Akutt myokardinfarkt av bakre veggen i venstre ventrikel

Noen ganger, når han er på legeens mottak, kan pasienten høre nyheter, som absolutt ikke vil glede ham. Det viser seg at han led et hjerteinfarkt og ikke visste om det selv - det er en overraskelse, langt fra hyggelig. Når kan dette være? - La oss forstå.

I de fleste tilfeller er årsaken til hjerteinfarkt (MI), inkludert hjerteinfarkt på bakveggen til venstre ventrikel, okklusjonen (blokkering) av hjertekarene. Det oppstår på grunn av ruptur eller rive av en aterosklerotisk plakk.

Og det som bringer henne inn i denne tilstanden kalles en provokerende faktor. Overdreven følelsesmessig eller fysisk overbelastning, traumer eller kirurgi, ukontrollert blodsukker i diabetes mellitus er de viktigste utløsere av hjerteinfarkt.

1 Patofysiologi eller hva som skjer med MI

Aterosklerose av hjertets kar

Patofysiologi av hjerteinfarkt i venstre ventrikel begynner lenge før selve sykdommen oppstår. Alt begynner med den viktigste grunnen, som kan sies, og danner grunnlaget for patofysiologi - aterosklerose i hjerteskjoldene. Det er en utvekslingssykdom som fører til avsetningen i lipidens vaskulære vegg. Deretter utvikles en kjede av prosesser som fører til dannelsen av en aterosklerotisk plakk.

Plakk er en "bombe" av forsinket virkning i patofysiologien av hjerteinfarkt. På et visst tidspunkt, under påvirkning av provokerende faktorer, oppstår dets "destabilisering", som er utgangspunktet i infarktens patofysiologi. En ustabil plakett tiltrekker seg selv de ensartede elementer av blod og koagulasjonsfaktorer som deltar i dannelsen av trombotiske masser.

Tett fartøy med trombose

Disse massene begrenser signifikant fartøyets lumen eller dekker det i det hele tatt. I denne tilstanden blir blodstrømmen forstyrret, og myokardiet begynner å mangle oksygen, som i patofysiologi kalles iskemi. Hvis blodstrømmen ikke gjenopprettes, utvikler et hjerteinfarkt et hjerteinfarkt. I patofysiologi betyr dette begrepet død av en del av det venstre ventrikulære myokardium med den påfølgende erstatning av dette stedet med et arrvev.

Arvevev er et bindevev som ikke klarer å trekke seg sammen. Hvis lumen på fartøyet overlapper helt, utvikler et akutt transmittalt myokardinfarkt i myokardiet. Ved ufullstendig okklusjon oppstår brennstoffskader. Funksjoner av patofysiologi av omfattende og småfokale skader bestemmer ulike terapeutiske taktikker i fremtiden.

2 Klassifisering av hjerteinfarkt

Zdediadyfragmalny infarkt av bakveggen til venstre ventrikel

Avhengig av lesjonens plassering, utmerker seg flere underarter av infarkt av den bakre veggen til venstre ventrikel:

 1. Zadediaphragmalny (lavere) - veggen til venstre ventrikel er festet til membranen
 2. Posterior basal (true posterior)
 3. posterolateral
 4. Zadneraspaschenny - fanger den nedre, bakre og laterale veggen av hjertet. Dette alternativet har bivirkninger på pasientens helse

3 kliniske manifestasjoner av infarkt

Smerte i bakre myokardinfarkt

Infarkt av bakre vegg i venstre ventrikel har sine egne særegenheter i det kliniske bildet. Disse funksjonene kan føre til at en pasient som har hatt et slikt hjerteinfarkt, ofte ikke mistenker det. Umiddelbar bruk av medisinsk behandling kan være et resultat av negative konsekvenser for pasientens helse. Det bakre og dårligere myokardieinfarkt har følgende kliniske trekk:

 • Lokalisering av lesjonens fokus på baksiden av hjertet forklarer tilstedeværelsen av et atypisk smertesyndrom. Abdominal smertsyndrom er karakteristisk for bakre infarkt. Pasienten er plaget av epigastrisk smerte ("under skjeen"). Noen ganger kan de føles i høyre side av magen eller i høyre øvre kvadrant.
 • Smerte kan utstråle (spredes) i høyre og venstre scapula, interscapular regionen.
 • Ofte er infarkt av den bakre veggen i venstre ventrikkel ledsaget av kvalme, gjentatt oppkast, noe som ikke gir lettelse. Det kan høres ut av luft, oppblåsthet, en løs avføring.
 • Kanskje utviklingen av gastrisk blødning - manifestert ved oppkast av kaffegalleri eller intestinal - stolen blir svart. Blødning utvikler seg på grunn av det faktum at det med myokardinfarkt dannes såkalte "stressfulle" magesår på munnklemmen i fordøyelseskanalen.

4 Diagnose av sykdommen

Blodprøvetaking for markører

I motsetning til den klassiske versjonen av smertsyndromet, når smerten oppstår bak brystbenet, er diagnosen av denne varianten av infarkt vanskelig. For det første legger pasienten ikke alvorlig vekt på et slikt sted og forbinder det ikke med et hjerteinfarkt. Dette forklarer pasientens tidlig behandling av medisinsk behandling og utvikling av negative helseeffekter. For det andre kompliserer tilstedeværelsen av symptomer på fordøyelsessystemet i stor grad diagnosen.

 1. Hvis et hjerteinfarkt i venstre ventrikkel er mistenkt, registreres EKG først i pasienten. Infarkt av denne lokaliseringen er listig fordi det ikke er ganske enkelt å diagnostisere det i et kardiogram, og det kreves ekstra ledninger for å bekrefte hjerteinfarkt.
 2. En obligatorisk metode er å ta blod på markørene for skade på hjertemuskulaturen.
 3. Pasienten gjennomgår ekkokardiografi (ultralyd) i hjertet, og koronarangiografi kan også utføres i henhold til indikasjonene.

5 Behandling

Kirurgisk behandlingsmetode

Behandling av hjerteinfarkt skal utføres umiddelbart etter diagnose. Funksjoner av patofysiologi av omfattende og småfokuserte MI forklarer ulike terapeutiske taktikker. Men i begge tilfeller er hovedmålet med behandling å raskt gjenopprette blodstrømmen i myokardiet. Behandling av sykdommen inkluderer medisinske og kirurgiske metoder.

6 Prognose av sykdommen

Prognosen av sykdommen er avhengig av mange faktorer, først og fremst på tidspunktet for diagnosen og behandlingen startet.

Hvis MI er "flyttet" på beina, er selvfølgelig i dette tilfellet prognosen ugunstig. Og mangel på behandling i denne situasjonen medfører negative konsekvenser.

Konsekvensens art bestemmes av omfanget av lesjonen. Små brennpunktsinfarkt er gunstigere i forhold til et omfattende hjerteinfarkt. Men hvis det ikke er diagnostisert i tide, kan bivirkninger ikke unngås. Tross alt trenger hjertet å opprettholde sin kontraktile funksjon på riktig nivå.

7 Forebyggende vedlikehold av sykdom

Vandring - en metode for å forebygge infarkt

Forebygging av hjerteinfarkt hos personer som har hatt sykdommen, er rettet mot å forhindre gjenoppbygging.

Det er svært viktig og nødvendig å følge anbefalingene fra en spesialist i å ta medisiner.

