Hva er bigeminy, årsaker, diagnostikk og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er bigeminy, årsakene til dette brudd på hjertets rytme. Symptomer og behandling.

Bigemini er varianten av hjertealorytmie (riktig veksling av ekstrasystoler og normale komplekser), der hvert normalt slag er ledsaget av ekstrasystol - for tidlig sammentrekning av hjertemuskelen.

Normalt er rytmdriveren en sinusknutepunkt lokalisert i atriene. Ekstraordinære impulser kan komme fra ventriklene, mindre ofte fra atria, som danner ventrikulære eller atriale ekstrasystoler. Avhengig av kilden til ekstrasystoler isoleres de supraventrikulære eller ventrikulære former for patologi. I det første tilfellet dannes impulser som fører til for tidlig sammenføyning og utvikling av bigemini i atria, i den andre - i myokardiet i ventriklene.

Bigeminia bør ikke betraktes som en sykdom. Ofte utgjør en slik rytmeforstyrrelse ingen fare. Når man skal bestemme graden av risiko, bør årsakene som fører til ekstrasystole vurderes:

 • For eksempel, hvis allorytmisk ekstrasystol er en konsekvens av hjerteinfarkt, kan det indikere en signifikant alvorlighetsgrad av tilstanden.
 • På bakgrunn av bigeminy i tilfelle et hjerteinfarkt, øker risikoen for å utvikle ventrikulære arytmier, noe som kan føre til fatale konsekvenser.
 • Periodiske kortsiktige episoder av bigemi uten organisk patologi i hjertet kan betraktes som trygge og krever ikke antiarytmisk terapi.

Denne patologien kan helbredes helt.

Behandlingskardiolog behandler kardiolog. Hvis årsaken til patologi er forbundet med sykdommer i andre organer (tyrotoksikose, neurokirkulatorisk dystoni), er behandling nødvendig fra de aktuelle spesialistene: endokrinolog, nevropatolog. I nærvær av indikasjoner for kirurgisk behandling av arytmipasienter, konsulter en hjerte kirurg.

Årsakene til bigeminy

Extrasystoler kan være forbundet med funksjonsforstyrrelser, organiske endringer i myokardiet og toksiske effekter. Sjeldne ekstrasystoler forekommer ofte hos friske mennesker. Bigeminia er vanligvis funnet hos pasienter med strukturelle endringer i myokardiet eller tilstedeværelsen av valvulære defekter.

Mulige og funksjonelle grunner for utviklingen av bigeminy:

 • røyking,
 • psykometrisk stress;
 • effekter av koffein eller alkohol;
 • neurokirkulatorisk dystoni;
 • elektrolyttforstyrrelser.

I noen tilfeller kan årsaken til staten ikke avklares. Denne bigeminy kalles idiopatisk.

Organiske årsaker inkluderer sykdomspatologien, som fører til endringer i hjertemuskelen dystrofi i form av (strukturelle og metabolske lidelser), nekrose (myokardnekrose del), multippel sklerose (erstatning myokardialt bindevevs). Påvirke de elektrofysiologiske egenskapene til myokardiet kan også være toksiske effekter, noe som ofte fører til utvikling av rytmeforstyrrelser.

Ventrikulære ekstrasystoler i ca 2/3 av tilfellene er assosiert med hjertesykdom (CHD). Derfor, ved påvisning av for tidlige ventrikulære komplekser etter 40 år, kan forbindelsen av arytmi til IHD kun utelukkes ved koronar angiografi - undersøkelsen av tilstanden til blodkarene som leverer hjertet.

Utviklingen av rytmeforstyrrelser på grunn av hjerteinfarkt eller andre former for IHD forverrer prognosen av sykdommen.

Symptomer på bigeminy

Både i ventrikulær og i supraventricular form av bigeminy, varierer subjektive opplevelser i forskjellige mennesker. Noen pasienter tolererer denne typen arytmi, andre føler seg verre, følelser av angst og frykt oppstår. Med stabil bigemini kan ekstrasystoler kanskje ikke føltes, men oftere med patologi, det er noen manifestasjoner av ubehag i thorax eller i nakken.

Følgende symptomer kan være bekymret for pasienten:

 1. Følelse av forstyrrelser, pauser mellom hjertekontraksjoner, som kan virke som et fall fra en høyde eller et hjertesink.
 2. Angststaten, spesielt når en ekstrasystol oppstår om natten.
 3. Pustevansker, kortpustethet.
 4. Svimmelhet, senking av blodtrykk på tidspunktet for et anfall av allorytmi.
 5. Smerte i hjertet.

I tillegg til symptomene som er direkte forbundet med ekstrasystoler, kan kliniske manifestasjoner av patologien som forårsaket arytmi, observeres. Stabil bigeminy kan føre til utvikling av hjertesvikt, forårsake brudd i hjertemuskelen og dets arbeid.

diagnostikk

Puls - hyppigheten av svingning av veggene til fartøyene, bestemt av palpasjonsmetoden. Med bigemini kan pulsen reduseres og være mindre enn 40 slag per minutt. Videre er det ikke sammenfallende med hjertefrekvensen - denne parameteren bestemmes når du hører toner i hjerteområdet, og med bigemini svarer det vanligvis til normen - 60-80 per minutt. Det er for eksempel på nakken eller på håndleddet du kan telle 40 slag per minutt, og i hjertet - 60-80 slag.

Dette fenomenet kalles et pulsunderskudd. Når du lytter til hjerteaktivitet, er en ekstra tone av ekstrasystolen bestemt, med bigemini blir den vanligvis styrket.

Instrumentelle forskningsmetoder for bigeminy:

 • Elektrokardiografi - registrering av elektriske felt dannet som følge av hjerteaktivitet.
 • Ekkokardiografi er en ultralyd som kan oppdage organisk hjertepatologi.
 • Holter-overvåkning er en teknikk for registrering av kardial elektrisk aktivitet i løpet av dagen, noe som gjør det mulig å oppdage hyppigheten av anfall av allorrytmi og tilstedeværelsen av andre rytmeforstyrrelser. For å gjøre dette, er en enhet festet til kroppen som registrerer EKG under pasientens normale aktivitet.
 • Intrakardiell elektrofysiologisk forskning er en metode som brukes i alvorlig arytmi, når det er nødvendig å identifisere en del av myokardiet som er kilden til ekstrasystol. I løpet av studien injiseres elektroder som registrerer den elektriske aktiviteten til ulike deler av myokardiet gjennom blodårene i hjertet.

Elektrokardiografi er en enkel og effektiv metode for å bestemme tilstedeværelsen av bigeminy. Hvis undersøkelsen utføres med en konstant form for patologi eller under et arytmiaanfall, oppdages en sekvensiell veksling av normale og for tidlige impulser på EKG. De ser ut som par av komplekser av EKG-tenner, dannet av endringer i elektriske felt når eksitasjonsbølgen passerer gjennom myokardiet.

