Hva er bigeminy, årsaker, diagnostikk og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er bigeminy, årsakene til dette brudd på hjertets rytme. Symptomer og behandling.

Bigemini er varianten av hjertealorytmie (riktig veksling av ekstrasystoler og normale komplekser), der hvert normalt slag er ledsaget av ekstrasystol - for tidlig sammentrekning av hjertemuskelen.

Normalt er rytmdriveren en sinusknutepunkt lokalisert i atriene. Ekstraordinære impulser kan komme fra ventriklene, mindre ofte fra atria, som danner ventrikulære eller atriale ekstrasystoler. Avhengig av kilden til ekstrasystoler isoleres de supraventrikulære eller ventrikulære former for patologi. I det første tilfellet dannes impulser som fører til for tidlig sammenføyning og utvikling av bigemini i atria, i den andre - i myokardiet i ventriklene.

Bigeminia bør ikke betraktes som en sykdom. Ofte utgjør en slik rytmeforstyrrelse ingen fare. Når man skal bestemme graden av risiko, bør årsakene som fører til ekstrasystole vurderes:

 • For eksempel, hvis allorytmisk ekstrasystol er en konsekvens av hjerteinfarkt, kan det indikere en signifikant alvorlighetsgrad av tilstanden.
 • På bakgrunn av bigeminy i tilfelle et hjerteinfarkt, øker risikoen for å utvikle ventrikulære arytmier, noe som kan føre til fatale konsekvenser.
 • Periodiske kortsiktige episoder av bigemi uten organisk patologi i hjertet kan betraktes som trygge og krever ikke antiarytmisk terapi.

Denne patologien kan helbredes helt.

Behandlingskardiolog behandler kardiolog. Hvis årsaken til patologi er forbundet med sykdommer i andre organer (tyrotoksikose, neurokirkulatorisk dystoni), er behandling nødvendig fra de aktuelle spesialistene: endokrinolog, nevropatolog. I nærvær av indikasjoner for kirurgisk behandling av arytmipasienter, konsulter en hjerte kirurg.

Årsakene til bigeminy

Extrasystoler kan være forbundet med funksjonsforstyrrelser, organiske endringer i myokardiet og toksiske effekter. Sjeldne ekstrasystoler forekommer ofte hos friske mennesker. Bigeminia er vanligvis funnet hos pasienter med strukturelle endringer i myokardiet eller tilstedeværelsen av valvulære defekter.

Mulige og funksjonelle grunner for utviklingen av bigeminy:

 • røyking,
 • psykometrisk stress;
 • effekter av koffein eller alkohol;
 • neurokirkulatorisk dystoni;
 • elektrolyttforstyrrelser.

I noen tilfeller kan årsaken til staten ikke avklares. Denne bigeminy kalles idiopatisk.

Organiske årsaker inkluderer sykdomspatologien, som fører til endringer i hjertemuskelen dystrofi i form av (strukturelle og metabolske lidelser), nekrose (myokardnekrose del), multippel sklerose (erstatning myokardialt bindevevs). Påvirke de elektrofysiologiske egenskapene til myokardiet kan også være toksiske effekter, noe som ofte fører til utvikling av rytmeforstyrrelser.

Ventrikulære ekstrasystoler i ca 2/3 av tilfellene er assosiert med hjertesykdom (CHD). Derfor, ved påvisning av for tidlige ventrikulære komplekser etter 40 år, kan forbindelsen av arytmi til IHD kun utelukkes ved koronar angiografi - undersøkelsen av tilstanden til blodkarene som leverer hjertet.

Utviklingen av rytmeforstyrrelser på grunn av hjerteinfarkt eller andre former for IHD forverrer prognosen av sykdommen.

Symptomer på bigeminy

Både i ventrikulær og i supraventricular form av bigeminy, varierer subjektive opplevelser i forskjellige mennesker. Noen pasienter tolererer denne typen arytmi, andre føler seg verre, følelser av angst og frykt oppstår. Med stabil bigemini kan ekstrasystoler kanskje ikke føltes, men oftere med patologi, det er noen manifestasjoner av ubehag i thorax eller i nakken.

Følgende symptomer kan være bekymret for pasienten:

 1. Følelse av forstyrrelser, pauser mellom hjertekontraksjoner, som kan virke som et fall fra en høyde eller et hjertesink.
 2. Angststaten, spesielt når en ekstrasystol oppstår om natten.
 3. Pustevansker, kortpustethet.
 4. Svimmelhet, senking av blodtrykk på tidspunktet for et anfall av allorytmi.
 5. Smerte i hjertet.

I tillegg til symptomene som er direkte forbundet med ekstrasystoler, kan kliniske manifestasjoner av patologien som forårsaket arytmi, observeres. Stabil bigeminy kan føre til utvikling av hjertesvikt, forårsake brudd i hjertemuskelen og dets arbeid.

diagnostikk

Puls - hyppigheten av svingning av veggene til fartøyene, bestemt av palpasjonsmetoden. Med bigemini kan pulsen reduseres og være mindre enn 40 slag per minutt. Videre er det ikke sammenfallende med hjertefrekvensen - denne parameteren bestemmes når du hører toner i hjerteområdet, og med bigemini svarer det vanligvis til normen - 60-80 per minutt. Det er for eksempel på nakken eller på håndleddet du kan telle 40 slag per minutt, og i hjertet - 60-80 slag.

Dette fenomenet kalles et pulsunderskudd. Når du lytter til hjerteaktivitet, er en ekstra tone av ekstrasystolen bestemt, med bigemini blir den vanligvis styrket.

Instrumentelle forskningsmetoder for bigeminy:

 • Elektrokardiografi - registrering av elektriske felt dannet som følge av hjerteaktivitet.
 • Ekkokardiografi er en ultralyd som kan oppdage organisk hjertepatologi.
 • Holter-overvåkning er en teknikk for registrering av kardial elektrisk aktivitet i løpet av dagen, noe som gjør det mulig å oppdage hyppigheten av anfall av allorrytmi og tilstedeværelsen av andre rytmeforstyrrelser. For å gjøre dette, er en enhet festet til kroppen som registrerer EKG under pasientens normale aktivitet.
 • Intrakardiell elektrofysiologisk forskning er en metode som brukes i alvorlig arytmi, når det er nødvendig å identifisere en del av myokardiet som er kilden til ekstrasystol. I løpet av studien injiseres elektroder som registrerer den elektriske aktiviteten til ulike deler av myokardiet gjennom blodårene i hjertet.

Elektrokardiografi er en enkel og effektiv metode for å bestemme tilstedeværelsen av bigeminy. Hvis undersøkelsen utføres med en konstant form for patologi eller under et arytmiaanfall, oppdages en sekvensiell veksling av normale og for tidlige impulser på EKG. De ser ut som par av komplekser av EKG-tenner, dannet av endringer i elektriske felt når eksitasjonsbølgen passerer gjennom myokardiet.

Kompleksene skilles fra segmenter som svarer til avslapping av myokardiet i ventriklene og atria og passerer langs isolinen (nivået som konvensjonelt tas som null). Når den supraventrikulære formen endres, blir EKG-tennene som svarer til ekstrasystolen ikke endret. Med ventrikulær variant av bigeminy observeres ekspansjon og deformasjon av komplekser.

Behandling av patologi

I noen tilfeller kan bigemi elimineres helt. Dette skjer i situasjoner der det er mulig å eliminere årsaken som førte til allorytmi, for eksempel tyrotoksikose, myokarditt, infeksjonssykdom, elektrolyttbalanse. I alvorlige tilfeller er det mulig å kvitte seg med bigemini kirurgi - ødeleggelsen (ablation) av fokus av patologiske impulser ved hjelp av høyfrekvent strøm.

 1. Ved enhver form for bigeminy behandling av patologi, som forårsaket rytmeforstyrrelser, er eliminering av årsakssymptomer av arytmi vist.
 2. Nyttig er nektelsen av alkohol, røyking, sterk te, kaffe.
 3. Det anbefales å observere en sunn livsstil, eliminere psykomotional stress.
 4. I alvorlige angrep subjektive toleranse bigeminy anbefales preparater sedativ virkning: skjær hagtorn, motherwort, beroligende midler (phenazepam, clonazepam).

Antiarytmisk terapi

Antiarrhythmic drugs for any type of extrasystole, inkludert bigeminy, brukes i henhold til strenge indikasjoner. Ifølge forskningen forårsaker ikke periodiske episoder av bigeminy seg selv kroppsskader og fører sjelden til et brudd på blodsirkulasjonen.

Men å ta anti-arytmiske stoffer kan føre til bivirkninger. De farligste av dem er:

 • økt risiko for plutselig hjertedød;
 • arytmogen effekt - forbedring av eksisterende arytmi eller forekomst av en annen rytmeforstyrrelse;
 • svimmelhet, svimmelhet, økt hjertesvikt, redusert antall hvite blodlegemer og andre bivirkninger.

Beslutningen om behovet for antiarytmisk behandling avhenger av risikovurderingen. Først med supraventricular bigeminy er det fare for utvikling av supraventrikulær takykardi - en rytmeforstyrrelse, hvor frekvensen av sammentrekninger når 140-180 per minutt. Betingelsen er farlig for muligheten for å utvikle hjertesvikt og krever akutte tiltak for å normalisere rytmen. For det andre kan konsekvensen av supraventrikulær bigeminy være ciliary arytmi, hvor atriene kontrakt med en frekvens på mer enn 300 slag per minutt. Ventrikulær bigeminy er farlig ved trusselen om plutselig hjertedød.

