Bradykardi hos barn - klinikken og årsakene til utbruddet

Hjertesykdom i det moderne samfunnet er svært vanlig. Noen mennesker er altfor forsiktige, spesielt hvis spørsmålet handler om barnets helse. Det er nødvendig å forstå om de resulterende endringene i sykdommen eller fortsatt er en variant av normen. Så hva er bradykardi hos barn?

Bradykardi - hva er det?

Bradykardi hos barn er en forsinkelse av den vanlige hjerterytmen, sammenlignet med normal rytme, med 20-30 slag per minutt for en bestemt alder og kjønn av barnet.

Sinus bradykardi hos barn er en reduksjon i hyppigheten av kardiale sammentrekninger til 50 slag per minutt eller mindre, samtidig som rytmen av sammentrekninger opprettholdes (hjertet er langsommere, men ved konstant rytme).

Rytmeforstyrrelse hos barn forekommer i alle aldersgrupper, fra nyfødte til ungdom, og deres forekomst er assosiert med sykdommen de viktigste funksjoner som utføres av hjertemuskelen (myokardium): agitasjon, automatism, ledning og sammentrekning.

Det er nødvendig å vite og huske at i slike situasjoner, når arytmi er det eneste tegn på en hjertesykdom, har den praktisk talt ingen patologisk betydning!

Hyppigheten av dette fenomenet (for ikke å si at arytmi - en sykdom, kan det være en manifestasjon av en sykdom eller bare en funksjonell tilstand av organismen av barnet) er høyere hos barn i alderen 1 til 3 år og fra 7 til 14 tonn.e. i førskolebarn og ungdom. Jenter er 2 ganger mer sannsynlige enn gutter. I de siste årene har frekvensen av rytmeforstyrrelser hos barn økt.

1 Klassifisering av bradykardi

Fra tidspunktet for forekomsten:

 1. medfødt
 2. ervervet
  • organisk (intern eller primær)
  • funksjonell (ekstern eller sekundær)

Fra en puls kilde for hjertet sammentrekning:

Fra tilstedeværelsen av symptomer:

2 Normale hjertefrekvensverdier hos barn

3 årsak til bradykardi hos barn

Hvorfor forekommer bradykardi hos barn?

 • fysiologiske (ikke krever behandling).Prichiny: genetisk predisposisjon i barnet under søvn og rekreasjon, profesjonell idrett, refleks, arvelig bradykardi hos den nyfødte.
 • patologisk (for å bli behandlet av en spesialist).Prichiny: føtal hypoksi (mangel på oksygen til fosteret), intrauterine infeksjoner, medfødt hjertesykdom, infeksjonssykdommer, myokarditt, hjertekirurgi, hypoksi, cardiopsychoneurosis, økt intrakranialt trykk, sykdommer i endokrine sykdommer i elektrolyttbalanse, nevroser, røyking etc.

EKG med normal rytme og bradykardi

Også årsakene til bradykardi kan deles inn i fire grupper:

 1. dårlig utviklet impuls som er nødvendig for å stimulere hjertearbeidet (brudd på reguleringen av de nervøse og endokrine systemene i løpet av elektrofysiologiske prosesser i hjertecellene);
 2. impulsen er produsert bra, men i sin vei, som den må passere til hjertet for å få kontrakt, er det hindringer (organiske nederlag i hjertemusklen, hjerteavvik);
 3. en kombinasjon av genereringen av en impuls og dens oppførsel;
 4. arytmi, som var forårsaket av ytre årsaker som ikke tillater riktig ordnet hjerte til fullt og med nødvendig frekvens for å generere impulser (tar medisiner som reduserer hjertefrekvens, forgiftning).

Årsakene omfatter sinus bradykardi: øke vagalt tone (kan forekomme i helt friske barn, for eksempel i idrettsutøvere), direkte skade sinusknuten, økt intrakranialt trykk, hypotyroidisme, dosering p-blokkere, kalsiumantagonister. I medisin er et stort antall forhold, i tillegg til de nevnte, manifestert av bradykardi.

4 klinikk

Bradykardi hos barn-idrettsutøvere

Bradykardiens manifestasjoner avhenger av graden av alvorlighetsgrad (mild, moderat, alvorlig), barnets tilstand (egnethet for en gitt tilstand), er en manifestasjon av patologi eller fysiologisk.

Fysiologisk bradykardi trenger ikke korreksjon og er ikke en patologi, den eksisterer i normen. Dens viktigste manifestasjon er en reduksjon i hjertefrekvensen, bare årsaken til endringer (hvile, profesjonell sport, arvelighet etc.), som fører til fremveksten av denne tilstanden.

Bradykardi hos idrettsutøvere av barn - det er en sinus bradykardi, som utvikler seg hos friske barn som er involvert i sport, er en tilpasning, tilpasning til langvarig og konstant fysisk aktivitet. Barnets organisme som er engasjert i idrett, har en belastning og er tvunget til å tilpasse seg denne tilstanden.

For å fylle det økende behovet for alle organer og vev under intensiv sport, øker kroppen lungevolum, frekvens og styrke av hjertesammensetninger. Utenfor økten, i.en. i det vanlige livet på grunn av det allerede dannede store volumet av lunger til hjertet og trenger ikke å trekke sammen med høy frekvens. For slike barn er bradykardi en absolutt norm.

Bradykardi hos barn i søvn

Bradykardi i en drøm. Langsom hjertefrekvens for barn i søvn er også en absolutt norm. Under søvn sanker alle mekanismer i kroppen (inkludert kardiovaskulær), og som et resultat avtar frekvensen av kardiale sammentrekninger.

Refleks bradycardia oppstår når man trykker i øyeeplet når de utsettes for carotis sinus, som er plassert i halsen (f.eks stramme strekk gutter eller snever krage).

Ganske en annen sak med en patologisk bradykardi. Hennes klinikk kan være lenge sluppet, dvs. bradykardi viser seg ikke. De første signaler om nærværet av bradykardi kan være: ubetinget svakhet, tretthet, baby slapphet, svimmelhet og besvimelse, brystsmerter, kaldsvette, kortpustethet, tretthet med anstrengelse, tap av appetitt, forringelse i skole ytelse.

I denne situasjonen bør du kontakte en barnelege. Legen vil spørre deg, eller barnet selv om sin tilstand, å foreskrive en undersøkelse som vil hjelpe ham med å bestemme årsaken til utviklingen av denne tilstanden. Hvis bradykardi er et symptom på noen form for selvtillidssykdom (hypothyroidisme, nyresvikt, etc.), vil behandling av sykdommen selv føre til normalisering av hjertet.