Kompleksene skilles fra segmenter som svarer til avslapping av myokardiet i ventriklene og atria og passerer langs isolinen (nivået som konvensjonelt tas som null). Når den supraventrikulære formen endres, blir EKG-tennene som svarer til ekstrasystolen ikke endret. Med ventrikulær variant av bigeminy observeres ekspansjon og deformasjon av komplekser.

Behandling av patologi

I noen tilfeller kan bigemi elimineres helt. Dette skjer i situasjoner der det er mulig å eliminere årsaken som førte til allorytmi, for eksempel tyrotoksikose, myokarditt, infeksjonssykdom, elektrolyttbalanse. I alvorlige tilfeller er det mulig å kvitte seg med bigemini kirurgi - ødeleggelsen (ablation) av fokus av patologiske impulser ved hjelp av høyfrekvent strøm.

 1. Ved enhver form for bigeminy behandling av patologi, som forårsaket rytmeforstyrrelser, er eliminering av årsakssymptomer av arytmi vist.
 2. Nyttig er nektelsen av alkohol, røyking, sterk te, kaffe.
 3. Det anbefales å observere en sunn livsstil, eliminere psykomotional stress.
 4. I alvorlige angrep subjektive toleranse bigeminy anbefales preparater sedativ virkning: skjær hagtorn, motherwort, beroligende midler (phenazepam, clonazepam).

Antiarytmisk terapi

Antiarrhythmic drugs for any type of extrasystole, inkludert bigeminy, brukes i henhold til strenge indikasjoner. Ifølge forskningen forårsaker ikke periodiske episoder av bigeminy seg selv kroppsskader og fører sjelden til et brudd på blodsirkulasjonen.

Men å ta anti-arytmiske stoffer kan føre til bivirkninger. De farligste av dem er:

 • økt risiko for plutselig hjertedød;
 • arytmogen effekt - forbedring av eksisterende arytmi eller forekomst av en annen rytmeforstyrrelse;
 • svimmelhet, svimmelhet, økt hjertesvikt, redusert antall hvite blodlegemer og andre bivirkninger.

Beslutningen om behovet for antiarytmisk behandling avhenger av risikovurderingen. Først med supraventricular bigeminy er det fare for utvikling av supraventrikulær takykardi - en rytmeforstyrrelse, hvor frekvensen av sammentrekninger når 140-180 per minutt. Betingelsen er farlig for muligheten for å utvikle hjertesvikt og krever akutte tiltak for å normalisere rytmen. For det andre kan konsekvensen av supraventrikulær bigeminy være ciliary arytmi, hvor atriene kontrakt med en frekvens på mer enn 300 slag per minutt. Ventrikulær bigeminy er farlig ved trusselen om plutselig hjertedød.

Indikasjoner for å foreskrive antiarytmika for ekstrasystol:

 • hyppige angrep av bigeminy, som fører til brudd på blodets bevegelse i kroppen;
 • alvorlig pasient toleranse av ekstrasystole;
 • forverring av hjertemuskulaturens funksjonelle kapasitet under ultralydsundersøkelse av hjertet, overvåket i dynamikk.

Hvis supraventrikulære bigeminy velgerinnretning er preparater av gruppene beta-blokkere (propranolol, atenolol, metoprolol), eller kalsiumkanalblokkere (verapamil, diltiazem). Hvis de ikke er tilstrekkelig effektive, velg effektive stoffer fra andre grupper eller en kombinasjon av de to.

Når ventrikulær ekstrasistolii, betraktet som potensielt farlig eller ondartet, utnevne amiodaron og betablokkere. Disse stoffene kan forbedre prognosen for hjertepatologi og redusere risikoen for død.

Antiarrhythmics av ​​1. klasse (propafenon, etatsizin, etmozin) er kun foreskrevet for arytmier som ikke er forbundet med iskemisk hjertesykdom.

Radiofrekvens ablation

Radiofrekvens ablation er vist i bigeminy, noe som fører til brudd på blodstrømmen i kroppen og en økt risiko for plutselig død, i tilfelle av ineffektivitet av antiarytmisk terapi. Denne kirurgiske prosedyren er bare mulig dersom utbruddet oppdages. Elektroder administreres gjennom venøs tilgang og etter å ha gjennomført en elektrofysiologisk studie, blir radiofrekvenseffekten på arytmikilden ødelagt, ødelegger den.

Klikk på bildet for å forstørre

outlook

Prognosen for bigeminy er bestemt av trusselen om livstruende forhold. Av graden av risiko utmerker seg flere kategorier av arytmi:

Extrasystoles av biigeminal type: hva er det og hva sier det?

Arytmier er blant de vanligste manifestasjonene av hjertesykdom. Extrasystoler av den biigeminale typen betyr en slik form for rytmeforstyrrelse, hvor ekstraordinære unormale sammentrekninger fra ektopisk fokus fremkommer etter hver normal eksitasjon.

Årsakene til denne sykdommen kan være funksjonelle lidelser, organiske endringer (kardiomyopati, carditt, IHD), toksiner, elektrolyttbalanse.

Bigeminia: hva er det og hvordan gjenkjenne det?

Det skal bemerkes at det er så mange varianter av denne arytmen, som hver har sine egne særegenheter, som må tas med i diagnosen.

Nadzheludochkovye (supraventricular) ekstrasystoler stammer fra ektopiske (lokalisert utenfor hovedkildene) i atriaen, mens normale sammentrekninger stammer fra sinoaurisk knutepunkt. Denne typen eiendom tilhører eldre pasienter.

Ventrikulære (ventrikulære) ekstrasystoler oppstår på grunn av utseendet av ytterligere fokus på automatisme i venstre eller høyre ventrikkel. Vanligvis funnet hos unge og barn.

Den viktigste diagnostiske metoden er elektrokardiografi. Det gjør det ikke bare mulig å oppdage selve faktumet av opprinnelsen til en uregelmessig rytme, men også å bestemme dens kilde. Ventrikulære ekstrasystoler av typen bigem karakteriseres av utseendet av smale QRS-komplekser med de foregående P-tannene, supraventrikulære forlengelser - bredere QRS og mangel på P.

Ekstrasystoler kan imidlertid vises hos friske mennesker, så for å bekrefte diagnosen bør utføres daglig Holter EKG-overvåking. I dette tilfellet bærer pasienten hele tiden en sensor i 24 timer, som registrerer et kardiogram. Dermed kan du angi frekvens og antall bigemins.

Hvis det oppdages en patologisk karakter av arytmier, bør ekkokardiografi utføres. Denne teknikken vil tillate mer nøyaktig lokalisering av ektopiske foci, samt å etablere mulige årsaker til deres utseende. Med samme formål brukes andre diagnostiske prosedyrer:

 • bryst røntgen;
 • laboratorieforskning;
 • funksjonsøvelser (veloergometri, tredemølleprøve);
 • konsultasjoner av smale spesialister.

Typiske kliniske manifestasjoner og symptomer

Svært ofte vises ikke ekstrasystoler av typen bigeminy. Pasienten kan kun vite om forekomsten av en arytmi ved et uhell, under et EKG. I de fleste tilfeller indikerer dette en forbigående funksjonell karakter av rytmeforstyrrelser.

