Årsaker, symptomer og behandling av hypertensiv krise

Fra denne artikkelen vil du lære om hypertensive krisen: hva det er, årsakene til forekomsten, symptomene og prinsippene for omsorg - både før-medisinsk og første medisinsk.

Hva er hypertensive krisen? En hypertensive krise er en plutselig, plutselig økning i blodtrykket, preget av et bestemt sett med klager og kliniske symptomer. Til denne tilstanden er det faktisk ekstremt vanskelig å gi en klar definisjon, siden tallene for det såkalte "krisetrykket" for hver enkelt pasient er individuelle. For en person med normalt blodtrykk, og enda mer med et litt senket blodtrykk, kan blodtrykket være høyere enn 140/90 mm Hg. Art. Og her for en hypertensive pasient "med erfaring", hvor trykk ikke faller under 150/100 mm Hg. Art. Selv i ro vil krisen være trykket over 180/110 mm Hg. Art. Det er viktig å forstå at legene i dette tilfellet er avhengig av pasientens symptomer og symptomer når det gjelder diagnose, og ikke på indikatorene på tonometeren.

"Creeping" trykknivåer er svært farlige. Dette plutselige trykket i trykk er et sjokk for blodårene og hjertet. Kroppene i hjertemuskelen og hjernen er mest sårbare. Ved en kraftig trykkstigning er en skarp vasospasme, er blod som ikke er levert til celler og vev, og derved fratatt celler begynner å dø kraft - forekommer eller såkalt myokardial ischemisk slag. Slike fenomen forekommer oftest i hjertemuskelen og hjernen.

Det andre alternativet for utviklingen av krisen er brudd på fartøyet under påvirkning av overdreven blodtrykk - hemorragisk slag. Skipene som er mest berørt av slike brudd er de som er rammet av aterosklerose eller diabetes mellitus. Tilstedeværelsen av disse komplikasjonene - hjerteinfarkt, slag, blødninger i indre organer, hjerne, retina - avgrenser et slikt konsept som komplisert hypertensiv krise med skader på indre organer (hjerne, hjerte, lever, nyrer, øyne).

Slike plutselige og ukontrollerbare "hopper" blodtrykk kan forekomme både hos pasienter med permanent form av hypertensjon, og på absolutt friske mennesker på bakgrunn av stress, alkohol inntak, og andre faktorer, som vi diskuterer nedenfor. Et interessant faktum er at hos friske og unge pasienter er konsekvensene av hjerneslag ofte alvorligere enn hos pasienter med hypertensiv sykdom, fordi deres kar ikke er forberedt på slike trykkstopp.

Avhengig av tilstedeværelsen av komplikasjoner, kan pasientens alder og helsestatus, hastigheten og kvaliteten på å gi førstehjelp og medisinsk hjelp, en krise både undertrykke fullstendig og etterlate seg en rekke ubehagelige konsekvenser.

Vanligvis er den første legen som står overfor en slik tilstand en distriktsterapeut eller en nødsituasjonslege. I det kompliserte løpet av krisen er nevrologer, kardiologer og oftalmologer nødvendigvis inkludert i hjelpen.

Årsaker til hypertensive kriser

Nå som vi har bestemt hva det er - hypertensiv krise, er det viktig å forstå årsakene til forekomsten.

 1. Stress er den vanligste årsaken til en plutselig økning i trykk. Sterke følelser, sorg, følelsesmessig sjokk, "riste" nervesystemet og det kardiovaskulære systemet og lette frigjøringen av adrenal hormoner - adrenalin og noradrenalin, direkte påvirker trykket.
 2. Skarp uttak av medisiner for hypertensjon. Slik uautorisert avskaffelse er en synd mange pasienter. Det er viktig å forstå at for hjerte og blodårer som er "brukt" til det konstante inntaket av narkotika for hypertensjon, er abrupt reversering eller substitusjon av legemidler det sterkeste stresset.
 3. Mottak av alkohol. Bruken av store doser alkoholholdige drikker, spesielt hypertensive stoffer, er en direkte måte å hypertensiv krise på. Kroniske alkoholikere utvikler ofte kriser om morgenen etter å ha blitt misbrukt eller, ettersom de forlater drikking, som en effekt av tilbaketrekking av alkohol. Slike kriser er svært vanskelig.
 4. Hos kvinner er ofte årsaken til trykkstropper overgangen til overgangsalderen eller overgangsalderen. Denne vanskelige perioden med hormonell tilpasning er ofte ledsaget av hjerterytmeforstyrrelser, tidevann, nervøs og følelsesmessig ustabilitet. En slik ustabil bakgrunn bidrar sterkt til fremveksten av hypertensjon og kriser.
 5. Hos unge pasienter er årsaken til periodiske kriser ofte en svulst i binyrene - feokromocytom, som kontinuerlig frigjør høye nivåer av adrenalin i blodet.
 6. Ofte komplisert av tverrsnitt av nyresykdomstrykk - glomerulonephritis, samt avvik fra nyrearteriene - stenose eller innsnevring av arterier som gir nyrene.
 7. Kan provosere en krise som noen feilaktig planlagte narkotika eller penger fra listen over forbudte - thyreoideahormoner, adrenalin narkotika, hjerteglykosider, opiater, koffein i høye doser.

Komplikasjoner og konsekvenser av kriser

Det er viktig å forstå at det er farlig, ikke topptrykket selv, men de komplikasjonene fra de indre organene som kan oppstå som et svar på høyt blodtrykk:

 • Akutte hjertesykdommer - hjerteinfarkt, rytmeforstyrrelser, akutt hjertesvikt.
 • Akutte hjernesykdommer - hjerneslag, blødning i hjernens substans.
 • Akutt nyresvikt med mulig irreversibel nedsatt nyrefunksjon.
 • Akutt respiratorisk svikt, lungeødem.
 • Blødninger og infarksjoner av andre vitale organer - lever, tarm, netthinnen.
 • Den dissekerende aorta aneurisme.
 • Comatose forhold, bevissthetstap, faller med hodeskader.
Stroke i hjernen

Symptomer på krise

Det er viktig å forstå at krisen er en akutt tilstand, derfor kan den ikke gå ubemerket. Dette er en akutt tilstand som krever umiddelbar reaksjon fra de omkringliggende menneskene og legene.