 • I tillegg er det nødvendig å forlate dårlige vaner, overvåke blodtrykk, sukker og kolesterol.
 • Eiere av ekstra pounds må jobbe med vekten deres.
 • I kostholdet må du begrense fete, stekte, kalori-matvarer.
 • Og i hverdagen legger du til litt aktivitet i form av vandreturer i et tempo som passer for pasienten.

Manifestasjoner og taktikker for behandling av akutt myokardinfarkt av den bakre veggen til venstre ventrikel

Hjertet er et av de viktigste organene i kroppen vår, som kontrollerer den kompetente funksjonen i hele kroppen vår.

Det er derfor når det er feil i arbeidet hans, er det nødvendig å høres en alarm og snarest snu til en profesjonell, fordi konsekvensene kan være svært ubehagelige.

Først og fremst vil vi i dag snakke om akutt myokardinfarkt, som oppstår på bakveggen i venstre ventrikkel.

Generelle egenskaper

Hva mener vi med begrepet "hjerte"? For det første er det det viktigste organet som påvirker korrekt blodsirkulasjon og godt koordinert arbeid av alle organer generelt.

For det andre er hjertet i seg selv et muskelorgan som er konstant komprimert og utelukket. Dette betyr at det ble dannet ganske god muskulatur, som har et tverrgående utseende og gjennom hele livet skal beskytte kroppen mot ytre påvirkninger.

Myokardinfarkt er en sykdom som det er veldig vanskelig og har de mest ubehagelige, skremmende og uforutsigbare konsekvensene. Oftest er årsaken til utviklingen av denne sykdommen forårsaket av en av de mulige dødsårsakene til et av stedene i hjertemuskulaturen.

Fra andre former for hjerteinfarkt, er denne sykdommen preget av sin alvor. Faktum er at etter at de stopper i den riktige mengde for å drive den bakre vegg av venstre ventrikkel, er prosesser i kroppen som fører til avbrudd av enkelte organer.

En slik form for infarkt er ganske farlig og kan resultere i en persons tap av lovlig kapasitet og å få en gruppe funksjonshemninger, så spilles en av de viktigste rollene ved rettidig diagnostisering av et slikt problem, forsiktig medisinsk tilsyn og forebygging.

utbredelsen

Dessverre er hjerteinfarkt en svært vanlig sykdom. Ifølge statistiske data opplever omtrent 9 millioner innbyggere i vårt land per år denne sykdommen og ca 4 millioner borgere går ikke på endringen, som følges av et dødelig utfall.

Basert på den samme statistikken er risikogrupper eldre borgere, over 55 år gammel. Hos menn er denne sykdommen mye mer vanlig.

Den mest utsatt for sykdom innbyggerne i de sørlige regionene, fordi på grunn av det fuktige klimaet og høye temperaturer, er det en ekstra byrde på hjertet, som er vanskeligere å bære fra år til år.

Men innbyggerne i det sentrale Russland og nordområdene er å pådra seg sykdommen, som fører usunn livsstil, for å belaste seg selv og ingen rasjonering tid.

Hos unger er hjerteinfarkt ekstremt sjeldent og er årsaken høyt stress på hjertets muskler, så i risikogruppen er idrettsutøvere og representanter for yrker forbundet med overdreven fysisk anstrengelse.

Årsaker og risikofaktorer

En av hovedårsakene som kan forårsake myokardinfarkt i bakre veggen til venstre ventrikel er aterosklerose. Dessverre har nesten alle denne sykdommen, og er i dvalemodus. Aterosklerose kan ikke manifestere seg gjennom livet, eller det kan føre til et fullstendig hjerteinfarkt.

Hvis denne sykdommen ble sett hos dine slektninger, så ta deg tid til å stå under konstant tilsyn av en lege, arvelighet er en av de viktigste faktorene som provoserer sykdommen.

To ganger i året, ta det. tester for innholdet av kolesterol i blodet. Økt innhold av det kan også forårsake myokardinfarkt i venstre ventrikel og den bakre veggen.

Feil livsstil, som førte til en overdreven avsetning av fete masser i kroppen, kan også føre deg til en risikogruppe. Mennesker som har en lavaktivitet, tilbakestående livsstil, fratatt konstant kontakt med frisk og ren luft, kan også bli utsatt for hjerteinfarkt.

I risikogruppen, de som har lidd i mange år høyt blodtrykk eller diabetes mellitus. Begge er ikke den beste måten å påvirke hjertearbeidet, noe som fører til katastrofale konsekvenser.

Hvis du finner to eller flere symptomer, noe som kan tyde på at du kan være påvirket av denne sykdommen - kontakt lege omgående og være under observasjon. Det er best hvis du begynner å forandre din livsstil og samtidig gjennomføre all legenes forebyggende anbefalinger.

Fare og konsekvenser

Som et resultat av blodsirkulasjonsforstyrrelser, som skyldes død av en del av hjertet, er bakveggen til venstre ventrikkelen ekstremt ubehagelige og uønskede konsekvenser.

Så, på grunn av hjerteinfarkt på en bestemt del av hjertet, gap. Konsekvensen av denne handlingen er umiddelbar død.

Dessverre er det ennå ikke helbrede vevet i hjertemusklene svært svakt, spesielt som et resultat av et erfarent hjerteinfarkt. Dette vevet kan smelte om behandlingen og behandlingen har blitt akselerert, og kan begynne å rive videre, og dermed forstyrre den totale blodstrømmen og funksjonen til andre organer.

Et annet fenomen er ventrikulær fibrillasjon. Sirkulasjonssystemet i disse avdelingene i vårt hjerte blir forstyrret, noe som fører til smerte, muskel avløsning og tidlig kirurgi medfører død.

Med feil valgt behandling fortsetter å utvikle seg trombose og akutt hjerteaneurisme, som også kan føre til døden.

Det er derfor, Ved minste manifestasjon av symptomene på hjerteinfarkt, bør du ikke utsette ditt besøk til en lege og for å inspirere seg til den dårlige helsen er ikke en konsekvens av et dårlig klinisk bilde.

Symptomer og diagnose

Som enhver annen sykdom, hjerteinfarkt, har venstre ventrikkel bakre veggen egne symptomer, som er enkle nok til å identifisere hva sykdommen prøver å fange kroppen din.

Brystsmerter. Mange skylden ubehag for lys, spesielt storrøykere, noen mener det er såre bein eller bare forkjølelse fenomener, det er ikke som om smertene har en periodisitet av karakter og minner seg selv flere ganger om dagen med en kort varighet.

Også denne smerten har hardt og piercing karakter, noen ganger blir det vanskelig å puste. Denne vanskeligheten er preget av det faktum at blodforsyningen er forstyrret og kanskje en stund vil du føle det.

Smerteopplevelser er ikke lokalisert på ett sted. Over tid, med din ignorerende, begynner de å gi i hånden, i nakken, i brystet, noe som øker manifestasjonen av smerte.

Noen pasienter merker at de ofte følte seg, Hvis noen presser inn på hjertet eller kontrakter i noen minutter, bokstavelig talt bindende personen.

En slik smerte kan ikke tolereres - jo oftere manifesterer seg, jo mer sannsynlig det faktum at i nær fremtid kan uopprettelig skje. Dette er ikke tilfelle når du kan og bør tåle smerte.

