Kroniske og akutte sykdommer i venene i nedre ekstremiteter

Statistikk viser at sykdommer i venene i underekstremiteter raskt blir yngre og diagnostisert for hver tiende elev på 13 år. En slik økning i sykdommen i venesystemet er forbundet med en stillesittende livsstil, langvarig statisk belastning, overflødig vekt.

Åreknuter

Sykdommer i karene i nedre ekstremiteter er forårsaket av en svekkelse av tonen til veggene i overfladene og sviktet i venøse ventiler. Brudd på ventilene - en av de viktigste årsaker til utviklingen av åreknuter, blir blodstrømmen hemmet, en vene ekspanderende ventilklaffer er deformert, fortykket og forkortet.

Faktorer av utvikling av åreknuter:

 • arvelighet;
 • vektig;
 • røyking,
 • kvinner blir sykere oftere;
 • alderdom.

symptomer

På bena er det et vaskulært nettverk, venene blir klare og lyse, utvides. Det er hevelse i underbenet og ankelen, i kveldens føtter "buzz" og tyngre. Åreknuter kan starte plutselig, etter intens fysisk anstrengelse eller i varme, etter lenge på bena. Huden på skinnene blir skinnende, pigmentert. Ved slutten av dagen blir beina sliten, det er smerte og brennende. Om natten lider pasienten av kramper.

Diagnose og behandling

Phlebologist undersøker pasienten, utfører dupleksskanning, kontrasterende venografi. Behandlingen er foreskrevet avhengig av stadium av sykdommen i blodårene og pasientens tilstand. På de innledende stadier ty til konservative behandlingsmetoder: foreskrive salver, piller, treningsbehandling, foreskrive å ha på seg kompresjons undertøy. Den tredje og fjerde fasen av sykdommen behandles ved kirurgiske metoder.

tromboflebitt

Tromboflebitt (fra ordene "trombus" og "flebitt" - betennelse i venen) kjennetegnes ved dannelsen av en trombus på den betente delen av venen. Utseendet til en trombose kan forårsake skader, skinnkontusjoner, langvarig intravenøs administrering av medisiner. Klumper dannes oftest i ventilens parietalrom. En av de fremkallende faktorene til tromboflebitt er atherosklerose. Faktorer som fører til trombose:

 1. betennelse i venøs veggen (flebitt);
 2. økt blodkoagulasjon
 3. betydelig forverring av blodstrømmen.
 • vektig;
 • røyking,
 • diabetes mellitus av den første og andre typen;
 • eldre alder (over 50 år);
 • høyt blodtrykk.

symptomer

Utbruddet av sykdommen har ofte ikke uttalt symptomer. Pasienten opplever tyngde i beina, blir raskt sliten, med jevne mellomrom er det smerter i kalvemuskulaturen og hevelse i underekstremiteter. I bena er det svakhet, huden er tørr, føttene på føttene er kjølige - alle disse symptomene indikerer et brudd på blodsirkulasjonen. Senere begynner en person å halte når han går, langs venene er det smerter som ikke stopper selv i fred. Sykdommen kan være akutt, med en kraftig økning i temperatur og uutholdelig smerte i de berørte årene.

diagnose

Diagnosen er laget på grunnlag av undersøkelsen. Ved palpasjon av synlige årer merker legen de smertefulle områdene, naturen av endringene i huden. Tilordne en blodprøve for koagulering, bestemme graden av blodkoagulasjon. Forklar diagnosen av triplex skanning og radiopaque phlebography.

behandling

Avhengig av lokalisering, alvorlighetsgraden av sykdommen og pasientens generelle tilstand utføres ambulant behandling eller plassering på et sykehus. Ambulant behandling er begrenset tromboflebitt. Tilordne antikoagulanter, angioprotektorer, antiinflammatoriske stoffer. Hvis en trombose oppstår i store årer eller det er økt risiko for trombusbrudd, utføres det obligatorisk sykehusinnleggelse og kirurgisk behandling.

Dyp venetrombose

Forstyrrelse av det indre laget av venøs veggen kan føre til dyp venetrombose. Den skadelige faktoren kan være smittsom, kjemisk, allergisk eller mekanisk i naturen. Sannsynligheten for dannelse av trombocytter øker med økt blodkoagulasjon og reduksjon i blodstrømningshastigheten. Forutsetningen for trombose er stagnasjon i venene på underdelene. Lav motoraktivitet, langvarig opphold i en posisjon, spesielt med langvarig stående på beina, forverrer blodsirkulasjonen i bena.

I medisin er det enda terminologien "TV-tromboflebitt" og "økonomisk klassesyndrom" (forbundet med lange flyvninger). I slike tilfeller forsinker lengre opphold på en person i uendret stilling med bøyde ben blodutløpet og provoserer sykdommer i dype årer. Dyp venetrombose kan oppstå ved bruk av hormonelle prevensjonsmidler, Buerger's sykdom.

symptomer

Uavhengig av lokaliseringen av lokaliseringen av trombose, er lemmet hovent, det er cyanose, forstuet smerte, en økning i hudoverflatetemperaturen. I løpet av årene opplever det alvorlig smerte, selv om felles mobilitet vedvarer. Symptomer på dyp venetrombose er ikke åpenbare. De er uttrykt i ømme i kalvemuskulaturen, ødem i ankelen, smerte i å gå.

Dyp venetrombose oppstår hofter tydelig: blodstrøm er delvis eller fullstendig blokkert, øker volumet og legg- og subkutane blodårer utvider seg, huden observeres cyanose, feber opp til 38 ° C. I asymptomatisk sykdom i blodet går til overfladiske vener, og at en person led trombose er indikert av lyse venøse collaterals i underlivet, på lår og underben.

Diagnose og behandling

Den phlebologist på grunnlag av undersøkelse og spesielle tourniquet prøver med elastisk bandasje konkluderer pasientens tilstand. Tilordne dupleksskanning, flebografi, gjør ultralyd av vener, rheovasografi av nedre ekstremiteter. Når du velger behandling, ta hensyn til sykdommens alvor, pasientens tilstand, lokalisering av trombose. Hovedmålet med behandlingen er å forhindre spredning av trombose og utbruddet av pulmonal tromboembolisme, et fenomen hvor lungearteriene er tilstoppede.

Behandling utføres på et sykehus. I de tidlige stadiene av sykdommen foreskrives pasienten en sengestøtte, foreskrevet: antikoagulantia, fibrinolytika og trombolytika, disaggreganter. Utfør en operasjon i tilfelle at det er en trussel for livet for pasienten.

Dosering og idrett er nyttige. Det er nødvendig å utelukke de typene som er forbundet med lasten på føttene. Det er forbudt å badstue, bad, massasje, eventuelle termiske prosedyrer.

