Hvordan raskt gjenopprette bevegelsen av en lammet hånd etter et slag

Konsekvensene av et slag er forskjellige i hvert tilfelle. Disse kan være tale-, hukommelses- eller øvre lemmer. En erfaren spesialist vil fortelle deg hvordan du gjenoppretter din hånd etter et slag. I slike tilfeller brukes ikke bare medisiner, men også spesielle øvelser, simulatorer, som du bør vite om.

Hvorfor er mobilitet og følsomhet forstyrret?

Håndfallet etter et slag oppstår mot bakgrunnen av den inflammatoriske prosessen i regionen på venstre hjernehalvdel av hjernen. Det er denne delen som er ansvarlig for motorprosessene.

Krenkelser er fraværet av motoraktivitet, delvis eller i sin helhet, muskel svakhet, skjelving eller mangel på respons på visse miljøpåvirkninger.

Det er to typer lammelse som oppstår etter et iskemisk slag eller hjerneblødning:

 1. Perifer. Krenkelser gjelder individuelle nerver.
 2. Central. Patologiske prosesser påvirker arbeidet i hele nervesystemet.

Etter et slag, som har skjedd på grunn av trombose eller ødem i lemmer, kan det oppstå forlamning av hånden. Dette er en alvorlig konsekvens. Pasienten har en sjanse til å gjenopprette dersom han gjennomfører et godt løpet av medisinsk behandling og rehabilitering, og vil også utføre den nødvendige gymnastikken.

Hånden kan være nummen. Når smertereceptorer ikke reagerer på stimuli, er fysisk aktivitet og reflekser under normal. Slike konsekvenser oppstår mot bakgrunnen av en lesjon i venstre hjernehalvdel av hjernen, cerebellum eller frontal lobe.

Alt fordi etter et slag ble nerveceller og perifere nerver påvirket.

Brudd etter 2 måneder passeres hvis offeret utfører behandling, deltar på massasje, akupunktur og refleksologi.

Effektive gjenvinningsmetoder

Du kan gjenopprette høyre eller venstre arm etter et slag hjemme. Men før det burde du gjennomgå en full diagnose og behandling. Det er nødvendig å utføre hver dag spesiell gymnastikk, for å være engasjert på simulatorer, for å besøke bassenget.

I tillegg brukes elektriske impulser og akupunktur for å gjenopprette hendene.

gymnastikk

Det er nødvendig å utføre øvelser for utvikling av fine motoriske ferdigheter i hendene, tilbake til dem følsomhet, økende muskelton og styrke. For eksempel, løft dumbbells, gjør stucco, svømme.

For å utvikle motoriske ferdigheter, bør du skrive oftere med en penn. Hvis det oppstår en delvis lammelse av hendene etter slag, anbefaler leger at du utfører morgenøvelser, gjør sportsvandring.

Trening gjøres hver dag om morgenen og om kvelden, nok til å gi det 15 minutter. I den første måneden etter et slag kan du ikke laste kroppen, ellers er det fare for et annet angrep.

Klasser vil bidra til å forhindre dannelse av blodpropper, trykksår, sår på armen, etterfulgt av parese, vevsdød, blodforgiftning.

Medisinadministrasjon

For å gjenopprette en lammet hånd etter et slag, foreskriver legene sine pasienter:

 • nootropics;
 • smertestillende;
 • neurobeskyttende midler;
 • sentralstimulerende midler.

I tillegg tar pasienten medisiner som renser blodet, samt vitaminer, antibiotika og antidepressiva. For å beregne dosen av medisin og tidspunktet for kurset tar den behandlende legen hensyn til de individuelle egenskapene til organismen til offeret.

Først etter pasienten vises pasienten injeksjoner og droppere. Det bør ta et par måneder før han tar medisinen oralt.

Andre gjenvinningsmetoder

Moderne medisinske sentre tilbyr ulike prosedyrer for å gjenoppta mobiliteten til hånden etter et slag:

 • slam wraps;
 • kunstterapi;
 • refleksologi;
 • akupunktur.

Slike metoder er svært populære. Under prosedyren for akupunktur, blir tynne punkteringer laget på kroppen.

De elektriske impulser som oppstår i dem påvirker nerver, muskler, som er ansvarlige for arbeidet og mobiliteten til de øvre lemmer.

Øvelser for å gjenopprette hender

En pasient som har opplevd et slag, anbefales først å trene fingrene. Arbeide med dem bidrar til å aktivere hjernefunksjonene for å gjenopprette håndens bevegelser.

 1. I 15 sekunder blir hver finger gnidd og knedd.
 2. Sett deg ned, legg hendene på hoftene dine, spred fingrene maksimalt. Hver av dem løfter opp, starter med litenfingeren og slutter med en stor. Deretter snu hendene dine over hendene og gjør det samme. Gjenta øvelsen minst 10 ganger. Jo verre det viser seg, jo mer tid det tar å gi slike øvelser.
 3. Sett deg ned, legg håndflatene på hoftene dine, nærmere knærne. Roter fingrene dine igjen. Palmer snu og fortsette gymnastikken med fingrene. Denne øvelsen har gode motoriske ferdigheter, og dette påvirker hjernens arbeid positivt. Det bør gjøres 7 ganger.
 4. Skyv maksimalt alle fingrene og klem dem i en knyttneve. Slike øvelser for å gjenopprette hånden for å gjenta 5 ganger.
 5. I en sittende eller liggende stilling, arbeid med tærne. Først trekk dem på deg selv, spred ut, så vipp i motsatt retning, klem. Øvelsen gjentas 10 ganger.
 6. Hånd med låselåsen og ta omvendt for å heve fingrene. For eksempel, stor på høyre side, så til venstre. Etter å ha blitt ferdig på de små fingrene fortsetter øvelsen i omvendt rekkefølge 10 ganger.
 7. Gjør et klikk med fingrene i sin tur, begynner med tommelen og pekefingeren. Øvelsen gjentas 5 ganger.

Leger anbefaler at du bruker spesielt tilbehør til fingeroppvarming. Det er massasje baller som ligner en pinnsvin. De kan kastes fra høyre til venstre, masserer hender og fingre. Hver dag må en slaglidelse håndtere denne ballen i minst 3 minutter.

Gjenopprettingen av høyre hånd påvirkes positivt av øvelsen med to baller, som kan rulles i håndflaten.

Treningsapparat for restaurering av fingre og hender

I tillegg til gymnastikk, samt spesielle øvelser, anbefaler leger at man bruker andre metoder for å utvikle øvre lemmer etter et slag.

 1. Rubiks kube fungerer godt for å knytte fingrene. Under bruken, bøyer personen hele hånden, kneader phalanxen, styrker musklene. I en viss grad bidrar en slik simulator til å utvikle mikromotorikk av fingrene. Ved rotering av kubens planer blir ulike muskler trent på hendene. Pasienten må bruke alle fingrene og pakke den inn, så det vil ta mer innsats.
 2. Det anbefales å skape figurer fra plasticine eller å samle en barnedesigner. Dette har en positiv effekt på gjenopprettingsprosessen.
 3. Legene anbefaler å gi mer tid til brikker, sjakk. Spill som bidrar til å trene ikke bare fingrene, men også børsten selv. De bidrar også til å utvikle minne og tenkning.

Under gjenopprettingen er det vanskeligste å gi pasienten trening av små bevegelser. For å utvikle, kan du bruke ulike simulatorer til å rulle dem med fingrene. Du kan spre kamper og knapper hver dag på bordet for å samle dem senere.