La oss se på de ledende tegnene på en hypertensive krise:

 1. Hodepine og svimmelhet. Smerte kan oppstå enten brått eller gradvis, gradvis. Vanligvis kan slike hodepine ikke fjernes med konvensjonell smertestillende medisinering.
 2. En skarp hyperemi, eller rødhet, en person, en følelse av varme, svette.
 3. Kvalme, når sin høyde på hodepinehøyde. Etterfølgende oppkast gir ingen lettelse, noe som er et viktig tegn på økt blodtrykk, ikke matforgiftning eller gastroenteritt.
 4. Visjonsforstyrrelser. Pasienter klager over blinkende fluer, mørkere i øynene, en følelse av "swaddling foran øynene mine."
 5. Hørselsforstyrrelser - støy og ringer i ørene, øredobber.
 6. Smerte i hjertet av hjertet er komprimering eller piercing. Dette tegnet er ekstremt ugunstig og taler om en uttalt reaksjon av hjerteskarene til høyt blodtrykk.
 7. Forstyrrelser i hjerterytmen - oftest hjertebank, forstyrrelser i hjertets arbeid.
 8. Følelse av mangel på luft, rask pusting, kortpustethet.
 9. Forstyrrelser av bevissthet, orientering i rommet, dips i minnet, taleforstyrrelser. Disse tegnene refererer også til det farlige, fordi de sier om brudd på hjerneernæring og fremveksten av pre-kulturell tilstand.
 10. Ofte hos pasienter med krise, er det brudd på atferd - panikk, aggresjon, overdreven spenning, panikkfrykt for død.

Diagnose av staten

Kjenne krisen er relativt enkel - det er nok til å måle trykket på begge hender og vurdere tilstanden og klagerne. Disse tiltakene er tilstrekkelig for den første diagnosen.

Innenfor medisinske institusjons vegger vil det viktigste målet være å avgjøre om de såkalte målorganene har lidd - hjernen, hjertet, øynene, indre organene. For dette utføres følgende tester og tester:

 • elektrokardiogram og Holter overvåking;
 • Generell blod- og urintest;
 • blodprøver for markører av hjerteinfarkt;
 • Ultralyd i bukhulen og hjertet;
 • Undersøkelsen av økologen og vurderingen av tilstanden til fondets fartøy
 • en nevrolog med nevrologiske tester;
 • magnetisk resonans avbildning av hjernen som instruert av en nevrolog.

behandling

Den hypertensive krisebehandlingen, som spesielt begynner i tide, er i stand til å fullstendig stabilisere trykket - det vil si å stoppe krisen. Høyt trykk stabiliserer på en måte, spørsmålet er om krisen vil lykkes i å provosere en eller annen komplikasjon.

I denne delen skal vi skissere to hovedpunkter: prinsippene om å gi førstehjelp og direkte spesialisert medisinsk behandling.

Førstehjelp

Høyt blodtrykk skyldes disse forholdene, førstehjelpen som det er nødvendig for å kunne gi før legenes ankomst. Det er viktig å forstå at prinsippene for gjengivelse av hjelp til ikke-arbeidstakere bør reduseres til nødvendig minimum:

 • Det første prinsippet om å tilby prehospitalbehandling er å innhente doktorsstøtte. For å gjøre dette, ring en ambulanse umiddelbart, og bare start deretter en handling.
 • Pasienten skal sitte eller gi ham en tilbøyelighet til å ligge. Bena bør senkes ned - dette reduserer venøs blods retur til hjertet og reduserer belastningen på den.
 • Hvis det er en slik mulighet, må du måle blodtrykket på begge hender og telle pulsen.
 • Med en høy puls - over 90 slag per minutt - kan du utføre en såkalt carotid sinusmassasje - en teknikk basert på reseptor- og refleksinteraksjoner. For å gjøre dette må du forsiktig, men merkbart massere sidens overflater på halsen på de stedene hvor pulsene av fartøyene føltes.
 • Maksimal tilførsel av frisk luft, løsne tette krage, fjern slips.
 • Det er viktig å avklare pasienten, om han lider av hypertensjon, om han tar medisiner og om de har det med seg.
 • Hvis pasienten har sin vanlige medisin mot trykket - er det fornuftig å ta den neste dosen foreskrevet av legen. Det er strengt forbudt å tilby noen andres medisiner for trykk fra trykket - effekten kan være uforutsigbar.
 • Den andre tillatt og til og med anbefalt å ta medisinen, som kan tilbys til pasienten før en lege kommer, er nitroglyserin. Dette virkemidlet har en svært viktig effekt - utvidelsen av hjertets kransbeholdere og forbedringen av blodstrømmen til hjertemuskelen. Dette legemidlet er anerkjent av Verdens helseorganisasjon og alle foreninger av kardiologer som et utmerket verktøy for forebygging av hjerteinfarkt i hypertensiv krise, spesielt ledsaget av smerte i hjertet. Nitroglyserin er i form av tabletter, kapsler og en spray. Det er nødvendig å ta en standarddose ved å plassere den under tungen eller kinnet for effektivere absorpsjon.
 • Mulig selvbehandling av beroligende midler - corvalol, validol, valokordina, valerian eller motherwort. Det er også viktig å skape et rolig og rolig miljø for pasienten, for å redde ham fra unødvendig støy og forhindre panikk.
 • Ikke bruk andre medisiner, doble doser medikamenter, drikker alkohol, varme bad.

Dette er alle handlinger som kan utføres på scenen for å vente på ankomsten av leger eller på vei til en medisinsk institusjon.

Klikk på bildet for å forstørre

Medisinsk behandling

Innenfor en medisinsk institusjonens vegger, vil legene ikke bare begynne å senke blodtrykket, men også vurdere mulige komplikasjoner og forhindre dem.

Den gylne regelen for å håndtere hypertensive kriser er en gradvis og ekstremt mild trykkreduksjon - ikke mer enn 20% av grunnlinjen om 2 timer. For dette vil pasienten bli svært langsomt og fraksjonalt administrert antihypertensive stoffer - titrere dosen.

Legemidler for å redusere blodtrykket vil bli valgt av en kardiolog, avhengig av pasientens tilstand, alder og tilstand. Ofte trenger pasienten utnevnelsen av flere stoffer samtidig, samt deres periodiske erstatning. Leger legger til følgende grupper av narkotika når det er nødvendig:

 1. Diuretika for å redusere volumet av sirkulerende blod og byrden på hjertet og blodkarene.
 2. Vasodilatorer, eller antispasmodika, for vasodilatasjon og ytterligere trykkreduksjon.
 3. Nootropics er et middel for å beskytte hjerneceller og forhindre hjernelaterte komplikasjoner av krisen.
 4. Sedativer og hypnotika for å stoppe pasientens excitasjon.
 5. Anestesi for smertsyndrom.
 6. Preparater av nitroglyserin for forebygging av hjerte lesjoner.

Kriselettelse tar vanligvis fra noen få timer til 2-3 dager. Etter dette er det svært viktig å velge en kvalitativ støttende pasient for å unngå gjentatte kriser, forklare for ham behovet for konstant medisinering og konsekvensene av gjentatte kriser.