Trophic ulcers

Når blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter påvirker huden. Stagnerende venøst ​​blod fremkaller begynnelsen av betennelse. På huden intensiverer pigmenteringen, subkutant væv tykner, eksem oppstår og deretter trofisk sår.

symptomer

Pasienten opplever alvorlig smerte, anfall, spesielt hyppig om natten, bein svulmer, det er kløe og kulderystelser. Temperaturen på det berørte området stiger. Det subkutane fettlaget er også berørt. I midten av lesjonen begynner å exfoliere epidermis. Hvis du ikke starter behandling på dette stadiet, vil pasientens tilstand forverres, det minste såret vil forårsake skurets utseende.

behandling

Behandling av trofasår er kompleks, det antyder:

 • redusert venetrykk
 • Komprimeringsjersey i den tredje kompresjonsklassen;
 • anestetika, antibakterielle stoffer;
 • behandling av venøs insuffisiens, utnevnelse av phleboprotectors, antihistaminer, antibiotika;
 • hudtransplantasjon, kirurgisk inngrep.

Hvis såret ikke blir behandlet, kan mikrobial eksem eller erysipelas, elefantiasis, sepsis med dødelig utgang utvikles.

phlebopathy

Betegnelsen "phlebopathy" refererer til nærværet av blod stagnasjon i venesystemet uten kliniske tegn på sykdom, "restless legs syndromet" oppstår når store fysiske belastninger, svingninger i hormonelle nivåer, sykdommen er ofte forbundet med graviditet. Over overflaten av benet eller på et separat område av huden synes klart vene mønster ekspanderer subkutan Wien tibia, Cyanotiske noder som er dannet på innersiden av låret. På slutten av dagen er det hevelse, tyngde i beina.

Sykdommen kan oppstå på grunn av et brudd på blodutløpet i den vertikale posisjonen til personen (ortostatisk), bestemmes av arvelige faktorer, skyldes inntak av hormonelle stoffer. En av de viktigste symptomene på sykdommen er hevelse i beina i varmt vær.

Symptomer, Diagnose

Pasienten føler seg tyngre i beina ved slutten av dagen, hans ben og ankler svulmer og kramper oppstår om natten. Ved undersøkelsen avviker ikke alle hovedindikatorene fra de normale verdiene, på skjermen med ultralydundersøkelse, det er ingen brudd på venøsystemet.

behandling

Du må behandle sykdommen i de tidlige stadier. Det er nødvendig å øke motoraktiviteten, utføre terapeutisk gymnastikk for føttene. Det vil bidra til å fjerne tretthet kontrastdusj, fotbad, forbedre blodsirkulasjonen urtepreparater. Det anbefales å bruke phleboprotectors, å bruke kompresjons undertøy. For å forhindre at sykdommen utvikler seg til åreknuter, bør du besøke en lege, vurdere livsstilen din og begynne behandlingen.

Menneskers helse og livskvalitet bestemmes på mange måter av tilstanden til sitt vaskulære system. Du kan ikke ignorere sykdommen! Tidlig forebygging og behandling gir lang tid å opprettholde evnen til å arbeide og lett gang.

Vaskulære sykdommer i beina

Sykdommer i beinene i beina er ganske vanlige. De har sin egen spesifisitet, som er relatert til avstanden til underlivet fra hjertet og behovet for at blodet stiger opp fra bunnen. Vaskulære sykdommer i beina er forbundet med deres deformitet, forstørrelse, blokkering, sammenbrudd, betennelse. Den type lesjon avhenger av veggens struktur: venene er tilbøyelige til å strekke veggen og forstørre lumen, arteriene er preget av muskelatrofi og innsnevring av lumen. I forbindelse med disse endringene kan fartøyene ikke utføre sine funksjoner normalt, blodsirkulasjonen forstyrres, noe som har mange konsekvenser, opp til amputasjon av ekstremiteter.

årsaker

Vaskulære sykdommer kan være forbundet med både høye belastninger på underdelene, for eksempel hos idrettsutøvere og folk som tilbringer mesteparten av tiden på føttene, og med lav mobilitet. Negativt påvirke karene med dårlige vaner og ubalansert ernæring. Har et sted i utviklingen av sykdom og arvelighet.

Klassifisering av vaskulære patologier

Denne gruppen inkluderer en rekke sykdommer som kan deles inn i to typer:

 • Lesjoner av arterier: aterosklerose, utslettende endarteritt og andre.
 • Sykdommer i venene: åreknuter, flebitt, tromboflebitt, trombose.

Aterosklerose av beinene i beina

Sykdommen utvikler seg gradvis og manifesteres som regel etter 50 år. Det er preget av delvis eller fullstendig blokkering av arteriene med kolesterolplakk.

Av medisinske årsaker er årsaker:

 • Naturlig aldring av kroppen.
 • Diabetes mellitus.
 • Feil diett: Å spise mat som er rik på kolesterol.
 • Røyking.
 • Genetisk predisposisjon.
 • Overvekt, noe som fører til økt stress på fartøyene.
 • Hyppige stressende situasjoner.

Symptomene på sykdommen skyldes nedsatt blodsirkulasjon:

 • Blek, med en blåaktig tinge av lemmer.
 • Nummenhet i beina og krypende.
 • Chilliness i nedre ekstremiteter under kneet.
 • Smerter i kalvene under gang, og deretter i ro.
 • Forringelse av minne, svimmelhet.
 • Utvikling av hjertesykdommer.

Diagnosen er basert på pasientens historie om hans livsstil, instrumentell og laboratorieforskning. Den behandlende legen utpeker pasienten:

 • Blodtest for koagulering og lipider.
 • Ultralyd undersøkelse.
 • Angiografi.
 • Kapillyarografiyu.

Når aterosklerose utføres kompleks behandling, inkludert overholdelse av diett, medisinering, fysioterapi. Av stoffer utpeker som regel antikoagulantia, som forhindrer dannelsen av trombi. I tilfeller med betydelig karlukning lumen kirurgisk operasjon kan vises (bypass), idet shunt blir innført i arterien ved sin ekspansjon og gjenopprettelse av blodstrømmen.

Obliterating endarteritt

Dette er en av de mest komplekse vaskulære sykdommene i beina. Karakteriserte endarteritis lesjon blodårene, noe som resulterer i en innsnevring av deres (iblant fullstendig lukking) og dårlig sirkulasjon i underekstremitetene. Vanligvis med endring av endarteritt, forekommer endringer i store kar. Det legges merke til at røykere mennesker lider oftere. Diagnose av sykdommen hovedsakelig hos menn i alderen 20-40 år, kvinner er praktisk talt ikke syke.

Årsakene til utslettende endarteritt er ikke nøyaktig etablert.

Det antas at drivkraften til utviklingen av sykdommen kan tjene som:

 • Overtredelser i immunforsvarets arbeid.
 • Allergiske reaksjoner.
 • Sykdommer i blodet.
 • Røyking.
 • Komplikasjoner etter operasjon.
 • Smittsomme sykdommer.

