Hva er lungehypertensjon og hvordan behandles det?

Pulmonal hypertensjon (LH) er en sykdom hvor trykket i lungearterien øker. I en normal systolisk blodtrykk i lungekretsløpet bør være 18-25 mm Hg diastolisk - 6-10 mm Hg, og den gjennomsnittlige spesifikke trykk - i størrelsesorden 12 til 16 mmHg Diagnosen "pulmonal hypertensjon" gjøres hvis det gjennomsnittlige spesifikke trykket overstiger 30 mm Hg. ved fysisk anstrengelse og 25 mm Hg. i hvilemodus.

Denne sykdommen forverrer signifikant pasientens tilstand og har en ugunstig prognose. I noen tilfeller utvikler det sakte, slik at pasientene ikke kan innse lang tid som har pulmonal hypertensjon, og starte behandling på et senere tidspunkt. Men husk, i alle fall, alt er ikke tapt hvis du har blitt diagnostisert med denne sykdommen, kan du forbedre din tilstand gjennom spesielle folk rettsmidler. De reduserer trykket i lungearterien og lindrer ubehagelige symptomer.

Stadier av pulmonal hypertensjon

Så, vi vet hva LH er, nå er det på tide å snakke om stadier. Basert på trykket målt i lungearterien, er sykdommen delt inn i tre grupper:

 • lett lungehypertensjon - tilsvarer et gjennomsnittlig spesifikt trykk på 25-36 mm Hg;
 • moderat pulmonal hypertensjon - trykket er 35-45 mm Hg;
 • alvorlig lungehypertensjon - trykk overstiger 45 mm Hg.

Naturligvis, jo høyere alvorlighetsgrad av sykdommen, jo verre er prognosen.

Årsaker og typer av PH

Årsaken til LH er en jevn økning i trykk i lungekarrene. Dette kan skyldes følgende faktorer:

 • hjertesykdom, ventrikulære defekter (mitral regurgitasjon) eller Eisenmenger syndrom med medfødte anomalier;
 • lungesykdommer som pneumokoniose, kronisk obstruktiv lungesykdom (COPD), søvnapné syndrom;
 • bindevevssykdommer, som reumatoid artritt, systemisk lupus erythematosus, etc.;
 • komplikasjoner etter lungeemboli;
 • Andre sykdommer som skader lungene (HIV-infeksjon, portalhypertensjon, forgiftning med giftige stoffer).


Pulmonal hypertensjon fra utsikten over årsakene til starten er delt inn i 4 grupper:

 • pulmonal arteriell hypertensjon - hovedsakelig forårsaket av bindevevssykdommer, HIV-infeksjon, portalhypertensjon, hjertefeil;
 • venøs pulmonal hypertensjon - utvikler seg som et resultat av sykdommer i venstre ventil eller venstre ventrikel i hjertet;
 • Pulmonal hypertensjon assosiert med sykdommer i luftveiene eller hypoksi - synes hovedsakelig på grunn av interstitiell lungesykdom, COPD, respiratoriske forstyrrelser under søvn, kronisk høydesyke;
 • pulmonal hypertensjon forbundet med kronisk tromboembolisme - skyldes obstruksjon av lungearteriene.

Primær pulmonal hypertensjon

Den primære form kalles også noen ganger termen "idiopatisk pulmonal hypertensjon". Det skjer sjelden (ca. 2 tilfeller per million mennesker), dets etiologi er ukjent. Sykdommen er oftest diagnostisert hos middelaldrende kvinner. Risikofaktorer, i tillegg til det som ble sagt ovenfor, er tilstedeværelsen i familiens historie om hypertensjon, infeksjonssykdommer og portal hypertensjon.

Primær pulmonal hypertensjon oppstår med spasmer av blodkar i en liten sirkulasjonssirkel. I dette tilfellet observeres for høy koagulasjon av blodet. Prognosen er svært ugunstig. Men hvis du er diagnostisert med primær lungehypertensjon, fortvil ikke. Det er bedre å trekke seg sammen og starte behandling med folkemidlene - dette vil bidra til å forlenge livet i mange år.

Sekundær pulmonal hypertensjon

Det utvikler på bakgrunn av andre sykdommer -. Bronkial astma, hjertesykdom, pulmonal fibrose, hypertensjon, systemisk lupus erythematosus, etc. Dermed, for å bli kvitt LH, må man først kurere den primære sykdommen, om mulig.

symptomer

De første tegn på pulmonal hypertensjon er en følelse av kontinuerlig tretthet og problemer med å puste, spesielt etter fysisk anstrengelse. Pasienter er vanskelige å gå, klatre opp trapper, bøye seg over og gjøre vanlige husarbeid. I senere stadier av sykdommen oppstår symptomer:

 • tørr hoste;
 • heshet;
 • smerte i brystet;
 • hoste opp blod;
 • cyanotisk nyanse av leppene;
 • besvimelse;
 • kalde ekstremiteter.

Pulmonal hypertensjon hos nyfødte manifesterer tilbaketrekking av kompatible steder på bryst, kortpustethet og alvorlig cyanose av huden. Samtidig gir behandling med oksygen ingen resultater.

Prognose og konsekvenser

Enhver form for LH gir samme resultat: Lung vaskulær motstand øker. Slike forhold tvinger høyre ventrikel til å jobbe hardere, noe som fører til hjertesypertrofi og dilatasjon i høyre ventrikel. Som en konsekvens utvikler kongestiv hjertesvikt og mitralventilinsuffisiens. Overdreven overbelastning av høyre ventrikel på grunn av lungesykdom kalles et "pulmonalt hjerte". Disse endringene fører til en reduksjon i hjerteutslipp, og hvis sykdommen ikke blir behandlet - så til døden.
Prognosen avhenger av forsømmelsen av LH. Hvis du tar vare på deg selv, følger visse anbefalinger og utfører behandling, kan du stoppe utviklingen av sykdommen.

behandling

Så, du vet allerede hva som er lungehypertensjon og hva er dens symptomer. Nå er det på tide å vurdere behandling.
Hvis du har idiopatisk (primær) LH, utføres palliativ behandling, noe som gjør at du kan forlenge pasientens liv og forbedre kvaliteten. Med sekundær pulmonal hypertensjon elimineres sykdommene som fører til et slikt problem.

Nedenfor vil vi gi pasientene råd om livsstilen og forestille folkemidlene som reduserer trykket i lungearterien.

Kosthold og livsstil

Pasienter bør unngå situasjoner der symptomene på sykdommen forverres. Gi opp fysisk innsats, ikke gå til store høyder, ikke fly i fly. Hvis helsen forverres, kan puste gjennom oksygenflasker brukes.

Det er veldig viktig å prøve å unngå stress, da dette øker blodtrykk og hjertefrekvens. For å bekjempe stress, bruk meditasjon, gå på frisk luft, møt sammen med venner, hobbyer og andre hensiktsmessige måter.

Når det gjelder kosthold, er hovedregelen her å redusere saltinntaket. Bytt den ut med andre krydder. Også pasienter bør ikke drikke mer enn 1,5 liter vann per dag for ikke å øke blodtrykket. Naturligvis er alkohol og sigaretter i denne sykdommen helt forbudt.

hvitløk

En lett underart av pulmonal hypertensjon kan fullstendig herdes med hvitløk. Faktum er at dette produktet ekspanderer fartøyet i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, fjerner overbelastning i venene og reduserer dermed trykket. Det er også veldig nyttig for hjertet, og det er hjerteproblemer som ofte fører til LH.

Den enkleste oppskriften er å spise 2 fedd hvitløk hver morgen på tom mage, vask et glass vann. Hvis du er redd for dårlig ånde, press hvitløk med et mynteblad.

