Symptomer på hjerteinfarkt, de første tegnene

Myokardinfarkt er en nødsituasjon, oftest forårsaket av trombose i kranspulsårene. Risikoen for død er spesielt stor de første 2 timene fra begynnelsen. Oftest utvikler den hos menn i alderen 40 til 60 år. Hos kvinner forekommer symptomene på et hjerteinfarkt om en og en halv til to ganger mindre ofte.

Under hjerteinfarkt, blir blodstrømmen til et bestemt område i hjertet sterkt svekket eller stoppet helt. I dette tilfellet dør den berørte delen av muskelen av, det vil si at nekrose utvikler seg. Dødsfallet av celler begynner på 20-40 minutter fra øyeblikket for å stoppe blodstrømmen.

Myokardinfarkt, førstehjelpen som skal gis i de første minuttene av manifestasjon av symptomer som indikerer denne tilstanden, kan senere bestemme det positive resultatet for denne sykdommen. Til dags dato forblir denne patologien en av hovedårsakene til død fra hjerte-og karsykdommer.

Årsaker til hjerteinfarkt

Med hjerteinfarkt, blokkeres en av kransetankene av en trombus. Dette utløser prosessen med irreversible forandringer i cellene og etter 3-6 timer etter okklusjonen, dør hjertemuskelen på dette nettstedet.

Sykdommen kan forekomme mot bakgrunn av hjertesykdom, arteriell hypertensjon, samt med åreforkalkning. De viktigste årsakene som bidrar til fremveksten av hjerteinfarkt er: overspising, dårlig kosthold, overflødig fett i kostholdet til dyrene, mangel på fysisk aktivitet, høyt blodtrykk, dårlige vaner.

Avhengig av størrelsen på det avdøde stedet, isoleres et stort og liten fokalinfarkt. Hvis nekrose fanger hele tykkelsen på myokardiet, kalles det transmural.

Symptomer på hjerteinfarkt

Det viktigste symptomet på hjerteinfarkt hos menn og kvinner er alvorlig brystsmerter. Smerten er så sterk at pasientens vilje er fullstendig lammet. En person har ideen om en nær død.

De første tegn på hjerteinfarkt:

 1. Sting bak brystet er et av de første tegnene på et hjerteinfarkt. Denne smerten er veldig skarp og ser ut som en knivblåsing. Kan vare mer enn 30 minutter, noen ganger i timevis. Smerte er i stand til å gi til nakke, arm, rygg og område av skulderbladene. Det kan også være ikke bare permanent, men også intermitterende.
 2. Frykt for døden. Denne ubehagelige følelsen er faktisk ikke så dårlig tegn, siden det indikerer en normal tone i sentralnervesystemet.
 3. Kortpustethet, lunger, besvimelse. Symptomer oppstår fordi hjertet ikke er i stand til aktivt å skyve blodet til lungene, der det er mettet med oksygen. Hjernen prøver å kompensere for dette, sender signaler, rask pusting.
 4. Et annet viktig kjennetegn ved myokardinfarkt er fraværet av reduksjon eller opphør av smerte i hvilestatus eller med inntak av nitroglyserin (til og med gjentatt).

Ikke alltid oppstår sykdommen i et slikt klassisk bilde. Kan oppleve atypiske symptomer på hjerteinfarkt, for eksempel, i stedet for brystsmerter en person kan føle den enkle ubehag og forstyrrelser av hjertet, kan smerten ikke være til stede i det hele tatt, men kan være til stede magesmerter og kortpustethet (dyspné) - dette mønsteret er ikke vanlig, det er spesielt vanskelig i diagnosen.

De viktigste forskjellene i smerte med hjerteinfarkt fra angina er:

 • sterk intensitet av smerte;
 • varigheten er mer enn 15 minutter;
 • smerte stopper ikke etter at du har tatt nitroglyserin.

Symptomer på hjerteinfarkt hos kvinner

Det er hos kvinner at smerte under et angrep er lokalisert i overdel av mage, rygg, nakke, kjeve. Det skjer at et hjerteinfarkt ligner på halsbrann. Svært ofte har en kvinne først svakhet, kvalme, først etter at det er smerte. Slike typer symptomer på hjerteinfarkt forårsaker ofte ikke mistanke hos kvinner, så det er fare for å ignorere en alvorlig sykdom.

Symptomer på hjerteinfarkt hos menn er nærmere det klassiske settet, som gjør det mulig å diagnostisere raskere.

Myokardinfarkt: Førstehjelp

Med disse egenskaper er det nødvendig å raskt kalle "ambulanse" og før dens ankomst ved 15 minutters intervaller for å ta nitroglyserin tabletter i en dose på 0,5 mg, men ikke mer enn tre ganger, for å unngå en kraftig trykkfall. Nitroglyserin kan bare gis ved normale trykkindekser, ved lavt arterielt trykk er det kontraindisert. Det er også verdt å tygge en aspirintablett med en dose på 150-250 mg.

Pasienten skal legges på en slik måte at den øvre delen av kofferten er litt høyere enn den nedre, noe som vil redusere byrden på hjertet. Det er nødvendig å knyte opp eller ta av klærne og sikre tilstrømningen av frisk luft for å unngå kvelningsangrep.

Hvis det ikke er puls, pust og bevissthet, skal pasienten legges på gulvet og starte øyeblikkelig gjenopplivning, for eksempel kunstig åndedrett og indirekte hjertemassasje.

forebygging

 1. Du bør slutte å røyke. Røyker dør av hjerteinfarkt dobbelt så ofte.
 2. Hvis det er funnet at kolesterol er høyere enn normalt, er det bedre å begrense dyrefett, som er mye i smør, eggeplomme, ost, fett, lever. Gi preferanse til grønnsaker og frukt. Melk og cottage cheese bør være fettfattig. Nyttig fisk, kylling.
 3. Utviklingen av hjerteinfarkt er også lettere ved høyt blodtrykk. Bekjempe hypertensjon, du kan forhindre et hjerteinfarkt.
 4. Overvekt øker belastningen på hjertet - bring den tilbake til normal.

Konsekvenser av myokardinfarkt

Konsekvensene av hjerteinfarkt forekommer overveiende med omfattende og dyp (transmural) skade på hjertemuskelen.

 • arytmi er den vanligste komplikasjonen av hjerteinfarkt;
 • hjertesvikt;
 • arteriell hypertensjon;
 • hjerte aneurisme, brudd på interventricular septum;
 • tilbakevendende smerte syndrom forekommer hos ca 1/3 av pasientene med hjerteinfarkt.
 • Dresslers syndrom.

Myokardinfarkt

Myokardinfarkt - Fokuset på iskemisk nekrose av hjertemuskelen, som utvikler seg som resultat av en akutt krangel mot kransløpssirkulasjonen. Klinisk manifestert brennende, presserende eller komprimerende smerte bak brystbenet, som gir til venstre arm, krageben, scapula, kjeve, kortpustethet, en følelse av frykt, en kald svette. Det utviklede hjerteinfarkt tjener som indikasjon på akutt sykehusinnleggelse ved hjerteopplivning. Hvis du ikke gir rettidig assistanse, er det dødelig utfall.