De viktigste symptomene på endarteritt:

 • Vanskelighetsgrad å gå og intermittent claudication.
 • Alvorlig smerte.
 • Hurtig tretthet ved lave belastninger.
 • Følelse av prikking og følelsesløshet i beina.
 • Hevelse i nedre ekstremiteter.
 • Cyanose av beina.
 • Kramper.
 • Trofiske endringer på huden (tørrhet, opphør av hårvekst, misfarging).
 • Trophic ulcers.

Sykdommen anses uhelbredelig For å lette tilstanden bør pasientene følge følgende anbefalinger:

 • Helt avstå fra å røyke og drikke alkohol.
 • Unngå superkjøling og tung fysisk anstrengelse på beina.
 • Ta antiinflammatoriske og blodfortynnende medisiner.

I alvorlige tilfeller kan kirurgisk behandling foreskrives: omgå arteriene, fjerne det berørte området av fartøyet.

Varicose føtter

Dette er en svært vanlig sykdom i de nedre lemmer, reduksjon av elastisitet karakterisert venøse vegger og svikt av ventiler, slik at blod stagnerer i venene, årene utvider langstrakt forløpende under de hudområder. Sykdommen rammer kvinner oftere. De eksakte årsakene til åreknuter er ikke klare. De provokerende faktorene inkluderer:

 • Arvelig disposisjon.
 • Defekter av ventiler og svakhet i venøse vegger.
 • Betydende belastninger på beina.
 • En stillesittende livsstil.
 • Mottak av hormonelle prevensjonsmidler.
 • Vektig.

Symptomatisk utvikler seg gradvis - fra lettere til mer alvorlige manifestasjoner:

 • Ødem og tyngde i beina om kvelden.
 • Utseendet til vaskulære stjerner.
 • Smerte og nattkramper i kalver.
 • De utstående blåårene er under huden.
 • Kløe i huden, utvikling av eksem.
 • Trofiske forandringer (pigmentering, tørrhet og peeling, glanset hud, opphør av hårvekst).
 • Trophic ulcers.

Åreknuter er helt uhelbredelige, men det må kontrolleres, ellers kan alvorlige komplikasjoner utvikle seg. Behandling av sykdommen i blodårene på bena skal være kompleks og fortsette gjennom livet. Terapeutiske metoder inkluderer:

 • Tar medisiner og bruker salver, geler, kremer som reduserer smerte og lindrer hevelse. Dette venotonics, antikoagulerende midler, ikke-steroide anti-inflammatoriske midler, anti-oksidanter (Detraleks, Phlebodia, trombotisk-ACC Curantil, Troxevasin, Troxerutin Lioton gel Ginkor Forth, og så videre).
 • Bruk av kompressive jersey, som normaliserer blodstrømmen, forhindrer hevelse, forenkler tilstanden.
 • Balansert næring og vekt normalisering.
 • Avslag på bad og badstuer, solprosedyrer og varme bad.
 • Fysisk utdanning med vekt på gastrocnemius muskler, som tar en direkte rolle i å skyve blod fra underkroppene.
 • Unngå langvarig sitte eller stående.
 • Løft bena over hjertet i hvert øyeblikk (4 ganger om dagen i 10-15 minutter).

flebitt

Denne betennelsen i venenees vegger med etterfølgende forstyrrelse av blodårene og nedsatt blodsirkulasjon. Hovedårsakene til flebitis utvikling er følgende:

 • Varicose sykdom.
 • Smittsomme sykdommer.
 • Skade.
 • Den berørte venen deformeres, øker i størrelse og blir tett.
 • Huden i stedet for den berørte beholderen blir rød, temperaturen stiger.
 • I vondt ben, oppstår ubehag, det kan hovne.

Sykdommen er både akutt og kronisk. Når flebitt tromboflebitt ofte utvikler, som er betennelse av veggene i blodårene lagt til deres okklusjon (delvis eller fullstendig) trombe.

tromboflebitt

Denne sykdommen er preget av betennelse i venenees vegger med samtidig økning i blodviskositet, dannelse av trombi, innsnevring av blodkarets lumen og brudd på blodsirkulasjonen. Trombi utgjør en fare for livet, da de kan komme ut og komme inn i en hvilken som helst del av sirkulasjonssystemet, inkludert lungearterien. Ofte utvikler tromboflebitt i nedre ekstremiteter med åreknuter, men det er andre årsaker til patologien:

 • Smittsomme sykdommer.
 • Skader på underekstremiteter.
 • Økt koagulerbarhet av blod.
 • Forandring i blodsammensetningen, for eksempel som følge av å ta visse medisiner.
 • Graviditet og fødsel.

Utviklet med varicose thrombophlebitis fanger vanligvis nedre delen av låret og den øvre tredjedel av shin. Følgende symptomer er nevnt:

 • generell forverring av helse (utilpash, feber);
 • smerte i det berørte fartøyets område, som forverres av bevegelse;
 • rødhet og glans av huden i fremspringet av den berørte venen;
 • ødem i det syke benet og dets markerte forskjell fra sunn i størrelse;
 • Lett å grope for infiltrater i form av snorliknende seler.

Behandling av tromboflebitt innebærer primært bruk av blodfortynnende legemidler for å forhindre dannelse av blodpropper, etterfulgt av inkludering av antiinflammatoriske legemidler. I nærvær av en trombose er det angitt en kirurgisk prosedyre, hvor blokkeringen av venen elimineres. I tillegg er det nødvendig å bruke kompresjonsjersey, bruk av geler, massasje, fysiske øvelser som forbedrer blodsirkulasjonen i blodårene.

trombose

Inflammasjon av dypårene og dannelsen av trombi i dem kalles trombose. En trombose dannes raskt, og hvis den er løst festet til blodveggveggen, kan den til enhver tid gå av og bevege seg langs karet.

Hovedårsakene til trombose er:

 • medfødte abnormiteter av blodkar;
 • hormonelle lidelser;
 • hevelse;
 • skader med vaskulære lesjoner;
 • frakturer;
 • kirurgiske inngrep;
 • lammelse av beina og parese;
 • alvorlige infeksjoner;
 • overflødig vekt.

I tillegg inkluderer provokerende faktorer:

 • alderdom;
 • tung fysisk aktivitet;
 • stillesittende livsstil;
 • langvarig sengen hviler og immobilitet;
 • dårlige vaner (alkoholforbruk, røyking).

