Øvelser for styrking av blodkar

Gymnastikk for fartøyene er en av de beste metodene for å styrke dem og hindre dystoni. Denne sykdommen er en reduksjon i vaskulær tone og en senking av blodsirkulasjonen. Det kan utvikle seg i alle aldre på grunn av genetiske patologier, dårlige vaner og andre faktorer. Hvis du bare gir tid til enkle øvelser hver dag, kan du styrke karveveggene, gjenopprette hjertet, forhindre hjerteinfarkt og slag.

Opplæring av små kapillærer

Nettverket av kapillærer er plassert i hele kroppen. Dette er de minste fartøyene som leverer arterielt blod direkte til huden eller indre organer, og produserer deretter en utstrømning av produkter av vital aktivitet gjennom venøsengen. Hvis det i noen områder akkumuleres kapillær sirkulasjon, toksiner og andre skadelige stoffer, fører dette til forstyrrelse av de indre organene og systemene.

Grunnleggeren av treningssystemet for kapillærnettverket er Katsudzo Nishi. Han utviklet en enkel teknikk som ville støtte veggene i kapillærene i en tone og stimulere fjerning av giftstoffer fra kroppen.

 • Øvelse "Vibrasjon" utføres liggende på ryggen. Det anbefales å utføre det om morgenen uten å komme seg ut av sengen. Hender og føtter trenger bare å løfte opp og riste dem kraftig i noen minutter. I tillegg til å forbedre tilstanden til kapillærene, oppstår intensiv lymfedrenering. Dette vil fjerne giftstoffer og bli kvitt morgenens hevelse.
 • Den neste øvelsen heter "gullfisk". Det utføres også ved å ligge på ryggen. Hendene må plasseres bak hodet, på nakkenivå, og tærne skal strammes til underbenet. Deretter må du spenne musklene dine og vibrere hele kroppen som en svømmende fisk. Slike bevegelser slapper av i livmorhalsen og forbedrer blodsirkulasjonen i små kar.

Lading med spasmer av cerebral fartøy

Blodforsyning til hjernen oppstår på grunn av koronarbein. De passerer langs livmoderhalsen, og gir deretter oksygen og næringsstoffer til nervecellene. Deres spasmer kan være et resultat av nakkebelastning i løpet av dagen, samt osteokondrose, forskyvning av ryggvirvlene og andre farlige patologier.

Dystoni og spasmer av cerebral fartøy kan bestemmes av følgende symptomer:

 • akutt hodepine, økt eller redusert intrakranielt trykk;
 • plutselig kvalme, nedsatt koordinering av bevegelser;
 • en reduksjon i minne, utseendet av støy i ørene;
 • reduksjon i arbeidskapasitet.

En stillesittende livsstil fremkaller en forverring av trivsel. Daglig er det verdt å være oppmerksom på fysisk aktivitet, spesielt de som tilbringer mye tid i en sittestilling. Nyttig, inkludert enkle bakker og sving på hodet. De skal være glatte og ikke forårsake ubehag.

Gymnastikk til hjerneskibene er enkel, det er lett å utføre hjemme eller på jobb. Hver øvelse gjentas i flere minutter:

 • i stående stilling, roter hodet med urviseren og mot klokka;
 • kryss fingrene til høyre og venstre hender, løft børsten over hodet og senk dem til bakken ("brenselhakk");
 • vekselvis med høyre fot til venstre og omvendt;
 • i stående stilling, roter armene i skulderleddene (først i en retning, deretter i forskjellig - venstre arm fremover, høyre tilbake og omvendt);
 • Tren "bjørk" - i den utsatte posisjonen, løft dine rettede ben oppover, og støtte på nedre rygg med hendene.

Leg Trening

Den vanligste sykdommen i karene i nedre ekstremiteter er åreknuter. Den utvikler seg på grunn av en nedgang i tonen i vaskulære vegger, på grunn av hvilke de fremstår som patologiske hulrom. De stagnerer venøst ​​blod, som er ledsaget av betennelse og hevelse i beina. Spesielt ofte forekommer åreknuter hos middelaldrende og eldre kvinner, så vel som hos pasienter med overvekt. Denne faktoren fører til konstant økt stress på de distale delene av lemmer og til vanskelighetene med blodtilførselen.

Daglig styrking av føttene og føttene vil bidra til å unngå problemer, også i alderen. En enkel øvelsesøvelse er opprettet spesielt for de som ønsker å ta vare på helsen og på forhånd for å styrke karveveggene:

 • i stående stilling (bena skal være litt bredere enn skuldrene), sakte synke ned og berør med hendene på bakken;
 • sitter på gulvet for å spre bena så vidt som mulig, prøv å røre bakken med armer eller skuldre bundet til brystet;
 • går på knærne.

Hvis det ikke er kontraindikasjoner, er det nyttig å gå en løp hver dag. Denne typen sport styrker alle kroppens muskler, bidrar til å kontrollere vekten, øker luftveiene i lungene og aktiverer blodsirkulasjonen. Imidlertid er løping kontraindisert under følgende forhold:

 • kroniske sykdommer i leddene i nedre ekstremiteter (leddgikt, artrose);
 • traumer;
 • nedsatt eller forhøyet blodtrykk.

Et godt alternativ til løp er å svømme. I vann er belastningen på leddene mindre, og musklene jobber like intensivt. I tillegg øker blodsirkulasjonen i de distale delene av lemmerne mens du praktiserer vannsport. I hverdagen nærmer blodet børster og føtter sist.

Styrking av arterier og blodårer

Den cervical ryggraden er den mest mobile. Det er viktige nerver og blodårer som bærer blod til hjernen. Hvis muskelrammen er svekket, må personen gjøre en innsats for å holde stillingen. Som et resultat oppstår muskel- og vaskulære spasmer, som forårsaker hodepine, migrene, og hopper i intrakranielt trykk.

Et enkelt sett med øvelser for muskler i livmoderhalsen har en positiv effekt på tilstanden til fartøyene i dette området. Det kan utføres hjemme, på arbeidsplassen og til og med på veien. Det er basert på prinsippene om kinesisk gymnastikk, jevn strekking og avslapping av dyp nakke muskler. Bevegelser er svært sakte, og pusten skal være jevn og dyp.

 • Den første øvelsen er å lene ryggen mot veggen, maksimalt press nakken og trykk mot overflaten, hold pusten i 5-10 sekunder. Deretter slappe av ved utånding, gjør noen repetisjoner.
 • Sitter på en stol, legger de pannen i håndflaten. Hender utøves press, prøver å flytte hodet tilbake, mens det forblir i sin tidligere posisjon. Trening varer opptil 10-15 sekunder, mens det anbefales å holde pusten. Totalt blir 5-10 repetisjoner gjort.
 • Lignende øvelser gjentas, bare palmer skal settes på baksiden av hodet eller på sidens overflater av hodet.
 • Den siste øvelsen, som bare kan utføres på veloppvarmede muskler - er en dyp sving i hodet i sidene langs halvcirkelen. I ekstreme punkter må du være og forsiktig forsøke å trekke musklene.

