Full gjennomgang av ventrikulær takykardi: essensen av patologi, årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: hvordan hjertet virker med ventrikulær takykardi, hvorfor det oppstår, hvilke symptomer som manifesteres, hva farens er. Typer, endringer i EKG, diagnostiske metoder og behandlingsregime.

Ventrikulær takykardi (abdominal VT) er en av de mest ugunstige og farlige typer arytmi. Dette er ikke en uavhengig sykdom, men en manifestasjon eller konsekvens av en alvorlig patologi i hjertemuskelen. Det preges av økningen i sammentrekningen av ventrikkene mer enn 100 slag per minutt. I dette tilfellet er den elektriske eksiteringskilden ikke sinusknuten er fysiologisk nødvendig, en lesjon i ventrikulær muskel som genererer unormal, og resulterer ofte elektriske impulser.

Patologisk impuls med ventrikulær takykardi

En kort oppsummering av fakta om denne patologien:

 • En slik takykardi begynner ofte og stopper plutselig.
 • Det fører til en signifikant forstyrrelse av hjerte- og generell blodstrøm.
 • Alvorlighetsgraden av kliniske manifestasjoner er forbundet med varigheten og alvorlighetsgraden av ventrikulær takykardi.
 • Karakteristisk for hennes symptomatologi er ofte observert av kardiologer med iskemisk hjertesykdom og hjerteinfarkt.
 • Dette brudd på rytmen i hjertet er ekstremt farlig utvikling av sammenbrudd - en kraftig nedgang i blodtrykket med forringelse av blodtilførselen til vitale organer - og plutselig død. Derfor krever det øyeblikkelig medisinsk hjelp.

En slik rytmeforstyrrelse helbreder ikke helt, men det er ekstremt viktig å stoppe takykardi-angrep så raskt som mulig for å unngå et dødelig utfall fra hjertestans.

Diagnose og behandling av patologi omhandler en kardiolog. I spesialiserte sentre i store byer kan du vende deg til arytmologi.

Mekanismen for utvikling av ventrikulær takykardi

Takykardi - økt puls vanligvis 80 slag per minutt. Rask puls kan være en variant regler under stress, fysisk trening, feber, løping, etter bruk av sterk kaffe og m. N. I slike tilfeller elektriske pulser forekommer i sinusknuten, og deretter spres med atria til ventriklene. Denne prosessen er fysiologisk korrekt. Rytmen normaliseres etter kort tid.

Overføring av en elektrisk puls i et sunt hjerte

Ventrikulær takykardi er aldri normen - det er et formidabelt signal om et problem i hjertemuskelen som krever nødhjelp. Ventrikkene begynner å trekke seg uavhengig, prosessen med eksitering oppstår i omvendt rekkefølge - uten impulser fra sinusnoden, som er blokkert. Myokardceller har en funksjon: i motsetning til vanlige muskelceller, er de i stand til automatisme, det vil si den automatiske forekomsten av excitasjon. Takket være dette, i kritiske situasjoner, slår hjertet til sist, og redder en persons liv. Med ikke-paroksysmal ventrikulær takykardi når frekvensen av sammentrekninger 130, og med paroksysmal opptil 220 slag per minutt og mer.

Med for ofte kardiale sammentrekninger, har ventriklene ikke tid til å fylle fullt ut med blod. Som et resultat avtar volumet av blodutløp, blodtrykksfall, organer og vev ikke er tilstrekkelig forsynt med blod, derfor er oksygen og næringsstoffer tapt, giftstoffer og forfallsprodukter forstyrres.

Sirkulasjonssystemet av mannen. Klikk på bildet for å forstørre

Det patologiske fokuset på sammentrekninger, kalt ektopisk i medisin, vises oftere i venstre ventrikelmykokardium.

Årsaker til utvikling av ventrikulær takykardi

Den vanligste årsaken til denne typen hjerterytmeforstyrrelse er hjertets patologi. Blant dem:

 1. Akutt myokardinfarkt. I 90% av tilfellene provoserer det utviklingen av ventrikulær takykardi.
 2. Iskemisk hjertesykdom med mangel på sirkulasjon i det iskemiske området i hjertemuskelen.
 3. Revmatisme eller inflammatoriske sykdommer i hjertet. For eksempel er myokarditt - betennelse i myokardiet oftere av en smittsom natur.
 4. Ulike typer kardiomyopati - skade på hjertemuskelen med utvikling av dystrofiske og sklerotiske prosesser i den.
 5. En aneurisme, spesielt i området til venstre ventrikkel, er bulging av veggen til en stor arterie eller aorta med mulig brudd.
 6. Medfødte hjertefeil, for eksempel feil - irreversible endringer i hjertets struktur.
 7. Arrytmogen dysplasi i høyre ventrikel er en progressiv gradvis erstatning av muskelvev ved binde eller fett.
 • Kirurgi til hjertet.
 • Brudd på endokrin eller nervøs regulering fører til en endring i hjertevevstrømmen av elektriske prosesser.
 • Skift elektrolyttbalanse - en reduksjon i innholdet av kalium, magnesium og andre elektrolytter involvert i metabolske prosesser i kroppen.
 • Overdosering av visse legemidler - hjerteglykosider, betablokkere, antiarytmika.
 • Intoxikasjon fra overdreven mengder alkohol eller bruk av surrogat, samt fra narkotiske stoffer, spesielt kokain.
 • Arvelige patologier. Blant dem, Brugada syndrom, som har høy risiko for ventrikulær fibrillasjon - hyppig kaotisk reduksjon av deres forskjellige steder. På elektrokardiogrammet er det spesifikke endringer som indikerer tilstedeværelsen av en slik genetisk sykdom.

Hvis pasienten ikke har ervervet hjertesykdommer og medfødte misdannelser av utvikling, men det er en ventrikulær takykardi, er årsaken til som ikke er klar, da det anses idiopatisk.

Typer av ventrikulær takykardi

Ikke-paroksysmal - manifesteres oftere av gruppe ekstrasystoler. Har ikke en paroksysmal karakter. Nødhjelp trenger ikke, men med behandlingen kan du ikke trekke.

Polymorphic - har flere fokuser på pulsproduksjon i myokardiet. Det utvikler seg ofte i genetiske sykdommer eller overdosering av narkotika.

Paroksysmal VT med ustabile typespesifikke endringer på elektrokardiogrammet er løst i 30 sekunder.

Kronisk - en langvarig, noen ganger flere måneder, hvor pasienten gjentatte ganger gjentok relativt korte angrep av ventrikulær takykardi. Med en kontinuerlig tilbakevendende kurs øker sirkulasjonsforstyrrelsene gradvis.