Tradisjonell medisin

For å gjenopprette venstre arm etter et slag, kan du bruke ikke-tradisjonelle metoder. Men før du tar til slike oppskrifter, bør du konsultere en lege.

Blant de populære måtene med høy popularitet er:

 • honning med kongelig gelé;
 • salve, som inkluderer furu nåler og laurbærblad (produktet skal gni i hånden som led etter et slag).
 • tinktur, fremstilt av blomster av fjell arnica;
 • en medisin fra Sophora japansk;
 • urte samlinger, som inkluderer motherwort, mynte og St. John's wort.

Under gjenopprettingen må det huskes at alle behandlingsmetoder, blant annet både folkemidlene og rehabiliteringsforanstaltninger, skal være rettet mot å gjenopprette blodsirkulasjonen i hånden. Dette tilrettelegges av en god massasje, noe som vil akselerere utvinningen.

Du kan lete etter andre metoder for utvinning, men det bør forstås at alt skal overvåkes av den behandlende legen. Han tar hensyn til alle pasientens individuelle egenskaper og, styrt av dem, tar en beslutning. Den eneste måten å gjenopprette hånden etter et slag vil være effektivt.

Recovery prognose

Ofte forekommer et slag hos eldre. De har en komplikasjon i form av lammelse av hendene. I de fleste tilfeller oppstår fullstendig gjenoppretting. Men dette er gitt at pasienten overholder de tilstedeværende legenes anbefalinger, rehabiliteringsregler.

Utvinningen av armen etter et slag bør være 6 måneder, noen ganger 1 år. Men etter et gjentatt angrep er det ikke alltid mulig å kurere slike komplikasjoner som lammelse, følelsesløshet eller tap av følsomhet. Derfor forblir mange pasienter deaktivert.

For å forhindre alle disse komplikasjonene, må du søke hjelp fra en lege i tide. Han vil foreta en nøyaktig diagnose, foreskrive behandling, spesielt hvis sykdommene utvikles i utgangspunktet.

Øvelser etter et slag. rehabilitering

Stroke er en av flere sykdommer som fører til funksjonshemming i mer enn 90% av tilfellene. Å gjenopprette cerebral aktivitet etter et angrep krever lang og vedvarende innsats fra offeret og hans kjære. En viktig rolle i rehabilitering etter et slag er spilt av narkotikastøtte, samt behandling i spesialiserte sentre og sanatorier, kostnaden for tjenester er ganske høy. I den økonomiske planen er det ikke tilgjengelig for alle kvalifiserte rehabiliteringsspesialister, så mange etter eliminering av trusselen mot offerets liv begynner å bli frisk hjemme.

Hjemrehabilitering: Nøkkelutfordringer

Rehabilitering hjemme etter et slag har en viktig rolle i restaureringen av tapte kroppsfunksjoner. Organisasjonen bør kontaktes ansvarlig og gi offeret:

 • konstant overvåkning av spesialister;
 • Tilgjengeligheten av enheter og verktøy som er nødvendige for å eliminere ubehag forårsaket av begrensninger av noen funksjoner;
 • hjelp med å trene øvelser.

Spesiell oppmerksomhet blir gitt til utøvelsen av øvelsen fysioterapi øvelser, hvis handling, avhengig av form for brudd er rettet til:

 • styrking av musklene i de berørte kroppsdelene;
 • forbedret koordinering av bevegelser og kroppsbalanse;
 • fjerning av muskelspasmer;
 • restaurering av følsomheten til lammede kroppsdeler;
 • restaurering av funksjoner av tale og tenkning;
 • Tilpasning av offeret fra et slag til den nåværende tilstanden.

Ved rehabilitering av huset utføres aktivitetene av offeret selv og ved hjelp av nært folk som har psykologisk og fysisk deltakelse som er uunnværlig for å gjenopprette tapt helse.

Øvelser etter et slag for hendene

Restaurering av motorens funksjoner i hånden innebærer å utføre passive og aktive øvelser.

Effekten av passiv trening er rettet mot å forhindre stivhet i hånd og muskelkramper. Klasser begynner umiddelbart etter eliminering av trusselen mot livet, utført av offeret selv med en sunn hånd, en sykepleier eller en slektning.

 1. Albue bevegelser. Hånden, oppreist i vertikal stilling, bøyer seg i albuen slik at børsten berører pannen. Etter det, i albuen løfter hånden sakte og går tilbake til sin opprinnelige posisjon.
 2. Arbeid med skulderremmen. Pasienten legges på ryggen, slik at skulderbladene presses mot en hard overflate. Deretter løft begge hendene i vertikal stilling til skulderbladene stiger over overflaten. I denne stillingen bør du holde i noen sekunder, og legg hendene i startposisjonen.
 3. Arbeider med skulderen. Pasienten sitter på ryggen, hendene hans skal være koblet på brystet. Den berørte lemmen med en sunn arm skal heves oppover vinkelrett på kroppen, holdt i denne posisjonen og sakte senket ned.

Aktive øvelser utføres for å forbedre muskelkontrollen. For å gjøre dette kan du bruke improviserte midler, spesielle enheter og dumbbells, hvis pasienten har mulighet til å holde dem i hånden. Hjemme kan pasienten selvstendig utføre følgende øvelser:

 1. Håndbøyning. Sittende på en stol og holder en manual i hendene, må du bøye albuene til brystet nivå, bør ryggen være rett og skuldrene fortsatt.
 2. Håndfjerning. Å være i samme posisjon, fjerner pasienten hendene med manualer i hånden og heve dem til skulderhøyde, detains dem i 1-2 sekunder og sakte senker.
 3. Tren for press. I den berørte hånden setter du en elastikkball i gummi og klemmer den så mye som mulig 10-15 ganger.
 4. Øvelser ved hjelp av husholdningsartikler. Pasienten trykker bryteren, åpner og lukker dørhåndtaket, omarrangerer oppvasken, klemmer ut tannkremet fra røret.

Komplekset av øvelser for å gjenopprette hendene i funksjonene kan bli betydelig utvidet av den behandlende legen.

Gymnastikk etter et slag for beina

Passiv gymnastikk for å gjenopprette benmobilitet omfatter følgende øvelser:

 1. Fleksion av bena i knærne i den bakre posisjonen. Knærne blir vekslende trukket opp av hendene til brystet, forsinket for en stund og senket.
 2. Flytter beinet i utsatt posisjon. Det høyre benet med en sunn hånd er omorganisert gjennom venstre ben til motsatt side av kroppen, holdt i denne posisjonen i 30 sekunder og forsiktig tilbake til sitt sted.
 3. Øvelse ligger på sin side. I liggende stilling på siden, bør knærne bøyes. Øvre benet blir hevet i kneet, holdt i 2-3 sekunder og senket.

Aktive øvelser etter et slag for føttene bidrar til restaurering av muskelstyrke. Vanlige blant dem er:

 1. Øvelser for ankelen. I sitteposisjonen blir benet hevet, hvoretter ankelen utføres 20 rotasjoner i begge retninger.
 2. Arbeider med lårets indre muskler. Når du sitter på en stol, må du legge knærne i begge hender mellom hoftene, deretter redusere dem, stram dem i 8-10 sekunder og fortynn.
 3. Tredemølle trykk. Treningsalternativ til å gå. Ligger på simulatoren klemmer pasienten med bena seg en viss vekt, og belastningen bestemmes av en spesialist, under tilsyn av hvilken han er.
 4. Mach med føttene dine. Alternativt økes bena i en vinkel på 90 ° og senkes. Øvelsen kan suppleres med en klaff med hender under det opphøyde benet.