Hvitløk te hjelper. Ikke vær redd for et eksotisk navn - en slik drink er veldig velsmakende og nyttig. Det vil bidra til å gjenopprette ikke bare sirkulasjons- og luftveiene, men hele kroppen. Ingredienser per porsjon:

 • 1 hvitløksklær;
 • 1 glass vann;
 • en liten jord ingefær (ca 7-8 gram);
 • 1 ss sitron juice;
 • 1 ss honning.

Sett vannet på brannen. Når det begynner å koke, legg til en prehakket fedd med hvitløk, ingefær og en skje med honning. Rør godt og la på lav varme i ca 20 minutter. Deretter belastes den resulterende infusjonen. På slutten, legg til litt sitronsaft. Vi anbefaler at du drikker denne teen på tom mage to ganger om dagen.

kløver

Clover er veldig nyttig for kardiovaskulærsystemet og vil hjelpe deg med sykdommen din. Den kan brukes på mange måter.

Om mulig, plant en kløver i potten hjemme, og spis de unge spirene av denne planten. En spiseskje gress vil være nok.

Du kan også lage te fra tørkede blomster av kløver. Et glass vann trenger en teskje av den knuste planten. Fyll kløveren med kokende vann, insister 15 minutter og drikk deretter. En dag tar 2-3 glass med dette stoffet.

revebjelle

Fra smerten i brystet og alvorlig kortpustethet, redder digitalis, men drikker den forsiktig, øker doseringen og overvåker kroppen.

Klargjør en alkoholholdig tinktur fra beregningen av 1 del av den tørre urte digitalis for 10 deler alkohol med en styrke på 70 grader. Tilsett blandingen i 2 uker, deretter belastning. Start med en dose på 3 dråper to ganger om dagen. Tinktur må oppløses i en liten mengde vann og full på en tom mage. Etter omtrent en uke kan dosen økes til 5 dråper, deretter en uke senere - opptil 7 dråper. Deretter går du til 10 dråper tinktur to ganger om dagen. Behandlingsforløpet varer fra 2 til 4 måneder.

hagtorn

Hawthorn dilaterer fartøyene, bidrar til å redusere systolisk og diastolisk trykk i lungearterien. Den kan brukes på flere måter.

Den første måten er te. For å forberede en drink, en dessert skje av tørkede blomster og hagtorn blader, hell i en krus og hell et glass kokende vann. Hold glasset i den dekkede tilstanden i 15 minutter, og trykk deretter på drikken. Den skal være full 1 glass om morgenen og om kvelden.

Den andre metoden er en helbredende vin. Du trenger 50 g moden hagtornefrukt og 500 ml naturlig rød søt vin. Kryss bærene i en mørtel, varm vinen til en temperatur på ca 80 ° C. Legg en varm vin til glassburken eller -flasken, legg til hagtornet, dekk og insister i 2 uker, deretter belastning. Drikk 25 ml av denne vinen hver kveld før du går til sengs.

Den tredje måten er alkoholtinktur. Koble hagtornsblomstene med alkohol i forholdet 1 til 10 og insister i en glassbeholder i 10 dager, deretter belastning. Drikk omtrent halvparten teskje av denne tinkturen om morgenen og kvelden på tom mage.

Misteltein hvit

Pasienten vil bli mye lettere hvis han begynner å ta misteltenhvite. På kvelden, skje en teskje urter med et glass kaldt vann, la blandingen vedstå over natten. I morgen, varme det opp og drikk det lett. Så det er nødvendig å gjøre hver dag.

Du kan også lage vin fra mistelten. Du trenger 50 g av planten og 500 ml hvit tørr vin. Kombiner disse ingrediensene og insister i 1 uke, deretter belastning. Ta 25 ml to ganger daglig før måltider.

Rowanberry frukt

Gunstig påvirke det kardiovaskulære systemet frukt av fjellaske. Erstatt derfor vanlig te med te fra denne planten. Spred en spiseskje frukt i et krus, legg til en liten mengde sukker og 200 ml kokende vann. Rør og drikk. På en dag anbefales det å ta 3 porsjoner av en slik te.

Znahar samling

Det er en god samling planter, som anbefales av erfarne healere. Koble i like deler gresset av adonis, valerianrot, mynteblader, St. John's wort og dillfrø. Om natten i en termos, bryg en spiseskje av denne blandingen med en liter kokende vann og insister til til morgen. Dette vil være din del for hele dagen, du må drikke infusjon mellom måltidene. Behandlingsforløpet fortsetter i 2 måneder, da må du ta en pause i minst 2 uker.

Behandling med juice og smoothies

Juice er en naturlig lege som vil hjelpe deg med å takle mange problemer, inkludert med LH. Vi vil gi noen av de mest effektive oppskrifter.

Juice for hjertet

Med pulmonal hypertensjon er det nødvendig å støtte hjertearbeidet. For å gjøre dette, klargjør denne blandingen:

 • 2 kopper røde druer;
 • 1 grapefrukt;
 • 1 ts knust linden blomster;
 • ¼ ts cloves pulverisert.

Kombiner alle disse ingrediensene og bland i en blender. Drikk smoothies umiddelbart etter klargjøring, en dag anbefales å ta et glass. I en uke eller så vil du legge merke til et positivt skifte.

Juice for normalisering av trykk

Koble til følgende komponenter:

 • juice av 1 grapefrukt;
 • juice fra 2 appelsiner;
 • 6 sprigs fersk persille;
 • 2 ss hagtorn blomster;
 • 3 skrelles og skiver kiwi.

Bland alt i en blender og drikk umiddelbart etter forberedelsen. Ta denne medisinen om morgenen og om kvelden, slik at arteriell og lungetrykk alltid er normalt.

Juice fra dyspné

Hvis torturert kortpustethet, tilbringer en måned med slik juice:

 • 5-6 ferske løvetannblade;
 • 1 ss rødkløverblomster;
 • 1 rødt eple;
 • 1 kopp hakket brusselspirer;
 • 1 stor gulrot
 • 0,5 kopp hakket persille.

Fra eple, gulrøtter og brusselspirer klemme ut saften, bland saftene, legg til persille, rødkløver og finhakkede løvetannsløv. Ta juice på tom mage for 1 glass to ganger om dagen.

Juice for å forbedre det generelle trivselet

 • halvmelon;
 • 1 kopp friske jordbær;
 • et stykke ingefærrot 2,5 cm lang;
 • 1 oransje;
 • 1 grapefrukt;
 • ¼ kopp naturlig yoghurt (ingen tilsetningsstoffer);
 • en halv håndfull hvetespirer.

Fra appelsin, melon, jordbær og grapefrukt klemme ut juiceen. Ginger rist på gnisten. Tilsett juice, legg til ingefær, yoghurt og hvetespirer. Drikk til helsen din!

Skriv i kommentarene om din erfaring i behandling av sykdommer, hjelp andre lesere av nettstedet!
Del materialet i sosiale nettverk og hjelp venner og familie!

Pulmonal hypertensjon

Pulmonal hypertensjon - truende patologisk tilstand forårsaket av vedvarende høyt blodtrykk i det vaskulære sjikt av lungearterien. Økning i pulmonal hypertensjon er en gradvis, progressiv natur og til syvende og sist fører til utvikling av høyre hjertesvikt, som fører til at pasienten dør. Oftest pulmonal hypertensjon hos unge kvinner 30-40 år som lider av denne sykdommen er 4 ganger oftere enn menn. Oligosymptomatic kompensert for pulmonal hypertensjon fører til det faktum at det ofte er diagnostisert bare i alvorlige trinn, da pasienter som har hjerterytmeforstyrrelser, hypertensive kriser, hemoptysis, lungeødem angrep. I behandlingen av pulmonal hypertensjon brukes vasodilatorer, disaggregants, antikoagulanter, oksygen inhalasjon, diuretika.