Personer som lider av diabetes og ikke føler tegnene i det hele tatt. Dessverre er smerteopplevelsene av slike mennesker sløv, og de kan ikke forstå hva som skjer med kroppen deres faktisk. Det er derfor i medisin det er et slikt begrep som et smertefritt myokardinfarkt.

Den vanlige diagnosen myokardinfarkt ved hjelp av EKG gjør det mulig å anta denne sykdomsformen, siden sonen er usynlig for apparatet.

Førstehjelp

Når en trussel om hjerteinfarkt oppstår Haster å gå til sykehuset. Resuscitation-avdelingen forbereder pasienten til akutt operasjon eller på alle mulige måter forsøker å presse tilbake øyeblikkets møte med sykdommen.

Når trusselen om et for tidlig infarkt har gått, injiserer legene pasienten med medisiner som tar sikte på å bremse blodproppens koagulering. Dette stoffet bidrar til å regulere blodsirkulasjonen og smelte den allerede dannede trombi.

Etter dette starter legen den vanlige behandlingen i sykehusmodus, hvor pasienten allerede er under konstant overvåking.

Behandlingstaktikk

Ved behandling av hjerteinfarkt brukes den bakre veggen til venstre ventrikkel ofte beta-blokkere og andre stoffer. Ved å øke mengden oksygen i kroppen får legene en god blodfortynning. Samtidig er behovet for hjertearbeidet redusert og en ekstra belastning blir fjernet fra den.

Hvis det ikke er behov for langvarig behandling, vil enhver cardiosurgeon tilby deg en alternativ metode som innebærer å utføre en bypass-operasjon.

Under operasjonen fungerer hjertet, den ekstra belastningen fjernes, arbeidet i blodstrømmen forbedres. Etter operasjonen foreskrives pasienten hvile og langvarig oppfølging.

Prognose, rehabilitering og forebyggende tiltak

Mange er redd for at de etter hjerteinfarkt ikke vil være i stand til å leve sitt vanlige liv. Det er vanskelig å svare på dette spørsmålet nøyaktig, for nå må du beskytte deg selv, tenk mer om helse og hvile.

For de som ikke fikk komplikasjoner etter et hjerteinfarkt, vil det være nyttig treningsbehandling, gåing. Hvis pasienten ikke merker smerte og andre ulemper, i form av kortpustethet, er utvinningen bedre enn vellykket.

Ikke glem det medisinsk behandling, fordi dette er grunnlaget for ditt gjenoppretting. Hvis nødvendig, besøk prosedyrene som er angitt av legen i medisinsk institusjon eller du kan ta dem hjemme.

Etter anbefalingene, vil du raskt gå til endringen og glemme den ubehagelige sykdommen.


Vær sunn og ta vare på deg selv og dine kjære. Husk at alt er i hendene, så prøv å være oppmerksom på tid til kroppens merkelige oppførsel.

Myokardinfarkt av bakre vegg i venstre ventrikel: en konsekvens og behandling

Et infarkt av hjerteets bakre vegg er diagnostisert hvis det oppstår oksygen sult, mot en bakgrunn av akutte sirkulasjonsforstyrrelser i muskelen, på grunn av hvilken musklene i bakveggen til venstre ventrikel begynner å dø. Denne tilstanden ledsages av akutt smerte og representerer en reell trussel mot pasientens liv. Tilstanden oppstår oftest hos personer over 40 år. Hos menn er bakre vegginnblanding 5 ganger mer vanlig enn hos kvinner. Antall dødsfall blant representanter for det sterkere kjønn er også høyere.

årsaker

Infarkt hos de fleste pasienter ser ut mot bakgrunnen av hjertesykdom. Hovedårsakene til utviklingen av et tidligere infarkt og umiddelbar nekrose er:

 • forhøyet kolesterolnivå, når en signifikant mengde aterosklerotisk plakk dannes på veggene i kranspulsårene, som bryter mot patensen;
 • hypertensiv sykdom der kroppen i lang tid er påvirket av høyt blodtrykk, noe som forårsaker en alvorlig uttømming av hjerteinfarkt;
 • alder forandringer i hjertet av vevet.

Vi bør også markere årsakene som øker risikoen for hjerteinfarkt. Disse er:

 • røyking,
 • alkoholmisbruk, inkludert øl;
 • fedme;
 • mangel på fysisk aktivitet;
 • Mangelen på oksygen på grunn av et sjeldent opphold i frisk luft;
 • arbeid i skadelig produksjon
 • tung fysisk overbelastning;
 • alvorlig stress;
 • kronisk tretthet;
 • kronisk søvnmangel.

Unntatt påvirkning på kroppen av faktorer som predisponerer for lesjoner av den bakre veggen av hjertekammeret, er det mulig å redusere risikoen for å utvikle et hjerteinfarkt betydelig.

Klassifisering av sykdommen

Myokardinfarkt refererer til den akutte form for iskemi i hjertet. Denne patologiske tilstanden er delt inn i småskala og omfattende. Ved den første typen lesjon er sannsynligheten for pasientgjenoppretting mye høyere. Med et omfattende hjerteinfarkt, hvis mer enn 50% av vevene i den bakre veggen av myokardiet er skadet, kan orgelet ikke virke, og det kommer et kardiogent sjokk og død av pasienten.

Del også sykdommen ved lokalisering.

 • Zadediaphragmal infarkt. Med dette skjemaet er den bakre veggen av hjerteets ventrikel skadet ved kontakt med membranen. Hvis patologien skyldes okklusjon av det nedre koronarbein, er den nekrotiske lesjonen omfattende, og risikoen for pasientens død er høy.
 • Zadebasal infarkt - skade påvirker området ved siden av hjertet av hjertet. Oftere er det en liten fokalform av nekrose.
 • Zadnevokova hjerteinfarkt. Forstyrrelsen sprer seg direkte til den laterale og bakre veggen til venstre ventrikel.

Lokalisering av fokus på nekrose avhenger av hvilken arterie og hvilket kar som opphørte å fungere normalt, og hvilket område av hjertet som begynte å oppleve akutt oksygen sult.

symptomatologi

Symptomene på sykdommen ligner de som oppstår med lesjoner av andre deler av hjertet og utviklingen av den nekrotiske prosessen. Det faktum at det er et nederlag av hovedorganet i kroppen, er indikert ved visse tegn på forstyrrelse av tilstanden.

 1. Pain. De fleste har svært intens smerte i brystet, som skyver den øvre halvdelen av magen til skulderen. I røykere fanger smertesyndromet lungene. Det er ingen presis lokalisering av smerte. Hvis pasienten ikke mottar hjelp, forverres tilstanden, og syndromet forverres, noe som resulterer i pusteforstyrrelser. Nitroglycerin kan ikke fjerne det.
 2. Arytmi. Det ser ut som følge av et brudd på hjerteslagets rytme på bakgrunn av å slå av en del av muskelen fra arbeid på grunn av nekrose.
 3. Rikelig klissete kaldsvette, som virker umiddelbart med utseendet av den første smerten.
 4. Rystende i lemmer, som er provosert av smerte og nedsatt blodsirkulasjon.
 5. En skarp generell svakhet, hvor pasienten mørkner i øynene, og en synkope er mulig.
 6. Kraftig nedgang i trykk.