En uerstattelig metode for å gjenopprette motoraktiviteten til beina går uavhengig av hverandre ved hjelp av vandrere eller staver.

Øvelser for å forbedre koordinasjonen

Krenkelse av koordinering er en hyppig konsekvens av et slag. Personen rister med å gå, han føler seg usikker når han gjør plutselige bevegelser og ofte faller ned. For å gjenopprette den forstyrrede balansen, hjemme, bør følgende øvelser utføres daglig:

 1. Stå på sokker. Lene mot en stabil vugge og holde ryggen rett, bør du stige opp til tærne så mye som mulig, stå i noen sekunder og sakte sakte ned på dine hæler.
 2. Stå på ett ben. Begynn øvelsen fra stativet i 30 sekunder, med foten samtidig under ham og lent med hånden på stolen. I fremtiden utføres øvelsen uten støtte, og tiden økes til 2 minutter.
 3. Setter foten til siden. Ved å holde ryggen rett og lene hånden på bordet eller fortauet, blir et ben trukket tilbake til siden i en vinkel på 45 ° og holdes i denne posisjonen i 10 sekunder. Så blir benet sakte senket. Utfør øvelsen du trenger opptil 10 ganger for hvert ben. Deretter er det komplisert ved å utføre med lukkede øyne og vri på ett ben i form av en pendel.
 4. Vandre langs linjen. På en flat overflate er det angitt en rett linje, der hælen på venstre ben er festet til høyre tå. Deretter blir det høyre beinet omorganisert på samme måte før venstre og så videre.
 5. Sving foten din. Etter å ha stående høyre hånd på mansjetten, er venstre ben maksimalt trukket tilbake, festet i denne posisjonen i 8-10 sekunder og deretter sakte tilbake til stedet. Øvelsen gjentas opptil 10 ganger, vekslende med et ben.

Regelmessig trening av treningsstudioet gir deg mulighet til å gjenvinne tilliten til gangen og redusere risikoen for skade fra fall. Komplekset av øvelser kan suppleres eller reduseres av den behandlende legen med hensyn til kontraindikasjoner og særegenheter av organismen.

Øvelser etter et slag for øynene

I synsforstyrrelser forårsaket av parese av de oculomotoriske nerver, vises følgende øyeøvelser for å ha lidd av et slag:

 1. Blink. Innen 30 sekunder må du blinke ofte, så åpne øynene dine og se på samme punkt i samme periode uten å blinke.
 2. Elevbevegelse. Alternativt utfører eleverne bevegelser venstre-høyre, nedover, diagonalt fra øverste venstre hjørne til nedre høyre og fra øverste høyre hjørne til nedre venstre hjørne.
 3. åtte. Elever visuelt tegner figuren åtte først vertikalt, deretter horisontalt og diagonalt.
 4. Sirkler. De sirkulære bevegelsene til elevene gjøres først med klokken, så mot.
 5. Kompresjon av øyelokkene. I begynnelsen klemmes øynene tett i 10-15 sekunder, hvorpå de åpner og slapper av på samme tid.

Øvelser for øynene bør utføres jevnt, uten skarpe og forhastede bevegelser.

Gymnastikk for restaurering av artikulasjon

For å gjenopprette riktig artikulasjon og uttale, er det nødvendig ikke bare å hjelpe talepersonen, men også å ha regelmessige uavhengige studier hjemme. For hver type taleforringelse velger en person et individuelt sett med øvelser, mens det er en liste over vanlige manipulasjoner, den daglige implementeringen bidrar til å forbedre ordets uttale betydelig:

 1. Skyv tungen til haken, og deretter - til nesenes spiss.
 2. Vri tungen i et rør.
 3. Høyt smacking i form av et luftkys;
 4. Skubber underkroken fremover, griper på underkanten av øvre, forsinker i denne posisjonen i 7-10 sekunder og vender tilbake til startposisjonen. En lignende manipulasjon utføres med opptak av underleppen.
 5. Forlengelse av leppene med et rør, en forsinkelse på 5-7 sekunder, etterfulgt av avslapping. Med en kort pause blir øvelsen utført opptil 10 ganger.
 6. Et bredt smil med et smil av alle tennene. Etter å ha returnert til startposisjonen, gjenta øvelsen, bare med lukkede lepper.
 7. Trekker tungen til den myke ganen og klinker dem.
 8. Vysovyvanie tungen fra munnhulen som mulig og et hoft, som en slange.
 9. Licking lepper - fra side til side, i sirkulære bevegelser.
 10. Vysvyvanie-språket er mulig, mens nakken skal strekkes. Etter forsinkelsen i denne tilstanden i 3-5 sekunder for å gå tilbake til opprinnelig posisjon, gjenta øvelsen 7-10 ganger.

Øvelsene beskrevet er bare en del av programmet for å gjenopprette tale. I kombinasjon med læring av setninger, rim og tunge twisters, er det nødvendig å utføre dem 2-3 ganger om dagen.

Mental gymnastikk etter et slag

For å gjenopprette arbeidet med reseptorer som er ansvarlig for minne og tenkning, er det nødvendig med lang trening. Etter å ha bestått medisinsk behandling på sykehuset, må du utføre daglige psykiske øvelser etter et hjerneslag hjemme. Vanlige blant dem er:

 1. Oppmerksomhetstrening. Pasienten blir bedt om å se objektet eller en fremmed, og beskriv det i detalj.
 2. Søk etter bokstaver eller ord. For å gjenopprette visuelle foreninger, bruk en bok der pasienten blir bedt om å merke bokstaver eller ord. For å finne dem må han lese og huske det glemte alfabetet.
 3. Minnetest. Før pasienten legger ut gjenstander (for eksempel retter, papirvarer, bøker eller leker), be om 30 sekunder for å se dem nøye og ringe dem. Opplæring starter med 3 elementer, og øker gradvis antallet. For å stimulere konsentrasjon og visuell minne, er det også nødvendig for en person å gjenopprette rekkefølgen av objekter i minnet.
 4. Berør reseptor trening. Ved hjelp av lukter og smaker knyttet til pasientens tidligere liv, er det mulig å gjenopprette viktige hendelser og opplevelser i minnet.
 5. Trening av tanker. Fra de første dagene etter angrepet av et slag, skal pasienten mentalt gi kommandoer begrenset i bevegelse til deler av kroppen, for eksempel å knytte sin knyttneve og flytte tærne. Også i tankene må du bla gjennom øvelser av terapeutisk gymnastikk, på et underbevisst nivå starte arbeidet med nerveender, som er ansvarlig for motoraktivitet.

Effektive øvelser for å opprettholde mentale funksjoner er å løse gåter og kryssord, å engasjere seg i logikkspill, å lese og løse enkle matematiske problemer.

Slik gjenoppretter du armen raskt etter et slag

Noen ganger gir livet oss gode overraskelser, og noen ganger er det grusomt for oss og straffer oss med sykdommer. En av de mest komplekse og uforutsigbare sykdommene er et slag. Slik gjenoppretter du raskt hånden etter at et slag har funnet ut senere i artikkelen.

Hvor raskt kan du gjenopprette en hånd etter et slag?

