publisere en lokal avis, lese bøker av filosofer. Etter et hjerneslag har vært nesten 20 år, og dødsdommen ikke finne sted. (HLS 2001, nr. 15, side 15)

Gjenopprette tale etter et slag - lege råd.
En kvinne på 56 år led 2 slag, etter den første hun lammet høyre side, etter at andre talet gikk tapt. En datter snakket avisen og spurte hvordan han skulle gjenopprette tale etter et hjerneslag hjemme.
Reagerer på lederen av den nevrologiske avdelingen til Det russiske akademiske medisinske vitenskaps vitenskapelige senter for neurologi, professor, doktorgrad i medisinske vitenskapen A. S. Kadykov.
Restaurering av tale og bevegelser etter et slag forekommer ikke alltid samtidig, tale kommer langsomt tilbake.
Selv med de mest alvorlige taleforstyrrelsene, lider intellektet som regel ikke. Derfor, ikke behandle en pasient etter et slag, som et urimelig barn. Viktigst - kommuniser mer med pasienten, det skal ikke være verbal isolasjon. Først må du snakke, navngi varer i den nominative "Kjøleskap, tallerken, ost", noe som betyr at du kommer ut av kjøleskapet en tallerken med ost. I fremtiden kompliserer talenøvelsene.
Oppfordre pasienten til sine egne uttalelser, oftere stille spørsmål. Vær tålmodig, ikke haster pasienten med et svar. Prøv å få hvert ord uttalt sakte og tydelig. Snakk leksjon når du ser at pasienten er trøtt, ikke forårsake irritasjon, tvinger til å trene tiden ut.
Med god helse kan klasser for å gjenopprette tale hjemme, vare i 30-60 minutter. Gjør dem 1-3 ganger om dagen, du kan gjøre og kortere klasser, men øke tallet til 5-6 ganger.
For at talegjenopplæringsklasser i en lammet pasient skal være mer effektive, er det nødvendig å få en foreløpig konsultasjon med en taleterapeut. (HLS 2010, nr. 13, side 25)

Folk rette for talgjenoppretting etter et slag.
Dette folkemidlet bidrar til å gjenopprette tale etter et hjerneslag hjemme.
Bland en halv kopp honning og et halvt glass løkjuice. Hold blandingen i kjøleskapet. Insisterende sammensetning er ikke nødvendig, enn det er fersk, jo bedre.
Ta en blanding av 1 ss. l. tre ganger om dagen i 20 minutter før måltider. Når delen er ferdig, lag en ny. Behandlingsforløpet er 1 uke. Ta en pause i 7 dager, ta deretter et andre kurs - en kopi av den første. (HLS 2004, nr. 7, side 21)

Gjenopprett tale med reddik
Dette er et rimelig og velprøvd folkemåte for talgjenoppretting etter et slag. Sett revet eller tynt skiverradd under tungen og tungen. Oppbevares i munnen. Pasienten skal føle seg kald og brennende. Hvis mage-tarmkanalen er syk, bør den akkumulerte spytten spytte ut. Fremgangsmåte å gjøre 3-4 ganger om dagen. (HLS, side 38, 2012, nr. 6)

Ifølge oppskriften Avicenna
En kvinne hadde et slag for 8 år siden. Høyre side ble lammet, talen ble ødelagt. Ambulansen tok ikke pasienten til sykehuset, de foreskrev behandling hjemme.
Når neste dag sykepleieren kom til å sette en injeksjon, pasienten mimikk ba henne om å ta blod fra en vene, t. Til. Avlesningen på Avicenna som hjelper hjerneslag årelating. Sykepleier lenge uenige, men da tok likevel blod. Samme dag gjenvunnet pasienten sin tale.
Neste dag, da vi så forbedringer, tok sykepleieren blodet igjen - 5 ml. Min fot gikk bort. På den tredje dagen etter å ha tatt blod, gjenopprettet pasienten etter slag. Nå tror ingen at hun hadde et slag. (HLS 2011, nr. 4, side 40)

Stadier av rehabilitering etter hjerneslag hjemme.

