Hjertesykdom: symptomer, behandling, liste over store lidelser

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er hjertesykdommer (medfødt og oppkjøpt). Deres årsaker, symptomer og behandlingsmetoder (medisinske og kirurgiske).

Kardiovaskulær sykdom er en av hovedårsakene til døden. Russisk statistikk viser at ca 55% av alle avdøde borgere led av sykdommene i denne gruppen.

Derfor er det viktig for alle å kjenne tegn på hjertesykdommer for å identifisere sykdommen i tide og umiddelbart begynne behandling.

Det er like viktig å passere en forebyggende undersøkelse hos kardiologen minst hvert 2. år og fra 60 år - hvert år.

Hjertesykdomslisten er omfattende, den presenteres i innholdet. De er mye lettere å kurere hvis de diagnostiseres i utgangspunktet. Noen av dem behandles fullstendig, andre - nei, men i alle fall, hvis du begynner behandling på et tidlig stadium, kan du unngå videre utvikling av patologi, komplikasjoner og redusere risikoen for død.

Iskemisk hjertesykdom (CHD)

Dette er en patologi der det er utilstrekkelig blodtilførsel til myokardiet. Årsaken - aterosklerose eller trombose i kranspulsårene.

Klassifisering av IHD

Et akutt koronarsyndrom bør diskuteres separat. Tegnet er en langvarig (mer enn 15 minutter) smerteangrep i brystet. Dette begrepet betyr ikke en enkelt sykdom, men brukes når det er umulig å skille mellom myokardinfarkt og ustabil angina på symptomene og EKG. Pasienten får en foreløpig diagnose av "akutt koronarsyndrom" og begynner umiddelbart trombolytisk behandling, som er nødvendig for en hvilken som helst akutt form for iskemisk hjertesykdom. Den endelige diagnosen er laget etter en blodprøve for hjerteinfarktmarkører: hjerte troponin T og hjerte-troponin 1. Hvis nivået er forhøyet, hadde pasienten nekrose av myokardiet.

Symptomer på iskemisk hjertesykdom

Symptomene på angina pectoris er brannskader, klemmer smerter bak brystbenet. Noen ganger gir smerte til venstre, til ulike deler av kroppen: scapula, skulder, arm, nakke, kjeve. Mindre ofte er smertefornemmelsene lokalisert i epigastrium, så pasienter kan tro at de har mageproblemer, og ikke med hjertet.

Med stabil angina angrep blir provosert av fysisk aktivitet. Avhengig av funksjonell klasse av angina (videre - FC), kan smerten skyldes en belastning av forskjellig intensitet.

Ustabil angina er forskjellig fra stabil angina på grunn av at anfall blir hyppigere, begynner å vises i ro, kan vare lenger - 10-30 minutter.

Kardiosklerose manifesteres av smerte i brystet, kortpustethet, tretthet, ødem, rytmeforstyrrelser.

Tegnene på hjerteinfarkt (heretter - MI) kan være forskjellige. Avhengig av symptomene, utmerker seg flere former for MI.

Ifølge statistikken dør ca 30% av pasientene fra denne hjertesykdommen innen 24 timer uten å kontakte en lege. Derfor, studer nøye alle tegn på infarkt, i tide for å ringe en ambulanse.

Symptomer på MI

Smerten varer fra 15 minutter (noen ganger til og med en dag). Det fjernes ikke av nitroglyserin. Analgetika svekker det bare midlertidig.

Andre symptomer: kortpustethet, arytmi.

Hovedtegnene: en følelse av kvelning, mangel på luft, panikk.

Tillegg: cyanose av slimhinner og hud, akselerert hjerteslag.

Behandling av koronar hjertesykdom

Langtidsbehandling: Aspirin, beta-blokkere, statiner, ACE-hemmere.

På sykehuset vil pasienten få kalsiumantagonister (Verapamil, Diltiazem) og Aspirin. Den sistnevnte må tas på en kontinuerlig basis.

Leger ved ankomst begynner umiddelbart slik behandling: De vil inhalere oksygen, injisere en løsning av morfin, hvis Nitroglycerin ikke tar av smerten, vil heparin injiseres for å fortynne blodet.

Videre behandling: eliminering av smerte ved intravenøs administrering av nitroglyserin eller narkotiske analgetika; hindring av ytterligere nekrose av myokardvev med trombolytiske midler, nitrater og beta-blokkere; et konstant inntak av aspirin.

Gjenopprett blodsirkulasjonen i hjertet ved hjelp av slike kirurgiske operasjoner: koronar angioplastikk, stenting, koronararterie bypass graft.

Kronisk hjertesvikt

Dette er hjertets tilstand, der det ikke er i stand til å fullt pumpe blodet gjennom kroppen. Årsaken - hjertesykdommer og blodårer (medfødte eller anskaffe mangler, IHD, betennelse, aterosklerose, hypertensjon, etc.).

I Russland har CHF mer enn 5 millioner mennesker.

Stadier av CHF og deres symptomer:

 1. 1 - initial. Dette er en mild svikt i venstre ventrikel, som ikke fører til brudd på hemodynamikk (sirkulasjon). Symptomer er fraværende.
 2. Trinn 2A. Brudd på blodsirkulasjonen i en av kretsene (oftere - liten), en økning i venstre ventrikkel. Tegn: kortpustethet og hjertebanken med lite fysisk anstrengelse, cyanotisk slimhinner, tørr hoste, hevelse i beina.
 3. Fase 2B. Hemodynamikk i begge sirkler er forstyrret. Hjørnekamrene blir utsatt for hypertrofi eller dilatasjon. Symptomer: kortpustethet ved hvile, verkende smerte i brystet, blå fargetone av hud og slimhinner, arytmier, hoste, astma, hjerte, lem hevelse, mage, forstørrelse av leveren.
 4. 3 trinn. Alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser. Irreversible forandringer i hjertet, lungene, blodårene, nyrene. Alle tegn, karakteristiske for stadium 2B, forsterkes, symptomene på indre organers involvering blir tilsatt. Behandlingen er allerede ineffektiv.

behandling

Først av alt er terapi av den underliggende sykdommen nødvendig.

Symptomatisk medisinsk behandling utføres også. Pasienten er foreskrevet:

 • ACE-hemmere, beta-blokkere eller aldosteronantagonister - for å redusere blodtrykket og forhindre videre utvikling av hjertesykdom.
 • Diuretika - for å eliminere ødem.
 • Hjerteglykosider - for behandling av arytmier og forbedring av myokardiet.

