Metastatisk (sekundær) leverkreft, symptomer, årsaker, behandling, tegn

Metastaser i leveren forekommer 50 ganger oftere enn primære svulster.

Metastatisk (sekundær) leverkreft forekommer 8-10 ganger oftere enn primær leverkreft.

kreft levermetastaser ofte oppstår fra magen, galleveien, bukspyttkjertel, rektum, men også fra andre organer som påvirkes av kreft, for eksempel bryst, lunge, uterus, ovarier, nyre, prostata og. Den nodulære form er spesielt karakteristisk. Antall noder er forskjellige, deres størrelser varierer også fra ert til mandarin og mer; De befinner seg i sentrum og på overflaten, som dekker leveren med nøtter ("kastanjelever") og disfiguring den. Noen ganger stikker disse knutene ikke ut på leverenes overflate, og deres hvithet er tydelig på en mørk bakgrunn med et leverskille. Vanligvis nodal kreftformer er ofte sekundære, eller metastatisk, slik at ved deteksjon av noder i leveren bør alltid se etter den primære prosess, nemlig for å granske magen (blod i avføringen, mavesaft), rektum og prostata, til slutt, for å foreta en detaljert røntgen av hele tarmkanalen. Til tross for alt dette er det ofte feil: i de tilfeller der primær leverkreft ble mistanke, finnes en ubetydelig primærknutepunkt i et annet organ på seksjonen som ikke gir noen symptomer. Noen ganger skjer det omvendt: Når en første nodulær kreft diagnostiseres ved en obduksjon, opptrer den primære kreft med organets infestasjon av datternoderne. Typisk, metastatisk kreft tidlig viser tegn på forurensning av cancermetastase til andre organer og med utviklingen av kreft peritonitt grunn av ascites og hepatiske lymfeknuter port; pasienter lever ofte ikke opp til utvikling av overdrevet forstørret lever.

Årsakene til metastatisk (sekundær) leverkreft

Nesten hver tredje onkologiske pasient, uavhengig av hvor den primære svulsten befinner seg, viser metastaser i leveren. Den viktigste måten å gjennomføre metastaser er portalporten i leveren, derfor kan alle maligne svulster assosiert med dette systemet være kilder til metastaser. Metastase skjer også gjennom lymfatiske og peritoneale veier.

Metastatisk leverkreft tilhører hepatiske mononoma (melanom hepatis) tidligere kalt melanom-sarkom. Den primære svulsten stammer fra pigmentcellene i øyet eller huden. Metastatisk tumor i leveren vist som massive enkelt enhet eller, oftere, de spredte noder, lever og ofte når særlig store størrelser; aspidnoserye eller nesten sorte noder på skjæringsflaten av leveren og gi det et spettet utseende som om pakket med lever trøfler (svart sopp). Mela-noma er preget av en særlig rask strøm; kjennes riktig kan det bidra anamnestisk fjerning indikasjoner øyne eller hud område (ofte mange år før utvikling av leversvulster), men vedrørende pigmentet fra svulsten, samt studie punktformet node lever velge melanurii-urin med innholdet i pigmentet melanin, når de frigjøres lett urin blackens når du står i luft eller ved å tilsette salpetersyre til den.

Diagnose og differensial diagnose av metastatisk (sekundær) leverkreft

Diagnosen er i hovedsak lik diagnosen i primær leverkreft. Siden metastatisk leverkreft er mer vanlig enn primære, for å være i nærvær av tumorer hvor som helst i kroppen av en annen diagnose var metastatisk leverkreft. Ofte levermetastaser vises allerede ved den anerkjente primær magekreft, nyre (hypernephroma), prostata, lunge, og så videre. D., og da disse nodene i leveren er for det meste prognostisk verdi spesielt er forhindret fra radikale inngrep på den primære berørte organer (særlig fra kirurgisk fjerning), men i nyere tid er enda mer bestemt intervensjon noen ganger berettiget selv i nærvær av enkeltmatastaser.

Man bør også huske på svært sjeldne sekundære sarkomer som virker som metastaser fra osteosarkom eller sarkomer av indre organer som beholder strukturen i primærtumoren i leveren. I motsetning til kreft utvikler primær sarkom oftere i ung alder og hos små barn.

Prognose av sykdommen Avhenger først og fremst på orgelet der en ondartet svulst har oppstått: For eksempel i lungekreft er metastaser mye mer enn i tarmkreft. Graden av skade på leveren er også viktig. Imidlertid er de fleste onkologer enige om at hvis den ondartede prosessen påvirket leveren, så er gjennomsnittlig levetid for pasienter i gjennomsnitt omtrent 1 år, uavhengig av hvilken terapi som brukes.

I fremskreden kreft, hvor legene på grunn av den alvorlige tilstanden til pasienten kan ikke anbefale ham til kirurgi eller kjemoterapi er vanligvis gitt symptomatisk behandling, som er å redusere symptomene på sykdommen og bedre livskvalitet.

Behandling av metastatisk (sekundær) leverkreft

Tradisjonelt brukes kjemoterapi med ulike legemidler til behandling av pasienter med metastatisk leverkreft. I løpet av de siste 10 årene har nye stoffer og teknikker dukket opp i arsenalen av onkologer, slik at de kan påvirke tumorprosessen i leveren. Men så langt er deres terapeutiske effekt lav, og forskere fortsetter å søke etter nye stoffer.
En av de lovende metodene for kjemoterapi for leveren kreft er kjemoembolisering av sine kar. Essensen av metoden er at antitumor-legemidlet injiseres direkte inn i arterien som fôrer svulsten. På grunn av den rettede effekten av kjemopreparasjonen på svulsten, blokkeres arteriell blodstrøm til det berørte leverområdet, noe som fører til at denne delen av leveren dør.

Laser terapi er også brukt, som faktisk består i ødeleggelse av ondartet neoplasma. En annen ny behandlingsmetode er frysing (eller kryoterapi) av ondartede celler, som fører til deres død. Denne prosedyren utføres ved hjelp av en spesiell sonde som injiseres i leveren.

Forebygging av leverkreft reduseres først og fremst for å forebygge disse sykdommene på grunnlag av hvilke maligne svulster dannes. Dette er først og fremst forebygging av viral og alkoholisk hepatitt, kjemiske lesjoner i leveren, kolelithiasis.

Hvor mange lever med metastaser i lungene? Hvor mye tid er igjen for å leve? Foci i lungene - hva er det?

Orgelet som oftest er berørt av sekundær onkologi er lungene. Metastaser i lungene tar andre plass blant sekundære kreftformer etter leveren. I 35% av tilfellene gir primær kreft metastase til lungekonstruksjonene.

Det er to måter å spre metastaser til lungene fra primærfokuset - hematogen (gjennom blodet) og lymfogen (gjennom lymfe). Denne plasseringen av metastaser er livstruende, som de oppdages i de fleste tilfeller i de siste stadiene av onkologi.

Årsaker til lungemetastase

Foci av en kreftformet tumor inneholder et stort antall unormale celler. Kombinere med blod og lymf, spredt kreftceller til nabolandene. Der begynner de å dele aktivt, og danner et sekundært fokus på kreft - metastase.

Metastaser i lungene kan spres fra nesten hvilken som helst kreft.

Oftest forekommer med slike primære kreftformer som:

 • Melanom i huden;
 • Tumor i brystet;
 • Tarmkreft;
 • Magekreft;
 • Leverkreft;
 • Nyrekreft;
 • Blærens tumor.

Det forkortede navnet på metastaser er MTC (MTS - fra latin "metastase").

Klosteret samling av far George. Sammensetningen som inneholder 16 urter er et effektivt verktøy for behandling og forebygging av ulike sykdommer. Hjelper med å styrke og gjenopprette immunitet, eliminere giftstoffer og ha mange andre nyttige egenskaper

Video - Metastaser av svulster

Hva kan være metastaser i lungene?

Sekundær foki kan forekomme i både venstre og høyre lungene. Lungemetastaser er oppdelt etter egenskaper i grupper som:

 1. Ensidig og tosidig;
 2. Stort og lite;
 3. Solitær (singel) og flere;
 4. Fokal og infiltrativ;
 5. Nodal metastaser;
 6. I form av stoffstrenge.

Når SUSP-mistanke om sekundær onkologi vises, bør den undersøkes.

Symptomer og tegn på lungemetastaser

I de tidlige stadier av metastase i lungene ikke manifesterer seg på noen måte, er sykdommen asymptomatisk. Fordeler, kreftcellceller frigjør giftige stoffer som forgift kroppen. Pasienten søker medisinsk hjelp oftere på siste, terminale stadium av kreft.

Tilstedeværelsen av sekundær foki av onkologi i lungene er ledsaget av følgende symptomer:

 • Hyppig kortpustethet, som ikke bare ser ut under treningen, men også i ro.
 • En vanlig tørr hoste som endres til våt, som kan forveksles med en annen sykdom;
 • Sputum med en blanding av blod;
 • Smerter i brystet som ikke overgår selv med bruk av smertestillende medisiner. Reduser smertesyndrom er bare mulige legemidler;
 • Ødem i ansiktet og øvre ekstremiteter når sekundærfokus ligger i høyre lunge, hodepine.

Hvordan ser metastaser i lungene ut?

Metastaser i lungene kan bestemmes ved radiografi. Sekundær fokus på onkologi på røntgenbilder presenteres i en knutepunkt, blandet og diffus form.

Nodal metastaser manifesteres i enkelt eller flere former. Enkle eller ensomme formasjoner, ser ut som avrundede knuter, som minner om det primære fokuset på onkologi. De danner oftest i basalvevet.

Hvis den sekundære genese er psevdopnevmanicheskuyu form, så på røntgen, vises den i form av tynne lineære formasjoner.

