Kjennetegn ved Fallot tetralogi: hva er det, årsakene og behandlingen

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva heter Fallot tetralogi, hvilke feil er kombinert med denne medfødte misdannelsen. Hva forårsaker tetradets utseende, karakteristiske symptomer på patologi. Diagnostikk og behandlingsmetoder, prognose for gjenoppretting.

Tetralogien av Fallot er en alvorlig medfødt hjertesykdom med fire (tetrad) karakteristiske defekter:

 1. Sterk aortisk forskyvning til høyre (normal aorta avviker fra venstre ventrikel, med tetotogi av Fallot - helt eller delvis - fra høyre ventrikel).
 2. Maksimal stenose (innsnevring) av pulmonal arterie-stammen (normalt kommer blod fra høyre ventrikel inn i lungene og er mettet med oksygen).
 3. Fravær av interventricular septum.
 4. Dilatasjon (volumøkning) i høyre ventrikel.

Hva skjer i patologi? På grunn av feil:

 • venøst ​​og arterielt blod blandes i ventriklene og går inn i den store sirkulasjons syklusen utilstrekkelig mettet med oksygen;
 • forbedrer anoksi av vev og organer skifte aorta og lungearterien innsnevring (stenose i sterkere, jo mindre blod oksygenert i lungene og forblir lengre tid i ventrikkelen, forverrer lunger);
 • Alvorlige sykdommer i det store (fra venstre ventrikel til aorta) og liten (fra høyre ventrikel til lungearteri) sirkel fører raskt til utvikling av kronisk hjertesvikt.

Som et resultat har det syke barnet en karakteristisk cyanose (cyanose først i lemmer, nasolabial trekant, og all hud), kortpustethet, hjerneekskemi og hele organismen.

Cyanose i barnet

Fallot tetralogi er en medfødt misdannelse, alle feil oppstår i perioden med intrauterin organdannelse og vises umiddelbart etter barnets fødsel. Gjennomsnittlig forventet levealder er ikke mer enn 10-12 år, etter operasjonen øker prognosen avhengig av hvor uttalt misdannelsene til organnannelsen. Bare ca 5% av barna med patologi er modne og lever i opptil 40 år, så det er vanligvis sett på som en patologi.

Hvis vi snakker om forskjellene mellom barndommen og voksne manifestasjoner av tetotologien til Fallot, eksisterer de ikke, i alle aldre kan utviklingen av kronisk hjertesvikt føre til tap av arbeidsevne og alvorlig funksjonshemning.

Patologi regnes som en av de mest alvorlige medfødte hjertefeil, det er farlig rask utvikling av komplikasjoner av hjertesvikt og iskemi av organer og vev. I løpet av de første to årene dør over 50% av barna av et slag (akutt oksygenmangel i hjerneskap), hjerneabsess (purulent betennelse), angrep av akutt hjertesvikt. Uoperert visdom fører til en alvorlig forsinkelse i utviklingen av barnet.

Endelig er det umulig å kurere hjertesykdom, kirurgiske metoder kan bare forbedre pasientens prognose og forlenge levetiden. I dette tilfellet er det en direkte avhengighet av operasjonens tid - jo tidligere ble det utført (helst i det første år av livet), desto større er sjansen for et positivt resultat.

Kirurgisk korreksjon av tetralogi av Fallot utføres av kardiovaskulære kirurger, observasjon av pasienter før og etter kirurgi - kardiolog.

Årsaker til utseende

Siden hjertet legges og dannes i første trimester, vurderer spesielt effekten av noen toksiner ved 2-8 uker med graviditet, spesielt farlig for utseendet til tetralogien av Fallot. Ofte er de:

 • medisiner (hormonell, beroligende, sovende piller, antibiotika, etc.);
 • smittsomme sykdommer (rubella, meslinger, scarlet feber);
 • skadelige industrielle og husholdnings kjemiske forbindelser (tungmetallsalter, plantevernmidler og gjødsel);
 • giftige effekter av alkohol, narkotika og nikotin.

Risikoen for utseende av et blemish øker i familier hvor nærstående har barn med intrauterin anomalier av hjerteutvikling.

Symptomer på patologi

Fallot tetralogi er en svært alvorlig livstruende hjertesykdom. Den er raskt komplisert ved utseendet av uttrykte tegn på hjertesvikt og hjerneblodsykdommer, som forverrer prognosen og kompliserer pasientens liv. Fra den tidligste barndommen avsluttes en hvilken som helst elementær, fysisk emosjonell aktivitet med angrep av dyspné, uttalt cyanose (cyanose), svakhet, svimmelhet, svimning.

I fremtiden kan anfall resultere i å stoppe pust, anfall, hypoksisk koma (på grunn av mangel på oksygen i blodet), i fremtiden - delvis eller fullstendig funksjonshemning. Den karakteristiske pasienten til pasientene henger i spenning for å lette tilstanden etter en belastning.

Etter operasjonen forbedres pasientens trivsel, men fysisk aktivitet er begrenset på en slik måte at den ikke provoserer utviklingen av kortpustethet og andre symptomer på hjertesvikt.

Hovedtegnene til en defekt skyldes nedsatt anrikning av blodet med oksygen, på grunn av dette kalles det "blå".

Karakteristiske symptomer på tetralogi av Fallot:

Kortpustethet, som vises og bygger opp etter noen handlinger (gråt, suger)

Sterk svakhet (det er forårsaket av de mest elementære handlingene)

Bevisstap (de to siste symptomene skyldes progressiv iskemi i hjernen)

Komplikasjon av patologi - cyanotiske angrep, hvis utseende indikerer alvorlig hypoksi (oksygenmangel) og forverrer pasientens prognose sterkt. Vanligvis ser de ut til 2-5 år og ledsages av slike symptomer:

 1. Puste og hjertefrekvens øker oftere (fra 80 slag per minutt).
 2. Dyspnø øker.
 3. Barnet er bekymret.
 4. Cyanose forsterkes markant til en lilla fargetone.
 5. Det er en sterk svakhet.
 6. Angrepet kan føre til tap av bevissthet, anfall, stoppe pust, koma, slag eller plutselig død.

På grunn av oksygenmangel ligger barn med medfødt misdannelse i utviklingen, dårligere lærer forskjellige ferdigheter (ikke hold hode osv.), Blir ofte syke.

diagnostikk

Over tid utvikler pasientene karakteristiske eksterne tegn, ifølge hvilke en primærdiagnose kan gjøres:

 • Den mest karakteristiske indikatoren er akrocyanose (cyanose av de perifere delene - børster, føtter, ørestykker, fingre, nese og hele kroppen);
 • fortykning av fingertuppene i form av "drumsticks" og deformering av negler i form av "watch glasses" (konveks, rund);
 • lag i fysisk utvikling, vekttap;
 • en flatt thorax (mindre ofte er det en thoraxbukk).

Når du hører på hjertet, oppdages en grov "summende" eller "skrapende" lyd.