Ventilfeil

Det er to typiske varianter av ventilpatologier: stenose og insuffisiens. Ved stenose er smalens lumen innsnevret, noe som gjør det vanskelig å pumpe blod. Og hvis ventilen ikke er tilstrekkelig, tvert imot, lukker den ikke til slutten, noe som fører til en utstrømning av blod i motsatt retning.

Oftere er slike hjerteventilfeil oppnådd. Vises mot en bakgrunn av kroniske sykdommer (f.eks. Iskemisk hjertesykdom), en historie med betennelse eller en usunn livsstil.

De fleste aorta- og mitralventiler er utsatt for sykdommer.

Symptomer og behandling av de vanligste ventilsykdommene:

På et alvorlig stadium er det angina pectorisangrep, besvimelse med fysisk anstrengelse, hudpall, lavt systolisk blodtrykk.

Mitral ventil prolapse

En annen vanlig patologi er mitral ventil prolapse. Det forekommer i 2,4% av befolkningen. Denne medfødte misdannelser i hvilken ventilklaffene "synke" inn i venstre atrium. I 30% av tilfellene er det asymptomatisk. De resterende 70% av pasientene, legene sier kortpustethet, smerter i hjertet, ledsaget av kvalme og en følelse av "klump" i halsen, arytmi, tretthet, svimmelhet, hyppige feber til 37,2-37,4.

Behandling kan ikke kreves dersom sykdommen oppstår uten symptomer. Hvis uorden er ledsaget av arytmier eller smerter i hjertet, er symptomatisk behandling foreskrevet. Med en sterk ventilendring kan den korrigeres kirurgisk. Som sykdommen utvikler seg med alderen, må pasientene undersøkes av en kardiolog 1-2 ganger i året.

Ebstein-avviket

Ebstein's anomali er forskyvningen av ventiler av tricuspid ventilen i høyre ventrikel. Symptomer: dyspné, paroksysmal takykardi, besvimelse, hevelse i venene på nakken, en økning i høyre atrium og øvre del av høyre ventrikel.

Behandling for asymptomatisk strømning utføres ikke. Hvis tegnene uttrykkes, foreta en kirurgisk korreksjon eller en ventiltransplantasjon.

Medfødt hjertesykdom

Medfødte hjerteavvik inkluderer:

 • Feil i det interatriale septumet - tilstedeværelsen av en melding mellom høyre og venstre atria.
 • Feil i interventrikulær septum er en patologisk kommunikasjon mellom høyre og venstre ventrikler.
 • Eisenmenger-komplekset er en interventrikulær septalfeil som er høy, aorta forskyves til høyre og går samtidig med begge ventriklene (deortroseposisjonen av aorta).
 • Den åpne arterielle kanalen - kommunikasjonen mellom aorta og lungearterien, som er til stede i normen ved det embryonale utviklingsstadiet, overgikk ikke.
 • Tetralogy tetrade - en kombinasjon av fire defekter: ventrikulær septal defekt, dextroposition aortastenose av lungearterien og høyre ventrikulær hypertrofi.

Medfødte hjertefeil - tegn og behandling:

Hjertesykdommer i hjertet

Hjertesykdom er en heterogen gruppe av sykdommer som fører til ulike kardiovaskulære sykdommer. Tilstandsdyktig kan de deles inn i tre store grupper av lesjonens plassering.

Sykdommer som påvirker hjertevalvapparatet. Sykdommer som påvirker hjertets kar. Sykdommer som direkte påvirker vevet i hjertets membraner

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet starter med følelsen av at "noe er galt." Hevelse, svette, tretthet og hoste er symptomer som ikke alle legger merke til, mens nøyaktig de kan bidra til å forhindre en vaskulær katastrofe.

 • sykdom
 • Kroppsdeler

Indeksen for ofte forekommende sykdommer i kardiovaskulærsystemet, vil hjelpe deg med et raskt søk etter riktig materiale.

Velg delen av kroppen din som interesserer deg, systemet vil vise materialene som er relatert til det.

Sykdommer i hjertet og blodårene

kardiologi - område av medisin som studerer det vitale systemet i menneskekroppen - kardiovaskulær: egenskapene til strukturen og funksjonen i hjertet og blodkarene, årsakene og mekanismene for fremveksten av patologi; utvikler og forbedrer metoder for diagnostisering, forebygging og behandling av kardiovaskulære sykdommer. Det legges stor vekt på kardiologi til rehabilitering av pasienter med kardiovaskulær patologi. Dessverre har hjerte- og karsykdommer en økende tendens til å påvirke unge mennesker og representerer et av de viktigste problemene i moderne helsetjenester.

Sykdommer i hjertet og blodårene

kardiologi - område av medisin som studerer det vitale systemet i menneskekroppen - kardiovaskulær: egenskapene til strukturen og funksjonen i hjertet og blodkarene, årsakene og mekanismene for fremveksten av patologi; utvikler og forbedrer metoder for diagnostisering, forebygging og behandling av kardiovaskulære sykdommer. Det legges stor vekt på kardiologi til rehabilitering av pasienter med kardiovaskulær patologi. Dessverre har hjerte- og karsykdommer en økende tendens til å påvirke unge mennesker og representerer et av de viktigste problemene i moderne helsetjenester.

Praktisk Cardiology utvikler seg i to retninger: terapeutisk kardiologi og hjertekirurgi. Terapeutisk Cardiology innta en konservativ tilnærming (medisinering stoffer, sanatorium behandling) for behandling av kardiovaskulære sykdommer: bradykardi, takykardi, arytmi, arytmi, vegetative-vaskulær dystoni, aterosklerose, hypertensjon, angina pectoris, hjerteinfarkt, koronar hjertesykdom, hjertefeil, myokarditt, perikarditt, endokarditt.

Kirurgisk kardiologi fjerner medfødte og anskaffe hjertefeil og andre hjerte- og vaskulære lesjoner på en operativ måte, og utfører prostetisk reparasjon av ventiler og kar i hjertet.

Kardiovaskulære sykdommer anses for tiden som den vanligste årsaken til funksjonshemning og tidlig dødelighet i økonomisk fordelaktige vestlige land. Ifølge statistikken er dødeligheten for kardiovaskulære sykdommer 40-60% per år fra det totale antall dødsfall.

De viktigste symptomer som tyder på utvikling av kardiovaskulære sykdommer er smerte som oppstår fra brystbenet og strekker seg til venstre skulder eller skulder, kortpustethet, vedvarende økning i blodtrykket (blodtrykket 140/90 mm Hg), takykardi (puls mer enn 100 slag per min.) eller bradykardi (puls mindre enn 50 slag per min.), uregelmessig hjerterytme, ødem. Ved første tegn på hjertesykdom og blodkar, for å unngå utvikling av resistente sykdommer og komplikasjoner, bør du umiddelbart oppsøke lege-kardiolog. I den første perioden av utvikling av sykdom gjenvinningsfunksjon oppnås lettere og lavere doser av narkotika.