Ved metastasering til pleura på røntgenstråler er store tuberformasjoner synlige, som følge av hvilken progresjon tilstanden til onkologisk sykdom forverres og lungesykdom utvikles.

Hvor mange lever med lungemetastaser?

Livstiden i lungemetastase avhenger av hvor raskt sekundær kreft oppdages.

Hvis du finner minst ett av symptomene ovenfor, bør du umiddelbart konsultere en lege og ta en undersøkelse. I medisinsk praksis har det vært tilfeller av påvisning av lungemetastaser langt før tidspunktet for primær svulst deteksjon.

Progresjon av den sekundære svulsten forårsaker forgiftning av kroppen som helhet. For å identifisere tilstedeværelsen av metastaser, bør du vite hvordan symptomer på sykdommen manifesterer seg. De første tegn på progressjon av sekundær kreft i lungene er:

 • Redusert appetitt og som følge av kroppsvekt;
 • Generell ubehag, tretthet og redusert ytelse;
 • Økt kroppstemperatur, blir kronisk;
 • Tørr hoste med metastaser blir permanent.

Ovennevnte tegn kan indikere primær lungekreft. Dette er en ganske farlig sykdom som ofte observeres hos røykere. Metastaser i småcellet lungekreft spredes raskt, raskt voksende og, hvis det oppdages tidlig, vil spådommer for pasienten være trist. Primær lungekreft behandles med kjemoterapi. Hvis du utfører prosedyren i tide, er det en sjanse til å kurere onkologien helt. Men denne sykdomsformen er vanligvis avslørt i de siste stadiene, når det ikke lenger er mulig å kurere det. Ta sterkt analgetika, du kan leve fra fire måneder til et år.

Det er former for primær lungekreft som ikke utvikler seg så raskt som småcellet kreft. Denne squamous-cellen, storcellekarcinom og adenokarcinom. Disse kreftformer behandles operativt. Med rettidig drift vil prognosen for utvinning være god. Hvis metastaser til andre organer har gått, vil pasienten møte et dødelig utfall.

Diagnose av lungemetastaser

For å oppdage tilstedeværelse av sekundær genese i lungen, brukes følgende diagnostiske metoder:

 1. radiografi - undersøker strukturen av lungevevvet, avslører blackouts, plasseringen av metastase og dens størrelse. For dette tas to skudd - foran og side. På fotografiene er flere metastaser representert som avrundede knuter;
 2. Beregnet Tomografi - fungerer som et supplement til radiografi. CT-skanning viser områder hvor metastatiske svulster er lokalisert, deres størrelse og form. Ved hjelp av CT detekteres sekunder med endringer i lungene;
 3. Magnetic resonance imaging - Tilordnes personer som tidligere har vært utsatt for stråling, så vel som til barn. En slik studie lar oss identifisere sekundære svulster, dimensjonene som knapt når 0,3 mm.

Hvordan ser metastaser i lungene ut? - Videoer

Metoder for behandling av sekundære foki av onkologi i lungene

Hva kan jeg gjøre for å behandle sekundær lungekreft?

I moderne medisin, er følgende metoder brukt til å behandle lungemetastaser:

 • Kirurgisk inngrep - Det berørte området er fjernet. Denne metoden for behandling er bare effektiv hvis det er en enkelt brennstoffskader, derfor blir den sjelden brukt;
 • kjemoterapi - fungerer som et supplement til andre behandlingsmetoder. Varigheten av kjemoterapi avhenger av hovedmetoden for behandling og trivsel hos pasienten. I medisinsk praksis brukes kjemoterapi i forbindelse med strålebehandling. For å øke nivået av leukocytter i blodet etter prosedyren, er deksametason foreskrevet;
 • Strålebehandling - lar deg senke den aktive veksten av kreftceller og reduserer smerte. Bestråling utføres på en stasjonær måte ved hjelp av en fjernmetode;
 • Hormonal terapi - brukes i nærvær av et hormonfølsomt primært fokus i prostata eller brystkirtlen. Ser som et supplement til hovedterapien;
 • radiosurgery - Prosedyren tillater bruk av en cyberknife (stråle stråle) for å fjerne vanskelig tilgjengelige tumorer.

Invaliditet i lungekreft er gjort dersom en lap fjernes.

Er metastaser behandlet med folkemidlene?

Behandling av sekundær onkologi i lungene kan gjøres med folkemetoder. Det vanligste folkemidlet er celandine. Det er nødvendig å helle en spiseskje tørket gress med kokende vann og insistere på en termos i omtrent en og en halv time. Så infusjonsstamme og ta det to ganger om dagen for to spiseskjeer før måltider.

Til slutt kan det sies at det finnes ulike former for lungeskader med onkologi. Dette er den primære kreft, og metastaser som har gått fra andre foci. Sykdommen kan være asymptomatisk, noe som betyr at pasienten kan søke hjelp når behandlingen ikke lenger gir det ønskede resultatet.

Prognosen for overlevelse avhenger av sykdomsstadiet, type, form og plassering av svulstene.

Brennskader av lungene av sekundær opprinnelse

Den kjære legen! Jeg adresse til deg med følgende spørsmål: Min mor 2,5goda siden fjernet høyre bryst, 3stadiya rulle i 4. dag resultatene av CT lunge konklusjon: flere knutepunkter lungelesjoner sekundær karakter. Fra beskrivelsen: unormal kropps ildsted åttende grud.pozvonka 21mm blandede p-Ry, på begge sider av monomorfe lesjoner fra 2 til 7,5 mm, ujevne konturer, moderat effusjon i en mengde på prav.leg. Konklusjon CT i leveren: flere fokale lesjoner av sekundærkarakteristikken. Beskrivelse: i parenchyma av høyre flik av flersteds gipodensivnoe utdanning 48/58/58 mm, har en ikke-uniform p-ru, forkalkning av de sentrale avdelinger i parenchyma av utdanning lik de mindre størrelser på 6-14mm på grensen til høyre og venstre fliker. Onkologen sa at dette er fremme av sykdommen din og anbefalt kjemoterapi. Hvor mye hun ikke torturiserte han, sa han ikke noe annet. Og jeg tviler på og vil gjerne vite hvor alvorlig situasjonen er, for en eller annen grunn synes det meg at dette er en metastase og alt er veldig dårlig, proto doktoren ville ikke fullføre alt. Fortell meg, vær så snill, er denne metastasen eller noe annet og er det mottagelig for kjemoterapi?

Fokalopplæring i lungene er vevdensiteter, som kan skyldes ulike plager. Og for å etablere en nøyaktig diagnose av en doktors undersøkelse og radiografi er ikke nok. Den endelige konklusjonen kan kun utføres på grunnlag av spesifikke undersøkelsesmetoder, som involverer levering av en blodprøve, sputum, punktering av vev.

Viktig: oppfatningen om at årsaken til flere brennende lungelesjoner bare kan skyldes tuberkulose er feilaktig.

Det kan være om:

ondartede neoplasmer; lungebetennelse; forstyrrelser av væskeutveksling i luftveiene.

Diagnosen må derfor foregå gjennom en grundig undersøkelse av pasienten. Selv om legen er sikker på at en person har fokal lungebetennelse, er sputumanalyse nødvendig. Dette vil avsløre patogenet som forårsaket utviklingen av sykdommen.

Nå nekter enkelte pasienter å ta noen spesifikke tester. Årsaken til dette kan være motvilje eller mangel på mulighet til å besøke klinikken på grunn av dens avstand fra bosted, mangel på midler. Hvis dette ikke er gjort, er det stor sannsynlighet for at lungebetennelse vil passere inn i kronisk form.

Nå er fokalopplæring i lungene delt inn i flere kategorier basert på antall:

Mange av våre lesere til behandling av hoste og forbedre tilstanden med bronkitt, lungebetennelse, bronkial astma, tuberkulose blir aktivt brukt

Klosteret samling av far George

. Den består av 16 medisinske planter, som har ekstremt høy effektivitet ved behandling av kronisk hoste, bronkitt og hoste forårsaket av røyking.

Singel. Enkelt - opptil 6 stk. Flere - syndromet til spredning.

Det er en forskjell mellom den internasjonalt aksepterte definisjonen av hvilke lommer i lungene er, og hva som er akseptert i vårt land. Utenlands forstå dette begrepet tilgjengelighet i lungene forseglede områder av rund form og en diameter på ikke mer enn 3 cm. Domestic praksis begrenser størrelsen på 1 cm, og den andre er relatert til dannelsen av infiltrater, tuberkulomah.

Viktig: Datamaskinundersøkelse, særlig tomografi, vil tillate å bestemme størrelsen og formen på lesjon av lungvev med høy nøyaktighet. Det må imidlertid forstås at denne undersøkelsesmetoden også har sin egen feilgrense.

Fokaldannelse i lungen er faktisk en degenerativ forandring i lungvevet eller opphopning av væske (sputum, blod) i den. Den korrekte karakteriseringen av lungekonfosi (OOL) er et av de viktigste problemene ved moderne medisin.

Viktigheten av problemet ligger i det faktum at 60-70% av de herdede, men så nylig oppstått slike formasjoner, er ondartede svulster. Blant det totale antallet påvist MR i løpet av MR, CT eller røntgen, er deres andel mindre enn 50%.

En viktig rolle her spilles av måten foci i lungene er preget av CT. Ved hjelp av denne type undersøkelse, basert på de karakteristiske symptomene, kan legen ta forutsetninger om forekomsten av slike alvorlige sykdommer som tuberkulose eller ondartede neoplasmer.

