Sykdommer i karene i nedre ekstremiteter

Et av de mest slående symptomene på en rekke sykdommer er smerte i underdelene. Smerte i bena (underlempene) er en smertefull følelse av varierende intensitet, lokalisering og karakter i underdelene, forbundet med fysisk anstrengelse eller oppstått i ro.

Årsaker til bein smerte

Smerter kan oppstå i alle deler av foten, og årsakene til disse smertene er ekstremt varierte.
I artiklene "Smerter i hofteleddet", "Smerte i kneet", "Smerte i hælen", blir årsakene til smerte i disse områdene av nedre ekstremiteter diskutert i detalj.

Årsaker til bein smerte som ikke er relatert til sykdommen

Smerte i nedre lemmer (hvis det er kortvarig og uregelmessig) kan være forbundet ikke bare med sykdommen, men også med langvarig fysisk stress, tretthet, og vanligvis forekommer i leggen. Beinmuskulaturen begynner å oppleve oksygen sult, hvorav nedbrytningsprodukter slutter å bli frigjort, særlig melkesyre. Resultatet av dette er smerte i beinmuskulaturen. For å eliminere dem anbefales det å slappe av musklene. For å gjøre dette er det nok å ligge ned eller sette seg ned, og dermed endre leddets stilling, og gni kraftig på hendene med den reduserte muskelen.

Dumme, vondt og sømmer i kalvemuskulaturen, oppstår kramper ofte etter langvarig stående eller stillesittende arbeid. Når på grunn av langvarig stagnasjon i benene på underbenene, er det ingen normal blodsirkulasjon av venøs og arteriell, det er oksygen sult.

Sykdommer ledsaget av smerte i nedre lemmer.

Svært ofte er smerter i beina en manifestasjon av arterielle eller vene sykdommer i nedre ekstremiteter, men ofte er de forårsaket av sykdommer i ryggraden, nervesystemet og stoffskiftet. Smerte kan oppstå med sykdommer i bein og ledd, muskler og sener, lymfeknuter og kar.

Tenk på mulige årsaker som fører til forekomsten av smerte i nedre lemmer.

1. Smerter i bena med traumer

Benninger i bena - De hyppigste skader på underekstremiteter. De kan være både uavhengige og i kombinasjon med andre skader (forvirring av indre organer, forvridning av ledd, etc.). Med et blåmerke registrerer pasienten forholdet mellom traumer og smertestart. På stedet av blåmerke er det hevelse og blåmerker (blåmerke). Brudd på legemets funksjon avhenger av lokalisering av skaden, dens intensitet og volumet av det skadede området.

Benfrakturer i nedre ekstremiteter - Dette er et brudd på integriteten til beinet, og noen ganger felles. Ikke alle beinfrakturer er forårsaket av traumer. For eksempel, personer som lider av osteoporose, er beinene så skjøre at brudd kan forekomme med minimal belastning. Avhengig av bruddens sværhet (åpen eller lukket, med eller uten forskyvning), vil smerten i beinets muskler ha en annen intensitet. Det er to grupper med tegn på brudd på underlempene. sannsynlig: smertefulle opplevelser, forsterker ved enhver bevegelse; ødemer og tilstedeværelse av hevelse i det skadede området; begrensning av bevegelser i benet; forekomst av subkutan blødning. pålitelig: den unaturlige posisjonen til lemmen; patologisk benmobilitet i de stedene hvor det ikke er noen ledd; krepitasjon (knusing) av gni benfragmenter; visuelt påviselige fragmenter med åpne brudd (i disse tilfellene er blødning og traumatisk sjokk festet). I tillegg vil det være tegn på brudd på blodtilførselen til underbenet og foten, nevrologiske lidelser, med traumer i nevrovaskulært bunt.

Strekning av musklene i underbenet kan oppstå når jogging, rask gange, klasser i en hvilken som helst aktiv sport, og noen ganger selv når du bruker dårlige plukket sko. De første smertefulle opplevelsene skjer vanligvis umiddelbart, eller innen 24 timer etter uvanlig intens muskelbelastning. Muskler ser hovne, spente og tunge. Pasienter som klager over ømhet, noen ganger ganske uttalt, oppstår når musklene føltes. I noen tilfeller er det forbundet med muskelødem, noe som manifesteres av en betydelig økning i størrelsen på det berørte området. Smerte og ømhet med palpasjon vedvarer i flere dager, og noen ganger til og med uker. Smertefulle opplevelser intensiveres under bevegelser, spesielt når man bøyer knær og ankelleddet.

Muskelbrudd. Typisk er slike skader lokalisert i et lite område av muskelen, i nærheten av sin forbindelse med senen. Imidlertid er det i enkelte tilfeller mulig at store diskontinuiteter kan oppstå, noen ganger også ledsaget av fullstendig adskillelse av muskel fra senen. Som regel skjer slike skader når lemmer bøyes skarpt i retningen motsatt virkemåten. Et eksempel er øyeblikket med en skarp start eller omvendt et plutselig stopp under en løp. Muskelbruddene blir alltid ledsaget av en plutselig alvorlig smerte i nedre ekstremitet. Smertsyndromet kan avta for en stund, men da vender den alltid tilbake, smerten blir permanent og intensiverer ettersom hematomen bygger opp og muskelspasmer utvikles. Når du føler deg skadet ekstremitet, registreres lokale smerteopplevelser. Noen ganger kan berøringen bestemme hevelse forårsaket av omfattende blødning. Når det er et komplett brudd (det vil si muskelavstengning i området ved sin binding til senen), kan man til og med fange for gapet som oppstår mellom ligamentet og muskelen. Slike traumer er alltid ledsaget av et sterkt ødem i området av den skadede muskelen og en signifikant reduksjon i volumet av bevegelser.