Symptomene på sykdommen er ikke alltid tydelig uttalt. Trombose kan mistenkes av følgende tegn:

 • Bursting, pulling, klemme smerte om kvelden.
 • Nummenhet og løpende rystelser i underbenet.
 • Tyngde i beinet ved slutten av dagen.
 • Ødem og en økning i volumet av den berørte lemmen.
 • Tynning av huden på et sykt ben, blek og cyanose.
 • Glanset skinn.
 • Økning i temperatur (generelt og lokalt).
 • Fyll overflatene med blod og uttrykke mønsteret under huden.
 • Temperaturen på sykebenet er lavere enn det som er sunt.

Behandling av trombose kan være konservativ og operativ. I det første tilfellet foreskrive stoffene i følgende grupper:

 • anti-inflammatorisk;
 • antikoagulantia av direkte og indirekte virkning;
 • enzymer med trombolytiske egenskaper;
 • midler som forbedrer mikrosirkulasjon og flyt av blod.

I tillegg er det vist elastisk bandasje eller bruk av komprimeringsstrikk.

Som konklusjon

Sykdommer i beinene på beina kan føre til irreversible forandringer, forringelse av livskvaliteten, funksjonshemning og til og med død. Derfor er det viktig å behandle dem i begynnelsen av utviklingen. Og det er enda bedre å være engasjert i forebyggingen: kvitte seg med dårlige vaner, spis riktig, opprettholde normal vekt, trene, unngå stress.

Årsaker og behandling av lidelser i underlivet

Benen til en person utfører den viktigste funksjonen av bevegelsen. I tillegg er det de som holder vekten av menneskekroppen. Derfor er sykdommer i nedre ekstremiteter vanskelig å tolerere av pasienter og fører ofte til funksjonshemming.

Sykdommer i nedre ekstremiteter

Det er et stort antall benproblemer. Det kan være uavhengige patologier eller en konsekvens av andre sykdommer. Menneskelige bein lider av skader og overbelastning, nedsatt metabolisme, underernæring, inflammatoriske prosesser. Vanligvis kan hovedbensykdommene være delt inn i tre grupper:

 1. Vaskulære lidelser.
 2. Nestenes nederlag.
 3. Articular patologi.

Vaskulære lidelser

I beina er store blodårer - femorale og popliteale arterier, fremre og bakre tibial. Utløpet av blod til hjertet skjer på de samme dype årene. Også i nedre ekstremiteter er det overfladisk venøst ​​nettverk - store og små blodårer.

De kan bli påvirket som arterier med utvikling av aterosklerose eller utslettende endarteritt og årer. Sykdommen i det venøse bennettverket kalles åreknuter i underekstremiteter.

Nederlag av arteriene

Avsetningen av aterosklerotiske plakk eller innsnevring av lumen av karrene på grunn av utslettende endarteritt fører til brudd på blodstrømmen og en forverring av blodtilførselen til vevet i beina. Årsakene til arteriell patologi er som følger:

 • Røyking.
 • Diabetes mellitus.
 • Systemisk aterosklerose.
 • Økt kolesterol.

I tillegg er det andre, mindre signifikante predisponerende faktorer.

Disse bein sykdommene kan manifesteres av følgende symptomer:

 1. Smerter i bena. Det kan forstyrre en person hele tiden eller med en viss fysisk belastning.
 2. Redusert bevegelsesvolum. Som regel er spasmeforstyrrelser forårsaket av smertsyndrom. Det er en spesiell term for "intermittent claudication", som indikerer forbindelsen av lameness til stress og smerte.
 3. Følelse av nummen i beina.
 4. Utseendet til uvanlige opplevelser som crawling craw.
 5. Kaldhet i nedre ekstremiteter.
 6. Bleg hud på beina.
 7. Dannelsen av trofasår på grunn av nedsatt blodtilførsel.

Varicose sykdom i nedre ekstremiteter

Denne sykdommen er kjent for de fleste. Åreknuter er forstørrede, altfor innviklede årer. Hvis det overfladiske venøse nettverket er berørt, er karene tydelig synlige i form av blå knobbyhår og knuter.

Brystsykdom kan utvikle seg på grunn av følgende årsaker:

 • Lang stående eller sittende.
 • På bakgrunn av graviditet.
 • Med fedme.
 • Arvelige faktorer.
 • Dysplastisk patologi av ventvulære vener.

Med denne sykdommen klipper ikke venene med dreneringsfunksjonen, og dermed utvikler blodsirkulasjonen i beina.

Både dype og overfladiske vener kan påvirkes. Ofte utvikler de inflammatoriske prosesser - flebitt. Hvis patologien er komplisert ved dannelsen av trombi, kalles den tromboflebitt.

Varicose sykdom er manifestert av følgende symptomer:

 • Smerte i underkroppene.
 • Økt tretthet.
 • Følelse av tyngde i beina.
 • Trofiske forstyrrelser.

behandling

Behandling av vaskulær patologi i beina bør være omfattende. Volumet avhenger av årsaken som forårsaket nederlaget. Med aterosklerose og økt kolesterolnivå, er en spesiell diett og medisiner som fjerner dette skadelige stoffet foreskrevet. Også ved hjelp av medisiner blir arteriene utvidet for å forbedre blodstrømmen.

Med åreknuter er det viktig å ta medisiner som fortynner blod for å forhindre dannelse av blodpropper.

Imidlertid er den mest effektive skleroterapi av lumen i venene eller fjerning av dem ved kirurgi.

Nestenes nederlag

Patologien på beina, forårsaket av nederlag av nerver, kalles polyneuropati. Det er praktisk talt en konstant følgesvenn av diabetes mellitus, alkoholisme, metabolske forstyrrelser, forgiftninger med skadelige stoffer.

Polyneuropati manifesteres av forstyrrelser i følelsen i bena, smertefulle opplevelser, brudd på gangen.

Med denne patologien utføres terapien av den underliggende sykdommen primært. Disse kan være følgende aktiviteter:

 1. Avslag på alkohol.
 2. Normalisering av blodsukker.
 3. Korrigering av metabolisme.
 4. Påvisning av beruselse med salter av tungmetaller eller andre stoffer og passende behandling.

Articular patologi

Articular leg sykdommer er den vanligste patologien i praksis av terapeuter, reumatologer og ortopedere.

De aller fleste mennesker i løpet av livet har minst en gang merket smerte i leddene i nedre ekstremiteter - hofte, smerte i kneleddene, ankel. Dette skyldes det faktum at vekten av menneskekroppen er på føttene. Og enhver bevegelse, de, i motsetning til hendene, utfører med en betydelig vektbelastning.

Med begynnelsen av en viss alder - 60-70 år - kan artikkelenes patologi med en grundig undersøkelse bli funnet hos alle mennesker. Dette skyldes den naturlige prosessen med aldring, og med overførte inflammatoriske sykdommer og beinskader gjennom livet.

Leddpatologien til nedre ekstremiteter kan deles betinget i to store grupper:

 • gikt
 • Artrose.

gikt

Inflammatoriske sykdommer i benleddene forekommer i alle aldre. Unge mennesker lider ofte av dem. Dermed er akutt betennelse i kneledd - gonarthritis - en konsekvens av urogenitalt eller intestinal infeksjon. Denne patologien heter Reiter syndrom.

