Hjertesykdom: symptomer, behandling, liste over store lidelser

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er hjertesykdommer (medfødt og oppkjøpt). Deres årsaker, symptomer og behandlingsmetoder (medisinske og kirurgiske).

Kardiovaskulær sykdom er en av hovedårsakene til døden. Russisk statistikk viser at ca 55% av alle avdøde borgere led av sykdommene i denne gruppen.

Derfor er det viktig for alle å kjenne tegn på hjertesykdommer for å identifisere sykdommen i tide og umiddelbart begynne behandling.

Det er like viktig å passere en forebyggende undersøkelse hos kardiologen minst hvert 2. år og fra 60 år - hvert år.

Hjertesykdomslisten er omfattende, den presenteres i innholdet. De er mye lettere å kurere hvis de diagnostiseres i utgangspunktet. Noen av dem behandles fullstendig, andre - nei, men i alle fall, hvis du begynner behandling på et tidlig stadium, kan du unngå videre utvikling av patologi, komplikasjoner og redusere risikoen for død.

Iskemisk hjertesykdom (CHD)

Dette er en patologi der det er utilstrekkelig blodtilførsel til myokardiet. Årsaken - aterosklerose eller trombose i kranspulsårene.

Klassifisering av IHD

Et akutt koronarsyndrom bør diskuteres separat. Tegnet er en langvarig (mer enn 15 minutter) smerteangrep i brystet. Dette begrepet betyr ikke en enkelt sykdom, men brukes når det er umulig å skille mellom myokardinfarkt og ustabil angina på symptomene og EKG. Pasienten får en foreløpig diagnose av "akutt koronarsyndrom" og begynner umiddelbart trombolytisk behandling, som er nødvendig for en hvilken som helst akutt form for iskemisk hjertesykdom. Den endelige diagnosen er laget etter en blodprøve for hjerteinfarktmarkører: hjerte troponin T og hjerte-troponin 1. Hvis nivået er forhøyet, hadde pasienten nekrose av myokardiet.

Symptomer på iskemisk hjertesykdom

Symptomene på angina pectoris er brannskader, klemmer smerter bak brystbenet. Noen ganger gir smerte til venstre, til ulike deler av kroppen: scapula, skulder, arm, nakke, kjeve. Mindre ofte er smertefornemmelsene lokalisert i epigastrium, så pasienter kan tro at de har mageproblemer, og ikke med hjertet.

Med stabil angina angrep blir provosert av fysisk aktivitet. Avhengig av funksjonell klasse av angina (videre - FC), kan smerten skyldes en belastning av forskjellig intensitet.

Ustabil angina er forskjellig fra stabil angina på grunn av at anfall blir hyppigere, begynner å vises i ro, kan vare lenger - 10-30 minutter.

Kardiosklerose manifesteres av smerte i brystet, kortpustethet, tretthet, ødem, rytmeforstyrrelser.

Tegnene på hjerteinfarkt (heretter - MI) kan være forskjellige. Avhengig av symptomene, utmerker seg flere former for MI.

Ifølge statistikken dør ca 30% av pasientene fra denne hjertesykdommen innen 24 timer uten å kontakte en lege. Derfor, studer nøye alle tegn på infarkt, i tide for å ringe en ambulanse.

Symptomer på MI

Smerten varer fra 15 minutter (noen ganger til og med en dag). Det fjernes ikke av nitroglyserin. Analgetika svekker det bare midlertidig.

Andre symptomer: kortpustethet, arytmi.

Hovedtegnene: en følelse av kvelning, mangel på luft, panikk.

Tillegg: cyanose av slimhinner og hud, akselerert hjerteslag.

Behandling av koronar hjertesykdom

Langtidsbehandling: Aspirin, beta-blokkere, statiner, ACE-hemmere.

På sykehuset vil pasienten få kalsiumantagonister (Verapamil, Diltiazem) og Aspirin. Den sistnevnte må tas på en kontinuerlig basis.

Leger ved ankomst begynner umiddelbart slik behandling: De vil inhalere oksygen, injisere en løsning av morfin, hvis Nitroglycerin ikke tar av smerten, vil heparin injiseres for å fortynne blodet.

Videre behandling: eliminering av smerte ved intravenøs administrering av nitroglyserin eller narkotiske analgetika; hindring av ytterligere nekrose av myokardvev med trombolytiske midler, nitrater og beta-blokkere; et konstant inntak av aspirin.

Gjenopprett blodsirkulasjonen i hjertet ved hjelp av slike kirurgiske operasjoner: koronar angioplastikk, stenting, koronararterie bypass graft.

Kronisk hjertesvikt

Dette er hjertets tilstand, der det ikke er i stand til å fullt pumpe blodet gjennom kroppen. Årsaken - hjertesykdommer og blodårer (medfødte eller anskaffe mangler, IHD, betennelse, aterosklerose, hypertensjon, etc.).

I Russland har CHF mer enn 5 millioner mennesker.

Stadier av CHF og deres symptomer:

 1. 1 - initial. Dette er en mild svikt i venstre ventrikel, som ikke fører til brudd på hemodynamikk (sirkulasjon). Symptomer er fraværende.
 2. Trinn 2A. Brudd på blodsirkulasjonen i en av kretsene (oftere - liten), en økning i venstre ventrikkel. Tegn: kortpustethet og hjertebanken med lite fysisk anstrengelse, cyanotisk slimhinner, tørr hoste, hevelse i beina.
 3. Fase 2B. Hemodynamikk i begge sirkler er forstyrret. Hjørnekamrene blir utsatt for hypertrofi eller dilatasjon. Symptomer: kortpustethet ved hvile, verkende smerte i brystet, blå fargetone av hud og slimhinner, arytmier, hoste, astma, hjerte, lem hevelse, mage, forstørrelse av leveren.
 4. 3 trinn. Alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser. Irreversible forandringer i hjertet, lungene, blodårene, nyrene. Alle tegn, karakteristiske for stadium 2B, forsterkes, symptomene på indre organers involvering blir tilsatt. Behandlingen er allerede ineffektiv.

behandling

Først av alt er terapi av den underliggende sykdommen nødvendig.

Symptomatisk medisinsk behandling utføres også. Pasienten er foreskrevet:

 • ACE-hemmere, beta-blokkere eller aldosteronantagonister - for å redusere blodtrykket og forhindre videre utvikling av hjertesykdom.
 • Diuretika - for å eliminere ødem.
 • Hjerteglykosider - for behandling av arytmier og forbedring av myokardiet.

Ventilfeil

Det er to typiske varianter av ventilpatologier: stenose og insuffisiens. Ved stenose er smalens lumen innsnevret, noe som gjør det vanskelig å pumpe blod. Og hvis ventilen ikke er tilstrekkelig, tvert imot, lukker den ikke til slutten, noe som fører til en utstrømning av blod i motsatt retning.

Oftere er slike hjerteventilfeil oppnådd. Vises mot en bakgrunn av kroniske sykdommer (f.eks. Iskemisk hjertesykdom), en historie med betennelse eller en usunn livsstil.

De fleste aorta- og mitralventiler er utsatt for sykdommer.

Symptomer og behandling av de vanligste ventilsykdommene:

På et alvorlig stadium er det angina pectorisangrep, besvimelse med fysisk anstrengelse, hudpall, lavt systolisk blodtrykk.

Mitral ventil prolapse

En annen vanlig patologi er mitral ventil prolapse. Det forekommer i 2,4% av befolkningen. Denne medfødte misdannelser i hvilken ventilklaffene "synke" inn i venstre atrium. I 30% av tilfellene er det asymptomatisk. De resterende 70% av pasientene, legene sier kortpustethet, smerter i hjertet, ledsaget av kvalme og en følelse av "klump" i halsen, arytmi, tretthet, svimmelhet, hyppige feber til 37,2-37,4.

Behandling kan ikke kreves dersom sykdommen oppstår uten symptomer. Hvis uorden er ledsaget av arytmier eller smerter i hjertet, er symptomatisk behandling foreskrevet. Med en sterk ventilendring kan den korrigeres kirurgisk. Som sykdommen utvikler seg med alderen, må pasientene undersøkes av en kardiolog 1-2 ganger i året.

Ebstein-avviket

Ebstein's anomali er forskyvningen av ventiler av tricuspid ventilen i høyre ventrikel. Symptomer: dyspné, paroksysmal takykardi, besvimelse, hevelse i venene på nakken, en økning i høyre atrium og øvre del av høyre ventrikel.

Behandling for asymptomatisk strømning utføres ikke. Hvis tegnene uttrykkes, foreta en kirurgisk korreksjon eller en ventiltransplantasjon.

Medfødt hjertesykdom

Medfødte hjerteavvik inkluderer:

 • Feil i det interatriale septumet - tilstedeværelsen av en melding mellom høyre og venstre atria.
 • Feil i interventrikulær septum er en patologisk kommunikasjon mellom høyre og venstre ventrikler.
 • Eisenmenger-komplekset er en interventrikulær septalfeil som er høy, aorta forskyves til høyre og går samtidig med begge ventriklene (deortroseposisjonen av aorta).
 • Den åpne arterielle kanalen - kommunikasjonen mellom aorta og lungearterien, som er til stede i normen ved det embryonale utviklingsstadiet, overgikk ikke.
 • Tetralogy tetrade - en kombinasjon av fire defekter: ventrikulær septal defekt, dextroposition aortastenose av lungearterien og høyre ventrikulær hypertrofi.

