Varighet av blødning normal

Definisjonen av blødningstid er en laboratorietest, som er tildelt for å evaluere funksjonen av blodplater og kroppens evne til å koagulere blod. Prøven er å punktere et lite område av huden og telle tiden som trengs for å stoppe blødningen (dette er utseendet på tørkede skorper på såret). Blod i en sunn person stopper vanligvis i 7-9 minutter, og hos barn i 10-13 minutter.

Grunnleggende testmetoder

Ivey-metoden er en test som utføres ved hjelp av en mekanisk enhet for måling av trykk. Mansjetten er slitt på albuen og pumpet opp til 40 mm kvikksølv. Patientens underarm er tørket med alkohol og gjør et snitt på 1 mm dyp og 10 mm lang med et sterilt blad eller skalpell. Siden Ivy-metoden er å bestemme tidspunktet for blødning fra kapillærkarene å stoppe, er snittet laget fra innsiden.

Umiddelbart etter at blodet begynner å strømme, slår legen på stoppeklokken. Deretter påføres hvert 30 sekunder et spesielt papirfilter forsiktig på såret. Hvis filteret helt absorberer blod, betyr det at blødningen forblir aktiv. Så snart blødningen helt stopper, vil filteret ikke ha noen dråper blod, blødningstiden registreres og luften fra mansjetten kommer ned. Dermed er varigheten av blødning i henhold til Ivey-metoden definert som tiden fra utseendet til de første bloddråpene til blodet helt opphører å skille seg ut.

Duque-metoden er forskjellig fra Ivey-metoden ved at en enhet for måling av blodtrykk ikke benyttes. I tillegg betraktes Duque-metoden mindre aggressiv, fordi huden skal gjennombores hvor som helst, som ikke inneholder store fartøy, for eksempel øreflipper eller fingre. Punktet skal ikke være mindre enn 3 mm dypt. Så, som med Ivey-metoden, gjentas manipulasjonene med filterpapiret hvert 30. sekund. På grunn av at Duke-metoden er mindre invasiv, kan den gjøres selvstendig hjemme.

Hvilke prosesser oppstår under blødning?

Siden tiden for blødning stopper, i de fleste tilfeller bestemmes i laboratoriet, er det nødvendig å kjenne og forstå prosessene som følger med den. Tross alt kan brosjyren av analysens resultater indikere ikke bare tidsnormen, men også indikatorene for hemostase.

Hemostase er en sekvens av hendelser som fører til blødningstopp, på grunn av dannelsen av en spesiell hemostatisk plugg fra blodplater og fibrin. Kork er dannet på den skadede vaskemuren fra blodplater og koagulert blod. Etter at blodplatene er kombinert med endotelceller og kollagen i den skadede vaskemuren, frigjøres von Willebrand-faktoren. Skadede celler frigjør også vevsfaktor VII (koagulasjonsfaktor), og effekten av subendotelkollagen aktiverer faktor XII (beta-globulin, som spiller en viktig rolle ved blodkoagulasjon).

Etter at alle faktorene er aktivert, er det trombocytaggregasjon. Kort tid etterpå fjernes ytterligere blodplater fra blodbanen og aggregeres på grunn av adenosin og tromboxan A2. Takket være slike komplekse kjemiske prosesser, blir huden gjenopprettet etter et kutt eller punktering. Alle de ovennevnte prosessene kan ses av en laboratorietekniker under et mikroskop, og hvis noen av disse stadiene feiler, øker blødningstiden.

I hvilke tilfeller blir testen gitt?

Siden blodplater er en viktig faktor i primær hemostase, vil resultatene av blødestopptesten direkte indikere funksjonen av blodcellene. Derfor er en slik analyse foreskrevet for pasienter med mistenkte blødningsforstyrrelser eller trombocytopeni. Innsnittet av huden kan også gjøres som en screeningstest på en poliklinisk basis. Vanligvis gjøres dette i små klinikker og poliklinikker som ikke har eget laboratorium. En slik analyse utføres før invasive prosedyrer for pasienter med mistanke om hemorragiske forstyrrelser for å bestemme sannsynligheten for at langvarig blødning vil oppstå.

Laboratorieevaluering av koagulasjonstid kan forskrives til pasienter som lider av lang og alvorlig postoperativ blødning. Under mikroskopet vil legen kunne gjenkjenne dysfunksjonelle blodplater og velge riktig behandling.

Årsaker til langvarig blødning

Årsaken til unormal blødningstid kan være arvelig eller oppkjøpt.

Blant de arvelige årsakene til koagulasjonsforstyrrelser er følgende:

 • von Willebrands sykdom;
 • Glanzmans trombasti;
 • Bernard-Soulier syndrom;
 • bindevevssykdommer (Ehlers-Danlo syndrom, Wiskott-Aldrich syndrom, Chediak-Higashi syndrom, arvelig hemorragisk telangiektasi).

Blant de tilegnede årsakene til en unormalt lang blødningstid er de vanligste:

 • langvarig bruk av rusmidler, spesielt aspirin, ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, antibiotika, antikoagulantia, trisykliske antidepressiva, neuroleptika;
 • Mangel på vitamin C;
 • hyppig alkoholforgiftning;
 • uremia;
 • svikt i leveren;
 • leukemi;
 • myelodysplastisk syndrom;
 • amyloidose.

Hva viser resultatene av testen?

Avhengig av varigheten av blødningen kan man dømme om helseproblemer:

 • 1-9 minutter er normen;
 • 10-15 minutter - trombocyt dysfunksjon;
 • mer enn 15 minutter - en åpenbar patologi.

Blødningstiden oppdages for å måle primærfasen av hemostase (vedlegg av blodplater til skadede kapillærer, og deretter aktivering og aggregering). Hvis pasienten har et lavt antall blodplater, eller de er dysfunksjonelle, kan blodet ikke begynne å koagulere selv etter 15 minutter.

Tabell over blodproppene og blødningstiden

Clotting skyldes et protein kalt fibrin. Det skaper trombi og tykker blodet. Denne prosessen er viktig for hele organismenes fulle funksjon. Det bidrar til å unngå stor blodtap som følge av ulike skader. Hvis blodprøvenes resultater er langt fra normal, kan dette føre til alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall. Derfor er det viktig å overvåke blodtilstanden, samt overvåke integriteten til blodkarets vegger. Norm for blodkoagulasjon hos en sunn person - 2-3 minutter etter prøvetaking.

For hva kontrollerer koagulerbarheten av blod

En laboratorieblodprøve utføres under forskjellige forhold, for eksempel:

 • forberedelse til fødsel;
 • preoperativ periode;
 • åreknuter;
 • trombose;
 • autoimmune sykdommer;
 • hemorroider;
 • kronisk blødning.

Redusert koagulabilitet skaper risiko for langvarig blødning under operasjon eller som følge av andre skader. Stort blodtap er farlig for kroppen. For kvinner er det en trussel under arbeid eller menstruasjon. Menn kan utvikle en arvelig sykdom - hemofili. Dette er et komplett eller delvis fravær av proteiner som er ansvarlige for blodpropper. Kvinner er bare bærere av sykdommen. Nesten halvparten av barn med hemofili lever ikke til voksen alder. Redusert blodpropp kan forekomme mot diabetes mellitus eller på grunn av bruk av antikoagulantia.

Det kan virke som at avviket fra koagulasjon fra normen i retning av økning er bra. Men dette er ikke slik. Denne patologien er fulle av farlige konsekvenser. Pasienten har risiko for å få et slag, fordi for mye blod sirkulerer dårlig rundt kroppen. Det bringer ikke oksygen og andre essensielle stoffer til hjernen. Som et resultat av høy koagulasjon utvikler åreknuter, hemorroider og andre abnormiteter. Denne patogen utvikler seg på grunn av dehydrering, med brudd på leveren, nyrene og blæren. Hos kvinner vises høy koagulasjon under mottak av prevensjonsmidler.

Tidspunktet for blodkoagulasjon av Sukharev

Prøvingen av Sukharev-metoden utføres på tom mage eller minst tre timer etter måltidet. Blod er tatt fra fingeren. Spesiell forberedelse til analysen er ikke nødvendig. En egenskap ved denne metoden er at blodet undersøkes bare kapillært.

