En farlig assassin: tromboembolisme av lungearterien, hun er også en teela! Lær hvordan du beskytter deg selv

Lungeemboli (PE), hva det er - den er tung, livstruende tilstand hos pasienten, karakterisert ved tilstopping av hulrommet i lungearterien eller dets filialer en del av en blodpropp, som ofte dannes i bena eller bekken årer.

Tromboembolisme av lungearterien (lungen) er ikke en uavhengig sykdom. Det ser alltid ut som en komplikasjon av venetrombose. Ifølge WHO-statistikken er PE rangert som tredje blant alle dødsårsaker, Sakker bare hjerteblod og iskemi. I 70% av det dødelige utfallet av denne komplikasjonen ble diagnosen ikke gjort i tide, på grunn av hvilken pasienten ikke fikk tilstrekkelig behandling.

PE forårsaker 32% av de som opplever problemet å dø. I den første timen etter utvikling av patologi dør 10% av ofrene. I de tilfeller der en farlig tilstand oppdages i tide og all nødvendig behandling utføres, reduseres risikoen for død til 8%. Patologien er ganske vanlig, og 1 person per 1000 står overfor den.

symptomatologi


Klare symptomer på tel er fraværende, på grunn av hvilke, når de undersøkes, er dens manifestasjoner ikke sjeldent lik de andre sykdommer. Avhengig av om de store eller små grenene av arterien er påvirket, er symptomatologien noe annerledes.

Når de små grenene av arterien påvirkes, oppstår følgende manifestasjoner av patologi:

 • smertsyndrom av forskjellig intensitet i undersiden av brystkassen eller på brystets sider;
 • Causeless kortpustethet;
 • takykardi;
 • urimelig følelse av trykk i brystet (det ser ut fra siden av den berørte arterien);
 • tung pusting;
 • Hoste av varierende intensitet;
 • økende lungebetennelse;
 • våt rales;
 • oppkast;
 • besvimelse;
 • pleuritt.

I tilfelle at volumet av blokkering er ubetydelig, kan symptomene på problemet være helt fraværende, som er svært farlig på grunn av utviklingen av en mer alvorlig lesjon på grunn av mangel på rettidig diagnose og behandling. I det overveldende flertallet av tilfellene foregår nederlaget for små grener for massiv lungemboli, med høy dødelighet.

Når store grener av arterien er tilstoppet, endres tegn på lesjon noe. Å mistenke en patologi er mulig ved tilstedeværelse av slike tegn:

 • alvorlig ekstrem svakhet;
 • rask grunne puste;
 • En intens smerte i brystet, som er enda mer økende når du torturerer et dypt pust;
 • alvorlig svimmelhet;
 • besvimelse;
 • økt hjertefrekvens til mer enn 90 slag per minutt;
 • pulsering og hevelse i nakkens vener;
 • hoste opp blod;
 • alvorlig blekhet i huden;
 • cyanose i den øvre halvdelen av kofferten, inkludert ansiktet;
 • kald, klissete svette;
 • en dråpe i blodtrykket;
 • Stig i temperatur til 38 grader.

Separat er det nødvendig å skille tidlige symptomer på PE, som, med rettidig gjenkjenning, tillater pasienten å redde sitt liv. De kan oppstå når de små grenene er skadet eller ikke veldig store tilstoppet. I denne tilstanden begynner en person vanligvis å klage på forverring av velvære, der han er forstyrret av følgende fenomener:

 • med kort fysisk anstrengelse;
 • en liten midlertidig temperaturstigning om kvelden;
 • svak tørr hoste;
 • kortvarig svakt smerte syndrom i det berørte området.

Noen ganger blir en patologi som ikke har blitt behandlet riktig og ikke så alvorlig som å bringe de syke til døden, en kronisk form. Med henne er det generelle vell av offeret merkbart verre.

Kronisk PE manifesteres som følger:

 • kortpustethet når du trener;
 • økt tretthet;
 • alvorlig svakhet.

Ved gjennomføring av en fullverdig terapi er det mulig å løse problemet og returnere pasienten til en normal tilstand. Manifestasjoner av patologi i kronisk form kan ikke ignoreres, Siden over tid fører dette fenomenet til alvorlig skade på store grener av arterien, som ofte slutter i døden.

Årsaker til lungeemboli


Risikofaktorene for lungeemboli er ganske forskjellige. Legene har imidlertid ennå ikke klart å identifisere årsakene som ville føre til utvikling av PE i 100% tilfeller.

De viktigste predisponerende faktorene er:

 1. Kongestiv fenomen i årene:
  • åreknuter - påvirker oftest nedre ekstremiteter;
  • fedme - hjertet gjennomgår overbelastning i denne tilstanden og fullstendig pumping av blod i kroppen er betydelig komplisert, på grunn av hvilken stagnasjon oppstår med dannelsen av trombi;
  • Alvorlig hjertesvikt - forekommer med mange sykdommer og forverrer for sent pumpefunksjonen i hjertemuskelen;
  • vaskulær overføring i traumatiske beinskader;
  • røyking - under påvirkning av nikotin er det en vaskulær spasme, noe som fører til en betydelig forverring av blodets åpenhet;
  • diabetes mellitus - i løpet av sykdommen dannes signifikante kolesterolplakk på veggen av karene, på grunn av hvilken normal blodstrøm blir forstyrret.
 2. Langvarig begrensning av mobilitet. Med denne tilstanden blir blodsirkulasjonen forstyrret i menneskekroppen, blodstasis oppstår. Også belastningen på lungene øker.
 3. Inflammatoriske prosesser i lungene - spesielt ofte er det PE i lungebetennelse med et spesielt alvorlig kurs;
 4. Økt blodkoagulasjon. I dette tilfellet dannes trombi i karene uten blodstasis. Overdreven viskositet av blod observeres i visse typer onkologi, bruk av en rekke stoffer, dehydrering og arvelig disposisjon. Under graviditeten er økningen i blodpropp i en kvinne normal, men til tross for dette kan det noen ganger føre til lungeemboli.
 5. Skader på blodkarets vegger. Fenomenet kan oppstå på grunn av kirurgiske inngrep, hvor snittet ikke utføres, men en punktering gjøres i fartøyet; med proteser, installasjon av venøse katetre, alvorlige bakterielle infeksjoner, systemisk betennelse, oksygen sult.
 6. Eldre - kroppen begynner å fungere med tiden fra tid til annen, og derfor kan man ikke utelukke risikoen for blodpropper selv ved normal blodproppering på tidspunktet for analysen.

Å vite hva PE er, hvordan det manifesterer seg og hva som bidrar til dets dannelse, er det mulig å redusere risikoen for død fra denne patologien betydelig.

Hvem er mer utsatt for patologi?


Fra patologien lider representanter for begge kjønn, men kvinner står overfor PE oftere. Dette forklares av leger som under graviditeten er belastningen på kardiovaskulærsystemet mye høyere. Spesielt er risikoen for PE hos kvinner som har hatt mer enn 2 svangerskap, høy.

Spesiell oppmerksomhet fortjener folk som, på grunn av en alvorlig helsetilstand, er sengeteppe, da mangelen på full motoraktivitet utvikler seg i dem kronisk stagnasjon av væske i lungene, noe som fører til brudd på blodsirkulasjonen. I tilfelle fluidtrykket stiger skarpt og raskt, kan PE dannes.

Røyker og alkoholmisbrukere lider ofte av patologi på grunn av det faktum at under påvirkning av giftstoffer av etylalkohol og nikotin, er det en signifikant reduksjon i blodstrømmen og rask dannelse av store blodpropper.

Jo eldre personens alder, desto høyere er risikoen for lungeemboli, noe som betyr at etter 45 år med det minste ubehag i brystet, er det nødvendig med en snarlig undersøkelse.

klassifisering


Klassifisering av patologi utføres av flere indikatorer:

Hver av disse indikatorene bestemmer alvorlighetsgraden av et bestemt trekk ved patologien og bidrar til å bestemme hvilken terapi som vil være optimal i et bestemt tilfelle.

På lokaliseringsstedet ble følgende divisjon vedtatt:

 1. Mass PE - en trombose er funnet både i stammen av arterien, og i hovedgrenene.
 2. PE i løftene i lungearteriets grener.
 3. TEALA av små grener - oftest bilateralt.

I det omfang blodstrømmen i lungearterien er alvorlig forstyrret, er patologien delt inn i 4 grupper:

 1. Liten blodstrømbegrensning er mindre enn 25%, tilstanden manifesteres bare ved kortpustethet og i sjeldne tilfeller med mild smerte.
 2. Submassive PE - av blodstrømmen i området fra 30 til 50%, symptomer på sykdom er til stede, men er svak, og det lønner seg ikke all grunn oppmerksomhet.
 3. Massiv - et brudd på blodsirkulasjonen påvirker mer enn 50% av volumet av blodstrømmen i lungene. Symptomene på tilstanden er klare og sterke.
 4. Dødsfall - Slår av mer enn 75% av blodstrømmen. Det dødelige utfallet skjer innen 1 time. Medisinsk hjelp virker ikke.

I følge flytens art har pulmonal arteriell tromboembolisme også en oppdeling i 4 kategorier:

 1. Lyn rask - fullstendig øyeblikkelig lukning av stammen av arterien eller begge hovedgrenene, noe som resulterer i akutt respiratorisk svikt og åndedrettsstanse. Pasientens død kommer i 3-4 minutter.
 2. Akutt - dette skjemaet forverrer pasientens stående veldig raskt, siden obstruksjonen av grener av arterien utvikler seg på kort tid. Begynnelsen av denne kategorien av emboli er voldelig med en svært rask økning i symptomer. Komplisert av det faktum at det i de fleste tilfeller er en infarkt lungebetennelse. I mangel av behandling kan pasienten leve maksimalt 3 dager. Haster med medisinsk inngrep gjør det ofte mulig å redde pasienten.
 3. Den langvarige prosessen er en lang prosess, hvor det oppstår flere mikroinfarkt av lungene. Dette fenomenet varer i flere uker, utvikles gradvis og ledsages av en økning i respiratorisk og høyre ventrikulær svikt.
 4. Kronisk - denne patologien kalles også tilbakevendende PE. Det manifesteres ved gjentatte lungeinfarkt, gjentatt lungeproblemer. Det utvikler sjelden som en komplikasjon etter kirurgiske inngrep for onkologi hos personer som lider av hjerte-og karsykdommer.

Det er svært viktig at legen korrekt vurderer pasientens tilstand, siden terapien i forskjellige tilfeller ikke er den samme.

Diagnostiske metoder


Når en medisinsk innretning rapportert hos pasienter med mistenkt pulmonar embolisme, går han umiddelbart inspeksjon, som tillater maksimal nøyaktighet for å bestemme ikke bare tilstedeværelse av patologi, og dens grad. Diagnosen av telene utføres ved hjelp av flere metoder.

For deteksjon av tromboembolisme i lungearterien brukes:

 • EKG - EKG under mulig å bestemme tegn på en betydelig overbelastning av høyre atrium, som alltid oppstår når embolus, og en overbelastning av det høyre forkammer, økt hjertefrekvens og ikke-ensartethet;
 • bryst røntgen - Røntgen tegn på PE: dilatasjon av høyre atrium og røtter av lungene, væske i brystet, skiftet oppover på siden av lesjonen av membranenes kuppel;
 • magnetisk resonans bildebehandling - lar deg visualisere grenene av arterien og bestemme tilstedeværelsen av en trombose i dem;
 • aniopulmonografi - Røntgenundersøkelse med kontrastmiddel, som lar deg se nøyaktig plasseringen av en trombose. I dag er denne metoden for diagnose den mest nøyaktige og ofte brukt;
 • Ultralyd i hjertet - bidrar til å bestemme endringer i høyre ventrikel;
 • sintigrafiya - brukes i nærvær av kontraindikasjoner til tomografi. Metoden gjør det mulig å identifisere de områder av lungene der luft er tilstede, men utilstrekkelig blodsirkulasjon;
 • analyse på nivået av d-dimer - deres økte mengde i blodet indikerer at nylig ble dannet en trombose. Det er ikke en 100% indeks for PE, da lidelsen bare er tilstede hos 90% av pasientene, og forekommer også i en rekke sykdommer forbundet med blodtap.

Etter undersøkelsen diagnostiserer legen nøyaktig diagnosen. På sykehuset kan forekomsten av tromboembolisme i lungearterien ikke gå glipp av.

angiografi


Referansemetoden for kontroll av forekomsten av lungeemboli er en kontrastundersøkelse av blodkar i lungene. Vanligvis brukes den i situasjoner der andre diagnostiske metoder har vist seg å være ineffektive. For utførelse bruk roentgenostrust stoffet som inneholder jod. Det injiseres enten i de perifere delene av venesystemet, enten i den felles arteriestammen, eller direkte til stedet av interesse for lungene (selektiv angiopulmonografi).

