Vaskulære sykdommer i hjernen

Slaget på hjerneskibene er et vanlig problem som ikke bare er opptatt av eldre, men også av arbeidstidsalder. Vaskulære sykdommer i hodet er preget av en høy andel dødsfall: Ifølge noen data står de for opptil 14% av total dødelighet. I vårt land skjer døden fra hjerneslag 2-3 ganger oftere enn fra hjerteinfarkt.

Ifølge statistikken, opptil 75% av befolkningen lider av forstyrrelser i blodtilførselen til hjernen på en eller annen måte. Leger assosierer denne tilstanden med den moderne livsstilen - hypodynamien og en overflod av usunn mat. Mange cerebrovaskulære sykdommer i hjernen i de tidlige utviklingsstadiene har ikke alvorlige symptomer. Ofte, skiltene som folk forholder seg til tretthet, stress, vær forandring, så ikke haste for å se en lege.

Blant de vanligste patologiene i cerebral fartøy er:

Aneurysm av cerebral fartøy

Dette er en av de farligste sykdommene, hvor det til enhver tid kan være et brudd på fartøyets tapt elastisitet og følgelig en sterk blødning i subarachnoid-regionen eller i hjernens substans. En aneurisme er et fremspring av vaskemuren (ofte arteriell) på grunn av strekk eller tynning. Den viktigste årsaken til sykdommen er en medfødt eller oppnådd arterieveggdefekt (mindre ofte årene). Aneurismen kan ikke manifestere seg på noen måte før brytning, noe som er en spesiell fare. I tilfelle en persons brudd er det ikke mulig å redde i de fleste tilfeller, så det er viktig å diagnostisere sykdommen så tidlig som mulig. Manifestasjoner av patologi, som regel, vises ikke umiddelbart og vokser gradvis.

De viktigste er:

 • hodepine;
 • svakhet;
 • kvalme og trang til å kaste opp;
 • frykt for støy og lys;
 • hørsels- og taleforstyrrelser;
 • nummenhet, prikking i noe område;
 • pareser;
 • blinking av fluer før øynene, uskarpe bilder, ptosis, strabismus.

Hvis du har disse symptomene, bør du umiddelbart konsultere en terapeut. Hvis en aneurisme i hjernen vaskuleres, vil legen sannsynligvis foreskrive kirurgisk behandling. Operasjonen består i å styrke fartøyet på stedet for nederlaget og blokkere aneurysmens hals. Noen ganger gjør de uten kirurgi. Pasienten blir konstant observert av legen og tar medisiner, men i dette tilfellet opprettholdes risikoen for brudd.

aterosklerose

Denne sykdommen kjennetegnes ved dannelsen i cerebrale arterier av kolesterolplakk, som smal eller helt blokkerer lumen av karene, noe som fører til oksygen sult. Symptomatologien vises ikke umiddelbart, og det er ikke uttalt, slik at legen behandles for sent når sykdommen allerede er startet: dannet trombi, nekrose av cortex, cicatrices eller cyster ble dannet, hjernens aktivitet ble forstyrret.

Å mistenke utviklingen av en aterosklerose er det mulig på følgende tegn:

 • hodepine;
 • angst;
 • støy i ørene;
 • irritabilitet;
 • redusert konsentrasjon av oppmerksomhet;
 • søvnforstyrrelser;
 • depresjon;
 • besvimelse;
 • reduksjon i mental ytelse og intelligens generelt.

Når aterosklerose er foreskrevet legemidler som senker kolesterolnivået, dilaterer blodkarene, forbedrer hjernens funksjon.

Legene legger stor vekt på forebygging. Det anbefales å lede en sunn livsstil, spise riktig, gi opp skadelig avhengighet (røyking, drikke alkohol), flytte mer.

fornærmelse

Stroke er en vanlig sykdom som fører til funksjonshemning og død. Karakterisert ved akutt nedsatt blodsirkulasjon i hjernen. Det er to typer slag - iskemisk og hemorragisk. I det første tilfellet er det en blokkering eller innsnevring av arterien som fôrer hjernen, i den andre - et ruptur av fartøyet og en blødning i hjernen.

Iskemisk slag er vanligere (opptil 80% av alle tilfeller) og påvirker hovedsakelig personer eldre enn 60 år. Vanligvis oppstår mot en bakgrunn av slike sykdommer som hjerteinfarkt, diabetes mellitus, brudd på hjerterytmen, revmatiske hjertesykdommer. Dens utvikling er tilrettelagt av patologi av arteriene og forstyrrelser i blodstrømmen.

Hemorragisk slag er mindre vanlig, men det er farligere. Hovedsakelig observert hos personer 45-60 år gammel. Det utvikler seg vanligvis hos personer som lider av hypertensjon og / eller aterosklerose. Hypertensjon er den vanligste årsaken til hemorragisk slagtilfelle (opptil 85% av tilfellene), mindre ofte er det forbundet med aterosklerose, betennelse i hjerneskapene, blodsykdommer, rusmidler.

Manifestasjoner av et slag inkluderer cerebrale og fokale nevrologiske symptomer.

Til generelle cerebrale symptomer inkluderer:

 • døsighet eller omvendt økt spenning;
 • kortvarig bevissthetstap
 • følelse av døvhet;
 • alvorlig hodepine, ledsaget av kvalme (oppkast);
 • svimmelhet;
 • tap av orientering i rom og tid;
 • svette;
 • tørr munn;
 • feber,
 • hjertebank.

Fokalfunksjoner avhenger av hvilken del av hjernen som er berørt. Hvis stedet som er ansvarlig for bevegelse påvirkes, oppstår svakhet, tap av følsomhet eller lammelse av lemmer på høyre eller venstre side. Det er taleforstyrrelser, syn i ett øye minker, gangen blir skakkelig, personen mister balanse.

Når det er tegn på hjernen sirkulasjonsforstyrrelser, bør du umiddelbart ringe en ambulanse - hvert minutt er et slag i slag.

migrene

Migrene er preget av tilbakevendende angrep av alvorlig hodepine. Deres utseende skyldes spasmer av små fartøy i hodet. Angrepet kan vare fra 30 minutter til flere dager, og det kan ikke fjernes med konvensjonelle bedøvelsesmidler. Hodepine med migrene, som regel, er lokalisert på den ene siden av hodet, ledsaget av kvalme og oppkast, fotofobi og intoleranse mot støy.

Spesielle preparater utvikles for behandling, som velges individuelt. I noen tilfeller er flere medisiner tatt for å eliminere smerte.

Et migreneangrep vil passere raskere hvis du ikke beveger deg i fullstendig stil og mørke.

Dysirkirkulatorisk encefalopati

Dyscirculatory encephalopathy er en kronisk sirkulasjonssykdom i hjernen og de tilhørende endringene. Hovedårsakene til sykdommen er arteriell hypertensjon og aterosklerose. Enkefalopati kan være forbundet med osteokondrose, dersom deformerte vertebrale plater presser arterier som er ansvarlige for blodtilførsel til hjernen.