Pulmonal hypertensjon

Pulmonal hypertensjon - truende patologisk tilstand forårsaket av vedvarende høyt blodtrykk i det vaskulære sjikt av lungearterien. Økning i pulmonal hypertensjon er en gradvis, progressiv natur og til syvende og sist fører til utvikling av høyre hjertesvikt, som fører til at pasienten dør. Kriterier for diagnose av pulmonal hypertensjon er indikatorene for gjennomsnittlig trykk i lungearterien over 25 mm Hg. Art. i ro (med en hastighet på 9-16 mm Hg) og over 50 mm Hg. Art. under belastning. Oftest pulmonal hypertensjon hos unge kvinner 30-40 år som lider av denne sykdommen er 4 ganger oftere enn menn. Distingudere primær lunghypertensjon (som en uavhengig sykdom) og sekundær (som en komplisert variant av sykdommen i luftveiene og sirkulasjonsorganene).

Årsaker og mekanisme av pulmonal hypertensjon

Pålitelige årsaker til pulmonal hypertensjon er ikke definert. Primær pulmonal hypertensjon er en sjelden sykdom med ukjent etiologi. Det antas at i en opptreden relevante faktorer slik som autoimmunsykdommer (systemisk lupus erythematosus, systemisk sklerose, reumatoid artritt), familiær historie, som behandles med orale prevensjonsmiddel.

I utviklingen av sekundær pulmonal hypertensjon kan spille rollen som en rekke sykdommer og hjertesykdommer, blodkar og lunger. Oftest sekundær pulmonal hypertensjon er en konsekvens av kongestiv hjertesvikt, mitral stenose, atrieseptumdefekt, kronisk obstruktiv lungesykdom, trombose, lungevenene og pulmonalarterien grener, hypoventilering lunger, koronar arteriesykdom, myokarditt, levercirrhose og andre. Det antas at risikoen for å utvikle pulmonal hypertensjon er høyere hos HIV-infiserte pasienter, narkotikabrukere, folk som tar stoffer for å undertrykke appetitten. Forskjellig kan hver av disse tilstandene føre til økt blodtrykk i lungearterien.

Utvikling av pulmonal hypertensjon foregår av en gradvis innsnevring av lumen av små og mellomstore vaskulære grener av pulmonal arteriesystemet (kapillærer, arterioler) på grunn av fortykkelse av den indre vaskulære membran - endotelet. Med en alvorlig grad av lungearteri-involvering er det mulig å utløse en inflammatorisk ødeleggelse av det muskulære laget av vaskulærveggen. Skader på skipets vegger fører til utvikling av kronisk trombose og vaskulær utslettelse.

Disse forandringene i den vaskulære sengen av lungearterien forårsaker en progressiv økning i intravaskulært trykk, det vil si pulmonal hypertensjon. Stadig forhøyet blodtrykk i mainstream av lungearterien øker belastningen på høyre ventrikel, forårsaker hypertrofi av veggene. Progresjon av pulmonal hypertensjon fører til en reduksjon i kontraktiliteten til høyre ventrikel og dens dekompensering - høyre hjertefeil (pulmonal heart) utvikler seg.

Klassifisering av pulmonal hypertensjon

For å bestemme alvorlighetsgraden av pulmonal hypertensjon er det 4 klasser av pasienter med kardiopulmonal insuffisiens.

 • Jeg klasse - pasienter med pulmonal hypertensjon uten forstyrrelse av fysisk aktivitet. Normale belastninger forårsaker ikke svimmelhet, kortpustethet, brystsmerter, svakhet.
 • II klasse - pasienter med pulmonal hypertensjon, noe som forårsaker en liten forstyrrelse av fysisk aktivitet. Hvilstilstanden ikke forårsaker ubehag, men den vanlige fysiske belastningen ledsages av svimmelhet, kortpustethet, smerte i brystet, svakhet.
 • III klasse - pasienter med pulmonal hypertensjon som forårsaker betydelig fysisk svekkelse. Mindre fysisk anstrengelse er ledsaget av utseende av svimmelhet, dyspné, brystsmerter, svakhet.
 • IV-klasse - pasienter med pulmonal hypertensjon, ledsaget av alvorlig svimmelhet, kortpustethet, smerte i brystet, svakhet med minimal belastning og selv i ro.

Symptomer og komplikasjoner av pulmonal hypertensjon

I kompensasjonsfasen kan pulmonal hypertensjon være asymptomatisk, så ofte diagnostiseres sykdommen i alvorlige former. De første manifestasjonene av pulmonal hypertensjon er notert med økende trykk i pulmonal arteriesystemet 2 og flere ganger i forhold til den fysiologiske normen.

Med utvikling av pulmonal hypertensjon, uforklarlig kortpustethet, vekttap, tretthet med fysisk aktivitet, hjertebank, hoste, heshet vises. Relativt tidlig i pulmonal hypertensjonsklinikk kan det være svimmelhet og svimmelhet på grunn av hjerterytmeforstyrrelser eller utvikling av akutt hjernehypoksi. Senere manifestasjoner av pulmonal hypertensjon er hemoptysis, retrosternal smerte, ødem i skinn og føtter, smerte i leveren.

Den lave spesifisiteten av symptomene på pulmonal hypertensjon tillater ikke diagnose basert på subjektive klager.

Den hyppigst forekommende komplikasjonen av pulmonal hypertensjon er hjertefeil i høyre ventrikk, ledsaget av en rytmeforstyrrelse - ciliary arytmi. I alvorlige stadier av pulmonal hypertensjon utvikler trombose av lungens arterioler.

Når pulmonal hypertensjon i pulmonalkar kan forekomme hypertensive kriser, kramper manifest lungeødem: en kraftig økning i kvelning (vanligvis i løpet av natten), en sterk hoste med oppspytt, hemoptysis, alvorlig cyanose generelt, agitert, hevelse og pulserings cervical årer. Krøll ender med frigivelse av et stort volum av urin og lys-farget lav tetthet ufrivillig defekasjon.

Med komplikasjoner av pulmonal hypertensjon er et dødelig utfall mulig på grunn av akutt eller kronisk kardiopulmonal insuffisiens, så vel som lungeemboli.

Diagnose av pulmonal hypertensjon

Vanligvis pasienter som ikke vet om sykdommen deres, går til legen med klager om åndenød. Ved undersøkelse av pasienten viste cyanose, og med forlenget varighet av pulmonal hypertensjon - deformering av de distale tåleddet på den skjema "trommestikker" og negler - "time glass biter" i form av Auskultasjon av hjertet bestemmes tonehøyde aksent II og dets oppdeling i lungearterien projeksjon slagverk - utvider grensene for lungearterien.

Diagnose av pulmonal hypertensjon krever felles deltakelse av en kardiolog og pulmonologist. For anerkjennelse av pulmonal hypertensjon er det nødvendig å gjennomføre et helt diagnostisk kompleks, inkludert:

 • EKG - å oppdage hypertrofi av høyre hjerte.
 • Ekkokardiografi - å undersøke blodkarene og hulrommene i hjertet, bestemme hastigheten på blodstrømmen i lungearterien.
 • Datatomografi - lagdelte bilder av brystorganer viser forstørrede pulmonale arterier, samt samtidige pulmonale hypertensjonssykdommer i hjerte og lunger.
 • Røntgen av lungene - bestemmer den utbuling av lungearterien, utvidelse av dens hovedgrener og innsnevring av mindre skip, tillater den indirekte bekrefte tilstedeværelse av pulmonal hypertensjon ved identifikasjonen av andre sykdommer i lungene og hjertet.
 • Kateterisering av lungearterien og høyre hjerte utføres for å bestemme blodtrykket i lungearterien. Det er den mest pålitelige metoden for å diagnostisere pulmonal hypertensjon. Gjennom punkteringen i jugularvenen blir sonden ført til høyre hjerte, og ved å bruke trykkmonitoren på sonden bestemmes blodtrykket i høyre ventrikel og lungearterier. Hjertekateterisering er en minimal invasiv teknikk med liten eller ingen risiko for komplikasjoner.
 • Angiopulmonografi er en røntgenkontrasttest av lungekarrene med det formål å bestemme det vaskulære mønsteret i pulmonal arterie og blodkar i blodsystemet. Det utføres under betingelser med spesialutrustet røntgenoperasjon med overholdelse av forholdsregler, siden innføring av et kontrastmiddel kan provosere en lungehypertensiv krise.