Jo mer intens symptomene på sykdommen, desto mer omfattende er nekroseområdet dannet. Bevaring av pasientens liv bestemmes i stor grad av hvor raskt medisinsk hjelp vil bli gitt. Hvor mange lever etter et hjerteinfarkt, avhenger av graden av hjerteskade, tilstedeværelsen av flere patologier i pasienten og den generelle tilstanden til kroppen. I de fleste tilfeller, hvis terapien ble utført på riktig måte, hvis den sparsomme rytmen er observert, kan en person leve et fullt liv.

Diagnostiske tiltak

For å få en diagnose, samles en anamnese, noe som gir legerne nok informasjon som tyder på at det forårsaket en alvorlig symptomatologi. Foreskrive også EKG og blodbiokjemi. Hvis pasientens tilstand er tilfredsstillende, blir det også utført en røntgen på brystet og et ekkokardiogram.

Etter at diagnosen er gjort, begynner den nødvendige terapien. Pasienten er underlagt obligatorisk adgang til intensivavdelingen.

terapi

I begynnelsen, hvis mulig, utføres konservativ behandling, der legemidler brukes til å oppløse trombus og redusere hjertetes behov for oksygen, noe som gjør det mulig å stoppe den nekrotiske prosessen. Det er også nødvendig å bruke midler for å lindre smerte, noe som ytterligere forverrer offerets tilstand fra et hjerteinfarkt.

Hvis behandling med konservative metoder er ubrukelig, utføres kirurgi med hjerteinfarkt. Slike behandling gir et raskt resultat og gir på kortest mulig tid tid til å normalisere blodsirkulasjonen i hjertet. En av fire typer operasjoner brukes.

 • Aortokoronær bypass. Under et slikt inngrep opprettes et nytt fartøy med normal trafikk. For ham brukte han oftest et fartøy, tatt fra en annen del av pasientens kropp.
 • Installasjon av en spesiell ring som forhindrer arterie komprimering og gjenoppretter normal patency.
 • Styrking av hjerteveggene med risiko for å utvikle deres fremspring ved hjelp av spesielle polymere skjeletter.
 • Sy i denne situasjonen hjertemuren, hvis den er katastrofalt svekket, og risikoen for brudd er høy. Vegget styrkes ved piercing med en spesiell søm.

Hvilken metode for kirurgisk behandling av patologi vil bli anvendt bestemmes av den behandlende legen. Hvis risikoen for at pasienten ikke gjennomgår operasjonen, er høy, så blir det vanligvis ikke utført, uavhengig av tilstandens alvorlighetsgrad.

Komplikasjoner av patologi

Tap på bakre veggen kan provosere en rekke konsekvenser, som også utgjør en stor fare for pasienten. Dermed oppstår trusselen mot livet ikke bare på grunn av den primære patologien, men også på grunn av forekomsten av komplikasjoner. De viktigste negative konsekvensene representerer en fare for pasientens liv.

 • Omfattende hjerteinfarkt (akutt transmursjonsinfarkt). Med en slik lesjon påvirker hele tykkelsen på myokardiet, og sannsynligheten for et dødelig utfall er høyt, selv når pasienten mottar all nødvendig medisinsk behandling.
 • Atrieflimmer - det oppstår når et brudd i venstre ventrikel og ofte fører til pasientens død.
 • Overgang av den bakre vegglesjonen til det posterolaterale infarkt med spredningen av nekrosefokuset. For å gjenopprette etter et slikt brudd, trenger pasienten en lang rehabilitering, og i fremtiden vil det være mange restriksjoner.
 • Tromboembolisme av hjertene eller lungene i arteriene - i de fleste tilfeller, på grunn av komplikasjoner, dør pasienten.
 • Ødem i lungene.
 • Ascites.
 • Nyresvikt.

Utseendet på komplikasjoner avhenger i stor grad av pasientens generelle tilstand, og forhindrer derfor ikke alltid deres utvikling, selv ved umiddelbar medisinsk inngrep. Hvis det er komplikasjoner, er prognosen ugunstig.

forebygging

Det finnes metoder for å redusere risikoen for infarkt. Deres overholdelse er anbefalt til alle, ikke bare de som har faktorer som øker tilbøyelighet til patologi. For å bevare helsen anbefales følgende:

 • riktig ernæring;
 • daglig gymnastikk og fysisk utdanning for å sikre at alle systemer og organer fungerer på riktig måte;
 • nekte å røyke
 • nektelse av alkoholholdige drikkevarer;
 • full hvile (ikke forvirret med søvn);
 • sove ikke mindre enn 8 timer om dagen;
 • forebygging av stressende situasjoner;
 • forebygging av fedme.

Hvis en person allerede har hatt et brudd på hjertets arbeid, og enda mer - et hjerteinfarkt, er det nødvendig med streng overholdelse av medisinske anbefalinger.

Etter et hjerteinfarkt i hjertet av hjertet, er det viktig å gjennomgå en fullstendig rehabilitering. Forstyrrelser i gjenopprettingsprosessen etter sykdommen øker risikoen for å komme tilbake av en farlig tilstand, noe som allerede kan bli dødelig, da gjentatte hjertemuskulaturoverføringer er dårlige.

Tilbake grad av hjerteinfarkt

innhold

Myokardinfarkt er en akutt sykdom som danner et nekrotisk fokus på hjertemuskelen. Dette skyldes et brudd på hjerteets hjerteblodstrøm. Hjertet av nederlaget selv kan være plassert på helt forskjellige steder, for eksempel den bakre veggen av myokardiet. Hvordan manifesterer denne typen hjerteinfarkt? Hvordan håndtere det aktivt, for ikke å skade pasienten?

Bakvegginfarkt: årsaker til sykdom

Årsakene til sykdommen, som ligger på myokardets bakvegg, er de samme som de som er kjent for alle årsaker til hjerteinfarkt generelt. Dette betyr at det hovedsakelig oppstår på grunn av akutt aterosklerose, som påvirker mange mennesker. Men det er flere faktorer som kan forårsake hjerteinfarkt på baksiden av hjertet:

 • diabetes mellitus;
 • alkoholmisbruk og røyking;
 • hypertensjon;
 • alvorlig fedme;
 • arvelighet;
 • mangel på mosjon,
 • stress,
 • tilhører det mannlige kjønn.

Utseendet til hver faktor øker risikoen for hjerteinfarkt, så du må nøye behandle den rystende helse og velvære. For eksempel, hvis en mann har et skallet hode, kan det medføre at hans hjertemuskel utvikler seg. Det taler også om visse hormonelle forandringer i kroppen. Konsekvensene av et hjerteinfarkt kan være ganske alvorlige, så ikke forverre sykdommen.

Myokardinfarkt på hjerteets bakre vegg: symptomatologi

Hovedskiltet til den fremvoksende sykdommen er smerten bak sternum, som avviker med kraft og gir til venstre med et tegn, for eksempel i skulderbladet eller armen. Det er også andre symptomer:

 • svette;
 • svakhet;
 • forekomst av hjertearytmi;
 • fall i blodtrykk.

Et infarkt som oppstår på hjertevegg i myokardiet har alltid sine egne spesifikke egenskaper:

 • Symptomene er ikke uttrykt klart. Omtrent halvparten av akutt hjerteinfarkt forekommer uten smertefulle opplevelser. Dette gjelder for posterolaterale og bakre diafragmatiske områder.
 • Det er vanskelig å oppdage iskemien til hjerteets skadede myokardium ved hjelp av et moderne EKG, som registrerer alt i henhold til standardnormer. For å bekrefte diagnosen er det nødvendig med grundigere undersøkelser.
 • Ofte er det også atypiske former for sykdommens mest akutte fase. Dette er også tilfelle med den eskalerende gastrittformen, som er preget av en tydelig akutt smerte i regionen i ventrikel og epigastrium. Kvalme og oppkast er også kjent.