Symptomer på patologi

I begynnelsen fortsetter sykdommen asymptomatisk. Det oppdages bare når pasienten undersøkes, spesielt under den daglige overvåkingen av Holter, hvis han har en klage om hjertet. VT hos pasienter manifesterer seg på forskjellige måter, avhengig av alvorlighetsgraden til den underliggende hjertesykdommen.

Daglig Holter overvåking

Følgende tegn indikerer utbruddet av et angrep av ventrikulær takykardi:

 • Økende hjertebank, følelser som ligner hyppig fluttering av hjertet. Pasienten føler hvordan det virker.
 • Utseendet til en "koma" i halsen, "svakhet".
 • Kortpustethet.
 • Presser eller skjærer bak brystbenet.
 • Svimmelhet, opp til en pre-fainting tilstand eller tap av bevissthet.
 • Alvorlig svakhet.
 • Blanchering av huden, kald svette.
 • Forringelse av syn: dobbeltsyn, spredning av gjenstander, utseende av "fluer" eller "sorte sirkler" foran øynene.
 • Følelse av panikk og frykt.

diagnostikk

Diagnosen er laget av en kardiolog etter en omfattende diagnose, inkludert:

 1. Klarering og analyse av pasientklager.
 2. Historien om sykdommen. Forhør om tilstedeværelse eller fravær av arvelig predisponering eller eksisterende genetiske sykdommer, samt mulig overføring av hjerteinfarkt. Legen finner ut hvilke medisiner pasienten tar, etc.
 3. En fysisk undersøkelse består av flere manipulasjoner som hjelper legen objektivt å dømme den generelle tilstanden til emnet og spesielt om hjerteets arbeid. Kardiologen utfører en ekstern undersøkelse av hud og slimhinner, måler blodtrykk, teller antall hjerteslag, lytter til hjertelydene med et fonendoskop. Men med VT, hvis det ikke er noen anfall, er en slik undersøkelse av liten effekt. Derfor er følgende studier obligatoriske.

I tillegg til de ovennevnte undersøkelsene i diagnosen VT, er lasttestene informative. En av dem - veloergometri - studerer arbeidet i hjertet mot en bakgrunn av gradvis økende belastning. Pasienten sitter på et veloergometer (en spesiell treningssykkel) og vri pedaler, etterligner sykling. Samtidig registreres et elektrokardiogram.

Ventrikulær takykardi: endringer i EKG

Ventrikulær takykardi på EKG manifesteres ved visse kriterier:

 • Pulsen overstiger 100-140 slag per minutt og kan nå opp til 300.
 • Avvik til venstre for hjerteens elektriske akse (EOS).
 • QRS-komplekset utvidelsen var 0,14-0,16 sek.
 • Deformasjon av komplekser som reflekterer ventrikulære sammentrekninger. Endring i form er observert ikke for alle typer VT. På denne bakgrunn kan legen bestemme form av takykardi. I den polymorfe typen VT er signifikante endringer i QRS fra syklusen til syklusen notert på EKG. Med toveis takykardi, ikke bare dette komplekset, men også EOS endres i hver syklus.

behandling

Ventrikulær takykardi kan ikke fullstendig herdes. I dette tilfellet er spørsmålet om rask restaurering av normal rytme i et angrep og reduksjon i hyppigheten av deres forekomst. Drogbehandling er obligatorisk, og med paroksysmal resistent takykardi, må medisinsk behandling gis raskt. Normalisere puls kan være en elektrisk impuls når du utfører elektro-behandling.

De viktigste målene med terapi

 • Behandling av den underliggende sykdommen som forårsaker ventrikulær takykardi.
 • Tidlig og kompetent hjelp med angrep av paroksysmal takykardi for restaurering av den rette hjerterytme.
 • Forebygging av gjentatte episoder av VT.

Medisineringsterapi

 1. Antiarytmiske legemidler. Gjenopprett og opprettholde riktig hjertefrekvens.
 2. Beta-adrenoblokker - reduser hjertefrekvensen, reduser A / D.
 3. Kalsiumantagonister. Forsvake styrken av hjertesammensetningene, normalisere rytmen, utvide blodårene, senke blodtrykket.

Ved inngrep av ventrikulær fibrillering er den eneste umiddelbare måten å gjenopprette rytmen, å defibrillere med en elektrisk ladning. Men du må gjøre dette veldig fort, fordi om noen minutter kan pasienten dø.

Kirurgisk behandling

 • Implantasjon av en cardioverter-defibrillator, gjenoppretting av rytmen av sammentrekninger av hjertet. Dette er det beste alternativet for hyppige angrep av vedvarende paroksysmal takykardi.
 • Radiofrekvensablasjon - operasjonen er rettet mot ødeleggelse av radiofrekvenspulskilden patologisk rytme, i de tilfeller hvor dens lokalisering nøyaktig innstilt.
 • Implantasjon av en kunstig pacemaker, en pacemaker, er en liten enhet som er sydd under huden i regionen i venstre armhule, med en sondeelektrode plassert i høyre ventrikel eller atrium. Enheten gir den rette rytmen på hjertet og bidrar til å holde den fra den.

Potensielle komplikasjoner av VT

 • Ventrikulær fibrillering er en uordenlig, svært hyppig og uregelmessig sammentrekning av forskjellige ventrikulære fibre.
 • Hjertesvikt er en tilstand som utvikler seg med et forlenget forløb av VT og er forårsaket av en gradvis svekkelse av kontraktil kapasiteten til hjertemuskelen.
 • Lungproblemer: kortpustethet, lungeødem.
 • Plutselig død på grunn av hjertestans.

outlook

Uten behandling er prognostiske data for VT ekstremt ugunstige. Pasienter dør av ventrikulær fibrillasjon, akutt svikt eller hjertestans. Tilstrekkelig, rettidig påbegynt behandling forbedrer prognosen betydelig. Hvis paroksysmer i tide stopper, er myokardets kontraktile funksjon ikke redusert, hjertesvikt er fraværende, og pasienter lever et vanlig liv i mange år.

Derfor er det ved de første tegn på utseendet av en hyppig uregelmessig puls, spesielt hvis diagnosen "ventrikulær takykardi" allerede er etablert, viktig at du umiddelbart kontakter kardiologen og umiddelbart begynner den foreskrevne behandlingen.

Ventrikulær takykardi

Ventrikulær takykardi er hurtig operasjon av ventrikkene med en frekvens på mer enn hundre slag som et resultat av en foci som genererer og opprettholder hyppige elektriske impulser. Symptomatologien til ventrikulær takykardi er avhengig av dens varighet og kan manifesteres som et absolutt mangel på palpitasjon, og utviklingen av sammenbrudd, samt starten på et dødelig utfall.

Den ventrikulære takykardien kan etableres ved hjelp av et elektrokardiogram. For å behandle ventrikulær takykardi, brukes antiarytmiske legemidler og kardioversjon, som foreskrives i henhold til indikasjonene. Om nødvendig, langvarig terapi ved bruk av cardioverter defibrillator.