Også knær kan bli påvirket på grunn av reaktive prosesser, skader, postoperative komplikasjoner. Noen ganger kommer smitte inn i dette området med blodstrøm.

Arthritis i ankelleddet er ofte notert. Denne sonen er mest utsatt for skader - blåmerker, dislokasjoner, brudd. Og inflammatoriske prosesser i ankelen - et hyppig fenomen.

I alderdommen har folk ofte en spesifikk metabolsk sykdom - gikt. Dens lyse kliniske manifestasjon vil være betennelse og smerte i storetåen - den første metatarsal-phalangeal-leddet. Gikt påvirker hovedsakelig menn og oppstår med typiske tegn på leddgikt - smerte, hevelse, rødhet i lesjonen. Etter tommelen er det ofte betent og kneledd.

Inflammatoriske prosesser i hofteleddene er mye mindre vanlige.

Noen ganger er årsakene til betennelse i leddets ledd i den systemiske sykdommen - revmatisme, revmatoid artritt, ulcerøs kolitt, systemisk lupus erythematosus, sklerodermi.

Hva klager pasienter med leddgikt?

Symptomer på leddgikt

Inflammatorisk prosess i fellesområdet er vanskelig å forveksle med en annen sykdom. Artikulasjonen svulmer, huden over den rødmer, den lokale temperaturen stiger. Gikt er alltid ledsaget av et merket smertesyndrom. Smerten er oftest akutt og vedvarende, men når den beveger seg, øker den. Artikulasjonsområdet, som regel, deformeres på grunn av ødem, økt i størrelse.

Inflammatorisk prosess kan være på den ene siden eller symmetrisk påvirke to ledd.

For en slik patologi på beina er en forstyrrelse av motorfunksjonen karakteristisk. Vanligvis er dette lameness. Når en ankel er skadet, kan pasienten ikke praktisk talt gå på smertestolen.

Hvis kneet er betent, er det vanskelig for en person å gå, klatre og stige ned trappene. Når hoften er skadet, er enhver bevegelse med foten vanskelig og smertefull.

Behandling av leddgikt

Articular leg sykdommer krever kompleks behandling. Hvis de er basert på den inflammatoriske prosessen, blir doktors oppgave forenklet. I dette tilfellet er vanligvis et kurs av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer tilstrekkelig. Disse inkluderer følgende stoffer:

Antiinflammatoriske legemidler er i form av geler, salver, tabletter og injeksjoner. Behandling starter vanligvis med lokale former, og når de ikke er effektive, går de videre til andre alternativer.

Noen ganger må det brukes for å stoppe akutt og alvorlig betennelse, steroidhormoner (prednisolon, metylprednisolon, polcortolon) og cytostatika (metotreksat). Imidlertid er slik usikker terapi rettferdiggjort bare i tilfelle av autoimmune sykdommer og utnevnes av en reumatolog.

I Reiter syndrom er det viktig å eliminere årsaken til patologien, for dette utføres antibakteriell behandling.

artrose

Leddbetennelse - degenerative endringer i leddene i beina. I de fleste tilfeller er disse aldersprosessene. Under påvirkning av visse faktorer kan imidlertid også artrose forekomme blant unge mennesker. De inkluderer:

 1. Fedme.
 2. Utveksle brudd.
 3. Monotone arbeid sitter eller står.
 4. Konstant leddgikt under livet.
 5. Hyppig hypotermi.
 6. For mye trening eller uttalt hypodynami.
 7. Dysfunksjon, mangel på kalsium i mat.

Ødeleggelsen av leddene skyldes mangel på kalsium, på grunn av en reduksjon i produksjonen av synovialvæske, som spiller rollen som et internt smøremiddel. Hvis leddets overflater begynner å berøre hverandre, oppfordrer dette marginale benvekst - osteofytter.

Ofte påvirker artrosene knærne. Disse leddene under en livstest er mye større, og laster både vekt og bevegelse. Derfor er gonartrose en vanlig patologi i praksis av en lege.

Også ofte lider av hofte ledd med utvikling av coxarthrosis. Sykdommen oppstår ofte mot en bakgrunn av predisponerende patologi - dysplasi av hofteleddene. Coxarthrosis blir i mange tilfeller til en pasient med funksjonshemning.

I degenerative prosesser presenterer pasientene en rekke konkrete klager.

Manifestasjoner av artrose

Det kliniske bildet av degenerativ lesjon av artikulasjonene av bena er noe lik artritt. Pasienter er også opptatt av smerte og uregelmessigheter i gang. Disse symptomene utvikles imidlertid gradvis over mange år. Ved sykdomsutbruddet er de lite uttrykt og bare med tiden blir smerten intens, og hevhet går fremover.

For artrose, rødmen av huden og lokal økning i temperatur ikke er karakteristisk, observeres dette med forverring av prosessen eller vedlegg av leddgikt.

Ledd med degenerative dystrofiske forandringer deformeres, blir humpete, kan være smertefullt å røre ved.

Behandling av artrose

Behandling av artrose er en mer kompleks og langvarig prosess. For å stoppe smerten, brukes de samme antiinflammatoriske legemidlene som med leddgikt.

Men med denne patologien er det like viktig å suspendere degenerasjonsprosessen av leddet. Dette oppnås ved å bruke kondroprotektorer - legemidler som beskytter og reparerer brusk. Den mest kjente blant dem:

Moderne metoder inkluderer kombinert terapi med hyaluronsyrebaserte legemidler som hjelper til med å gjenopprette mengden synovial smøremiddel som trengs.

I tillegg til behandling av artrose er fysioterapeutiske metoder vellykket brukt - magnetoterapi, ultralyd, elektroforese.

Av stor betydning er og terapeutisk trening. Konstant bevegelse stimulerer produksjonen av synovialvæske og restaurering av leddbrusk.

Sykdommer i karene i nedre ekstremiteter

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet i dag er en av de farligste sykdomsgruppene. Risikoen for dødelig utfall øker hvert år, og i dag lider unge og folk som er engasjert i landbruket i dag av denne sykdommen. Sykdommene i denne gruppen inkluderer en rekke sykdommer som påvirker hjertet og blodårene. De vanligste, blant annet, er benvaskulære sykdommer.

Hovedtyper av sykdommer i karene i nedre ekstremiteter inkluderer:

Aterosklerose av karene, som hovedsakelig påvirker arteriene. Forhindre normal utveksling av lipider, forårsaker det avsetning av kolesterol på veggene til store fartøy, noe som kan føre til fullstendig blokkering av kolesterolplakkene. Hvis det ikke er noen tidsbestemt diagnose, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner.