Myokardinfarkt

Myokardinfarkt - Fokuset på iskemisk nekrose av hjertemuskelen, som utvikler seg som resultat av en akutt krangel mot kransløpssirkulasjonen. Klinisk manifestert brennende, presserende eller komprimerende smerte bak brystbenet, som gir til venstre arm, krageben, scapula, kjeve, kortpustethet, en følelse av frykt, en kald svette. Det utviklede hjerteinfarkt tjener som indikasjon på akutt sykehusinnleggelse ved hjerteopplivning. Hvis du ikke gir rettidig assistanse, er det dødelig utfall.

I en alder av 40-60 år er myokardinfarkt 3-5 ganger vanlig hos menn på grunn av tidligere (10 år tidligere enn hos kvinner) utvikling av aterosklerose. Etter 55-60 år er forekomsten blant mennesker av begge kjønn omtrent det samme. Dødeligheten for myokardinfarkt er 30-35%. Statistisk sett er 15-20% av plutselige dødsfall grunnet myokardinfarkt.

Brudd på blodtilførsel av et myokardium i 15-20 og flere minutter fører til utvikling av irreversible endringer i hjertemuskulatur og frustrasjon av hjerteaktivitet. Akutt iskemi forårsaker død av en del av funksjonelle muskelceller (nekrose) og deres påfølgende erstatning av fibre av bindevev, d.v.s. dannelsen av postinfarktcikatrix.

I det kliniske løpet av myokardinfarkt er fem perioder utmerkt:

 • 1 periode - preinfarkt (prodromal): økt frekvens og intensitet av angina angrep, kan vare flere timer, dager, uker;
 • 2 periode - Akutt: fra utviklingen av iskemi til utbruddet av myokardisk nekrose, varer fra 20 minutter til 2 timer;
 • 3 periode - Akutt: Fra dannelse av nekrose til myomalering (enzymatisk smelting av nekrotisk muskelvev), varighet fra 2 til 14 dager;
 • 4 periode - subakutt: første prosesser av arr-organisasjon, utvikling av granulasjonsvev i stedet for nekrotisk, varighet 4-8 uker;
 • 5 periode - etterfarging: modning av arret, tilpasning av myokardiet til nye arbeidsforhold.

Årsaker til hjerteinfarkt

Myokardinfarkt er en akutt form for iskemisk hjertesykdom. I 97-98% av tilfellene er grunnlaget for utviklingen av hjerteinfarkt den atherosklerotiske lesjonen av kranspulsårene, noe som forårsaker innsnevring av deres lumen. Ofte er aterosklerose av arteriene ledsaget av akutt trombose av det berørte området av fartøyet, og forårsaker fullstendig eller delvis opphør av blodtilførsel til det tilsvarende område av hjertemuskelen. Trombusdannelsen fremmes av den økte viskositeten til et blod observert hos pasienter med en iskemisk hjertesykdom. I flere tilfeller oppstår myokardinfarkt mot bakgrunnen av spasmer i grenene til kranspulsårene.

Utviklingen av hjerteinfarkt fremmes av diabetes mellitus, hypertensjon, fedme, neuropsykisk stress, alkoholavhengighet, røyking. En skarp fysisk eller emosjonell belastning på bakgrunn av iskemisk hjertesykdom og angina kan provosere utviklingen av hjerteinfarkt. Myokardinfarkt i venstre ventrikel utvikler seg ofte.

Klassifisering av hjerteinfarkt

I samsvar med dimensjonene fokal skade på hjertemuskelen, er myokardinfarkt preget:

Andelen småfokale myokardinfarkt står for ca 20% av de kliniske tilfellene, men ofte kan små foci av nekrose i hjertemuskelen bli omdannet til hjerteinfarkt med stort fokal (hos 30% av pasientene). I motsetning til storfokal, med småfokale infarkt, er det ingen aneurisme og ruptur i hjertet, sistnevnte er sjeldnere komplisert av hjertesvikt, ventrikulær fibrillasjon, tromboembolisme.

Avhengig av dybden av nekrotisk lesjon hjerte muskler secret myokardinfarkt:

 • transmural - med nekrose av hele tykkelsen av hjertets muskelvegg (vanligvis storfokal)
 • Intramural - med nekrose i tykkelsen av myokardiet
 • subendokardial - med myokardisk nekrose i bindingsområdet til endokardiet
 • subepicardial - med myokardiell nekrose i epikardial vedleggssone

På endringene som er fastsatt på EKG, skille mellom:

 • "Q-infarkt" - med dannelsen av en patologisk Q-bølge, noen ganger det ventrikulære komplekse QS (oftere storskala transmittalt myokardinfarkt)
 • "Ikke Q-infarkt" - er ikke ledsaget av en Q-bølge, manifesteres av negative T-tenner (vanligvis småfokalt myokardinfarkt)

Av topografi og avhengig av lesjonen av bestemte grener av kranspulsårene er myokardinfarkt delt inn i:

 • høyre ventrikulære
 • venstre ventrikulær: anterior, lateral og posterior vegger, interventricular septum

Ved mangfold av forekomst skille mellom myokardinfarkt:

 • hoved~~POS=TRUNC
 • tilbakevendende (utvikler seg innen 8 uker etter primær)
 • gjentatt (utvikling 8 uker etter den forrige)

På utvikling av komplikasjoner Myokardinfarkt er delt inn i:

 • komplisert
 • ukomplisert
Ved tilstedeværelse og lokalisering av smertsyndrom

identifisere former for myokardinfarkt:

 1. typisk - med lokalisering av smerte bak brystbenet eller i preordialområdet
 2. atypisk - med atypiske smertefulle manifestasjoner:
 • perifert: venstrehendt, venstrehendt, laryngeal, pharyngeal, vertebrate, gastralgic (abdominal)
 • smertefri: collaptoid, astmatisk, edematisk, arytmisk, cerebral
 • malosymptomatisk (slettet)
 • kombinert

I samsvar med perioden og dynamikken utviklingen av hjerteinfarkt er isolert:

 • stadium av iskemi (akutt periode)
 • stadium av nekrose (akutt periode)
 • organisasjonsstadium (subakutt periode)
 • stadium arrdannelse (post-infarkt periode)

Symptomer på hjerteinfarkt

Pre-infarkt (prodromal) periode

Omtrent 43% av pasientene oppdager en plutselig utvikling av hjerteinfarkt, mens størstedelen av pasientene har en annen periode med ustabil progressiv angina pectoris.

Den skarpeste perioden

Typiske tilfeller av hjerteinfarkt er preget av ekstremt intens smerte syndrom med lokalisering av smerter i brystet og bestråling til venstre skulder, nakke, tenner, øre, kraveben, underkjeven, interscapulær sone. Arten av smerte kan være konstrictiv, spirende, brennende, pressende, skarp ("dolk"). Jo mer sonen av hjerteinfarkt, jo mer uttalt smerten.