Med bradykardi forårsaket av forgiftning, gir avgiftningsterapi (utskillelse av gift) til restaurering av hjertet. Legene kan også anbefale å sette inn pacemakeren.

I ulike kilder kan man finne informasjon om effektiviteten av tradisjonell medisin i bradykardi. Ja, tradisjonelle medisiner bidra til å fremskynde frekvensen er redusert, men det er viktig å huske at etiologi - er i de fleste tilfeller et symptom på en sykdom eller tilstand, slik at det er helt nødvendig å eliminere årsakene til fjerning, som fører til utvikling av dette symptomet.

Bradykardi av hjertet hos barn

Endring av hjerterytmen kan påvirke barnets velvære og utgjør ofte fare for helsen. Selv om et hyppigere problem er økt hjertefrekvens (forkortet hjertefrekvens), men noen barn har også bradykardi.

Hva er det

Bradykardi refererer til deteksjon hos barn av antall kardiale sammentrekninger er mye mindre enn normen. For ulike aldersperioder vil denne indikatoren være egen. For eksempel, hos nyfødte, er det diagnostisert med en reduksjon i hjertefrekvensen under 100 per minutt. I førskolebarn, er det hevdet med en hastighet på under 70-80 per minutt, mens i skolebarn og ungdom er det mindre enn 60 ganger per minutt.

årsaker

Hos barn kan rytmen av sammentrekninger av hjertet sakte på grunn av:

 • Medfødt hjertepatologi.
 • Myokarditt eller endokarditt.
 • Patologier i nervesystemet, for eksempel meningitt, svulster i hjernen, neurose eller økt intrakranielt trykk.
 • Forgiftning, for eksempel bly eller nikotin.
 • Endokrine sykdommer, for eksempel fedme, hypothyroidisme eller myxedem.
 • Overdosering av enkelte medisiner.
 • Smittsomme sykdommer, som influensa eller skarlagensfeber.
 • Alvorlig superkjøling.
 • Sysselsetting av sport profesjonelt (dette forårsaker utseendet av moderat bradykardi).
 • Den forstyrrede balansen mellom elektrolytter.
 • Rapid vekst i hjertet, for eksempel hos ungdom.

symptomer

I mange barn forårsaker utseendet av en slik patologi ikke noen klager og uttalt endringer i den generelle tilstanden, men bare når de undersøkes. Men noen ganger i tillegg til å endre hjertefrekvensen i barndommen, manifesterer man seg:

 • Tretthet, selv om lasten er liten.
 • Svakhet.
 • Redusert appetitt.
 • Blek hud.
 • Svimmelhet.
 • Klager på smerte i brystet.
 • Utseende av kortpustethet.
 • Forverrende konsentrasjon av oppmerksomhet.
 • Redusert skoleprestasjon.
 • Besvimelse.
 • Ustabilt blodtrykk.

Søvnapné hos barn er medfødt når det er forbundet med patologi som utviklet seg i livmoren, samt ervervet om det er et symptom på en av de sykdommene som har dukket opp i barnet etter fødselen.

Avhengig av årsaken til bradykardi, kan det være:

 1. Sinus. Dette er det vanligste alternativet for barn, når hjertefrekvensen faller, men rytmen er fortsatt satt av sinuskoden.
 2. Heterotop. Med dette skjemaet genereres rytmen av sammentrekninger ikke fra sinus, men fra en annen knute. Også dette skjemaet er knyttet til hindringer for impulser langs veiene i hjertet (blokkeringer).

Evaluering av barnets tilstand og nivået av pulsreduksjonen, den milde bradykardien, moderat og uttalt form, hvor hjertefrekvensen per minutt reduseres til 40 slag eller mindre, isoleres.

I tillegg har barn bradykardi:

 • Relativ, når senking av hjerteslaget vises under visse forhold på grunn av noen påvirkning, for eksempel dyp pusting, under feber, mens du holder deg i kulde eller i skrekk.
 • Absolutt, hvis rytmen til hjerteslag i et barn blir redusert konstant, uavhengig av påvirkning på babyen av noen faktorer.

Fare for patologi

Slår ned rytmen av sammentrekninger av hjertet, påvirker tilstanden til hele organismen negativt, siden den ikke leveres med blod i riktig mengde. Celler som mangler oksygen og næringsstoffer på grunn av nedsatt hjertefrekvens begynner å dø. Dette skader primært nervesystemet og hjertemuskelen.

diagnostikk

Identifisere patologien til barnet kan være:

 • Beregning av hjertefrekvens for palpasjon av kar på arm eller på nakke.
 • Ved utføring av EKG, både ved behandlingstidspunktet og under langvarig overvåking.
 • Etter brystet røntgen, som vil bli funnet stillestående blod i lungevevvet.
 • Med ekkokardioskopi.

Hvordan behandle

Hvis barnet er diagnostisert med bradykardi, bør det regelmessig tas til kardiologen. Med mild og moderat form, hvis ingen annen hjertesykdom oppdages, er det ikke nødvendig med behandling. I situasjoner hvor en forsinket puls er et symptom på en sykdom, er det viktig å fokusere på behandling av en sykdom som manifesteres av en slik patologi.

Ved behandling av barn er det viktig å korrigere elektrolyttbalanse og metabolske prosesser, samt eliminere oksygen sult. Eventuelle antiarytmiske legemidler for et barn med dette symptomet skal bare foreskrives av en kardiolog eller en distriktet barnelege. I noen tilfeller er det vist en kirurgisk behandling hvor hjertepacemakeren sys i hjertemuskelen.

forebygging

At barnet ikke utvikler en slik patologi, er det viktig:

 • Med tiden identifiserer og behandler du sykdommer i indre organer.
 • Tolerer ikke hypodynamien.
 • Ikke ta til selvmedisinering, og ikke endre doseringen forutsatt av legemiddelmedisinene.
 • Å øve rolig sport.
 • Fortell barnet om farene ved røyking.
 • Utfør quenching prosedyrer.
 • Forhindre infeksjon med infeksjoner.

I neste video av Union of Pediatricians of Russia, forteller legen om bradykardi og gir noen råd som står overfor denne sykdommen til foreldrene.

Bradykardi hos barn: typer, symptomer og årsaker

Eventuelle problemer i hjertets arbeid påvirker uunngåelig helsen til en person. Dette gjelder også bradykardi, en av varianter av arytmi, når hjertefrekvensen er kuttet til 40-50 slag per minutt. Bradykardi hos barn forekommer sjeldent, men krever obligatorisk medisinsk tilsyn.

Faktum er at det reduserte arbeidet i hjertet holder kroppen i en tilstand av oksygen sult hele tiden. Som et resultat avstyres den livsviktige aktiviteten til interne systemer og organer. Hvis du forlater sykdommen uten oppmerksomhet, kan du ødelegge hjertemuskelen helt og deretter bryte den.