Arrytmi, som er preget av en frekvens av sammentrekninger av ventriklene med en mindre rytme, kalles en langsom ventrikulær takykardi. En slik tilstand betraktes som godartet, så det trenger ikke bruk av narkotikabehandling, før de hemodynamiske symptomene opptrer.

Forekomsten av ventrikulær takykardi kan bli signifikant påvirket av ulike hjertemessige anomalier, samt hypomagnesemi, hypokalemi, hypoksi, acidose og bivirkninger av visse medisiner. Denne arytmen forekommer også i flere arter, som monomorf, polymorf, stabil og ustabil. Svært ofte vokser det til ventrikulær fibrillasjon, og i fremtiden fører dette til hjertestans.

Paroksysmal ventrikulær takykardi

Denne type arytmi, som er preget av anfall, dvs. angrep hjerterytme, ikke overskrider som regel, ett hundre og åtti slag per minutt er en paroksysmal ventrikkeltakykardi. Disse hjertekontraksjonene oppstår som følge av impulser av ektopisk natur, som senere erstatter den normale sinusrytmen.

For paroksysmal ventrikulær takykardi kjennetegnes av en rask start og rask avslutning, en annen varighet der en konstant rytme opprettholdes. Ektopisk tremor kan danne seg i ventriklene, atrioventrikulær kryss eller atria.

Denne form for arytmi i sin etiologi og patogenetikk ligner veldig ekstrasystol. Dermed er ekstrasystoler, etter hverandre, betraktet som et kort angrep av takykardi. I denne tilstanden sirkulerer sirkulasjonen i hjertet ineffektivt, derfor hjertebank, som dannes på grunn av hjertepatologi, forårsaker sirkulasjonsfeil. Når et langvarig EKG utføres hos nesten 25% av pasientene, avsløres en paroksysmal form for ventrikulær arytmi.

Denne arytmen er klassifisert etter plassering i form som ventrikulær, atrioventrikulær og atriell. De to første arytmier er kombinert og representerer en supraventrikulær form. Og her kan den paroksysmale ventrikulære takykardien fortsette akutt, kronisk og kontinuerlig gjentakende. Den siste form for arytmi kan vare i mange år og forårsake samtidig arytmogen kardiomyopati, samt sirkulasjonsmangel.

Avhengig av utviklingsmekanismen for denne form for takykardi, kan den være gjensidig, ektopisk, multifokal og det er alltid på forhånd med ekstrasystol.

Årsakene til paroksysmal takykardi er som regel økt aktivering av den sympatiske delen av nervesystemet og forskjellige nederlag i hjertemuskelen i form av betennelse, nekrose, dystrofi eller sklerose.

For paroksysmal ventrikulær takykardi, ektopisk eksitasjon karakteristikk som er lokalisert i sin bunt, Purkinje-fibrene i sin bunt og ben. De fleste ventrikulære takykardier utvikles oftere hos eldre menn med hjerteinfarkt, hypertensjon, hjertefeil, myokarditt og hjerteinfarkt.

Et viktig punkt i utviklingen av paroksysmale ventrikulær takykardi anses å ha banen for addisjonalitet for eksitasjon i myokardiet med medfødt etiologi, eller som fremkommer etter myokarditt, kardiomyopati, eller hjerteinfarkt. Slike baner forårsaker en patologisk syklus av myokardial eksitasjon.

Symptomatologien til et angrep med paroksysmalt ventrikulær takykardi kan bestå av støy i hodet, svimmelhet og en følelse av komprimert hjerte. Hemiparese og avasi er mindre vanlige. Noen ganger er det svett, kvalme, flatulens og en svak subfebril tilstand. På slutten av angrepet er det en langvarig polyuria i form av en betydelig mengde urin med lav tetthet og med en lys fargetone. Den forlengede tilstanden av paroksysm kan føre til redusert blodtrykk, svakhet og utvikling av svimning. For paroksysmal ventrikulær takykardi med en hjertefrekvens på mer enn hundre og åtti slag per minutt, er dannelsen av ventrikulær fibrillasjon karakteristisk.

Et langvarig angrep kan føre til ødem i lungene og kardiogent sjokk. Paroksysmal ventrikulær takykardi er preget av en forandring og utvidelse av hele QRS-komplekset, som ligner ventrikulære ekstrasystoler. Også en uendret, vanlig P-tann kan detekteres på elektrokardiogrammet.

Som regel blir pasienter med diagnose av paroksysmal ventrikulær takykardi sterkt innlagt på sykehuset. For ri intravenøs prokainamid, propranolol, ajmalin, kinidin, Ritmodan, Kordaron, Isoptin og Etmozin.

Prognose paroksysmal ventrikulær takykardi ugunstig, særlig hvis det utvikler seg i hjertesykdom, fordi slike lesjoner av hjertemuskelen bidrar til dannelsen av ventrikkelflimmer. Men i fravær av karakteristiske komplikasjoner oppnår pasienten langsiktig overlevelse.

Det dødelige utfallet i dette tilfellet er observert hos pasienter med samtidig hjertefeil, samt etter tidligere klinisk død eller gjenopplivning.

Ventrikulær takykardi forårsaker

Ventrikulær takykardi utvikler seg mot bakgrunnen av patologiske hjertesykdommer og oftest hos eldre etter hjerteinfarkt. For yngre generasjon som er karakteristisk for andre sykdommer, slik som forskjellige former av kardiomyopati (arytmogene høyre ventrikkel, dilatert, hypertrofiske) og syndromet, myokarditt, hjertesykdom og et syndrom som er karakterisert ved langstrakte QT.

Ved forhøyet trykk utvikler arytmi som et resultat av en markant økning i ventrikkelen til venstre og utvidelsen i kombinasjon med koronarinsuffisiens.

Svært ofte blir ventrikulær takykardi detektert under kirurgisk inngrep i brystet, perikardial punktering, endoskopi eller kardial kateterisering. Dette kan skyldes mekanisk irritasjon av hjertemuskelen, og er også en følge av kirurgisk inngrep, anestesi og hypoksi.

I tillegg kan hypokalemi, forgiftning med cyklopropan, kloroform forårsake ventrikulær takykardi. Dessuten kan visse medisiner, for eksempel Alupet, noradrenalin og adrenalin, og selv Etmozin, prokainamid, kinidin (antiarytmika) forårsake takykardi eller gjøre det for mye verre. Ganske sjeldne kan observeres gastrisk takykardi uten åpenbare nederlag i hjertet. Vanligvis skjer dette i barndommen eller litt eldre, og årsaken til denne tilstanden er fortsatt uklar.

Noen ganger kan denne type arytmi provosere noen stoffer som forlenger intervallet QT (Prowitt, aminoglykosider, trisykliske antidepressiva) eller forårsaker hypokalemi, dvs. diuretika.