Rehabilitering etter et slag er svært vanskelig, både for pasienten selv og for sine nære mennesker. Restaurering av kroppen tar lang tid, og resultatet er ikke alltid det vi ønsker å oppnå. Vurder flere effektive metoder for å gjenopprette hånden etter et slag.

Et av problemene som står overfor mennesker som har hatt et slag er muskelspasmer. På grunn av langvarig immobilitet, mister muskler sin form og elastisitet og forkortes noe. Hånden etter den overførte sykdommen er begrenset i bevegelse. Derfor, for å redusere denne prosessen med et langt opphold, endrer du håndens posisjon. For å raskt gjenopprette hånden etter et slag, gjør vi daglig oppvarming av leddene og musklene i armen. I begynnelsen skal luften være varm, da ved lav temperatur øker spasticiteten. Men da vil det være nødvendig å vane hånden til lave temperaturer.

En øvelse som vi utfører ved hjelp av en assistent. Først når hånden er ubrukt. Du trenger en assistent. Han vil forsiktig og sakte bøye armen i albuen, skulderen og hånden, og legg i startposisjonen, vend fra side til side. Og pasienten må strekke seg og prøve å føle hånden sin, forestill deg at du styrer sin handling. Og så hver dag for flere ganger, prøv å føle hånden din. Bare det er verdt å huske - denne prosessen beveger seg veldig sakte, så du bør være tålmodig med både pasienten og hans assistent. For å gjenopprette hånden etter et slag for første gang for hvert tog, gjør 5 bevegelser, lengre øker belastningen litt. Så i en uke vil du nå 10 øvelser.

Også veldig nyttig og nødvendig er massasjer. Vi starter med en sunn hånd, der det er ikke-passive muskler, og så går vi til den lamme armen etter et slag. Massasjebevegelser etter et slag bør ikke være sterke, men raske. Massasje gjøres to ganger om dagen i morgen og om kvelden i 10-30 minutter.

Slik gjenoppretter du armen raskt etter et slag takket være gymnastikk

Og nå kommer perioden med selvoppfølging. Når du begynner å føle hånden din etter et slag, begynner vi å øve. Vi anbefaler at du starter med fingrene, siden deres handling er sterkt bundet til hovedhjernen. Ved hjelp av fingerbevegelse hjelper vi med å gjenopprette hjernen vår. Først husker vi hvordan fingrene beveget seg før streken. Presentert, og nå prøver å prøve litt for dem å flytte.

Først vil det være en liten bevegelse, og så til slutt vil du begynne å eie dem bedre. Etter en stund, for noen i uken, for noen i måneden vil du begynne å se resultatet. Da begynner vi å knede fingrene litt etter litt. For raskt å gjenopprette hånden, begynte lysmassasjebevegelsene hver for seg, og gjør øvelsen: brede fingre i hendene, og deretter klemmet inn i en knyttneve. Gjenta flere ganger, og øk gradvis belastningen. Deretter gjør øvelsen på skulderbeltet, hvor musklene er mest utviklede. Ikke hold deg bare ved å heve hånden din.

For å gjenopprette hånden etter et slag, prøv å lage sirkulære bevegelser, maskin i hånden etc. Det er også verdt å merke seg at når du utfører øvelser, bør belastningen på en syk arm være dobbelt så mye som på en sunn person.

Hvor raskt å gjenopprette en hånd etter et slag ved metoder for tradisjonell medisin

I den berørte hånden etter et slag, gni salven fra laurbærbladet og furunålene,

Medisin fra Sophora japansk,

Raskt gjenopprette hånden etter et slag vil også hjelpe tinktur fra blomstene av arnica fjell,

Utvikle en hånd etter et slag

Øvelser for hendene

Øvelser for hendene

Vennlig tid på dager venner. Ofte etter et spinal trauma og et slag, er en manns arm delvis eller helt lammet, noe som, som du forstår, ikke lar deg utføre rutinemessige aktiviteter og er ekstremt hindret.

Øvinger for hånden spesielt vil jeg ikke beskrive, nederst i videoen er vist i detalj (det er bedre å se en gang), for å legge bare at i tillegg til øvelser for hender bør definitivt gjøre øvelsene for fingrene bevegelighet bidra til restaurering av bevegelser chuvstvitelnos tee og visse deler av hjernen.

Også når hånden er paralysert, er det ikke mulig å knytte snørebåndene, for treningen av denne ferdigheten er det en spesiell sneaker med snøring som du trenger å lære disse bevegelsene.

Det er nødvendig å utføre Vanlige tidligere bevegelser som for eksempel å slå på / av lyset, lukke døren, vri på mutrene og mye mer. På stasjonene er det vanligvis spesielle stativ med en etterligning av disse øvelsene for hendene. hvor du kan finpusse disse handlingene, og i rehabiliteringssentrene er det robot simulatorer av mekanoterapi som i sentrum av Sestroretsk.

I prinsippet er disse øvelser for hendene dostuyuchno, det viktigste å gjøre dem regelmessig. Nok en gang husker jeg videoen på slutten av artikkelen, hvor det vises i detalj hvordan du utfører et sett med øvelser.

Jeg vil gjerne legge til noe: Hvis du bor i Moskva, og du har problemer med tennene dine, anbefaler jeg deg en god tannlege hos Serpukhovskaya.

Hvis du vurderer artikkelen nyttig å dele den med en person i nød

Restaurering av håndbevegelser etter et slag

Tilbake til normalt liv er mulig - du trenger bare tålmodighet og jobber med deg selv

Konsekvensene av et slag beror på det spesifikke tilfellet. Man kan ha tapt tale, en annen har minne og så videre. Disse prosessene kan gjenopprettes ved hjelp av spesielle teknikker. I denne artikkelen vil vi se på hva som kan gjøres hvis håndproblemer begynner etter et slag.

Før dette er det verdt å merke seg at de riktige instruksjonene i aktivitetene knyttet til restaureringen av hånden, må du få en fysioterapeut, fordi det er han som kan velge det mest passende komplekset for en bestemt person. Også, bør du ikke tro at resultatet blir øyeblikkelig. Før eller senere, men det vil, viktigst ikke å gi opp. Det er mulig at arbeidskapasiteten til hånden vil komme seg helt, men før det må du prøve veldig hardt.

Totalt er gjenoppretting av håndbevegelser etter et slag berørt av å eliminere følgende problemer:

 • spasticitet av muskler;
 • lammelse;
 • kontraktur;
 • atrofi;
 • sirkulasjonsforstyrrelser.

Generelle anbefalinger

Etter et slag, opplever en person som har nedsatt mobilitet av hånden først et problem som muskelspasmer. Fordi musklene var immobile i lang tid, mistet de elastisitet og ble forkortet litt. Muskeltonen øker på grunn av lammelse. Og på grunn av dette er det en spastisitet, manifestert i stivhet og begrensning av bevegelser. Det er flere anbefalinger, som vil bidra til å bekjempe dette problemet.

Det er ofte nødvendig å endre håndens stilling

Ikke la armen holde seg i en posisjon i lang tid.