Årsakene til bradykardi

Pulsfrekvensen hos barn avhenger av alder. Normalt antas følgende verdier:

 • Hos spedbarn - 120 slag per minutt;
 • Barn under tre år - 110;
 • Fra tre til ni, 90-100;
 • Fra ni til tolv, 80-85;
 • På tenåringer - 70-75.

Redusere verdiene med 20 enheter eller mer betraktes som et tegn på bradykardi hos barn. Dette tar hensyn til de subjektive egenskapene til rytmen, avhengig av vekt, hudfarge og temperament av barnet.

Reduksjonen i hjertefrekvens er forbundet med en forstyrrelse i arbeidet til hovedpacemakeren, sinuskoden i hjertemuskelen.

Negative endringer i organets ledende system forekommer av følgende årsaker:

 • Arvelig predisposition;
 • Hypoksi av fosteret;
 • Krenkelse av hjernesirkulasjon hos nyfødte.
 • Medfødte hjertefeil (stenoser, defekter av partisjoner, tetralogi av Fallot) og ervervet (revmatisk hjertesykdom);
 • Betennelse i hjertemuskelen (endokarditt, myokarditt);
 • Utilstrekkelig skjoldbruskfunksjon
 • Høyt intrakranielt trykk forårsaket av akkumulering av cerebrospinalvæske i noen del av hjernen;
 • Utsatte infeksjoner, ledsaget av dehydrering og endringer i vann-elektrolytblodsammensetningen;
 • Allergi mot medisiner;
 • Overdosering av medisinske preparater;
 • Forgiftning med bly og nikotin;
 • Nedkjøling.

Bradykardi i et barn følger ofte den raske veksten i kroppen, spesielt i pubertetperioden.

Ungdom på dette tidspunktet er underlagt humørsvingninger, stress, nevroser. Det endokrine systemet holder ikke tritt med utviklingen av hjertet og andre organer. Det er forstyrrelser i metabolske prosesser, ledsaget av arytmi.

Symptomatologi av sykdommen

Bradykardi av hjertet hos barn oppdages hovedsakelig under medisinske undersøkelser. Men mye avhenger av foreldrene. Et barn, og spesielt en baby, kan ikke klart kommunisere om hans tilstand.

Det er nødvendig å skynde seg til en spesialist hvis barnet har slike abnormiteter:

 • Bemerkelsesverdig kortpustethet etter å ha spilt og kjørt;
 • Sløvhet, adynamia, døsighet;
 • Uforklarlige slag av svakhet ledsaget av kraftig svette;
 • Dårlig appetitt
 • Dissipasjon, uoppmerksomhet, minneverdighet;
 • Svimmelhet, besvimelse
 • Hesteveddeløp;
 • Smerte i brystet;
 • Ødem, pallor, cyanose i nasolabial triangelen;

Det mest pålitelige tegnet er en sjelden puls.

Noen ganger faller antallet hjertefrekvenser til 30. Du kan telle dem ved å trykke fingeren på den radiale arterien på håndleddet. Ovennevnte symptomer indikerer at kontraktiliteten til hjertemuskelen er ødelagt, og de indre organer er i en tilstand av hypoksi (mangel på oksygen).

diagnostikk

Bradyarytmi avsløres ved å lytte til hjertet gjennom et stetoskop med samtidig teller av kardiale sammentrekninger. For å nøyaktig bestemme årsaken til bradykardi hos barn, blir de henvist til en pediatrisk kardiolog.

Spesialisten utser en fullstendig undersøkelse:

 1. EKG med stresstest (knebøy, sykkel ergometri) eller uten dem.
 2. Overvåking av Holter om dagen, dersom EKG er lite informativ.
 3. Ultralyd av hjertet. Studien vil identifisere mulige organfeil.
 4. Bryst røntgen. Det vil vise tegn på stagnasjon og endring i størrelsen på hjertemuskelen.
 5. Blodtest for elektrolytter.

Barnet er også henvist til endokrinologen for å sjekke skjoldbruskkjertens funksjonelle tilstand, samt til nevrolog - å oppdage nevrotiske lidelser.

Skjemaene og grader av bradykardi

Ved resultatene av EKG er en av formene for bradykardi definert:

 • Sinus. I dette tilfellet forvrenges ikke bildet av hjerterytmen: impulsen til å redusere ventrikkene blir matet av en sinusnode og går langs en gitt bane. Sinus bradykardi hos barn er assosiert med økt tone i vagusnerven (vagus). Denne nerveen "styrer" bremsningen av hjertefrekvensen, og overbelastningen fører til en enda mer sjelden puls.
 • Heterotop. En anomali oppstår hvis aktiviteten til sinuskoden blir undertrykt. Deretter blir hjertelederen rytmens leder. Hos barn er dette skjemaet sjeldent.
 • Blokkering av hjertemuskelen. Det observeres når noen av de elektriske impulser ikke når ventrikkene. Hjertesatsen reduseres til 30-40 slag. Tegn på blokkering er hyppig synkope og konvulsiv aktivitet.

I tillegg til arter utmerker seg flere grader av bradykardi:

 1. Lys (hjertefrekvens 50-60 slag / min);
 2. Moderat (40-50 slag per minutt);
 3. Uttrykt (mindre enn 40 slag per minutt);

Lys og moderat bradykardi hos barn for livet er ikke farlig, hvis det ikke er organisk skade på hjertet. Oftest barnet "vokser", og hjerterytmen er opprettet av seg selv.

Uttrykt dysfunksjon krever en spesialist oppmerksomhet, fordi i forhold til hypoksi utvikler brudd i blodet. Spesielt systemet med intrakranielle arterier, som leverer hjernen med oksygen, lider.

Strategi og taktikk for behandling

Hvis diagnosen er bekreftet, trenger den lille pasienten konstant overvåking av kardiologen. En enkel og moderat form for bradykardi hos barn krever vanligvis ikke behandling.

Her vil gode metoder være populære metoder, som gir en varig effekt med konstant bruk:

 • Blanding i like deler av hvitløk, honning og sitronsaft. Spis 2 teskjeer før du spiser;
 • Avkjølelse av gresskar (50 g urte brygge i 500 ml vann). Gi barnet en spiseskje før de spiser;
 • Valnøtter til frokost;
 • Infusjon av nålegrener;
 • Sterk te;
 • Introduksjon til dietten av tang og sjømat.

Normalisere hjertefrekvensen vil hjelpe rasjonell fysisk trening - morgenøvelser, lang tur utendørs, svømming.