Legemidler til behandling av ukomplisert hypertensive krise

Prognose for sykdommen

Det er vanskelig å forutsi løpet av den hypertensive krisen. Utfallet er svært avhengig av pasientens alder, hjertets tilstand og blodkar, hastigheten og kvaliteten på førstehjelp og mange andre faktorer.

Hypertensiv krise: symptomer, tegn, behandling

Hypertensiv krise - en patologisk tilstand, der det oppstår en plutselig kritisk økning i blodtrykket (BP), ledsaget av en kraftig forverring av trivsel. Dette er den hyppigste grunnen til å ringe en ambulanse hos voksne. ICD-10-koden er I10.

Er krisen farlig? Forekomsten av livstruende komplikasjoner: slag, kongestiv hjertesvikt, hjerteinfarkt, lungeødem, aorta-disseksjon, akutt nyresvikt.

Som med komplisert og ukomplisert krise trenger pasienten akutt medisinsk behandling.

Årsaker til hypertensiv krise

Den umiddelbare årsaken til krisen er en plutselig og signifikant økning i blodtrykket. Som regel er det et langt høyt blodtrykk, men med noen sykdommer kan det oppstå en krise mot bakgrunnen av normale blodtrykksverdier.

Pasientene er alvorlig hodepine, ledsaget av kvalme, noen ganger oppkast, forvirring, øresus, tåkesyn, følsomhet og termoregulering, økt svetting, hjerterytmeforstyrrelser.

I 30% av hypertensjonene er det observert kriser, og de kan oppstå, selv ved begynnelsen av hypertensjon, 1-2 grader.

I tillegg til hypertensjon kan patologi utvikle seg mot bakgrunnen til følgende sykdommer:

 • nyresykdom og blodkar (som en komplikasjon av pyelonefritt, glomerulonefritt, Nephroptosis, nefropati gravid, diabetisk nefropati);
 • endokrine sykdommer (systemisk lupus erythematosus, feokromocytom, Itenko-Cushing syndrom);
 • Aterosklerotisk lesjon av aorta og dets grener;
 • stoppe bruken av antihypertensive stoffer;
 • alvorlige brannsår, craniocerebral traumer;
 • tar amfetamin og kokain;
 • neoplasmer i hjernen.

Risikofaktorer inkluderer overdreven fysisk anstrengelse, hyppige belastninger, hypotermi, meteorologisk avhengighet, alkoholmisbruk, metabolske forstyrrelser, hos kvinner - overgangsalderen.

Hypertensiv krise - hva er det?

Krisen kan ha en neurovegetativ, ødematisk og konvulsiv form, for å være komplisert og ukomplisert.

Med en krise med en overvekt av neurovegetativ syndrom, er det en signifikant utgivelse av adrenalin, hvor årsaken vanligvis er mental overstyring.

Ovarieformen av krisen er mer karakteristisk for kvinner med overdreven kroppsvekt mot bakgrunnen av ubalanse av renin-angiotensin-aldosteronsystemet.

Den konvulsive krisen er forårsaket av et brudd på reguleringen av tonen i cerebral arterier av liten kaliber mot bakgrunnen av en kraftig økning i blodtrykket.

Ukomplisert form utvikles ofte hos relativt unge pasienter. Komplisert krise er mye mindre vanlig, preget av pasienter med alvorlige sammenhengende sykdommer eller en lang historie med hypertensjon, karakterisert ved nederlag av målorganer. Avhengig av plasseringen, er komplikasjonene delt inn i vaskulær, hjerte-, cerebral, renal, oftalmisk.

Når en utviklet krise har en tendens til å komme seg igjen. Tapet av målorganer kan forekomme både i krisens høyde og med en rask reduksjon av blodtrykket.

Følgende typer kriser er preget av mekanismen for å øke blodtrykket:

 • hypokinetisk reduksjon av hjerteutgang og en kraftig økning i blodkarets motstand, med et hovedsakelig økt diastolisk trykk; observeres hovedsakelig hos eldre pasienter med alvorlige cerebrale symptomer;
 • hyperkinetisk - økt hjerteutgang med normal eller nedsatt tone i perifere blodårer, med en økning i systolisk trykk;
 • eukinetisk - forekommer med normal hjerteutgang og økt tone i perifere blodårer, mens både systolisk og diastolisk trykk kan øke.

Tegn på hypertensiv krise

Hvordan manifesterer sykdommen seg? Pasientene er alvorlig hodepine, ledsaget av kvalme, noen ganger oppkast, forvirring, øresus, tåkesyn, følsomhet og termoregulering, økt svetting, hjerterytmeforstyrrelser.

Neurovegetativ krise er preget av nervøsitet, rødme i ansiktets og nakkens hud, tremor i overekstremiteter, tørr munn, økt svette. Hodeintensitetshode er lokalisert i den tidlige eller occipitale regionen, eller har en diffus karakter. Også pasientene klaget av øresus eller hode, synsforstyrrelser (flimring fluer og / eller sløret syn), hyppig vannlating (i dette tilfelle en stor mengde lys urin), kan observeres nummenhet, en følelse av sammensnøring og brenning av huden, nedsatt taktil og smertefølsomhet. Det bestemmer akselerasjonen av hjertefrekvensen, en økning i pulstrykket. Varigheten av angrepet er vanligvis 1-5 timer, som regel er det ingen trussel mot pasientens liv.

Komplisert krise er mye mindre vanlig, preget av pasienter med alvorlige sammenhengende sykdommer eller en lang historie med hypertensjon, karakterisert ved nederlag av målorganer.

Den ødematøse form av patologi hodepine er mindre uttalt, der er apati, depresjon, tretthet, forvirring i tid og rom, bleke hud, hevelse av øyelokkene og fingrene av armene, ansikts poser. Krisen foregår vanligvis av muskelsvikt, ekstrasystoler, nedsatt diurese. Angrepet varer fra flere timer til flere dager og har et relativt gunstig kurs.

Den konvulsive form har det mest alvorlige kurset. Det er preget av cerebral ødem, som kan vare opptil flere dager (vanligvis 2-3 dager), er karakteristisk for pasienter med nyrepatologi. Tonisk og klonisk kramper, bevissthet, amnesi observeres hos pasienter. Det er ofte komplisert ved intracerebral eller subarachnoid blødning, parese, koma, funksjonshemning og død av en pasient er mulig.

Når en utviklet krise har en tendens til å komme seg igjen. Tapet av målorganer kan forekomme både i krisens høyde og med en rask reduksjon av blodtrykket.