Øvelser for hjertet

Hjertet er et organ som arbeider hele tiden. Hans tilstand kan forverres med alderen, så vel som med økende stress på ham. Svakhet i hjertemuskelen blir ofte observert hos pasienter med overvekt og samtidig patologier. Den eneste måten å holde henne tonet selv i alderen er å trene regelmessig.

Øvelser kan begynne å utføre som morgenøvelser, umiddelbart etter oppvåkning. Den enkleste av dem, som passer som en oppvarming, er rotasjonen av hender og føtter. Slike bevegelser akselererer blodstrømmen i de distale delene av lemmer, utvider karene og stimulerer hjertets arbeid. Deretter kan du starte hovedsettet med øvelser for blodkar og hjerte.

 • For en start kan du klatre høyt på tærne og gå, løfte knærne høyt. Denne øvelsen aktiverer sirkulasjonen i nedre lemmer.
 • Startposisjonen står, beina er bredere enn skuldrene. Hendene er på beltet, og kroppen trenger å utføre glatte dype bakker.
 • I stående stilling sprer armene så bredt som mulig til sidene. Deretter berører håndflaten den venstre skulderen, og omvendt øker hastigheten gradvis. For en tilnærming kan du lage opptil 50 repetisjoner.
 • En annen nyttig øvelse - sirkulær rotasjon av hendene i skulderleddene. To hender samtidig lage en full sirkel først i retningen fremover, og deretter tilbake.
 • I den bakre stillingen på ryggen (spesielt ved sengetid) gjør øvelsene "sykkel" og "saks".

Kompleks av øvelser for hypertensjon

Hypertensjon er en kronisk økning i blodtrykket. Det er flere grunner for utviklingen av denne tilstanden. Den første av disse er en økning i tonen i vaskulære vegger, som et resultat av hvilket blodtrykket på dem øker. En annen grunn er innsnevringen av lumen av arteriene på grunn av akkumulering i dem av forekomster av kolesterol og andre skadelige stoffer. Økt trykk er ledsaget av en reduksjon i ytelse, hodepine og migrene.

Hjemme kan du redusere smerten i hypertensjon og forhindre manifestasjon av sitt neste angrep. For dette formål er det utviklet et spesielt sett med øvelser som vil fjerne vaskulære spasmer og gjenopprette blodstrømmen:

 • Mens du går sakte, vender kroppen seg sidelengs;
 • i en sittende stilling, løft hendene dine, låst i en lås, over hodet og legg dem til føttene, mens øynene dine vender fremover;
 • sitte på en stol, vekselvis øke knærne bøyd på knærne til brystet og trykk dem med hendene, holde ryggen rett;
 • Sakte bakker til sidene, hendene samtidig ligger i midjen;
 • armene spres fra hverandre, beina vekselvis til høyre eller venstre til en høyde på 30-50 cm og hold dem i flere minutter.

ANBEFALING! Med høyt blodtrykk, bør alle øvelser som ledsages av blodpulver til hodet, utelukkes. Disse inkluderer både bakker og andre bevegelser som øker blodsirkulasjonen.

Åndedrettsøvelser

Pusteøvelser er grunnlaget for mange asanas av yoga og andre mer moderne komplekser. Det finnes et bredt spekter av pustemønster, men de er alle basert på de grunnleggende prinsippene:

 • sakte fylling av lungene med oksygen gjennom nesen og gå ut gjennom munnen;
 • diafragmatisk puste;
 • veksling av thoracic og abdominal typer åndedrett.

Riktig pusting er viktig ikke bare i trening, men også i hverdagen. Hvis du lærer å kontrollere deg selv og puste sakte og dypt, øker graden av cellemetning med oksygen markant.

Gjenoppretting etter hjerteinfarkt eller hjerneslag

Etter skade på hjertemuskelen krever en lang periode med rehabilitering. En obligatorisk tilstand er treningsbehandling, som foreskrives av en spesialist. Det vil være glatte bakker og hjørner av kroppen, gå på stedet og lange turer. Hvis du ikke legger merke til fysisk aktivitet, vil hjertemuskelen ikke få nok oksygen og næringsstoffer for en fullstendig gjenoppretting.

VIKTIG! Etter skade på myokardiet, bør intensiteten av belastningen overvåkes. Under treningsstudioet bør pulsen forbli innenfor 120 kutt per minutt.

Øvelser for hjertet og blodårene er en uunnværlig måte å forebygge mange sykdommer på. Uten fysisk aktivitet reduseres volumet av blod, arterier og årer mister elastisitet, bevegelse gjennom kapillærene bremser. Det er viktig å ta vare på tilstanden til organene i kardiovaskulærsystemet så tidlig som mulig, slik at de i eldre forblir sunne.

Vaskulær trening: vanlig mosjon og bevegelse er den beste forebyggingen!

Dystoni av karene er en hyppig brudd på blodsirkulasjonen, årsakene til disse kan være relatert til både genetisk predisponering og eksterne faktorer. Stress, mangel på fysisk aktivitet, røyking, konsekvensene av sykdommene forårsaket - alt dette fører til at blodårene er i økt tone. Innsnevring av lumen fører til nedsatt blodtilførsel, økt blodtrykk, spesielt hvis det er en diagnose av "neurokirkulatorisk dystoni", noe som i stor grad forverrer løpet av disse prosessene. Hjelp å gjenopprette hele blodsirkulasjonen kan ikke så mye apotekstroger, hvor mange aktive livsstil og enkle øvelser for blodårer.

Trening av kapillærene - en uunnværlig tilstand for å forbedre det vaskulære systemet

De minste blodkarene er kapillærene. De er ansvarlige for livet til hver celle i kroppen, leverer næringsstoffer til det og frigjør det fra nedbrytningsprodukter. Kapillærene gjennomsyret hele kroppen av mannen, deres totale "lengde" er minst 60 tusen kilometer. Hvis det er et hinder i form av et innsnevret fartøy i veien for blodstrømmen, vil det i de nærmeste cellene bli akkumulering av giftige dekomponeringsprodukter som ikke vil bli utskilt i tide. Dette vil føre til sykdomsutbruddet, ikke bare i kardiovaskulærsystemet, men også i andre vitale organer.

Den japanske forskeren og helbrederen Katsudzo Nishi kalte blod "livets elv" og skapte et helt system for å helbrede kroppen gjennom trening av kapillærer og øvelser for å styrke karene:

 • Den enkleste, men effektive metoden som kan forbedre tilstanden til kapillærene og blodsirkulasjonen er trening-vibrasjon. Gjør det om morgenen, uten å komme seg ut av sengen. Løfter opp bena og hender, bør du bare fin og ofte riste dem i 1,5 - 2 minutter. I tillegg til en slags vibro-massasje av kapillærene, skjer en omfordeling av lymfevæsken, noe som bidrar til å rense kroppen av toksiner og toksiner.
 • En annen øvelse fra arsenalen til Nishi - "Gullfisk". Liggende på en flat seng, må du sette hendene under nakken på nivå med fjerde nakkevirvel, trekker tærne, og i stor grad anstrengt, produserer en levende små bevegelser over alt, som en fisk. Denne øvelsen bidrar til å kvitte seg med den overdrevne tonen i nerver som befinner seg i ryggraden, og fremmer aktiv blodsirkulasjon.