Medfødte hjertefeil - tegn og behandling:

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet rangerer først i forekomsten og antall dødsfall over hele verden. Dette forenkles av en rekke grunner, blant annet feil livsstil, dårlige vaner, dårlig ernæring, stress, arvelighet og mye mer. Hvert år fornyes alder av hjertesykdommer, antall pasienter som har fått funksjonshemning etter hjerteinfarkt, slag og andre komplikasjoner, øker. Derfor anbefaler leger sterkt at du behandler kroppen din nøye, gå straks til sykehuset hvis du har engstelig symptomer.

Hva er kardiovaskulære sykdommer?

Sykdommer i hjertet og blodårene - en gruppe patologier som påvirker funksjonen av hjertemuskulatur og blodårer, inkludert årer og arterier. De vanligste patologiene er iskemisk hjertesykdom, cerebral vaskulær sykdom og perifere arterier, revmatisk hjertesykdom, arteriell hypertensjon, slag, hjerteinfarkt, hjertefeil og mye mer. Defekter er delt inn i medfødt og oppkjøpt. Medfødt utvikle seg i moderens livmor, oppnås ofte som følge av følelsesmessige opplevelser, en feil livsstil, ulike smittsomme og giftige lesjoner.

Iskemisk hjertesykdom

Listen over vanlige sykdommer i kardiovaskulærsystemet inkluderer iskemisk hjertesykdom. Denne patologien er forbundet med et brudd på blodsirkulasjonen i myokardiet, noe som fører til oksygen sult. Som et resultat avbrytes aktiviteten til hjertemuskelen, som er ledsaget av karakteristiske symptomer.

Symptomer på iskemisk hjertesykdom

Når sykdommen hos pasienter oppstår, oppstår følgende symptomer:

 • smertsyndrom. Smerter kan piercing, kutte, trykke, intensivere med følelsesmessige opplevelser og fysisk anstrengelse. For IHD er preget av spredningen av smerte ikke bare til brystbenet, det kan gi til nakken, armen, skulderbladet;
 • kortpustethet. Mangel på luft vises hos pasienter først med intens fysisk anstrengelse under hardt arbeid. Senere dyspné oppstår oftere, med å gå, mens du klatrer trappene, noen ganger i ro.
 • økt svette;
 • svimmelhet, kvalme
 • en følelse av synkende hjerte, en rytmeforstyrrelse, sjeldnere svak.

På den delen av den psykologiske tilstanden er irritasjon, panikkanfall eller frykt, hyppige nervesvikt.

årsaker

Faktorene som utfordrer kranspulsårene inkluderer anatomisk aldring av organismen, kjønnskarakteristikker (menn er sykere oftere), rasemessig tilhørighet (patologi oftere påvirker europeere enn negroid-raser). Årsakene til koronararteriesykdom inkluderer overdreven kroppsvekt, dårlige vaner, emosjonell overbelastning, diabetes mellitus, økt blodkoagulasjon, hypertensjon, mangel på trening og så videre.

behandling

Metoder for behandling av IHD inkluderer følgende områder:

 • medisinering;
 • kirurgisk behandling;
 • eliminering av årsakene til patologi.

Blant stoffene brukte antiagreganty - legemidler som hindrer dannelsen av trombi, statiner - et middel til å senke dårlig kolesterol i blodet. For symptomatisk behandling foreskrives kaliumkanalaktivatorer, beta-adrenoblokere, sinus node-hemmere og andre legemidler.

Hypertensiv sykdom

Arteriell hypertensjon er en av de vanligste sykdommene som påvirker hjertet og blodårene. Patologien til vedvarende økning i arterielt trykk er høyere enn de tillatte normene.

Tegn på hypertensjon

Tegn på kardiovaskulær patologi er ofte skjult, slik at pasienten kanskje ikke vet om sin sykdom. En person fører en normal livsstil, noen ganger er han plaget av svimmelhet, svakhet, men de fleste pasienter tilordner dette til vanlig overarbeid.

Eksplisitte tegn på hypertensjon utvikles med nederlaget på målorganer, kan ha denne karakteren:

 • hodepine, migrene;
 • støy i ørene;
 • blinkende midger i øynene;
 • muskel svakhet, nummenhet av hender og føtter;
 • vanskeligheter med å snakke.

årsaker

Av grunner som forårsaker en vedvarende økning i trykk, inkluderer:

 • sterk følelsesmessig overbelastning;
 • overflødig kroppsvekt
 • arvelig predisposition;
 • sykdommer av viral og bakteriell opprinnelse;
 • dårlige vaner;
 • overdreven salt i det daglige dietten
 • utilstrekkelig motoraktivitet.

Ofte forekommer hypertensjon hos mennesker som bruker lang tid på dataskjermen, så vel som hos pasienter hvis blod ofte spilder adrenalin.

behandling

Behandling av kardiovaskulær sykdom, ledsaget av økt trykk, er å eliminere årsakene til den patologiske tilstanden og opprettholde blodtrykket innenfor normale grenser. For dette brukes diuretika, inhibitorer, beta-blokkere, kalsiumantagonist og andre legemidler.

Revmatisk carditt

Listen over kardiovaskulære sykdommer inkluderer patologi, ledsaget av et brudd på hjertemuskulaturen og ventilsystemet - reumatisk carditt. Sykdommen utvikler seg på grunn av nederlaget for orgruppen A streptokokker.

symptomer

Symptomer på kardiovaskulær sykdom utvikles hos pasienter 2 til 3 uker etter overføring av streptokokkinfeksjon. De første tegnene er smerte og hevelse i leddene, feber, kvalme, oppkast. Den generelle tilstanden til pasientens helse forverres, det er svakhet, depresjon.

Patologi av perikarditt og endokarditt er klassifisert. I det første tilfellet lider pasienten av brystsmerter, mangel på luft. Når du hører på hjertet, høres døvetoner. Endokarditt ledsages av et raskt hjerterytme, smerte som oppstår uansett fysisk anstrengelse.

årsaker

Som tidligere nevnt, er hjertesykdom forårsaket av patogener i gruppe A streptokokker. De inkluderer angina, skarlagensfeber, lungebetennelse, erysipelas av dermis og andre.

behandling

Pasienter med alvorlig revmatisk hjertesykdom behandles på sykehusinnstilling. For dem er det valgt en spesiell diett som består i å begrense salt, metning av kroppen med kalium, fiber, protein og vitaminer.

Blant legemidlene brukte ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, glukokortikosteroider, analgetika, kinolindrikker, immunosuppressive midler, hjerteglykosider og så videre.

kardiomyopati

Kardiomyopati er et brudd på funksjonen av hjertemuskelen i en uforklarlig eller kontroversiell etiologi. Sykdommen i sykdommen er at det ofte forekommer uten synlige symptomer, forårsaker 15% av dødsfall hos pasienter med denne patologien. Dødeligheten blant pasienter med symptomatisk symptomatologi er ca. 50%.

bevis

Pasienter med kardiomyopati har følgende symptomer:

 • rask tretthet;
 • funksjonshemming;
 • svimmelhet, noen ganger besvimelse
 • dermisplagget;
 • tilbøyelighet til ødem;
 • tørr hoste;
 • kortpustethet;
 • økt hjertefrekvens.

Det er kardiomyopati som ofte forårsaker plutselig død av mennesker som leder en aktiv livsstil.

årsaker

Årsakene til kardiovaskulær sykdom, som for eksempel kardiomyopati, er som følger:

 • forgiftning;
 • koronar arteriesykdom;
 • alkoholisme;
 • sykdommer i det endokrine systemet;
 • arteriell hypertensjon;
 • infeksiøst myokardinfarkt;
 • neuromuskulære lidelser.

Ofte kan årsaken til sykdommen ikke bestemmes.

behandling

Behandling av kardiovaskulær sykdom krever livslang overholdelse av forebyggende tiltak for å hindre alvorlige komplikasjoner og død. Pasienten må gi opp fysisk anstrengelse, dårlige vaner, følge en diett og riktig livsstil. Pasientens meny skal utelukke varm, røkt, sur, salt mat. Forbudt sterk te, kaffe, karbonert søt vann.

Medikamentsterapi omfatter slike legemidler som β-adrenoblokatoriske, antikoagulantia. Et alvorlig forløb av patologi krever kirurgisk inngrep.

Viktig! Mangelen på behandling for kardiomyopati fører til utvikling av hjertesvikt, valvulær organ dysfunksjon, emboli, arytmi, plutselig hjertestans.

arytmi

Om kardiovaskulære sykdommer er det vanlig å si når en person har et brudd på hjertefrekvensen eller en funksjonsfeil i hjertets elektriske ledning. Denne tilstanden kalles en arytmi. Sykdommen kan ha en latent flyt eller manifestere seg i form av et hjerteslag, en følelse av fading av hjertet eller kortpustethet.

symptomer

Tegnene på arytmi er avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, har følgende karakter:

 • raske hjerteslag blir erstattet av synkende hjerte og vice versa;
 • svimmelhet;
 • mangel på luft;
 • besvimelse;
 • choking;
 • Angrep av angina pectoris.

Pasienter forverres generelt, utvikler en trussel mot fibrillering eller fladder i ventriklene, noe som ofte medfører dødelig utgang.