Faktorer som bidrar til gastriske takykardi vurdert ulike fysisk eller psykisk stress natur, røyking, hypokalemi, og svekket hypoksi og syre base-balansen i kroppen.

Ventrikulære takykardi symptomer

I forskjellige pasienter er ventrikulær takykardi i sine subjektive følelser ikke ensartet. Kortsiktige anfall kan i stor grad påvirke det generelle velvære og er derfor kun bestemt ved EKG-studier.

Symptomatologien til sensasjonene minner om å plutselig begynne å angripe hjerteslag, som også avsluttes uventet. Noen ganger ventrikulær takykardi manifesterer seg i form av begynnende svakhet i hele kroppen, tung pust, utseendet av smerte eller tyngde av brystet. Men i noen tilfeller er det et sykdomsbilde, som er karakteristisk for cerebral iskemi, dvs. parese, svimmelhet, afasi, besvimelse, tåkesyn og Morgan syndrom -.. Adams - Stokes, som ofte diagnostisert hos pasienter med atrieflimmer og ventrikulære blokade.

Angrep med ventrikulær takykardi er kjent svært ofte og manifesteres av kardiogent sjokk og hjertesvikt. Kardiogent sjokk i ventrikulær takykardi forekommer hovedsakelig hos pasienter med diagnose av hjerteinfarkt i akutt form eller med stagnerende form for hjertesvikt. Noen ganger arrytmi provoserer utviklingen av lungeødem. Under et angrep kan hjertefrekvensen variere fra hundre til to hundre slag per minutt, og i noen tilfeller når det til 300 slag. EKG bestemmer som regel riktig hjerterytme, men med langvarig observasjon er det mulig å oppdage dets uregelmessighet.

Ved å lytte til hjertet avsløres høye svingninger av den første tonen, kvalifisert som "pistol". Det skjer som en konsekvens av kort tid (ca. 0,1 sekunder) mellom en atriell systole og en ventrikulær systole.

Hos pasienter med lavt blodtrykk er det andre hjerteslaget svært dårlig hørbart, og noen ganger er det nesten umulig å høre, noe som kan føre til feilaktig beregning av hjertesammensetninger. Spalting av hjertetoner er forbundet med ikke-samtidig sammentrekning av ventrikkene og samme lukking av ventiler. Når ventrikulær takykardi ikke deltar i systoleatrium i fylling av ventriklene, reduseres hjerteutgangen. Og til slutt kan dette føre til sammenbrudd. I tillegg har venene i nakkeområdet en mindre fylling, i motsetning til pulsering av arteriene. Dette kan forklares av det faktum at sinusnoden har kontroll over atriens systole. Det er dette symptomet assosiert med forskjellen i pulsering, noe som er et viktig diagnostisk kriterium.

Resten av symptomene og lidelsene vil avhenge av pasientens underliggende patologi.

Ventrikulær takykardi EKG

På et elektrokardiogram manifesterer ventrikulær takykardi seg i form av utvidede QRS-komplekser, som forekommer med en hjertefrekvens på mer enn hundre slag per minutt. Ved angrep kan de ventrikulære kompleksene endres eller forbli uendret. Bruk disse dataene, skille mellom monomorfisk ventrikulær takykardi, toveis og ventrikulær takykardi pirouette (polymorf).

Når pirouette endrer QRS-komplekset fra en syklus til den neste. Med toveis takykardi er ikke bare det endrede ventrikulære komplekset notert, men også endringen i plasseringen av hjerteets elektriske akse. Således er det høyre benet av bunken blokkert, som veksler med hjernelektroaksens sving til venstre og til høyre. Med ventrikulær takykardi forekommer atriell sammentrekning uavhengig av ventriklene. Arrytmi registreres på EKG når tre påfølgende ektopiske komplekser oppdages, som følger med en hjertefrekvens på hundre slag per minutt. Varigheten av angrepet kan være mer eller mindre enn tretti sekunder, så ventrikulær takykardi er stabil (> 30 sekunder) og ustabil (

Ventrikulær takykardi

Ventrikulær takykardi - et angrep med rask hjertefrekvens, opptil 180 slag eller mer. Korrekt rytme er vanligvis bevart. I ventrikulær takykardi, som med supraventricular (supraventricular), starter angrepet vanligvis akutt. Cupping av paroxysm skjer ofte alene.

Paroksysmal ventrikulær takykardi - Den farligste rytmestørrelsen. Dette skyldes det faktum at for det første er denne typen arytmi ledsaget av et brudd på hjertens pumpefunksjon som fører til sirkulasjonsmangel. Og for det andre er det stor sannsynlighet for overgang til flammer eller fibrillering av ventrikkene. Med slike komplikasjoner stopper det koordinerte arbeidet i myokardiet, noe som betyr at sirkulasjonen stopper helt. Hvis i dette tilfellet ikke gir gjenoppliving, vil det være asystol (hjertestans) og død.

Klassifisering av ventrikulær takykardier

I henhold til den kliniske klassifiseringen er det to typer takykardi:

 1. Paroksysmal resistent:
  • varigheten er mer enn 30 sekunder;
  • alvorlige hemodynamiske lidelser;
  • høy risiko for hjertestans.
 2. Paroksysmal ustabil ventrikulær takykardi:
  • kort varighet (mindre enn 30 sekunder);
  • hemodynamiske lidelser er fraværende;
  • risikoen for å utvikle fibrillasjon eller hjertestans er fortsatt stor.

Spesiell oppmerksomhet bør gis til de såkalte spesielle former for ventrikulær takykardier. De har en felles funksjon. Når disse forekommer, øker hjertemuskulaturen til å utvikle ventrikulær fibrillasjon kraftig. Blant dem er:

 1. Gjentatt ventrikulær takykardi:
  • gjenopptakelse av paroksysmer etter perioder med normal hjerterytme med en rytmisk kilde fra sinusnoden.
 2. Polymorf tachykardi:
  • Et slikt skjema kan oppstå ved samtidig tilstedeværelse av flere patologiske kilder til rytmekilden.
 3. Toveis ventrikulær takykardi:
  • karakteriseres enten ved forskjellige måter å gjennomføre en nerveimpuls fra ett ektopisk fokus, eller ved en regelmessig veksling av to kilder til en nerveimpuls.
 4. Takykardi av typen "Pirouette":
  • rytmen er feil;
  • av sin type er toveis
  • svært høy hjertefrekvens (hjertefrekvens) opptil 300 slag per minutt;
  • på EKG-bølgelignende vekst med etterfølgende reduksjon i amplitude av ventrikulære QRS-komplekser;
  • tilbøyelighet til tilbakefall;
  • Ved utbruddet av paroksysm bestemmes forlengelsen av Q-T-intervallet (ved EKG) og utseendet av tidlige ekstrasystoler (for tidlige sammentrekninger av myokardiet).

