Aneurysm kan leve i årevis

Jeg fant en aneurisme. Jeg vil gjerne vite mer om denne sykdommen. Hva er årsakene til forekomsten og hvordan man skal behandles?

aneurisme - fremspring av arterievegget (mindre ofte venen) som følge av tynning eller strekking. I dette tilfellet vises en aneurysmal pose som kan klemme vevet nær vevet.
Avhengig av plasseringen av en aneurisme er arteriell og venøs. Med en samtidig lesjon av arterien og venen, kan en arteriovenøs aneurisme utvikles.
I form er en poseformet og fusiform, falsk og sant aneurisme skilt.
Aneurysm i hjernen - Den farligste og ofte forekommende formen av denne sykdommen. Komplikasjoner etter brudd på en slik aneurisme er i samsvar med konsekvensene av et slag.
Aorta aneurisme - Ikke mindre farlig sykdom, hvor aorta lumen utvides i
2 ganger i forhold til normen. Oftere forekommer aorta aneurisme hos menn som lider av aterosklerose.
Den spesielle aneurysmen til thoracale aorta er at den kan utvikle seg i 20 år etter skaden.
Aneurysme i abdominal aorta er asymptomatisk. Imidlertid kan en svært tynn person, med hånden på magen, føle seg en krusning. Hvis denne aneurismen komprimerer ryggradenes rotter, blir smerten utålelig.
Med aneurysm av perifere fartøy (blodkar i lemmer), kan en person føle alvorlig smerte i bena og hendene.
Med en aneurisme i hjertet et sakkulært fremspring av hjertemuren vises. Oppkjøpt hjerte aneurisme er funnet hos 5-20% av personer som gjennomgikk hjerteinfarkt. Det kan utvikle seg like etter et hjerteinfarkt, og noen måneder etter det.
Ofte er en aneurysm medfødt og kan være forårsaket av en sykdom i fartøyets vegg. Og etter fødselen er denne skruen usynlig, og babyen utvikler seg helt normalt.
Ervervet aneurisme er vanligere hos eldre enn
50 år. Hos unge mennesker forekommer det vanligvis etter skader forårsaket av bilulykker, eller når man praktiserer ekstremsport.
Aneurysme er også forårsaket av sykdommer som tynner ut blodkarrene: hypertensjon, aterosklerose, syfilis (på et sent stadium). Risikoen for utvikling av denne skadelige sykdommen fremkommer og med dannelsen av infiserte blodpropper. Spredning på vaskemuren fører til infeksjonen til dannelse av en aneurysm. En aneurisme kan leve i mange år og ikke merke noen tegn på sykdom. Og i mellomtiden vil aneurismen øke umerkelig, når som helst som truer med brudd eller stratifisering.
Manifestasjoner av en aneurisme er avhengig av plasseringen eller størrelsen. Symptomer oppstår som regel ved klemming av tilstøtende vev. Den vanligste komplikasjonen til en aneurysm er dens brudd. Spesielt farlig ruptur av aneurisme i hjertet, aorta og store arterier, som i dette tilfellet er det en sterk blødning, som ofte er årsaken til dødsfallet. Når en aneurysm brister, opptrer en blødning, noe som fører til en alvorlig tilstand. I øyeblikket av aneurysmbrudd, føles en person smerte, og blodtrykket hans begynner å falle nederst.
Siden en aneurisme viser seg sjelden, blir den ofte oppdaget ved et uhell under en røntgenundersøkelse eller vanlig medisinsk undersøkelse. Ultralyd kan bestemme størrelsen, formen og plasseringen av en aneurisme. Med aortography (X-ray aorta etter administrering av fargemateriale) kan estimere tilstanden til karene i aneurismen og dens dimensjoner.
Hvis en aneurisme oppdages, må man hele tiden være under nøye tilsyn med leger. Operasjonen utføres ikke for alle aneurysmer. Hvis hun er liten, kan legen bare se og vente. Når aneurismen når dimensjonene som truer livet, er kirurgisk behandling nødvendig. Dette fjerner den skadede delen av fartøyet og erstatter den med en plastprotes eller et fragment av et blodkar tatt fra en annen del av kroppen. Noen ganger stikker ut som en sekk, en aneurisme blir presset i basen med et spesielt klipp. Når aneurysmen brister, utføres en nødoperasjon.
For å forebygge aneurysm er det først og fremst nødvendig å normalisere blodtrykket og kolesterolnivået i blodet, da de er de viktigste risikofaktorene for en aneurisme. For å gjøre dette må du spise mat lavt i kolesterol, trene, gi opp å røyke og bli kvitt overflødig vekt.

Magazine seksjoner

Den vurderte patologien er en feil i strukturen til hjertet / blodkaret. Det er et fremspring av en liten del av ventrikelveggen, et blodkar som, på grunn av visse faktorer, har mistet sin evne til å kontrakt, har blitt tynnere. Over tid kan slike vegger briste (brudd på en aneurisme), noe som vil føre til alvorlige funksjonsfeil i kroppen.

Hvorfor oppstår en aneurisme i hjertet?

Hele spekteret av årsaker som kan provosere denne sykdommen er delt inn i to grupper.

Årsaker som forårsaker medfødt hjerte aneurisme

 • Arvelighet. Hvis nære slektninger til det nyfødte har en aneurisme av hjertet / blodkarene som er diagnostisert, er risikoen for å utvikle en lignende patologi hos barnet ganske høy.
 • Defekter i strukturen av bindevev som var forårsaket av genetiske sykdommer (Marfan syndrom).
 • Medfødte feil i strukturen av bindevev.