årsaker

Utviklingen av patologi er basert på faktorer som provoserer morfologisk, iskemisk, inflammatorisk, smittsom og annen skade på hjertemuskulaturens vev. Som et resultat er organets ledningsevne svekket, blodstrømmen reduseres, og hjertesvikt utvikler seg.

behandling

For behandlingsformål må pasienten nødvendigvis konsultere en spesialist, gjennomgå en fullstendig undersøkelse. Det er nødvendig å finne ut - arytmen har utviklet seg som en uavhengig patologi eller er en sekundær komplikasjon av noen sykdom.

 • treningsbehandling - hjelper til med å gjenopprette metabolske prosesser, normalisere blodstrømmen, forbedre tilstanden til hjertemuskelen;
 • Kosthold - er nødvendig for metning av en organisme med nyttige vitaminer og mineraler;
 • medisinsk behandling - her er tildelt beta-blokkere, blokkere av kalium, kalsium og natriumkanaler.

aterosklerose

Aterosklerose er en sykdom preget av akkumulering av kolesterol i arteriene. Dette fører til blokkering av blodkar, et brudd på blodsirkulasjonen. I land hvor folk spiser fastfood, har dette problemet en av de ledende stillingene blant alle hjertesykdommer.

bevis

Åreforkalkning i lang tid ikke manifestere seg, de første tegn på merkbar når betydelig deformasjon av fartøy som følge av svulmende vener og arterier, forekomsten av disse klumper, frakturer. Skipene er innsnevret, noe som fører til brudd på blodsirkulasjonen.

På bakgrunn av aterosklerose utvikler slike patologier:

 • koronar arteriesykdom;
 • iskemisk slag;
 • aterosklerose av benene, som forårsaker lameness, endrene i ekstremiteter;
 • aterosklerose av nyrene og andre arterier.

Viktig! Etter overføringen av iskemisk beredskap øker risikoen for å utvikle et hjerteinfarkt hos en pasient tredoblet.

årsaker

Aterosklerose forårsaker mange årsaker. Menn er mer utsatt for patologi enn kvinner. Det antas at dette skyldes prosesser av lipidmetabolisme. En annen risikofaktor er pasientens alder. Aterosklerose påvirker mennesker hovedsakelig etter 45 - 55 år. En viktig faktor i utviklingen av sykdommen er den genetiske faktoren. Folk med arvelig disposisjon bør forhindres fra hjerte-og karsykdommer - for å overvåke dietten, flytte mer og gi opp skadelige vaner. Risikogruppen inkluderer kvinner under graviditet, fordi i dag er stoffskiftet i kroppen forstyrret, kvinner beveger seg lite. Det antas at aterosklerose er en sykdom med feil livsstil. Utseendet er påvirket av overdreven kroppsvekt, dårlige vaner, underernæring, dårlig økologi.

behandling

For å forhindre komplikasjoner av sykdommen og normalisere fartøyets funksjon, foreskrives pasientene med medisinering. Her brukes statiner, LCD-sekvestranter, nikotinsyre-legemidler, fibrater, antikoagulantia. I tillegg er LFK foreskrevet og et spesielt kosthold, noe som betyr avvisning av produkter som øker nivået av kolesterol i blodet.

cardiosclerosis

Spiring og arrdannelse av bindefibre i myokardiet, et brudd på denne hjertesviktens funksjon er kardiosklerose. Sykdommen har en fokusert og diffus form. I det første tilfellet snakker vi om lokal skade på myokardiet, det vil si at bare dets separate nettsted er berørt. I diffus form strekker vevslang til hele myokardiet. Oftest forekommer dette med iskemisk hjertesykdom.

symptomer

Fokus for kardiosklerose har noen ganger en latent strømning. Nærheten av lesjoner til atrioventrikulær sinusknuten og områder med kontinuerlige system det er alvorlige brudd på funksjonen av hjertemuskelen, manifestert i arytmi, kronisk tretthet, åndenød og andre symptomer.

Diffus kardiosklerose forårsaker tegn på hjertesvikt, som økt hjertefrekvens, tretthet, brystsmerter, hevelse.

årsaker

Følgende sykdommer kan fungere som en årsak til utviklingen av patologi:

 • koronar arteriesykdom;
 • myokarditt;
 • myokarddystrofi;
 • smittsomme lesjoner av myokardiet;
 • autoimmune patologier;
 • stress.

I tillegg er provoserende faktorer atherosklerose og hypertensjon.

behandling

Terapi man tar sikte på symptomene av patologien og forebygging av kardiovaskulær sykdom, som er utført for å forebygge komplikasjoner, bidrar til å takle cardiosclerosis forhindre slike negative konsekvenser som et brudd i hjerteveggen aneurisme, atrial-ventrikulær blokkering, paroksysmal takykardi og andre.

Behandling inkluderer nødvendigvis å begrense fysisk aktivitet, eliminere stress, ta medisiner. Blant medisiner, diuretika, vasodilatorer, antiarytmika brukes. I særlig alvorlige tilfeller utføres en kirurgisk prosedyre, en elektrokardiostimulator er installert.

Myokardinfarkt

Et hjerteinfarkt er en farlig tilstand som utløses av en koagulering av kranspulsåren ved en trombose. Dette medfører forstyrrelse i blodsirkulasjonen i hjernens og hjernens vev. Tilstanden utvikler seg mot en bakgrunn av ulike kardiovaskulære patologier, krever umiddelbar sykehusinnleggelse av pasienten. Hvis medisinering leveres innen de første 2 timene, er prognosen for pasienten ofte gunstig.

Tegn på hjerteinfarkt

Infarction er preget av smerte i brystbenet. Noen ganger er smertsyndromet så sterkt at en person roper ut. I tillegg strekker smerten ofte til skulder, nakke og mage. Pasienten opplever en følelse av innsnevring, brenner i brystet, nummenhet i hendene.

årsaker

Faktorer som fører til utvikling av hjerteinfarkt:

 • alder;
 • overførte små brennpunktsinfarkter;
 • røyking og alkohol;
 • diabetes mellitus;
 • hypertensjon;
 • høyt kolesterol;
 • vektig.

Risikoen for å utvikle en alvorlig tilstand øker med kombinasjonen av de ovenfor beskrevne forholdene.

behandling

Hovedmålet med terapi er den raske restaureringen av blodstrømmen i hjertet av hjerte muskel og hjerne. For dette bruk kan legemidler som hjelper resorbsjon av trombi, som trombolytika, medisiner basert på heparin, acetylsalisylsyre.

Når pasienten går inn på sykehuset, brukes angioplastikk av kranspulsåren.

fornærmelse

Stroke er et sterkt brudd på blodsirkulasjonen i hjernen, noe som fører til død av nerveceller. Faren for tilstanden er at dødsfallet i hjernevevet oppstår veldig raskt, noe som i mange tilfeller slutter for pasienten med døden. Selv med rettidig assistanse, slutter stroke ofte med en person med funksjonshemning.

symptomer

Følgende tegn indikerer utviklingen av et slag:

 • sterk svakhet;
 • en kraftig forverring i den generelle tilstanden;
 • følelsesløp i ansiktets eller lemmernes muskler (ofte på den ene siden);
 • akutt hodepine, kvalme
 • brudd på koordinering av bevegelser.

årsaker

Leger identifiserer følgende grunner:

 • aterosklerose;
 • overflødig kroppsvekt
 • alkohol, rusmidler, røyking;
 • graviditet;
 • stillesittende livsstil;
 • høyt kolesterol og mer.

behandling

Diagnose av kardiovaskulær sykdom og behandling utføres på et sykehus i intensivavdelingen. I denne perioden brukes antiaggreganter, antikoagulanter, vevsaktivatorer av plasminogen.

Hvordan forebygge denne patologien? Bestem den individuelle risikoen for å utvikle kardiovaskulære patologier kan være på skalaen av score (SCORE). Et spesielt bord lar deg gjøre dette.

Denne teknikken lar deg bestemme risikonivået for å utvikle kardiovaskulære patologier og alvorlige forhold som utvikler seg mot bakgrunnen. For å gjøre dette må du velge kjønn, alder, status - røyking eller ikke-røyker. I tillegg bør tabellen velge nivået på blodtrykk og mengden kolesterol i blodet.

Risikoen er bestemt etter cellens farge og tallet:

 • 1 - 5% - lav risiko;
 • 5 - 10% - høy;
 • mer enn 10% - veldig høyt.

Ved høye karakterer, bør en person treffe alle nødvendige tiltak for å hindre utvikling av slag og andre farlige forhold.

Tromboembolisme av lungearterien

En hindring av lungearterien eller dens grener ved blodpropp kalles en pulmonal arteriell tromboembolisme. Lårlinnen kan lukkes helt eller delvis. Tilstanden i de fleste tilfeller forårsaker plutselig død av pasienten, bare i 30% av pasientens patologi diagnostiseres i løpet av livet.

Symptomer på tromboembolisme

Manifestasjoner av sykdommen avhenger av graden av lungeskader:

 • Når mer enn 50% av lungene er påvirket, utvikler et sjokk i en person, kortpustethet, blodtrykksfall, mister man bevissthet. Denne tilstanden provoserer ofte pasientens død;
 • trombose av 30 - 50% av fartøyer fører til angst, kortpustethet, for å falle blodtrykk, nasolabiale trekant cyanose, ører, nese, hjertebank, smerter i brystet;
 • Hvis lesjonen er mindre enn 30%, kan symptomene være fraværende en stund, så en hoste med blod, ondt i halsen, en økning i kroppstemperaturen.