Foreløpig kardiologi nådd et nytt nivå av utstyr med moderne teknologi for rask og tidlig diagnose og rettidig behandling av hjerte- og karsykdommer. De viktigste diagnostiske metoder i kardiologi er phonocardiography, elektrokardiografi (ECG), ekkokardiogram (ultralyd av hjertet), ambulatorisk EKG-overvåkning. De lar deg evaluere kontraktile funksjon og tilstand av hjertemuskelen, hulrom i hjerteklaffene og blodkar. De siste tiårene er aktivt med å utvikle nye metoder for undersøkelse av pasienter med kardiopatologiey: sensing av hjerte hulrom og angiocardiography, slik diagnose og planlegging av operasjoner på hjertet og koronar fartøy.

Moderne teknologier og metoder for behandling av hjertepatologi tillater å takle hjertesykdommer, som ble ansett å være uhelbredelige i går. Ved hjerte-transplantasjon sparer kardiologi i dag liv for mange desperate pasienter.

Hovedretningen i et kompleks av forebyggende tiltak for forebygging av hjertesykdommer er optimal fysisk aktivitet, avvisning av dårlige vaner, utelukkelse av nervøse overbelastninger og stress, sunn ernæring og riktig hvile.

Symptomer og årsaker til hjerte og karsykdommer

Antallet personer med hjertesykdommer og blodårer øker raskt hvert år, mange av dem er "yngre". Imidlertid har de fleste av disse sykdommene ikke noen merkbare symptomer i begynnelsen, så de blir ofte bare betalt oppmerksomhet når de blir kroniske eller fører til andre, mer alvorlige patologier.

De fleste hjertesykdommer og blodårer er reversible, hvis de er i tide for å ta hensyn til tilstanden og livsstilen. Ofte avhenger disse sykdommene og deres utvikling utelukkende på personen, den arvelige faktoren og sammenhengende sykdommer påvirker ikke så mye.

Sykdommer i hjertet

Hjertesykdommer forårsaker stadig død eller alvorlige komplikasjoner. I tillegg til medfødte sykdommer, er det ofte de som utvikler seg som komplikasjoner i andre sykdommer eller på grunn av en feil livsstil.

En av de vanligste sykdommene - takykardi, palpitasjoner. Det er diagnostisert oftere, er årsaken en svært raske tempoet i det moderne liv, bidra til stress, dårlig kosthold, dårlige vaner, ubehagelig for human modusen for arbeid og hvile.

årsaker

Noen av sykdommene er medfødte, for eksempel hjertesykdom, også den ugunstige arvelighet spiller sin rolle. Imidlertid er det andre, ofte mer signifikante faktorer i utviklingen av hjertesykdom.

 1. Virale eller bakterielle infeksjoner. De fører til ulike inflammatoriske sykdommer i hjertemuskelen: endokarditt, perikarditt, myokarditt, som kan føre til irreversibel skade i hjertet.
 2. Hyppig stress. Konstant spenning og negative følelser har også en dårlig effekt på hjertemuskulaturenes funksjon, og fører ofte til takykardi og andre rytmeforstyrrelser.
 3. Underernæring, overskytende kolesterol. Bidra til utvikling av aterosklerose.
 4. Misbruk av alkohol, tobakk, kaffe og andre toniske stoffer og drikkevarer.
 5. Mangel på fysisk aktivitet, urimelig og uegnet fysisk aktivitet av helsehensyn.

Viktig! De fleste faktorene i utviklingen av hjertesykdom kan påvirkes dersom du tar vare på din helse og livsstil i tide.

symptomer

Symptomene på alle hjertesykdommer er like, hovedproblemet er at de ofte blir avskrevet for tretthet eller generell ulempe, selv uten å innse at de snakker om alvorlige problemer. Hvis minst noen av dem er til stede, er det en anledning til å søke på en spesialist - terapeut eller kardiolog.

 1. Utseendet av dyspné etter fysisk anstrengelse, selv svak. Noen ganger kan kortpustethet oppstå selv med ro i sinnet.
 2. Utseendet av alvorlig svakhet, til tider eller permanent.
 3. Tørr hoste, vanligvis om natten.
 4. Smerter og ubehag i hjerteområdet kan gis tilbake eller i leverområdet.
 5. For ofte eller sjelden puls, kan den endres uten tilsynelatende grunn.
 6. Hevelse av beina, som vises om kvelden.
 7. Svært å puste, spesielt om natten.

Viktig! Disse symptomene bør være en anledning til å konsultere en lege.

Med utviklingen av hjertesykdom blir symptomene mer intense, nye blir lagt til. Det er viktig å legge merke til deres tilstedeværelse i tide og kontakte en spesialist, han vil bidra til å gjøre en korrekt diagnose og foreskrive en behandling. Behandling av hjertesykdom er sjelden enkelt, vanligvis er det nesten helt nødvendig å endre livsstilen din for å hindre et tilbakefall eller å få en mer alvorlig patologi.

Noen sykdommer i kardiovaskulærsystemet fører til et slag, en akutt nedsatt blodsirkulasjon i hjernen, forårsaket av koagulering av karet med trombose eller plakk. Stroke er også noen ganger betraktet som en hjertesykdom og blodårer, men dette problemet vurderes av nevrologer, selv om det oppstår på grunn av uregelmessigheter i kardiovaskulærsystemet.

Hvis problemet ikke er betalt på grunn av oppmerksomhet, kan det føre til hjerteinfarkt og andre livstruende konsekvenser. Hjertesykdom bør alltid behandles med alvorlig alvorlighet. Personer med hjertesvikt bør alltid være under oppsyn av en spesialist, da sykdommen kan forverres uten riktig behandling.

Sykdommer i blodårer

Separat er det verdt å nevne vaskulær sykdom. Den vanligste aterosklerose, hvor plakk blir dannet i løpet av beholderne på grunn av forhøyet kolesterol, åreknuter, tromboflebitt og når det er betennelse og trombose i vener.

aterosklerose

Aterosklerose er en kronisk sykdom der fartøyets lumen avtar, noe som betyr at normal blodsirkulasjon er vanskelig. Oftest forekommer denne sykdommen hos eldre, selv om eksperter merker at det nylig er litt "yngre".