 • I løpet av dagen, bør flere øvelser utføres, rettet mot å strekke musklene og varme opp leddene.
 • I et rom er det nødvendig å opprettholde en behagelig temperatur, siden en lav temperatur øker spasticiteten av hånden litt og introduserer ubehag.
 • Til lave temperaturer bør også være vant. Det er ikke nødvendig å forsøke å sikre at varme forhold blir en integrert parameter for normal levetid.
 • Eventuell øvelse, aktiv eller passiv, bør utføres sammen med en utvidet inspirasjon. Dette betyr at øvelsene for spastiske, det vil si spente muskler, må du utføre på utånding.
 • Passive bevegelser, som betyr tilstedeværelse av en assistent, utføres i en retning og i samme plan.
 • Muskelmassasje, som tyder på en økning i tonen, utføres bare ved strekking.
 • Begynnelsen

  Rehabilitering bør starte med hjelp fra noen

  De første bevegelsene vil sannsynligvis bli utført med en assistent. Han må forsiktig og jevnt bøye og bøye armen i skulderen, så i albuen og børsten. Han vil også bøye hånden frem og tilbake, fra side til side og på en annen måte. Assistenten bør få beskjed om å utføre med pasientens hånd de bevegelsene han ville utføre. På denne tiden må pasienten selv prøve å styre hånden, og hjelpe til med å hjelpe assisterende. Takket være dette, etter en viss tidsperiode, vil det være en følelse av at hånden kan styres. Selv om du bare klarer å trekke hånden, blir det en liten seier.

  Det er en øvelse for selvoppfyllelse. For å gjøre dette, legg deg ned eller sett deg ned, slapp av og lukk øynene dine. Det er ønskelig å forestille seg at hånden er lydig. Det er lettere å gjøre dette hvis du husker følelsene før strekningen. Det er tilrådelig å presentere et mentalt bilde av hvordan hånden er fritt kontrollert. Da skal dette bildet, figurativt sett, bli "pålagt" på en ekte hånd og prøve å føle kontroll. Hvis enda en finger beveger seg, er det allerede en suksess. Men ikke stopp, du må fortsette videre, og deretter to fingre vil flytte, så en børste og så videre.

  Det må huskes at disse bare er eksempler på håndens første bevegelser. De er avhengige av typen slag, dens kompleksitet og andre faktorer. Gjenopprettelsen av hånden er tregere enn å gjenopprette beinet, fordi sistnevnte passerer på en noe ubetydelig måte. Dette skyldes at det berørte benet brukes på en eller annen måte for å gjøre nødvendige bevegelser, for eksempel å gå rundt i kjøkkenet, på toalettet og så videre. Sammenlignet med dette er den berørte armen frigjort fra arbeid, som helt har gått til en sunn arm.

  Øvrige øvelser

  Massasje er en integrert del av rehabilitering

  I tillegg kan du gjøre massasje. Det viktigste er at det gir en hyggelig følelse, ikke smerte. Du kan starte massasjen med en sunn hånd, hvorpå du kan gå til den paralyserte armen. La bevegelsene være raske, men ikke sterke. Massasje gjøres best to ganger om dagen - om kvelden og om morgenen, som varer fra ti til tretti minutter.

  Etter at hånden begynner å føle, anbefales det å fortsette øvelsene med fingrene, fordi deres aktivitet er forbundet med hjernen. Igjen, bør du huske hvordan de flyttet før angrepet, og da må du prøve å flytte dem. I begynnelsen vil trafikken være svært liten, men gradvis vil den øke.

  Etter at resultatet er mer uttalt, kan fingrene begynne å knede. Du kan gjøre dette ved hjelp av massasjebevegelser på hver finger separat. Deretter anbefales det å gjøre følgende øvelse: fingrene i hendene er utbredt og klemmet inn i en knyttneve. Dette bør gjentas flere ganger, gradvis øke belastningen.

  Deretter kan du fortsette å trene muskler i skulderbelte, siden det er der at de er de mest utviklede. De er ansvarlige for å øke hånden og for å senke den. I opplæringsprosessen er det viktig å lære nye bevegelser, ikke bare å konsentrere seg når man løfter hånden. For eksempel kan du simulere fugleflugten. La noen øvelser se latterlig ut, det viktigste er at de gir det forventede resultatet.

  Det anbefales å bruke en sving for å styrke skulderbelte. For eksempel kan du skyve hånden din bort fra innlegget. Hvis du endrer vinkelen på armbukken, lastes forskjellige muskelgrupper.

  Tradisjonell medisin

  Du kan bruke metodene for tradisjonell medisin. På grunn av dette må du også konsultere legen din. Her er eksempler på noen folkemessige rettsmidler.

  1. Royal gelé og honning.
  2. Salve basert på furu nåler og løvblad, som gnides inn i den berørte armen.
  3. Tinktur fra blomster av fjell arnica.
  4. Legemidlet er basert på japansk Sophora.
  5. Samling av urter fra moderfugl, mynte, St. John's wort og så videre.

  Det vil ikke være overflødig å ha et opplæringsprogram i et sanatorium

  Kanskje, hjemme, for å returnere hånden til sin tidligere tilstand av aktivitet, vil ikke fungere. Deretter er det best å ta et gjenopplindingsopplegg i et spesialisert sanatorium, hvor det blir god omsorg og gjennomføring av alle nødvendige prosedyrer. I tillegg kan du registrere deg for spesielle massasje kurs, som vil bli utført av spesialister i deres felt. Husk at et av målene med prosessen med å gjenopprette hånden er bare gjenoppretting av blodsirkulasjonen. Dette er hjulpet av massasje. Takket være god blodsirkulasjon vil håndens aktivitet bli gjenopprettet mye raskere.

  Under oppsyn av en erfaren lege vil utvinningen bli mye mer effektiv. Selvfølgelig må du lete etter og be om nye metoder for utvinning, men alle dine handlinger blir best diskutert med den behandlende legen, som, med tanke på pasientens egenskaper, vil velge de beste måtene å gjenopprette håndens motoraktivitet.

  Øvelser for å gjenopprette mobiliteten til fingrene

  Stroke, som regel, er ledsaget av lammelse (parese) av en av sidene av stammen. Følgelig er det i tillegg til klassifisering av slag for andre tegn, for eksempel: iskemisk og hemorragisk, forskjell i slag på kroppens side som lammelse har rammet: høyresidige og venstre sidede slag.

  I de fleste tilfeller er lammelse av kroppsdeler midlertidig og etter en viss, vanligvis kort tid, kan deres mobilitet og funksjoner gjenopprettes. Restaurering av kroppsdelens funksjoner er viet til den menneskelige aktiviteten for rehabilitering etter et slag.

  For å gjenopprette funksjonen til hendene etter et slag, er det øvelser som jeg vil gjerne gi deg oppmerksomhet. Disse øvelsene er ganske effektive. Med hjelpen har jeg gjenopprettet mobiliteten til venstre (jeg har sidelengs slag) hender, i henhold til subjektiv vurdering av 80 til 90 prosent.

  Listen og typen av disse øvelsene jeg mottok fra en lege som var engasjert i fysioterapi på sykehuset, hvor han ble behandlet umiddelbart etter slag.

  Bildene som beskriver øvelsene for håndens fingre etter strekningen syntes meg ikke veldig informativ og jeg tok bilder av disse øvelsene.

  Terapeutisk fysisk trening

  Restaurering av bevegelser i hånden etter et slag.

  Restaurering av bevegelser i hånden etter et slag begynner med forebygging av muskelkontraktur (spastica) i flexor muskler i overleben og bruk av passiv gymnastikk for leddene, samt legging i fysiologisk stilling. Når bevegelser vises i hånden, må leddene være klare til å utføre bevegelser. Denne artikkelen viser øvelser for armen etter et slag, hvis mål er å gjenopprette selvbetjeningskompetanse og muligens fullstendig rehabilitering av pasienter etter pasienter.