Med mindre tromboembolisme er prognosen for pasienten gunstig, behandlingen er medisinert.

årsaker

Tromboembolisme utvikler seg mot en bakgrunn av høy koagulerbarhet av blod, lokal nedbremsing av blodstrømmen, noe som kan provosere en lengre liggende stilling, alvorlige hjertesykdommer. Faktorer som forårsaker patologi inkluderer tromboflebitt, flebitt og vaskulære skader.

behandling

For å behandle tromboembolismen i lungearterien er bevaring av pasientens liv, og hindrer gjenoppbygging av blokkering av blodkar. Normal patency av vener og arterier er gitt kirurgisk eller medisinsk. For å gjøre dette, bruk narkotika som løser blodpropper og stoffer som fremmer blodfortynning.

Rehabilitering av sykdommer i det kardiovaskulære system i form av pulmonal tromboembolisme beholdere som bæres ved å korrigere diett og livsstil, regelmessige inspeksjoner, tilskudd for å forhindre dannelse av tromber.

konklusjon

Artikkelen viser bare de vanligste kardiovaskulære patologiene. Å ha kjennskap til symptomene, årsakene og mekanismen for utvikling av en sykdom, kan du forhindre mange vanskelige forhold, i tide for å hjelpe pasienten. Unngå patologier vil hjelpe riktig livsstil, sunt kosthold og tidsriktig undersøkelse med utvikling av selv mindre angstsymptomer.

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet (CVD): en gjennomgang, manifestasjoner, prinsipper for behandling

Kardiovaskulære sykdommer (CVD) representerer det mest akutte problemet med moderne medisin, fordi dødelighet fra hjerte- og vaskulær patologi har kommet til forkant sammen med svulster. Millioner nye tilfeller registreres årlig, og halvparten av alle dødsfall er forbundet med noen form for skade på sirkulasjonssystemet.

Patologien i hjertet og blodkarene har ikke bare en medisinsk, men også et sosialt aspekt. I tillegg til de enorme kostnadene til staten for diagnose og behandling av disse sykdommene, er nivået av funksjonshemming fortsatt høyt. Dette betyr at syke av arbeidsalderen ikke kan oppfylle sine plikter, og byrden på vedlikeholdet vil bli båret av budsjettet og slektninger.

I de siste tiårene har det vært en betydelig "foryngelse" av kardiovaskulær patologi, som ikke lenger heter "eldre sykdom". I økende grad er blant pasientene mennesker ikke bare av en moden, men også av ung alder. Ifølge noen rapporter, blant barn økte antall tilfeller av ervervet hjertepatologi til tifold.

Dødelighet fra kardiovaskulære sykdommer ifølge Verdens helseorganisasjon når 31% av alle dødsfall i verden, koronar hjertesykdom og slag berører mer enn halvparten av tilfellene.

Det ble bemerket at sykdommer i kardiovaskulærsystemet er mye mer vanlige i land med utilstrekkelig grad av sosioøkonomisk utvikling. Årsakene til dette er utilgjengelighet av kvalifisert medisinsk behandling, utilstrekkelig medisinsk utstyr, mangel på personale, mangel på effektivt forebyggende arbeid med befolkningen, hvorav de fleste bor under fattigdomsgrensen.

Spredningen av CVD skyldes i stor grad den moderne livsstilen, ernæringens natur, mangel på bevegelse og dårlige vaner, Derfor presenteres ulike forebyggende programmer aktivt i dag, med sikte på å informere befolkningen om risikofaktorer og måter å forebygge hjerte- og vaskulær patologi.

Kardiovaskulær patologi og dens varianter

Gruppen av sykdommer i kardiovaskulærsystemet er ganske omfattende, listen over som inkluderer:

I de fleste av oss er CVD hovedsakelig forbundet med koronar hjertesykdom. Dette er ikke overraskende, fordi det er denne patologien som oppstår oftest, og påvirker millioner av mennesker på planeten. Dens manifestasjoner i form av angina pectoris, rytmeforstyrrelser, akutte former i form av hjerteinfarkt er utbredt blant middelaldrende og eldre mennesker.

I tillegg til ischemi i hjerte, er det andre, mindre farlig og også ganske hyppig arter CVD - høyt blodtrykk, som ikke hørt, bortsett fra at lat, slag, perifer vaskulær sykdom.

I de fleste sykdommer i hjertet og karene er underlaget for lesjon aterosklerose, som irreversibelt forandrer de vaskulære veggene og forstyrrer den normale bevegelsen av blod til organene. Aterosklerose er en alvorlig skade på veggene i blodårene, men i diagnosen ser det ut som det er svært sjelden. Dette skyldes det faktum at klinisk blir den vanligvis uttrykt i form av kardial iskemi, encefalopati, cerebralt infarkt, vaskulære lesjoner og ben t. E., slik at disse sykdommene som nøkkel.

Iskemisk hjertesykdom (CHD) er en tilstand når blodvolumet ikke er tilstrekkelig tilført til hjertemuskelen ved endret atherosklerose i kranspulsårene. Myokardiet mangler oksygen, hypoksi oppstår, etterfulgt av iskemi. Respons på brudd på blodsirkulasjonen blir smerte, og i hjertet av strukturelle endringer begynner - bindevev vokser (kardiosklerose), hulrom utvides.

faktorer av CHD utvikling

Blant de vanligste former for IHD - angina pectoris, arytmi, infarkt. Stenokardien er ledsaget av kronisk hypoksi, og den viktigste manifestasjonen av den er smerte. Arrytmier kan manifestere seg selvstendig og mot bakgrunnen av allerede eksisterende angina pectoris. Blant arytmier er atrieflimmer, takykardi, impulskonduksjon i form av blokkeringer og andre mulige.

Den ekstreme grad av mangel på ernæring av hjertemuskelen resulterer i hjerteinfarkt - Nekrose av myokardiet, som representerer en av de mest alvorlige og farlige varianter av IHD. Myokardinfarkt er mer utsatt for menn, men i alder er kjønnsforskjellene gradvis eroderende.

En like farlig form for skade på sirkulasjonssystemet er arteriell hypertensjon. Hypertensiv sykdom er vanlig blant personer av begge kjønn, og diagnostiseres allerede fra 35-40 år. Økt blodtrykk bidrar til vedvarende og irreversible forandringer i veggene i arteriene og arteriolene, noe som resulterer i at de blir litt utvidbare og skjøre. Stroke er en direkte konsekvens av hypertensjon og en av de mest alvorlige patologiene med høy dødelighet.

Høyt blodtrykk er også reflektert i hjertet, den øker dens vegger tykkere på grunn av den økede belastning, og blodstrømmen i koronarkarene, men forblir på samme nivå, slik at for hypertensive hjerte gjentatte ganger øker sannsynligheten for koronarsykdom, inkludert - hjerteinfarkt.

Cerebrovaskulær patologi inkluderer akutte og kroniske former for sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. Det er klart at den akutte nedskrivning av et hjerneslag er ekstremt farlig, fordi det gjør pasienten et ugyldig eller føre til hans død, men også muligheter for kroniske lesjoner av cerebral fartøy levere en masse problemer.

typisk utvikling av iskemiske hjernesykdommer på grunn av aterosklerose

Dysirkirkulatorisk encefalopati på bakgrunn av hypertensjon, arteriosklerose eller samtidig påvirkning bevirker en forstyrrelse i hjernen, pasienten blir mer og mer vanskelig å utføre arbeidsoppgaver, med progressiv encefalopati, er det vanskeligheter i hverdagslivet, og en ekstrem grad av sykdom - vaskulær demens, når pasienten er ute av stand til uavhengig eksistens.

Ovennevnte sykdommer i kardiovaskulærsystemet kombineres så ofte i en og samme pasient og forverrer hverandre, noe som ofte gjør et klart skille mellom dem vanskelig. For eksempel lider en pasient av høyt blodtrykk, klager over smerte i hjertet, har allerede hatt et slag, og årsaken til alt er arteriell aterosklerose, stress, livsstil. I dette tilfellet er det vanskelig å bedømme hvilken patologi som var primær, mest sannsynlig, lesjoner utviklet parallelt i forskjellige organer.

Betennelse i hjertet (carditt) - myokarditt, endokarditt, perikarditt - er mye mindre vanlig enn tidligere former. Den vanligste årsaken til dem er revmatisme, når organismen reagerer spesielt på streptokokkinfeksjon, og angriper beskyttende proteiner, ikke bare mikrobe, men også egne strukturer. Revmatisk hjerteskader - mange barn og unge, voksne har vanligvis en effekt - hjertesykdom.

Hjertesykdommer er medfødt og tilegnet karakter. Erfarne defekter utvikles mot bakgrunnen av den samme aterosklerose, når ventilventiler akkumulerer fettplakk, kalsiumsalter og sklerose. En annen grunn til det oppkjøpte blemish kan være reumatisk endokarditt.

Hvis ventilene er skadet, er både innsnevring av åpningen (stenose) og utvidelsen (mangel) mulig. I begge tilfeller er det et brudd på blodsirkulasjonen i en liten eller stor sirkel. Stagnasjon i den store sirkelen er manifestert av typiske symptomer på kronisk hjertesvikt, og med akkumulering av blod i lungene vil første tegn være kortpustethet.

hjerteapparat - "mål" for karditt og revmatisme, hovedårsaken til kjøpte hjertefeil hos voksne

De fleste hjerte-lesjoner resulterer i siste ende i svikt, noe som kan være akutt og kronisk. akutt hjertesvikt Det er mulig mot en bakgrunn av infarkt, en hypertensive krise, alvorlig arytmi og manifesteres av lungeødem, akutt venøs stasis i indre organer, hjertestans.