Syndrom av lang knusing (SDR, knuse syndrom) bløtvev - en særegen patologisk tilstand forårsaket av en lang (4-8 timer eller mer) knusing av steinsprut ekstremitetpulser bløtvev ødelagt bygninger, blokker med jord kollapser i gruver, etc. knuse syndrom.. forekommer i nødssituasjoner (jordskjelv, sammenbrudd av bygninger etc.).

Type SDR er posisjons kompresjons syndrom (ATP) av bløtvev, kompliserer løpet av akutt eksogen forgiftning eller andre kritiske forhold ledsaget av utvikling av koma. Posisjonssyndrom utvikler seg som et resultat av langvarig kompresjon av det myke vev i ekstremiteter og trunk med massen av ens egen kropp. De hyppigste årsakene til utviklingen er forgiftning med alkohol og dets surrogater, narkotika- og hypnotiske stoffer, forgiftning med karbon- eller eksosgasser. Offeret klager over smerte og manglende evne til å gjøre bevegelser med et skadet lem, svakhet, kvalme, tørst. Han er blek, reagerer inert på miljøet. Det skadede lemmet svulmer raskt, volumet øker, vev oppnår en woody tetthet på grunn av muskel hevelse. På huden i knusende, blødninger, slitasje, blærer fylt med svovel eller blodig væske, ses. Bevegelse i leddene er umulig på grunn av smerte forårsaket av muskelskader og nerverbukser. Følsomheten i skadeområdet og underliggende vev går tapt. Pulsering av fartøyene i dette området er svekket eller ikke i det hele tatt bestemt av det økende ødemet. Blodtrykket er redusert.

Aching i musklene i beina når spontane hematomer. Noen ganger kan pasienter som behandles med antikoagulantia merke til forekomsten av plutselige blødninger i muskler i underlempene. Denne patologien er preget av smerte og økning i størrelsen på det berørte området. Slike hematomer dannes utenfor forbindelsen med tidligere skader, eller som følge av svært små skader.

2. Smerte i beinmuskulaturen med patologier av karene i nedre ekstremiteter.

Kronisk arteriell insuffisiens i nedre ekstremiteter ledsaget av et karakteristisk smertesyndrom som oppstår når man går for en begrenset avstand (opptil 500 m). I noen tilfeller er avstanden til smertefri gange bare ti meter. Den resulterende smerten forbundet med akkumulering i muskelvevet av uoksidiserte metabolske produkter (laktater, pyruvater, etc.), tvinger pasienten til å stoppe, vente på forsvinning av smerte og bare deretter fortsette bevegelsen. Dette symptomet kalles "intermittent claudication" og deteksjonen krever bare en nøye spørsmål om pasienten. I noen tilfeller oppstår iskemisk smerte i nedre lemmer om natten, og får pasienten til å henge bena nede. For å avklare diagnosen tillater måling av ankel-brachialindeksen (se undersøkelsen). Reduksjon av denne indikatoren til 0,8 og lavere er typisk for kronisk arteriell insuffisiens. Kronisk arteriell insuffisiens med kort avstand fra smertefri gå- eller hvilesmerte er en indikasjon på pasientens sykehusinnleggelse i den vaskulære kirurgiske avdelingen for angiografisk undersøkelse og kirurgisk behandling.

Kronisk venøs sykdom (CVD, åreknuter) oppstår som en konsekvens av sviktet i ventilapparatet i det overfladiske venesystemet. HZV smerte når den er lokalisert i de endelige deler av benene, er det sprengning med karakter og er ofte kombinert med andre symptomer som hetetokter, frysninger og kribling kjøre spill. Smerten vises på slutten av dagen, etter langvarig statisk belastning, både i stående stilling og sittende. Provosere venøs smerte oppvarming (varmekabler, boblebad, sauna, varme årstid, og andre.), Hormonelle endringer (smerte øker under den annen fase av menstruasjonssyklus, så vel som anvendelsen av hormonelle prevensjonsmidler, deriblant intravaginal). Et unikt trekk ved den venøse smerte tjener sin reduksjon eller forsvinning som et resultat av aktiv bevegelse i ankelleddet, og etter løfting over den horisontale lem. Åreknuter utvikles ganske sakte - i løpet av årene, og noen ganger i flere tiår. Dens fremgang er forenklet av: langvarig statisk belastning på underkroppene når den er i vertikal stilling; stillesittende livsstil; vektig; langvarig sitteposisjon (for eksempel under hyppige lange turer eller fly); bruk av hormonelle prevensjonsmidler eller hormonbehandling graviditet. Det må bli husket at de mest fremtredende symptomer på åreknuter i form av en svulmende blodåre enheter og edderkopp årer er ikke de første tegn på sykdommen. Utbruddet av patologi er i de fleste tilfeller ikke manifestert av synlige hudforandringer. De første symptomene er oftest smerte, tyngde, spenning i beinmuskulaturen, tretthet og hevelse. Hvis slike klager forekommer, er det best å kontakte en spesialist-phlebologist umiddelbart. Utbrettet kliniske bildet av åreknuter er: hovne, Knotty, som rager over overflaten av huden og synlig gjennom hennes årer; intense smerter i beinmuskulaturen; betennelse i huden over venene; tromboflebitt; utseendet av dårlig helbredende sår og blødning.