Hvis bigemnia er en uavhengig sykdom, har pasienten følgende symptomer:

Kardiologisk (assosiert med nedsatt hjerteaktivitet):

 • følelser av forstyrrelser i hjertets arbeid (økt hjertefrekvens, følelse av falming, svake slag blir erstattet av sterke);
 • puls er uregelmessig;
 • smertefulle opplevelser (kjedelig, skarp, smerte har vanligvis en neuralgisk karakter).

Neurologisk (assosiert med nedsatt blodtilførsel til hjernen):

 • en plutselig følelse av svakhet, til og med en bevisstløs tilstand;
 • kvalme, svimmelhet, hodepine;
 • økt svette, blekhet;
 • følelse av angst, spenning.

Hvis du har lignende klager, bør du umiddelbart konsultere en lege.

I noen tilfeller er en hyppig ventrikulær ekstrasystol av typen bigemini en manifestasjon av andre kardiovaskulære sykdommer. I dette tilfellet kan i tillegg til disse tegnene forekomme symptomer som er karakteristiske for pasientens eksisterende patologi.

Egenskaper ved behandling

Som allerede nevnt, forekommer ofte ekstrasystoler hos helt friske mennesker, uten å vise noen symptomer. I dette tilfellet er behandling vanligvis ikke nødvendig. Det maksimale du trenger er å observere forebyggende tiltak. Det anbefales å unngå nervøs overbelastning, alkohol og kaffe misbruk, holder seg til et sunt kosthold.

Imidlertid kan extrasystoler ofte føre til signifikante brudd på hemodynamikk, og selvfølgelig krever konservativ terapi og periodisk overvåkning av kardiologen.

Narkotikabehandling av ventrikulær ekstrasystol i typen bigeminy består i forskrivning av legemidlene i følgende grupper:

 • beta-blokkere (propranolol, bisoprolol);
 • kalsiumkanalinhibitorer (diltiazem, nifedipin, verapamil);
 • lokalbedøvelse (novokainamid);
 • beroligende midler (med arytmier av psykosomatisk opprinnelse);
 • beroligende fytopreparasjoner.

Hvis det er kritiske kontraindikasjoner for farmakoterapi eller hvis det ikke hjelper, kan det være nødvendig med kirurgisk inngrep for å behandle ondartede arytmier. Den mest sikre og effektive metoden er kateterablation. Med sin hjelp ødelegge ektopiske foci på grunn av virkningen av høyfrekvent elektrisk strøm.

Extrasystoler av typen bigeminy refererer til arytmier med økt sannsynlighet for komplikasjoner. Det anbefales å sjekke regelmessig med en kardiolog og overvåke tilstanden med medisinering, og prognosen vil være gunstig.

funn

Ekstraordinære reduksjoner i typen bigeminy er en ganske vanlig form for hjerterytmeforstyrrelser, som oppstår av flere årsaker. I samsvar med graden av ekstrasystolen i henhold til Laun, har denne patologen stor risiko for komplikasjoner, noe som krever økt oppmerksomhet for det.

Likevel kan forebygging og oppfølging av medisinske anbefalinger sikre en høy livskvalitet for pasienter.

Bigeminia, trigeminia (ventrikulær allorytmi): utbruddet, symptomene, diagnosen, behandlingen

Til å begynne med bør det bemerkes at Bigeminy og trigeminia er varianter av ventrikulær ekstrasystol. Extrasystolia er en av de typene forstyrrelser i hjerterytmen som preges av utseendet av hjerteets ektopiske rytmer. Dette konseptet gjenspeiler en tilstand hvor sammentrengninger av atriene eller ventrikkene ikke forekommer i leddene i det ledende system gjennom hvilket de vanlige impulser utføres. Extrasystolia kan være atrielt og ventrikulært.

I tilfeller der ekstrasystolene veksler med normale sammentrekninger av hjertet gjennom en enkelt sammentrekning, snakker de om bigemini hjerte (1: 1), og når to normale sammentrekninger - om ventrikulær trigeminia (1: 2). Følgelig kalles en ekstraordinær reduksjon gjennom tre vanlige quadrugemi (1: 3), og fire senere - pentagemi. Disse typer ekstrasystole er forenet av begrepet allorytmi.

Bigemini på EKG: hvert sekund kompleks - ekstrasystoler

I tillegg er parret ekstrasystoler gitt (to på rad) og hyppige gruppe ekstrasystoler, hvis de følger i rekkefølge i antall tre eller flere. I sistnevnte tilfelle kan ekstrasystolen betraktes som en kortvarig ventrikulær takykardi.

Ifølge statistikken forekommer ekstrasystolen hos mer enn 68% av befolkningen. De fleste av dem (63%) er ventrikulære ekstrasystoler, ca 25% er atrielle, og de gjenværende tilfellene forekommer i supraventrikulær bigemnia og trigeminia, samt deres kombinasjoner. Det er også forekomst av ventrikulær bigemi hos mer enn 60% av pasientene med myokardisk iskemi og over 80% av pasientene med akutt myokardinfarkt.

Årsakene til bigeminy og trigeminia

Vanlige enkelt atrielle og ventrikulære ekstrasystoler finnes normalt hos en sunn person. De er nesten ikke følte og lever ikke ubehag. Hyppigere premature slag, for eksempel allodromy og sammenkoblede ekstrasystoler og hyppige kjøringer av ventrikkeltakykardi, kan normal variant ikke bli vurdert og er årsaken til en detaljert undersøkelse av det kardiovaskulære systemet.

Så, hovedårsakene til forekomsten av episoder av bigeminy og trigeminy er:

 • Akutt hjerteinfarkt,
 • En overdose av hjerteglykosider, eller den såkalte glykosidforgiftningen med digitalis og digitalispreparater - strophanthin, digoxin, korglikon og andre,
 • Erfarne defekter av mitrale og aorta ventiler,
 • Den overførte revmatiske feberen (revmatisme) med nederlaget på det indre skallet i hjertet - endokarditt,
 • Konsekvensene av myokarditt - en betennelsesprosess i tykkelsen av hjertemuskelen, og til og med mindre lårendringer, er grunnlaget for den patologiske sirkulasjonen av pulsen langs myokardiumfibrene,
 • Postinfarkt cardiosklerose (PEAKS) - cicatricial endringer i myokardiums normale struktur.

Hvis pasienten ikke har en organisk lesjon av myokardiet etter en fullstendig undersøkelse, er det mest sannsynlig at årsaken til bigeminy og trigeminy er brudd på vegetative effekter på hjertet i vegetativ-vaskulær dystoni. Denne patologien krever samråd med en nevrolog.

Symptomer på bigeminy og trigeminia

Symptomatologien til ekstrasystol etter type bi- eller trigeminia består av kardiologiske og nevrologiske symptomer.

Kardiale manifestasjoner består i følelse av pasienten av rytmiske pushes i hjertet av hjertet, vekslende med følelse av et stopp, hjertet synker. Denne perioden tilsvarer kompenserende pause på EKG. Det er også en indre skjelving, en følelse av mangel på luft og ubehag bak brystbenet eller i venstre halvdel av brystet av trykkende eller brennende natur.