Blant symptomene oppstår oftest:

 • smerte i beina, spesielt med fysisk aktivitet og gåing;
 • intermitterende claudication.

En annen vanlig vaskulær sykdom i bena er åreknuter. Med vekstforbrenning blir strømmen av blod inne i blodårene forstyrret. Som et resultat mister blodårene deres elastisitet, blir humpete og øker i volum. Åreknuter vises ofte på føttene og ødelegger sterkt det estetiske utseendet.

Normal åre og med åreknuter

Symptomer på varicose forlengelse på beina:

 • Følelse av tyngde i bena;
 • forstørrede årer synlige for det blotte øye;
 • puffiness, brenner i årene.

Obliterating endarteritt er en annen sykdom i denne gruppen. Det kan fange hele kroppen, men det er lokalisert først og fremst i karene i underbenet. Med endarteritt smelter store arterier gradvis, og mister nødvendig blodtilførsel. I alvorlige tilfeller kan endarteritt føre til utvikling av gangrene.

Vaskulær skade i endarteritt

Symptomer på endarteritt i nedre ekstremiteter:

 • kramper i underbenet; halthet;
 • rask tretthet av føttene når de går;
 • følelse av vondt og svakhet i bena;
 • følelse av "kalde føtter" som følge av utilstrekkelig blodsirkulasjon.

Tilfeller av okklusjon av vener er også hyppige. I dette tilfellet dannes store blodpropp i blodårene som forhindrer normal blodgass.

Symptomer på blokkering av vener på bena:

 • ekstrem hevelse i ekstremiteter;
 • smerter i bena; økning i temperatur på steder av blokkering av arterier.

Dette inkluderer også akutt obstruksjon av arteriene, der fartøyet er blokkert fra innsiden av blodpropp (trombose). Også innsnevring av fartøyet kan være forårsaket av mekaniske årsaker, som for eksempel klemming eller sterk komprimering av lemmen.

symptomer:

 • skarp smerte i lemmer;
 • spasmer av arteriene i begge ekstremiteter (både skadet og sunt).

Venetrombose - dannelsen av denne i store kar av blodpropper, hindre passasje av blod gjennom vener og arterier og, som et resultat av vev oksygenmetning, blodbårne. Vanligvis ser denne sykdommen ikke ut som en uavhengig sykdom, men manifesterer seg mot bakgrunnen til åreknuter.

Symptomer på venetrombose:

 • rødhet av det skadede karet, smerte i hele lemmen.
Dyp venetilstand med trombose

behandling

Forebygging av karene i nedre ekstremiteter spiller en stor rolle for å opprettholde kroppens helse og alle dets systemer. Men hvis sykdommen fortsatt klarte å utvikle seg, bør den umiddelbart begynne å behandle den.

Det bør bemerkes at ved behandling av vaskulære sykdommer av benene er en kompleks behandling, inkludert trening, regelmessig bruk av kompresjons undertøy, ved bruk av anti-inflammatoriske kompresser, så vel som anvendelse av urte infusjoner.

I alvorlige stadier av sykdommens sykdom i legens kar, kan legen foreskrive medisinering, og ofte kan kun kirurgisk inngrep hjelpe pasienten.

Folkemidlene

Hvis vi vurderer folkemessige rettsmidler, blir de også i stor grad brukt ved behandling av beinene på beina:

 • Den tørre roten til en løvetann er en av de viktigste plantene som brukes i kampen mot åreknuter. Roten forbrukes innvendig under et måltid med en hastighet på ikke mer enn to røtter per dag.
 • Ved behandling av sykdommer i beinene i beina, vil fruktene av kastanje, infundert med alkohol, også være nyttige. For å forberede tinktur blandes 500 ml vodka med 50 gram frukt, insisterer på to uker. Ta inne 30 dråper, ikke mer enn tre ganger om dagen.
 • Du kan også bruke komprimerer fra bladene til mor og mor og fersk kål, som påføres på et sårt sted hele natten i 10 dager.
 • Melk og avkok av persille, kombinert i forholdet 2: 1, brukes i kompresser i områder med deformerte fartøy.
Melk med fersk persille - et effektivt verktøy for rensing av fartøyene

forebygging

Det er åpenbart at det med visse forebyggende vedlikehold ikke blir følsomme i føttene i mange år.

Det første og viktigste elementet i listen over forebyggende tiltak er riktig fysisk aktivitet. Terapeutiske øvelser for blodårer og fysiske øvelser fører ikke til blodpropper. Når vandre og går utendørs aktiv oksygenrikt blod, forebygge risikoen for at tetningen beholderveggene, noe som gjør dem sterkere og, på samme tid, elastisk.

En viktig faktor er riktig ernæring. Ikke overeat for natten, fordi i dette tilfellet øker blodets koagulerbarhet, noe som bidrar til dannelsen av blodpropper. Ernæring for friske blodkar bør balanseres, og gir kroppen med alle nødvendige vitaminer og mineraler.

Den mest gunstig for helsen vaskulær vitamin K og vitamin K C. hemmer vaskulær permeabilitet, og vitamin C opprettholder kollagenproduksjon prosess i kroppen, slik at veggene i vener og arterier mer elastiske.

konklusjon

Vaskulære sykdommer er i dag observert hos et stort antall mennesker, og antallet mennesker som lider av denne sykdommen blir mer og mer hvert år. Folk rettsmidler i behandlingen av benkar. Den største faren for vaskulære sykdommer i underekstremitetene er at symptomene på beinet vaskulær sykdom i lang tid ikke vises: en person ikke føler noen symptomer eller plager, og gå til legen allerede på et avansert stadium av sykdommen.

Forebygging av karene i underarmene er hovedgarantien for å opprettholde beinhelsen. Riktig ernæring og mosjon kan eliminere risikoen for å utvikle åreknuter, trombose og andre sykdommer. Imidlertid kan sykdommen av beinene i beina om nødvendig behandles, både ved hjelp av medisiner og ved hjelp av tradisjonell medisin.

Symptomer og behandling av underbenk

Blodsirkulasjonen i kroppen er som følger: blodet absorberes i hjertet, og deretter rasstalkivaetsya dem på kroppen av blodårene. Styrken i hjerteslaget er slik at den sprer seg til periferien uten tap.

Fartøy og hjerte danner et lukket system der et visst trykk opprettholdes. Optimal det er regulert av påvirkning av nervesystemet, som reagerer på følelser som oppstår i mennesket.

I periferien finnes det ingen arterier eller årer - det er kapillærer med en mur så tynn og lumen så liten at røde blodlegemer bokstavelig talt klemmer seg gjennom den. På tidspunktet for kontakten med den erytrocytt-overflaten av den kapillære vegg utveksles: erytrocytter, "avlastet" fra oksygen og stoffer for tilførsel av vev "lastet" som giftige stoffer, blodbårne organer til å Rengjøring systemer.