Det smertefulle angrepet fortsetter bølget (deretter økende, deretter svekkelse), varer fra 30 minutter til flere timer, og noen ganger til og med dager, stoppes ikke ved gjentatt inntak av nitroglyserin. Smerter er forbundet med en skarp svakhet, spenning, en følelse av frykt, dyspné.

Kanskje det atypiske løpet av den akutte perioden med hjerteinfarkt.

Myokardinfarkt: årsaker, første tegn, hjelp, terapi, rehabilitering

Hjerteinfarkt - er en form for koronar hjertesykdom, som er død av hjertemuskelen på grunn av plutselig avbrytelse av den koronare blodstrøm på grunn av koronar lesjoner.

Sykdommer i hjertet og blodårene fortsetter å okkupere ledende posisjon i antall dødsfall på verdensbasis. Hvert år blir millioner av mennesker møtt med en eller andre manifestasjoner av koronar hjertesykdom - den vanligste formen for skade på hjertemuskelen, som har mange slag, alltid fører til avbrudd av deres tradisjonelle levemåte, uførhet og utgir seg livene til et stort antall tilfeller. En av de vanligste manifestasjon av koronar hjertesykdom - en hjerteinfarkt (MI) på samme tid, er det den vanligste dødsårsaken for disse pasientene, og utviklede land - er intet unntak.

Ifølge statistikk, kun i USA for året registrert om en million nye tilfeller av hjerteinfarkt, om lag en tredjedel av pasientene dør, og omtrent halvparten av dødsfallene forekommer innen den første timen etter utvikling av nekrose i myokardiet. I økende grad blant de syke er det funksjonshemmede mennesker av ung og eldre alder, med flere ganger flere menn enn kvinner, selv om 70 år har denne forskjellen forsvunnet. Med alderen øker antall pasienter jevnt, blant annet flere og flere kvinner ser ut.

Men det er umulig å ikke merke de positive trendene i forbindelse med gradvis reduksjon av dødelighet på grunn av fremveksten av nye metoder for diagnostisering, moderne behandlingsmetoder, samt økt fokus på utvikling av risikofaktorer for sykdommen, som vi er maktesløse til å forebygge. Dermed blir kampen mot røyking på statlig nivå, gjennom påvirkningsarbeid for sunn atferd og livsstil, utvikling av sporten, dannelsen av befolkningen av ansvar i forhold til deres helse betydelig bidra til forebygging av akutte koronarsykdom, og, inkludert hjerteinfarkt.

Årsaker og risikofaktorer for hjerteinfarkt

Myokardinfarkt er en nekrose (nekrose) på hjerte muskelstedet på grunn av fullstendig blodsirkulasjon gjennom koronararteriene. Årsakene til utviklingen er velkjent og beskrevet. Resultatet av ulike studier av problemet med koronar hjertesykdom var identifisering av en rekke risikofaktorer, hvorav noen ikke er avhengige av oss, mens andre kan utelukkes fra deres liv.

Som kjent er en viktig rolle i utviklingen av mange sykdommer spilt av arvelig predisposisjon. Iskemisk hjertesykdom er ikke noe unntak. Så øker forekomsten blant blodrelaterte pasienter med IHD eller andre manifestasjoner av atherosklerose til tider risikoen for hjerteinfarkt. Arteriell hypertensjon, ulike metabolske forstyrrelser, for eksempel diabetes mellitus, hyperkolesterolemi, er også en svært ugunstig bakgrunn.

Det er såkalte modifiserbare faktorer, bidrar til akutt hjertesykdom. Med andre ord, disse er betingelsene som enten kan elimineres eller reduseres betydelig. Nå, takket være en dyp forståelse av mekanismene i utviklingen av sykdommen, fremveksten av moderne metoder for tidlig diagnose, samt utviklingen av nye stoffer, har det blitt mulig å kjempe mot brudd på stoffskiftet, opprettholde normale blodtrykksverdier og blodsukker.

Ikke glem at utelukkelsen av røyking, alkoholmisbruk, stress, samt god fysisk form og opprettholdelse av tilstrekkelig kroppsvekt reduserer risikoen for kardiovaskulær sykdom som helhet.

Årsakene til hjerteinfarkt er konvensjonelt delt inn i to grupper:

 1. Signifikante aterosklerotiske endringer i koronararteriene;
 2. Ikke-aterosklerotiske endringer i hjertets hjertekaronier.

Problemet med åreforkalkning i dag er av alarmerende proporsjoner og er ikke bare medisinsk, men også sosialt. Dette skyldes variasjonen av dens former, hvor manifestasjonene kan betydelig komplisere livene til slike pasienter, og er potensielt dødelige. Kardonal aterosklerose forårsaker derfor utseendet av koronar hjertesykdom, en av de vanskeligste varianter som vil være hjerteinfarkt. Det vanligste hos pasienter er samtidig skade på to eller tre arterier, som leverer blod til hjertemuskelen, mens mengden av deres stenose er 75% eller mer. I slike tilfeller er det svært sannsynlig at utviklingen av et omfattende hjerteinfarkt påvirker flere av sine vegger samtidig.

Mye mer sjelden, ikke mer enn 5-7% av tilfellene, som en årsak til hjerteinfarkt, kan virke ikke-aterosklerotiske endringer i fartøy som mate den. For eksempel kan inflammasjon av arterieveggen (vaskulitt), spasme, emboli, medfødt vaskulære utvikling, tendens til hyperkoagulering (hyperkoagulasjonsreaksjonen) også føre til avbrytelse av blodstrømmen i kransarteriene. Kokainbruk er dessverre vanlig nok, også blant unge mennesker, kan føre til ikke bare alvorlig takykardi, men også til en betydelig kramper i arteriene i hjertet, som er uunngåelig ledsaget av underernæring sine muskler med utseendet hennes nekrose.

Det er verdt å merke seg at bare et hjerteinfarkt som oppstår som et resultat av aterosklerose er en uavhengig sykdom (nosologi) og en av former for IHD. I andre tilfeller, når det er et neateroskleroticheskoe lesjon, myokardial nekrose vil bare syndrom kompliserer andre sykdommer (syfilis, reumatoid artritt, traumer og mediastinum al.).

Det er visse forskjeller i forekomsten av hjerteinfarkt, avhengig av kjønn. Ifølge ulike data, forekommer hjerteinfarkt hos menn på 45-50 år 4-5 ganger oftere enn blant den kvinnelige befolkningen. Dette skyldes en senere forekomst av aterosklerose hos kvinner på grunn av tilstedeværelsen av østrogenhormoner som har en beskyttende effekt. Ved 65-70 år forsvinner denne forskjellen, og blant pasientene er omtrent halvparten kvinner.