Førstehjelp for hypertensiv krise

Ved første tegn på krise bør en ambulans mannskap umiddelbart bli kalt. Før hun kommer, må du gi pasienten førstehjelp. Det bør være soothed, sittende eller lagt på en slik måte at hodet ble hevet, sørg for at det var frisk luft (åpne vinduene i rommet, løsne de tette klærne). Mål blodtrykket, og måler deretter hvert 20.-30. Minutt, registrer resultatene du trenger for å informere legen. Hvis pasienten allerede har blitt foreskrevet visse antihypertensive stoffer, ta en ekstraordinær dose av legemidlet. Med en sterk nervøs spenning, kan du ta beroligende (tinktur av valerian, motherwort, Corvalol, Valocordinum, etc.).

Risikofaktorer inkluderer overdreven fysisk anstrengelse, hyppige belastninger, hypotermi, meteorologisk avhengighet, alkoholmisbruk, metabolske forstyrrelser, hos kvinner - overgangsalderen.

Hva kan ikke gjøres i førstehjelp? Du kan ikke senke trykket raskt - dette kan føre til hjerteinfarkt. I tillegg kan du ikke gi pasienten medisiner som ikke er foreskrevet av en lege, selv på grunn av at de en gang hjalp andre.

diagnostikk

Det er mulig å mistenke fremveksten av en krise med en økning i blodtrykksnivået over de individuelt tolererte verdiene mot bakgrunnen av plutselig fremvoksende kliniske tegn på vegetativ, hjerte-, cerebral karakter. Mål blodtrykket flere ganger i intervaller på 15 minutter (først på begge hender og deretter på armen hvor indikatoren var høyere). Arterialt trykk hos pasienter med krise kan øke i ulike grader (vanligvis systolisk er over 170, og diastolen overstiger 110 mm Hg). Etablering av høyt blodtrykk i kombinasjon med et karakteristisk klinisk bilde er tilstrekkelig for den første diagnosen og igangsetting av medisinsk behandling. Ytterligere undersøkelse utføres om nødvendig etter lindring av akutte symptomer på krisen.

I løpet av fysisk diagnose er takykardi eller bradykardi, ekstrasystol, hard pust, våt hvesning i lungene bestemt.

Fra instrumentelle metoder blir elektrokardiografer vanligvis brukt. Ved dekoding av elektrokardiogrammet er det tatt hensyn til forekomsten av hjerterytmeforstyrrelser, ledning og fokal endringer og venstre ventrikulær hypertrofi.

I noen tilfeller kan ekkokardiografi, elektroencefalografi, rheoencefalografi, daglig overvåkning av arteriell trykk være nødvendig. For å utelukke et slag kan magnetisk resonansavbildning være nødvendig.

Fra laboratorieundersøkelser er en generell blod- og urintest, en biokjemisk blodprøve og andre indikert i henhold til indikasjonene (for eksempel et koagulogram).

Du kan ikke senke trykket raskt - dette kan føre til hjerteinfarkt. I tillegg kan du ikke gi pasienten medisiner som ikke er foreskrevet av en lege, selv på grunn av at de en gang hjalp andre.

Pasienten henvises til en oftalmolog for å utføre en oftalmokopi (i tilfelle av hypertensjon blir symptomkomplekset av stagnerende fundus avslørt). Det kan også være nødvendig å konsultere en kardiolog, nephrologist, endokrinolog og andre spesialister.

behandling

Med en ukomplisert form for sykehusinnleggelse er ikke nødvendig, utføres behandlingen hjemme, med utviklingen av komplikasjoner, utføres behandling på sykehuset, men det begynner selv på prehospitalet. Ikke-stopp, samt gjentatte kriser og behovet for tilleggsstudier for å klargjøre diagnosen er også indikasjoner på pasientens sykehusinngang på sykehusklinikken. Valget til fordel for denne eller den aktuelle behandlingsordningen avhenger av den etiologiske faktoren og krisens form.

I tilfelle av en kritisk økning i blodtrykk, er pasienten tildelt sengestil, hvile og diett.

Medikamentterapi er rettet mot å normalisere blodtrykket, beskytte målorganer, stabilisere kardiovaskulærsystemet og eliminere symptomene på hypertensiv krise.

For å redusere nivået av blodtrykk, kalsiumkanalblokkere, angiotensinkonverterende enzymhemmere, beta-blokkere og vasodilatatorer, brukes. Det er viktig å sikre jevn blodtrykksreduksjon (ca. 25% av den opprinnelige verdi i løpet av en time, reduseres til normale verdier i løpet av 2-6 timer), fordi en for hurtig fall i blodtrykket øker risikoen for akutte vaskulære komplikasjoner.

Symptomatisk behandling kan omfatte oksygenbehandling, bruk av hjerteglykosider, diuretika, antiarytmika, smertestillende midler, antikonvulsiva midler, antiarytmika og antiemetika. Som ekstra symptomatiske midler kan brukes sennepplaster, fotbad, samt hirudoterapi.

Det er mulig å mistenke fremveksten av en krise med en økning i blodtrykksnivået over de individuelt tolererte verdiene mot bakgrunnen av plutselig fremvoksende kliniske tegn på vegetativ, hjerte-, cerebral karakter.

outlook

Prognosen for en krise er avhengig av tilstedeværelsen og typen komplikasjoner, aktualitet og effektivitet av behandling og rehabilitering. Ved rettidig diagnose og tilstrekkelig terapi, en betinget gunstig prognose - det er mulig å stabilisere blodtrykket og unngå utvikling av alvorlige komplikasjoner, men som regel er det ikke mulig å kurere sykdommen helt.

Dødsårsaken som følge av krise kan være et slag, hjerteinfarkt eller andre akutte sirkulasjonsforstyrrelser.

Rehabilitering og forebygging

Ved primær forebygging, samt for å forebygge skadelige virkninger av hypertensiv krise bør straks behandle sykdommer som kan føre til sykdom, for å overvåke og tid for å normalisere blodtrykket, gir opp dårlige vaner, for å kontrollere kroppsvekt, unngå stress, fører en aktiv livsstil, overholde prinsippene for sunn mat. Pasienter som lider av høyt blodtrykk bør begrense inntaket av bordsalt (ikke mer enn 5 g per dag), nekte matvarer som inneholder salt i store mengder, tunge, fete matvarer, tonic drikkevarer. Det er nødvendig å observere regimet av arbeid og hvile, spesielt viktig er en full natts søvn.

video

Vi tilbyr å se på en video om emnet i artikkelen.