Årsakene til oppstart av kjøpt hjerteaneurisme

 • Myokardinfarkt. Risikoen for hjerteaneurisme hos pasienter med hjerteinfarkt øker betydelig i flere tilfeller.
 1. Pasienten har en regelmessig økning i blodtrykket. På grunn av økt trykk øker spenningsnivået på blodkarene: I et område hvor veggene i hjertekammeret (blodkar) tynnes, kan det forekomme brudd. Ikke behandlet i tid arteriell hypertensjon, som en separat uavhengig faktor, kan føre til fremspring av blodkarets vegger i svekkede soner. Det kan være flere slike fremspring.
 2. Styrket øvelse, gjør tung fysisk arbeid i 6-8 uker etter overføring av hjerteinfarkt.
 3. Feil i forbindelse med restaureringen av hjertemuskulaturen.
 • Smittsomme sykdommer, forårsaker deformasjon av blodkarets vegger:
 1. syfilis, hvor huden er skadet, viktige kroppssystemer;
 2. Reumatisme, ofte på grunn av dårlig behandlet angina;
 3. inflammatoriske fenomener i hjertets indre skall;
 4. tuberkulose.
 • røyke. Ifølge statistiske data diagnostiseres hjerteaneurysm røykere 4 ganger oftere enn de som ikke er avhengige av tobakkrygking.
 • alkohol. Regelmessig bruk av alkohol rammer hele kardiovaskulærsystemet: alvorlige feil kan oppdages i hvilken som helst del av fartøyet.
 • Brysttrauma (rammet av en skarp gjenstand, en bilulykke, et fall). Gapet mellom en slik forekomst og utseendet av en aneurysm i hjertet kan være signifikant (15-20 år).

Hvor skjer sykdommen oftest?

Avhengig av hjertesonen, hvor aneurysmen er lokalisert, er sykdommen under vurdering delt inn i flere undergrupper

Aneurysm i hjerteets venstre hjertekammer

Denne patologien kan bare forekomme hos voksne pasienter, i lys av forekomsten av alvorlig hjertesvikt (myokarditt, hjerteinfarkt). Plasseringen av en aneurisme i hjertet er ofte venstre ventrikel. I noen tilfeller er flere aneurismer diagnostisert, men et slikt fenomen er en sjeldenhet. Med en aneurisme i venstre ventrikel, er det en gradvis tynning av hjertets muskelvev, dets fremspring.

Vaskulær aneurisme

Innenfor skaden som påvirker hjertearbeidet, inkluderer dette en aneurisme av bihulene i aorta. Det er en slik patologi mot bakgrunnen av innsnevringen av diameteren av kranspulsårene, som gir hjertet. Når aneurysmparametrene økes, overføres ofte høyre ventrikel + høyre atriell. Disse fenomenene utfordrer hevelse i livmorhalsen, en økning i leverparametrene, hevelse. I noen tilfeller kan store aorta sinus aneurysmer komprimere lungekroppen, noe som kan føre til rask død.

Aneurysm av den stigende aorta av hjertet

Forekomsten av en aneurisme i den stigende delen av aorta er ofte forbundet med inflammatoriske fenomen som oppstår mot bakgrunnen av smittsomme sykdommer (syfilis, tuberkulose). På den delen av pasientene er det klager på hyppig dyspné, smerte i den pressede avdelingen. En økning i parametrene til den vurderte gruppen av aneurysmer truer atrofi av ribben, brystbenet. Ødem i øynene, øvre lemmer, ansikt - resultatet av å klemme aneurysmen til den overlegne vena cava.

Aneurysm av hjerteintervensjonens septum

Det tilhører kategorien medfødte patologier. Kan være tilstede i kombinasjon med andre feil i hjertets struktur. I noen tilfeller kan en aneurisme av intervensjonsseptum forekomme med alder: konsekvensen av svelgets medfødte underutvikling. Dens størrelse overstiger ikke 2 cm, selv om det var tilfeller der nyfødte ble diagnostisert med en interventrikulær aneurisme 5-7 cm i størrelse.

Hvis det er en aneurisme av hjerteintervensjonens septum, er det ingen symptomer. Påvisning av patologi skjer tilfeldig, dvs. under undersøkelse (ekkokardiografi). Denne sykdommen kan oppdages i utero ved hjelp av en ultralydsmaskin.

Hoved tegn og symptomer

Symptomologien til den aktuelle sykdommen vil avhenge av størrelsen på aneurysmen. Aneurysmer av små parametere kan ikke utelukkende manifestere seg. Mer levende når det gjelder manifestasjoner, farligere for helse er store aneurysmer.

I slike tilfeller kan det oppstå flere symptomer

 • Patologisk pulsasjon, diagnostisert 2. dag etter infarkt. Når du lytter til pasienten (i "liggende" stilling), vil denne krusningen ligne lyden av en "svingende bølge". Bestem de patologiske tremorene kan være visuelt, gjennom palpasjon. Omtrent 50% av pasientene har dette symptomet.
 • Blodpropper etter veggen. Karakteristisk tegn på kronisk hjerteaneurisme. Deres opprettelse er knyttet til funksjonsfeil i blodsirkulasjonen. I nærvær av parietal trombi vil patologiske pulseringer være fraværende.
 • Overtredelse av hjertefrekvensen. Et hyppig fenomen med hjertesorg er en rask hjerterytme ("hjertets galopp").

Hvilke klager er der hos pasienter

 • Alvorlige feil i hjertets arbeid
 1. Kortpustethet, som kan provosere lungeødem, hjertets astma.
 2. Feil i hjerterytmen: takykardi, takykardi + bradykardi, ekstrasystol, blokkasje.
 3. Angina pectoris (aktiv / inaktiv tilstand).
 • Sirkulasjonsforstyrrelser
 1. Ødem i nakken, ansiktet, øvre ekstremiteter.
 2. Hevelse av årer på nakken.
 3. Gjentatt myokardinfarkt, myokardinfarkt, benkroner i lemmer med avanserte former for sykdommen.
 • Forstyrrelser fra kroppens generelle tilstand
 1. Økt kroppstemperatur.
 2. Konstant tretthet, døsighet.
 3. Svakhet.
 • Feil ved drift av luftveiene:
 1. Hoste.
 2. Brystsmerter er av vanlig art.
 3. Hodepine, svimmelhet.

Bruddet av hjertets aneurisme, som ofte resulterer i pasientens død, har sine manifestasjoner

 • Misfarging av huden: blep erstattet av cyanose.
 • Alvorlig hevelse i venene på nakken.
 • Hemoptyse.
 • Kvalme, alvorlig oppkast med blod.
 • Kaldsvette.
 • Bevisstap.
 • Pust pusten.

De viktigste typene sykdom

Basert på den tiden da denne patologien dannes, er de spesifikke egenskapene i sykdomsforløpet, de mulige konsekvensene, vanlig for å skille mellom 2 hovedtyper av hjertets aneurisme.