Behandling av pulmonal hypertensjon

Hovedmålene i behandlingen av pulmonal hypertensjon er: eliminering av årsaken, senking av blodtrykk i lungearterien og forebygging av trombose i lungene. Den komplekse behandlingen av pasienter med pulmonal hypertensjon inkluderer:

 1. Mottak vazodilatiruyuschih midler slappe av glatt muskel lag av blodkar (prazosin, hydralazine, nifedipin). Vasodilatatorer er effektive i de tidlige stadiene av utviklingen av lungehypertensjon før utseendet på uttalt endringer i arterioler, deres okklusjoner og utslettelse. I denne forbindelse er tidlig diagnose av sykdommen og etableringen av etiologien av lungehypertensjon viktig.
 2. Bruk av disaggregeringsmidler og antikoagulantia av indirekte virkning, redusering av viskositeten til blod (acetylsalisylsyre, dipyridamol, etc.). Med en uttalt fortykning av blodkaret til blodsetting. Optimal hos pasienter med pulmonal hypertensjon er hemoglobinnivået av blod opptil 170 g / l.
 3. Innånding av oksygen som symptomatisk behandling med alvorlig dyspné og hypoksi.
 4. Inntak av diuretika med pulmonal hypertensjon komplisert ved høyre ventrikulær svikt.
 5. Transplantasjon av hjerte og lunger i ekstremt alvorlige tilfeller av pulmonal hypertensjon. Opplevelsen av slike operasjoner er fortsatt liten, men det viser effektiviteten av denne teknikken.

Prognose og forebygging av pulmonal hypertensjon

En ytterligere prognose for allerede utviklet pulmonal hypertensjon avhenger av dens underliggende årsak og nivået av blodtrykk i lungearterien. Med et godt svar på pågående behandling er prognosen gunstigere. Jo høyere og mer stabilt nivået av trykk i pulmonal arteriesystemet, jo verre er prognosen. Med uttalt fenomen av dekompensasjon og nivået av trykk i lungearterien mer enn 50 mm Hg. en betydelig andel av pasientene dør innen de neste 5 årene. Prognostisk ekstremt ugunstig primær pulmonal hypertensjon.

Forebyggende tiltak er rettet mot tidlig deteksjon og aktiv behandling av patologier som fører til lungehypertensjon.

Pulmonal hypertensjon som en sekundær tilstand

Sekundær pulmonal hypertensjon er en sykdom som preges av en økning i blodtrykk i lungekarrene. Årsakene som utløste utviklingen av hypertensive syndrom og endringer i en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon er sykdommer i andre organer og systemer.

Årsaker til sykdommen

Før du snakker om årsakene til sykdommen, bør det bemerkes noen funksjoner i denne patologien. Pulmonal arteriell hypertensjon er vanlig hos kvinner. Og gjennomsnittstallene for menn og kvinner varierer med nesten 2 ganger. Representanter for det rettferdige kjønn, disse verdiene er høyere.

Med sekundær lungesypertensjon begynner kliniske manifestasjoner i en alder av rundt 35 år og eldre.

Sykdommen er typisk for ganske unge pasienter. I tillegg kan et karakteristisk trekk ved patologien betraktes som tilstedeværelse av familiens tilfeller av sykdommen. Det har allerede blitt fastslått at denne tilfeldigheten ikke er tilfeldig, men bestemmes av mutasjonen av noen gener.

Ifølge nyere studier kan pulmonal arteriell hypertensjon begynne å utvikle seg i kroppen etter menneskelig infeksjon med herpesvirus type 8. Ved arten av dagens, er akutte og kroniske former for lungesykdom utbredt. Årsakene til akutte forhold er som følger:

 • trombose i lungekarrene eller tromboembolismen i lungearterien;
 • akutt venstre ventrikulær svikt;
 • astmatisk status.

Kronisk hypertensjon av lungene utvikler seg på grunn av en signifikant økning i blodstrømmen i karene i dette organet. Slik omfordeling av blod i en liten sirkulasjon av blodsirkulasjonen kan skyldes følgende årsaker:

 • utvikling av pneumosklerose;
 • emfysem i lungene;
 • tuberkulose;
 • sarkoidose;
 • patologi av strukturen i thorax og ryggrad;
 • medfødte hjertefeil;
 • mitral stenose;
 • svulster i hjertet og lungene;
 • vaskulitt i lungearteriene;
 • behandling med farmakologiske midler av visse grupper, for eksempel hormonelle prevensjonsmidler.

Begrepet hypertensjon betyr økt blodtrykk. Dermed gir en økning i blodstrømmen til lungene eller en reduksjon i utløpet en økning i arterielt trykk i luftfartøyets fartøy.

Redusert luftstrøm i lungene, spredning av bindevev, fetthypertrofi - alt dette fører til stagnerende fenomener i blodsystemet i lungene. Samtidig øker belastningen på høyre side av hjertet, noe som stadig fører til høyre ventrikulær hypertrofi og insuffisiens.

Med økt belastning virker høyre hjertekammer først med stress, noe som fører til at hypertrofi av muskelvegg utvikles. Dette er et kompensert stadium av pulmonal hypertensjon. Deretter mister muskler tonus, utvidelse oppstår - utvidelse og tap av muskelton, et dekompensert stadium av sykdommen setter inn, utvikler de kliniske symptomene på sykdommen aktivt. Behandlingen bør startes på kompensasjonsstadiet, men pasienten vender ikke alltid til legen.

Symptomer på sykdommen

Sykdommen utvikler seg gradvis med økende alvorlighetsgrad av symptomer. I klinisk praksis er det vanlig å identifisere flere stadier der forskjellige manifestasjoner av manifestasjoner blir observert.

I den første fasen av pulmonal hypertensjon forårsaker den vanlige fysiske stressen ikke vanskeligheter, men pasienter klager over en følelse av tretthet, svakhet under vanlig livsstil. Det er noen problemer med å puste, det er en kort kortpustethet som raskt går over. Dette er scenen hvor kroppen kompenserer fullstendig for hypertensive hendelser i blodet i lungene. Høyre halvdel av hjertet øker muskelmassen på grunn av økt belastning - det er hypertrofiert.

I den andre fasen av sykdommen, hvis det ikke er noen behandling, øker intensiteten av symptomene. Fenomenet kronisk tretthet og svakhet er allerede mer uttalt. Den vanlige fysiske belastningen medfører vanskeligheter, svimmelhet, støy i ørene når du klatrer stigen, løfter vekter. Kroppsbevegelser under rutinemessig husstandsarbeid fører til alvorlig svakhet, tretthet, det kan være en følelse av tyngde bak brystbenet eller smerte. Med denne utviklingen av hendelser, bør du ikke nøle med eksamen og begynne terapeutiske aktiviteter.

Videre er det et stadium av lett dekompensering. Pasienter klager over tretthet, svakhet, svette i ro. De begrenser seg betydelig når de utfører fysisk anstrengelse, tapt arbeidsevne. Samtidig er kortpustethet, svimmelhet, tap av appetitt og et betydelig vekttap til stede. Utseendet til pasienten har tegn på åndedrettssvikt: cyanotisk skygge av leppene, nasolabial triangel, negleplater, hudens hud, ekstremitetens kulde. Ved pusting begrenser pasienten bevegelsen av brystet på grunn av smerte bak brystbenet.