  1). Motivasjon for bevegelse under passiv gymnastikk.
  2). Impulsmeldingen er en mental imaginær bevegelse i hånden (i lemmen).
  3). Trene korte og enkle bevegelser i lemmen etter å ha analysert kompleks volumetrisk bevegelse, og bli med i disse enkle bevegelsene i en.

  Motivasjon til å bevege seg under passive bevegelser utføres med installasjonen: "Jeg vil flytte hånden, og du prøver å gjøre disse bevegelsene selv." Under utførelsen av passive bevegelser, bør du gi kommandoene: "Forberedt! Og-og-og-off igjen!... Og-og-to! "Og andre, som vil hjelpe pasienten til å organisere og ta en aktiv rolle i bevegelsen. Faktisk refererer denne teknikken til impulsforsendelsen, men i kombinasjon med passive bevegelser.

  Impulsen sender fra hjernen til lemmer.

  Impulsimpulsen (idiomotoriske øvelser) består i den mentale bevegelsen av lemmen av pasienten; han kan utføre imaginære bevegelser alene flere ganger om dagen, men først må han trene det og sørge for at han forstår alt.

  La oss være oppmerksom på noen viktige punkter når du arbeider med idiomotoriske øvelser.

  1). Start alltid alle øvelsene på den sunne siden, Dette bidrar til å aktivere områdene i hjernen som styrer begge øvre lemmer. Eksempel, pasienten ligger på ryggen, hendene langs kroppen. Vi gir oppdraget å sette palmer på magen vekselvis. Eleven legger en håndflate i magen og returnerer hånden til startposisjonen. Deretter legger han mentalt håndflaten av den "syke" hånden på magen og returnerer den til sin plass. Vi gjentar øvelsen flere ganger og forlater lekser, som pasienten vil utføre i fritiden. Øvelse med impulsens mentale impuls kan fortsette ubegrenset: så mye som studenten kan. Det er ikke lett selv for en sunn person, og etter et slag er det enda vanskeligere å konsentrere seg og konsentrere oppmerksomheten. Du kan sjekke riktigheten av å gjøre dette: fokus på "pasient" hånd, når pasienten flytter henne mentalt sunn bevegelse i hånden vil være langsom og jevn, så det er et behov for å huske følelsen av bevegelse for å spille den på "syk" side.

  2). Den beste effekten av øvelser med impulsforsendelse oppnås med lukkede øyne.
  3). For å forsterke meldingen av pulser kan det være en belastningsmetode. Studenten forestiller seg at han holder en dumbbell i hånden. Da tar det mer innsats for å bevege hånden, nervesystemet blir mer aktivt.
  4). Hver dag forandrer vi oppgaven: Vi kompliserer det, eller vi gir en annen øvelse. For eksempel vil en øvelse med alternativ bevegelse av hendene fra sengen til magen og ryggen komplisere strekk i magen med sirkulære bevegelser.

  5). Imaginær bevegelse bør være i sin helhet. Pasienten bør være oppmerksom på bevegelsens fullstendighet, føle grensen, som bestemmes enten av leddets evner eller begrenset til omgivende objekter. Dette er et psykologisk øyeblikk; pasienten, som fører bevegelsen til enden, innser det som en seier, umerkelig for seg selv, selvtillit stiger og å oppnå gode resultater i å gjenopprette bevegelser.

  Jeg vil gi et eksempel på en av sine øvelser. Pasienten ligger på ryggen, hendene langs kroppen. God hånd å ta opp nesen (eller øret, eller la hånden på pannen), gå tilbake til den opprinnelige posisjonen, og deretter gjøre det samme "syk" hånd med din støtte. Muskler på den lammede armen er svake, pasienten kan ikke fornuftig gripe nesen med fingrene. Hjelp ham ved å trykke fingrene litt, slik at han har en hudfølelse av en god berøring til nesen.

  6). Når du bruker gjenstander for å gjenopprette bevegelser, slås impulssendingen til de lammede lemene automatisk på. Veldig effektive øvelser med bruk av husholdningsartikler (panner, spyd, store servietter - alt som er til stede, og hva fantasien din er i stand til); og også tilbehør som er egnet for dette til terapeutisk gymnastikk (gymnastikkpinne, baller, bøyle, etc.). Hovedformålet med anvendelsen av ulike fag: å hjelpe kroppen "huske" og gjenopprette tapte bevegelser; med objekter skjer dette raskere, ettersom pasientens interesse for kurativ gymnastikk øker og stereotypene av bevegelser i hverdagen blir aktivert.

  Ta for eksempel øvelser med en gymnastisk pinne. Pasienten holder den med begge hender i en avstand fra skulderbredden, den "syke" armen er bandasjert med en elastisk bandasje. Pasienten ligger på ryggen, hans hender er rettet langs kroppen, gymnastikkstokken ligger på hofter. Vi gir oppgaven å bøye hendene i albueforbindelsene og ta pinnen til brystet. En liten hjelp til den "syke" armen for å flytte. Fleksjonen finner sted resolut, og forlengelsen er jevn, sakte, slik at hendene ikke faller, men faller til startposisjonen.

  7). Pass på at pasienten er oppmerksom på at han ville konsentrere seg om den "syke" armen. Dette er betingelsen for å sende impulser til det lammede lemmet.

  For en annen øvelse trenger du en kort pinne (30 - 35cm). Pasienten holder henne i den ene enden med den "syke" hånden, i denne posisjonen er båndet bandert med en fleksibel bandasje til pinnen. Pasienten ligger på ryggen, armen er rett, ligger langs kroppen, den pinnefrie enden berører pasientens lår. Vi gir oppgaven: Ved å vri hånden for å ta den frie enden av pinnen til siden, så gå tilbake til startposisjonen. Dermed svinger pasienten pinnen til høyre - til venstre, holder den i den ene enden. I moderasjon hjelper vi å utføre denne bevegelsen, det vil si, vi hjelper bare hvor pasienten ikke kan selv. Forsøk å sikre at studenten forstår at du må gjøre bevegelsen i sin helhet. I dette eksemplet må du røre pinnen til sengen mens du trekker den til side. Leiding av pinnen til side - oppsving av hånden (pensel), og bringer pinnen til bagasjerommet - pronation av børsten. Supinasjon gitt til pasienten er vanskeligere enn pronasjon, men her vil vi ta hensyn til det faktum at når du flytter pinnen til kroppen bevegelsen var glatt, som er kontrollert (ved høye tone musklene - flexor arm denne bevegelsen vil være skarp, og vår oppgave er å lære pasienten å bevisst styre sine lemmer, så vi trenger å utføre denne delen av øvelsen sakte).

  Øvelse "Rotere en pinne i en utstrakt hånd". Pasienten holder "pasient" hånd en kort pinne for midten pribintuem pensel elastisk bandasje i denne posisjonen, armen er rett opp (i taket), dersom pasienten ligger på ryggen, og strukket fremover, hvis pasienten sitter på en stol. Holde hånden helt ut posisjon, slik at den ikke faller, noe som gir jobb til å rotere pinnen i den ene hånden og den andre et par ganger, så må gjøre litt hvile og gjenta øvelsen på nytt.

  Øvelser med en gymnastisk pinne kommer opp med et bredt utvalg, men enkelt.