Akutt hjerteaneurisme

Det kan oppstå innen 14 dager etter at pasienten har overført til et hjerteinfarkt. Den vurderte typen aneurisme er diagnostisert oftere enn andre typer sykdommen. Av stor betydning er den rette oppdagelsen av akutt hjerteaneurisme, regelmessig overvåkning av pasientens tilstand. Dette er relatert til broskheten i aneurysmveggen: når blodtrykket stiger, er risikoen for brudd på denne veggen veldig høy.

Symptomatisk av ruptur av akutt hjerteaneurisme

 • Kroppstemperaturen stiger (fra 38 C).
 • Det er vanskelig for pasienten å puste.
 • Hjertefrekvenser raskt.
 • En generell blod / urintest indikerer en økning i ESR.
 • Resultatet av elektrokardiogrammet er en "suspendert kurve".

Kronisk aneurisme i hjertet

Det kan utvikle seg som en uavhengig patologi (innen 2 måneder etter overføring av hjerteinfarkt) eller mot en bakgrunn av akutt aneurisme. Risiko for brudd på kronisk hjerteaneurisme er minimal: På grunn av hjerteinfarkt er en aneurisme dekket med tett bindevev. Imidlertid er denne typen aneurisme ikke mindre farlig enn den forrige: hjertet mister sin evne til å fullt ut redusere, noe som provoserer utviklingen av hjertesvikt. Kronisk aneurisme i hjertet har en mer uttalt symptomatologi enn en akutt aneurisme.

 • Pasienten kan ikke i lang tid engasjere seg i mentalt / fysisk arbeid med tanke på rask tretthet.
 • Det er klager på vanlig kortpustethet, hjerterytmeforstyrrelser.
 • Det er hevelse i ekstremiteter, nakke, ansikt.

Hvordan oppdage hjertet aneurisme?

Det finnes flere metoder som bidrar til å identifisere sykdommen i tide

 • Høring med lege i forhold til symptomene tilstede. Under samtalen, må legen finne ut de mulige årsaker til pasientens klager: overføres brysttraume, tilstedeværelse / fravær av infeksjonssykdommer, en historie med informasjon om hjerteinfarkt. Historien om sykdommen til nære slektninger til pasienten blir også studert.
 • Testing av urin, blod. Det er nødvendig å sjekke for tilstedeværelsen av samtidig lidelser som kan provosere en hjertesyre.
 • EKG. Det gjør det mulig å fikse spesifikke endringer i hjertefrekvensen som den aktuelle patologien kan forårsake.
 • Ultralydundersøkelse av hjertet. Det er vant til å skaffe den nødvendige informasjonen.
 1. Måling av de nøyaktige parametrene til aneurysmen.
 2. Klassifisering av hjerte-aneurisme.
 3. Tilstedeværelse / fravær av blodpropper i blodkarets lumen.
 4. Bryst røntgen. Hjelper med å etablere parametrene i hjertet, lungene.
 • Radioisotop ventrikulografi av hjertet. Det er nødvendig å fastslå den nøyaktige plasseringen av aneurismeposisjonen, dens dimensjoner. Gjennom denne undersøkelsen er det mulig å bestemme mykardets kontraktile evne i hvile / under belastning. For implementering av hjerteventrikulografi administreres pasienten intravenøst ​​radioaktive komponenter, som i en viss tidsperiode er konsentrert i hjertets vev.
 • MR i hjertet. De brukes som et alternativ for pasienter som er forbudt å utføre invasive manipulasjoner. Med hjelp av MR kan du studere arten av aneurysmen, tilstanden til hjertets arterier, få et tredimensjonalt bilde av hjertet.
 • Koronarangiografi + Røntgenkontrastventrikulografi. Det er nødvendig for pasienter som trenger kirurgisk behandling av hjerte-aneurisme. Denne metoden brukes også til pasienter med iskemisk hjertesykdom.
 • Studie av det elektriske systemet i hjertet. Brukes til pasienter som er diagnostisert med hjertesvikt, feil i hjerteslag. Denne metoden for forskning bidrar til å etablere egenartene av hjertearytmier, for å velge adekvat behandling.

Er livet mulig med en aneurisme i hjertet?

Den vurderte sykdommen tilhører ikke antall patologier som har et gunstig utfall. Pasientens levetid etter forekomsten av aneurysmen vil bli bestemt av flere faktorer, men i gjennomsnitt, etter 5 års levetid med denne sykdommen, dør 75% av pasientene. Hovedårsaken til dødsfallet - aorta-brudd, iskemi, slagtilfelle. Sannsynligheten for brudd på aorta bestemmes av parametrene til aneurysmen. Ved slik forekomst krever pasienten akutt kirurgisk hjelp, ellers kan døden forekomme innen flere dager.

For å minimere risikoen for den nevnte sykdommen, en rekke forebyggende tiltak

 • Du må utføre komplekse instruksjoner som vil bidra til å redusere risikoen for hjerteinfarkt, åreforkalkning og andre sykdommer som kan utløse et hjerte aneurisme.
 1. Riktig ernæring. Mengden fett, som hver dag kommer inn i kroppen, bør ikke overstige 60-65 gram. Fett av vegetabilsk opprinnelse (olivenolje, fisk) er ikke så helsefarlig som dyr (svinekjøtt, smør).
 2. Atletisk livsstil. Spesialister anbefaler å gi fysiske øvelser 30-40 minutter om dagen. Du kan alternere løpe, svømme, danse.
 3. Avslag på tobakksprodukter.
 4. Overholdelse av arbeid og hvile. Det bør beskyttes mot stress så mye som mulig. Ikke glem drømmen: Det bør ta minst 8 timer om dagen.
 • Oppfyllelse av alle forskrifter fra legen etter overføring av et hjerteinfarkt: Strenge sengen hviler med en videre overgang til en "lett" sportslivsstil. Det er forbudt å utføre tungt fysisk arbeid i 60 dager.
 • Å ta tiltak for å behandle hypertensjon. Normalt kan blodtrykk ikke overstige 135/85 mm. Hg. Art.
 • Tidlig respons på smerte i brystområdet.

Datalife Engine Demo

ANEURVESIS som har blitt glemt

Hvem vet nå ikke om aterosklerose - århundrets problem? Faktisk er denne sykdommen ikke unik. Oftest høyest vi snakker om vasokonstriktor aterosklerose (når plakk avsettes på veggene i blodårene og dermed dekke dem). Og dette er riktig. Om denne sykdommen trenger du ikke bare å snakke, men å rope på hele verden, spesielt siden hele verden dør av det. Tross alt er slutten av denne sykdommen trist: fornærmelse eller hjerteinfarkt. Og hvis du tar hensyn til antall dødsfall, må faren generelt sett påminnes hver dag: å kjenne og beskytte.