De viktigste symptomene på sykdommen er nevrologiske. De er vanligvis assosiert med følelsesmessige personlighetsforstyrrelser, som er karakteristiske for disirkulatorisk encefalopati. Ved begynnelsen av sykdommen blir en person irritabel, føles svak og sover ikke godt. Noen ganger utvikler depresjon. I fremtiden ser slike personlighetstrekk som egocentrisme ut, pasienten er spent på ingen grunn, oppfører seg utilstrekkelig. Deretter erstattes økt spenning med apati. I tillegg lider en person av hyppig hodepine, kan tale bli forstyrret.

Hvis sykdommen ikke blir behandlet, kan det oppstå irreversible prosesser i kroppen. Dyscirculatory encephalopathy kan utløse starten på alvorlige hjernesykdommer, som slag og epilepsi. Hvis patologien blir oppdaget i tide og behandling er startet, kan progresjon og utseendet av alvorlige symptomer forebygges.

Intrakranial hypertensjon

Økt intrakranielt trykk, som regel, indikerer tilstedeværelsen av en alvorlig sykdom. Det kan være hjernehematom eller en raskt voksende tumor. Hoved tegn på økt intrakranielt trykk:

 • natt og morgen hodepine;
 • cyanose av ansiktets hud;
 • karakteristisk vaskulært nettverk;
 • kvalme og oppkast om morgenen;
 • høyt blodtrykk;
 • meteosensitivity.

Før du begynner behandling, finn ut årsaken til intrakranial hypertensjon og ta tiltak for å eliminere den. Vanligvis er pasienter foreskrevet et spesielt kosthold, medisiner og et sett med spesielle øvelser. I alvorlige tilfeller er kirurgisk inngrep angitt.

misdannelse

Dette er en medfødt sykdom kjennetegnet ved patologien til visse deler av det vaskulære systemet, nemlig et brudd på den anatomiske strukturen i sirkulasjonssystemet på grunn av feil sammenheng mellom karene. Blant de mulige årsakene til utviklingen av patologi skiller legene en genetisk predisponering, fosterskader når de bæres.

Manifestasjoner av sykdommen er forbundet med et brudd på inntaket av oksygen og mat i hjernevæv og kompresjon av hjernen. Symptomatologien er mer uttalt, desto større er avvikene fra normen.

Behandlingen av misdannelse er kirurgisk, og den består i fjerning av det patologiske området eller dets embolisering (opphør av blodsirkulasjonen i den).

Transitære sykdommer i blodsirkulasjonen i hjernen

Forløpende lidelser oppstår uventet, og de nevrologiske lidelsene som de forårsaker, forsvinner raskt. Hovedårsakene til slike forstyrrelser er små blødninger, innsnevring av hovedfartøyet, begynnelse av trombose, mikroemboli, og blodstrømmen kan gjenopprettes.

Tegnene på forbigående sykdommer i cerebral sirkulasjon avhenger av de karene de oppstod i:

 • i halspulsåren - kvalme, svimmelhet, glemsomhet;
 • i den indre halspulsåren, hvor bane avgår fra det - redusert syn, blindhet i øyet;
 • i vertebral-basilar-regionen - støy i ørene, svimmelhet, forstyrret balanse i ro, ufrivillige bevegelser av øyebollene.

Med forbigående forstyrrelser i blodsirkulasjonen, er det nødvendig å studere hovedkarene i hode og nakke. Det kan være nødvendig med kirurgi.

konklusjon

Vaskulære sykdommer i hjernen er lettere å forebygge enn å behandle, så det er viktig å lytte til kroppen, ikke ignorere endringene i helse og umiddelbart konsultere en lege. Vaskulære patologier reagerer bedre på behandling i de tidlige stadiene, og hvis tiden går tapt, vil irreversible prosesser begynne.

Sykdommer i hjernekar: typer, symptomer og behandling

Denne artikkelen beskriver de hyppige hendelsene sykdommer og tilstander av cerebral fartøy. Deres symptomer, etiologi, behandling.

For å arbeide trenger hjernen en økt mengde av energi. Oksygen og næringsstoffer med blodstrømmer kommer inn i nervecellene. Ved hjelp av god blodtilførsel til hovedskipene kan hjernen jobbe tilstrekkelig i lang tid.

De føder hjernen to trøtt og to virveldyr Arterier, hvis grener forener og danner en sirkel av Willis. Ved hjelp av dette lukkede systemet oppstår kompensasjonsreaksjoner.

Men med langvarig kompensasjon kan fartøyene mindre og mindre fungere som en annen arterie. På denne bakgrunn er det kronisk sirkulasjonsfeil. Med en øyeblikkelig mangel på blodsirkulasjon utvikler akutte tilstander.

disse sykdom oppstår i ungdom og alderdom.

Vanlige sykdommer i cerebral fartøy inkluderer:

 1. Åreforkalkning.
 2. Dysirkirkulatorisk encefalopati.
 3. Hjerneslag.
 4. Vegetosovaskulær dystoni.
 5. Aneurisme.

Spasm av cerebral fartøy

Tilstanden som er preget av innsnevring av veggene i hjernens kar er kalt dens krampe.

Etiologien til denne tilstanden er intens langvarig vasokonstriksjon. krampe fører til et brudd på hemostase.

Symptomer på spasmer av cerebral fartøy

 • Svimmelhet.
 • tåke før øynene.
 • støy i ørene.
 • hodepine i ulike deler av hodet (hyppig, langvarig, kan oppstå ved endring av værforhold).
 • kvalme, oppkast.
 • brudd tale.
 • brudd koordinering.
 • brudd minne.

Årsaker til spasmer i hjerneskip

 • svikt oksygen i rommet.
 • skadelig vaner.
 • utilstrekkelig hvile og sove.
 • forlenget anstrengelse.
 • Samtidige sykdommer (vegetovaskulær dystoni, hjertesykdom, forstyrrelse av endokrine kjertler, nyresykdom, hjernens neoplasmer, osteokondrose i livmoderhalsen).
 • kjøling hode.
 • stress av situasjonen.
 • emosjonelle stress (positive følelser også).

Predisponerende faktorer

 • Økologisk situasjon.
 • Arbeidsforhold og liv.
 • Eldre alder.
 • Feil ernæring, etc.

Behandling av spasmer i cerebral fartøy

 • Medikamentell behandling:
 1. Nootropiske stoffer for å forbedre cerebral sirkulasjon (piracetam, nootropin, cortexin, actovegin, mikrohydrin og andre).
 2. Fjerning av preparater (cinnarizin, betagistin, betaserk, vertran, vestibo, mikrometer, nimodipin, nicergolin, vasobral og andre).
 3. Spasmolytiske stoffer (papaverine og andre).
 4. Forberedelser som forbedrer oksygenforbruket av celler (solkoseryl, cerebrolysin, neo-cerebrospin og andre).
 5. sedativa (Valerian ekstrakt, Darvil, Carditab, Cardid og andre).
 6. Forberedelser av statinserien for stabil tilstand av blodkar (lipoford, atomax og andre).
 • massasje (templer, panne, occiput, med osteochondrosis, massasje med salveapplikasjon).
 • Terapeutisk gymnastikk.
 • aromaterapi (olje av jasmin, lavendel, mynte).
 • Plantevern (bouillon av dogrose, blader av timian, rope, vinca).