Å trene kapillære fartøy bør gjøres regelmessig, gjenta øvelsene to ganger om dagen - om morgenen, etter oppvåkning og om kvelden.

Video: Et sett med øvelser på Nishi-systemet

Hvordan bli kvitt spasmer av cerebral fartøy

Forstyrrelser av blodsirkulasjon og vaskulær dystoni er årsakene til hvilke spasmer av cerebrale fartøy oppstår. De kliniske manifestasjonene av spastiske anfall er kjent for mange. Dette er

 1. Regelmessig forekommende hodepine, svimmelhet, endringer i blodtrykksindikatorer;
 2. Kvalme, taleforstyrrelser og bevegelseskoordinasjon;
 3. Lyder i ørene, minneforstyrrelser;
 4. Tretthet og kraftig nedgang i effektiviteten.

Provoke spasmer av blodårer kan være en stressende situasjon, en endring i atmosfærisk trykk, kroniske sykdommer i ryggraden (osteochondrose, for eksempel). For å minimere risikoen for spasmer, er det nødvendig å styrke hjernens kar. Dette vil hjelpe et sunt kosthold, overholdelse av regimet for arbeid og hvile, medisinske urter og spesielle øvelser.

For å forbedre blodtilførselen til hjernen i området fra daglige øvelser må inkludere bevegelser som krever en endring i posisjonen til hodet - vippes fra side til side, rotasjon, knipser og salto. Når du utfører øvelser, må du overvåke pusten, flytte hodet jevnt, uten å rykke. Når det er ubehagelige opplevelser, mørkere i øynene, alvorlig svimmelhet, bør gymnastikk avbrytes og gjenopptas etter en kort hvile som reduserer bevegelsens intensitet.

Kompleks av øvelser for å forbedre blodstrømmen i hjernen

 • Det utføres stående, ben - på skuldrene. Roter hodet med klokken og tilbake i 2-3 minutter.
 • IP - det samme. Løft hendene opp, vri fingrene. Lene fremover, utfør bevegelsene til "wood chopping". Gjenta 8 ganger.
 • IP - det samme. Makhi bener vekselvis: venstre ben av ideen til høyre, høyre ben til venstre hånd.
 • IP - det samme, knærne litt bøyd. Hendene strekker seg ut til sidene og produserer asynkrone rotasjoner: venstre hånd roterer fremover, høyre hånd. Øvelse forbedrer minnet og tankens hastighet.
 • IP - Liggende på ryggen, ben og armer strekkes langs kroppen. Løft dine rette ben så høyt som mulig, med hendene dine for å støtte nedre ryggen. Utfør Beryozka-stativet opptil 5 minutter.

Utmerket gymnastikk for hjernedansene. Utfører dansesteg, en person trener koordinering, blod er beriket med oksygen, og sirkulasjonen forbedrer seg. Hjerneskipene blir mer elastiske, deres tone avtar. I tillegg er dans en fin måte å lindre følelsesmessig stress på, bli kvitt stress. Og dette er en svært viktig faktor i forbedringen av hjerneskip.

Video: En enkel øvelse for å styrke svake fartøy

Styrking av beinene i beina - et trygt steg i et sunt liv

"Payback" for opprøret - den økte belastningen som beinene på beina opplever. Svakhet i beinårene kan føre til stagnasjon av blodet og som følge av alvorlig skade på venene. For å forhindre sykdommer i beinene i beina, er det ikke noe bedre middel enn bevegelse. For å redusere byrden på nedre lemmer, er øvelser mer effektive i vann. Svømming, aqua aerobic, adopsjon av balneologiske bad og til og med enkel helling av føtter med kaldt vann - dette stimulerer blodsirkulasjonen og forårsaker at beinene i beina trekkes sammen - for å utvide seg mer intensivt. Slike vanlige lading for fartøyene fremmer styrken og gjør veggene i beinene mer elastiske.

Kompleks av øvelser rettet mot å styrke beinene i beina

 • IP Stående på gulvet, beina bredere enn skuldre. Lene forover og ned, dra overflaten av gulvet med fingrene. Hold beina rett.
 • IP - sitter på gulvet. Benene skal bli utvidet så bredt som mulig, hender foldet på brystnivået, bøyes fremover for å nå gulvet med bøyde hender. Pass på at beina er rett. Etter hver 8-10 løyper, ta et minutt pause.
 • IP - knelende. Hendene strekker seg ut til sidene og begynner å gå på knærne frem og tilbake. Med tretthet - legg deg ned på gulvet og få pusten igjen.

Øvelser for forebygging av venøs insuffisiens av ben og åreknuter

For å forbedre beinene på beina er nyttig uhørt jogging. Hvis du nærmer deg trening uten overdreven fanatisme, doserer intensiteten av lastene og varigheten av løpene, vil fordelene være utvilsomt. Kontraindikasjoner for trening kan være:

 1. Spiser kort før jogging;
 2. Støy eller buzz i ørene;
 3. Svakhet i bena;
 4. Svært lavt blodtrykk.

Hvis det oppstår overdreven tretthet eller ubehag under jogging, er det bedre å stoppe, gjør noen pusteøvelser for å gjenopprette pusten og fortsette å gå. For å øke treningsintensiteten bør kun være når kroppen er fullt tilpasset den økte fysiske stressen.

Video: forebyggende øvelser for beina

Sunn nakkefartøy - et løfte om velvære

Nakken er en ekstremt viktig del av menneskekroppen. Det er her at viktige arterier er konsentrert, hvor blodtilførselen av hjernen og ryggraden oppstår. De svekkede musklene i nakken forårsaker at personen hele tiden strekker seg for å holde hodet og ryggen rett. Denne spenningen fører til klemmer av fartøyene, klemmen av nerveender. Derfor - brudd på blodsirkulasjonen, hodepine, høyt blodtrykk og andre ubehagelige symptomer.

Forsterke nakke musklene, kan du gjenopprette nakkens kar og dermed bli kvitt plager. Blant øvelsene er hovedstedet besatt av svinger, skråninger og rotasjon av hodet. Alle bevegelser bør utføres ekstremt jevnt, uten å glemme å overvåke riktig pust. Gode ​​resultater er gitt av kinesisk gymnastikk, hvor det ikke er skarpe og aktive bevegelser. Øvelser for nakkekar og muskelforsterkning kan utføres hjemme og på jobb - dette krever ikke et spesielt utstyrt sted.