Kvinnen fikk et slag i september 2002, høyre side forblev lammet. På sykehuset, hvor hun kom, smittet legene henne med optimisme, lovet at ved nyttår ville hun løpe. Mer enn et år passerte. Inntil jeg løp, men optimismens ånd fortsetter, blir konsekvensene av hjerneslag sakte sakte.
Det siste året etter at strekket kan deles inn i fem stadier av rehabilitering.

1. trinn (Oktober-desember 2002) Pasienten vet bare hvordan han skal lyve og gråte mye. I oktober ble 10 massasjeprosedyrer utført. I november - 30 injeksjoner (cerebrolysin, piracetam). I desember - begynte å praktisere terapeutisk gymnastikk med en trener. Jeg lærte å sitte i puter, etter at jeg var i stand til å se på TV, lese, løse kryssord.
2. trinn (Januar - mars 2003) I januar, om morgenen, begynte presset å stige, det ble gjennomført et injeksjonsforløp. I februar gikk hun i løpet av massasje, fortsatte å jobbe med treneren av terapeutisk gymnastikk.
I februar lærte jeg meg selv å sitte i sengen med et tau festet til sofaens ben som den ligger på. Sitter hun, lærte hun å stryke, sy. Fordi hun er venstrehåndet fra fødselen, og høyre hånd er lammet, viste dette arbeidet seg bra for henne.
3. trinn (April - juli) Siden april begynte hun å lære å gå, i venstre hånd er det en krykke, på begge sider - datter og barnebarn. Datteren støttet fra høyre lammede side, barnebarnet og en krykke til venstre. Pasienten kom fra sofaen til vinduet - 10 trinn, og tilbake. Det ble vurdert - 1 gang. Med hver leksjon økte antall ganger. Det var et håp om at han ville lære å gå. På den tiden var det allerede seks måneder etter strekningen

4. trinn av rehabilitering etter hjerneslag hjemme (August). I august ble kvinnen transportert til dacha, der hun likte - frisk frukt, luft. Det begynte å bevege seg mer. Og vandre var bedre - på den ene siden var det bare en krykke, og til høyre er det fortsatt en datter eller barnebarn.

Den femte fasen av rehabilitering (september-november, et år etter slag) I september begynte å trekke en kvinne gikk på gaten, hun lærte også å jobbe pasienten sitter og hjelpe høste avlingen med hagen - økologiske grønnsaker for bevaring, krøller druer for vin. Høyre hånden fungerte ikke, det presset bare ned grønnsakene.
10. november begynte hun å gå rundt huset bare med en trollstang, uten støtte fra familien sin: Fra sofaen flyttet hun til en stol og deretter til en annen stol, som ligger ved siden av bordet. Holder seg til bordet, hun reiser seg til føttene, og lener seg på sin krykke, går gjennom leiligheten til inngangsdøren og tilbake. Dette er 15 meter. Først gjorde jeg 2-3 fly om dagen, i slutten av november hadde jeg allerede 40 flyreiser. Det tok minst 2 timer om dagen å gå.
På slutten av november gjorde hun et kurs av injeksjoner og massasje.
(HLS 2004, nr. 2, side 11)