Den første dråpen av pasientens blod fjernes med en vattpinne. Den gjenværende delen er plassert i en spesiell kolbe, som svinger i begge retninger. Tiden når blodet slutter å være flytende, og det er koagulasjonstid. Ifølge Sukharevs metode bør den være fra 30 til 120 sekunder. Perioden fra begynnelsen av fibrindannelse til slutten av koaguleringsprosessen bør ikke overstige fem minutter.

Blodstimuleringstid ved Sukharevs metode er en mulighet til å bestemme scenen når fibrinogen, oppløselig i et vanlig medium, passerer inn i en uoppløselig form.

Morawitz-metoden

Denne metoden er fortsatt mye brukt i medisin. Dette er en av de enkleste måtene som bestemmer tidspunktet for blodproppene. Vurder hvordan Morawitz-analysen utføres.

Før du tar testen, bør du ikke spise. To til tre dager før koagulogrammet, bør alkohol elimineres. Du kan ikke røyke og drikke kaffe umiddelbart før du tar blod. Eksperter anbefaler å drikke et tomt glass vanligt vann på tom mage. Dette vil øke effektiviteten av studien.

Laboratorieglasset påføres pasientens blod tatt fra finger eller øre. Stopp-klokkeslett. Hvert halve minutt senkes et spesielt tynt glassrør i blodet. Så snart den første tråden av fibrin er trukket bak den, stoppes tiden. Dette er tiden for blodkoagulasjon i henhold til Morawitzs metode. Norm er mellom tre og fem minutter.

Blodkoagulasjonsmetode av hertug

En lignende prosedyre for denne metoden, samt de to tidligere, bør gjøres om morgenen på tom mage.

Pasienten er gjennomboret av ørepinnen av den såkalte Frank-nålen. Hver 15-20 sekunder påføres et spesialpapir på punkteringsstedet. Når blod flekker slutter å eksistere på det, anses studien å være komplett. Den nedre grensen for normal koaguleringstid er 60 sekunder, den øvre grensen er 180 sekunder.

I tillegg til disse to metodene er det en annen 30 for å bestemme koagulasjon. Avhengig av metoden varierer tiden fra to minutter til en halv time.

Alt ovenfor er tydelig illustrert ved bordet:

Blødningstid: norm og kriterier for blodkoagulasjon

Blødningstiden er intervallet mellom tidspunktet for vevskader og stopp av blodstrømmen. Denne indikatoren er helt viktig for alle mennesker, da det snakker om nivået av blodpropp.

Normen og avvikene i blødningstidspunktet

Etter hudskader er det normalt hvis blodstrømmen stoppes innen et par minutter fra punkteringen. Hvis tiden ved en punktering i en person økes eller reduseres, indikerer det brudd på det.

I løpet av studien beregnes ikke bare blodplateantallet, men også deres vedheft. De holder seg til den skadede veggen av fartøyene.

Hvis blødningstiden øker i løpet av punkteringen, indikerer dette pasientens tilstedeværelse:

 • DIC
 • Arvelig trombocytopeni
 • Avitaminose C

Videre kan langvarig bruk av aspirin eller antikoagulantia påvirke blødningstiden negativt.

I noen tilfeller kan pasienter oppleve en reduksjon i blødningstiden. Ofte observeres dette i nærvær av pasientens funksjonsfeil nyrer eller trombocytopati. Dette fenomenet er også observert i utviklingen av sykdommer som von Willebrands sykdom eller akutt leukemi. Kapasitetens kapasitet kalles deres evne til å koble sammen. Normen for spontan aggregering er fra 0 til 20 prosent.

Hvis en pasient har aterosklerose, diabetes mellitus, hjertesykdom, blodsykdom, indikerer dette en økning i aggregeringskapasitet.

Det kan også reduseres dersom pasienten har en sykdom som er forbundet med et brudd på blodpropper. Reaksjonen av blodproppen bestemmes i prosessen med sammentrekning, komprimering og frigjøring av blodserum i form av en koagel. Denne handlingen utføres, etter proteinet som er inneholdt i blodplättene etter dannelsen av proteinet. Den normale indeksen for tilbaketrekning er indikatoren fra 48 til 64 prosent.

Ved feil i blødningsperioden må pasienten nødvendigvis søke hjelp fra lege. Ellers kan det ha beklagelige konsekvenser.

Hovedkriteriene for blodkoagulasjon

Varigheten av blødningsprosessen er direkte påvirket av blodets koagulerbarhet. Takket være denne prosessen, forhindres blodtap under sår. Blodstimulering er en del av arbeidet med hemostase. Clotting består av primær hemostase, hemokoagulering, koagulasjon, plasmahemostase, sekundær hemostase.

Takket være denne prosessen, dannes blodproteinstrenger i blodet, som kalles fibrin. De danner blodpropper, noe som utelukker muligheten for fluiditet i blod og stopper blødning. En rekke årsaker påvirker koagulasjonsforstyrrelsen. For å unngå uønskede konsekvenser må du kjenne til koagulasjonsfrekvensen og sammenligne den med indikatorene.

For å avgjøre varigheten av blødningen i kroppen din så nøyaktig som mulig, er det nødvendig å ta en blodprøve kalt et koagulogram og et hemostasiogram.

På grunn av resultatene av denne komplekse analysen, er tilstedeværelsen av visse sykdommer i pasienten etablert. I utgangspunktet er en blødningstid på 1 til 3 minutter nødvendig. For å fullføre blødningsprosessen, tar det 10 minutter.

For å finne ut så nøyaktig som mulig, kan blødningstiden gjøres ved hjelp av en spesiell analyse. For dette formålet må du kontakte et medisinsk senter.

indikatorer

Tolkning av blodprøven for koagulering

Blødningen og hastigheten på stoppet avhenger av enkelte indikatorer.

Antallet av koagulasjon avhenger direkte av:

 • Prothrombintid
 • Blødningstid
 • Stengetid
 • Antitrombin 3
 • fibrinogen

Hovedindikatoren for egenskapene ved prosessen med blodkoagulasjon er trombintid. Normalt bør den vare fra 14 til 21 sekunder. Denne indikatoren avhenger direkte av hvilke metoder for definisjonen som brukes. Antitrombin 3 er en indikator som påvirker prosessen med å danne det minste antall trombier. Det er en regulator av et koagulerende sirkulasjonssystem.

Fibrinogenes hastighet bør være fra 2 til 4 g / l.

På grunn av dette kriteriet er det mulig å karakterisere funksjonene til blodkoagulasjonssystemet og å bestemme muligheten for inflammatoriske prosesser i kroppen. Det kan påvirkes av flere medisinske faktorer.

Blødning i en voksen bør vare fra 2 til 4 minutter. Nivået av koagulerbarhet av blod avhenger direkte av dens egenskaper. Blodklumpen skal dannes innen 2-5 minutter. Jo før hans utdannelse blir produsert, jo raskere vil blødningen stoppe.

Evaluering av varigheten av blødning ved hertug

Blødningstid for hertugen

Vurder blødningstidspunktet, hvis norm avhenger av pasientens individuelle egenskaper, kan gjøres ved hjelp av en ganske enkel metode for Duke. Dette er en spesiell teknikk hvor tilstanden til sirkulasjonssystemet blir evaluert, det vil si, fartøy. Fra begynnelsen til stopp av blødning bør passere denne metoden ikke mer enn 3 minutter.

Hemostase er et biologisk kompleks, der et tidsriktig stopp av blod er laget. Varigheten av blødning ved denne metoden er en vurdering av tilstanden av blodplater. I fravær av skade på vaskulære vegger, bør blodplateaktivering utføres umiddelbart.

Når du vurderer varigheten av blødning i henhold til Duke, gjøres det om verdien av trombocytaktivitet.

For dette formål beregnes antallet blodplater, en spesifikk blodplaterformel. Også, for å vurdere indikatorene anslåtte slike faktorer som evnen til blodplater til å aggregere til kollagen, adenosindifosfat agregattsiyu og blodplater, clotting - aktiviteten av von Willebrand-faktor.

Mer informasjon om blodpropp kan læres fra videoen.