tromboflebitt - Akutt betennelse i veneveggene med dannelse av en trombose i lumen. Symptomer avhenger av lokalisering av trombose. Det er tromboflebitt av overfladiske (hovedsakelig åreknuter) og tromboflebitt av dype vener i underekstremiteter. Akutt tromboflebitt av overfladiske vener i nedre ekstremiteter utvikler seg som regel i en åreknute. Ofte er en stor saphenøs vene påvirket. I løpet av den trombostede venen forekommer akutte traksmerter, lokal feber, hudhyperemi og tett smertefull smerte under palpasjon, og muligens øker kroppstemperaturen til 37,5 - 38 ° C. Manifestasjonene av akutt tromboflebitt av de dype venene i skinnet avhenger av omfanget og plasseringen av trombosen, antall vener involvert i prosessen. Sykdommen begynner vanligvis akutt, med smerter i kalvemuskulaturen, utseendet av en følelse av raspiraniya i underbenet, spesielt når du senker det, øker kroppstemperaturen. I de distale delene av shin er det ødem, huden får en litt cyanotisk nyanse, og i løpet av 2-3 dager vises et nettverk av forstørrede overfladiske vener på bena, hofter, underliv. På baksiden av foten er det skarpe smerter i kalvemuskulaturen. Kanskje utseendet av sårhet med dyp palpasjon (sondering) av gastrocnemius muskelen. Tidlige diagnostiske tegn på dyp tromboflebitt er:
• Homans symptom: er utseendet eller signifikant økning i smerte i kalvemuskulaturen i bakre bøyning av foten i ankelleddet;
• Moses test, som utføres i to trinn: a) knusing av tibia i anteroposterior retning; b) knusing av underbenet. Testen anses positivt hvis sårhet oppstår bare ved første opptak;
• Lovenbergs test, utført med et sphygmomanometer. Pneumatisk mansjett påføres på midten av skinnen og setter det langsomt inn i det opp til 150 mm Hg. Art. Prøven anses som positiv i tilfelle smerter i kalvemuskulaturen ved et trykk under dette nivået.
Det positive resultatet av en av de ovennevnte testene bestemmer behovet for en ultralydsundersøkelse. Den mest truende komplikasjon av sykdommen er risikoen for adskillelse av tromben fra de indre veggene i det venøse kar. Denne koagulert blodpotte kan bevege seg gjennom blodbanen i kroppen og forårsake blokkering av vitale kar. Den vanligste årsaken til pulmonal tromboembolisme, akutt hjerteinfarkt eller cerebrovaskulær patologi er nøyaktig skåret ut av en blodpropp tromboflebitt i de nedre ekstremiteter.

limfostazom kalt medfødt eller ervervet sykdom assosiert med svekket lymfatisk drenasje av lymfe kapillærene og lymfekar av de perifere lemmer og andre organer til de store lymfatiske samlere og i lymfekanalen. Pasienter klager over hevelse i bena, smerte, tyngde og tretthet i beina, utseendet trofiske forstyrrelser i huden. Barn lymfødem (lymphostasis) utvikler vanligvis som et resultat av medfødte lymfekar. Hos voksne de viktigste årsakene til lymfødem er smittsomme (strep infeksjon som forårsaker erysipelas) og parasittsykdommer (filaria, Toxoplasma, etc..), Konsekvensene av skader eller kirurgiske inngrep.

3. Smerter i beina med betennelsessykdommer

Tegnsmerter i muskler i bena med myoenitt og paratenonitter. Disse gruppene kombinerer en gruppe kombinert inflammatoriske lesjoner av muskler og leddbånd i nedre ekstremiteter. Disse patologiene er en konsekvens av kronisk overbelastning av muskulaturen av beina under høy og intensiv belastning, og er ledsaget av mikrotraumor av muskler og ledbånd. Ytterligere risikofaktorer er generell tretthet, kroniske sykdommer, hypotermi, etc. Myoentesitt er en betennelse i muskelpassasjen i senen, paratenonitt er et nederlag av fiberen rundt senen, en innsetting er en inflammatorisk prosess på stedet der ligamentet er festet til beinet. Alle disse patologiene kombinerer ofte med hverandre, og manifesteres av smerter i muskler i bena og hevelse i det tilsvarende området. I det kroniske løpet av disse sykdommene og de fortsatte stressene, kan muskeltårene oppstå, og noen ganger - deres fullstendig adskillelse fra vedleggssteder.
Inflammasjon av muskler (myositis) manifesteres av lokal muskel smerte, forverres ved å trykke på musklene eller når du beveger deg. Denne smerten forårsaker spenning i de berørte musklene og begrenser mobiliteten til leddene. Noen ganger kan myositis manifesteres ved hevelse eller rødhet i huden på et sårt sted. Symptomene på myositis inkluderer også økende muskel svakhet, hvor det blir vanskelig for en pasient å utføre enkle og vanlige handlinger for ham. Årsakene til myositt kan være infeksjonssykdommer (SARS, influensa, kronisk betennelse i mandlene), eksponering til toksiske substanser, traumer, metabolske forstyrrelser, hypotermi, overdreven muskelspenninger, yrkesaktivitet (i fare for å utvikle myositt fiolinister, pianister, dataoperatører, drivere), muskel kramper, parasitter (trichinose, cysticercosis). Med åpent traume og komme inn i såret av infeksjon, kan purulent myositis utvikle seg. Det manifesterer seg: en økning i kroppstemperaturen; gradvis styrking av muskel smerte; frysninger; ødem, spenning og muskelspenning.