Øvelser for å styrke musklene i nakken

 • Stå ved veggen, og prøv å holde alle deler av kroppen tett presset mot den vertikale overflaten. Ved inspirasjonen med all sin styrke, "imprint" i veggen, så mye som mulig strekker musklene i nakken. Hold pusten og hold denne posisjonen i 5-6 sekunder.
 • Når du sitter på en stol, skal håndflaten plasseres på pannen og sterkt presset, slik at hodet setter seg tilbake. Samtidig strekker du på nakken din, bør du motstå fremadbevegelsen av hodet. Denne "konfrontasjonen" ved maksimal spenning bør oppbevares i 5-7 sekunder, mens pusten stoppes. På slutten av tiden, pust ut luften og hvil i 10-12 sekunder. Gjenta bevegelsene 3 til 7 ganger.
 • Lignende bevegelser gjøres med helling av hodet fremover og sidelengs. Denne gymnastikken er god fordi du kan trene hver time for 1-2 øvelser - det er ekstremt nyttig for utvidelsen av fartøyene i nakken og hjernen.
 • Snu langsomt hodet i en halvcirkel, fra den ene skulderen til den andre, hold den i sine ytre posisjoner. Gjenta 8-12 ganger, gradvis øke amplitude.

Video: øvelser som er nyttige i IRR

Hvordan trene hjertet og blodårene?

For å holde blodårene og hjertet i god stand i lang tid, må vi være oppmerksom på deres vanlige opplæring. Spesielt gjelder dette eldre mennesker som på grunn av alder har redusert fysisk aktivitet. Tilstrekkelig oksygen og mulig trening - dette bør ikke glemmes for eldre.

Trening av hjertet og blodårene skal begynne om morgenen, umiddelbart etter oppvåkning. Rotasjon av hender og føtter er en øvelse som vil få blodbanen til å "våkne", fartøyene vil ekspandere samtidig. Skråninger, knebøy og hjørner av kroppen skal utføres med konstant overvåkning av hjertefrekvensen. Hvis pulsen på en uutdannet person er innenfor 90-100 slag per minutt, mottar hjertet sitt ikke nok oksygen og blod. Med en økning i graden av generell fysisk aktivitet øker hjertefrekvensen også. Derfor fungerer hjertet med større effektivitet, mottar en tilstrekkelig mengde blod på grunn av et godt arbeid i aorta.

Flere øvelser for hjertet og blodårene

 • Stig opp til tåen og gå med en svært høy kneløft.
 • Bena er på skulderbredde. Hendene stiger opp, mens de klemmer hendene i låsen. Når kroppen er tiltet til høyre, trekkes høyre ben til høyre. Hensikten med å streve for å utføre så dypt som mulig. Gjenta de samme bevegelsene til venstre. Utfør 8-9 ganger, ikke glem å kontrollere pusten.
 • Hendene sprer seg og rytmisk klapper hendene på motsatt skulder. Den høyre armen er venstre skulder og omvendt. På samme tid holde saken rett. Øk repetisjonen og tempoet i fravær av ubehag i hjertet opptil 50 ganger.
 • Armene senkes langs kroppen, bena er tett presset mot hverandre. Hendene gjør en full sirkel: bakover - oppover - fremover. Roter syklusen først i en retning, og reverser retningen. Gjentakelser - fra 10 til 50.
 • Ligger på ryggen, må du heve knærne bøyd i vinkelen på 90 ° og simulere bevegelsene til å sykle. Ikke hold pusten.
 • Mens du ligger ned, strekker du ut albuene til en høyde på 30-40 cm og gjør kryssbevegelser. Gjenta 20-25 ganger.

Aktivt, hjertet kan bli hjulpet av svømming, sykling, kardio øvelser, gå på trappene. Vi bør ikke glemme bare én ting: lasten skal øke gradvis. Det viktigste når du gjør øvelser er ikke deres antall og intensitet, men regelmessighet. En streng syklus må observeres: belastning og avslapping. Da vil muskelfibrene i hjertet øke, hjertemuskelen og blodkarene styrkes, og fordelene med trening blir tydelige.

Video: øvelser for å forbedre kardiovaskulærsystemet gjennom musklene

Gymnastikk for hypertensjon

Spesielt viktig er trening av blodkar i hypertensjon. Økt blodtrykk er ofte forbundet med det faktum at veggene i fartøyene mister evnen til å slappe av og blodet blir "presset" gjennom de smalte karene. Legg til problemer med økt trykk aterosklerotisk endring i arteriene - kolesterolplakk på veggene sine. Hvis du ikke gjør noe for å trene sakte fartøy, kan en kronisk økning i trykk føre til alvorlige konsekvenser.

Viktig! Når hypertensjon ikke kan utføre skråninger, skarpe klaffer med hender og føtter, alle øvelser som sikrer blodstrømmen til hodet. Du kan ikke holde pusten på muskelarbeidet - dette kan føre til en enda større økning i trykk.

Øvelser for hypertensiver

 • Oppvarming: Vandre rundt i rommet, med glatte kroppssvingninger. Hender og føtter utfører ikke skarpe bevegelser - kort mahi, bøyning, halve knekk. Når du går, kan du utføre sirkulære bevegelser med bekkenet ditt. Varighet - 5 minutter.
 • Sitte på en stol, legg føttene i en avstand på 30-40 cm, løft opp hendene dine. Senker hendene ned og trekker dem bak ryggen, lener seg fremover, til knærne. Hodet skal holdes rett, utseendet er rettet fremover.
 • Uten å stige opp fra stolen, skal rette armer trekkes ut til sidene, samtidig øke kneet bøyd i kneet til brystet. Hendene på samme tid reduserer seg selv, og bidrar til å holde det hevede benet. Utfør alternativt høyre og venstre fot, 6-8 ganger.
 • Hender til sidene - inhaler, på utånding av hender for å sette på taljen og utføre helling av kroppen til høyre. Gjenta med en mager til venstre. Du kan utføre øvelsen mens du sitter og står.
 • Hendene spredes fra hverandre, kroppen holder seg rett. Høyre bein bør være tydelig pekte til høyre, hold i en høyde på 30-40 cm. Gjenta de samme bevegelsene med venstre fot.

Video: øvelser for å normalisere trykket

Åndedrettsøvelser

Berikning av blodet med oksygen, som er en naturlig vasodilator, er i stor grad assistert av respiratorisk gymnastikk. Det er flere praksiser med helseforbedrende pusteøvelser - Kinesisk gymnastikk Qigong, pusteøvelser Strelnikova, dyp pustemetode Buteyko, yoga. Med alle de ulike teknologiene brukes pusteprinsippene med stor grad av likhet: et dypt kort pust gjennom nesen, et pustepust og en nesten uoppdagelig naturlig utgang gjennom munnen.

Med yogisk pust, ledsages inspirasjonen av fremspring i magen, etter en pause følger en utandning - magen trekkes så mye som mulig. Flere pusteøvelser kan redusere blodtrykket og normalisere blodårene. Og utviklingen av åndedrettspraksis vil bidra til å glemme hypertensjon i mange år.

Video: Pusteøvelser for hypertensive mennesker

Fysioterapi etter hjerteinfarkt og slag

Fysiske øvelser bidrar ikke bare til forebygging av kardiovaskulære sykdommer. Restorativ behandling i post-infarktperioden sørger for obligatorisk innføring av fysisk terapi. Det første komplekset av treningsbehandling er foreskrevet for å bli utført mens du er på sykehuset, under tilsyn av en lege. Men selv etter utslipp, bør pasienten daglig utføre en spesiell øvelse, og veksler den mulige belastningen og avslapningen, ikke mindre enn en halv time. For å gjenopprette myokardiet krever en full tilførsel av blod og næringsstoffer, og dette krever en rimelig fysisk belastning.