På begge sider av det kapillære nettverk, ikke bare lumen av blodkar - jo nærmere til hjertet, den bredere, men også viser tegn til å dele krovonesuschie legemer av to typer: i arterieveggen - muskel "fittings" i veggene av årer - ventiler hindrer blodet renne ned.

Hovedkarakteren til blodårene er blodtransport: langs arteriene til organene, gjennom venene i hjertehulene.

I samsvar med strukturen av karveggen sykdom, hun opplevde, vil være forskjellig: for arteriene - muskulær atrofi og utsletting av lumen struktur for årer - som strekker seg utover fra konsekvensene.

Beholdere som et eget emne

Benenes særegenhet er deres plassering - de er avstand fra hjertet til den maksimale avstanden. Det andre er behovet for å heve blodet fra dem fra bunnen, motvirker tyngdekraften.

Og beina er støtteorganene, som må tåle kraften i hele kroppen som veier på dem. Derfor bør deres fartøy ha en sterkere utvikling enn de analoge organene i hendene, være opplært både for støtte og for å holde lasten økende med bevegelser.

Derfor er listen over årsaker til sykdommer som er felles for begge vener og arterier av bena. Det inkluderer en lav grad av involvering av nedre lemmer med:

 • overdreven kroppsvekt;
 • en livsstil med lav grad av mobilitet;
 • En livsstil som er overdreven aktiv, med ekstrem belastning på beina, kan også føre til skade på vaskemuren, dette er: trening med trening; arbeid med å løfte tunge vekter arbeid med lang stående på beina.

Av stor betydning er de vanlige rusmidler, kroniske og ofte akutte infeksjoner og allergier.

Både redundans og mangel på vaskulær tone skyldes ofte kronisk stress og sykdommer i nervesystemet.
Separat, vi bør nevne årsaken privat til årer - den genetiske determinant for åreknuter, for sykdommer med patologi av blodkoagulerbarhet, for endokrine sykdommer.

Sykdommer i karene i nedre ekstremiteter:

 • venøse sykdommer i form av deres åreknuter, flebitt og tromboflebitt;
 • arteriell sykdom kategorier av utslettende arteritt, tromboangiitt og arteriosklerose av kar.

Åreknuter

Når åreknuter på settet forårsaker ujevn vegg på benene er strukket, forårsaker subkutant sted utseende typisk tortuosity av kanalene og dannelsen av "perler".

Men patologi kosmetisk feil ikke er begrenset til - åreknuter alvorlig hemmer blodforsyningen til den nedre ekstremiteter vev og blodsirkulasjonen i kroppen som et hele, som fører til økningen av venøs insuffisiens.

Og overgangen til hver følgende symptomer stadiet vil vokse fra små første "hevelse" av saphenous årer av bena til nesten fullstendig stagnasjon av blod i dem, fra små hevelser og ubehagelige følelser i huden til fullstendig tap av følsomhet av visse områder av huden, fra mild rødhet til fullstendig ødeleggelse hud i denne delen av kroppen med dannelsen av ikke-helbredende trophic ulcers.

Ekstern varicose sykdom er ikke begrenset til - den utvikler seg parallelt i bekkenorganene, på spiserøret, i blodårene i hodehalssystemet.

Phlebitis og tromboflebitt - farlige venøs leg sykdommer

Noen ganger er venevegen ikke bare strukket, men forverrer virkelig, noe som fører til utvikling av flebitt.

Symptomene på denne sykdommen av karene i nedre ekstremiteter vil være like lokale:

 • større eller mindre ømhet
 • hyperemi og feber over stedet for betennelse i venen.

Så vanlig i skjemaet

 • frysninger;
 • økning i temperaturen;
 • svakhet og varierende grad av ubehag i form av hodepine;
 • kvalme og lignende.

Hun slo Wien ser stress tykk rød stripe - tyazhom smertefullt, "strukket" under huden langs lemmer, stramming av huden når du flytter foten smerte forverres kraftig.

I tilfellet av inflammasjon lem dyp vene mønsteret vil dempe sted i form av en diffus hevelse, ømhet fokal dybde, huden selv er uten tettende karakteristikker og blir melkehvitt fargetone.

Phlebitis trenger ikke nødvendigvis å være akutt, det blir ofte kronisk, ikke så voldsomt.
På grunn av obligatorisk endotelskader i flebitt, er risikoen for å utvikle tromboflebitt høy.

Deretter på phlebitis bildet er det tegn på blokkering av venen. Det kan være helt eller delvis. Men det er alltid fysisk betraktelig i form av en ulempe som følger med en subfebril tilstand.

Lokalt er blokkering manifestert av følgende symptomer:

 • smerte langs venen, verre med lemmerbevegelser;
 • ødem i benet, merkbar i forhold til et sunt ben;
 • Tilstedeværelsen av sterkt smertefulle ledninger - infiltrerer, tydelig merkbar i de subkutane åreknuter;
 • huden over foci er markant hyperemisk, med en skygge av cyanose, glittende fett, edematøs og smertefull, varm til berøring.

En skarp hevelse i ekstremiteten bør foreslå en akutt tromboflebitt av dype vener.

Med denne sykdommen stiger kroppstemperaturen til 39-39,5 ° C, med anfall, hodepine, svimmelhet og hjertebank, utilstrekkelig temperaturstigning. Smerter i ekstremiteter er både en selvstendig karakter og intensiverer med hoste.

I tillegg til det skarpe ødem i lemmen, tiltrekker den typen hudkarakteristikk av sykdommen oppmerksomheten. Hun er skarp spenst, blek, med et marmorcyanotisk mønster, og - kaldt.

Fremveksten av "start" smerte forårsaket ved palpering av indre hælben-ankelområdet, som er typisk, som smerte på kompresjons arm sural muskel bøyning av foten og på baksiden.

På den berørte siden er det en svekkelse av pulsen til fullstendig forsvinning og økning i regionale lymfeknuter uten skarp smerte. Sykdommen er sjelden herdet, blir ofte kronisk.

Flebitt i de øvre ekstremitetene kan ha en natur både smittsom og være en konsekvens av medisinske manipulasjoner med vener.

Arteritt utelukker

For å utrydde endarteritt - nederlaget i arteriene i underekstremiteterne "kontinuerlig masse" fører til overdreven røyking, derfor øker antallet av lame og gå på ett ben av menn stadig.

Sykdommer i beinets arterier er uttrykt av andre symptomer:

 • akutt en- eller bilateral smerte i gastrocnemius;
 • utvikling i bena av anfall
 • fryser og chilliness av lemmer, selv i et varmt rom;
 • utseendet og veksten av "intermittent claudication" med behovet for hvile under gang
 • forverring av trofisme i huden med utseendet av dype sprekker og uhelte sår.