Hypertensiv krise

Den hypertensive krisen er en akutt tilstand som skyldes overdreven høyt blodtrykk og som manifesteres av et bilde med klinikken for lesjonen av et bestemt målorgan. Når det er nødvendig å raskt redusere blodtrykket for å forhindre skade på tredjepartsorganer. En slik patologisk tilstand er en av de vanligste årsakene til medisinske ambulanser som er vanlige for å ringe en bil. I Vest-Europa de siste tjue årene har det vært en reduksjon i forekomsten av hypertensiv krise hos pasienter med hypertensjon. Dette skyldes forbedringen i behandlingen av arteriell hypertensjon og veksten av rettidig diagnose av denne sykdommen.

Hypertensive årsak krise

Årsaken til kriser i hypertensiv sykdom er forskjellig. Hypertensive kriser finner sted i nærvær av utvikling av høyt blodtrykk hvilken som helst opprinnelse (hypertensiv sykdom og symptomatisk hypertensjon i forskjellige typer), men også med hurtig avbrytelse av stoffer som senker blodtrykket (antihypertensive midler). Denne tilstanden kalles også "uttakssyndrom".

Årsakene som bidrar til fremveksten av hypertensive kriser:

Hypertensiv krise med feokromocytom er en konsekvens av økte katecholaminer i blodet. Det forekommer også med akutt glomerulonephritis.

Når Cohn syndrom aldosteron hypersekresjon oppstår, noe som fører til øket utskillelse av kalium og fremmer omfordeling i legemet av elektrolytt, og dermed føre til akkumulering av natrium og en økning i perifer vaskulær motstand etterhvert.

av og til hypertensive krise utvikler seg på grunn av mekanismen for refleksresponsen som respons på mangel på oksygen (hypoksi) eller hjernens iskemi (ganglionblokkere, bruk av sympatomimetika og avskaffelse av hypotensive stoffer).

Risikoen for hypertensive kriser er tilstede ved akutt skade på visse målorganer. Disorders av regional blodsirkulasjon oppdages i form av akutt encefalopati av hypertensiv, akutt koronarinsuffisiens, hjerneslag og akutt hjerteinsuffisiens. Skader på målorganer oppstår både på toppen av krisen, og på grunn av en kraftig reduksjon av arterielt trykk, spesielt hos eldre.

Identifiser de tre mekanismene for utvikling av hypertensive krisen:
- Økt blodtrykk med overdreven respons av vasokonstriktor cerebral fartøy;
- brudd på hjernens lokale sirkulasjon
Hypotoniske kriser.

Hypertensive krisesituasjoner

De viktigste symptom på en krise med hyperton er en kraftig økning i blodtrykket, som manifesterer betydelig økning i sirkulasjon av hjerne og nyre, på grunn av noe som i vesentlig grad øker risikoen for alvorlige komplikasjoner av kardiovaskulær (myokardialt infarkt, hjerneslag, blødning, subaraknoid, aorta-aneurisme dissekere, akutt nyresvikt, lungeødem, akutt koronar insuffisiens, etc.).

Utviklingen av den hypertensive krisen manifesterer seg: nervøs spenning, angst, angst, hyppig hjertebank, kald svette, følelse av mangel på luft, hevelse av hender, døsighet, ansiktsrødhet.

På grunn av nedsatt cerebral sirkulasjon, oppstår kvalme, svimmelhet, oppkast og synshemming.
Symptomer i hypertensive kriser er svært varierte. Likevel, den hyppigste symptomet, som forekommer i de tidlige stadier i utviklingen av kriser, det er en hodepine, som også kan være ledsaget av oppkast, kvalme, svimmelhet, tinnitus. Denne hodepinen blir som regel forverret av nysing, bevegelse av hode, avføring. Videre er det også ledsaget av smerter i øynene med øyebevegelser og fotofobi.

Når en ondartet sving oppstår i utviklingen av hypertensjon, oppstår hodepine på grunn av en signifikant økning i arterielt trykk og intrakranielt trykk, cerebralt ødem og ledsages av kvalme, nedsatt syn.
Også en annen vanlig manifestasjon av hypertensive kriser er svimmelhet - mens det ser ut til at de omkringliggende gjenstandene, som det var, "spin". Det er to typer svimmelhet: 1) Svimmelhet, som oppstår og intensiverer med endringer i hodeposisjonene, 2) Svimmelhet, som opptrer uavhengig av hodeposisjonen, og som ikke er ledsaget av en følelse av bevegelse.

Hjelp med hypertensiv krise

Førstehjelp for hypertensiv krise:

Avhengig av kompleksiteten til pasientens tilstand, må du ringe en ambulanse.

Sett pasienten i en semi-sittende stilling (for eksempel i en stol), gi fred, legg en liten pute under hodet.

En person som lider av arteriell hypertensjon bør snakke med legen på forhånd om hvilke medisiner han bør ta for å stoppe hypertensive krisen. Som regel kan det være Kapoten (½-1 tablett under tungen til fullstendig resorpsjon) eller Corinfar (1 tablett under tungen til fullstendig resorpsjon).

Det er ikke overflødig å ta en beroligende middel (Valocordin, Corvalol).

Det er nødvendig å registrere verdiene av arterielt trykk og pulsfrekvens. Du kan ikke la pasienten være uten tilsyn. Følgende medisinske råd vil bli gitt til pasienten av legen som ankom.

Hvis den hypertensive krisen ikke kan stoppes eller det er komplikasjoner av det, eller det oppstod for første gang, trenger en slik pasient akutt sykehusinnleggelse i et kardiologisk sykehus.

Når hypertensive krisen oftest brukes:

- Klonidin (et middel for å senke blodtrykket) oralt 0,2 mg, deretter 0,1 mg hver time til trykket faller; ved intravenøs dryppmetode, 1 ml 0,01% i 10 ml 0,9% natriumklorid.

- Nifedipin (kalsiumkanalblokker, dilaterer koronar og perifere kar, og slipper også glatte muskler) med 5, 10 mg i Tabell. danner tugg, og legg deretter under tungen eller svelg; med forsiktighet i hypertensiv encefalopati, hjertesvikt med lungeødem, ødem i optisk nerveplate.

- Natriumnitroprussid (vasodilator) intravenøst ​​i dråpeform i en dose på 0,25 til 10 mg / kg per minutt etter doseringen blir øket til 0,5 mg / kg per minutt hvert 5. minutt. Det vil også være aktuelt samtidig utvikle hypertensiv encefalopati, nyresvikt, når dissekere aortaaneurisme. Hvis det ikke er uttalt effekt innen 10 minutter etter at maksimal dose er nådd, avbrytes administreringen.

- Diazoksyd (direkte vasodilator) 50 mg-150 mg intravenøst ​​med bolus i 10-30 sekunder eller langsom administrering av 15 mg-30 mg per minutt i 20-30 minutter. Det kan være bivirkninger, for eksempel: takykardi, arteriell hypertensjon, kvalme, angina pectoris, hevelse, oppkast.