Neurologiske symptomer skyldes brudd på en full syklus av kardial sammentrekning, som følge av at utilstrekkelig blod strømmer inn i hjernen. Pasienten kan oppleve sløvhet, døsighet, flimring av fluene før øynene og en pre-stupor tilstand. I sjeldne tilfeller kan en kort synkope utvikles, spesielt hvis allorytmi er kombinert med andre hjerterytmeforstyrrelser.

Med slike symptomer, spesielt de som er forbundet med høyt eller lavt blodtrykk, skal pasienten umiddelbart få en lege konsultasjon (i et polyklinisk eller akutte rom).

diagnostikk

Diagnosen bigeminy og trigeminia blir tydelig etter EKG.

ekstrasystole etter type bigeminy, trigemini og quadrigemini på EKG

I tilfelle når pasienten noterer periodiske lignende klager, men bare enkle ekstrasystoler er registrert på EKG, må pasienten daglig overvåke blodtrykk og EKG (Holter). Dette er nødvendig for å "fange" den arytmi, ekstrasystoler vurdere gradering av Ryan (Rayn) eller Lown (Lown) og få prognostiske klassifisering ekstrasystoler (se. Nedenfor).

Videre, i tilfelle pasienten har registrert bigeminy eller trigeminia, er det nødvendig å gjennomføre en fullskalaundersøkelse for å fastslå årsaken til arytmen. Av de ytterligere undersøkelsesmetodene utnevnes:

 1. Generelle og biokjemiske blodprøver for å utelukke den inflammatoriske prosessen, samt å vurdere blodets lipidspektrum (for åreforkalkning og koronararteriesykdom),
 2. Ultralyd i hjertet, eller Echo-X (ekkokardioskopi), som gjør at vi kan identifisere strukturelle eller morfologiske forandringer i hjertet,
 3. Belastningstest (tredemølle - testprøven med en 6-minutters gangtest sykkel ergometry) for å evaluere betydning i forekomsten av fysisk aktivitet og bigeminy trigeminy, og for å evaluere treningstoleranse i løpet av ischemi eller kongestiv hjertesvikt.

Video: bigeminy på EKG

behandling

Hvis en pasient utelukkes fra organiske hjertesykdommer som årsak til bigeminy og trigeminia, trenger han en nevrologisk undersøkelse med behandling av vegetativ-vaskulær dystoni.

Først av alt er det nødvendig å rette opp en livsstil med tilstrekkelig ernæring og et regime for arbeid og hvile. Det er også nødvendig å normalisere pasientens psykologiske tilstand og gi psyko-emosjonell komfort. Meget godt trene kardiovaskulærsystemet med kontrastdusjer, hell og gni med en fuktig klut.

I tilfelle pasienten har hjertesykdom som årsak, krever det behandling uten feil. I en rekke tilfeller kan kirurgisk korrigering av hjertefeilen selv angis.

I tillegg til hoved behandling pasienten for kontinuerlig bruk er tilordnet beta-blokkere, f.eks, sotalol, nebilet, koronal, konkor etc., så vel som kalsiumkanalblokkere -. Diltiazem, verapamil, etc. Disse stoffene kan redusere hjertefrekvensen og redusere ledningsevnen til patologiske pulser myokardium i ventriklene.

Som et middel til beredskapsbehandling med plutselig hyppig bigeminy eller trigeminia, brukes cordaron, lidokain og kinidin til intravenøs administrering.

I det tilfelle hvor pasienten er kontra antiarytmisk terapi eller feiret dårlig toleranse og / eller ineffektivitet bør løses på behovet RFA (radiofrekvent strøm) - det vil si, kauteriseringen atrial eller ventrikulær vev, som går patologiske impulser.

Er komplikasjoner av bigeminy og trigemini mulig?

Komplikasjoner kan utvikles hos pasienter med ekstrasystole - ventrikulær og atriell.

Dermed kan atrial premature slag gå inn fibrilloflutter og ventrikulære bigemini eller trigemini - i ventrikkeltakykardi, ventrikkelflimmer og føre til asystole (hjertestans). Forebygging av komplikasjoner er rettidig begynnelse av behandling av sykdommer som førte til bigeminy og trigeminia.

outlook

Enkelt ekstrasystoler er i prinsippet ikke farlige uten en organisk patologi i hjertet, i motsetning til gruppen og paret, som kan føre til paroksysmer av ventrikulær takykardi.

ventrikulær ekstrasystol klassifiseringstabell for Lown

Prognosen for bigeminy og trigeminy bestemmes av prognostisk klassifisering av ekstrasystol i Lown:

 • 1 klasse - mindre enn 30 enkelt ekstrasystoler per time,
 • 2 klasse - mer enn 30 enkelt ekstrasystoler per time,
 • Grad 3 - polymorfe (forskjellige former) og polytopiske (fra forskjellige deler av det ventrikulære myokardium) ekstrasystoler,
 • 4A klasse - parede ekstrasystoler,
 • 4 B klasse - gruppe ekstrasystoler,
 • Grad 5 - "tidlig" ekstrasystoler, når ekstrasystolen dukker opp mot en bakgrunn som fortsatt fortsetter normal sammentrekning av hjertet.

Dermed er prognosen for de to første klassene gunstig, for eksempel hvis en pasient har flere ekstrasystoler registrert innen en time, som regelmessig veksler med normale hjertekontraksjoner i en eller to.
Den tredje femte klassen er prognostisk ugunstig, da risikoen for å utvikle dødelig rytmeforstyrrelse er stor. Det vil si at hvis bigemini og trigeminia veksler sammen med paret, gruppe eller tidlig ekstrasystoler, kan de være farlige når det gjelder komplikasjoner.

Til slutt skal det bemerkes at ekstrasystol av typen bigeminy og trigeminy er farlig bare hvis den er forårsaket av alvorlig myokardiell patologi. Ellers forsvinner, for eksempel, med vegeto-vaskulær dystoni, denne typen ekstrasystol når innflytelsen av de autonome nervene på hjertet er normalisert.

Ventricular og supraventricular extrasystoles som bigeminy

Extrasystole av typen bigeminy refererer til arytmier. I denne tilstanden er det ekstraordinære kutt som hindrer hjertet i å hvile under avslapning. Problemet skyldes en funksjonsfeil i hjertets ledningssystem. Slike arytmier er ekstremt uønsket, da de kan føre til alvorlige konsekvenser.

Funksjoner av patologi

Biseksi er typen ekstrasystol som kan forekomme i patologiske prosesser eller uten forstyrrelse i kroppen. Det regnes som normalt hvis det ikke vises mer enn 30 ekstraordinære kutt innen en time.

Med hyppige rytmeforstyrrelser, etter hver normal sammentrekning, opptrer et ekstraordinært. Slike arytmi er atriell og ventrikulær.

I løpet av dagen observeres uregelmessighet av bimigens. Ved hjelp av et elektrokardiogram i dette tilfellet er det umulig å anslå nøyaktig angrepstidspunktet.