Klasser i stolen, som består av vekslende økning og senking av beina og hender, utføres i rolig takt med en klar overholdelse av pustens rytme. Å vandre på ett sted, vipper til høyre og venstre, flapping ben - disse øvelsene skal gjøres ved å kontrollere pulsen. Hjertesatsen bør ikke stige over 120 slag per minutt.

Det overførte strekket kan også kompenseres ved bruk av massasje og treningsbehandling. For å gjenopprette kroppens tapte evne til å bevege seg, må du systematisk og ivrig engasjere seg i lading. De første øvelsene må gjøres med en assistent, men etter en tid kan pasientens valgte kompleks utføres av pasienten selvstendig. Med treningsbehandling etter et slag er det viktig å unngå tretthet og overdreven arbeidsbelastning. Regelmessighet og regelmessighet i øvelsene i treningsterapi kan gjenopprette glede av bevegelse.

Gymnastikk for hjernens fartøy

Dystoni, senker tonen i blodårene og bringer mye lidelse pasienter i Russland har en semi-offisiell status, og i noen land er det ikke engang vurdert å sykdommer. Men det fører til innsnevring og spasmer i hjerneskipene, noe som forårsaker hodepine, svimmelhet og andre ubehagelige symptomer. Dystoni kan skyldes stress, følelsesmessig stress, værforandring, kroniske sykdommer i ryggsøylen.

For å behandle dystoni og vasospasmer, brukes vanligvis vitaminer, adaptogener og fysioterapi. Effektivt supplere den tradisjonelle behandlingen og forbedre kroppen vil hjelpe gymnastikk for blodårer.

Nisje Metoden

For at hjernen skal fungere effektivt, trenger den oksygen. Hvis blodsirkulasjonen blir forstyrret, opplever hjernen oksygen sult, og blir derfor ikke i stand til normal aktivitet.

Styrke blodkarene, forbedre blodsirkulasjonen og gi oksygen til hjernen, vil hjelpe Nishi-teknikken.

Den enkleste og samtidig effektive måten er øvelsen på vibrasjon. Gjør det bare å våkne opp uten å komme seg ut av sengen. Det er nødvendig å heve armer og ben og riste dem kraftig i flere minutter. Oppvarming vil produsere vibromassasje av kapillærene og vil fjerne fra kroppens giftige stoffer og slagger, og aktivere også nerver som stimulerer hjernen.

Nishis teknikk inkluderer også en øvelse kalt Golden Fish. Legg det ned, legg hendene bak nakken din. Tærne er rettet mot seg selv og strekk produserer vibrerende bevegelser i hele kroppen. Øvelse aktiverer bevegelsen av blod og toner blodårene.

Dans og yoga - det ideelle middel for blodårer

Perfekt opptre beholderen dans og yoga, som oppstår under trening av bevegelse koordinasjon, blodoksygenering, blodsirkulasjon forbedring, øket vaskulær tonus og elastisitet. I tillegg bidrar de til å bli kvitt psykiatrisk stress og stress, noe som er viktig for forbedring av blodårene.

Et effektivt resultat i behandlingen av vegetovaskulær dystoni vil være følgende øvelser:

 • Gjøre en langsom innånding med nesen, du må klatre så høyt som mulig på tærne og holde pusten. Når du går tilbake til startposisjonen, bør du slappe av og sakte puste ut gjennom munnen. Gjør 10-15 repetisjoner.
 • Ta et raskt pust gjennom nesen, kaster de armene ut til sidene, buet seg tilbake. I denne stillingen er det nødvendig å holde pusten i 3 sekunder. Da, etter utånding, senker de armene og slapper av musklene. Gjenta 7-10 ganger.

Den ideelle måten å styrke fartøyene er danser

Gymnastikk for hjernens fartøy

For å redusere risikoen for spasmer, er det nødvendig å introdusere øvelser for å styrke fartøyene i ladningssystemet. Effektive tiltak gjøres ved å bevege hodet i forskjellige rotasjonsretninger av legemet, står på hodet, albuene og skulderbladene, ben heiser i en liggende stilling, samt flip-flops, og en sirkulær rotasjon.

Aktiver hjernen sirkulasjon vil hjelpe stå på ett ben, så vel som to. Forbedre blodsirkulasjonen, øk tonen i blodårene og gi hjernen oksygenvandring. Øvelser utvide arteriene og øke blodstrømmen til hjernen.

Utvid arteriene og forbedre bevegelsen av blod i hjernen vil hjelpe følgende øvelser:

 1. Roter hodet først med klokken, og bakover i 2-3 minutter.
 2. Å løfte hendene opp, må du lage en "lås". Gjør bakkene fremover, etterligner brennstangen. Gjenta 8 ganger.
 3. Beveg beina dine: Beinet bør bevege seg mot motsatt hånd.
 4. Bøye litt knær og spre hendene til sidene, utfør asynkrone bevegelser: med høyre hånd å gjøre rotasjonsbevegelser bakover, og den venstre - fremover og omvendt. Øvelse vil bidra til å forbedre hukommelse, oppmerksomhet og konsentrasjon, og øke også tankens hastighet.
 5. Utfør løft av de rette bena, med hendene som støtter nedre rygg. Til slutt, opphold i 5 minutter i rack "Birches".

For å utføre de første 4 øvelsene, må du stå opp, bena fra hverandre med skulderbredde fra hverandre. Den femte øvelsen ligger på ryggen din og strekker armene langs kofferten.

Effektiv effekt på hjernens fartøy er gitt av bagasjerens torso

Gymnastikk for nakkens fartøy

Viktig å opprettholde hjernen er nakken, fordi gjennom det er arteriene som leverer oksygen og nyttige stoffer til hjernen.

Hvis nakke muskler er svekket, må personen strekke seg for å holde hodet i en normal stilling. På grunn av den konstante spenning fartøyene er komprimert og klemmes fast nerveender, noe som fører til hodepine, svimmelhet, dårlig sirkulasjon, hypertensjon og andre problemer.

For å bli kvitt problemer, er det nødvendig å styrke muskler og fartøy i nakken. Til dette formål anbefales det å utføre skråninger, sving og rotasjon av hodet, men bevegelsene skal være glatte.

Kompleks for styrking av livmorhalsbeholdere:

 1. Trekk alle deler av ryggen mot veggen. Etter å ha innåndet, er det nødvendig å "maksimere" veggen, som strekker nakke musklene. Hold pusten og hold deg i denne posisjonen i 5-6 sekunder.
 2. Sitt på en stol og legg en håndflate på pannen. Trykk så sterkt en hånd på hodet, kaster den tilbake. Samtidig bør spenningen i nakke muskler ikke tillate hodet å avvike. Hold nakkespenningen i 5-10 sekunder, hold pusten. Ta deretter ut og hvile i 10-15 sekunder. Gjenta 3-7 ganger.
 3. Utfør øvelser som ligner på den forrige, vippe hodet fremover, og deretter sidelengs.
 4. Utfør sakte rotasjonsbevegelser av hodet i den ene og den andre retningen. Gjenta 8-12 ganger.