Kronisk hjertesvikt inkluderer også former for IHD. Det kompliserer angina, hjerte, tidligere myokardial nekrose, lang eksisterende arytmier, hjertefeil, degenerative forandringer i hjertemuskelen og inflammatorisk natur. Enhver form for kardiovaskulær patologi kan føre til hjertesvikt.

Tegn på hjertesvikt er stereotyp: pasienter utvikler hevelse, lever forstørres, huden blir blek eller cyanotisk, dyspné er smertefull, væske akkumuleres i hulrom. Både akutt og kronisk form for hjertesvikt kan forårsake pasientens død.

Årepatologi i form av åreknuter, tromboser, flebitt, tromboflebitt forekommer både hos eldre og hos unge. På mange måter bidrar spredning av varicose sykdom til den moderne menneskers livsstil (ernæring, inaktivitet, overflødig vekt).

Åreknuter vanligvis kommer til underekstremitetene når utvidet subkutan eller dype venene i leggene eller lårene, men kanskje dette fenomenet i andre fartøyer - venene i bekken organer (særlig hos kvinner), portalen systemet i leveren.

En spesiell gruppe av vaskulær patologi er medfødte anomalier, som aneurysmer og misdannelser. Aneurysm er en lokal utvidelse av vaskulærmuren, som kan danne seg i hjernens kar og indre organer. I aorta er en aneurisme ofte aterosklerotisk, og stratifiseringen av det berørte området er ekstremt farlig på grunn av risikoen for brudd og plutselig død.

Med vaskulære misdannelser, når bruddet inntraff utvikling av vaskulære vegger for å danne unormale floker og spolene vender nevrologer og nevrokirurger, fordi den største faren for disse endringene er på det sted i hjernen.

Symptomer og tegn på hjerte-og karsykdommer

Meget kort å berøre hovedtyper av patologi i kardiovaskulærsystemet, er det verdt å betale litt oppmerksomhet til symptomene på disse plager. Blant klagerne er:

Smerte er det viktigste symptomet på de fleste hjertesykdommer. Det følger med angina, hjerteinfarkt, arytmier, hypertensive kriser. Selv lite ubehag i brystet eller på kort sikt, ikke intens smerte, bør være en grunn til bekymring, og med akutt "dolk" smerte, må du raskt søke kvalifisert hjelp.

I iskemisk hjertesykdom er smerte forbundet med oksygen sult av myokardiet på grunn av aterosklerotisk lesjon av hjertekarene. Stabil angina oppstår med smerter i respons på trening eller stress, pasienten tar nitroglyserin, noe som eliminerer smerte angrep. Ustabil angina er manifestert av smerter i ro, er medisiner samtidig hjelper ikke alltid, og risikoen for hjerteinfarkt eller alvorlig arytmi øker, så smertene har oppstått av seg selv hos en pasient med iskemisk hjertesykdom er grunnlag for å søke hjelp av fagfolk.

Skarp, alvorlig smerte i brystet, gi i venstre arm, under scapula, i skulderen kan snakke om hjerteinfarkt. PNitroglyserin eliminerer ikke det, og blant symptomene er det kortpustethet, rytmeforstyrrelser, en følelse av frykt for død, en sterk angst.

De fleste pasienter med hjerte- og vaskulær patologi opplever svakhet og blir raskt trette. Dette skyldes utilstrekkelig tilførsel av vev med oksygen. Med veksten av kronisk hjertesvikt redusert motstanden mot fysisk anstrengelse, er pasienten vanskelig å gå en kort avstand eller klatre et par etasjer.

symptomer på avansert hjertesvikt

Nesten alle hjertepatienter opplever kortpustethet. Det er spesielt karakteristisk for hjertesvikt med skade på hjerteventiler. Defekter, både medfødt og oppkjøpt, kan bli ledsaget av blodstengning i en liten sirkulasjonssirkel, noe som resulterer i pustevansker. En farlig komplikasjon ved et slikt hjerteinfarkt kan være lungeødem, som krever øyeblikkelig legehjelp.

Ødem følger med kongestiv hjertesvikt. Først vises de om kvelden på underkroppene, og pasienten noterer seg spredningen oppover, hendene, vævene i bukveggen og ansiktet begynner å svulme. I alvorlig hjertesvikt akkumuleres væske i hulrommene - magen øker i volum, dyspnø og en følelse av tyngde i brystet øker.

Arrhythmier kan manifesteres av en følelse av intens palpitasjon eller fading. Bradykardi, når pulsen bremser ned, fremmer svimlende, hodepine, svimmelhet. Endringer i rytmen er mer uttalt med fysisk anstrengelse, erfaringer, etter rikelig mat og alkoholinntak.

Cerebrovaskulære sykdommer med skade på hjerneskipene, manifesteres av hodepine, svimmelhet, endringer i minne, oppmerksomhet, intellektuell ytelse. På grunn av hypertensive kriser, i tillegg til hodepine, hjertebank, blinkende "flyr" foran øynene, blir støy i hodet forstyrret.

Akutt nedsatt blodsirkulasjon i hjernen - hjerneslag - manifesterer seg ikke bare med smerte i hodet, men også med en rekke neurologiske symptomer. Pasienten kan miste bevissthet, parese og lammelse utvikle, følsomhet er ødelagt, etc.

Behandling av kardiovaskulære sykdommer

Kardiovaskulære sykdommer håndteres av kardiologer, terapeuter og vaskulære kirurger. Konservativ terapi foreskrevet av en lege i polyklinikken, og om nødvendig blir pasienten sendt til sykehus. Kirurgisk behandling av visse typer patologi er også mulig.

Hovedprinsippene for behandling for hjertepasienter er:

 • Normalisering av regimet, unntatt overdreven fysisk og følelsesmessig stress;
 • Kosthold, rettet mot korrigering av lipidmetabolismen, fordi atherosklerose er den viktigste mekanismen for mange sykdommer; når kongestiv hjertesvikt er begrenset, bruk av væske, med hypertensjon - salt, etc.;
 • Avslag på dårlige vaner og fysisk aktivitet - hjertet må bære belastningen det er behov for, ellers muskel vil ytterligere lider av "underloaded", så kardiologer anbefaler turgåing og utøve mulig selv for de pasientene som har lidd et hjerteinfarkt eller hjertekirurgi;
 • Narkotika terapi;
 • Kirurgiske inngrep.

Medisineringsterapi inkluderer utnevnelse av narkotika av ulike grupper avhengig av tilstanden til pasienten og typen av hjertepatologi. De mest brukte er:

 1. Beta-adrenoblokere (atenolol, metoprolol);
 2. Diuretika (furosemid, veroshpiron);
 3. ACE-hemmere (analapril, lisinopril);
 4. Perifere vasodilatatorer (pentoksifyllin, nicergolin, sermion);
 5. Kalsiumantagonister (verapamil, diltiazem);
 6. Nitroglyserin og nitrater av langvarig virkning;
 7. Midler som forhindrer trombogenese (antikoagulantia og antiplatelet) - aspirin, warfarin, klopidogrel;
 8. Hjerteglykosider ved kronisk hjertesvikt.

Mange pasienter med alvorlige former for hjertepatologi tar flere medisiner fra forskjellige grupper samtidig, og aspirinderivater foreskrives for hver og for livet for å forhindre trombotiske komplikasjoner. Behandlingsplanen er valgt individuelt av en kardiolog.

Med ineffektivitet av narkotikabehandling kan utviklingen av livstruende komplikasjoner være påkrevd operasjonell intervensjon. Blant operasjoner i kardiologi er vanlige:

 • Stenting, når et spesielt rør er plassert i karene, utvider lumen;
 • Aorto-coronary bypass - indikeres i alvorlige former for hjerte-og karsykdommer og er rettet mot å skape en ekstra vei for blod for å komme inn i hjertets blodkar.
 • I arytmier utføres radiofrekvens ablasjon eller skjæringspunktet for ytterligere impulser i hjertet.
 • Prothese av ventiler - indikeres for defekter, aterosklerotisk lesjon, infeksjonelle prosesser på ventilflapper;
 • Ulike typer angioplastikk;
 • Hjertetransplantasjon, vist med alvorlige vices, kardiomyopatier, myokardiodystrofi.

Diagnose og behandling av hjertesykdommer og blodkar - er alltid meget forbruks hendelser og kroniske former krever livsvarig behandling og overvåking, så forebygging - en viktig del av arbeidet med Hjerte. For å redusere antall pasienter med hjertesykdom og blodårer, en tidlig diagnose av endringer i disse organene og deres rettidig behandling av leger i de fleste land er aktivt drive oppsøkende arbeid.

Det er nødvendig å informere så mange som mulig om risikofaktorene, rollen som en sunn livsstil og ernæring, bevegelsene i å opprettholde helsen til kardiovaskulærsystemet. Med den aktive deltakelsen fra Verdens helseorganisasjon, implementeres ulike programmer for å redusere sykelighet og dødelighet fra denne patologien.

Hjertesykdommer i hjertet

Hjertesykdom er en heterogen gruppe av sykdommer som fører til ulike kardiovaskulære sykdommer. Tilstandsdyktig kan de deles inn i tre store grupper av lesjonens plassering.