Indikasjoner for å foreskrive antiarytmika for ekstrasystol:

 • hyppige angrep av bigeminy, som fører til brudd på blodets bevegelse i kroppen;
 • alvorlig pasient toleranse av ekstrasystole;
 • forverring av hjertemuskulaturens funksjonelle kapasitet under ultralydsundersøkelse av hjertet, overvåket i dynamikk.

Hvis supraventrikulære bigeminy velgerinnretning er preparater av gruppene beta-blokkere (propranolol, atenolol, metoprolol), eller kalsiumkanalblokkere (verapamil, diltiazem). Hvis de ikke er tilstrekkelig effektive, velg effektive stoffer fra andre grupper eller en kombinasjon av de to.

Når ventrikulær ekstrasistolii, betraktet som potensielt farlig eller ondartet, utnevne amiodaron og betablokkere. Disse stoffene kan forbedre prognosen for hjertepatologi og redusere risikoen for død.

Antiarrhythmics av ​​1. klasse (propafenon, etatsizin, etmozin) er kun foreskrevet for arytmier som ikke er forbundet med iskemisk hjertesykdom.

Radiofrekvens ablation

Radiofrekvens ablation er vist i bigeminy, noe som fører til brudd på blodstrømmen i kroppen og en økt risiko for plutselig død, i tilfelle av ineffektivitet av antiarytmisk terapi. Denne kirurgiske prosedyren er bare mulig dersom utbruddet oppdages. Elektroder administreres gjennom venøs tilgang og etter å ha gjennomført en elektrofysiologisk studie, blir radiofrekvenseffekten på arytmikilden ødelagt, ødelegger den.

Klikk på bildet for å forstørre

outlook

Prognosen for bigeminy er bestemt av trusselen om livstruende forhold. Av graden av risiko utmerker seg flere kategorier av arytmi:

Hva er ventrikulær bigeminia?

Hjerte rytmeforstyrrelser kalles ekstrasystoler. Det er preget av hjertekontraksjoner som ikke forekommer i køen. Det samme gjelder visse deler av hjertet. Extrasystoler utvikles i forskjellige former, hvorav en er bigemi.

Denne form for arytmi, hvor for tidlig hjerteeksponering oppstår etter en annen sammentrekning av hjertet. Dette betyr at ekstrasystoliske og sinus sykluser er alternerende en til en. Samtidig observeres det samme intervensjonsintervallet.

En sunn person har om lag 55 reduksjoner. Hvis normale sammentrekninger veksler med ekstraordinære sammentrekninger, kalles dette bigemi, spesielt hvis det er løst på EKG. Hvis det er spesielt om ventrikulær form av denne tilstanden, betyr det at det eneste vanlige flytende komplekset veksler med ventrikulær ekstrasystol, noe som er en slags allorytmia.

I dette tilfellet oppstår for tidlig eksitering i hjertets ventrikel. Hvis det er en supraventrikulær form, betyr det at en ekstrasystol og en rytmisk sammentrekning av hjertet veksler riktig.

årsaker

Når vi snakker om årsakene til tilstanden vi diskuterer, må vi huske at det er direkte relatert til ekstrasystole, så først må vi vurdere årsakene som fører til det.

Funksjonelle ekstrasystoler forekommer hos pasienter som har slike sykdommer:

 • osteokondrose av cervical avdelingen;
 • VVD;
 • nevroser og så videre.

Videre kan arytmi være psykogene av natur og kan være assosiert med kjemisk og ernæringsmessige faktorer, i tillegg til å utvikle seg på bakgrunn av anvendelsen av alkohol, sterk kaffe og te, røyking, stress, under menstruasjon, og så videre.

Extrasystolia, som har en organisk karakter, oppstår med følgende sykdommer:

 • cardio;
 • koronar arteriesykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • kardiomyopati;
 • hjertefeil og så videre.

Extrasystolia av giftig natur utvikler seg:

 • med tyrotoksikose;
 • med feber;
 • med bivirkning av noen stoffer.

Extrasystoler utvikles mot bakgrunn av et brudd på forholdet mellom magnesium, kalium, natrium og kalsiumioner i hjertemuskulaturens celler, noe som påvirker det ledende systemet negativt. Fysisk aktivitet kan provosere sykdommer.

Ventrikulær bigeminy indikerer at kroppen uttrykker forgiftningsprosessen, noe som er en konsekvens av å ta digitalis-preparater.

Ofte skjer denne type arytmi hos pasienter som ble foreskrevet adrenalin, novokainamid, kinidin og novokain for sykdommer i hjerte-og karsystemet. I tillegg kan dette skjemaet være en konsekvens av bruken av visse typer anestesi, for eksempel kloroform eller cyklopropan.

Ventricular extrasystole som bigeminy

Noen ganger utvikler denne patologen på grunn av elektrisk stimulering av hjertet. Det er andre grunner for utviklingen av denne tilstanden:

 • tung forgiftning med stoffer av organofosfor karakter med akutt forgiftning;
 • elektrolyttforstyrrelser i myokardiet;
 • koronar angiografi;
 • høres av hjertet;
 • kirurgiske operasjoner på hjertet og så videre.

Alle årsaker kombinerer endringer som oppstår i hjertemuskelen og har en organisk opprinnelse. Selv tilsynelatende mindre forstyrrelser i myokardiet kan føre til utseendet av et ektopisk fokus på excitasjon, spesielt hvis de kombineres med visse funksjonsfaktorer.

symptomer

Bigeminia er preget av subjektive symptomer, for eksempel en følelse av hjerneslag, kort stopp eller avbrudd i dette viktige organs arbeid.

Sjelden, men det skjer fortsatt at cardialgi og angina pectoris manifesteres, og det er en sterk fylling i livmorhalsområdet.

I tillegg er det en cerebral symptomatologi:

 • besvimelse;
 • afasi;
 • svimmelhet;
 • forbigående form av hemiparesis.

Symptomer på nevrotisk og vegetativ natur observeres også:

 • svakhet;
 • blekhet;
 • kvalme;
 • følelse av frykt;
 • økt svette;
 • liten spenning;
 • følelse av mangel på luft.

Når et såkalt angrep forekommer, føler pasienten at hjertet hans slår kort, mens det ser ut til å bli kontrakt. Han føler seg kjedelige slag eller fladder. Noen ganger i hjertet av hjertet kan det være smerte, men dette skjer svært sjelden

diagnostikk

En god metode for å studere ekstrasystoler er økt overvåkning. I dette tilfellet registreres et elektrokardiogram i løpet av dagen, og pasienten selv fører en vanlig livsstil. Imidlertid brukes enda enklere metoder, for eksempel EKG-fjerning, lytter til hjertet og probing pulsen.

behandling

Oftest trenger ikke bigemi spesiell behandling. Først av alt er det nødvendig å kvitte seg med provoserende faktorer som er emosjonelle eller psykologiske i naturen. Det er også viktig å eliminere kronisk infeksjonsfokus.

Før legen velger taktikk for medisinering, bestemmer han toleransen for patologien, ser på egenskapene til ekstrasystolene og andre faktorer.

For behandling er det tilstrekkelig å eliminere psyko-emosjonelle faktorer og kroniske infeksjonsfokus

Dette må gjøres fordi tilstanden vi diskuterer ikke er en uavhengig sykdom. Etter at disse faktorene og årsakene til sykdommen er avklart, er behandlingen av den underliggende sykdommen foreskrevet.

Hvis det er en arytmi av nevrologisk karakter, brukes sedativer, er det også viktig å konsultere en nevrolog.

Bigemi i seg selv er ikke farlig, men konsekvensene avhenger av hvor aktiv den underliggende sykdommen utvikler, noe som førte til denne tilstanden. Derfor er det nødvendig å behandle helseproblemer til rett tid og lede en sunn, aktiv livsstil!

Hva er bigeminia og trigeminia

Extrasystoler er en ekstraordinær sammentrekning av hjertet, hvor eksitasjon oppstår i ulike deler av ledningssystemet. Bigeminia og trigeminia er varianter av ekstrasystoler, hvor eksitasjon forekommer i ventrikkene.

Hva er det

Det er nødvendig å forstå separat hva bigeminy og trigeminia er.

bigeminy - Dette er en ventrikulær ekstrasistoliya, hvor en normal sammentrekning av hjertet er en ekstrasystol (en til en).

trigemini - denne ventrikulære ekstrasistoliya, som veksler med normale sammentrekninger i forholdet mellom to til en. Det er også en quadrigemini (tre til en) og pentagemini (fire til en). Den riktige rekkefølgen av normale sammentrekninger og ekstrasystolisk kalles allorytmi.

Ventrikulære ekstrasystoler kan grupperes i grupper på rad, anses slike grupper for å være jogs av ventrikulær takykardi i hjertet (VT).

beats - Dette er et ganske vanlig fenomen. De er mer enn halvparten av alle mennesker og de fleste ventrikulære ekstrasystoler. Spesielt kan slike ventrikulære arytmier bli funnet hos pasienter som lider av iskemisk hjertesykdom og har hatt hjerteinfarkt.

Alternativer for sammentrekning av hjertet

årsaker

Hos friske mennesker kan det være enkle ekstrasystoler av forskjellig opprinnelse, noe som ikke forårsaker noen spesiell ulempe. De bør ikke bli betalt mye oppmerksomhet. Og her kan en hyppig ventrikulær ekstrasistolija i riktig rekkefølge eller gruppe ekstrasystoler allerede forårsake frykt.