Gjenopprette etter et slag hjalp massasje, krukker og gåing
En mann på 57 år overtok et hjernebrems. Før denne hendelsen tenkte han ikke på en sunn livsstil, prøvde å spise mer kunnskapsrik, og flytte mindre. Sykdommen gjorde at han revurderte sin holdning til livet. Som et resultat, et år etter slagtaket, droppet han 28 kg overvekt, trykk 115/70, blodbiokjemi er normalt.
I hans brev snakker han om stadier av rehabilitering etter hjerneslag.
Umiddelbart etter overføringen fra intensivavdelingen til den vanlige menigheten bestemte pasientens kone seg ikke for å begrense seg til den foreskrevne behandlingen, men å starte rehabilitering selvstendig. Tross alt er de første timene og dagene etter strekket viktigst for maksimal gjenoppretting av tapte funksjoner.
Etter å ha lest at cervical osteochondrosis bidrar til forstyrrelsen av hjernecirkulationen, ble det lagt stor vekt på å massere etter et slag. Mens pasienten fortsatt ikke kunne sitte, masserte hans kone ørepennene hans, popliteal fossa, føtter, ryggrad. Masseringen ble utført med fingre og massasje baller 2-3 ganger om dagen.
To uker senere lærte venstre ben "igjen", en måned etter slaget - en hånd, om en halv og en halv time at pasienten snakket klart tydelige ord.
Så snart den lammede pasienten fikk lov til å sitte etter et slag, begynte kona å massere ham krageområdet, først forsiktig og deretter mer intensivt. Hennes vanlige massasje vekslet med honning, og en måned senere la hun til krukkene som hun plasserte langs ryggraden i 2 rader.
To måneder etter strekningen ble pasienten transportert til et sanatorium hvor han ble foreskrevet fysioterapi, massasje, spaserturer. Først kunne en mann passere 300 m per dag, en måned senere dro han 3 km. Alt dette gjorde jeg gjennom "Jeg kan ikke", ofre søvn, TV og andre sanatorielle fristelser.
I kostholdet han foretrukket grønnsaker og frukt retter, unngår å spise fett, søt, salt og egg.
Blodprøven viste fortsatt et høyt nivå av kolesterol, da for utviklingen av ernæringsstrategien tok det mer grundig og eliminert alle skadelige produkter.
Etter sanatoriet holdt mannen fortsatt en diett og gikk mye - 1 time i morgen og om kvelden i noe vær. Han gikk først i ro og da, jo raskere begynte han å flytte av og til til en jogge. Lasten regulert av pulsfrekvensen økte og reduserte dem langsomt - etter en energisk spasertur fløy ikke på sofaen, og tok en kontrastdusj, og øvte seg for avslapning.
(HLS 2004, nr. 7, side 16)

Gjenoppretting etter hemorragisk slag.

Mannen skjedde hemorragisk slag. Deretter tilbrakte han 2 år uten lammelse uten bevegelse. Hans kone og slektninger tok seg av ham. Han ville ligge stille hvis hærens kamerat ikke kom og ikke skamme seg: "Hvordan kan vi legge seg rundt og holde" staben "rundt oss? Hvis høyre side ikke er lammet, må vi jobbe med oss ​​selv. " Kammerat bundet stroppene til bena på sofaen som pasienten lå på, og krevde at han prøvde å løfte kroppen og sette seg ned.
Først var det veldig vanskelig. Hodet mitt vondt, jeg snurret, men pasienten fortsatte å jobbe hele tiden: han ville stige, da med sin høire hånd ville han utvikle sitt venstre ben og arm, for det stanset han til og med sovende om dagen. Fra "loggen" begynte å bli en mann. Til slutt begynte jeg å snu meg fra side til side, sett deg ned. Så lærte han å senke beina fra sofaen til gulvet. Sitter i første 5-10 sekunder, økte denne tiden gradvis.
Så begynte han med hjelp av sin kone, og deretter stolen, å stå på gulvet. Det tok 2-3 sekunder og satte seg. Et år etter begynnelsen av treningen begynte å gå rundt leiligheten alene.
Den samme vennen brakte Paul Braggs bok The Miracle of Fasting. En mann i to år sultet i 24 timer i uken, deretter byttet til 36-timers faste, og en gang i måneden på sultestreik i 3-4 dager.
Resultatet av slik rehabilitering etter et slag (5 år har gått, hvorav 3 års trening og fasting):
1. Klarhet i hodet,
2. Trykket fra 160 / 120-130 redusert til 140/100,
3. Piller er ikke lenger nødvendig.
4. Alle leddene roterer fritt, selv om venstre side fortsatt er "død". Men mannen lærte å kontrollere den.
Du kan beseire konsekvensene av hjerneinfarkt selv. For å gjøre dette må du inkludere viljestyrke og utholdenhet, du må jobbe hardt. Ta vare på deg selv. Hvis du ikke gjør det, vil ingen leger hjelpe deg. Bare uavhengige daglige aktiviteter gir et positivt resultat.
(HLS 2006, nr. 1, side 18)

Rehabilitering etter et hjerneslag hjemme.