Mye mindre populære magasiner fortelle folk hva vasodilator aterosklerose (når forstyrret ernæring av vaskulær vegg, som et resultat det utvider seg og danner en pose). Og de snakker ikke om det forgjeves, fordi de dør minst like mye fra denne sykdommen. På det medisinske språket kalles en pose som er dannet på veggen av fartøyet aorta aneurisme. Dette er den siste fasen av aterosklerose av den andre typen.

Aneurysm forekommer i thoracic eller abdominal aorta. Som statistikken viser, abdominal aneurisme skjer oftere. Imidlertid er begge disse varianter like farlige for mennesker. På et uventet øyeblikk brenner posen og personen dør. Og prosentandelen av å dø av denne sykdommen er ganske høy - opptil 75% av pasientene kan ikke bli frelst. Bekjempe en aneurisme er mye vanskeligere enn med hjerteinfarkt eller hjerneslag.

FAKTA KUN

Holdningen mot en aneurisme hos statlige tjenestemenn kan dømmes av tilskudd som er gitt for å bekjempe visse sykdommer. For eksempel i USA.
Omtrent 500 millioner dollar i året tildeles for brystkreft.
Årlig dør 43.000 mennesker av denne sykdommen.
Kampen mot AIDS er tildelt 1,4 milliarder dollar, selv om dødsfallet fra denne sykdommen er rundt 25 000 mennesker i året.
Aneurysm er bare utgitt 500 tusen dollar, og mer enn 24 tusen mennesker dør per år.

Han har gått, jobbet, elsket i mange år, nyter gryningen, ser bort fra solnedgangen. og mistenker ikke engang at han bærer en tidsbombe i kroppen, som er klar til å sprekke når som helst. Fordi det ikke er uttalt symptomer i denne sykdommen. Bare svært tynne mennesker kan av og til føle en merkelig krusning i bukområdet hvis de gjetter å legge en palme i magen. Og bare når rupturen begynner, har pasienten en vill smerte og trykket faller kraftig. Det er ingen andre symptomer i denne sykdommen.

Det er klart at denne sykdommen nå blir oppdaget ved et uhell. Som regel, under profylaktiske dispensarestudier. Systemet med universell dispensarobservasjon av russerne kollapset sikkert for flere år siden. Forblir bare patetiske stykker: Allikevel holdes seriøse medisinske provisjoner årlig av militæret, piloter, politi og spesialstyrker. Og de undersøker også gamle mennesker som lenge har pensjonert seg. De kommer til operasjonstabellen, de er kirurger og de beholder sine liv. Mesteparten av alle opererte og reddet fra en aneurisme kan kalles heldig heldig.

Oftest forekommer en aneurisme hos eldre og de som lider essensiell hypertensjon. Derfor, til alle som har fylt 50 år, hvem er under press og høyt kolesterol i blodet må du minst en gang i året bli undersøkt av en spesialist. Ingen besværlige, smertefulle eller dyrebare studier for å oppdage en aneurisme, det er ikke nødvendig - du trenger bare å lage en ultralyd.

Eksperter vurderer en avansert alder av aneurisme til å være relativ. Hvis vi nå starter en generell undersøkelse av hele befolkningen, da aneurisme klart forynget. Legene er sikre på dette. Gjennomsnittlig alder for de fleste pasienter er sannsynligvis omtrent 50 år.

FAKTA KUN

Aorta-aneurysmresultater finnes i ca. 7% av likene. Bare et så stort antall pasienter klarer å overleve en aneurisme i et visst antall år og dør av en annen grunn.
Aneurysm påvirker 2-5% av menn over 60 år.
Blant de mest dødelige sykdommene i aorta er aneurisme den 10..
Hvert år er diagnosen "aorta aneurisme" 50 000 mennesker.

Forresten, og veldig unge mennesker ofte aneurysm av thoracale aorta. Sannt er det hovedsakelig traumatisk, og ikke på grunn av atherosklerose. Det oppstår etter en bilulykke eller bailout, på grunn av mislykket fallskjermhopping. En aneurisme fører til en kjærlighet til klatring. Det vil si at en slik aneurisme kan oppnås overalt, hvor i en brøkdel av et sekund er det en svært stor belastning på en person. Derfor anbefaler eksperter sterkt å gjøre regelmessig (minst en gang i året) bryst skanning for de som har et yrke assosiert med risiko og tunge overbelastning.

Betyr at vi er vei...

Hvis såret kommer ut - en rett vei til operasjonstabellen. Det finnes ingen andre effektive metoder for å kontrollere en aneurisme. Og her er det et annet ekstremt viktig spørsmål: på hvis bord å lyve, hvilken spesialist bør stole på. Og hva slags operasjon er best å velge? Det er bare to operasjoner for å eliminere aneurisme. Så valget er ikke bra.

Inntil nylig var det bare én metode - den såkalte aneurisme reseksjon med proteser, det vil si en åpen kavitetsoperasjon der aortaområdet med en aneurisme er erstattet av en protese. Denne metode er ganske farlig fordi pasienten får større operativ traume: denne delen i peritoneum, og muligheten til å erverve infeksjon, og blodtap, og ikke mindre enn to uker lenket til en sykehusseng. Derfor, etter operasjonen, blir pasientene umiddelbart gitt en ugyldig gruppe. Minst den andre. Men dette er bare halvparten av trøbbel.

Blant pasienter med aneurysm, mange som allerede har opplevd hjerteinfarkt, fornærmelse, iskemisk hjertesykdom (CHD). I mange klinikker er slike pasienter redd for å operere fordi de er redd for å gi anestesi - leger frykter at de ikke vil overleve det. Ifølge noen rapporter, blir omtrent halvparten av pasientene med en aneurisme i operasjonen nektet. Prøver å behandle med piller. Det er faktisk de gir pasienten til skjebnenes styrke.