Hovedårsakene til bigeminy og trigeminy:

 • akutte brudd på kransløpssirkulasjonen (hjerteinfarkt);
 • overdreven bruk av hjerte glykosider (digoksin og andre);
 • stenose eller insuffisiens av bicuspidventilen eller aortaklappen;
 • ulike effekter av revmatisme (betennelse i endokardiet og andre);
 • effektene av inflammatoriske prosesser i myokardiet og sklerotiske fenomener etter dem;
 • arr i hjertet etter et hjerteinfarkt.

I fravær av organiske årsaker og tilstedeværelsen av hyppige ekstrasystoler, er det verdt å vurdere uorden av autonom innervering av hjertet på grunn av neurokirkulatorisk dystoni. I dette tilfellet blir pasienter sendt til undersøkelse hos en nevrolog.

symptomer

Alle symptomene på bigeminy og trigeminy kan deles inn i de som oppstår fra kardiovaskulær og sentralnervesystemet.

Fra hjertet blir pasientene forstyrret av oppfattede avbrudd i hans arbeid, episoder av "fading" i hjertet, ubehagelige opplevelser i hjerteområdet med følelse av trykk eller brenning. Pasientene kan riste, de føler at de "ikke trenger å puste."

Forstyrrelser i hjertearbeidet - et tydelig tegn på bigeminy og trigeminia

Symptomer på bigeminy og trigeminia fra sentralnervesystemet oppstår på grunn av hjernehypoksi på grunn av unormal hjertefunksjon og redusert blodgennemstrømning til sentralnervesystemet. Pasienter føler seg hemmet, ubehag, de pleier å sove, det er fluer i øynene. I sjeldne tilfeller er et kort bevissthetstap mulig.

Arterialtrykk under disse manifestasjonene kan øke eller redusere. Avhengig av tilstanden, bør pasientene i slike tilfeller søke hjelp selv eller ringe en ambulanse.

diagnostikk

Den viktigste undersøkelsesmetoden for disse rytmeforstyrrelsene er elektrokardiografi, som i de fleste tilfeller gjør det mulig å foreta en korrekt diagnose. Hvis perioder med ekstrasystol forekommer i episoder, er diagnosen bigeminy og trigeminia Holter langsiktig undersøkelse av elektrokardiogrammet og arteriell press. De oppdagede ekstrasystolene er klassifisert etter spesielle standarder (Lown, Rayn).

Når diagnosen aloarytmi utføres, er det nødvendig å finne ut grunnårsaken.

Til dette formål:

 • Laboratorieforskning (generell analyse, blodbiokjemi, lipidogram) for å identifisere betennelse, klargjøre sannsynligheten for atherosklerotiske forandringer, IHD.
 • Ultralydundersøkelse av hjertet - å identifisere ulike vices, områder av hypodynami av hjertemuskelen (etter et hjerteinfarkt) og andre abnormiteter i hjertets morfologi.
 • Funksjonsprøver (veloergometri, etc.) lar deg vurdere toleranse for fysisk stress, for å forstå på hvilket stadium som forekommer bigeminy og trigeminia.

behandling

Hvis alle synlige grunnårsaker er fraværende, kan det være nødvendig å behandle brudd på vegetativ innervering hos en nevrolog.

Pasienter må lede en sunn livsstil med riktig kosthold, moderat fysisk anstrengelse, tilstrekkelig søvn, forlatelse av dårlige vaner og unngå stressende situasjoner.

Hvis bigeminy og trigeminia har oppstått som følge av en sykdom, må den behandles.

Behandling av bigemi og trigeminy innebærer bruk av antiarytmiske legemidler, som betablokkere (bisoprolol, anaprilin) ​​og kalsiumantagonister (nifedipin, diltiazem). De reduserer en persons puls og reduserer oppførselen av ektopisk spenning.

For nødhjelp av angrep av ventrikulær ekstrasystol, amiodaron, lidokain og kinidin brukes.

Hvis pasienter responderer dårlig på behandling eller det ikke har den ønskede effekt, er det verdt å tenke på kirurgisk behandling ved hjelp av radiofrekvensablasjon av hjertet, der cauterizing deler av ledningssystem som er basert på patologisk spenning.

komplikasjoner

Bigeminia og trigeminia kan bli komplisert ved ventrikulære arytmier (ventrikulær fibrillering, VT), som truer opphør av hjertesykdom. For å unngå dette er det nødvendig å behandle sykdommer som fører til alloarrytmi i tide.

outlook

Prognose for bigemini og trigeminia, avhengig av funksjonell klasse av ekstrasystoler i Laun:

 • 1 - opptil 30 individuelle enheter per time;
 • 2 - mer enn 30 enheter per time;
 • 3 - ekstrasystoler forskjellig i morfologi og opprinnelse av excitasjon;
 • 4A - ekstrasystoler, kombinert i par;
 • 4B - ekstrasystoler;
 • 5 - tidlig ekstrasystoler.

Extrasystoler i første og andre klasser anses å være sikre, og fra tredje kan de føre til negative konsekvenser. I situasjoner der autonom innervering er svekket, blir rytmen vanligvis lett gjenopprettet etter riktig behandling.

Hva er bigemynia hjerte og hvor farlig er det?

Enhver versjon av ekstrasystolen kan indikere en farlig dysfunksjon av hjertet. Ventrikulære bigemini ved hvilken en normal kardial rytme er erstattet av ektopisk, skjer mot en bakgrunn av akutt myokardialt ischemi, eller som en komplikasjon hos pasienter med kronisk hjertesykdom. I sjeldne tilfeller kan det føre til en unormal rytme i en frisk person med vegetative forstyrrelser. I hvert enkelt tilfelle er det nødvendig å utføre en doktors anbefalte undersøkelse og starte behandling av sykdommen i tide.

Varianter av ekstrasystole

Normalt genereres de rytmiske impulser som forårsaker sammentrekning av hjertemuskelen av sinuskoden. Tilstedeværelse av for tidlig eller ektopisk impulser danner en arytmi: oftere (i 60% tilfeller) er det ventrikulær ekstrasystol som bigemini, når etter hver normal sammentrekning oppstår en patologisk impuls som ikke er forbundet med hjertets basale rytme. Extrasystoler kan være:

 • supraventricular (sinus, atriell, atrioventrikulær);
 • ventrikkel.

Den andre i forekomstfrekvensen - atrielle typer ekstrasystoler (30%). I tillegg til kilden til uregelmessig rytme deles ekstrasystolene i henhold til hyppigheten av unormale sammentrekninger:

 • bigemini hjerte (forholdet mellom riktig og ektopisk rytme 1: 1);
 • trigeminia (for 2 normale sammentrekninger 1 episode av ektopisk);
 • parede ekstrasystoler (dobbelt uregelmessige impulser);
 • gruppe (3 eller mer).

Ved deteksjon av arytmi er nødvendig for å identifisere årsaksfaktorer av sykdommen, for å forhindre farlige komplikasjoner: sjeldne og sjelden slår asymptomatiske øker risikoen for hjertesykdom, men hyppige arytmiske episoder og ventrikulære bigemini kan føre til forringelse av pumpefunksjonen av hjertet og dannelsen av akutte sykdommer på blodsirkulasjonen i koronarkarene.

Årsaker til rytmens patologi

I det overveldende flertallet av tilfellene skjer arytmiske lidelser av typen bigeminy mot bakgrunnen av følgende typer hjertesykdommer:

 • akutt iskemisk myokardinfarkt;
 • anomalier av ventiler av medfødt eller tilegnet karakter;
 • revmatisk endokarditt;
 • kardiosklerotiske forandringer i myokardiet;
 • myokarditt av en hvilken som helst opprinnelse;
 • overskrider dosen av legemidler som påvirker hjertearbeidet;
 • vegetativ-vaskulær dystoni;
 • Psykoterapeutiske lidelser etter type akutt eller kronisk neurose;
 • forgiftning av husholdningsstoffer eller kjemiske stoffer.

Postinfarction og post-inflammatoriske endringer i hjertemuskelen med nedsatt koronar blodstrøm er de viktigste årsaksfaktorer for tilsynekomst av ekstrasystoler bigemia typenHva det er og hvordan å behandle rytmeforstyrrelse vet kardiolog eller arrhythmology, så utseendet av symptomer etter første evaluering er nødvendig å strengt følge råd fra en spesialist i behandling av hjertesykdom.

Manifestasjoner av sykdommen

Sjeldne og sporadiske episoder av ektopisk rytme vises vanligvis ikke og blir et utilsiktet diagnostisk funn i forebyggende EKG. Typiske tegn på ekstrasystole som bigeminy inkluderer følgende symptomer:

 • kortvarig tap av hjerteslag, som oppstår på bakgrunn av normal rytmisk arbeid i hjertet;
 • episodisk brystsmerter;
 • forverring av velvære med en presyncope.

En person som har opplevd angrepene av rytmeforstyrrelser, vet hva ekstrasystolen er og hvor mye sykdommen i blodkretsløpet manifesterer seg mot bakgrunnen til bigeminy. Ved kroniske hjertesykdommer med hyppige og ikke voldelige angrep av rytmeforstyrrelser, er følgende manifestasjoner mulige:

 • svakhet og sløvhet, ned til adynamia;
 • redusert oppmerksomhet og minne;
 • kvalme, svimmelhet og hodepine;
 • følelse av trykk eller kompresjon i netthinnen;
 • episoder av respiratorisk svikt av typen dyspnø som oppstår mot bakgrunn av et angrep av arytmi;
 • psykiske lidelser (frykt, panikk, angst, følelsesmessig oppmuntring);
 • blep av huden med utseendet av overdreven svette.