Forebygging av smertefulle spasmer i blodkar

 • riktig mat.
 • shunning stress.
 • høyre livsstil.
 • fysisk Aktivitet.
 • utfrielse fra dårlige vaner.
 • behandling predisponerende sykdommer.

Konsentrasjon av cerebral fartøy

Tilstanden hvor hjernenes lumen reduseres betydelig, kalles innsnevring.

Symptomer på innsnevring

 • I første fase: liten hodepine, tretthet, følelsesmessig labilitet, distraksjon, hukommelsessvikt.
 • I andre trinn: hyppig, alvorlig hodepine, nedsatt koordinasjon, nedsatt nyrefunksjon, tretthet, lapselighet i humør.
 • I tredje trinn: Sterk forstyrrelse av koordinering av bevegelser, noen ganger for lammelse, ufrivillig vannlating, nedsatt kjønnsfunksjon, hukommelsessvikt, demens.

Årsaker til innsnevring

 • labilitet arteriell trykk, som følge av redusert vaskulær elastisitet.
 • aterosklerose (aterosklerotiske plakk bidrar til innsnevring av lumen av karene eller deres hindring).
 • Osteochondrose (under påvirkning av deformerte intervertebrale plater, blir blodsirkulasjonen forstyrret).
 • svikt oksygen i luften.
 • Arbeid.
 • Stress.

Predisponerende faktorer

 • stillesittende livsstil.
 • liten fysisk aktivitet.
 • feil strømforsyning.
 • Mangel på turer og utendørsaktiviteter.
 • eldre alder.

Behandling av vasokonstriksjon

 • medisinering det samme som med spasmer av blodkar, bare lagt til:
 1. smertestillende preparater (amidopirin, ketanov, analgin og andre).
 2. beroligende (for normalisering av staten - gedazepam, fenozepam og andre).
 3. antidepressiva (fra depresjon, imipramin, anafranil, pantofran, befol og andre).
 4. Vitamin terapi.
 • Operativ behandling:
 1. Angioplastikk.
 2. Endarterectomy.
 • Massasje, terapeutisk gymnastikk.
 • Plantevern (avkok av hagtorn og furuskegler)

Profylakse av innsnevring av cerebral fartøy

 • riktig mat.
 • fysisk Aktivitet.
 • Herding.
 • behandling samtidige sykdommer.
 • etterkomme sovemodus.
 • unngå stress.
 • Arbeid og Live i gunstige forhold.

Cerebral aterosklerose

En farlig sykdom som påvirker hjerneskarene med aterosklerotiske plakk og fører til biokjemiske prosesser av hjerneskade kalles cerebral aterosklerose. Les mer om hva det er cerebral aterosklerose, du kan i en lignende artikkel.

I alle systemer er det nederlag blodkar, men den overvektige mengden er skade på cerebral arterier. Det er en sykdom i hele kroppen.

Arterier er elastiske og muskel-elastiske utsatt for forstyrrelser. På indre veggen (endotel) er konsentrerte områder av kolesterolinnsatser (plaques), noe som fører til en progressiv innsnevring lumen av blodkar.

Årsaker til aterosklerose:

 • patologisk prosesser i leveren (økt produksjon av kolesterol).
 • medfølgende sykdom.
 • feil dietter (et stort antall røkt produkter, salt, søtt).
 • Røyking.
 • bruk alkohol.
 • stress av situasjonen.
 • Fedme.
 • arvelig predisposisjon.
 • Generell informasjon aldring av kroppen.
 • alder over 45 år.
 • liten fysisk aktivitet.
 • hormonelle feil (diabetes mellitus, overgangsalder og andre).
 • arteriell hypertensjon (med en reduksjon i elastisiteten til veggene i arterien, plakkene dannes og akkumuleres).
 • forhold arbeid.
 • økologiske situasjonen.

Symptomer på atherosklerose

 1. Progressiv minneverdighet. Pasienten merker kanskje ikke nedgangen, fordi den først oppstår etter overbelastning. Over tid vil minnet gradvis forverres, ned til feil.
 2. Progressive psykiske lidelser.
 3. Rask tretthet på arbeid av intellektuelt arbeid.
 4. Forstyrrelser i konsentrasjonen, Pasienten kan ikke konsentrere seg om arbeidet i lang tid.
 5. Forskjeller i følelsesmessig tilstand. Ofte redd for deres helse, ikke sikker på deres egen evne. Ofte er det anfall av depresjon.
 6. Kramper kramper.
 7. Patologisk åndedrett. Oppstår på grunn av nederlaget i medulla oblongata.
 8. Vanlige søvnforstyrrelser og sovner.
 9. hodepine Svimmelhet etter endring av kroppsstilling.
 10. Senestopatii. Det manifesterer patologiske fornemmelser i hodet, nedre ekstremiteter, feber i det okkipitale området.
 11. Diskoordinarovannost og vanskelige bevegelser.
 12. Forskjellige lidelser i kroppen når visse deler av hjernen påvirkes.
 13. intoleranse høy lyd, sterkt lys.

Dystoni av karene

Forringede endringer i fartøyets lumen kalles dystoni av hjernens kar. Det er typer av vaskulær dystoni, der evnen til raskt å øke blodstrømmen med økende belastning (hypotonisk type) eller vaskulær spasme dannes (hypertonisk type).

Syndrom av sykdommen

 1. hjerte (manifestert av smerte i hjertet);
 2. Tahikardichesky (hjerteinfarkt er følt);
 3. bradykardisk (klager på svimmelhet, følelsesløp i lemmer, sakte hjerterytme, nedsatt bevissthet, søvn);
 4. arytmisk (arytmisk arbeid i hjertet, angina pectoris).
 5. perifer vaskulære lidelser;
 6. vegetative kriser.

Årsaker til dystoni

 • stress den situasjon;
 • tretthet,
 • dreven emosjonelle situasjoner;
 • forhold arbeid og liv;
 • kronisk Fokus på infeksjon;
 • skader hjernen;
 • endokrine sykdom;
 • hormonelle sykdom eller tilstand (graviditet, overgangsalder, pubertet);
 • røyking,
 • alkohol;
 • radioaktiv stråling;
 • krenkelse en hvilemodus og arbeid;
 • sterk eller svak fysisk aktivitet
 • labilitet klima;
 • arvelighet;
 • Feil i kostholdet.

symptomer

 • vansker i et arbeid med dyp inspirasjon eller plutselige dype åndedrag;
 • ubehagelig følelser i brystet, tyngde;
 • labilitet kroppstemperatur;
 • takykardi;
 • smerte i hjertet, fading;
 • brudd hemostase;
 • brudd mage-tarmkanalen (diaré, forstoppelse, kvalme);
 • brudd urinsystemet;
 • rask tretthet,
 • forskjeller humør;
 • hodet smerte;
 • søvnløshet;
 • tidevann blod, en følelse av varme
 • hevelse;
 • avhengighet til allergiske reaksjoner;
 • riste lemmer;
 • frysing i varmt vær;
 • engstelig tilstand.

Tegn på et angrep, som er en farlig tilstand og krever umiddelbar hjelp:

 • Frykt for natt, sove;
 • panikk;
 • takykardi;
 • Frykt for lys, lyd.