4. Smerte i bena med beintumorer

Maligne svulster har et rikt klinisk bilde. Det er mulig å fordele symptomer som svakhet og tap av appetitt, feber, avmagring, anemi (anemi) i de senere stadier av sykdommen, apati, svakhet, forstyrret søvn. De lokale manifestasjoner inkluderer alvorlig smerte, som kan beskrives som et vedvarende, permanent, forbedret med tiden og om natten, noe som er dårlig fjernes eller ikke fjernes smertestillende. Forstyrret leddfunksjon med periarticular plassering prosess, er det ofte en patologisk brudd (som ikke er forbundet med en skade eller skader som oppstår spontant, ved løfting, dreiing, eller selv i ro), kan det være et symptom på "head of Medusa" (utvidelse av vene nettverk av tumoren ), en økning i lokal temperatur over svulsten. Også med utviklingen av ondartede svulster i nedre ekstremiteter, kan et av symptomene være lameness.

5. Smerte i benmuskler med flade føtter

En av årsakene til den konstante smerten i muskler i underlempene er flatfoot. Med denne patologien er fotens bue flatet - den blir flattere, noe som fører til brudd på dens dempingfunksjoner. Flat-footedness manifesteres av følelsen av "bly" vekt, smerte i beinmuskulaturen og rask tretthet når du går. Også med denne patologien lider kneleddene sterkt, siden de står for størstedelen av belastningen. I tillegg øker belastningen på ryggraden, siden kroppen på en eller annen måte skal kompensere for støt og støt under bevegelse. De viktigste symptomene på flatfot er de slitte og slitte skoene på innsiden; svært rask tretthet og utseendet av smerte i beinmuskulaturen under gang og langvarig stående i vertikal stilling; tyngde i beina, kramper og hevelse på slutten av dagen; hevelse av anklene; øk fotstørrelsen i bredde.

6. Smerter i nedre ekstremiteter med bein tuberkulose

Osteoartikulær tuberkulose manifesterer sig som symptomer på tuberkuløs forgiftning og lokal skade av osteoartikulært system. Graden av alvorlig tuberkuloseforgiftning kan være svært forskjellig, avhengig av aktivitet og utbredelse av tuberkuloseprosessen. På mange måter er det avhengig av tuberkulose hos andre organer, og først og fremst - på lungetuberkulose. Symptomer på lokale lesjoner er forskjellige, avhengig av plasseringen og utviklingsstadiet av tuberkuløs betennelse. Pasienter er opptatt av periodisk smerte i ryggen eller i ledd, tretthet, muskelspenning. De viktigste kliniske former for osteoartikulær tuberkulose er: tuberkulær osteitt, tuberkulose i ryggraden og tuberkulose i leddene.

7. Smerter i beina med smittsomme sykdommer

krus - en smittsom sykdom forårsaket av streptokokker. Sykdommen begynner kraftig med utseende av kulderystelser, generell svakhet, hodepine, muskelsmerter, i noen tilfeller - kvalme og oppkast, økt hjertefrekvens, samt økt kroppstemperatur. På huden vises et lite rødt eller rosa flekk, som om noen timer blir til en karakteristisk erysipelatøs rødhet. Rødhet er et klart avgrenset område av huden med ujevne grenser i form av tenner, "tunger". Hud i rødhet er spenst, varm til berøring, moderat smertefull når palpating, edematous.

osteomyelitt. Du kan identifisere vanlige og lokale symptomer på sykdommen. Totalbildet av sykdommen, på grunn av tilstedeværelsen av bakterier i blodet (bakteriemi), som følger: frysninger vises etter en kort periode av ubehag, stiger temperaturen fra 37,5 ° C til 40 ° C, pulsfrekvensen øker (høyere enn 90 slag per minutt). På dette stadiet kan osteomyelitt betraktes som en normal akutt luftveisinfeksjon (f.eks. Influensa). 2-3 dager med sykdom vises lokale tegn i form av lokal smerte over de berørte områdene, restriksjoner på mobilitet og hevelse i bløtvevet segmentet lemmer, hud rødhet. Beinene på nedre ekstremiteter er oftest påvirket (femoral og tibial).

8. Sår føtter med leddgikt i leddene i nedre ekstremiteter

Siden leddgikt i hofte og kneledd er allerede vurdert i de aktuelle artiklene dvele ved tap av ankelleddet og tær. Arthritis - en betennelse i leddene, som kan forekomme både i akutte (alvorlig smerte, hevelse av ankelen og tærne), og i kronisk (lang flyter ikke intensiv smerte i ledd). Imidlertid er symptomene på sykdommen spesifikke for hver spesiell patologi. artrose - forårsaker ødeleggelse av leddbrusk, og forårsaker dermed smerte og betennelse. I slike pasienter er bevegelser vanskelige og smertefulle. Under gangen øker smerte og hevelse, og etter hvile oppstår stivhet i bevegelser. Giktartritt - påvirker hovedsakelig underkroppene, men betennelsen kan også lokaliseres på hendene. Krystaller av urinsyre deponeres i tåbens ledd, siden det er den som stammer mest når man går eller kjører. Denne typen leddgikt forårsaker uutholdelig smerte som oppstår under stress. Revmatoid artritt Er en svært alvorlig kronisk sykdom som påvirker alle leddene. Etter en stund på grunn av konstant betennelse blir leddene deformert, og derfor blir pasientene ofte deaktivert. Deformering av foten ledsages av en endring i flere ledd samtidig, noe som forhindrer folk i å gå, og smerten som oppstår, gir ikke hvile.