Brudd på hjerterytmen følger sykdommens alvorlige sykdom, det er oftest atriell fibrillasjon. Dette er allerede et ganske formidabelt tegn, som indikerer begynnelsen på dekompenserende mekanismer og dilatasjon av hjertekamrene til høyre.

Hvis hypertensjonen fortsatt blir forsømt, eller hvis behandlingen ikke gir den ønskede effekten, begynner scenen for sen dekompensering. På dette stadiet er det nesten fullstendig tap av evnen til å jobbe, uttalt dyspnø, selv i ro. Pasienten mister praktisk talt muligheten til å tjene seg selv. Fra siden av kardiovaskulærsystemet er det en konstant rytmeforstyrrelse som er vanskelig å behandle.

Den utmerkede dilatasjonen av hjertekamrene fører til stagnasjon i en liten sirkel av blodsirkulasjon, noe som resulterer i at pasienten har heshet, tørrstramt hoste med brystsmerter, noen ganger med hemoptysis.

På bakgrunn av sekundær pulmonal hypertensjon, utvikler patologiske symptomer fra indre organer: leveren, nyresystemet. Leveren er forstørret, smerte vises i projeksjonen. Brudd på filtrering fører til utvikling av ødem, særlig nedre ekstremiteter. Det er karakteristiske forandringer i fingrene på hendene i form av "tympaniske pinner", når neglapalangene forstørres i forhold til resten. Pasienter mister vesentlig vekt, har en blåaktig nasal triangel, spiker phalanges, kaldhet i lemmer, pasienter klager over svette, svakhet.

diagnostikk

Diagnosen av pulmonal hypertensjon er basert på kombinasjonen av resultatene av fysisk undersøkelse: fysisk undersøkelse, gitt instrumentelle undersøkelsesmetoder. Først og fremst undersøker legen pasienten dersom det er mistanke om økt trykk i lungekarrene, idet man tar hensyn til endringer i utseende.

Karakteristiske tegn kan kalles den stressede tilstanden til de synlige livmorhalsene. Dette indikerer overdreven blodpåfylling av den lille sirkelen, stillestående fenomen i lungekarrene. Cyanose eller cyanose av fingrene, spesielt neglapalangene, nasolabial trekant, rød leppefelt - disse er diagnostiske tegn på luftveissvikt.

I de senere stadiene oppstår karakteristiske forandringer i form av fingrene, når nagelfalanger tykkere, og negleplatene tar en avrundet form. Fingrene i dette tilfellet blir som trommestikker og neglene på klokken.

I lungene er det karakteristiske forandringer, med auskultasjon hører hjerteklump som er forbundet med et brudd på blodgjennomgangen i høyre side av hjertet. På roentgenogrammet er diagnostiske signifikante tegn synlige: endringer i grensene til lungearterien, lungene, transformasjonen i vevstrukturen.

Ekkokardiografi og elektrokardiogram bekrefter patologiske endringer i blodstrømmen i lungearterien, avslører hypertrofi av høyre hjerte, rytmeforstyrrelser. Ved hjelp av kateterisering måles trykket i lungearterien. Angiopulmonografi gjør det mulig å bestemme naturen for det vaskulære mønsteret i det pulmonale blodstrømssystemet. Beregnet tomografi gir et komplett bilde av sykdommene, ikke bare i blodsystemet, i respiratoriske organer, men lar oss identifisere tilknyttede patologier.

behandling

For vellykket behandling er det nødvendig å eliminere årsaken til sykdommen, noe som førte til utviklingen av hypertensive fenomener i det pulmonale blodforsyningssystemet. Først av alt er det nødvendig å redusere inntaket av væske, bordssalt, som leveres med mat, betydelig. Å lede en livsstil til de mest sunne er også ekstremt viktig.

Når det gjelder narkotika, er det nødvendig å utnevne vasodilatorer: nifedipin, hydrazin. De slapper av i vaskemuren, noe som bidrar til å redusere trykket. Du bør også bruke legemidler som senker blodets viskositet: acetylsalisylsyre, antikoagulantia med indirekte virkning. Det er viktig å overvåke nivået av hemoglobin, i slike pasienter er det ønskelig å opprettholde opptil 170 g / l.

For å forbedre pusten, foreskrive midler som utvider bronki-bronkodilatatorene. Med en svak effekt av slike legemidler, er prostaglandiner foreskrevet. De forhindrer tromboemboliske hendelser.

Periodisk skal pasienter med pulmonal hypertensjon gjennomgå oksygenbehandlingskurs. For å redusere byrden på vaskulærsengen, er behandlingen supplert med vanndrivende preparater av en ønskelig kaliumsparende type. Behandling, diagnose utføres kun under veiledning av lege. Uavhengig bør man ikke engang prøve å velge stoffer - det kan være farlig.

Livstruende pulmonal hypertensjon: behandling, alternativer for å lindre tilstanden

Pulmonal hypertensjon er en sykdom hvis behandling er hemmet av den uønskede bivirkningen av de fleste antihypertensiva legemidler - en reduksjon i systemisk blodtrykk. Du trenger medisiner som har en mer målrettet effekt - antagonister av kalsium, endotelin reseptorer, prostaglandiner og sildenafil.

Det er et stadium-for-stadium reseptbelagte legemidler, særlig i den primære og sekundære form av sykdommen. Lav effektivitet av kombinert behandling betraktes som en indikasjon på operasjonen.

Les i denne artikkelen

Generelle prinsipper for behandling av pulmonal hypertensjon

Metoden for terapi av alle typer patologi utføres mot bakgrunnen av anbefalingene for å forebygge dekompensering av pasientene. Dette krever en spesiell livsstil, forebygging av infeksjoner, forebygging av graviditet, arbeid med en psykolog.

Fysisk aktivitet

Aktivitetsnivået bør ikke overstige kompensasjonsegenskapene i kroppen, som avhenger av scenen for lungesvikt. Det er forbudt:

 • øke belastningen til svimmelhet, dyspné, besvimelse, brystsmerter;
 • trene etter å ha spist, med økt kroppstemperatur eller miljøet;
 • Stopp alle aktiviteter, selv i svære forhold, vises puste og terapeutiske øvelser.

graviditet

Forløpet av pulmonal hypertensjon påvirkes negativt av fødselsperioden, fødsel og inntak av kvinnelige kjønnshormoner i overgangsalderen. Mødredødelighet er ca 50% i nærvær av denne tilstanden. Derfor trenger alle pasienter prevensjon med legemidler som ikke inneholder østrogener (Charosette, Eksluton), barrieremetoder eller sterilisering ved kirurgi.

Ved graviditet er det nødvendig å løse problemet med nødavbrudd. Hvis kvinner i overgangsalderen krever erstatningsterapi, utføres det bare mot bakgrunnen av antikoagulantia og med en særlig alvorlig menopause.

Og her handler det mer om pulmonal hjertet.

flyreiser

Mangel på oksygen under luftreiser forårsaker en spasme av grenene til lungearterien, derfor anbefales slike pasienter:

 • oksygenbehandling;
 • tar en større dose av vasodilatatorer;
 • begrensning av lengden på oppholdet i høyden;
 • en annen måte å reise på.

Høring av en psykolog

Psykologisk hjelp er spesielt nødvendig for pasienter med:

 • økt angst;
 • depresjon knyttet til livsstilsendringer
 • funksjonshemming;
 • umulighet å bære et barn;
 • lav sosial aktivitet på grunn av sykdom.

I tilfelle av uttalt avvik i oppførsel, trenger en psykiater behandling.