Hovedårsakene til atherosklerose - underernæring, hyppig stress, gastrointestinale sykdommer. Ofte blir menn eldre enn 35 år, spesielt de som er utsatt for hyppige forstyrrelser.

Aterosklerose i lang tid manifesterer seg ikke, bare da er det kortpustethet, permanent svakhet, tap av evnen til å jobbe. Derfor, for å identifisere dette problemet på et tidlig stadium, bør man ikke forsømme forebyggende undersøkelser hos kardiologen, spesielt etter 35-40 år. Etter å ha identifisert sykdommen, vil du sannsynligvis måtte endre livsstilen din helt.

Viktig! Aterosklerose kan føre til et slag.

Åreknuter

Med åreknuter øker og senker venene på underekstremitetene, noe som fører til utseende av vaskulære "stjerner" og "knuter" på beina. Mange tror at åreknuter er bare en kosmetisk defekt, men denne oppfatningen er feilaktig. Åreknuter er en fullverdig sykdom som krever oppmerksomhet.

Hovedårsakene til åreknuter er overvektige og aktiviteter som krever mye stående. Oftere forekommer åreknuter hos kvinner, og arvelighet kan også spille en rolle.

Varicose ekspansjon først manifesterer seg som ødem i beina, bare da begynner å danne "stjerner", oppblåsthet. Muskelkramper i bena er også ofte tilstede. Hvis åreknuter blir brukt, kan eksem og ikke-helbredende sår forekomme på steder med utbuling av karene.

For øyeblikket er det mange effektive metoder som gjør at du kan bli kvitt varicose for alltid eller betydelig lette kurset. Denne sykdommen kan ikke ignoreres.

tromboflebitt

Med tromboflebitt er blodåren tilstoppet med en trombose og betent. Oftest påvirker denne sykdommen venene i underlivet, men det er også trombose i nerver, armer og bryst.

Hovedårsakene til tromboflebitt inkluderer forskjellige mekaniske skader på fartøyet, komplikasjoner av åreknuter, andre inflammatoriske sykdommer og infeksjoner. Det er også en arvelig disposisjon.

Tromboflebitt ødem og rødhet i huden tetning i feltet av blodpropp, mørkning av huden på det område som kan formes trofiske sår og akutt smerte. Når disse symptomene oppstår, bør du se en lege så snart som mulig.

Sykdommer i hjertet og blodårene er ganske alvorlige og krever oppmerksomhet i alle tilfeller. Med dem er det umulig å takle uten hjelp av en spesialist, hvis de lanseres, kan dette føre til svært alvorlige konsekvenser.

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet (CVD): en gjennomgang, manifestasjoner, prinsipper for behandling

Kardiovaskulære sykdommer (CVD) representerer det mest akutte problemet med moderne medisin, fordi dødelighet fra hjerte- og vaskulær patologi har kommet til forkant sammen med svulster. Millioner nye tilfeller registreres årlig, og halvparten av alle dødsfall er forbundet med noen form for skade på sirkulasjonssystemet.

Patologien i hjertet og blodkarene har ikke bare en medisinsk, men også et sosialt aspekt. I tillegg til de enorme kostnadene til staten for diagnose og behandling av disse sykdommene, er nivået av funksjonshemming fortsatt høyt. Dette betyr at syke av arbeidsalderen ikke kan oppfylle sine plikter, og byrden på vedlikeholdet vil bli båret av budsjettet og slektninger.

I de siste tiårene har det vært en betydelig "foryngelse" av kardiovaskulær patologi, som ikke lenger heter "eldre sykdom". I økende grad er blant pasientene mennesker ikke bare av en moden, men også av ung alder. Ifølge noen rapporter, blant barn økte antall tilfeller av ervervet hjertepatologi til tifold.

Dødelighet fra kardiovaskulære sykdommer ifølge Verdens helseorganisasjon når 31% av alle dødsfall i verden, koronar hjertesykdom og slag berører mer enn halvparten av tilfellene.

Det ble bemerket at sykdommer i kardiovaskulærsystemet er mye mer vanlige i land med utilstrekkelig grad av sosioøkonomisk utvikling. Årsakene til dette er utilgjengelighet av kvalifisert medisinsk behandling, utilstrekkelig medisinsk utstyr, mangel på personale, mangel på effektivt forebyggende arbeid med befolkningen, hvorav de fleste bor under fattigdomsgrensen.

Spredningen av CVD skyldes i stor grad den moderne livsstilen, ernæringens natur, mangel på bevegelse og dårlige vaner, Derfor presenteres ulike forebyggende programmer aktivt i dag, med sikte på å informere befolkningen om risikofaktorer og måter å forebygge hjerte- og vaskulær patologi.

Kardiovaskulær patologi og dens varianter

Gruppen av sykdommer i kardiovaskulærsystemet er ganske omfattende, listen over som inkluderer:

I de fleste av oss er CVD hovedsakelig forbundet med koronar hjertesykdom. Dette er ikke overraskende, fordi det er denne patologien som oppstår oftest, og påvirker millioner av mennesker på planeten. Dens manifestasjoner i form av angina pectoris, rytmeforstyrrelser, akutte former i form av hjerteinfarkt er utbredt blant middelaldrende og eldre mennesker.

I tillegg til ischemi i hjerte, er det andre, mindre farlig og også ganske hyppig arter CVD - høyt blodtrykk, som ikke hørt, bortsett fra at lat, slag, perifer vaskulær sykdom.

I de fleste sykdommer i hjertet og karene er underlaget for lesjon aterosklerose, som irreversibelt forandrer de vaskulære veggene og forstyrrer den normale bevegelsen av blod til organene. Aterosklerose er en alvorlig skade på veggene i blodårene, men i diagnosen ser det ut som det er svært sjelden. Dette skyldes det faktum at klinisk blir den vanligvis uttrykt i form av kardial iskemi, encefalopati, cerebralt infarkt, vaskulære lesjoner og ben t. E., slik at disse sykdommene som nøkkel.

Iskemisk hjertesykdom (CHD) er en tilstand når blodvolumet ikke er tilstrekkelig tilført til hjertemuskelen ved endret atherosklerose i kranspulsårene. Myokardiet mangler oksygen, hypoksi oppstår, etterfulgt av iskemi. Respons på brudd på blodsirkulasjonen blir smerte, og i hjertet av strukturelle endringer begynner - bindevev vokser (kardiosklerose), hulrom utvides.

faktorer av CHD utvikling

Blant de vanligste former for IHD - angina pectoris, arytmi, infarkt. Stenokardien er ledsaget av kronisk hypoksi, og den viktigste manifestasjonen av den er smerte. Arrytmier kan manifestere seg selvstendig og mot bakgrunnen av allerede eksisterende angina pectoris. Blant arytmier er atrieflimmer, takykardi, impulskonduksjon i form av blokkeringer og andre mulige.