Ved alvorlige kliniske symptomer på bradyarytmi forårsaket av hjerteavvik eller andre organer, behandles den underliggende sykdommen. For å øke hjertefrekvensen, brukes følgende antiarytmiske legemidler:

 • atropin;
 • aminophylline;
 • izadrin;
 • koffein;
 • efedrin;
 • Ekstrakter av eleutherococcus, belladonna, belladonna, ginseng.

Doseringen av legemidlet er beregnet av kardiologen. Ikke avbryt vilkårlig behandling, reduser eller øk mengden medisin.

Vedvarende, ugjennomtrengelig arytmi er ubetinget årsak til pasientens innlegging av sykehus. I alvorlige tilfeller er implantering av en pacemaker indikert.

Som konklusjon

Med hensyn til prognosen for bradykardi er det ingen spesifikasjoner i verdensmedisin. Faktisk er det ikke selve anomali som er farlig, men bruddene som oppstår mot bakgrunnen. I alle fall, etter å ha merket de angitte symptomene i barnet, må du ikke forvente spontan helbredelse. Uten å kaste bort tid, kontakt en pediatrisk kardiolog.

Hvor farlig er barnets bradykardi og hvordan å behandle den

Bradykardi hos barn er en tilstand hvor hjertefrekvensen (hjertefrekvensen) er mindre enn de normative verdiene for en gitt aldersgruppe. Barn i ulike aldre har forskjellige indikatorer. For eksempel hos nyfødte barn er denne patologen involvert hvis mindre enn 100 slag blir registrert per minutt, og hos barn 6-7 år, under 60 kutt i 60 sekunder.

For å etablere diagnosen, er det nødvendig å gjentatte ganger registrere indikatorer som ikke er opp til normen, fordi utelukker ikke forbigående variabilitet.

Symptomer på bradykardi er ikke veldig spesifikke, så de kan forveksles med tegn på en annen sykdom. Hovedtegnene for redusert hjertearbeid er rask tretthet, nedsatt appetitt, svimmelhet.

Varianter av bradykardi

Flere varianter av denne tilstanden kan skiller seg ut. Så sinus bradykardi hos barn er en av de vanligste typer sykdommer som kan kjøpes eller medfødt. Det er også heterotopisk bradykardi, hvor hjerterytmen tilhører andre noder. Hvis denne ervervet sykdom, kan årsakene til utseendet være som følger:

 • redusere eller øke tonen i ulike deler av det autonome nervesystemet;
 • nederlag av sinus hjertet.

Det er også mulig å skille mellom bradykardien, som utvikler seg med hjerteblokkering på grunn av at permeabiliteten av impulser mellom atrium og ventrikler er svekket. Hvis sykdommen skyldes denne faktoren, kan antall hjerteslag være lavere enn 40 per minutt.

Leger tildeles flere typer bradykardi i samsvar med tilstedeværelsen av provoserende faktorer og konstanten av denne tilstanden. Disse inkluderer følgende former:

 1. Absolutt.
 2. Slektning.

Den første typen kan kalles en tilstand hvis hjertefrekvensen er konstant under normen og ikke avhenger av omgivende faktorer eller på tilstanden til organismen eller på aktiviteten som den er involvert i. Den relative form manifesterer seg kun med provokerende faktorer, for eksempel med en økning i temperatur eller fysisk anstrengelse.

Med tanke på antall kardiale sammentrekninger per minutt, står det ut:

 • Moderat bradykardi er en ubetydelig nedgang i hjertefrekvensen i forhold til den tillatte norm.
 • Ekspressert bradykardi er 40 slag per minutt eller mindre.

Årsaker til sykdommen

Årsakene til utseendet til denne patologien hos nyfødte er følgende:

 • hypoksi av hjernen i intrauterin perioden;
 • redusert skjoldbruskfunksjon
 • funksjonell umodenhet i det vegetative systemet.

De vanligste årsaksmessige faktorene til bradykardi hos barn fra 4 til 6 år er følgende:

 1. Sykdommer i kardiovaskulærsystemet, inkl. avslørt fra fødselen.
 2. Utsatt infeksjonssykdommer (influensa, kokepok, skarlagensfeber), spesielt ved tidlig behandling, noe som bidrar til utviklingen av en rekke komplikasjoner.
 3. Forgiftning med bly eller andre skadelige stoffer i luften og overskrider tillatt grenser.
 4. Sykdommer i den neuro-endokrine naturen (fedme, neurose, meningitt, økt intrakranielt trykk).
 5. En overdose med stoffer som kan senke hjertefrekvensen;
 6. Vegeto-vaskulær dystoni assosiert med umodenheten til det vegetative systemet i barnet.

Hos ungdom skjer denne sykdommen av følgende grunner:

 • vekst av indre organer, før aldersstandarder;
 • nervøse tilstander og psyko-emosjonelle erfaringer;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser.

I tillegg kan det være en midlertidig bradykardi. Svært ofte er det forbundet med skrekk. På denne bakgrunn holder barnet pusten, noe som medfører en avmatning i hjerteaktiviteten.

Forbigående bradykardi hos barn i alderen 2-3 år registreres ofte før dyp søvnfase, spesielt hvis barnet går til en barnehage eller besøker en sirkel. Følelsesmessige opplevelser, samlet for hele dagen, dør ut om kvelden, noe som fører til en nedgang i puls.

Symptomer og metoder for diagnose

Som regel går hjertets bradykardi hos barn i mild form nesten asymptomatisk, og foreldrene vet ikke alltid om forekomsten av denne patologien. Hvis sykdommen utvikler seg, er de første symptomene ubehag, tretthet, svimmelhet og andre tegn på hypoksi (mangel på oksygen). Barn, uansett alder, kan ha symptomer på sykdommen, som for eksempel:

 • kortpustethet;
 • apati;
 • skinn av huden;
 • uoppmerksomhet;
 • smerte i brystet;
 • bevissthetstap.

For å bestemme den nøyaktige diagnosen i pasientens klager, må du utføre en omfattende diagnose. Ved mistanke om bradykardi, er slike undersøkelser som:

 • Bryst røntgen;
 • veloergometry;
 • elektrokardiogram;
 • ultralyd skanning av hjertet med doppler.

Bradykardi og sport - er de kompatible?

Mange foreldre er interessert i dette spørsmålet: bradykardi hos barn og idrett, er disse definisjonene konsistente. Når alt kommer til alt, vil alle voksne at barnet skal gjøre noe og bli involvert. Men ikke alle har lov til å delta i idrettsseksjoner av helsehensyn.

Det er verdt å merke seg at sport er tillatt og til og med nødvendig for barn med denne diagnosen. Men du må velge rolige seksjoner, som ikke er kontraindisert selv for barn 2 år. Bare takket være slike øvelser vil det være mulig å styrke den fysiske tilstanden og bli kvitt hjerteens reduserte rytme hvis det ikke finnes organisk patologi.