FAKTA KUN

Den triste listen over selvmord fra aneurisme har en svært godt kjent i verden av mennesker som på grunn av denne dødelige sykdommen er ikke dopel, ikke fullført, ikke dolyubili ikke presentert for menneskeheten noen overraskende funn. Her er deres navn.
Flott fysiker Albert Einstein.
Biolog, pioner av tuberkelbacillus Jeanville Koch.
Berømt fransk politiker Charles de Gaulle.
En av patriarkene til verdensjazz Quincy Jones.
Stjerne av den olympiske volleyballen Flo Human.
Baseball star Joy di Magio.
Berømte skuespillere James Garner og Roy Rogers.
Den mest talentfulle russiske skuespilleren Andrei Mironov.
Berømt popmusiker Zhenya Belousov.

Bare nylig har en ny metode oppstått - Røntgenoperasjon. Denne operasjonen gjøres uten kutt og uten anestesi. Ved hjelp av et spesielt kateter i karene blir en endoprostese levert til aneurismen, som nesten dekker tynn delen av aorta med kroppen. Og det er alt. Du kan ikke være redd for at blodstrømmen vil bryte aneurismen. Denne operasjonen er så enkel for en pasient at eldre mennesker enkelt kan tåle det. Så, de har nå muligheten til å kjempe for sine liv, og ikke leve i frykt, forventer en utbrudd av posen hver dag.

Pasienten etter denne operasjonen allerede på den andre dagen går selv, gjennomgår en rehabiliteringsperiode veldig raskt, det vil si gjenoppretting etter sykdom. Pasienten returnerer straks til normalt liv uten restriksjoner og kontraindikasjoner. Det vil si at livskvaliteten etter en slik operasjon er mye høyere.

I utlandet er dette nå den mest fasjonable metoden for behandling, da effektiviteten er bevist. Nesten alle sentre i Europa og Amerika bruker en helt ny måte. Og mye sjeldnere, hvis det er umulig å gjennomføre en mer moderne drift, er det umulig å operere på gammel måte ved shunting.

I Russland kan klinikker som eier en endoskopisk metode, regnes med fingrene. Vi blir fortsatt shunted.

Dessverre er det mulig å utføre en operasjon for aneurysm gratis bare ved å sende. I nesten alle land betaler pasientene for endoskopisk metode. Og disse operasjonene er svært dyre. I utlandet koster bare en endoprotese (uten betaling for kirurgenes arbeid) 6 til 9 tusen dollar. Noen land forsøker imidlertid å hjelpe sine medborgere. For eksempel har i Italia allerede utviklet og implementert et gratis system for kardiologisk kirurgi.

I Russland er endoskopisk kirurgi av verdensstandarder veldig billig. Men det er ikke tilgjengelig for alle.

Faktisk bør staten ta vare på russernes helse lenge siden. Først av alt - å introdusere en ny operasjon i alle regioner i Russland. Skal opprettes og et føderalt program som tillater pasienter å operere hvis ikke helt gratis, så minst for minimal penger. Tross alt er hjerteoperasjoner så dyre at bare dødelige bare ikke har råd til det.

Hva er faren for hjertets aneurisme?

Aneurysme i hjertet er en forholdsvis alvorlig tilstand som kan karakteriseres som hevelse og bulging av veggen, vanligvis veggene i ventriklene. På dette punktet er hjertet i veggen svekket, det er risiko for brudd, som ofte har katastrofale konsekvenser.

Årsaker til hjertepatologi

Aneurysme av hjertekarene og ventriklene er den vanligste komplikasjonen av hjerteinfarkt. Med omfattende infarkt på enkelte steder kan tyngden av hjertevegget bli forstyrret, som deretter begynner å bukke under blodtrykket i ventrikkene.

Dannelsen av en hjertemessig aneurisme er forbundet med å utvikle aterosklerose. Mye mer signifikant er imidlertid degenerative prosesser som påvirker hjerteveggene. Endringer i strukturen, spesielt fibrøse komponenter, spiller en viktig rolle i dannelsen av hjerte-aneurisme. Dette kan være en arvelig bindeveske, som Marfan eller Ehlers-Danlos syndromer. I andre tilfeller kan følgende vanligste faktorer føre til utvikling av hjerteaneurysmer:

 • infeksjoner (sopp, spesielt Candida og streptokokker);
 • virussykdommer (influensa, Coxsackie-virus, Epstein-Barr-virus);
 • traumer;
 • pseudoaneurysmer i forbindelse med en vaskulær protese.

Myokardinfarkt (hjertemuskulatur) refererer til akutte former for iskemisk hjertesykdom og er den vanligste årsaken til hjerte-aneurisme. I de fleste tilfeller, på grunn av et hjerteinfarkt, utvikler venstre ventrikulær sykdom henholdsvis, oppstår en aneurisme i hjertets venstre hjertekammer.

Myokardinfarkt er beskrevet som skade på hjertemuskulaturens celler på grunn av plutselig mangel på oksygen. Oksygen og næringsstoffer hjertemuskelen mottar gjennom 2 koronararterier som kommer ut fra begynnelsen av aorta. Opprettelsen av en segl i strømmen av en av disse arteriene eller deres grener fører til alvorlig iskemi (mangel på oksygen) i den tilsvarende delen av myokardiet.

Hvis komprimeringen ikke fjernes i tide, fører denne tilstanden til hjertesykdommens død.

Felles klassifisering av patologi

Klassifisering av hjerteaneurisme er basert på flere hovedfaktorer:

 • tidspunkt for forekomst;
 • lokalisering;
 • etiologi (utviklingsmekanisme).

Separasjon av hjerteaneurisme i samsvar med tidspunktet for forekomsten:

 • akutt hjerteaneurisme forekommer innen 14 dager etter hjerteinfarkt, karakterisert ved muligheten for forsvinning av veggforstyrrelser sammen med dannelsen av bindevev;
 • Subakutt aneurisme av hjertet oppstår innen 8 uker etter et hjerteinfarkt, preget av redusert risiko for brudd, men samtidig økt muligheten for å skape blodpropper;
 • Kronisk hjerteaneurysm utvikler seg etter en 8-ukers postinfarktperiode, karakterisert ved minimal risiko for brudd og økt risiko for blodpropper og arytmier.

Separasjon av hjerteaneurisme i henhold til lokalisering:

 • fremre hjertevegg;
 • bakre hjertevegg;
 • øvre segment;
 • septum mellom ventrikkene.

Separasjon av hjerteaneurisme i samsvar med etiologien:

 • sant - preget av innholdet i økt mengde bindevev;
 • funksjonell - preget av fravær av myokardiske sammentrekninger;
 • falsk - preget av dannelsen av en liten defekt, gjennom hvilken blod siver inn i det omkringliggende hulrom.