Sykdommer som påvirker hjertevalvapparatet. Sykdommer som påvirker hjertets kar. Sykdommer som direkte påvirker vevet i hjertets membraner

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet starter med følelsen av at "noe er galt." Hevelse, svette, tretthet og hoste er symptomer som ikke alle legger merke til, mens nøyaktig de kan bidra til å forhindre en vaskulær katastrofe.

 • sykdom
 • Kroppsdeler

Indeksen for ofte forekommende sykdommer i kardiovaskulærsystemet, vil hjelpe deg med et raskt søk etter riktig materiale.

Velg delen av kroppen din som interesserer deg, systemet vil vise materialene som er relatert til det.

Sykdommer i hjertet og blodårene

Sykdommer i hjertet og blodårene er hovedårsaken til døden i nesten alle land i verden. Utseendet til slike symptomer som brystsmerter, kortpustethet, økt tretthet og økt hjertefrekvens er grunnlaget for et besøk til en kardiolog.

Det finnes dusinvis av forskjellige sykdommer i hjertet og blodårene, hvorav mange er mottagelige for behandling med medisinering og korreksjon av en sunn livsstil. Medfødte hjertefeil og alvorlig funksjonell og organisk skade på hjertemuskelen kan elimineres ved kirurgiske operasjoner.

I denne delen finner du omfattende informasjon om hjertesykdom og blodårer, diagnose, behandling og forebygging.

Alkoholisk kardiomyopati

Alkoholisk kardiomyopati er en skade på hjertemuskelen forårsaket av toksiske effekter av etanol. Alkoholisk kardiomyopati utgjør en tredjedel av alle tilfeller av ikke-iskemisk utvidet kardiomyopati. Menn er mer utsatt for denne sykdommen. Årsaker Sykdommen utvikler seg etter.

aneurisme

Aneurysm Aneurysm er en forlengelse av lumen i et blodkar eller hulrom i hjertet, forårsaket av patologiske forandringer i veggene eller utviklingsmangelene. Oftest er det arterielle aneurismer, spesielt store arterier, svært sjelden - aneurysmer av store årer. Årsaker til forekomst.

Aneurysme i hjertet

Aneurisme i hjerte-aneurisme hjerte - dette er et begrenset fremspring av veggen tynning av myokard, som er ledsaget av en skarp reduksjon eller fravær av kontraktilitet av den syke delen av hjertemuskelen. Aneurysme av hjertet er avslørt hos 10-35% av pasientene som led.

Aortisk insuffisiens

Aortainsuffisiens aortainsuffisiens - en ufullstendig lukking av aorta ventilklaffer under diastole, noe som fører til en tilbakestrømning av blod fra aorta inn i venstre hjertekammer. Hos 10% av pasientene kombineres denne ventiler med andre ventiler. Hos menn er sykdommen vanligere enn hos kvinner.

Aortisk stenose

Aorta stenose Aorta stenose er en innsnevring av aortaåpningen i ventilområdet, noe som gjør det vanskelig å tømme blod fra venstre ventrikel. Årsaker Tilkjøpet av aortastensose er oftest forårsaket av revmatiske lesjoner av ventilflapper. I dette tilfellet deformeres ventilflikene, spleises mellom.

arytmi

Arytmier oversikt er delt inn i takykardi (rask puls), bradykardi (langsom hjerterytme), ekstrasisitolii (ekstraordinær reduksjon) og hjerteblokk (i tilfelle av blokkering av impuls ikke kan passere gjennom visse deler av hjertemuskelen og hjerte sammentrekning stammer fra forskjellige avdelinger ikke koordinert.

aterosklerose

Aterosklerose Aterosklerose er en kronisk arteriell sykdom som oppstår på grunn av en forstyrrelse i stoffskiftet av lipider og proteiner. Sykdommen kjennetegnes ved avsetning av kolesterol og lipoproteiner i fartøyets intima. Aterosklerose er vanlig hos eldre: menn over 50 og kvinner over 60 år.

Aterosklerose av aorta

Aterosklerose av aorta Aterosklerose av aorta er akkumulering av kolesterol, samt andre fettstoffer på aortas vegger. Sykdommen har en progressiv form. Årsaker aterosklerose av aorta er vanlig hos personer i alderen 40-50 år og eldre. Risikofaktorer inkluderer: bul.

Aterosklerotisk hjertesykdom

Arteriosklerotisk hjertelidelse, arteriosklerotisk hjertelidelse (arteriell kardio) - kroniske forandringer i koronararteriene på grunn av deres luminal patens brudd inntil fullstendig lukking som et resultat av dannelsen av kolesterol avleiringer. Som et resultat av disse endringene, Fr.

Atrioventrikulær blokk

Atrioventrikulær blokade er et brudd på impulsen fra atrium til ventrikkene. Ofte utvikler atrioventrikulære blokkeringer mot en bakgrunn av ulike sykdommer. Årsaker til hjertesykdom: • kronisk form for koronar hjertesykdom;

Smerte i hjertet av hjertet

Smerter i hjertet av hjertet Smerter i hjertet (synonym: cardialgia) er en smerte som ligger i venstre halvdel av brystet. Cardialgia er ikke en uavhengig sykdom - det er et symptom på mange forskjellige patologiske forhold, både hjerte og ikke-hjerte-opprinnelse.

bradykardi

Hva er bradykardi: generell informasjon om sykdommen Bradykardi er en av type arytmi, hvor hjertefrekvensen er mindre enn 60 slag per minutt. I trente idrettsutøvere kan bradykardi anses som en norm, men indikerer ofte en hjertesykdom.

Plutselig hjertedød

Plutselig hjertedød (synonym: plutselig hjertedød) - er en ikke-voldsom død fremkalt av hjertesykdom, som er manifestert ved en plutselig tap av bevissthet innen en time fra tidspunktet for opptreden av akutte symptomer. Årsaker Mekanismen for utvikling av plutselig cardia.

Medfødt hjertesykdom

Medfødt hjertesykdom Medfødt hjertesykdom er en defekt i strukturen til store kar og / eller hjerter tilstede hos en person fra fødselen. De fleste feilene forårsaker forstyrrelser av intrakardial blodstrøm, så vel som i små, store sirkler av blodsirkulasjon. Årsaker til oppstått av medfødt.

hemopericardium

Hemopericardium - dette er en farlig tilstand som oppstår når blod kommer inn i hjerteposen (perikard), noe som fører til komprimering (tamponade) av hjertet, en kraftig forstyrrelse av hjerteaktivitet og hemodynamikk. Årsaker til utbruddet Avhengig av årsaken til blodet i.

Giant celle arteritt

Temporalisarteritt (synonymer: Horton sykdom, kjempecellearteritt temp) - en autoimmun sykdom (vaskulitt), der det er tap hovedsakelig medium og stor ekstra- og intrakraniale fartøy. Nedgangen av grenene til den ytre karotisarterien er oftest kjent.

hypertensjon

Hypertensjon Hypertensjon refererer til det økte hydrostatiske trykket i kar, hul organer eller i kroppshulrom. Forhøyet blodtrykk kan skade blodårene, hjertet og nyrene og forårsake hjerteinfarkt, hjerneslag og andre alvorlige komplikasjoner. Grunner til.

Hypertensiv sykdom

Hypertensive hjertesykdommer hypertensiv hjertesykdom eller Essential (primær) hypertensjon - er en form for hypertensjon, diagnosen som er satt til utelukkelse av symptomatisk (sekundær) hypertensjon. Faktisk er dette en jevn økning i figurene på systolisk blodtrykk.

Hypertrofisk kardiomyopati

Hypertrofisk kardiomyopati, hypertrofisk kardiomyopati - primær lesjon isolert myokardial karakterisert ventrikulær hypertrofi (vanligvis venstre) ved et redusert eller normalt hulrommenes volum. Klinisk hypertrofisk kardiomyopati manifesteres ved hjertesvikt, smerte i lysken.

Hypovolemisk sjokk

Hypovolemisk sjokk Hypovolemisk sjokk er en patologisk tilstand av kroppen forårsaket av en rask reduksjon i volumet av blod i blodet. Denne tilstanden er ledsaget av endringer i kardiovaskulærsystemet og akutte metabolske sykdommer. Hypovolemisk sjokk er en kompenserende mekanisme.

hypotensjon

Arteriell hypotensjon er en patologi der det er en reduksjon i blodtrykket: systolisk - under 90 mm Hg. Art. og diastolisk - under 60 mm Hg. Art. Årsaker Arteriell hypotensjon, avhengig av form, kan ha følgende årsaker.

Thoracic padd

Thoracic padde Thoracic frosk (angina pectoris) er en av varianter av iskemisk hjertesykdom. Sykdommen manifesteres av smerte eller ubehag i brystet. Smerte kan bestråle inn i venstre arm, underkjeven, nakke eller epigastrisk region. Årsaker til utbrudd Thoracic pad.

dextrocardia

Dextrocardia er en ganske sjelden medfødt anomali, som preges av speilstedet for det meste av hjertet i høyre halvdel av brystet, i stedet for i venstre, som i de fleste. Dextrocardia bør ikke forveksles med hjerte dextrasis. Dextrocardia er en anomali, mens.

Defekt av interventricular septum

Feil i interventricular septum er tilstedeværelsen av et hull i veggen mellom venstre og høyre ventrikler i hjertet eller en komplett mangel på septum. I sistnevnte tilfelle er feilen uforenlig med livet. Feil i interventricular septum er den vanligste medfødte hjertesykdommen, co.