Patogenetiske mekanismer for myokardinfarktutvikling

For å forstå essensen av denne smittsomme sykdommen, er det nødvendig å huske de grunnleggende funksjonene i hjertets struktur. Siden skoledagen vet vi hverandre at det er et muskelorgan som har hovedfunksjonen til å pumpe blod inn i sirkulasjonens store og små sirkler. Det menneskelige hjerte er firekammeret - det har to atria og to ventrikler. Veggen består av tre lag:

 • Endokardium er det indre laget, som ligner det i fartøyene;
 • Myokard - det muskulære laget, som hovedbelastningen faller på;
 • Epicardium - dekker hjertet fra utsiden.

Rundt hjertet er det perikardiale hulrom (hjertehylle) - et begrenset rom som inneholder en liten mengde væske som er nødvendig for bevegelsen under sammentrekninger.

Når myokardinfarkt nødvendigvis påvirkes av midten, muskelen, laget og endokardiet og perikardiet, men ikke alltid, men ganske ofte også er involvert i den patologiske prosessen.

Blodforsyningen til hjertet utføres av høyre og venstre kranspulsårer som strømmer direkte fra aorta. Lukking av deres lumen, og spesielt når sikkerhet (bypass) måter blodstrøm er dårlig utviklet, er ledsaget av forekomsten av foki (foci) av iskemi og nekrose i hjertet.

Det er kjent at grunnlaget for patogenese eller utviklingsmekanisme, akutt myokardinfarkt er aterosklerotisk skade på vaskulærvegen og den resulterende trombose og arterielle spasmer. Sekvensen for utvikling av patologiske forandringer er uttrykt av en triad:

 1. Ruptur av lipidplakk;
 2. trombose;
 3. Reflekspasm i blodkar.

På bakgrunn av aterosklerose i veggene i arteriene som tilfører blod til hjertet, er deponering av fett, protein masse, etterhvert spirende bindevev med dannelsen av fibrøse plaque, som står i karlumenet og i betydelig grad begrenser den. Ved akutte former for iskemisk hjertesykdom når graden av innsnevring to tredjedeler av karetets diameter og enda mer.

Økt blodtrykk, røyking, intens fysisk stress kan provosere brudd på plakkene med skade på integriteten til det indre skallet i arterien og frigjøring av atheromatøse masser inn i dens lumen. En naturlig respons på skade på vaskemuren i denne situasjonen blir trombose, som på den ene side er en beskyttelsesmekanisme utformet for å eliminere en defekt, og på den annen side spiller den en viktig rolle i å stoppe blodstrømmen gjennom fartøyet. I begynnelsen en trombose dannes inne i den skadede plakken, og sprer seg så til hele lumen på fartøyet. Ofte når slike blodpropper 1 cm i lengden og dekker den berørte arterien helt med blodsirkulasjonen i det.

Når det dannes en trombose, forårsaker stoffene krampe fartøy, som kan være av begrenset karakter eller dekke hele kranspulsåren. På stadiet av spasmutvikling er det en irreversibel og fullstendig lukning av fartøyets lumen og opphør av blodstrømmen - okklusiv obstruksjon, noe som medfører overhengende nekrose av hjertemuskelsiden.

Spesielt utpreget siste patogenetisk mekanisme for forekomst av nekrose i hjertet for kokainavhengighet, da selv i fravær av aterosklerotiske lesjoner og trombose, kan uttales spasmer forårsake fullstendig lukking av hulrommet i arterien. Den sannsynlige rollen som kokain bør huskes når et hjerteinfarkt i hjertet utvikler seg hos unge og tidligere raske mennesker som ikke hadde tegn på aterosklerose før.

I tillegg til de beskrevne hovedmekanismer for myokardinfarktutvikling, kan forskjellige immunologiske endringer, en økning i blodkoagulasjonsaktivitet og et utilstrekkelig antall forbipasserende blodstrømningsveier ha en negativ effekt.

Video: hjerteinfarkt, medisinsk animasjon

Strukturelle endringer i fokuset på myokardisk nekrose

Den vanligste plasseringen av hjerteinfarkt er veggen til venstre ventrikel, har den største tykkelsen (0,8-1 cm). Dette er knyttet til en betydelig funksjonell belastning, siden blodet blir presset ut under høyt trykk i aorta. Ved oppstått - en aterosklerotisk lesjon av koronararterievegen, forblir et betydelig volum av hjertemusklene uten blodtilførsel og er nekrotisk. Den vanligste nekrosen forekommer i den fremre veggen til venstre ventrikel, i bakre, i toppunktet, og også i interventrikulær septum. Hjerteangrep på høyre side av hjertet er ekstremt sjeldne.

Sonen av myokardiell nekrose blir synlig for det blotte øye innen 24 timer fra begynnelsen av utviklingen: Et rødaktig og noen ganger grågult område vises, omgitt av en mørk rød stripe. Ved en mikroskopisk undersøkelse av det berørte hjertet er det mulig å gjenkjenne infarkt hvis det er ødelagte muskelceller (kardiomyocytter) omgitt av en inflammatorisk "skaft", blødninger og ødem. Over tid er lesjonsfokuset erstattet av et bindevev som strammer og blir til arr. Generelt tar dannelsen av et slik arr omtrent 6-8 uker.

Utviklingen av arret kan betraktes som et gunstig utfall av sykdommen, fordi det ofte lar deg leve en pasient mer enn ett år før det øyeblikk når hjertet stopper å takle sin funksjon.

Om transmuralt myokardinfarkt si når de utsettes koldbrann hele tykkelsen av hjertemuskelen, mens meget sannsynlig involvering i den patologiske prosess med endocardium og hjerteposen med utseendet av deres sekundær (reaktiv) betennelse - endokarditt og perikarditt.

Skade og inflammasjon av endocardium er fylt med utseendet av blodpropp og tromboembolisme-syndrom, vil perikardialeffusjon med tiden føre til vekst av bindevev i hjertet skjorten. I dette tilfellet, perikardiale tilgrodd og dannet såkalte "stein hjerte", en prosess som ligger under dannelsen av den etterfølgende kongestiv hjertesvikt på grunn av begrensninger i sin normale bevegelighet.

Med rettidig og tilstrekkelig medisinsk behandling forbli de fleste pasienter som overlevde akutt myokardinfarkt, og et tett arr utvikler seg i hjertet. Imidlertid er ingen immune fra gjentatte episoder av sirkulasjonsarrest i arteriene, selv de pasientene i hvem patronen til hjertekarrene har blitt gjenopprettet kirurgisk (stenting). I de tilfellene når et nytt fokus på nekrose oppstår med et allerede dannet arr, snakker de om et andre myokardinfarkt.

Som regel blir det andre hjerteinfarkt dødelig, men det nøyaktige tallet som kan overføre pasienten, er ikke bestemt. I sjeldne tilfeller er det tre episoder av nekrose i hjertet.

Noen ganger kan du finne den såkalte tilbakevendende infarkt, som oppstår i den tiden da hjertet er dannet arrvev i stedet for det akutte. Siden, som nevnt ovenfor, krever "modning" av væren et gjennomsnitt på 6-8 uker, det er ved slike tider, og det er mulig at det oppstår et tilbakefall. Denne typen hjerteinfarkt er svært ugunstig og er farlig for utviklingen av ulike dødelige komplikasjoner.