Den ekstreme grad av mangel på ernæring av hjertemuskelen resulterer i hjerteinfarkt - Nekrose av myokardiet, som representerer en av de mest alvorlige og farlige varianter av IHD. Myokardinfarkt er mer utsatt for menn, men i alder er kjønnsforskjellene gradvis eroderende.

En like farlig form for skade på sirkulasjonssystemet er arteriell hypertensjon. Hypertensiv sykdom er vanlig blant personer av begge kjønn, og diagnostiseres allerede fra 35-40 år. Økt blodtrykk bidrar til vedvarende og irreversible forandringer i veggene i arteriene og arteriolene, noe som resulterer i at de blir litt utvidbare og skjøre. Stroke er en direkte konsekvens av hypertensjon og en av de mest alvorlige patologiene med høy dødelighet.

Høyt blodtrykk er også reflektert i hjertet, den øker dens vegger tykkere på grunn av den økede belastning, og blodstrømmen i koronarkarene, men forblir på samme nivå, slik at for hypertensive hjerte gjentatte ganger øker sannsynligheten for koronarsykdom, inkludert - hjerteinfarkt.

Cerebrovaskulær patologi inkluderer akutte og kroniske former for sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. Det er klart at den akutte nedskrivning av et hjerneslag er ekstremt farlig, fordi det gjør pasienten et ugyldig eller føre til hans død, men også muligheter for kroniske lesjoner av cerebral fartøy levere en masse problemer.

typisk utvikling av iskemiske hjernesykdommer på grunn av aterosklerose

Dysirkirkulatorisk encefalopati på bakgrunn av hypertensjon, arteriosklerose eller samtidig påvirkning bevirker en forstyrrelse i hjernen, pasienten blir mer og mer vanskelig å utføre arbeidsoppgaver, med progressiv encefalopati, er det vanskeligheter i hverdagslivet, og en ekstrem grad av sykdom - vaskulær demens, når pasienten er ute av stand til uavhengig eksistens.

Ovennevnte sykdommer i kardiovaskulærsystemet kombineres så ofte i en og samme pasient og forverrer hverandre, noe som ofte gjør et klart skille mellom dem vanskelig. For eksempel lider en pasient av høyt blodtrykk, klager over smerte i hjertet, har allerede hatt et slag, og årsaken til alt er arteriell aterosklerose, stress, livsstil. I dette tilfellet er det vanskelig å bedømme hvilken patologi som var primær, mest sannsynlig, lesjoner utviklet parallelt i forskjellige organer.

Betennelse i hjertet (carditt) - myokarditt, endokarditt, perikarditt - er mye mindre vanlig enn tidligere former. Den vanligste årsaken til dem er revmatisme, når organismen reagerer spesielt på streptokokkinfeksjon, og angriper beskyttende proteiner, ikke bare mikrobe, men også egne strukturer. Revmatisk hjerteskader - mange barn og unge, voksne har vanligvis en effekt - hjertesykdom.

Hjertesykdommer er medfødt og tilegnet karakter. Erfarne defekter utvikles mot bakgrunnen av den samme aterosklerose, når ventilventiler akkumulerer fettplakk, kalsiumsalter og sklerose. En annen grunn til det oppkjøpte blemish kan være reumatisk endokarditt.

Hvis ventilene er skadet, er både innsnevring av åpningen (stenose) og utvidelsen (mangel) mulig. I begge tilfeller er det et brudd på blodsirkulasjonen i en liten eller stor sirkel. Stagnasjon i den store sirkelen er manifestert av typiske symptomer på kronisk hjertesvikt, og med akkumulering av blod i lungene vil første tegn være kortpustethet.

hjerteapparat - "mål" for karditt og revmatisme, hovedårsaken til kjøpte hjertefeil hos voksne

De fleste hjerte-lesjoner resulterer i siste ende i svikt, noe som kan være akutt og kronisk. akutt hjertesvikt Det er mulig mot en bakgrunn av infarkt, en hypertensive krise, alvorlig arytmi og manifesteres av lungeødem, akutt venøs stasis i indre organer, hjertestans.

Kronisk hjertesvikt inkluderer også former for IHD. Det kompliserer angina, hjerte, tidligere myokardial nekrose, lang eksisterende arytmier, hjertefeil, degenerative forandringer i hjertemuskelen og inflammatorisk natur. Enhver form for kardiovaskulær patologi kan føre til hjertesvikt.

Tegn på hjertesvikt er stereotyp: pasienter utvikler hevelse, lever forstørres, huden blir blek eller cyanotisk, dyspné er smertefull, væske akkumuleres i hulrom. Både akutt og kronisk form for hjertesvikt kan forårsake pasientens død.

Årepatologi i form av åreknuter, tromboser, flebitt, tromboflebitt forekommer både hos eldre og hos unge. På mange måter bidrar spredning av varicose sykdom til den moderne menneskers livsstil (ernæring, inaktivitet, overflødig vekt).

Åreknuter vanligvis kommer til underekstremitetene når utvidet subkutan eller dype venene i leggene eller lårene, men kanskje dette fenomenet i andre fartøyer - venene i bekken organer (særlig hos kvinner), portalen systemet i leveren.

En spesiell gruppe av vaskulær patologi er medfødte anomalier, som aneurysmer og misdannelser. Aneurysm er en lokal utvidelse av vaskulærmuren, som kan danne seg i hjernens kar og indre organer. I aorta er en aneurisme ofte aterosklerotisk, og stratifiseringen av det berørte området er ekstremt farlig på grunn av risikoen for brudd og plutselig død.

Med vaskulære misdannelser, når bruddet inntraff utvikling av vaskulære vegger for å danne unormale floker og spolene vender nevrologer og nevrokirurger, fordi den største faren for disse endringene er på det sted i hjernen.

Symptomer og tegn på hjerte-og karsykdommer

Meget kort å berøre hovedtyper av patologi i kardiovaskulærsystemet, er det verdt å betale litt oppmerksomhet til symptomene på disse plager. Blant klagerne er:

Smerte er det viktigste symptomet på de fleste hjertesykdommer. Det følger med angina, hjerteinfarkt, arytmier, hypertensive kriser. Selv lite ubehag i brystet eller på kort sikt, ikke intens smerte, bør være en grunn til bekymring, og med akutt "dolk" smerte, må du raskt søke kvalifisert hjelp.