9. Smerter i bena med diabetisk polyneuropati

Typiske symptomer er følelsen av "kulderystelser," brenner, smerter i bena og føttene, og nattmuskelkramper. Nevrologisk undersøkelse avslørte svekkelse av Achilles reflekser, nedsatt følsomhet av typen "sokker" og "strømpe", redusere muskelledd følsomhet. I slutten av begynt behandling og behandlingssvikt utvikle slike komplikasjoner av diabetisk polyneuropati som trofiske magesår stoppe, noe som kan føre til nekrose, gangren (diabetisk fot) og ofte til amputasjon. Pasienter med diabetes krever en årlig nevrologisk og klinisk undersøkelse av foten.

10. Nevrologiske sykdommer og smerter i bena

Smerte forbundet med lumbosakral osteochondrose, lokalisert på baksiden av låret fra baken til popliteal fossa, det vil si langs skiatic nerven. Ofte oppstår disse smertene plutselig og kan begrense motoraktiviteten til pasienten betydelig. Som provokerende faktorer kan vektløfting eller brå bevegelser av kroppen virke. Karakteristisk øker smerten når den beveger seg, nedover trappen.

Sykdommer i perifere nerver kan også provosere smerter i kalvemuskulaturen. I neuralgi, er smerten paroksysmal og forekommer langs nervefibrene. I intervallet mellom angrep er smerten praktisk talt fraværende, og smerteangrepet kan vare fra noen få sekunder til flere minutter. Med Raynauds sykdom kan smerter i tærne observeres etter "nummenhet".

Hvis en person ikke har nevrologiske abnormiteter, forårsaker et smertefullt muskelsyndrom betennelses- eller metabolske myopatier.

11. Smerter i beina med betennelses- eller metabolske myopatier

I følge internasjonal klassifisering er myopatier av tre typer: 1) forårsaket av rusmidler og toksiner, 2) idiopatisk inflammatorisk, 3) forårsaket av infeksjoner. 95% idiopatiske inflammatoriske myopatier sstavlyayut polymyositt, myositt, dermatomyositt, som oppstår som en konsekvens av systemiske bindevevssykdommer. Årsaken til smerte kan også være myositis med intracellulære inneslutninger og paraneoplastisk myosit. I alle disse tilfellene er det nødvendig å konsultere en reumatolog for å forebygge eller bestemme en systemisk sykdom, noe som fører til smerte i benens kalver. Denne typen myopati, som et stoff, er oftest forbundet med inntak av fibrater og statiner.

12. Smerte i benmuskler i forstyrrelser av stoffskifte og patologi av fettvev

Vannelektrolytt ubalanse. Med noen brudd på vann-saltbalansen kan pasienter klage over smerter og kramper i muskler i underlempene. En lignende tilstand oppstår i dehydrering av kroppen, som skyldes langvarig diaré, overdreven oppkast eller inntak av diuretika. Etter brudd av vann-saltbalansen er ikke en selvstendig sykdom, men er forårsaket av enten en patologi, så symptomene vil være forskjellige, men den viktigste er konstant tørst og utbredt ødem. Det er også mulig å senke blodtrykket, utseendet på hjerteslag og hjerterytmeforstyrrelser.

Patologi av subkutan fett. Pannikulitt er en progressiv lesjon av det subkutane fettvevet av inflammatorisk natur, som fører til ødeleggelse av fettceller og erstatning av bindevev med dannelse av noder, plakk eller infiltrater. Den viktigste manifestasjonen av spontan panniculitt er nodale formasjoner lokalisert i subkutan fettvev i forskjellige dybder. Ofte ser de ut på beina og hender. Etter å ha løst nakkene i pannikulittet er det fortsatt fokus på atrofi av fettvev, som ser ut som avrundede områder av hudstrøk. Nodal variant av panniculitis karakteriseres ved forekomst i det subkutane vev på typiske separat anordnede enheter som strekker seg i størrelse fra 3-4 mm til 5 cm. Den huden over knutepunktene kan ha en farge fra normal til lys rosa. Plakkvariant av pannikulitt er en egen klynge av noder, som, vokser sammen, danner bumpy konglomerater. Fargen på huden over slike formasjoner er rosa, bard eller blah-blåaktig. I noen tilfeller, agglomerater alle nodene er fordelt på tibia eller femur vevet, og dermed klemme vaskulære og nervebunter, noe som fører til smerte og ødem uttrykt lem fører til lymphostasis. Infiltrativ variant av pannikulitt flyter med smelting av noder eller deres konglomerater. På samme tid i knutepunktet eller plakkene, som regel, lysrød eller skygge, er det en svingning, typisk for abscess eller phlegmon. Men når nøklene åpnes, kommer ikke pus ut av dem, men den oljeaktige massen av gul farge. På stedet for den nyåpnede knuten dannes en langsiktig, ikke-helende sårdannelse. I tillegg til lokale manifestasjoner med pannikulitt kan det være vanlig, for eksempel svakhet, utilpashed, tap av appetitt, feber, kvalme og oppkast.

Smerter i benmuskler i overvektige mennesker. Årsaken til smerte syndrom i muskler i underlivet kan være fedme. Hvis en person har overdreven kroppsvekt, legges de ekstra lemmer på underkroppene, og de opplever økt trykk. Dette fører uunngåelig til smerter i beinmuskulaturen, spesielt med små fotstørrelser.

Diagnose med smerte i bena

Analyse av den kliniske data er det første trinnet i den diagnostiske prosess hos pasienter klager over smerter i underekstremitetene, der algoritmen er dens videre rettet mot diagnostisering og bestemmelse av behandlingen.