Fortyndet kardiomyopati

Dilatert kardiomyopati er dilatert kardiomyopati - en diffus lesjon av hjertemuskelen, karakterisert ved utviklingen av dilatasjon (utvidelse) av hjertet hulrom (fortrinnsvis venstre ventrikkel) uten å øke tykkelsen av sine vegger, og ledsaget av en kraftig nedgang i kontraktil funksjon av hjertet, manifest.

Ventrikulær takykardi

Ventrikulær takykardi er en rask sammentrekning av ventriklene, som ofte oppstår og stopper plutselig. Denne patologien er en av de mest alvorlige typer rytmeforstyrrelser som oppstår ved akutt myokardinfarkt. Ventrikulær takykardi kan utgjøre en trussel mot menneskeliv, ved.

Kongestiv hjertesvikt

Kongestiv hjertesvikt er hjertets manglende evne til å pumpe nok blod for å gi metabolisme i vev. Det utvikler seg som følge av mangel på kontraktil funksjon av hjertemuskelen. Årsaker til opprinnelsen til utviklingsmekanismen.

Myokardinfarkt

Myokardinfarkt Som statistiske studier viser, utvikler hjerteinfarkt ofte hos menn i alderen 40 til 60 år. Hos kvinner oppstår denne sykdommen omtrent en og en halv til to ganger mindre ofte. Myokardinfarkt forekommer hos pasienter med iskemisk hjertesykdom (IHD), aterosklerose, arteriell hypertensjon.

Iskemisk hjertesykdom

Koronar hjertesykdom er koronar hjertesykdom (koronarsykdom, iskemisk hjertesykdom) - en patologisk tilstand som er kjennetegnet ved en relativ eller absolutt brudd i blodtilførselen til hjertemuskelen (hjertemuskel) på grunn av koronar hjertesykdom..

Iskemiske angrep

Iskemi - reduksjon av blodtilførsel i ett eller annet organ, som fører til midlertidig dysfunksjon eller permanent skade på vevet eller organet. Oftest er iskemi forårsaket av en vaskulær faktor. Konsekvensene avhenger av hastigheten og graden av reduksjon i blodstrømningsparametrene, organismens generelle tilstand og varigheten av iskemi.

Kardiogent sjokk

Kardiogent sjokk kardiogent sjokk - dette vanskelig tilstand, som er på graden av venstre ventrikkelsvikt, som er basert på en kraftig reduksjon i hjertets kontraktilitet, noe som resulterer i redusert slagvolum og minutt, ikke kompensere for en økning i den totale vaskulære soprotiv.

cardiomegaly

Cardiomegaly Cardiomegaly - en betydelig økning i hjertet, dets størrelse og masse. Kardiomegali kan være medfødt, men mye oftere er det ikke en uavhengig sykdom, men forekommer i andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Årsakene til Vro.

kardiomyopati

Kardiomyopati kardiomyopati - en gruppe av myokardiale sykdommer, som er et fellestrekk ved de strukturelle og funksjonelle forandringer i hjertemuskelen i fravær av valvulær sykdom, hypertensjon og koronararteriene, ledsaget av elektrisk eller mekanisk dysfunksjon.

Coarctation av aorta

Koarktasjon - en medfødt hjertefeil, noe som er en segmental innsnevring av aorta inntil atresien (fullstendig lukning), ligger vanligvis mellom et sted av samløpet av ductus arteriosus og utslipp av den venstre arteria subclavia (dvs. i det område av aorta eidet), som er manifestert ha.

kollaps

Collapse Collapse - akutt vaskulær insuffisiens, som er preget av en kraftig reduksjon i vaskulær tone og en blodtrykksfall. Kollaps er vanligvis ledsaget av et brudd på blodtilførsel, hypoksi av alle organer og vev, en reduksjon i metabolisme, undertrykkelse av vitale kroppsfunksjoner.

Venstre ventrikelfeil

Venstre ventrikulær svikt Dette kliniske syndromet kalles også "hjerteastma". Dette navnet reflekterer godt bildet av symptomer som utvikler seg med venstre ventrikkelfeil (LVH). LVVH utvikler oftest gradvis, selv om den akutte utviklingen også er mulig, og er delt inn i.

Velkommen! Jeg har Kenengs sykdom i lårene. Kan jeg riste hendene mine? Jeg er bare redd for at med albuefuger også kan skade skade på noen brusk i forbindelse med denne sykdommen.

På meg vyskuchil et hetteglass eller en kolbe under en livmor svart ikke mnozhko hva er det kan være

Nice Day Jeg hotіla boere Wee mene prokonsultuvali: chi potіbno chogos boyatis, Yakscho Je vagіtnіst og pappa ditini Fikk tsukrovy dіabet, tse mozhe på ditinі poznachitis.

kortere flekk av chervone på nesen syrbin інфекція розчухав ногу

Hvordan forstå årsaken og eliminere hevelse i beina på ankelen

Atrieflimmer

Atrieflimmer (atrieflimmer) er kaotisk atritt arbeid med høy frekvens med asynkront sammentrekninger av ventrikkene. Frekvensen for hjerteslag med atrieflimmer har ingen bestemt verdi og er i stadig endring. Atrieflimmer er en av de vanligste pho.

myokarditt

Myokarditt myokarditt - en inflammatorisk sykdom i muskellaget i hjertet (myokard) smittsom, infeksiøs og allergisk eller smittsomme og toksiske natur, i de fleste tilfeller forbundet med immun-skift, ledsaget av et brudd på grunnleggende funksjoner (eksitabilitet, kontraktilitetslidelser og konduktivitet).

Mitral stenose

Mitral stenose Mitral stenose er en innsnevring av området til venstre atrioventrikulær elvemunning, noe som fører til en vanskelighet i den fysiologiske strømmen av blod fra venstre atrium til venstre ventrikel. Årsaker I 80% av tilfellene har mitral stenose en revmatisk etiologi. Debut av revmatisme, som regel, skjer.

Nadzheludochkovaya takykardi

Supraventrikulær takykardi (synonym: supraventrikulær takykardi paroksysmal) - en patologisk tilstand som kjennetegnes ved paroksysmal kraftig økning i hjertehastighet (HR). I dette tilfellet ligger fokuset som forårsaker sammentrekning av myokardiet, over hjertets ventrikler. Forkynne.

Forringet hjertefrekvens

Hjertefrekvensforstyrrelse Hjerte rytmeforstyrrelser (arytmi) er en vanlig patologi av hjerteaktivitet, som er preget av avvik fra normal rytme og systematisk karakter av hjertemuskelenes kontraktile funksjon. Årsaker Hovedårsakene til hjerterytmeforstyrrelser.

Hjerte rytmeforstyrrelser

Hjerte rytmeforstyrrelser (synonym: arytmier, hjertearytmier, hjerterytmeforstyrrelser) er en gruppe hjertesykdommer som er preget av nedsatt pulsdannelse eller ledning i hjertet eller en kombinasjon av disse to mekanismene. Ved arytmi observeres en følgesvikt.

Mitralventilinsuffisiens

Mitralinsuffisiens av mitral ventil (mitral eller svikt) - hjertesykdom, er kjennetegnet ved en tilbakestrømning av blod (fra den venstre ventrikkel inn i det høyre atrium) og samtidig redusere hjerteventriklene. Dette er den vanligste formen for hjerteventilabnormaliteter. Identifisert.

Utilstrekkelig tricuspid ventil

Tricuspid insuffisiens - en hjertefeil, som forårsakes av å lukke ventilene utett Trikuspidalklaff i løpet av ventrikulær systole på en høyde, noe som fører til blod regurgitasjon (tilbakestrømning) i høyre forkammer. I strukturen av kjøpte hjertesykdommer av revmatisk opprinnelse.

Ustabil angina

Ustabil angina - er en form for akutt koronarsyndrom, som manifesterer seg klinisk i anfall av brystsmerter og angina forene slike varianter som for første gang kom i resten, den tidlige postinfarkt, nye tilfeller eller progressiv angina, varianten med.

Ortostatisk hypotensjon

Ortostatisk hypotensjon er en reduksjon i arterielt trykk (systolisk og diastolisk) under overgangen fra horisontal til vertikal stilling i løpet av de første 3 minuttene. Ortostatisk hypotensjon er ikke en uavhengig sykdom, men representerer et brudd på reguleringen av arte.

Akutt myokardinfarkt

Akutt myokardinfarkt Akutt hjerteinfarkt - nekrose av hjerte muskelstedet forårsaket av sirkulasjonsforstyrrelser. Infarkt er en av hovedårsakene til uførhet og dødelighet blant den voksne befolkningen. Årsakene til hjerteinfarkt.

Åpen arteriell kanal

Åpen arteriell kanal Den åpne arterielle kanalen er en fungerende patologi mellom aorta og lungestammen, som normalt skal gi embryonal sirkulasjon og gjennomgå utrydning i de første timene etter fødselen. Årsaker til.

Paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi Paroksysmal takykardi er en av varianter av arytmi, hvor hjertebanken (paroksysmer) forekommer med en frekvens på 140 til 220 eller flere slag per minutt. Paroksysmer med takykardi begynner plutselig og slutter som plutselig. Årsaker til forekomst.

perikarditt

Perikarditt Perikarditt er en gruppe sykdommer som inkluderer inflammatoriske lesjoner av perikardiet (en perikardial sac). Årsaker I de aller fleste tilfeller forekommer perikarditt mot bakgrunnen av andre sykdommer, det vil si, utvikles som en komplikasjon. Årsakene til betennelse.