Tetralogien av Fallot hos barn er bekreftet av maskinvare metoder:

 • Ultralyd, som brukes til å bestemme endringen i størrelsen på hjertekamrene (dilatasjon av høyre ventrikel).
 • En ufullstendig blokkering av ledningsbenene (høyre) av fasciculus og hypertrofi (forstørrelse, fortykning) av høyre ventrikulære myokardium er registrert på EKG.
 • Ved hjelp av røntgenstråle-registrering karakteristiske mønster av lys (på grunn av mangel på blodtilførsel dette synes gjennomsiktig) og hjertet (økning i størrelsen og formen på støvelen eller skoen, med hevet spissen av hjertet).
 • Dopplerografi kan bestemme retningen av blodstrømmen og diameteren av karene.

I den generelle analysen av blod (i stedet for normen) - dobbelt så høyt antall røde blodlegemer (erytrocytter). Dette skyldes at kroppen prøver å kompensere for mangel på oksygen ved å øke cellene som kan møte dette behovet.

Metoder for behandling

Cure patologi er helt umulig:

 • i 30% kombineres brudd med andre medfødte anomalier, noe som kompliserer prognose og behandling;
 • 65% av hemodynamisk ustabilitet (blodstrøm) så uttalt at kirurgisk behandling forbedrer pasienten i lengre tid, og forlenger levetiden og forbedre livskvaliteten, men den patologi utvikler seg etter hvert, som fører til utvikling av kronisk hjertesvikt.

Som behandlingsmetoder gjelder:

 1. Narkotikabehandling (nødhjelp for cyanotiske angrep).
 2. Palliativ intervensjon (forberedelse til en radikal operasjon, midlertidig fjerning av kritiske hemodynamiske lidelser).
 3. Radikal korreksjon (gjenoppretting av intervensjonsseptum, bevegelse av aorta-aorta, utvidelse av pulmonal arterie-stenose, etc.).

Forventet levetid og videre prognose er helt avhengig av hvor raskt operasjonen ble utført.

Narkotika terapi

Medikamentterapi brukes som en nødsituasjon for et cyanotisk angrep:

 • oksygeninhalasjoner brukes til å gjenopprette metning av vev og blod med oksygen;
 • En løsning av natriumbikarbonat injiseres for å lindre acidose (akkumulering av metabolske produkter);
 • For å lette pusteprosessen, bruk bronko- og antispasmodik (euphyllin);
 • For å forhindre støt på grunn av gassutvekslingsforstyrrelser, vedheft (klumping av erytrocytter) og dannelse av trombi, intravenøst ​​injisert løsning av plasmasubstitutt (rheopolyglucin).

Etter forekomsten av anfall, forverrer barnets prognose i nær fremtid en kirurgisk korreksjon av defekten.

Midlertidig eliminering av hemodynamiske lidelser

Temporal korreksjon eller palliative metoder brukes umiddelbart etter fødselen eller i en tidlig alder, inkludert opprettelse av ulike anastomoser (ledd, stier) mellom karene.

Tetrada Fallot hos nyfødte - "blå" medfødt hjertesykdom

Kombinasjonen av fire strengt definerte anatomiske defekter i strukturen i hjertet og blodårene gir grunnlag for å diagnostisere UPU-kalt "Fallot's Tetrad" - vi finner ut hva det er.

Denne sykdommen ble identifisert og beskrevet av fransk patolog ELFallo i 1888. I løpet av de siste 100 årene har legene vært i stand til å oppnå gode resultater i tidlig påvisning og eliminering av denne sykdommen.

Beskrivelse av sykdommen, dens prevalens

Tetrada Fallot er en medfødt hjertesykdom som ofte diagnostiseres hos nyfødte spedbarn. Hos 3% av babyene oppstår denne sykdommen, som er en femtedel av alle påvist medfødte hjertefeil.

30% av alle misdannelser og uoppdrettede graviditeter er assosiert med forekomsten av tetotogen av Fallot i fosteret, og 7% av babyer med denne patologien er født døde.

Diagnostisert av Fallot tetralogi i tilfelle at det er en kombinasjon av bare fire anatomiske defekter i strukturen av kardiovaskulærsystemet hos en nyfødt:

 • Stenose eller innsnevring av lungearterien, som går ut av høyre ventrikel. Dens umiddelbare formål er å bære det venøse blodet til lungene. Hvis det er en innsnevring i lungearteriens munn, strømmer blod fra hjertets ventrikel inn i arterien med innsats. Dette fører til en betydelig økning i byrden på høyre hjerte. Med alder øker stenosen - det vil si denne feilen har et progressivt kurs.
 • Feil i form av en åpning i interventricular septum (DMF). Normalt separeres hjerteets ventrikler med en kjedelig partisjon, noe som gjør det mulig å opprettholde et annet trykk i dem. I tetotogen av Fallot er det en lumen i interventrikulær septum, og derfor blir trykket i begge ventrikkene utlignet. Den høyre ventrikkelen pumper samtidig blod ikke bare inn i lungearterien, men også i aorta.
 • Dextrastinering eller forskyvning av aorta. Normalt er aorta på venstre side av hjertet. Med tetralogi av Fallot, blir den forskjøvet til høyre og ligger rett over hullet i interventricular septum.
 • Økning av hjerteets høyre hjertekammer. Den utvikler seg igjen, på grunn av økt belastning på høyre del av hjertet på grunn av innsnevring av arterien og forskyvning av aorta.

I 20-40% av tilfellene med tetralogi av Fallot er det medfølgende hjerteformet misdannelser:

Årsaker og risikofaktorer

Anatomiske strukturer i hjertet dannet i fosteret i de første tre månedene av intrauterin utvikling.

Det er på dette tidspunktet at eventuelle skadelige effekter fra utsiden av den gravide kvinnens kropp kan ha en dødelig effekt på dannelsen av medfødt hjertesykdom.

Risikofaktorer på dette tidspunktet er:

 • virussykdommer som forekommer i akutt form;
 • bruk av gravide kvinner av visse legemidler, psykoaktive og psykotrope stoffer (inkludert tobakk og alkohol);
 • forgiftning med tungmetaller;
 • radioaktiv bestråling;
 • Den fremtidige morens alder er mer enn 40 år.

Typer og stadier av sykdommen

Avhengig av de anatomiske egenskapene til defekten, utmerker seg flere typer tetralogi av Fallot:

 • embryologiske - Maksimal innsnevring av arterien er på nivået av avgrensende muskelring. Stenose kan elimineres ved økonomisk reseksjon av arteriekeglen.
 • hypertrofisk - Maksimal innsnevring av arterien er på nivået av avgrensende muskelring og inngangen til høyre ventrikel. Stenose kan elimineres ved hjelp av massiv reseksjon av arteriekeglen.
 • rørformet - innsnevret og forkortet hele arteriekeglen. Pasienter med en slik defekt bør ikke gjennomgå en radikal kirurgisk korrigering av lungearterie-stenose. Palliativ plast er foretrukket for dem, noe som bidrar til å forhindre forverring av sykdommen.
 • multikomponent - Stenose av arterien skyldes en rekke anatomiske endringer, hvorav posisjon og karakteristikker bestemmer det vellykkede utfallet av kirurgisk korreksjon av stenose.

Avhengig av egenskapene til kliniske manifestasjoner av viruset, er følgende former skilt ut:

 • cyanotisk eller klassisk - med uttalt cyanose i huden og slimhinner
 • acyanotisk eller "blek" form - mer vanlig hos barn i de første 3 årene av livet som følge av delvis kompensasjon av feilen.