For å klargjøre diagnosen er det imidlertid nødvendig å bestå flere tester. Den medisinske undersøkelsen for utstedelse av et legeattest er ikke nok. Hittil har daglig klinisk praksis ikke en enkelt algoritme for differensial diagnose for alle mulige situasjoner. Derfor undersøker legen hvert tilfelle separat.

Gjennomgangen av leseren vår - Natalia Anisimova

Nylig har jeg lest en artikkel som forteller om virkemidlene for Intoxic for tilbaketrekking av PARASIT fra menneskekroppen. Med hjelp av dette legemidlet kan du FOREVER bli kvitt forkjølelser, problemer med åndedrettsorganer, kronisk tretthet, migrene, stress, konstant irritabilitet, gastrointestinal patologi og mange andre problemer.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte emballasjen. Jeg la merke til endringene i en uke: Jeg begynte å skrive ut ormer. Jeg følte meg sterk, jeg stoppet hoste, jeg fikk konstant hodepine, og etter 2 uker forsvant de helt. Jeg føler at kroppen min gjenoppretter fra utmattende parasitter. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

Tuberkulose eller lungebetennelse? Hva kan forhindre, med det moderne nivået av medisin, å gjøre nøyaktig diagnostikk ved hjelp av maskinvaremetoden? Svaret er enkelt - ufullkommenhet av utstyr.

Faktisk, med passasje av fluorografi eller røntgenografi, er det vanskelig å identifisere en OOL, hvis størrelse er mindre enn 1 cm. Interposisjon av anatomiske strukturer kan gjøre usynlige og større foci nesten usynlige.

Derfor anbefaler de fleste leger at pasientene foretrekker beregningstomografi, noe som gjør det mulig å undersøke vev i et snitt og i alle vinkler. Dette eliminerer helt muligheten for at lesjonen vil bli stengt av hjerteskyggen, ribber eller røtter i lungene. Det vil si å vurdere hele bildet som helhet og uten sannsynlighet for en dødelig feil, kan radiografi og fluorografi ganske enkelt ikke.

Det bør tas i betraktning at beregningstomografi kan oppdage ikke bare OOL, men også andre typer patologier, som emfysem, lungebetennelse. Denne undersøkelsesmetoden har imidlertid også svake punkter. Selv med gjennomgang av datatomografi kan fokalformasjoner utelates.

Dette har følgende forklaring på enhetenes lave følsomhet:

Patologi er i den sentrale sonen - 61%. Størrelsen på opptil 0,5 cm er 72%. Den lille vevdensiteten er 65%.

Det ble funnet at sannsynligheten for å mangle en patologisk forandring i vev, hvis størrelse ikke overstiger 5 mm, er ca. 50% ved en primær screening CT.

Hvis fokusets diameter er mer enn 1 cm, er følsomheten til enheten mer enn 95%. For å øke nøyaktigheten av dataene som er innhentet, brukes ytterligere programvare for å oppnå et 3D-bilde, volumetrisk gjengivelse og fremskrivninger med maksimal intensitet.

Sekundær leverskade er hva dette

Leverkreft, eller som folk sier - "leverkreft", er en ganske vanlig sykdom. Dette betyr at mange mennesker ser etter svar på spørsmål om levekreft kan botes og hvor mye de lever med, som vi vil prøve å finne ut.

Verdens sykdomsstatistikk

Ifølge forskningen er menn ofte sykere. De har en forekomst av denne type kreft på ca 13 per 100 000 mennesker og rangerer femte i struktur etter lunge, mage, prostata og endetarmskreft. Hos kvinner er forekomsten på ca 5 per 100 000 mennesker, og strukturen - på åttende plass.

Interessant, i utviklede land, er leverkreft hos menn på sjetteplass og hos kvinner - i sekstende blant alle krefttumorer. I mindre utviklede land er bildet noe annerledes: henholdsvis det tredje og det sjette stedet. Mange forskere har gitt uttrykk for at situasjonen påvirker måten mennesker bor i hele landet: en forpliktelse til en sunn livsstil, kvalitetsprodukter, oppmerksomhet til kosthold kompilering, moderat alkoholforbruk, en mer forsiktig tilnærming til behandling av sykdommer.

Etter opprinnelse er leverkreft delt inn i primær og sekundær eller metastatisk. Primær leverkreft utvikler seg direkte i hepatocytter, og metastatisk forekommer på grunn av penetrasjon av levermetastaser fra andre organer som er berørt av en ondartet tumor.

Primær leverkreft

Ifølge statistikk er primær leverkreft mye mindre vanlig enn metastatisk.
I følge de morfologiske egenskapene som er oppnådd som resultat av biopsi av svulster, er det:

 • avledet fra ondartet eller godartet svulst av levercellene - hepatom eller hepatocellulær leverkreft, fibrolamellar karsinom, hepatoblastoma;
 • dannet på grunnlag av gallekanalepitelceller - kolangiom eller kolangiocellulær leverkreft;
 • blandet - kolangiohepatoma;
 • utifferentiert - når det er umulig å bestemme typen av svulsten;
 • mesodermale neoplasmer - angiosarcoma (hemangiendothelioma), epithelioid hemangiendothelioma, sarkom, etc.

Hepatocellulær kreft blant alle onkologiske formasjoner av leveren tar ca 85%. Omtrent 5-10% av primære leverkreftformer forekomme i cholangiocellular kreft, og mindre enn 5% - ved en nokså sjeldent tumor: gemangiosarkomu, hepatoblastoma, mesenkymale tumorer.

Hepatocellulær karsinom (HCC)

Den vanligste typen kreft blant maligne lever i leveren. Det er i syvende plass blant alle typer kreft hos menn, og i niende - i kvinner. På et år avsløres mer enn 300 000 sykdomsfall. Forekomstforholdet mellom menn og kvinner er fra 4: 1 til 8: 1. Som du kan se, lider menn av denne type kreft oftere enn kvinner. Gjennomsnittsalderen til syke er 40-60 år.

Årsaker til leverkreft

HCIs etiologi er ennå ikke fullstendig forstått. Imidlertid ble mange forskere enige om at tilstedeværelsen av tidligere alkohol eller andre rusmidler, samt inflammatoriske eller parasittiske leversykdommer, øker sjansene for å utvikle HCC.
Det er ganske mange risikofaktorer som kan provosere utviklingen av hepatokarcinom.
Vurder de vanligste av dem.

 • Stor rolle av hepatitt B- og C-virus, som har sterke antigeniske egenskaper og innfører seg i hepatocytter, kan provosere utviklingen av tumorprosessen. Først dannes deler av skadede hepatocytter (matte-glassholdige hepatocytter), deretter en godartet tumor-adenom i leveren og til slutt ondartet - HCC. Når infisert med hepatitt C-viruset, i mer enn 40% av tilfellene, observeres fenomenene hepatocytdysplasi. Risikoen for HCC øker når flere typer virus er infisert.
 • Den vanligste utviklingen av fcc hos pasienter med tidligere cirrhose (opptil 70-90%). Spesiell betydning er knyttet til skrumplever, som oppsto mot en bakgrunn av kronisk viral hepatitt.
 • Alkohol er ikke direkte kreftfremkallende, men det kan forbedre kreftfremkallende egenskapene til miljøfaktorer. Også HCC hos folk som misbruker alkohol, oppstår ofte mot en bakgrunn av alkoholisk skrumplever. Kombinasjonen av viral nederlag med kronisk alkoholisme er spesielt ugunstig når det gjelder utvikling av leverkreft.
 • Ifølge forskning er en av de viktigste øyeblikkene ved utseendet av HCC, kanskje proteinhud, led i tidlig barndom. Utbredelsen av karbohydrater i dietten, som forårsaker utvikling av dystrofiske prosesser i leveren og andre organer, er viktig.
 • Langvarig eksponering for østrogen i store mengder (for eksempel i terapi) kan forårsake endringer i leverenzymer, leveren adenom utvikler seg med senere malignitet. Spiller også en stor rolle hormonell ubalanse. Så for eksempel hos mannlige alkoholikere med utviklingen av cirrhosis er det en økning i forholdet mellom østrogener / testosteron.
 • Noen eksisterende godartede levertumorer (trabekulære adenomer, cystadenomer) kan transformeres til kreft.
 • I utviklingen av sykdommen er også viktig habitat, ernæringens natur, spesifisiteten til tidligere leversykdommer.

bevis

Tidlige leverkreft symptomer er ikke-spesifikke og manifest følelser av tyngde og epigastrisk trykk, moderate smerter i høyre subcostal området, som kan være permanent eller paroksysmal i naturen. Det er også svakhet, tap av styrke, vanlig asteni, vekttap, periodisk lavfrekvent feber.

Over tid øker intensiteten av smerte, gulsott vises, utvidelsen av subkutane årer på den fremre veggen av magen, ascites. Å miste vekt fort går, tretthet øker, huden får en typisk lysegrå (jordisk) fargetone, det er en konstant økning i kroppstemperaturen. Leveren er forstørret, og pasienten kan merke sin økning. Overflaten er ujevn, tett. På et senere stadium av sykdommen kan selv en levertumor bli propolped.

Hepatokarcinom kan også fortsette som en akutt febril tilstand, der det ledende symptomet er høy kroppstemperatur, eller har et lavt symptomforløb.

Cholangiolcellekarsinom i leveren (intrahepatisk kolangiokarcinom)

Det forekommer mye sjeldnere enn HCC. En viktig rolle i etiologien og spille helmintiske parasittiske infeksjoner (opistorhoz, schistosomiasis, clonorchiasis), og den primære rende kolangitt, tilstedeværelsen av cystiske endringer i galleveier, og mottak av anabole steroider. Visse betydning er gitt med medfødte sykdommer (leverfibrose, polycystose, etc.).
Både menn og kvinner lider like ofte. Gjennomsnittsalderen for de syke er 60-70 år. Med totale lesjoner i tykktarmen øker risikoen for forekomst med 10%.
Tidlige symptomer på sykdommen ligner på forrige form (svakhet, subfebril temperatur, ubehag i høyre øvre kvadrant, etc.). Den dominerende funksjonen er gulsott.