Enhver form for ekstrasystoler nødvendigvis manifest symptomer av varierende alvorlighetsgrad: det er nødvendig å reagere raskt på de slettede eller minimale tegn på hjerte patologi for å rettidig oppdage problemet og behandle arytmier.

Diagnostiske undersøkelser

Det optimale alternativet for å oppdage ekstrasystolen utfører en elektrokardiografisk studie. Bigeminia er lett oppdaget på kardiogrammet - etter hver vanlig episode av sammentrekning følger ekstrasystolen. Det er obligatorisk å bestemme plasseringen av ektopisk rytme: de tidlige ekstrasystolene fra ventrikkelen er spesielt ugunstige når en tann R. I tillegg til EKG (konvensjonelt og med stresstest), bør følgende studier utføres:

 • Generelle kliniske tester for å vurdere kroppens generelle tilstand
 • EKG-overvåking i løpet av dagen;
 • dupleks ultralydsskanning av hjerte og blodkar.


Med resultatene av undersøkelsen må man besøke de smale spesialistene for en rådgivende mening om behandlingens taktikk.

Terapeutisk taktikk

Valg av medisiner og prinsippene for terapi avhenger av årsakene til utseendet av ekstrasystoler. En viktig betingelse for vellykket behandling er en livsstilsendring og overholdelse av følgende doktors anbefalinger:

 • nekte å røyke, drikke alkohol og kaffe
 • begrensning av fysisk anstrengelse med total avslag på hardt arbeid
 • obligatorisk full natt søvn (du kan ikke jobbe om natten);
 • endring i kosthold og kosthold med tilsetning av nok frukt og grønnsaker til å spise;
 • forebygging av stressende situasjoner.

En god effekt for behandling kan gis av beroligende medisiner tatt kontinuerlig. For å korrigere hjertets patologi vil det trenge bruk av narkotika med kardiotropisk og antiarytmisk virkning. De viktigste målene med terapi er å sikre livets komfort og forhindre farlige konsekvenser av ekstrasystole.

Risikoen for komplikasjoner

Hovedrisikoen for bigeminy er en forverring av situasjonen med rytmen i hjertet og utseendet på flimrende eller flagrende av hjertemuskelen. Spesielt farlig er forekomsten av asystol, når hjertets arbeid stopper med arytmi.

Følgende typer patologi er prognostisk ugunstige:

 • bigemini;
 • parede eller gruppeepisoder;
 • tidlig ventrikulær ekstrasystoler.

Tilbrakte behandling reduserer risikoen, men garanterer ikke fullstendig forebygging av angrep, slik at hver person med premature slag må overvåkes regelmessig av lege og strengt følge forebyggende råd fra eksperter.

Ventricular bigeminy hva er det?

bigeminy

Begrepet "bigeminy "Brukes av leger til å beskrive en bestemt type arytmi - ventrikulær eller supraventrikulær (supraventrikulær) ekstrasystol.

Extrasystole er en ekstraordinær kardial sammentrekning, registrert på et elektrokardiogram.

I en sunn person kan antall ekstrasystoler nå 30-60 per time (720-1440 per dag). I det tilfelle hvor den slår forekommer meget ofte, EKG registrert vekslingen av normal hjertefrekvensen med extrasystole, og hvis de er så hyppig at etter hvert sett bør være normale slag, dette kalles bigemia (forstavelsen "bi" betyr "to"), det vil hver sekundens sammentrekning er ekstrasystolisk.

Merk at bigeminy kan dukke opp og forsvinne innen 24 timer, så det er umulig å bestemme sin prognostiske betydning uten 24-timers EKG-opptak (Holter eller 24-timers overvåking). Tross alt, som du allerede vet, 720-1440 enkelt ekstrasystoler per dag (30-60 t) er en variant av normen, det vil si hvis bigemini vedlikeholdt, for eksempel, bare 5-10 minutter av dagen, det er én ting, men hvis bigemania varer i flere timer, det vil allerede bli sett på som en patologi.

Ofte føler pasienter ikke arytmi i det hele tatt, men i noen tilfeller kan bigemnia bestemmes av uregelmessigheten av puls eller uregelmessigheter i hjertet. Det kan virke som et svakt slag, etterfulgt av et sterkere slag. Noen ganger er det ikke en svak innflytelse, og det oppstår følelsen av at pulsene har blitt ganske lave, til og med 30-40 slag per minutt. Faktisk forblir hjertefrekvensen normal, 60-80 per minutt. Slike imaginære bradykardi skyldes det faktum at ikke alle ekstrasystoliske kardiale sammentrekninger skaper en pulsbølge merkbar på periferien.

Skal jeg behandle bigemini? Dette er en kontroversiell sak, da det krever en helhetlig vurdering av situasjonen: portabilitet av arytmi, antall slag per dag, deres egenskaper (enkeltrom, dobbeltrom, ventrikkel, supraventrikulær), tilstedeværelse av forbundet arytmier og hjertestans patologi (faktisk i seg selv er ikke en diagnose bigemini). Først etter å veie alle "proffene" og "mot", tar doktoren den endelige avgjørelsen.

De generelle prinsippene for behandling av bigeminy faller sammen med prinsippene for behandling av ekstrasystol, som ble diskutert i de relevante artiklene - supraventrikulær ekstrasystol. ventrikulær ekstrasystole.

Til slutt skal det bemerkes at i noen tilfeller ikke bigemi ikke krever spesiell behandling, det er tilstrekkelig til å eliminere psyko-emosjonelle faktorer og kroniske infeksjonsfaktorer (f.eks. Kronisk tonsillitt).

Hva er ventrikulær bigeminia?

Så det ser ut som sykdommen på EKG

Hjerte rytmeforstyrrelser kalles ekstrasystoler. Det er preget av hjertekontraksjoner som ikke forekommer i køen. Det samme gjelder visse deler av hjertet. Extrasystoler utvikles i forskjellige former, hvorav en er bigemi.

Denne form for arytmi, hvor for tidlig hjerteeksponering oppstår etter en annen sammentrekning av hjertet. Dette betyr at ekstrasystoliske og sinus sykluser er alternerende en til en. Samtidig observeres det samme intervensjonsintervallet.

Ofte under bigemi, refererer leger til supraventricular eller ventricular extrasystole. når ekstraordinære kardiale sammentrekninger er festet på EKG.

En sunn person har om lag 55 reduksjoner. Hvis normale sammentrekninger veksler med ekstraordinære sammentrekninger, kalles dette bigemi, spesielt hvis det er løst på EKG. Hvis det er spesielt om ventrikulær form av denne tilstanden, betyr det at det eneste vanlige flytende komplekset veksler med ventrikulær ekstrasystol, noe som er en slags allorytmia.

I dette tilfellet oppstår for tidlig eksitering i hjertets ventrikel. Hvis det er en supraventrikulær form, betyr det at en ekstrasystol og en rytmisk sammentrekning av hjertet veksler riktig.

årsaker

Rytmiske overgrep kan være psykogene

Når vi snakker om årsakene til tilstanden vi diskuterer, må vi huske at det er direkte relatert til ekstrasystole, så først må vi vurdere årsakene som fører til det.

Funksjonelle ekstrasystoler forekommer hos pasienter som har slike sykdommer:

 • osteokondrose av cervical avdelingen;
 • VVD;
 • Neuroser og så videre.

Videre kan arytmi være psykogene av natur og kan være assosiert med kjemisk og ernæringsmessige faktorer, i tillegg til å utvikle seg på bakgrunn av anvendelsen av alkohol, sterk kaffe og te, røyking, stress, under menstruasjon, og så videre.

Extrasystolia, som har en organisk karakter, oppstår med følgende sykdommer:

 • cardio;
 • koronar arteriesykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • kardiomyopati;
 • hjertefeil og så videre.

Extrasystolia av giftig natur utvikler seg:

 • med tyrotoksikose;
 • med feber;
 • med bivirkning av noen stoffer.

Extrasystoler utvikles mot bakgrunn av et brudd på forholdet mellom magnesium, kalium, natrium og kalsiumioner i hjertemuskulaturens celler, noe som påvirker det ledende systemet negativt. Fysisk aktivitet kan provosere sykdommer.

Ventrikulær bigeminy indikerer at kroppen uttrykker forgiftningsprosessen, noe som er en konsekvens av å ta digitalis-preparater.

Ventricular extrasystole som bigeminy

Ofte skjer denne type arytmi hos pasienter som ble foreskrevet adrenalin, novokainamid, kinidin og novokain for sykdommer i hjerte-og karsystemet. I tillegg kan dette skjemaet være en konsekvens av bruken av visse typer anestesi, for eksempel kloroform eller cyklopropan.

Noen ganger utvikler denne patologen på grunn av elektrisk stimulering av hjertet. Det er andre grunner for utviklingen av denne tilstanden:

 • tung forgiftning med stoffer av organofosfor karakter med akutt forgiftning;
 • elektrolyttforstyrrelser i myokardiet;
 • koronar angiografi;
 • høres av hjertet;
 • kirurgiske operasjoner på hjertet og så videre.