For å motta fullstendig informasjon om et organs arbeid er det kun mulig å kontinuerlig registrere elektrisk aktivitet i hjertet hele dagen. Den største faren er representert ved ventrikulær bimigeni hos barn.

Hvorfor gjør det

Alle årsakene til utviklingen av problemet er delt inn i flere grupper. Extrasystoler oppstår under påvirkning av funksjonelle faktorer i form av:

 • osteokondrose av livmoderhalsen;
 • vegetativ-vaskulær dystoni;
 • neurose, stress.

I tillegg til de psykogene årsakene til utviklingen av patologi utmerker seg kjemiske og næringsfaktorer. Sykdommen bekymrer folk som misbruker alkohol, røykere og narkotikabrukere, under følelsesmessig stress og under menstruasjon.

Det er også organiske årsaker til ekstrasystolen. I dette tilfellet oppstår problemer i hjertesykdommer. Ekstra forkorting oppstår når:

 • iskemisk hjertesykdom;
 • kardiomyopati;
 • aterosklerotiske vaskulære lesjoner;
 • hjerteinfarkt;
 • vices av en medfødt eller oppkjøpt natur.

Giftige ekstrasystoler utvikles med økt produksjon av hormoner av skjoldbruskkjertelen, under høy kroppstemperatur, som en bivirkning av visse medisiner.

Hvis kroppen har mer eller mindre enn det som skal være sporstoffer som kalium, magnesium, natrium og kalsium, er hjerterytmen brutt. Sykdommen skyldes overdreven fysisk aktivitet.

Tilstedeværelsen av ventrikulære bimigenser blir observert når organismen er forgiftet med Digitalis-legemidler.

Hyppig ventrikulær ekstrasystol av typen bigeminy forekommer hos personer med hjertesykdommer som behandles med epinefrin, Novokainamid, Quinidin og Novokain. Problemet oppstår når bedøvet med kloroform og cyklopropan.

Forekomsten av slike problemer observeres med elektrisk stimulering av hjertet. Også ekstrasystolen oppstår:

 • hvis en person er forgiftet med organofosforstoffer og forgiftning oppstår i en akutt form;
 • når metabolismen av elektrolytter i hjertemuskelen er forstyrret;
 • under koronar angiografi og hjerteforsøk;
 • senere operative inngrep på orgel.

Det ektopiske fokuset, som sender feilimpulser, er i stand til å danne de mest små endringene i myokardiet, forverret av funksjonelle faktorer.

Typer bigeminy

For å redusere hjertet av hjertet, må det påvirkes av en elektrisk impuls, hvor dannelsen av det forekommer i sinusnoden.

Når bigemini er det flere forkortelser eller ekstrasystoler som oppstår etter hver systole. De oppstår under påvirkning av pulser generert ikke i sinusnoden.

Gitt plasseringen av ektopisk fokus, sender feile impulser, skjer bimigenia:

 1. Ventrikkel. Extrasystoler vises etter hver normal sammentrekning under påvirkning av eksitasjon, sendt fra ventrikkene. Problemet bekymrer folk i alderen.
 2. Supraventrikulær. En ekstraordinær reduksjon vises under virkningen av signaler sendt fra atrium- eller atrioventrikulærknutepunktet. Hos friske mennesker observeres denne typen arytmi under fysisk anstrengelse, stress, forgiftning. Problemet bekymrer seg hovedsakelig hos unge og barn.

Som manifestert

Extrasystole bigeminia manifesterte ikke rytmisk puls og uregelmessigheter i hjertearbeidet.

Med dette problemet er det en følelse av påvirkning i hjertet og kort stopp, eller det ser ut til at kroppen arbeider med forstyrrelser. Disse manifestasjonene er forbundet med smerter som angina pectoris eller en følelse av sterk fylling i nakken.

Forstyrre utseendet av cerebrale symptomer i form av:

 • bevissthetstap
 • svimmelhet;
 • fravær eller brudd på talefunksjon;
 • overgangsform av hemiparesis.

Noen pasienter opplever nevrotiske og vegetative symptomer i form av:

 • reduksjon av motoraktivitet
 • blekhet;
 • kvalme, frykt og panikk uten grunn
 • kortpustethet;
 • økt irritabilitet.

Når angrepet begynner, synes pasienten å trekke seg i løpet av hjertets sammentrekninger. Vis dårlige slag eller fladder. I svært sjeldne tilfeller oppstår smerte i hjertet av hjertet.

Diagnostiske metoder

Ventricular eller supraventricular extrasystole type bigeminy diagnostisert etter en rekke undersøkelser. Hovedmetoden for å bekrefte problemet er elektrokardiografi.

Hvis EKG fant tilstedeværelsen av en enkelt ekstrasystol, så utnevne daglig overvåkning av Holter. Under studien vil det være mulig å fange ekstrasystoler og vurdere deres gradasjon.

Etter at hvis diagnosen ble bekreftet, utfør en full undersøkelse for å fastslå årsaken til arytmen.

Dette gjøres ved å bruke:

 1. Generell og biokjemisk blodprøve. Prosedyrer er nødvendige for å utelukke den inflammatoriske prosessen i kroppen og vurdere nivået av kolesterol.
 2. Ultralydundersøkelse av hjertet for å identifisere strukturelle og morfologiske endringer i orgelet.
 3. Lastetester, hvor pasienten skal gå i noen minutter, knep eller delta i motorsykkel og tredemølle for å finne ut hvordan de fysiske belastningene på utviklingen av bigeminy påvirker.

Etter undersøkelsen velges et egnet behandlingsalternativ.

terapi

Ventricular extrasystole av bigemini type er et ganske farlig problem. Hennes behandling utføres avhengig av den underliggende årsaken til arytmi. Først av alt anbefales det å eliminere påvirkning av fysiske, psykologiske og emosjonelle faktorer. Identifiser smittsomme prosesser og eliminere dem.

Når legemet forgiftes med rusmidler, foreskrives detoksiseringsbehandling.

Metoder for behandling avviger ikke fra eliminering av andre typer ekstrasystole. Med dårlig toleranse for pasienter med tilstanden deres, overdreven antall ekstrasystoler i løpet av dagen, er tilstedeværelsen av ekstra hjertesykdommer, medisinske og kirurgiske behandlingsmetoder brukt.

Siden bigemi ikke er lesbar av den underliggende sykdommen, brukes det vanligvis til forebyggende tiltak. Pasienten anbefales:

 1. Unngå overdreven fysisk og følelsesmessig stress.
 2. Gå regelmessig til fots i frisk luft.
 3. Sov nok tid.
 4. Unngå ånder og røyking.
 5. Spis mer nyttige produkter.
 6. Legg vekt på positive følelser.
 7. Bruk sedativer på grunnlag av medisinske planter. Istedenfor medisiner kan du bruke urtepreparater.

Når hyppige angrep gripes til antiarytmiske legemidler, beta-blokkere, angiotensin-omdannende enzym-hemmere, kalsiumkanalblokkere, antiaggreganter.