Etiologi og utbredelse av patologi

Ifølge internasjonale data forekommer ca 85% av tilfeller av ventrikulær takykardi hos personer med hjerteinfarkt (CHD). Hos to pasienter ut av hundre som lider av denne sykdommen, kan årsaken ikke bli funnet i det hele tatt. I dette tilfellet snakker de om en idiopatisk form. Menn er dobbelt så sannsynlig å bli utsatt for slike paroksysmer.

Det er 4 hovedgrupper av årsaker til paroksysmal ventrikulær takykardi:

 1. Forstyrrelse av blodsirkulasjonen gjennom koronararterier:
  • hjerteinfarkt;
  • postinfarkt aneurisme;
  • reperfusjonsarytmier (oppstår med omvendt gjenoppretting av den forstyrrede koronararterienstrømmen).
 2. Genetiske lidelser i kroppen:
  • dysplasi i venstre ventrikel;
  • forlengelse eller forkortelse av Q-T-intervallet;
  • WPW-syndrom;
  • katekolamin-indusert utløst polymorf ventrikulær takykardi.
 3. Sykdommer og tilstander som ikke er forbundet med koronar sirkulasjon:
  • myokarditt, cardiosklerose og kardiomyopati;
  • medfødte og revmatiske hjertefeil, konsekvensene av kirurgiske inngrep;
  • amyloidose og sarkoidose;
  • hypertyreose;
  • overdose av narkotika (for eksempel hjerte glykosider);
  • "Hjertet til en idrettsutøver" (den endrede strukturen i myokardiet, som utvikler seg på grunn av høy belastning på hjertemuskelen).
 4. Andre uidentifiserte faktorer:
  • tilfeller av ventrikulær takykardi i fravær av alle betingelsene beskrevet ovenfor.

Mekanismen for utvikling av ventrikulær takykardi

Tre mekanismer for utvikling av ventrikulære paroksysmer er kjent for vitenskapen:

 1. Mekanismen for re-entry. Dette er den vanligste varianten av rytmeforstyrrelser. Grunnlaget er det gjentatte innspillet av eksitasjonsbølgen av myokardiet.
 2. Det patologiske fokuset på økt aktivitet (automatisme). I et bestemt område av hjertemuskelen, under påvirkning av ulike interne og eksterne faktorer, dannes en ektopisk rytmekilde som forårsaker takykardi. I dette tilfellet snakker vi om plasseringen av et slikt fokus i myokardiet i ventriklene.
 3. Utløsermekanisme. Med det oppstår eksitering av myokardiumceller tidligere, noe som fremmer utseendet til en ny impuls "innen rett tid".

Kliniske manifestasjoner av sykdommen

 • en følelse av rask hjerterytme;
 • følelse av en "koma i halsen";
 • skarp svimmelhet og umotivert svakhet;
 • følelse av frykt;
 • blanchering av huden;
 • smerte og brennende følelse bak brystbenet;
 • Bevisstap blir ofte observert (på grunnlag av utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen);
 • Når det er et brudd på koordinert myokardial sammentrekning, er det akutt kardiovaskulær svikt (fra dyspné eller lungeødem og slutter med dødelig utfall).

Diagnostikk av patologi

For å bestemme typen paroksysmal takykardi og for å sikre at ventrikulær form finner sted, er flere diagnostiske metoder tilstrekkelig. Den viktigste er elektrokardiografi (EKG).

EKG i ventrikulær takykardi Det er også en rekke indirekte symptomer, noe som tyder på forekomst av en ventrikulær type paroksysmal takykardi. Disse inkluderer alle de ovennevnte symptomene, pluss noen enkle fysiske studier og deres resultater:

 • når du lytter til hjertets arbeid (auskultasjon) - hjertebanken med døve hjertetoner som ikke kan telles;
 • en svak puls på den radiale arterien (definert på håndleddet) eller dets fravær (hvis det er umulig å "føle");
 • et kraftig fall i blodtrykk (BP). Ofte kan BP ikke bestemmes i det hele tatt, først, på grunn av det svært lave nivået og for det andre på grunn av for høy hjertefrekvens.

I fravær av EKG-tegn på ventrikulær takykardi, men tilstedeværelsen av slike symptomer, anbefales Holter-overvåkning. En av hovedoppgavene til disse to instrumentalstudiene er bestemmelsen av tilstedeværelsen av ventrikulær takykardi og dens differensialdiagnose fra supraventrikulær form med avvikende ledning (med det utvidede QRS-komplekset).

Differensiell diagnose av ventrikulær takykardi

Den overordnede betydningen i definisjonen av ventrikulær takykardi er dens differensiering med en supraventrikulær form med avvikende impulsgirigasjon (fordi i begge arter blir QRS-komplekset utvidet). Dette behovet skyldes forskjeller i å arrestere anfallet og mulige komplikasjoner. Dette skyldes det faktum at ventrikulær paroksysm av takykardi er langt mer farlig.

Tegn på ventrikulær takykardi:

 1. Varigheten av QRS-komplekser er mer enn 0,12 sekunder (på EKG i forhold til supraventrikulær takykardi komplekset er bredere).
 2. AV-dissosiasjon (ikke-synkronisering av atrielle og ventrikulære sammentrekninger på EKG eller elektrofysiologisk intrakardial studie).
 3. QRS-komplekser er monofasiske (av rs eller qr-typen).

Tegn på supraventrikulær takykardi med avvikende ledning:

 1. Trefaset (rSR) komplekst QRS i den første thoracic (V1) bly.
 2. Varigheten av QRS er ikke mer enn 0,12 sekunder.
 3. Uenighet (plassering på motsatte sider av den isoelektriske linjen på EKG) av T-bølgen i forhold til QRS.
 4. Pins P er assosiert med ventrikulære QRS-komplekser.

Behandling av paroksysmal ventrikulær takykardi

Ustabil ventrikulær takykardi krever vanligvis ingen behandling, men prognosen forverres i nærvær av samtidig hjertesmerter. I tilfelle av en klassisk stabil takykardi, er en nødhjelp av et paroksysmalt angrep obligatorisk.

Før du utfører medisinske manipulasjoner for å gjenopprette normal hjerterytme i denne patologien, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

 1. Hvorvidt arytmier ble notert før; om pasienten er syk av skjoldbruskkjertel sykdommer, kardiovaskulær system.
 2. Var det tidligere uforklarlig tap av bevissthet.
 3. Hvorvidt slektninger lider av slike sykdommer, enten det var tilfeller av plutselig hjertedød.
 4. Har pasienten noen medisiner tatt (Vær oppmerksom på at enkelte legemidler (antiarytmika, diuretika, etc.) kan provosere rytmeforstyrrelser). Det er viktig å huske inkompatibiliteten til mange antiarytmiske stoffer (spesielt innen 6 timer etter administrering).
 5. Hvilke stoffer gjenopprettede rytmen tidligere (dette er en av indikasjonene for å velge dette stoffet).
 6. Om det var komplikasjoner av arytmier.