Stenose av kar

Patologisk tilstand, noe som fører til å begrense eller lukke lumen av karene i hjernen. Som et resultat er blodforsyningen til et bestemt område av hjernen svekket.

årsaker

 • aterosklerose;
 • Diabetes mellitus;
 • fedme;
 • Arteriell hypertensjon;
 • arvelighet;
 • røyking,
 • Feil i ernæring.

symptomer

 • På begynnelsen utvikling og langsom flyt er det et minneforringelse, følelsesmessig labilitet, svekket koordinering.
 • I den andre fasen hodepine, humørsvingninger, det er en betydelig forstyrrelse av bevegelsen.
 • Den tredje fasen kjennetegnes av progressive motoriske funksjonsnedsettelser (pasienten kan ikke gå glatt, mister balanse, snubler), ufrivillig vannlating.
 • Med akutt innsnevring hjerneskinner, et slag utvikler seg, hvor utfallet ofte slutter i døden.

Aneurysm av cerebral fartøy

Krenkelsen av strukturen på fartøyets vegg, som fører til utvidelse av fartøyet, kalles aneurisme. Aneurysm størrelser kan være små (opptil 2-3 mm) og store (mer enn 25 mm).

årsaker

 • medfødt forstyrrelser i det muskulære laget av karenees vegger;
 • skader kollagenfibre;
 • unormal bøyer og gafler
 • aterosklerose; fartøyer;
 • vevd fartøyer;
 • brudd elastisk membran;
 • brudd hemodynamikken;
 • smittsomme sykdom;
 • emboli;
 • dreven stress,
 • arteriell hypertensjon;
 • røyke;
 • alkohol;
 • Narkotiske stoffer stoffer;
 • fedme;
 • stress den situasjon;
 • mottak orale prevensjonsmidler;
 • medfødt samtidige sykdommer (polycystisk nyresykdom, coarctation av aorta og andre);
 • arvelig predisposisjon;
 • skader hode;
 • neoplasmer;
 • radioaktiv påvirkning på kroppen;
 • inflammatorisk prosesser.

symptomer

 • De første symptomene Utseendet til en aneurisme, en person, som regel, føles ikke.
 • beslag alvorlig hodepine i et bestemt område.
 • brudd visuell analysator (ptosis, pupil dilatation, strabismus, innsnevring av synsfeltet, forvrengning av det synlige).
 • hørsel brudd (ensidig reduksjon, alvorlig støy i øret).
 • nummenhet ansiktets hud.
 • pareser av ansiktsnerven.
 • farlig tilstanden er en aneurysmbrudd, noe som fører til et dødelig utfall.

Dens tegn:

 1. svimmelhet;
 2. sterk hodepine;
 3. redusere blodtrykk;
 4. følelsen feber,
 5. kognitiv tegn (nedsatt minne, læring, lesing, skriving, logisk tenkning);
 6. brudd sove;
 7. labilitet emosjonell tilstand
 8. nedgang reaksjoner, treghet eller aggressivitet;
 9. brudd utvinning prosesser;
 10. stivhet oksipitale muskler;
 11. kvalme, oppkast;
 12. sterk svakhet;
 13. dysfagi;
 14. brudd oppfatning av verden;
 15. brudd koordinering;
 16. lammelser, kramper;
 17. brudd bevissthet (opp til koma).

forebygging

 1. Fysisk aktivitet;
 2. Behandling av samtidige sykdommer;
 3. Unngå stress, overeating, ta hormonelle stoffer.

Plaques på fartøyene

Dannelsen av plakk på karene er langsom og gradvis. De utvikler seg med avsetning av lipider (flekker eller strimler av kolesterol som vises på veggene), liposklerose (fettinnhold forekommer på veggene); atherokalcinose (neoplasma blir tett under påvirkning av kalsiumsalter).

Behandling med folkemidlene

Plantevern bidrar til å styrke karveveggen, noe som gir den elastisitet. Anbefaler å ta infusjon fra kamille, nyre bjørk, immortelle og St. John's wort med tilsetning av honning om natten og om morgenen før du spiser.

Gjelder også skjær hvitløk, en blanding av hvitløk honning. Men du må bruke disse midlene i forbindelse med narkotikabehandling og etter å ha konsultert en spesialist.

Hva skjer når hjernens fartøy kontrakt, symptomene og behandlingen av patologi

Fra denne artikkelen lærer du: hva kalles innsnevring av hjernens kar, behandling, symptomer, årsaker til sykdommen. Mekanismen for patologisk utvikling og diagnostiske metoder. Prognose for gjenoppretting.

Den patologiske stenosen (innsnevring) av kapillærer, vener og arterier, som utfører blodtilførsel til hjernen, kalles innsnevring av hjernens kar.

Hva skjer i patologi? Under påvirkning av aterosklerose (kolesterol plakkdannelse, 60%), hypertensjon (30%), og andre patologier (utviklingsdefekter osteokondrose) lumen av blodårer som gir blodstrømmen til hjernen er smalere. Mengden av blod som er nødvendig for en full mengde arbeid reduseres, brudd gi opphav til vevsischemi (oksygenmangel), en endring i strukturen av cellene, og deretter deres massedød (veksten av områder med nekrose).

Endrede eller døde hjernens nerveceller som ikke er i stand til å utføre sine funksjoner (som holder bioelektriske puls) slik vasokonstriksjon manifesterer mange nevrologiske symptomer (hodepine, svimmelhet, søvnløshet).

Patologien utvikler sakte, i begynnelsen går den nesten asymptomatisk. Hvis årsaken til stenose er eliminert på dette tidspunktet, kan sykdommen kureres ved å helt gjenopprette hjernens funksjoner (i 92%).

Patologi blir farlig i etapper, når innsnevringen av fartøyet øker med mer enn 50%. Pasienten har alvorlig hjerneskade (nedsatt evne til å oppleve og analysere informasjon, atferdsforstyrrelser, demens, svekket koordinering av bevegelser). De knytter seg til hypertensive kriser, slag (akutte hjernesykdommer), som raskt nok fører til et komplett tap av fysisk og mental kapasitet for arbeid.

Behandling av årsakene til innsnevring av cerebral fartøy i tidlige stadier utføres av en lege-terapeut, med uttrykte nevrologiske symptomer - en nevrolog eller psykiater, kirurgisk korreksjon utføres av angio-kirurger.

Mekanisme for patologisk utvikling

De hyppigste årsakene til innsnevring av cerebral fartøy er atherosklerose og hypertensjon:

 1. Når aterosklerose i pasientens blod øker antallet av "dårlige" kolesterol i karveggen derav og spesifikke plasmaproteiner (fibrin) kolesterol plakk dannes som gradvis øker, øker i størrelse over tid og er i stand til å fullstendig blokkere hulrommet i beholderen og blodstrømmen.
 2. I hypertensjon er de første som lider av små kar og kapillærer. Under påvirkning av blodtrykket på veggene av den beskyttende mekanismen er utløst av diskontinuiteter eller skade: - første tone, og øk begrensning av kapillærer og arterioler, med tiden sine vegger tykkere, noe som øker lag inne i lumen av beholderen, og reduserer mengden av blodstrøm.