Hvis narkotikabehandlingen ikke gir det ønskede resultatet, slik at ingen ekstraordinære impulser oppstår, forsøkes det ektopiske fokuset å bli fjernet kirurgisk. Dette oppnås ved radiofrekvensablation. I løpet av prosedyren blir den del som genererer feilimpulser cauterized ved hjelp av en høyfrekvent strøm. Behandling under generell anestesi er under behandling.

Høyre ventrikulær ekstrasystole som bigemini er preget av en veksling av normale sammentrekninger og ekstrasystoler som oppstår i hjerteets høyre hjertekammer.

Lignende problemer er vanligvis forbundet med forgiftning av narkotika Digitalis, kjemikalier, hjerteglykosider.

Under behandling med hjerte sykdommer eller etter operasjon, kan arytmi også utvikle seg.

Mulige komplikasjoner og konsekvenser

Med ekstrasystol forårsaket av funksjonsforstyrrelser i kroppen, iagttagelse av alle doktorgradsforskriftene, kan en person forvente en gunstig prognose.

Forutsi konsekvensene i nærvær av patologiske prosesser i hjertet er ganske vanskelig. For å gjøre en prediksjon, ta hensyn til aldersegenskapene til organismen, løpet av den underliggende sykdommen og arytmen, tilstanden til karene og hjertemuskelen.

Atrial form av bigeminy er det en stor sannsynlighet for flimmer og atriell fladder. Ventrikulær bigemini ledsages av utvikling av ventrikulær takykardi, ventrikulær fibrillasjon, asystol.

Hvis du gjennomgår en detaljert undersøkelse, helbreder den underliggende sykdommen og følger alle forskrifter som foreskriver lege, kan du forbedre prognosen vesentlig.

I fravær av alvorlige hjerteskader som forårsaket arytmi, kan man forvente fullstendig utvinning og fravær av alvorlige komplikasjoner. Hvis hjertemuskelen blir påvirket, vil pasientens tilstand forverres, og i mangel av hjelp vil det oppstå ventrikulær fibrillasjon og hjertestans. Derfor er det svært viktig å konsultere en lege når de første symptomene oppstår. Overholdelse av alle forskrifter vil unngå mange helseproblemer.

Extrasystoles som bigeminy

bigeminy

Begrepet "bigeminy "Brukes av leger til å beskrive en bestemt type arytmi - ventrikulær eller supraventrikulær (supraventrikulær) ekstrasystol.

Extrasystole er en ekstraordinær kardial sammentrekning, registrert på et elektrokardiogram.

I en sunn person kan antall ekstrasystoler nå 30-60 per time (720-1440 per dag). I det tilfelle hvor den slår forekommer meget ofte, EKG registrert vekslingen av normal hjertefrekvensen med extrasystole, og hvis de er så hyppig at etter hvert sett bør være normale slag, dette kalles bigemia (forstavelsen "bi" betyr "to"), det vil hver sekundens sammentrekning er ekstrasystolisk.

Merk at bigeminy kan dukke opp og forsvinne innen 24 timer, så det er umulig å bestemme sin prognostiske betydning uten 24-timers EKG-opptak (Holter eller 24-timers overvåking). Tross alt, som du allerede vet, 720-1440 enkelt ekstrasystoler per dag (30-60 t) er en variant av normen, det vil si hvis bigemini vedlikeholdt, for eksempel, bare 5-10 minutter av dagen, det er én ting, men hvis bigemania varer i flere timer, det vil allerede bli sett på som en patologi.

Ofte føler pasienter ikke arytmi i det hele tatt, men i noen tilfeller kan bigemnia bestemmes av uregelmessigheten av puls eller uregelmessigheter i hjertet. Det kan virke som et svakt slag, etterfulgt av et sterkere slag. Noen ganger er det ikke en svak innflytelse, og det oppstår følelsen av at pulsene har blitt ganske lave, til og med 30-40 slag per minutt. Faktisk forblir hjertefrekvensen normal, 60-80 per minutt. Slike imaginære bradykardi skyldes det faktum at ikke alle ekstrasystoliske kardiale sammentrekninger skaper en pulsbølge merkbar på periferien.

Skal jeg behandle bigemini? Dette er en kontroversiell sak, da det krever en helhetlig vurdering av situasjonen: portabilitet av arytmi, antall slag per dag, deres egenskaper (enkeltrom, dobbeltrom, ventrikkel, supraventrikulær), tilstedeværelse av forbundet arytmier og hjertestans patologi (faktisk i seg selv er ikke en diagnose bigemini). Først etter å veie alle "proffene" og "mot", tar doktoren den endelige avgjørelsen.

De generelle prinsippene for behandling av bigeminy faller sammen med prinsippene for behandling av ekstrasystol, som ble diskutert i de relevante artiklene - supraventrikulær ekstrasystol. ventrikulær ekstrasystole.

Til slutt skal det bemerkes at i noen tilfeller ikke bigemi ikke krever spesiell behandling, det er tilstrekkelig til å eliminere psyko-emosjonelle faktorer og kroniske infeksjonsfaktorer (f.eks. Kronisk tonsillitt).

Hva er ventrikulær bigeminia?

Så det ser ut som sykdommen på EKG

Hjerte rytmeforstyrrelser kalles ekstrasystoler. Det er preget av hjertekontraksjoner som ikke forekommer i køen. Det samme gjelder visse deler av hjertet. Extrasystoler utvikles i forskjellige former, hvorav en er bigemi.

Denne form for arytmi, hvor for tidlig hjerteeksponering oppstår etter en annen sammentrekning av hjertet. Dette betyr at ekstrasystoliske og sinus sykluser er alternerende en til en. Samtidig observeres det samme intervensjonsintervallet.

Ofte under bigemi, refererer leger til supraventricular eller ventricular extrasystole. når ekstraordinære kardiale sammentrekninger er festet på EKG.

En sunn person har om lag 55 reduksjoner. Hvis normale sammentrekninger veksler med ekstraordinære sammentrekninger, kalles dette bigemi, spesielt hvis det er løst på EKG. Hvis det er spesielt om ventrikulær form av denne tilstanden, betyr det at det eneste vanlige flytende komplekset veksler med ventrikulær ekstrasystol, noe som er en slags allorytmia.

I dette tilfellet oppstår for tidlig eksitering i hjertets ventrikel. Hvis det er en supraventrikulær form, betyr det at en ekstrasystol og en rytmisk sammentrekning av hjertet veksler riktig.

årsaker

Rytmiske overgrep kan være psykogene

Når vi snakker om årsakene til tilstanden vi diskuterer, må vi huske at det er direkte relatert til ekstrasystole, så først må vi vurdere årsakene som fører til det.

Funksjonelle ekstrasystoler forekommer hos pasienter som har slike sykdommer:

 • osteokondrose av cervical avdelingen;
 • VVD;
 • Neuroser og så videre.

Videre kan arytmi være psykogene av natur og kan være assosiert med kjemisk og ernæringsmessige faktorer, i tillegg til å utvikle seg på bakgrunn av anvendelsen av alkohol, sterk kaffe og te, røyking, stress, under menstruasjon, og så videre.