Alle årsaker kombinerer endringer som oppstår i hjertemuskelen og har en organisk opprinnelse. Selv tilsynelatende mindre forstyrrelser i myokardiet kan føre til utseendet av et ektopisk fokus på excitasjon, spesielt hvis de kombineres med visse funksjonsfaktorer.

symptomer

Symptomer - uregelmessig puls og uregelmessig hjerterytme

Bigeminia er preget av subjektive symptomer, for eksempel en følelse av hjerneslag, kort stopp eller avbrudd i dette viktige organs arbeid.

Sjelden, men det skjer fortsatt at cardialgi og angina pectoris manifesteres, og det er en sterk fylling i livmorhalsområdet.

I tillegg er det en cerebral symptomatologi:

 • besvimelse;
 • afasi;
 • svimmelhet;
 • forbigående form av hemiparesis.

Symptomer på nevrotisk og vegetativ natur observeres også:

 • svakhet;
 • blekhet;
 • kvalme;
 • følelse av frykt;
 • økt svette;
 • liten spenning;
 • følelse av mangel på luft.

Når et såkalt angrep forekommer, føler pasienten at hjertet hans slår kort, mens det ser ut til å bli kontrakt. Han føler seg kjedelige slag eller fladder. Noen ganger i hjertet av hjertet kan det være smerte, men dette skjer svært sjelden

diagnostikk

En god metode for å studere ekstrasystoler er økt overvåkning. I dette tilfellet registreres et elektrokardiogram i løpet av dagen, og pasienten selv fører en vanlig livsstil. Imidlertid brukes enda enklere metoder, for eksempel EKG-fjerning, lytter til hjertet og probing pulsen.

behandling

Oftest trenger ikke bigemi spesiell behandling. Først av alt er det nødvendig å kvitte seg med provoserende faktorer som er emosjonelle eller psykologiske i naturen. Det er også viktig å eliminere kronisk infeksjonsfokus.

For behandling er det tilstrekkelig å eliminere psyko-emosjonelle faktorer og kroniske infeksjonsfokus

Før legen velger taktikk for medisinering, bestemmer han toleransen for patologien, ser på egenskapene til ekstrasystolene og andre faktorer.

Dette må gjøres fordi tilstanden vi diskuterer ikke er en uavhengig sykdom. Etter at disse faktorene og årsakene til sykdommen er avklart, er behandlingen av den underliggende sykdommen foreskrevet.

Hvis det er en arytmi av nevrologisk karakter, brukes sedativer, er det også viktig å konsultere en nevrolog.

Hvis årsaken ligger i forgiftning av visse legemidler, må de kanselleres. I hjertepatologi kan imidlertid antiarytmiske midler brukes, men før dette er det nødvendig å bli undersøkt med Holter-overvåking.

Bigemi i seg selv er ikke farlig, men konsekvensene avhenger av hvor aktiv den underliggende sykdommen utvikler, noe som førte til denne tilstanden. Derfor er det nødvendig å behandle helseproblemer til rett tid og lede en sunn, aktiv livsstil!

Vi anbefaler også å lese

bigeminy

bigeminy Er en viss form for arytmi, preget av for tidlig hjerteeksitrasjoner (ekstrasystoler) som opptrer etter hver normal hjerterytme. Således veksler sinus og extrasystoliske sykluser i et 1: 1-forhold. Samtidig er det observert et likeverdig kohesjonsintervall. Som regel, under en slik arytmi som bigemini, betyr leger en ventrikulær eller supraventrikulær (supraventricular) ekstrasystole. I dette tilfellet er for tidlig hjerteopplevelse en ekstraordinær kardial sammentrekning, som kan festes på EKG.

Extrasystoles av en sunn person utgjør nesten 55 kutt i timen. I de øyeblikkene hvor ekstrasystolen kjennetegnes ved veksling av normale sammentrekninger med ekstraordinære sammentrengninger, spesielt hvis det registreres på et elektrokardiogram veldig ofte, regnes det som dannelsen av bigeminy.

I tillegg er det for denne type allorytme svært vanskelig å bestemme sin prognostiske verdi uten Holter-overvåking eller innen 24 timer, siden bigeminy kan vises eller forsvinne i 24 timer. Dersom denne tilstanden varer i hele dag bare fem til ti minutter, så det er mer eller mindre utholdelig, men når dette arytmi i flere timer, kan du vurdere dette som en unormal hjerterytme.

Ventrikulær bigemini

Denne form for arytmi er preget av den riktige vekslingen av et enkelt normalt forekommende kompleks med en ventrikulær ekstrasystol, som er en slags allorytmi. Samtidig er prematur eksitasjon fra høyre side av hjertet, det vil si fra ventrikkelen, notert. Nadzheludochkovaya bigeminia er en riktig vekslende en rytmisk hjertekontraksjon og en ekstrasystole.

Svært ofte er digitalis forgiftning manifestert av slike symptomer som ventrikulær bigeminy. I tillegg opptrer eller øker ventrikulære ekstrasystoler ved terapeutisk behandling med glykosider som følge av overdosering av disse legemidlene eller følsomhet over for deres toksiske effekter.

Ventrikulær bigemi, spesielt i gruppen eller polytopisk form av ekstrasystoler, indikerer en uttalt prosess av rusmidler etter bruk av digitalispreparater. Dette gir som regel en fare i overgangen til ventrikulær fibrillasjon.

Ofte utvikler denne typen arytmi hos pasienter med sykdommer i SS. når man utpeker Novokainamid, Adrenalin, Novocain, Quinidin. I tillegg kan ventrikulær bigeminy dannes etter påføringen av visse typer anestesi, slik som cyklopropan, kloroform og andre. I noen tilfeller er denne patologiske tilstand utvikler seg som et resultat av behandling med elektriske impulser eller ved tilførsel av elektrisk stimulering av hjertet. Også etterkonverteringsperioden karakteriseres ofte av atrielle og ventrikulære ekstrasystoler, VT paroksysmer, etc., som utvikles som følge av den skadelige effekten av strømmen.

Årsakene til ventrikulær bigemia kan gjøre alvorlig forgiftning av organofosforforbindelser i løpet av akutt forgiftning strømmer, samt ulike brudd på elektrolyttbalansen i myocardium, kirurgiske prosedyrer på hjertet, følerhjerte hulrom koronagrafiya andre grunner.

Symptomatisk ventrikkel bildet bigemia kan fortsette uten å føle flimmer, men noen ganger det er bestemt av ujevnheter i puls eller forstyrrelser av hjertet. I dette tilfellet er det et svakt hjerteslag, etterfulgt av et litt sterkere slag. I noen tilfeller har pasienter ikke føler det sprette, og da virker det som de aller puls svake fylling, men i virkeligheten hjerterytme forblir normal og opp til 60-80 slag per minutt. Som regel, en slik tilstand, i form av en imaginær bradykardi. det er ikke alltid mulig å føle puls av perifere fartøy.

Årsakene bigemy

Dannelsen av denne form for arytmi påvirkes direkte av det vegetative og sentrale nervesystemet.

I hjertet av alle grunner for fremveksten av bigeminy ligger endringer i hjertemusklen av organisk opprinnelse. Det er også viktig å tenke på at selv de mest mindre brudd i hjertemuskelen under medvirkende faktorer i en funksjonell natur, spesielt med virkningene av nerve ekstrakardiale opprinnelse kan bli en årsak til ektopisk fokus for eksitasjon.

I tillegg kan årsaken til bigeminy mot bakgrunnen av ulike former for koronararteriesykdom være endringer i hjertemusklene eller organiske hjertesykdommer når man slår seg sammen med funksjonelle provokerende faktorer. For eksempel er storemi notert hos 80% av pasientene med infarkt, og en av de hyppigste bruddene på denne rytmen er ventrikulær bigeminy. Og noen ganger fører slike ekstrasystoler til tidlig manifestasjoner av mangelfull funksjon av koronarbein. Ofte fremkaller ventrikulær bigeminy utviklingen av angina pectorisangrep. Det har også vist seg at ofte slike former for arytmi, spesielt etter et hjerteinfarkt, forårsaker en dårlig prognose, fordi risikoen for et plutselig dødelig utfall som følge av VF økes betraktelig.

Bigeminia er også funnet hos pasienter med ervervet revmatisk hjertefeil, spesielt aorta-stenose og prolaps av mitralventilen. Men hovedårsaken til fremveksten av bigeminy av organisk genese i den yngre generasjonen er tilstedeværelsen av revmatisme.

I tillegg kan bigemi skyldes myokarditt. infeksjoner og kardiomyopatier. Noe mindre ofte fremmes utseendet av denne type arytmi ved tyrotoksikose.

Bigeminia symptomer

For bigeminy preget av slike subjektive symptomer som en følelse av påvirkning i hjertet, forstyrrelser eller hjertestans i en kort periode. Er sjelden gitt den patologiske tilstanden manifesterer seg eller cardialgia stenokardialnymi smerte, en følelse av sjokk, en meget sterk kompresjon og fylling i nakken.

Hjernesymtomatologi er karakterisert ved utseende av angrep av svimmelhet, svimmelhet, avasi og vridning av hodet hos en pasient med en patologisk tilstand av bigemi. Blant de sjeldne symptomene er den forbigående formen av hemiparesis.

Tegn på generell vegetative og nevrotiske karakter vises i en pasient blekhet, svakhet, kvalme, sterk svetting, angst, kortpustethet og noen spent.