Noen ganger er det hjerneinfarkt, årsakene til hvilke vil være tromboembolisk syndrom med omfattende transmural nekrose som involverer endokardiumprosessen. Det er at trombi dannet i hulrommet i venstre ventrikel med skade på hjertets indre skall, faller inn i aorta og dets grener som bærer blod til hjernen. Når lumen i hjerneskarene er blokkert, er det nekrose (infarkt) i hjernen. I slike tilfeller kalles ikke disse nekrosene et slag, fordi de er en komplikasjon og konsekvens av hjerteinfarkt.

Typer av hjerteinfarkt

Hittil er det ingen universelt akseptert klassifisering av hjerteinfarkt. I klinikken, basert på volumet av nødvendig omsorg, prognosen av sykdommen og egenskapene til strømmen, er følgende sorter skilt ut:

 • macrofocal myokardinfarkt - det er transmural og ikke transmural;
 • melkoochagovyj - intramural (i tykkelsen av myokardiet), subendokardial (under endokardiet), subepikardial (i hjertet av muskel under epikardiet);
 • Myokardinfarkt i venstre ventrikel (anterior, apikal, lateral, septal, etc.);
 • Hjerteinfarkt av hjerteets høyre ventrikel;
 • Myokardinfarkt av atriene;
 • Komplisert og ukomplisert;
 • Typisk og atypisk;
 • Langvarig, tilbakevendende, gjentatt infarkt.

I tillegg, strømningsperioder hjerteinfarkt:

Manifestasjoner av hjerteinfarkt

Symptomer på hjerteinfarkt er ganske typiske og kan som regel antas med stor sannsynlighet for preinfarktperiode utvikling av sykdommen. For eksempel, Pasienter opplever lengre og mer intense brystsmerter, som er mindre mottagelige for behandling med nitroglyserin, og noen ganger overgår ikke i det hele tatt. IMulig dyspné, svette, ulike arytmier og til og med kvalme. Samtidig er pasientene enda mer sannsynlig å lide selv mindre fysisk anstrengelse.

Samtidig er det også karakteristisk elektrokardiografiske tegn forstyrrelse av blodtilførselen i myokardiet, og er særlig effektiv for deres påvisning av konstant observasjon i løpet av dagen eller mer (holter-overvåking).

De mest karakteristiske tegnene til et hjerteinfarkt vises i den skarpeste perioden, Når en sone av nekrose oppstår og utvides i hjertet. Denne perioden varer fra en halv time til to timer, og noen ganger lenger. Det er faktorer som fremkaller utviklingen av den akutte perioden hos predisponerte personer med aterosklerotisk lesjon av kranspulsårene:

 • Overdreven fysisk aktivitet;
 • Sterk stress;
 • Operasjoner, skader;
 • Overkjøling eller overoppheting.

Den viktigste kliniske manifestasjonen av nekrose i hjertet er smerte, som er veldig intens. Pasienter kan karakterisere det med brennende, komprimerende, pressing, "dagger". Sårhet har en presset lokalisering, kan følges rett og til venstre av brystbenet, og dekker noen ganger brystkanten. Karakteristisk er spredningen (bestråling) av smerte i venstre arm, scapula, nakke, underkjeven.

I de fleste pasienter er smertsyndromet svært uttalt, noe som medfører visse følelsesmessige manifestasjoner: en følelse av frykt for å dø, av angst eller apati, og noen ganger er spenningen ledsaget av hallusinasjoner.

I motsetning til andre typer iskemisk hjertesykdom varer et smertefullt angrep med et infarkt minst 20-30 minutter, og den narkotiske effekten av nitroglyserin er fraværende.

Med en gunstig kombinasjon av omstendigheter begynner det såkalte granulasjonsvevet, som er rikt på blodkar og celler med fibroblaster som danner kollagenfibre, å være i stedet for nekroseplassen. Denne perioden av infarkt kalles subakutt, men det varer opptil 8 uker. Som regel går det trygt, tilstanden begynner å stabilisere, smertefølelsen svekker og forsvinner, og pasienten blir gradvis vant til det som har overført et slikt farlig fenomen.

Senere, i hjerte muskelen, et tett bindevev arr skjemaer på nekrose stedet, tilpasser hjertet seg til de nye arbeidsforholdene, og kardioklerose etter infarkt markerer starten på den neste perioden av sykdomsforløpet, som varer resten av livet etter et hjerteinfarkt. Det overførte hjerteinfarkt føles tilfredsstillende, men det er en gjenopptakelse av smerte i hjertet og angina angrep.

Mens hjertet er i stand til å kompensere for sin aktivitet på grunn av hypertrofi (økning) av gjenværende friske kardiomyocytter, oppstår det ikke tegn på dets mangel. Over tid er de adaptive evner i myokardiet utarmet og hjertesvikt utvikler seg.

projeksjon av smerte i hjerteinfarkt

Det skjer at diagnosen myokardinfarkt er betydelig komplisert av det uvanlige kurset. Dette karakteriserer atypiske former:

 1. Abdominal (gastralgisk) - preget av smerter i epigastrium og til og med gjennom magen, kvalme, oppkast. Noen ganger kan det ledsages av gastrointestinal blødning, forbundet med utvikling av akutt erosjon og sårdannelse. Denne form for infarkt må skilles fra peptisk sår i mage og tolvfingertarm, kolecystit, pankreatitt;
 2. Den astmatiske formen - fortsetter med anfall av dyspné, en hoste, en kald svette;
 3. Ødem er karakteristisk for massiv nekrose med total hjertesvikt, ledsaget av edematøst syndrom, dyspné;
 4. Arrytmisk form, hvor rytmeforstyrrelser blir den viktigste kliniske manifestasjonen av MI;
 5. Cerebral form - ledsaget av fenomener cerebral iskemi og er typisk for pasienter med alvorlig aterosklerose i blodkar som leverer blod til hjernen;
 6. Gummi og asymptomatiske former;
 7. Perifer form med atypisk lokalisering av smerte (mandibular, venstrehåndet, etc.).

Video: Ikke-standard tegn på hjerteinfarkt

Diagnose av hjerteinfarkt

Vanligvis gir diagnosen hjerteinfarkt ikke betydelige vanskeligheter. Først og fremst er det nødvendig å nøye undersøke pasientens klager, spørre om smertens art, avklare omstendighetene ved angrepet og tilstedeværelsen av effekten av nitroglyserin.

Ved undersøkelse Patientpfalthet i huden, tegn på svetting, cyanose (cyanose) er merkbar.