Strømmen av strømmen skiller slike former for sykdommen:

 • vekt. Dyspnø og cyanose vises nesten fra fødselen når de gråter, fôrer.
 • klassisk. Sykdommen debuterer i alderen 6-12 måneder. Kliniske manifestasjoner følger nøye med økt fysisk aktivitet.
 • paroksysmal. Barnet lider av alvorlige dyspné-cyanotiske anfall.
 • lett skjema med sen utseende av cyanose og dyspnø - på 6-10 år.

I løpet av dagen går sykdommen gjennom tre påfølgende faser:

 • Relativ velvære. Ofte denne fasen varer fra fødsel til 5-6 måneder. Det er ingen uttrykte symptomer på sykdommen, noe som skyldes delvis kompensasjon av mangelen på grunn av egenskapene til hjertestrukturen til det nyfødte.
 • Cyanotisk fase. Den vanskeligste perioden i livet til en baby med en tethered Fallot, som varer 2-3 år. I dette tilfellet er alle kliniske manifestasjoner av sykdommen uttalt: kortpustethet, cyanose, kvelningsangrep. I denne alderen er det største antallet dødelige utfall av sykdommen.
 • Overgangsfase eller fasen av dannelsen av kompenserende mekanismer. Det kliniske bildet av sykdommen vedvarer, men barnet tilpasser seg sykdommen og vet hvordan man kan forebygge eller lette angrepene av sykdommen.

Farer og komplikasjoner

Diagnostikk av "tetralogy of Fallot" refererer til kategorien av alvorlige hjerteformet misdannelser med høy dødelighet. Hvis sykdommen er ugunstig, er pasientens gjennomsnittlige levetid 15 år gammel.

Slike komplikasjoner av plager er ikke uvanlige:

 • trombose av karene i hjernen eller lungene på grunn av økt viskositet i blodet;
 • hjerne abscess;
 • akutt eller kongestiv hjertesvikt;
 • bakteriell endokarditt;
 • forsinkelse i psykomotorisk utvikling.

symptomer

Avhengig av graden av innsnevring av arterien og størrelsen på åpningen i interventrikulær septum, varierer alder av utseende av de første symptomene på sykdommen og graden av deres fremgang. De viktigste kliniske tegnene til tetotogen av Fallot er:

 • cyanose. Oftest forekommer hos barn under en alder, først på leppene, deretter på slimhinner, ansikt, armer, ben og trunk. Fremskritt som barnets fysiske aktivitet øker.
 • Tykkede fingre i form av "drumsticks" og konvekse negler i form av "watch glasses" dannes allerede til 1-2 år.
 • Kortpustethet i form av dyp arytmisk pusting. Frekvensen ved innånding og utånding øker ikke. Dyspnø øker med den minste fysiske anstrengelsen.
 • Rask tretthet.
 • Hjertebukk - Bukse på brystet i hjertet.
 • Forsinkelse i motorutvikling på grunn av tvangsbegrensninger i motoraktivitet.
 • Lyder i hjertet.
 • Karakteristisk stilling av kroppen sykt barn - hekker eller ligger med bena bøyd i magen. Det er i denne stillingen at babyen føler seg bedre og derfor tar det ubevisst så ofte som mulig.
 • besvimelse opp til tilstanden av hypoksemisk koma.
 • "Blå" angrep av dyspnø og cyanose I tilfelle av alvorlig paroksysmal sykdom, når små barn (1-2 år) plutselig blir blå, begynner å stryke, blir rastløse, og da kan de miste bevisstheten eller til og med falle i koma. Etter angrepet er babyen trist og trøtt. Ofte som følge av en slik forverring kan babyen til og med dø.

diagnostikk

Sykdommen er diagnostisert på grunnlag av anamnese, etter klinisk undersøkelse og auskultasjon av brystet, med tanke på resultatene instrumentelle metoder for forskning:

 • blodprøve;
 • X-stråler;
 • EKG.

Fra et diagnostisk synspunkt, den mest verdifulle Ultralyd av hjertet med doppler.

Invasive metoder for forskning av type angiografi og hjertekateterisering hos nyfødte er sjeldne, bare ved utilfredsstillende resultater ved hjelp av andre diagnostiske metoder.

Differensial diagnostikk tetralogi av fallot er utført med lignende på kliniske skjermer sykdommer:

Metoder for behandling

Kirurgisk behandling er vist. Optimal alder for operasjon opptil 3-5 år. Men frem til denne alderen er det fortsatt nødvendig å vokse opp, ha passert et stadium av den uttrykte cyanosen og en dyspné eller kort vind på barnet i 1-2 år.

Ofte dør barn med tetralogi Fallo nøyaktig under alvorlige dyspné-cyanotiske angrep i tidlig alder, hvis de ikke er gitt kompetent medisinsk hjelp og støtte:

 • forebygging og behandling av samtidige sykdommer (anemi, rickets, infeksjonssykdommer);
 • forebygging av dehydrering;
 • beroligende terapi;
 • behandling med adrenoblokere;
 • behandling med antihypoksanter og nevroprotektorer;
 • oksygenbehandling;
 • vedlikeholdsterapi med vitaminer og mineraler.

Avhengig av de anatomiske egenskapene til den eksisterende defekten, er metoden for kirurgisk inngrep foretrukket:

 • Palliativ kirurgi praktisert med umuligheten av fullstendig eliminere hjertesykdom. Det er nødvendig å optimalisere pasientens livskvalitet. Ofte blir aorto-pulmonal anastomose påført - det vil si at lungearterien er koblet til subklaven ved hjelp av syntetiske implantater. Noen ganger er palliativ kirurgi bare den første fasen av kirurgisk inngripen hos et barn under 1 år - det tillater at barnet skal leve noen få år før han vil gjennomgå en radikal korreksjon av blemish.
 • Radikal korreksjon sørger for eliminering av defekten i interventricular septum og utvidelse av lungearterien. Dette er en åpen hjerteoperasjon, hvoretter barnet etter en stund kan føre et praktisk talt normalt liv. Det er viktig å merke seg at denne operasjonen anbefales for barn ikke yngre enn 3-5 år.

Finn ut mer om sykdommen fra videoen:

Prognosen etter operasjonen og uten den

Hvis tetotogen av Fallot ikke ble operert, da i det første år av livet dør hver fjerde pasient med denne vice, og halvparten av barna lever ikke opptil 5 år. Med rettidig operasjon reduseres dødeligheten til små pasienter til 5%.

Det eneste tiltaket for å forhindre et trist utfall av sykdommen er rettidig tilgang til lege hvis de første tegnene er funnet sykdom, nøye observasjon av barnet og årvåken medisinsk tilsyn.

Tetrada Fallot - dette er ikke en sykdom der du kan eksperimentere med alternative terapier og et håp for et mirakel. Tross alt er livet til en liten pasient med denne sykdommen bare i hendene på en hjerte kirurg.

Tetrad Phallo hva er det og hvor mange bor med denne patologien?

Tetralogy tetrade - sochetannyj medfødt hjertesykdom (CHD), som er kjennetegnet ved samtidig sammentrekning av lunge ventilen, forskyvningen av aorta, høyre ventrikulær hypertrofi og ventrikkelseptumdefekter.