Klinisk bilde av hjertepatologi

I seg selv er kardial aneurisme ikke uttrykt signifikant. Symptomene kan vises allerede på grunn av utviklingen av komplikasjoner. I hulrommet til en aneurisme kan blodpropper begynne å danne; Disse forekomsten er senere utsatt for brudd og lekkasje fra hjertets blodkar til andre organer, der de tette de små blodkarene (vanligvis som følge av iskemisk berøring).

Den andre og muligens mer alvorlige komplikasjonen av hjerteaneurismen er brudd på den svekkede aneurysmveggen og lekkasje av blod inn i perikardiet. I dette tilfellet fylles perikardiet raskt med blod, som hemmer hjertepumpens bevegelser (hjerte tamponade). Hjertet stopper og personen dør. Hvis denne tilstanden utvikler seg uventet, er muligheten for å lagre pasienten minimal.

Iskemisk berøring - en av de ovennevnte komplikasjonene av hjerteaneurisme - kan forårsake en rekke symptomer. Disse inkluderer følgende:

 • lammelse av individuelle deler av kroppen (etterfulgt av tap av muskelmasse);
 • hodepine;
 • oppkast;
 • svimmelhet;
 • bevissthetstap
 • minneverdigelse;
 • endringer i atferd;
 • organisk psykosyndrom;
 • svekket følsomhet;
 • synshemming (dobbeltsyn);
 • taleforstyrrelser;
 • noen ganger - anfall og epileptiske anfall.

Faste pasienter utvikler noen ganger avføring inkontinens.

Hjerte tamponade er den neste komplikasjonen av aneurisme. Nærværet av væske i perikardialhulen er i utgangspunktet ikke nødvendigvis tydelig. Etter hvert som volumet øker, er det tegn på hjertedepresjon fra utsiden. Spesielt er det symptomer som er typiske for sjokkbetingelser:

 • økt hjertefrekvens;
 • fall i blodtrykk;
 • blekhet.

I det avanserte stadium av sykdommen kan pulsen være nesten umerkelig. Det komprimerte hjertet kan ikke takle pumpingen av blod, noe som fører til akkumulering i blodårene. En synlig manifestasjon av denne tilstanden er utvidelsen av venene i nakken. Utilstrekkelig blodsirkulasjon fører til at blodtilførselen i hjernen mislykkes, og følgelig utvikles koma med etterfølgende død.

Metoder for aneurysm diagnostikk

I tilfelle mistanke om en aneurysm, utføres ultralyd i hjertet første-ekkokardiografi. Dette er den billigste og ikke-invasive metoden, som spesielt er egnet for å spore størrelsen på bulgen. Konvensjonell ekkokardiografi (ført gjennom brystveggen) for å bekrefte eller utelukke diagnosen av en aneurisme er ikke nok, mer nøyaktig er undersøkelsen gjennom spiserøret.

Nøyaktig bestemme volumet av en aneurysm, dens størrelse, tilstedeværelsen av disseksjon, forholdet til nærliggende organer, grensene, tilstedeværelsen av blodpropper er i stand til CT-angiografi. Når en vene undersøkes, administreres et kontrastmiddel, vanligvis jod, som viser kursen av arteriene. De samme resultatene kan oppnås ved magnetisk resonansavbildning. Denne metoden er imidlertid dyrere og mindre tilgjengelig, er ikke egnet for akutt aneurysmdiagnose.

Bildet av en hjertemessig aneurisme kan være et sekundært funn når det testes for andre formål. Noen ganger viser lidelsen en enkel røntgen av hjerte og lunger, noen ganger CT.

Jo mer informativ EKG ved å bestemme lokaliseringen av en aneurisme

Siden ventrikulær aneurisme er en av mange komplikasjoner etter hjerteinfarkt, kan EKG ha form av en ST-forhøyning, som ligner Pardi-bølgen med STEMI (IMPRT). Av denne grunn bør muligheten for tilstedeværelse av hjertets aneurysm bli tatt i betraktning om en bestemt pasient gjennomgikk en IMLT og en sterk høyde av ST kan ses på EKG. Hvis pasienten ikke har en historie med forlegenhet, er det nødvendig å gjøre ekkokardiografi av hjertet for sikkerhet.

Merk: I en pasient med brystsmerter og forhøyelse av EKG ST-segmentet, er det først og fremst tatt hensyn til muligheten for IMLT, i stedet for hjerte-aneurisme.

Viktig! Hvis en person opplever en plutselig utbrudd av alvorlig, kaustisk smerte i brystet eller ryggen, er det umiddelbart nødvendig å se lege eller ringe en ambulanse! Spesielt hvis en familiehistorie inkluderer arteriell eller vaskulær aneurisme, plutselig død (årsaken kan være et brudd på hjertet eller arteriell aneurisme) eller det er en medfødt bindevevssykdom.

Ekkokardiografi er en mye brukt studie av hjertet

Ved hjelp av hjerteekardiografi kan en rekke anatomiske og funksjonelle abnormiteter oppdages, og hjelpe med å diagnostisere et bredt spekter av hjertesykdommer.

Klassisk ekkokardiografi virker etter prinsippet om ultralyd. Legen beveger ultralydssonden langs brystkroppene og undersøker hjertedisplayene i forskjellige planer. Ekkokardiografi kan demonstrere retningen for blodstrømmen og måle størrelsen på atria og ventrikler.

Studien gir informasjon om de anatomiske og funksjonelle tilstandene i hjertet - viser størrelsen på ventriklene, ventilasjonens anatomi og funksjon, gir hjertets pumpeevne, viser perikardiet.

Ekkokardiografi er en rimelig og enkel test som kan gi mye verdifull informasjon. Studien er smertefri og på ingen måte byrder menneskekroppen med skadelige røntgenstråler.

Effektive metoder for behandling av hjerte-aneurisme

Små aneurismer er lette å kontrollere. Pasienten kan ta medisiner som fortynner blodet, som forhindrer dannelsen av blodpropper i hulrommet. Den eneste terapeutiske metoden som gir et permanent resultat er kirurgisk inngrep. Imidlertid er kirurgisk behandling av hjerteaneurysm en svært komplisert og risikabel operasjon, hvor hjertemessige aneurysmer fjernes og hjertets vegger gjenopprettes.

Valget av behandlingsformen avhenger av symptomene, behovet for akutt terapi og lokalisering av en aneurisme. I tilfelle problemer oppstår nødterapi.