Fare for infeksjon

Utviklingen av obstruktiv bronkitt eller lungebetennelse forverrer signifikant tilstanden til pasientene og kan til og med være varig død, så du trenger:

 • unngå kontakt med de syke;
 • unngå superkjøling;
 • ta medisiner for å hindre infeksjon i løpet av epidemien.

Preparater for behandling av pulmonal hypertensjon

Terapi av høyt lungetrykk omfatter to retninger - støttene (reduksjonen i blodviskositeten, diuretika, oksygen, hjerteglykosider) og spesielle formuleringer (kalsiumantagonister og endotelinreseptorer, prostaglandiner, sildenafil).

Antikoagulantia og antiplatelet midler

Forbedret blodgass er indikert hvis det er risiko for lungeemboli, hjertesvikt, stillesittende livsstil, arvelige og idiopatiske former for sykdommen. Påfør Warfarin, og for kronisk trombose - Xarelto. Med økt trussel om blødning, bruk Fraksiparin og Clexan. Hvis det foreligger kontraindikasjoner mot antikoagulantia, så send til kardiologisk form for aspirin - Trombo ACC, Lospirin, Trombopol.

diuretika

Forbedre tilstanden til pasienter med overbelastning av høyre ventrikel. Begynn søknaden med lave doser, med ineffektivitet øke gradvis. anbefales:

Oksygeninhalasjoner

Er indisert for pasienter med kroniske lungesykdommer, som er ledsaget av bronkial spasmer. For å kontrollere effektiviteten av oksygenbehandling, er det gjort en undersøkelse av gassammensetningen av blodet. Det er viktig å ikke la oksygenmetningen falle under 90%.

Opprettholde kontraktiliteten i hjertet

I nærvær av sirkulasjonssykdom ble introduksjonen av Digoxin for økende hjerteutgang vist. Kontinuerlig mottak av hjerteglykosider anbefales kun med atriell takykardi. I alvorlige situasjoner, for å stabilisere trykket i arteriell sengen, administreres Dobutamin.

Kalsiumantagonister

Alle vasodilatormedisiner er nødvendige på grunn av veksten av muskellaget i arteriene og økt motstand av lungekarrene til frigjøring av blod fra høyre ventrikel. For å undersøke responsen på vasodilatatorer, brukes en narkotikaprøve. Ofte kan en god effekt oppnås ved bruk av slike legemidler eller deres analoger:

Med negative resultater av en narkotikaprøve, anbefales det ikke å bruke slike legemidler, da risikoen for bivirkninger øker - en kraftig reduksjon av trykk, besvimelse, høyre ventrikulær dekompensering av sirkulasjonen.

prostaglandiner

Denne gruppen medisiner har en vasodilerende effekt, hemmer hypertrofi av muskelfibrene i arterievegget og dannelsen av trombi. De mest effektive stoffene er:

Endotelinreseptorantagonister

Bozeneks forbedrer toleransen for fysisk anstrengelse, blodsirkulasjon, reduserer funksjonell klasse av pulmonal hypertensjon og øker varigheten av remisjon. Det andre legemidlet er Volibris, det øker aktiviteten til pasientene, senker utseendet og veksten av tegn på pulmonal hypertensjon. Godt tolerert av pasientene.

Innånding av nitrogenoksyd

Denne gassen fjerner vaskulær spasme, foreskrives i form av innåndinger i stasjonære forhold. For en lignende effekt kan dets forløper, L-arginin og også sildenafil brukes. Sistnevnte forbindelse reduserer byrden på hjertet, hemmer vekst av trykk i lungearterysystemet. Det brukes i form av preparater Revacio, Viagra.

Nitrogenoksid kan kjedelig smerte

Kombinasjonsterapi med høy lungehypertensjon

Den sekvensielle administreringen av legemidler med pulmonal hypertensjon gir en effekt ved å bruke færre medisiner, en mindre hyppig utvikling av bivirkninger.

For eksempel, etter en positiv reaksjon på en test med vasodilatatorer, foreskrives en kalsiumantagonist, deretter (ved lav effekt) nitrogenoksyd, Alprostan, Bozeneks, Revazio. Disse legemidlene er vist ved 1 - 2 funksjonelle klasse. Hvis pasienten har alvorlige sykdommer i en liten sirkulasjon, så begynner du umiddelbart å bruke de siste tre legemidlene med Ilomedin.

Alt dette betyr til de siste stadiene av sykdomspasientene tar strengt separat, men for høyt pulmonal hypertensjon behandles med følgende kombinasjoner:

 • Alprostan og Volibrys,
 • Vazaprostan og Revacio
 • Viagra og Bozeneks.

Den neste behandlingsfasen er en trippelkombinasjon, og deretter vises kirurgisk inngrep.

Se på videoen om behandling av pulmonal hypertensjon:

Egenskaper ved behandling av primær og sekundær pulmonal hypertensjon

Primær pulmonal hypertensjon har vanligvis en alvorlig kurs, med tidlig utbrudd av hjertesvikt, brudd på rytmen av sammentrekninger, tromboemboliske komplikasjoner. Pasienter med denne sykdomsformen reagerer oftest godt på vasodilatormedisiner, og spesielt kalsiumantagonister i en stor dose. Etter 3 måneders bruk er hjerteforsøk vist med en studie av trykket i pulmonal arteriesystemet.

En sekundær type patologi oppstår mot bakgrunnen av lunge- og hjertesykdommer, slik at suksessen til terapien avhenger av hvor mye det lykkes å eliminere årsaken til økt trykk i lungennettverket. I tillegg til å ta alle de spesifikke legemidlene, anbefales følgende for behandling av hypertensjon:

 • bronkodilatatorer (Eufillin, Teopek);
 • kortikosteroidhormoner (dexametason);
 • immunosuppressive midler (metotreksat);
 • plast- eller protesventil for laster.

Kirurgiske behandlingsmetoder

Den første teknikken for kirurgisk behandling oppstod etter oppdagelsen av en interessant funksjon av hemodynamikk. Hos pasienter med septaldefekter og lavt hypertensjon, blir blod utladet til venstre side av hjertet, som avlaster de rette (svake) delene og samtidig øker mengden blodutstrømning i aorta.

Operasjonen for å skape en kunstig defekt (septotomi) forbedrer oksygentransport, lasttoleranse, reduserer risikoen for synkope. Det er bare indikert i de siste stadiene av sykdommen, inkludert før transplantasjon av lungene.

Fjerning av trombus og embolus reduserer periferens motstand av karene, og belastningen på høyre hjerte øker levetiden. I de vanskeligste tilfellene kan pasienten kun reddes ved transplantasjon av lunge- og hjertekomplekset.

Prognose for pasienter med pulmonal hypertensjon

Bruk av nye legemidler til behandling av pasienter med høyt blodtrykk i lungearterien forbedret betraktningen av denne tilstanden betydelig. Men omtrent hver fjerde pasient har ikke en positiv reaksjon på medisiner, selv når de kombineres. Verre sjanse for suksess:

 • negativ farmakologisk test for vasodilatatorer;
 • tredje og fjerde funksjonell klasse;
 • autoimmune prosesser;
 • blokkering av lungeårene;
 • kapillære hemangiomer.

Den mest gunstige sykdomsforløpet med medfødte anomalier i hjertekonstruksjonen. Dødeligheten i de første 5 årene etter utviklingen av pulmonal hypertensjon er ca. 45%.

Og her handler det mer om kateterisering av hjertet.

Behandling av pulmonal hypertensjon er basert på forebygging av trombose, vasospasme og fortykning av muskellaget i lungearteriene. Bruk nabolag for fortynning av blod, vasodilatorer, prostaglandiner, endotelinreseptorantagonister. Vanligvis er en metode valgt for mottak, hvis ineffektivitet går til en sterkere eller en kombinasjon av rusmidler.