Denne anomali okkuperer det tiende mest vanlige stedet i listen over medfødte hjertesykdommer.

For noen tiår siden en slik diagnose var nesten tilsvarende setning, men selv i dag en slik kompleks patologi behandles.

Det er nødvendig å forstå at anomali er av organisk natur, det vil si at den er forårsaket av forstyrrelser i hjertets struktur. Dette betyr at det ikke kan behandles med medisiner. Den eneste måten å fullstendig korrigere misdannelsene er kirurgisk inngrep.

ICD-10 kode

I den internasjonale klassifikasjonen av sykdommer har patologi kode Q21.3. Den første beskrivelsen av hennes lege gjort med tetrade navn på slutten av det 19. århundre, i hans ære, og dette avviket har blitt kalt.

Foreløpig er det i ulike medisinske kilder referert til UPU, denne forkortelsen står for "medfødt hjertesykdom."

Klassifisering av Fallot Notebook

Det er 4 typer av denne patologien, som har forskjeller i karakteren av innsnevring av lumen av lungearterien:

 1. Embryologisk type - den er preget av en forskyvning av partisjonen frem og tilbake, og dens lave plassering. Lumen i arterien er så smal som mulig i området av muskelringen, mens lungeventilen er praktisk talt uendret.
 2. Hypertrofisk type - Kjennetegnet ved en lignende forskyvning av kegleseptumet, er konsekvensen veksten av sin del, som er nærmere høyre ventrikel. Lumen er så smal som mulig i sonen av lungearterien nær ventilen.
 3. Tubular type - oppstår på grunn av patologisk deling av den felles arterielle stammen under embryogenese. Keglen i lungearterien ligger bak utviklingen, smalker og forkortes. Varianter er mulige med underutvikling av ventilapparatet.
 4. Multikomponent type - kan kombinere alle ovennevnte patologier.
The Fallot Notebook til innholdet ↑

Årsaker til Tetrad Phallo

Denne hjertesykdommen utvikler seg allerede i de tidlige stadier av embryogenese. Hjertets røde hjerter begynner å danne seg så tidlig som 2-3 uker med graviditet.

Dersom embryoen i 2-8 uker blir påvirket av uønskede faktorer, er det en betydelig risiko for tetralogi av Fallot.

Slike faktorer inkluderer smittsomme sykdommer som meslinger og rubella, virkningen av ulike medisiner, rusmidler og alkohol. Forskere utelukker ikke også en bestemt rolle av arvelig predisposisjon.

Den starter prosessen med å danne tetrader dreiekjegelen lungearterien mot urviseren, som gir opphav til dekstrapozitsii aorta - forskyvningen av fartøyet til høyre, dens overheng over hjertet.

Etterpå smalrer lungestammen mer og mer, høyre ventrikel ekspanderer, og veggene er hypertrofierte. til innholdet ↑

Endringer i blodsirkulasjonen

Generell hemodynamikk lider avhengig av størrelsen på innsnevringen av lumen i lungearterien. Også med tetralogi av Fallot spilles en viss rolle i forstyrrelsen av blodsirkulasjonen av mangler i interventrikulær septum.

Signifikant innsnevring i kombinasjon med septumets patologi fører til at blod fra ventriklene kan blandes. Dens store volum går til aorta og blodet lider. På grunn av dette er oksygenering av blodet forstyrret - dets anrikning med oksygen.

I ekstreme grad av stenose, og dersom det er tilstede uttrykt kombinerte lungearterien stenose, ikke blod ikke passere gjennom ventilen og inn i lungene gjennom ductus arteriosus - et kar som forbinder lungearterien til aorta.

Dette er en alvorlig patologi, siden det på denne måten er umulig å kompensere for mangel på sirkulasjon av lungene.

Moderat innsnevring av lumen fører til dannelse av mugg atsianoticheskoy lyte - pasientens hud har en blek farge, men over tid, er det et skifte i form av cyanotic - misfarging av huden blålig. Dette skyldes gradvis progresjon av stenose.

Fallotens tetralogi er farlig fordi selv små brudd på pulmonal blodstrøm fører til oksygenmangel.

Hele menneskekroppen med denne patologien mottar ikke den nødvendige mengden oksygen, organers funksjoner lider, vev metabolisme endres.

Symptomer på tetralogi av Fallot

Oftest forekommer de første manifestasjonene av Fallot tetralogi hos spedbarn på omtrent 3-4 ukers levetid. Symptomatologi som tilfaller på grunn av symptomene på kronisk hjertesvikt, som avhenger av graden av innsnevring av lumen av lungearterien og alvorlighetsgraden av andre laster.

Forstyrret blodstrøm fører til utseendet, begge symptomer på sirkulasjonsmangel, og generelle manifestasjoner av hypoksi.

Mangel på luft spiller en svært viktig rolle, fordi det på sikt kan føre til brudd på ulike organer, inkludert hjernen.

Hovedtegnene til tetralogi av Fallot er som følger:

 1. Cyanose (cyanose) av pasientens hud. Spedbarn for første gang manifestert under gråt, eller amme, senere uttrykt selv i en rolig tilstand. Blåser dukker opp i overleppen, på fingrene, ørene, som gradvis dekker hele kroppen.
 2. Forsinkelse av fysisk og psykomotorisk utvikling (slike barn setter seg senere, begynner å krype).
 3. Fingrene i hendene har form av "trommelstikker", tykkelse i endene. Negler blir som "urglass" - avrundet, gjort konveks.
 4. Komprimering av brystet. Noen ganger dannes en karakteristisk "hjertebukk".
 5. Redusert muskelmasse.
 6. Defekter i tannvekst, rask utseende av karies.
 7. Deformasjon av ryggsøylen.
 8. Cyanotiske anfall, som er preget av hyppige puste, utvidede elever, dyspné, svakhet, muskelkramper.
Tegn på Fallot's tetrad til innhold ↑

diagnostikk

Du kan diagnostisere "tetralogy of Fallot" ved hjelp av grunnleggende og tilleggsforskningsmetoder, som inkluderer:

 1. Undersøkelse av pasienten med bestemmelse av alvorlighetsgraden av blueness av huden.
 2. Telling frekvensen av pust og antall hjerteslag per minutt.
 3. Pulsoximetri - Bruk en spesiell enhet for å måle blodmetningen med oksygen. Normalt bør oksygeneringsindeksen ikke falle under 95%.
 4. EKG.

Disse metodene brukes i prehospitalperioden.

Etter å ha kommet inn på sykehuset med en diagnose av tetralogi av Fallot, tilordner legen følgende diagnostiske program:

 1. Generelle tester av blod og urin.
 2. Måling av daglig væskebalanse.
 3. Biokjemisk blodprøve.
 4. Koagulasjon.
 5. Røntgen på brystet (du kan identifisere hjertet i form av en støvel).
 6. Gjentatt elektrokardiografi.
 7. Ekkokardiografi.

Avhengig av den samtidige symptomatologien kan følgende undersøkelser utføres:

 1. Mikrobiologisk.
 2. ELISA eller PCR-reaksjoner for å identifisere virale midler som kan forårsake komplikasjoner.
 3. På en ultralyd av hjertet.
 4. Angiografi av koronarbeinene, som gjør det mulig å undersøke blodstrømmen.