Mye informasjon vil bli gitt ved slike metoder for objektiv forskning som palpasjon (følelse) og auskultasjon (Lytte på kroppslyd). For eksempel, med palpasjon du kan identifisere:

 • Pulsering i regionen av hjerte apex, preordial sone;
 • Pulshastigheten øker til 90 - 100 slag per minutt;

Med auskultasjon hjerter vil være karakteristiske:

 1. Muting den første tonen;
 2. En stille systolisk murmur på hjertepunktet;
 3. En rytme av galopp er mulig (utseende av den tredje tonen på grunn av venstre ventrikulær dysfunksjon);
 4. Noen ganger høres IV tone, som er forbundet med strekk av muskelen i den berørte ventrikelen eller med et brudd på impulsen fra atriaen;
 5. Det er mulig systolisk "kattrengjøring" på grunn av retur av blod fra venstre ventrikel til atrium i patologi av papillære muskler eller utvidelse av ventrikulær hulrom.

Det overveldende flertallet av pasienter som lider av brentokokulittinfarkt har en tendens til å senke sitt arterielt trykk, som under normale forhold kan normalisere i de neste 2-3 ukene.

Et karakteristisk symptom på nekrose i hjertet er også en økning i kroppstemperaturen. Som regel går dets verdier ikke over 38 ºÑ, og feberen varer omtrent en uke. Det er bemerkelsesverdig at hos pasienter i yngre alder og hos pasienter med omfattende myokardinfarkt, er en økning i kroppstemperaturen lengre og mer signifikant enn hos små infarktfokusere og hos eldre pasienter.

I tillegg til fysisk, viktig laboratoriemetoder diagnose av MI. Så i analysen av blod er følgende endringer mulige:

 • En økning i nivået av leukocytter (leukocytose) - er forbundet med utseendet av reaktiv betennelse i fokus av myokardisk nekrose, varer i en uke;
 • Økningen i graden av erytrocytsedimentasjon (ESR) er assosiert med en økning i konsentrasjonen i blodet av slike proteiner som fibrinogen, immunoglobuliner, etc.; Maksimumet er 8-12 dager etter sykdomsutbruddet, og ESR-tallene kommer tilbake til normalt i 3-4 uker;
 • Utseendet til såkalte "biokjemiske tegn på betennelse" - en økning i konsentrasjonen av fibrinogen, C-reaktivt protein, seromucoid, etc.;
 • Fremveksten av biokjemiske markører for nekrose (død) av cardiomyocytes - cellulære komponenter i blodet på deres ødeleggelse (ASAT, ALAT, LDH, protein myoglobin, troponin og andre).

Det er vanskelig å overvurdere verdien av EKG (EKG) ved diagnosen myokardinfarkt. Kanskje er denne metoden fortsatt en av de viktigste. EKG er tilgjengelig, lett å gjennomføre, kan registreres selv hjemme, og gir samtidig en stor mengde informasjon: den indikerer lokalisering, dybde, forekomst av infarkt, tilstedeværelse av komplikasjoner (f.eks. Arytmier). Med utvikling av iskemi er det tilrådelig å registrere EKG gjentatte ganger med sammenligning og dynamisk observasjon.

Tabell: Særlige former for hjerteinfarkt på EKG

EKG-tegn på akutt fase av nekrose i hjertet:

 1. Tilstedeværelsen av unormal Q-bølge, som er hovedtegnet på nekrose av muskelvev;
 2. reduksjon i størrelsen på R-bølgen på grunn av en reduksjon av ventrikels kontraktile funksjon og ledning av impulser langs nervefibrene;
 3. kuppelformet skift av ST-intervallet oppover fra isolinet på grunn av spredningen av infarktfokuset fra subendokardialsonen til subepikardial (transmural lesjon);
 4. dannelse av T-bølgen.

Ved typiske endringer i kardiogrammet er det mulig å etablere utviklingsstadiet av nekrose i hjertet og å bestemme lokaliseringen ganske nøyaktig. Selvfølgelig, selvkardiogram dekryptere data uten medisinsk trening, er usannsynlig å lykkes, men leger ambulanser, kardiologer og leger for enkelt å avgjøre ikke bare tilstedeværelsen av et hjerteinfarkt, men andre forstyrrelser i hjertemuskelen og ledning.

I tillegg til disse metodene, brukes diagnosen myokardinfarkt ekkokardiografi (gjør det mulig å bestemme den lokale kontraktiliteten til hjertemuskelen), radioisotop scintigrafi, magnetisk resonans og Beregnet tomografi (bidrar til å vurdere hjertets størrelse, hulrom, for å identifisere intrakardial trombi).

Video: forelesning om diagnose og klassifisering av hjerteinfarkt

Komplikasjoner av hjerteinfarkt

Myokardinfarkt i seg selv er en trussel mot livet, og gjennom komplikasjoner. Flertallet av de som har lidd det, har noen eller andre forstyrrelser i hjertets aktivitet, først og fremst forbundet med endring i konduktivitet og rytme. Så, i den første dagen etter sykdommens begynnelse, opplever 95% av pasientene arytmier. Alvorlige arytmier med massive hjerteinfarkt kan raskt føre til hjertesvikt. Muligheten for brudd på hjertemuskelen, tromboembolisk syndrom, forårsaker også mange problemer for både leger og pasienter. Tidlig assistanse i disse situasjonene vil hjelpe pasienten til å advare dem.

De hyppigste og farligste komplikasjonene av hjerteinfarkt:

 • Hjerte rytmeforstyrrelser (ekstrasystol, ventrikulær fibrillering, atrioventrikulær blokade, takykardi, etc.);
 • Akutt hjertesvikt (for massiv infarkt, atrioventrikulær blokkering) - kan utvikle akutt venstre ventrikkelsvikt med symptomer på hjerteastma og pulmonal alveolær ødem truer livet til pasienten;
 • Kardiogent sjokk er en ekstrem grad av hjertesvikt med en kraftig nedgang i blodtrykket og et brudd på blodtilførselen til alle organer og vev, inkludert vitale.
 • Hjertebrudd er en alvorlig og dødelig komplikasjon, ledsaget av utløsning av blod i hjertehulen og en kraftig opphør av kardial aktivitet og hemodynamikk;
 • Aneurysme i hjertet (fremspring av myokardiet i fokus av nekrose);
 • Perikarditt - Betennelse i det ytre lag av hjertevegen i transmural, subepicardial infarction, ledsaget av konstant smerte i hjertet;
 • Tromboembolisk syndrom - i nærvær av en trombose i infarktssonen, i en aneurysm i venstre ventrikel, med lengre sengen hviler tromboflebitt i venene i underekstremiteter.

De fleste dødelige komplikasjoner forekommer i den tidlige postinfarktperioden, så forsiktig og konstant overvåkning av pasienten i et sykehusmiljø er svært viktig. Konsekvensene av et omfattende hjerteinfarkt er storfokal postinfarktkardiosklerose (massiv arr, erstattet området av det nekrotiske myokardiet) og ulike arytmier.