Oppnåelse av suksess er umulig uten å forebygge infeksjoner, målt belastninger, utelukkelse av faktorer som fremkaller forverring. Ineffektivitet av terapi er en indikasjon på kirurgi, inkludert lunge- og hjertetransplantasjoner.

Farlig lungehypertensjon kan være primær og sekundær, den har forskjellige grader av manifestasjon, det er en spesiell klassifisering. Årsaker kan være i hjertets patologi, medfødt. Symptomer - cyanose, pusteproblemer. Diagnosen er mangesidig. Mer eller mindre positiv prognose for en idiopatisk lungearteri.

Farlig sekundær hypertensjon med konsekvenser. Det kan være symptomatisk, arteriell, pulmonal. Det er en annen klassifisering. Årsakene vil bidra til å ta hensyn til problemet i tide, for å utføre diagnostikk og behandling.

Noen ganger er det vanskelig å finne ut årsaken til at det var lunghypertensjon hos barn. Det er spesielt vanskelig først fra å lytte til nyfødte. På dem anses det å være primær, og sekundæret oppstår mot bakgrunnen av UPU. Behandlingen er ekstremt sjelden uten operasjon.

Det lungehjerte utvikles etter sykdommer i brystet. Symptomene i barnet og voksen er de samme. Kurset er akutt og kronisk. Diagnose vil bidra til å identifisere problemet i tide og begynne behandling. Hvor mange lever med et pulmonalt hjerte?

Behandling i form av kirurgi kan være den eneste sjansen for pasienter med en defekt i interkardial septum. Det kan være en medfødt misdannelse hos en nyfødt, manifest i barn og voksne, sekundær. Noen ganger er det en uavhengig nedleggelse.

På grunn av interne problemer (misdannelser, forstyrrelser), kan den høyre atrielle belastningen på EKG detekteres. Tegn på økt stress manifesterer svimmelhet, dyspné. Barnet blir bragt til henne av UPU. Symptomer - økt tretthet, icterus og andre.

Det er ulike grunner som kan føre til akutt hjertesvikt. Også skille og form, inkludert pulmonal. Symptomer avhenger av den første sykdommen. Diagnose av hjertet er omfattende, behandlingen må starte umiddelbart. Kun intensiv terapi vil bidra til å unngå død.

Hjertekateterisering utføres for å bekrefte alvorlige patologier. Kan utføres en undersøkelse av de riktige divisjonene, hulrommene. Det utføres også med pulmonal hypertensjon.

Medfødt drenering av lungeårene kan drepe en baby selv før året. I nyfødte er det totalt og delvis. Unormal drenering hos barn bestemmes av ekkokardiografi, behandling er kirurgi.

Pulmonal hypertensjon: årsaker, former, manifestasjoner, hvordan å behandle

Pulmonal hypertensjon - et sett av anatomiske, funksjonelle, og kliniske endringer som skjer når hjerte- og Bronkopulmonale sykdommer som er kjennetegnet ved høyt blodtrykk (over 25-30 mm Hg) i lungearterien, og kjennetegnes ved progresjon av høyre ventrikkel av hjertesvikt. Faren for dette syndromet blir øket belastning på den høyre ventrikkel med nedsatt sin funksjon, kroppslig dødelig hvis ubehandlet.

I hjertesykdommer er utløsermekanismen for hypertensjon å øke blodtrykket i venstre hjerte, og derfor i lungene og ved Bronkopulmonale sykdommer og hypertensjon forårsaker en krampetrekning av vaskulær vegg elastisitet brudd i lungene.

Det er følgende typer pulmonal arteriell hypertensjon:

 • ved primær eller idiopatisk form hypertensjon, den underliggende årsaken til sykdommen kan ofte ikke identifiseres. Oftere utvikler dette skjemaet hos kvinner i ung alder. Primær hypertensjon vurderes, som utviklet seg i pasienten fra 10 til 40 år uten hjerte-, bronkulmonale eller systemiske sykdommer. I tilfelle når nære slektninger lider av hypertensjon, snakker de om familie eller arvelig hypertensjon i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjon.
 • Sekundær hypertensjon er forårsaket av hjerte- eller lungesykdommer. Denne varianten er mer vanlig enn den idiopatiske formen.
 • Med kronisk tromboembolisk hypertensjon årsaken er en tilbakevendende tromboembolisme av lungekar.

årsaker

årsaker idiopatisk hypertensjon er ikke kjent. Av de faktorer som innebærer isolert beheftet arvelighet mikrotromboembolisme (innsynblodpropper) i det vaskulære sjikt av lungevev, endotelial dysfunksjon (indre foring) av lungekapillærer.

årsaker sekundær pulmonal arteriell hypertensjon slike sykdommer som:

 1. Kardiologiske og vaskulære sykdommer:
 • kardioklerose etter infarkt,
 • postkardisk cardiosklerose - cicatricial erstatning av normal hjertemuskulatur etter betennelse,
 • hjertefeil av en medfødt og oppkjøpt natur,
 • svulster i hjertet vev,
 • arteriell hypertensjon,
 • kardiomyopati,
 • tromboembolisme av lungearterien,
 • vaskulitt - hengivenhet i vaskulærvegget inflammatorisk, allergisk eller giftig.
 1. Sykdommer i bronko-lungesystemet:
 • kronisk obstruktiv sykdom preget av tilstedeværelse av kronisk obstruktiv bronkitt og emfysem, hyppigere hos langsiktige røykere,
 • kronisk bronkitt, bronchiolitis, lungebetennelse med hyppig og langvarig kurs,
 • alvorlig løpet av bronkial astma.
 1. Andre sykdommer:
 • skader av vaskulær veggen forårsaket av systemiske sykdommer i bindevev - systemisk lupus erythematosus, sklerodermi, etc.,
 • syndrom av portal hypertensjon med økt trykk i leverenes kar på individer med levercirrhose,
 • HIV-infeksjon,
 • medfødte metabolske lidelser - skjoldbruskkjertelpatologi, glykogeneser (glykogenmetabolisme i kroppen), hemoglobinopatier, etc.
 1. Et spesielt sted er opptatt av pulmonal hypertensjon hos nyfødte, som også kan være primær eller sekundær. Den første varianten utvikler seg i et nyfødt barn uten tegn på lungesykdom. Den andre varianten oppstår hos spedbarnet med hjerte- eller lungepatologi, samt med asphyxiation (gasps) og hypoksi (oksygen sult) i fødsel. Av årsakene til vedvarende lungehypertensjon hos nyfødte er det:
 • Åndedrettssyndrom (akutt respiratoriske lidelser),
 • Aspirasjon (innånding) av meconium i arbeidskraft,
 • lungebetennelse og sepsis i nyfødt perioden,
 • prematur (prenatal) lukking av patent foramen ovale og ductus arteriosus, som er utformet for å "skru av" blodstrømmen gjennom lungene hos fosteret og i lukkehastigheten ved tidspunktet for den første rop til en nyfødt eller i de første levemånedene,
 • medfødt diafragmatisk brokk, der organene som ligger i magen trykker på venstre lunge, noe som fører til at strømmen av høyre lunge øker.

Akutt form for hypertensjon forekommer på kortest tid og skyldes massiv pulmonal tromboembolisme, astmatisk status, lungeødem.

Symptomer på sykdommen

På grunn av det faktum at pulmonal hypertensjon utvikler seg i de fleste tilfeller sakte, kliniske manifestasjoner i de tidlige stadiene kan være fraværende lenge.

Etter hvert som progresjonen av hypertensjon oppstår underkompensasjon av sykdommen, og de første tegn på sykdommen opptrer. Disse inkluderer dyspnø, først på grunn av trening, og deretter i ro. I tillegg til dyspnøt, noterer pasienten blåaktig farging av ansikts- og lemhud (akrocyanose), rask tretthet, generell svakhet, nedsatt treningstoleranse. Svimmelhet og svimmelhet er mulig på grunn av en nedgang i oksygenstrømmen til hjernen. Alle disse symptomene er en manifestasjon av oppstått av respiratorisk svikt.