- Captopril (ACE-hemmer) 25-50 mg per språklig.

- Labetalol (beta-adrenoblokker) 20-80 mg intravenøst ​​med bolus hver 10-15 minutter eller dråpe metode 50-300 mg ved 0,5-2 mg per minutt. Anbefales for encefalopati, nyresvikt.

- Fentolamin (alpha-adrenoblocker) 5-15 mg er en gang intravenøst ​​striated ved hypertensive kriser, som er forbundet med feokromocytom.

- enalapril (ACE-hemmer) intravenøs bolus i løpet av 5 minutter hver 6. time i en dose på 0,625-1,25 mg, som ble fortynnet med 50 ml 5% glukoseløsning eller fysiologisk saltoppløsning; med hypertensive kriser hos pasienter med forverring av iskemisk hjertesykdom, encefalopati, kronisk kongestiv hjertesvikt.

Lindre en hypertensiv krise ovenfor angitte legemidlene kan anvendes i kombinasjon med hverandre eller i kombinasjon med andre antihypertensive midler, spesielt betablokkere og diuretika.

Hypertensiv krisebehandling

Med en hypertensive krise med komplikasjoner kan enhver forsinkelse i behandlingen føre til irreversible konsekvenser. Pasienten er innlagt på intensivavdelingen og begynner umiddelbart å administrere intravenøst ​​ett av følgende legemidler.

Legemidler til intravenøs administrering i hypertensive kompliserte kriser

Hypertensive krise nødhjelp

Ved hypertensive kriser er akutt behandling forsynt med sikte på å redusere arteriell blodtrykk hos en person så snart som mulig, ellers kan irreversibel skade på indre organer ikke unngås.

Derfor er bruken av disse stoffene lurt å alltid ha på hånden i tilfelle behov kopping hypertensive krise når presserende tilstand eller Corinfar eller hette, med den øvre (systolisk trykk, arterial 200 mmHg Alternativt Klonidin sublingually effekten kommer en halv time senere når blodtrykket... redusert med tjuefem prosent, så er det ikke nødvendig å redusere det raskere. Ovenstående tiltak vil være tilstrekkelig, men hvis pasientens tilstand ved bruk av disse stoffene Hvis behandlingen er tidlig for legen, og samtalen av akuttmedisinsk behandling i en hypertensive krise vil muliggjøre effektiv behandling og unngå uopprettelige konsekvenser.

Å ringe på telefon 03 for å ringe til en brigade av akuttmedisinsk omsorg, er det nødvendig å formulere (tydelig) dispatcheren symptomene på pasienten og indeksene av hans arterielle trykk. I utgangspunktet kan sykehusinnleggelse unngås, forutsatt at den hypertensive krisen i pasienten ikke er komplisert av skader på indre organer. Men du må også være forberedt på at sykehusinnleggelse kan være nødvendig hvis hypertensive krisen først oppstod.

Før ankomst av en ambulanse trenger du:

En pasient med et angrep av hypertensiv krise i sengen bør være polstret med noen ekstra puter, og dermed gi ham en semi-sittende stilling i kroppen. Dette svært viktige tiltaket er nødvendig for å forebygge kvelning eller arbeidet med å puste, og det kan ofte oppstå under hypertensive kriser.

I tilfelle en person allerede er i ambulant behandling for hypertensjon, må han nødvendigvis ta en dose (ekstraordinær) av sitt hypotensive stoff. Legemiddelpreparatet vil fungere bedre på den beste måten, hvis du tar det sublinguelt, så å si, resorpsjon under tungen.

Det er nødvendig å redusere blodtrykket med 30 mm. kvikksølvkolonne i en halv time og 50 mm. Kvikksølvkolonnen i en time fra det første blodtrykket. Når det var mulig å oppnå en god senkning, bør det ikke være å ta ytterligere metoder for å senke blodtrykket. Det er også farlig å "slå ned" blodtrykket til normale verdier, fordi dette kan føre til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, noen ganger irreversible.

Du kan også ta beroligende medisiner, for eksempel Valocardin, for å oppnå normalisering av pasientens opphissede psyko-emosjonelle tilstand, hjelpe ham å bli kvitt frykt, panikk og angst.

En person med hypertensiv krise før legen kommer skal ikke ta alle slags medisiner uten akutt behov. Dette er en ekstremt uberettiget risiko. Det vil være mer riktig å vente på ankomsten av en ambulansebrigade, som vil velge det mest passende stoffet og kunne injisere det. Samme lag av leger kan om nødvendig bestemme sykehusinnleggelse av pasienten på sykehuset eller ta en avgjørelse om sin behandling utenfor pasienten, det er hjemme. Etter at lindringen av den hypertensive krisen er gjort, er det nødvendig å konsultere en kardiolog eller terapeut slik at han kan velge det beste antihypertensive stoffet for tilstrekkelig behandling av hypertensjon.

Etter en hypertensive krise

Konsekvensene av en hypertensive krise kan være veldig forferdelig. Det kan være irreversible endringer i indre organer og systemer, som i fremtiden nødvendigvis vil påvirke pasientens livskvalitet. Ved normal levetid, i fremtiden etter et angrep av en hypertensive krise, er det nødvendig å observere forebygging.

Forebygging av hypertensive kriser er en obligatorisk kompleks øvelse, den inkluderer følgende:

1. Kontinuerlig overvåkning av blodtrykket. Det bør tas som en regel, uavhengig av den generelle helsetilstand, for å måle blodtrykket flere ganger om dagen.

2. Ta medisiner for å senke blodtrykket, utpekt av behandlingslegen, for livet. Hvis du ty til en slik behandling, så vel som en gang i måneden, ikke glem å besøke legen din, kan hypertensive kriser i de fleste tilfeller forhindres.

3. Hvis nødvendig, prøv å unngå alle stressende situasjoner. For å gjøre dette kan du også ty til noen psykoterapeutiske teknikker (for eksempel hypnose eller autogen trening). Det er nødvendig å inkludere fysisk aktivitet i din daglige rutine.

4. Det er helt nødvendig å utelukke nikotin og alkohol fra livsstilen. Det er under deres overgrep at det oppstår en skarp og vedvarende spasmer i blodårene, og konsekvensene av dette kan være veldig tragiske.

5. Det er nødvendig å kontrollere vekten nøyaktig, fordi pasienter med overvekt som regel har forhøyet sukkernivå i blodet, som når hypertensiv krise er truet med alvorlige komplikasjoner.

6. Næringsdiett for hypertensive kriser bør også justeres. Koking salt er strengt forbudt å bruke, siden det er i det som natrium, som beholder vann i kroppen. Medisinske preparater for hypertensiv krysse produserer den mest effektive effekten dersom kostholdet er saltfritt når hypertensive. Derfor er det viktig å følge et tilstrekkelig, rasjonelt kosthold i en hypertensive krise.