Fysiske øvelser med cerebral arteriosklerose

Aterosklerose av cerebral fartøy er en vanlig kronisk sykdom som fører til ødeleggelse av veggene i blodårene. Sklerotiske plakk som oppstår på grunn av høyt kolesterolnivå, som det var, holder seg til blodårene, på grunn av det de blir smale. Dette forhindrer normal blodsirkulasjon, før eller senere fører til alvorlige kardiovaskulære abnormiteter og til og med død.

Aterosklerose av cerebral fartøy bidrar også til utvikling av gangrene av ekstremiteter, alvorlig diabetes eller perifer endarteritt.

Ateroskleros natur består i utseendet av et fettlag på overflaten av arterievegger. I de første faser av en slik prosess føler en person ikke noe ubehag, det er umulig å gjenkjenne problemet hjemme. Normal tilstand av helse fortsetter til sklerotiske plakk akkumulerer 85% av det vaskulære lumen. I dette tilfellet kan organene ikke motta volumet av blod som er nødvendig for normal funksjon.

For å minimere den negative effekten av cerebral aterosklerose må det overholdes en rekke forhold. Bare på denne måten vil det være mulig å regulere funksjonen av sirkulasjonssystemet. Å takle dette problemet vil hjelpe forskjellige fysiske øvelser i aterosklerose av cerebral fartøy.

Opplæring av små kapillærer

Kapillærene er de minste blodkarene i menneskekroppen. De bidrar til å forsyne den nødvendige mengden blod til hver celle, og også å rense den av akkumulerte slagger og toksiner.

Forskere har beregnet at i kroppen av den gjennomsnittlige personen mer enn 60 tusen kilometer av disse små fartøyene. Hvis aterosklerotiske plakk begynner å samle seg på veggene, kan cellene ikke lenger motta den nødvendige mengden næringsstoffer. På grunn av dette dør de snart, og holder i sitt hulrom skadelige organismer giftstoffer. De vil ikke kunne trekke seg inntil blodstrømmen er justert.

Av denne grunn har en person problemer, ikke bare fra kardiovaskulærsystemet, men også lever- og nyresykdommer. Å takle dette vil hjelpe fysiske øvelser i aterosklerose av cerebral fartøy.

Et stort bidrag til helseforbedringssystemet ble laget av den japanske forskeren Katsudzo Nishi. Hans teknikk er unik og har til nå ingen analoger. Født som et sykt barn, mottok han umiddelbart en skuffende prognose: han er usannsynlig å overleve til han er 20 år gammel.

Nishi klarte imidlertid ikke bare å forbedre kroppen sin, men også å redde millioner av mennesker fra forferdelige sykdommer i hjerte-og karsystemet. Hans system omfatter et sett med enkle fysiske øvelser med hjernens aterosklerose, som bidrar til å etablere blodsirkulasjon og styrke veggene i blodårene.

Det vanligste Nishi-komplekset er følgende algoritme:

 1. Trening "Lukkestopp og palmer" - ligger på en hard overflate, legg en liten rulle under nakken. Ta med hverandre føtter og hender, avslappende slapper av og anstrenger dem igjen. Trekk ut armene og beina, og gå tilbake til startposisjonen. Slike fysiske trening i aterosklerose i hjerneskapene fremmer intensiveringen av blodsirkulasjonen og rensingen av små kapillærer fra slagg.
 2. Trening "Vibrasjon" - denne metoden bidrar til å raskt rense kapillærene, og også for å styrke veggene sine. Utfør øvelsen umiddelbart etter å ha våknet, ligge i sengen. For å gjøre dette, bør du ligge på ryggen, løfte hendene og føttene til luften, så rist hele kroppen i 2-3 minutter. Et slikt upretensiøst kompleks bidrar til å justere arbeidet ikke bare for blodet, men også for lymfesystemet. Treningsvibrasjon fjerner også akkumulerte slagger og giftstoffer fra hjernen.
 3. Tren "gullfisk" - det er også nødvendig å ligge i sengen umiddelbart etter oppvåkning. På nivå 4 i livmorhalsen, plasser armene under nakken, og tærne dine bør bli trukket hardt av deg selv. I dette tilfellet skal kroppen være så tett som mulig. Hvis du gjør alt riktig, vil du føle små vibrasjoner i hele kroppen som bidrar til å avlaste spinale nerver fra overdreven tone og aktivere sirkulasjonsprosessen.

Prøv å spise riktig, spis så mange friske grønnsaker og rød fisk som mulig. Det er verdt å gi opp alkoholholdige drikker, noe som påvirker tilstanden av metabolisme negativt.

Spesiell gymnastikk for hjernens fartøy

Det er et sett av fysiske øvelser aterosklerose i hjernen, som er i stand til å rense blodet kanalene fra fastlåst på dem sklerotiske plakk. I hjertet av et slikt system på en rekke tilt, sving og rotasjon sex, torso, lemmer ups, tumbling og mer - alle vil finne og utvikle seg selv komplekset, som han vil utføre på kreftene.

Hvis du tar denne behandlingen ansvarlig, kan du forbedre den interne blodsirkulasjonen betydelig, aktivere hjernens arbeid. Styrke arbeidet til fartøyene vil hjelpe til med en så enkel øvelse som alternativ stående, så til venstre, deretter på høyre fot. Også, normale friluftsvandringer vil bidra til å forbedre funksjonen til hjernens fartøy.

For å fikse resultatet, utfør følgende kompleks:

 • Legg deg ned på gulvet, strekk armene dine langs kofferten, deretter vekselvis løft venstre ben, deretter høyre ben. Du kan også gjøre svinger med hendene dine.
 • Stå på føttene, roter hodet med klokken, og deretter mot klokka. Hvert kompleks bør utføres 2-3 minutter flere ganger.
 • Lig deg ned på gulvet, løft bena til toppen og ta den kjente fra barndommen som "Birch". Hold i denne stillingen i 2-3 minutter, etter en kort hvile, gjenta tilnærmingen.
 • Stå på føttene, lukk dine hevede armer i slottet. I denne stillingen gjør du bakkene frem og tilbake, venstre til høyre. Gjenta komplekset 8-10 ganger.
 • Fremskynde sirkulasjonsprosessen vil hjelpe den vanlige rotasjonen av hender og føtter. Det er best å gjøre dette asynkront, slik at fartøyene blir bedre arbeidet. Slik fysisk trening i åreforkalkningen i hjerneskarene bidrar til å øke oppmerksomheten og konsentrasjonen.

For å oppnå den beste effekten fra terapeutisk fysisk kultur i åreforkalkningen av cerebral fartøy, er det nødvendig å observere et spesielt diett og ta medisiner foreskrevet av en lege.