Stadier for å arrestere et angrep av paroksysmal ventrikulær takykardi:
Når noen avanserte takykardi QRS-komplekset (inkludert supraventrikulær med avvikende ledende) og hemodynamiske forstyrrelser uttrykte en elektrisk kardioversjon (kardioversjon). For dette formål er utløps 100 -. 360 J. I fravær av effekten av intravenøst ​​administrert samtidig Epinefrin oppløsning med et av de antiarytmiske legemidler (lidokain, amiodaron).

Hvis ventrikulær takykardi ikke er ledsaget av et brudd på blodsirkulasjonen og en markert reduksjon i blodtrykket (BP), må du først påføre lidokain. I fravær av effekt, vises elektropulsterapi (EIT).

Ved forbedring i pasientens generelle tilstand og økt blodtrykk, men med en fortsatt forstyrret hjerterytme, anbefales det å bruke Novokainamid. Hvis tilstanden ikke ble forbedret etter EIT, injiseres Amiodarone-injeksjon intravenøst. Ved vellykket arrest av et angrep av ventrikulær takykardi, er det obligatorisk å administrere et av de antiarytmiske legemidlene beskrevet ovenfor innen 24 timer.

Det er viktig å huske:

 • Med fullstendig atrioventrikulær blokade er administreringen av en løsning av lidokain uakseptabel;
 • med en ventrikulær takykardi av typen "Pirouette", er det nødvendig å starte paroksysmen ved intravenøs administrering av en oppløsning av Magnesiumsulfat.

outlook

Hvis ventrikulær takykardi ikke er ledsaget av nedsatt venstre ventrikulær funksjon (ingen nedsettelse av blodtrykket og tegn på sirkulasjons-mangel), en gunstig prognose og risiko for gjentatte angrep og plutselig hjertedød er minimal. Ellers, omvendt.

Paroksysm av takykardi som "Pirouette" i en hvilken som helst versjon av strømmen har en ugunstig prognose. I dette tilfellet er risikoen for å utvikle ventrikelflimmer og plutselig hjertedød høy.

Forebygging av ventrikulær takykardi

Forebygging av sykdommen er basert på konstant bruk av antiarytmiske antiretrovirale legemidler. Individuell effektiv medisinvalg er bare mulig hos halvparten av pasientene. For tiden brukes enten Sotalol eller Amiodarone. Ved overføring av myokardinfarkt som en profylakse av ventrikulær takykardier, vil slike stoffer som:

 • statiner - redusere nivået av kolesterol i blodet (Atorvastatin, Lovastatin);
 • antiaggreganter - forhindre dannelse av trombi (Aspirin, Polokard, Aspirin-cardio);
 • ACE-hemmere - redusere blodtrykket og slapp av i vaskemuren, og reduser dermed belastningen på hjertemuskelen (Enalapril, lisinopril);
 • beta-blokkere (bisoprolol, metoprolol).

Ved gjentatte angrep mot bakgrunnen for å ta de ovenfor beskrevne preparater, for å hindre påfølgende paroksysmer, bruk:

 • implantering av cardioverter-defibrillatoren, som i tilfelle rytmeforstyrrelser i automatisk modus gir ut en viss utslipp for gjenoppretting av normal hjerteaktivitet;
 • radiofrekvens ablation - fysisk fjerning av patologiske måter å gjennomføre nerveimpulser inne i hjertet;
 • hjerte transplantasjon (i ekstreme tilfeller, med umulighet av annen behandling).

Dermed er ventrikulær takykardi den verste varianten av paroksysmal takykardi, ofte ledsaget av alvorlige komplikasjoner. Ved et slikt brudd på hjertefrekvensen er sannsynligheten for et dødelig utfall høyt.

Ventrikulær takykardi forårsaker

Ventrikulær takykardi - symptomer og prinsipper for behandling

Ventrikulær takykardi er en livstruende arrytmi. Den høye hjertefrekvensen i hjertekammeret forkorter det tidsintervallet som er nødvendig for tilstrekkelig fylling av kamrene. Som et resultat, pumper hjertet ikke effektivt blod. Hjertemuskelen, hjernen og andre deler av kroppen mottar ikke den nødvendige mengden blod. Ventrikulær takykardi fører til alvorlig besvimelse og til og med død av mennesker. De fleste plutselige hjertedød er forårsaket av ventrikulær takykardi, og deres antall er ca. 300.000 dødsfall per år, eller omtrent halvparten av tilfellene av hjertedød.

Ventrikulær takykardi er en rask, vanlig hjerterytme i hjørnets nedre kamre. Pulsfrekvensen overskrider tallene fra 120 til 200 slag.

Ventrikulær takykardi forekommer oftest hos personer med en skadet hjertemuskulatur og iskemisk hjertesykdom. Andre mulige årsaker er knyttet til ventilendringer eller med kardiomyopati. Sjeldent utvikler ventrikulær takykardi i et strukturelt normalt hjerte.

Behandlingen bruker en implanterbar defibrillator. Det er ekstremt effektivt i behandlingen. Brukes til å oppdage og stoppe ventrikulær takykardi. Dette er en elektronisk enhet som er implantert under huden rett under kragebenet, og styrer hjerterytmen.

Ventrikulær takykardi

I bredeste forstand av ordet, arytmi - denne endringen i normal regularitet, frekvens, kilden til hjerteekspensjon, impulsforstyrrelse og forstyrrelsen av sekvensen mellom eksitering av ventrikkene og atriene.

 • unormal koordinering av sammentrekninger av myokardområder, kardiale divisjoner
 • hjerte sykluser av ulik varighet
 • Øker, og kanskje reduksjon av hjerteslag

Ventrikulær takykardi er et hjerteinfarkt, hvor impulser er rytmiske og fortsetter fra ektopisk fokus. Med det er det en kraftig økning i hjertefrekvensen (over 140 hjerteslag per minutt).

Årsaker til ventrikulær takykardi

 • Skift av nervøs, endokrin regulering, som forandrer seg i hjertecellene i løpet av elektriske prosesser
 • Sykdommer i hjertemuskelen (myokard), dets anomalier, arvelige og medfødte mangler med membranskader, ødeleggelse av cellulære strukturer
 • Blandede funksjonelle og organiske hjertesykdommer.