Bildens klarhet med denne metoden er høyere enn i andre diagnostiske alternativer. Samtidig mottar to fremspring av organet eller dets del, lateral og fremre.

Bekreftelse av pulmonal tromboembolisme. Vurder det generelle bildet av sykdommen, analyser tilstanden til de store og små sirkler i sirkulasjonen. Foreta nøyaktig plasseringen av trombuset før kirurgisk fjerning.

De viktigste anbefalingene for forberedelsen til studien

 1. Pasienten er vist å avstå fra måltider i 8 timer før angiopulmonografi.
 2. Samlingen av analyser for allergi mot anestetiske stoffer og jodholdige som utføres. Også, blod og urintester er tatt for å vurdere kroppens generelle tilstand.
 3. Pasienten er informert om de spesielle egenskapene til manipulering, som for eksempel vene punktering, innføring av radiopaque stoffer, overvåkning av hjerteaktivitet.
 4. Pasienten må signere et dokument - samtykke til studien.

Hvordan å gjennomføre

 1. Produsert ultralyd av det foreslåtte stedet for administrasjon av legemidlet.
 2. Pasienten blir overført til operasjonen og en beroligende og bedøvelsesmiddel administreres der. Noen ganger blir det beroligende innført i menigheten.
 3. Nålen peker venen eller arterien, lederen er satt inn.
 4. Huden er snittet 2-3 mm, og en enhet med et kateter settes inn i lederen til stedet som skal undersøkes.
 5. En X-ray kontrast substans er introdusert.
 6. Lokal skyting utføres.
 7. Kateteret fjernes.
 8. En trykkbinding blir påført på snittet.
 9. Pasienten er begrenset i motoraktivitet i flere timer og punkteringsstedet overvåkes for blødning. Det anbefales å drikke opptil 1,5 liter rent vann.

Kontra

Du kan ikke utføre prosedyren i følgende tilfeller:

 • graviditet;
 • alvorlig tilstand av pasienten;
 • astma;
 • økt kroppstemperatur;
 • allergi mot narkotika;
 • brudd på nyrer og lever.

Internasjonal kodeks for sykdom

Alle sykdommer for bekvemmeligheten av leger i forskjellige land har en universell internasjonal kode. For PE av MKB-10 - 126.

Komplikasjoner av den patologiske tilstanden


Konsekvensene av PE i fravær av rettidig behandling kan være svært vanskelig og farlig. Formulering av diagnosen:

 • infarkt lungebetennelse - nekrose av en del av lungevæv med en inflammatorisk prosess på grunn av dette;
 • pleuritt;
 • pulmonal (respiratorisk) insuffisiens;
 • tilbakefall av PE er årsaken til at han ikke overholder medisinske forskrifter, dårlig behandling eller alvorlig skade på alle blodkar i kroppen.

Alle komplikasjoner er ekstremt farlige og krever umiddelbar behandling på et sykehus.

Prognose for overlevelse

Hva er sjansene for å overleve lungeemboli? Prognose for PE-pasienter er veldig alvorlig. Patologi er ikke ved et uhell rangert som tredje i verden blant dødsårsakene.

 • personer som behandles - i den første od etter utseendet av patologi dør 24% av pasientene på bakgrunn av komplikasjoner og tilbakefall;
 • personer med uoppdaget og ubehandlet tromboembolisme - blant dem innen 1 ode etter utseendet av en sirkulasjonsforstyrrelse, 30%
 • gjentatt tromboembolisme av lungearterien - denne tilstanden oppleves ikke av 45% av pasientene.

Når vi snakker om hvilke pasienter som har høyere risiko for tilbakevendende PE, bør vi merke aldersfaktoren. Jo yngre pasienten er, desto lavere er risikoen for re-fremveksten av patologi.

Førstehjelp


Nødhjelp for tromboembolisme av lungearterien skal gis til pasienten så snart som mulig etter utviklingen av en patologisk tilstand. Det er ikke uvanlig at kvaliteten på førstehjelp er avhengig av livet til en person som lider av PE.

I tilfelle at embolien ikke er masse, foreskrives pasienten direkte antikoagulantia (lavmalar hepariner eller heparin). Trombolytisk terapi utføres også ved bruk av infusjoner for intravenøs infusjon.

I nødtilstanden til pasienten med massiv tromboembolisme av lungearterien utfør følgende presserende tiltak:

 1. Kardiopulmonal gjenoppliving kreves ved hjertestans. Det er en indirekte massasje av hjertet, kunstig åndedrett. Ved behandling på sykehuset, tvungen ventilasjon av lungene;
 2. Reduksjon av oksygen sult - bruk av en maske med en generalisert oksygen sammensetning;
 3. Intravenøs injeksjon med dropper av saltoppløsninger for å normalisere blodtrykket.
 4. Kjører adrenalin ved kritisk lavt trykk.

behandling

I patologi brukes både medisinsk og kirurgisk behandling, avhengig av pasientens tilstand og graden av cutoff av blodstrømmen.

Medisineringsterapi


Behandling med medisiner kan utføres som den viktigste med en lett grad av lesjon, samt under rehabilitering etter kirurgisk inngrep. De viktigste stoffene som brukes i kampen mot PE er:

 • heparin og lavmolekylære hepariner - de undertrykker blodkoagulabilitet og forhindrer ytterligere dannelse av en trombus, noe som vil føre til en enda større blokkering av lungearterien;
 • Warfarin er et stoff som øker blodproppene og brukes fra den tredje dagen av bruk av heparin for å forhindre intern blødning og gjenopprette normal blodkoagulasjon.
 • streptokinase - et stoff som letter oppløsningen av blodpropper
 • alteplase - et stoff som ødelegger en trombose;
 • xarelto - et stoff sertifisert i EU-landene og pleide å behandle PE og dyp venetrombose. Det brukes også til å forhindre tilbakefall av patologi.

Kirurgisk behandling

I tilfelle at lesjonen er alvorlig og det ikke er tid til å vente på at trombosen skal oppløses, eller hvis medisinering ikke er mulig av en eller annen grunn, utføres kirurgi, Den enkleste er trombolyse. Ved slik manipulasjon, dersom det er utført før pasienten går inn på sykehuset, blir legemidlet injisert i ulnarvenen.

Under sykehusets tilstand innføres sammensetningen for fjerning av trombus ved hjelp av spesielle katetre direkte inn i lesjonens område. Den traumatiske arten av slik intervensjon er minimal. Risikoen for komplikasjoner ved kirurgi er også lav.

Embollektomi - er foreskrevet oftest i akutt patologi. Under denne operasjonen blir blodproppen fjernet direkte fra arterien. Veien for å utføre intervensjonen bestemmes av legen. Risiko i denne operasjonen er veldig høy, så det er bare tatt i det mest ekstreme tilfellet. Manipulering kan utføres gjennom en punktering eller en åpen metode ved bruk av kunstig sirkulasjon. Intervensjon i dag kan redde hver andre person som ble ansett håpløs for noen år siden.

Trombenderterektomiya - en operasjon hvor den indre veggen av arterien fjernes sammen med trombosen festet til den. Intervensjon er indikert for kronisk PE.

Folkebehandling

For å forhindre, og enda mer, å kurere obstruksjonen av lungekar, er folkemidlene umulige, som om ulike healere forsikret seg om det. I tilfelle det er tegn på emboli, er det uakseptabelt å kaste bort tid på selvmedisinering ved tvilsomme metoder, men bør umiddelbart søke kvalifisert hjelp.

Gjenopprettingsperiode etter sykdom


I utvinningsperioden etter overført pulmonal arterie tromboembolisme, den skadde foreskriver administrasjon av narkotika som regulerer blodkoagulasjon, og sengestøtte for å forhindre utvikling av gjentatt patologi. På dette tidspunktet er det nødvendig å følge alle kliniske anbefalinger fra legen nøye og følge nøye med tilstanden deres.

I tilfelle det ikke var åpen operasjon, er gjenopprettingsperioden betydelig redusert og varer opptil 3 måneder. Etter åpen kirurgisk inngrep kan rehabilitering vare seks måneder eller mer.

Endring i livskvalitet

Etter overføring av patologi og fullstendig restaurering av en signifikant forverring av livskvaliteten hos de fleste pasienter, observeres ikke, til tross for visse begrensninger og en noe forverret generell tilstand. For å hindre sykdommens tilbakevending, er det nødvendig å følge kostholdet strengt, unngå overbelastning og regelmessig gjennomgå undersøkelser. Dermed har livet etter PE sine egne egenskaper.

Det er ikke uvanlig for pasienter å merke seg tilstedeværelsen av svakhet og manglende evne til å utholde en langvarig, men ikke veldig sterk, fysisk belastning. I tillegg, etter at PE ikke anbefales å fly og dykke, siden plutselige endringer i atmosfærisk trykk kan føre til alvorlig forverring av den menneskelige tilstanden.

Sannsynlighet for tilbakefall

Tilbakevendelsen av lungeemboli oppstår oftest hos eldre i tilfelle at kroppen har en betydelig mengde blodpropper. Patologi kan gjentas og manglende overholdelse av medisinske forskrifter. I de fleste tilfeller fører den gjentatte utviklingen av patologi til et dødelig utfall, siden tilbakefall ofte viser seg å være alvorligere enn primæremboli.

Under graviditet


Under graviditet, syndromet av obstruksjon av lungearterien er mer vanlig hos kvinner som har et tredje og påfølgende barn, når kroppen allerede er litt svekket av en rekke graviditeter. Med en mild grad av sirkulasjonsforstyrrelser er det ingen symptomatologi, i andre tilfeller forblir det standard.

Siden ikke alle legemidler er trygge for fosteret, kan sen graviditet vurdere spørsmålet om tidlig levering. Ved utvikling av en akutt tilstand er dødeligheten den samme prosentandelen som i vanlige tilfeller. Med blødning av lungeemboli i lungearterien, oppstår ikke bare morenes død, men også fosteret hos gravide, som, selv senere, ikke kan bli frelst.

Kosthold Funksjoner

For å hindre gjentakelse av lungeemboli, anbefales det at du reviderer dietten. Pasienter bør utelukke fra deres diettprodukter rik på kolesterol og minimere mengden salt som forbrukes til den anbefalte daglige dosen.

Under et kategorisk forbud faller:

Avfall er også nødvendig fra alkoholholdige drikker, sterk te og kaffe. Grunnlaget for menyen skal være surmjölkprodukter, magert kokt kjøtt, grønnsaker og frukt. Du kan lære mer om ernæring i tromboflebitt.

PE under lungebetennelse

På grunn av lungebetennelse kan patologi utvikle seg som en komplikasjon i sykdomsforløpet. I denne situasjonen vurderes pasientens tilstand som ekstremt vanskelig. Det er ikke uvanlig i tilfeller der, til tross for all terapi, det ikke er mulig å lagre pasienten. Behandling for patologi i denne situasjonen ligner PE uten lungebetennelse.

Er funksjonshemming gitt?

Med tromboembolisme av lungearterien i noen tilfeller får pasienten et funksjonshemning, da hans arbeidskapasitet er betydelig redusert og livslang inntak av medisiner er nødvendig. Vanligvis oppstår et slikt resultat etter massiv tromboembolisme, da mange avdelinger i lungene har blitt alvorlig skadet på grunn av nedsatt blodsirkulasjon.

Behovet for anerkjennelse av funksjonshemming bestemmes av den medisinske kommisjonen basert på resultatene av analyser, prognoser for pasienten og hans generelle tilstand av helse.

Kan anemi utvikle seg?

Kan være anemi i PE - interessert i mange pasienter, fordi i denne tilstanden, er noen ganger livskvaliteten sterkt redusert. Anemi utvikler seg i en slik tilstand ikke ofte, men det skal likevel tas i betraktning. Dette fenomenet er forbundet med for høy viskositet av blodet, på grunn av hva det opphører å fungere normalt, og dets sammensetning forverres også. For å bli kvitt anemi velger legen, basert på resultatene av diagnostisk behandling, et bestemt stoff.

Forebyggende tiltak


Med riktig implementering av forebyggende tiltak er det mulig å forhindre utvikling av et farlig fenomen med høy grad av effektivitet.

Profylakse av kroppen er som følger:

 • installasjonen av et cava filter er en retikulær enhet ved en liten kirurgisk prosedyre er installert på lumen av den underfreende vena cava, med risiko for å utvikle PE. På grunn av filteret blir trombosen forsinket og når ikke lungearterien eller hjertet. Anestesi under prosedyren er mild;
 • Den tidligste gjenopprettelsen av aktivitet i sykdommer som krever sengestøtte
 • Massasje av nedre lemmer med sengestøtte for å hindre stagnasjon;
 • Bruken av heparin for å redusere blodkoagulasjon under sengen hvile
 • iført støtte strømper;
 • opprettholde en aktiv livsstil;
 • nekte å røyke
 • avvisning av nikotin;
 • rettidig fjerning av trombi i venene på de nedre ekstremiteter;
 • riktig ernæring.