Som et resultat av stenose utvikle kronisk ischemisk (oksygen) sult, noe som fører til en endring i strukturen av hjernevev i subcortex (talen sentre, tenkning, hørsel, hukommelse, bevegelse) og hvit substans ( "bro" som forbinder de avdelinger):

 • foci av ikke-fungerende celler er små ("mute", asymptomatisk hjerteinfarkt);
 • svært liten, men mange, danner små "hull", nesten umerkelig mangler (sparsomt vev).

Forbindelsene mellom disse hjerneregioner blir avbrutt ( "separasjon") og provosere en gruppe av flere lidelser - svekket hukommelse, tale, motoraktivitet, unormal oppførsel i oppførsel, demens, evnen til å analysere og trekke konklusjoner.

Årsaker og risikofaktorer

Den viktigste men ikke den eneste årsaken til stenose er dannelsen av kolesterolplakk i aterosklerose (60%).

Vaskulære sykdommer i hjernen og nervesystemet - farlig og uforutsigbar

I forbindelse med den generelle «aldring» av planeten og økningen i antall eldre og eldre blant befolkningen, får hjertesykdommer i hjernen større betydning.

Redusert minne, svimmelhet, støy i ørene, hodepine, redusert ytelse og tretthet - alt dette er de første symptomene på hjernesystemet av en eller annen genese.

Leger og pasienter betaler imidlertid ikke mye oppmerksomhet mot vaskulære sykdommer i nervesystemet, som oftest er en manifestasjon av kronisk sirkulasjonsfeil.

Hvordan blodtilførselen av hjernen er ordnet

Hjernen er hoveddelen av CNS. Den gjennomsnittlige vekten av den voksne hjernen er 2-2,5% av kroppsvekten (1020-2000 gram). Hjernen bruker omtrent 20% av sirkulerende blod, glukose og oksygen, oppnådd under pusten av kroppen.

Siden antikken er det allerede klart at arbeidet med nevroner i hjernen krever riktig næring og en stor mengde energi. Ved hjelp av blod mottar nevroner alle nødvendige komponenter, siden hjernen har en intensiv sirkulasjon med en liten masse.

Blodsirkulasjonen i hjernen har en kompleks struktur, delt inn i venøse og arterielle systemer. Dette er en kompleks mekanisme som sikrer non-stop blodsirkulasjon, optimal perfusjon og blodvolum. For å øke stabiliteten i blodsirkulasjonen, er en sikkerhetskompensasjon av blodstrømmen tilveiebrakt gjennom blodkarets blodkar og hjertesirkel.

I vanskelige situasjoner er hjernen beskyttet mot mangel på blodsirkulasjon (med vanskeligheter eller opphør) av Willis-sirkelen.

Hjernens fartøy

Gjennom sitt arbeid ved utseendet av en slik situasjon (under et iskemisk angrep eller under et slag), observeres selvkompensasjon i bassenget på ett fartøy på grunn av kvittering av blod fra andre fartøy.

Det er kjent at et stort volum oksygen og næringsstoffer er nødvendig for hjernen. Neuroner kan ikke akkumulere og lagre dem, så når blodstrømmen stopper, er den tilgjengelige reserven nok i 10 sekunder. Etter det mister personen bevissthet og etter 3-8 minutter dør nervene.

I tillegg til blodstrøm, i tillegg til kompensasjon, er det en funksjon av selvregulering, når den opprettholder en stabil tilstand, reduserer avhengigheten av blodtrykksendringer, hjerteutgang.

Stabilitet i blodstrømmen av carotid bihuler (nerveceller som ligger i karoten arterier), som inneholder kjemo- og baroreceptorer, er regulert. Carotidnoden overfører signaler til hjernestammen (inn i respiratorisk og vasomotorisk senter), hvor kardialt arbeid, fartøyets tone, etc., er regulert.

Hva skal varsle - klinikken og symptomene

Forstyrrelser i blodsirkulasjonen i hjernen manifesterer ikke umiddelbart, i begynnelsen er det ingen symptomatologi. Vanlige symptomer på vaskulær forstyrrelse i hjernen er hodepine, svimmelhet, regelmessig, svekket hukommelse og søvn, svakhet, svekkelse av motorisk koordinasjon, seleksjonsrunde tilstand, nummenhet i ekstremitetene, bitterhet, irritabilitet.

På senere stadier av patologien er det et brudd på gangen, en falsk trang til å urinere. I fravær av passende behandling blir mentale fakulteter, koordinering av bevegelser og bekkenorganens arbeid svakere.

Også vaskulære sykdommer kan manifestere med arvelig predisposisjon og stillesittende livsstil.

De første tegn på mangel på cerebral blodtilførsel

Ved manifestasjonen av de første tegn på cerebral sirkulatoriske lidelser omfatter symptomer på vaskulær sykdom, samt tinnitus og hodepine, svimmelhet mens gange eller brå forandring i posisjon, hukommelsessvekkelse, søvnforstyrrelser, og redusert ytelse. Slike symptomer vises flere ganger i uken i 3 måneder.

Slike symptomer utvikles med en redusert strømningshastighet fra 55 ml til 45 ml per 100 g / min. Men når du undersøker den nevrologiske statusen, er tegnene på fokalskader av nervesystemet ikke bestemt. Under nevropsykologisk analyse bestemmer en spesialist langsom tanke som et resultat av å løse komplekse problemer.

Kronisk sirkulasjonsfeil - DEP

Kronisk mangel på cerebral sirkulasjon er et ofte oppstått utvalg av cerebrovaskulære sykdommer (med primær hjerneskade og sekundære vaskulære sykdommer).

Encefalopati er den første fasen av kronisk sykdom, kjennetegnet ved små fokale lesjoner i hjernen på grunn av det mindre volum av blodstrømmen (15 ml / 100 g pr min.), Og kan føre til at utseendet av mindre slag, hypoksi, cerebral atrofi middel.

Som regel oppstår utviklingen av disirkulatorisk encefalopati som følge av vaskulære sykdommer i hjernen. Det er vene, blandede og aterosklerotiske former for patologi.

Basert på evalueringen av graden av nevrologiske sykdommer er dysirkulatorisk encefalopati delt inn i følgende grader:

 1. Den første fasen. For første fase av DEP reduseres minne og oppmerksomhet (med brudd på å huske nye data), redusert effektivitet, rask tretthet og kompleksiteten i å skifte oppmerksomhet fra en hendelse til en annen. Fra en lang psykisk belastning kan kjedelige hodepine, søvnforstyrrelser med sporadisk svimmelhet oppstå.
 2. Den andre fasen. I det andre trinnet DEP detekterte personlighetsforandringer (viskositet tenker øke hukommelsesforstyrrelser, resentfulness, egoistisk, irritabilitet, innsnevring av interesse, redusert evne av assosiativ tenkning av abstraksjon og generalisering). Det er intermitterende, kort søvn, kjedelig hodepine, unsteadiness og svimmelhet. I tillegg til anisorefleksjon og pseudobulbarfaktorer defineres vestibulo-cerebellarforstyrrelser, og sosial tilpasning og funksjonshemning reduseres.
 3. Den tredje fasen. Symptomer på EKD i tredje etappe er forverret, svakhet, nedsatt kontroll av bekkenfinkterorganer, en kombinasjon av hodepine med minneforstyrrelser og svimmelhet.