Forebygging av hypertensiv krise på den obligatoriske måten er ikke nødvendig uten kontroll over mengden flytende drukket. Fordi blodtrykk under hypertensiv hypertensjon er overdreven, bør væsker ikke drikke mer enn en og en halv liter per dag. Drikker som inneholder natrium bør utelukkes helt. Kosthold i hypertensive kriser bør utnevnes av den behandlende legen, i beste fall en ernæringsfysiolog.

Gjenoppretting etter hypertensive krisen er gjort i rekkefølge obligatorisk, og i henhold til det enkelte program for hver enkelt pasient.

Hvis pasienten allerede er på en stabil sengestil, begynner de å gjennomføre fysiske aktiviteter som rehabiliterer, som er utformet for å løse følgende oppgaver:

- balansering av pasientens nevropsykiske tilstand

- Ikke en skarp vesen til den fysiske stressen i menneskekroppen;

- senke fartøyene med tonus

- Forbedring av kvaliteten på kardiovaskulærsystemet

Gjenoppretting etter en hypertensive krise har nødvendigvis inkludert individuelle og gruppe studier i medisinsk og fysisk kultur.

Hypertensiv krise

Den hypertensive krisen er en kraftig økning i blodtrykket til kritiske tall med en betydelig forverring i den menneskelige tilstanden.

Kjernen i utviklingen er et brudd på kontroll i løpet av arteriell hypertensjon og forstyrrelse av trykkreguleringen.

årsaker

Hvis han snakker om en hypertensive krise, kan det være flere grunner. Ofte er det umulig å avgjøre hva som utløste angrepet. Vi skal imidlertid utpeke de viktigste provokasjonsfaktorene:

 • Endring i klimatiske forhold;
 • stress,
 • Overdreven bruk av alkohol;
 • røyking,
 • Overdreven forbruk av koffein;
 • Avskaffelse av antihypertensive stoffer;
 • Utilstrekkelig foreskrevet behandling;
 • hypotermi;
 • Dysfunksjon av diett.

symptomer

Symptomene på den hypertensive krisen er forskjellige, og hver person kan ha forskjellig. Å mistenke i seg selv den hypertoniske krisen av symptomer vil de hyppigste hjelpe eller hjelpe slik:

 • Rødhet i ansiktets hud;
 • Bevegelse av hender;
 • Crawling "goosebumps" på huden;
 • Alvorlig hodepine i nakkebenet;
 • Mangel på luft;
 • Hyppige hjertebanker;
 • Smerte i brystet;
 • Kortpustethet
 • Besvimelse osv.

Symptomatologien til hypertensiv krise vil avhenge av mange faktorer: typen krise, utviklingshastigheten, nivået av trykkøkning, individuell toleranse for mennesker, lengden på hypertensjon, tilstedeværelse eller fravær av komplikasjoner. Derfor, hvis det er en kraftig økning i trykk og noen av de ovennevnte tegnene, er dette en unnskyldning for å se en lege som vil gjennomføre en ytterligere undersøkelse.

Klassifisering av hypertensive kriser

Den hypertensive krisen er av to slag:

 1. GK jeg bestiller - hyperkinetisk

I hjertet av forekomsten er rollen som økt hjerteutgang og lav OPSS (motstand av perifer fartøy).

Det er preget av slike manifestasjoner:

 • Utbruddet av en plutselig, til og med skarp, er ikke foran noen symptomer;
 • spenning;
 • Tremor av hender og føtter;
 • frysninger;
 • Svette av håndflatene;
 • Følelse av frykt og angst;
 • Rødhet (rødme) i ansiktshuden eller lokal, i form av flekker, eller full;
 • Følelse av hjerteslag;
 • Stort pulstrykk på grunn av høyt systolisk og lavt diastolisk trykk;
 • Slutten av angrepet er preget av kraftig urinering.
 1. HA II - hypokinetisk

I hjertet av forekomsten er det redusert hjerteutgang og en økning i OPSS. Det utvikler seg ofte hos pasienter som har en historie med høyt blodtrykk, og graden er høy (andre tredjedel).

Det er preget av slike manifestasjoner:

 • Utvikler seg gradvis, trykket kan bygge opp i løpet av noen få dager;
 • Primært stiger det nedre (diastoliske) trykket;
 • kvalme;
 • oppkast;
 • Hørselshemmede;
 • Alvorlig hodepine;
 • Blinkingen av flyr for øynene.

I tillegg øker risikoen for hjerneslag med denne typen krise, og det vises større signifikante endringer på elektrokardiogrammet.

Også den hypertensive krisen er delt inn i komplisert og ukomplisert.

Den ukompliserte krisen er preget av et relativt godartet kurs, det utvikler seg plutselig og varer i 3 timer. Det kan behandles med hypotensive stoffer. Hovedforskjellen er fraværet av skade på målorganer. Til tross for dette er det fortsatt en potensiell trussel for menneskelivet, så reduksjon av høytrykkstall er fortsatt nødvendig.

En komplisert krise kan oppstå med høye grader av hypertensjon. Denne typen hypertensive krise kan forårsake slike konsekvenser:

 • ACS, eller akutt koronar insuffisiens, som inkluderer slike tilstander: ustabil angina eller hjerteinfarkt;
 • OLS, eller akutt venstre ventrikulær svikt, som kan oppstå som kardial astma eller lungeødem;
 • Arytmi eller blokkering av hjertet;
 • Strokes: hemorragisk, iskemisk eller forbigående iskemisk angrep;
 • Alvorlige sykdommer i det visuelle apparatet: Retinal detachment, retinopati, blødninger i øyets retina
 • Dissecting aortic aneurysm;
 • ARF, eller akutt nyresvikt;
 • Nese-, lunge-, gastrointestinal blødning eller hematuri (blod i urinen).

diagnostikk

Det skal bemerkes at ikke alle økninger i press kalles en hypertensive krise. To ting er viktige: dens relativt kraftige økning og tilstedeværelsen av symptomer.

Diagnosen er basert på:

 • pasientklager som er nevnt ovenfor;
 • en undersøkelse av tid og hastighet av økning i trykk;
 • fysisk undersøkelse: trykksetting målt tre ganger i pasientens avspent tilstand, dempet hjertelyd, vekt til den andre tonen av aorta, er det ekstra komplikasjoner fenomener:. galoppere, arytmi, fint rales i lungene, etc;
 • EKG: med ingen komplisert Stroke kan forekomme ved de vanlige EKG tegn på hypertensjon (EOS avvik til venstre, tegn på venstre ventrikulær hypertrofi), og kompliserte - tegn til hjerteinfarkt kan observeres avhengig av komplikasjoner, symptomer på venstre ventrikkelsvikt, etc.