Også glem ikke om turer i frisk luft, som er nyttige for barn i alle aldre. Daglig på gaten må du være minst 3 timer. Med bradykardi vil det være nyttig å ta barnebad, besøke bassenget og morgenøvelsene.

behandling

Hvis det oppdages en forsinket hjerterytme, bør pasienten observeres hos kardiologen for å forhindre komplikasjoner. I tilfelle en enkel bradykardi er diagnostisert, er det ikke nødvendig med behandling. Når det er sammenhengende sykdommer i tillegg til denne diagnosen, bør behandling i første omgang rettes mot dem. Hvis det er et spørsmål om uttalt bradykardi, så kan legen med en terapeutisk hensikt foreskrive antiarytmiske legemidler som akselererer pulsen.

forebygging

For å hindre utviklingen av bradykardi, må du ta forebyggende tiltak umiddelbart etter barnets fødsel. Disse inkluderer overholdelse av slike anbefalinger:

 1. stille sport;
 2. rettidig behandling av noen sykdommer;
 3. herding;
 4. avvisning av dårlige vaner
 5. forebygging av hypodynami
 6. avholdenhet fra selvbehandling.

Regelmessig inntak av valnøtter eller bruk av sterk te bidrar til å normalisere hjertets kontraktile aktivitet, hvis den i utgangspunktet reduseres. Kaffe anbefales ikke til barn.

Moderat sinus bradykardi i barnet

Bradykardi hos barn

Bradykardi er en redusert hjertefrekvens. Ved nyfødte er normen 100 eller flere slag per minutt, og hos barn fra ett år til seks år, 80-70. Hovedårsaken til pediatrisk bradykardi ligger ofte i økt tone i vagusnerven, som oppstår ved patologiske prosesser i myokardiet. Absolutt bradykardi hos barn er en konstant, langsom rytme, uavhengig av barnets tilstand og eksponeringsfaktorer. Diagnosen relativ bradykardi økes hvis hjertefrekvensen senker bare når visse faktorer, for eksempel hypertermi, påvirkes. Moderat bradykardi - et ganske vanlig fenomen hos barn, som preges av utseende av takykardi ved utånding. En slik tilstand i et barn, for eksempel, kan skyldes virkningen av kulde.

Bradykardi hos barn kan være både primære og sekundære, når den prisreduksjon oppstår på grunn av andre organsykdommer (leversykdom, intrakranielt hematom, myxedema, hjerneødem, etc.).

I de fleste tilfeller har et barn som har bradykardi ingenting å klage over. I de tilfellene når sykdommen blir tydelig uttalt, opplever barn hyppig hodepine, svimmelhet, svakhet. Når sykdommen forverres, er det noen ganger et bevissthetstap (Morgagni-Adams-Stokes-angrep). Denne tilstanden skyldes nedsatt leveranse av blod til hjernen.

Ved de første klager av barnet i dårlig helse er det nødvendig å gjennomføre en omfattende undersøkelse, hvis en bradykardi er diagnostisert, er det nødvendig med konstant overvåkning for kardiologen. I de tilfellene der Morgagni-Adams-Stokes-angrepene observeres, er det nødvendig med en akutt konsultasjon av hjertekirurgen for å vurdere bruken av elektrostimulering.

Nylig har antall barn som lider av bradykardi hos barn økt. Selv om det er verdt å merke seg at mange barn er dette fenomenet midlertidig og enkelt justert. Hvis et barn føles godt og kardiolog ser ikke vesentlige endringer i hjertemuskelen, er det noen ganger nok til å vente en stund og bradykardi pass på egen hånd uten medisinsk intervensjon.

Pediatrisk bradykardi

Ikke alle babyer blir født helt sunn: Noen av dem har medfødte patologier og anomalier som i noen grad kan påvirke deres liv. Spesiell oppmerksomhet bør vies til staten av det kardiovaskulære systemet, sykdommer som kan diagnostiseres like etter fødselen eller i dens mer bevisste alder under påvirkning av noen faktorer (fysisk stress, følelsesmessig stress, medisiner).

Moderne pediatrisk kardiologi tilbyr mange effektive metoder for diagnose og behandling av ulike hjertesykdommer. I dag vil vi vurdere en slik sykdom som bradykardi hos barn.

Årsaker til langsom hjerteslag

Hovedårsaken til hjerteens reduserte rytme er økt tone i den såkalte vagusnerven. I sin tur ligger årsaken til høy tonus i hjertemuskulaturens patologi. Unormale prosesser i myokardiet påvirker bremsing av sinusknudepulsene, noe som resulterer i en nodalytme (ektopisk foci av generasjon). Når det er diagnostisert, kan legen oppdage et brudd på impulsen i atria og ventrikler, som er årsaken til utseendet av sinouauriske og atrioventrikulære blokader.

Sakte hjerterytme kan skyldes overdreven inntak av kalium og anaprilinpreparater.

Hvordan manifesterer barnets bradykardi?

Hos barn opptil et år er normal hjerterytme frekvensen av hjerteslag mer enn hundre per minutt. For barn som har krysset den årlige grensen, kan pulsen være like under 80 slag per minutt. Derfor lytter barnelege nøye til hjertet når hver mistanke om en anomali gir retning for en grundigere undersøkelse av barnet.

På grunnlag av disse dataene og tidspunktet for manifestasjon av patologien er bradykardien delt inn i flere arter.

 • Absolutt bradykardi i barndommen er preget av et konstant sjeldent hjerteslag, uavhengig av eksterne faktorer, tilstanden til barnet og forholdene til hans plassering.
 • Relativ form av sykdommen manifesterer seg i nærvær av noen årsaker, som inkluderer hypertermi, regelmessig mosjon (hvis barnet er en idrettsutøver).
 • Moderat bradykardi hos barn er en tilstand hvor den langsomme rytmen i hjertet endres til et raskt hjerterytme når det utåndes, er karakteristisk for babyer i hypotermi.
 • Vagal eller ekstrakardiell langsom hjerterytme er en mer alvorlig tilstand, som ofte følger slike forhold som neuralgi, myxedem, nefrit og andre alvorlige sykdommer.

Behandlingsproblemer

Det er ikke behov for alvorlig behandling av pediatrisk bradykardi, forutsatt at det ikke er noen alvorlige uregelmessigheter i kroppen. Som forebyggende tiltak foreskriver barnets kardiologer atropinsulfat. Hvis sykdommen er ledsaget av et brudd på hjerteledning, er terapien basert på å identifisere hovedårsakene til disse prosessene. I tilfelle at hjertefrekvensen har blitt sakte på grunn av å ta medisiner, avbryter de dem og utpeker andre. I nødstilfelle er elektrostimulering av hjertemuskelen nødvendig.