Symptomer og behandling av aterosklerose av beinene i beina

I motsetning til den tidligere sykdommen med aterosklerose av arteriene i nedre ekstremiteter, er hindringen til blodstrømmen skapt av innskudd på indre veggen av karene - første kolesterol, deretter klemt med kalk.

Årsakene til bruddet er ikke bare røyking i tobakk og alkoholisme i kronisk form, ikke bare i avhengigheten av koffein i form av kaffe og sterk te, men også i:

 • matvaner - i misbruk av mat rik på fett med lett og rask fordøyelighet som fører til en forstyrrelse av kolesterol metabolisme;
 • arbeid forbundet med hyppig hypotermi av føttene, spesielt - stopp.

Like viktig er pasientens tilstedeværelse av arteriell hypertensjon - hypertensjon og diabetes.

I tillegg til innsnevring av lumen og tap av elastisitet, utvikler manglende evne til arterievegg til sammentrekninger som et resultat av den irreversible atrofi av muskellaget.

Alt dette sammen fører til fremveksten og veksten av sansene i bena:

 • chilliness under knærne i noe vær og i noe miljø;
 • følelsesløshet og "ant krypende";
 • smerter i underbena først når du går, og deretter i ro.

Det er en endring både utseende og struktur av huden: blek og kaldt i starten, hun gradvis mister sin voksende hår og muskelvolum - trommestikker diameter minker, og deretter huden blir kald, trafikk og edematous.

Diagnose og behandling

Ved diagnosen aterosklerose i arteriene i underekstremiteter er alt viktig. Fra en grundig "etterforskning" av pasientens livsstil og bestemmelse av pulsegenskapene ved å bruke en finger i de klassiske punktene for lemmen til laboratorium og instrumentelle metoder for å studere hans fartøy.

Implementert ved hjelp av metoder:

 • rheovasografi og angiografi;
 • dupleks skanning av fartøy og dopplerografi;
 • capillaroscopy;
 • dechifrerer lipidspektret av blod og studerer indeksene i blodkoaguleringssystemet.

Behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter omfatter både tiltak for behandling av sykdommen generelt og som er rettet mot å bekjempe sine spesielt private manifestasjoner - med lipidkalsiumkomplekser. Forebygging av trombose og gjenoppretting av blodgennemstrømning i tarmene i disse områdene er også inkludert i oppgaven med medisinsk handling.

Men uten en radikal løsning på spørsmålet om diett og livsstil, vil de kurative tiltakene gi en svak og kortvarig effekt. Derfor er deltakelse i en ernæringseksperts rehabiliteringsprogram obligatorisk.

Etter omhyggelig undersøkelse foreskrives pasienten et obligatorisk kurs på hjemmemottaket:

 • Atorvastatin eller Atoris, forhindre avsetning av kolesterol på arterievegger;
 • Aspirin eller Cardiomagnola -antikoagulyantov.

I tillegg anbefales regelmessig regelmessig minst to ganger i året intravenøs infusjoner av Actovegin, Trental, behandlingskurer med nikotinsyre, om nødvendig med heparin, sterkt.

Metoder for kirurgisk behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter:

 • endaterektomiya - Rengjøring av arterievegget fra å begrense sin sklerotiske plaque;
 • stenting - tvungen utvidelse av de smalende områdene med installasjon av en kunstig rammestent;
 • bypass - å skape en rundkjøringsbane for blodstrømmen;
 • erstatning av en arterie med en kunstig lem.

Metoder for diagnose og behandlingskonsept

Som med hvilken som helst vaskulær patologi, i nærvær av et slikt underben, bruker forskningsmetoder ved bruk av:

Terapeutisk behandling av karene i nedre ekstremiteter er rettet mot:

 • restaurering av rheologiske egenskaper av blod - redusert viskositet ved bruk av disaggreganter: Aspirin, heparin, ofte ignorert Hirudin og andre midler;
 • restaurering av skader på vaskulærveggen bruk av forskjellige angioprotektorer fra ascorbinsyre og troxevasin til NSAID og glukokortikoider;
 • økning av vaskulær tone opp til tilstanden til kvalitativ blodsirkulasjon i lemmen, tilstrekkelig for behovene til dets strukturer, både ved elektrofysiologisk (fysioterapi, massasje, treningsterapi) og psykoterapeutiske effekter.

Om nødvendig oppnås gjenoppretting av blodsirkulasjonen i denne delen av kroppen ved tvungen kirurgisk behandling.

Folkebehandling

Folk rettsmidler og resepter for behandling av nedre lem vaskulær sykdom er tallrike og varierte, har varierende grad av effektivitet, men deres anvendelse krever obligatorisk godkjenning av legen phlebologist, Angiology, eller kirurg. I alle situasjoner, den ledende rollen de ikke kan spille, og er kun anvendelig som et hjelpeværktøy.

Fra åreknuter

For å forberede nettle te hell et glass kokende vann en klype tørket gress, insistere en time; drikk infusjonen i løpet av dagen, fordeler seg i 3 doser; kurs - et halvt år, med en pause på 2 uker på slutten av hver måned.

For en komprimering av hvitløk kreves hvitløk i hvit hvit, som etter rengjøring og sliping blandes med dobbelt så mye smør. Den ferdige sammensetningen legges over på problemområdene i venene om natten.

For hvitløk-honning infusjon er nødvendig ved å blande 350 g honning og 250 g knust skrelt hvitløk og foreliggende preparat 2 uker, idet det ss tre ganger om dagen - ett på 40 minutter før måltider for en eller to måneder.

Fra aterosklerose av benene i bena

Hvitløk i mengden 50 gram, etter rengjøring og knusing i en mørtel til en vassel, fyll 1 kopp vodka, stå i 1 uke på et mørkt sted (ikke i kjøleskapet), risting metodisk. Ta 10 dråper vann fortynnet med vann tre ganger om dagen. Etter en to måneders pause blir kurset gjentatt.

For å bli kvitt overflødig kolesterol bruk røttene av løvetann, som etter tørking og sliping bruker, ta 1 teskje før hvert måltid i seks måneder.

Om forebygging av vaskulære problemer

Hvis livsstil har blitt stressende, og av ham å forsvare eksistensen av skrivebordet på rommet med naedaniem kroppsvekt, eller omvendt, "rømmer" i idrett og andre gambling bevegelse, med vaskulær helse kan si farvel.

Bare en målt, ikke treg, men ikke konvulsiv rytme av livet med den nødvendige mengden bevegelse, mat og stress på nervesystemet, kan holde dem i en meget gammel alder.

Ved forekomst, selv til og med ubetydelige ubehagelige opplevelser i føtter eller ben, er det nødvendig å overføre eller utføre diagnostiske tester som er utpekt eller utpekt av legeekspert - phlebologist eller kirurg.

Les Mer Om Fartøyene