Varigheten av blødning ved denne metoden er oftest bestemt ved hjelp av en spesiell nål. Dens design inkluderer en hul kropp og utløser, samt et lite tips og en fjærkobling. Nålen er preget av et høyt nivå av komfort, da det gir muligheten til å justere punkteringsnålen.

Punktering i de fleste tilfeller gjøres på steder som en finger eller øreflippe.

Hvis en pasient har normal hemostase, så kan han lett takle blødning. For dette trenger han ikke mer enn to minutter. Når blodkoagulasjonen er redusert, vil varigheten av blødningen bli forlenget. Det kan snakke om tilstedeværelsen av leversykdommer, hemofili og andre ulike sykdommer. Målingen av gjerdet avhenger direkte av det området der punkteringen er laget - i øreflippen eller fingeren.

Metoden for å bestemme varigheten av blødning av hertug er ikke den eneste. Svært ofte bruker laboratorieteknikere andre deler av kroppen til å utføre forskning. I dette tilfellet gjøres kunstig provokasjon av vanskeligheter for venøs utstrømning. For studien er punkteringen gjort i den øvre delen av underarmen. Dråpene av blod som dannes ved punkteringsstedet fjernes med sterile servietter. Etter tre minutter på servietet, bør det forbli bare små flekker. Blødningstiden er en forholdsvis viktig faktor i menneskelivet. For å bestemme det, må du gjennomgå spesialstudier.

Hva skal være normen for blødningstid, og hvordan å behandle patologi?

Varigheten av blodpropp er en av de viktige indikatorene som bidrar til å bestemme sin kvalitative sammensetning og evaluere blodkarens helse. Angi varigheten av blodproppene som anbefales til personer med sykdommer i sirkulasjonssystemet, kvinner før arbeid, pasienter som forberedelse til kirurgi. Legen skal vite hvor mye pasientens kropp kan forhindre blodtap. Blødningstiden bestemmes av metoden til Panchenkov, Lee-White, men en av de mest effektive kan kalles Duque-metoden.

Hvorfor sjekke varigheten av blodpropp?

Blødningsintensitet er en spesielt viktig parameter, da det viser fartøyets tilstand, deres elastisitet og integritet. Denne analysen bidrar til å vurdere nivået på selvforsvar av kroppen fra alvorlig blodtap.

Prosessen med blodkoagulasjon skyldes et spesifikt proteinfibrin. Dens formål er dannelsen av trombi og raske blodpropper på skadestedet. Uten dette kan kroppen ikke fungere normalt. Det er fibrin som gir rettidig "reparasjon" av fartøyet, hvis integritet er ødelagt.

Hvis koaguleringsparameteren til en pasient er høyere eller lavere enn normen, fører denne tilstanden til alvorlige konsekvenser. Hvis blødningstiden (normen på 2-3 minutter) ligger over de angitte grensene, har en person alle sjansene for å miste stor mengde blod på grunn av alvorlig traumer, dyp kutt eller kirurgisk inngrep.

En analyse av koaguleringshastigheten er nødvendig i følgende tilfeller:

 • I forberedelsesperioden før fødsel;
 • Før en kirurgisk operasjon;
 • Med utvikling av autoimmune sykdommer;
 • Med hemorroider;
 • Med åreknuter
 • Med trombose av blodårer (trombocytopeni);
 • Med hyppig blødning.

Denne indikatoren er av særlig betydning for kvinner. Under graviditet i tidlig alder er risikoen for abort høy, hvis denne tallet er høyere enn normalt. Abort eller abort fører til blodtap, noe som i noen tilfeller fører til døden. Hvis en kvinne har en redusert koagulasjon, så stopper blødningen vanskelig. Denne faktoren er viktig selv på kritiske dager.

For menn kan en slik egenskap av blod være et tegn på en genetisk sykdom - hemofili. Denne sykdommen er direkte relatert til blodkoagulasjon, siden i hemofili mangler en person helt eller delvis fibrinprotein. Denne typen sykdom fører til høy dødelighet av barn. Moderne medisin er i stand til å diagnostisere hemofili, selv hos nyfødte.

Hvorfor er høy koagulering farlig?

Det er viktig å kontrollere koagulasjonsraten regelmessig, normen hos kvinner og menn bør ikke være mindre enn 2-3 minutter. Hvis denne hastigheten tvert imot økes, har pasienten risiko for å utvikle et hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Prosessen med utvikling av et slag

Tett blod er vanskelig å sirkulere gjennom fartøyene, noe som fører til utvikling av hjerte-og karsykdommer, utseende av hemorroider, åreknuter. Ofte fører denne patologien til en forstyrrelse av lever og urinsystemets funksjon.

I en alder av 40 år og for kvinner og menn er viktig å overvåke nivået av clotting fordi senere i livet blod har en tendens til å bli tykkere på grunn av mangel på vann i kroppen, en langsom metabolisme. Denne indikatoren påvirkes av dårlige vaner, underernæring og dehydrering.

Hvis vi snakker om teknikken som bestemmer koagulasjonsgraden i hertugen, bør normen hos barn ikke være mer enn 4 minutter. Det er mulig å oppdage problemer med sirkulasjonssystemet dersom barnet har hyppige neseblod, sårene bløder i lang tid, kan tenåringsjenter ha en god menstruasjon.

Blødningstiden av Sukharev

Materialet samles kun på tom mage. Kapillærblod er tatt for studien. Etter å ha punktert fingeren, blir den første dråpen av blod fjernet. Det gjenværende volumet av blod samles i kapillæren, som videre svinger sideveis sideveis. Ved hjelp av en stoppeklokke måles tiden for å danne gjengen.

Hertens blødningstid: egenskaper ved teknikken

Varigheten av blødning ved hertug er også bestemt av kapillærblod, pasienten er gjennomboret av øreflåser eller en anonym finger. Denne prosedyren utføres av en spesiell Frank-nål. På punkteringsstedet påføres et spesielt papir hvert 15.-20. Sekund, som absorberer blodet som er skilt. Teknikken er ganske effektiv og rask. Studien er fullført når det ikke er flekker på papiret.

Ofte er Duke's teknikk brukt til å evaluere tilstanden av blodplater. Det er disse blodcellene som er de første som begynner å arbeide hvis fartøyets vegg er skadet. Hvis fartøyene er elastiske, kommer de til kontrakt i tilfelle skade og tette det skadede området.

Hvis du vurderer blødningstiden for hertug, svinger normen hos barn i løpet av 2-4 minutter. I tillegg til normen for blødningstiden for hertuggen, bestemmer laboratorieassistenter flere indikatorer som viser blodplateaktivitet. For denne prosessen, utfør:

 • Teller antall blodplater;
 • Evaluering av aggregering av ADP og blodplater;
 • Evaluering av blodplaters evne til å reagere med kollagen og adrenalin;
 • Evaluering av aktiviteten til von Willebrand faktor.

Denne metoden for blodforskning ble utviklet av den amerikanske forskeren William Duke. Åpningen var i begynnelsen av XX-tallet, men i disse dager ble blodet undersøkt bare fra øreflippen.

Gjennomføre en vurdering av koagulasjon kan være av hvite, hertug eller panchenkov. Alle disse metodene kan karakterisere nivået av koagulasjon, men laboratoriene der analysene utføres, kan ha forskjellige standarder. Det er viktig å ta analysen i ett laboratorium for å kunne kompilere eller sammenligne tabellene med resultatene.

Bestem, reduser høy koagulabilitet eller, omvendt, øk den - dette er doktorns oppgave. Det er forbudt å ta, foreskrive eller avbryte bruk av medisiner uavhengig.

Blodkoagulasjonstid. Blødningstid

Blod for forskning er hentet fra fingeren. Det anbefales å ta det om morgenen, på tom mage. Hvis du må ta blod på andre tider, må du avstå fra å spise i 3 timer. Juice, te, kaffe (spesielt med sukker) - er ikke tillatt. Du kan drikke vann. Koaguleringstid Blod er et indikativt mål for en flerlags enzymatisk prosess, som et resultat av hvilket løselig fibrinogen passerer inn i uoppløselig fibrin.