I iskemisk hjertesykdom er smerte forbundet med oksygen sult av myokardiet på grunn av aterosklerotisk lesjon av hjertekarene. Stabil angina oppstår med smerter i respons på trening eller stress, pasienten tar nitroglyserin, noe som eliminerer smerte angrep. Ustabil angina er manifestert av smerter i ro, er medisiner samtidig hjelper ikke alltid, og risikoen for hjerteinfarkt eller alvorlig arytmi øker, så smertene har oppstått av seg selv hos en pasient med iskemisk hjertesykdom er grunnlag for å søke hjelp av fagfolk.

Skarp, alvorlig smerte i brystet, gi i venstre arm, under scapula, i skulderen kan snakke om hjerteinfarkt. PNitroglyserin eliminerer ikke det, og blant symptomene er det kortpustethet, rytmeforstyrrelser, en følelse av frykt for død, en sterk angst.

De fleste pasienter med hjerte- og vaskulær patologi opplever svakhet og blir raskt trette. Dette skyldes utilstrekkelig tilførsel av vev med oksygen. Med veksten av kronisk hjertesvikt redusert motstanden mot fysisk anstrengelse, er pasienten vanskelig å gå en kort avstand eller klatre et par etasjer.

symptomer på avansert hjertesvikt

Nesten alle hjertepatienter opplever kortpustethet. Det er spesielt karakteristisk for hjertesvikt med skade på hjerteventiler. Defekter, både medfødt og oppkjøpt, kan bli ledsaget av blodstengning i en liten sirkulasjonssirkel, noe som resulterer i pustevansker. En farlig komplikasjon ved et slikt hjerteinfarkt kan være lungeødem, som krever øyeblikkelig legehjelp.

Ødem følger med kongestiv hjertesvikt. Først vises de om kvelden på underkroppene, og pasienten noterer seg spredningen oppover, hendene, vævene i bukveggen og ansiktet begynner å svulme. I alvorlig hjertesvikt akkumuleres væske i hulrommene - magen øker i volum, dyspnø og en følelse av tyngde i brystet øker.

Arrhythmier kan manifesteres av en følelse av intens palpitasjon eller fading. Bradykardi, når pulsen bremser ned, fremmer svimlende, hodepine, svimmelhet. Endringer i rytmen er mer uttalt med fysisk anstrengelse, erfaringer, etter rikelig mat og alkoholinntak.

Cerebrovaskulære sykdommer med skade på hjerneskipene, manifesteres av hodepine, svimmelhet, endringer i minne, oppmerksomhet, intellektuell ytelse. På grunn av hypertensive kriser, i tillegg til hodepine, hjertebank, blinkende "flyr" foran øynene, blir støy i hodet forstyrret.

Akutt nedsatt blodsirkulasjon i hjernen - hjerneslag - manifesterer seg ikke bare med smerte i hodet, men også med en rekke neurologiske symptomer. Pasienten kan miste bevissthet, parese og lammelse utvikle, følsomhet er ødelagt, etc.

Behandling av kardiovaskulære sykdommer

Kardiovaskulære sykdommer håndteres av kardiologer, terapeuter og vaskulære kirurger. Konservativ terapi foreskrevet av en lege i polyklinikken, og om nødvendig blir pasienten sendt til sykehus. Kirurgisk behandling av visse typer patologi er også mulig.

Hovedprinsippene for behandling for hjertepasienter er:

 • Normalisering av regimet, unntatt overdreven fysisk og følelsesmessig stress;
 • Kosthold, rettet mot korrigering av lipidmetabolismen, fordi atherosklerose er den viktigste mekanismen for mange sykdommer; når kongestiv hjertesvikt er begrenset, bruk av væske, med hypertensjon - salt, etc.;
 • Avslag på dårlige vaner og fysisk aktivitet - hjertet må bære belastningen det er behov for, ellers muskel vil ytterligere lider av "underloaded", så kardiologer anbefaler turgåing og utøve mulig selv for de pasientene som har lidd et hjerteinfarkt eller hjertekirurgi;
 • Narkotika terapi;
 • Kirurgiske inngrep.

Medisineringsterapi inkluderer utnevnelse av narkotika av ulike grupper avhengig av tilstanden til pasienten og typen av hjertepatologi. De mest brukte er:

 1. Beta-adrenoblokere (atenolol, metoprolol);
 2. Diuretika (furosemid, veroshpiron);
 3. ACE-hemmere (analapril, lisinopril);
 4. Perifere vasodilatatorer (pentoksifyllin, nicergolin, sermion);
 5. Kalsiumantagonister (verapamil, diltiazem);
 6. Nitroglyserin og nitrater av langvarig virkning;
 7. Midler som forhindrer trombogenese (antikoagulantia og antiplatelet) - aspirin, warfarin, klopidogrel;
 8. Hjerteglykosider ved kronisk hjertesvikt.

Mange pasienter med alvorlige former for hjertepatologi tar flere medisiner fra forskjellige grupper samtidig, og aspirinderivater foreskrives for hver og for livet for å forhindre trombotiske komplikasjoner. Behandlingsplanen er valgt individuelt av en kardiolog.

Med ineffektivitet av narkotikabehandling kan utviklingen av livstruende komplikasjoner være påkrevd operasjonell intervensjon. Blant operasjoner i kardiologi er vanlige:

 • Stenting, når et spesielt rør er plassert i karene, utvider lumen;
 • Aorto-coronary bypass - indikeres i alvorlige former for hjerte-og karsykdommer og er rettet mot å skape en ekstra vei for blod for å komme inn i hjertets blodkar.
 • I arytmier utføres radiofrekvens ablasjon eller skjæringspunktet for ytterligere impulser i hjertet.
 • Prothese av ventiler - indikeres for defekter, aterosklerotisk lesjon, infeksjonelle prosesser på ventilflapper;
 • Ulike typer angioplastikk;
 • Hjertetransplantasjon, vist med alvorlige vices, kardiomyopatier, myokardiodystrofi.

Diagnose og behandling av hjertesykdommer og blodkar - er alltid meget forbruks hendelser og kroniske former krever livsvarig behandling og overvåking, så forebygging - en viktig del av arbeidet med Hjerte. For å redusere antall pasienter med hjertesykdom og blodårer, en tidlig diagnose av endringer i disse organene og deres rettidig behandling av leger i de fleste land er aktivt drive oppsøkende arbeid.

Det er nødvendig å informere så mange som mulig om risikofaktorene, rollen som en sunn livsstil og ernæring, bevegelsene i å opprettholde helsen til kardiovaskulærsystemet. Med den aktive deltakelsen fra Verdens helseorganisasjon, implementeres ulike programmer for å redusere sykelighet og dødelighet fra denne patologien.