Nyttig video

Visualiser hvilken teel er:

konklusjon

Tromboembolisme av lungearterien kan forekomme i alle aldre, selv hos personer som anses å være helt sunne, siden en partiell trombus ikke alltid oppdages. Av denne grunn, hvis et symptom på en patologi oppstår, trenger en person akutt medisinsk hjelp.

Diagnosen av PE er ikke alltid en dom, og hvis alle anbefalinger fra medikere blir fulgt, kan en person etter en patologi leve i mange år.

THROMBOEMBOLY OF PULMONARY ARTERY - IKKE ALLTID EN SENHET

Forfatter: Alexey Shevchenko 14. mars 2014 19:00 Kategori: Encyclopedia of Traditional Medicine

THROMBOEMBOLY OF PULMONARY ARTERY OG POTENTIALES VITTER

Det er fastslått at lungeemboli Det er farlig for de som har gjennomgått operasjonen, og ikke prøv, gå ut av sengen så tidlig som mulig og begynn å gå.

For pasienter som har gjennomgått en alvorlig operasjon på brystorganene, bukhulen, brystet og underbenet, er det alltid en reell trussel om alvorlige konsekvenser. Alvorlighetsgraden av trusselen er at pulmonal tromboembolisme er når tromben, rives og beveger seg gjennom venene, kommer inn i lungene. Siden fjerning av trombus og obstruksjon av lungearterien, kan resuscitators arbeid i kampen for pasientens liv ikke alltid ha et positivt resultat.

Risikogruppen inkluderer også personer som har blitt alvorlig skadet som følge av terrorhandlinger, bilulykker, naturkatastrofer. Det samme risiko gruppen omfatter personer som gjennomgikk hjerteinfarkt og slag (om det her på nettsiden i artikkelen "Likevel behandling av hjerteinfarkt i forebygging"), kreftpasienter som gjennomgår strålebehandling og kjemoterapi. Ikke bare risikopasienter, men også mennesker som lider av hjertesvikt, tynget av atrieflimmer (mer om dette her i en artikkel med tittelen "Hvem og hva er behandling av atrieflimmer"), pasienter med en rekke trombofili (om det her i artikkelen "hemofili ikke bare i behandling, men også i forebygging ") er blant de potensielle gidsler som periodisk supplerer listen over ofre fra lungeemboli.

I tilfelle trombosen går inn i det lille nettverket av lungearterien, antar tromboembolismen en langvarig karakter. Pasienter i resepsjonen hos legen klager vanligvis på dyspnø, oppstår fremdeles lenge før pasienten har adressert for hjelpen. Men mange leger her er et slikt symptom, da dyspnø feilaktig er forbundet, som regel med den underliggende sykdommen, for eksempel med hjertesvikt.

Okklusjon av små kar med lungeemboli fører til en såkalt infarkt lungebetennelse. Og i dette tilfellet, hvis ikke å være på vakt, er det veldig vanskelig å skille denne typen lungebetennelse fra vanlig lungebetennelse. På samme smerter i en side vil samme temperatur og tilsynelatende samme hoste, men på tromboembolisme spesifisere en hoste med hemopoiesis. Lungebetennelse forårsaket av tromboembolisme er repeterende i naturen, endrer lokaliseringen - så til høyre, så til venstre. Denne egenskapen hos sin uerfaren lege refererer til immunitet og dermed savner tiden for å gi pasienten rettidig assistanse. Tromboembolis utvikler seg i slike tilfeller, og hvis det ikke er rettidig anerkjent, så for pasienten og hans kjære - alt kan ende i tragedie.

Når trombosen kommer inn i pulmonal arterie trunk, skjer alt ganske raskt. Hurtig utviklende pulmonal tromboembolisme forbundet med kraftig smerte i brystet, kvelning, trykknedsettelse, svakhet og uventet synkope blåhet av overkroppen. Dessverre, i et slikt scenario av tromboembolisme, innrømmer myndighetene i medisinsk vitenskap og praksis at de er maktesløse.

Den aksepterte standarden for å redde pasienter fra tromboembolisme er at det er skjebnen og omfanget av resuscitators og kirurger. Tilstedeværende leger er belastet med systemet med medisinske tiltak for å utelukke årsakene til fremveksten og avviken av tromben. Men pasientene selv, som er i den kritiske risikosonen, bør ta vare på seg selv. Å ta vare på seg selv, for dette er det nødvendig å ha minst kunnskap om hvor og fra hva denne ulykken oppstår.

Symptomer på trombo i tromboembolymutviklingen

En av de hyppigste leverandørene av trombi i lungene i forekomsten av lungeemboli er benens ben, ikke bare fra overflaten, men også fra de dype. På grunn av sin plassering gir overfladiske årene det aller første signalet om åreknuter. Men de farligste og spesielt farlige er de blodproppene som, etter å ha kommet fram og beveget seg langs den stigende blodstrømmen i blodet, kan nå en tredjedel av låret.

Strømmen av dyp venetrombose forekommer mindre markant. For trøbbel i utviklingen av trombose vil det kun påpekes brennende smerte i kalvemuskulaturen. Også, hvis du strekker bena og tåsstolen for å trekke deg selv, vil smerten som oppstår, forstyrre pasienten. Sårhet, som opptrer ved klemme hender tibia, som bør utføres uten sidene og toppen og bunnen, er også symptomer på trombose. Du kan også bruke anbefalingen til å måle sentimeteret av volumet av bein i midten for sammenligning. Siden det ikke er sannsynlig at begge føttene vil bli tilstoppet samtidig med trombose, må resultatene av målinger i sin tur indikere fravær eller tilstedeværelse av trombose i beinet med et stort benvolum.

Hovedoppgaven til behandlingslærene er å forhindre utbruddet av tromboembolisme i de tidligste stadier av utviklingen. Men sammen med medisinske legemidler foreskrevet av leger, pasienter i konfrontere denne plagen vil også hjelpe narkotika fra den gamle opplevelsen av healere som er inkludert i siden "Encyclopedia of folkemedisinen."

MILJØER MED ENKYKLOPEDIER AV MENNESKENS MEDIKASJON MOT THROMBOEMBOLISM

Til aktiv bruk av midler fra "Encyclopedia of Traditional Medicine" i kampen mot åreknuter og tromboflebitt, spesielt pasienten er nødvendig for å rense skipene fra kolesterol.

For dette formål er det nødvendig å drikke en sammensetning bestående av 1 kopp dillfrø, 2 glass honning og 2 liter vann. Hakk frø av dill, helles i en termos og hell dem med bratt kokende vann. Legg til honning i termosene. Vi forlater alt i 24 timer. Mottatt infusjon ta 1 ss 3 ganger om dagen i 30 minutter før måltider, til hele komposisjonen er fullført. For hele behandlingsperioden er et melke-vegetabilsk kosthold obligatorisk, og mer frukt bør tas. Dette er her i artikkelen "The ABC of Health and the Vegetarian Diet."

Samtidig med rengjøring av fartøyene, blir det laget lotioner, for hvilke 100 gram friske blad av Artemisia må males til vassel. Dette er her i artikkelen "Malurt og behandling av folkemidlene". Den resulterende oppslemming blandes med en spiseskje av sur melk, sette den på gasbind, feste til betente årer, og den øvre folieemballasje, rette mer bandasje og la stå i 8 timer (fortrinnsvis over natten). Denne prosedyren bør utføres innen 3 dager. Det er gjort etter denne pause i en uke, og behandlingen gjentas.

Behandling med lotioner bør suppleres med skuffer. For deres forberedelse må du ta 30 gram knuste blad av mynte, mor-og-mormor, blomster av kjemikerens tusenfryd og hell 3 liter kokende vann. Insister 40-45 minutter, belastning og i den mottatte infusjonen for å holde føttene i 15 minutter, hver annen dag. Varigheten av badets løpetid er 10 dager.

I pengeboksen til "Encyclopedia of Traditional Medicine" finnes det også en måte å bekjempe tromboflebitt på:

-det er nødvendig å ta 2 ss tørrblodsløv og hell dem et glass kokende vann (om dette her i artikkelen "Nettles - medicine from God"). Vi gir råvaren i en time og tar 3 ganger daglig for 120-150 ml infusjon.

-1 spiseskje eik bark hell et glass varmt vann, varmet til å koke og deretter på veldig lav varme fortsett å koke råvarene i 25 minutter. Slå av brannen og la den brygge i 20 minutter. Ta 1 ss 3 ganger daglig før måltider. Det bør tas i betraktning at denne buljongen styrker fartøyene.

- medisinsk salve for fremstilling som er nødvendige som utgangs ingredienser, svinekjøtt smult, honning, Vishnevsky salve, ihtiolovaya salve, aloe juice, saft løk (om det her i artikkelen "The løk, løk suppe og diabetes") og såpe, - Ta 1 spiseskje av hver komponent. Alle ingrediensene er plassert i emaljert servise og oppvarmet til å koke, men ikke koke. Etter avkjøling av den resulterende salve er nødvendig å sette den på plass betent årer, vikle en ren bomullsklut bandasje. På dagen må du ikke fjerne bandasjen. Prosedyren for påføring av salven til venene gjentas til salven blir konsumert. Regimet av denne behandlingen sørger for at det kommer tilbake to ganger i året.

Tradisjonelle healere er angitt i "Encyclopedia of folkemedisinen" anti-lunge-emboli, som en tilstrekkelig effektiv legemiddelpreparater av hest kastanje.

For dette formål, 5 ss tørkede blomster (friske blomster også ta 10 skjeer) er nødvendig for å legge til 0,5 liter vodka, tett lokk og hermetisk å sette et mørkt sted i 21 dager. Daglig infusjon skal ristes gjentatte ganger. Ta produktet på 1 ts 3 ganger daglig før måltider, vask med vann.

Etter at dette volumet av tinktur blir full, er det nødvendig å lage en blodprøve for protrombin. Dersom analysen viser at protrombin mer enn 80, så vi må ha vært en annen flaske med anstrøk av blomster av hestekastanje. Men den andre tilnærmingen bør bare drikke 250 ml tinktur for å igjen gå til blodprøve for protrombin. Hvis analysen viser at protrombin er normalt, drikker du ikke infusjonen i 2 måneder. Hvis protrombinindeksen er høy, bør tinkturen være ferdig og i fem måneder å ta en pause. Behandling i forebygging av lungeemboli anstrøk av blomster kastanje bidrar til forsvinningen av blodpropp, men ikke umiddelbart, men bare 25-35 dager etter avsluttet behandling.

Til slutt, en alvorlig advarsel: tromboembolisme av lungearterien, når det skjer, skjer alt veldig raskt. Derfor, benproblemer på grunn av blodårer tvinger oss til ikke å starte tromboflebitt. Det er veldig snill denne sykdommen. Vi ønsker alle godt og helse.

Vil du holde deg oppdatert med våre nyheter? Abonner på nyheter om vår nettside. Fyll ut skjemaet under og få dem til posten din. Hvis du likte artikkelen, kan du dele den med vennene dine ved å klikke på knappene på sosiale nettverk Facebook, Twitter, Google+, Vkontakte, Min verden, Klassekamerater.

Tromboembolisme av pulmonal arterie konsekvens

Hva er lungeemboli? Tromboembolisme av lungearterien, uttrykt i unprofessional språk, forklares av blokkering av arterien eller dens grener i lungembolus. Et stoff som kalles embolus er ikke noe mer enn en del av en blodpropp som kan danne seg i hoftene og karene i underlivet. Korking av lungene, hjertet eller andre organer oppstår når embolet er delvis eller fullstendig løsrevet og karetets lumen er blokkert. Konsekvensene av lungeemboli er alvorlige. I 25% av det totale antallet de som er rammet av denne patologien, overlever pasientene ikke.

Klassifisering av tromboembolisme

Systematisering av lungeemboli utføres under hensyntagen til mange faktorer. Avhengig av manifestasjoner, variasjoner i løpet av sykdomsstaten, alvorlighetsgraden av PE-symptomer og andre funksjoner, og utføre gruppering.

Årsaker til tromboembolisme

Det er mange årsaker til tromboembolism i lungearterien. Men alle av dem, på en eller annen måte, strømmer fra flere hovedkilder til en patologisk tilstand.

Hovedårsakene til lungeemboli:

 • Oksygen sult.
 • Økning i viskositeten av blodstrømmen.
 • Økt koagulasjon av blodmassen.
 • Stagnerende fenomener av blodsubstansen i årene.
 • Systemiske inflammatoriske prosesser i venøse vegger (virale og bakterielle infeksjoner).
 • Skader på fartøyets vegg (kirurgiske inngrep endovaskulær, venøs protese).

Økningen i viskositeten til blodfluidet skyldes visse prosesser som forekommer i kroppen. Ofte resulterer slike alvorlige konsekvenser i banalt dehydrering. Et annet alvorligere helseproblem er erytrocytose.