Denne indikatoren karakteriserer koagulasjonsprosessen som helhet og gir ikke anledning til å avsløre mekanismer som fører til brudd. På samme tid, kan blodkoagulering bare bli forkortet ved å akselerere dannelsen av blod protrombinase (I - første fase koagulering - økt kontaktaktivering, redusere antikoagulerende nivåer), og ikke på grunn av akselerasjons faser II og III. Derfor forkortes tiden for blodkoagulering alltid en økt dannelse av protrombinase i kroppen.

På grunn av det faktum at blodkoagulering protrombinase for amplifikasjonsprosesser kan lett erstattes vev, er dannelsen av disse gjennomført i 2-4 ganger raskere (1-2 min), da en forkortelse av levringstid er ofte på grunn av utseendet i blodet av vevtromboplastin vevsskade som følge av mekanisk (brannsår, omfattende operasjoner, transfusjon av inkompatibelt blod, sepsis, vaskulitt, etc.). Forkorting koagulasjonstid demonstrerer behovet for forebygging av hyperkoagulasjonsreaksjonen tilstand, noe som ofte truer trombose og tromboembolisme.

Blodkoagulering er bremset ned hovedsaklig på grunn av medfødt eller ervervet mangel faktorer protrombinoobrazovaniya (primært VIII, IX og XI), med økende konsentrasjoner av antikoagulerende middel i blodet, såvel som produkter av fibrinogen og fibrin degradering.

Blodstimuleringstiden (ifølge Sukharev) er normal: 2-5 min.

Forlengelse av koagulasjonstid:

 • Signifikant mangel på plasmafaktorer (IX, VIII, XII, I faktorer inkludert i protrombinkomplekset);
 • Arvelig koagulopati;
 • Krenkelser av dannelsen av fibrinogen;
 • Leversykdommer
 • Behandling med heparin.

Forkorting av koagulasjonstid:

 • Hyperkoagulasjon etter massiv blødning, i postoperative og postpartumperioder;
 • Jeg stadium (hypercoagulable) av DIC syndrom. Bivirkning av syntetiske prevensjonsmidler.

Blødningstid - Dette er intervallet mellom tiden for en fingerpekking og stoppet av blødning fra såret.

Normalt stopper blodet i 2-3 minutter etter punkteringen. Økt blødningstid kan være når:

 • arvelig trombocytopeni,
 • DIC,
 • beriberi C,
 • langvarig bruk av aspirin og andre antikoagulanter.

Sammen med å telle antall blodplater, blir blodplastadhesjon også bestemt.
Adhesjon av blodplater er en egenskap for å klebe seg til en skadet karvevegg.
Trombocytadhesivitetsindeksen er vanligvis 20-50%.
Senking av indeksen indikerer en reduksjon i evnen og kan være med:

 • Willebrands sykdom,
 • thrombocytopathia,
 • akutt leukemi,
 • nyresvikt.

Aggregering av blodplater - blodplaternes evne til å koble til. Spontan aggregering er normal - 0-20%.
En økning i aggregeringskapasiteten er notert når:

 • i den første perioden av DIC-syndrom,
 • aterosklerose,
 • trombose,
 • hjerteinfarkt,
 • diabetes mellitus.

Reduksjon av aggregeringsevnen er notert:

 • med trombose av Glatzman,
 • med von willebrand sykdom,
 • med trombocytopeni.

Norm for blødningsvarighet for hertug

Varigheten av hertugblødning er en viktig diagnostisk studie, hvor det er mulig å bestemme graden av stoppende kapillærblødning. På grunn av dette vurderes tilstanden til blodkar, deres evne til å redusere med traumatisk skade og hemostase.

Fremgangsmåte og indikasjoner for bruk

For å fastslå varigheten av Duke-blødning, bruk en spesiell Frank-nål. Den har en spesifikk design, slik at laboratorietekniker kan kontrollere dybden på punkteringen (ikke mer enn 4 mm). Tross alt, for forskning, trenger du en mindre skade på myke vev for å lage blod.

En punktering er laget på en anonym finger på hånden eller på ørebladet. Etter utseendet av den første bloddråpe blir det kjent med tiden, og det biologiske væsket blir gjennomvåt i filterpapir hver 10.-15. Sekund. Gjør dette veldig nøye, for ikke å skade såret selv og ikke for å øke varigheten av blødning på denne måten. Nedtellingen avsluttes, så snart det neste filterprogrammet ikke oppdager noen spor av blod.

En analyse av varigheten av blødning i hertug er foreskrevet for slike sykdommer:

 • åreknuter
 • planlagt undersøkelse før operasjonen;
 • tendens til trombose, utseendet på blåmerker med liten mekanisk effekt;
 • alvorlige leversykdommer;
 • autoimmune systemiske sykdommer;
 • planlegging av graviditet.

Hva påvirker blødningens varighet?

Stopp av blod etter skade på hud eller slimhinne oppstår på grunn av aktivering av koaguleringssystemet. Denne prosessen inkluderer primær hemostase, hemokoagulering, koagulasjon, plasmahemostase og sekundær hemostase. Som et resultat dannes filamenter av blodproteinet (fibrin), hvor blodplater som danner en trombus, akkumuleres.

Dette forhindrer fri blodstrøm og bidrar til å stoppe blødningen.

I noen tilfeller er det et brudd på koagulasjonsprosesser, noe som resulterer i at blødningsstoppen er betydelig forlenget eller omvendt forkortes.

Dersom en norm ikke er oppdaget i henhold til resultatene av studien, men en endring i indeksene, indikerer dette en avvik i pasientens kropp.

Langvarig koagulasjon preget av følgende patologier:

 • trombopenisk sykdom i Verlhof;
 • trombocytopenisk purpura;
 • skjørbuk;
 • forgiftning med fosfor;
 • hemorragisk diatese;
 • leukemi;
 • splenomegalichesky skrumplever i leveren;
 • langvarig bruk av antiplatelet midler, for eksempel askorbinsyre eller preparater basert på den;
 • blødning med hypofibrinogenemi
 • DIC;
 • medfødte misdannelser av blodkar, ledsaget av en reduksjon i prekapillær sammentrekning.

Reduksjon av varigheten av hemostase indikerer ofte brudd på metodologien til studien. Bare i noen tilfeller vises det med økt spastisk evne til blodkar.

Tolkning av resultater

Hertens blødningstid er en viktig diagnostisk prosedyre. Testfrekvensen er fra 2 til 4 minutter, som avhenger av menneskets individuelle egenskaper. En viktig rolle er spilt av hva slags medisin pasienten tar på studietidspunktet. Før prosedyren er det nødvendig å varsle den behandlende legen om dette for ikke å få feilaktige resultater.

Tolkning av testen er kun utført av en spesialist, akkurat som å svare på spørsmålet om normen er eller ikke. Tross alt, vurdere tilstanden til sirkulasjonssystemet, samt bekrefte eller ekskludere tilstedeværelsen av visse patologier kan bare baseres på resultatene av en omfattende undersøkelse.

Hvis Duke test er normal, men kliniske manifestasjoner av hemostase er tilstede, er det nødvendig å se blodproppstiden. Varigheten av blødning kan være innenfor akseptable grenser for hemofili og hypoprothrombinemi.

Men samtidig er blodproppstiden betydelig utvidet.

For å sikre at resultatene er korrekte, kan du trykke en liten stund med fingeren etter en fullstendig blødning på sårområdet. Dette vil provosere gjenopptakelsen av blødning. Med en sunn hemostase stopper den veldig raskt, med brudd - vil manifestere seg i full kraft. Normen vil forbli langt bak.

Hvis du mistenker en patologi i sirkulasjonssystemet, kan du ikke ignorere en doktors utnevnelse. Bare rettidig diagnose er nøkkelen til en rask gjenoppretting.

Blodkoagulering og koagulering: konsept, indikatorer, analyser og normer

Blodkoagulering skal være normal, så grunnlaget for hemostase er likevektsprosessene. Det er umulig at vår verdifulle biologiske væske forverres for fort - dette truer med alvorlige, dødelige komplikasjoner (tromboser). Tvert imot kan den langsomme dannelsen av blodpropp føre til ukontrollabel massiv blødning, noe som også kan føre til døden til en person.