Bradykardi hos barn

Hovedårsaken til bradykardi hos barn er en økt tone i vagusnerven, som en konsekvens av en patologisk prosess av myokardiet. Dette fenomenet fører til demping av impulser i sinusnoden, som et resultat av ektopiske foci av generasjon, med andre ord nodalytmen. Impulsen kan også forstyrres ved atriene og ventriklene, som fører til atrioventrikulære og sinorurikulære blokkeringer. Hos barn kan bradykardi også vises ved anaprilina-mottak og kalium i større eller store mengder eller mengder.

Symptomer på bradykardi hos barn

Bradykardi er en reduksjon i rytmen til hjerteslag. For barn opptil ett år, er frekvensen mer enn hundre slag per minutt, etter et år - det kan være under åtti. Avhengig av når en slik patologi manifesteres, er bradykardien delt inn i flere typer. Absolutt bradykardi, er en konstant sjelden rytme, uavhengig av tilstanden til pasienten, samt betingelsene for oppholdet. Med relativ bradykardi er det en reduksjon i hjertefrekvensen under påvirkning av denne eller den faktoren, for eksempel hypertermi. Også en lignende tilstand er notert hos personer som har idretts fysiske data, som kalles bradykardi-idrettsutøvere. Moderat bradykardi er en tilstand som kan erstattes av en takykardi ved utånding. Dette skjemaet er svært vanlig hos små barn og er av en kommende karakter, for eksempel under påvirkning av kald eller med trykk på øyebolene. Og til slutt, ekstrakardiell bradykardi eller vagal, som observeres i nevrologiske sykdommer, samt myxedem, nefrit og mange andre forhold. I tillegg bør det bemerkes at tilstanden i seg selv, som bradykardi, kan være både patologisk og fysiologisk.

Behandling av bradykardi hos barn

Sinus bradykardi krever ikke spesiell behandling. For å øke rytmen er det mulig å bruke atropinsulfat. Hvis det er et brudd på hjerteledning, er det foreskrevet narkotika med hensyn til hovedårsaken til denne prosessen. I nødstilfeller er det mulig å bruke elektrostimulering av hjertet. I tilfeller der bradykardi skyldes å ta et legemiddel, avbrytes det og prosedyrer utføres for å eliminere bivirkninger.

Bradykardi av hjertet i et barn

Krenkelser i hjertets arbeid går aldri for kroppen uten spor, og utfordrer ulike patologiske prosesser og fører til dysfunksjoner av indre organer og systemer. Krenkelser i hjerterytmen kan forekomme både hos en voksen og et barn. Bradykardi hos barn er en sykdom hvor antall sammentringene i hjertemuskelen minker, og er ikke mer enn 50 slag. Denne sykdommen hos små barn er sjelden, og krever umiddelbar behandling.

Årsaken til utviklingen av patologiske abnormiteter på grunn av sykdommen skyldes at sakte hjertefrekvens fører til permanent hypoksi - oksygen sult i indre organer og livsstøttesystemer. I fravær av rettidig og riktig behandling fører bradykardi til tiden til brudd på hjertemuskelen.

Hjertefrekvens i barnet

Parametrene for hjertefrekvens hos barn avhenger av alder:

 • Spedbarn - normen for sammentrekninger av hjertemuskelen er 120 slag per minutt.
 • Barnet har 3 år - 110 slag.
 • Barnet har 5 år (fra 3 til 9 år) - fra 90 til 100 slag.
 • Barn 10 år (fra 9 til 12) - fra 80 til 85 slag per minutt.
 • Tenåringer - fra 70 til 75 slag.

årsaker

Hvis antall hjerteslag reduseres fra normalnivået med 20 eller flere enheter, er diagnosen en bradykardi. For eksempel, hos barn 7 år, vil bradykardien bli diagnostisert ved 70 - 80 slag per minutt. Årsaken til bradykardi er dysfunksjon av sinusnoden, som ligger i hjertet.

Bradykardi i hjerterytmen har følgende provokasjonsfaktorer:

 • Genetisk arv.
 • Oksygen sult i fosteret.
 • Krenkelse av sirkulasjonsprosessen i hjernen.
 • Feil i hjertemuskelen av en medfødt natur.
 • Utviklingen av inflammatoriske prosesser - hjertesykdom i hjertet eller endokarditt.
 • Skjoldbrusk dysfunksjon.
 • Økt trykk inne i skallen, som skyldes overdreven opphopning av væske som produseres av ryggmargen.
 • Smittsomme sykdommer, i løpet av som ble ledsaget av dehydrering av kroppen.
 • Allergiske reaksjoner av kroppen til visse medisiner.
 • Intoxicering av kroppen med medisiner.
 • Subcooling kroppen.

Bradykardi hos barn i de fleste tilfeller fører til for sterk vekst og tidlig pubertet. I ungdomsårene blir ungdommene ekstremt irritabel, har konstant følelsesmessig og psykisk stress.

Disse endringene er relatert til det faktum at endokrine kjertelen ikke kan produsere den nødvendige mengden hormoner, fordi hjertet og andre indre organer utvikler seg veldig raskt, langt foran aldersområdet. I de fleste tilfeller diagnostiseres sykdommen under en planlagt medisinsk undersøkelse.

symptomer

Bradykardi hos barn har slike symptomer:

 • Under aktiv fysisk aktivitet begynner barnet å utvikle symptomer på dyspnø.
 • Barnet er listløst, apatisk og stadig ønsker å sove.
 • Plutselige angrep av tap av styrke, ledsaget av tung svette.
 • Redusert appetitt.
 • Barnet kan ikke konsentrere seg, ekstremt uoppmerksomt.
 • Minnetap.
 • Svimmelhet.
 • Hyppig synkope.
 • Trykkspring.
 • Smerter i thoraxen.
 • Hevelse av myke vev.
 • Akrocyanose av huden i området av lepper og nese.
Hyppig sløvhet og svakhet er et av symptomene på bradykardi

De mest nøyaktige tegn på bradykardi er en redusert puls. I noen tilfeller reduseres hjertefrekvensen til hjertesvikt til 35-30 slag. For å beregne antall hjerteslag, må du sette dine høyre fingre på venstre håndledd, på stedet der arterien går.