Vanligvis når en bigemia og ofte vises tidlig eksitasjon av hjertet hos pasienter med hjerte begynner å slå kortvarig, det syntes å være komprimert, og humper oppleves sløv naturen eller flagre av hjertet. Men utseendet av smerte i hjertet er svært sjeldent. Men hvis de oppstår, vises kort smerte skjærer egenskaper eller usikker sårhet, som er forårsaket av irritasjon av interoceptors som følge av ventrikkel befolket på tidspunktet for en pause etter tidlig eksitasjon av hjertet, og bør kraftig redusere den. Karakteristiske slike følelser påvirkes også av plutselige prosesser med atriell ekspansjon som følge av det faktum at alle hjertets kamre i det øyeblikket er kontraheret nesten samtidig. Slike smerter i hjertet ligner ofte smerten av nevrotisk opprinnelse.

Noen ganger forårsaker bigemi en reduksjon av blodsirkulasjonen i koronarbeinene, spesielt med koronar aterosklerose. så det kan manifestere seg tilstrekkelig ligner symptomene på typisk angina. I tillegg er det samtidig en bølge fra hjertet til halsen eller hodet, som sammenfaller med ekstrasystolen.

Noen ganger er bigeminy preget av utseende av svimmelhet og kvalme som følge av redusert blodtilførsel til hjernen mot en bakgrunn av hyppige ekstrasystoler. Som regel regnes symptomet for bigeminy som et uttrykk for lidelser i det autonome nervesystemet.

EKG bigeminy representerer overgangene mellom intervaller og koblede cardiointervals postekstrasisiolicheskogo natur, som er definert i avvekslende rhythmogram forlenges og forkortes intervaller (R-R). Bigemini på scattergram, som fortsetter gjennom hele opptaksperioden, er identifisert med to poeng i aggregatet. Og episoder av bigeminy er preget av en annen type plate.

Bigeminia behandling

I utgangspunktet trenger bigeminia ikke en spesiell behandling. Til å begynne med er det tilstrekkelig å eliminere de provokerende faktorene av psykologisk og emosjonell opprinnelse, så vel som kronisk infeksjonsfokus.

Men for å foreta en avgjørelse for å bestemme taktikk av medikamentterapi er å legge merke til den toleranse av sykdomstilstanden, er antallet av for tidlig eksitasjon av hjertekamrene i løpet av dagen, om det karakteristiske premature slag nærvær av hjertesykdom og andre former for arytmi, som bigemini ikke en selvstendig sykdom.

Som regel, etter å ha funnet ut alle årsakene til bigeminy utseende, begynner de å behandle den underliggende sykdommen. Som et resultat av arytmi av nevrogen genese foreskrives beroligende eller beroligende midler, samt en konsultasjon av en nevrolog. Ved forgiftning med medisinske midler behandles den fremvoksende bigemi ved avbrudd av disse legemidlene.

I nærvær av hjertepatologi kan antiarytmiske legemidler foreskrives etter en individuell undersøkelse ved hjelp av Holter-overvåking. I slike tilfeller kan slike legemidler som Sotalol, Cordarone, Lidocaine, Novocainamide, Quinidine, Diltiazem og andre bli foreskrevet.

Hva er hjertefrekvensen?

Hjertetrykket er en progressiv kombinasjon av prosesser som manifesteres i en hjertesyklus, som inkluderer:

 • Atriell systole er sammentrekning.
 • Ventricular systole.
 • Diastole er en avslapning.

Rytmiske gjentatte hjertekontraksjoner kalles hjerterytme, eller hjertefrekvens.

Hva som forårsaker dannelsen av en normal hjerterytme, kalles impulser som oppstår i sinusnoden - rytmdriveren.

Sinusnoden er en del av hjertets ledningssystem, hvor cellene er lokalisert ved krysset mellom den overlegne vena cava og det høyre atrium. Det er sinusnoden som setter den normale hjerterytmen og overfører impulser gjennom samme tid til andre cellulære elementer.

I tilfelle feil på noen av nivåene i hjertesystemet, er det en forstyrrelse i hjerterytmen.

Hva er arytmen og dens typer

Eventuelle brudd på hjertefrekvensen kalles arytmi.
Alle mulige arytmier er delt inn i:

 • Overtredelse av automatisme.
 • Krenkelse av spenning.
 • Ledningsevne lidelse.
 • Blandet.

Disse former for arytmi som er ledsaget av en forstyrret automatisme er:

 1. Nomotopisk - i slike tilfeller er pacemakeren i sinusnoden:
  • Sinus takykardi.
  • Sinus bradykardi.
  • Sinus arytmi.
  • Syndrom av svakhet i sinuskoden.
  • Sinusarytmi av ikke-respiratorisk genese.
 2. Heterotrope - i disse tilfellene er pacemakeren plassert utenfor sinusnoden:
  • Nedre atrial rytme.
  • Idioventrikulær rytme.
  • Atrioventrikulær rytme.

Hjerte rytmeforstyrrelser som oppstår på grunn av patologisk spenning (ofte på grunn av for tidlig eksitasjon) er delt inn i:

 1. arytmi:
  • Kvantitativ - monotopisk, polytopisk.
  • Midlertidig - tidlig, sen, mellomliggende (interpolert).
  • Basert på kilden - atriell, ventrikulær, atrioventrikulær.
  • Frekvens - enkelt (opptil 5 / min), flere (mer enn 5 / min), gruppe, par.
  • På ordenen - allorytmi (bigeminia, trigeminia, quadrigemia), uorden.
 2. Paroksysmal takykardi:
  • Atrial.
  • Atrioventrikulyanaya.
  • Ventrikkel.

Arrhythmier, der det er et brudd på konduktivitet:

 • Forlengelse av konduktivitet.
 • Reduksjon av ledning (hjerteblokkering).

Rytmeforstyrrelser som kombinerer flere manifestasjoner:

 • Atrieflimmer.
 • Atrieflimmer.
 • Ventrikulær fladder.
 • Fibrillering av ventriklene.

En av de hyppigste typer arytmier er ekstrasystoler.

Hva er ekstrasystole?

Formen for arytmi, som er preget av en ekstraordinær sammentrekning (for tidlig sammentrekning) av hjertet som helhet eller dets deler, kalles ekstrasystole.

Endringen i grunnrytmen og ekstrasystolene i en strengt definert sekvens kalles allorytmi.

Hva er bigeminia og trigeminia

De vanligste typer allorytme er:

 • Bigeminia - forekomsten av ekstrasystoler etter hver normal sammentrekning.
 • Trigemini - utseendet på ekstrasystoler gjennom to sammentrekninger eller to ekstrasystoler gjennom en sammentrekning.

For at kollisjonen og avspenningen av hjertet skal oppstå, er det nødvendig med en elektrisk impuls, som normalt dannes i sinusnoden.

For disse patologiske forholdene er rytmens sjåfør den andre foci. Med dette prinsippet er alle bigeminy delt inn i to typer:

 • Ventrikulær bigemini - Impulser blir produsert av ventrikkelen. Det mest karakteristiske for eldre. I de fleste tilfeller ledsaget av organiske lesjoner i hjertet.
 • Supraventricular (supraventricular) - impulser kommer fra atrioventrikulærknutepunktet eller atriumet. Denne typen er ofte karakteristisk for ung alder, årsakene til hvilke kan uttrykkes fysisk anstrengelse, stressende situasjoner.

Det er mulig å danne ekstrasystoler hos en sunn person, hvorav en per time kan være fra 30 til 60 (fra 700 til 1400 per dag).

Årsakene til bigeminy og trigeminia

Som allerede nevnt kan enkelt ekstrasystoler av typen bigeminy eller trigemini være en fysiologisk variant av normen.

Med utviklingen av en usunn tilstand, blir slike arytmier patologiske. Det er viktig å bestemme årsakene som fører til en sammenbrudd i rytmen:

 • Akutt myokardinfarkt.
 • Intoksikasjon på grunn av hjerteglykosider.
 • Defekter av hjerteapparatet av en medfødt og tilegnet karakter.
 • Reumatisme ledsaget av endokarditt.
 • Myokarditt.
 • Kardiosklerose som følge av et hjerteinfarkt.
 • Iskemisk hjertesykdom.
 • Røyking.
 • Alkoholisme.
 • Avhengighet.
 • Periodiske endringer i hormonell bakgrunn hos kvinner.
 • Stressfulle situasjoner.
 • Krenkningen av balansen mellom mikroelementer - elektrolytdissociasjon.
 • Vegetosovaskulær dystoni.
 • Neurastheniske tilstander.
 • Osteochondrosis, spesielt den cervicale delen.
 • Hyperfunksjon av skjoldbruskkjertelen.
 • Hypertermalsyndrom.
 • Overdreven forbruk av kaffe, te.
 • Tretthet, alvorlig overarbeid.
 • Elektrostimulering av hjertet.
 • Noen diagnostiske manipulasjoner.

Årsakene til utseendet på ekstrasystoler, som du ser, er ganske mye. En del av disse faktorene, som for eksempel røyking, forårsaker funksjonelle ledningsforstyrrelser, som er egnet til korreksjon etter eliminering av provokasjonsfaktoren og riktig valgt behandling.

Og slike årsaker som for eksempel hjerteinfarkt, refererer til organiske årsaker, når det ikke bare er en funksjonsfeil i hjertens ledningssystem, men et brudd på strukturen i hjertemuskelen, ventiler.