Økningen i foldingen av blodsubstansen forklares ofte av økningen i antall fibrinogenproteiner, som er ansvarlig for denne prosessen. Blodtumorer, som polycytemi, øker nivået av erytrocytter og blodplater sterkt. Å ta visse medisiner fremmer høy koagulering av blodvæsken.

Når graviditet ofte øker trombose.

Stagnasjon av blodstrømmen i venene er observert hos personer utsatt for fedme. Diabetes mellitus fører til brudd på fettmetabolismen og avsetning av kolesterol i form av plakk på veggene i blodårene. Ofte er PE årsaken til hjertesvikt. Folk som allerede har åreknuter i underekstremitetene er utsatt for trombose. På de ivrige røykerne hele dagen er det spasmer av fartøy, med tiden fører denne skadelige vanen til sterke vaskulære forstyrrelser. Hypodynami eller obligatorisk funn i immobilisert stilling (postoperativ periode, funksjonshemning, etter infarkt og andre forhold).

Patologier som medførte emboli i lungearterien:

 • Trombose av overfladiske, indre og hule vener.
 • Intravaskulær dannelse av trombi (trombofili) i patologi av hemostase.
 • Onkologiske prosesser og som følge av blokkering av blodkar ved produkter av cellulært forfall.
 • Syndrom er antifosfolipid, kjennetegnet ved produksjon av antistoffer mot blodplatefosfolipider. Tilstanden er preget av økt trombose.
 • Sykdommer i hjerte-og luftveiene, som fører til trombose og lungeemboli.

Tromboembolisme av lungearterien forårsaker forklaring av alder. I de siste 30 årene, spesielt i fravær av spesifikke patologier, observeres ikke tromboser og relaterte konsekvenser, slik som lungeemboli. Fra hvilken det kan konkluderes med at lungeemboli refererer til konsekvensene av alderspatiologier.

Symptomer på tromboembolisme

Blant tegnene på tromboembolisme av lungearterien er det vanlig, karakteristisk for flere patologier, og spesifikk. Tromboembolisme av små grener i lungearterien har en svak eller helt asymptomatisk manifestasjon, vanligvis registrerer pasienten en liten økning i kroppstemperatur og en uopphørlig hoste.

Andre symptomer på lungeemboli:

 • Smerter i brystbenet, intensiverer med et dypt sukk.
 • Blek, cyanotisk eller grå hudfarge.
 • Utseendet til kaldt svette sammen med en klebrig svette.
 • Sterk reduksjon i blodtrykk.
 • Økt hjertefrekvens.
 • Vanskelighetsproblemer, mangel på luft, kortpustethet.
 • Comatose tilstand, besvimelse, kramper.
 • Sputum med blod under hoste oppstår med blødning.

Symptomer på lungeemboli kan være svært lik et syndrom av hjerteinfarkt, lungepatologi. I tilfeller hvor lungeemboli ikke er identifisert av noen grunn. Deretter er det sannsynligheten for overgangen til den patologiske tilstanden til kronisk med utvikling av hypertensjon (økt spenning i lungearterien). Å mistenke overgangen av lungemboli til kronisk form er mulig for dyspné, som opptrer ved enhver fysisk anstrengelse. Og også kronisk lungeemboli er vanligvis ledsaget av konstant svakhet og alvorlig tretthet.

Alle de ovennevnte symptomene på lungeemboli er ikke spesifikke. Men til tross for dette, bør de alarmerende tegnene, ligner tromboembolisme i lungearteriene, ikke legges uten oppmerksomhet. Det er presserende å ringe for nødhjelp eller å se en lege på ditt bosted. Selv om symptomene på lungeemboli ikke er bekreftet, vil det i hvert fall bli nødvendig med en diagnose for å finne ut hva som var kilden til helseavviket.

tromboembolisme-syndrom kan forårsake alvorlige komplikasjoner, inkludert kronisk økning i arterielt trykk i lungene, pulmonal eller nyresvikt, hjerteanfall, pleuritt eller lungebetennelse, lunge abscess og andre alvorlige sykdommer.

Metoder for diagnostisering av tromboembolisme

Diagnose av lungeemboli er delt inn i obligatoriske og hjelpemetoder. De obligatoriske diagnostiske tiltakene inkluderer: EKG, ekkokardiografi, røntgenstråler, scintigrafi, ultralyd av vener i nedre ekstremiteter. Tilleggsdiagnose av lungeemboli kan omfatte ileokavalgi, angiopulmonografi, måling av trykk i atria, ventrikler, pulmonal arterie.

En annen tidsbestemt metode for diagnose er samlingen av anamnese. Informasjonen fra pasienten vil på mange måter bidra til å gjøre riktig klinisk bilde. Med en klar mistanke om tromboembolisme, symptomene uttrykkes av pasienten, kan indikere graden av utvikling av sykdom, hvorfor vil avhenge av tiltak i forhold til en bestemt klinisk tilfelle av lungeemboli. Og også den personen undersøkelsen, leverte en klage, er det nyttig å få informasjon om de tidligere overførte sykdommer med kirurgi eller uten dem.

Spesielt hvis sykdommene er relaterte eller kan påvirke utviklingen av tromboembolisme.

Lung-arteriell tromboembolismaboratoriediagnostikk er effektiv, på grunn av enkelhet, tilgjengelighet av prosedyren og hastigheten for å oppnå resultatene av analysen.

Tromboembolismens syndrom i blodprøven er indikert av følgende indekser:

 • Overskudd av totalt antall leukocytter.
 • Økt akkumulering av bilirubin.
 • Øke indeksen for ESR.
 • Overdreven konsentrasjon av effektene av nedbrytning av fibrinogen i blodet av blodsubstansen.

Blant de obligatoriske diagnostiske metoder lungeemboli, den mest informative og pålitelig stativ elektrokardiogram, ekkokardiografi og angiografi. EKG spesielt når det kombineres med en blodprøve og studere samlet historie, vil sette den mest nøyaktige konklusjon, og avklare kategorier tromboembolisme tyngdekraften. Ekkokardiografi vil i sin tur bidra til å avklare alle parametrene i trombuset, og i tillegg til den spesifikke lokaliseringen. Angiografi er en spesifikk diagnostisk verktøy og lar deg få en fullstendig oversikt over fartøy for blodpropp gjenkjenning og påvisning av lungeemboli.

Perfusjonskintigrafi av åndedrettsorganer brukes som en screeningsundersøkelse. En, men scintigrafi lar deg bestemme tilstoppingen av bare hovedarteriene i lungen, for en undersøkelse av små grener, slik en metode er ikke ment. Ved hjelp av en røntgenstråle er det heller ikke mulig å nøyaktig bestemme tromboembolisdiagnosen. Denne metoden kan bare bidra til å skille PE fra andre sykdommer.

Behandling av tromboembolisme

Først av alt, når pasienten skal diagnostisere tromboembolism, må pasienten gi nødhjelp. Urgent tiltak bør rettes mot gjennomføring av resuscitativ manipulasjon.

Bestillingen av gjenopplivende tiltak for tromboembolisme (utført av medisinsk personell):

 • Pasienten skal legges i sengen eller på en flat overflate.
 • Frigjør tettheten fra klærne (løsn kragen, løs midjebåndet eller beltet i midjen).
 • Sørg for fri tilgang av oksygen til rommet.
 • Opprett et sentralt venetisk kateter, gjennom hvilket de nødvendige legemidlene administreres og blodtrykket måles.
 • Innfør intravenøst ​​antikoagulant direkte virkning av heparin ved en dose på 10.000 enheter.
 • Innfør oksygen gjennom et kateter i nesen eller bruk en oksygenmaske.
 • Pågående reopoliglyukina venøs infusjon (legemiddel gir gjenopprettelse av blodstrømmen), dopamin (en neurotransmitter hormon), antibiotika for å forhindre sepsis og andre stoffer på skjønn gjenopplivings lagene.

Deretter ble det truffet tiltak for å gjenopprette pulmonal blodtilførsel, forhindre utvikling av blodinfeksjon og dannelse av hypertensjon i lungen. Det er nødvendig å overføre til grunnleggende behandling av tromboembolisme, rettet mot resorpsjon av tromben. Syndrom av tromboembolisme av lungearteriebehandlingen er å fjerne trombosen kirurgisk. Hvis pasientens tilstand tillater det, kan du fortsette med trombolytisk terapi. Det innebærer passerer banen, og det er ikke en, mottar spesielle preparater, er effekten av dette med sikte på den totale eliminering trombobrazovany i arteriene i lungene og i hele kroppen.

Behandling av PE utføres med slike legemidler:

 • Clexane eller dets analoger.
 • Novoparin (heparin).
 • Fraxiparine.
 • Streptaza.
 • Plasminogen.

Behandling av tromboembolisme i lungearterien er ikke en rask prosess. Det viktigste er ikke å gå glipp av den dyrebare tiden og på alle mulige måter å prøve å unngå et dødelig utfall. Bedre, selvfølgelig, ikke å bringe din tilstand til katastrofale konsekvenser. Faktum er at en predisponering for dannelsen av trombi og dermed lungtromboembolisme er tilbøyelig til en bestemt kategori av mennesker. Risikogruppen inkluderer vanligvis personer som har krysset 50 års aldersgrensen, som er overvektige, som ikke har skilt seg med dårlige vaner. Slike personer må ta forebyggende tiltak mot tromboembolisme av lungens arterier.

Kjennetegn ved sykdommen

PE er ikke en uavhengig patologi. Som navnet antyder, er dette konsekvensen av trombose.

En blodpropp, rive bort fra sitt sted for dannelse, rushes gjennom et system med blodstrøm. Ofte oppstår trombi i karene til underekstremiteter. Noen ganger er det lokalisert i høyre hjerte. Trombuset passerer gjennom høyre atrium, ventrikel og går inn i den lille sirkelen av sirkulasjonen. Den beveger seg langs det eneste paret av arterier i kroppen med venøs blod - pulmonal.

En reisende trombus kalles en embolus. Han rushes til lungene. Dette er en ekstremt farlig prosess. En trombose i lungene kan plutselig blokkere lumen av grenene av arterien. Disse fartøyene er mange i antall. Imidlertid minker deres diameter. Å komme inn i et fartøy gjennom hvilket blodpropp ikke kan passere, blokkerer blodsirkulasjonen. Dette fører ofte til døden.

Hvis en pasient har koagulasjon i lungene, er konsekvensene avhengig av hvilket fartøy som er blokkert. Embolus forstyrrer normal blodtilførsel av vev og mulighet for gassutveksling på nivå av små grener eller store arterier. Pasienten utvikler hypoksi.

Sykdom alvorlighetsgrad

Tromber i lungene oppstår som følge av komplikasjoner av somatiske sykdommer, etter fødselen og driftsforholdene. Dødeligheten fra denne patologien er veldig høy. Den opptar det tredje stedet blant menneskets dødsårsaker, andre kun for kardiovaskulære plager og onkologi.

I dag utvikler PE hovedsakelig på bakgrunn av følgende faktorer:

 • alvorlig patologi;
 • komplekse kirurgiske inngrep;
 • den resulterende skaden.

Sykdommen er preget av et alvorlig kurs, en rekke heterogene symptomer, en komplisert diagnose, en høy risiko for død. Statistikk viser, på grunnlag av obduksjon, blodpropp i lungene som ikke ble rettidig diagnostisert nesten 50-80% av befolkningen døde som følge av lungeemboli.

Denne sykdommen er veldig rask. Derfor er det viktig å diagnostisere patologi raskt og riktig. Og også å gjennomføre tilstrekkelig behandling som kan redde menneskelivet.

Hvis det oppdages en trombose i lungene i tide, blir overlevelsesraten betydelig økt. Dødelighet blant pasienter som fikk den nødvendige behandlingen er ca 10%. Uten diagnostikk og tilstrekkelig terapi, når den 40-50%.

Årsaker til sykdommen

En trombose i lungene, hvor bildet er plassert i denne artikkelen, fremkommer som følge av:

 • dyp venetrombose av nedre ekstremiteter;
 • dannelse av blodpropp i et hvilket som helst område av venøsystemet.

Signifikant sjeldnere, denne patologien kan lokaliseres i venene til bukhinnen eller øvre ekstremiteter.

Risikofaktorene som tyder på utvikling av en pasient med PE er 3 provoserende tilstander. De kalles "triaden av Virchow". Dette er følgende faktorer:

 1. Redusert hastighet på blodsirkulasjonen i blodårene. Stagnerende fenomener i fartøyene. Senket blodstrøm.
 2. Økt tendens til trombose. Hyperkoagulerbarhet av blod.
 3. Traumer eller skade på venøs veggen.

Dermed er det visse situasjoner som utløser forekomsten av de ovennevnte faktorer, som et resultat av hvilken en trombus i lungene oppdages. Årsakene kan bli skjult under følgende omstendigheter.