Førstehjelp til pasienten

Det er veldig viktig å forstå at utfallet av den hypertensive krisen avhenger av hvor raskt du begynner å ta tiltak. Hypertensiv krise - en situasjon der førstehjelp skal gis på kortest mulig tid. Pasienten er svært viktig å vite hvilke skritt han må ta, dersom blodtrykket måles tre ganger, bemerket han en vedvarende økning i trykket (25% av de "arbeider" tall) og en kraftig forverring i helse. Kupirovanie hypertensive krise i begynnelsen kan føre pasienten selv.

Hvordan fjerne hypertensive krisen?

For å fjerne den hypertensive krisen må du først implementere enkle aktiviteter:

 • Sett en person med forhøyet hodeend - dette vil redusere blodstrømmen til hodet, redusere hodepine og redusere risikoen for slag,
 • Åpne vinduet for å få tilstrekkelig oksygen, og løsne også klærne;
 • Drikk ditt vanlige antihypertensive stoff;
 • Å drikke en beroligende (valerian) eller hjertefall av refleksvirkning (validol, Corvalolum).

Svært viktig er gradvis reduksjon i blodtrykket, som ellers kan det føre til alvorlige komplikasjoner av hypertensive krise og utvikling av vaskulær ulykker. Således, i løpet av den første timen er nødvendig for å redusere trykket med 20% fra basislinje, og deretter i flere timer for å nå nivået på 140-160 / 90-100 mm Hg

Den hypertensive krisen inkluderer behandling med tabletter og injeksjoner.

Medisinsk fjerning av hypertensive krisen kan være et slikt middel i form av tabletter:

 1. Captopril (blokkord, hette)

Dette stoffet har lenge etablert seg som et effektivt middel for raskt å redusere trykket. Det må løses under tungen. Handlingen begynner på 20-30 minutter, trykkfallet på dette skjer jevnt, noe som er svært viktig når man håndterer den hypertensive krisen. Den opprinnelige doseringen er gitt avhengig av nivået av trykkøkning. Hvis det ikke er noen effekt på en halv time eller trykket har økt enda mer, er det nødvendig å ta stoffet igjen.

Foreløpig stoffet for lindring av høyt blodtrykk er sjelden brukt, siden dens aksept er forbundet med risiko for forverring, hvis krisen blir komplisert av et hjerteinfarkt, så vel som på grunn av de kraftige bivirkninger i forkant av dette kommer ut sterke flushing skyldes vasodilatasjon og økt hjertefrekvens. Tiltak fra stoffet observeres etter 5-10 minutter.

Dette er et reservemedikament, som kan brukes som en siste utvei, hvis andre midler ikke var effektive. Den hypotensive effekten kan ses etter 20-60 minutter.

Vi legger oppmerksomheten på at det er strengt forbudt å bruke klonidin mot bakgrunnen av å drikke alkohol.

Følgende brukes fra injeksjoner:

 1. Lasix (furosemid) kan administreres både intravenøst ​​og intramuskulært. Spesielt effektiv i den hypokinetiske typen hypertensive krise.
 1. Løsningen av klonidin injiseres svært langsomt intravenøst, fortynnet i 10-20 ml fiz. løsning. Den brukes i tilfelle trykket har nådd svært høye tall, og den andre behandlingen er ikke effektiv. Men ta det med forsiktighet hos eldre, da det kan provosere et slag.
 1. Løsningen av droperidol administreres intramuskulært.
 1. Natrium nitroprusside - egnet til å arrestere hypertensiv konvulsiv krise. Innført intravenøst ​​drypp, individuelt valgt dose for en gradvis og forsiktig reduksjon i trykk.
 1. Magnesiumsulfat - brukes også i konvulsiv form. Det injiseres veldig sakte inn i venen.

Symptomatisk terapi gis til pasienten avhengig av alvorlighetsgraden av visse manifestasjoner og inkluderer:

 • Levering av oksygen gjennom nasale katetre;
 • Antianginale stoffer (nitroglyserin) for smerte i hjertet;
 • antiepileptika;
 • antiarytmika;
 • Obezolivayuschie;
 • Beroligende etc.

Resultatene i en hypertensive krise kan være flere:

 1. Håndtering av den hypertensive krisen - når tallene presser reduseres med minst 15% fra det opprinnelige nivået, og tilstanden har forbedret seg;
 2. Forringelse (progresjon) - når trykket er på bakgrunn av behandlingen ikke bare har ikke gått ned, og derfor til å stige eller var komplikasjoner fra organ misheney;
 3. Ingen effekt av terapi - trykket forblir på samme nivå.
 4. Komplikasjoner fra behandlingen på grunn av en overdose av medisiner eller feil valg - i dette tilfellet, kan trykket falle for kraftig, og pasienten utvikler kollaps eller besvimelse.

Indikasjoner for sykehusinnleggelse:

 1. Ikke effektiviteten av behandlingen som pasienten / legen / paramedicen utfører hjemme eller ute pasient.
 2. En gjentatt hypertensiv krise.
 3. Komplisert hypertensive krise.
 4. Tilstedeværelse av alvorlig sammenhengende patologi.
 5. Umulighet til å etablere en diagnose og tilstedeværelse eller fravær av komplikasjoner.

Anbefalinger etter lindring av hypertensive kriser

Etter at hypertensive krisen ble fjernet, må pasienten være mer oppmerksom på behandlingen. I tillegg bør næring med hypertensive kriser justeres. Kosthold for hypertensiv krise innebærer en begrensning:

 • bordsalt opptil 3 gram;
 • forbruk av væske opp til 1,5 liter per dag;
 • fett kjøtt varianter;
 • stekt og krydret retter;
 • sjøkale;
 • brokkoli kål;
 • fisk er ikke fete varianter;
 • frokostblandinger: bokhvete, havregryn, hirse;
 • tørket frukt (svisker og tørkede aprikoser);
 • sur-melk produkter (cottage cheese, kefir);
 • frukt og grønnsaker.

For å oppsummere trekker vi oppmerksomhet på at prognosen for denne komplikasjonen av hypertensjon er gunstig på betingelse av at behandlingen påbegynnes i tide. En ugunstig prognose er forbundet med komplikasjoner som kan oppstå.

For å redusere risikoen for hypertensiv krise, er det nødvendig å strengt følge legens anbefalinger for behandling av hypertensjon, samt selvstendig gjennomføre forebygging, som er et balansert kosthold, vekttap, eliminering av dårlige vaner og unngå utløsende faktorer.

Les Mer Om Fartøyene