Det er viktig å være oppmerksom på tid til tegnene i deres tilstand, noe som kan bety utseendet til en slik arytmi, som bigemini / trigeminia.

symptomer

Alle de fremvoksende symptomene i disse arytmiene hos pasienter er av to typer:

Symptomer på kardiologisk natur:

 • Følelse av hjertesammenheng, ledsaget av en følelse av fading, stopper.
 • Blek hud.
 • Frykt for døden.
 • Avbrudd.
 • Intern angst, skjelving.
 • Kvalme, noen ganger med oppkast.
 • Kaldsvette.
 • Mangel på luft.
 • Ubehagelige opplevelser bak brystbenet og / eller i venstre halvdel av brystet brenner, trykke på tegn.

Symptomer på nevrologisk karakter:

 • Sløvhet, tretthet.
 • Døsighet.
 • Svimmelhet.
 • Angst, angst.
 • Blinkingen av "flyr" foran øynene.
 • Sløret syn.
 • Brudd på tale.
 • I noen tilfeller, en presyncope.
 • Krenkelser av sensorisk og motorisk aktivitet i øvre og nedre ekstremiteter.

Det bør huskes på at i noen tilfeller ikke rytmenes forstyrrelser ikke ledsages av noen subjektive følelser.

I hvert tilfelle er det nødvendig med en grundig diagnose for nøyaktig diagnose og riktig behandling.

diagnostikk

For å diagnostisere en pasient, bør følgende diagnostiske prosedyrer utføres:

 1. Anamnese.
 2. EKG er den aller første studien som skal gjennomføres. Avhengig av hva slags bigeminy det er i en pasient, er det visse tegn på EKG.
  • Nadzheludochkovaya bigeminia / trigemini viser:
   • For tidlig QRS-kompleks, foran som det er en tann R.
   • Smal, mindre enn 0,12 sekunder, QRS-kompleks (noen ganger er det mulig å forlenge det).
   • Ufullstendig kompenserende pause.
  • Ventrikulær bigemi viser:
   • For tidlig QRS-kompleks uten fremre P-bølge.
   • Varighet av QRS-komplekset er mer enn 0,12 sekunder.
   • I sin form ligner QRS-komplekset blokkaden av buntens bunt.
   • Tilstedeværelsen av en full kompenserende pause.
 3. Daglig overvåking av Holter - Formålet med prosedyren er å overvåke blodtrykk og hjertesammensetning i 24 timer. Bare ved hjelp av holterforskning kan du vurdere arytmier.
 4. Ekko-CG - evalueringen av myokardiums aktivitet og ledningssystemet til pasientens hjerte blir utført.
 5. Ultralyd av hjertet - er tildelt for å vurdere tilstanden til strukturen og morfologien til hjertet.
 6. Prøver med fysisk aktivitet - evnen til å motstå fysisk aktivitet blir vurdert.
 7. Blodprøven er generell og biokjemisk.
 8. Generell analyse av urin.

Først etter en grundig diagnose og bestemmelse av årsakene til utseendet av ekstrasystoler må behandlingen påbegynnes.

behandling

I tilfelle når fysiologisk bigemi blir observert, anbefales det at pasienter påvirker provokasjonsfaktorer. I noen tilfeller er medisiner foreskrevet for kort tid.

I tilfelle der organisk bigeminy forekommer, brukes følgende tiltak:

 • Behandling av den underliggende sykdommen, som førte til utviklingen av arytmi.
 • Normalisering av ernæring.
 • Overholdelse av regimet.
 • Mottak av antiarytmiske grupper av legemidler av forskjellige klasser, avhengig av form av arytmi, type, alvorlighetsgrad.
 • Hvis pasienten har en ekstrasystol som overstiger 20.000 per dag, brukes radiofrekvens ablation.
 • EKG-overvåking i dynamikk.

Som enhver patologisk prosess i menneskekroppen, og bigeminy og trigeminia kan være farlig for mennesker.

Er komplikasjoner mulig?

I tilfelle av ekstrasystole med funksjonsnedsettelse er prognosen generelt gunstig når alle nødvendige tiltak tas.

Når det gjelder organiske forstyrrelser, er det mye vanskeligere å forutsi strømmen. I slike tilfeller er det tatt hensyn til mange faktorer:

 • Age.
 • Den viktigste sykdommen.
 • Tilstanden til myokard og blodkar.

Atrial bigeminy kan være årsaken til slike komplikasjoner som:

 • Atrieflimmer.
 • Atrieflimmer.

Ventrikulær bigeminy / trigeminia kan føre til:

 • Ventrikulær takykardi.
 • Ventrikulær fibrillasjon.
 • Asystole.

Forsiktig diagnose, behandling av den underliggende sykdommen og overholdelse av alle forskrifter fra legen, vil bidra til å forbedre prognosen for pasientene.

outlook

Hvis pasienten ikke har alvorlig hjerteskade, noe som førte til en sammenbrudd i rytmen i hjertet, er prognosen vanligvis gunstig.

I alle fall, når de første tegnene på arytmi oppstår, er det nødvendig å konsultere en lege for å eliminere farlige sykdommer.

Funksjoner av brudd

En stor gruppe av arytmier, når den rytmeforstyrrelse finner sted på grunn av tilstedeværelsen av tidlige sammentrekninger av hjerte, kalt slag, kombinert begrepet slag. Extrasystoler følger ikke impulsen fra pacemakeren, men er forårsaket av impulser fra ektopisk foci.

Typer av denne sykdommen inkluderer arytmier, karakterisert ved antall ekstraordinære kutt som oppstår mellom normale hjerteslag - allorytmier. Hvis hver normal sammentrekning etterfølges av en ekstrasystol, så er dette et tegn på bigeminy.

Faren for avvik fra normen i rytmen til hjertets arbeid bestemmes av årsaken som skaper denne situasjonen. En analyse av hvor dypt problemet med å skape arytmi, og om det er mulig å eliminere det, vil vise om det er bekymret for bigeminy.

På klassifisering av et slikt brudd på hjerterytmen som bigeminy leser videre.

klassifisering

Bigeminia skiller seg ut i hvilken type ekstrasystole manifesterer seg i hjertearbeidet.

 • Supraventrikulære bigemia skjema viser at den sammentrekning av hjertet, forårsaket av sinus sentrum, som alternerer med sammentrekning initiert av impulser som kommer fra supraventrikulær ektopisk sone forvridning. Impulser for den ekstraordinære reduksjonen begynner i hjertets øvre deler.
 • Ventrikulær skjema - en slags allodromy da mellom normale slag forekommer overordentlig, den puls som opptrer i ventriklene.

På hvordan apparatet ser stort ut, se følgende video:

årsaker til

Bigeminia vises av samme grunner som andre typer ekstrasystole.

Faktorer som forårsaker allorytmi, særlig bigeminy:

 • bruk av stimulerende drikker: kaffe, te,
 • fysisk og mental overbelastning,
 • Røyking og bruk av alkohol eller narkotika,
 • spise mat som ikke er bra for hjertet:
  • stekt mat,
  • inneholder skadelige tilsetningsstoffer,
 • utilstrekkelig mengde eller feil forhold mellom elektrolytter av mineraler:
  • kalium,
  • magnesium,
  • kalsium;
 • forgiftning av kroppen som følge av: forgiftning med organofosforstoffer,
 • bivirkninger ved bruk av medisiner, for eksempel:
  • kinidin,
  • adrenalin
  • novocaine,
  • prokainamid
  • Søknad som anestesi:
   • cyclopropane,
   • kloroform.
 • rytmeforstyrrelser i tilfelle feber;
 • funksjonsforstyrrelser:
  • nevrose,
  • osteokondrose av ryggraden i nakken;
 • med sykdommer:
  • kardiomyopati,
  • cardiosclerosis,
  • hjertefeil,
  • hjerteinfarkt,
  • og andre organiske brudd;
 • forstyrrelsen av rytmen kan være en konsekvens av den elektriske stimuleringen av hjertet,
 • Diagnostiske og medisinske prosedyrer er i stand til å provosere arytmi:
  • sensing,
  • koronar angiografi,
  • kirurgisk inngrep i hjertet.

symptomer

Arrhythmier, når et normalt slag blir fulgt av ekstrasystoler, kan ikke manifestere seg som symptomer og lekke ubemerket. I noen tilfeller gir bigemini ubehag og forverring av trivsel.

 • Pasienten føler en sammenbrudd i hjertet:
  • veksling av svake og sterke slag
  • imaginær bradykardi - ekstrasystolisk sammentrekning av hjertet er ikke følt og oppfattes som mangel på sammentrekning, så det gir inntrykk av en sjelden puls;
 • kan være slike manifestasjoner:
  • svimmelhet,
  • besvimelse,
  • kvalme,
  • økt svette,
  • følelse av mangel på luft,
  • blekhet,
  • følelse av frykt,
  • ubehag i hjertet,
  • Pasienten kan føle seg fladt eller kjedelig slag.

Om hvilke diagnostiske metoder, unntatt EKG, brukes til bigemini, les videre.

diagnostikk

Spesialisten lytter til pasientens klager, gjør undersøkelsen:

 • tapping på grensen av hjertet,
 • sammenligning av antall hjerteslag per tidsenhet og hjerteslag,
 • lytter til hjerterytmer.