Det er veldig viktig for hjertet at det er og er synkron eksitering av dets strukturer, det vil si elektrisk homogenitet. Asynkronisme av refraktoritet (excitability) og excitability i enkelte deler av myokardiet - Den viktigste faktoren i utviklingen av arytmier, inkludert ventrikulær takykardi. Merk at disse delene av myokardiet forekommer mot bakgrunnen av myokardinfarkt, myokarditt; de kan også være et arnested myocarditic, tidligere hjerteinfarkt, hypertrofisk kammer i hjertet, som befinner seg unormalt akkorder, mitralklaffprolaps og andre.

Den viktigste mekanismen for realisering av de fleste arytmier (for eksempel, paroksysmal takykardi) på en slik patologisk bakgrunn - mekanismen for gjeninnføring av eksitasjon eller gjeninnføring, når den samme hjerteimpuls begynner sirkulær bevegelse, vender tilbake til opprinnelsesstedet, forårsaker deretter en re-stimulering av hjertemuskelen. For eksempel i veggen til høyre ventrikel er det et fokus på kardiosklerose etter kardiovaskulær behandling. Excitability av dette nettstedet er redusert, og perioden for unexcavity er utvidet. Derfor omfatter eksitasjonsbølgen de sunne delene av myokardiet i første omgang og bøyer seg rundt et slikt sted med redusert excitabilitet. På dette tidspunktet klarer de sunne delene av hjertemuskelen seg ikke bare for å være begeistret, men også for å komme seg ut av tilstanden av unexcitableness, det vil si refraktoritet. Og på dette tidspunktet kommer en forsinket impuls av det patologiske stedet i myokardiet, noe som forårsaker ekstraordinære sammentrekninger av ventrikkelen. Det vil være en ekstrasystole.

I hjertet av de re-entry bølger som dannes ved sammenløpet av venstre atrium lunge vene, ved munningen av vena cava, i feltet av bjelker Wencke, Bachman, Toreli, med flere unormale veier for Kent og Mahayma. Ved denne mekanismen er det en paroksysmal ventrikulær takykardi.

Med ventrikulær takykardi dannes eksitasjonsbølger av mekanismen -re inngang. Samtidig blir et heterotopisk fokus en rytmdriver for en stund. Ventrikulær takykardi er en strøm av ekstrasystoler, rytmisk etter hverandre.

Symptomer på ventrikulær tacare

Klager hos pasienter er svært forskjellige, avhengig av arten av den underliggende sykdommen: bekymret hjerterytme, som er ledsaget av svimmelhet, svakhet, kortpustethet, smerter i hjertet, avbrytelser, pauser i hjerterytme, besvimelse, episoder av forvirring.

Det viktigste stedet i det kliniske bildet av arytmi tar hemodynamisk ustabilitet eller kronisk iskemisk type. De utgjør en trussel mot vitale organer emboli, provosere mer alvorlige arytmier som ventrikkelflimmer, som er den viktigste dødsårsaken hos pasienter med kardiomyopati, koronarsykdom og andre hjertesykdommer.

Den mest karakteristiske for ventrikulær takykardi:

 • brå hjertebank
 • tetthet i brystet
 • generell svakhet
 • blep av huden
 • pulsering av jugular vener
 • Ved å stramme angrepet, vises tegn på hjertesvikt (kortpustethet, hoste, hevelse og andre).

Diagnose av ventrikulær tacare i Israel

Ved sengen til pasienten legen har kapasitet til både å detektere arytmier og for å klargjøre innholdet i noen av dem, hvilket oppnås ved forsiktig historie og levetid av sykdommen, fysisk undersøkelse, arterielle puls palpasjon, auscultation (auscultation) hjerte.

De fleste pasientene når du samler anamnese finne ulike sykdommer i myokardiet. I en objektiv undersøkelse er dataene avhengig av formen av arytmen. Mye informasjon er gitt palpasjon av puls, auskultasjon av hjertet :

 • Med auskultasjon På hjertepunktet blir styrketjegtone i hjertet på grunn av lav fylling av ventriklene, og II tone svekket over aorta på grunn av å senke blodtrykket.

Men det viktigste er EKG (EKG)

 • Elektrokardiogrammet er en serie av ventrikulære ekstrasystoler som følger med en høy frekvens (fra 140 til 180 mengder per 1 minutt) etter hverandre. I dette tilfellet er det ingen P-tann eller med jevne mellomrom kan den lagres på QRS-komplekset, som utvides, deformeres, med segmentet ST og tannen T ujevnt plassert etter det.

Av de ekstra metodene som brukes EKG med stresstester (for eksempel transesophageal elektrokardiostimulering, veloergometri, medisinske tester). Spesielt viktig er holter overvåking. det vil si registrering av EKG over en lengre periode.

Behandling av ventrikulær tacare i Israel

oppnevnes antiarytmiske legemidler. Den mest effektive er:

 • lidokain
 • prokainamid
 • Mekselitin
 • amiodaron
 • Magnesiumsulfat
 • Bretiliyatozilat

Legemidlene administreres intravenøst. I alvorlige tilfeller, a Elektropulsterapi og kardiopulmonal gjenopplivning.

Forebygging av ventrikulær tacare

Ventrikulær takykardi

Ventrikulær takykardi er en rask sammentrekning av ventriklene, som ofte oppstår og stopper plutselig. Denne patologien er en av de mest alvorlige typer rytmeforstyrrelser som oppstår ved akutt myokardinfarkt. Ventrikulær takykardi kan utgjøre en trussel for menneskeliv, og krever derfor umiddelbar medisinsk inngrep.

Årsakene til ventrikulær takykardi kan være mange. Med idiopatisk ventrikulær takykardi viser pasienten ingen hjertesykdom, og det er ingen genetisk predisponering.

Kjente årsaker til ventrikulær takykardi kan være:

Iskemisk hjertesykdom;

Medfødt hjertesykdom;

· Arrytmogen dysplasi i høyre ventrikel

· Konsekvens av kirurgiske operasjoner på hjertet

· Ta visse medisiner. Spesielt kan angrep av ventrikulær takykardi utvikles med en overdose av antiarytmiske legemidler, betablokkere og glykosider;

De viktigste symptomene på ventrikulær takykardi er:

Følelse av rask hjerterytme;

Følelse av en klump i halsen;

· Svimmelhet, alvorlig svakhet (til tap av bevissthet);

Pallor i huden.

Noen ganger er ventrikulær takykardi asymptomatisk.

I første fase analyseres pasientens klager og sykdommens historie samles inn. Under fysisk undersøkelse blir huden inspisert, blodtrykk og puls måles, og hjertelyder blir lyttet til.

Elektrofysiologisk undersøkelse av hjertet;

Daglig overvåkning av elektrokardiogrammet;

· Multispiral computertomografi;

· Radionuklidforskningsmetoder

· Andre forskningsmetoder (etter legens skjønn).