Ovennevnte symptomatologi indikerer at indre organer er i en tilstand med konstant hypoksi.

arter

Avhengig av det kliniske bildet utmerker seg flere typer bradykardi:

 • Sinus type bradykardi, skyldes det faktum at vagusnerven er i hypertoni.
 • Heterotrope type Bradykardi - årsaken til forekomsten - sinusknudepunktet i hjertemuskelen er i deprimert tilstand. I et barn forekommer denne form for bradykardi ekstremt sjelden.
 • Hjerteblokkering - Fravær av elektrisk tilkobling med kardiale ventrikler. I denne tilstanden er antall slag per minutt mellom 30 og 40. Symptomer på hjerteblokkering er kramper og hyppig besvimelse.

I følge kursets alvor har bradykardien tre stadier (for eksempel er indices for normen for reduksjon av hjertemuskelen hos ungdom tatt):

 • Den første fasen (lys) - hyppigheten av hjertesammentrekning fra 60 til 60.
 • Den andre fasen (gjennomsnittlig) - fra 40 til 50.
 • Den tredje fasen (uttalt bradykardi) - under 40 slag per minutt.

diagnostikk

For å gjøre den første diagnosen, bruker legen stetoskopet til å lytte til babyens bryst, teller antall sammentrekninger av hjertemuskelen.

Eksakt diagnose av bradykardi hos et barn krever følgende studier:

 • EKG i hjertet med fysisk anstrengelse (under prosedyren må barnet kne seg eller utføre øvelser på sykkelen).
 • Holter overvåking. Denne diagnostiske metoden brukes i tilfelle EKG-feil.
 • Ultralyd undersøkelse av hjertemuskelen.
 • En røntgen av brystbenet.
 • Generell blodprøve.
Sinus bradykardi på EKG

Pasienten blir nødvendigvis undersøkt av en endokrinolog for å identifisere mulige abnormiteter fra den endokrine systemet, og en nevrolog som utelukker en variant av patologiske prosesser i sentralnervesystemet, noe som resulterer i bradykardi.

behandling

Behandling av bradykardi hos barn avhenger av utviklingsstadiet. De to første stadier av bradykardi utgjør ikke en fare for barnets helse. I disse tilfellene er ikke medisinering nødvendig. For å normalisere arbeidet i hjertemuskelen, er det nok å bruke folkeknikker og regelmessig gjennomgå en kontroll med en kardiolog.

Bradykardi i tredje fase av utviklingen krever medisinsk behandling. Denne typen sykdom er provosert av hjertefeil og anomalier i utviklingen av hjertemuskelen. Terapi er først og fremst rettet mot fjerning av ubehagelige symptomer og å behandle årsaken til sykdommen.

De viktigste stoffene fra bradykardi:

Supplerende behandling - mottak av eleutherococcus, avkok fra roten av ginseng, belladonna.

Uavhengig behandling er utelukket. Administrasjon av medisiner og dosering er kun foreskrevet av den behandlende legen. Bruk av folkemetoder bør samordnes med leger.

Folkemidlene

I pasientens diett skal honning, hvitløk, valnøtter være til stede.

Anbefalte folkemedisiner for hjerte og blodkar med bradykardi hos småbarn:

 • Drikk hvitløk, honning og sitronsaft. Ingrediensene blandes i like store mengder. Drikk en spiseskje hver dag før du spiser.
 • Millennial - brukes til å forberede en avkok. 50 gram tørket, hakkede urter helles i gulvet med liter kokende vann. Bruk to teskjeer før måltider.

Av drikkene fungerer svart te godt for hjertemuskulaturen. Barn må regelmessig spise tang og annen sjømat.

Sportsaktiviteter

Bradykardi hos barn og idrett - ting som bare er kompatible i de to første, enkle stadiene av sykdommen. Klasser skal være vanlige og moderate. Overdreven fysisk aktivitet vil føre til inkonsekvent pusting.

Bradykardi hos ungdomsbarn, som en uavhengig sykdom, utgjør ikke en trussel mot helse og liv. Farlige konsekvenser som kan skyldes sykdommen er farlige. Når de første symptomene på sykdommen vises, bør du umiddelbart konsultere en lege for å diagnostisere sykdommen og foreskrive en rettidig behandling av bradykardi hos barn.

Bradykardi hos et barn av forskjellige aldre: symptomer og behandling

Når barnets hjertefrekvens synker under normalt, sier eksperter at det er bradykardi. Denne indikatoren varierer avhengig av alder. For eksempel anses et ettårig barn med avvik for å redusere pulsen til 100 slag per minutt og i ungdomsår - mindre enn 60 slag. Foreldre kan mistenke hjertets bradykardi hos barn på slike tegn som: svakhet, tretthet, tap av appetitt og svimmelhet.

Rate av hjerterytme hos barn

Hjertefrekvensen hos barn er svært forskjellig fra en voksen, så husk disse verdiene. Pulsindeksen endres hvert år i livet.

Hvis barnet har en redusert rytme av hjerteslag, som ligger på et nivå under normen, diagnostiserer legene bradykardi.

Varianter av barns bradykardi

Pediatrisk bradykardi er delt inn i fire typer:

 1. Easy. Det manifesterer seg ikke.
 2. Moderat. Denne typen er svært utbredt, fordi den kan oppstå selv ved lave omgivelsestemperaturer. Karakterisert av økt hjertefrekvens ved utånding av en person.
 3. Slektning. Det adskiller seg fra andre ved at det utvikles under påvirkning av noen ekstern faktor. For eksempel observeres sakte hjerteslag ved høy kroppstemperatur.
 4. Absolutt. Det er en konstant redusert rytme av hjerteslag, som ikke er avhengig av noen eksterne faktorer

I tillegg tildeles en sinus bradykardi, som oftest er fastsatt av spesialister på barn. Denne typen patologi er funnet som en medfødt sykdom.

Oppkjøpt bradykardi stammer fra høytone i det sympatiske nervesystemet eller skade på sinus plexus. I sjeldne tilfeller er det blokkad bradykardi forbundet med svekket ledning av impulser fra atrialen til atriumet. Dette fører til at signalet ikke utføres helt, og reduserer hjertefrekvensen med førti slag per minutt.

årsaker

Teenage bradykardi utvikler seg på grunn av patologiske faktorer som påvirker kroppen fra innsiden eller utsiden. De vanligste av disse er:

 • medfødt patologi av kardiovaskulærsystemet (oftest ikke behandles);
 • brudd på hormonell bakgrunn
 • arvelig disposisjon til hjertesykdom;
 • forstyrrelse av nervesystemet;
 • nikotinforgiftning;
 • blyforgiftning;
 • eksponering for rusmidler (overdose, bivirkning);
 • effekten av kinin eller atropin;
 • sykdommer av smittsom opprinnelse (influensa, scarlet feber);
 • mangel på fiber i barns mat, noe som fører til elektrolytt ubalanse;
 • trening på profesjonelt nivå (moderat bradykardi);
 • Ubalansert utvikling av kroppen.