Valget av treningsgraden er best kombinert med kardiologen, fordi hvis du nærmer deg øvelsene feil, risikerer du å skade kroppen din. Ved en aterosklerose av hjerneskip er det ekstremt ikke anbefalt å være engasjert i løp og roing.

Øvelser for forebygging av cerebral aterosklerose

For å forhindre utvikling av aterosklerose i hjerneskarene, er det alltid nødvendig å utføre en rekke fysiske øvelser. Med deres hjelp er det mulig å etablere blodsirkulasjon for å gi næring til kroppen med den nødvendige mengden oksygen.

Ved opprettholdelsen av hjernens helse spiller nakken en stor rolle. Det er i det at alle blodkanaler som er ansvarlige for overføring av blod, er konsentrert. Hvis de begynner å klemme nakkevirvlene, mottar hjernen ikke den nødvendige mengden blod og oksygen.

Føler et slikt brudd kan skyldes hyppig hodepine og svimmelhet, høyt blodtrykk.

For å takle dette problemet er det mulig ved hjelp av følgende komplekse ved en aterosklerose av kar i hjernen:

 • Langsomt vippe hodet i forskjellige retninger i 5-7 minutter, gjenta øvelsen flere ganger om dagen.
 • Sitt på en stol og legg hendene på pannen. Med et lite trykk med hendene, flytt hodet bakover, men nakke musklene må spenne og forhindre det. For å oppnå best resultat under eksponering, hold pusten.
 • Stå nær veggen slik at ryggen er så nær som mulig på overflaten. Ved innånding, prøv å gjøre hver ryggvirvler kontakt overflaten - dette vil gjøre muskelrammen fungerer. Ta denne posisjonen i 5-10 sekunder, gjenta øvelsen 3-4 ganger.
 • Ta kattens pose og prøv å strekke nakken din så mye som mulig. Så du kan justere musklene som er ansvarlige for blodsirkulasjonen.

For at fysiske øvelser i aterosklerose i hjerneskarene skal gi så mange resultater som mulig, er det nødvendig å lære å puste riktig under behandlingen. For disse formål ble det utviklet en spesiell metode som ble kalt respiratorisk gymnastikk i aterosklerose av cerebral fartøy. Dens utviklere anbefaler å puste mage, pusten skal være skarp og dyp.

Du kan også prøve å puste gjennom ett nesebor - dette vil hjelpe deg å roe ned og normalisere metabolismen. Åndedrettsgymnastikk med aterosklerose av cerebral fartøy har en positiv effekt på tilstanden til skjoldbruskkjertelen, leveren, øker stoffskiftet.

Å bli kvitt sklerotiske plakk i hjernen vil hjelpe normale daglige turer i parken. Kompleks fysisk aktivitet akselererer inntrengingen av oksygen i kroppen. Det bidrar til å regulere metabolismen, noe som bidrar til å fjerne kolesterol fra kroppen. Slike påvirkninger fører til at personen på blodkarets vegger ikke har sklerotiske plakk.

Utmerket hjelp til å etablere blodsirkulasjon i aterosklerose i hjernen i bassenget. En person føler ikke fysisk anstrengelse, men alle hans systemer er involvert i dette. Du kan enkelt finne for deg selv det komplekset av øvelser for aterosklerose i hjernen, som du vil kunne.

Liste over øvelser for aterosklerose av cerebral fartøy

Aterosklerose er en plage av det moderne samfunn. Sykdommen manifesterer seg i form av fettavsetninger på de vaskulære veggene. Som et resultat vokser plakkene noen ganger så mye at de blokkerer blodstrømmen helt.

Aterosklerose av cerebral fartøy er spesielt farlig, da det kan føre til utvikling av iskemi og slag. Du kan ikke bare bruke medisiner, men også øvelser for åreforkalkning av cerebral fartøy.

Nishi-modus

Denne metoden er rettet mot å forbedre cerebral blodstrøm. Dessuten bidrar Nishis metode til å styrke veggene i blodårene.

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

Vibrasjon er en av de mest effektive og enkle metodene. Du kan opprette de nødvendige forholdene uten å komme seg ut av sengen. For å gjøre dette, trenger du bare å løfte armen eller beinet og lage energetiske bevegelser som ligner risting. Nok minutter med slike aktive bevegelser med hver hånd og hver fot.

En annen øvelse - "Gullfisk". For henrettelsen legges hendene bak nakken, og tærne er rettet mot hodet. Dermed passerer en ekstra vibrasjon gjennom kroppen, noe som øker tonen i kapillærene.

Aterosklerose av cerebral fartøy

Yoga og danseklasser

Stress og stress kan fjernes av bevegelse - dette er et velkjent faktum. Også aktive bevegelser bidrar til å normalisere cerebral sirkulasjon og gi vev med ekstra oksygen.

En av de beste måtene å få deg til å flytte i sin helhet er yoga eller dans. Følgende øvelser er egnede:

Hva er preget av aterosklerose av nyrene og hvilke metoder for forebygging som finnes - svarene her.

Øvelser for aterosklerose av cerebral fartøy

LFK-øvelser har også en gunstig effekt, som beskytter mot overdreven belastning.