Å senke den venøse blodstrømmen kan føre:

 • lange turer, reiser, som følge av at en person må sitte lenge i et fly, bil, tog;
 • Hospitalisering, som krever en langsiktig sengestøtte.

Hyperkoagulerbarhet kan skyldes:

 • røyking,
 • bruk av prevensjonsmidler, østrogen;
 • genetisk predisposisjon;
 • onkologi;
 • polycytemi - et stort antall erytrocytter i blodet;
 • kirurgisk inngrep;
 • graviditet.

Til traumer av venøse vegger resulterer:

 • dyp venetrombose;
 • skader på husholdningsbenet;
 • kirurgiske inngrep på underdelene.

Risikofaktorer

Leger identifiserer følgende predisponerende faktorer, hvor tromben i lungene oftest oppdages. Konsekvensene av patologi er ekstremt farlige. Derfor er det nødvendig å nøye vurdere helsen til de menneskene som har følgende faktorer:

 • redusert fysisk aktivitet;
 • alder over 50 år;
 • onkologiske patologier;
 • kirurgiske inngrep;
 • hjertesvikt, hjerteinfarkt;
 • traumatiske skader;
 • åreknuter;
 • bruk av hormonelle prevensjonsmidler;
 • komplikasjoner av fødsel;
 • erythremia;
 • vektig;
 • genetiske patologier;
 • systemisk lupus erythematosus.

Noen ganger kan tromber i lungene diagnostiseres hos kvinner etter fødsel, spesielt alvorlige. Denne tilstanden er som regel preget av dannelse av en blodpropp i låret eller i kalven. Det får seg til å føle seg av smerte, feber, rødhet eller til og med hevelse. Om denne patologien skal umiddelbart rapporteres til legen, for ikke å forverre den patologiske prosessen.

Karakteristiske symptomer

For å kunne diagnostisere blodpropp i lungene i tide, bør symptomene på patologien være tydelig representert. Ekstrem forsiktighet bør gis den mulige utviklingen av denne sykdommen. Dessverre er det kliniske bildet av PE ganske forskjellig. Det bestemmes av alvorlighetsgraden av patologien, utviklingsgraden av endringer i lungene og tegn på den underliggende sykdommen som provoserte denne komplikasjonen.

Hvis det er trombose i lungene, er symptomene (obligatoriske) hos pasienten som følger:

 1. Kortpustethet, som plutselig oppsto for ukjente grunner.
 2. Det er en økning i hjertefrekvensen (i ett minutt over 100 slag).
 3. Blek hud med en karakteristisk grå tinge.
 4. Smerte syndrom, som forekommer i forskjellige deler av brystbenet.
 5. Forstyrret peristaltikk i tarmen.
 6. Skarp blodpåfylling av livmorhalsårene og solar plexus, deres hevelse er observert, aortisk pulsering er merkbar.
 7. Peritoneum er irritert - veggen er ganske spent, det er smerte under palpasjon av magen.
 8. Lyder i hjertet.
 9. Trykket minker drastisk.

Hos pasienter som har trombose i lungene, er symptomene ovenfor tilstede. Imidlertid er ingen av disse symptomene spesifikke.

I tillegg til obligatoriske tegn kan følgende forhold utvikles:

 • feber,
 • hoste opp blod;
 • besvimelse;
 • smerte i brystbenet;
 • oppkast;
 • konvulsiv aktivitet;
 • væske i brystbenet;
 • koma.

Sykdomstrøm

Siden patologi refererer til svært farlige sykdommer som ikke utelukker døden, er det nødvendig å se nærmere på de fremvoksende symptomene.

I utgangspunktet utvikler pasienten kortpustethet. Dens utseende er ikke foran noen tegn. Årsakene til manifestasjonen av angstsymptomer er helt fraværende. Kortpustethet opptrer ved utånding. Det er preget av en stille lyd ledsaget av en rustende nyanse. I dette tilfellet er det hele tiden til stede.

I tillegg til dette er PE ledsaget av økt forekomst av hjertesammensetninger. Lytter fra 100 slag og opp i ett minutt.

Det neste viktige tegn er et sterkt fall i blodtrykket. Graden av reduksjon av denne indikatoren er omvendt proporsjonal med alvorlighetsgraden av sykdommen. Jo lavere trykket faller, jo mer alvorlige patologiske forandringer utløses av PE.

Smertefulle følelser avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen, volumet av skadede kar og nivået på forstyrrelser som har oppstått i kroppen:

 1. Smerter bak brystbenet, som har et akutt, forstyrrende tegn. Dette ubehag karakteriserer blokkering av arterien stammen. Smerter oppstår som et resultat av å klemme nerveendene på fartøyets vegg.
 2. Stenokardial ubehag. Smerten klemmer seg. Det er lokalisert i hjertet av hjertet. Ofte gir i skulderbladet, hånden.
 3. Smertefullt ubehag gjennom brystbenet. En slik patologi kan karakterisere komplikasjonen - et lungeinfarkt. Ubehag er sterkt forbedret med enhver bevegelse - dyp pusting, hoste, nysing.
 4. Smerter under ribbeina til høyre. Signifikant mindre ubehag kan oppstå i leverområdet, dersom pasienten har trombi i lungene.

I fartøyene er det ikke nok blodsirkulasjon. Dette kan provosere en pasient:

 • uhyggelig hiccough;
 • spenning i magen i magen;
 • parese av tarmen;
 • bulging av store årer på nakken, bena.

Overflaten på huden blir blek. Ofte utvikler ashy eller gråvann. Deretter er det mulig å feste de blå leppene. Det siste tegn forteller om massiv tromboembolisme.

Noen ganger hører pasienten en karakteristisk støy i hjertet, arytmi oppdages. I tilfelle av lungeinfarkt er hemoptysis mulig, kombinert med skarp smerte i brystet og en ganske høy temperatur. Hypertermi kan observeres i flere dager, og noen ganger enda en og en halv time.

Hos pasienter som har trombose i lungen, kan det forekomme abnormiteter i blodsirkulasjonen i hjernen. Slike pasienter er ofte tilstede:

 • besvimelse;
 • kramper;
 • svimmelhet;
 • koma;
 • hikke.

Noen ganger kan tegn på nyresvikt, i akutt form, bli med i den beskrevne symptomatologien.

Komplikasjoner av lungeemboli

Ekstremt farlig er en patologi der en trombose er lokalisert i lungene. Konsekvensene for kroppen kan være svært varierte. Det er komplikasjonen som oppstår som bestemmer løpet av sykdomsforløpet, pasientens kvalitet og forventet levetid.

De viktigste konsekvensene av PE er:

 1. Kronisk økt trykk i lungekarrene.
 2. Lungeinfarkt.
 3. Paradoksal emboli i karene i en stor sirkel.

Men ikke alt er så trist hvis blodpropper i lungene diagnostiseres i tide. Prognosen, som nevnt ovenfor, er gunstig dersom pasienten får tilstrekkelig behandling. I dette tilfellet er det stor sjanse for å minimere risikoen for ubehagelige konsekvenser.

Nedenfor er de viktigste patologiene diagnostisert av leger som følge av en komplikasjon av PE:

 • pleuritt;
 • lungeinfarkt;
 • lungebetennelse;
 • empyema;
 • lungens abscess;
 • nyresvikt
 • pneumothorax.

Tilbakevendende PE

Denne patologien kan gjentas hos pasienter flere ganger gjennom livet. I dette tilfellet er det en tilbakevendende form for tromboembolisme. Ca 10-30% av pasientene som en gang har hatt en slik sykdom, er utsatt for gjentatte episoder av PE. En pasient kan ha et annet antall anfall. I gjennomsnitt varierer deres antall fra 2 til 20. Mange av episodene av patologi som overføres er blokkering av små grener. Senere fører denne patologien til embolisering av store arterier. Massiv PE er dannet.

Årsakene til utviklingen av en tilbakevendende form kan være:

 • kronisk patologi av respiratoriske, kardiovaskulære systemer;
 • onkologiske sykdommer;
 • kirurgiske inngrep i magen.

Dette skjemaet har ikke klare kliniske tegn. Den er preget av en slettet strøm. Det er veldig vanskelig å korrekt diagnostisere denne tilstanden. Ofte er ikke-uttrykt symptomatologi tatt for tegn på andre sykdommer.

Gjentatt PE kan manifesteres ved følgende forhold:

 • vedvarende lungebetennelse, som oppstår av en ukjent grunn
 • besvimelse;
 • pleurisy, som varer i flere dager;
 • angrep av kvelning;
 • kardiovaskulær sammenbrudd;
 • kortpustethet;
 • økt hjertefrekvens;
 • forhøyet temperatur, ikke eliminert av antibakterielle legemidler;
 • hjertesvikt, i fravær av kronisk patologi av lungene eller hjertet.

Denne sykdommen kan føre til følgende komplikasjoner:

 • emfysem i lungene;
 • pneumosklerose - lungevev erstattet av en bindevev
 • hjertesvikt;
 • hypertensjon av lungene.

Gjentatt PE er farlig fordi enhver etterfølgende episode kan føre til døden.

Diagnose av sykdommen

Ovennevnte symptomatologi, som allerede nevnt, er ikke spesifikk. På grunnlag av disse tegnene er det derfor umulig å diagnostisere. Men med PE er det nødvendigvis 4 karakteristiske symptomer:

 • kortpustethet;
 • takykardi - en økning i hjertesammensetninger;
 • smerte i brystet;
 • rask pusting.

Hvis pasienten ikke har disse fire tegnene, har han ikke tromboembolisme.

Men ikke alt er så lett. Diagnostikk av patologi er ekstremt vanskelig. For å mistenke PE, bør vi analysere muligheten for å utvikle sykdommen. Derfor oppdager doktoren først oppmerksomheten til mulige risikofaktorer: Tilstedeværelse av hjerteinfarkt, trombose, kirurgi. Dette gjør at du kan bestemme årsaken til sykdommen, det område hvor trombosen har kommet inn i lungen.

Følgende studier er obligatoriske undersøkelser for påvisning eller utestenging av PE:

 1. EKG. Veldig informativ måte å diagnostisere. Et elektrokardiogram gir en ide om graden av alvorlighetsgraden av patologien. Hvis du kombinerer informasjonen med sykdommens historie, diagnostiseres PE med høy nøyaktighet.
 2. X-ray. Denne studien for diagnose av PE er dårlig informativ. Men det tillater en å skille sykdommen fra mange andre patologier med lignende symptomer. For eksempel fra kronisk lungebetennelse, pleurisy, pneumothorax, aorta aneurisme, perikarditt.
 3. Ekkokardiografi. Studien gjør det mulig å identifisere den nøyaktige plasseringen av trombosen, dens form, dens størrelse, volumet.
 4. Scintigrafi av lungene. Denne metoden gir legen et "bilde" av lungekarrene. Det tyder tydelig på sonene til den forstyrrede blodsirkulasjonen. Men det er umulig å oppdage et sted hvor trombi er lokalisert i lungene. Studien har en høy diagnostisk verdi bare i patologien til store fartøy. Det er umulig å identifisere problemer i små grener ved hjelp av denne metoden.
 5. Ultralyd av benene på bena.

Om nødvendig kan pasienten tildeles ytterligere forskningsmetoder.

Nødhjelp

Det bør huskes om blodpropp har kommet ut i lungene, kan symptomatologien i pasienten utvikle seg med lynhastighet. Og like raskt fører til døden. Derfor, hvis tegn på PE er tilstede, skal pasienten være helt i ro og umiddelbart ringe til et hjerteslagrom. Pasienten er innlagt på intensivavdelingen.

Nødhjelp er basert på følgende aktiviteter:

 1. Nødkateterisering av den sentrale venen og innføringen av legemidlet "Reopoliglyukin" eller glukose-novokainblanding.
 2. Intravenøs injeksjon av preparater utføres: "Heparin", "Dalteparin", "Enoxaparin".
 3. Smerteffekten elimineres av narkotiske analgetika, slik som Promedol, Fentanyl, Morin, Lexir, Droperidol.
 4. Oksygenbehandling.
 5. Pasienten får trombolytika: Streptokinase, urokinase.
 6. I tilfeller av arytmi tilkoblet følgende legemidler: "Magnesium Sulfate", "digoksin", "ATP", "Ramipril", "Panangin".
 7. Hvis en pasient administreres en sjokk reaksjon på det "Prednisolon" eller "Hydrokortison", og antispasmodika, "no-siloer", "Eufillin", "papaverin".

Metoder for å bekjempe PE

Resusciteringstiltak kan gjenopprette blodtilførselen til lungene, forhindre utvikling av pasientens sepsis, og også beskytte mot dannelsen av lungehypertensjon.

Imidlertid må pasienten fortsette behandlingen etter å ha gitt førstehjelp. Kampen mot patologi er rettet mot å forhindre tilbakefall av sykdommen, fullstendig opptak av blodpropp.