Spesialister bemerker at hos nyfødte fører en reduksjon i hjertefrekvensen til sirkulasjonsmangel i hjernen. Dette fører til oksygen sult av hjernestrukturene og til en reduksjon i sekretjonen av skjoldbruskhormonet. Hos ungdom utvikles bradykardi på grunn av den raske veksten av indre organkomplekser, inkludert hjertet.

symptomer

I de fleste tilfeller vises sinus bradykardi ikke på noen måte, så barn klager ikke på en forverring av deres velvære. Hvis sykdommen utvikler seg, kan legen oppdage følgende symptomer:

 • generell ulempe;
 • svakhet, tretthet, sløvhet;
 • økt tretthet selv med lav fysisk anstrengelse;
 • tap av appetitt;
 • kortpustethet;
 • svimmelhet, kvalme
 • redusert konsentrasjon, tap av oppmerksomhet.

I særlig alvorlige tilfeller klager barn om smerter i brystet, besvimelse og bevisstløshet.

Viktig! Det viktigste symptomet på bradykardi i barndommen er en lav puls, noe som indikerer en redusert frekvens av hjertekontraksjoner etter fysisk anstrengelse.

Patologien ligger i brudd på kontraktil evne til myokardiet, noe som ikke tillater å fullføre menneskekroppen med blod. Dette fører til oksygen sult av alle organsystemer, siden de ikke er i stand til å fungere uten oksygen. Den neste fasen av bradykardi er døden av levedyktige celler.

diagnostikk

I de tidlige stadier er det svært vanskelig å oppdage bradykardi på grunn av fraværet av et utprøvd klinisk bilde. Noen ganger oppdager legene slike uregelmessigheter ved et uhell på planlagte inspeksjoner.

På senere stadier utføres diagnosen på følgende måter:

 • vurdering av anamnese (klager på svakhet, hyppig svimmelhet, besvimelse og fysisk overbelastning), men denne metoden gjelder kun for barn i en bevisst alder;
 • Tilstedeværelse i anamnese av smittsomme sykdommer (ARVI, ARI), kirurgisk inngrep eller arvelige sykdommer;
 • en objektiv undersøkelse av en kardiolog eller en terapeut (bestemmelse av puls, grensene for hjerteets relative og absolutte dullhet, etc.);
 • generell klinisk analyse av urin og blod;
 • biokjemisk blodprøve;
 • Gjennomføring av ekkokardiografi (hos barn kan en bradykardi manifesteres som en ledningsforstyrrelse);
 • kontinuerlig EKG-fiksering;
 • Ultralyd av hjertet (finne ut tilstedeværelsen av patologiske abnormiteter i strukturer i kardiovaskulærsystemet);
 • bryst røntgen (indikerer tilstedeværelse eller fravær av stagnasjon av venøst ​​blod i lungene);
 • test for økt fysisk aktivitet: pasienten blir bedt om å kjøre en stasjonær sykkel, og deretter analyseres hjertefrekvensmangler og tiden for å gjenopprette normal rytme.

Disse tester vil tillate leger å vurdere tilstedeværelsen av hjertepatologi hos barnet og graden av alvorlighetsgraden. Etter en diagnose anbefales ikke bradykardi til sport.

behandling

Etter å ha funnet ut årsaken til sykdommen, utvikler spesialisten individuelle taktikker for å behandle pasienten. Det er verdt å forstå at etter at diagnosen er gjort, må barnet bli undersøkt regelmessig av en kardiolog for å overvåke sykdommens dynamikk.

I tilfelle av moderat bradykardi, som ikke ledsages av andre hjertesykdommer, foreskriver legen ikke en bestemt behandling.

Hvis tilstedeværelsen av samtidige sykdommer er bekreftet, er det første som behandlingsmålene er rettet mot å eliminere denne sykdommen. Utnevnt medisiner som normaliserer elektrolytmetabolismen og eliminerer hypoksi.

Oppmerksomhet vær så snill! Det er verdt å forstå at bare en høyt kvalifisert spesialist kan ordinere medisinske legemidler. Uavhengig av å behandle et barn med rusmidler, anbefales det ikke.

Hvis et barn har en markert hjerte bradykardi, foreskriver legene følgende legemidler:

 • ekstrakt av Eleutherococcus i tabletter eller i flytende form;
 • koffein i tabletter;
 • atropin;
 • tinktur av ginsengrot.

Også en spesialist kan foreskrive andre stoffer, avhengig av individuelle indikasjoner og tilstedeværelse av intoleranse mot visse komponenter.

I sjeldne tilfeller er det risiko for å utvikle et Adams-Stokes-angrep. I slike tilfeller er akutt kirurgisk inngrep foreskrevet for implantasjon av en pacemaker i hjertevevet. I de fleste tilfeller kan du kurere kun den oppkjøpte bradykardien, ikke forbundet med hjertefeil.

komplikasjoner

Hvis foreldrene har lagt merke til i deres barn symptomene på bradykardi, men ikke har konsultert en lege, er det fare for alvorlige komplikasjoner. Disse inkluderer:

 • Utviklingen av arytmi. Farlig som kan føre til plutselig død.
 • Hyppig tap av bevissthet.
 • Forverring av blodsirkulasjonen i hjernen. Uoppnåelighet av hjertet til å mette kroppen med oksygen i tilstrekkelig volum medfører gradvis død av hjerneceller.
 • Utvikling av kardiovaskulær svikt.
 • Utvikling av koronar hjertesykdom. Hvis sykdommen varer mer enn ti år uten tilsyn av en lege og behandling, oppstår iskemi.
 • Myokardinfarkt.

For at bradykardi ikke skal gi komplikasjoner, er det nødvendig å henvende seg til en spesialist i god tid og gjennomgå en behandlingsbehandling.

forebygging

Leger identifiserer en rekke regler som vil bidra til å forhindre utviklingen av oppkjøpt bradykardi. De mest effektive forebyggende tiltakene er:

 1. Unngå fysisk overbelastning og overarbeid, spesielt hvis barnet er en idrettsutøver.
 2. Spise mat rik på fiber. Det er nødvendig å følge fra de aller første dagene hva barnet spiser. Friske frukter og grønnsaker vil hjelpe med å mette kroppen med nyttige vitaminer og mineraler.
 3. Følg anbefalingene fra en lege etter å ha bestått diagnosen. Under ingen omstendigheter kan du ikke ignorere instruksjonene fra en spesialist.
 4. Tidlig behandling av samtidige sykdommer (inkludert smittsomme og virale).

Hvis du tar vare på ditt hjerte og overholder disse enkle instruksjonene, vil foreldrene redusere risikoen for å utvikle bradykardi hos barn betydelig.

Les Mer Om Fartøyene