Hver dag som i starten.
Tre-time verdensmester i fartskøyter Maria Isakova led et slag på 80 år. Venstre side ble lammet. Men den tidligere mesteren sa til seg selv: "Jeg må stå opp til enhver pris."
I de første dagene etter slaget begynte pasienten å sitte opp i sengen, overvinne svimmelhet, svakhet og advarsler fra leger. I sengen prøvde jeg å bevege meg så godt jeg kunne: løfte min sunn arm og ben, og så økte pasienten min med en sunn hånd. Da en datter kom på sykehuset for å ta vare på datteren hennes, tvunget hun å sette 2 stoler ved siden av henne, og stole på dem, prøvde å utføre øvelsene, som hun gjorde hvert slag før streken. Det viste seg selvfølgelig likhet med det som var før, men pasienten tvunget seg til ikke å legge seg ned: hun snudde seg, bøyde sig ned, tvang seg til å løfte knærne litt, skildrer å gå, prøvde selv å kneppe seg. Legene ble overrasket over utholdenhet.
Etter en tid styrket, klarte jeg å gå med en pinne og støtte datteren min.
Da jeg kom hjem fra sykehuset, tillot jeg meg heller ikke å slappe av. Rehabilitering etter et slag fortsatte hjemme. Hver morgen tvinger hun seg til å komme seg ut av sengen, gjør gymnastikk fordi hun ikke vil forandre sin vanlige livsstil, så vasker hun seg og forbereder kaffe. Alt viser seg veldig sakte. Så legger han seg til hekling, som han ble avhengig av etter sykehuset, før han aldri strikket.
Han knytter 20 løkker, og tvinger seg til å gå rundt i leiligheten, hvor trøtt han er, legger seg igjen for å strikke. Etter slaget har 7 år gått, hele leiligheten er nå dekorert med strikkede tepper, servietter, kapper og gir dem til slektninger.
Det er veldig viktig å håndtere en syk person, å være nødvendig og ha det gøy fra det som ble gjort. Å se resultatet av saken er som en medisin.
(HLS 2005, nr. 24, s. 16-17)

Hvordan gjenopprette seg fra hjerneslag.
Skriver en kvinne som har hatt et slag. Hun ser veien ut av sykdommen på jakt etter glede, men liten, men glede. Gleden for henne er å nå målet.
Straks etter slaget hadde hun en forferdelig periode med fortvilelse, da alle tanker bare handlet om sykdommen. Denne situasjonen hjalp henne til å overvinne denne tilstanden. Da hun satt på en stol ved inngangen, kom en kjent kvinne opp til henne og fant ut hva som hadde skjedd, en venn sa at dette er en skadelig sykdom, og nå vil alt avhenge av den syke som vil vinne. Disse ordene har sunket inn i sjelen, pasienten ønsket veldig mye å gjenopprette og gå tilbake til det gamle livet da hun dro til landet, på ski. Jeg skjønte at hvis du bare venter på at alt skal passere seg selv, lyver og føler deg synd, da er dette veien til en blindgyde. Vi må kjempe og overvinne vår sykdom.
Før denne samtalen, kunne hun bare gå rundt i rommet, etter at samtalen begynte å trekke, legge til skritt, glede seg over at antall trinn øker. Hun gjorde øvelsen mens han lå ned, i 30 minutter, så gikk igjen, dagen gikk ut i arbeid på seg selv. Det var spenning, interessen for livet returnerte. Nye seire gir ny glede.
For å gjenopprette minnet etter et slag før du legger deg til seng, prøvde du å gjenopprette tekstene som ble lest om ettermiddagen. For en tur tok seg selv teksten til fabler og lærte dem.
Det er både forverring og dårlig humør, men kona tillater ikke at de rydder opp, skifter straks mentalt til noe hyggelig å distrahere. (HLS 2010, nr. 18, s. 9-10)