Extrasystolia, som har en organisk karakter, oppstår med følgende sykdommer:

 • cardio;
 • koronar arteriesykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • kardiomyopati;
 • hjertefeil og så videre.

Extrasystolia av giftig natur utvikler seg:

 • med tyrotoksikose;
 • med feber;
 • med bivirkning av noen stoffer.

Extrasystoler utvikles mot bakgrunn av et brudd på forholdet mellom magnesium, kalium, natrium og kalsiumioner i hjertemuskulaturens celler, noe som påvirker det ledende systemet negativt. Fysisk aktivitet kan provosere sykdommer.

Ventrikulær bigeminy indikerer at kroppen uttrykker forgiftningsprosessen, noe som er en konsekvens av å ta digitalis-preparater.

Ventricular extrasystole som bigeminy

Ofte skjer denne type arytmi hos pasienter som ble foreskrevet adrenalin, novokainamid, kinidin og novokain for sykdommer i hjerte-og karsystemet. I tillegg kan dette skjemaet være en konsekvens av bruken av visse typer anestesi, for eksempel kloroform eller cyklopropan.

Noen ganger utvikler denne patologen på grunn av elektrisk stimulering av hjertet. Det er andre grunner for utviklingen av denne tilstanden:

 • tung forgiftning med stoffer av organofosfor karakter med akutt forgiftning;
 • elektrolyttforstyrrelser i myokardiet;
 • koronar angiografi;
 • høres av hjertet;
 • kirurgiske operasjoner på hjertet og så videre.

Alle årsaker kombinerer endringer som oppstår i hjertemuskelen og har en organisk opprinnelse. Selv tilsynelatende mindre forstyrrelser i myokardiet kan føre til utseendet av et ektopisk fokus på excitasjon, spesielt hvis de kombineres med visse funksjonsfaktorer.

symptomer

Symptomer - uregelmessig puls og uregelmessig hjerterytme

Bigeminia er preget av subjektive symptomer, for eksempel en følelse av hjerneslag, kort stopp eller avbrudd i dette viktige organs arbeid.

Sjelden, men det skjer fortsatt at cardialgi og angina pectoris manifesteres, og det er en sterk fylling i livmorhalsområdet.

I tillegg er det en cerebral symptomatologi:

 • besvimelse;
 • afasi;
 • svimmelhet;
 • forbigående form av hemiparesis.

Symptomer på nevrotisk og vegetativ natur observeres også:

 • svakhet;
 • blekhet;
 • kvalme;
 • følelse av frykt;
 • økt svette;
 • liten spenning;
 • følelse av mangel på luft.

Når et såkalt angrep forekommer, føler pasienten at hjertet hans slår kort, mens det ser ut til å bli kontrakt. Han føler seg kjedelige slag eller fladder. Noen ganger i hjertet av hjertet kan det være smerte, men dette skjer svært sjelden

diagnostikk

En god metode for å studere ekstrasystoler er økt overvåkning. I dette tilfellet registreres et elektrokardiogram i løpet av dagen, og pasienten selv fører en vanlig livsstil. Imidlertid brukes enda enklere metoder, for eksempel EKG-fjerning, lytter til hjertet og probing pulsen.

behandling

Oftest trenger ikke bigemi spesiell behandling. Først av alt er det nødvendig å kvitte seg med provoserende faktorer som er emosjonelle eller psykologiske i naturen. Det er også viktig å eliminere kronisk infeksjonsfokus.

For behandling er det tilstrekkelig å eliminere psyko-emosjonelle faktorer og kroniske infeksjonsfokus

Før legen velger taktikk for medisinering, bestemmer han toleransen for patologien, ser på egenskapene til ekstrasystolene og andre faktorer.

Dette må gjøres fordi tilstanden vi diskuterer ikke er en uavhengig sykdom. Etter at disse faktorene og årsakene til sykdommen er avklart, er behandlingen av den underliggende sykdommen foreskrevet.

Hvis det er en arytmi av nevrologisk karakter, brukes sedativer, er det også viktig å konsultere en nevrolog.

Hvis årsaken ligger i forgiftning av visse legemidler, må de kanselleres. I hjertepatologi kan imidlertid antiarytmiske midler brukes, men før dette er det nødvendig å bli undersøkt med Holter-overvåking.

Bigemi i seg selv er ikke farlig, men konsekvensene avhenger av hvor aktiv den underliggende sykdommen utvikler, noe som førte til denne tilstanden. Derfor er det nødvendig å behandle helseproblemer til rett tid og lede en sunn, aktiv livsstil!

Vi anbefaler også å lese

bigeminy

bigeminy Er en viss form for arytmi, preget av for tidlig hjerteeksitrasjoner (ekstrasystoler) som opptrer etter hver normal hjerterytme. Således veksler sinus og extrasystoliske sykluser i et 1: 1-forhold. Samtidig er det observert et likeverdig kohesjonsintervall. Som regel, under en slik arytmi som bigemini, betyr leger en ventrikulær eller supraventrikulær (supraventricular) ekstrasystole. I dette tilfellet er for tidlig hjerteopplevelse en ekstraordinær kardial sammentrekning, som kan festes på EKG.

Extrasystoles av en sunn person utgjør nesten 55 kutt i timen. I de øyeblikkene hvor ekstrasystolen kjennetegnes ved veksling av normale sammentrekninger med ekstraordinære sammentrengninger, spesielt hvis det registreres på et elektrokardiogram veldig ofte, regnes det som dannelsen av bigeminy.

I tillegg er det for denne type allorytme svært vanskelig å bestemme sin prognostiske verdi uten Holter-overvåking eller innen 24 timer, siden bigeminy kan vises eller forsvinne i 24 timer. Dersom denne tilstanden varer i hele dag bare fem til ti minutter, så det er mer eller mindre utholdelig, men når dette arytmi i flere timer, kan du vurdere dette som en unormal hjerterytme.

Ventrikulær bigemini

Denne form for arytmi er preget av den riktige vekslingen av et enkelt normalt forekommende kompleks med en ventrikulær ekstrasystol, som er en slags allorytmi. Samtidig er prematur eksitasjon fra høyre side av hjertet, det vil si fra ventrikkelen, notert. Nadzheludochkovaya bigeminia er en riktig vekslende en rytmisk hjertekontraksjon og en ekstrasystole.

Svært ofte er digitalis forgiftning manifestert av slike symptomer som ventrikulær bigeminy. I tillegg opptrer eller øker ventrikulære ekstrasystoler ved terapeutisk behandling med glykosider som følge av overdosering av disse legemidlene eller følsomhet over for deres toksiske effekter.

Ventrikulær bigemi, spesielt i gruppen eller polytopisk form av ekstrasystoler, indikerer en uttalt prosess av rusmidler etter bruk av digitalispreparater. Dette gir som regel en fare i overgangen til ventrikulær fibrillasjon.