Hos pasienter med tetralogy tetrade, en forskyvning i den elektriske EKG-aksen til den høyre side, som er en konsekvens av økt høyre ventrikkel volum. Det er også en forlengelse av R-bølgen i høyre thoracic-rom, mens en økning i tannen S observeres i venstre.

På ekkokardiografi forstørres aorta, dets forskyvning til høyre.

Det er også en utvidelse av høyre ventrikel, en fortykning av veggen, en innsnevring av lumen av lungearterien. Noen ganger er det mulig å fastslå unormale formasjoner i interventrikulær septum.

Ytterligere konsultasjon av en kardiolog kan være nødvendig i tilfelle angrep av takykardi, atriell flutter av ledsager tetralogi av Fallot. Nevrologens råd er nødvendig i nærvær av kramper, parese og andre patologiske manifestasjoner av nervesystemet.

Intrauterin gjenkjenning

Identifiser tilstedeværelsen av tetralogi av Fallot i et barn i moderens livmor kan være ved en rettidig ultralyd. En god spesialist vil kunne bestemme patologi i mer enn 90% av tilfellene opptil 23 uker. I tredje trimester blir det påvist nesten 100% av syke barn.

En viss rolle i tidlig diagnose er spilt av genetisk forskning. Tetralogien av Fallot finnes i ca 1/3 av tilfellene hos barn med kromosomale sykdommer.

Hvis hjertesvikt i kombinasjon med genetiske abnormiteter blir avslørt i de tidlige stadiene av graviditeten, vil kvinnen bli tilbudt henne avbrudd.

Hvis bare overtredelser funnet i tetotogien av Fallot og fremtidens mor er funnet, forklares risikoen for barnets liv og helse og mulige terapier. til innholdet ↑

Behandling av Tetrad Phallo

Gjennomføring av en radikal operasjon for å eliminere medfødte anomalier i utviklingen av patologien til tetralogens tetralogi, anbefales innen 6-12 måneder. Kirurgi i tidlig alder er indikert når oksygenivået i blodet er under 75%.

Hvis metningen (oksygenivå) er høyere, foreskrives barnet propranolol. Legen observerer pasientens tilstand. Hvis metningen ikke faller, kan operasjonen bli utsatt.

Ellers gjennomføres intervensjonen raskt, for å unngå forverring av patologiske prosesser i barnets kropp.

Kirurgisk inngrep utføres som følger:

 1. Under generell anestesi blir thoraxen dissekert.
 2. Til hjertet er tilkoblet apparatet som gir kunstig blodstrøm.
 3. Et muskulært lag av høyre ventrikel gjennom hvilken kirurgen får tilgang til lungearterien, blir dissekert.
 4. Legen utfører disseksjonen av den koniske beholderen, plasten til ventilapparatet.
 5. Defekten i interventricular septum er eliminert.
 6. Etter avslutning av de grunnleggende operative tiltakene syr doktoren opp ventrikulærveggen og andre dissekerte vev.

Før barnet blir drevet, mottar han også medisinsk behandling. Det er nødvendig for å opprettholde vitale indikatorer på riktig nivå til eliminering av vices.

Den uttrykte kombinert arterie stenose i kombinasjon med andre abnormiteter i tetotologien av Fallot er en indikasjon på formålet følgende medisinske preparater:

Fallrad av tetrad

Fallotens tetrad

Tetralogien av Fallot er en medfødt hjertesykdom hos nyfødte, som refererer til de "blå" vices. Tyske leger kaller tetralogien av Fallot "tetralogi" (Fallot-Tetralogie, eller Fallot'scheTetralogie). Den internasjonale diagnostiske forkortelsen ToF kommer fra det engelske navnet, som også er basert på "tetralogi": TetralogyofFallot. Til en episk kunstsyklus av fire verk har dette imidlertid et indirekte forhold: alle fire "deler" er i hjertet. I 1888 beskrev den franske legen og patologen Etienne-Louis Arthur Fallo først fire anomalier som danner en kompleks hjertefeil. kalt inn i folket "blå". Individuelle elementer av denne tetrad var kjent for medisin lenge før Fallot. Han forklarte imidlertid først dem som et resultat av utviklingen av en enkelt patologisk prosess. Phallo selv kalte sykdommen "hjertecyanose" (cyanosecardique). Men i medisinsk praksis er det knyttet til hans navn.

Hvor ofte forekommer Fallot tetralogi?

I gjennomsnitt er hver tiende medfødt hjertesykdom tetotogen av Fallot. Opprinnelsen krever videre studier. Det er kjent, men utvikler at noen ganger Fallots tetrade på bakgrunn av trisomi (et ekstra kromosom i paret), for eksempel i syndromet av Patau (ekstra 13. kromosom) syndrom Edwards (ekstra 18. kromosom), Down syndrom (en ekstra 21. kromosom ). Moderne metoder for genetisk diagnose. godt utviklet i Tyskland, tillater å bestemme risikoen for tetralogi av Fallot i et fremtidig barn fortsatt i et tidlig stadium av graviditet. Eller til og med på scenen av familieplanlegging, i følge kromosomsettene til foreldrene.

Fire sider av samme sykdoms-tetralogi av Fallot

Den klassiske tetralogien av Fallot nyfødte er:

1. Lungestensose. I prinsippet er det forskjellige typer pulmonal stenose - fra å begrense lungeventilen i hjertet for å begrense lungearteriens grener. I tilfelle av Fallot tetralogi, uttrykkes lungestensose som en innsnevring av utløpskanalen fra høyre ventrikel til lungene. I de fleste tilfeller (over 60 prosent av alle tilfeller) er dette en uregelmessig struktur av lungeventilen. I stedet for tre bladlober har den defekte ventilen bare to, de åpner ikke nok til utgangen, noe som forhindrer blodstrømmen gjennom lungearterien. Som et resultat er lungearterien og dens grener underutviklet.

2. Defekt av interventricular septum. Det uttrykkes i form av et ubearbeidet vindu i veggen mellom hjertets ventrikler. I andre tilfeller kan det interventrikulære septum permeabiliteten være på grunn av den umodne "materiale mangel", fra hvilken veggen er dannet. I tilfelle av Fallots tetrade skillevegger permeabilitet er ikke et resultat av underutvikling, og den beryktede faktor misdannelse av hjertet. Derfor viser hullet seg å være stort og uvillig til senere overvekst. Som regel er det plassert i umiddelbar nærhet til tre Kapanov hjerte - lunge, aorta og trikuspidal (triskupidalnogo), noe som resulterer i "forvirring" i blodstrømmens retning. Ventilene regulere blodstrømmen i forskjellige retninger: i lungearterien (lunge), aorta (aorta) og fra høyre atrium til høyre ventrikkel (trikuspidal). Permeabiliteten av interventrikulære septum fører til det faktum at en del av venøst ​​blod utenom lungearterien inn i venstre ventrikkel og aorta. Passerer gjennom lyset og den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, springer hun igjen langs en stor sirkel.

3. "Leaping aorta". Strengt vitenskapelig, denne feilen kalles aorta dextrase. Det er ikke "presset" av lungearterien til venstre ventrikel, som i et normalt dannet hjerte. Underutvikling av lungearterien fører til en mer "direkte" forbindelse mellom aorta og hjerte. Som et resultat strekker aorta lumen til både venstre og høyre ventrikler, som ytterligere styrker tilførselen av venøst ​​blod (fra høyre ventrikel) til den store sirkulasjonen.