Drikk for utvinning etter et slag.
Kvinnen er 81 år gammel. Hun har allerede hatt 3 slag. Overvinne dens effekter, spesielt svimmelhet, hjelper henne med infusjon av urter, reseptet som ble anbefalt av en nevropatolog.
1 ss. l. hofter, 1 ss. l. frukt av hagtorn. 1 ss. l. Leonurus helles 1 liter kokende vann i en termosflaske. Drikk 1 glass 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er 3 måneder. (HLS 2004, nr. 10, side 26)

Hvordan det var mulig å overvinne konsekvensene av hjerneslag ved hjelp av egg
En 78 år gammel mann led av et slag. Datteren leser om eggens helbredende kraft, om det faktum at friske landsbyegg bidrar til å gjenopprette en person etter et slag, og sendte sin syke far til landsbyen til søsteren. Der spiste han 2 egg hver morgen og kveld. En måned etter behandling kom han til liv - han begynte å gå, tale og minne ble gjenopprettet. Alle naboene var forbauset, ingen trodde han kunne komme seg ut av sengen.
Mannen bodde hele sommeren i landsbyen, fikk vekt og føles nå bra. (HOOO 2002, nr. 23, side 19)

Gjenoppretting etter hjerneslag til en eldre person.
En mann i en alder av 68 led av et slag. Han tilbrakte 16 timer i et bad uten bevissthet, siden han bodde alene. Venstre side var fullstendig lammet. Fra de aller første dagene var det et stort ønske om å fullt ut gjenopprette. Det tok 4 år etter slaget, til det er greit, men besluttsomheten går ikke bort.
Pasienten står opp klokka 6, gjør gymnastikk i sengen, deretter 100-150 sit-ups, 50-70 push-ups fra turneringen. Utvikler sin venstre arm, han reiser murstein 30 ganger, klemmer 20 ganger fra seg selv og tiltrekker seg.
Til frokost spiser han havregryter kokt med kokende vann, tilsatt tørkede aprikoser, svisker, rosiner, friske eller frosne bær, valnøtter, revet gulrøtter.
For å forhindre et gjentatt slag, drikker han en blanding av sitroner, hvitløk og honning 3 ganger om dagen.
På middag spiser 3 ss. l. bokhvete groats, gjennomvåt i kefir med tillegg av honning. En time etter middag - et glass kefir (HLS 2010, nr. 6, side 9)

Hvordan behandle hodepine etter et slag.
Kvinnen fikk et slag for 2 år siden, appellerte til avisen med en klage om at etter et slag er det ingen hodepine, svimmelhet, en følelse av frykt.
Hun har ansvaret for lederen av nevrologiske avdelingen til det russiske akademiske medisinske vitenskapelige senter for neurologi, professor, doktor i medisinske vitenskapen A. S. Kadykov.
Hodepine kan være og før et slag. I seg selv fører et slag til hodepine svært sjelden. Derfor, hvis de dukket opp nylig, er det nødvendig å finne ut årsaken til deres forekomst. Det skjer at hodepine etter et slag oppstår med for mye intensitet av gjenopprettingsøvelser.
Når hodet gjør vondt, bruk folkemessige rettsmidler - legg et gult kort til føttene, eller lag en infusjon av en blanding av urter: oregano, mynte, jeskesørre i like store mengder. 1 ss. l. samling for 1 kopp kokende vann - drikk i 3 delte doser om dagen. Behandlingsforløpet er 2-3 uker. Dette middelet er bra for hodepine av nevrologisk natur.
Svimmelhet etter et slag kan være pi-vaskulær dystoni.
Feeling av frykt vil fjerne Relanium, Seduxen, men først prøv vegetabilske folkemedisiner - tinkturer eller tinkturer av motherwort, valerian. (HLS 2010, nr. 4, side 28,)

Les Mer Om Fartøyene