Komplekse mekanismer og reaksjoner, som involverer et antall stoffer i ett eller annet stadium, støtter denne balansen og gjør det mulig for kroppen å klare seg veldig raskt (uten å tiltrekke seg noen hjelp utenfor) og gjenopprette.

Graden av blodpropp kan ikke bestemmes av noen parameter, fordi mange komponenter deltar i denne prosessen, aktiverer hverandre. I forbindelse med dette er blodproppstestene forskjellige, hvor intervaller av deres normale verdier hovedsakelig avhenger av metoden for å gjennomføre studien, og også i andre tilfeller - fra kjønn til en person og dagene, månedene og årene de levde. Og det er usannsynlig at leseren vil være fornøyd med svaret: "Koagulasjonstid er 5 til 10 minutter ". Det er mange spørsmål...

Alt er viktig og alt er nødvendig

Blodstoppet hviler på en arkaisk mekanisme, som inneholder mange biokjemiske reaksjoner, som involverer et stort antall forskjellige komponenter, hvor hver spiller en viss rolle.

blodkoaguleringsskjema

I mellomtiden kan fraværet eller inkonsekvensen av minst én faktor koagulasjon eller antikoagulasjon forstyrre hele prosessen. Her er bare noen få eksempler:

 • En utilstrekkelig respons fra fartøyets vegger forstyrrer adhesjon og aggregeringsfunksjonen til blodplättene - blodplater som "føler" den primære hemostasen;
 • Lav evne til endotelial syntetiserer og utsondrer blodplateaggregasjonsinhibitorer (basisk - prostacyklin) og naturlige antikoagulanter (antitrombin III) blir tykkere beveger seg langs blodkar, noe som fører til dannelsen av sirkulerende helt unødvendige organismebunter, som for tiden er fri til å "sitte" knyttet til stenochke av ethvert fartøy. Disse propper (tromboser) er meget farlig når det kommer ut og begynner å sirkulere i blodstrømmen - dermed ikke lenger utgjør fare for vaskulære hendelser;
 • Fraværet av en plasmafaktor, som FVIII, er assosiert med en sykdom knyttet til sexhemofilien A;
 • Hemophilia B er funnet hos mennesker, hvis det av samme grunner (recessiv mutasjon i X-kromosomet, som er kjent for å ha bare en mann), forekommer Christman-faktor (FIX) -mangel.

Generelt er alle starter på nivået av den skadede åreveggen, som ved å utskille stoffer som er nødvendige for blodkoagulering, tiltrekker som sirkulerer i blodplater - blodplater. For eksempel von Willebrand faktor, "shill" blodplater til ulykkesstedet og bidra til deres adhesjon til kollagen - en potent stimulator av hemostase, skal straks begynne sitt arbeid, og fungerer godt, slik at du senere kan forvente dannelsen av høyverdig kork.

Når blodplater er opp til merket ved hjelp av sin funksjonalitet (klebemiddel og samlingsfunksjon), raskt innlemmes i arbeidet til andre komponenter av primære (vaskulær-blodplate) hemostase og i en kort tid danne en blodplateplugg, for å stoppe blod kommer ut av mikrovaskulaturen, kan du gjøre uten den spesielle innflytelsen fra andre deltakere i prosessen med blodpropp. Imidlertid, for dannelse av høyverdig kork, i stand til å lukke den skadde kar, som har en bredere avstand, at kroppen ikke klare uten plasmafaktorer.

I første fase (umiddelbart etter skade på vaskulærveggen) begynner følgelig konsekutive reaksjoner, hvor aktiveringen av en faktor gir impulsen til aktiveringen av resten. Og hvis noe mangler et sted eller faktoren viser seg å være uholdbar, blir prosessen med blodkoagulasjon hemmet eller kuttet helt av.

Generelt består koaguleringsmekanismen av 3 faser, som skal gi:

 • Dannelse av et komplekst kompleks av aktiverte faktorer (protrombinase) og transformasjon av proteinet syntetisert av leveren - protrombin, i trombin (aktiveringsfase);
 • Transformasjonen av faktorproteinet I (fibrinogen, FI) oppløst i blod i uoppløselig fibrin utføres i koagulasjonsfase;
 • Fullføring av koagulasjonsprosessen ved dannelse av en tett fibrinkolbe (tilbaketrekkingsfase).

Blodpropper

En multi-trinns kaskade-enzymatisk prosess, hvis endelige mål er dannelsen av en koagulasjon som kan lukke "gapet" i fartøyet, vil sikkert virke forvirrende og uforståelig for leseren, så det vil være tilstrekkelig å minne om at dette mekanismen tilveiebringes av forskjellige koagulasjonsfaktorer, enzymer, Ca2 + (kalsiumioner) og en rekke andre komponenter. I denne sammenheng er pasientene ofte interessert i spørsmålet: hvordan oppdages om noe er galt med hemostasen eller roen ned, å vite at systemene fungerer normalt? Selvfølgelig er det for slike formål tester for blodkoagulerbarhet.

Den vanligste spesifikk (lokal) analyse av den hemostatiske anses kjent, er ofte foreskrevet av leger, kardiologer og obstetricians mest informative koagulasjon (hemostasiogram).

Koagulering innebærer noen grunnleggende (fibrinogen, aktivert partiell tromboplastintid - aPTT og at en hvilken som helst av de følgende: internasjonale normaliserte forholdet - INR, protrombin index - PTI, protrombintid - PTV), som gjenspeiler den ekstrinsiske reaksjonsvei av blodkoagulasjonen, samt ytterligere indikatorer for blodkoagulering (antitrombin, D-dimer, RFMC, etc.).

I mellomtiden skal det bemerkes at utførelsen av et slikt antall tester ikke alltid er begrunnet. Det avhenger av mange forhold: hva legen leter etter, på hvilket stadium av reaksjonskaskaden fokuserer han på hans oppmerksomhet, hvor mye tid er tilgjengelig for medisinske arbeidere, etc.

Imitasjon av den eksterne vei for blodpropp

For eksempel kan aktivering av den ekstrinsiske reaksjonsveien til koagulasjon i laboratoriet kan simulere studie kalt protrombin leger for rask, rask nedbrytning, protrombin (PTT), eller tromboplastintid (alle forskjellige betegnelser i analysen). Grunnlaget for denne test, som er avhengig av faktorene II, V, VII, X, er en del av vevtromboplastin (det er i gang på en prøve av blod er koplet til rekaltsinirovannoy citratplasma).

Grenser for normale verdier for menn og kvinner av samme alder, er ikke forskjellig og er begrenset til området 78 - 142%, men hos kvinner som venter på barnet, er denne indikatoren litt forhøyet (men litt!). I barn, tvert imot, er normene innenfor rammen av mindre verdier og øker med tilnærmingen til voksen alder og utover:

Refleksjon av den interne mekanismen i laboratorieforhold

I mellomtiden, for å bestemme brudd på blodkoagulabilitet forårsaket av en funksjonsfeil i den interne mekanismen, blir ikke tromboplastin vev brukt i analysen - dette gjør at plasmaet kun kan bruke sine egne reserver. Under laboratorieforholdene blir den interne mekanismen sporet, venter til blodet tatt fra blodbanens blodkar er i seg selv. Utbruddet av denne komplekse kaskadereaksjonen sammenfaller med aktiveringen av HA-faktor (faktor XII). Aktivering av denne aktiveringen gir forskjellige forhold (kontakt av blod med en skadet vegg av blodkar, cellemembraner som har gjennomgått visse endringer), derfor kalles det en kontakt en.

Kontaktaktivering skjer utenfor kroppen, for eksempel når blod kommer inn i et fremmed miljø og kommer i kontakt med det (kontakt med glass i et reagensrør, instrumentering). Fjernelse av kalsiumioner fra blodet påvirker ikke starten på denne mekanismen, men prosessen kan ikke ende med dannelse av en blodpropp - det bryter av ved aktiveringsfasen av faktor IX, der det ikke lenger er nødvendig å gjøre det uten ionisert kalsium.