  La oss da snakke om komplekse øvelser der forskjellige muskelgrupper deltar og trener koordinering, samt oppmerksomhet og minne. Før du begynner å utføre en komplisert øvelse, bør du mestre hver av sine deler separat, og bare kombinere alle korte bevegelser til en helhet. Du kan komme opp med mange slike øvelser i en rekke alternativer med eller uten objekter. Først behersker vi øvelsene på kontoen "4", deretter på kontoen "8" og "16".

  Jeg vil gi et eksempel på en kompleks øvelse som utføres på konto "8".
  Pasienten ligger på ryggen, armene er rett, ligger langs kroppen, i hans hender en gymnastisk pinne, en "syke" arm kan bli bandert til en pinne med elastisk bandasje.
  1 - Bøy armene i albueforbindelsene, ta pinnen til brystet.
  2 - Rett rettene dine hen til taket (som om stangen).
  3 - Rettede hender med en pinne satt bak hodet.
  4 - Løft armene rett opp til taket.
  5, 6 - Vri pinnen i de rettede armene i den ene og den andre siden.
  7 - Bøy armene i albueforbindelsene, ta pinnen til brystet.
  8 - Gå tilbake til startposisjonen: Legg staven i de rettede armene langs kroppen.

  Jeg vil gi et eksempel på en øvelse på kontoen "16".
  Pasienten sitter på en stol, en gymnastisk pinne i hendene ligger på hoftene hans.
  1 - Ta en pinne til brystet, bøy armene i albueforbindelsene.
  2- Løft spaken fremover med hendene rett.
  3 - Flytt pinnen til høyre når huset vrider.
  4 - Hold deg igjen i forkant.
  5 - Ta pinnen til venstre med kroppsendringen.
  6 - Stikk fremover.
  7 - Ta pinnen til brystet, bøy armene i albueforbindelsene.
  8 - Rett opp hendene dine.
  9 - "Tegn" en pinne med en pinne foran ham i en retning med stokken oppover.
  10 - Også "trekk" en pinne med en pinne til den andre siden med en pinne opp igjen.
  11 - Over hodet svinger pinnen til høyre (venstre hånd berører hodet, høyre hånd - til siden).
  12 - Stick opp.
  13 - Swing stokken til venstre over hodet.
  14 - Stick opp.
  15 - Senk pinnen til brystet, bøy armene i albueforbindelsene.
  16 - Gå tilbake til startposisjon.

  Det er ikke så vanskelig som det ser ut ved første øyekast. Slike komplekse øvelser aktiverer eleven og skaper en følelse av lek. Det blir lettere for pasienten å huske øvelsen hvis han bidrar til å gjøre det opp. Bevegelsesorden skal skrives på et stykke papir, for ikke å bli forvirret. Vis eleven denne øvelsen to ganger slik at han vil huske det. La minnet stramme. Om nødvendig, fortell hva neste trekk er, og hold den "syke" hånden. Inkluder i leksjonen en forseggjort sammensatt øvelse i flere dager på rad, til pasienten gjør det trygt fra minnet. Så kom opp med en ny utfordrende øvelse.

  Jeg vil gi et eksempel på en kompleks øvelse uten et objekt.
  Pasienten ligger på ryggen, hendene er stengt i "lås", hendene er under.
  1, 2 - "Tegn" foran deg to sirkler med rette hender med urviseren med full amplitude.
  3, 4 - "Tegn" de samme to sirkler i den andre retningen.
  5 - Løsne håndflatene i låsen (hendene nederst).
  6 - Løft armene dine rett opp med håndflatene dine opp (legg puten på hodet).
  7 - Utvid børstene lukket i låsen til normal stilling.
  8 - Senk hendene ned og lås kneet på det bøyde høyrebenet.
  9 - Hands up.
  10 - Senk hendene ned, lås kneet på det bøyde venstre benet.
  11 - Hånd opp.
  12 - Startposisjon.
  Kjør 3 til 4 ganger.

  Når de første bevegelsene i hånden vises, vil videre restaurering av bevegelsene foregå gradvis, gitt daglige øvelser med konstant komplikasjon av oppgaver. Hver ny, mer komplisert oppgave forenkler utførelsen av de foregående øvelsene. Vi trener ulike bevegelser i hånden, som først ligger i sengen, og sitter på en stol ved bordet.

  Øvelser for armen etter et slag ved bordet.

  Den mest praktisk for å gjøre vanlig standard kjøkkenbordet med størrelsen på overflaten av benkeplate 85 * 64 cm. Pasienten sitter ved et bord, dens avstand fra den fremre kanten av bordet ca. 10 cm, hendene på bordet, flatene ned i nærheten av den fremre kanten av bordet.

  1). 1 - Friske hånd glir over overflaten av tabellen foran, at brukeren bøyer etter hånden, armen rettet, at fingrene har en tendens til å gripe den bakre delen av bordet. 2 - Gå tilbake til startposisjon. 3 - "pasient" hånd bare glir fremover, retter seg opp, prøver pasienten å slappe av flexor "syke" hånd puster ut når utretting tar opp langt kanten av bordet. 4 - Gå tilbake til startposisjon.

  2). Vi vil komplisere den forrige øvelsen. Hendene vekselvis strekker seg ikke fremover, men i de fjerne hjørnene av bordflaten.

  3). Supination er pronasjon. Håndene ligger på bordet med håndflatene vendt ned, underarmene er parallelle med hverandre. Roter hendene med håndflatene, rett på fingrene, hold maksimal oppmerksomhet mot den "syke" hånden, og vri hendene på bordet med håndflatene nede.

  4). "Jaws". Håndene ligger på bordet med håndflatene vendt ned, underarmene er parallelle med hverandre. Bøy langsomt fingrene i kjever samtidig i begge hender. Gå deretter tilbake til startposisjonen.

  5). Pasienten tørker overflaten av bordet med en fuktig serviett, først med en sunn hånd, og gjentar så den "syke" hånden. Bevegelsen skal være volumetrisk, glatt, kvalitativ. Det skal forstås at denne øvelsen ikke er å tørke overflaten av bordet, men å trene hendene. Derfor, "tørk" av bordet du trenger i forskjellige retninger: Fremre, høyre, venstre, sirkulære bevegelser, trene med et serviett og sideflater på bordplaten.

  6). Ta et serviett litt større enn overflaten av bordet. Pasienten er utdannet til å rette bordduken, så brett den i halvparten (sett, glatt med børster, slik at det ikke er rynker). Nok en gang brett, glatt. Og så fortsett til serviet brettes flere ganger. Spred ut servietten igjen, som en duk. Gjenta 3 - 4 ganger.

  7). Platen, foldet sammen 4 ganger, er vridd med en vals. Du kan rulle denne brede stripen av stoff på en rullestift eller pinne.

  8). Foldet flere ganger med en rullende serviettrull, som en deig.

  9). Stå opp fra stolen, lente hendene på bordet, som om du skyver hendene vekk fra overflaten av bordet og retter hendene.

  10). Samle barnas pyramide.

  11). Brett mosaikkmønsteret. Barnas mosaikk er bedre å velge med store detaljer for mønsteret.

  12). Fest opp skoene, flett flettene fra tau eller bånd.

  13). Knappen opp knappene (første store, deretter mellomstore og små).

  14). Samle perlene på en tykk streng (du kan bruke kort pasta i form av rør). Samle konstruktøren (for eksempel lego).