Diagnose og behandling

Diagnostikk av DEP er basert på informasjonen fra klinikken og ytterligere analyser av hjernen, det vaskulære systemet. Fundus bestemmes av blekhet på den optiske platen, aterosklerose, utført palperingsprosedyrer pressede og vridd lige arteriene, rheoencephalography, Doppler-ultralyd, MR, ultralyd angiografi.

Når det er første tegn på patologi, bør periodiske terapeutiske kurs utføres. I samsvar med den fysiske status og manifestasjoner av patogener, er legemiddelbehandling foreskrevet:

 • vasoaktive midler (Vinpocetine, Cavinton, Tsinarizin, etc.);
 • antiplatelet midler (Kurantil, acetylsalisylsyre);
 • antisklerotiske legemidler;
 • nevroprotektorer og nootropics;
 • beroligende;
 • antihypoxants;
 • vitamin E og B..

Kontrollert blodtrykk, er ACE-inhibitorer tilordnet (Quadropril, kaptopril), for å bedre blodsirkulasjonen nikotinsyrepreparater er anbefalt for korreksjon av lipid - statiner (simvastatin, Atovastatin).

Med cerebrovaskulær insuffisiens bør du unngå overoppheting, klatre i fjell, røyke og drikke alkohol, se på TV og bruke PCen i lang tid.

Klassifisering og typer av hjertesykdommer i hjernen

Vaskulære sykdommer i hjernen er klassifisert som følger:

 • første tegn på sirkulasjonsfeil;
 • forbigående brudd (iskemiske angrep, cerebral hypertensiv krise, akutt hypertensiv encefalopati);
 • vedvarende sirkulasjonsforstyrrelser (hemorragiske, iskemiske slag, konsekvenser av overført sykdom);
 • progressive forstyrrelser i hjernens sirkulasjon (kronisk subdural hematom fra ikke-traumatisk karakter, dyscirculatory encephalopathy).

Akutte sirkulasjonsforstyrrelser er klassifisert som sekundære sykdommer. Hovedårsakene til deres manifestasjoner er atherosklerose, hypertensiv sykdom. Noen ganger slag kan oppstå som et resultat av vaskulitt (allergisk, smittsomme, syfilis), systemiske bindevevssykdommer, fødselsskader i hjernen fartøy, forstyrrelser i blodsystemet (koagulopati eritmii, leukemi).

Forløpet av mange sykdommer er komplisert av forbigående iskemiske angrep, som ofte utvikler akutt eller langvarig.

Behandling av hjerneslag utføres i et stasjonært miljø for å redusere dødelighet. En CT-skanning av hjernen utføres. I dette tilfellet er MRI bedre avslørt av puffiness av hjernen, og anerkjenner forekomsten av små hjerteinfarkt. Echoencefaloskopi, angiografi kan utføres.

Grunnlaget for behandling av slag er kombinasjonen av trombolytisk behandling av TPA med nevrorotorer, i senere stadier tilveiebringes antioksidant og disaggregerende terapi.

Diagnose av vaskulære sykdommer

Til populære diagnostiske metoder, ultralydundersøkelse av arterier, magnetisk resonansbilder, nevrologiske studier.

Bestemme utviklingen av neurologiske sykdommer finesser styrer moderne metoder (radionukleid-avbilding, spektroskopi, positron-tomografi, en duplex scan, termisk avbildning, etc.).

Generelt konsept for behandling

Behandling av hjertesykdommer i hjernen og sykdomsforstyrrelser kan utføres av en terapeut, nevrolog og kardiolog. Ofte er det en kompleks terapi som består av korreksjon av ernæring, bruk av narkotika og folkemetoder. Noen ganger er kirurgisk inngrep foreskrevet.

medisinering

I hvert tilfelle er individuell behandling foreskrevet ved hjelp av visse legemidler og deres doser velges.

Populære midler inkluderer:

 • fibrater (lipanor, fenofibrat);
 • statiner (Simvastatin, Zokor);
 • antioksidanter;
 • vasodilatorer (Eufillin, Papaverin);
 • narkotika for å forbedre metabolske prosesser, blodsirkulasjon (Vazobral, Cavinton);
 • antiplatelet midler, decongestants, anti-inflammatoriske midler, glukokortikoider kan også foreskrives.

For behandling av aterosklerose foreskrevet angioprotectors (Anginin, prodektina, stugeron), antikoagulanter (pelentan, Sinkumar, Heparin), antioksidanter, vitaminer og mineraltilskudd, kolesterolsenkende midler (Tiamin, pyridoksin, Diosponin).

Behandling og støtte av fartøy etter folkemetoder

Av folkemetoder vil det være effektivt middel for hvitløkbasert (olje, melk eller alkoholtinkturer), hagtorn og havtornolje.

Oppskrifter for fremstilling av medisinske forbindelser:

 1. For forberedelse hvitløk melk bør ta 2 ss rydde hvitløksklær, legg dem i en gryte og hell et glass melk. På lav varme kok oppløsningen til lobules er myke. Melk er drenert og tatt før måltider på spiseskje.
 2. Et stort hode hvitløk er malt med sitron, blandet og strømmet med en liter vann. Sammensetningen insisteres og plasseres i kjøleskapet og tar 50 gram før måltider.
 3. Et glass hagtorns frukt Hell 0,5 liter kokende vann, simer i noen minutter, filtrer og bland med 2 ss honning. Ta 2 skjeer og 1 skje for natten før du spiser.
 4. Havtornetolje Ta hver dag på en teskje i en halv time før måltider 3 ganger om dagen i 21 dager.

Kirurgisk inngrep

Intravaskulær og intrakranial operasjon utføres gjennom den fremre temporal-basale delen av skallen ved hjelp av forskjellige klemmer, katetre.

For å eliminere iskemiske lesjoner tilbringe endarterectomy og thrombectomy. Forebygging av progressiv ischemi ved innsnevring eller okklusjon av arterien revaskularisering utføres operasjonene (arterielle anastomose mellom grenene i det myke vevet i hodet).

Forebyggende tiltak

For å unngå vaskulær sykdom og samtidige sykdomsforstyrrelser i hjernen bør det tas forebyggende tiltak mot aterosklerose, hypertensjon.

Det er nødvendig å justere kostholdet, fjerne fettprodukter av animalsk opprinnelse, røkt, stekt og salt mat, søtsaker, halvfabrikata, karbonatiserte drikker fra dietten.

I kostholdet må du legge til fisk, sjømat, frisk frukt, grønnsaker, grønnsaker. Det bør opprettholde en normal vekt, gi opp røyking, alkohol, opphold ofte i frisk luft, delta i kroppsopplæring.

Også, bør du observere drikking regime (minst 1,5 liter vann om dagen), og begrense stress.

Sykdommer i hjernen og karene i hodet

Vaskulær komponent i hjernefunksjon. Alt om forebygging av hjernesirkulasjonsforstyrrelser og behandling av hudsykdommer.