Tidspunktet for blodkoagulasjon eller tiden der den, mens den fortsatt er i flytende tilstand, heller ut i form av en elastisk blodpropp, avhenger av omdannelseshastigheten av fibrinogenprotein oppløst i plasma til uoppløselig fibrin. Det (fibrin) danner trådene som holder de røde blodcellene (erytrocytter), noe som får dem til å danne et bunt som dekker hullet i det skadede blodkaret. Blodstimuleringstiden (1 ml, tatt fra venen - Lee-White-metoden) i slike tilfeller er i gjennomsnitt begrenset til 4 til 6 minutter. Imidlertid har graden av blodkarakterisering sikkert et bredere spekter av digitale (tid) verdier:

 1. Blod tatt fra venen, går i form av en blodpropp fra 5 til 10 minutter;
 2. Koaguleringstid i henhold til Li-White i et glassprøverør er 5 - 7 minutter, i et reagensrør laget av silikon blir det utvidet til 12-25 minutter;
 3. For blod tatt fra en finger, betraktes indikatorene som normale: Begynnelsen er 30 sekunder, blødningens slutt er 2 minutter.

Til analysen som reflekterer den interne mekanismen, adresserer ved de første mistanke om brutto overtredelser av koagulerbarhet av et blod. Testen er veldig praktisk: den utføres raskt (så lenge blodet strømmer eller en blodpropp i testrørformene), disponerer med spesielle reagenser og komplisert utstyr, trenger pasienten ikke spesiell forberedelse. Selvfølgelig kan blodproppssykdommer funnet på denne måten gi grunn til å anta en rekke signifikante endringer i systemene som gir en normal tilstand av hemostase og tvinge videre forskning for å avsløre de sanne årsakene til patologi.

Med økende (forlenget) tid kan koagulerbarhet av blod mistenkes:

 • Mangel på plasmafaktorer designet for å gi koagulasjon, eller deres iboende underlegenhet, til tross for at de i blodet er tilstrekkelig
 • Alvorlig leversykdom, som forårsaket funksjonell svikt i orgelparenchymen
 • DIC-syndrom (i fase, når blodets evne til å koagulere faller);

Klumpetiden er langvarig i tilfeller av heparinbehandling, derfor bør pasienter som får denne antikoagulanten ta tester som vitner om tilstanden til hemostase ganske ofte.

Den antatte indeksen for koagulerbarhet av blod reduserer sine verdier (forkortes):

 • I fasen av høy koagulasjon (hyperkoagulasjon) av DIC-syndrom;
 • Med andre sykdommer som forårsaket den patologiske tilstanden til hemostase, det vil si når pasienten allerede har blødningsforstyrrelser og refereres til økt risiko for blodpropper (trombose, trombofili, etc.);
 • Kvinner som bruker prevensjonsmiddel eller langtidsbehandling for orale hormonholdige stoffer;
 • Hos kvinner og menn, som tar kortikosteroider (i utnevnelsen av kortikosteroider alder er svært viktig - mange av dem barn og eldre kan føre til betydelige endringer i hemostase, derfor ikke lov til å bruke i denne gruppen).

Normalt er normene lite forskjellige

Indikatorer for blodpropp (rate) for kvinner, menn og barn (henviser til en alder for hver kategori) i prinsippet variere litt, selv om noen indikatorer på kvinner endre fysiologisk (før, under og etter menstruasjon, under graviditet) Derfor er kjønn av en voksen fortsatt tatt i betraktning ved utførelse av laboratorietester. I tillegg, i kvinner i befruktningsdyktig enkelte parametre har til å bevege seg noen få, fordi kroppen vil stoppe blødninger etter fødselen, slik koagulasjonssystemet begynner å fremstille på forhånd. Fritak for noen indekser av blod koagulasjon er en kategori av barn av de første dagene av livet, for eksempel hos nyfødte PTV for et par er høyere enn hos voksne, mannlige og kvinnelige (voksenpris - 11 - 15 sekunder), og premature barn protrombintid øker i 3 - 5 sekunder. Sant nok, et sted til fjerde dagen i livet reduseres PTV og etterlevelse levrer voksne.

Møte med normen av de enkelte indikatorer på blodlevring, og kan ha for å sammenligne dem med sine egne parametere (hvis testen ble utført forholdsvis nylig, og i hendene har en form med resultatene av studien), vil hjelpe leseren til tabellen nedenfor:

Varigheten av blødning er normal. Blødningstid og varighet: normen og analysen av Duke

For forebyggende formål eller når man klargjør årsakene til symptomer på sykdommen, blir det vanligvis tildelt en rekke laboratorietester. Dette bestemmer ofte blodets koagulerbarhet - normen for denne indikatoren indikerer en normal funksjon av leveren, blodkarens patenter og strømmen av biologisk væske i blodårene. Eventuelle avvik tyder på vedvarende brudd på hemostase, som må behandles.

Koagulasjonsindikatorer - norm

 • graviditet;
 • Preoperative studier og perioden etter operasjonen;
 • leversykdom;
 • patologi i det vaskulære systemet;
 • tilbøyelighet til trombose;
 • autoimmune sykdommer.

Bestem hvilken norm for blodkoaguleringsparametre som er krenket og karakteriserer hver av de listede tilstandene, det er mulig med følgende verdier:

 1. Tiden for hvilken blodet er strammet. Det beregnes fra det øyeblikk da det biologiske væsken ble tatt for analyse, før koaguleringen begynte. I en sunn kropp er denne tiden fra 5 til 7 minutter. Denne indikatoren indikerer aktiviteten av trombocytter, plasmafaktorer, samt funksjonen av veggene i blodårene.
 2. Blødningens varighet. Det måles fra øyeblikket av skade på huden til utløpet av blod fra såret stopper. Normalt er denne verdien ikke mer enn 5 minutter, den karakteriserer tilstanden til vaskulære vegger, balansen mellom blodplater og faktor VII.
 3. Delvis aktiv tromboplastintid. Denne indikatoren er utformet for å studere konsentrasjonen av fibrinogen, samt nivået av aktivering av blodfaktorer. Verdien avhenger ikke av antall blodplater, normen er fra 35 til 45 sekunder.
 4. Prothrombintid. Dette elementet gjør det mulig å finne ut hvor mye normen for innholdet av proteiner som er ansvarlig for koagulering av blod (trombin og protrombin). I tillegg til konsentrasjon, må den kjemiske sammensetningen og prosentandelen av de målte verdiene angis i analyseresultatene. Ideelt sett er denne tiden fra 11 til 18 sekunder.

Det er verdt å merke seg at graden av blodkoagulasjon hos gravide er noe forskjellig fra de generelt aksepterte indikatorene, siden i morgen fremstår mor en ekstra sirkel av blodsirkulasjon - livmorhulen.

Blood clotting av Sukharev - normen

Denne analysen utføres enten 3 timer etter siste måltid, eller i tom mage om morgenen. Blod er tatt fra fingeren på hånden og fylt med en spesiell beholder, kalt en kapillær, til et merke på 30 mm. Deretter beregnes tiden ved hjelp av en stoppeklokke gjennom hvilken væsken begynner å fylle fartøyet sakte, hvilket betyr at den er brettet. Begynnelsen av denne prosessen er normalt fra 30 til 120 sekunder, enden - fra 3 til 5 minutter.

Blodstrykkbarhet i hertug - normen

Studien i spørsmålet er utført ved hjelp av en Frank-nål som pierces øreklokket til en dybde på 4 mm. Fra øyeblikket av en punktering blir tiden notert, og hver 15-20 sekunder påføres en stripe av filterpapir på såret. Når røde merker slutter å eksistere på det, anses analysen fullstendig og blodets koaguleringstid beregnes. Den vanlige lesingen er 1-3 minutter.

Blodstimulering er høyere eller lavere enn normalt

Awiksverdiene oppnådd i laboratorietester eller den annen side indikerer tilstedeværelse av vaskulære sykdommer og vaskulære vegger, venøse sykdommer, ervervet eller medfødt patologier hemostase, leukemi, hemofili.

Klumpetid hos barn: normen og årsakene til abnormiteter. Blod er en viktig komponent i enhver persons kropp, takket være den i stand til å fungere fullt ut. Den inneholder informasjon om arbeidet med organer og vev, som det overfører ved hjelp av analyse. Takket være dette kan en person lett tilpasse seg værendringer, så vel som sin egen organisme. En av de viktigste stedene tar blodpropp som kan gi organer nyttige elementer, så vel som å forsyne dem med informasjon vedrørende tilstanden til hele organismen.