Andre typer ondartede levertumorer er svært sjeldne.

klassifisering

Det er mange klassifikasjoner av leverkreft.
Mest reflekterer de histologiske endringene i leveren med utviklingen av en svulst i WHO-klassifiseringen (C.M. Leevy et al., 1994). Ifølge denne klassifiseringen er maligne leverenumorer delt inn i:

 • epitelial;
 • ikke-epitel;
 • blandet;
 • hematopoietisk og lymfoid;
 • metastatisk;
 • unclassifiable.

I henhold til den kliniske og morfologiske klassifiseringen, utmerker seg former for vekst av primær leverkreft.

Den vanligste veksten av karsinom i form av en node (unicentrisk eller multifokal) - 50-80% av tilfellene. Svulsten stammer fra hepatocytter. I orgelet er det flere noder av hvitt og gult i forskjellige størrelser. Videre, når de lokaliseres på overflaten av leveren, opptrer deres navle-lignende tilbaketrekning.

Massiv vekst (i form av en enkelt knute, ledsaget av satellitter eller hulrom) forekommer i 10-40% av tilfellene. Det ser ut til at en stor knute okkuperer et segment eller en brøkdel av leveren, der det kan være intrahepatiske metastaser.

Resterende arter (diffus form og cirrhosis-cancer) er mindre vanlige, opptil 15-20% av tilfellene. Observeres spredt over leveren vev små knuter, som kan fusjonere med hverandre. Utvendig er leveren praktisk talt ikke forskjellig fra cirrhotic.

Maligne svulster varierer i differensiering. Ifølge moderne klassifikasjoner er det fire grader av differensiering av tumorceller. I første grad er tumorceller svært differensierte og ligner normale hepatocytter. Videre, ved den andre og tredje grad, muterer celler og gradvis mister likhet med normale celler. Og i fjerde grad blir de utifferentierte.

Ifølge mange forskere - jo høyere differensiering av tumorceller, jo mer gunstige prognosen. Utifferentierte svulster er vanskelige å behandle, de vokser raskt og raskt metastaserer.

Det er en klinisk klassifisering av den amerikanske Joint Committee on Cancer (AJCC), 1992, som bruker gruppering av kliniske data i faser. Ifølge henne er fire stadier av svulstprogresjon skilt, i sin tur er trinn 3 og 4 delt inn i flere underarter. Ifølge denne klassifiseringen er leverkreft i fjerde etappe vanligvis ikke herdbar.

Parallelt brukes den anatomiske internasjonale klassifiseringen av levertumorer som bruker TNM-6-systemet (2002), hvor: T er størrelsen og posisjonen til primærtumoren (T0, T1, T2, T3, T4); N - tilstand av regionale lymfeknuter (N0, N1, N2, N3); M - tilstedeværelse eller fravær av fjerne metastaser (M0, M1). En nærliggende figur karakteriserer forekomsten og utbredelsen av lesjonen, hvor 0 er fraværet av en egenskap.

Diagnose av leverkreft

Som nevnt ovenfor er tidlige tegn på leverkreft mildt spesifikt og åpenbare kliniske manifestasjoner forekommer allerede i forsømte tilstander. På grunn av dette er diagnosen leverkreft, dessverre, gjort ganske sent, og prognosen er ofte ugunstig.

Man bør være oppmerksom på forverring av tilstanden hos pasienter med levercirrhose, dette kan indikere ondartet tilstand. Pasienter med godartede levertumorer bør være på dispensarregister og gjennomgå en jevnlig undersøkelse (biokjemisk blodprøve, oncomarkers, ultralyd, etc.).

I blodprøver kan hypokromisk anemi, leukocytose med venstre skifte av leukocytformelen og giftig granulocyttnutrofil, noteres, og økningen øker.
Definisjonen av oncomarkers i blodspesifikke stoffer, vanligvis av protein natur - er viktig. Deres utseende i en viss mengde i blodet kan indikere tilstedeværelse og vekst av ondartet neoplasma. Spesifikt for fcc er deteksjon av alfa-fetoprotein (AFP).

Det skal huskes at deteksjon av kreftmarkører i blodet ikke er en diagnose, men tjener som en unnskyldning for ytterligere grundig undersøkelse.

Fra instrumentelle metoder for undersøkelse, er ultralyd, CT, MR, radionuklidmetoder, angiografi mye brukt.

Alle disse metodene er ekstra, bare en biopsi av orgelet med etterfølgende histologisk konklusjon lar deg nøyaktig verifisere diagnosen. Flere typer biopsi brukes.

 • Punkturbiopsi: tynn eller tykk nål. Ofte utføres under tilsyn av ultralyd eller CT.
 • Laparoskopisk biopsi.
 • Kirurgisk biopsi. Det utføres i de tilfeller der en biopsi av en eller annen grunn ikke ble utført før operasjonen for å fjerne svulsten.
 • Transvenøs biopsi. Det utføres med umuligheten av tradisjonell punkteringsbiopsi, for eksempel med brudd på blodkoagulasjon.

behandling

Er leverkreft behandlet? Det er ikke noe entydig svar på dette spørsmålet, så vel som på spørsmålet "hvor mange lever med kreft" - alt avhenger utelukkende av pasientens tilstand og tidspunktet for deteksjon av sykdommen.

Valget av behandlingsmetode er laget individuelt for hver pasient. Avhenger av antall og størrelse på svulsten, graden av skade på leveren parenchyma, involvering i prosessen med store fartøy, samtidige sykdommer, etc.

Grunnleggende prinsipper for behandling:
1. Kirurgisk behandling er den vanligste metoden for behandling. Omfanget av inngrep er fra reseksjon til hemihepatektomi.
2. Radiosurgery (radiofrekvens termoablation).
3. Kryodestruksjon.
4. Arteriell kjemoembolisering.
5. Polychemotherapy.
6. Strålebehandling.
7. Symptomatisk.

Noen pasienter prøver å behandle leverkreft med folkemessige rettsmidler eller med hjelp av healere, healere, psykikere, etc., og dermed miste verdifull tid og forverre prognosen. Det anbefales å kontakte en spesialist før det er for sent!

Sekundær (metastatisk) leverkreft

Metastaser i leveren kommer fra svulster fra organer som leveres med en portalvein (v. Portae). Vanligvis kommer metastaser fra bryst, lunger, nyrer, eggstokkene, uterus, tykktarmen og magen.

Også sekundær skade på leveren er mulig med spiring av svulster fra tilstøtende organer: galleblæren, magen. Refererer til IV-stadiet av klinisk klassifisering.
De kliniske symptomene på leverkreft er svært lik den primære lesjonen. Diagnosen blir betydelig forenklet når en svulst blir detektert. Behandling utføres i kombinasjon med primærfokusering.

outlook

Gitt at HCC utvikler seg raskt nok og diagnosen er sent, er prognosen for denne type kreft ugunstig. Med uvirksomme svulster, når behandlingen allerede er meningsløs, dør pasienter oftest innen 4 måneder etter bekreftelse av diagnosen. Med svulster som er gjenstand for kirurgisk behandling, er prognosen noe mer positiv. Gjennomsnittlig levetid etter operasjonen er ca. 3 år. Den femårige overlevelse er imidlertid opptil 20%.

Med utviklingen av kreft mot cirrose, er prognosen verre, behandlingen er komplisert ved tap av leverfunksjon, dør pasienten oftest innen få måneder. Prognose for kolangiokarsinom: gjennomsnittlig overlevelse 3-6 måneder.

Med en metastatisk lesjon er prognosen oftest ekstremt ugunstig, spesielt med massiv sådd. Metastaser fra svulster i rektum og tyktarmen har en bedre prognose av forventet levealder.

Leverkreft refererer til sykdommen, hvor andelen av onkologiske skader i kroppen øker jevnt.

Og de forholder seg først og fremst til en økning i antall pasienter med kronisk form for viral hepatitt av forskjellige arter, samt til en rekke andre sykdomsfremkallende faktorer.

Kreftfremkallende leverskade er vanskelig å tolerere, og avslører sykdommen i begynnelsen av utviklingen letter i stor grad behandlingen og kan resultere i fullstendig gjenoppretting.

Konsept og statistikk av sykdommen

Under den hepatiske maligne formasjonen menes utviklingen av kreftceller i dette organet. Sykdommen kan være primær eller sekundær.

I det første tilfellet begynner svulsten direkte å vokse fra hepatocytene, det vil si cellene i dette organet eller fra gallekanalene.

Den sekundære formen for leverkreft er oppdaget omtrent 30 ganger oftere, og den oppstår på grunn av metastase, det vil si under påvirkning av kreftceller som har kommet fra andre organer med en ondartet neoplasma.

Bilde av leverkreft - angiosarkom

Hvert år oppdages ondartet leverskade i nesten syv hundre tusen mennesker rundt om i verden. Men andelen av primær ondartet lesjon blant de identifiserte pasientene er bare 0,2%.

Det er en territoriell avhengighet, hvor primær kreftopplæring blir oftere oppdaget hos kinesiske innbyggere. India, Sør-Afrika. I Russland øker sannsynligheten for å utvikle denne patologien i befolkningen i de nordlige regionene, hvilke forskere tilskriver bruk av rå fisk av innbyggerne i disse områdene.

Bruken av termisk ubehandlet fisk resulterer i infeksjon med parasitter som skader leverceller.