Over tid, når hjertets evne til å opprettholde tilstrekkelig blodgennemstrømning i organer og vev er utarmet, kongestiv (kronisk) hjertesvikt. Slike pasienter vil lide av hevelse, klage på svakhet, kortpustethet, smerte og forstyrrelser i hjertets arbeid. Økende kronisk sirkulasjonssykdom ledsages av irreversibel svekkelse av funksjonen til indre organer, akkumulering av væske i buk-, pleural- og perikardialhulen. Slike dekompensering av kardial aktivitet vil til slutt føre til pasientens død.

Prinsipper for behandling av hjerteinfarkt

Nødhjelp for pasienter med hjerteinfarkt skal gis så snart som mulig fra utviklings øyeblikk, siden utsettelse kan føre til utvikling av irreversible forandringer av hemodynamikk og plutselig død. Det er viktig at det er noen i nærheten som i det minste kan ringe til en ambulanse. Hvis du er heldig og det vil være en lege i nærheten, kan hans kvalifiserte deltakelse bidra til å unngå alvorlige komplikasjoner.

Prinsippene for å hjelpe pasienter med hjerteinfarkt reduseres til en gradvis levering av terapeutiske tiltak:

 1. Prehospitalstadiet - sørger for transport av pasienten og tilveiebringelse av nødvendige tiltak av ambulanslaget;
 2. På sykehusstadiet fortsetter vedlikeholdet av kroppens grunnleggende funksjoner, forebygging og kontroll av trombose, hjerterytmeforstyrrelser og andre komplikasjoner i sykehusets intensivavdeling;
 3. Stadiet for rehabiliteringstiltak - i spesialiserte sanatorier for hjertepasienter;
 4. Stadiet for dispensarobservasjon og ambulant behandling utføres i polyklinikker og hjertecentre.

Førstehjelp kan gis under mangel på tid og utenfor sykehuset. Vel, hvis det er mulighet for å ringe til en spesialisert cardiobrigade av førstehjelp, som er utstyrt med det nødvendige for slike pasienter - medisiner, defibrillatorer, pacemaker, utstyr for gjenopplivning. Ellers må du ringe en linje ambulanse. Nå har nesten alle dem bærbare EKG-enheter, som gjør det mulig å levere en ganske nøyaktig diagnose på kort tid og begynne behandling.

Grunnleggende prinsipper for omsorg før du kommer til sykehus - tilstrekkelig anestesi og forebygging av trombose. Ved å gjøre det gjelder:

 • Nitroglyserin under tungen;
 • Innføring av smertestillende midler (promedol, morfin);
 • Aspirin eller heparin;
 • Antiarrhythmic drugs hvis nødvendig.

Video: Førstehjelp for hjerteinfarkt

På stadium av behandling av pasientbehandling fortsett de initierte tiltakene for å opprettholde funksjonen av kardiovaskulærsystemet. Fjernelsen av smerte er den viktigste av dem. Som smertestillende midler bruker narkotiske analgetika (morfin, promedol, omnopon), om nødvendig (merket opphøyelse, frykt), er også beroligende midler (relan) foreskrevet.

Trombolytisk terapi er av stor betydning. Med sin hjelp utføres lysis (oppløsning) av trombus i hjerte og små arterier i myokardiet med gjenopprettelse av blodstrømmen. Dette begrenser også størrelsen på fokuset på nekrose, noe som betyr at den etterfølgende prognosen forbedrer og dødeligheten reduseres. Av narkotika som har trombolytisk aktivitet er de mest brukte fibrinolysin, streptokinase, alteplase etc. Et ytterligere antitrombotisk middel er heparin, forhindrer trombose i fremtiden og forhindrer tromboemboliske komplikasjoner.

Det er viktig at trombolytisk behandling startes så tidlig som mulig, fortrinnsvis i de første 6 timene fra infarktstidspunktet, øker dette signifikant sannsynligheten for et gunstig utfall ved å gjenopprette koronar blodstrøm.

Med utviklingen av arytmi, utnevnes antiarytmiske legemidler, for å begrense nekrose, er hjerte lossing så vel som kardiobeskyttende rekkefølge tilordnet betablokkere (propranolol, atenolol), nitrater (nitroglycerin intravenøst), vitaminer (vitamin E, xantinol nikotinat).

Støttende behandling etter et hjerteinfarkt kan vare resten av livet, hans retninger:

 1. Opprettholde et normalt blodtrykksnivå;
 2. Bekjempelse av arytmier;
 3. Forebygging av trombose.

Det er viktig å huske at bare rettidig og tilstrekkelig behandling med medisiner kan redde pasientens liv, og det er derfor urtebehandling på ingen måte vil erstatte mulighetene for moderne farmakoterapi. På scenen av rehabilitering i forbindelse med støttende behandling er ganske Det er mulig å adoptere og ulike urtedekk som supplement. Dermed er det i post-infarktperioden mulig å bruke motherwort, hagtorn, aloe, calendula, som har en restorativ og beroligende effekt.

Kosthold og rehabilitering

En viktig rolle er gitt for ernæring av pasienter med hjerteinfarkt. Så i intensivavdelingen i den akutte perioden av sykdomsforløpet er det nødvendig å gi slik mat som ikke vil være tungt for hjertet og blodårene. Tillatt lett fordøyelig, grov mat, tatt 5-6 ganger om dagen i små porsjoner. Vi anbefaler ulike porrer, kefir, juice, tørket frukt. Med forbedring av pasientens kosthold kan utvides, men det er verdt å huske at fet, stekt og høy kalori mat, bidrar til avvik i lipid og karbohydrat metabolismen med utvikling av aterosklerose, er kontraindisert.

I kostholdet etter et hjerteinfarkt, er det nødvendig å inkludere matvarer som fremmer tømmingen av tarmen (svesker, tørkede aprikoser, rødbeter).

rehabilitering Den gradvise utvidelsen av pasientens aktivitet, og i henhold til moderne ideer, jo tidligere den kommer, desto gunstigere er den videre prognosen. Tidlig aktivitet er forebygging av overbelastning i lungene, muskelatrofi, osteoporose og andre komplikasjoner. Viktig og fysisk rehabilitering etter et hjerteinfarkt, som innebærer trening i fysioterapi, gåing.

Med en tilfredsstillende tilstand av pasienten og ingen kontraindikasjoner, er ytterligere utvinning mulig i sanatoriene i den kardiologiske profilen.

Perioden for uførhet for arbeid etter infarkt bestemmes individuelt, avhengig av graden av kurs og tilstedeværelsen av komplikasjoner. Funksjonshemming når betydelige tall, og det er enda mer trist at flere og flere unge og uføre ​​befolkning lider. Pasienter vil kunne arbeide dersom deres arbeid ikke er forbundet med sterkt fysisk eller psyko-emosjonelt stress, og den generelle tilstanden er tilfredsstillende.

Video: hjerteinfarkt - fra forebygging til rehabilitering

I sammendraget er det viktig å huske at det er mulig å unngå hjerteinfarkt med en sunn livsstil, god fysisk aktivitet, ingen dårlige vaner og riktig ernæring. Ta vare på helsen din er innenfor kraften til hver av oss. Men hvis en slik ulykke oppstår, vent ikke og kast bort verdifull tid, bør du straks kontakte legen din. Pasienter som fikk tilstrekkelig behandling og god rehabilitering, lever mer enn ett år etter et hjerteinfarkt.