Portal hypertensjon

Portal hypertensjon Portal hypertensjon er et symptomkompleks som oppstår ved komplikasjon av levercirrhose. Sykdommen er preget av økt trykk i portalveinsystemet, som utvikler seg på grunn av obstruksjon av blodstrømmen i visse områder av venen. Årsaker til årsaker i.

prolaps

Mitralventil-prolaps er en utbuling, fremspring av en eller begge mitralventilflikene i det venstre atriumhulen under sammentrekning av venstre ventrikel. Det forekommer hos unge (15-30 år), hos kvinner 9-10 ganger oftere enn hos menn. For tiden utmerker primær og sekundær PMC seg. Når.

Mitral ventil prolapse

Prolaps (prolaps) av mitral ventil - er en patologi av klaffeventilen, karakterisert ved en prolaps (sagging eller unormal fremspring) på den ene eller begge av vingene i løpet av det systoliske sammentrekning av venstre ventrikkel inn i venstre atrium side. Denne sykdommen.

Aorta disseksjon

Aorta disseksjon (synonym: exfoliating aorta aneurysm) er en livstruende tilstand. Med aortas disseksjon brytes dette fartøyets integritet, noe som fører til at blodet strømmer mellom lagene av veggene og ytterligere stratifisering. I tilfelle der det er en fullstendig brudd på aortaveggen (alle tre lagene.

Revmatisk hjertesykdom

Kronisk revmatisk hjertesykdom er en sykdom preget av dannelse av hjertesykdom etter akutt revmatisk feber. Den dannede hjertesykdommen forårsaker et brudd på hjertet, forekomsten av hjertesvikt, lidelser.

Restriktiv kardiomyopati

Restriktiv kardiomyopati - er en form for kardiomyopati på grunn av myokardial stivhet (redusert forlengelse av hjertemuskelen), som fører til utvikling av diastolisk dysfunksjon i den lagrede ventrikulære systoliske funksjon uten hypertrofi eller dilatasjon. I strukturen av alle kardiomyopatier res.

Hjertesvikt

Hjertesvikt Hjertesvikt er hjertets manglende evne til å utføre sin pumping (kontraktile) funksjon, og gir også kroppen den nødvendige mengden oksygen i blodet. Hjertesvikt er ikke en uavhengig sykdom. Som regel.

Hjertesvikt

Hjertesvikt Hjertesvikt er en feilmatch mellom hjertets kontraktilitet og kroppens metabolske behov. Denne sykdommen er ganske utbredt, særlig blant eldre. Årsaker Hjertefeil er ofte en komplikasjon.

Syndrom av svakhet i sinuskoden

Syndrom av svakhet i sinusnoden Syndrom av svakhet i sinusknudepunktet - en sykdom som er preget av skade på sinusnoden, noe som fører til forstyrrelse av pacemakerens pacemaker. Av denne grunn er det forskjellige arytmier. Ofte forekommer syndromet av svakheten i sinuskoden.

Vaskulær demens

Vaskulær demens Vaskulær demens er en overtatt krenkelse av kognitive evner, ledsaget av sosial feiladaptasjon og oppstår fra hjernens organiske vaskulære patologi. Ofte er denne sykdommen diagnostisert hos personer eldre enn 60 år (mer enn 5%.

Lunge arterie stenose

Pulmonalstenose pulmonalstenose - er ofte medfødt (minst - ervervet) misdannelse av det kardiovaskulære system på grunn av innsnevring av den høyre ventrikkel utløpsbeholder (lungearterien), som fører til hemodynamiske kompromiss og overbelastning av høyre hjerte.

Carotid arterie stenose

Carotidarterie-stenose Carotisarterie-stenose oppstår når carotisarteriene er smale. Søvnende arterier passerer på begge sider av nakken. Blod flyter fra dem til hjernen. Carotidarterie stenose er en viktig risikofaktor for utvikling av iskemisk slag. Et iskemisk slag kan oppstå når pr.

Angina pectoris

Angina Stenocardia er en sykdom som er preget av smertefulle opplevelser bak brystbenet. Som regel oppstår smerte plutselig med fysisk anstrengelse, følelsesmessig stress, etter å ha spist. Smerte kan bestråle seg inn i regionen til venstre skulder, nakke, kjeve, scapula og subsapular region.

Fallotens tetrad

Tetralogy tetrade (TF) - samtidig medfødt hjerte anomali, som er karakterisert ved stenose av den høyre ventrikkel utløpskanalen, ventrikulær septal defekt, aorta dextroposition og myokardial hypertrofi rettigheter.

transponering

Transposisjon av hovedkarene (TMS) - AMS: aorta fra hjerteets høyre hjerte og lungearterien - fra venstre. Halvparten av barna dør innen den første måneden etter fødselen, lever 2/3 ikke for å være ett år gammel. Gjennomsnittlig levetid for disse pasientene er fra 3 til 19 måneder. Innføring av motorveien.

Atrieflimmer

Atriell flutter Atriell flutter er takyarytmi med en vanlig atrittrytme (opptil 200-400 pr. Minutt). Atriell fladder manifesteres av paroksysmer av hjerteslaget som varer fra noen få sekunder til flere dager, arteriell hypotensjon.

Atrieflimmer

Forkammerflimmer (synonym: atrieflimmer) er en kaotisk atrieaktivitet ved en meget høy pulsfrekvens, så vel som deres mangel på koordinert sammentrekninger. Atrieflimmer er en av de vanligste typer arytmi. Grunner til.

Fysiologisk og patologisk takykardi

Fysiologisk og patologisk takykardi Takykardi er en sykdom preget av en økning i hjertefrekvensen fra 90 slag per minutt og oppover. I dette tilfellet er det nødvendig å tydelig skille mellom takykardi fysiologisk (økning i hjertefrekvens under fysisk og følelsesmessig stress) og patologisk når.

Cerebral aterosklerose

Cerebral aterosklerose Cerebral aterosklerose er en type klassisk aterosklerose. Denne sykdommen er veldig farlig, fordi det er årsaken til et slag, som kan føre til døden. Ved en cerebral aterosklerose, samt ved en hvilken som helst annen versjon av en aterosklerose, på vegger.

beats

Extrasystolia Extrasystole er en av de vanligste varianter av hjertearytmi, som er preget av ekstraordinære sammentrekninger av hele hjertet eller dets separate deler. Årsaker Episodiske (enkle) ekstrasystoler kan forekomme selv hos praktisk sunne mennesker.

endokarditt

Endokarditt endokarditt (av andre-greske ἔνδον -. Innvendig καρδία - hjerte) - er en betennelse i endocardium (indre foring av hjertemuskelen). Endokarditt anses ikke oftest som en egen sykdom, men er en komponent.

Essensiell hypertensjon

Essensiell hypertensjon Nødvendig hypertensjon er en økning i systolisk og diastolisk arterielt trykk til 140 og 90 mm. Hg. Art. og høyere. De åpenbare årsakene til essensiell hypertensjon er ukjente. Oftest utvikler denne sykdommen i alderen 30-45 år. Årsaker til.

Velkommen! Jeg har Kenengs sykdom i lårene. Kan jeg riste hendene mine? Jeg er bare redd for at med albuefuger også kan skade skade på noen brusk i forbindelse med denne sykdommen.

På meg vyskuchil et hetteglass eller en kolbe under en livmor svart ikke mnozhko hva er det kan være

Nice Day Jeg hotіla boere Wee mene prokonsultuvali: chi potіbno chogos boyatis, Yakscho Je vagіtnіst og pappa ditini Fikk tsukrovy dіabet, tse mozhe på ditinі poznachitis.

kortere flekk av chervone på nesen syrbin інфекція розчухав ногу

Hvordan forstå årsaken og eliminere hevelse i beina på ankelen

Sikkerhet i varmen: hvordan å tilbringe sommeren i komfort

Et lengre opphold i solen eller i et tett rom truer en person med et varmeslag.

Hvordan beskytte hjertet i varmen: Råd fra en kardiolog

Vi vet alle enkle anbefalinger om hvordan du beskytter hjertet ditt i varmen.

Операція на серці. Psykologisk komfort er viktig for overføringen av den minimalt invasive kardio-

Operasjonen på solen er brettet i orkanen vtruchaniams teknologiske plan for.

Fakta om cellulose og kolesterol

Kolesterol kan føre til menneskekroppen, ikke bare bra, men også skade. Alt avhenger.

Kirsebær styrker fartøyene

Kirsebær styrker veggene på fartøyene, beskytter mot åreknuter og anemi

Operasjon på hjertet. Minimalt invasiv koronar bypass kirurgi lagret fra andre hjerteinfarkt

"Tilstanden er kritisk, bare hjertekirurgi kan redde deg," sa han.

Операція на серці. I Ukraina likelyd krashche, nizh zurchordonom

Історія 67-річного Богдана Івановича Пархуця зіЛьвова - den vipadok, hvis forgjeves.

Leg ødem er farligere enn det virker

Tretthet og smerte i bena, som øker ved slutten av dagen, kan signalere tromboflebitt.

Farlig varme - vi redder hjertet og blodårene

Hvordan overleve varmen av kjernene og hypertensivene? Og hvordan å flykte fra varmen.

Les Mer Om Fartøyene