Sykdommer i hjertet og blodårene

Sykdommer i hjertet og blodårene er hovedårsaken til døden i nesten alle land i verden. Utseendet til slike symptomer som brystsmerter, kortpustethet, økt tretthet og økt hjertefrekvens er grunnlaget for et besøk til en kardiolog.

Det finnes dusinvis av forskjellige sykdommer i hjertet og blodårene, hvorav mange er mottagelige for behandling med medisinering og korreksjon av en sunn livsstil. Medfødte hjertefeil og alvorlig funksjonell og organisk skade på hjertemuskelen kan elimineres ved kirurgiske operasjoner.

I denne delen finner du omfattende informasjon om hjertesykdom og blodårer, diagnose, behandling og forebygging.

Alkoholisk kardiomyopati

Alkoholisk kardiomyopati er en skade på hjertemuskelen forårsaket av toksiske effekter av etanol. Alkoholisk kardiomyopati utgjør en tredjedel av alle tilfeller av ikke-iskemisk utvidet kardiomyopati. Menn er mer utsatt for denne sykdommen. Årsaker Sykdommen utvikler seg etter.

aneurisme

Aneurysm Aneurysm er en forlengelse av lumen i et blodkar eller hulrom i hjertet, forårsaket av patologiske forandringer i veggene eller utviklingsmangelene. Oftest er det arterielle aneurismer, spesielt store arterier, svært sjelden - aneurysmer av store årer. Årsaker til forekomst.

Aneurysme i hjertet

Aneurisme i hjerte-aneurisme hjerte - dette er et begrenset fremspring av veggen tynning av myokard, som er ledsaget av en skarp reduksjon eller fravær av kontraktilitet av den syke delen av hjertemuskelen. Aneurysme av hjertet er avslørt hos 10-35% av pasientene som led.

Aortisk insuffisiens

Aortainsuffisiens aortainsuffisiens - en ufullstendig lukking av aorta ventilklaffer under diastole, noe som fører til en tilbakestrømning av blod fra aorta inn i venstre hjertekammer. Hos 10% av pasientene kombineres denne ventiler med andre ventiler. Hos menn er sykdommen vanligere enn hos kvinner.

Aortisk stenose

Aorta stenose Aorta stenose er en innsnevring av aortaåpningen i ventilområdet, noe som gjør det vanskelig å tømme blod fra venstre ventrikel. Årsaker Tilkjøpet av aortastensose er oftest forårsaket av revmatiske lesjoner av ventilflapper. I dette tilfellet deformeres ventilflikene, spleises mellom.

arytmi

Arytmier oversikt er delt inn i takykardi (rask puls), bradykardi (langsom hjerterytme), ekstrasisitolii (ekstraordinær reduksjon) og hjerteblokk (i tilfelle av blokkering av impuls ikke kan passere gjennom visse deler av hjertemuskelen og hjerte sammentrekning stammer fra forskjellige avdelinger ikke koordinert.

aterosklerose

Aterosklerose Aterosklerose er en kronisk arteriell sykdom som oppstår på grunn av en forstyrrelse i stoffskiftet av lipider og proteiner. Sykdommen kjennetegnes ved avsetning av kolesterol og lipoproteiner i fartøyets intima. Aterosklerose er vanlig hos eldre: menn over 50 og kvinner over 60 år.

Aterosklerose av aorta

Aterosklerose av aorta Aterosklerose av aorta er akkumulering av kolesterol, samt andre fettstoffer på aortas vegger. Sykdommen har en progressiv form. Årsaker aterosklerose av aorta er vanlig hos personer i alderen 40-50 år og eldre. Risikofaktorer inkluderer: bul.

Aterosklerotisk hjertesykdom

Arteriosklerotisk hjertelidelse, arteriosklerotisk hjertelidelse (arteriell kardio) - kroniske forandringer i koronararteriene på grunn av deres luminal patens brudd inntil fullstendig lukking som et resultat av dannelsen av kolesterol avleiringer. Som et resultat av disse endringene, Fr.

Atrioventrikulær blokk

Atrioventrikulær blokade er et brudd på impulsen fra atrium til ventrikkene. Ofte utvikler atrioventrikulære blokkeringer mot en bakgrunn av ulike sykdommer. Årsaker til hjertesykdom: • kronisk form for koronar hjertesykdom;

Smerte i hjertet av hjertet

Smerter i hjertet av hjertet Smerter i hjertet (synonym: cardialgia) er en smerte som ligger i venstre halvdel av brystet. Cardialgia er ikke en uavhengig sykdom - det er et symptom på mange forskjellige patologiske forhold, både hjerte og ikke-hjerte-opprinnelse.

bradykardi

Hva er bradykardi: generell informasjon om sykdommen Bradykardi er en av type arytmi, hvor hjertefrekvensen er mindre enn 60 slag per minutt. I trente idrettsutøvere kan bradykardi anses som en norm, men indikerer ofte en hjertesykdom.

Plutselig hjertedød

Plutselig hjertedød (synonym: plutselig hjertedød) - er en ikke-voldsom død fremkalt av hjertesykdom, som er manifestert ved en plutselig tap av bevissthet innen en time fra tidspunktet for opptreden av akutte symptomer. Årsaker Mekanismen for utvikling av plutselig cardia.

Medfødt hjertesykdom

Medfødt hjertesykdom Medfødt hjertesykdom er en defekt i strukturen til store kar og / eller hjerter tilstede hos en person fra fødselen. De fleste feilene forårsaker forstyrrelser av intrakardial blodstrøm, så vel som i små, store sirkler av blodsirkulasjon. Årsaker til oppstått av medfødt.

hemopericardium

Hemopericardium - dette er en farlig tilstand som oppstår når blod kommer inn i hjerteposen (perikard), noe som fører til komprimering (tamponade) av hjertet, en kraftig forstyrrelse av hjerteaktivitet og hemodynamikk. Årsaker til utbruddet Avhengig av årsaken til blodet i.

Giant celle arteritt

Temporalisarteritt (synonymer: Horton sykdom, kjempecellearteritt temp) - en autoimmun sykdom (vaskulitt), der det er tap hovedsakelig medium og stor ekstra- og intrakraniale fartøy. Nedgangen av grenene til den ytre karotisarterien er oftest kjent.

hypertensjon

Hypertensjon Hypertensjon refererer til det økte hydrostatiske trykket i kar, hul organer eller i kroppshulrom. Forhøyet blodtrykk kan skade blodårene, hjertet og nyrene og forårsake hjerteinfarkt, hjerneslag og andre alvorlige komplikasjoner. Grunner til.