Grunnleggende om clotting

For at organismen skal kunne fungere uten feil, må blodet alltid være i en strukturell form.

 • den skal være utstyrt med en normal tetthet, for ikke å lekke gjennom fartøyene;
 • men det bør heller ikke være veldig tett, for da kan dagens nåværende normalt ikke passere gjennom kapillærer og andre fartøy.

Derfor bør blodet ha en optimal balanse, som kan styres av koagulasjonssystemet - koagulasjon og antikoagulasjon. Deres kombinasjon kalles koagulasjonshemostase, og mens den fungerer uten feil, kan kroppen fungere normalt.

Man må huske på at blødningssykdommer ofte blir en årsak til forskjellige patologier som er mest vanlig i forbindelse med fartøyer eller hjertet. Det er også verdt å vite at blodet endrer sammensetningen av sine egne med utvikling av alvorlige sykdommer, som gjør det mulig å diagnostisere en rekke sykdommer.

Når koagulogrammet utføres, estimeres omdannelsen av en brøkdel av blod med flytende tilstand til en elastisk og tett koagulasjon. Dette fenomenet kalles - tiden for blodpropp. Dette gjøres når proteinet går fra blodet til tilstanden av fibrin, som ikke kan oppløses.

Indikasjoner for denne prosedyren er:

 • tilbøyelighet til trombose;
 • utvidelse av vener;
 • Tilstedeværelsen av autoimmune sykdommer;
 • hyppig, og også urimelig utseende på overflaten av huden med hematomer, selv med mindre skader;
 • blødning av hvilken som helst form
 • smittsomme patologier;
 • skader eller brannskader;
 • genetisk predisposisjon til koagulasjonsforstyrrelse;
 • patologi av blodkar og hjerte;
 • nedsatt leverfunksjon
 • langvarig bruk av antikoagulantia - legemidler som øker koagulasjonstiden
 • adgang til sykehuset;
 • graviditet;
 • alderdom;
 • røyking,
 • lang bruk av hormonelle stoffer.

Dessuten er koagulasjon den primære analysen som blir utført under forberedelse til kirurgi hos barn og voksne, og også i andre tilfeller. Ved gjennomføring av denne studien blir blodet tatt fra venen.

Indikatorer for studien

Bestem tilstedeværelsen av koagulasjonsegenskaper av blod i et barn kan gjøres i analysen.

Dette vil kreve venøst ​​blod eller fra fingeren:

 • Blødningstidspunktet er hvor lenge en blodpropp dannes på stedet for skade på huden. Ved å utføre en slik studie, klarer legene å forstå graden av trombocytutvikling ved alvorlig skade, samt tilstanden til fartøyets vegger. Det er verdt å vite at hos friske mennesker er venetisk blod krøllet i 5-10 minutter, og finger - ikke lenger enn 2 minutter.
 • Fibrinogen er et plasmaprotein som er ansvarlig for koagulasjonsdannelse. Hvis de nyfødte barna har et normalt nivå på 1,25-3 g / l, så er den voksne personen - 2-4 g / l.
 • Antitrombin - en slags protein, som gir rask opptak av blodproppen.
 • - dette er det tidsintervallet som foldingen oppstår - frekvensen er 11-17,8 sekunder.
 • APTTV-aktivert tromboplastintid - nivået, uavhengig av alder, er 35-50 s.
 • Prothrombin er et protein som er hovedkomponent av trombin. Normen til dette elementet er 80-142%.

Det er et stort antall koagulasjonsindikatorer som inngår i koagulogrammet. Imidlertid må diagnosen av hovedproblemene alltid begynne med de ovennevnte indikatorene. Ytterligere og spesifikke tester er kun tatt på indikasjoner for å få mer detaljert og korrekt informasjon om det hemostatiske systemets funksjon.

Regler for forberedelse og analyse

Under koagulogrammet i et barn helles blodprøven i en kolbe som inneholder et bestemt legemiddel som kan stoppe koagulering.

For å få pålitelige resultater, må legen før blodet leveres for å avbryte pasienten noen medisiner som kan påvirke koagulogrammet.

Før studien skal pasienten følge visse regler:

 • på kvelden før overgivelsen, ikke konsumere alkoholholdige drikkevarer og fettstoffer;
 • du må prøve å ikke overexert deg fysisk;
 • bør beskyttes mot mental uro;
 • Blod skal bare tas om morgenen;
 • gi opp røyking i 3-4 timer;
 • rett før du tar blod, en voksen og et barn, bør noen minutter være stille.

Hvis barnet trenger blod fra fingeren til å utføre undersøkelsen, blir det laget en liten punktering på huden ved hjelp av en scarifier. Blod fra venen i mengden 20 ml er tatt i henhold til strenge regler. Etter at det er tatt, bør det tas til laboratoriet i 2 timer, hvor det blir sentrifugert for å produsere plasma. Det er denne komponenten av blodet som undersøkes ved analysering av koagulogrammet og bestemmelse av indeksene.

Høy og lav koagulabilitet

En av de viktigste indikatorene for koagulogrammet er blodets koaguleringstid. Hos barn vil normen være litt forskjellig fra voksne, men med en liten skade på huden, er den optimale tiden for koagulasjonsdannelse en periode på 3-5 minutter.

Hvis denne tiden hos barn overskrides betydelig, er dette en indikasjon på at blodet ikke raskt kan kollapse, noe som betyr at kroppen utvikler alvorlige sykdommer som forårsaker blødning.

Hovedårsakene til lav koagulabilitet er:

 • økt mangel på faktorer som påvirker koagulasjon;
 • brudd på leveren;
 • bruk av heparin og koagulanter
 • DIC-syndrom (disseminert intravaskulær koagulasjon) i hypokoaguleringstrinnet.

Hvis barnets analyser viste en signifikant reduksjon i tidsintervallet hvor det skadede blodkaret er blokkert, øker risikoen for blodpropper sterkt. Denne avviket kan ofte ses ved trombose og trombofili - disse er patologiske forhold som er preget av økt risiko for utvikling av trombose. Også årsaken til økt blodpropp er DVS-syndrom, samt hyppig inntak av hormonelle formuleringer.

For å beskytte deg mot helseproblemer er det verdt å gjennomføre en vanlig blodprøve, som du kan forstå - om blodet er riktig krøllet, og om det er skjulte sykdommer i kroppen.

Clotting skyldes et protein kalt fibrin. Det skaper trombi og tykker blodet. Denne prosessen er viktig for hele organismenes fulle funksjon. Det bidrar til å unngå stor blodtap som følge av ulike skader. Hvis blodprøvenes resultater er langt fra normal, kan dette føre til alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall. Derfor er det viktig å overvåke blodtilstanden, samt overvåke integriteten til blodkarets vegger. Norm for blodkoagulasjon hos en sunn person - 2-3 minutter etter prøvetaking.

For hva kontrollerer koagulerbarheten av blod

En laboratorieblodprøve utføres under forskjellige forhold, for eksempel:

 • forberedelse til fødsel;
 • preoperativ periode;
 • åreknuter;
 • trombose;
 • autoimmune sykdommer;
 • hemorroider;
 • kronisk blødning.

Redusert koagulabilitet skaper risiko for langvarig blødning under operasjon eller som følge av andre skader. Stort blodtap er farlig for kroppen. For kvinner er det en trussel under arbeid eller menstruasjon. Menn kan utvikle en arvelig sykdom - hemofili. Dette er et komplett eller delvis fravær av proteiner som er ansvarlige for blodpropper. Kvinner er bare bærere av sykdommen. Nesten halvparten av barn med hemofili lever ikke til voksen alder. Redusert blodpropp kan forekomme mot diabetes mellitus eller på grunn av bruk av antikoagulantia.

Det kan virke som at avviket fra koagulasjon fra normen i retning av økning er bra. Men dette er ikke slik. Denne patologien er fulle av farlige konsekvenser. Pasienten har risiko for å få et slag, fordi for mye blod sirkulerer dårlig rundt kroppen. Det bringer ikke oksygen og andre essensielle stoffer til hjernen. Som et resultat av høy koagulasjon utvikler åreknuter, hemorroider og andre abnormiteter. Denne patogen utvikler seg på grunn av dehydrering, med brudd på leveren, nyrene og blæren. Hos kvinner vises høy koagulasjon under mottak av prevensjonsmidler.