Tidligere operasjonelle beslutninger dominert, endovaskulære inngrep begynner å utvikle seg vellykket, selv i tilfelle en nødsituasjon. For en pasient er kirurgisk inngrep mer egnet, for den andre - den endovaskulære metoden. Begge tilnærmingene har fordeler og ulemper. Den anbefalte prosedyren anbefales av den behandlende legen (unntak er tilfeller av akutte livstruende forhold, når avgjørelsen om riktig behandling av en aneurisme blir tatt av et team av leger).

Bruk av endovaskulær prosedyre

Endovaskulær behandling betyr at den utføres inne i fartøyet. I stedet for lokalisering av en aneurisme gjennom inguinal arterien, settes en stent (et retikulært rør i form av en rulle) inn. På det angitte punktet, ved å blåse opp kan stenten ekspandere, skaper en ny lumen av fartøyet og "avgifter" aneurysmet. Prosedyren varer 1-3 timer.

Endovaskulær tilnærming er minimalt invasiv, har færre komplikasjoner i form av ryggmargs hypoperfusjon, kjennetegnes av en kortere utvinningstid. På den annen side er det risiko for stentforskyvning eller blodlekkasje i en dysfunksjonell aneurisme som ikke er fjernet. I denne forbindelse spilles en viktig rolle ved regelmessig undersøkelse hos legen, som inkluderer røntgen- eller CT-undersøkelse av stent- og kardiale aneurisme.

Kirurgisk løsning av problemet

Under operasjonen blir aneurismen fjernet og erstattet med en vaskulær protese. Kirurgen får tilgang til lokaliseringen ved å holde et kutt gjennom brystbenet eller gjennom bukveggen. Når den vaskulære protesen er installert på det angitte stedet, stopper blodstrømmen gjennom aorta. Hele prosedyren varer ca 2-4 timer.

Konservativ tilnærming til terapien av hjerte-aneurisme

Asymptomatisk aneurisme krever rettidig og korrekt utvalgt behandling. Terapi bør administreres på et tidspunkt når aneurysmen overskrider en viss størrelse eller komplikasjoner oppstår.

En mindre aneurisme behandles konservativt med medisiner for å redusere høyt blodtrykk (antihypertensive stoffer) og blodfettnivåer (lipidsenkende legemidler). Sammen med dette, er medisiner som fortynnet blod foreskrevet. Deretter gjennomgår pasienten regelmessig overvåkning ved hjelp av ultralyd.

En naturlig progresjon er en gradvis økning i hjertets aneurisme til ca 5 mm per år. Vekst akselerasjon er et signal for en tidlig beslutning.

Prognose for gjenoppretting

Kardial aneurisme henviser til sykdommer hvis prognose er ugunstig. Prognostiske data er avhengige av mange faktorer. Disse inkluderer:

 • kirurgisk behandling - prognosen bestemmes både av aktualiteten og driften (det er kontraindikasjoner på grunn av tilstedeværelsen av samtidige sykdommer);
 • alder av en person - hos eldre mennesker er det fare for dårlig toleranse for anestesi;
 • forekomst av komplikasjoner - prognosen er i stor grad avhengig av i hvilken grad en aneurisme vil skade hjertets funksjon;
 • utvidelse av kardial aneurisme - med økende buk, øker risikoen for brudd, noe som også har en betydelig effekt på prognosen.

Effektive forebyggende tiltak

Utbruddet av kardial aneurisme, hovedsakelig arvelig, kan forebygging redusere risikoen for atherosklerotiske plakk. Det er viktig å ikke røyke og unngå røykfylte lokaler. I tilfelle av overvekt eller fedme, er det tilrådelig å gå ned i vekt. Spis regelmessig, 5 ganger om dagen, begrense saltpipler, fettstoffer og krydret mat, kjøtt og søtsaker. Bare flytte.

Hvis en aneurisme, inkl. hjerte, er tilstede i slektshistorien, sørg for å informere legen din. Han vil kunne iverksette forebyggende eller kurative handlinger i tide. Blodtrykk og fettinnhold i blodet bør kontrolleres nøye og om nødvendig behandles.

Hva er faren for hjertets aneurisme?

Aneurysme i hjertet er en patologi som oppstår etter et hjerteinfarkt eller som følge av skader som opprettholdes. Forekomsten av en slik sykdom kan noteres hos både gamle og små barn. Om hvilke årsaker som er grunnlaget for patologien, bør symptomene og behandlingsmetoderne alle vite det.

Konseptet med en aneurisme i hjertet

Hjernens aneurysme er en sykdom som fører til at hjertevegget stikker ut på tynningsstedet.

Hjertet for kroppen vår utfører funksjonen til en slags pumpe, som virker kontinuerlig, og leverer oksygen til kroppene i cellen sammen med blod og viktige næringsstoffer. Over tid kan forstyrrelser forekomme i denne kroppens aktiviteter på grunn av ulike sykdommer. Som et resultat - utviklingen av hypoksi: vevene, som ikke får den nødvendige mengden oksygen, begynner å dø. Det er en tynning av hjerteveggene, mens blodtrykket på dem øker. I de mest sårbare områdene er de sagging. Nå er hjertet mye verre å håndtere de oppgaver som er tildelt det, noe som er en viss trussel mot menneskelivet.

Ofte dannes en aneurisme av hjertet i den fremre-laterale veggen og toppunktet i venstre ventrikel. Det er mye mindre vanlig i området av inngrepsseptum, høyre atrium og ventrikel, bakre vegg på venstre ventrikel.

klassifisering

Symptomologien til en aneurysm er avhengig av sin type. Det er tre typer av denne sykdommen:

 • Utseendet til en akutt aneurisme er observert to uker etter infarkt, når hjertevegget strekkes, ikke styrket etter nekrose. Denne sykdommen er svært vanskelig, manifestert av akutt hjertesvikt, arytmi, dyspné, hoste med skumende sputum, forvirring kan oppstå. Det er en stor sjanse for at et aneurysm brister og hjertet stopper.
 • Dannelsen av subakut aneurisme forekommer innen 3-6 uker etter et hjerteinfarkt, når et arr blir dannet etter nekrose. Symptomer er de samme som i akutt form, men ikke så tydelig manifestert. Sannsynligheten for at alt vil ende med en aneurysmbrudd og hjertestans, er stor.
 • Utviklingen av kronisk aneurisme forekommer gradvis. Det er dannet 6 måneder etter infarkt, når arrvevet allerede har fått tilstrekkelig styrke. Hjertetrykket er ødelagt, du kan se utseende av dyspné, hevelse i ekstremiteter, hevelse i livmorhalsene, stagnasjon i lungene.