Alle disse manifesterte symptomene skal gjøre deg oppmerksom på ikke bare pasienten, men også til legene. Inflammasjon av myokardiet med riktig tilnærming er diagnostisert raskt og effektivt.

Myokardinfarkt: diagnose av sykdommen

Et infarkt av bakre veggen er faktisk avslørt når legen vet hva visse endringer indikerer sykdommens tilstedeværelse. Derfor bør diagnose av hjertehulens bakvegg utføres av en kvalifisert lege.

Metoder for å undersøke myokardets bakre vegg med hjerteinfarkt:

 • Standard generell blodanalyse og biokjemiske indikatorer. Det er umulig å nøyaktig diagnostisere myokardinfarkt uten medisinsk testing av visse blodprøver, som er spesielt designet for dette. For eksempel øker antall neutrofile leukocytter i løpet av de første to dagene, og det høyeste punktet blir nådd av dem på den tredje dagen.
 • Et av de slående symptomene på en livstruende sykdom er en liten stagnasjon av blod, som lett kan oppdages med et detaljert bilde av brystet. Infarction av den bakre veggen vil manifestere seg uten å feile.
 • Ekkokardiografi. Denne metoden er nyttig for hjertet, når EKG-lesinger gir et implisitt bilde, som ofte skjer med hjerteinfarkt. Enkel diagnostisert latent iskemi av det syke hjertet, er utelukket eller hjerteslaget er bekreftet.

Myokardinfarkt på bakre veggen: metoder for moderne behandling

Til å begynne med må vi huske hvordan vi gir rask første, korrekt, medisinsk behandling for hjerteinfarkt. Pasienten skal legges slik at det faste hodet er litt hevet. Det er også nødvendig å gi en tablett av effektiv nitroglyserin under tungen. Du kan gi det igjen, men det er verdt å holde øye med blodtrykket. Selvfølgelig, i dette øyeblikk, bør en operativ førstehjelp kalles, som ved ankomst vil sikkert gjøre det som er nødvendig for pasienten. I tillegg er pasienten gitt corvalol eller valokordin.

Behandling, som utføres raskt etter et angrep, er rettet nettopp med aktivt fornyelse av blodstrømmen til det berørte området av hjertet og opprettholde det på et visst nivå. For å oppnå dette målet kan følgende legemidler brukes:

 • Aspirin. Denne medisinen forhindrer skadelig trombodannelse og senker blodplater som begynner å være farlige.
 • Antikoagulantia. Legemidlet virker på koagulerbarheten av blod, utmerket forhindrer spredning og dannelse av livstruende blodpropper.
 • Trombolytika. Deres handling er alltid rettet mot å løse allerede dannede blodpropper.

En utmerket metode for å gjenopprette patronen til koronararteriene er angioplastikk med den operative installasjonen av en koronar liten stent. Noen ganger er den eneste utvilsomt måten å redde pasientens liv ved koronar bypass-kirurgi, noe som påvirker gjenopprettingen av blodstrømmen.

Beslutningen om disse og andre behandlingsmetoder tas av en spesialist sammen med hver pasient, idet man tar hensyn til individuelle egenskaper, tilstanden til pasienten og kontraindikasjoner til en eller annen behandling. Hvis behandlingen ikke gir den rette effekten eller er forsinket, er det mulig å unngå visse komplikasjoner som må unngås.

Årsaker og behandling av hjerteinfarkt i hjerteinfarkt

Myokardinfarkt er en sykdom der et nekrotisk fokus er dannet i hjertemuskelen. Dette skyldes et brudd på kransløpssirkulasjonen. Lesjonen kan være lokalisert på forskjellige steder, hvorav den ene er den bakre veggen av myokardiet.

Det er flere deler av bakveggen: den nedre og øvre. De kalles diafragmatiske og basale divisjoner på en annen måte, henholdsvis to typer infarkt utmerker seg:

Noen ganger er det mulig å finne en isolert lesjon som berører den posterolaterale regionen. Dette skjer imidlertid svært sjelden. Oftest er dette området påvirket av omfattende infarkt. I dette tilfellet er den posterodiaphragmatic regionen, og noen ganger de øvre delene av veggen som ligger på siden, involvert i prosessen.

Årsaker til sykdommen

Årsakene til hjerteinfarkt, som påvirker området av bakre veggen, er ikke spesifikke. Dette betyr at det hovedsakelig skyldes aterosklerose, som påvirker mange mennesker. Men det er flere faktorer som bidrar til utviklingen av et hjerteinfarkt:

 • diabetes mellitus;
 • røyking og alkoholmisbruk;
 • hypertensjon og hypertensiv krise;
 • høyt kolesterol i blodet;
 • fedme;
 • mangel på mosjon,
 • arvelighet;
 • tilhører det mannlige kjønet (dessverre forekommer hjerteinfarkt oftere hos menn enn hos kvinner);
 • stress.

Tilstedeværelsen av noen av denne listen over forhold øker risikoen for sykdommen betydelig, så du må være veldig forsiktig med tilstanden din. For eksempel kan problemer med hjertemuskelen markere håravfall, siden det oppstår ofte på grunn av økning i androgennivå. Dette snakker i sin tur om hormonelle forandringer i kroppen, som den reagerer på ved å øke nivået av kolesterol og blodtrykk.

Viktigste symptomer

Hovedsymptomet på et kommende hjerteinfarkt er smerten bak brystbenet, sterk og gir til venstre, for eksempel i arm- og skulderbladet. I tillegg er det observert:

 • svakhet;
 • svette;
 • fall i blodtrykk;
 • forekomst av hjertearytmier.

Et infarkt som forekommer i myokardets bakre vegg har sine egne særegenheter:

 1. Symptomer er ikke så uttalt som når lesjoner, for eksempel frontveggen. Omtrent halvparten av tilfellene går den akutte perioden med hjertesykdom uten smerte, og det gjelder bare posterolaterale og posterodiaphragmatiske regioner.
 2. Myokardial iskemi av bakre veggen er vanskelig å oppdage ved hjelp av et EKG, som registreres i standard leder. For å bekrefte diagnosen, er det vanligvis nødvendig med en ekstra undersøkelse.
 3. Svært ofte er det atypiske former for den akutte fasen av sykdommen. Disse inkluderer gastrit, som er preget av smerter i mage og epigastrium, selv med palpasjon, utført av leger. Også med dette skjemaet oppdages oppkast og kvalme.

Diagnose av sykdommen

Diagnose av sykdommen er mulig med kunnskap om endringer i EKG-data:

 1. Zadediaphragmal er preget av at den patologiske Q-tannen blir detektert i den andre, tredje og AVF-lederen. Det er også mulig å observere den karakteristiske dynamikken til T-bølgen og ST-segmentet.
 2. I det posterolaterale bassenget økes amplituden R i V1, V2 og V3 fører. Den patologiske Q-bølgen er vanligvis ikke tilstede i de vanlige EKG-lederne, det kan detekteres ved opptak i V7-, V8- og V9-leder.