4. Hjertesidet hypertrofi i hjertet. Med Fallot tetralogi, fungerer hjertekammerene ujevnt. Fra høyre ventrikel flyter blodet i riktig retning (til lungene, langs en liten blodsirkulasjon) og i feil retning (i aorta langs en stor sirkel). Følgelig er belastningen på høyre ventrikkel høyere. Fra dette vokser muskelvev i høyre ventrikel uforholdsmessig. Og hvis i de første årene av livet er høyresidig hypertrofi umerkelig, så blir det fremover med etterfølgende vekst i kroppen (og en økning i belastningen på hjertet).

Tetralogien blir en pentalogi og dette er alt tetrad av Fallot

Omtrent i hvert fjerde tilfelle av tetralogrammet er FALLO ledsaget av en defekt av det interatriale septum. Også i det forblir et unplugged vindu, som forvirrer blodstrømmen mellom høyre og venstre atrium.

Et slikt mangelkompleks kalles "pentologi" (Fallot'schePentalogie) eller bare Fallot V.

Patologi og symptomer på tetralogi av Fallot

Siden blodet bare er delvis mettet med oksygen i lungene, oppstår oksygen sult (hypoksi) i kroppens vev. Typisk tegn: Vedvarende cyanotisk nyanse av slimhinner og hud, spesielt nær munnen, på hender og føtter. Derfor kalles sykdommen "blå" hjertesykdom. Men avhengig av hvordan massene er korrelert med mettet og umettet oksygen, kan bluenessen være intenst eller knapt merkbar. Hvis det bare er en liten nyanse, snakker de om "Pink Fallot" (PinkFallot).

Hos nyfødte blir cyanose merkbar umiddelbart med en spesielt alvorlig form for hjertesykdom. Men hovedsakelig utvikler cyanose gradvis, til 4-12 måneder. Noen ganger vises cyanose bare med belastninger (suger, lang gråter) og helt usynlig i ro.

Med barnets vekst, blir symptomene verre, utviklingslag kan manifestere seg.

Et farlig symptom er de såkalte cyanotiske angrepene. Angrepet oppstår på grunn av krampe i høyre ventrikel, når nesten hele det venøse blodet kommer inn i aorta. Forløpere av angrepet:

 • økende cyanose
 • dyspnø (i form av apné - arytmisk dyp pust uten å øke frekvensen)
 • forkjølelse av lemmer
 • bekymre
 • frykt
 • dilaterte elever

Et angrep kan føre til tap av bevissthet og kramper, i et spesielt akutt tilfelle - til en hypoksisk koma. Den kritiske alderen, "fulle" med slike angrep, er 6-24 måneder, spesielt i anemiske barn.

Ved første tegn på det nærliggende cyanotiske angrepet, bør barnet straks tas til sykehuset. Det er ikke utelukket at han umiddelbart vil bli omdirigert til en spesialisert klinikk for pediatrisk kardiologi for å forberede seg på hjertekirurgi. Intensiv terapi inkluderer oksygen, sedativer (i særlig akutte tilfeller - opioider), beta-adrenoblokere (disse legemidlene har også en forebyggende effekt). Hjem rettsmidler for å fjerne trusselen om et cyanotisk angrep, dessverre, er ekstremt begrenset: først og fremst frisk luft; barnet bør være beroliget så snart som mulig.

På grunn av konstant mangel på oksygen utvikles endringer i blodsammensetningen. Blodet "reagerer" med et økt antall erytrocytter, som til en viss grad kompenserer for oksygenmangel. Imidlertid forverrer blodets fluiditet, kan små koagler dannes, noe som skaper en trussel mot emboli (tilstopping av blodet).

Med økt viskositet av blod, bør barnet bli gitt mer drikke, ikke for å gjøre ham tørst.

Forandringen i blodets sammensetning bestemmer økt vekst av små fartøy i fingrene og tærne. Noen ganger påvirker det formen på fingrene og neglene. Fingrene tykkere mot endene, neglene blir konvekse ("fingre - trommelpinner" og "negler - briller fra klokken"). Når du eliminerer årsakene til hypoksi (for eksempel etter en hjerteoperasjon som normaliserer blodsirkulasjonen), tar fingrene og neglene en normal form.

Diagnose av tetralogi av Fallot

Klassiske diagnose Falloosnovyvaetsya nibble på indirekte tegn: cyanose, kortpustethet, høyt nivå av røde blodlegemer, den karakteristiske form av fingre og fingernegler, flat brystet, systolisk bilyd langs den venstre kant av sternum. Imidlertid kan alle disse tegnene indikere andre sykdommer, for eksempel infeksiøs endokarditt. Derfor trengs mer forskning differensierende diagnose for å utelukke mistanke av andre lidelser, eller omvendt, for å ta dem til den totale diagnostiske konklusjon. Ytterligere tester: X-ray (karakteristiske form som viser lunger og hjerte skygge), EKG (sterk avvikelse til høyre viser den såkalte elektriske aksen til hjertet).

Likevel er det mulig at indirekte diagnose av tetotologien til Fallot er vanskelig, eller i det hele tatt ineffektiv. I kardiologiske klinikker i Tyskland er moderne metoder for direkte diagnose godt utviklet:

  ekkokardiografi (bildebehandling ved ultralydbølgeformer og indre hjertekonstruksjoner) kateterundersøkelse av hjertet (Herzkatheteruntersuchung)

Disse teknikkene gir deg mulighet til raskt og pålitelig å avgjøre arten av defekter, deres presise plassering, dybden av patologiske forandringer i hjertemuskelen, koronarbeinene, lungene, etc.

Behandling av tetralogi av Fallot

Hjertefeil, der det er en direkte strøm av venøst ​​blod inn i aorta, kalles kollektivt "høyre-venstre-shunt". For første gang ble teknikken for kirurgisk behandling av "høyre-venstre-sidet shunt" utviklet av amerikanske leger Alfred Blaylock og Helen Taussig. Til en femten måneder gammel jente med en tullet fallus etablerte de en anastomose (forbindelse) mellom subklaverne og venstre lungearterier. Denne teknikken ble kalt Blaylock anastomose - Taussig. Det er veldig vanlig, selv om det ikke eliminerer mangler i hjertets struktur. Imidlertid reduserer signifikant tilstanden til unge pasienter, siden det tillater å øke blodstrømmen over en liten sirkel, for å mette blod med oksygen.

Det finnes andre metoder for palliativ (støtte) kirurgisk behandling. Så er en anastomose etablert mellom aorta og lungearterien. For å gjøre dette brukes enten de vaskulære fragmentene av pasienten eller plastprotesene.

I følge klassifiseringen av tysk kardiovirurgi betraktes disse operasjonene som lette. Moderne instrumenter gjør at de kan utføres uten å koble enheten av kunstig sirkulasjon. En anastomose kan etableres (praktisk talt uten risiko) selv til spedbarnet. Dette vil gi ham akseptable forhold for vekst og utvikling. Senere, når kroppen blir sterkere, kan en radikal operasjon utføres, hvis formål er å gi hjertet riktig form og normalisere sine funksjoner.