Kreftlesjonen er mer utsatt for de menneskene som har en alder over 40 år, og menn blant dem er nesten 4 ganger mer.

Dette mønsteret er avslørt - hvis en mann har noen svulst, så er sannsynligheten for at det blir malignt nær 90%. Identifikasjon av leverformasjoner hos kvinner i 60% av tilfellene etablerer en godartet prosess og i 40% ondartet.

klassifisering

I medisin brukes flere klassifikasjoner av leverkreft. I sin opprinnelse er malign neoplasma delt inn i:

 • Primær.
 • Sekundær. Oftere er den primære svulsten som fører til skade på organene lokalisert i tykktarmen, lungene, brystene, eggstokkene, magen.

Leverkreft er delt og avhengig av hvilke celler i kroppen det utvikler:

 • Epitel. Denne gruppen inkluderer kolangiocellulær, hepatocellulær og hepatokolangiocellulær. Epitelial kreft i leveren kan også være av en utifferentiert type.
 • Non-epitel. Denne gruppen inkluderer hemangiendothelioma.
 • mixed Er carcinosarcomaser og hepatoblastomer.

En video om tegn og behandling av kreft i leveren:

 • Cholangiocellular - svulstvekst starter fra epitelcellene i gallekanaler. Ved utbruddet av ondartet sykdom er det praktisk talt ingen symptomer på sykdommen.
 • Hepatocellulær begynner å danne seg fra hepatocytter, i henhold til frekvensen av spredning er det praktisk talt det aller første. Denne typen kreft kan enten være som en enkelt svulst eller som et sett med små knuter. Subtypen av denne ondartede lesjonen er fibrolamellar karsinom, den er preget av nederlaget i små områder av leveren, noe som forbedrer prognosen av patologien.
 • Angiosarcoma er en ondartet formasjon dannet fra endotelceller av blodkar. Det preges av ekstremt aggressiv utvikling, rask utseende av metastaser og betydelig ødeleggelse av parankymen av orgelet.
 • Carcinosarcoma er en blandet type svulst, som består av atypiske celler av kolangiocellulært eller hepatocellulært karcinom og fra celler dannet i sarkom. Denne typen kreft er sjelden.
 • Hepatoblastoma. Denne typen ondartet neoplasm utvikler seg fra celler som er like i struktur til organets embryonale celler. Barn under 4 år er utsatt for denne patologien. Det manifesteres av en rask økning i magen, feber, nedsatt aktivitet.

hoved~~POS=TRUNC

Primær leverkreft er en neoplasma som begynner dannelsen direkte i selve orgelet.

I de fleste tilfeller er dannelsen av denne ondartede svulsten forårsaket av kroniske inflammatoriske prosesser i organet og cirrhosis.

Årsakene til utviklingen av primær kreft inkluderer:

 • Opisthorchiasis er en helminthisk invasjon som utvikler seg når man spiser dårlig stekt eller rå fisk. En slik sykdom er oftere funnet i Irtysh og Ob-elver som bor i bassengene og fører til vekst av svulster med en kolangiocellulær struktur.
 • Effekter på kroppen aflatoksin, et produkt av sopp, som påvirker korn, nøtter.
 • Viral hepatitt. Mer enn halvparten av pasientene med primær leverkreft i analysen ble avslørt i blodantigenet av hepatitt B.

Det er kreftfremkallende effekt på leveren celler av tobakk tjære, alkohol, komponenter av orale prevensiver og legemidler som brukes av idrettsutøvere til å bygge muskler.

I sin anatomiske struktur er delt inn i:

 • Massive. Neoplasma i størrelse når neven, og fra det sunne vevet i kroppen er det begrenset til en kapsel.
 • Nodal. Tumorer kan være mer enn et dusin, deres størrelse kan nå størrelsen på en valnøtt.
 • Diffuse. Med denne form for ondartet skade gjennomsyrer kreftceller hele orgelet.

I de fleste tilfeller er primær kreft hepatocellulært karcinom. Sykdommen er mer utsatt for menn etter 50 år.

De første symptomene på patologi inkluderer utseende av smerte i den øvre halvdel av magen, identifisering av tetthet, vekttap. De første manifestasjonene av hepatocellulær karsinom blir ofte febrilsyndrom, ascites eller peritonitt.

sekundær

Sekundær, det vil si metastatisk leverkreft, forekommer nesten 30 ganger oftere enn i sin primære form.

Med denne typen sykdom er det primære fokuset oftest plassert i en rekke lokaliserte organer - mage, bukspyttkjertel, nyrer, brystkjertler. Sjeldnere er årsaken til sykdommen hos kvinner i uterus og eggstokkene hos menn i prostata.

Kreftceller kommer inn i leveren gjennom portalvenen med blod eller lymfestrøm. Sekundær kreft er oftere sin nodulære form, hvor nesene kan ligge både på overflaten av orgelet og være i midten av det.

Symptomer på en sekundær tumor er praktisk talt den samme som den primære typen malign lesjon.

Epithelioid hemangiendothelioma

Epithelioid hemangiendothelioma utvikler seg fra endotelet som leder til leverens kapillærer. Spredningen av ondartet neoplasma forekommer langs karene og dekker også grener av portalvenen.

Sykdommen er sjelden, det påvirker mest ungdommer. Tilknyttede patologier, mot hvilken epithelioid hemangiendothelioma kan være tilstede, har ikke blitt identifisert. I sjeldne tilfeller kan denne type av kreft oppstår i skrumplever, og det dreier seg allerede i fremskredne tilfeller - 20% av pasientene på samme tid viste metastaser i lungen vev eller ben.

Epithelioid hemangiendothelioma bør differensieres med angiosarcom og kolangiokarcinom.

årsaker til

Hovedårsaken til leverskader på kreftceller, så vel som andre typer kreft, er ennå ikke fastslått.

Men en undersøkelse av pasienter med denne typen ondartet formasjon gjorde det mulig å finne ut at det forekommer hos de fleste, hvis en eller flere av følgende provoserende årsaker er tilstede på deres organisme:

 • Kronisk forløp av virushepatitt, oftest hepatitt B, selv om mange tilfeller hvor kreft forekommer i mennesker med hepatitt C-viruset er i stand til å mutere, og som bestemmer den endring i strukturen av celler.
 • Skrumplever. I sin tur utvikler cirrhose ofte hos mennesker med virussykdommer, så vel som de som lider av alkoholisme. Årsaken til sykdommen kan være langvarig bruk av visse grupper av medisiner. I skrumplever erstattes normalt levervev med bindevev, og dette fører til en forstyrrelse av funksjonene.
 • Effekter på kroppen aflatoksin. Dette stoffet er et produkt av oppløsning av sopp, lokalisert på produkter hvis lagringsbetingelser forstyrres. Oftere reagerer toksinet på jordnøtter, hvete, ris, soyabønner, mais.
 • Økt jerninnhold i kroppen. Denne patologien er betegnet med begrepet hemokromatose.
 • Gallesteinsykdom og diabetes mellitus.
 • Infeksjon med helminths.
 • Syfilis. Med denne veneriske sykdommen, endres strukturen i leveren vevet jevnt.
 • Bruken av steroider - legemidler som brukes til å sette muskler av noen idrettsutøvere.

Ondartet svulst blir ofte oppdaget hos personer som røyker, kreftfremkallende effekt på hepatocytter er gitt av alkohol. Sannsynligheten for å bli syk øker hos personer som arbeider i skadelige næringer, så vel som hos de som har nære slektninger i arvelighet med denne patologien.

Symptomer på leverkreft hos kvinner, menn og barn

På begynnelsen av utdanningen viser ikke svulsten et utprøvd klinisk bilde. Og det er dette som påvirker det faktum at sykdommen noen ganger er funnet for sent.

I leverkreft utvikles spesifikke og ikke-spesifikke symptomer. Sistnevnte inkluderer tegn på kreftforgiftning, generell forverring av trivsel, vekttap.

Til spesifikke manifestasjoner av sykdommen inkluderer utvikling av gulsott, hepatomegali, ascites, intern blødning. Disse manifestasjonene av kreft forekommer allerede i tredje fjerde fase.

Symptomer på et tidlig stadium

Leveren er organet for fordøyelsen, med deltagelse som det er fordøyelse av mat og nøytralisering av skadelige stoffer. En voksende tumor forstyrrer organets funksjoner, og følgelig endres karakteren av fordøyelsen også.

Derfor, i et tidlig stadium av sykdommen, kan patologi manifestere seg:

 • Kvalme, nedsatt appetitt, forstoppelse eller diaré.
 • Økt tretthet og døsighet.
 • Ubehagelige opplevelser og en følelse av tyngde under riktig hypokondrium.
 • Smerter. De gir ofte i ryggen og skulderbladet.
 • Dannelsen av forseglingen under ribbenene.
 • Gulsott sclera av øyne, hud.

Ofte registrerer en syke en feber og feber syndrom. Utviklingen av disse endringene er relatert til immunsystemets arbeid, som uavhengig begynner å kjempe med kreftceller.

En annen manifestasjon av neoplasmen er Cushings syndrom, relatert til endokrine lidelser, og i forsømte tilfeller er årsaken til steroid diabetes. I noen pasienter begynner vekten å synke i begynnelsen av sykdommen.

Senere symptomer

Den siste fasen av leveren kreft er utstilt når svulsten sprer seg til det meste av orgel og metastasizes til andre deler av kroppen.

I denne forbindelse er ikke bare organets funksjon nesten ødelagt, men også patologiske forstyrrelser i hele kroppen.

Med neoplasm endrer blodsirkulasjonen også, noe som også medfører en rekke symptomer.