  15). Elt deigen, rulle den sammen med en kjevle, for å forme noe test og utføre forskjellige manipuleringer, avhengig av elev mulighetene stikke en gaffel hull, mugg dumplings, paier, zaschipyvaya kant, skjæres den sammenrullede kaken kniven i strimler, kuttet muggsopp figurer. Du kan også skape fra plasticine ved å holde et stykke plastik i varmt vann for å gjøre det varmt og mykt.

  16). Hell vann med et krus fra en krukke til en annen. Akkurat som en skje

  17). Flytt pannene fra ett sted til et annet for håndtak (først tomt, deretter med vann), ta opp dekslene, rør i gryten med en vannkanne og så videre.

  18). "Ladushki". Sitter på en stol, palmer på knærne. Slå håndflatene mot hverandre, og knel deretter. Også i "Ladushki" kan du leke med din partner (med en instruktør, med deg). Her kan du komme opp med en rekke alternativer for spillet, så det var nyttig ikke bare for utviklingen av koordinering, men også bare interessant (for positive følelser).

  I artikkelen "øvelser for hender og fingre", vil du finne nyttige øvelser for å gjenopprette bevegelse i armen etter et slag, "Shalbai", "mynter", "Knapper", "Figushki", "Hooks" og andre.

  Øvelser med bønner er svært effektive for gjenoppretting av bevegelser i hånden etter et slag. Det vil ta 3 kg bønner. Bønner ta en jevn, "silkeaktig", slik at hendene dine lett kan gå dypt inn i en haug med bønner, legg det i et basseng. Oppdragene er forskjellige.
  Samle bønnene i lukkede hender, løft hendene og sakte hell tilbake i bassenget.
  Sink en hånd dypere inn i bønnene og rør den ene og den andre.
  Ta bønnene i hånden, så mye som mulig, for å heve sin hånd og hell tilbake i kjelen (her må du ta hensyn til det faktum at utslett av børsten bønne i en bolle fingrene må rette så mye som mulig).
  Begrav et objekt dypere inn i bønnene, oppgaven er å finne og få dette objektet (for eksempel en haug med nøkler).
  Hell bønner med begge håndflatene fra den ene bekken til den andre.
  Å samle fra et basseng i en håndflate fem фасолинок på ett stykke.
  Fold på bordet geometriske figurer, legg dem med bønner, som om mønsteret av mosaikken. Støt på fasolinkam shalban.
  Og andre oppgaver du kommer opp med.

  For å trene bevegelsene som er nødvendige i hverdagen, lærer vi pasienten å åpne og lukke trykkventilen, slå på og av lyset, trykk tastaturene på tastaturet, telefon, fortsett gradvis til tegning og skriving.

  Kaster ballen i kurven, partner, bort, på gulvet, til noe formål. Vi trener for å kaste ballen fra brystet, bak hodet, kaste opp. Vi lærer også og tar tak i ballen.

  Det er veldig hyggelig å bruke en oransje som et attributt for terapeutisk gymnastikk i stedet for en liten ball.

  Den oransje fargen og følelsen av en tung ball i hånden skaper et godt humør. En oransje kan sendes fra hånd til hånd rundt seg selv; også på hodet; Fra hånd til hånd med kroppens rotasjon; sitter på en stol fra hånd til hånd, vekselvis under hvert kne, løfter benet.

  Øvelser på gulvet. For leksjoner på gulvet trenger du assistent, siden det er vanskelig å løfte pasienten fra gulvet. Øvelser for armen etter et slag den mest varierte. Bemerkelsesverdig, klassene på gulvet skape en spesiell interesse for pasienten å trene, i tillegg til frykt blekner å falle, og betingelsene for fullverdige kvalitets bevegelser i planet av gulvet, og, selvfølgelig, flere muligheter til å diversifisere jobben. Bruk artikkelen "Medisinsk gymnastikk for osteochondrose i ryggraden" for å ta flere øvelser derfra. Jeg vil for eksempel gi flere øvelser for hånden på gulvet.

  1). Ligger på magen, armer i abutmentet nær skulderleddene. Alternativt rett armene fremover.
  2). Ligger på ryggen, hendene langs kroppen. Flytt de rettede armene gjennom sidene oppover, og skyv på gulvet. Gå tilbake til startposisjonen.
  3). Ligge på en sunn side, løft den rettede "syke" armen og utfør håndbevegelsene fremover - tilbake. Du kan henge en hånd på et bredt bånd som vil støtte hånden på vekten, og pasienten svinger armen, som når du går.
  4). Stående i kneet - håndleddet posisjon fra den utsatte posisjonen på magen, lent mot armene i nærheten av skulderleddene.
  5). Flyvende i kne og vristposisjon frem og tilbake. Og andre øvelser.

  Jo mer variert øvelser for armen etter et slag, jo bedre og bedre utvinning av bevegelse og tale. Bruk barnas pedagogiske leker: pyramider, mosaikk, konstruktører, kuber, plastin og andre. Gjør mer på gulvet. Oppmuntre eleven din til å ligge under armen med installasjonen: "Sterk, modig, sunn!", Dette hjelper mye i gjenopprettelse av bevegelser etter et slag.

  Su-jok terapi og DENAS-terapi er dine trofaste assistenter, som gjentatte ganger akselererer gjenopprettelsen av bevegelser etter et slag og øker effektiviteten av terapeutisk kroppsopplæring, spesielt hvis det brukes før kurativ gymnastikk.

  Ikke vær redd for at ikke alt er klart, hvordan du skal håndtere pasienten etter slagting. Bare begynn å gjøre passiv gymnastikk, etter å ha sett, som det er gjort av massøren eller instruktøren LFK på et sykehus. Du trenger artikkelen Terapeutisk trening etter et slag.

  Periodisk lese denne artikkelen, ideene kommer seg selv. Lær hvordan du bryr deg om pasienten, ordentlig lagt på hans side, transplantert til en stol, trukket opp i sengen, legger en linget på armen og andre manipulasjoner. Til å begynne med må du forstå hvordan du kan forhindre komplikasjoner som en seng-pasient kan ha. Lær å løse pasientens akutte problemer, finn gjensidig forståelse med ham, oppmuntre ham.

  Men med alt dette, først og fremst, ta vare på helsen til ryggraden, last mye, legg på lumbosakralkorsetten, gjør hardt arbeid med en assistent. Fordel omsorg for alle familiemedlemmer. Tren for å flytte post-stroke pasienten til en sunn person som etterligner en lammet pasient: transplanterer til en stol og legger seg til sengs, reiser seg, går, løfter seg fra gulvet, drar opp i sengen, etc.

  Restaurering av bevegelser i hånden etter et slag går samtidig med restaurering av gangavstand. Nøyaktige instruksjoner, hvordan å gjenopprette bevegelse etter et slag, nei, fordi det krever en individuell tilnærming til hver post-stroke pasient. Suksessen med terapeutisk trening påvirkes av mange forskjellige faktorer, de må tas i betraktning. Alt vil vise seg hvis du virkelig vil ha det. Det blir ikke kjedelig.

  Til slutt vil jeg trekke oppmerksomheten til de tre viktigste punktene som suksess avhenger av gjenoppretting av bevegelser i hånden etter et slag: et godt humør, en rekke øvelser og en kreativ tilnærming til klasser, regelmessighet av klasser med obligatorisk komplikasjon av oppgaver.

  Jeg er sikker på at du vil oppleve ekte lykke når du ser at studenten din har vært i stand til å utføre denne eller den bevegelsen. Jeg ønsker deg tro på seier, utholdenhet og suksess.

  Les Mer Om Fartøyene