I løpet av en radikal operasjon er to oppgaver løst:

1. Utvidelse av pulmonal stenose. For å gjøre dette, brukes effektive metoder for moderne angioplastikk.

2. Eliminering av vinduet i interventricular septum. Et vindu er brukt lapp (patch) eller fra perikardium, eller den såkalte gorteksa (Gore-Tex), et syntetisk membranmateriale er beregnet for bruk i rommet - men funnet anvendelse på Jorden, inkludert den innovative kirurgi.

Tetralogi av fallot - prognose etter radikal kirurgi

Moderne teknikker, godt behersket av tyske leger, tillater "reparasjon" av lungeventilen og interventrikulær septum "i ett trinn", det vil si innenfor rammen av en enkelt operasjon. En slik operasjon kan utføres selv til et ett år gammelt barn. Bivirkninger er praktisk talt ekskludert, inkludert fjerntliggende. Etter operasjonen bør du imidlertid gå til kardiologer regelmessig, hver sjette måned eller år, for å overvåke lungeventilens ytelse.

Fallotens tetrad

Andelen tetralogi av Fallot står for 25% tilfeller av feil av typen "blå" (GM Soloviev og VS Ryshkin, 1965).

Denne feilen er preget av følgende fire permanente funksjoner:

1) innsnevring av munnen av pulmonal arterie eller arteriell kjegle i høyre ventrikel;

Fig. 21. Fallotens tetrad (skjema).

1 - innsnevring av pulmonal arterie munn;

2 - defekt i membrandelen av interventricular septum;

4 - hypertrofi i høyre ventrikel.

Kliniske symptomer på defekten er som følger: Lag i barnets fysiske utvikling, uttalt dyspnø med fysisk stress og lett tretthet; cyanose, som kan oppstå fra fødselen eller senere (hos 75% av pasientene med 6 måneders alder); crimson tongue; et knephuggerisk symptom; fingre i form av drumsticks; negler i form av klokker; noen ganger "hjertebukk", polycytemi; høy hematokrit, reduksjon av arteriell og venetrykk, akselerasjon av blodstrømmen. Et spesielt sted blant symptomene på sykdommen er anfall, som vanligvis oppstår uten uttrykte årsaker og uttrykkes av en kraftig økning i cyanose og dyspné.

Hjerte av vanlig størrelse eller moderat utvidet. Det er en "katt-rende" over hjertet regionen. Systolisk murmur (hos 75% av pasientene) høres i det tredje og fjerde interkostale rommet til venstre for brystbenet; Den andre tonen over lungearterien styrkes.

Leveren er moderat økt.

På røntgenbilder er lungefeltene lette; Noen ganger er hjertet litt forstørret. På en høy stilling av membranen har hjertet den karakteristiske formen av en "nederlandsk sko": dens toppunkt

avrundet og hevet på grunn av økning i høyre ventrikel. Over buen til venstre ventrikkel er det en karakteristisk hakk (midjen av hjertet er dypt synkende). Buen i lungearterien er fraværende. Aortabuen er stor.

Elektrokardiogrammer viser tegn på høyre ventrikulær overbelastning; avvik fra hjerteets elektriske akse til høyre.

Atriell P er høy og spiss. QRS-komplekset er høyt; ofte blir en negativ tann observert.

På et fonokardiogram registreres to systoliske lyder av forskjellig art. Den første støyen registreres i det andre interkostale rommet til venstre for brystbenet - spindelformet, som "rhombus", karakteristisk for stenose av lungearterien munn. Den andre støyen registreres i fjerde til femte intercostal plass til venstre for brystbenet. Den smelter sammen med den første tonen, og uten intervall passerer den andre tonen. Det er en kraftig nedgang i den første tonen og lungekomponenten i den andre tonen.

Den generelle tilstanden til pasienter med tetralogi av Fallot er gradvis verre. For å bestemme alvorlighetsgraden, bruk følgende skjema.

1. Den generelle tilstanden betraktes som tilfredsstillende dersom pasienter i løpet av hele dagen kan dispensere med seng, bortsett fra en hvileperiode.

2. Den generelle tilstanden anses å være av moderat alvorlighetsgrad dersom den syke delen av dagtid blir brukt i senga,

3. Den generelle tilstanden anses å være alvorlig, når pasientene ikke er i stand til å betjene seg selv og hele tiden holde seg i sengen. Heavy vurderer også tilstanden til pasienter med blåse-dyspnea-angrep, uavhengig av tilstanden de er i interictal perioden (AA Vishnevsky og NK Talankin, 1962).

Fallot tetralogi kan forårsake følgende komplikasjoner: hyppig lungebetennelse, bakteriell endokarditt, emboli og hjerneabsess. Prognosen for denne feilen er dårlig, 67% av pasientene uten kirurgisk behandling dør før de når 13-15 år.

Fallot tetralogi er en absolutt indikasjon på kirurgisk behandling. Den mest gunstige for kirurgisk inngrep er alderen 2-5 år CE. N. Meshalkin).

En operasjon som bruker Blelok-Taussig-metoden (en anastomose mellom subklaver- og lungearteriene) eller Potts (anastomose mellom aorta og lungearterien) kan utføres. Opprettelsen av en slik ekstrakardisk shunt forbedrer lungesirkulasjonen og reduserer den høyre ventrikulære overbelastningen (FG Uglov et al. 1965). Ifølge data fra VI Frantsev (1959), FG Uglova, VN Zubtsovsky og medforfattere (1965), etter slike palliative operasjoner med tiden, kan fenomenene pulmonal hypertensjon utvikles.

Nyere, av og til ty til en mer avansert korrigering av defekten ved å eliminere innsnevring av lungekroppen og sutere defekten i interventrikulær septum. Denne operasjonen utføres under forhold med ekstrakorporeal sirkulasjon.

Graviditet i tetralogi av Fallot ble observert av Mayer, Tulsky et al. (1964). William og Copeland et al. (1963) rapporterte 5 pasienter med Fallot tetrad, som bare hadde 7 svangerskap; fire av dem endte i føtal død. Alle mødre lever etter levering. M. I. Burmistrov, V. I. Mishura og medforfattere (1965) publiserte data om fødsel med gunstig utfall hos 4 kvinner som gjennomgikk kirurgi for tetotogi av Fallot.

EV Shadrov (1964) observert et gunstig løpet av graviditet og spontan arbeid hos en pasient med en tetralogi av Fallot etter Broca's operasjon.

Vi observerte 2 pasienter med Fallot tetrad i alderen 24 og 28 år. Begge før graviditeten har overført eller gjennomført operasjon av en ufullstendig korrigering av en sjef.