 1. I et halvt minutt eller et minutt går de rundt i rommet og holder seg til et sakte tempo.
 2. Bevegelsen er gjort 5-7 ganger. Det er nødvendig å stå opp ved å plassere føttene i første posisjon, og legg hendene ned til hvor ribben slutter. De gjør en tilbaketrekking av hodet tilbake, parallelt, tar pusten. Etter hendene blir brystet komprimert sideværte, noe som gjør en utandring, klemmer ut luften, og hodet senkes.
 3. Den andre posisjonen. Bøy armene til skuldrene og strekk deretter oppover. Parallelt er retting av ryggen gjort, hodet stiger og innånder luften. Ved utånding gjøres alt i omvendt rekkefølge: skuldrene fremføres, hendene faller først til skuldrene, så bare ned. Gjør 3-6 ganger.
 4. Den første posisjonen. Skulderen skal trekkes tilbake, inhalerer dypt. Deretter plasseres hendene i midjen. Etter å puste ut, og hendene senkes i sømmer. 3-5 ganger - den optimale mengden.
 5. Den første posisjonen. Gjør korps skråninger slik at skråningen måtte puste ut, og rytningen av pusten. 3-5 ganger - optimal for hver side.
 6. Igjen holder de seg på stolens bakside, den første posisjonen. Venstre og høyre ben skal skiftevis settes bort fra stammen. Repetisjon er gjort 7-9 ganger for begge bena.
 7. Den første posisjonen, gjør omslag på bagasjerommet, samtidig som han trekker hendene på baksiden. Ved sving, innånding, pust ut når du går tilbake til startposisjonen. Det er nødvendig å holde føttene i en jevn stilling under hele treningen. Optimal 3-6 ganger.
 8. Som en ferdig trening gå rundt på rommet et og et halvt.
 1. De begynner med en tur, som er ledsaget av en høy rive på knærne og raske, hurtige slag med hendene. Varighet 20-40 sekunder, og deretter et gåttrinn i et minutt.
 2. Den første posisjonen, og hendene er plassert på magen. Det er nødvendig å puste magen, skyve hendene på magen, og trekk deretter opp magen. 3-5 puster inn og ut er nok.
 3. Den andre posisjonen. Hendene stiger først til skuldrene, og deretter oppover, blir pusten parallelt inntrukket. Ved utånding senkes hendene. 3-5 ganger er nok.
 4. Hold på på baksiden av stolen, sving hvert ben i sin tur. Det er nødvendig å gjenta bevegelsen 4-8 ganger på hvert ben.
 5. En av hendene passer i midten av brystet, og den andre på magen. Dype, dype puste utføres. 4-6 ganger.
 6. Den første stillingen og hendene er satt i livet. Det er nødvendig å gjøre en sving mens du kaster og litt trekker hånden tilbake, ser på håndflaten. 3-6 ganger i hver av partiene vil være tilstrekkelig.
 7. Den første posisjonen, og hendene er plassert bak hodet. De la hendene bevege seg oppover, men samtidig bøyes de i ryggen ved innånding, og ved utånding stiger de igjen nøyaktig, hendene bak hodet. 6-8 ganger.
 8. Den første posisjonen, og hendene sitter på beltet. De lager sirkulære bevegelser med kroppen, avviker bakover-sidelengs-fremover-inn i den andre siden. På bakken skal tilbake ha et pust, og fremover - puster ut. 3-5 ganger i hver av partiene er nok.
 9. En og en halv to minutter, går det med håndflaten til sidene. Tempoet er rolig.
 1. De begynner med en tur, som er ledsaget av en høy rive på knærne og raske, hurtige slag med hendene. Tempoet akselereres hvis det er mulig. Varighet 1,5-3 minutter.
 2. Palmer passer inn i enden av ribbeina og bena i første posisjon. Det er nødvendig å inhalere sakte og puste sakte 5-8 ganger.
 3. Den andre posisjonen for beina, og armene bøyer seg på brystnivået. Det er nødvendig å sakte opp armene til sidene ved innånding og for å redusere utånding. 4-6 ganger er nok.
 4. Skulder skal være smalere enn beina fra hverandre, og armene i midjen. Benene vekselvis bøyes, og vekten overføres til den ene eller den andre. På hvert bein bør det være 5-8 bevegelser, pustens hastighet spiller ingen rolle.
 5. Den andre posisjonen, og fingrene på hendene blir komprimert i knyttneve. De løfter en hånd opp en om gangen, samtidig som de trekker tilbake den andre. Bevegelse utføres 8-12 ganger, pusten spiller ingen rolle.
 6. Den andre posisjonen, hendene strukket til skuldrene. Utfør hurtige slag med føttene, og prøv å nå med tåen til håndflaten din. I dette tilfellet bør svingen trenge ut. 8-12 gjentakelser vil være tilstrekkelig.
 7. Den første posisjonen. Gjør hjørnene på kroppen med en samtidig tilt og prøv å nå ut med fingrene til tåen. Hellingen må utåndes. Nok 3-6 ganger for hver side.
 8. Benene blir samlet sammen, hendene holdes bak baksiden av en stol og utfører knep, prøver å få en utandring på knebøyet, og i økende grad innåndes. 4-6 ganger er optimal.
 9. Fullfør komplekset med å gå i 1-2 minutter.

For fartøy i nakken

Øvelser for aterosklerose av cerebral fartøy inkluderer også et kompleks rettet mot å forbedre arbeidet i livmorhalsbeholdere.

Dette skyldes det faktum at gjennom livmorhalskårene og blodårene er den viktigste cerebrale sirkulasjonen. Nakke muskler kan svekkes av ulike grunner, på grunn av hvilke blodårene kontrakt, og blodstrømmen forverres, noe som fører til svimmelhet, hodepine, besvimelse.

For å forhindre dette ble en egen gymnastikk utviklet for nakken:

 1. Stå opp i nærheten av veggen, trykk mot baksiden. På inspirasjon, "skyv" deg selv inn i veggen så mye som mulig, noe som forårsaker at livmorhalsen opplever spenning. Hold deg slik i 6-7 sekunder.
 2. Sett deg ned på en stol og legg en håndflate på pannen. Deretter må du trykke på håndflaten, forsøke å tvinge hodet til å bøye seg tilbake, og samtidig ikke la hodet avvike, og skape spenning i nakke musklene. På treningsstedet blir pusten forsinket med 15-20 sekunder. 3-7 ganger gjentatt.
 3. Komplekset gjentas i henhold til fremgangsmåten ovenfor, men hodet er avbøyet fremover, og deretter til hver side.
 4. Gjør langsomt bevegelsene til hodets rotasjon i hver av sidene 8-12 ganger.

Åndedretts teknikker

Charge for åndedrettssystemet vil ikke bare bidra til å forbedre blodsirkulasjonen i hjernearteriene, men også redusere trykket betydelig. Det grunnleggende postulatet som skal følges, er nasal pust og utånding gjennom munnen.

Øvelser anbefales å gjøre, puster i hoved høyre nesebor. Dette skyldes det faktum at kroppen på denne måten blir tonet, noe som betyr at også fartøyets tone stiger. Beroligende skjer derimot ved hjelp av pusten til venstre nesebor.

Til å begynne med anbefales det å ta et dypt pust sakte ved hjelp av nesen, etter å ha holdt pusten i noen sekunder. Deretter, med korte pauser, strekker han ut leppene sine med et rør, de skyver ut luften. Ideelt sett, hvis en pust er strukket for 10-15 utløp.

Denne enkle øvelsen forbedrer ikke bare blodsirkulasjonen, men virker også godt på skjoldbruskfunksjonen.

Du kan finne mange videoer med andre alternativer for respiratorisk gymnastikk, hvorav mange synes å være vanskeligere eller enklere enn den ovennevnte øvelsen.

Hvis trykket stiger

For hypertensiver er det en gymnastikk som utelukker de fleste plutselige bevegelsene. Dette skyldes at skarphet øker blodstrømmen, øker blodtrykket, noe som er kontraindikative for hypertensive pasienter.

Det er bedre å gi preferanse til følgende øvelser:

 1. Turgåing er en oppvarming. Slike gang kan være en rekke enkle uskarpe bevegelser av hender eller føtter, og vri kroppen. Varighet - ca 5 minutter.
 2. De okkuperer en stol, legger sine bein 30-40 cm fra hverandre. Utfør helling av kroppen mot knærne, mens du trekker hendene litt tilbake. For å se det er det nødvendig fremover, ikke avtagende et hode.
 3. Ta et pust, de sprer hendene til sidene. Sammen med utånding faller hendene i livet, og kroppen glir på hver side.
 4. Noen av bena er satt til side, holder denne posisjonen i flere minutter. For å støtte balansen blir håndene avlet til sidene. Gjenta deretter med den andre foten.

Metoder for diagnostisering av aterosklerose er beskrevet nedenfor.

Herfra kan du lære om metoder for å forhindre atherosklerose, tilgjengelig for alle.

Les Mer Om Fartøyene