De siste symptomene på leverkreft inkluderer:

 • Utseendet til nesten konstant smerte.
 • Skarp vektreduksjon. På bakgrunnen utvikler utmattelse av kroppen og anemi, utmattelse og døsighet øker, periodisk svimmelhet oppstår, og ofte slutter å svimme.
 • Forstyrrelser fra nervesystemet, apati, depresjon.
 • Utseendet av ødem på beina, dette skyldes et brudd på blodsirkulasjonen. Ødem oppdages hos mer enn halvparten av pasientene, og spesielt hos eldre. Puffiness kan være så alvorlig at det forstyrrer gangprosessen.
 • Ascites. En patologisk opphopning av væske er knyttet til brudd på sirkulasjonen.
 • Intern blødning. Å vokse en svulst fører til vaskulær skade og deres brudd. Blødning bestemmes av økende pallor, fallende blodtrykk, sjokktilstand hos pasienten. Ofte, pasienter med leverkreft og blødninger fra nesen.
 • Utvidelse av lymfeknuter av forskjellige grupper.
 • Dannelse av avlange, mørke flekker på huden.

De nevnte tegnene utvikles og ved andre patologier, derfor nettopp for å etablere diagnosen er det mulig etter all-round inspeksjon.

Stadier av utvikling av sykdommen

Trinn til kreft i leveren eksponert i systemet, som tar hensyn til størrelsen av tumorene (T), graden av patologiske lymfeknuter (N), og tilstedeværelse av metastase (M).

 • Første trinn er T1, N0, M0. Neoplasma er en, det er ingen spiring i karene, da det ikke er nederlag av lymfeknuter og metastaser.
 • Den andre fasen er T2, N0, M0. Flere små neoplasmer eller en stor svulst som vokser inn i veggene i blodårene, oppdages. Men det er ingen metastaser og lesjoner av lymfeknuter.
 • Den tredje fasen er T3, N0, M0. Neoplasma av stor størrelse, men utover kroppen kommer ikke ut. Noen ganger er det grodd i portalvenen. T4, N0, M0 - neoplasmen begynner å gro i bukhinnen og ytre veggen av organene ved siden av leveren. T4, N1, M0 - det er en spiring av svulsten i en rekke lokaliserte organer og lymfeknuter.
 • Den fjerde etappen er T1-4, N1-4, M1. Det er en kreftformet svulst i leveren, nederlaget av flere grupper av lymfeknuter og metastaser av minst ett eksternt organ.

Hva er forskjellig fra cirrhosis og hemangioma?

Cirrhosis, en sykdom preget av gradvis erstatning av det normale bindevevet. Som et resultat, rynker kroppen og kan ikke lenger utføre alle sine funksjoner.

Den patologiske prosessen kan bli suspendert dersom hovedårsaken til cirrhose er eliminert.

Ved kreftlesjoner er en ytterligere endring i organets struktur avhengig av hvilken type malign lesjon som har oppstått og i hvilket stadium behandlingen starter.

Leverkreft utvikler seg oftest mot bakgrunn av allerede eksisterende skrumplever, og fellesforløpet av disse patologiene forverrer bare symptomene. Cirrhose og kreft er to sykdommer, utsikter for hvilke er ugunstige. Mye for å forlenge liv med skrumplever avhenger av pasienten selv, og hvor mye han vil lytte til legenes råd.

Hemangioma er en godartet svulst som utvikler seg fra blodårene. I de fleste tilfeller forårsaker det ingen symptomer og krever ikke behandling. Men med en stor hemangiomivå øker leveren i størrelse, det er kompresjon av karene og en rekke organer.

Veksten av hemangiomer, i motsetning til ondartede svulster som påvirker leverenes blodkar, er langsom, noen ganger dusinvis av år. En stor svulst kan briste, noe som resulterer i intern blødning.

metastaser

Spredning av metastaser utover leveren oppstår når den primære formen for kreft. Rapid metastase forklares av det faktum at det er rikelig blodet, det inneholder portal og levervev, det er en forbindelse med aorta.

I tillegg til blodstrømmen overføres kreftceller til lymfesystemet. Den nærmeste sekundære foci av primær kreft kan være i lymfeknuter som ligger ved portene i leveren, i bukspyttkjertelen, i mediastinum. I senere stadier blir lymfeknuter i nakken og bakre mediastinum metastasisert.

Med blodstrømmen, kan kreften passere til vertebrae og ribber, med en slik lesjon ser symptomene ut som følge av osteokondrose.

Senere, kreftceller flytte til lungevevet, pessar, bukspyttkjertel, mage, binyrene, nyrene, og høyre nyre eksponeres til å metastasere til flere ganger mer.

Hvordan identifisere sykdommen?

Hvis det foreligger mistanke om leverkreft, er en rekke instrumentelle undersøkelser tildelt pasienten, inkludert:

 • Ultralyd av orgel.
 • CT eller MR.
 • En biopsi.
 • Generell og biokjemisk analyse av blod.
 • Radiografi av lungene, ryggraden.

Hvordan kurere en ondartet svulst?

I tilfelle leverkreft er representert ved en enkelt og liten utdanning, er kirurgisk behandling foreskrevet. Etter vellykket fjerning av orgelet kan gjenopprettes og deretter er et gunstig utfall av sykdommen notert.

Men kirurgi er ikke mulig dersom kreften kombineres med skrumplever eller svulsten ligger i umiddelbar nærhet av portalenen. Med ondartet leverskade kan dette organet også transplanteres. Hensikten med kirurgisk behandling er avhengig av mange faktorer, som hver onkolog bør vurdere.

Kjemoterapi brukes hvis det er umulig å utføre en operasjon eller som en ekstra behandlingsmetode. Større effekt av stoffene observeres dersom de injiseres direkte inn i den tumorbærende arterien.

I noen tilfeller viser svulsten administreringen av trikloreddiksyre eller alkohol, disse stoffene har en destruktiv effekt. I de avanserte stadier av kreft velger vi palliativ behandling.

Hvor mange pasienter lever?

Prognosen for ondartet leverskade påvirkes av tumorens størrelse, antall tumorer, tilstedeværelsen av metastaser i selve orgelet. Overlevelse av pasienter er høyere hvis den utførte operasjonen er minst traumatisk.

Pasienter med en enkelt node overlever i ikke mer enn halvparten av tilfellene, med to noder markerte et gunstig utfall for ca. 30%. Den mest ugunstige prognosen, hvis det er flere steder - med dette nederlaget innen fem år, overlever bare fra 12 til 18% av befolkningen.

Ved 3-4 stadier av leverkreft er det en rask metastase, og derfor er det dødelig utfall mulig om noen få måneder.

En video om leverkreft:

Hvordan kan du få leverkreft, fortell følgende video:

Leverkreft er en ondartet neoplasma som ligger i leveren og er dannet fra celler og strukturer i leveren eller er en metastatisk infeksjon fra en svulst i et annet organ. Den metastaseriske lesjonen, som provoserer symptomene på leverkreft, diagnostiseres mye oftere.

Metastatisk neoplasma diagnostiseres hos pasienter flere ganger oftere sammenlignet med primære leverlidelser med onkologi. Leveren regnes som det mest metastaserte organet. Denne kroppen spiller en viktig rolle i hele organismenes arbeid, i forbindelse med hvilken den har en spesiell karakter av blodstrømmen.

Leverets onkologi er delt etter opprinnelsen, nemlig:

 • Primær form - lesjonen påvirker først og fremst bare leverenceller.
 • Sekundær form - Konsekvensen av progresjon i et organ med kreftvoks og penetrasjon av metastaser i leveren. Vanligvis påvirker metastatisk onkologi leveren - omtrent tyve ganger oftere. Leveren oppfatter raskt metastaser på grunn av funksjonelle egenskaper.

Ondartet svulst blir ofte oppdaget i hannkroppen - den primære formen i ca 90% av tilfellene.

Symptomatisk av primær leverskade med onkologi

I utgangspunktet er kliniske manifestasjoner av leverkreft nesten usynlig, og patologi er oftest ledsaget av ikke-spesifikke tegn. I denne forbindelse utføres en nøyaktig diagnose kun når symptomene på leverkreft i stadium 4 utvikles.

Som regel. Skadelidte besøker legen omtrent to til tre måneder etter de første tegn på nedsatt leverfunksjon. Omtrent to tredjedeler av pasientene klager over ubehagelige opplevelser i magen, et brudd på appetitten, vekttap. Halvparten av pasientene ser selvstendig opp en økning i levervolumet - en følelse av sprekker fra høyre inn i hypokondrium utvikler seg.

Tumoren i leveren av manifestasjoner på de første stadier av utviklingen kan forveksles med uspesifikke symptomer følgende patologiske tilstander: galleblærebetennelse, gallestein, cholangitt, akutt forverring av kronisk hepatitt etc. Kliniske symptomer begynner å oppstå etter en signifikant økning i svulsten når det begynner å presse nærliggende organer og strukturer betydelig.

De første tegn på leverkreft kan være som følger:

 • Kroppstemperaturøkning.
 • Økt bukevolum.
 • Rapid tretthet, svakhet og sløvhet.
 • Blødning fra nesehulen.
 • Kvalme etterfulgt av oppkast.
 • Poser.
 • Yellowness av huden.
 • Anemi.
 • Diaré.

Mer enn halvparten av alle pasientene klager over å trekke smerte med utviklingen av kreft i lumbaleområdet eller i hypokondriet til høyre. Periodisk utvikler smerten med turgåing og tung fysisk anstrengelse. Senere blir smerten permanent.