Til nå er det to måter å eliminere trombi i lungene. Metoder for behandling av patologi er som følger:

 • trombolytisk terapi;
 • kirurgisk inngrep.

Trombolytisk terapi

Narkotikabehandling er basert på slike medisiner som:

 • "Heparin";
 • "Streptokinase";
 • "Fraksiparin";
 • vevsplasminogenaktivator;
 • "Urokinase."

Slike rusmidler tillater deg å oppløse trombi og forhindre dannelsen av nye blodpropper.

Legemidlet "heparin" administreres til pasienten intravenøst ​​i 7-10 dager. På samme tid må du nøye overvåke blodkoagulasjon. 3-7 dager før behandlingens slutt foreskrives pasienten ett av følgende legemidler i tablettform:

Kontroll av blodkoagulasjon fortsetter. Inntaket av de foreskrevne tabletter varer (etter overført PE) i ca 1 år.

Legemidlene "Urokinase", "Streptokinase" administreres intravenøst ​​gjennom dagen. Slike manipulasjoner gjentas en gang i måneden. Vevaktivatoren til plasminogen brukes også intravenøst. En enkelt dose bør administreres i flere timer.

Trombolytisk terapi utføres ikke etter kirurgiske inngrep. Det er også forbudt i tilfelle av patologier som kan bli komplisert ved blødning. For eksempel, magesår. Fordi trombolytiske stoffer kan øke risikoen for blødning.

Kirurgisk behandling

Dette spørsmålet er kun oppdratt når et stort område påvirkes. I dette tilfellet er det nødvendig å raskt fjerne lokalisert trombus i lungene. Behandling anbefales som følger. En spesiell trombus fjernes fra fartøyet. Denne operasjonen gjør det mulig å eliminere hindringen i blodstrømmen.

Kompleks kirurgisk inngrep utføres dersom store grener eller en arterie stamme er tilstoppet. I dette tilfellet er det nødvendig å gjenopprette blodstrømmen til nesten hele området av lungen.

Forebygging av lungeemboli

Sykdom av tromboembolitet har en tilbakevendende effekt. Derfor er det viktig å ikke glemme spesielle forebyggende tiltak som kan beskytte mot gjentatt utvikling av alvorlig og formidabel patologi.

Slike tiltak er ekstremt viktige for personer som har stor risiko for å utvikle denne patologien. Denne kategorien inkluderer:

 • over 40 år;
 • led av et slag eller et hjerteinfarkt;
 • som har overvekt;
 • Anamnesen som inneholder en episode av dyp venetrombose eller PE;
 • postoperative operasjoner på brystet, beina, bekkenorganene, magen.

Forebygging inkluderer ekstremt viktige aktiviteter:

 1. Ultralyd av benene på bena.
 2. Regelmessig injeksjon av "heparin", "fraksiparin" eller injeksjon av reopoliglyukin i blodåren under huden.
 3. Påføring av tette bandasjer på bena.
 4. Pressurisering av crural vener med spesielle mansjetter.
 5. Bandasje de store årene.
 6. Implantering av cava filtre.

Sistnevnte metode er en utmerket profylakse for utvikling av tromboembolisme. I dag har en rekke cava filtre blitt utviklet:

På samme tid, husk at en slik mekanisme er ekstremt vanskelig å etablere. Feil innført cava filter blir ikke bare en pålitelig forebygging, men det kan føre til økt risiko for trombose og påfølgende utvikling av PE. Derfor bør denne operasjonen bare utføres i et velutstyrt medisinsk senter, utelukkende av en kvalifisert spesialist.

Symptomer på tromboembolisme i lungearterien

Tromboembolisme i lungearterien har ikke et klart bilde, siden ekspresjonen kan variere avhengig av kroppstilstanden og naturen til obtureringsprosessen. Denne sykdommen er dødelig farlig: mot en bakgrunn av en stabil tilstand hos pasienten kan det være en rekke plutselige og alvorlige symptomer som fører til dødelig utgang på mindre enn 10-15 minutter.

tromboembolisme pulmonal arterie har de viktigste symptomene som indikerer tilstedeværelsen av eventuelle negative fenomener i kardiovaskulærsystemet og i lungene.

Slike symptomer inkluderer:

 1. En skarp smerte i brystet.
  Smerte symptomet kan oppstå plutselig, og kan starte på forhånd, i form av økt smerte i brystet området. Ofte klager pasienter på ubehagelige opplevelser, som om noen "klemmer" thoraxen.
 2. Hjertebanken.
  Takykardi oppstår alltid plutselig. Vanligvis er det ledsaget av økt trykk. Trykket kan være ujevnt, det er forskjellige indikatorer på begge hender. Forresten øker trykket "hopp", så du må regelmessig måle blodtrykket til venstre og høyre.
 3. Pusteproblemer.
  Kortpustethet eller puste etter type astma kan oppstå umiddelbart etter at pasienten har følt brystsmerter. Slike pasienter kan ikke stå og sitte jevnt. De begynner å sterkt bøye ryggen og bøye seg over "hjulet". Ved innånding er det mye smerte, ofte akutt. Dette symptomet indikerer behovet for akutt gjenopplivning, fordi det ikke kan presiseres at dette er blokkering eller spastisk fenomen.
 4. Økning i temperatur.
  Tromboembolisme i lungearterien følger ofte med en temperaturstigning. Tilstedeværelsen av en "vandrende" trombus kan også forårsake en økning i temperaturen. Imidlertid klager pasienten i de fleste tilfeller først og fremst på en generell ulempe. En økning i temperatur indikerer patologiske prosesser i både vener og lunger.
 5. Ekstern støy under auskultasjon.
  Normalt inkluderer ikke auskultasjon fremmede lyder og raler. Tromboembolisme i lungearterien er preget av tilstedeværelse av ekstern støy, som for eksempel friksjon eller "våt" hvesning i lungene. Arrytmi er også tydelig hørbar. I mange tilfeller er det vanskelig for pasienten å ta dypt pust, slik at disse forsøkene i beste grad gir ubehag.
 6. kollaps.
  I alvorlige og forsømte tilfeller forårsaker tromboembolisme i lungearterien en farlig komplikasjon - kollaps. Med denne tilstanden reduseres hjertefunksjonen og blodtrykket kraftig - en alvorlig bradykardi oppstår. Parallelt er det slike negative faktorer som oksygen sult av alle organer og vev, en nedgang i metabolisme opp til tap av bevissthet og koma. Hjernen opplever den sterkeste oksygenmangel, og dette medfører i sin tur mange farlige konsekvenser.

Årsaker til tromboembolisme i lungearterien.

Den vanligste årsaken til tromboembolisme er tromboflebitt. Derfor bør enhver pasient som lider av tromboflebitt være oppmerksom på mulige farer. Meget farlig er at tromboflebitt, der trombi er mobil eller delvis mobil. Bevegelse av en trombose gjennom den venøse sengen kan føre til blokkering av lunge- og hjerteår og kar.

Trombose kan forekomme mot en bakgrunn av mange faktorer: ekstern og intern. Eksterne faktorer er den eksterne effekten på venene (skader, skader). Interne faktorer er et brudd på den hormonelle bakgrunnen og arbeidet i blodkoagulasjonssystemet.
Også tromboembolisme av lungearterien kan forekomme mot bakgrunnen av andre sykdommer som reduserer blodsirkulasjonen, for eksempel aterosklerose.

Akkumulering av grovt spredte proteiner i blodet kan også føre til fortykning av blodet og et brudd på dets filtrering.

Diagnose av lungeemboli

Tromboembolisme av lungearterien er diagnostisert med et kardiogram. Denne undersøkelsen kan imidlertid bare indikere tilstedeværelsen av en eller annen form for funksjonsfeil, men det kan ikke gi et klart bilde. Videre, hvis spørsmålet gjelder tilstanden til lungearteriene og, spesielt, tilstedeværelsen av lungeemboli.

Brystrøntgen kan også være uinformativ i en slik sykdom. Det er best å bruke en mer moderne metode for å diagnostisere tromboembolisme, nemlig en CT-skanning. En slik metode, selv om den er kostbar, gir det et klart bilde av sykdommens tilstedeværelse, dens fremgang. Basert på informasjonen som er oppnådd som følge av tomografi, er det mulig å lage visse prognoser for fremtiden og å rette behandlingen av tromboemboli i riktig retning.

Det finnes en slik metode som scintigrafi, som er basert på innføringen i kroppen av spesielle kontrastradioreparasjoner. Denne metoden er informativ og relativt billig. I prosessen med scintigrafi, kan du få viktig informasjon om tilstedeværelsen av trombi, små koagulasjoner eller til og med tumorøse tumorer. Denne metoden bør imidlertid utføres med største forsiktighet: det er svært viktig å velge riktig dosering av radioaktive preparater.

Tromboembolisme i lungearterien har blodlaboratorietester som ligner tromboflebitt. Det er en signifikant økning i antall blodplater og leukocytter, COE akselererer omtrent 2 ganger den normale frekvensen. Alle blodprøver som utføres for å bestemme tidspunktet for blodkoagulasjon indikerer en meget rask dannelse av blodpropp. Koagulogramindikatorer er alltid over normale. Deres biokjemiske indekser, ville det være ønskelig å merke skiftet av proteinfraksjoner mot en økning i antall grovt spredte proteiner. Også i blodet vises C-reaktivt protein - en åpenbar harbinger av den inflammatoriske prosessen. Generelt er tromboembolismen i pulmonal arterien preget av en storskala biokjemisk avvik fra normen.

Tromboembolisme av lungearterien: behandling

Tromboembolisme i lungearterien er en svært farlig sykdom.

I kritiske tilstander, når pasientens liv er aktuelt, er intensiv terapi primært brukt til å returnere pasienten til normale livsprosesser.

Det neste trinnet er restaureringen av normal blodstrøm i lungene og gjennom hele kroppen som en helhet, samt hindre ytterligere brudd.

Tromboembolisme av lungearterien behandles både kirurgisk og konservativt. Hvis pasientens tilstand er relativt stabil, er det ved hjelp av moderne typer kirurgiske inngrep mulig å fjerne en trombus vellykket og uten skade på kroppen. Nye intravaskulære operasjoner tillater utvinning av trombus fra arteriene med minimal risiko for pasienten.

Som en konservativ behandling brukes fibrinolytika. Disse legemidlene i visse doser brukes intravenøst, de fremmer lys av blodpropper og forhindrer patologisk koagulering av blod. Etter noen dager, avhengig av indeksene av laboratorieblodprøver, foreskrives pasienten heparin. Heparin har en god fibrinolytisk effekt, det er et utmerket forebyggende middel som bidrar til å opprettholde en positiv dynamikk i behandlingen.

Konsekvensene av pulmonal arteriesykdom.

Tromboembolisme (blokkering av lungearterien) kan føre til en rekke negative konsekvenser. For å unngå tilbakefall og komplikasjoner må man gjennomgå en jevnlig kontroll med den behandlende legen og ta en generell og biokjemisk blodprøve.

Skala-tromboembolisme, lukking av lumen i lungearterien slutter ofte i et dødelig utfall. Selv i tilfelle vellykket behandling, er det en risiko for å utvikle hjertesvikt eller hypoksi.

Det viktigste med den forferdelige komplikasjonen

Tromboembolisme av lungearterien eller PE er en plutselig komplikasjon av akutt venøs trombose av dype og overfladiske vener, samler blod fra ulike organer i menneskekroppen. Oftere påvirker den patologiske prosessen, som skaper forhold for økt trombose, de venøse karene i nedre lemmer. Imidlertid vil embolien i de fleste tilfeller manifestere seg tidligere enn symptomene på trombose dukker opp, det - alltid en plutselig tilstand.

Ved blokkering av den pulmonale stammen (eller LA grener) predisponerer ikke bare lenge forekommende kroniske prosesser, men også midlertidige problemer som oppleves av sirkulasjonssystemet i forskjellige perioder av livet (traumer, kirurgi, graviditet og fødsel...).

Noen mennesker oppfatter pulmonal arterie tromboembolisme som alltid en dødelig sykdom. Dette er virkelig en livstruende tilstand, men det flyter ikke alltid på samme måte, og har tre varianter av dagens:

 • Lynrask (super-rask) tromboembolisme - gir ingen tanker, pasienten kan gå til en annen verden om 10 minutter;
 • Akutt form - lindrer for akutt trombolytisk behandling opp til en dag;
 • Subakutt (relapsing) PE er preget av lav grad av kliniske manifestasjoner og gradvis utvikling av prosessen (lungeinfarkt).

I tillegg er de viktigste symptomene på lungeemboli (alvorlig kortpustethet, den plutselige, blå hud, brystsmerter, takykardi, blodtrykksfall) er ikke alltid er klart til uttrykk. Ofte pasientene bare rapportere smerte i den øvre høyre kvadrant, som følge av venøs kongestion og strekking av leverkapselen, cerebrale lidelser forårsaket av et fall i blodtrykket og utvikling av hypoksi, renal syndrom, hoste og hemoptysis, karakteristisk for lungeemboli, kan bli forsinket og vises bare etter noen dager (subakutt ). Men økning i kroppstemperatur kan oppstå i de første timer av sykdommen.