Laboratory og instrumentelle metoder for eksamen

1. Den fullstendig blodtelling (leukocytose moderat forskyves til venstre aneozinofiliya moderat forhøyet senkning i erysipelas og andre infeksjonssykdommer og inflammatoriske sykdommer);
2. elektrolytter, urea, kreatinin (vurdering av vannelektrolyttforstyrrelser);
3. blodsukker (normale verdier på 3,3-5,5 mmol / l, en økning i glukose indikerer sannsynligheten for diabetes);
4. Biokjemisk blodprøve: Forhøyet urinsyre med gikt, økte kolesterolnivåer i aterosklerotiske vaskulære lesjoner;
5. Mikrobiologisk undersøkelse (for eksempel skraping fra urinrøret på klamydia ved mistanke om reaktiv leddgikt);
6. Røntgenstudie - identifisere spesifikke endringer som er spesifikke for en bestemt patologi;
7. Forskning på onkologiske markører i tilfelle mistanke om ondartet neoplasma;
8. Serologisk analyse: reumatoid faktor i revmatoid artritt;
9. Punktering av benbiopsi for mistanke om bein tuberkulose og osteomyelitt: Et såningsmateriale oppnås ved aspirasjon av pus fra bein eller bløtvev, eller benbiopsier utføres;
10. USDG (dupleksskanning) av fartøy i nedre ekstremiteter gjør det mulig å avsløre vaskulære sykdommer på det prekliniske nivået;
11. Angiografi av karene i nedre ekstremiteter utføres med mistanke om kronisk venøs insuffisiens, aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter, etc.;
12. Magnetic resonance imaging og computertomografi (nevrologiske lidelser, lymphostasis, etc.);
13. Rheovasografi av arterier av nedre ekstremiteter (kronisk arteriell insuffisiens i nedre ekstremiteter);
14. Skelettskintigrafi - når du søker etter metastatisk fokus på kreft;
15. ankel trykk indeks (LID, forholdet mellom trykket i arteriene ved ankelen trykket i brakialarterien med en hastighet av 1 - 1.2) reduksjon av denne indeksen indikerer tilstedeværelse av begrensning i arteriene i den nedre lem.

Behandling av smerte i bena

Siden smerte i nedre ekstremiteter er et symptom på et stort antall sykdommer av forskjellig natur og symptomer, avhenger behandlingsmetoden av årsaken som forårsaket det. For tidlig forebygging av utseendet av smerte i beinmuskulaturen må du imidlertid følge visse regler:

1. I vaskulære patologier er det nødvendig å begrense innholdet av fett, kolesterolrikt mat i kostholdet ditt. Det vil være nyttig å gå ned i vekt, samt regelmessig utføre et spesielt sett med øvelser for å forhindre utvikling av åreknuter. For eksempel:

- Full alternativ bøyning og forlengelse av bena i ankelleddet til en tilstrekkelig spenning av kalvemuskulaturen er følt 10-20 ganger.
- Sirkulære bevegelser av foten i ankelen 10-20 ganger.
- Lateral sving på foten 10-20 ganger.
- Fleksjon og forlengelse av tærne 10-20 ganger.
Prøv å unngå et langt opphold i en statisk, sittende eller stående stilling. Hvis aktiviteten din krever det, bør du regelmessig ta pauser, oppvarming og endre kroppens stilling, i løpet av arbeidsferien, gjør følgende øvelser:
- Stående, 8-12 ganger rullende fra hæl til tå;
- i 30 - 60 sekunder går på stedet med en høy heis på shin.

2. I sykdommer i ryggraden eller leddene bør det tas hensyn til rettidig behandling av disse patologiene og gjennomføringen av doktors anbefalinger.

3. Periodiske øvelser for å styrke muskulaturen i magen, vil føre til fjerning av muskelspenning i nedre rygg, noe som vil redusere sannsynligheten for å bestråle smerte fra midjen.

I alle tilfeller av langvarig eller gjentatt smerte i nedre ekstremiteter, bør du se en lege for den nødvendige undersøkelsen for å identifisere sykdommen som forårsaket denne tilstanden.

Komplikasjoner av sykdommer ledsaget av smerter i bena

I mangel av rettidig diagnose og behandling under oppsyn av en lege, utvikler sykdommen og komplikasjoner utvikles. En av de mest formidable komplikasjoner av arterier og årer er utviklingen av gangren, der amputasjon av underbenet er indikert. Med ubehandlet dyp venetrombose er utviklingen av tromboembolisme av lungearterien mulig.

Hva er legene til å ta opp hvis det er smerte i nedre ekstremiteter

Terapeut, traumatolog - avhengig av om det var traumer. Du kan trenge hjelp fra følgende leger: smittsomme sykdoms spesialist, parasitolog, reumatolog, vaskulær kirurg, onkolog, endokrinolog, nevrolog, dermatolog.

Vaskulære sykdommer i beina

Sykdommer i beinene i beina er ganske vanlige. De har sin egen spesifisitet, som er relatert til avstanden til underlivet fra hjertet og behovet for at blodet stiger opp fra bunnen. Vaskulære sykdommer i beina er forbundet med deres deformitet, forstørrelse, blokkering, sammenbrudd, betennelse. Den type lesjon avhenger av veggens struktur: venene er tilbøyelige til å strekke veggen og forstørre lumen, arteriene er preget av muskelatrofi og innsnevring av lumen. I forbindelse med disse endringene kan fartøyene ikke utføre sine funksjoner normalt, blodsirkulasjonen forstyrres, noe som har mange konsekvenser, opp til amputasjon av ekstremiteter.