Progresjon av sykdommen er supplert med et brudd på kroppen, det vil si frigjøring av galle i tarmhulen. I denne sammenhengen begynner hudfarge og slim overflateendring - guling, når lysgul farge. Deretter følger skiltene med tørr og kløende hud, et brudd på avføringen. Kroppstemperaturen varierer fra 37 til 39 grader, og etter hvert faller det ikke i det hele tatt.

Symptomatisk av sekundær leverskade med onkologi

Sekundære svulster i leveren utgjør nesten 90% av alle kreftene i dette organet. Som allerede nevnt, påvirker de oftest metastaser.

Symptomatisk i samme situasjoner vil først og fremst avhenge av tegn på primær sykdom og stadium.

Gjennomføring av diagnostikk av leveren onkologi

Det er viktig å huske at diagnosen leverpatologi er en kompleks prosess som involverer et stort antall laboratorieforskningsmetoder. Diagnosen kan etableres på grunnlag av menneskelige klager, etter undersøkelsen, palpasjon, etter tilrettelegging av grunnleggende undersøkelser. Med onkologi i urinen øker konsentrasjonen av urobilin og konsentrasjonen av bilirubin i blodet.

Ofte er en nøyaktig diagnose etablert etter en ultralydsundersøkelse. Således, ultralyd for leverkreft - en rimelig måte for å diagnostisere, noe som bidrar til å etablere tumorknuter i leveren og arten av deres dannelse og utvikling - godartet og ondartet.

Andre metoder for å diagnostisere kreft i leveren inkluderer:

 • Perkutan sikte punktering av leveren under overvåkning av ultralyd. I en slik situasjon kan en morfologisk diagnose gjøres med høy nøyaktighet, fordi lignende tegn med onkologi kan manifesteres i forskjellige leverskader.
 • MR og datatomografi er også implementert når kontroversielle problemer oppstår.
 • Ekstern undersøkelse av organet og innsamling av data for etterfølgende histologisk undersøkelse er oftest en laparoskopisk metode.
 • Bestemmelse av konsentrasjonen av fetoproteiner i blodet - hos kreftpasienter øker denne konsentrasjonen i 80% av tilfellene.
 • I spesielle situasjoner realiseres fluoroskopi, når luft innføres i bukregionen og tuberøsitet og heterogenitet i leverstrukturen oppdages mot bakgrunnen av den introduserte gassen.
 • Om nødvendig organiseres radioisotopskanning for å få ytterligere data.

Terapi for leverskade med onkologi

Leverreseksjon er en kirurgisk behandling av leverkreft, som innebærer fjerning av noder som er tilstede på orgelet, som kun kan utføres dersom knutepunktene er små og isolert. Muligheten for kirurgisk inngrep kan kun bestemmes etter åpning av bukedel. Generelt er kreft diagnostisert på senere stadier, og det er derfor kun symptomatisk terapi tillatt.

Når man svarer på hvordan man kan kurere leverkreft i sekundær form gjennom kirurgisk inngrep, sier leger at dette bare er mulig uten fravær i kroppen selv. Effektiviteten av kjemoterapi, når legemidler administreres intravenøst, er minimal. Dessverre er sykdommen preget av den raske kurs og etter operasjonen, kan pasienten forvente å leve i ca 3-5 år, og svulsten, vanskelige operasjoner provosere død for pasienten i løpet av få måneder.

Hvis onkologi påvirker leveren som følge av et annet organs kreft, blir en fjerde klasse kreft diagnostisert og symptomatisk behandling utført, og legen overvåker ernæring i leverkreft.

For å forebygge onkologi er det mulig ved hjelp av enkle metoder:

 • Tidlige vaksiner mot hepatitt B.
 • Moderat forbruk av alkoholholdige drikker.
 • Overholdelse av sikkerhetstiltak i kjemisk produksjon.
 • Overholdelse av et spesielt kosthold, samt nektet å bruke jerntilskudd og anabole steroider uten legens vitnesbyrd.

Legene anbefaler at pasienter alltid begynner å spise med inntak av rå mat og deretter gå til de varmebehandlede rettene. Det bør være små porsjoner og ofte.

Leverkreft er en sykdom ledsaget av utseende av en ondartet neoplasma, som dannes på grunn av degenerasjonen av hepatocytter i tumorceller. Det kan være primær eller sekundær (metastatisk). I den primære kreftsvulst er formet direkte i leveren og i den sekundære - oppstår på grunn av cancercellemetastase av hematogen fra andre organer (mage, livmor, eggstokk, lunge, nyre, tykktarm, brystkjertlene). I denne artikkelen kan du få informasjon om årsaker, varianter, tegn og metoder for diagnose og behandling av leverkreft.

Ca. 20 ganger oftere er kreftvev i leveren sekundær og bare i 2-3% av tilfellene oppdages primære neoplasmer i dette organet. Den høyeste forekomsten av primær leverkreft er observert i slike regioner som Kina, Senegal, India, Filippinene og Sør-Afrika. Dette forklares av den ekstremt høye prevalensen blant befolkningen i kroniske former for hepatitt.

Ifølge statistikken er menn 4 ganger mer sannsynlig å lide av denne kreften, og vanligvis blir slike svulster oppdaget hos mennesker etter 50-65 år.

årsaker

De nøyaktige årsakene til utviklingen av leverkreft er ennå ikke bestemt, men alle eksperter identifiserer mange faktorer som bidrar til utviklingen av denne ondartede svulsten. Disse inkluderer:

 • kronisk viral hepatitt;
 • levercirrhose;
 • alkoholisme;
 • tobakksrøyking;
 • narkotikamisbruk
 • hemokromatose;
 • diabetes mellitus;
 • gallestein;
 • ukontrollert inntak av anabole steroider;
 • ukontrollert mottak av hormonelle prevensjonsmidler;
 • aflatoksin B1 kommer inn i kroppen ved bruk av feil lagret korn, soya, korn (i et vått miljø de knuser særlig sopp skille dette toksin);
 • eksponering for giftige og giftige kjemikalier: radium, arsen, thorium, vinylklorid, klorholdige pesticider, etc.;
 • syfilis;
 • helminthic invasjoner: opisthorchiasis, schistosomiasis, amoebiasis;
 • genetisk predisposisjon.

klassifisering

Primær leverkreft

Blant primære maligne tumorer i leveren, blir hepatocellulære karcinomer oftest oppdaget. Disse neoplasmene vokser fra muterende hepatocytter.

I tillegg til hepatocellulære kreftformer er det flere sjeldne typer primære svulster:

 1. Cholangiocellular. Neoplasmer vokser fra epitelceller av gallekanaler.
 2. Gepatoholangiotsellyulyarnye. Tumorer vokser fra både hepatocytter og epitelceller av galdekanaler.
 3. Cytadenokarsinom. Neoplasmer er store, som ligner utseendet på en cyste. De vokser ofte fra godartede cystadenomer eller medfødte cyster. Vanligvis utvikles hos kvinner.
 4. Fibrolamellære karcinomer. Svulster er en spesiell form for leverkreft med karakteristisk morfologi av ondartede hepatocytter muterte, som er omgitt av en lamellær bindevev. De er ofte funnet hos barn eller ungdom under 35 år, og har ingen sammenheng med predisponerende faktorer for leverkreft (kronisk hepatitt, etc.).
 5. Angiosarkom. Disse er ekstremt aggressive og ofte inoperable svulster, som raskt vokser fra endotelet og peritelet av karene. Vanligvis oppdaget hos eldre, utsatt for giftige og giftige stoffer.
 6. Epithelioid hemangiendothelioma. Disse er ekstremt sjeldne ondartede neoplasmer, men ikke så aggressive som angiosarcomer. De er utsatt for rask metastase og for vellykket behandling trenger de tidlig påvisning. I slike svulster prolifererer de avrundede endotelcellene i epithelioide-arter i leverenes vaskulat og danner en tett fibrøs stroma.
 7. Hepatoblastoma. Svulsten er lavdifferentiert, har en embryonisk opprinnelse og utvikler seg tidlig i barndommen (opptil 4-5 år). Svært oppdaget hos voksne. Den vokser fra umodne embryonale leverceller og fører til vekttap, for å akselerere seksuell utvikling og øke magen i størrelse. Neoplasma er tilbøyelig til hyppig og rask metastase.
 8. Uifferensierte sarkomer. Slike neoplasmer er svært sjeldne og varierer i deres struktur fra angiosarcoma, anaplastisk fcc eller epithelioid hemangiendothelioma. Når disse diagnosene er formulert, må denne svulsten differensieres fra disse neoplasmaene. Vanligvis oppdages uendifferentiert sarkom hos barn. Det vokser raskt, metastasizes og svært dårlig behandles. I sjeldne tilfeller kan pasienten redde levertransplantasjon.

Sekundær leverkreft

Sekundær kreft i leveren er metastatisk og er en formidling av primære maligne neoplasmer av følgende organer:

 • tykktarmen;
 • livmoren;
 • eggstokk;
 • prostata;
 • brystkreft;
 • magen;
 • lunger;
 • nyre og andre.

symptomer

De første kliniske symptomene på leverkreft vanligvis forekommer i form av ikke-spesifikke tegn på andre patologier i kroppen: kolangitt, forverring av hepatitt, gallestein, kolecystitt, etc. I de tidlige stadier av tumor hos pasienter med redusert vekt, ser ubegrunnet tretthet og svakhet, appetittforstyrrelser (opp til anoreksi. ), en følelse av tyngde i den epigastriske regionen og riktig hypokondrium. Senere vises andre symptomer på leverkreft.

Dyspeptiske lidelser

Hos pasienter er det kvalme, noe som fører til oppkast. Det er diaré, forstoppelse og flatulens. Slike lidelser og tap av appetitt forårsaker vekttap hos 85% av pasientene.