En av disse pasientene, V. 24 år, gikk inn i obstetrisk klinikk ved den 31. graviditetsvecken i en tilfredsstillende tilstand (1961). På det 19. året av sitt liv (i 1957) ble det undersøkt i Institute of Surgery oppkalt etter AV Vishnevsky Academy of Medical Sciences i Sovjetunionen, hvor han ble diagnostisert med Fallots tetrade med subvalvulær innsnevring av høyre ventrikkel infundibulum. Kirurgisk anastomose ble opprettet mellom venstre arteria subclavia og den venstre ytre stammen av lungearterien (NK Talankin). Resultatene av operasjonen var tilfredsstillende. Pasienten merket forbedring i generell tilstand og økning i arbeidskapasitet. Etter operasjonen jobbet hun som en sømstressmekaniker. Graviditet oppsto 5 år etter hjerteoperasjon. Opp til 30 uker med graviditet ble pasienten med en fødselslege ikke observert. Etter det første besøket ble kvinnens konsultasjon sendt til klinikken vår. Undersøkelsen viste vedvarende diffus cyanose, fortykkelse av fingrene i form av tympaniske pinner, tegn på generell infantilisme. På den delen av blodet - uttalt polycytemi. Ved 31. uke utviklet arbeidsaktiviteten. Under fødsel ble det ikke registrert signifikante endringer fra den generelle tilstanden i forhold til den første. Genera forløp hurtig (total varighet på 2 timer og 20 minutter), bare to forsøk født frukt som veide 1100 g, lengde 38 cm. Grått i løpet av 2 minutter etter at suge slim fra luftveiene.

I forbindelse med dyp prematuritet, funksjonell umodenhet og lungatellase døde barnet 2 timer etter fødselen. Etter fødsel ble pasienten signifikant redusert cyanose og polycytemi redusert. På den 14. dagen etter levering i tilfredsstillende tilstand ble hun tømt hjem. Senere fortsatte hun å jobbe som en sømmer på en fabrikk.

Den andre pasienten, RV 28 år, omtrent Fallots tetrade gjennomgikk kirurgi for å skape en anastomose mellom lungearterien og aorta (EN Meshalkin) i en alder av 22. Graviditet var hennes første. Kort etter graviditeten begynte dyspné og cyanose å øke. Hun ble innlagt i barnehage nr. 67 på den 37-38. graviditetsuke (1965). I forbindelse med for tidlig utslipp av vann ble en keisersnitt utført under endotracheal anestesi. En jente blir tatt levende, veier 2800 g, 49 cm lang. Straks etter keisersnittet, ble cyanose og dyspnø redusert. På den 2-3 dagene ble pasientens tilstand forverret - cyanose og dyspnø økte igjen, men det visste hvesning i lungene. Under påvirkning av behandling (hjertemidler, oksygen, prednisolon, vitaminer), gikk disse fenomenene fram til den fjerde dagen. På den fjerde dagen begynte jeg å sette babyen til brystet mitt. Han ble tømt fra barnehospitalet i en tilfredsstillende tilstand den 22. dagen etter fødselen, med barnet. Et år etter fødselen oppsto en annen graviditet.

Således kan pasienter med Fallots tetrade takle graviditet og spontan levering i fravær av hjertesvikt, og enda mer etter vellykket kirurgisk korreksjon av feilen. Når vice blå typen, hva er Fallots tetrade, truer barnets skjebne mye større fare, siden kvinner med denne sykdommen på grunn av cyanose graviditet ofte resulterer i spontanabort eller for tidlig fødsel. I henhold til John og Hyland (1963), "tap av frukt" i disse pasientene er 41% og 3 ganger høyere perinatal dødelighet (15%) med andre former for hjertesykdom. Livmoder med vices av den blå typen leveres med blod med lavt oksygeninnhold, som tilsynelatende ligger under den hyppige døden av fostrene hos disse pasientene.

Med henvisning til fremgangsmåten for levering i tetralogy tetrade, bør det bemerkes at dersom pasienten gjennomgikk en graviditet brønn, i fravær av obstetriske patologier det må også tåle fødsel gjennom vaginal levering. Derfor kan hjertesykdom hos disse pasientene ikke fungere som en direkte indikasjon på keisersnitt.

Fallotens tetrad. Ervervede hjertesykdommer. Defekter av aortaklappen

Å sende det gode arbeidet til kunnskapsbasen er enkelt. Bruk skjemaet nedenfor.

Lignende dokumenter

Erfarne hjertefeil (valvulære feil). Insuffisiens og stenose av mitral-, aorta- og tricuspideventiler. Behandling av medfødte og kjøpte hjertefeil. Radikal plast eller implantering av kunstige ventiler, koarkasjon av aorta.

presentasjon [3,0 M], lagt til 05.02.2015

Hoved skilt, skjemaer, diagnose, komplikasjoner, prognose, behandling og forebyggelse av innsnevring av ventilåpningen ved Lunge stammen, triaden tetrade, tetralogy tetrade og pentad tetrade. Karakteristiske trekk og egenskaper ved kateterisering av hjertehulene.

sammendrag [27,5 K], lagt til 09/09/2010

Bestemmelse av "aortisk" konfigurasjon av hjertet, forstørrelse av venstre ventrikel og utvidelse av stigende aorta. Medisin og kirurgisk behandling. Anatomi og stenose av mitralventilen. Valg av arten av kirurgisk inngrep. Sykehusdødlighet.

det abstrakte [15,2 K], lagt til 28.02.2009

Typer av hjertesykdom: medfødt og oppkjøpt. Kliniske manifestasjoner av medfødt hjertesykdom: tetralogy tetrade, kløyvd atrioventrikulær åpninger, ventil insuffisiens og aortastenose, atrieseptumdefekt.

presentasjon [2,6 M], lagt til 12/20/2014

Generelle egenskaper ved de viktigste kliniske formene for hjertesykdom: tetrad og pentad av Fallot, deres særegne egenskaper og mekanismen for patologisk virkning på kroppen. Det kliniske bildet for disse abnormalitetene, diagnosens rekkefølge og behandlingsregime.

det abstrakte [163,0 K], lagt til 05/13/2010

Medfødt hjertesykdom, dens årsaker og typer. Tegn på medfødt hjertesykdom hos en nyfødt. Defekter av interatriell og interventrikulær septa. Tetrada Fallot - "blå" hjertesykdom. Åpen arteriell kanal, innsnevring av lungearterien.

presentasjon [718,8 K], lagt til 03/04/2011

Analyse av kliniske tegn på dyspné-cyanotiske anfall i medfødte hjertefeil av den blå typen. Provoking faktorer og patogenese, klinisk diagnostikk og beredskap. Spesifikke komplikasjoner av tetralogi av Fallot under hennes kirurgiske behandling.

rapport [13.8 K], lagt til 04/06/2014

Etiologi av medfødte hjertesykdommer som en gruppe sykdommer i det kardiovaskulære systemet assosiert med anatomiske defekter. Kromosomale abnormiteter og arvelige faktorer som årsaker til blå medfødte hjertefeil. Triad, tetrad og pentad av Fallot.

abstrakt av [22,6 K], lagt til 12/16/2014

Kliniske manifestasjoner av hjertesykdom hos barn: cyanose, unormal bilydens, unormal hjerterytme, hypertensjon, synkope, hjertesvikt, kardiogent sjokk, takykardi, deres raspoznvanie og behandling. Komponenter av tetotogen av Fallot.

rapport [19.8 K], lagt til 05/13/2009

Årsaker til hjertesykdom utvikling - vedvarende organisk skade på valvular apparatet av ulike etiologies, forårsaker et brudd på hemodynamikk. Symptomer, diagnose og behandling av sykdommen. Korrigering av hjerterytmeforstyrrelse og hjertesvikt.

Les Mer Om Fartøyene