Det finnes andre metoder for å undersøke hjertet:

 1. Generell blodprøve og biokjemiske indikatorer. Det er umulig å bestemme myokardinfarkt nøyaktig uten blodprøver som er spesielt utformet for dette. For eksempel øker antall neutrofile leukocytter i løpet av de to første dagene, og det høyeste punktet når den tredje dagen. Disse og andre indikatorer bidrar til å gjøre en nøyaktig diagnose.
 2. Radiografi. Et av tegnene på komplikasjon av et hjerteinfarkt er stagnasjon av blod, som kan påvises ved hjelp av et bilde av brystet.
 3. Ekkokardiografi. Denne metoden er nyttig, spesielt hvis EKG-lesingene gir et uklart bilde. Studien bidrar til å identifisere latent iskemi i hjertet og å eliminere eller bekrefte sykdommen.

Metoder for behandling

Det er nødvendig å vite hvordan man gir førstehjelp for hjerteinfarkt:

 1. Pasienten må legges slik at hodet er forhøyet.
 2. Gi nitroglyserin tablett under tungen, og du kan fortsatt bruke på nytt, men holder øye med trykket på den tiden.
 3. Rask ring en ambulanse, som ved ankomst vil gjøre alt som er nødvendig.
 4. I tillegg er det mulig å gi en human corvalol eller valokordin.

Behandling, som utføres etter angrepet, har som mål å gjenopprette blodsirkulasjonen til det berørte området og opprettholde det på riktig nivå. For å oppnå dette målet kan følgende legemidler brukes:

 1. Aspirin. Forhindrer dannelse av trombos og deprimerer blodplater.
 2. Antikoagulantia. De virker på koagulerbarheten av blod og forhindrer også spredning og dannelse av blodpropper.
 3. Trombolytika. Deres handling er rettet mot oppløsning av den allerede dannede trombus.

Beslutningen om disse og andre behandlingsmetoder utføres av legen sammen med pasienten, idet han tar hensyn til tilstanden hans og kontraindikasjoner. Hvis terapi ikke hjelper eller er forsinket, er komplikasjoner mulig.

Mulige konsekvenser

Komplikasjoner kan være som følger:

 • hjertesvikt;
 • ventrikulær fibrillasjon;
 • tromboembolisme;
 • akutt aneurisme i hjertet.

Derfor er det svært viktig ikke bare å gi assistanse i tide, men også å følge forebyggende tiltak, som hovedsakelig er rettet mot å opprettholde en sunn livsstil. Det er også nødvendig å gjennomføre regelmessig eksamen i medisinske sentre, som vil bidra til å oppdage brudd i hjertets arbeid i tide og unngå alvorlige konsekvenser.

Posterior hjerteinfarkt

Myokardinfarkt

Myokardinfarkt er en sykdom kjennetegnet ved dannelsen av et nekrotisk fokus i hjertemuskelen som et resultat av et brudd på kransløpssirkulasjonen. Og hjerteinfarkt er vanligvis observert hos personer eldre enn 45 år. Menn lider av hjerteinfarkt 4-5 ganger oftere enn kvinner.

etiologi. Hovedårsaken til hjerteinfarkt er kronisk trombose (koronar trombose) som følge av atherosklerose. Det er mulig å utvikle myokardinfarkt i fravær av organiske endringer i koronararteriene på grunn av deres langvarige spasmer. Faktorer som predisponerer for utvikling av hjerteinfarkt: overarbeid, psykisk traumer, fysisk overstyring, røyking, hypertensjon.

patogenesen. Trombose av kransarteriene på disse bidrar til aterosklerose av arteriene i spastiske sammentrekning (koronarospazm) anticoagulant blodsystemet endrer seg (reduksjon i blodnivåer av heparin og redusert blod fibrinolytisk aktivitet). I tillegg, i tilfeller av koronar blodstrømningsinsuffisiens, oppstår et mellomrom mellom behovet for energimaterialer og deres utilstrekkelige levering. Dette er spesielt tydelig med fysisk aktivitet, med økt blodtrykk, og også med spenning.

Fig. 1. Hjerteinfarkt på bakre veggen i hjerteets venstre hjerte med brudd (tverrsnitt): 1 - infarktområde; 2 - trombus i bakre nedre gren av venstre kranspulsårer; 3 - hjertemurens brudd. Fig. 2. Myocardial anterolaterale venstre ventrikkel vegg og interventrikulære septum på bakgrunn av arrdannelse i toppunktet av hjertet og på baksiden av de papillære muskler: 1 - utsletting av den venstre sirkumflekse arterien; 2 - infarktområde 3 - trombus i høyre koronararterie; 4 år gammel arr.

Patologisk anatomi. Med en akutt avslutning av blodstrømmen til hjertemuskelen, setter hans anemi inn, og deretter nekrose (nekrose i figur 1-2). Senere, rundt fokuset på nekrose, dannes inflammatoriske endringer med utviklingen av granulasjonsvev. Nekrotiske masser oppløses og erstattes med arrvev. Myokardinfarkt, som regel, utvikler seg i venstre ventrikel. Typisk nekrose av hjertemuskelen fanger lag anordnet under endocardium (subendokardial former), men med alvorlige former kan dekke hele tykkelsen av en muskel strøk (transmurale infarkter); med brennbar fibrinøs perikarditt. Noen ganger blir fibrin avsatt på den indre membran av hjertet, i de områder som svarer til myokardial nekrose - myocardial parietal nonbacterial trombotisk endokarditt. Trombotiske masser kan komme av og komme inn i den generelle blodstrømmen, forårsaker emboli av hjernens, lungene, bukhulen etc.

Klinisk bilde. I 1909 beskrev VP Obraztsov og ND Strazhesko tydelig og nøyaktig det kliniske bildet av myokardinfarkt (Obraztsova-Strazhesko syndrom) og for første gang identifiserte varianter av kurset. Myokardinfarkt begynner i de fleste tilfeller med smerte i hjerteområdet, bak brystbenet, og dekker noen ganger hele brystet. De er intense, noen ganger smertefullt "rive", sjeldnere er det bare en følelse av smertefull kompresjon. Smerten i hjerteinfarkt er svært lang (fra 1 til 1 til flere timer) og så intens at pasienter ofte rush fra smerter i sengen, ikke finner sted for seg selv. Som regel utstråler smerte til venstre skulder og venstre arm, sjeldnere til høyre skulder.

Smerter i hjerteinfarkt kan avta og gjenoppta., Smerte i forbindelse med hjerteinfarkt er vanligvis plutselig, etter omrøring, den forsterkede muskelspenninger, og noen ganger i konklusjon medlemskapsperiode og krefter angina pectoris angrep (cm.). I noen tilfeller, i forkant av det kliniske bildet av hjerteinfarkt er kortpustethet og angrep av hjerte astma (astma form av hjerteinfarkt). Noen ganger er smerten med hjerteinfarkt lokalisert i magen. Det ser ut til at pasienter opplever smerter i mage eller tarm (gastralgisk form for hjerteinfarkt).

I sjeldne tilfeller utvikler myokardinfarkt uten smerte (smertefri form), men manifesterer seg umiddelbart som symptomer på kardiovaskulær insuffisiens. Denne varianten av sykdommen observeres oftere ved gjentatte myokardinfarkt.