Ventrikulær takykardi er monomorf og polymorf. Med monomorfisk ventrikulær takykardi er det en kilde til økt hjertefrekvens. Som regel utvikler denne sykdomsformen i nærvær av et hjerteinfarkt.

Polymorfisk ventrikulær takykardi er preget av tilstedeværelsen av flere kardiovaskulære kilder. Denne sykdomsformen kan forekomme med overdoser av visse legemidler, så vel som med visse arvelige sykdommer.

Med løpet av ventrikulær takykardi er paroksysmalt ustabil, paroksysmalt resistent, så vel som kronisk.

Paroksysmal ustabil ventrikulær takykardi karakteriseres av en varighet av anfall på mindre enn 30 sekunder. Lignende eksacerbasjoner (paroksysmer) har ingen signifikant effekt på hemodynamikk, men øker sannsynligheten for å utvikle fibrillering.

Paroksysmal resistent ventrikulær takykardi karakteriseres av en varighet av anfall på mer enn 30 sekunder. Med denne form for ventrikulær takykardi er det et markert brudd på hemodynamikk.

Kronisk ventrikulær takykardi er preget av gjentatte relativt korte takykardieangrep. Med denne varianten av ventrikulær takykardi, vokser hemodynamiske forstyrrelser sakte.

Med denne patologien trenger pasienten samråd med en kardiolog.

Det er nødvendig å behandle den underliggende sykdommen. For å gjenopprette rytmen ved eksacerbasjon utføres elektroimpulserapi, foreskrives pasienten antiarytmiske legemidler.

For å forhindre angrep av ventrikulær takykardi, kan pasienten bli foreskrevet beta-blokkere, antiarytmika, kalsiumkanalblokkere, omega-3-flerumettede syrer.

Kirurgisk behandling av ventrikulær takykardi involverer radiofrekvensablasjon (ødeleggelse av kardan av takykardi) eller implantering av en cardioverter-defibrillator.

Plutselig hjertedød.

· Forebygging av sykdommer som forårsaker ventrikulær takykardi.

· Avslag fra dårlige vaner (røyking og drikking av alkohol).

Symptomer og behandling av ventrikulær takykardi: de beste stoffene og effektive metoder for forebygging

Ventrikulær takykardi er et brudd på hjerterytmen, som er forårsaket av nederlaget i muskelen i dette organet. I fravær av behandling kan patologi føre til døden til en person. I denne artikkelen vil vi svare på spørsmålet om hva som er symptomene og metodene for å behandle ventrikulær takykardi.

Funksjoner av patologi

Rytmen til hjerteslag for en sunn person varierer fra 50 til 80 slag / 60 sekunder. Hvis myokardiet påvirkes, er hjertefrekvensen 150-200 slag / 60 sekunder. Denne tilstanden kalles paroksysm av ventrikulær takykardi. Det er stabil og ustabil type patologi.

Tabell 1. To typer ventrikulær takykardi:

Vær oppmerksom! Denne typen hjerterytmeforstyrrelser forekommer hos 86% av pasientene med IHD. Paroksysmal ventrikulær takykardi som varer 4 sekunder er dobbelt så vanlig hos menn.

Hvordan er sykdommen klassifisert?

Det er 2 former for sykdommen: monomorfe og polymorfe.

Den andre skjemaet inneholder:

 • blokkering av høyre ben av bunten;
 • toveisformet ventrikulær paroksysmal takykardi;
 • blokkering av venstre ben av lanseringen av Guiss;
 • ventrikulær takykardi som pirouette.

Det er også flere typer takykardi.

Tabell 2. Klassifisering av takykardi:

Årsaker til patologisk utvikling

Hovedårsakene til å bidra til utviklingen av sykdommen presenteres i platen.

Tabell 3. Hvorfor utvikler ventrikulær takykardi:

I 3% av tilfellene kan den eksakte årsaken til patologien ikke opprettes. Derfor er pasienten diagnostisert med idiopatisk ventrikulær takykardi.

Hvis EKG viser at sinus takykardi er avbrutt av ventrikulære ekstrasystoler, kan årsaken til dette være en forstyrrelse av skjoldbruskkjertelen.

Kliniske manifestasjoner

Samtidige symptomer inkluderer:

 • bevissthetstap
 • alvorlig svimmelhet;
 • kortpustethet;
 • smerte i brystet.

Vær oppmerksom! Et av de mest spesifikke tegnene er en hyppig gjentatt svimning.

diagnose

Et obligatorisk krav til ventrikulær takykardi er EKG.

 • ta hensyn til styrken av impulser;
 • registrer elektrisk aktivitet i hjertet;
 • ta hensyn til pulsfrekvensen.

Typen av patologi bestemmes på grunnlag av de oppnådde kurver.

Diagnostikk hjemme

Om nødvendig er pasienten tildelt å bære bærbare miniatyr enheter. De kan registrere et EKG hjemme.

Tabell 4. EKG hjemme:

EKG-symptomer

De viktigste EKG-tegnene på ventrikulær takykardi er presentert i platen.

Tabell 5. De viktigste EKG-tegnene:

Hvordan kan jeg hjelpe?

Behandling innebærer undertrykkelse av paroksysm og forebygging av forekomsten i fremtiden. Uansett hvilken type patologi, trenger pasienten akutt sykehusinnleggelse.

Håndterer et angrep

Nødhjelp innebærer innføring av:

 1. 80-120 ml lidokain. Legemidlet er injisert.
 2. 2,0 ml ATP. Legemidlet injiseres i venen i en strålemetode. Du trenger ikke å brygge det.
 3. 10,0 Novocaineamid, kombinert med 20,0 saltoppløsning. Legemidlet er injisert. Samtidig forplikter legen seg til å overvåke blodtrykket.
 4. 150 mg Cordarone og 20,0 ml saltvann. Legemidlet injiseres i venen, i en strålemetode.
 5. Med takykardi av pirouettypen ved strålemetoden, blir 10 mg 2,4% magnesiumsulfat blandet med 20,0 ml saltoppløsning sakte introdusert.
 6. For å kurere nevrologiske lidelser injiseres 2 ml Relanium intravenøst.
 7. For å eliminere hypotensjon, foreskrives administrering av 0,2-0,5 ml 1% Mesaton-løsning.

Vær oppmerksom! Lupokainens cupping-effekt varierer fra 12 til 67%. Han fungerer raskt, men ikke for lenge. Toksisiteten av stoffet er liten. En stor dosering av stoffet kan utløse forekomsten av bivirkninger.

For å forhindre utseendet av et takykardisk angrep, utføres en elektrokardiostimulering. Hovedvirkningen av manipulasjon er transformasjonen av takykardi i ventrikulær fibrillasjon.

Videre behandling

Tabletten inneholder medisiner beregnet for videre behandling.

Tabell 6. Videre behandling av paroksysmal ventrikulær takykardi:

Les Mer Om Fartøyene