Kronisk aneurisme er farlig fordi i fremspringet kan trombi dannes. Deretter vil de forårsake alvorlige tromboemboliske komplikasjoner (endring av ekstremitet, slag, infarkt, PE, okklusjon av mesenteriske kar).

årsaker til

De vanligste årsakene, som hjertens aneurisme utvikler seg til, er følgende:

 • transmuralt myokardinfarkt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • noen ganger på grunn av skade på hjertevegget, hvis det var traumer eller skader (dette er den såkalte posttraumatiske aneurismen);
 • medfødte aneurismer;
 • hjerteoperasjon;
 • systemiske inflammatoriske sykdommer;
 • syfilis;
 • hypertensjon;
 • arvelig disposisjon.

Viktig! Hos spedbarn indikerer den åpenbare aneurismen i hjertet sitt medfødte karakter.

Risikogruppen inneholder:

 1. Pasienter som hadde hjerteinfarkt.
 2. Personer som lider av alvorlige patologier i kardiovaskulærsystemet.
 3. Menn over 40 år.
 4. Røyking.
 5. De som har en av slektningene lider av en slik sykdom.

symptomer

Alle kan fortelle om deres symptomer på en aneurisme siden manifestasjonen av en slik sykdom oppstår på forskjellige måter. Likevel er det viktig å være oppmerksom på følgende symptomer:

 • det er ubehag, svimmelhet;
 • hjerterytmen er ødelagt, funksjonsfeil forekommer i hjertet;
 • I brystet er det smerte eller en følelse av tyngde;
 • huden blir blek;
 • kvelning på grunn av mangel på oksygen;
 • pusten blir ujevn;
 • det kan være kortpustethet og hoste;
 • hevelse i livmorhalsen;
 • økt svette;
 • lemmer kan svulme.

Aneurysm i hjertet er ikke lett å diagnostisere. Du kan ikke stole på symptomer alene, fordi de kan være tegn på sykdommer av forskjellig art. Derfor bør du konsultere en lege for å gjennomføre en kontroll og bekrefte diagnosen.

diagnostikk

For å gjøre en nøyaktig diagnose anbefales det å gjennomgå en fullstendig undersøkelse. Først og fremst utfører doktoren palpasjon i regionen av brystet gjennom intercostalene. En visuell vurdering av pasientens tilstand er gitt. Hvis en hjertes hjertesvikt er tilstede, kan spesialisten fornemme det pulserende området, en smertefull komprimering blir følt. Etter den første undersøkelsen er følgende undersøkelser planlagt:

 • analysen av et blod - i nærvær av en patologi blir de inflammatoriske endringene merkbare;
 • elektrokardiografi - med hjelpen vil det være mulig å bestemme tilstanden til myokardiet i henhold til hjertefrekvensen og andre karakteristiske endringer;
 • ekkokardiografi eller ultralyd kan tydelig se hvor mye veggene er svekket og om det er fremspring;
 • bryst røntgen brukes til differensial diagnose;
 • datatomografi;
 • kjernemagnetisk resonans.

Hvis utførelsen av en slik undersøkelse viste tilstedeværelsen av patologi, er legen foreskrevet egnet behandling.

behandling

Utfør en aneurisme av hjertet på to måter. Den første fasen innebærer bruk av medisinering. I fremtiden er kirurgisk behandling mulig.

Medisineringsterapi

Medikamentterapi kan redusere intensiteten i utviklingen av nekrotiske prosesser og bidrar til å styrke veggene i blodårene. Dette stadiet inkluderer bruk av narkotika for å behandle den underliggende sykdommen og redusere alvorlighetsgraden av symptomer:

 • Mottak av antikoagulantia.
 • Behandling med glykosider.
 • Om nødvendig, foreskrive statiner.
 • Ved høyt trykk er antihypertensiva indikert.
 • Med angina pectoris - antianginal medisiner.
 • Forberedelser som normaliserer hjerterytmen, etc.

Men begrenset til behandling, som inkluderer bare å ta medisiner, kan du bare i de situasjonene hvor hjertets aneurisme er liten.

Kirurgisk inngrep

Kirurgi utføres dersom det er en alvorlig lesjon. Det er tre typer operasjoner:

Reseksjonen utføres på det avkoblede hjertet (dets funksjoner er midlertidig tilordnet AIC). Aneurismen blir fjernet av kirurgen og veggdefekten sutureres. I tillegg utføres ytterligere forsterkning av ledd med spesielt utviklede autologe og polymere materialer. Gjennomføring av en slik operasjon krever nøyaktighet for å unngå skade på sunt vev.

Sying er en operasjon der de tynne veggene festes ved hjelp av sømmer.

Hjertets vegger styrkes ved hjelp av polymere materialer, som kan hindre fremspring.

For å sikre at hjertemuskelen gjenopprettes så snart som mulig, er det nødvendig å overholde sengelast, riktig ernæring og regelmessig inntak av foreskrevne medisiner.

forebygging

For å minimere risikoen for å utvikle en aneurisme, er det nødvendig å følge en rekke forebyggende tiltak.

 • spise riktig, spesielt redusere forbruket av fettstoffer;
 • helst minst en halv time om dagen for å gi leksjoner i fysiske øvelser;
 • å nekte fra tobakksprodukter;
 • å observere en modus for arbeid og hvile
 • forsøk å beskytte deg så mye som mulig fra stressende situasjoner;
 • Hvis et hjerteinfarkt har skjedd, må alle legenes forskrifter følges nøye.

Hvis det var smerte i vaginalområdet, må du svare på en riktig måte.

Aneurysme i hjertet er en av de patologiene som ikke forutser et gunstig utfall, hvis det ikke er tid for å søke hjelp fra en spesialist. Ifølge statistikken, etter fem års liv med en lignende lidelse, dør ca 75% av menneskene. Dødsårsaken er hjertebrudd (myokard), slag eller iskemi. Det er viktig å kunne lytte til kroppen din, og etter å ha oppdaget avvik fra normen, gå straks til legen.

Les Mer Om Fartøyene