årsaker

Vaskulære sykdommer kan være forbundet med både høye belastninger på underdelene, for eksempel hos idrettsutøvere og folk som tilbringer mesteparten av tiden på føttene, og med lav mobilitet. Negativt påvirke karene med dårlige vaner og ubalansert ernæring. Har et sted i utviklingen av sykdom og arvelighet.

Klassifisering av vaskulære patologier

Denne gruppen inkluderer en rekke sykdommer som kan deles inn i to typer:

 • Lesjoner av arterier: aterosklerose, utslettende endarteritt og andre.
 • Sykdommer i venene: åreknuter, flebitt, tromboflebitt, trombose.

Aterosklerose av beinene i beina

Sykdommen utvikler seg gradvis og manifesteres som regel etter 50 år. Det er preget av delvis eller fullstendig blokkering av arteriene med kolesterolplakk.

Av medisinske årsaker er årsaker:

 • Naturlig aldring av kroppen.
 • Diabetes mellitus.
 • Feil diett: Å spise mat som er rik på kolesterol.
 • Røyking.
 • Genetisk predisposisjon.
 • Overvekt, noe som fører til økt stress på fartøyene.
 • Hyppige stressende situasjoner.

Symptomene på sykdommen skyldes nedsatt blodsirkulasjon:

 • Blek, med en blåaktig tinge av lemmer.
 • Nummenhet i beina og krypende.
 • Chilliness i nedre ekstremiteter under kneet.
 • Smerter i kalvene under gang, og deretter i ro.
 • Forringelse av minne, svimmelhet.
 • Utvikling av hjertesykdommer.

Diagnosen er basert på pasientens historie om hans livsstil, instrumentell og laboratorieforskning. Den behandlende legen utpeker pasienten:

 • Blodtest for koagulering og lipider.
 • Ultralyd undersøkelse.
 • Angiografi.
 • Kapillyarografiyu.

Når aterosklerose utføres kompleks behandling, inkludert overholdelse av diett, medisinering, fysioterapi. Av stoffer utpeker som regel antikoagulantia, som forhindrer dannelsen av trombi. I tilfeller med betydelig karlukning lumen kirurgisk operasjon kan vises (bypass), idet shunt blir innført i arterien ved sin ekspansjon og gjenopprettelse av blodstrømmen.

Obliterating endarteritt

Dette er en av de mest komplekse vaskulære sykdommene i beina. Karakteriserte endarteritis lesjon blodårene, noe som resulterer i en innsnevring av deres (iblant fullstendig lukking) og dårlig sirkulasjon i underekstremitetene. Vanligvis med endring av endarteritt, forekommer endringer i store kar. Det legges merke til at røykere mennesker lider oftere. Diagnose av sykdommen hovedsakelig hos menn i alderen 20-40 år, kvinner er praktisk talt ikke syke.

Årsakene til utslettende endarteritt er ikke nøyaktig etablert.

Det antas at drivkraften til utviklingen av sykdommen kan tjene som:

 • Overtredelser i immunforsvarets arbeid.
 • Allergiske reaksjoner.
 • Sykdommer i blodet.
 • Røyking.
 • Komplikasjoner etter operasjon.
 • Smittsomme sykdommer.

De viktigste symptomene på endarteritt:

 • Vanskelighetsgrad å gå og intermittent claudication.
 • Alvorlig smerte.
 • Hurtig tretthet ved lave belastninger.
 • Følelse av prikking og følelsesløshet i beina.
 • Hevelse i nedre ekstremiteter.
 • Cyanose av beina.
 • Kramper.
 • Trofiske endringer på huden (tørrhet, opphør av hårvekst, misfarging).
 • Trophic ulcers.

Sykdommen anses uhelbredelig For å lette tilstanden bør pasientene følge følgende anbefalinger:

 • Helt avstå fra å røyke og drikke alkohol.
 • Unngå superkjøling og tung fysisk anstrengelse på beina.
 • Ta antiinflammatoriske og blodfortynnende medisiner.

I alvorlige tilfeller kan kirurgisk behandling foreskrives: omgå arteriene, fjerne det berørte området av fartøyet.

Varicose føtter

Dette er en svært vanlig sykdom i de nedre lemmer, reduksjon av elastisitet karakterisert venøse vegger og svikt av ventiler, slik at blod stagnerer i venene, årene utvider langstrakt forløpende under de hudområder. Sykdommen rammer kvinner oftere. De eksakte årsakene til åreknuter er ikke klare. De provokerende faktorene inkluderer:

 • Arvelig disposisjon.
 • Defekter av ventiler og svakhet i venøse vegger.
 • Betydende belastninger på beina.
 • En stillesittende livsstil.
 • Mottak av hormonelle prevensjonsmidler.
 • Vektig.

Symptomatisk utvikler seg gradvis - fra lettere til mer alvorlige manifestasjoner:

 • Ødem og tyngde i beina om kvelden.
 • Utseendet til vaskulære stjerner.
 • Smerte og nattkramper i kalver.
 • De utstående blåårene er under huden.
 • Kløe i huden, utvikling av eksem.
 • Trofiske forandringer (pigmentering, tørrhet og peeling, glanset hud, opphør av hårvekst).
 • Trophic ulcers.