Ofte utvikler denne typen arytmi hos pasienter med sykdommer i SS. når man utpeker Novokainamid, Adrenalin, Novocain, Quinidin. I tillegg kan ventrikulær bigeminy dannes etter påføringen av visse typer anestesi, slik som cyklopropan, kloroform og andre. I noen tilfeller er denne patologiske tilstand utvikler seg som et resultat av behandling med elektriske impulser eller ved tilførsel av elektrisk stimulering av hjertet. Også etterkonverteringsperioden karakteriseres ofte av atrielle og ventrikulære ekstrasystoler, VT paroksysmer, etc., som utvikles som følge av den skadelige effekten av strømmen.

Årsakene til ventrikulær bigemia kan gjøre alvorlig forgiftning av organofosforforbindelser i løpet av akutt forgiftning strømmer, samt ulike brudd på elektrolyttbalansen i myocardium, kirurgiske prosedyrer på hjertet, følerhjerte hulrom koronagrafiya andre grunner.

Symptomatisk ventrikkel bildet bigemia kan fortsette uten å føle flimmer, men noen ganger det er bestemt av ujevnheter i puls eller forstyrrelser av hjertet. I dette tilfellet er det et svakt hjerteslag, etterfulgt av et litt sterkere slag. I noen tilfeller har pasienter ikke føler det sprette, og da virker det som de aller puls svake fylling, men i virkeligheten hjerterytme forblir normal og opp til 60-80 slag per minutt. Som regel, en slik tilstand, i form av en imaginær bradykardi. det er ikke alltid mulig å føle puls av perifere fartøy.

Årsakene bigemy

Dannelsen av denne form for arytmi påvirkes direkte av det vegetative og sentrale nervesystemet.

I hjertet av alle grunner for fremveksten av bigeminy ligger endringer i hjertemusklen av organisk opprinnelse. Det er også viktig å tenke på at selv de mest mindre brudd i hjertemuskelen under medvirkende faktorer i en funksjonell natur, spesielt med virkningene av nerve ekstrakardiale opprinnelse kan bli en årsak til ektopisk fokus for eksitasjon.

I tillegg kan årsaken til bigeminy mot bakgrunnen av ulike former for koronararteriesykdom være endringer i hjertemusklene eller organiske hjertesykdommer når man slår seg sammen med funksjonelle provokerende faktorer. For eksempel er storemi notert hos 80% av pasientene med infarkt, og en av de hyppigste bruddene på denne rytmen er ventrikulær bigeminy. Og noen ganger fører slike ekstrasystoler til tidlig manifestasjoner av mangelfull funksjon av koronarbein. Ofte fremkaller ventrikulær bigeminy utviklingen av angina pectorisangrep. Det har også vist seg at ofte slike former for arytmi, spesielt etter et hjerteinfarkt, forårsaker en dårlig prognose, fordi risikoen for et plutselig dødelig utfall som følge av VF økes betraktelig.

Bigeminia er også funnet hos pasienter med ervervet revmatisk hjertefeil, spesielt aorta-stenose og prolaps av mitralventilen. Men hovedårsaken til fremveksten av bigeminy av organisk genese i den yngre generasjonen er tilstedeværelsen av revmatisme.

I tillegg kan bigemi skyldes myokarditt. infeksjoner og kardiomyopatier. Noe mindre ofte fremmes utseendet av denne type arytmi ved tyrotoksikose.

Bigeminia symptomer

For bigeminy preget av slike subjektive symptomer som en følelse av påvirkning i hjertet, forstyrrelser eller hjertestans i en kort periode. Er sjelden gitt den patologiske tilstanden manifesterer seg eller cardialgia stenokardialnymi smerte, en følelse av sjokk, en meget sterk kompresjon og fylling i nakken.

Hjernesymtomatologi er karakterisert ved utseende av angrep av svimmelhet, svimmelhet, avasi og vridning av hodet hos en pasient med en patologisk tilstand av bigemi. Blant de sjeldne symptomene er den forbigående formen av hemiparesis.

Tegn på generell vegetative og nevrotiske karakter vises i en pasient blekhet, svakhet, kvalme, sterk svetting, angst, kortpustethet og noen spent.

Vanligvis når en bigemia og ofte vises tidlig eksitasjon av hjertet hos pasienter med hjerte begynner å slå kortvarig, det syntes å være komprimert, og humper oppleves sløv naturen eller flagre av hjertet. Men utseendet av smerte i hjertet er svært sjeldent. Men hvis de oppstår, vises kort smerte skjærer egenskaper eller usikker sårhet, som er forårsaket av irritasjon av interoceptors som følge av ventrikkel befolket på tidspunktet for en pause etter tidlig eksitasjon av hjertet, og bør kraftig redusere den. Karakteristiske slike følelser påvirkes også av plutselige prosesser med atriell ekspansjon som følge av det faktum at alle hjertets kamre i det øyeblikket er kontraheret nesten samtidig. Slike smerter i hjertet ligner ofte smerten av nevrotisk opprinnelse.

Noen ganger forårsaker bigemi en reduksjon av blodsirkulasjonen i koronarbeinene, spesielt med koronar aterosklerose. så det kan manifestere seg tilstrekkelig ligner symptomene på typisk angina. I tillegg er det samtidig en bølge fra hjertet til halsen eller hodet, som sammenfaller med ekstrasystolen.

Noen ganger er bigeminy preget av utseende av svimmelhet og kvalme som følge av redusert blodtilførsel til hjernen mot en bakgrunn av hyppige ekstrasystoler. Som regel regnes symptomet for bigeminy som et uttrykk for lidelser i det autonome nervesystemet.

EKG bigeminy representerer overgangene mellom intervaller og koblede cardiointervals postekstrasisiolicheskogo natur, som er definert i avvekslende rhythmogram forlenges og forkortes intervaller (R-R). Bigemini på scattergram, som fortsetter gjennom hele opptaksperioden, er identifisert med to poeng i aggregatet. Og episoder av bigeminy er preget av en annen type plate.

Bigeminia behandling

I utgangspunktet trenger bigeminia ikke en spesiell behandling. Til å begynne med er det tilstrekkelig å eliminere de provokerende faktorene av psykologisk og emosjonell opprinnelse, så vel som kronisk infeksjonsfokus.

Men for å foreta en avgjørelse for å bestemme taktikk av medikamentterapi er å legge merke til den toleranse av sykdomstilstanden, er antallet av for tidlig eksitasjon av hjertekamrene i løpet av dagen, om det karakteristiske premature slag nærvær av hjertesykdom og andre former for arytmi, som bigemini ikke en selvstendig sykdom.

Som regel, etter å ha funnet ut alle årsakene til bigeminy utseende, begynner de å behandle den underliggende sykdommen. Som et resultat av arytmi av nevrogen genese foreskrives beroligende eller beroligende midler, samt en konsultasjon av en nevrolog. Ved forgiftning med medisinske midler behandles den fremvoksende bigemi ved avbrudd av disse legemidlene.

I nærvær av hjertepatologi kan antiarytmiske legemidler foreskrives etter en individuell undersøkelse ved hjelp av Holter-overvåking. I slike tilfeller kan slike legemidler som Sotalol, Cordarone, Lidocaine, Novocainamide, Quinidine, Diltiazem og andre bli foreskrevet.

Les Mer Om Fartøyene