Vaskulære sykdommer i hodet blir som regel merkbare selv i de første stadiene av deres utvikling, siden de raskt gir karakteristisk symptomatologi. Hodepine, svimmelhet, besvimelse, ledsaget av forstyrrelser i mage-tarmkanalen og andre systemer. Ofte er det vanskelig å bestemme hva som er primært, og hva da. Imidlertid er det ingenting isolert i menneskekroppen, spesielt hvis det gjelder hodet.

Fartøy som fôrer hjernen, er under neuro-humorale kontroller, hvis forstyrrelse vil føre til innsnevring eller utvidelse eller begge deler. Helsekost, elastiske blodkar er bedre tilpasset til ugunstige faktorer (psyko-emosjonelle erfaring, endring av atmosfæretrykk, virkningen av giftige stoffer, etc.). Operativt som reagerer på virkningen av narkotika og derved raskt å gå tilbake til det normale. Hvis de sympatiske og parasympatiske avdelinger i det autonome nervesystemet fungerer jevnt, ikke foran hverandre, og alt er i orden med hormonstatusen...

Problemer med cerebral fartøy i ung alder

Vegeto-vaskulær dystoni

Brudd på det vegetative nervesystem, nøyaktig som hormonelle lidelser, kan forårsake innsnevring av blodårene i hodet, kan det motiv som er ubetydelig ved første øyekast en smule. Denne tilstanden har mange navn (neurokirkulatorisk dystoni, vegetativ-vaskulær dystoni, autonom dysfunksjon og andre), vises selv i barndommen eller ungdommen, har vanligvis en arvelig disposisjon og følger med en person hele livet. Veggene i blodårene lider ikke av dette, men symptomene på ubehag i hodet kan være betydelige fordi karene ikke er i stand til å tilpasse seg raskt, noe som reflekteres i velvære. Slipp eller økning i blodtrykk, økt hjertefrekvens, kvalme, oppkast, kan føre til at reaksjonsårene i hodet, noe som vil bli ledsaget av innsnevring av børsnoterte symptomer, svimmelhet, svette og noen ganger synkope. En ond sirkel.

Behandling av autonom dysfunksjon er lang og i de fleste tilfeller symptomatisk. I lys av at sentralnervesystemet ofte starter en annen paroksysm (en krise, et angrep), Det er ønskelig å hjelpe psykologen og utnevnelsen av beroligende midler og antidepressiva. Det legges stor vekt på regimet for arbeid, hvile og ernæring. For vegetativ-vaskulær dystoni er behandling med folkemidlene meget egnet.

migrene

Eller migrene (hemicrania) - en paroksysmal lesjon av hovedkaretene i hodet. Sykdommen har også en arvelig predisposisjon og er preget av utvidelse av ekstrakranielle arterier (vasodilasjon) og samtidig spasmodiske små fartøy (vasokonstriksjon) som fôrer hjernen. Naturligvis forårsaker dette fenomenet alvorlig hodepine, noe som kan være svært vanskelig å takle, fordi de vanlige spasmolytikaene som er foreskrevet for fjerning av spasmer av hodeskårene, her vil ikke bare hjelpe, men også forverre situasjonen.

Dette er et eksempel på en klassisk migrene, men det finnes andre former:

 • Associert migrene, karakterisert ved fokal manifestasjoner på grunn av iskemi eller ødem i fasen av vasokonstriksjon;
 • Migrene i hovedartarien, som er preget av tegn på vertebrobasilarinsuffisiens;
 • Forstyrret migrene (dysfren) hos barn, som har en levende symptomatologi og ledsages av irrasjonell oppførsel og aggressivitet;
 • Posttraumatisk migrene, den provokerende faktoren som er en traumatisk hjerneskade;
 • Sjeldne migrene typer: syndromet "Alice in Wonderland", cervicogeny, migrene status.

Vanligvis behandles en migrene av en nevrolog som først undersøker pasienten, etablerer sin type, og foreskriver deretter legemidler for å lindre personens lidelse.

Og de som er over 40

hypertensjon

Arteriell hypertensjon (hypertensjon, hypertensjon) er svært ofte årsaken til innsnevring av små kar (arterioler). I en hypertensive krise er det en rekke symptomer som følger høyt blodtrykk: hodepine, svimmelhet, kvalme, oppkast og andre manifestasjoner. Årsakene er like forskjellige som symptomene: aterosklerose, endokrine sykdommer, arvelig disposisjon, stress, dårlige vaner.

Pasienter med hypertensjon tar vanligvis en mengde medikamenter, men det er bedre å ikke utøve uavhengighet her, siden denne sykdommen krever individuelt utvalg av både stoffet og den optimale dosen av det. Finn "ditt" stoff er ikke alltid hentet fra første gang, noen ganger må du prøve mange andre.

aterosklerose

Aterosklerose i hodekarene er ikke begrenset til hjernen, fordi kolesterolplakkene er avsatt i alle arterier og arterioler i kroppen. På grunn av morfologiske endringer i vaskulær veg, blir den adaptive kapasiteten til arterielle karene brutt, noe som noen ganger fører til alvorlige komplikasjoner i form av akutt forstyrrelse av hjernecirkulasjonen. Iskemisk eller hemorragisk slag kan skyldes aterosklerotiske endringer og arteriell hypertensjon.

Dannelsen av kronisk mangel på cerebral blodtilførsel er påvirket av okklusive sykdommer i aorta-buenes grener. Berørte ekstrakraniell aterosklerose (ekstrakraniell) brachiocephalic arteriene (carotis, subclavia ryggvirvel) som fører blod til hjernen, kan levere ikke bare næringsstoffer, men også deler av aterosklerotisk plakk (emboli), plateaggregater og røde blodceller. Resultatet av nederlaget til hovedartariene kan forventes iskemisk slag.

Hovedårsaken til atherosklerotiske endringer i arterievegger kalles i første rekke kolesterol, som er veldig rik på det daglige kostholdet til den moderne mannen. Kolesterol er en plage av vår tid, men det har bemerkelsesverdige "smakegenskaper", så vi elsker det veldig mye. Og dag etter dag legger vi den på våre fartøyes vegger, lukker lumen og blir til en tornet sti, en jevn vei av blodstrøm som bærer næringsstoffer til hjernen.

Aterosklerose endrer veggene i hjernens kar, samtidig som det forandrer personens karakter, nivået på hans intelligens og evne. Kronisk hypoksi med blodstrømforstyrrelser i mange år fører ikke nødvendigvis til til mikroslag, hjerteinfarkt eller blødning, Imidlertid vil en konstant oksygen sult skape tegn på encefalopati hos en person, hvorfra det er vaskulær demens (demens) ved hånden.

Med aterosklerotiske endringer er råd fra tradisjonell medisin veldig nyttig. I alvorlige tilfeller er pasienter foreskrevet lipostatiner, som brukes i lang tid. De vil ikke kunne kjempe med irreversible endringer i blodårene, men de vil forhindre videre utvikling av den aterosklerotiske prosessen.