Gitt inkonsekvensen av kliniske manifestasjoner, ulike variasjoner i strømning og alvorlighetsgrad, så vel som Spesiell tilbøyelighet til denne sykdommen til å skjule for en annen patologi, PE krever mer detaljert vurdering (symptomer og syndrom, karakteristisk for henne). Før du begynner å studere denne farlige sykdommen, må alle som ikke har medisinsk utdanning, men har vært vitne til utviklingen av lungeemboli, vite og huske at den aller første og akutte hjelpen til pasienten består i et medisinsk teams oppfordring.

Video: Medisinsk animasjon av PE-mekanismer

Når skal du være redd for emboli?

Alvorlig vaskulær lesjon, som ofte (50%) forårsaker en pasients død - lungeemboli, tar en tredjedel av all trombose og emboli. Kvinnelige befolkningen av planeten sykdom truer til 2 ganger oftere (graviditet, hormonelle prevensjonsmidler) enn menn, er stor vekt på vekt og alder på personen, livsstil og vaner og matvaner.

Pulmonal tromboembolisme krever alltid akutt omsorg (medisinsk!) Og akutt sykehusinnleggelse på sykehuset - det er ikke noe håp om en "sjanse" ved embolisering av lungearterien. Stoppe på noen områder av lungene blod, skaper en "død sone", uten å etterlate blodtilførsel og derfor ingen makt, luftveiene, som raskt begynner å lide - lys avtar, bronkiene constrict.

Det viktigste embolognymmaterialet og skylden til PE er en trombotisk masse som løsnet fra formasjonsstedet og begynte å "gå" i blodet. Årsaken til lungeemboli og alle andre tromboemboliske tro tilstand, legge til rette for økt dannelse av blodpropp, vel, meget emboli - komplikasjoner derav. I denne forbindelse, må årsakene til overdreven dannelse av blodpropper og trombose søkes, fremfor alt, til patologien som oppstår med skade på vaskulære vegger, reduserer blodstrømmen gjennom blodstrømmen (kongestiv svikt), med blødningssykdommer (hypercoagulability)

 1. Sykdommer i blodårene i bena (arteriosklerose obliterans, thromboangiitis, åreknuter) - venøs stase, svært bidrar til dannelse av blodpropp er mer sannsynlig (80%) bidrar til utvikling av tromboemboli;
 2. Arteriell hypertensjon;
 3. Diabetes mellitus (fra denne sykdommen kan du forvente noe);
 4. Sykdommer i hjertet (vices, endokarditt, arytmier);
 5. Økt blodviskositet (polycytemi, myelom, seglcelleanemi);
 6. Onkologisk patologi;
 7. Tumorkompresjon av vaskulær bunt;
 8. Cavernous hemangiomas av enorm størrelse (stagnasjon av blod i dem);
 9. Forstyrrelser i systemet med hemostase (økt fibrinogenkonsentrasjon under graviditet og etter fødsel, hyperkoagulerbarhet som beskyttelsesreaksjon ved brudd, dislokasjoner, blåmerker av bløtvev, brannskader, etc.);
 10. Kirurgiske operasjoner (spesielt vaskulær og gynekologisk);
 11. Seng hviler etter operasjon eller andre forhold som krever langvarig sovesvikt (tvungen horisontal stilling bidrar til en senking av blodstrømmen og forutsettes for dannelsen av trombi);
 12. Giftige stoffer som produseres i kroppen (kolesterol-LDL-fraksjon, mikrobielle toksiner, immunkomplekser) eller kommer fra utsiden (inkludert komponenter av tobakkrøyk);
 13. infeksjon;
 14. Ioniserende stråling;

Løvenes andel av leverandørene av trombi i lungearterien er benens venøse kar. Stagnasjon i venene i de nedre lemmer, svekket strukturelle rammen av de vaskulære vegger, blodpropp provoserer opphopning av røde blodceller på enkelte steder (fremtiden rød trombe) og svinger benet fartøyene i fabrikken, som produserer unødvendig og meget farlig for kroppen propper som utgjør en risiko for separasjon og blokkering av lungearterien. I mellomtiden, ikke alltid, er disse prosessene forårsaket av noen alvorlig patologi: livsstil, yrkesaktivitet, dårlige vaner (! Smoking), graviditet, bruk av p-piller - disse faktorene spiller en betydelig rolle i utviklingen av en farlig sykdom.

Jo eldre personen, desto flere "prospekter" får han for PE. Dette skyldes økningen i hyppigheten av patologiske forhold med aldring av kroppen (blodsirkulasjonssystemet lider i første omgang) hos personer over 50-60 år. For eksempel en brudd på lårhalsen, som ofte forfølger alderdom, for en tiendedel av ofrene ender med massiv tromboembolisme. Hos mennesker etter 50 år er eventuelle skader, tilstander etter operasjonen alltid fulle av komplikasjoner i form av tromboembolisme (ifølge statistikk har mer enn 20% av ofrene en slik risiko).

Hvor kommer trombosen fra?

Ofte anses PE som resultat av emboli ved trombotiske masser som kommer fra andre steder. Primært kilden massive tromboembolisme LA, som i de fleste tilfeller er dødsårsaken, ses i utviklingen av en trombotisk prosess:

 • I karene i underekstremiteter og bekkenorganer. Det skal imidlertid ikke forveksles tromboembolisme, på grunn av ankomsten av den røde trombe av beinet årer (lungeemboli - en komplikasjon av akutt venøs trombose) med okklusjon av arteriene i de nedre ekstremiteter, for eksempel tilstopning av lårarterien. Femoral arterie, selvfølgelig, kan være en kilde til emboli, som vil oppstå under trombose, og de tette formasjonene som forårsaker PE, blir hevet fra beinene av beina oppover (hvor er lungene, og hvor er bena?);
 • I systemer av overlegne og dårligere vena cava.
 • Trombotisk prosess er mye mindre ofte lokalisert i høyre deler av hjertet eller i hendene.

Derfor er det klart at tilstedeværelsen av "Arsenal" av pasienten embologenic venøse tromboser, tromboflebitt og andre patologi, ledsaget av dannelse av trombotiske masser, medfører fare for at alvorlige komplikasjoner slik som tromboemboli og blir årsak, når en blodpropp løsner fra stedet for festing og begynne å migrere, dvs. det blir en potensiell "plugg for skipet" (embolus).

I andre (ganske sjeldne) tilfeller kan lungearterien selv bli et sted for blodpropp - da sier de om utviklingen primær trombose. Den stammer direkte fra lungearterien, men er ikke begrenset til en liten patch, men har en tendens til å fange hovedstammen, som danner symptomer på lungehjerte. Lokal arteriell trombose kan skyldes endringer i vaskulære vegger av den inflammatoriske, aterosklerotiske, dystrofiske naturen som forekommer i den givne sonen.

Men hva om det går av seg selv?

Trombotiske masser, ved å blokkere bevegelsen av blod i lungekaret, kan provosere den aktive dannelsen av trombi rundt embolus. Hvor raskt dette objektet vil ta form og hva dets oppførsel vil være - avhenger av forholdet mellom koagulasjonsfaktorer og det fibrinolytiske systemet, det vil si, Prosessen kan gå på to måter:

 1. Med overvekt av koagulasjonsfaktoraktivitet, vil embolus forsøke å vokse til endotelet. I mellomtiden kan det ikke sies at denne prosessen alltid er irreversibel. I andre tilfeller er resorpsjon (reduksjon i volumet av trombus) og gjenoppretting av blodstrøm (rekanalisering) mulig. Hvis en slik hendelse oppstår, kan det forventes om 2-3 uker fra sykdomsutbruddet.
 2. Høy aktivitet av fibrinolyse, tvert imot, vil fremme den raskeste oppløsningen av tromben og fullføre frigjøring av blodkarets lumen.

Selvfølgelig vil alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen og dens utfall avhenge av størrelsen på embolien og hvor mye de har i lungearterien. En liten emboliserende partikkel, fast et sted i den grunne grenen av LA, kan ikke gi noen spesielle symptomer og endrer ikke signifikant pasientens tilstand. En annen ting - en stor tett formasjon som lukket et stort fartøy og slått av en betydelig del av arteriell kanal fra sirkulasjonen, vil trolig føre til utvikling av et voldelig klinisk bilde og kan forårsake pasientens død. Disse faktorene danner grunnlaget for klassifisering av pulmonal emboli ved kliniske manifestasjoner, hvor skille mellom:

 • Ikke-massiv (eller liten) tromboembolisme - ikke mer enn 30% av arteriebunnsvolumet forlater systemet, symptomene kan være fraværende, selv om hemodynamiske lidelser (moderat hypertensjon i LA) allerede er registrert når 25% er slått av
 • Mer uttalt (underdanig) blokkering ved å slå av fra 25 til 50% av volumet - så er symptomene på høyre ventrikelfeil allerede tydelig sporet;
 • Massiv lungeemboli - mer enn halvparten (50 - 75%) av lumen deltar ikke i sirkulasjonen, etterfulgt av en kraftig reduksjon i hjerteutgang, systemisk arteriell hypotensjon og utvikling av sjokk.

Fra 10 til 70% (ifølge forskjellige forfattere) er tromboembolisme i lungearterien ledsaget av et lungeinfarkt. Dette skjer i tilfeller der aksje- og segmentgrensene påvirkes. Utviklingen av et hjerteinfarkt vil trolig ta om 3 dager, og den endelige registreringen av denne prosessen vil finne sted om en uke.

Hva kan forventes fra et lungeinfarkt - det er vanskelig å si på forhånd:

 1. Med små hjerteinfarkt er lysis og revers utvikling mulig.
 2. Tilgang til infeksjonen truer utviklingen av lungebetennelse (infarkt-lungebetennelse);
 3. Hvis embolet selv blir smittet, kan det i okklusjonsområdet utvikles betennelse og utvikle en abscess som før eller senere bryter inn i pleuraen.
 4. Omfattende lungeinfarkt kan skape forhold for dannelsen av huler;
 5. I sjeldne tilfeller følges et lungeinfarkt av en komplikasjon, som for eksempel pneumothorax.

Noen pasienter som gjennomgikk et lungeinfarkt utvikler en spesifikk immunologisk respons som ligner Dressler, noe som ofte kompliserer hjerteinfarkt. I slike tilfeller er hyppig tilbakefallende lungebetennelse veldig skremmende for pasienter, da de feilaktig oppfattes som repetisjon av lungeemboli.

Gjemmer seg under masken

En rekke symptomer kan forsøke å ordne seg, men dette betyr ikke at de alle vil være likeverdige hos en pasient:

 • Takykardi (pulsfrekvensen avhenger av sykdomsform og syklus - fra 100 slag / minutt til alvorlig takykardi);
 • Smerte syndrom. Intensiteten av smerte som dens utbredelse og varighet, er meget variert: fra ubehag til uutholdelige rivning smerter i brystet, noe som indikerer emboli i stammen, eller en dagger-smerte spres gjennom brystet og ligner et hjerteinfarkt. I andre tilfeller, hvor bare små lukkede gren av lungearterien, kan smerte uklar, for eksempel en forstyrrelse av den gastrointestinale trakt, eller mangler helt. Varigheten av smertsyndromet varierer fra minutter til timer;
 • Brudd på pusten (fra mangel på luft til kortpustethet), våtpustethet;
 • Hoste, hemoptysis (senere symptomer, karakteristisk for stadiet av hjerteinfarkt);
 • Kroppstemperaturen stiger umiddelbart (i de første timene) etter okklusjon og følger sykdommen fra 2 dager til 2 uker;
 • Cyanose er et symptom oftere som følge av en massiv og underdanig form. Fargen på huden kan være blek, ha en ash fargetone eller gå til støpejern (ansikt, nakke);
 • Reduksjon av blodtrykk, utvikling av kollaps, og jo lavere blodtrykk, jo mer massive skader kan mistenkes;
 • Svimmelhet, muligens kramper og koma;
 • Skarp fylling med blod og hevelse i nerverne, en positiv venepuls - symptomene som er karakteristiske for syndromet i det "akutte lungehjertet", avdekkes i alvorlig PE.

Symptomer på lungeemboli, mens avhengig av dybden og hemodynamiske blod lidelse, kan ha varierende grad av alvorlighet, og formen på de syndromer som kan være tilstede i en pasient alene eller i bulk.

Det hyppigst observert syndromet ved akutt respiratorisk svikt (ODN), som regel begynner uten varsel av lidelsen av å puste av varierende grad av alvorlighetsgrad. Avhengig av form av PE, kan nedsatt respiratorisk aktivitet ikke være så mye kortpustethet som bare en mangel på luft. Med emboli av små grener i lungearterien, kan en episode av urimelig kortpustethet ende om noen minutter.