Tidspunktet for blodkoagulasjon av Sukharev

Prøvingen av Sukharev-metoden utføres på tom mage eller minst tre timer etter måltidet. Blod er tatt fra fingeren. Spesiell forberedelse til analysen er ikke nødvendig. En egenskap ved denne metoden er at blodet undersøkes bare kapillært.

Den første dråpen av pasientens blod fjernes med en vattpinne. Den gjenværende delen er plassert i en spesiell kolbe, som svinger i begge retninger. Tiden når blodet slutter å være flytende, og det er koagulasjonstid. Ifølge Sukharevs metode bør den være fra 30 til 120 sekunder. Perioden fra begynnelsen av fibrindannelse til slutten av koaguleringsprosessen bør ikke overstige fem minutter.

Blodstimuleringstid ved Sukharevs metode er en mulighet til å bestemme scenen når fibrinogen, oppløselig i et vanlig medium, passerer inn i en uoppløselig form.

Morawitz-metoden

Denne metoden er fortsatt mye brukt i medisin. Dette er en av de enkleste måtene som bestemmer tidspunktet for blodproppene. Vurder hvordan Morawitz-analysen utføres.

Før du tar testen, bør du ikke spise. To til tre dager før koagulogrammet, bør alkohol elimineres. Du kan ikke røyke og drikke kaffe umiddelbart før du tar blod. Eksperter anbefaler å drikke et tomt glass vanligt vann på tom mage. Dette vil øke effektiviteten av studien.

Laboratorieglasset påføres pasientens blod tatt fra finger eller øre. Stopp-klokkeslett. Hvert halve minutt senkes et spesielt tynt glassrør i blodet. Så snart den første tråden av fibrin er trukket bak den, stoppes tiden. Dette er tiden for blodkoagulasjon i henhold til Morawitzs metode. Norm er mellom tre og fem minutter.

Blodkoagulasjonsmetode av hertug

En lignende prosedyre for denne metoden, samt de to tidligere, bør gjøres om morgenen på tom mage.

Pasienten er gjennomboret av ørepinnen av den såkalte Frank-nålen. Hver 15-20 sekunder påføres et spesialpapir på punkteringsstedet. Når blod flekker slutter å eksistere på det, anses studien å være komplett. Den nedre grensen for normal koaguleringstid er 60 sekunder, den øvre grensen er 180 sekunder.

I tillegg til disse to metodene er det en annen 30 for å bestemme koagulasjon. Avhengig av metoden varierer tiden fra to minutter til en halv time.

Hver person får noen ganger noen skader - fra de minste kuttene til store sår. Og for det meste er slike skader ledsaget av blødning. Men ikke hver gang du må bruke en turniquet eller bare spole tilbake et sår - med liten blødning stopper det av seg selv etter en stund.

Årsaken til dette er menneskets omtanke. Når blødningen begynner, begynner kroppen selv å "lappe opp" det sted hvor blodet strømmer. Et slikt system er et av de mest komplekse i menneskekroppen, med sikte på å beskytte homeostase (indre tilstand) og liv.

- En prosess som involverer mange fysiologiske stoffer og transformasjoner. Den viktigste rolle utført blodplater - Denne blodceller, en av de fire hovedkomponentene derav, som har en spesifikk evne - for å endre sin form og egenskaper i nærvær av karveggen skade.

Men for at blodplater blir aktivert, trenger mange flere faktorer. De kalles faktorene for blodkoagulasjon, som hovedsakelig finnes i blodplater og blodplasma, så vel som andre celler i kroppen. Antallet deres er mer enn 35, faktisk er de fleste proteiner, mindre ofte lavmolekylære stoffer. En viktig rolle er spilt av proteinet, den er dannet av fibrin, og takket være et nettverk av tråder, i tilstanden som det er inneholdt i blodet, forsinker det, og derved lindrer sårets blokkering.

Eller koagulering av blod, manifestert av innsnevring av blodkar og adherens (adhesjon) av blodplater til sårets kanter.

Således er blodstrømmen i denne regionen er redusert, noe som tillater platekoagel fotfeste, og når den allerede er dannet, begynner vaskulær diameter for å øke, men ved dette tidspunkt den aktiverte fibrinogen nettverk som forsinker som blodplater og andre blodelementer, herunder røde blodlegemer, gjennom hvilke fargene på blodproppen er rød.

Men noen ganger blir disse prosessene brutt, fordi ustabiliteten til enda en av faktorene kan føre til en økning eller omvendt en reduksjon i hemostase. Derfor, hvis en person er bekymret i lang tid for å stoppe den minste blødningen, bør han konsultere en lege og ta en analyse for blodpropp.

Hvem er foreskrevet en blodkoagulasjonstest?

Denne analysen er ikke beregnet for alle pasienter, i motsetning til den generelle og. Dette krever et vitnesbyrd som legen søker etter under rådgivning eller behandling.

I utgangspunktet blir denne analysen overlevert til slike pasientgrupper:

 • pasienter som mistenker sykdommer i blodkoagulasjonssystemet
 • i vaskulære sykdommer
 • i patologier som krever kontinuerlig bruk av fortynningsmidler
 • ved graviditet, spesielt i tilfelle miscarriages tilstede i en anamnese eller med trusselen om abort
 • i fare er også pasienter med autoimmune sykdommer
 • i forberedelse til kirurgiske inngrep og andre invasive prosedyrer

Forberedelse og gjennomføring av analyseprosedyren

Forberedelsesfasen, avhengig av pasienten, spiller en svært viktig rolle på tidspunktet for denne analysen, fordi manglende overholdelse av de enkleste reglene kan påvirke resultatene, slik at du kan hoppe over noen alvorlig sykdom eller omvendt, for å behandle sykdommen, som man ikke har.

Først er blodkoagulasjonstesten gitt på tom mage. På tom mage - det betyr at for en tid før analysen (i gjennomsnitt er det 8 timer) må du unngå å spise mat og ulike drinker (kaffe og til og med te). I så fall begrenser du ikke mengden vann, men overdriver ikke det - for mye væske kan også være dårlig for resultatene.

Bruk av fett, krydret og stekt mat og alkohol bør begrenses til ytterligere 3 dager før testen. Røyking sigaretter er uønsket, du må avstå fra denne skadelige vanen minst et par timer før prosedyren.

Det er også viktig å ikke ty til sterk fysisk anstrengelse, fordi de kan påvirke noen av indikatorene for blodpropp.

Hvis pasienten tar medisiner, må du informere legen om det. Prosedyren i seg selv innebærer å ta blod fra venen, hvoretter blodet plasseres i et spesielt rør som inneholder antikoagulant natriumcitrat, som fortynner blodet. Da brukes dette blodet til å bestemme de grunnleggende parametrene for blodkoagulasjon.

 1. (VC) - kun kontrolleres når det analyseres fra fingeren, dette er tiden hvor blodet etter punkteringen stopper strømmen
 2. aggregering - egenskapen til blodplater å holde seg sammen og holde seg til veggen av fartøyet
 3. vedheft - prosessen med å forandre formen av blodplater til en avrundet med spines
 4. protrombin index - forholdet mellom lengden av pasientens plasmakoagulasjon til den samme indikator av en frisk person
 5. trombintiden er tidsintervallet over hvilket fibrin dannes fra fibrinogen
 6. fibrinogen-protein, som er den første faktoren av blodkoagulasjon, dannes i leveren. Når den aktiveres, blir den til fibrin, hvorav nettverket hindrer blodplater, og dermed letter blødningstanken.
 7. antitrombin III-faktor ansvarlig for antikoagulasjon
 8. aktivert partiell tromboplastintid - en tidsperiode som, under påvirkning av kalsiumioner (IV-faktor), blodproppformer (c)

I tillegg til hovedindikatorene kan analysen også omfatte:

 • plasma omkalkingstid
 • tilbaketrekking av blodproppen

Les Mer Om Fartøyene