Øyne - et speil av hjernens helse

Er det vanskelig å se på hodet og se hva som skjer med fartøyene? For det blotte øye, selvfølgelig, vanskelig, men med oftalmoskop lege for øyesykdommer alle kan visualisere og dele. Som øyeleger si, "Eye - er hjernen, gikk på utsiden", leger, nevrologer og kardiologer også enige om at øynene - et speil av helse. Fundus tydelig overdrevet sammenrullede fartøy, som tyder på lavt blodtrykk eller innsnevrede og overfylt med blod, arteriene er typisk for vaskulær dystoni av hypertensive type eller hypertensjon. Som regel har hypertensjon, etter å ha besøkt en oftalmolog, diagnosen: hypertensiv angiopati av øyets netthinne. Det vil si at fundus fartøyene gjenspeile endringene som skjer, ikke bare i øyet, men også i hele kroppen aterosklerose av retinalkar - cerebral aterosklerose - åreforkalkning i arteriene.

Fra fødselen eller fra omstendighetene?

Aneurisme. Du kan bli født med det, men du kan også få det i ferd med livet. Unormal fremspring av veggen og endringen truer med å bryte fartøyet og blødning som vanligvis er dødelig ved et stort fartøy. Hvis du raskt diagnostiserer en aneurisme og opererer før arterielle murbrudd, kan du håpe på et gunstig utfall. Essensen av problemet er at aneurisme ikke alltid gi symptomatisk (hørsel, syn, tale, paroksysmal hodepine, etc..), så det kan utvikle ubemerket og møt opp bare på patologen bord, som årsak til den unge mannens død.

Arteriovenøs misdannelse er ofte medfødt og opptrer når blodet som strømmer gjennom arteriene ikke passerer kapillærsengen (det er bare fraværende), men utledes direkte i blodårene. En slik patologi, som en aneurisme, er også ofte dødsårsaken ved hemorragisk slag. Sykdommen kan ikke vise seg i lang tid, og konsekvensene av en slik anatomisk struktur kan være mest alvorlige. Behandling av arteriovenøs misdannelse er operativ.

Alvorlige patologiske komplikasjoner av karforandringer er ischemisk (cerebralt infarkt) og hemoragisk (blødning) slaglengde, noe som ikke bare fører til uførhet, men også ofte representere en direkte trussel mot livet til pasienten.

Mange problemer er forårsaket av vertebrobasilarinsuffisiens (VBN) og som et resultat av det - et brudd på normal blodstrøm i hjernens kar. Den viktigste årsaken til VBI er osteokondrose i livmoderhalsen, som begynner å utvikle seg ganske tidlig (fra en alder av 30 år) og ofte er knyttet til profesjonelle aktiviteter. Innsnevring av den basilære arterien lettes av en atherosklerotisk prosess og arteriell hypertensjon. Selvfølgelig bør gjenopprettingen av blodstrømmen i en så viktig for hodet arterien begynne med eliminering av forutsetningene for fremveksten av VBI, det vil si å behandle sykdommer som fører til klemming av fartøyet eller redusering av dens lumen.

Til brudd på blodsirkulasjonen i hjernen kan føre til økt intrakranielt trykk (intrakranial hypertensjon), som er et resultat av en kraniocerebral skade, noen ganger svært fjernt i tide.

Årsaken til iskemi og forstyrrelser i blodstrømmen i hjernen kan være en så sjelden patologi som Takayasu's sykdom, som er relatert til aortasykdommer, og er derfor vurdert i avsnittet om hjertesykdommer og hovedkarakteristikken i kroppen.

System karakter hemoragisk vaskulitt (Henoch-Schönleins sykdom), på grunn av allergiske, toksiske-infeksiøst, neoplastiske prosesser, manifestert lesjoner i små kar (arterioler, kapillærer) venuler, og fører til blødning og multippel blødning i hjernen i tilfellet ondartet former for vaskulitt.

Diagnose av hodene i hodet

Volumet av diagnostiske tiltak er gjort i forhold til den påståtte diagnosen og indikasjoner for en bestemt prosedyre. Grønn-vaskulær dystoni krever kanskje ikke spesielle studier, mens mistanke om en aneurysm og arteriovenøs misdannelse krever grundig undersøkelse. Metoder for diagnose av cerebral fartøy inkluderer:

 1. Rheoencefalografi undersøker blodstrømmen i hjernen;
 2. Ultralyddopplerografi;
 3. Beregnet Tomografi (CT) og magnetisk resonansbilder (MR), som er i stand til å gjenkjenne slike patologier som aneurysm og arteriovenøs misdannelse;
 4. Angiografi, utpekt for å avklare og bekrefte misdannelse eller aneurisme - metoden er invasiv og ganske smertefull. Angiografi utføres ved å introdusere et kontrastmiddel i femoralarterien.

Metoder for å diagnostisere tilstanden til vaskulærsengen inkluderer laboratorieundersøkelser, hvor diagnosen ofte begynner:

 • Lipidspektrum ved beregning av koeffisienten av atherogenicitet, som indikerer hvor mye karene påvirkes av aterosklerose;
 • Koagulogram som karakteriserer tilstanden til blodkoagulasjonssystemet.

Forebygging av cerebrovaskulære sykdommer

Mange patologiske forandringer i hjerneskarene kan forebygges. Nøkkelen til suksess i de fleste tilfeller er en sunn livsstil. Enhver person, som er interessert, at hodet var lyst og klart, og kroppen lett og sunt, burde:

 1. Selv å distribuere modusen for en drøm, produktiv fritid, arbeid;
 2. Lær å hvile, men dette betyr ikke at du må ligge på sofaen foran TVen. Aktiv, oppløftende, gir styrke, hvile i friluft kan skape sinnesgjerning for arbeidsugen;
 3. Bekjempe hypodynamien med alle tilgjengelige midler: svømmebasseng, fysisk utdanning (selv om terapeutisk), vandre;
 4. Unntatt fra diettprodukter som "forsiktig ødelegger" våre blodårer;
 5. Alkohol, god kvalitetsvin, krydret konjakk som bare skal brukes i dager med flott ferie, i en moderat dose, for ikke å skyte øyeblikkets høytidelighet og ikke å få en morgen hodepine;
 6. Si "Nei!" Til alle tobakksprodukter på helligdager og på hverdager;
 7. Prøv å løse eventuelle konfliktsituasjon med fredelige midler, ikke få panikk og depresjon, og en eierandel i karakterstyrke det er gitt med problemer - for å søke hjelp fra en psykolog eller psykoterapeut;
 8. Legemidlene foreskrevet av legen bør tas nøye og observere alle doser, ordre, tid og mottaksregler.
 9. Ikke ignorere signalene til hjerneskarene, som angir problemer i blodtilførselen, ring legen i tide og gå gjennom undersøkelsen for patologi;
 10. Ta hensyn til rådene fra tradisjonelle healere, naturmedisinere, noen ganger kan de hjelpe bedre enn alle apotek etter å ha tatt medisinen - alltid god tid, og først er bedre å prøve å klare seg uten dem.

Ja, i en organisme er alt sammenkoblet, og enhver patologi av karene i en hjerne kan ikke isoleres og skilles fra andre sykdommer som er eller årsaken, eller resultatet forstyrrelser av en blodstrøm og følgelig en mat av et slikt viktig sted for en menneskekropp.

Les Mer Om Fartøyene