Hypertensiv sykdom

Hypertensive hjertesykdommer hypertensiv hjertesykdom eller Essential (primær) hypertensjon - er en form for hypertensjon, diagnosen som er satt til utelukkelse av symptomatisk (sekundær) hypertensjon. Faktisk er dette en jevn økning i figurene på systolisk blodtrykk.

Hypertrofisk kardiomyopati

Hypertrofisk kardiomyopati, hypertrofisk kardiomyopati - primær lesjon isolert myokardial karakterisert ventrikulær hypertrofi (vanligvis venstre) ved et redusert eller normalt hulrommenes volum. Klinisk hypertrofisk kardiomyopati manifesteres ved hjertesvikt, smerte i lysken.

Hypovolemisk sjokk

Hypovolemisk sjokk Hypovolemisk sjokk er en patologisk tilstand av kroppen forårsaket av en rask reduksjon i volumet av blod i blodet. Denne tilstanden er ledsaget av endringer i kardiovaskulærsystemet og akutte metabolske sykdommer. Hypovolemisk sjokk er en kompenserende mekanisme.

hypotensjon

Arteriell hypotensjon er en patologi der det er en reduksjon i blodtrykket: systolisk - under 90 mm Hg. Art. og diastolisk - under 60 mm Hg. Art. Årsaker Arteriell hypotensjon, avhengig av form, kan ha følgende årsaker.

Thoracic padd

Thoracic padde Thoracic frosk (angina pectoris) er en av varianter av iskemisk hjertesykdom. Sykdommen manifesteres av smerte eller ubehag i brystet. Smerte kan bestråle inn i venstre arm, underkjeven, nakke eller epigastrisk region. Årsaker til utbrudd Thoracic pad.

dextrocardia

Dextrocardia er en ganske sjelden medfødt anomali, som preges av speilstedet for det meste av hjertet i høyre halvdel av brystet, i stedet for i venstre, som i de fleste. Dextrocardia bør ikke forveksles med hjerte dextrasis. Dextrocardia er en anomali, mens.

Defekt av interventricular septum

Feil i interventricular septum er tilstedeværelsen av et hull i veggen mellom venstre og høyre ventrikler i hjertet eller en komplett mangel på septum. I sistnevnte tilfelle er feilen uforenlig med livet. Feil i interventricular septum er den vanligste medfødte hjertesykdommen, co.

Fortyndet kardiomyopati

Dilatert kardiomyopati er dilatert kardiomyopati - en diffus lesjon av hjertemuskelen, karakterisert ved utviklingen av dilatasjon (utvidelse) av hjertet hulrom (fortrinnsvis venstre ventrikkel) uten å øke tykkelsen av sine vegger, og ledsaget av en kraftig nedgang i kontraktil funksjon av hjertet, manifest.

Ventrikulær takykardi

Ventrikulær takykardi er en rask sammentrekning av ventriklene, som ofte oppstår og stopper plutselig. Denne patologien er en av de mest alvorlige typer rytmeforstyrrelser som oppstår ved akutt myokardinfarkt. Ventrikulær takykardi kan utgjøre en trussel mot menneskeliv, ved.

Kongestiv hjertesvikt

Kongestiv hjertesvikt er hjertets manglende evne til å pumpe nok blod for å gi metabolisme i vev. Det utvikler seg som følge av mangel på kontraktil funksjon av hjertemuskelen. Årsaker til opprinnelsen til utviklingsmekanismen.

Myokardinfarkt

Myokardinfarkt Som statistiske studier viser, utvikler hjerteinfarkt ofte hos menn i alderen 40 til 60 år. Hos kvinner oppstår denne sykdommen omtrent en og en halv til to ganger mindre ofte. Myokardinfarkt forekommer hos pasienter med iskemisk hjertesykdom (IHD), aterosklerose, arteriell hypertensjon.

Iskemisk hjertesykdom

Koronar hjertesykdom er koronar hjertesykdom (koronarsykdom, iskemisk hjertesykdom) - en patologisk tilstand som er kjennetegnet ved en relativ eller absolutt brudd i blodtilførselen til hjertemuskelen (hjertemuskel) på grunn av koronar hjertesykdom..

Iskemiske angrep

Iskemi - reduksjon av blodtilførsel i ett eller annet organ, som fører til midlertidig dysfunksjon eller permanent skade på vevet eller organet. Oftest er iskemi forårsaket av en vaskulær faktor. Konsekvensene avhenger av hastigheten og graden av reduksjon i blodstrømningsparametrene, organismens generelle tilstand og varigheten av iskemi.

Kardiogent sjokk

Kardiogent sjokk kardiogent sjokk - dette vanskelig tilstand, som er på graden av venstre ventrikkelsvikt, som er basert på en kraftig reduksjon i hjertets kontraktilitet, noe som resulterer i redusert slagvolum og minutt, ikke kompensere for en økning i den totale vaskulære soprotiv.

cardiomegaly

Cardiomegaly Cardiomegaly - en betydelig økning i hjertet, dets størrelse og masse. Kardiomegali kan være medfødt, men mye oftere er det ikke en uavhengig sykdom, men forekommer i andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Årsakene til Vro.

kardiomyopati

Kardiomyopati kardiomyopati - en gruppe av myokardiale sykdommer, som er et fellestrekk ved de strukturelle og funksjonelle forandringer i hjertemuskelen i fravær av valvulær sykdom, hypertensjon og koronararteriene, ledsaget av elektrisk eller mekanisk dysfunksjon.

Coarctation av aorta

Koarktasjon - en medfødt hjertefeil, noe som er en segmental innsnevring av aorta inntil atresien (fullstendig lukning), ligger vanligvis mellom et sted av samløpet av ductus arteriosus og utslipp av den venstre arteria subclavia (dvs. i det område av aorta eidet), som er manifestert ha.

kollaps

Collapse Collapse - akutt vaskulær insuffisiens, som er preget av en kraftig reduksjon i vaskulær tone og en blodtrykksfall. Kollaps er vanligvis ledsaget av et brudd på blodtilførsel, hypoksi av alle organer og vev, en reduksjon i metabolisme, undertrykkelse av vitale kroppsfunksjoner.

Venstre ventrikelfeil

Venstre ventrikulær svikt Dette kliniske syndromet kalles også "hjerteastma". Dette navnet reflekterer godt bildet av symptomer som utvikler seg med venstre ventrikkelfeil (LVH). LVVH utvikler oftest gradvis, selv om den akutte utviklingen også er mulig, og er delt inn i.

Les Mer Om Fartøyene