Om nødvendig blir pasienten tildelt eksamen ved hjelp av utstyr:

 • Ekkokardiografi - metoden gir full informasjon om tilstanden til hjertet, kan oppdage årsaken til ekstrasystolen.
 • Elektrokardiografi - opptak av elektriske impulser av hjerteaktivitet i en grafisk tegning. Viser normale impulser, ekstrasystoler og i hvilken rytmisk interaksjon de er.
 • Holter-overvåking er den samme metoden, men målinger er laget av bærbart utstyr som er festet på pasientens kropp i enkelte områder. Det er vant til å få informasjon om pulsen av hjertet for for eksempel en dag. I dette tilfellet holder pasienten oversikt over tidsfordriv, fysiske og psykiske belastninger. Dermed er det mulig å spore hvilken faktor som forårsaker bigeminy.
 • Analyser av blod og urin - vis generell tilstand, og om det er betennelsesprosesser eller andre forstyrrelser som du bør være oppmerksom på.

Om hvilken behandling krever atriell, ventrikulær, supraventrikulær bigeminy og dens andre former og former, les nedenfor.

behandling

Avhengig av resultatene av vurderingen av pasientens tilstand, avgjøres om det er nødvendig å behandle bigeminy. Situasjonsanalysen inneholder følgende spørsmål:

 • Årsaken som forårsaker problemet,
 • som kroppen tåler arytmi,
 • Karakteristisk for ekstraordinære ekstrasystoler.

terapeutisk

 1. Behandle årsaken som forårsaker allorytmi.
 2. Hvis storemi skyldes bruk av narkotika, blir de kansellert eller erstattet av andre.
 3. De gir anbefalinger om oppførsel av en sunn livsstil:
  • mulig last, etterfulgt av hvileperioder,
  • fotturer,
  • skape forholdene for en full søvn,
  • en diett som tar hensyn til en diett for hjertes helse,
  • Hold deg på steder med normale økologiske forhold,
  • positivt humør,
  • bør unngå stressende situasjoner,
  • overgi dårlige vaner.

medisinering

Hvis arytmen har oppstått i forbindelse med stress, en nervøs sammenbrudd, foreskrive deretter en beroligende medisinering:

Hvis rytmeforstyrrelsen forårsaker en betydelig forverring i helsetilstanden, ubehag, velger spesialisten antiarrhythmic drugs for pasienten.

drift

En pasient kan bli tildelt en operasjon dersom andre metoder ikke klarer å forbedre helsen sin. Formålet med kirurgisk inngrep: eliminering av muligheten for en ekstraordinær impuls gjennom cauterization av nettstedene som lager dem.

Behandling med folkemidlene

Du kan kun bruke oppskrifter av tradisjonell medisin i samråd med behandlende lege.

Bønner og tinkturer av urter vil være nyttige:

Nærmere om fytoterapi med bigeminy og samtidig lidelser, vil følgende video fortelle:

Forebygging av sykdom

Krenkelser av hjertets rytmer svarer godt til å bringe livsstilen til normer som er ansvarlige for god helse.

 • forlate passiv tidsfordriv,
 • fysisk inaktivitet;
 • røyke
 • stekt, krydret mat;
 • stimulerende drikker.
 • observere en rolig sinnstilstand,
 • last kroppen til de første tegn på tretthet,
 • alternative aktive aktiviteter med hvile,
 • i tid og til slutt å helbrede:
  • Fokus på betennelse,
  • smittsomme sykdommer,
  • andre brudd.

Førstehjelp for episoden av bigeminy

Urgent omsorg kan være nødvendig når symptomene øker og tilstanden endres til hjerteinfarkt. Dette øyeblikket kan bære en trussel mot livet. I dette tilfellet er det presserende å ringe en ambulanse.

komplikasjoner

 • i barndom kan være dødelig på grunn av det faktum at en dobbelbølge er i stand til å provosere en sinuskode til tap av kontroll over hjerterytmer,
 • kan skje hjertesvikt,
 • sannsynligvis manifestasjonen av atrieflimmer.

På prognosene for en pasient med ventrikulær ekstrasystol som bigeminy, les videre.

outlook

I de fleste tilfeller bringer et brudd på rytmen til hjertet av denne typen ikke en forverring i helse og har en god prognose. Noen ganger er det nok å introdusere sunne normer i livet ditt.

Hvis arytmen forårsaker en forverring av velvære, avhenger resultatet av behandlingen av om årsaken til arytmien er egnet til behandling eller eliminering.

årsaker

Når vi snakker om årsakene til tilstanden vi diskuterer, må vi huske at det er direkte relatert til ekstrasystole, så først må vi vurdere årsakene som fører til det.

Funksjonelle ekstrasystoler forekommer hos pasienter som har slike sykdommer:

 • osteokondrose av cervical avdelingen;
 • VVD;
 • nevroser og så videre.

Videre kan arytmi være psykogene av natur og kan være assosiert med kjemisk og ernæringsmessige faktorer, i tillegg til å utvikle seg på bakgrunn av anvendelsen av alkohol, sterk kaffe og te, røyking, stress, under menstruasjon, og så videre.

Extrasystolia, som har en organisk karakter, oppstår med følgende sykdommer:

 • cardio;
 • koronar arteriesykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • kardiomyopati;
 • hjertefeil og så videre.

Extrasystolia av giftig natur utvikler seg:

 • med tyrotoksikose;
 • med feber;
 • med bivirkning av noen stoffer.

Extrasystoler utvikles mot bakgrunn av et brudd på forholdet mellom magnesium, kalium, natrium og kalsiumioner i hjertemuskulaturens celler, noe som påvirker det ledende systemet negativt. Fysisk aktivitet kan provosere sykdommer.

Ventrikulær bigeminy indikerer at kroppen uttrykker forgiftningsprosessen, noe som er en konsekvens av å ta digitalis-preparater.

Ofte skjer denne type arytmi hos pasienter som ble foreskrevet adrenalin, novokainamid, kinidin og novokain for sykdommer i hjerte-og karsystemet. I tillegg kan dette skjemaet være en konsekvens av bruken av visse typer anestesi, for eksempel kloroform eller cyklopropan.

Ventricular extrasystole som bigeminy

Noen ganger utvikler denne patologen på grunn av elektrisk stimulering av hjertet. Det er andre grunner for utviklingen av denne tilstanden:

 • tung forgiftning med stoffer av organofosfor karakter med akutt forgiftning;
 • elektrolyttforstyrrelser i myokardiet;
 • koronar angiografi;
 • høres av hjertet;
 • kirurgiske operasjoner på hjertet og så videre.

Alle årsaker kombinerer endringer som oppstår i hjertemuskelen og har en organisk opprinnelse. Selv tilsynelatende mindre forstyrrelser i myokardiet kan føre til utseendet av et ektopisk fokus på excitasjon, spesielt hvis de kombineres med visse funksjonsfaktorer.

symptomer

Bigeminia er preget av subjektive symptomer, for eksempel en følelse av hjerneslag, kort stopp eller avbrudd i dette viktige organs arbeid.

Sjelden, men det skjer fortsatt at cardialgi og angina pectoris manifesteres, og det er en sterk fylling i livmorhalsområdet.

I tillegg er det en cerebral symptomatologi:

 • besvimelse;
 • afasi;
 • svimmelhet;
 • forbigående form av hemiparesis.

Symptomer på nevrotisk og vegetativ natur observeres også:

 • svakhet;
 • blekhet;
 • kvalme;
 • følelse av frykt;
 • økt svette;
 • liten spenning;
 • følelse av mangel på luft.

Når et såkalt angrep forekommer, føler pasienten at hjertet hans slår kort, mens det ser ut til å bli kontrakt. Han føler seg kjedelige slag eller fladder. Noen ganger i hjertet av hjertet kan det være smerte, men dette skjer svært sjelden

diagnostikk

En god metode for å studere ekstrasystoler er økt overvåkning. I dette tilfellet registreres et elektrokardiogram i løpet av dagen, og pasienten selv fører en vanlig livsstil. Imidlertid brukes enda enklere metoder, for eksempel EKG-fjerning, lytter til hjertet og probing pulsen.

behandling

Oftest trenger ikke bigemi spesiell behandling. Først av alt er det nødvendig å kvitte seg med provoserende faktorer som er emosjonelle eller psykologiske i naturen. Det er også viktig å eliminere kronisk infeksjonsfokus.

Før legen velger taktikk for medisinering, bestemmer han toleransen for patologien, ser på egenskapene til ekstrasystolene og andre faktorer.

For behandling er det tilstrekkelig å eliminere psyko-emosjonelle faktorer og kroniske infeksjonsfokus

Dette må gjøres fordi tilstanden vi diskuterer ikke er en uavhengig sykdom. Etter at disse faktorene og årsakene til sykdommen er avklart, er behandlingen av den underliggende sykdommen foreskrevet.

Hvis det er en arytmi av nevrologisk karakter, brukes sedativer, er det også viktig å konsultere en nevrolog.

Hvis årsaken ligger i forgiftning av visse legemidler, må de kanselleres. I hjertepatologi kan imidlertid antiarytmiske midler brukes, men før dette er det nødvendig å bli undersøkt med Holter-overvåking.

Bigemi i seg selv er ikke farlig, men konsekvensene avhenger av hvor aktiv den underliggende sykdommen utvikler, noe som førte til denne tilstanden. Derfor er det nødvendig å behandle helseproblemer til rett tid og lede en sunn, aktiv livsstil!

Les Mer Om Fartøyene