Puls med hjerteinfarkt er liten, hyppig, ofte arytmisk. Arterialt trykk stiger i smertestiden, og begynner deretter å falle. Høsten av det kan være skarpt, og deretter utvikler bildet av kollaps (kardiogent sammenbrudd eller sjokk). Det er preget av en plutselig svakhet, blek hud, en kald svette, en svak trådaktig puls. Hjertetoner blir døve i hjerteinfarkt, perikardial friksjonsstøy kan høres. Noen ganger høres rytmen til en galopp. Det er hjertearytmier (se) - ekstrasystol, blokkering, atrieflimmer, paroksysmal takykardi. Forstyrrelse av blodsirkulasjonen ved hjerteinfarkt utvikler seg vanligvis i henhold til venstre ventrikulær type: hjertet blir utvidet hovedsakelig til venstre, i lungene stagnerende fuktig hvesning. kan kveles av typen hjertestimme og senere lungeødem. På den 2-3 dag dagen av sykdommen oppstår feber og leukocytose som et resultat av absorpsjon av nekrotiske produkter fra fokuset på hjerteinfarkt. Jo mer nekrose, jo høyere og lengre temperaturstigning og leukocytose.

Forhøyet temperatur (vanligvis ikke høyere enn 38 °) varer 3-5 dager, men noen ganger 10 dager eller mer. Antall leukocytter øker til 12.000-14.000. Fra den 2. uke av sykdommen, blir ROE akselerert. og antall leukocytter reduseres.

Komplikasjoner av hjerteinfarkt. 1) hjertesvikt, observert i de første dagene av hjerteinfarkt, før dannelsen av arrvæv på stedet for nekrose av hjertemuskelen (død oppstår plutselig); 2) fibrillering av ventriklene, som fører til døden; 3) akutt aneurisme av hjertet (se); 4) tromboembolisme som forårsaker cerebral sirkulasjonsforstyrrelse, lungeinfarkt, skader på magehulen (se tromboembolisk sykdom).

diagnose. I tillegg til de kliniske bildet, er av særlig betydning elektrokardiografiske data, siden de kan brukes ikke bare for å etablere tilstedeværelse av hjerteinfarkt, men også for å tydeliggjøre plassering, dybde og bredde av tap av hjertemuskelen. Den differensialdiagnose mellom myokardialt infarkt og angina pectoris bør være oppmerksom på at smerten ved hjerteinfarkt, angina avvike fra dens intensitet, utbredelse og varighet, ikke avkuttet nitroglyserin, og i noen tilfeller, medikamenter.

outlook med hjerteinfarkt er alvorlig og avhenger av forekomsten av nekrose, den generelle tilstanden til hjertemuskelen, samt overholdelse av sykdomsresten. Ardannelsen på hjerteinfarktstedet varer ikke mindre enn 1/2 måned, og i løpet av denne perioden skal pasienten være under kontinuerlig medisinsk tilsyn. Spesiell fare for pasienten i et hvilket som helst stadium av sykdommen er fysisk stress, tidlig å komme opp fra sengen, til og med anstrengende med avføring. Prediksjon bør være spesielt forsiktig i de første dagene av hjerteinfarkt. Gjentatte myokardinfarkt forverrer prognosen betydelig.

 • behandling
 • omsorg
 • Øvelser for hjerteinfarkt

  Infarction av den bakre veggen til venstre ventrikel. Tilbake hjerteinfarkt

  Med en slik lokalisering, fokuserer nekrose ligger under den delen av hjerteets bakvegg som er festet til membranen. I dette tilfellet kan bare høyre (medial ved siden av MZV) halvparten av bakre veggen på venstre ventrikkel påvirkes.

  På baksiden hjerteinfarkt en sidevegg lesjon LV vektorene Q og T avbøyes mot minus III, aVF og II tilbaketrekkingen, og vektor RS - fører til positive T II, ​​III, aVF og V6.

  På EKG en dyp og bred tann QIII, aVF (QR type) registreres. RS segmentet - TIII, er aVF forskyves oppover fra den isoelektriske linje tann TIII, aVF negativ koronar. Motsatt tegn (gjensidig) EKG-forandringer noen ganger registrert i den høyre, midtre eller venstre bryst fører i den akutte fase av myokardial lav rygg. I de fleste tilfeller (ved nizhneperegorodochnoy lokalisering) i avledningene V3 - V6 eller V2 - V5 markert dreining segmentet RS - T nedover fra isoline og ytterligere økning av høyden av den positive T-bølgen (hvis det var negativ til tann infarkt, blir positiv). Det bør bemerkes at gjensidige EKG-forandringer (V3-V6 fører) forsvinner litt raskere enn rette (i fører III, aVF).

  Ryggsmerter ofte ledsaget av brudd på atrioventrikulær ledning (vanligvis på nivået av AV-noden) eller rytme og blokkering av venstre bakre gren av bunten. Blokkaden av LBV og LN-bunter av Gis kan også kombineres med en bakre infarkt, men sjeldnere.

  ved arrdannelse lav rygg infarkt på EKG forsvinner ikke bare forandre den siste delen av ventrikulær kompleks (RS - T & T), men meget ofte tannen QII blir også normal størrelse. I disse tilfeller er nærværet av arret bestemt ved økt tenner QIII og QaVF. Dyp tann QIII (uten å øke tann QaVF) kan være i horisontal stilling på grunn av hypersthenics elektriske akse av hjertet og uten post-infarkt arr og i hjerte rotert med klokken rundt den langsgående aksen (type SI QIII).

  Våre sammenligninger kliniske og elektrokardiografiske data resultatene av post mortem-studier lov til å bestemme de elektrokardiografiske tegn på spredningen av lav tilbake hjerteinfarkt interventricular septum. Disse omfatter i den akutte fase av myokardial betydelig forskyvning RS segmentet - TV5, V6 nedover fra isoline og RS segmentet - TV3 V4R oppover fra konturen allerede i løpet av de første timene av sykdommen, da fremkomsten av QS-kompleks eller QRv3R, V4R og mer koronar positiv tann TV5, V6 og den negative tanden TV3R, V4R.

  Disse endringene er relatert til avviket infarktvektorer Q og T til venstre (Fra iskemi og nekrose i IVS) mot den negative pol fører V3R, V4R og en positiv pol bly V5, V6, og vektoren S - T høyre (skades interventricular septum), d.v.s. i retning av "+" fører lederne V3R, V4R og "-" V5, V6. Endringene som indikerer lav rygg hjerteinfarkt hos fører er III og aVF og minimal eller fraværende II i bortføring (bortsett fra en liten skift RS -T1, oppover i den akutte fasen).

  Man kan ikke være enig med meningen Erhardt Z. med et al. (1976), NA Dolgosyuk, et al. (1980), noe som indikerte endringer i fører V3R, V4R assosiert med proliferasjon lav rygg myokardial venstre ventrikkel til høyre ventrikkel, t. K. En høyre ventrikkel emf i fravær av hypertrofi er liten i forhold til den elektromotoriske kraft i den venstre ventrikkelen og dens fokal lesjon kan ikke endres i vesentlig grad i retning av den totale hjerte vektorene, forårsaket hovedsakelig av venstre ventrikel. I vår studie av 19 pasienter som døde eller felles lav rygg bak infarkt med disse endringene QRS.RS - T & T i fører V3R, V4R bare 5 showdown macrofocal nederlag og høyre ventrikkel ble funnet. Den interventrikulære septum var nekrotisk i stor grad i alle de 19 avdøde. Derfor tror jeg at disse endringene angir myokardiale lokalisering IVS, og nekrose av fordelingen på høyre kammer kan antas når den kombineres med klinisk akutt høyre hjertesvikt, eller med de tilsvarende ekkokardiografiske tegn. Data nær oss ble oppnådd av Lopez-Senlon Y. et al. (1985).