På grunn av det faktum at de beskrevne symptomene er funnet i mange hjertesykdommer, er det nødvendig å se en lege så snart som mulig og klargjøre årsaken til slike symptomer.

På grunn av konstant høyt trykk i den høyre ventrikkel i lungekapillærene, som har til funksjon å presse blodet i lungearterien, kan ikke håndtere den økte belastning, og er dannet av svikt i høyre hjertekammer. Egenskaper derav er første ødem i underekstremitetene, og deretter hele kroppen, økt abdominalt ubehag og smerter i høyre halvdel av magen, forårsaket av stillestående væske i leveren og dens økning opp til kardial (hjerte), levercirrhose.

På dekompensasjonsstadiet har pasienten en diffus cyanose, spredt over hele kroppen, merket hevelse, dyspnø i hvile og liggende ned. Dystrofiske forandringer utvikler seg i alle organer og vev.

Avhengig av de anatomiske og funksjonelle forstyrrelsene som oppstår i sykdommen, samt nivået på toleranse for fysisk aktivitet, identifisere graden av hypertensjon:

 • 1 grad, eller forbigående (labil) - preget av en ikke-konstant økning i trykk i lungearterien over 30 mm Hg, som oppstår etter fysisk anstrengelse. Symptomene forstyrrer vanligvis pasienten med betydelige belastninger eller oppstår ikke i det hele tatt.
 • 2 grader, eller stabil hypertensjon - preget av en konstant økning i pulmonal arterietrykk over 25 mm Hg i hvile og over 30 mm Hg under belastning. Symptomer oppstår med en godt tolerert belastning (gåing, klatring trapper, etc.).
 • 3 grader, eller irreversibel - Høyre ventrikulær svikt utvikler seg med alle sine kliniske manifestasjoner, i fravær av behandling, utvikler seg raskt til terminalstadiet og døden.

diagnostikk

På grunn av det faktum at pulmonal hypertensjon kan utvikle seg til alvorlig svikt i høyre hjertekammer relativt raskt (innen 2-8 år fra diagnosetidspunktet), må du være på vakt når det gjelder mistanke om hypertensjon hos personer med eksisterende hjerte- og lungesykdom, så vel som med systemet sykdommer.

For denne spesifiserte pasientkategorien det er nødvendig å regelmessig besøke den behandlende legen med den årlige gjennomføringen av følgende undersøkelsesmetoder:

 1. Brystets radiografi kan bestemme økningen i hjerteets grenser med høyre ventrikulær hypertrofi og forbedre lungebildet på grunn av vaskulær komponent,
 2. EKG-tegn i tillegg til de viktigste sykdomstilstander (myokardial ischemi, hjerteinfarkt, etc.), avslører tegn til høyre ventrikulær hypertrofi og høyre hjerte overbelastning,
 3. Ekkokardiografi ikke bare bidrar til å diagnostisere myokardial sykdom, men også indirekte måle trykket i lungearterien, på grunnlag av hvilke for seg problemet med å utføre invasiv metode for diagnose - lungearterie kateter med mer nøyaktig trykkmåling i den.

pulmonal hypertensjon på en røntgenstråle

For å klargjøre diagnosen for mistanke om hypertensjon på grunn av tromboembolisme av små grener i lungearterien, kan metoder som:

 • Radionuklid skanning lys basert på evnen av radiomerkede atomer for å trenge inn i blodet, noe som resulterer i utsendelse av disse fanget atomer tilsvarende skjermbilde blir oppnådd, gjenskape strømmen av blod i lungene,
 • Lungangiografi - innføring av et kontrastmiddel i lungearterien med påfølgende røntgenstråler,
 • Computer tomografi av lungene.

For den tidlige diagnosen av sykdommen, gjennomføres de tre første undersøkelsesmetoder regelmessig, minst en gang i året, og i henhold til indikasjonene og oftere.

Hos nyfødte barn kan hypertensjon også etableres med ultralyd av hjerte og radiografi.

Behandling av pulmonal hypertensjon

Terapi for hypertensjon bør startes umiddelbart, så snart diagnosen er bekreftet, selv om det kun er mindre symptomer. Behandling i utgangspunktet bør være rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. Av stoffene som har bevist seg i de kliniske forsøkene og er førstlinjemedisiner i behandlingen av pulmonal hypertensjon, vises følgende:

 1. Antagonister av kalsiumkanaler - nifedipin, amlodipin, diltiazem. Det er å foretrekke å foreskrive retardformer som har en lengre varig effekt.
 2. Preparater kalt prostanoider, Ha en kraftig avslappende effekt på vaskemuren. Slike legemidler som epoprostenol og treprostinil brukes i form av injeksjoner, og for å oppnå effekten bør de brukes i lang tid, noe som ikke er veldig praktisk og ikke billig for pasienten. Derfor har de siste årene blitt utviklet iloprost, brukt innånding i form av en aerosol, og har vist klinisk effektivitet.
 3. Antagonister av endotelinreceptorer forstyrre remodeling og endringer i elastisiteten til vaskulærveggen i lungearteriene. Et av de mest studerte legemidlene er bosentan i form av tabletter.

Også angitt er nødvendig medisin for behandling underliggende hjertemedisiner (diuretika, antihypertensive midler, nitrater i myokardial ischemi og t.) Or bronkopulmonær sykdom (tidlig antibiotikum, inhaleringsmidler for astma, og D. osv.).

Hos nyfødte til å behandle pulmonal hypertensjon i de første levedager oksygenbehandling påføres gjennom en maske eller ved hjelp av mekanisk ventilasjon, samt å tilføre en blanding av oksygen med nitrogen oksid, har en avslappende virkning på blodkarene i lungene og dermed nedsetter belastningen på hjertet av barnet. I de senere årene oppnådd betydelig fremgang ved hjelp av ekstrakorporal membran blod oksygene barn, hvor maskinen plukker opp via oksygenrikt blod gjennom en spesiell kontur, og deretter tilbake til blodet.

Også medisinske indikasjoner er tilordnet ved kirurgisk behandling, for eksempel med hjertefeil, pulmonal tromboembolisme, betydelig okklusjon av koronar forårsaket av myokardialt infarkt, og så videre. D.

Mulige konsekvenser av pulmonal hypertensjon

Risikoen for komplikasjoner øker med utviklingen av høyre ventrikulær hjertesvikt, men i de tidlige stadier av hypertensjon forblir meget signifikant. Komplikasjoner inkluderer hjertearytmier, akutt hjerteinfarkt, massiv, akut utviklet tromboembolisme av lungearterien, i de fleste tilfeller slutter med en lynrask død. Hver av dem kan ende i et dødelig utfall.

Forebygging av komplikasjoner er rettidig tilgang til lege, regelmessig undersøkelse og konstant inntak av medisiner foreskrevet av lege.

outlook

Prognosen i fravær av behandling er ugunstig, da de fleste pasienter dør i det første året etter utseendet av alvorlige kliniske symptomer og diagnose. Ved rettidig diagnose og bruk av medisiner er prognosen gunstig, og femårs overlevelse er omtrent 95%.

Hos barn som gjennomgikk pulmonal hypertensjon i nyfødte og fikk tilstrekkelig behandling, er prognosen gunstig - overlevelsesgraden til barn er over 75%. Flertallet av unge pasienter i fremtiden slipper seg ikke i utviklingen fra sine jevnaldrende. Neurologiske komplikasjoner kan utvikles hos barn som har hatt langvarig kunstig ventilasjon.

Les Mer Om Fartøyene