Åreknuter er helt uhelbredelige, men det må kontrolleres, ellers kan alvorlige komplikasjoner utvikle seg. Behandling av sykdommen i blodårene på bena skal være kompleks og fortsette gjennom livet. Terapeutiske metoder inkluderer:

 • Tar medisiner og bruker salver, geler, kremer som reduserer smerte og lindrer hevelse. Dette venotonics, antikoagulerende midler, ikke-steroide anti-inflammatoriske midler, anti-oksidanter (Detraleks, Phlebodia, trombotisk-ACC Curantil, Troxevasin, Troxerutin Lioton gel Ginkor Forth, og så videre).
 • Bruk av kompressive jersey, som normaliserer blodstrømmen, forhindrer hevelse, forenkler tilstanden.
 • Balansert næring og vekt normalisering.
 • Avslag på bad og badstuer, solprosedyrer og varme bad.
 • Fysisk utdanning med vekt på gastrocnemius muskler, som tar en direkte rolle i å skyve blod fra underkroppene.
 • Unngå langvarig sitte eller stående.
 • Løft bena over hjertet i hvert øyeblikk (4 ganger om dagen i 10-15 minutter).

flebitt

Denne betennelsen i venenees vegger med etterfølgende forstyrrelse av blodårene og nedsatt blodsirkulasjon. Hovedårsakene til flebitis utvikling er følgende:

 • Varicose sykdom.
 • Smittsomme sykdommer.
 • Skade.
 • Den berørte venen deformeres, øker i størrelse og blir tett.
 • Huden i stedet for den berørte beholderen blir rød, temperaturen stiger.
 • I vondt ben, oppstår ubehag, det kan hovne.

Sykdommen er både akutt og kronisk. Når flebitt tromboflebitt ofte utvikler, som er betennelse av veggene i blodårene lagt til deres okklusjon (delvis eller fullstendig) trombe.

tromboflebitt

Denne sykdommen er preget av betennelse i venenees vegger med samtidig økning i blodviskositet, dannelse av trombi, innsnevring av blodkarets lumen og brudd på blodsirkulasjonen. Trombi utgjør en fare for livet, da de kan komme ut og komme inn i en hvilken som helst del av sirkulasjonssystemet, inkludert lungearterien. Ofte utvikler tromboflebitt i nedre ekstremiteter med åreknuter, men det er andre årsaker til patologien:

 • Smittsomme sykdommer.
 • Skader på underekstremiteter.
 • Økt koagulerbarhet av blod.
 • Forandring i blodsammensetningen, for eksempel som følge av å ta visse medisiner.
 • Graviditet og fødsel.

Utviklet med varicose thrombophlebitis fanger vanligvis nedre delen av låret og den øvre tredjedel av shin. Følgende symptomer er nevnt:

 • generell forverring av helse (utilpash, feber);
 • smerte i det berørte fartøyets område, som forverres av bevegelse;
 • rødhet og glans av huden i fremspringet av den berørte venen;
 • ødem i det syke benet og dets markerte forskjell fra sunn i størrelse;
 • Lett å grope for infiltrater i form av snorliknende seler.

Behandling av tromboflebitt innebærer primært bruk av blodfortynnende legemidler for å forhindre dannelse av blodpropper, etterfulgt av inkludering av antiinflammatoriske legemidler. I nærvær av en trombose er det angitt en kirurgisk prosedyre, hvor blokkeringen av venen elimineres. I tillegg er det nødvendig å bruke kompresjonsjersey, bruk av geler, massasje, fysiske øvelser som forbedrer blodsirkulasjonen i blodårene.

trombose

Inflammasjon av dypårene og dannelsen av trombi i dem kalles trombose. En trombose dannes raskt, og hvis den er løst festet til blodveggveggen, kan den til enhver tid gå av og bevege seg langs karet.

Hovedårsakene til trombose er:

 • medfødte abnormiteter av blodkar;
 • hormonelle lidelser;
 • hevelse;
 • skader med vaskulære lesjoner;
 • frakturer;
 • kirurgiske inngrep;
 • lammelse av beina og parese;
 • alvorlige infeksjoner;
 • overflødig vekt.

I tillegg inkluderer provokerende faktorer:

 • alderdom;
 • tung fysisk aktivitet;
 • stillesittende livsstil;
 • langvarig sengen hviler og immobilitet;
 • dårlige vaner (alkoholforbruk, røyking).

Symptomene på sykdommen er ikke alltid tydelig uttalt. Trombose kan mistenkes av følgende tegn:

 • Bursting, pulling, klemme smerte om kvelden.
 • Nummenhet og løpende rystelser i underbenet.
 • Tyngde i beinet ved slutten av dagen.
 • Ødem og en økning i volumet av den berørte lemmen.
 • Tynning av huden på et sykt ben, blek og cyanose.
 • Glanset skinn.
 • Økning i temperatur (generelt og lokalt).
 • Fyll overflatene med blod og uttrykke mønsteret under huden.
 • Temperaturen på sykebenet er lavere enn det som er sunt.

Behandling av trombose kan være konservativ og operativ. I det første tilfellet foreskrive stoffene i følgende grupper:

 • anti-inflammatorisk;
 • antikoagulantia av direkte og indirekte virkning;
 • enzymer med trombolytiske egenskaper;
 • midler som forbedrer mikrosirkulasjon og flyt av blod.

I tillegg er det vist elastisk bandasje eller bruk av komprimeringsstrikk.

Som konklusjon

Sykdommer i beinene på beina kan føre til irreversible forandringer, forringelse av livskvaliteten, funksjonshemning og til og med død. Derfor er det viktig å behandle dem i begynnelsen av utviklingen. Og det er enda bedre å være engasjert i forebyggingen: kvitte seg med dårlige vaner, spis riktig, opprettholde normal vekt, trene, unngå stress.

Les Mer Om Fartøyene