  Innhold i emnet "EKG med anterior og posterior myokardinfarkt":

  Hva kan forårsake hjerteinfarkt?

  Oppsigelse av blodtilførsel til myokardiet kan forekomme i noen del av det

  Myokardinfarkt er en sykdom der et nekrotisk fokus er dannet i hjertemuskelen. Dette skyldes et brudd på kransløpssirkulasjonen. Lesjonen kan være lokalisert på forskjellige steder, hvorav den ene er den bakre veggen av myokardiet.

  Det er flere deler av bakveggen: den nedre og øvre. De kalles også diafragmatiske og basale divisjoner på en annen måte. I følge dette kan det bakre vegginfarkt deles inn i to typer:

  1. Zadediaphragmal infarkt.
  2. Posterior basal infarkt.

  Noen ganger er det mulig å finne en isolert lesjon som berører den posterolaterale regionen. Dette skjer imidlertid svært sjelden. Oftest er dette området påvirket av omfattende infarkt. I dette tilfellet er den posterodiaphragmatic regionen, og noen ganger de øvre delene av veggen som ligger på siden, involvert i prosessen.

  Årsaker til sykdommen

  Aterosklerose er hovedårsaken til sykdommen

  Årsakene til hjerteinfarkt, som påvirker området av bakre veggen, er de samme som årsakene til hjerteinfarkt generelt. Dette betyr at hovedsakelig skjer det på grunn av aterosklerose, som påvirker de fleste innbyggere. Men det er flere faktorer som påvirker utviklingen av et hjerteinfarkt.

  • diabetes mellitus;
  • røyking og alkoholmisbruk;
  • hypertensjon og hypertensiv krise;
  • høyt kolesterol i blodet;
  • fedme;
  • mangel på mosjon,
  • arvelighet;
  • tilhører det mannlige kjønet (dessverre forekommer hjerteinfarkt oftere hos menn enn hos kvinner);
  • stress.

  Utseendet til hver av disse faktorene øker risikoen for hjerteinfarkt betydelig, så du må være veldig forsiktig med tilstanden din. For eksempel, hvis en mann har et skallet lapp, kan dette bety at han har problemer med hjertemuskelen, fordi alopecia kan oppstå på grunn av økt androgennivå. Dette snakker i sin tur om hormonelle forandringer i kroppen, som den reagerer på ved å øke nivået av kolesterol og blodtrykk.

  Viktigste symptomer

  Hovedsymptomet på et kommende hjerteinfarkt er smerten bak brystbenet, sterk og gir til venstre, for eksempel i arm- og skulderbladet. I tillegg observeres følgende symptomer:

  • svakhet;
  • svette;
  • fall i blodtrykk;
  • forekomst av hjertearytmier.

  Et infarkt som forekommer i myokardets bakre vegg har sine egne særegenheter:

  Symptomer er ikke så uttalt som når lesjoner, for eksempel frontveggen. Omtrent halvparten av tilfellene går den akutte perioden av infarkt uten smerte, og dette gjelder bare den posterolaterale regionen og den bakre diafragma-regionen.

 • Myokardial iskemi av bakre veggen er vanskelig å oppdage ved hjelp av et EKG, som registreres i standard leder. For å bekrefte diagnosen, er det vanligvis nødvendig med en ekstra undersøkelse.
 • Svært ofte er det atypiske former for den akutte fasen av sykdommen. Dette inkluderer gastritform, som er preget av smerte i mage og epigastrium, selv med palpasjon utført av legene. Også med dette skjemaet oppdages oppkast og kvalme.
 • Diagnose av sykdommen

  Sykdommen er diagnostisert av EKG

  Som vi allerede har sagt, denne form for hjerteinfarkt er ikke lett å oppdage ved hjelp av EKG. men dette er mulig, spesielt hvis du vet hvilke endringer i en slik undersøkelse indikerer tilstedeværelsen av et hjerteinfarkt.

  For eksempel er posterodiaphragmatisk infarkt kjennetegnet ved at den patologiske Q-tannen blir detektert i den andre, tredje og AVF-leder. Det er også mulig å observere den karakteristiske dynamikken til T-bølgen og ST-segmentet.

  I posterobasal infarkt øker amplituden R i V1, V2 og V3 fører. Den patologiske Q-bølgen er vanligvis ikke tilstede i de vanlige EKG-lederne, det kan detekteres ved opptak i V7-, V8- og V9-leder.

  Det er andre metoder for å undersøke hjertet.

  • Generell blodprøve og biokjemiske indikatorer. Det er umulig å nøyaktig diagnostisere myokardinfarkt uten å utføre blodprøver spesielt designet for dette. For eksempel øker antall neutrofile leukocytter i løpet av de to første dagene, og det høyeste punktet når den tredje dagen. Disse og andre indikatorer bidrar til å gjøre en nøyaktig diagnose.
  • Radiografi. Et av tegnene på komplikasjon av et hjerteinfarkt er stagnasjon av blod, som kan påvises ved hjelp av et bilde av brystet.
  • Ekkokardiografi. Denne metoden er nyttig, spesielt hvis EKG-lesingene gir et uklart bilde, som ofte er tilfelle med et bakre vegginfarkt. Ekkokardiografi bidrar til å oppdage latent iskemi i hjertet og å ekskludere eller bekrefte hjerteinfarkt.

  Metoder for behandling

  Ved hjelp av angioplastikk kan blodtilførselen gjenopprettes

  I begynnelsen, la oss huske hvordan å gi førstehjelp for hjerteinfarkt. Pasienten må legges slik at hodet er forhøyet. Gi også en tablett nitroglyserin under tungen. Du kan gi det igjen, men du må overvåke på den tiden for press. Selvfølgelig, på dette tidspunktet bør allerede kalles en ambulanse, som ved ankomst vil gjøre alt som er nødvendig. I tillegg er det mulig å gi en human corvalol eller valokordin.

  Behandling, som utføres etter angrepet, er rettet mot å gjenopprette blodsirkulasjonen til det berørte området og opprettholde det på riktig nivå. For å oppnå dette målet kan følgende legemidler brukes:

  • Aspirin. Dette stoffet forhindrer trombusdannelse og deprimerer blodplater.
  • Antikoagulantia. De virker på blodkoagulerbarhet og forhindrer også spredning og dannelse av blodpropper.
  • Trombolytika. Deres handling er rettet mot oppløsning av den allerede dannede trombus.

  En god metode for å gjenopprette koronararterienes patenter er angioplastikk ved montering av en koronarstent. Noen ganger er den eneste måten å redde pasientens liv ved aorto-koronar bypass-kirurgi, som også tar sikte på å gjenopprette blodsirkulasjonen.

  Beslutningen om disse og andre behandlingsmetoder tas av legen sammen med pasienten, idet han tar hensyn til tilstanden hans og kontraindikasjoner. Hvis behandlingen ikke hjelper eller er forsinket, er komplikasjoner mulig.

  Mulige konsekvenser

  Komplikasjoner kan være som følger:

  • hjertesvikt;
  • ventrikulær fibrillasjon;
  • tromboembolisme;
  • akutt aneurisme i hjertet.

  Les Mer Om Fartøyene