Myokardinfarkt: hva er det og konsekvensene? HVORDAN SPARES FRA INFARCT? Garantert! Det burde kjenne alle!

Hei, mine kjære lesere!

Myokardinfarkt: hva er det og konsekvensene? Hva forårsaker hjerteinfarkt? Jeg tenkte bare på disse spørsmålene når min egen person hadde et hjerteinfarkt. Hvis vi visste om noen få enkle ting, kunne denne alvorlige sykdommen unngås. Jeg bestemte meg for å skrive denne artikkelen til leserne mine, slik at du vet hvor enkelt det er å beskytte deg selv og din familie mot et hjerteinfarkt. Du trenger bare å ha denne nyttig informasjonen!

Slik at du forstår hvor viktig det er - jeg vil fortelle deg at halvparten (!) Av mennesker ikke overlever et hjerteinfarkt.

1. Myokardinfarkt: hva er det og konsekvensene?

På dette bildet ser du hvordan Gjennom årene har veggene i blodårene "overgrodd" med kolesterolplakk. Plaques er spesielt farlige når de bare dannes og når kalsium ikke er blitt deponert i dem. Hvis en slik "ung" plakk bryter eller brister, så kan skade skipsveggen. Kroppen reagerer øyeblikkelig og å reparere fartøyet produserer trombin.

Som et resultat, På stedet for ruptur av arterievegget dannes en blodpropp, trombe. dette trombus hindrer blodstrømmen. En del av hjertet igjen uten blodforsyning, dør. Dette er ledsaget av alvorlig smerte i hjertet. Jo mer trombus, jo større er skade på hjertemuskelen. Ved alvorlig hjerteskade kan et omfattende hjerteinfarkt utvikles. Over tid danner et arr på hjertet, som til livets ende ikke løser.

Du spør, hvorfor kolesterolplakk er revet? Dette skjer med økt hjertefrekvens og økt blodtrykk. Hjerteinfarkt ofte oppstår med fysisk anstrengelse, sterke erfaringer.

Info for kvinner: Menn er mer utsatt for denne sykdommen. Kvinner trenger spesielt å vite alt om hjerteinfarkt for å beskytte sine menn. Opptil 50 år er sannsynligheten for at hjerteinfarkt forekommer minimal.

Konsekvenser av hjerteinfarkt:

Konsekvensene avhenger av hvor omfattende nederlaget i hjertet. Ofte vises rytmeforstyrrelser. Funksjonen avtar sammentrekninger av hjertemuskelen i forbindelse med nekrose av hjertet og arrdannelse. Som et resultat, hjertesvikt.

På grunn av det store arret på hjertet, en aneurisme vises Er en tilstand som truer livet og krever kirurgi, fordi risikoen for aneurysmbrudd er stor.

2. Symptomer på hjerteinfarkt. Hvor mye tid er det fra øyeblikket av et angrep - for å hindre et hjerteinfarkt?

Det er viktig å vite at selv om angrepet allerede har skjedd (alvorlig smerte i hjertet), er det fortsatt 1-1.5 timer for å forhindre et hjerteinfarkt. Hvis du leverer pasienten til nærmeste medisinske institusjon der en operasjon utføres for å installere stentene for å utvide hjerteblokkene, kan infarkt unngås.

Hvis det er minst noen av symptomene nevnt nedenfor, ikke forsink å gå til kardiologen eller Ring gjerne en ambulanse.

VIKTIG Å VITE! Før ankomst av en ambulanse er det viktig å gi pasienten tablett NITROGLYCERIN og tablett ASPIRINA. Dette kan redde livet til en elsket!

Symptomer på hjerteinfarkt:

 • Venstre arm er nummen og dumme.
 • Smerte i brystet (vises og forsvinner plutselig).
 • Tretthet, svakhet
 • Kortpustethet, kald svette.
 • Rapid puls.
 • Hoste.

3. Hvordan beskytte deg mot hjerteinfarkt og hjerneslag? Garantert!

Jeg snakker ofte om viktigheten av økonomisk ferdighet i artiklene mine. Men nå forstår jeg det Det er ikke noe viktigere enn leseferdighet om en sunn livsstil og kunnskap om å beskytte deg mot dødelige sykdommer.

Det viser seg er det viktig å bare holde oversikt over nivået av kolesterol i blodet, ikke røyke, ikke misbruke alkohol, tynne blodet ved hjelp av banale aspirin, ikke er stekt og fet, se din vekt, jogging, svømming eller sykling.

Det er enkelt:

 • Slutte å røyke Dette er en alvorlig risikofaktor for et hjerteinfarkt. Røyking senker blodstrømmen, som et resultat av at blodplater settes på kolesterolplateret, som over tid dekker lumen i karet helt.
 • Etter 45 år er det viktig å regelmessig sjekk blodkolesterolnivået (ta en blodprøve). Og hvis kolesterolet er forhøyet, ta deretter spesielle stoffer - statiner - som senker nivået av kolesterol i blodet.
 • For forebygging av hjerteinfarkt Det er viktig å ta aspirin, et blodfortynnende legemiddel. Naturligvis er det nødvendig med konsultasjon av legen.
 • Må være minst 1 gang per år å utføre hjertediagnostikk (elektrokardiogram, om nødvendig, ultralyd i hjertet)
 • Det er ekstremt viktig å lede en aktiv livsstil - å trene hjertemuskelen. Det er best for dette gå (ca 5 km per dag), løp, sykle eller svømme.
 • Ikke mindre enn viktig er riktig ernæring. Ikke spis fettete og stekte matvarer. Utmerket "ren blod" granater, ingefær, hund rose, sitroner, hvitløk, te med kanel og honning. Det er viktig å overvåke vekten.
 • Ikke misbruk alkohol, som har en toksisk effekt på hjertet og blodårene, og ikke bare på leveren.

4. Hvem er mer utsatt for hjerteinfarkt?

 • Menn, kvinner etter 50 år;
 • røykere;
 • Folk med høyt kolesterol i blodet;
 • Med arvelig predisposition;
 • høyt blodtrykk;
 • Personer med diabetes;
 • Med fedme.

Nå vet du mer om hjerteinfarkt, og du kan forhindre denne alvorlige sykdommen hos deg selv og dine slektninger. Jeg vil være glad hvis jeg hjelper minst en person.

Hvis du vil studere emnet i detalj og lære å leve uten hjerteinfarkt og hjerneslag, anbefaler jeg denne nyttig artikkelen Hvordan å leve uten hjerteinfarkt og hjerneslag. Forelesning av legen Anton Rodionov (+ video).

Jeg ønsker alle gode helse! Vi trenger alle å forandre våre tanker - å omorientere oss selv til forebygging av sykdom, ikke til behandling!

Les Mer Om Fartøyene