Ikke typisk for PE og støyende puste, ofte notert "stille kortpustethet." I andre tilfeller er det en sjelden, intermitterende pust, som kan indikere begynnelsen av cerebrovaskulære lidelser.

Kardiovaskulære syndromer, som er preget av tilstedeværelse av symptomer på ulike mangler: koronar, cerebrovaskulær, systemisk vaskulær eller "akutt pulmonal hjerte". Denne gruppen inkluderer: akutt vaskulær insuffisiens syndrom (blodtrykksfall, sammenbrudd), sirkulasjonssjokk, som vanligvis utvikler seg i den massive versjonen av PE og manifesteres av alvorlig arteriell hypoksi.

Abdominal syndrom ligner veldig sterkt en akutt sykdom i den øvre tarmkanalen:

 1. En kraftig økning i leveren;
 2. Intense smerter "et sted i leveren" (under høyre ribbe);
 3. En erctation, en hiccough, oppkast;
 4. Oppblåsthet.

Cerebralsyndrom oppstår mot bakgrunnen av akutt sirkulasjonsmangel i hjernens kar. Vanskeligheten av blodstrømmen (og i alvorlig form - cerebral ødem) bestemmer dannelsen av fokale eller efemerielle overtrengelser. Hos eldre pasienter kan PE debutere med en synkope, i stedet for å mislede legen og spørre ham: Hva er det primære syndromet?

Syndrom av "akutt pulmonal hjerte". Dette syndromet på grunn av dets raske manifestasjon kan gjenkjennes allerede i de første minuttene av sykdommen. Vanskelig å beregne pulsen, umiddelbart slått blå overkroppen (ansikt, hals, hender og andre hud, vanligvis skjult under klærne), hovne hals vener - symptomer som ikke etterlater tvil om kompleksiteten i situasjonen.

I den femte delen av pasientene i de tidlige stadier av lungeemboli hell "prøver på" masken av akutt koronar insuffisiens, som for øvrig senere (i de fleste tilfeller) det og komplisert, eller "maskert" av en annen, svært vanlig i dag og annerledes Plutselig hjertesykdom - hjerteinfarkt infarkt.

Oppregner alle tegn på PE, du kan uunngåelig komme til den konklusjon at de ikke er alle spesifikke, derfor bør de viktigste skilles fra dem: suddenness, kortpustethet, takykardi, brystsmerter.

Hvor mange til hvem er det målt...

Kliniske manifestasjoner som oppstår under den patologiske prosessen, bestemmer alvorlighetsgraden av pasientens tilstand, som igjen danner grunnlaget for den kliniske klassifiseringen av PE. Dermed er tre former for alvorlighetsgraden av pasientens tilstand skilt for lungeemboli:

 1. Heavy Form preget av maksimal alvorlighet og vekt av kliniske manifestasjoner. Som regel har den alvorlige formen en hyperaktiv strøm, så det kan svært raskt (innen 10 minutter) føre til tap av bevissthet og kramper for å føre til en tilstand av klinisk død;
 2. Middels tung form Den sammenfaller med en akutt prosessforløpet, og er karakterisert ved ikke så dramatisk som lyn form, men krever imidlertid maksimal disiplin i å gi nødhjelp. Det faktum at en person har denne katastrofe kan røre opp en rekke symptomer: en kombinasjon av dyspné med takypne, hurtig puls, ikke-kritisk (enda) en reduksjon i blodtrykket, sterke smerter i brystet og høyre øvre kvadrant, cyanose (blueness) av leppene og nesevinger på bakgrunn av generell blekhet person.
 3. Lett form Pulmonal tromboembolisme med tilbakevendende sykdom kjennetegnes ikke av en så rask utvikling av hendelser. Emboli påvirker små grener, manifestert seg tregt skaper likheter med andre kroniske lidelser, men relapsing utførelse kan forveksles med noe (forverring av bronkopulmonære sykdommer, kronisk hjertesvikt). Men man bør ikke glemme at lys PE kan være et forspill til en alvorlig form med et lynkurs, så behandlingen skal være rettidig og tilstrekkelig.

Diagram: brøker av tromboembolisme, udiagnostiserte tilfeller, asymptomatiske former og dødsfall

Ofte, fra pasienter som har gjennomgått PE, kan du høre at de "har funnet kronisk tromboembolisme." Snarere pasienter har en mild form i tankene med relapsing sykdom, som er kjennetegnet ved forekomsten av tilbakevendende angrep av åndenød med svimle, kort av smerte i brystet og moderat takykardi (vanligvis opp til 100 slag / min). I sjeldne tilfeller er et kort bevissthetstap mulig. Som regel pasienter med denne formen for lungeemboli, anbefalinger fikk selv når sin debut: slutten av livet de bør være under tilsyn av en lege og stadig ta trombolytisk behandling. I tillegg, ved den mest tilbakevendende former og kan vi forvente en rekke uheldige situasjoner: lungevev er erstattet med bindevev (pulmonal fibrose), økt trykk i lunge krets (pulmonal hypertensjon), utvikling av emfysem og hjertefeil.

Det første er et nødnummer

Hovedoppgaven til slektninger eller andre mennesker, ved en tilfeldighet til å være nær de syke - for å være i stand til raskt og fornuftig forklare kallet til den andre enden av linjeleder innså at tiden er kort. Pasienten må enkelt legges, løfte litt på hodet, men ikke forsøke å forandre det eller bringe til liv langt fra medisinske metoder.

Det som skjedde - vil forsøke å forstå legen som kom til ambulansesamfunnets nødanrop, etter å ha gjennomført en primærdiagnose som inkluderer:

 • Anamnese: plutselige kliniske manifestasjoner og tilstedeværelse av risikofaktorer (alder, kroniske kardiovaskulære og bronkopulmonare patologier, kreft, flebotrombose nedre lem skader, postoperative tilstander, langvarig eksponering for sengeleie et al.);
 • Undersøkelse: Fargen på huden (blek med gråaktig nyanse), pustens art (dyspnø), pulsmåling (hurtighet) og blodtrykk (senket);
 • Auskultasjon - aksent og bifurcering av II-tone over lungearterien, hos noen pasienter er det en III-tone (høyre ventrikulær patologisk), en frihetsstøy i pleuraen;
 • EKG - akutt overbelastning av høyre hjerte, blokkering av høyre ben av bunten.

Urgent Care tilbys av et team av leger. Selvfølgelig er det bedre, hvis det viser seg å være spesialisert, ellers (lynrask og akutt versjon av PE), må den lineære brigaden ringe ut en mer utstyrt "hjelp". Algoritmen for dens handlinger avhenger av sykdomsformen og pasientens tilstand, men definitivt - ingen, unntatt kvalifiserte helsearbeidere, burde (og ikke ha det rette):

 1. Å stoppe smertesyndromet med bruk av narkotiske og andre potente legemidler (og med PE er det et behov);
 2. Å introdusere antikoagulanter, hormonelle og antiarytmiske stoffer.

I tillegg utelukker ikke pulmonal tromboembolisme muligheten for klinisk død, derfor bør gjenopplivning ikke bare være rettidig, men også effektiv.

Etter å ha gjennomført de nødvendige tiltakene (anestesi, fjerning av sjokk, stoppe angrepet av akutt respiratorisk svikt), blir pasienten tatt til sykehuset. Og bare på strekkere, selv om det i hans tilstand har vært betydelig fremgang. Informere bruke de tilgjengelige kommunikasjonsmidler (radio, telefon) at pasienter med mistenkt lungeemboli er i veien, leger "fast" vil ikke lenger kaste bort tid på utformingen av det på venterommet - pasienten er lagt på en båre, gå direkte til Huset, hvor leger vil vente på ham, klar til å umiddelbart begynne å redde liv.

Blodtest, røntgen og mer...

Sykehusforholdene, selvfølgelig, gir mulighet for flere diagnostiske aktiviteter. Pasienten blir raskt tatt tester (generell blodprøve, koagulogram). Veldig bra, hvis laboratorietjenesten til medisinsk institusjon har evne til å bestemme nivået D-dimer - En forholdsvis informativ laboratorietest, utpekt ved diagnose av trombose og tromboembolisme.

Instrumentlig diagnose av PE inkluderer:

Elektrokardiogrammet (markerer graden av lidelse i hjertet);

 • R-graft på brystet (statusen til lungens røtter og intensiteten i det vaskulære mønsteret bestemmer sonen av emboli, avslører utviklingen av pleurisy eller lungebetennelse);
 • Radionuklidstudie (lar deg finne hvor trombosen er fast, klargjør det berørte området);
 • Angiopulmonography (gjør det mulig å klart definere emboli sonen, og, i tillegg, gjør det mulig å måle trykket i det høyre hjerte, og de lokalt administrerte antikoagulasjonsmidler eller trombolytiske midler);
 • Datatomografi (avslører plasseringen av trombus, iskemi-områder).
 • Selvfølgelig, bare godt utstyrt med spesialiserte klinikker har råd til å velge den mest hensiktsmessige forskningsmetoder, andre bruker de som har en (et elektrokardiogram, R-graphy), men det gir ikke grunn til å tro at pasienten vil stå uten hjelp. Om nødvendig vil han bli overført til et spesialisert sykehus.

  Behandling uten forsinkelse

  Legen, i tillegg til å lagre en persons liv påvirket av PE, setter seg en annen viktig oppgave - så mye som mulig for å gjenopprette blodbanen. Selvfølgelig var det veldig vanskelig å gjøre "som det var", men håpet er ikke tapt av Aesculapius.

  For behandling av lungeemboli på sykehus starte umiddelbart, men bevisst, prøver så snart som mulig for å oppnå forbedring av pasientens tilstand, fordi det påvirker fremtidsutsiktene.

  Det første stedet i antall terapeutiske tiltak tilhører trombolytisk terapi - pasient som fibrinolytiske midler: streptokinase, vevsplasminogenaktivator, urokinase, streptazu og direkte antikoagulanter (heparin, fraksiparin) og indirekte (fenilin, warfarin). I tillegg til hovedbehandlingen utføres støttende og symptomatisk terapi (hjerte glykosider, antiarytmika, antispasmodik, vitaminer).

  Hvis årsaken til trombose embalogennogo ble åreknuter, da, som forebygging av tilbakevendende episoder, er det tilrådelig å utføre perkutan implantering av en paraply filter i den nedre vena cava.

  Når det gjelder kirurgisk behandling - trombektomi, kjent som Trendelenburg-operasjonen og utført med massive blokkeringer av lungekroppen og hovedgrenene til LA, innebærer det noen vanskeligheter. Først fra begynnelsen av sykdommen før operasjonen må ta noe tid, og for det andre, den type inngrep med kardiopulmonal bypass, og, for det tredje, er det underforstått at slike behandlinger ikke bare krever dyktighet fra leger, men også et velutstyrt klinikken.

  I mellomtiden håper på behandling, pasienter og deres familier trenger å vite at en og to alvorlighetsgrad gir en god sjanse i livet, men en massiv blodpropp med alvorlig, dessverre, er ofte årsaken til død, hvis betimelig (!) Vil ikke bli avholdt trombolytisk og kirurgisk behandling.

  Anbefalinger for resten av livet

  Pasienter som overlevde PE, mottar anbefalinger ved uttak fra sykehuset. Dette er - livslang trombolytisk behandling, valgt individuelt. Kirurgisk profylakse består i etablering av klipper, filtre, påføring av U-formede sømmer på den nedre vena cava og andre.

  Pasienter som allerede er i faresonen (ben vaskulær sykdom, annen vaskulær sykdom, hjertesykdom, lidelser i det hemostatiske system), som en regel, er allerede klar over de mulige komplikasjoner av den underliggende sykdom, derfor passere den nødvendige undersøkelse og forebyggende behandling.

  Vanligvis lytter de på råd fra en lege og gravide, selv om de som er utenfor denne tilstanden og tar p-piller, ikke alltid tar hensyn til bivirkningene av legemidlene.

  En egen gruppe består av mennesker som, uten å klage over ubehag, men med den ekstra vekten, i en alder av 50, en stor røyking erfaring, fortsetter å føre et normalt liv, og å tenke at de ikke var i fare, har de ikke ønsker å høre om de PE, anbefalingene er ikke oppfatter, dårlige vaner gir ikke opp, ikke sett deg ned på en diett....

  Vi kan ikke gi noen universelle råd til alle mennesker som er redd for lung tromboembolisme. Skal jeg ha en kompresjonskjole? Skal jeg ta antikoagulantia og trombolytika? Må jeg installere cava filtre? Alle disse problemene må løses, ut fra den underliggende patologien, som kan føre til økt trombusdannelse og koagulasjonslysis. Jeg ønsker at alle leserne skal tenke: "Har jeg forutsetningene for denne farlige komplikasjonen?". Og gikk til legen...

  Les Mer Om Fartøyene