Smertefulle opplevelser

Årsaken til smerte i leverkreft er overvekst av kapselet til dette organet og en sekundær inflammatorisk reaksjon.

Utseendet av smerte i leverkreft i de innledende stadier kan være forbundet med dyspeptiske lidelser. Senere har pasienten smertefulle opplevelser, som er forårsaket av veksten av svulsten. Neoplasma utvikler leverkapselen og forårsaker en sekundær inflammatorisk reaksjon. Som et resultat vokser orgelet i størrelse, blir det veldig tett og tuberøst, og gjennom bukveggen kan halvparten av pasientene probes med en knute.

I begynnelsen oppstår smerter under fysisk anstrengelse (for eksempel etter kjøring), og senere blir de følt i ro. I tillegg øker magen på grunn av veksten av svulsten i volum.

Gallekanalforstyrrelser

Vevtumorer forårsaker kompresjon av galdekanalen og provoserer utviklingen av obstruktiv gulsott. Som et resultat, huden og sclera av pasienten blir gulsott, urinen blir mørk, misfargede avføring til blek kalkholdig hue, vises kløe.

Syndrom av generell forgiftning

Hos pasienter forverres den generelle tilstanden kraftig, og følgende symptomer vises:

 • skarp svakhet og redusert toleranse for enhver belastning;
 • svimmelhet;
 • anemi,
 • pre-synkope og besvimelse;
 • lang og uforklarlig og ikke eliminert feber.

blødning

Hos pasienter med leverkreft utvikler blødnings syndrom, som manifesterer seg som telangiectasier (edderkopp årer) og tilbakevendende nese og gastrointestinal blødning. Hos 15% av pasientene fører spontan ruptur av svulsten til akutt intra-abdominal blødning med utvikling av en sjokkreaksjon. Noen pasienter utvikler peritonitt.

ascites

Veksten av svulsten fører til et brudd på blodsirkulasjonen og akkumulering av en stor mengde væske i bukhulen (ascites). Pasientens mage enda mer økning i volum, i det er det følelser av ekspansjon og tyngde. Som et resultat utvikler erctations, halsbrann, kvalme, magesmerter og flatulens. På grunn av utvidelsen av bukveggen stikker navlen ut.

metastase

I spredning av metastaser, er kliniske manifestasjoner av leverkreft suppleres med tegn på skade på andre organer. Metastase i kreftformet leverkreft kan være:

 • intraorganisk - svulsten sprer seg til andre deler av leveren;
 • regionalt - svulsten sprer seg til lymfeknuter av portene i leveren, paraaortal og celiac lymfeknuter;
 • Fjern - svulsten sprer seg til andre vev og organer (lunger, pleura, peritoneum, ben, nyre, bukspyttkjertel, etc..).

diagnostikk

Når de indirekte tegn på leverkreft - smerter, gulsott, leverforstørrelse og node palpasjon i øvre høyre kvadrant - for å bekrefte diagnosen kan tildeles:

 • Ultralyd i leveren og andre organer i magehulen
 • målrettet perkutan leverbiopsi (under ultralydveiledning) og histologisk analyse av biopsivev;
 • CT;
 • MRI;
 • laboratorieblodprøver for å bestemme nivået på leverenzymer, blodplater, AFP, bilirubin, alkalisk fosfatase, proteiner, etc.;
 • koagulasjon.

Om nødvendig kan slike tilleggsstudier tildeles:

 • PET lever;
 • selektive mål
 • statisk lever scintigrafi;
 • diagnostisk laparoskopi.

Stadier av leverkreft

Basert på de oppnådde diagnostiske dataene, er kreftprosessens stadium bestemt:

 • Stage I - neoplasmen har små dimensjoner, påvirker ikke blodårene og påvirker ikke mer enn ¼ av kroppen, manifestasjoner av sykdommen er fraværende eller milde;
 • Trinn II - leveren har en eller flere tumorer opp til 5 cm, påvirker tumorblodkarene, men ikke utover legeme av konverteringstrinn og ikke strekker seg til lymfeknuter;
 • Trinn III (undertrinn A, B og C) - A-trinndel når størrelsen av en eller flere tumorer som er større enn 5 cm, neoplasmer påvirke portalen eller den hepatiske vene; når understadiet B, strekker tumorprosessen seg til nærliggende organer (unntatt blæren) eller er festet til leverens ytre membran; i understadiet C spredt maligne celler til lymfeknuter og organer;
 • IV stadium - neoplasma får maksimal fordeling på lymfeknuter og andre organer, pasienten dør om noen måneder (lever sjelden opptil 5 år).

behandling

Kirurgisk inngrep er den viktigste måten å fjerne svulsten.

Taktikken for å behandle leverkreft er helt avhengig av scenen i svulstprosessen.

I begynnelsen av tumorfjerning kan innovative metoder brukes:

 1. Radiosurgical behandling med CyberKnife. Svulsten fjernes ved hjelp av bjelker av høy-effekt ioniserende stråling under kontroll av dataflygning, og sunt vev av organet blir ikke påvirket.
 2. Chemoembolization av mikrosfærer. En oppløsning av antitumor-legemidlet og en spesiell adsorberende polymer (mikrosfærer) tas inn i sprøyten. Den resulterende løsningen blandes med en radiopakket preparat. Under kontrollen av røntgenstrålen blir en mikrokateter satt inn i arterien som fôrer svulsten, som utføres så nært til neoplasmen som mulig. Løsningen fra sprøyten injiseres i arterien. Mikrosfærer tette fartøyet og stoppe blodtilførselen av svulsten. Det kjemoterapeutiske midlet i løsningen kommer inn i vevet i neoplasmaen og forårsaker deres død uten å komme inn i den totale blodstrømmen.
 3. Radiofrekvens ablation. Vevet i neoplasma er "brent" med radiobølger med høy energi, som mates gjennom en tynn nål som settes inn i svulsten. Nålen er satt inn i bukveggen under kontroll av ultralydutstyr.
 4. Radioembolisering (eller SIRT). Denne teknikken ligner noe på kjemoembolisering. Det radioaktive preparatet Yttrium-90 brukes som mikrosfærer. Ved hjelp av et kateter satt inn i lårbenet, blir det levert til svulsten og forårsaker døden av vevet.

I operable tilfeller er den viktigste måten å eliminere svulsten, kirurgisk manipulasjon. For å fjerne en svulst kan følgende gjøres:

 • lobektomi - reseksjon av leveren;
 • hemihepatektomi - fjerning av halvparten av leveren;
 • atypiske reseksjoner.

Kirurgisk behandling kompletteres med kjemoterapi kurs. Som cytostatika kan anvendes 5-fluoruracil, metotrexat, etc. Infusjon av kjemoterapeutiske midler kan utføres via leverarterien. Ved hjelp av denne teknikken er effekten av cytostatika høyere og de har mindre samlet effekt på kroppen.

I noen tilfeller er leverlevertransplantasjon effektiv i de tidlige stadier av leverkreft. Denne metoden for behandling kan gi en sjanse for fullstendig gjenoppretting. Ved senere stadier er transplantasjonen mindre effektiv.

Med uhelbredelige tilfeller av leverkreft, kan bare kjemoterapi brukes til behandling. Som regel introduseres cytotoksiske legemidler gjennom hepatisk arterie.

Radioterapi behandling for leveren kreft er ikke foreskrevet så ofte som med andre maligne tumorer. Det kan kombineres med kirurgisk behandling eller kjemoterapi.

I noen klinikker kan en ny metode for bestråling som protonbehandling utføres. Protonstråling kan selektivt påvirke kun ondartet vev. Det ødelegger DNA fra kreftceller og forårsaker deres død.

Til hvilken lege å søke

Hvis det er følelser av tyngde i den epigastriske regionen og riktig hypokondrium, forverring av appetitt, dyspeptiske lidelser eller icteric symptomer, bør du konsultere en gastroenterolog. Etter å ha gjennomført en rekke studier, og hvis det er mistanke om leverkreft, kan en pasient bli anbefalt til konsultasjon og undersøkelse hos en onkolog. For å bekrefte diagnosen er utnevnt: ultralyd av leveren, biopsi og histologisk analyse, CT, MR, biokjemisk blodanalyse, etc.

prognoser

Prognoser for både primær og sekundær leverkreft er ekstremt ugunstige. Forventet levetid for mange pasienter er redusert til flere måneder (noen ganger opptil 5 år). Prognosene for overlevelse av pasienter etter reseksjon av leveren er også skuffende - dødeligheten er 10%, og døden oppstår på grunn av leverinsuffisiens.

Uten liten betydning er tumorens histologiske utseende. Med en vellykket operasjon for fjerning av hepatoblastom og cystadencarcinom, kan pasienten leve 5 år og med angiosarcoma - ikke mer enn 2 år. Overlevelse av pasienter med fibrolamellar karsinom kan være ca 2-5 år (noen ganger lenger). Og med utifferentiert sarkom, utvikler svulsten seg veldig raskt, og pasientene lever bare noen få måneder.

Ved operativ behandling av leverkreft observeres fem års overlevelse hos bare 9-20% av pasientene. Hvis svulsten er ubrukelig, lever pasientene ikke mer enn 4 måneder. Den samme ugunstige prognosen er typisk for metastatisk leverkreft.

Leverkreft er en ekstremt farlig onkologisk sykdom. Dens første tegn alltid er uspesifikke og kan forveksles med andre sykdommer i leveren og galleveier. Identifisere denne sykdommen pasienten har til å utføre kompliserte og livstruende operasjon, og i ubrukelige tilfeller kan pasienten forvente å leve bare noen få måneder.

Om leveren kreft i programmet "Live sunt!" Med Elena Malysheva (fra 33:35 min.):

Les Mer Om Fartøyene